Pimeä eliitti vie. Onko peli menetetty?

Juyhhku

Miten voi vastustaa kunnolla pimeää eliittiä?

Euroopan ovat nyt ottaneet kohteeksi, eli tuhotaan, sinä ei auttaisi varmaan edes Kim jong un...

Voiko eurooppalainen enää edes pelastua Euroopassa?

Miljoonien herääminen Kapinaan tuskin onnistuu?

Hälyttävintä on se, että Suomi on edelleen yksi parhaista, vaikka maamme onkin jo lähes pilattu. Kun eliitti kirisrää ruuvia lisää, pahuus kasvaa.

Pitääkö vain katsoa vierestä!

Kuka pelastaisi meidät!

23

116

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SudetLampaidenKimpussa

      SSS:n kokomustan rahaeliitin valheet on luettavissa, vaikka Juha Sipilä, Alexander Stubb ja EK koittavat toisen työmarkkinaosapuolen talouspolitiikkavalheita myydä suomalaisille. Riippumaton EU data ja tilastot kertovat toista kuin elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen työantajavärittynyt data. Edes Putinin Venäjässä tällainen ei toimisi, että toinen työmarkkinaosapuoli tuottaa hallituksen talousdatan.
      .
      Raportti: Suomi on EU:n kilpailukykyisin maa (10.6.2014 22:00 Taloussanomat)
      http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2014/06/10/raportti-suomi-on-eun-kilpailukykyisin-maa/20148232/12
      "Suomi on noussut Euroopan unionin kilpailukyvyn kärjeksi, selviää Maailman talousfoorumin tänään julkaistusta raportista. Raportin kirjoittajat ovat huolissaan unionin jäsenmaiden suurista kilpailukykyeroista.

      Suomi on Euroopan unionin kilpailukykyisin valtio, käy ilmi tänään julkaistusta Maailman talousfoorumin (WEF) laajasta raportista http://www3.weforum.org/docs/WEF_Europe2020_CompetitivenessReport_2014.pdf. Suomen kilpailukyky ohitti mittauksessa Ruotsin, joka oli edellisessä vertailussa ykkönen.

      Kirissä avainasemassa olivat tietoon ja innovaatioihin perustuvan kasvun koheneminen. Raportissa Suomea nimitetään yhdeksi Euroopan innovaatioiden voimanpesistä".
      .
      Suomi on maailman innovatiivisin maa (Tekes 13.7.2015)
      http://www.tekes.fi/nyt/uutiset-2015/suomi-on-maailman-innovatiivisin-maa/
      "Maailman talousfoorumin tuoreessa raportissa arvioitiin 144 maan kilpailukykyä kahdentoista eri osa-alueen kautta. Suomi sijoittui ykköseksi innovatiivisuudessa.

      Torstaina 9.7.2015 julkaistussa Maailman talousfoorumin (WEF) innovaatiovertailussa Suomi sijoittui maailman innovatiivisimmaksi maaksi. Suomen jälkeen toisena oli Sveitsi ja kolmantena Israel.

      Suomessa on vertailun mukaan paras yliopistojen ja yritysten välinen tutkimus- ja kehitysyhteistyö sekä parhaat saatavilla olevat tutkijat ja insinöörit".
      .
      Maailman maita rankattiin taas, Suomelle kaksi ykkössijaa (Verkkouutiset 10.7.2015)
      http://www.verkkouutiset.fi/talous/suomi ykkonen innovaatiot-38407
      "Suomen koulutus ja innovaatiot saavuttivat kärkisijan Maailman talousfoorumin vertailussa".
      .
      Suomalaisen työ vasta kahdeksanneksi kalleinta EU:ssa
      http://yle.fi/uutiset/suomalaisen_tyo_vasta_kahdeksanneksi_kalleinta_eussa/6568591
      "Vastoin kuin yleensä luullaan, suomalaistyöntekijöiden työ on halvempaa kuin kilpailijamaa Saksassa. Saksan tilastoviranomaisen uusimpien tilastojen mukaan työn sivukulut, kuten sosiaalimaksut, ovat Suomessa jopa alle EU:n keskitason".
      .
      Saksan tilastokeskus: Suomalainen työ ei ole saksalaista kalliimpaa
      http://www.sttk.fi/2013/04/05/saksan-tilastokeskus-suomalainen-tyo-ei-ole-saksalaista-kalliimpaa/
      "Saksalaisen tilastokeskuksen (Statistische Bundesamt) vertailussa työn hinta on Suomessa käytännössä samalla tasolla Saksan kanssa. Vertailussa Suomi on seitsemänneksi kallein maa, Saksan sijoituksen ollessa kahdeksas. Suomessa työtunnin hinta yksityissektorilla oli viime vuonna keskimäärin 31,10 euroa, ja Saksassa 31,00 euroa.

      Kalleinta työn teettäminen oli Ruotsissa, jossa työtunti maksoi 41,90 euroa. Seuraavina olivat Belgia, Tanska, Ranska, Luxemburg ja Alankomaat. Halvinta työn teettäminen oli Itä-Euroopan maissa.

      Työn sivukulut ovat Suomessa EU-keskivertoa alemmat

      Työn sivukulut ovat vertailun mukaan Suomessa EU-keskivertoa pienemmät. Sadan euron bruttoansiosta suomalaistyönantaja pulittaa 28 euron kulut, kun EU-keskiarvo on 32 euroa ja euromaiden keskiverto 36 euroa. Saksalaistyönantaja maksaa 27 euroa. EU:n kalleimmat sivukulut olivat Ruotsissa.

      Sekä Saksassa että Ruotsissa on sovittu viime aikoina varsin mittavista palkankorotuksista. (Suomessa taas palkat ovat lähivuosina nousseet hyvin maltillisesti, joten ero Suomen hyväksi on entisestään kasvanut).
      .
      Jopa Saksankin ohi – suomalaisen työn tuottavuudesta paljastuu yllätys
      http://www.talouselama.fi/uutiset/jopa-saksankin-ohi-suomalaisen-tyon-tuottavuudesta-paljastuu-yllatys-6000605
      "Hallitus on huolissaan suomalaisen työn huonosta tuottavuudesta, mutta todellisuudessa suomalainen työ pärjää tuottavuusvertailussa erinomaisesti. Suomi päihittää tuottavuusvertailussa jopa Saksan ja Ruotsin, puhumattakaan euroalueen keskiarvosta, kun vertaillaan työn tuottavuutta tehtyä työtuntia kohden eli bruttokansantuote per tehty työtunti.

      Tieto ilmenee Mandatum Lifen ekonomistien koostamasta OECD-tilastosta. Sen mukaan Suomi on päihittänyt muut jo vuodesta 2011 lähtien ja ollut sitä ennenkin, jo viimeiset kymmenen vuotta, työn tuottavuudessa kärkijoukkoa.

      Suomen työnantajakulut alle EU-keskiarvon

      Vertailut eri maiden välillä paljastavat myös lisää yllättäviä tietoja, kuten sen, että palkan suhteelliset työnantajakulut jäävät Suomessa alle EU-keskiarvon. Suomessa työnantajien sivukulujen osuus palkkakuluista on 22 prosenttia, kun EU-alueen keskiarvo on lähes 25 prosenttia ja euroalueen yli 25 prosenttia. Korkeimmat työn sivukulut ovat Ranskassa, Ruotsissa ja Belgiassa, jossa ne ylittävät 30 prosenttia".

    • SSSudet_kimpussa

      Kokomusta oikeistoeliitti koittaa tuhota maan talouden, jotta se saa työnantajille vapaat kädet määrätä palkat ja työehdot, sekä tuhottua hyvinvointisuomen ja sen julkiset peruspalvelut, jotka ovat tuottaneet liian hyviä tuloksia (PISA) ja ovat hyvin kilpailukykyisiä ja edullisia (julkinen terveydenhuolto, koulutus jne.).

      .

      Arkipyhien leikkaus tekee suomalaisista todella ahkeria

      http://www.kauppalehti.fi/uutiset/arkipyhia-jaa-vain-kourallinen/PiWLQEMu

      "Suomessa voidaan pian vain haaveilla kilpailijamaiden runsaista arkivapaista.

      Hallitus haluaa muuttaa loppiaisen ja helatorstain palkattomiksi, jotta Suomen kustannuskilpailukyky paranisi.

      Tavallaan loppiainen ja helatorstai myös lakkaavat olemasta vapaapäiviä, sillä tunnit on tehtävä sisään esimerkiksi viikonloppuna.

      Jos pakkolait olisivat jo voimassa, Suomessa olisi tänä vuonna vain viisi arkipyhää. Se on selvästi vähemmän kuin Ruotsissa, Saksassa, Britanniassa tai Yhdysvalloissa".

      .

      Meilläkö pitkät lomat?

      http://www.taloussanomat.fi/tyo-ja-koulutus/2011/08/05/meillako-pitkat-lomat/201110891/139

      "Suomessa pidetään aika ajoin meteliä "ylipitkistä" lomista. Eurooppalaisessa vertailussa emme lököttele sen pidempään kuin muutkaan. Katso, missä Euroopan maassa nautitaan pisimmistä palkallisista vapaista".

    • SSSValeEmävaleTotuus

      Suomalaisten työaika ei ole lyhyt Saksaan tai Ruotsiin verrattuna
      http://jplehto.puheenvuoro.uusisuomi.fi/199814-suomalaisten-tyoaika-ei-ole-lyhyt-saksaan-tai-ruotsiin-verrattuna


      Onko Suomalaisten työaika lyhyt Eurooppalaisittain?

      Suomessa tehdään eu maiden lyhintä työviikkoa Elinkeinoelämän keskusjärjestön mukaan?
      http://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2015/08/04/suomessa-tehdaan-lyhytta-tyoviikkