Maajoukkueet

Tulevaisuuden nimet?

Onko ensi vuoden maajoukkue jo tiedossa? Liiton sivuilla sitä ei ainakaan ole. Nuorten maajoukkue kyllä löytyy, mutta aikuisten ei. Kuka tietäisi ketkä ovat tulleet valituiksi? Mitä mieltä olette valituista luistelijoista? Kiinnostaisi kuulla mielipiteitä myös nuorten maajoukkueesta. Keitä kannattaisi seurata?
Toivon kuitenkin että tähän keskusteluun ei tulisi sitä tyttö-poika keskustelua, vaan ihan noista luistelijoista.

269

2640

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kesälomalla

      Ilmeisesti maajoukkue valinnoista on jo valituille mennyt tietoa, mutta liitto ei ole virallisesti sitä vielä julkaissut.

    • ens-ka

      tulevaisuuden nimiä tulee jälleen olemaan Kiira ja Laura.Tulppi tulpilla valloitetaan maailma.
      Ikävää jos koet vastenmielisenä poikien/miesten puolustamisen mutta tulen tekemään sitä vastaisestikin.
      Jokaista urheilijaa kannattaa seurata koska he ovat hienon lajin parissa ja kehittyvät eri aikaan.

    • Tulevaisuuden nimet

      En usko että tulppi tulpeilla valloitetaan yhtään mitään, sen takia kyselenkin, olisiko tulossa luistelijoita, joilla olisi jotain muuta tarjolla. En pidä vastenmielisenä poikien/miesten puolustamista, ajattelin vaan että tässä keskustelussa voisi keskustella ilman sukupuolikysymystä.

    • Skatergirl

      LL ilmoittaa Olivia Tuuvan ja LrTL Juho Pirisen uusina maajoukkuelaisina. OK:n tukiurheilijat: Laura Lepistö, Kiira Korpi, Juulia Turkkila, Beata ja Bela Papp, Cecilia Törn ja Matthias Versluis on varmoja. Ehkä ne tulee pian STLL:n sivuillekin.

    • Siinähän ne ovat...

      Yksinluistelu
      Team Sotshi
      Kiira Korpi
      Laura Lepistö
      Beata Papp
      Juulia Turkkila

      Haastaja -ryhmä
      Bela Papp
      Cecilia Törn
      Matthias Versluis
      Viktor Zubik

      Naisten maajoukkue
      Rosaliina Kuparinen
      Piamaria Martikainen
      Alisa Mikonsaari (lisänäyttö elokuun leirillä)
      Minna Parviainen
      Noora Pitkänen (lisänäyttö elokuun leirillä)
      Seidi Rantanen (lisänäyttö elokuun leirillä)
      Timila Shrestha (lisänäyttö elokuun leirillä)
      Olivia Tuuva
      Nea Viiri
      Eveliina Viljanen

      Miesten maajoukkue
      Ari-Pekka Nurmenkari
      Valtter Virtanen

      Julian Lagus
      Tino Olenius (lisänäyttö elokuun leirillä)
      Juho Pirinen
      Samuli Tyyskä

      Jäätanssi
      Henna Lindholm - Ossi Kanervo
      Olesia Karmi - Max Lindholm

    • ...

      Mitä mieltä olette näistä valinnoista? Minulle ainakin tuo Rosaliina Kuparinen ja Minna Parviainen ovat tuntemattomia.

    • Dana66

      Liitto tekee niin kuin tekee, ei niihin välttämättä aina selviä perusteita ole (ainakaan julkisia).

      Minna Parviainen on ETK:n luistelija ja muistaakseni junnu tasolla oli jopa Suomen edustajana jossain arvokisoissa, ei viime kaudelta mainittavia meriittejä.
      Rosaliina Kuparinen on Lahdesta, ei saavuttanut paikkaa SM-kisoihin eikä ainakaan valintakisoissa säväyttänyt. Liekö sitten maajoukkueen valintaleirillä loistanut (ilmeisesti vanhoilla meriiteillä kutsuttu antamaan näyttöjä...?)

    • 3lutz

      Kutsun saivat kaikki yli-ikäisiksi tulleet nuortenmaajoukkuelaiset. Olivia Tuuva ilmeisesti skouttauksen perusteella ja entisenä projektilaisena. Rosaliina hyppää lutziin asti kaikki kolmoishypyt, mutta kisoissa ollut valitettavaa hapuilua vielä. Taitoa siis periaattessa on.

      • mielenkiintoista....

        Aika moni joutuu antamaan vielä lisänäyttöjä. Onkohan noin paljon ollut loukkaantumisia vai eivätkö ole muuten läpäisseet testejä...? Aika paljon on valittu maajoukkueisiin luistelijoita. Näiköhän ketään on edes jäänyt ulkopuolelle? Eikös noissa nimissä ala olla melkein kaikki ne "huippunimet" mitä noista ikäluokista löytyy...


    • 3lutz

      Loukkaantumisia on ollut...ja muutakin

    • ketkä on

      Olisi mukava tietää keiden päätökset on niin maajoukkueiden kuin tuki rahojen valinnoissa. Pelkkä liitto ei vastaukseksi riitä vaan sielä takana on luonnollisia ihmisiä päätöksen takana

      • ulkokaari

        Yksinluistelun lajityöryhmä
        Irja Simola, pj
        Virpi Horttana
        Elina Järvinen (os. Kettunen)
        Leena Laaksonen
        Berit Kaijomaa
        Anuliisa Uotila
        Lotta Erpilä, esittelijä

        Nämä henkilöt päättävät mj-valinnoista ja suosittelevat tukien saajia esim. taitoluistelusäätiölle, olympiakomiteaan tai Kesko-Stipendiin yms.
        Nimet löytyvät STLL.n sivuilta luottamuselimet-kohdasta


    • ...

      Ihan ammattitaitoiselta vaikuttaa tuo lajityöryhmä. Mietin vaan että jäävääköhän Horttana itsensä omien luistelijoidensa kohdalla?

    • ..

      Miksi Horttanan tarvitsisi jäävätä? Valinnoissa mennään etukäteen ilmoitettujen vaatimusten mukaan. Tukiasioissa tulokset ja kehityskelpoisuus puhuvat puolestaan. Horttanan ykkösryhmässä on kaikki yhtä lukuunottamatta mj-nmj tasoisia, aikamoinen saavutus.

    • kun joku tietää

      Mitkä on ne valinnoissa ilmoitetut vaatimukset?Missä on ne ilmoitettu? Hyökkäävä tyyli keskustelussa ilmoittaa että asiassa on jotain salattavaa. Mikähän se on? Onko tämä Horttana jokin medio joka saa kaiken haluamansa?
      Mitä tekevät muut?

    • ens-ka

      Naurattaa taas nämä valinnat ja rahanjako.Näinkö yritetään nostaa miesten tasoa. Onko naisissa saatu tuki vertailukelpoinen miesten tulostasoon.
      4 naista ok:n tuella ja millä tuloksilla?UIrheilija tuki?
      En lähde analisoimaan tarkemmin tukia mutta miettikää näitä kytköksiä joita urheilijat ovat saaneet valitsijoihin nähden. Onko kaikilla puhtaat jauhot pussissa.
      Aukaskaat jo ihmiset silmänne liiton toiminnasta!

    • meedio...

      Aikamoinen saavutus Horttanalta saada ykkösryhmästään yhtä lukuunottamatta kaikki maajoukkueisiin, joihin on siis itse valitsemassa luistelijoita... Ei siis mitään syytä jäävätä itseään????
      Ja ettei koko totuus unohtuisi, kuinka moni näistä luistelijoista on oikeasti Horttanan kasvatti? Laura Lepistö nyt tietenkin. Enkä väheksy Horttanan valmennusta, todella hyvää työtä hän tekee. Mutta kyllä tässä seuran maine houkuttelee hyviä luistelijoita, ja kun on tällaisen huippuseuran maineen saanut, voidaan valita vain ne kaikkein parhaat luistelijat koska tulokkaita riittää. Enemmän taitaa kuitenkin olla näitä muista seuroista tulleita näissä huipuissa kuin ihan omia kasvatteja, vai mitä?

      • 3lutz

        meedio...puhut asiaa


    • Kiinnostavaa

      Maajoukkueissa on selvästi nuori polvi ja muutama kokenut konkari. Nuorista naisista kiinnostavimpia ovat minusta Nea Viiri ja Juulia Turkkila. Miehissä nuori polvi on nousujohteessa. Odotan mielenkiinnolla Valtter Virtasen kykyä tason nostoon tulevalla kaudella.
      Lehdistön mukaan Laura Lepistö aloittaa kisakauden syyskuussa Saksassa, jota odotan jännityksellä. Tulossa on mielenkiintoinen taitoluistelukausi.

    • ...
    • ehdot

      Tietääks kukaa mikä tää ehdollisuus tarkottaa Vaden ja AP:n kohdalla tuki rahojen jaossa? Onks ne jo liian vanhoja?

    • ens-ka

      15 000 euron suuruiset valmennus- ja harjoitteluapurahat on tarkoitettu ehdottomalla kansainvälisellä huipulla oleville yksilölajien urheilijoille, ovat pääsääntöisesti oman lajinsa Euroopan rankingissa 10 parhaan joukossa ja/tai joilta odotetaan mitalisijaa tulevissa olympiakisoissa

      Tässä valintakriteeri jolla urheilija apuraha myönnetään. Näinköhän kaikki meidän tytöt jotka saivat ko rahan täyttävät tämän kriteerin.

      Onneksi jälleen kerran miehiä ei ole ehdotettu joten edes jossain liitto on pysynyt totuudessa kuten koko Rahkamon aikakautena.

      Kyllä nyt on hyvä Bapin perheen reissata ja millä tuloksilla.

    • ...

      Voi ens-ka parka tuota kateuden määrää (mistähän se kumpuaa?), mutta ongelmansa kullakin.
      Hienoa että tukia on jaettu niitä ansainneille. Onneksi, kesä on sentään kaikilla.

    • ens-ka

      Onko "pistepiste Pirkko" mielestäsi todella kateutta jos tuodaan näin räikeitä valintoja esiin.En mielelläni arvostele urheilijoita kuten en tässäkin tapauksessa vaan liittoa ja sen keulaa Rahkamoa. Hänen johdollaan ei kukaan miesluistelija ole saanut koko 2000 luvulla mitään konkreettista tukea päästäkseen huipulle. Vain rahalla sinne päästään eikä uskonnolla.
      Leminen on viimeinen joka näitä todellisia tukia miehissä on saanut..

      Kannattaa katsoa Isun rankingista ketkä ovat todella sielä huipulla. Ei ainakaan esittämäni luistelijatar.

      Älä itse ota ongelmaa itsellesi jos joku uskaltaa julkisesti puolustaa miesluistelijoita tässä naisten Suomessa valloittamassa lajissa.Miehet kuitenkin saavat luistelun näytämään siltä mitä se parhaimmillaan on.

    • sumertime

      Kesä kaikilla ,onni yksillä

    • Ranking

      ISUn rankingissa on noussut usein korkealle kiertelemällä ns. B-luokan kisoja, joista pisteitä saa myös arvokisojen lisäksi. Mm. Kevin van der Perren ei voittanut yhtäkään EM/MM tms. arvokisaa ja oli ihan kärjessä muutama vuosi sitten. Hyvää taktikointia siis, että pääsi GP-rahakisoihin. ISU-ranking ei ole totuus paremmuudesta kaikilta osin.

    • GP
      • kesälomalla

        Mielenkiinnolla katsotaan miten junioreiden gp-paikat jaetaan....


    • ens-ka

      Harmittaa kun meillä oli miehissä uudet hienot edustajat niin EM kuin MM kisoissa eikä saatu yhtään GP paikkaa. Lieneekö liitto edes yritttänyt saada niitä!
      Toisaalta jos ratsastaa kahdella hevosella voi pudota väliin.

      • ens-kalle

        Olet kova arvostelemaan liiton päätöksiä...jos saisit olla päivän digtaattorina, niin miten SINÄ jakaisit tukirahat...paljonko miehille??? manitse nimetkin. Entä naisille??? Valmiita päätöksiä on helppo arvostella ilman perusteluja ja vastaehdotusta...MIelenkiinnolla odottelen uutta näkökulmaa "miesongelmaan"


    • GP

      Moskovan GP-kisaan tuli kutsu pari vuotta sitten peruutuspaikalle silloiselle Suomen ykkösmiehelle. Lopputuloksena alle 150 kokonaispisteet ja jumbosija.

      Nuoret huiput laitetaan JGP-sarjaan, luonnollisesti. Aikuisten tasolla ei ole Suomessa GP-sarjan tasoisia miesluistelijoita, se on selvä.

    • luistelun seuraaja.

      Niin kauan kuin miesluistelijat saavat vähemmän pisteitä kuin esim. 16-vuotias naisluistelija, joutavat ollakin pois kaikista kansainvälisistä kisoista, harjoitelkaa miehet älkääkö valittako, samaa voi sanoa tämän palstan katkeralle naiskirjoittajalle.

    • JGP paikoista

      Veikkaan, että Juulia ja Beata saavat kaksi paikkaa, Cessi yhden ja yksi paikka jää vielä jaettavaksi jollekin "uudelle" junnutytölle.

    • ens-ka

      Heippa jälleen tyttelit. Hellittäkää välillä nutturaa jotta veri kiertäisi sielä ihmisen tärkeimmässä paikassa. Ja se ei ole kuukautiskierto.
      On aivan absurdi ajatus että rupeaisin diktaaktoriksi kun koko ajan olen perään kuuluttanut tasa-arvoa. Miesten sellaista, tässä lajissa.
      Olen aijenminkin sanonut että miksi tekisin sellaista mitä liittokaan ei tee, perustele asioitaan.Haluaisin joskus nähdä ne listat julkisesti jossa liitto esittää
      esim.urheilijan tuista opetusministeriöön, olympiakomitealle, säätiölle ,Keskolle yms.Niissä listoissa paistaa diktatorismi, syrjintä sukupuolta kohtaan ja jopa yksittäistä urheilijaa kohtaan. Näistäkö pitäisi vaieta.
      Olen samaa mieltä "luistelun seuraajan" kanssa siitä että luistelijat harjoitelkaat! Sitä en kuitenkaan voi ymmärtää (ihmisellä on rajallinen määrä ymmärrystä) että mitenkä esim. 16v urheilija saa 30000€ tukea kun osaa vain kaksi 3 hyppyä. Ketkähän todella kuuluu siihen ryhmään joiden pitäisi harjoitella.Muistetaan että idästä yleensä tuulee kylmästi, niin myös naisluistelussa.
      PS. Miten niin monta PM junnu miesvoittajaa on osattu hukata tässä maassa. Onko taidot loppunut valmentajilta kesken vai raha?Kannattais miettiä sitä!

      • luistelun seuraaja

        heti kun suomalainen miesluistelija on 20 parhaan joukossa mm-kisoissa tai edes ylipäätänsä selvittää itsensä vapaaohjelmaan asti, niin hän saa aivan varmasti samat tuet kun naisluistelijat, jotka kukin aikanaan saavuttivat tuon riittävän tason ilman tukia tai hyvin pienillä tuilla. Käsittääkseni 15000 e on oikea summa = opetusministeriön urheilija-apuraha.


    • ens-ka

      Nyt kun tulee oikein varmaa "tietoa" kannattais tarkistaa ne ensin! OK: tuki 80000€jaettuna neljällä=20000€. Säätiön tuki 2500€ ja op,min 7500€.
      Kannattaa tarkistaa liiton sivuilta. Sielä on sentää jotakin oikein.Toivottavasti puhumme sentään samasta lapsesta.

      Olen joitain vuosia seuranut miesten kisoja ja voin vakuuttaa ettei koskaan kukaan ole selviytynyt 20 parhaan joukkoon kahdella kolmoishypyllä.

      Kaikki miehet jotka kisaavat alle 136,68 pisteen voivat mielestäni vakavasti miettiä siirtymistä jäätanssin puoleen.

      • luistelun seuraaja

        "Valtaosa tuesta myönnettiin järjestelmätukena, joka on tukea lajiliitolle valmennuspalveluiden järjestämiseen nimetylle urheilijaryhmälle."

        Kannattaa käydä ok:n sivuilla, ei tuota 20000 e urheilijalle anneta.

        Miehet ovat kaikissa urheilulajeissa teknisesti taitavampia ja vahvempia, tekevät siis vaikeinpia temppuja, sitä varten on naisten ja miesten sarjat. heh heh


    • ...

      Pää kannattaa laittaa hetkeksi jääkaappiin, ettei kuumene lämpimillä ilmoilla liikaa.
      Rahat taitavat olla omasta pussista pois, kun ne on noin tarkkaan laskettu.

    • Salkkovi

      Liiton pitäisi ylipäätään tukea nuoria, lahjakkaita luistelijoita enemmän ja aikaisemmin esim. NMJ ja MJ-leirien tulisi olla ilmaisia.

    • fanifani

      Nyt alkaa sitten junnujen gp-kisat. Hienoa, että nuori lupaus Nea Viiri pääse edustamaan Suomea näihin kisoihin. Ja kun katsoo muitakin Suomen edustajia jgp-kisoihin, niin luulisi, että tänä vuonna voisi vaikka tulla menestystä sieltä. Tsemppiä alkavalle kisakaudelle!

    • ¤¤/¤¤

      hah hah haa herää jo haaveistas ei kellään valituista junnuista ole mitään mahdollisuuksia

    • ....

      Ihan kärkisijoille ei liene kenelläkään mahdollisuuksia. Mutta kaikki aikanaan ja suunta ylöspäin.
      Tsemppiä kaikille ja tästä taitoluistelukausi alkaa taas!

      • ¤¤/¤¤

        hah hah haa suunta on alaspäin ja rankasti huiputkitkin ketkä lienevät lähtevät jäältä itkien pois. alamäki alkaa rankasti kannattaa uskoa se osaamisen sumutus ei enään auta


    • olkaas nyt

      Mikä teitä oikein vaivaa täällä? Mistä tää hirveä katkeruus ja mollaus oikein tulee? Miksei asioista voi keskustella rakentavasti, vaan pitää koko ajan hyökätä milloin liiton, milloin naisluistelijoiden ja milloin erään perheen kimppuun?

      Pitää myös muistaa, että Suomessa on pieni väestöpohja, ja suurin osa pojista suuntautuu esim. jääkiekkoon taitoluistelun sijaan. Pienestä määrästä poikia on todella vaikea löytää ehdotonta huippulahjakkuutta, joka olisi vielä motivoitunutkin ja säästyisi suuremmilta loukkaantumisilta. (ja kestäisi koulukavereiden kuittailut lajivalinnasta)

      Kyllä, poikia pitäisi kannustaa ja motivoida lajin pariin, mutta sitä ei tehdä pelkällä tukirahalla. Ja miksi paljon lahjakkaamman naisluistelijan pitäisi sitten kärsiä siitä, että hänen tukirahansa annettaisiin kannustuksena jollekin pojalle?

      Vaikea uskoa, että liitossa olisi joku ilkeä salaliitto meneillään miesluistelijoita vastaan. Onhan se liiton ja koko maankin etu, jos menestystä tulisi sekä miehissä, että naisissa.

      Jos nyt keskityttäisiin odottamaan innolla tulevaa kautta ja katsomaan, mitä itse kullakin luistelijalla on näytettävänään.

    • ¤¤/¤¤

      Miksi realismi on katkeruutta? Miksei tuki rahojen jakajia joi arvostella? Miksei liiton toimintaa jotka muodostuu seurojen valinnoista voi arvostella?

      Miksi tuomarit nauttivat arvostelu suojaa vaikka tekisivät kilpailutilanteisiin vastaisia päätöksiään.

      Rahan jako kun on sellainen asia että kun yhdelle annetaan niin se on toiselta pois. Katsokaa vaikka viimeiset 10 v minne ne on mennyt niin löytyykö siitä tasaarvoisuus. Olympialaisissakin oltiin ja millaisilla tuilla?

      Muuten jos palattaisiin aiheeseern niin Mathias oli 17 ja Nea 14:sta. Että sitten näillä mennään

    • Alkuperäinen ...

      No tämän keskusteluketjunhan tarkoitus oli keskustella tulevaisuuden nimistä, eikä keskustella liiton rahanjaosta tai poika/miesluistelijoiden "syrjimisestä".
      Taisin tällaisen toiveen tuolla alkuketjussa esitää. No, eihän se onnistunut, tietenkään. Sen verran paljon katkeroitunutta porukkaa täällä palstalla liikkuu.

      • fanifani

        Joo, ei tässä olla mistään kärkisijoista jgp:ssä puhuttukaan. Mutta kyllä mielestäni Nea Viirin 14. sija on hyvä ensikertalaiseksi. Tosin olihan hänellä ohjelmassaan ilmeisesti vähän helpotuksia siihen nähden mitä osaa.
        En toki ole ammattilainen tässä lajissa, mutta tätä useita vuosia seurannut. Miksi muka esim. Juulia Turkkila tai Beata Papp eivät voisi pärjätä jgp-kisoissa? Nythän viikonloppuna on muistaakseen seuraava jgp, missä Beata luistelee.
        Niin kuin "alkuperäinen" tuossa kirjoittaa, olisi mukava täällä keskustella tulevaisuuden nimistä, ja kuulla mielipiteitä enemmän tästä ymmärtäviltä ja tietäviltä. Luulisi, että tänä vuonna sm-senioreihin siirtyy useita viime vuoden sm-junnuja, joten sennuissakin varmaan "taistellaan" kovasti sm-paikoista. Maajoukkueeseenkin on noussut kivasti uusia nimiä. Eli uusia tulevaisuuden nimiä lisää.


    • näin se menee

      Paikkojen jako on sitä mitä on...
      Viime kaudella parhaiten JGP:ssä pärjännyt Timila ei muuten edes saanut edustuspaikkaa tälle kaudelle... Hän oli ensikertalaisena 8. ja toisissa kisoissaan 9.....

      Tästä näet viimekauden JGP tulokset ja pistesijat:

      http://www.isuresults.com/events/jgp2010/jgpsladies.htm

    • ens-ka

      "Alkuperäinen", aloitit keskustelun tiedustelemalla tulevista maajoukkue valinnoista. Niihin valitettavasti kuuluu 9 poika/mies luistelijaa. Kuten alussa pyysin sinulta anteeksi tulen vastaisestikin puolustamaan miesluistelijoita! Joskus asiat rönsyilevät varsinkin tällaisilla areenoilla.
      Jos vähänkin seuraat nuorempien ikäryhmien tuloksia on valitettavaa ettei sieltä ole tulossa mielestäni ketään varteen otettavaa. Täytyy kuitenkin muistaa että jos osaa muutakin kuin tulppi/tulpin naisissa voi nousta jopa naisten tasossa ihan huipulle. Rankingit niin pojissa kuin tytöissä ei lupaa tulevaisuudelta hyvää.
      Tässä esitänkin kysymyksen :mitä liitto tekee?

      • ap

        Hei ens-ka. Mitä tarkoitat nuorempien sarjoilla? Jos puhutaan SM-noviiseista, siellä on mielestäni ainakin tyttöjen puolella paljon potentiaalisia luistelijoita, erityisesti ikäryhmässä 99-00. Toki ovat vielä nuoria ja vain aika näyttää löytyykö sieltä tulevaisuudessa muunkin kuin Tulppitulpin tekijöitä. Poikia sitten taas, niin, niitä ei taida kovin montaa olla. Se ei mielestäni ole liiton syy. Eikä ole siitä kiinni kuinka rahaa huippuluistelijoille jaetaan. Jos rahasta puhutaan, niin tulevaisuuden kannalta mielekkäintä olisi, että tukirahoja suunnattaisiin enemmän nuorten ryhmiin, niinkuin joku täällä jo fiksusti totesikin. Huippuluistelijoilla on jo aivan omat sponsorisysteemit yms. Luitko muuten viimeisimmän Taitoluistelu-lehden? Siinähän oli vähän vastausta siihen, mitä liitto tekee poika/miesluistelijoiden eteen.


      • ens-ka
        ap kirjoitti:

        Hei ens-ka. Mitä tarkoitat nuorempien sarjoilla? Jos puhutaan SM-noviiseista, siellä on mielestäni ainakin tyttöjen puolella paljon potentiaalisia luistelijoita, erityisesti ikäryhmässä 99-00. Toki ovat vielä nuoria ja vain aika näyttää löytyykö sieltä tulevaisuudessa muunkin kuin Tulppitulpin tekijöitä. Poikia sitten taas, niin, niitä ei taida kovin montaa olla. Se ei mielestäni ole liiton syy. Eikä ole siitä kiinni kuinka rahaa huippuluistelijoille jaetaan. Jos rahasta puhutaan, niin tulevaisuuden kannalta mielekkäintä olisi, että tukirahoja suunnattaisiin enemmän nuorten ryhmiin, niinkuin joku täällä jo fiksusti totesikin. Huippuluistelijoilla on jo aivan omat sponsorisysteemit yms. Luitko muuten viimeisimmän Taitoluistelu-lehden? Siinähän oli vähän vastausta siihen, mitä liitto tekee poika/miesluistelijoiden eteen.

        Otitpa sitten "ap" nimimerkiksesi yhden Suomen menestyksekkäimmän luistelijan,13:sta Suomenmestaruutta, kutsumanimen.
        En valitettavasti laske vielä 10-12v vuotiaita potentiaalisiksi tulevaisuuden lupauksiksi. Lahjakkaita sieltä voi löytyä mutta menestys tulee vasta ankaran harjoittelun myötä.Tuolloin se mielikin seilailee mihin sattuu. Toinen kriittinen ikä on se aikuistumisen ikä eli 18v. Tuolloin monelta loppuu luontainen liikunta ja vanhempien kontrolli kun saavat itse ajokortin.
        Haluaisin mielelläni kuulla niistä huippujen sponssi systemeistä?
        Luin ennen olympialaisia jostain lehdestä missä oli urheilijoiden tukia,ansioita.
        Sielä taitoluistelumies loisti häntäpäässä 0 tuloilla ja naiset kärkipäässä n. 50000€ tuloilla.
        Aikoinaan kun ei ollut tätä naisten menestys bumia ( kiira, Laura Susanna)
        liitto edelytti luistelijoiden ilmoittavan tukensa sekä kytköksensä. Olisi mielenkiintoista nähdä ko paperi tänäpäivänä, Siinä tulisi esile se peräänkuuluttamani tasaarvoisuus! Naisille kaikki miehille rippeet
        Tarkennettuna: sponssori, ministeriön, olympia sekä liiton tuet. Näistä olen useaan otteeseen aiemmin puhunut joten tämä on viimeinen kerta kuin niistä lausun mielipidettäni. Ainoa toiveeni niissä asioissa olisi läpinäkyvyys jossa liitto ilmoittaa sen järjestyksen millä he esittävät urheilijoita em instansseihin.
        Lehti ei valitettavasti vielä ole osunut käteeni mutta voit valottaa lisää asiasta.


    • ¤¤/¤¤

      Se perhe jonka lapset luistelee ja äitikin on mukana ovat pärjäneet junnu gp:ssä sielä jossain kaukana tosi hyvin. Tyttö lyhkäsen jälkeen 8:s ja poika 14:sta. Muutama kilpailija jäi vielä heidän taakseen mutta sydämestäni uskon että he tulevat nousemaan tästä koska he ovat Suomen olympia lupauksia. Kummatkin onnistuivat saamaan ehjänä kokonaisen hypyn ettei pelkillä ketkutuksilla läpi menneet. Aurinkoista huomenta heille kilpailussaan

    • ¤¤/¤¤

      hahhahhaa liitto on taas näyttänyt tiedottamis osaamisensa. Viime viikolla Neea ja Mathias kilpailivat eikä mitään julkasua tullut moneen päivään. Menipä Bappin perhe vähän jäälle ja tuli oikein lehdistötiedotetta. Beatta oli 7:s muttei muistettu kertoa millä tuloksella jotain 117 pistettä. Näillä pisteillä haaveillaan vielä EM kisoihin pääsystä. Veli Suomen Mestari (tuomarien mieluinen) sialla 13 ja pisteitä huimat 123 jossa oli jo hänen ohjelmaan lupaamansa luzi ( valitettavasti vain 1:n)
      Liitto suosii näitä nuoria koska ei kykene kommunikaatioon vanhempien kanssa.
      Näilläkin foorumeilla puhutaan nuorten tukemisesta,mitä tehdään vanhoilla

    • ens-ka

      Junnu GP:on täydessä käynnisä tulostason ollessa n. 120p oli kyseessä sitten naiset tai miehet.
      Ensi viikonloppuna sitten nähdään liiton valinnat ja tukiurheilijoiden suoritukset Finlandia trophyssä.
      Nais huippumme Laura ja Kiira ovat ilmoittaneet poissaolonsa, kysyn vaan miksi?
      Tukirahat pois niin alkaa maistua luistelu Suomessakin.
      Olen ymmärtänyt että ko. kisa on velvoite "huippuluistelijoillemme"
      Ens-ka:aa ollaan pyydetty näillä sivuilla aiemmin diktaaktoriksi, toivottavasti ei seuraavaks:i Suomalaisen taitoluistelun haudankaivajaksi

    • ohmygod...

      Kysy sinä vaan miksi. Tuskin itsekään lähtisit kisaamaan loukkaantuneena (ja ääliöiden haukuttavaksi)...

    • luojankiitoseienska

      Onko tuon ens-kan ihan pakko pilata kaikki keskustelut provosoivalla vihjailulla ja ilkeilyillään? Ilmeisesti moisella elämäntapatrollilla ei ole parempaakaan tekemistä, harmi. Ehkä voisit enska mennä keskustelemaan jonkun ammattitaitoisen henkilön kanssa siitä, miksi et osaa keskustella rakentavasti tai perustella kantojasi asiallisesti, vaan sen sijaan vain vihjailet ilkeästi ja valitat liiton päätöksistä esittämättä kuitenkaan mitään konkreettisia esimerkkejä siitä, miten asiat tulisi hoitaa.

      Näiden sanojen myötä siirryn kokonaan ulkomaisille taitoluistelufoorumeille. Tack och adjö.

      • ens-ka

        Hienoa että kommenttini on tavoittanut edes yhden kirjoittajan. Valitettavasti vain jonkun suomenruotsalaisen koska ei näytä osaavan edes alkeita kirjoittamisesta .39 sanaa neräkäin kolmella pilkulla olisi saanut äidinkielen opettajani todella pios tolalta. Lisäksi jos kirjoituksessa ei ole ajatuksen hiventäkään kannattaa siirtyä todella sinne svenska talande bettre folk.

        Nää sivut kun on sallittu kaikille niin tulen jatkossakin kommentoimaan ennenkaikkea: liiton , tuomareiden sekä valmentajien toimintaa sekä
        puolustaen miesten asemaa.

        Urheilu kun ei ole uskonto kuten edellä ohmygod ja tää luojankiitos esittävät
        vaan siellä on tuntevia ihmisiä, miehiä,poikia,naisia sekä tyttöjä

        Taitoluistelu=positiivisuus=realismi= vaikea, lähes mahdoton yhtälö


      • Tulppi-salkov
        ens-ka kirjoitti:

        Hienoa että kommenttini on tavoittanut edes yhden kirjoittajan. Valitettavasti vain jonkun suomenruotsalaisen koska ei näytä osaavan edes alkeita kirjoittamisesta .39 sanaa neräkäin kolmella pilkulla olisi saanut äidinkielen opettajani todella pios tolalta. Lisäksi jos kirjoituksessa ei ole ajatuksen hiventäkään kannattaa siirtyä todella sinne svenska talande bettre folk.

        Nää sivut kun on sallittu kaikille niin tulen jatkossakin kommentoimaan ennenkaikkea: liiton , tuomareiden sekä valmentajien toimintaa sekä
        puolustaen miesten asemaa.

        Urheilu kun ei ole uskonto kuten edellä ohmygod ja tää luojankiitos esittävät
        vaan siellä on tuntevia ihmisiä, miehiä,poikia,naisia sekä tyttöjä

        Taitoluistelu=positiivisuus=realismi= vaikea, lähes mahdoton yhtälö

        Alkukauden perusteella ei ole syytä hurraa-huutoihin suomalaisessa taitoluistelussa. Naisten puolella on edelleen norsun kokoinen aukko Lauran ja Kiiran ollessa pois kuvioista. Yli kahden kolmoishypyn taitajia(tekijöitä) ei taida löytyä. Kolmoisrittikin olisi maailman kahdeksas ihme suomalaisessa taitoluistelussa tällä hetkellä, flipistä tai lutzista puhumattakaan. Miten näin alas on vajottu tässä lajissa? Suomalaisen taitoluisteluvalmennuksenhan pitäisi olla maailman huippuluokkaa, mikäli on uskominen TV:n taitoluistelukommentaattoriin.

        Toivottavasti tämä marmatus osoittautuisi turhaksi esim. Finlandia Trophyn jälkeen. Katselin Youtubesta Minna Parviaisen luistelua viikon takaa, mikä näytti aika tyylikkäältä ja vauhdikkaalta. Tosin häneltäkin puuttuu vaikeimmat hypyt. En tiedä tosin, mitä hyppyjä hän harjoituksissa osaa. Beata Papin luistelu on mielestäni vielä aika rauhatonta pikkutyttömäistä koheltamista. On mielenkiintoista myös nähdä, miten Alisa Mikonsaari ja Juulia Turkkila on kehittynyt viime kaudesta.


      • ¤¤/¤¤
        Tulppi-salkov kirjoitti:

        Alkukauden perusteella ei ole syytä hurraa-huutoihin suomalaisessa taitoluistelussa. Naisten puolella on edelleen norsun kokoinen aukko Lauran ja Kiiran ollessa pois kuvioista. Yli kahden kolmoishypyn taitajia(tekijöitä) ei taida löytyä. Kolmoisrittikin olisi maailman kahdeksas ihme suomalaisessa taitoluistelussa tällä hetkellä, flipistä tai lutzista puhumattakaan. Miten näin alas on vajottu tässä lajissa? Suomalaisen taitoluisteluvalmennuksenhan pitäisi olla maailman huippuluokkaa, mikäli on uskominen TV:n taitoluistelukommentaattoriin.

        Toivottavasti tämä marmatus osoittautuisi turhaksi esim. Finlandia Trophyn jälkeen. Katselin Youtubesta Minna Parviaisen luistelua viikon takaa, mikä näytti aika tyylikkäältä ja vauhdikkaalta. Tosin häneltäkin puuttuu vaikeimmat hypyt. En tiedä tosin, mitä hyppyjä hän harjoituksissa osaa. Beata Papin luistelu on mielestäni vielä aika rauhatonta pikkutyttömäistä koheltamista. On mielenkiintoista myös nähdä, miten Alisa Mikonsaari ja Juulia Turkkila on kehittynyt viime kaudesta.

        Ehkä ongelma on juuri tässä TV kommentaattorissa, hän kun on se henkilö joka valitsee luistelijat ja heidän taloudelliset tukensa taitoluistelu liitossa.
        EI kyy toista kyytä pure.
        Tarvitsisimmeko kenties TV:ssä uuden kommentaattorin joka puhuu oikeita asioita eikä unelmoi esim. langan laihoista urheilijoista.


      • ens-ka
        ¤¤/¤¤ kirjoitti:

        Ehkä ongelma on juuri tässä TV kommentaattorissa, hän kun on se henkilö joka valitsee luistelijat ja heidän taloudelliset tukensa taitoluistelu liitossa.
        EI kyy toista kyytä pure.
        Tarvitsisimmeko kenties TV:ssä uuden kommentaattorin joka puhuu oikeita asioita eikä unelmoi esim. langan laihoista urheilijoista.

        Mielenkiintoinen ajatus. Olen aina pitänyt Anulisa Uotista fiksuna ihmisenä , mutta jos näin on joudun ajattelemaan asioita uudestaan.
        Tarvitsisiko valmentaja pää apua mitä minulle on tarjottu


    • lllkkkuuu

      Hejsan ens-ka!
      Ikävä kyllä luulen että se on juuri suomenkielisillä joilla on suurempia vaikeuksia erottaa P ja B sekä kiirjoittavat esim. väärin lutz j¨jne. Suomenruotsalaisilla on yleensä hieman parempi kielitaito...
      Joten haemittaa ilmeisesti että svenskatalande oikeasti on bättre folk, ei bettre folk ;)

      • ens-ka

        Toinen suomenruotsalainen, (edeltäjä lähti ulkomaisille foorumeille) olen aivan otettu. Mua ei EVVK kirjotetaanko jokin ruotsalainen sana ä:llä vai e:llä koska valtakielessä se kirjoitetaan viimeksimainitulla.

        Taitaa kirjoittajalla olla enemän vaikeuksia kirjoittaa taitoluistelu hyppyjä.
        Lutz ei todellakaan ole lutz j```eikä putz eikä blutz mutta voi olla flutz jos ymmärrät sen?
        Aidoista ruotsalaisista voi sanoa että he ovat tehneet todella hienoa (liitto)
        niin mies kuin nais luistelijoiden kesken.Kannattais varmaan kysyä neuvoa sieltä?


      • fanifani
        ens-ka kirjoitti:

        Toinen suomenruotsalainen, (edeltäjä lähti ulkomaisille foorumeille) olen aivan otettu. Mua ei EVVK kirjotetaanko jokin ruotsalainen sana ä:llä vai e:llä koska valtakielessä se kirjoitetaan viimeksimainitulla.

        Taitaa kirjoittajalla olla enemän vaikeuksia kirjoittaa taitoluistelu hyppyjä.
        Lutz ei todellakaan ole lutz j```eikä putz eikä blutz mutta voi olla flutz jos ymmärrät sen?
        Aidoista ruotsalaisista voi sanoa että he ovat tehneet todella hienoa (liitto)
        niin mies kuin nais luistelijoiden kesken.Kannattais varmaan kysyä neuvoa sieltä?

        Jospa siirryttäisiin taas taitoluisteluun ruotsin kielestä ja kirjoitusvirheistä....
        Olen erittäin iloinen huomattessaan, miten nämä nuoret miehet ovat kehittyneet. Viktor, Mattias sekä Julian ainakin ovat saaneet jo hienosti ohjelmiinsa 3 3 yhdistelmän, ja siinä vielä hienosti ovat onnistuneetkin. Eli kyllä Suomessakin osataan valmentaa ja harjoitella....
        Kunpa vaan nämä nuoret naisetkin nyt saisivat ohjelmiinsa muitakin hyppyjä kuin salcowin ja tulpin, ja onnistuneinakin vielä.
        Kun katsoo esim. jgp:n tuloksia, niin ei siellä pärjää naisetkaan ilman 3 3 ja 3 lutzia.
        Viikon päästä onkin sitten 1.valintakisat, missä lähes kaikki "uudet" SM-seniorit pääsevät ottamaan mittaa toisistaan. Kun katsoo osallistujalistaa, niin huomaa miten tälle kaudelle on tapahtunut iso muutos, kun iso osa viime kauden junnuja on siirtynyt nyt sennuihin. Ja niinhän se pitääkin, kun uusia/nuoria junnuja nousee. Kun katsoo muutenkin lohkojakoja, niin huomaa miten paljon on luistelijoita liiton alaisissa sarjoissa. Hienoa, että harrastajia löytyy. Ja eiköhän tästäkin määrästä jokunen "tähti" vielä ilmaannu.


    • piruetti4

      Sennuihin on siirtynyt tasan 4 viimevuotista junnua. Autio ja Stenbacka ovat vain testien kautta onnistuneet tekemään SM-sennuvaatimukset, kilpailivat viime kaudella kans.senioreissa. Jos sm-junnuja oli n 40 ja heistä 4 on siirtynyt, onko se iso osa? toki osa sm-sennuista on edelleen juniori-ikäisiä ja ulkomailla kilpailevat juniorisarjassa.

      • fanifani

        Anteeksi kovasti,jos nyt tuntui siltä, että iso osa siirtynyt. Ehkä "hämäsi" se, että ovat juniori-ikäisiä. Enkä muista ulkoa, ketkä kaikki viime vuonna kilpailleet jo SM-sennuissa. Enkä tiedä näitä testien kautta tulleita. Mutta ihan sama, on kuitenkin ilmeisesti useampi jotka ovat junnu-ikäisiä.


    • ¤¤/¤¤

      Eipä hyvältä näytä. Team Sotshi ja haastajat rämpivät oikein urakalla. Nää Juuliankin tulokset ovat ihan alle arvostelun. Jos fyrkkaa on pantu likoon pitäis olla oikeet henkilöt johon satsata.Nää ei oo ainakaan niitä. Taidetaan katsoa tyhjää tv:tä seuraavissa olympialaisissataitoluistelun osalta. .Ja oikein nuoret rynnistää. hah haaa.

    • Team rämpijät

      No nyt suomalaistulokkailla on pari kuukautta aikaa harjoitella ennen SM-kisoja. Tavoitteena voisi olla noin 40 pistettä lisää nykyisiin esityksiin. Suomalaisen taitoluistelun 110-120 pisteen taso on aika surkea juttu. Noilla esityksillä ei pitkälle pötkitä. On mielenkiintoista nähdä, miten viime kaudella rämpinyt Cecilia Törn on edistynyt tai taantunut. Hänhän oli aikaisemmin tässä Sotshi-ryhmässä.

    • Team idiootit

      Säälittävää aikuisilta, kun pitää mollata nuoria luistelijoita täällä.

    • Anteeksi äskeinen

      Joo. Eiköhän jokainen yritä kuitenkin parhaansa. Taitoluistelu on vaikea laji ja välillä urheilijalle tulee huonompia kausia, jolloin kaikki ei mene kuin elokuvissa. Toivotaan kaikille tsemppiä ja anteeksi vähän tökerö kommentti minulta. Ei ollut tarkoitus yksilöidä ketään, koska näitä huonoja kausia tulee lähes kaikille ja varsinkin kehitysvaiheessa.

    • ens-ka

      Niin EI SAA arvostella nuoria luistelijoita, tuomareita, liiton henkilöitä,valmentajia, seurojen puhenjohtajia eikä jääkoneen kuljettajaa.
      Mutta jos löytyy jotain vikaa mies/poika luistelijasta niin silloin saa ladata täydeltä laidalta.
      Luistelijan nauttiessa yhteiskunnan tukea: Liiton, OK:n, ministeriö, tms.ei ole enään nuori vaan aikuinen ihminen joka kestää sen arvostelun mitä häneen kohdistuu. Jos hän ei sitä kestä hän ei ole ansainnut sitä taloudellista tukea jossa edelytetään myös huippu tuloksia. Onko liitto tehnyt vääriä valintoja?

      Muistetaan kaikki että eletään siinä vaaleanpunaisessa unelmassa jossa prinsessat on. Sehän on sitä oikeaa taitoluistelua.

      • Sivusta seuraaja

        Tulevana viikonloppuna onkin sitten sm-sen./sm-jun. 1. valintakilpailu. Miesten ja poikien osallistujamäärät on kyllä kovin pienet. Miehissä toki Belalla ja A-P:llä paikat SM:in viime vuoden mitalisteina. Mutta onko tällä kaudella sm-junioripoikia tosiaan vain kolme? Toki juniori-ikäisiä on sm-sen.sarjassa. Mutta jos sm-juniorit sarjassa kilpailee Suomessa vain kolme poikaa, niin siinä nyt ei kovin kummoisia kisoja aikaiseksi saada. Ja eiköhän nuo pojat voi melkein jo laittaa järjestykseen ilman kisoja... Ja saako luistelija tuollaisesta mitään motivaatiota, kun ei synny kunnon kilpailua. No, ainakin näiden poikien on helppo päästä pm-kisoihin... Onko sm-noviiseista edes nousemassa varteen otettavia kilpailjoita sm-junioreihin?
        Kiva nähdä valintakisoissa, missä kunnossa on mm. Cecilia ja Timila. Hehän kuitenkin viime vuonna ihan hyvin pärjäsivät. Toki onhan siellä myös muita hyviä nuoria, Seidi ja Nea. Myös sm-junioreissa on hyviä tyttöjä, ja nyt myös jokunen mielenkiintoinen viime vuoden sm-noviisi sarjalainen.


    • p.a.

      "Sivusta seuraaja"

      Olen samaa mieltä kanssasi huolestuneisuudesta junioripoikien määrään. Suomessa taitoluistelua ei osata tehdä pojille tai miehille sopivaksi ja kiinnostavaksi. Poikia valmennetaan pienestä lähtien samalla tavalla kuin tyttöjäkin.

      Samaten vaatimukset hitaammin lapsena kehittyville pojille on yhtäläiset tyttöjen kanssa. Tuskin nuorta poikaa kiinnostaa harjoittelu kahta vuotta nuorempien tyttöjen ryhmässä.

      Tehdään vähäisestä poikien määrästä huolimatta kilpailu mielenkiintoiseksi veikkaamalla kolmen pojan loppusijoituksia ja pisteitä.

      Mitä veikkaisit?

    • Miesenergia

      Kyllähän taitoluistelu on miehistäkin hommaa, kun aletaan hyppiä varsinkin kolmoisakseleita, neloishyppyjä jne. En tiedä, mikähän siinä on niin vaikea saada poikia tämän lajin pariin. Nähtävästi syynä on pinttyneet asenteet, vanhemmat ja huonohko menestys tässä lajissa takavuosina. Minua ihmetyttää välillä nämä puolityhjät katsomot esim. SM-kisoissa, joissa itse olen käynyt kaksi kertaa 15 vuoden aikana. Silloin paikalla on yleensä ollut vain lajin fanaatikot ja luistelijan sukulaiset ja kaverit. Jääkiekon liigaotteluissa hallit ovat yleensä täynnä. Suomalaiset eivät ole tottuneet seuraamaan taitoluistelua paikan päälllä, kun taas lajia seurataan TV:n välityksellä luullakseni aika paljon. Toivottavasti tilanne muuttuu ja lipputuloja saadaan enemmän lajin tukemiseksi.

    • p.a.

      Taitoluistelu nimenomaan on miehistä hommaa. Tarkoitin kirjoituksellani sitä, että suomessa ei oteta alkuvaiheessa poikia mitenkään huomioon harjoituksia suunnitellessa. Pojat tykkäävät hieman raisummista harjoituksista kun tytöt, mutta kuten mainitsin, pojat kehittyvät tyttöjä hitaammin, ja tätä ei seuroissa osata ottaa huomioon.

      • Sivusta seuraaja

        Sopii minulle, että veikkaillaan junioripoikien järjestys valintakisoissa. Ja tämä siis aivan leikkimielisesti.... Välillä tuntuu, että tällä osastolla käydään niin "kiihkeää" keskustelua, joten otetaan vähän hupia mukaan...
        En ole huomannut, ovatko nämä kolme poikaa vielä tänä syksynä kilpaillut, joten nyt veikkaukseni perustuu viime vuoden tuloksiin. 1. Juho 2. Tino ja 3. Erik. Pisteet jäisivät alle 120. Toki toivon, että veikkaukseni pisteistä on kovastikin alhainen, ja että pojat olisivat jo saaneet lisää kolmoishyppyjä ohjelmiinsa sekä myös varmuutta niihin.
        Ja kyllähän se on niin, että Suomi on niin "lätkähullu" maa, että kovasti vaatii pojilta valita taitoluistelu lätkän sijaan. Mitäköhän tälle voitaisiin tehdä, jotta saataisiin lisää poikaluistelijoita seuroihin ja tästä lajista kiinnostumaan.


    • p.a.

      Veikkaanpa sitten vähän erilailla lopputulosta. 1. Juho 2. Erik 3. Tino. Pisteitä veikkaan Juholle yli 120, mutta Erik ja Tino menee tasaisesti 110 luokkaa. Muita en ole nähnyt kilpailuissa kun Tinon ja en vakuuttunut. Siksi veikkaus näin päin.

      Siihen, miten poikia saataisiin lisää seuroihin, en osaa vastata. Enemmänkin olen ollut ihmeissäni siitä, miten poikia valmennetaan ja muutenkin huomioidaan. Esimerkiksi kun nykyiset jaot tintteihin ja silmuihin tehtiin, olin aivan kauhuissani poikien suhtautumisesta asiaan. On se hienoa koulussa kertoa kavereille, että luistelen silmusarjassa. Kaverit on varmaan aivan haltioissaan.

      Kun mainitsin asiasta eräälle kuuluisalle suomalaiselle valmentajalle, kommentoi hän asiaa siten, että ei tässä lajissa ole niin paljon poikia, että asialla olisi mitään merkitystä.

    • ehdotuksia..

      Ja ilman poikia ei myöskään saada kasaan hyviä jäätanssi- ja pariluistelupareja. Joten poikapula vaikuttaa siis laajasti suomalaiseen taitoluistelukenttään.
      Mielestäni asia johtuu ensisijaisesti vanhemmista, jotka eivät uskalla laittaa poikiaan luisteluun, koska pelkäävät, että heitä kiusataan asiasta koulussa. Suomi on tässä asiassa aika takapajuinen maa. Mediassa voitaisiin huomioida esim. nuoria luistelijapoikia tekemällä heistä juttua lehtiin yms. Lisäksi voitaisiin tuoda tänne joku ulkomainen huippumiesluistelija pitämään pojille jotain luisteluleiriä.

      • Sutelilainen

        Ne jotka jäävät vaille paria ovat usein - ei aina- hankalia luonteita tai muuten huijareita. Suomi on pieni ja maine olisi tärkeää säilyttää. Viittaamatta kehenkään erityisesti. Niin se vaan on..


    • äiti minäkin

      Pappin perhe on ihana. Toivotaan nyt etteivät koe sentään Nancy Kerrigan ilmiötä. Pitäkäähän kateutta käsiteltävässä muodossa sentään. Se perhe toimii ja ahkeruus palkitaan aina. Kaikkea hyvää Pappin perheelle entisestä seurasta! Seurataan teidän uraa jäällä mielenkiinnolla kyllä.

      • ...

        Luistelijat ovat ihania, siinä olen samaa mieltä. Faktaa kuitenkin on se, että Suomen taitoluistelun piirit ovat pieniä ja sisäänpäin lämpeneviä. Sivusta seuranneena hieman ärsyttää kuinka joitakin paapotaan ja hyysätään. Raha, naamataulu ja seura jota edustaa, niillä on liikaa merkitystä tässä lajissa.


      • ens-ka

        Minäkin pidän isä Pappista joka on satsanut tähän lajiin niin paljon.

        Tiedustelisin kuitenkin tästä Karringan-ilmiöstä?
        Tunnen tapauksen Harding/Karrigan mutta mitä se on mielestäsi täällä Suomessa ja miksi? Kuka sitten on mielestäsi Shane Stan suomessa?

        Mistä tallainen mielikuva voi tulla ja eikö pääosassa ole kuitenkin luistelijat eikä perhe.Valitetavan paljon löytyy vanhempia jolla on enemän kunniahimoa ja menestys tarvetta kuin luistelijalla itsellään.
        Vaadin metalinpaljastuskoneet seuraavaan valintakisaan.


      • kyllä vaan paljastim
        ens-ka kirjoitti:

        Minäkin pidän isä Pappista joka on satsanut tähän lajiin niin paljon.

        Tiedustelisin kuitenkin tästä Karringan-ilmiöstä?
        Tunnen tapauksen Harding/Karrigan mutta mitä se on mielestäsi täällä Suomessa ja miksi? Kuka sitten on mielestäsi Shane Stan suomessa?

        Mistä tallainen mielikuva voi tulla ja eikö pääosassa ole kuitenkin luistelijat eikä perhe.Valitetavan paljon löytyy vanhempia jolla on enemän kunniahimoa ja menestys tarvetta kuin luistelijalla itsellään.
        Vaadin metalinpaljastuskoneet seuraavaan valintakisaan.

        Kiira Korpi on saanut stalkerin ja siihenhän ei sitten tarvita kuin se sekoaa tyystin. Kun luistelijoista alkaa tulla alastonkuvia niin alkaa pelottamaan että mitenkähän on turvajärjestelyjen laita kisoissa?


      • taavi tavallinen
        ens-ka kirjoitti:

        Minäkin pidän isä Pappista joka on satsanut tähän lajiin niin paljon.

        Tiedustelisin kuitenkin tästä Karringan-ilmiöstä?
        Tunnen tapauksen Harding/Karrigan mutta mitä se on mielestäsi täällä Suomessa ja miksi? Kuka sitten on mielestäsi Shane Stan suomessa?

        Mistä tallainen mielikuva voi tulla ja eikö pääosassa ole kuitenkin luistelijat eikä perhe.Valitetavan paljon löytyy vanhempia jolla on enemän kunniahimoa ja menestys tarvetta kuin luistelijalla itsellään.
        Vaadin metalinpaljastuskoneet seuraavaan valintakisaan.

        HYvä perhe on kaikki kaikessa luistelijan menestyksen takana. Et sitten ymmärrä psykologiasta mitään jos väität muuta. Tottakai halutaan satsata niihin ihmisiin jotka satsaavat takaisin ja koko perheenä täysillä. Se on ihan oikein.


      • !! !!
        taavi tavallinen kirjoitti:

        HYvä perhe on kaikki kaikessa luistelijan menestyksen takana. Et sitten ymmärrä psykologiasta mitään jos väität muuta. Tottakai halutaan satsata niihin ihmisiin jotka satsaavat takaisin ja koko perheenä täysillä. Se on ihan oikein.

        Tarkoitatko että suomessa on vain tämä yksi pyhä perhe jotka satsaa luistelijaansa kaiken?Tämä on suuri loukkaus kaikkia meitä jotka on vuosikausia tehnyt kaikkensa että urheilijalla olisi asiat hyvin.

        .Kaikki ei vaan ole Anuliisan kummilapsia tai muuten kytköksissä kyseiseen ihmiseen.Anuliisa tuntuu olevan Jumala joka määrä ketä hyväksytään ja ketä hylätään. Tämä sattuu olemaan täysi tosi, jos joku väittää muuta ei tiedä asiasta yhtään mitää. Kokemusta on vuosikymmenien verran.

        Voit mennä kysymään keneltä vaan luistelija perheelte eikö he olekaan satsannut tarpeeksi, mitähän luulet olevan vastauksen.Useampi voi ketoa että rahaa on mennyt muutaman omakotitalon verran.

        Mieti ensikerralla kun puhut viisaita kunika tämä HYVÄ perhe on tehnyt kaikkensa ja muut ei mitään! Oli muuten todella pöyrityttävä väite.


      • aloittaja kyllä tunt
        !! !! kirjoitti:

        Tarkoitatko että suomessa on vain tämä yksi pyhä perhe jotka satsaa luistelijaansa kaiken?Tämä on suuri loukkaus kaikkia meitä jotka on vuosikausia tehnyt kaikkensa että urheilijalla olisi asiat hyvin.

        .Kaikki ei vaan ole Anuliisan kummilapsia tai muuten kytköksissä kyseiseen ihmiseen.Anuliisa tuntuu olevan Jumala joka määrä ketä hyväksytään ja ketä hylätään. Tämä sattuu olemaan täysi tosi, jos joku väittää muuta ei tiedä asiasta yhtään mitää. Kokemusta on vuosikymmenien verran.

        Voit mennä kysymään keneltä vaan luistelija perheelte eikö he olekaan satsannut tarpeeksi, mitähän luulet olevan vastauksen.Useampi voi ketoa että rahaa on mennyt muutaman omakotitalon verran.

        Mieti ensikerralla kun puhut viisaita kunika tämä HYVÄ perhe on tehnyt kaikkensa ja muut ei mitään! Oli muuten todella pöyrityttävä väite.

        Nyt lähti sinulla lapasesta sillä enhän sanonut etteivät muut mitään ole tehneet. Tämähän oli aivan sinun oma ajatuksesi. Mutta on kokemusta monenlaisista vanhemmista- myös omakotitalonsa uhranneista- siis haloo lapsen harrastukseen!. MIKä on hälymerkki tietysti ettei lapsi ole kuin jokin esine jonka pitää luikata vanhempien toiveitten mukaan.


    • Missä rohkeus

      SM-valintakilpailun lyhytohjelmat eivät tarjonneet mitään uutta. Noin sata tylsää tulppia ja schalkovia paremmin ja huonommin suoritettuna( hoh-hoijaa).Toivottavasti vapaaohjelmissa luistelijat uskaltavat panna enemmän likoon.

      • ¤¤/¤¤

        Kisa jolla ei ole valintojen kannalta mitään merkitystä ihmetyttää luistelijoiden suoritus.Olis voitu treenata jotain jähä vaikeempaa.
        Tulppi tulppi ja jos yritettiin vaikeampaa esim Lz aloitettiin varovasti ykkösellä ja sitten lopussa repäistiin kovasti oikein kakkosella.
        Tulee mieleen HS:n kuvakavalkaadi joskus 2000 luvun alkupuolella Helsingissä jossa oli SM loppukilpailu. Siinä reposteltiin sennu naisten kaatumisilla joita oli todella paljon.Pyllähdys js taas pyllähdys.
        Näiden ekojen valinta skabojen tulos paperilla näyttää ihan samalta.


    • p.a.

      Kylläpäs meni veikkaukseni pahasti pieleen. 1: Tino 125, 2. Juho 113, 3. Erik 102.

      • ens-ka

        Sellasta se on taitoluistelu katsomosta. Hyvä yritys


    • Downgrade<<

      SM-valintakisat tiivistettynä: SURKEAA, SURKEAA ja SURKEAA, LATTEEAA, LATTEAA, LATTEAA ja HELPPOJA ELEMENTTEJÄ. Tämän perusteella toivo on enää Kiirassa, Laurassa(parane pian...) ja noviiseissa. Kahdeksan ensimmisen naisten sarjassa 118-99 ja tyttöjen sarjassa116-97. Voiko alemmas enää vajota? EI.

    • judges

      "Downgrade"

      Olitko itse luistelemassa?

    • Downgrade<<

      "judges"

      En ollut. Minä tuskin osaan itse edes luistella. Olen innokas penkkiurheilja ja katselin tulokset ja "judges scores" netistä. Toivottavasti seuraavissa kisoissa nähdään vaativimpia ohjelmia ja jotkut luistelijat vieläpä onnistuisi niissä. Tämän kertaisilla tuloksilla ei menestyttäisi edes PM-kisoissa. Tanskalaiset ja norjalaisetkin menevät kohti ohi, jos ei tsempata. Ehkä olen vähän tiukkapipo ja liian menestyksenhaluinen.

      • Sivusta seuraaja

        Meni veikkaus minultakin pieleen. ;) Mutta hyvä niin, ainakin Tinon osalta. Hienoa, että hän pääsi jo yli 120 pisteen. Juhon pisteet jäivät kovin alhaisiksi, mutta hienoa että hän yritti 3lutzia. Tosin, ei sitten onnistunut edes "perushypyissä", salcowissa ja tulpissa. Mutta siitä on hyvä jatkaa.

        Entäs sitten seniori-naisten tulokset.... Ei niinkään järjestyksellä, mutta pisteissä ja suorituksissa!! Hoh, hoijaa.... Salcoweja ja tulppeja ja tulppeja ja salcoweja....
        Juniori-tytötkin pärjäsi paremmin kuin nämä naiset.
        Mitä on tapahtunut näille nuorille naisille? Vai onko vielä niin alkukausi, ettei olla kunnossa?? Mut onhan jo sm-kisatkin vajaan 2 kk päästä. Mielestäni ei enää voida vedota "alkukauteen". Ja ensimmäiset jgp-kisat ollut jo elokuun lopussa. Osaako joku asiantuntija sanoa, mitä on tapahtunut vai miksi ne ritit, lutzit ja flipit on niin vaikeita suomalaisille nuorille naisille?


    • Downgrade<<

      Miksei nähdä vaikeampia kolmoishyppyjä?

      Arvauksia:
      1.Ehkä suomalaisvalmentajat eivät ole osanneet kyseisiä hyppyjä urallaan eivätkä näin ollen osaa opettaa niitä valmennettavilleen. 2.Luistelijoilla ei ole palavaa halua menestyä kansainvälisesti eli menestyminen SM-tasolla riittää suurimmalle osalle. 3. Molemmat syyt

      Nähtävästi jatkossa on tyytyminen siihen, että noin viiden vuoden välein löytyy joku lahjakas ja motivoitunut luistelija, joka oppii nämä viisi kolmoishyppyä. Kenties joku oppii jopa kolmoisakselin seuraavan kymmenen vuoden aikana.

      • ei tuu

        Ei ole kyse lahjakkuudesta eikä valmentajien taidoista. Jos arvostelujärjestelmä on nykyinen ei luistelijan kannata yrittää vaikeita hyppyjä kun saman pistemäärän saa "peffaa heiluttamalla".
        Tuomarit saavat antaa mielestäni turhan monesta komponentistä pisteitä kun ne kaikki on sanan koreografi alla.
        3A:n ja tuomarin mielivalta pisteen ero on aivan liian pieni ja on jopa mahdollista antaa sitä enemmän. Tätä ajatusmallia käyttäen antaisin hypylle kolmet eri pisteet aivankuin koreografiassa. Hyppyyn lähtö, ilmalento sekä alastulo kaikille omat pisteet niin kyllä kiinnostusta hyppyihin jälleen tulee.
        Oikeat ihmiset kun ISU:ssa vaativat muutoksia uskon siihen mutta se vaatii heittäytymistä asian eteen


    • kolmoisfloppi

      SM-valintakisojen naisten ja tyttöjen vapaaohjelman hyppytilasto.
      Onnistuneet kolmoishypyt:
      ritti: 0 (Esim. Cecilia Törn taisi tehdä viime kaudella-nyt häneltäkään ei onnistu jostain syystä mikään)
      flip:0 (kukaan ei ilmeisesti edes yrittänyt hypätä-onkohan tämä hyppy kuollut sukupuuttoon Suomessa?)
      lutz:0 (yksi yritys-Mikonsaari)

      Mukana oli kuitenkin peräti 36 luistelijaa mutta ainakin hyppyjen perusteella voi viimeistään lopettaa puheet suomalaisten taitoluistelun korkeasta tasosta.

      • ?1

        Harvinaisen oikein sanottu, se siitä suomalaisvalmentajien korkeasta tasosta.


      • fanifani
        ?1 kirjoitti:

        Harvinaisen oikein sanottu, se siitä suomalaisvalmentajien korkeasta tasosta.

        Erittäin hyvä kommentti "kolmoisflopilta"!
        Toki tästä kisasta puuttui Beata sekä Juulia. Mutta ei heidän alkukausi ainakaan ole näyttänyt mitään suurta muutosta viime kauteen - ainakaan parempaan suuntaan.
        Mutta Beatahan jossain haastattelussa lupaili sm-kisoihin lutzin, ja oliko vielä molempiin ohjelmiinsa. Toivottovasti ne myös saa siiheksi esityskuntoon.


      • 3lutz

        Samalla, kun puhutaan Suomen taitoluistelun tasosta, voidaan puhua myös rahasta. Kun 13-15-vuotiaan lapsen harrastus maksaa kaudessa viisi numeroisen luvun, on vanhempien maksukyky lujilla. Tuo summa sisältää varusteet, valmennuksen, leiritykset ja kisamatkat.
        Erityisryhmiin (Talent, NMJ, MJ) valitun nuoren luistelijan kuluihin ei STLL tule mitenkään vastaan. Vaatimuksia kyllä esitetään. Seura, jota luistelja edustaa, kustantaa mahdollisesti esim. valmentajan kuluja, mutta tuo on täysin seuran sisäinen asia ja vaihtelee suuresti. Tässä on turha itkeä valmennuksen tasosta tai luistelijan lahjakkuudesta, monen unelma kaatuu puhtaasti rahaan.


      • en-ska
        3lutz kirjoitti:

        Samalla, kun puhutaan Suomen taitoluistelun tasosta, voidaan puhua myös rahasta. Kun 13-15-vuotiaan lapsen harrastus maksaa kaudessa viisi numeroisen luvun, on vanhempien maksukyky lujilla. Tuo summa sisältää varusteet, valmennuksen, leiritykset ja kisamatkat.
        Erityisryhmiin (Talent, NMJ, MJ) valitun nuoren luistelijan kuluihin ei STLL tule mitenkään vastaan. Vaatimuksia kyllä esitetään. Seura, jota luistelja edustaa, kustantaa mahdollisesti esim. valmentajan kuluja, mutta tuo on täysin seuran sisäinen asia ja vaihtelee suuresti. Tässä on turha itkeä valmennuksen tasosta tai luistelijan lahjakkuudesta, monen unelma kaatuu puhtaasti rahaan.

        3lutz puhut asiaa. Valitettavasti tämä pätee myös edustusluistelijoihimme. Siinä vain sukupuoli ratkaisee. 15-20 vuotta "maajoukkueluistelijaa" tukeneet vanhemmat tietävät mitä raha merkitsee. Joku naureskeli aiemmissa kommenteissa toiselle omakotitalon menettämisestä.Kannattaa ottaa kynä käteen tai kalkulaattori ja ynnätä vähän.Ymmärrän näitä uhrautuneita vanhempia.
        Varsinkin pääkaupunki seudulla nämä huiput ovat seuroille rasite ja koska STLL:llä ei ole mitään apua seurojen talous sekä nuoremmat luistelijat kärsivät.
        Koska olen luvanut aiemin etten kommentoi rahojen jakoa vain yksille niin suosittelen:miettikää vähän.
        Sieltä Pasilanmäeltä kyllä tulee vaatimuksia luistelijalle sekä heidän tukijoukoilleen mutta liian vähän apua jollei ole jonkun suosikki.
        Avoimmuutta Please


      • ap, ei A-P
        en-ska kirjoitti:

        3lutz puhut asiaa. Valitettavasti tämä pätee myös edustusluistelijoihimme. Siinä vain sukupuoli ratkaisee. 15-20 vuotta "maajoukkueluistelijaa" tukeneet vanhemmat tietävät mitä raha merkitsee. Joku naureskeli aiemmissa kommenteissa toiselle omakotitalon menettämisestä.Kannattaa ottaa kynä käteen tai kalkulaattori ja ynnätä vähän.Ymmärrän näitä uhrautuneita vanhempia.
        Varsinkin pääkaupunki seudulla nämä huiput ovat seuroille rasite ja koska STLL:llä ei ole mitään apua seurojen talous sekä nuoremmat luistelijat kärsivät.
        Koska olen luvanut aiemin etten kommentoi rahojen jakoa vain yksille niin suosittelen:miettikää vähän.
        Sieltä Pasilanmäeltä kyllä tulee vaatimuksia luistelijalle sekä heidän tukijoukoilleen mutta liian vähän apua jollei ole jonkun suosikki.
        Avoimmuutta Please

        3lutz ja enska: näinhän se juuri menee, paitsi että siinä ei sukupuolella ole merkitystä. Rahaa jaetaan niille, joilla sitä on jo muutenkin ja joiden pärstä miellyttää. Kummilapset ja omat luistelijat ovat rahajonon ensimmäisinä.
        Kiira myy Valion tuotteita, Laura hammasharjoja jne.
        Niinkuin moneen kertaan on jo tässäkin keskustelussa todettu, suomalaisen taitoluistelun toivo on noviiseissa, tukirahat tulisi suunnata siis nmj ja Talent-ryhmiin.
        Ja vielä lopuksi syyskuiseen keskusteluun viitaten, tiedän kyllä A-P:n, nimimerkikseni valitsin ap, lyhenteeksi sanasta alkuperäinen.
        Tästä keskusteluketjustahan on tullut aika mielenkiintoinen katsaus nykytaitoluistelun tilaan Suomessa...


      • rahanjako?
        ap, ei A-P kirjoitti:

        3lutz ja enska: näinhän se juuri menee, paitsi että siinä ei sukupuolella ole merkitystä. Rahaa jaetaan niille, joilla sitä on jo muutenkin ja joiden pärstä miellyttää. Kummilapset ja omat luistelijat ovat rahajonon ensimmäisinä.
        Kiira myy Valion tuotteita, Laura hammasharjoja jne.
        Niinkuin moneen kertaan on jo tässäkin keskustelussa todettu, suomalaisen taitoluistelun toivo on noviiseissa, tukirahat tulisi suunnata siis nmj ja Talent-ryhmiin.
        Ja vielä lopuksi syyskuiseen keskusteluun viitaten, tiedän kyllä A-P:n, nimimerkikseni valitsin ap, lyhenteeksi sanasta alkuperäinen.
        Tästä keskusteluketjustahan on tullut aika mielenkiintoinen katsaus nykytaitoluistelun tilaan Suomessa...

        Sponsorit valitsevat itse sponsorointikohteensa. Kyllä menestyviä urheilijoita kannattaa sponsoroida. On utopistista kuvitella, että esim. Valiota kiinnostaisi ottaa sponsoroitavaksi joku kohderyhmälleen tuntematon luistelija, jota ei edes mediassa näy.


      • ens-ka
        rahanjako? kirjoitti:

        Sponsorit valitsevat itse sponsorointikohteensa. Kyllä menestyviä urheilijoita kannattaa sponsoroida. On utopistista kuvitella, että esim. Valiota kiinnostaisi ottaa sponsoroitavaksi joku kohderyhmälleen tuntematon luistelija, jota ei edes mediassa näy.

        Taitoluisteluliitolla on pitkät perinteet miten ja ketä urheilijaa tuetaan median kautta. Näistä vinkeistä spossorit ottavat mielellään kiinni.
        Valitettavasti kohtelu ei ole samaa kaikille luistelijoille oli heidän taitotasonsa kuinka korkeaa ja sitä kautta näkyvyys. Jane Erkon henki elää tässä asiassa hyvin voimakkaasti vieläkin. Liiton tiedottaja katsoo hyvin tarkkaan kuka luistelija on kisoissa mukana ja kirjoittaa asioista sen mukaan. Toisista ei mitään.
        ap:n kommentti näistä keskusteluista on osuva. Emme ole kaikki aina samaa mieltä ja eriäviä mielipiteitä löytyy liiton ulkopuolelta.


      • hmmmmmm?
        ens-ka kirjoitti:

        Taitoluisteluliitolla on pitkät perinteet miten ja ketä urheilijaa tuetaan median kautta. Näistä vinkeistä spossorit ottavat mielellään kiinni.
        Valitettavasti kohtelu ei ole samaa kaikille luistelijoille oli heidän taitotasonsa kuinka korkeaa ja sitä kautta näkyvyys. Jane Erkon henki elää tässä asiassa hyvin voimakkaasti vieläkin. Liiton tiedottaja katsoo hyvin tarkkaan kuka luistelija on kisoissa mukana ja kirjoittaa asioista sen mukaan. Toisista ei mitään.
        ap:n kommentti näistä keskusteluista on osuva. Emme ole kaikki aina samaa mieltä ja eriäviä mielipiteitä löytyy liiton ulkopuolelta.

        Menestyksen kautta pääsee mediaan. Jos voitat SM-kisat, pääset haastateltavaksi ja saat näkyvyyttä. Jos pärjäät EM-kisoissa niin sama juttu. Kerrot, että liitto ei valitsisi parhaita luistelijoita kisoihin. Olisiko näillä luistelijoilla realistisesti kuitenkaan mahdollisuutta päästä esim. EM-kisoissa top 10:n? Jos ei, niin sponsoreistakaan on turha haaveilla.
        Suomessa ei ole kuin kaksi kiinnostavaa sponsorointikohdetta, Kiira ja Laura. Koska he ovat menestyneitä ja Kiira myös imagonsa takia.


      • 3lutz
        hmmmmmm? kirjoitti:

        Menestyksen kautta pääsee mediaan. Jos voitat SM-kisat, pääset haastateltavaksi ja saat näkyvyyttä. Jos pärjäät EM-kisoissa niin sama juttu. Kerrot, että liitto ei valitsisi parhaita luistelijoita kisoihin. Olisiko näillä luistelijoilla realistisesti kuitenkaan mahdollisuutta päästä esim. EM-kisoissa top 10:n? Jos ei, niin sponsoreistakaan on turha haaveilla.
        Suomessa ei ole kuin kaksi kiinnostavaa sponsorointikohdetta, Kiira ja Laura. Koska he ovat menestyneitä ja Kiira myös imagonsa takia.

        Tottahan toki sponsorit valitsevat menestyvän urheilijan, se lienee itsestään selvyys!!! Liiton tukea laajemmalla rintamalla tarvittaisiinkin jo paljon aikaisemmin tuleville "tähdille", jotta olisi mahdollisuus panostaa valmennukseen ja kilpailemiseen ulkomailla. Ettei kaikki olisi vanhempien maksukyvystä tai -halukkuudesta kiinni.


      • ens-ka
        hmmmmmm? kirjoitti:

        Menestyksen kautta pääsee mediaan. Jos voitat SM-kisat, pääset haastateltavaksi ja saat näkyvyyttä. Jos pärjäät EM-kisoissa niin sama juttu. Kerrot, että liitto ei valitsisi parhaita luistelijoita kisoihin. Olisiko näillä luistelijoilla realistisesti kuitenkaan mahdollisuutta päästä esim. EM-kisoissa top 10:n? Jos ei, niin sponsoreistakaan on turha haaveilla.
        Suomessa ei ole kuin kaksi kiinnostavaa sponsorointikohdetta, Kiira ja Laura. Koska he ovat menestyneitä ja Kiira myös imagonsa takia.

        Taas tulee sitä liiton puppua .Olipa sielä pieni totuuden siemenkin mukana. Liitto ei ole kiinnostunut muista luistelijoistaan kuin näistä kahdesta naisluistelijasta.

        Kuka tahansa urheilija saavuttaa yhtähyvät tulokset kuin Kiira ja Laura.
        Se vaatii vain panostuksen joita heihin liition taholta, muiden kustannuksella, on tehty.
        Katselin huom vanhoja videoita, ei nää kaksi " huippua" poikenneet muusta massasta junnuna milläänlailla. Näinhän se on että rahalla saa ja jollain pääsee.

        Nyt kun alkaa menestyksen synkeät vuodet on hauska katsoa mitä nämä liiton pyrkyrit tekevät.


      • Voivoi...
        ens-ka kirjoitti:

        Taas tulee sitä liiton puppua .Olipa sielä pieni totuuden siemenkin mukana. Liitto ei ole kiinnostunut muista luistelijoistaan kuin näistä kahdesta naisluistelijasta.

        Kuka tahansa urheilija saavuttaa yhtähyvät tulokset kuin Kiira ja Laura.
        Se vaatii vain panostuksen joita heihin liition taholta, muiden kustannuksella, on tehty.
        Katselin huom vanhoja videoita, ei nää kaksi " huippua" poikenneet muusta massasta junnuna milläänlailla. Näinhän se on että rahalla saa ja jollain pääsee.

        Nyt kun alkaa menestyksen synkeät vuodet on hauska katsoa mitä nämä liiton pyrkyrit tekevät.

        Rahalla saa ja oikean nimisellä valmentajalla pääsee. Oikeastaan voidaankin jo sanoa ketkä luistelijat sieltä nuoremmista nousevat tulevaisuuden Lauroiksi. Nuorten maajoukkueessa on muuten yksi luistelija jolla on molemmat kriteerit kohdallaan. Muut voivatkin lopettaa. Ja toivon ettei asia kuitenkaan olisi näin.


      • ??
        Voivoi... kirjoitti:

        Rahalla saa ja oikean nimisellä valmentajalla pääsee. Oikeastaan voidaankin jo sanoa ketkä luistelijat sieltä nuoremmista nousevat tulevaisuuden Lauroiksi. Nuorten maajoukkueessa on muuten yksi luistelija jolla on molemmat kriteerit kohdallaan. Muut voivatkin lopettaa. Ja toivon ettei asia kuitenkaan olisi näin.

        Kuka?


    • kaikki tyyni

      Patologisia valehtelijoita jokainen luistelija.

      • ¤¤/¤¤

        Hyvä kommentti. Jokainen luistelija kertoo kuinka he lisäävät jonkun elementin ohjelmaansa iha kuin sen sais siwan hyllyltä. Sit ku tulee kisat niin mis ne on.
        Joko ne on näit valehtilijoita tai sitten pupupöksyjä.
        Nää Papit loistaa täs hommas ku kuuntelee niit ja lukee niiden juttui


    • hei ...

      eikö tää voi olla kivaa ilman että puhutaan rahasta ja liitosta

    • 89-

      Hyvin vade vetää nicassa. 2A miinuksilla -2 ja ritti kaaduttuna.SM kisojen jälkeen varmaan EM edustaja?

    • downgrade<<

      Mitähän nämä 40 SM-tason luistelijaa mahtavat tehdä harjoituksissa, jos käyttävät siihen aikaa yli 20 tuntia viikossa? Luulisi siinä olla motivaatiota harjoitella kunnolla esim. näitä kovasti kaivattuja vaikeampia kolmoishyppyjä, jos vanhemmat kerran itse ovat maksaneet itsensä kipeiksi lastensa urheilusta.

      Olisi mukava kuulla kommentteja entisiltä huipuilta, mikä mättää näissä kolmoishyppyjen oppimisessa Suomessa. Ihmetyttää kenen ohjauksessa ja millaisissa olosuhteissa nämä entiset huiput ovat ne sitten oppineet.

      • ens-ka

        Ei näistä "vanhoista " luistelijoista ole enään apua antamaan jos muistaa miten TV-kommentaattori on verrannut uusia vanhoihin. Uusilla kun on kevyempi ote jäähän kuin näillä vanhoilla. Elikä vanhathan eivät enään edes osaneet luistella, vai oliko sittenkin menossa tällanen huijaus.Jos takapuolta heiluttamalla saa enemän pisteitä kuin hypyillä joille on annettu kiinteä piste niin miksei sitä "bebaa" sitten vaan heiluta.
        Tää on tosi hienoa kun liiton puheenjohtaja on huomanut että taitoluistelu on tosi vaativa laji.


    • ¤¤/¤¤

      Tiedän että entiset huiput on niin v****ta liiton toimintaa ja että vain harva haluaa olla missään tekemisissä luistelun kanssa .Miettikää mikä potentiaali todella hukataan. Onhan meillä liiton johdossa puheenjohtaja joka jo luisteluaikana osasi imeä kaiken mahdollisen. Sama jatkuu edeleen.
      Seurat ovat ihmeellisessä tilanteessa. He työnantajana tulisi vaatia valmentajille heidän toimintaperiaattensa mutta tilanne onkin päinvastoin. Duunari vie yritystä eikä sen johto. Kuka silloin peräänkuuluttaa valmentajien työ moraalia. Sitten on toinen luku nää dumarit, vailla mitään moraalia.

    • downgrade<<

      Kuinka todennäköistä on, että nämä 15-24 vuotiaat luistelijat voivat saada uusia kolmoishyppyjä kilpaohjelmiin? Esim. Kristina Wegelius noin 30 vuotta sitten ei oppinut koskaan tekemään sitä helpointakaan hyppyä vaikka harjoitteli käsittääkseni huippuvalmentajien(esim Carlo Fassi) alaisuudessa ulkomailla.
      Vai onko niin, että tuossa iässä ei opita enää käytännössä mitään merkittävää?

      On tosi huolestuttavaa, jos nämä terävimmän huipun takana olevat luiatelijat takovat vain näitä tylsiä tulppi-salkoweja. Voi olla, että pitää odottaa kunnes noviisi-rymästä tulee joku pelastaja, joka oppii esim. viime gp-kisassa nähdyn kolmoislutz-kolmoistulppi yhdistelmän(tai edes kolmoislutzin).

      • ...

        Ei sieltä noviiseistakaan pelastusta löydy, ellei Suomeen saada kunnon valmentajia.


    • ollanpa positiivisia

      Naisluistelijat kehittyvät reippaasti 16-17 vuoden ikään, sen jälkeen kehitys alkaa taantumaan.Onneksi nykyään ei enään estetä nuorien kehitystä kuten tehtiin vielä 80-luvulla. Silloin sanottiin että olet liian nuori tekämään vaikempia asioita vaikka olisit ollut kypsä siihen.
      Miesten kehitys taantuu vasta 20 ikävuoden jälkeen. Poikkeuksia tietenkin on.
      Suomessa tehdään seuratasolla hyvää perustyötä mutta huipulle viejää ei löydy kumpaankaan sukupuoleen katsoen. Vaikeampaa tietenkin miehille joilla on teknisesti vaikeampi vaatimustaso.
      Turha menneisyyten on katsoa, täytyy elää tässä hetkessä ja ajatella optimistisesti tulevaisuutta.

    • Downgrade<<

      Toivottavasti meillä Suomessa saataisin pian täytettyä tämä "timantinhiojan" pesti. Liian moni luistelija jää tulppi-schalkow kehitysvaiheeseen tällä hetkellä.

      • ei saada

        Kuka valmentajista tunnustaa ettei kykene viemään lahjakasta oppilasta eteenpäin.
        Käydään ensin pohjamudissa ennenkuin huomataan mitä tarvitaan.


    • voi harmi

      Onko Kiira ja Laura lopettaneet luistelun kun en löydä mitään tuloksia?

      • Telakalla molemmat

        Kiiran on tarkoitus aloittaa kausi GP-kisoissa parin viikon päästä. Lauralla on ollut nilkassa ongelmia. En tiedä, mikä on viime hetken tilanne. Toivottavasti on vihdoinkin paranemaan päin, että hän pääsisi harjoittelemaan kunnolla.

        On se kumma, kun ihmiset käyvät kohta Marsissa, mutta yhtä nilkkaa ei saada kuntoon tai edes diagnosoitua. Luulisi tästä maasta rahaakin löytyä tämän tason urheilijan kuntouttamiseksi.


    • Think positive

      Liuba Efimenko voitti eilen noviisisarjan Grazin kv-kisassa (lyhytohjelmassa kolmoissalchow ja -ritti), joten ei tässä olla todellakaan tyhjän päällä. Vapaaohjelman protokolla ei ole vielä nähtävissä, joten mielenkiinnolla odotan, mitä tyttö onnistui vappiksessa tekemään. Noviisitytöissä on muitakin lupauksia.

      • Jeps.

        Tämä Liuba Efimenko taitaa olla tosi lahjakas nuori neiti. Mutta mitä käy näille nuorille noviisi-tytöille, jotka oppivat nuorena kolmoishypyt, kun he "naisistuvat". Eli lantio levenee ja muuttu, pituutta tulee jne. Olihan Matleena Laaksokin erittäin lahjakas kun oli pieni/nuori, mutta kun tuli pituutta ja naisellisuutta, niin taisi kaikki hypyt hävitä. Ja luisteleeko hän enää edes...
        Tästä samaisesta kisasta, missä Liuba pärjännyt ilmeisesti hyvin, niin suomalaiset eivät oikein pärjänneet junioreissa. Epävirallisten tietojen mukaan mm. Timila Shrestha ollut 6. pisteillä 103,91. Ja hän kuitenkin voitti sm-senioreiden 1.valintakilpailun.
        Viikonloppuna ko. kisassa kisailevat senioreissa mm. Juulia Turkkila ja Cecilia Törn. Saa nähdä, joko he ovat löytäneet hypyt ja päässeet kisakuntoon.

        Jotenkin ihmeellistä, mitä näille viime kauden "tähdille" ja nouseville sellaisille on tapahtunut sitten viime kauden?? Luulisi, että niitä vaikeimpiakin kolmoishyppyjä olisi jo ohjelmissa ja varmoina sellaisina.


      • 3lutz

        On niitä ennenkin ollut lupauksia...noviiseissa ja sellaisiksi ovat myöskin jääneet. Murrosikä tuottaa usein ongelmia etenkin tytöille. Jos tuo venäläinen nimi olisi enne. Vai mitä ens-ka? että idästä tuulee =)


      • ens-ka
        3lutz kirjoitti:

        On niitä ennenkin ollut lupauksia...noviiseissa ja sellaisiksi ovat myöskin jääneet. Murrosikä tuottaa usein ongelmia etenkin tytöille. Jos tuo venäläinen nimi olisi enne. Vai mitä ens-ka? että idästä tuulee =)

        Vaikka olenkin julkituonut " idästä tuulee" olen tarkoittanut itäistä naapuriamme.
        Tosin allekirjoitan myös ajatuksen että odotan menestystä Suomen itäiselle puolelle muuttaneille uusille valmentajille. Sinne kun on ennakkoluulotomasti
        palkattu uutta ulkolaista apua.Tällaista tuuletusta kaipaisi valtaseuroissa jossa samat valmentajat saavat jatkaa vuosikymmeniä.


      • Coach<<
        ens-ka kirjoitti:

        Vaikka olenkin julkituonut " idästä tuulee" olen tarkoittanut itäistä naapuriamme.
        Tosin allekirjoitan myös ajatuksen että odotan menestystä Suomen itäiselle puolelle muuttaneille uusille valmentajille. Sinne kun on ennakkoluulotomasti
        palkattu uutta ulkolaista apua.Tällaista tuuletusta kaipaisi valtaseuroissa jossa samat valmentajat saavat jatkaa vuosikymmeniä.

        Juuri tätä tarkoitin avaamallani keskustelulla Suomen valmennuksen tasosta. Pääkaupunkiseudulla samat naamat valmentavat vuodesta toiseen. Luistelijoiden kehitys loppuu johonkin vaiheesseen siellä tulpin kohdalla. Osasyy on tietenkin murrosiällä, mutta väitän että myös valmennuksella on tässä oma osansa. Suomessa ollaan niin hirveän varovaisia ja luistelijoita "säästellään", että kehityskaudet humahtavat ohitse. Nuorten maajoukkueessa muuten lähes puolet on naapurimaasta lähtöisin, ainakin puoliksi (7/18). Jos katsoo vain poikia, luku on 100%. No sillä ei ehkä ole niinkään tekemistä valmennuksen kanssa, mutta tilanne on mielenkiintoinen. Keitä on Itä-Suomeen palkattu? Kiinnostaisi saada nimiä peliin!


    • posite+

      Laura ei ole vielä saanut lupaa aloittaa jääharjoituksia.

      • pettymys!

        Voi ei, sitten jäävät varmaan EM-kisat haaveeksi. :(


      • Downgrade<<
        pettymys! kirjoitti:

        Voi ei, sitten jäävät varmaan EM-kisat haaveeksi. :(

        "Jeps"
        Katselin myös näitä kisoja "livestreaminä". Tosi vaisuja olivat suomalistyttöjen esitykset jälleen. Ponnettomia hyppyjä ja tosi amatöörimäistä luistelua-pisteet 100 kieppeillä ja alle. Näyttää tosiaankin siltä, että maahanmuuttajista(Efimenko muut) tulee apua jatkossa.

        Pari vuotta sitten tosiaankin puhuttiin esim. Matleena Laaksosta, Noora Pitkäsestä ym.... mutta kummasti tökkii heilläkin. Näitä nimiä tosiaankin tulee ja menee ettei perässä pysy. Saa nähdä miten Törnillä menee viikonloppuna. Kovasti on tökkinyt hänellä kuten Turkkilallakin.


      • ??????
        Downgrade<< kirjoitti:

        "Jeps"
        Katselin myös näitä kisoja "livestreaminä". Tosi vaisuja olivat suomalistyttöjen esitykset jälleen. Ponnettomia hyppyjä ja tosi amatöörimäistä luistelua-pisteet 100 kieppeillä ja alle. Näyttää tosiaankin siltä, että maahanmuuttajista(Efimenko muut) tulee apua jatkossa.

        Pari vuotta sitten tosiaankin puhuttiin esim. Matleena Laaksosta, Noora Pitkäsestä ym.... mutta kummasti tökkii heilläkin. Näitä nimiä tosiaankin tulee ja menee ettei perässä pysy. Saa nähdä miten Törnillä menee viikonloppuna. Kovasti on tökkinyt hänellä kuten Turkkilallakin.

        No ei mennyt kovin kummoisesti naisten lyhytohjelma: 37,35 ja 32 pistettä. Ruotsalainenkin sai kymmenen pistettä enemmän kuin paras suomalainen.
        Toivottavasti vapaaohjelmassa rävähtää sitten.


      • ???????
        ?????? kirjoitti:

        No ei mennyt kovin kummoisesti naisten lyhytohjelma: 37,35 ja 32 pistettä. Ruotsalainenkin sai kymmenen pistettä enemmän kuin paras suomalainen.
        Toivottavasti vapaaohjelmassa rävähtää sitten.

        No eipä ollut suomalaisten vapaaohjelmassakaan hurraamista. Pisteet 74, 66 ja 64 ja kokonaispisteet 109, 101 ja 98. Miksei meillä osata luistella enää?


    • No huhhuh

      Lajista en ymmärrä juurikaan mitään, mutta ihmettelen tätä touhua. Ensin väännetään kättä siitä, että ei ole kehityskelpoisia luistelijoita, jotka osaavat vaikeampia kolmoishyppyjä (ilmeisesti on, kun hyviäkin tuloksia tehdään). Sitten jatketaan sillä, miten liitto toimii väärin suunnilleen kaikessa (viime vuosikymmenen aikana on tullut käsittääkseni enemmän menestystä kuin ikinä kv-tasolla). Lopuksi haukutaan luistelijoita nimeltä (alaikäisiä nuoria, onko teillä mitään järkeä päässä hyvät aikuiset kirjoittajat!), valmentajat (amatöörit arvioimassa ammatti-ihmisiä, aika erikoista) ja lisäksi halveerataan keskustelupalstalla vähänkään positiivisia kommentteja kirjoittavat. Tässä vaiheessa voi todeta ihan rivikansalaisena, että nämä taitoluistelumaailmaa sisältä seuraavat ihmiset ovat aika erikoista sakkia. Toisaalta, tämä on suomi24 keskusteluyhteisö, josta voi odottaa ihan mitä vaan.

    • 3lutz

      Railakasta keskustelua käydään muidenkin lajien keskustelupalstoilla, joko täällä suomi24:ssa tai lajin omilla foorumeilla. Käypä jatkoaika.com-sivuilla, niin huomaat, että täällä on vielä melko kesyä keskustelua.
      Jos asioita vain hymistellään ei kehitystä tapahdu. Valitettavasti näin vanhoillisessa lajissa julkinen keskustelu omalla nimellä ei ole mahdollista, niin herkkähipiäistä sakkia on johtopaikoilla. Sen ovat monet saaneet nahoissaan tuntea. Ja ehkäpä on hyväksi raottaa julkisivua myös ulkopuolisille, kaikki ei ole aina niin kuin esitetään.

    • Hiphei!

      Erittäin hyvä kommentti 3lutz!!! Hyvä on että keskustellaan, edes täällä, kun julkisesti ei uskalleta. Ja piirit on niin pienet, että itse vaihtelen jopa nimimerkkiä.
      Urheilijoiden täytyy pystyä ottamaan kritiikkiä vastaan, myös taitoluistelijoiden. Tässä lajissa urheilijat ovat kovin nuoria ja lajia seuraavat vanhoja akkoja (paitsi enska?)...
      Positiivisuus on kovin mukavaa, mutta aika tylsää keskustelua tulee jos vaan kehutaan ja ollaan kaikesta samaa mieltä.

    • +?

      Te jotka kritisoitte liittoa, oletteko entisiä luistelijoita, joita liitto on kohdellut kaltoin?

      • ens-ka

        Hyvä 3lutz , olet asian ytimessä. Läpinäkuvyys/ todellisuus sitä kaivataan taitoluisteluun ja päätöksen tekoon.Nää sivut alkaa olla kohta kellokorttina liiton tiedottajalle ettei muuta seurantaa tarvita. Oli nimimerkki mikä tahansa se paistaa!

        Pienenä oikeinkirjoitus asiana huomaittaisin, Liian monen sulkuviivan käyttö useasa lausessa ei ole oikein Jos joskus on osanut jotenkin luistella ei välttämättä tarkoita että osa kirjoiottaa oikein.

        ? vastaisin että en ole luistellut kuin kotitehtävistä mutta tiedän lajista enemän kuin näillä saiteilla annan ymmärtää.


      • kantsiineuvoa
        ens-ka kirjoitti:

        Hyvä 3lutz , olet asian ytimessä. Läpinäkuvyys/ todellisuus sitä kaivataan taitoluisteluun ja päätöksen tekoon.Nää sivut alkaa olla kohta kellokorttina liiton tiedottajalle ettei muuta seurantaa tarvita. Oli nimimerkki mikä tahansa se paistaa!

        Pienenä oikeinkirjoitus asiana huomaittaisin, Liian monen sulkuviivan käyttö useasa lausessa ei ole oikein Jos joskus on osanut jotenkin luistella ei välttämättä tarkoita että osa kirjoiottaa oikein.

        ? vastaisin että en ole luistellut kuin kotitehtävistä mutta tiedän lajista enemän kuin näillä saiteilla annan ymmärtää.

        Ja mikäköhän on sulkuVIIVA?
        Hehe, luepa oma tekstisi uudestaan ja laske kuinka monta kirjoitusvirhettä siihen sisältyy, joka toisessa sanassa lähes.


      • Downgrade<<

        Minäkin olen kritisoinut ja ihmetellyt monta asiaa taitoluistelun tämänhetkisessä tilassa. Olen innokas penkkiurheilija ja tottunut nipottamaan, kun menestystä ei tule. Kun menestystä tulee useammalle niin saatan lopettaa nipottamisen.

        Valtaosa taitoluistelua televisiosta seuraava ei erota kaksoishyppyä kolmoishypystä tai puhumattakaan siitä, että tunnistaisi eri hypyt. Monelle TV:n katsojalle taitoluistelu on kaunoluistelua eikä urheilua. Minua puolestaan kiinnostaa enemmän tämä tekninen osaaminen eikä sievistely.


      • yksöisritti
        Downgrade<< kirjoitti:

        Minäkin olen kritisoinut ja ihmetellyt monta asiaa taitoluistelun tämänhetkisessä tilassa. Olen innokas penkkiurheilija ja tottunut nipottamaan, kun menestystä ei tule. Kun menestystä tulee useammalle niin saatan lopettaa nipottamisen.

        Valtaosa taitoluistelua televisiosta seuraava ei erota kaksoishyppyä kolmoishypystä tai puhumattakaan siitä, että tunnistaisi eri hypyt. Monelle TV:n katsojalle taitoluistelu on kaunoluistelua eikä urheilua. Minua puolestaan kiinnostaa enemmän tämä tekninen osaaminen eikä sievistely.

        Ketkähän pääsevät edustamaan Suomea EM-kisoissa? Onko suomen naisilla kaksi vai kolme paikkaa?


      • ebin!!!!!11
        ens-ka kirjoitti:

        Hyvä 3lutz , olet asian ytimessä. Läpinäkuvyys/ todellisuus sitä kaivataan taitoluisteluun ja päätöksen tekoon.Nää sivut alkaa olla kohta kellokorttina liiton tiedottajalle ettei muuta seurantaa tarvita. Oli nimimerkki mikä tahansa se paistaa!

        Pienenä oikeinkirjoitus asiana huomaittaisin, Liian monen sulkuviivan käyttö useasa lausessa ei ole oikein Jos joskus on osanut jotenkin luistella ei välttämättä tarkoita että osa kirjoiottaa oikein.

        ? vastaisin että en ole luistellut kuin kotitehtävistä mutta tiedän lajista enemän kuin näillä saiteilla annan ymmärtää.

        Enska-rakas, vaikka muuten tuotkin ihan hyviä pointteja näkyviin kirjoituksissasi, voisitko olla kommentoimatta oikeinkirjoitusta? Se on metakeskustelua, joka ei mitenkään liity asiasisältöön. Lisäksi oma oikeinkirjoituksesi on aika kammottavaa :D


      • ens-ka
        ebin!!!!!11 kirjoitti:

        Enska-rakas, vaikka muuten tuotkin ihan hyviä pointteja näkyviin kirjoituksissasi, voisitko olla kommentoimatta oikeinkirjoitusta? Se on metakeskustelua, joka ei mitenkään liity asiasisältöön. Lisäksi oma oikeinkirjoituksesi on aika kammottavaa :D

        Ens-ka lupaa ettei puhu rahanjaosta , ei kiusaa suomenruotsalaisia, ei kommentoi toisten kirjoituksia vaikka puolet asioista olisi kirjoitettu sulkujen sisään. En todellakaan ole mikään suomenkielen lehtöri, mutta osaan provosoida näköjään kirjoittajia hyvin, varsinkin niitä jotka viranpuolesta vastaavat.

        Kraz:n kisat oli kammottava näyttö naisluistelijoiden osalta!! Onko syy valitsijoiden, valmentajien, seurojen resurssien etteivät edustusluistelijamme saavuta parempaa tulostasoa.

        Ainoa positiivinen asia niissä kisoissa oli A-P:n vapaaohjelma suoritus.Mitä ihmettä sielä oikin tapahtui kun Kati vaihtui Alekseihin.
        Vaihdos ainakin kannatti koska tekemisessä oli eroa kuin yöllä ja päivällä.


    • ...

      AP onnistui Grazissa kohtuullisesti, hienoa. Kovin oli uupuneen oloista verkkaista menoa, ehkäpä niskavamma vaivaa miestä vielä. Hyppypuolella nähtiin suunnilleen samat hypyt jotka hän esitti noin 10v. sitten, Kaipion valmennuksessa taisi osata 3A:n ja 3-3 -yhdistelmän. Hienoa joka tapauksessa, että veteraani jaksaa vielä painaa.

      • niin se vaan on

        Taitaa olla tää "veteraani" parasta luistelua Suomessa.Jännä että jotkut asettavat joitain ikärajoja urheilijoiden iälle. On lukuisia hyviä esimerkkejä taitoluistelussa jotka ovat menestyneet vieläkin huomattavasti vanhempana. Onko tullut tämän 10v aikana jotain uusia hyppyjä jota hänen olisi ollut hallittava. Kunnia sille jolle kunnia kuuluu.


      • ...
        niin se vaan on kirjoitti:

        Taitaa olla tää "veteraani" parasta luistelua Suomessa.Jännä että jotkut asettavat joitain ikärajoja urheilijoiden iälle. On lukuisia hyviä esimerkkejä taitoluistelussa jotka ovat menestyneet vieläkin huomattavasti vanhempana. Onko tullut tämän 10v aikana jotain uusia hyppyjä jota hänen olisi ollut hallittava. Kunnia sille jolle kunnia kuuluu.

        Tarkoitukseni oli kehaista, mutta jos se ei kelpaa, ei sille voi mitään. Ilmeisesti pitäisi vain haukkua eikä kehua, niin olisi samanhenkinen. Tuo oli hyvä suoritus B-luokan kisassa. Kun katseli Kiinan GP kisaa ja välillä tuota B-kisaa, ei voinut olla huomaamatta aivan valtavaa tasoeroa, joka miesten välillä oli. Suomalaisesta tasosta en sano mitään ennen kuin kausi on lopuillaan.

        Yläikärajoja ei ole tietääkseni asetettu, mutta veteraani on silti veteraani ja on teknisesti samalla hyvällä tasolla kuin 10v sitten. Toivon, että jos nuo nuoret suomalaiset jaksavat jatkaa sen 5 vuotta, saadaan edes joku myös A-luokkaan,
        Toivotan onnea AP:lle jatkossa ja nostan hattua, että jaksaa tuon ikäisenä vielä panostaa kilpaurheilutasolla.


    • 2

      Naisilla on kaksi paikkaa EM-kisoihin.

    • adsgs

      "Minäkin olen kritisoinut ja ihmetellyt monta asiaa taitoluistelun tämänhetkisessä tilassa. Olen innokas penkkiurheilija ja tottunut nipottamaan, kun menestystä ei tule. Kun menestystä tulee useammalle niin saatan lopettaa nipottamisen."

      Mitäs olet itse tehnyt Suomen taitoluistelun hyväksi? Ei luulisi olevan paljon varaa nipottaa jos vain katselee kisoja kotisoffalta.

      • .......

        En ole tehnyt suomalaisen taitoluistelun hyväksi mitään. Kaksi kertaa olen mukana paikan päällä katsomossa SM-kisoissa. Olen ollut hyvin kiinnostunut taitoluistelusta ja etenkin silloin, kun suomalaisia on mukana ja vielä enemmän silloin, kun suomalaiset menestyvät lajissa.

        Kaiken kaikkiaan suomaisten menestyminen taitoluistelussa on olllut keskimäärin aika onnetonta viimeistä kymmentä vuotta lukuunottamatta. Kettunen, Drei, Pöykiö, Vähämaa, Korpi ja Lepistö on pitänyt tasoa yllä.

        Sitä aikaisemmin saattoi olla kehissä aina yksi kansainvälisen tason luistelija. Nyt tämän menestyshuuman jälkeinen taantuma tuottaa penkkiurheilijalle tällaisia kriittisenpuoleisia viestejä. Mutta toivottavasti valmennuksessa tiedetään, mitä tehdään ja tällaiset laiskat penkkiurheilijat voivat nauttia menestyksestä jatkossakin.


    • ens-ka

      Ens-ka:lle on näissä kirjoituksissa suositeltu paljon : menemään pään hoitoon , lopettaa ilkeä vihjaileva keskustelu, liiton arvostelu, yms..
      Nyt ens-ka suosittelee tälle ylivertaiselle "ystävällemme" adsgs että siirry sinne
      kansainvälisille foorumeille koska sun ajatukset ei käy yksiin näiden vilpittömästi kirjoittavien ihmisten kanssa. Jos lähdet parjaamaan penkkiurheilijoita esittämälläsi tavalla niin kerroppa mitä itse olet tehnyt taitoluistelun hyväksi.
      Taustasi haisee, et mitään!!
      Olin ilahtunut edes yhden Suomalaisen luistelijan positiivisesta noususta kisan aikana mutta ymmärrän täysin ettei se vedä vertoja GP kisan antiin.

      Älkää kirjoittajat antako näiden liiton ystävien pahoittaa mieltänne, senhän he tekevät jo meidän luistelijoillemme.

      • ....................

        Lue ketjut läpi ja katso itse miten olet parjannut muita luistelijoita, kirjoittajia, perheitä, valmentajia jne. Lisäksi olet ajamassa yhtä kirjoittajista muualle. Suomalaisen aikuisluistelijamme osalta ei saisi tulla puolikastakaan arviota, jonka voit pienessä mielessäsi tulkita kritiikiksi. Muita (alaikäisiä) luistelijoita ja heidän perheitään on aikaisemmin saanut kritisoida vapaasti. Nyt olet huolissasi luistelijoiden ja jopa kirjoittajien mielipahasta. Ei tarvitse olla nero tässä kohtaa tietääkseen, mistä päin tuulee.


      • voihan harmi ......
        .................... kirjoitti:

        Lue ketjut läpi ja katso itse miten olet parjannut muita luistelijoita, kirjoittajia, perheitä, valmentajia jne. Lisäksi olet ajamassa yhtä kirjoittajista muualle. Suomalaisen aikuisluistelijamme osalta ei saisi tulla puolikastakaan arviota, jonka voit pienessä mielessäsi tulkita kritiikiksi. Muita (alaikäisiä) luistelijoita ja heidän perheitään on aikaisemmin saanut kritisoida vapaasti. Nyt olet huolissasi luistelijoiden ja jopa kirjoittajien mielipahasta. Ei tarvitse olla nero tässä kohtaa tietääkseen, mistä päin tuulee.

        on ikävää että nää paljastaa oman ÄÖ:n ihan vapaa ehtoisesti


      • ....................
        voihan harmi ...... kirjoitti:

        on ikävää että nää paljastaa oman ÄÖ:n ihan vapaa ehtoisesti

        Täysin samaa mieltä muuten, "näiden" älykkyysosamäärät tosiaan paljastuu ilman testaamistakin. Se on ÄO parahin harmittelija, ei ÄÖ.


    • UK

      Dear Finns,
      I miss Jennifer Vähämaa on the ice. Sorry!, but it was HUGE mistake and HUGE loss of the Finnish Figure Skating, when Jenni retired.

      • Downgrade<<

        I agree. Her retirement was really the biggest loss we have ever had in our figure skating. I have dreamt that she will come back soon but I don't know if it would be possible any more.


    • adsgs

      Itse olen toiminut urheilun ja liikunnan hyväksi aivan riittävästi tietääkseni että valittajia löytyy huomattavasti enemmän kuin tekijöitä. Useimmiten nämä valittajat tuntuvat tietävän varsin miten asiat pitäisi tehdä, mutta kaikkoavat hyvin nopeasti kun pitäisi jotain ruveta tekemään. Tilanne tuntuu olevan sama monissa muissakin lajeissa, ei vain taitoluistelussa.
      Tiedoksi vain ettei niitä huippuja synny itsestään, eikä myöskään pelkästään huippuvalmentajien johdolla varsinkaan jos valmentajille sysätään itse valmentamisen ohella paljon muitakin tehtäviä. Tässä vaiheessa moni kysyy miksei valmentajat keskity vain valmentamiseen. Vastaus löytyy ylemmästä kappaleesta.

      • ens-ka

        Yhdyn täysin tähän mielipiteeseesi mitä kirjoitit loppukaneetissa.
        Kysynkin sinulta kenenkä tehtävä sitten on: valita luistelijalle musiikki, järjestää ohjelmaan koreografia, askelsarja, ohjelmiin vaadittava puvustus. Jotain tärkeää saattoi jäädä pois mutta mielelläni kuulisin kenen tehtäviä nämä on? Jos kyseessä on KV tasoinen luistelija niin puhutaanko liitosta, seurasta, luistelijasta vaiko vanhemmista? Seuraava kysymys sitten on että kuka maksaa?


    • Think positive
      • fanifani

        Onnittelut Juulialle! Ja tsemppiä tälle kaudelle, vaikka se ei olekaan lähtenyt käyntiin tasosi mukaan. SM-kisoissa sitten näytät! ;-)


      • .........
        fanifani kirjoitti:

        Onnittelut Juulialle! Ja tsemppiä tälle kaudelle, vaikka se ei olekaan lähtenyt käyntiin tasosi mukaan. SM-kisoissa sitten näytät! ;-)

        Viikonloppuna käydään GP-kisat Japanissa. Toivottaan Kiiralle menestystä, mutta ilmeisesti hänkään ei kykene syksyn jalkavaivojen takia vielä tekemään piikkihyyppyjä eli flippiä ja lutzia. Harmi, kun nämä vaikeammat hypyt näyttävät olevan suomalaisille mahdottomia tällä hetkellä. Toisaalta Kiiralla on ollut vaikeuksia niiden kanssa aikaisemminkin eli sikäli ei mitään uutta.


    • ...

      hyvä hyvä

      • adsgs

        Voi olla että Kiira tekee tosi surkean kilpailun


      • yksöishelpotus
        adsgs kirjoitti:

        Voi olla että Kiira tekee tosi surkean kilpailun

        Minulla on jotenkin sellainen tunne, että ilmapalloja tullaan näkemään. Toivottavasti olen väärässä. Suomensuomalaiset eivät ole vakuuttaneet teknisellä osaamisellaan tällä kaudella. Pitäisiköhän lajin nimi muuttaa takaisin kaunoluisteluksi?


      • ollanpasnyt
        yksöishelpotus kirjoitti:

        Minulla on jotenkin sellainen tunne, että ilmapalloja tullaan näkemään. Toivottavasti olen väärässä. Suomensuomalaiset eivät ole vakuuttaneet teknisellä osaamisellaan tällä kaudella. Pitäisiköhän lajin nimi muuttaa takaisin kaunoluisteluksi?

        Ei saa arvostella tollai meidän ykköstykkiä


      • yksöishelpotus
        ollanpasnyt kirjoitti:

        Ei saa arvostella tollai meidän ykköstykkiä

        Olen samaa mieltä, että Kiira on ykköstykki tällä hetkellä etenkin Lauran ollessa nyt loukkaantuneena. Kritiikki oli kyllä tarkoitettu enemmänkin muille luisteljoille. Jotta pitäisi vielä rautalangasta vääntää, niin kaunoluistelulla tarkoitan suomalaisten luistelua ilman vaikeita elementtejä. Kiiralla on ollut viime vuosina tapana tehdä helpotuksia ohjelman aikana, mutta sama ongelma on muillakin. Muiden kohdalla vaan on se ero, että he eivät välttämättä menestyisi onnistuneillakaan ohjelmilla, koska he eivät osaa kolmoistulppia ja kolmoisschalkowia vaikeampia hyppyjä.


    • adsgs

      Voi olla että Kiira tekee hyvän suorituksen. Jos ei jollekin kelpaa niin siitä vaan luistimet jalkaa ja jäälle näyttämään esimerkkiä. Mitä, eikö ketään löydykään?

      • Yksöishelpotus

        Ihan ok suoritus näin ensimmäiseksi kisaksi. Nappisuorituksella pisteet olisivat olleet noin 61-64. Nyt Kiiran pisteet olivat vajaat 54 pistettä. Teknisesti kolmoiskolmoinen jäi vajaaksi kaksoiskolmoiseksi ja kaksoisakselista tuli yksinkertainen. Vapaaohjelmassa tulee tsempata aika paljon, jotta olisi mahdollisuuksia GP-finaaliin. Käytännössä finaaliin pääsyyn vaaditaan sijoittumista kahden joukkoon molemmissa osakilpailuissa. Kukaan suomalainen ei ole toistaiseksi päässyt aikuisten GP-finaaliin.


    • adsgs

      Kuten ajattelin Kiira teki todella surkean esityksen . Mitään mahdollisuutta tämän jälkeen ei ole GP-finaliin. Harmi niinkuin olisin sitä toivonut
      Aika antaa ajatuksia jo nuoremmille luistelijoille.

    • musiikit

      Mitä mieltä olette Kiiran koreografioista ja musiikkivalinnoista? Minusta ne ovat jopa lapsellisia. Sateenkaareen tuollapuolen on kaikessa hempeydessään liian sokerinen ja musiikkivalintana liian lälly. Uusi vapaaohjelma vaatisi enemmän sähäkkyyttä ja heittäytymistä. Kokonaisuudessaan ne eivät ole mitenkään taiteellisia tai siinä mielessä naisellisia, että esim. Sateenkaaren tuollapuolen musiikin olisi voinut valita esitettäväkseen uskottavasti jopa 5-vuotias.

      Kun vertaa esim. Kostnerin, Asadan ja muiden huippunimien musiikkeja, huomaa että he haastavat itsensä tulkinnallisesti ja taiteellisesti, esittävät aikuista musiikkia, joka vaatii paljon luistelijalta. Voisitteko kuvitella Kostneria esittämässä Sateenkaaren tuollapuolen? Ehkä näytöksessä...
      Jos Kiira haluaisi kehittyä luistelijana myös taiteellisesti, tulisi hänen valita hienostuneempia kappaleita. Haluaisin nähdä hänet esittämässä jotain dramaattista ja voimakasta, eikä vain hymyilemässä kauniisti.

      • ens-ka

        Olen kanssasi samaa mieltä. Koska koreografia ei vaadi musiikilta aksentteja hyppyjen korostamiseen voidaan vetää tällaista vanhaa läly musaa.
        Monen luistelijan musiikki ja jäällä tekeminen ovat sellaista ettei niissä ole mitään
        rytmillistä yhtymäkohtaa.
        Tausta ajattelua musiikille. Luistelija harrastaa lajia esim. 20vuotta.Kuka joutuu tekemään päätökset musiikki valinnasta.Onko päätös :luistelijan, valmentajan, seuran,tuomareiden,liiton, vanhempien? Apua tarvitaan!! Kiiran kohdalla ei ole kysymys rahasta vaan koreogafian ulkoisamisesta.


    • adsgs

      Musiikki oli oikein hyvää .Opetelkaa kuuntelemaan sitä tai alkakaa säveltäjiksi.
      Ai ei löytynyt ketään?

    • musiikit

      Kiira on valinnut gaala-ohjelmakseen Lady Gagan You and I:n country-version. Se on täysin yhdentekevä numero. Mielestäni jos ottaa Lady Gagaa musaksi, niin pitää uskaltaa vetää täysillä ja yli kuten vaikka Johnny Weir Gaga-numeroissaan. Tai sitten esittää jotain oikeasti taiteellista ja korkeatasoista. Mutta You and I on mitäänsanomaton esitys, jossa Kiira luistelee hymy naamallaan ilman mitään suurempaa tulkintaa. Voisi edes gaalassa yrittää ottaa riskiä ja esittää jotain erilaista!

      • Downgrade<<

        Mielestäni esittäminen oli vielä aika jäykkää ja opitun näköistä. Todennäköisesti se kauden edetessä paranee. Lyhytohjelman musiikki on imelä ja vapaaohjelmankin musiikki on aika erikoinen. Hypyt edustivat suomalaista know-how:ta tällä hetkellä: yksi kolmoistulppi ja yksi kolmoisschalkow. Goodbye GP-finaalipaikka, mutta se taisi olla muutenkin aika epärealistinen. Eikun harjoittelemaan. Toivotaan Kiiralle terveyttä, itsevarmuutta ja päänupin hallintaa jatkossa. Samaa toivotaan toisillekin suomalaisluistelijoille.


    • Think positive

      Todellisina tulevaisuuden lupauksina pidän seuraavia noviisityttöjä: Liubov Efimenko, Lydia Määttänen, Jenni Saarinen ja Emmi Peltonen. Olen tosi iloinen tyttöjen tekemisistä tällä kaudella: Liubov tekee 2A, 3S, 3T, 3Lo kisaohjelmissa, voitti Graazin kisan ja SM-valinnat, nyt johtaa Warsaw cupia LO:n jälkeen. Muilla tytöillä on myös hyvät lähtökohdat ja tekninen taitotaso. Toivon tytöille lempeää murrosikää, terveyttä ja kovaa keskinäistä kilpailua, niin hyvä tulee!

    • hop3loop

      Efimenko 3T? Milloin ja missä?

    • ...,,,

      On tosi mukavaa, että noviisipuolelta on nousemassa näitä osaajia. Juniorit 15-18 vuotiaat ovat aika tasaista harmaata massaa tällä hetekellä, mutta toivottavasti heidänkin joukosta kehittyy jokunen helmi nousemaan tulppi-schalkow-ritti tason yläpuolelle. Muuten meillä ei ole kohta ketään, jota voisi ylpeänä seurata kansainvälisellä tasolla. Yli 50 pisteen ero kahden ensimmäisen ja muiden väillä on liian paljon.

    • Yksöisritti

      Viikonloppuna käydään SM-kisojen 2. valintakilpailu Vantaalla. On tosi kiinnostavaa nähdä onko hyppykunto ja -valikoima parantunut sitten viime kisoista. Mikonsaari varmaan yrittääkolmoislutzia ym. mutta entä muut? Nähdäänkö peräti onnistunut kolmoisritti joltakin vai jäädänkö taas tulppeja jauhamaan?

    • ens-ka

      Tulipa ne 2 valinnan tuomari arvostelut. Kun ei päässyt itse paikalle joutuu asettamaan mietttensä tuomareiden varaan.
      Ei hyvältä näytä. Kaikki muut paitsi liiton tukiurheilijat näyttivät jylläävän.
      Ei nähty 3A ei liijoin 3LZ. haloo missä mennään.
      Jos olisin toto harrastaja löisin kaikki liiton rahat Kiiran puolesta

    • ,,,,..

      Olen samaa mieltä. No ei tosiaankaan ollut hurraamista lyhytohjelmassa. Vaikeampia hyppyjä ei onnistunut taaskaan tekemään kukaan. Eveliina Viljasesta saattaisi löytyä poweria, kun olen katsonut hänen luistelua youtube:ssa. Nea Viiri yritti hypätä suomalaisten suosimaa kolmoistulppi-kolmoistulppia. Saman yhdistelmän taisi tehdä kaksi miestä, mutta miesten suorittamana yhdistelmää ei pidetä kovinkaan vaikeana kansainvälisellä tasolla.

      • 4t+3t

        Heh, kv.tasolla miehet eivät edes tee 3t 3t, koska se on niin helppo, ettei siitä saa pisteitä paljoa.


    • ens-ka

      Heh,heh kyllä ei naurata liiton valinnat ja satsaus
      Team Sotshi

      Kiira Korpi 157,53p
      Laura Lepistö ai jai pipi jalka ensvuonna lisää rahaaaaaa
      Beata Papp 121,66p
      Juulia Turkkila 113,66p

      Haastajat
      Bela Papp 135,84p
      Cecilia Törn 101,30p
      Mathias Versluis 155,00p
      Viktor Zupik 125,12p

      Naisten maajoukkue
      Timila Shrestha 127,30p
      Alisa Mikonsaari 125,36p
      Minna Parviainen 118,36p
      Eveliina Viljanen 113,57p

      Miesten maajoukkue
      Ari-Pekka Nurmenkari 163,37p
      Valtter Virtanen 150,76p
      Julian Lagus 145,62p
      Tino olenius 117,67p

      Liitto on tehnyt ammattimaista työtä valitessa tuleviin olympialaisiin edustajat.
      Näillä satsauksilla tuodaan sieltä todella kultaa ja kunniaa.

      Jos jäälä ei ole Papp;t tai Kiira ja Laura ei lehdistä voi lukea mitään kuten toiset SM valinta kisat osoittivat.

    • Surkeaaaaaaaaaaaaaa

      SM-kisojen 2. valintalilpailu oli teknilliseltä anniltaan taas hirveää skeidaa. Koetun perusteella ei SM-kisoista voi paljon odottaa. Kaikki on tänä vuonna Kiira Korven varassa ja siitäkin voi tulla yhden osalle liikaa painetta. Tässä maassa pitäisi tosiaankin tehdä pian HUIPPULUISTELUN eteen. Amatöörimäistä puuhastelua koko touhu tällä hetkellä, mitä tuloksiin tulee.

    • ens-ka

      Kiiti ollan samoilla mietteillä. Kuka on todella Suomen edustaja vaiko ei
      Sittiä koko sakki

    • Fiona (3Lo+3F+3Lz)

      Olen monta vuotta seurannut tätä lajia ja välillä myös lueskellut näitä suomi24-keskusteluja. Naurettavaa luettavaa!!! Ettekö ole huomanneet edellisten vuosien perusteella, että ne luistelijat, joita liitto HALUAA nähdä arvokisoissa (team sotshi haastajat) saavat aina pisteitä ja kunniaa niin paljon kuin vain tekee mieli. Nämä kyseiset luistelijat eivät edes osallistu kotimaassa valintakisoihin ja tulevat suoraan SM-kisoihin. Saavat siellä juuri tarvittavat pisteet, eivätkä edes aina luistele niiden pisteiden mukaisesti... Sen jälkeen on ihan turha kirjoitella näissä keskusteluissa kolmoishyppyjen vähäisyydestä!!! Olen samaa mieltä, että vaikeita hyppyjä on vähän, mutta yrityksiä on ollut jonkun verran. Kun taas näiltä liiton team sotshi haastajat- luistelijoilta ei tällä kaudella ole vielä aina edes 3T ja 3S onnistuneet... :O

    • valintakisat

      Edellisen vuoden mitalistien ei muistaakseni tarvitse osallistua valintakisoihin... Korjatkaa jos olen väärässä.

      • hoh,hoijaa...

        Kyllä, edellisen vuoden mitalistit pääsevät suoraan sm-kisoihin. Ja myös liittohallitus voi antaa erikoislupia eri luistelijoille. Esim. Juulia Turkkila oli viime vuoden mitalisti juniorit-sarjassa, mutta liittohallituksen luvalla pääseekin suoraan senioreiden sm-kisoihin, eikä näin tarvitse osallistua valintakisoihin. Eikä hän olekaan osallistunut kumpaankaan valintakisaan. Onneksi tällä kaudella oli sm-seniorinaisia juuri sen verran, että kaikki pääsi sm-kisoihin.

        Olihan nuo 2.valintakisan tulokset taas säälittävää luettavaa..... Niin senioreiden kuin junioreidenkin osalta. Junioreissa (tytöissä) vapaaohjelman voittaa yhdellä kolmoishypyllä ja 2akseleilla. Entäs sitten seniorinaisten taso....
        Kun katsoo liiton sivuilta SB-Ranging listaa, eipä ole pisteissä kehumista. No, mutta onneksi sm-kisoissa annetaan kärkiluistelijoille sellaiset pisteet, että voidaan hyvillä mielin lähteä arvokisoihin edustamaan.

        Hienoa oli kuitenkin nähdä, että jokunen kuitenkin yritti 3lutzia, 3rittiä ja jopa 3flippiä. Mutta kun ei saada edes tosiaan onnistumaan niitä 3salcoveja ja 3tulppeja.

        Jospa Beata olisi jo saanut lutzin varmoiksi, ja pääsisi näyttämään ne sm-kisoissa, niin kuin lupaili ne sm-kisoihin molempiin ohjelmiinsa.


      • Dana66
        hoh,hoijaa... kirjoitti:

        Kyllä, edellisen vuoden mitalistit pääsevät suoraan sm-kisoihin. Ja myös liittohallitus voi antaa erikoislupia eri luistelijoille. Esim. Juulia Turkkila oli viime vuoden mitalisti juniorit-sarjassa, mutta liittohallituksen luvalla pääseekin suoraan senioreiden sm-kisoihin, eikä näin tarvitse osallistua valintakisoihin. Eikä hän olekaan osallistunut kumpaankaan valintakisaan. Onneksi tällä kaudella oli sm-seniorinaisia juuri sen verran, että kaikki pääsi sm-kisoihin.

        Olihan nuo 2.valintakisan tulokset taas säälittävää luettavaa..... Niin senioreiden kuin junioreidenkin osalta. Junioreissa (tytöissä) vapaaohjelman voittaa yhdellä kolmoishypyllä ja 2akseleilla. Entäs sitten seniorinaisten taso....
        Kun katsoo liiton sivuilta SB-Ranging listaa, eipä ole pisteissä kehumista. No, mutta onneksi sm-kisoissa annetaan kärkiluistelijoille sellaiset pisteet, että voidaan hyvillä mielin lähteä arvokisoihin edustamaan.

        Hienoa oli kuitenkin nähdä, että jokunen kuitenkin yritti 3lutzia, 3rittiä ja jopa 3flippiä. Mutta kun ei saada edes tosiaan onnistumaan niitä 3salcoveja ja 3tulppeja.

        Jospa Beata olisi jo saanut lutzin varmoiksi, ja pääsisi näyttämään ne sm-kisoissa, niin kuin lupaili ne sm-kisoihin molempiin ohjelmiinsa.

        Mielestäni ihan syvältä sieltä jostain on tuo sääntö, että edellisvuoden mitallikolmikko pääsee suoraan kisoihin ja samoin nämä erityis nimeämiset.

        Näyttöjä pitää olla ja paikkansa pitää ansaita, ei vanhoilla saavutuksilla. Ainoastaan hallitseva suomen mestari pääsisi puolustamaan suoraan paikkaansa!

        Lisäksi jos 'huiput' joutuisivat myös antamaan näyttöjään valintakisoissa, tämä lisäisi valintakisojen näkyvyyttä ja toisi kenties lisää katsojia 'ah, niin rakkaan lajimme pariin'.


    • 3lutz

      Beata osaa mediapelin...Paineet siirretty kilpasiskoille =) Onkohan kisannut Kanadasssa ja siellä yrittänyt? Veikkaisin, että SM-kisoissa on niin kovat panokset ettei ensi yrittämällä onnistu 3lutzia tekemään puhtaasti. Hänellä on kuitenkin SB-tilastossa kirittävää, kun jaetaan JMM, EM ja MM-paikkoja. Tekisi nyt ensin sen 3T 3T, jota on jo yrittänytkin kisoissa.

    • Downgrade<<

      Kyllä tämä kritiikki kolmoishyppyjen määrästä on täysin aiheellista. En tosiaankaan ymmärrä, mistä tällainen valtava kuilu on tullut muutaman vuoden takaiseen tilanteeseen. Ainakin 6-8 ensimmäisen juniorin/naisen tulisi osata ja tehdä vähintään kolme erilaista kolmoishyppyä. Kolmen ensimmäisen tulisi osata mieluiten kaikki axelia lukuunottamatta. Mielestäni selitykseksi ei riitä, että nykyisin täytyy harjoitella esim. askelsarjoja enemmän. Olen täysin maallikko näissä asioissa, mutta tuntuisi luonnolliselta, että ensin opetellaan hypyt ja sitten kaikki muu sälä(esim. hymyileminen tuomarille liukusarjan aikana), jos halutaan kansainväliselle tasolle. Aikuisena harva oppii enää vaikeuttamaan hyppyvalikoimaa.

      Miesten ja jäätanssin osalta olemme olleet jo kauan ulkona, mutta eipä näissä ole harrastajiakaan kovin monta. Pariluisteluakin voisi jokin kokeilla Ruotsin mallin mukaisesti.

    • Muurari

      Joopa joo, ensin opetellaan hypyt ja sitten kaikki muu... hah! Niiden opettelemisen voisi aloittaa aikaisemmin, muttei missään nimessä ennen perusjuttujen osaamista! Perusluistelu on taitoluistelun pohja. Eihän talonkaan rakentamista aloiteta katosta... ;)

      • ,,..

        Osaako joku sanoa, kuinka tosissaan Suomen kymmenen parasta naisluistelijaa harjoittelee kolmoisrittiä,-lutzia, ja -flippiä? Vai ovatko he alistuneet siihen, etteivät he kuitenkaan ikinä opi näitä vaikeampia hyppyjä ja jääneet varmistelemaan tulppien ja schalkowien pariin.

        Miten esim. Susanna Pöykiö oppi kaikki hypyt perusluistelutaidon? Oliko hän esim. ahkerampi ja lahjakkaampi, vai oliko hänellä nuoruudessaan paremmat valmentajat kuin nykyluistelijoilla?


      • Tiiliskivi

        Hyvä huomio Muurari! Ulkomailla näkee välillä "hyppykoneita", joista huomaa, että painopiste on ollut pelkästään hypyissä. Ohjelmissa ei juurikaan siirtymisiä, piruetit heikkoja ja perusluistelusta tai esittämisestä ei tietoakaan. MUTTA hyppyjä tulee kuin tykin suusta...


    • 3lutz

      Vertailua vuosien varrelta...poimittu STLL tuloksia-sivulta. Poimin neljä ensimmäistä sijoitusta ja ohjelmassa tehdyt 3hypyt tai jos ei 3hyppyä, niin mainintana 2A tai 1A. Vapaaohjelmasta samoin. 1 valintakisa, 2valintakisa ja SM
      Sarja SM-juniori tytöt
      Kausi 2007-2008 pakollinen hyppy lyhytohjelmassa Lo
      1VK LO 1. 3S, 2.3S, 3.3S, 4.3T VO 1.3S 3T, 2.3S

      • 3lutz

        viimeinen rivi sekaisin...
        SM VO 1. 3lz


      • 3lutz
        3lutz kirjoitti:

        viimeinen rivi sekaisin...
        SM VO 1. 3lz

        Downgrade


      • hoh,hoijaa...
        3lutz kirjoitti:

        viimeinen rivi sekaisin...
        SM VO 1. 3lz

        3lutz; hienosti olet etsinyt vanhoja tietoja! Onhan noissa 2008-2009 sm-kisoissa nähty silloin jo 3lz< sekä jopa 3lz! Muistatko yhtään, ketä nämä luistelijat olivat ja onko he vielä mukana kuvioissa? Eli onko toivoa vielä nähdä vaikka tällä kaudella niitä onnistuneita 3lutzeja....


      • 3lutz
        hoh,hoijaa... kirjoitti:

        3lutz; hienosti olet etsinyt vanhoja tietoja! Onhan noissa 2008-2009 sm-kisoissa nähty silloin jo 3lz< sekä jopa 3lz! Muistatko yhtään, ketä nämä luistelijat olivat ja onko he vielä mukana kuvioissa? Eli onko toivoa vielä nähdä vaikka tällä kaudella niitä onnistuneita 3lutzeja....

        2008-2009 SM LO 3.Alisa Mikonsaari 3lz GOE -2,83 , mutta ei kuitenkaan kaaduttu
        5. Noora Pitkänen 3lz GOE -3 kaaduttu
        VO 1. Alisa Mikonsaari 3lz< GOE -1 ei kuitenkaan kaaduttu 3. Noora Pitkänen 3lz GOE -3 kaaduttu
        Nykyäänkin Alisa tekee lutzia samalla menestyksellä eipä ole tuo hyppy ainakaan mennyt eteenpäin, mutta kaikki kunnia, että edes yrittää.
        Noora Pitkänen on ollut kohta puoli vuotta sairaslomalla, arvoitus jatkaako enää luistelua?


      • hoh,hoijaa...
        3lutz kirjoitti:

        2008-2009 SM LO 3.Alisa Mikonsaari 3lz GOE -2,83 , mutta ei kuitenkaan kaaduttu
        5. Noora Pitkänen 3lz GOE -3 kaaduttu
        VO 1. Alisa Mikonsaari 3lz< GOE -1 ei kuitenkaan kaaduttu 3. Noora Pitkänen 3lz GOE -3 kaaduttu
        Nykyäänkin Alisa tekee lutzia samalla menestyksellä eipä ole tuo hyppy ainakaan mennyt eteenpäin, mutta kaikki kunnia, että edes yrittää.
        Noora Pitkänen on ollut kohta puoli vuotta sairaslomalla, arvoitus jatkaako enää luistelua?

        Joo, eipä ole sitten Alisa juurikaan sen hypyn suhteen eteenpäin mennyt. Mutta hatunnosto siitä, että yrittää sitä kisoissa.
        Nyt sitten selvisi myös se, miksi Noora Pitkänen ei ole osallistunut tällä kaudella kisoihin.


    • Downgrade<<

      Olet varmaan oikeassa. Eipä se osaaminen ole koskaan ollut kovin korkeaa, kun mennään kirkkaimman kärjen taakse. Muistelin vain kaiholla muutaman vuoden takaista aikaa ja kärkiryhmää, johon kuuluivat Pöykiö, Korpi, Lepistö, Vähämaa ja Drei sekä heidän osaamista. Se oli poikkeuksellisen hyvä jakso meillä Suomessa.

    • Mr. Negatiivisuus

      Saa nähdä kuinka kauan saadaan odottaa kolmoisluzin ja -flipin taitajia. Nykyluistelijat ovat vähintään puolen kierroksen päässä. Arvaukseni on saamme tukeutua itävalmennuksen kasvatteihin tässä asiassa, kun Suomen ns"oma" osaaminen ei riitä.

      Mistä johtuu, että ainakun joku on oppimassa jotkakin niin vuoden parin päästä hän on loukkaantuu tai lopettaa motivaatiovaikeuksiin.

      No kausi on vasta alussa, mutta ei kovin hyvältä näytä. Tämän kauden taitoluistelu Suomessa on sama kuin Kiira Korpi.

    • ens-ka

      Kyllä liitolla on jo nyt mahdollisuudet saada luistelijoita harjoittelemaan oikein todella koko hyppyskaalaa. Liiton sivuilta löytyy kun oiken jaksaa kaivaa yksinluistelijoiden TULOSPERUSTEINEN STIPENDI. En tiedä onko kukaan koskaan saavuttanut niitä kriteerejä mitä sinne on asetettu.Mielestäni "porkkana", raha on aivan liian pieni summa jotta se houkuttelisi sitä todella yrittämään.
      Liitto voisi korottaa sen (500€) vaikka nelinkertaiseksi niin eiköhän toivottua tulosta syntyisi. Rahalla on ihmeellinen vaikutus.

      • Adjö

        Jos rahan jako ja saanti pyörii mielessä koko ajan, kannattaa siirtyä ammattilaiseksi jääshow'n puolelle.


    • ¤¤/¤¤

      Nähtiin oikein telkkarista Kiiraa koko RAHAN edestä. Oli varsinaista jääshow`ta.
      Valitettavasti vain hyvästi jää.

    • ,,,..

      Kaikilla suomalaisilla näytää hypyt olevan hukassa.
      Kiiran kome hyppyelementtiä:
      1. Kolmoistulppi-kolmoistulppi muttui kolmoistulppi-kaksoistulpiksi(taas)
      2. Kolmoisritin alastulo epäonnistui
      3. Kaksoisakseli muuttui yksöisakseliksi(taas)

      Onneksi lyhytohjelmaan kuuluu vain kolme hyppyä. Muuten ohjelma oli ihan hyvä.
      Mutta, jos ei hallitse hyppyjä niin menestystä on turha odottaa olisi perusluistelutaito mikä hyvänsä. Toivotaan Kiiralle vapaaohjelmassa parempaa onnistumista ilman turhaa varmistelua.

    • ....................

      Matthias Versluis näyttää johtavan NRW Trophyn junioripoikien sarjaa lyhytohjelman jälkeen, toivottavasti onnistuu myös vapaaohjelmassa. Junnu-MM kisapaikka on tämän perusteella pojissa aika selvää pässinlihaa.
      Mielenkiintoiset SM-kisat tulossa miehissä: Nurmenkari saa tehdä töitä SM-kisoissa, että peittoaa mm. Versluisin, joka lukemani mukaan harjoittelee kolmoisakselia ja neloistulppia. Taitaa olla se Suomen vahvin miesvaltti tulevaisuudessa. Suunta on ylöspäin ja aikaa kehittyä vielä monta vuotta.

    • ????????????????????

      ketä kiinnostaa

      • ....................

        Ylipäätään todellakin kiinnostaa, siis suomalaisen taitoluistelun TULEVAISUUS, ei menneisyys.


      • aivan
        .................... kirjoitti:

        Ylipäätään todellakin kiinnostaa, siis suomalaisen taitoluistelun TULEVAISUUS, ei menneisyys.

        Ei tietoa menneisyydestä. Nykyisyys ei kiinnosta.Hirveä optimismi tulevaisuudesta. Kannattaa alkaa yrittäjäksi. Laskento neljä , uskonto kymmenen. Suosittelen


    • .........

      Aika huonolta näyttää tilanne 2.12.2011. Katsotaan, mitä jää käteen viikonlopun Keski-Euroopan kisojen jälkeen.

    • ????????????????????

      mitä vois pelkkää sittiä jaetaan kaikille vaaleanpunaiset unelmalasit

    • Think positive

      Matthias hienosti toinen NRW Trophyssa ja hyvät pisteet :)

    • Think positive

      Ljubov Efimenko (noviisi) Unkarin Santa Claus kilpailussa ykkönen, teki vapaaohjelmassa kolmoislutzin. Mahtavaa!

      • fsfev

        Toivottavasti Ljubovilla säilyy terveys ja into, ehkä on jotakin odotettavaa lähivuosina kun hän nousee junnuihin ja sennuihin! Onnittelut! Samoin onnea Matthias Versluisille ja Nelma Hedelle.


    • Valoa näkyvissä

      Ihan mukavasti näyttää menneen suomalaisilla ja jonkinlaista parannusta edellisiin kisoihin on tapahtunut. Joillakin näytti olleen pientä takapakkia viime vuoteen verrattuna. Katsotaan, miten junioreiden vapaaohjelma ja senioreiden kilpailu menee. Toivottavasti esim. Cecilia on saanut hypyt kulkemaan, koska perusluistelutaito on hänellä tavanomaista parempi.

    • onko näin

      Mitä ne liiton immeiset nyt sannoo

    • Muuallakin osataan

      Näyttää siltä, että Ruotsin naisluistelijat ovat menneet ohi, mitä tulee muutaman kärkiluistelijan suorituksiin. Heidän pisteensä lyhytohjelmassa olivat 55, 54 ja 50, kun taas suomalaisilla pisteet olivat 45 ,42 ja 31. Toisaalta Kiira ei ollut mukana. Ruotsissa ollaan ilmeisesti tehty joitakin asioita oikein viime vuosina. Mutta olkaamme iloisia heidän puolesta.

    • .........

      Kyllä Ruotsin kärjellä näyttää paremmin pyyhkivän tällä hetkellä. Kiirallakin voi olla kova työ pitää Helgessoneja takana EM-kisoissa ellei hypyt ala sujua.

      Cecilian luistelu ei ole ainakaan parantunut viime vuodesta. Kai tähän vaisuun esitykseen syy on olemassa. Mukavaa, että Mikonsaari yrittää näitä vaikempiakin hyppyjä vaikka vähennyksiä tuleekin. Perusluistelutaidossa ja ns. kakkospisteissä hän antaa paljon tasoitusta muille. Hän luistelee myös aika pystyasennossa, mutta ehkä se ei ole virhe sinänsä vaikka pistääkin silmään.

      SM-kisoissa on mielenkiintoista nähdä, mikä on Juulian ja Beatan tilanne. Onkohan Juulia saanut hypyt vihdoin kulkemaan? Saako Suomi edustuskelpoisen luistelijan EM-kisoihin Kiiran lisäksi. Se ainakin on selvä, ettemme saa kolmea naista viiden joukkoon kuten muutama vuosi sitten.

      • kljjkl

        Olen kuullut, että Juulialla on jotain ongelmia selkänsä kanssa ja tästä syystä kausi ei ole alkanut kovin hyvin.


    • pinpeli pom

      Kiva lukea näistä kirjoituksista, jos luistelijalta edelytetään vaikeimpia elementtejä niin hänelle tulee joko selkä kipiäksi tai sitten on jalka pipi.

      • sm-kisoja odotetaan!

        Jotenkin tämän alkukauden näyttöjen perusteella voisi veikata, että Kiiran lisäksi edustuspaikan saisi Alisa tai Beata. Alisa on esittänyt hienoja yrityksiä muistakin kuin salcowista ja tulpista, vaikkakin vielä vähän epävarmasti. Beatan kisakuntoa voi vain arvailla, mutta hänhän lupaili sm-kisoihin lutzit molempiin ohjelmiinsa. Ja eikös hän osaa myös 3t 3t. Jos nämä hypyt on saanut varmoiksi ja ne ohjelmiinsa lisännyt, niin eiköhän hän ole Suomen 2.-nainen tällä hetkellä. No, mutta pianhan se nähdään sm-kisoissa. Mutta toisaalta Timila myös antanut "varoitusmerkkejä" kunnostaan, vaikka hänelläkin on vain ne salcowit ja tulpit ohjelmissaan, vaikka jossain yrittikin 3flippiä. Mutta hänellä on piruetit hienoja ja hyvin pärjännyt molemmissa valintakisoissa. Muista mielestäni ei ole haastajiksi tällä hetkellä.

        Joten odotellaan mielenkiinnolla sm-kisoja! :-)
        Myös miesten kisaa.... Matthias näyttänyt hienoja suorituksia, mutta mikä onkaan Belan kunto..... Hienoa, että nämä nuoret miehet kehittyneet jo kovasti.


    • Ennustuksia

      Miehet: Bela saattaa ottaa SM-tittelin onnistuessaan kuudella tai seitsemällä kolmoishypyllä, laatupirueteilla ja tsempillä. On nähty ennenkin ja mahdollisesti myös nyt. AP tai Matthias on sitten perässä. Molemmat saavat kovat komponenttipisteet, vaikka hypyt ei kulkisi parhaalla mahdollisella tavalla. AP:n hyppyvalikoima on junioreiden kanssa suunnilleen samalla tasolla, mutta suoritusrutiinia on kokemuksen vuoksi enemmän, joten siksi pärjää vielä toistaiseksi. Mitalikolmikko on aika selvä, järjestys voi toki olla toinen.

      Naiset: Kiira luonnollisesti ykkönen vaikka tekisi mitä, Beata hyvänä hyppääjänä kakkonen, Juulia-Alisa-Timila sitten perässä, veikkaan pronssille Juuliaa kuitenkin. Katsotaanpa, saako Alisa komponentteja SM-kisassa tällä kertaa. Timila ei tule tekemään kolmoisflippiä puhtaasti SM-kisassa. Cecilia kerää kovat komponentit, mutta kun hypyt eivät näytä olevan kunnossa, ei yllä mitalitaistoon todennäköisesti.

      • sm-kisoja odotetaan!

        Ihan järkevät perustelut näissä sinun ennustuksissa. Voisin jopa olla samaa mieltä. Ainut mitä vähän epäilen, niin pääseekö Juulia sm-kisoihin sellaiseen kuntoon kuin viime kaudella. Tämän kauden esitykset vähän heikkoja, tosin ei ole nyt vähään aikaan kilpaillut. Ja joku tällä palstalla osasi kertoa, että olisi kärsinyt selkäongelmista. Siksi itse veikkaan Alisaa pronssille.


      • Ennustuksia

        Selvennyksen vuoksi, vaikka joku olikin jo selventänyt: tarkoitan määrällisesti vapaaohjelmassa tehtäviä kolmoishyppyjä. Samaa kolmoishyppyä saa toistaa kaksi kertaa. Tiedoksi niille, jotka ihmettelevät määräarviotani. Lyhytohjelmassa tulee tietysti tehdä samoin kohtuullisen hyvä suoritus.


    • Downgrade<<

      Tällä kaudella tekninen taso naisten puolella voi jäädä vielä aika vaisuksi alkukauden perusteella. Toivoittavasti ensi vuonna rutiinia tulee lisää näille junioriksi laskettaville luistelijoille. Tällä hetkellä noviisi-sarjassa olevista saadaan apua vasta parin kolmen vuoden päästä. Ehkä heistä joku säilyy terveenä, kehityskykyisenä ja motivoituneena, who ever knows?

      Menen hieman asioiden edelle, mutta EM-kisoissa on turha odottaa sellaista menestystä, että saisimme kolme edustuspaikkaa jatkossa. Eli käytännössä tarkoittaa sitä, että Kiira ja Laura(toivottavasti?) saavat edustaa Suomea vuonna 2013.

      Hyvä homma, että miehissä on näinkin monta nuorta luistelijaa tänä vuonna. Tuleepa vähän sisäistä kilpailua, mikä on lajille hyväksi.

      • ??

        Vuonna 2013 ei taida Laura edustaa luistelemalla mitään.Voi olla liian mahdoton tehtävä päästä edes siihen kuntoon missä oli enen loukkaantumisia, saatikka että pitäisi vielä osata enemmän.Harmi Lauralle.

        Tekninen taso on todella surkea naisissa, mutta tämä järjestelmä ruokkii sitä.Ei tarvi tehdä vaikeita hyppyjä kun pisteitä tulee laadukkaista tulppi tulpeista.Näillä mennään niinkauan kun tulee muutos tähän pistejärjestelmään.

        Millähän se Bela tekee kuusi seitsemän kolmoishyppyä kun niitä on kuusi eikä Bela osaa 3 axelia ja siellä pitäisi olla myös 3 f ja 3 luz?Ihmeiden aika ei ole ohi, ehkä niillä komponentti pisteillä sitten pelataan Belan kanssa niinkuin viime SM.


    • Tosi on

      Kiira voittaa SM-kisat 215 pisteellä loput naiset lähellä 200 pistettä.
      Kolmoisvoitto naqisille niin EM kuin MM kisoissa.

      Miehissä Bela tekee todellakin seitsämän kolmoishyppyä. Saamme nähdä aivan uuden hänen nimeään kantavan hypyn.

      Yhtään tulppia ei nähdä koko kisassa

      Tuomarit käsittelevät kaikkia kilpailijoita tasapuolisesti antaen komponentti pisteitä kaikille tasan 10 jokaisesta kahdeksasta elementistä.

      Ja sitten kello soi ja oli aika herätä synkkään todelisuuteen.

      • Pahin painajaisesi

        Seitsemän kolmoishyppyä = esim. 2 tulppia, 2 salchowia, 2 flippiä ja ritti. Viime vuonna Bela teki 6 kolmoishyppyä (muistaakseni) ja suunnilleen 163p. Laatua oli, loisteliaat piruetit ja täysin ansaittu SM 1. paikka. Kyllä se oli juniorilta loistosuoritus ja onnistuminen osui sopivaan kohtaan. Matthias tekee lutzin, ritin, pari tulppia ja salchowia eli 6 kolmoishyppyä. Jos hypyt onnistuu, pisteitä ropisee, kun kaikki muutkin osa-alueet ovat kunnossa. Se on taivaan tosi se.

        Komponenttipisteet vaihtelevat aina kisoittain, mutta parhaat luistelijat palkitaan. Harmittaako?

        Todellisuutesi näyttää olevan synkkä jo nyt, kannattaa nukkua yli SM-kisojen.


      • Se on taivaan tosi
        Pahin painajaisesi kirjoitti:

        Seitsemän kolmoishyppyä = esim. 2 tulppia, 2 salchowia, 2 flippiä ja ritti. Viime vuonna Bela teki 6 kolmoishyppyä (muistaakseni) ja suunnilleen 163p. Laatua oli, loisteliaat piruetit ja täysin ansaittu SM 1. paikka. Kyllä se oli juniorilta loistosuoritus ja onnistuminen osui sopivaan kohtaan. Matthias tekee lutzin, ritin, pari tulppia ja salchowia eli 6 kolmoishyppyä. Jos hypyt onnistuu, pisteitä ropisee, kun kaikki muutkin osa-alueet ovat kunnossa. Se on taivaan tosi se.

        Komponenttipisteet vaihtelevat aina kisoittain, mutta parhaat luistelijat palkitaan. Harmittaako?

        Todellisuutesi näyttää olevan synkkä jo nyt, kannattaa nukkua yli SM-kisojen.

        Muistutan tuloksista . Bela JMM sijat, 29, 30 ,24 ,22 sekä aikuisten MM 37/42.
        Se tästä tähdestä. Aijemmat edustajamme eivät ole alittaneet rimaa näin paha

        Onneksi meillä on Matthias ja Julle sekä vielä vanhat AP ja Vade joiden kesken mitalt jaetaan SM-kisoissa.
        Kakkos valinnat kertoi sen valitettavan tosiasian ettei edes yritetä vaikeimpia hyppyjä koska niillä ei saavuteta voittoa.

        Tällä miesten keskustelulla hienosti ohitetaan se tosiasia että naisissa menee todella huonosti.
        Olen kuullut että liitto on saanut uuden sponssorin. Nissen jakaa kaikille tuomareille uudet, vahvoilla voimakkuuksilla silmälasit.


      • Ilo silmälle
        Se on taivaan tosi kirjoitti:

        Muistutan tuloksista . Bela JMM sijat, 29, 30 ,24 ,22 sekä aikuisten MM 37/42.
        Se tästä tähdestä. Aijemmat edustajamme eivät ole alittaneet rimaa näin paha

        Onneksi meillä on Matthias ja Julle sekä vielä vanhat AP ja Vade joiden kesken mitalt jaetaan SM-kisoissa.
        Kakkos valinnat kertoi sen valitettavan tosiasian ettei edes yritetä vaikeimpia hyppyjä koska niillä ei saavuteta voittoa.

        Tällä miesten keskustelulla hienosti ohitetaan se tosiasia että naisissa menee todella huonosti.
        Olen kuullut että liitto on saanut uuden sponssorin. Nissen jakaa kaikille tuomareille uudet, vahvoilla voimakkuuksilla silmälasit.

        Naisluistelulla ei mene sen huonommin kuin ennenkään. Kiiran, Lauran ja Susannan saavutukset nostivat lajin näkyvyyttä, oli kolme kovaa menestyjää. Ei ole ollut ihan tavallista suomalaisessa taitoluistelussa, että on useampi kuin yksi huippu. Meillä on edelleen huippu-Kiira ja kun Laura paranee, toivottavasti nousee takaisin kärkeen. Nuorista kasvaa ajan mittaan tekijöitä, mm. Beata on ollut hyvässä vireessä ja kehittyy koko ajan.

        Näkee ilman silmälaseja, että lupaavimmilla naisluistelijoilla on suuremmat mahdollisuudet tulevaisuudessa esimerkiksi EM-kärkeen kuin lupaavimmilla miehillä.

        Ja muistuttaisin myös, että aikaisemmilla EM- ja MM-kisoilla ei ole mitään tekemistä tulevien kisojen kanssa. SM-voitto saavutetaan SM-kisoissa tehtävillä pisteillä. Bela on lähes aina pystynyt tekemään parhaansa juuri SM-kisoissa.


      • tosi on
        Ilo silmälle kirjoitti:

        Naisluistelulla ei mene sen huonommin kuin ennenkään. Kiiran, Lauran ja Susannan saavutukset nostivat lajin näkyvyyttä, oli kolme kovaa menestyjää. Ei ole ollut ihan tavallista suomalaisessa taitoluistelussa, että on useampi kuin yksi huippu. Meillä on edelleen huippu-Kiira ja kun Laura paranee, toivottavasti nousee takaisin kärkeen. Nuorista kasvaa ajan mittaan tekijöitä, mm. Beata on ollut hyvässä vireessä ja kehittyy koko ajan.

        Näkee ilman silmälaseja, että lupaavimmilla naisluistelijoilla on suuremmat mahdollisuudet tulevaisuudessa esimerkiksi EM-kärkeen kuin lupaavimmilla miehillä.

        Ja muistuttaisin myös, että aikaisemmilla EM- ja MM-kisoilla ei ole mitään tekemistä tulevien kisojen kanssa. SM-voitto saavutetaan SM-kisoissa tehtävillä pisteillä. Bela on lähes aina pystynyt tekemään parhaansa juuri SM-kisoissa.

        Tässä nähdään hyvin kuinka "iloa silmälle" laittaa silmälasit päähän .Kyplooppi jolla on se yksi silmä näkee näillä laseilla paremmin kuin me muut. Se on Nissenin uutta tekniikkaa.

        Bela ja Beata on todella "vireessä". He tahkoavat kansainvälisissä kisoissa 120 pisten pinnassa kun muut ovat jo liki 150 pistettä.
        Äiti Papp saa todella tehdä töitä jotta saa edes yhden mitali pallille.

        Ei TODELLAKAN kannata puhua vanhoista meriiteistä koska niitä ei TODELLAKAAN ole
        Suomessa on hienoja luistelijoita eivätkä he todella asu Kanadassa


      • Kumman kaa
        tosi on kirjoitti:

        Tässä nähdään hyvin kuinka "iloa silmälle" laittaa silmälasit päähän .Kyplooppi jolla on se yksi silmä näkee näillä laseilla paremmin kuin me muut. Se on Nissenin uutta tekniikkaa.

        Bela ja Beata on todella "vireessä". He tahkoavat kansainvälisissä kisoissa 120 pisten pinnassa kun muut ovat jo liki 150 pistettä.
        Äiti Papp saa todella tehdä töitä jotta saa edes yhden mitali pallille.

        Ei TODELLAKAN kannata puhua vanhoista meriiteistä koska niitä ei TODELLAKAAN ole
        Suomessa on hienoja luistelijoita eivätkä he todella asu Kanadassa

        FT:ssä äiti Papp kulki liiton edustusasuissa. Virallisilla sivuilla hän ei ole kummankaan luistelijansa valmentaja.Kysynkin miksi?


    • .....

      Sääntöjä pitäisi muuttaa niin ettei kolmoistulpista eikä -schalkovista saa pisteitä, jos luistelija ei tee tai yritä muita kolmoishyppyjä.

      • yagudin

        Joo, sehän olisikin hyvä idea! Sitten näkisimme vaan kaksoishyppyjä!?!
        Nykyajan naisluistelu on hyppyjen osalta taantunut, enää ei välttämättä tarvitse kaikkia kolmoishyppyjä. Esim. Mao Asada teki Venäjän kisassa vain kaksi kolmoishyppyä ja Carolina Kostner on jättänyt lutzin ja flipin pois, koska hänen polvensa ei kestä niitä loukkaantumisen takia.
        Olen myös huomannut suuntauksen, että luistelijat eivät enää kaadu niin paljon kisoissa, vaan he mielummin helpottavat hyppyjään.


    • Täytyy muistaa

      Jos tädillä olis munat hän olisi setä

    • Ei se oo

      Kaunoluistelun suomen kilpailut on niien luistelioijen eikä kirjoittajien kilpailu

    • Tämän päivän nimet

      Kuinkahan moni luistelija nousee Sotshi / Haastajat- ryhmästä ensi viikonloppuna mitalisijoille?
      Silloin nähdään myös valitsijoiden ammatti osaaminen.
      Enään kahdeksan yötä jolloin pettymyksen ja onnen kyyneleet nähdään jälleen.

    • 20vKokemuksella

      Taitoluistelutulokset ovat suurta manipulaatiota ja kusetusta kaikilla tasoilla. Se saa parhaat pisteet loppupelissä kenestä pidetään eniten. Nykysysteemillä pelataan komponenttipisteillä ja teknisten pisteiden laatupisteillä. Eräällä tavalla se kuuluu lajin luonteeseen ja se on hyväksyttävä kun lajia alkaa harrastamaan. Tiettyyn rajaan asti oikeudenmukaisuus toteutuu, mutta sen jälkeen mukaan tulee subjektiiviset arvosteluperusteet ja mieltymykset. Laji on taiteellinen, mutta erittäin vaikea teknisesti oppia. Suomessa vain harva luistelija ja hänen tukijoukot ovat riittävä intohimoisia. Ei riitä että on intoa ja lahjakkuutta. Pitää olla parhaat valmentajat, psyykkarit, ohjelmien tekijät,puvustajat eri ikäkausina. Lisäksi pitää olla tuuria mukana jottei loukkaannu, pitää olla miellyttävä myös jää ulkopuolella, pitää luoda suhteita liittoon, tuomareihin, valmentajiin. Nyt meillä on nippu lahjakkaita nuoria SM-kisoissa sekä sennuissa että Junnuissa. Harmi vain että minusta heillä ei kellään ole ollut riittävän ajoissa sitä tarvittavaa intohimoa saavuttaa tarvittavaa teknistä tasoa ajoissa. Huipulla maailman tasolla tekniikka on itsestään selvyys, sen jälkeen tulee subjektiivinen arvostelu. Nuoremme eivät ole selvinneet vielä edes tuolle tasolle. Tod.näköisesti joudumme odottamaan Sotshin jälkeiseen aikaan ennenkuin uusi tähti syttyy Sennutasolla. Valmennussysteemit liitossa ovat kuitenkin hyvät ja ne tuottavat tasaisesti uusia lupauksia. Nyt vain on tärkeä saada tekninen taso kuntoon riittävän aikaisessa vaiheessa luistelijan uraa.

      • jkjlkljkljk

        Hyvä kirjoitus! Olen samaa mieltä, että lajin subjektiivisuus pitää vain hyväksyä tai ainakin tiedostaa, jos lajissa aikoo tähdätä korkealle. Lajina taitoluistelu onkin aika rankka, sillä luistelijaa arvostellaan jatkuvasti niin tuomareiden, katsojien, lehdistön ym. tahoilta. Ja lähinnä subjektiivisin perustein.


    • .....

      Todellakin hyvä kirjoitus! Ongelmana on, että luistelijat eivät ehdi oppia vaikeita elementtäjä tarpeeksi nuorena. Tuloksena on se, että senioreissa sitten tehdään tulppeja ja schalkoweja ja näillähän on turha odottaa kansainvälistä menestystä. Mutta mikäpä siinä, jos luistelija tyytyy menestymään vain täällä Suomessa. Kansainväliseen menestymiseen tarvitaan täydellistä omistautumista lajille.

    • ens-ka

      Valmennussysteemit liitossa ovat kuitenkin hyvät ja ne tuottavat tasaisesti uusia lupauksia. Nyt vain on tärkeä saada tekninen taso kuntoon riittävän aikaisessa vaiheessa luistelijan uraa.
      Olihan sitä asiaakin mutta lopussa ote herpaantui ja tuli taas tätä puppua.,

      Kaikki vastuu on seuroilla ja sielä tehtävässä työssä.Liitto ratsastaa vasta valmiilla tuotteilla jonka seurat tekevät. Tarinassasi viittaamiin huippujen tarvitsemin edelytyksiin: puku musiikki koreografia kampaus meikki ja niin ed. liitolta ei saa mitään apua. Joskus olen ihmetellytkin sitä että kenellä pitäisi olla parhaat edelytykset luistelijan eteenpäin viemiseksi?
      Ollaan subjektiivisia saati objektiivisia toivoisin aikuisten ihmisten olevan itseään huomattavasti nuorempien urheilijoiden kohdalla realistisia, rehellisiä.
      Tiedetään että taas SM kisat on vallan ja voiman näyttökisa. Valitettavasti vaan luistelijat eivät ole pääosassa.
      Lähes 30 v taitoluistelua seuranneena ja siinä aktiivina olleen toteaisni: Aina niistä alokkaista kolelaista noviiseista jn ed. tulee kohinalla huippuja mutta missä ollaan taas.Vaaditaan taitoa viedä luistelija junnuista eteen päin
      PS: olen pettynyt jollen saa vähintään kahdeksan miikkaa tällä kirjoituksella

      • ....................

        Ja höpöhöpö taas ens-ka, taitaa SM-kisat alkaa hermostuttamaan vähitellen.

        Kyllä ne puvut jne. pitää ihan itse hoitaa. Mikä ihmeen stailaaja tuon liiton pitäisi olla.

        Lupaan joululahjaksi ainakin sen kahdeksan alapeukkua.


      • ens-ka
        .................... kirjoitti:

        Ja höpöhöpö taas ens-ka, taitaa SM-kisat alkaa hermostuttamaan vähitellen.

        Kyllä ne puvut jne. pitää ihan itse hoitaa. Mikä ihmeen stailaaja tuon liiton pitäisi olla.

        Lupaan joululahjaksi ainakin sen kahdeksan alapeukkua.

        Miksiköhän minua pitäisi hermostuttaa? Tuskin laskisivat edes jäälle saattajien kanssa vaikka pyytäisin.
        Ajatuksen että että liitosta olisi jotain hyötyä edustus luistelijale ohjelman rakentamiseen on siellä täysin utopiaa. Keskustellessani näistä asioista ulkopuolisten kanssa he ovat täysin ymmällä nykyisestä tilanteesta.
        Liitosta ei todellakaan ole kuin ratsastamaan urheilijan menestyksen kustannuksella.
        Läpinäkyvyys , rehellisyys eikä lojaalisus kuulu liiton toimintaperiaatteisiin.
        Liiton toiminnassa ovat VANHAT epäonnistujat jotka sieltä yrittävät pönkittää omaa asemaansa.
        Tulevat noviisit tai aloikkaat miksi heitä tänään kutsutaan tulevat karvaasti huomaamaan tämän saman kohtalon kuin edeltäjänsä.
        Ei ihme että jääkiekko vie poika harrastajat näiltä tantoilta.
        SM kisoissa tulaan jälleen näkemään huimia pisteitä urheilijoille joita he eivät saisi eivätkä saa kansainvälisissä kisoissa.


    • Kolmoisakseli

      "Mutu" tuntumalla, mitä olen seurannut lajia niin harva yli 16 vuotias tyttö/nainen pystyy enää vaikeuttamaan hyppyvalikoimaansa. Ennenkin on yritetty sada ohjelmiin esim. uusia kolmoisyhdistelmiä , mutta huonolla menestyksellä. Käytännössä tekninen osaaminen on jo saatu 16 vuotiaana ja kaikki muu sen jälkeen on pelkkää hienosäätöä. Toiset jopa taantuvat, kun ikää tulee lisää. Toivottavasti olen väärässä ja nykyiset suomalaisjuniorit tekevät parin vuoden päästä esim. kolmoislutz-kolmoisritti yhdistelmiä ja kolmoisakseleita.

    • .....

      SM-kisat ja tyttöjen lyhytohjelma tänään: yhteensä 3 onnistunutta kolmoishyppyä schalkow 2 kpl ja tulppi 1 kpl. Osallistujia oli yhteensä 17 luistelijaa. Kolmoishyppyjen määrä 0.18 kpl/luistelija. Eveliina Viljasessa voisi olla potentiaalia nousta uudelle tasolle, mikäli osaa harjoituksissa vaikeampia hyppyjä. Muista luistelijoista en osaa sanoa yhtään mitään. Ainakaan pisteet eivät päätä huimaneet eli tuomarit olivat ilmeisesti ajan tasalla tällä kertaa.

      Saa nähdä, mikä on tekninen taso tänään naisten ja miesten sarjassa.

    • ,,,,

      Onneksi naisten ohjelmassa nähtiin enemmän kolmoishyppyjä. Turkkilan kolmoistulppi-kolmoistulppi oli mukava yllätys. Samoin esim. Parviaisen Kolmoisflip-yhdistelmä yritys oli hatunnostoinen asia. Mutta eipä nähty Pappin kolmoislutzia, mitä hän lupaili pari kuukautta sitten.

      • !!!!

        Olipa järkyttävä SM-tulos naisissa ja millä pisteillä.
        Kiira 3S, 3F, 2xLO, 2A,
        Juulia 2x3T, 2A,
        Beata 2x3S, 2A tässä suomen sotsi ryhmä, hyvältä näyttää?
        Saatikka sitte suuri lupaus Cesilia.
        Tästä vielä hehkutetaan lehdissä ja liiton sivuilla suurin kirjaimin.
        Todellakin Kettusen, Pöykiön, Alisan..... aikana hypättiin ihan oikeasti useampia hyppyjä. Jo on aikoihin eletty?
        Kauniistihan ne menee mutta oikeasti se ei riitä.


    • tekn. spesialisti

      Mutta nähtiin jälleen k korpi perseellään jään pinnassa. Vai että kauden parasta. heh heh

    • ens-ka

      Ihanaa että ollaan noin positiivisia. Hyvät kisat ja parhaat palkintopallilla.
      Paljon oli tuomareita paikalla ja nähtiin oikein tuomarointia.
      Parhaat on vain parhaita. Erit. onnitelut Ossille ja parilla.

    • onko näin

      Miesten hypyt vaikeamasta päästä:
      3A =ap
      Lz = ap
      Lo=Mathias, Vikke, AP, Bela
      Ollanko suuntaamassa kohti jäätanssia jota Rahkamo on yrittänyt puffata vuosia.
      Tällä miesten hyppy arsenaalilla ei muuhun ole edelytyksiä.

      • en tiiä

        Tod.näköisesti joudumme odottamaan Sotshin jälkeiseen aikaan ennenkuin uusi tähti syttyy Sennutasolla
        Kysyisin 20v kokemuksella, kuinka monta vuosikymmentä?


      • tosi on
        en tiiä kirjoitti:

        Tod.näköisesti joudumme odottamaan Sotshin jälkeiseen aikaan ennenkuin uusi tähti syttyy Sennutasolla
        Kysyisin 20v kokemuksella, kuinka monta vuosikymmentä?

        Pahin painajaisesi
        7.12.2011 23:00
        0
        Sulje
        Seitsemän kolmoishyppyä = esim. 2 tulppia, 2 salchowia, 2 flippiä ja ritti. Viime vuonna Bela teki 6 kolmoishyppyä (muistaakseni) ja suunnilleen 163p. Laatua oli, loisteliaat piruetit ja täysin ansaittu SM 1. paikka. Kyllä se oli juniorilta loistosuoritus ja onnistuminen osui sopivaan kohtaan. Matthias tekee lutzin, ritin, pari tulppia ja salchowia eli 6 kolmoishyppyä. Jos hypyt onnistuu, pisteitä ropisee, kun kaikki muutkin osa-alueet ovat kunnossa. Se on taivaan tosi se.

        Komponenttipisteet vaihtelevat aina kisoittain, mutta parhaat luistelijat palkitaan. Harmittaako?

        Todellisuutesi näyttää olevan synkkä jo nyt, kannattaa nukkua yli SM-kisojen.

        Nukuttaa tosi huvin ja yleensä parhaat palkitaan=voittavat Toivon muilekin ,good night.


      • la(a)tua

        Minusta sen sijaan näyttää aika hyvältä.
        Myös LAATU on aika merkitsevä tekijä vaikeissa hypyissä, oli se arsenaali mitä hyvänsä. Ei niitä pisteitä tule miinusmerkkisistä tempuista.
        Nurmenkarin 3A tuli suoritettua, mutta negatiivinen laadultaan, Zubik yritti, mutta vajaana. Jos laatua katsotaan...
        Parhaan 3lutzin teki Lagus
        Parhaan 3flipin teki Nurmenkari
        Parhaan 3ritin teki Papp
        Parhaan 3-3 yhdistelmän teki Zubik

        Kaikki miehet harjoittelee neloishyppyä tietääkseni. Kyllä näistä jostain vielä jotain tulee. Zubik teki muuten kaikista miehistä teknisesti parhaan suorituksen SM-vapaaohjelmassa. Tosi hyvä hyppääjä.


    • .....

      Kiira on tällä hetkellä ylivoimaisesti paras ja Juulia lähes yhtä selvä kakkonen. Mutta kummankin tarvitsee vaikeuttaa hyppyjään, mikäli haluamme saada kolme edustuspaikkaa EM-kisoihin vuoden päästä. Toivottavasti Juulia saa kolmoisritin kisaohjelmaan tänä vuonna ja flipin sekä lutzin tulevina vuosina. Yleisesti ottaen tekninen osaaminen oli huonoa osallistujilla. Missä oli esim. Beatan kolmoislutz? Mikonsaarin esitys oli yllättävän laimea. Tulpeilla taas pärjättiin turhan hyvin näissä kilpailuissa.

    • 20vKokemuksella

      Hassua kun julkisuudessa puhutaan että Kiira teki ennätyspisteet. Eikö toimittajia voisi valaista näistä taitoluistelupisteistä että ne eivät ole vertailukelpoisia. Se on ihan sama mitä pisteitä saa, kilpailijoita yritetään laittaa vain paremmuusjärjestykseen. SM-kisoissa jaetaan vielä tämän lisäksi joululahjapisteitä kisailijoille. Samasta suorituksesta voi saada helposti -10 pistettä vähemmän jossain toisessa kisassa. Suuntaa-antavia ne toki ovat.

      Juulia Turkkila on taiteellinen luistelija ja hänen luistelua on mukava katsoa. Teknisesti hän ja muutkin nuoret luistelijamme ovat auttamattomasti taka-ajoasemissa. Se että oppii uuden 3-hypyn kisakuntoon vaatii OIKEIN tehtyjä toistoja harjoitustilanteessa useita satoja kertoja. Tämän lisäksi jo opittuja asioita pitää kerrata uudelleen ja uudelleen. Näille nuorille pitäisi mielestäni antaa harjoittelurauha, jotta he saisivat kiinni kansainvälisen teknisen tason. Nyt harjoitteluaikaa hukkuu turhaan kisailuun. Päämäärät hyppytekniikan osalta olisi asetettava paljon korkeammalle ja sitten kun ne on opittu niin kisaillaan. Kiira voi kisailla kun on jo kertaalleen oppinut kaikki vaaditut 3-hypyt.

      Suomessa taitoluistelijat asettavat päämärät liian lyhyen ajajakson päähän. Vaikka pari kolmoishyppyä on opittu niin ei se saisi riittää siihen että aletaan tavoittelemaan kansainvälistä menestystä.

      • ..........

        Hyvä kirjoitus. Kahdella eri kolmoishypyllä ei pitkällä pötkitä kansainvälisissä kisoissa ellei ole super-hyper-osaaja muissa osa-alueissa. Suomalaisilla näyttää olevan näköjään ylitsepääsemätön paikka oppia kahta useampaa kolmoishyppyä. Naisten sarjassa on aina ollut näitä vuodesta toiseen samojen hyppyjen kanssa nyhertäviä luistelijoita. Luuluisi, että heitä kiinnostaisi tehdä asian parantamiseksi jotakin vai ovatko he jo luovuttaneet. Tietääkö luistelija jossakin vaiheessa ettei saa enää kierroksia lisää?


    • sb

      Tänä vuonna miehissä Belan komponenttipisteet eivät olleet yli muiden, toiset ovat saavuttaneet häntä sillä puolella ilmeisesti. Nurmenkari teki kohtuulliset suoritukset, mutta oli auttamatta aivan liian hidas. Vapaaohjelma oli laadittu tätä heikkoutta silmällä pitäen, koreografille plussaa siitä. Nurmenkarilla on kokemuksen tuomia hyppyrutiineja, joka näkyi. En usko EM (tai MM) menestykseen. Hänen mediassa lupaamaansa parantamisen varaa tuskin löytyy. Toivon silti parasta menestystä arvokisoihin. Hänenkin on jo aika lunastaa lupauksia vuosien varrelta ja näyttää mitä niillä tuilla on saatu, jotka hän nuorena lupauksena sai. Versluis oli hyvä ja lupaava. Bela teki kauden parhaansa juuri SM-kisoihin, niinkuin aina, mutta se ei tällä kertaa riittänyt kärkeen. Miehellä oli selkävamma, joten aika ymmärrettävääkin ettei pysty maksimisuoritukseen.

      Mitalistit menivät aikaisemmin täällä ennustaneen mukaan oikein, sjoitukset eivät ihan. Myös naisissa täällä ennustettiin oikein.

      Liiton tukiurheilijat lunastivat paikkansa. Cecilia Törn oli ainoa poikkeus, hänen perusluistelunsa on aivan loistavaa, mutta valitettavasti hypyt eivät. Ilmeisesti vammasta toipuminen vie aikaa. Juulia Turkkilaan kannattaa sijoittaa edelleen. Tytössä on sellainen kilpailijan luonne ja tekemisen tyyli, että saamme olla ylpeitä suomalaisina hänestä.

      Liitto on näiden SM-kisojen perusteella tehnyt oikeita päätöksiä tukien suhteen. Se tuli todistettua vahvasti.

    • tälläistä tämä

      Tuet on peruste sijoituksille. Ei toisinpäin... valitettavasti
      Naisissa kahdella kolmoishypyllä voi siis Suomessa voittaa hopeaa ja pronssia ... Pronssia kahdella salkovilla ja hopeaa kahdella tulpilla.. kyllä minua hävettäisi!

    • sb

      Ei se ihan mene noinkaan. Ei ... tule konvehtia, vaikka mitä tekisi, jos siinä ei ole konvehdin aineksia. Tuet jaetaan lahjakkuuden ja edelliskauden pisteiden sekä sijoituksien ansiosta. Jokainen nuori luistelija joutuu tekemään itsensä teknisellä osaamisellaan ja sijoituksillaan ensin tuen arvoiseksi ennen, kuin tukirinkiin pääsee. Joten ei todellakaan tuet ole peruste sijoituksille vaan päinvastoin. Ne auttavat lahjakkaimpia ja lupaavimpia eteenpäin.

      Eikä hävetä yhtään.

      Seuraavan tukikierroksen ennustus: entinen Team Sotshi jatkaa tuen piirissä ja siihen uutena nousee Matthias Versluis. Haastajat tulevat olemaan Bela Papp, Tino Olenius, Viktor Zubik, Eveliina Viljanen ja Liubov Efimenko. Muut maksakoot itse.

    • ens-ka

      Voi teitä kun annatte rahan katkeroittaa mieltänne.SB on todella oiva mittari sitä jaettaessa, sekä potentiaaliset suoritukset SM kisoissa. Vaikka olen luvanut etten puhu rahasta niin kyllä niitä jaetaan aivan perusteettomasti varsinkin "lupauksille"
      Se lupaus kun näyttää olevan jonkun katsojan silmässä.Rahan jakoon on pitkä matka ja nautitaan nyt vain EM edustajien valinnasta ja annetaan heille tukemme ja kannustuksemme.

    • sb

      Eipä ole perheessä luistelijoita, joten en tarvitse näitä rahoja. Kommentillani halusin osoittaa, että tukijärjestelmä on oikein hyvä ja palkitsee juuri oikeista asioista.

      Se on selvä, että suomalaisia kannustetaan aina, mutta etenkin miesten osalta realiteetit pitää tajuta.

    • nakki

      Tukea ei saisi jakaa liian kapea-alaisesti. Jos urheilija saa jo kaiken ilmaiseksi, ei hänelle kannata enää tukea jakaa vaan antaa sitä muillekin lupauksille. Eikö Jennin tapauksesta ole opittu mitään?
      Miesten realiteetit on mitä on, mutta kun parempaa ei ole tarjolla... Ja on näitä ollut hyviä miesluistelijoita joiden ura on rahoituksen puutteeseen kaatunutkin.

      Taitoluistelussa tukitoimet olisivat todella tärkeitä koska laji on kallis eikä lahjakkuus ja varakkuus oikeasti kulje käsikädessä.

    • ,,,,,,,

      Olen samaa mieltä. Lahjakkaiden on saatava tukea riittävän ajoissa ettei menestyminen ainakaan tyssäisi rahoituksen puutteeseen.

    • yksi yhdeksästä

      La(a)tua
      Tulkintasi on aivan oikea jos katsomme pelkästään tuomareiden antamia laatu pisteitä.Valitettavasti se ei vastaa todellisuutta.
      Tänä vuonna pelasimme laatu pisteillä ja siten yritimme saada liitolle sopivat edustajat arvokisoihin. Nää teknisen puolen kiontrollerit kun ei vaan olleet mukana.
      Ens vuona vedetään kyllä molemilla laadulla ja komponenteilla. Lisäksi annetaan Leena Kurrille sellaiset napit ettei se nää kuin hallin kattovalot

    • <

      Naisten puolella tekniset taisivat olla jo mukana .. jos hypyn teki Kiira (tai joku muu sopiva) niin ei se kyllä vajaa ollut.... Onhan se ymmärrettävää että Kiirahan meidän on vielä kisoihin lähetettävä, mutta olisi se voinut tapahtua reilulla pelillä! Olin järkyttynyt ensimmäistä kertaa paikan päällä seuranneena siitä ettei peli todellakaan ollut lähellekään reilua..

      • katsonnauhalta

        mikä hyppy sinusta Kiiralta olisi pitänyt merkata vajaaksi?


      • Tonttu Tarkka
        katsonnauhalta kirjoitti:

        mikä hyppy sinusta Kiiralta olisi pitänyt merkata vajaaksi?

        Jos et huomannut, Kiiran 3-3 yhdistelmä oli puoli kierrosta vajaa. Olin paikan päällä ja näin aivan selvästi (youtuben videolla se on eri kuvakulmasta...)! Tuomarit merkkasivat siihen vain vartin epäpuhtauden ja näin ollen Kiira sai 70% hypyn arvosta. Lisäyksenä voin mainita, että Mikonsaaren 3-3 merkattiin puoli kierrosta vajaaksi, mikä oli mielestäni epäreilua...


    • Hyvä Luhta

      On hienoa katsella Luhdan mainosta jossa esiintyy : entinen luistelija , Suomen mestari ja joku harraste luistelija. Ei olla haluttu keskittyä huippuihin vaan otanta on laaja

    • 20vKokemuksella

      Tonttu Tarkalle. Näihän on ollut aina taitoluisteluarvostelussa että tuomareilla on tietty järjestys etukäteen kilpailijoista, jota ei muuteta. Tässä kilpailussa se oli ehkä Kiira lyhytohjelmassa. Kansainvälisesti monessa kisassa olen ihmetellyt Kostnerin korkeita pisteitä. Tämä kuuluu laji piirteeseen. Jos jollain on meriittejä pitkällä aikavälillä niin hänen tulee olla edellä sijoituksissa verrattuna junioriluistelijaan. Keinoja oikeiden sijoitusten löytymiseksi on monia nykyisessä pistejärjestelmässä. Junioriluistelijan voi helposti lannistaa antamalla lyhytohjelmassa hyvin pienet pisteet. Joka tapauksessa Taitoluistelusijoitukset ovat mielestäni sivuseikka, aivan ääritapauksissa joskus on tapahtunut niin suurta vääryyttä että luistelija on menettänyt esim. edustuspaikan, jolloin loppukausi on mennyt sivusuun. Iloitaan hyvistä suorituksista. Muistan joskus kauan sitten kun Susannaa ei valittu aikuisten edustajaksi vaikka olisi pitänyt...

      Tukiasioista sanoisin että Taitoluistelijat ovat saaneet ja saavat nykyisin Susannan, Kiiran, Jennin ja Lauran menestyksen ansiosta todella paljon tukia eri tahoilta. Tuet kohdistuu ehkä vieläkin liian suppealle joukolle. Ulkomaan leiritys toisella puolella maailmaa on aivan turhaa. Tuet riittäisivät paljon useammalle ja paljon nuoremmille, jos niiden käyttöä, etenkin leiritystä valvottaisiin tarkemmin. Kenellekään ei pitäisi maksaa tukia muuta kuin valmennus&kilpailukustannuksiin. Leirit lähialueilla tulevat paljon edullisemmaksi. Ulkomaan kilpailumatkat niille joiden tekninen taso ei ole riittävä on aivan turhaa. Mielikuvana minulla on että Liiton hallintokin on nykyisin varsin järeä. Se vie varmaan myös osan voimavaroista, mutta menestyksen jälkeen tulee usein krapula ja liittokin sitten järkiintyy. Hyvää joulua!

      • kkkkkkk

        "Muistan joskus kauan sitten kun Susannaa ei valittu aikuisten edustajaksi vaikka olisi pitänyt... "

        Minäkin muistan tämän. Se taisi olla, kun hän voitti nuorena ensimmäisen Suomen mestaruuden ja liitolla ei tainnut olla tuolloin selkeitä valintakriteereitä.
        Hän olisi ansainnut paikan, mutta edustaja valittiin edellisvuoden menestyksen perusteella.

        Harva nuori saa yli kutosen pisteitä kakkosarvioinnissa vaikka olisi kuinka hyvä. Kakkospisteet määräytyvät jonkin verran pärstäkertoimen mukaan, mikä on sääli.
        Vanhassa järjestelmässä tuomari antoi tietyn lähtötason jokaiselle luistelijalla ja tuomari vähensi pisteitä mokien mukaan. Mutta, jos luistelija oli tuomarin silmissä huono ennen luistelua, niin seitsemän kolmoishyppyä ei taannut menestystä. Nykyjärjestelmä on parempi, mutta silläkin voidaan valitettavasti pelata.


    • ens-ka

      Hyvää ja Kritikistä Luisteluvuotta 2012 luistelijoille ja keskustelupiirissä oleille!!!!!!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe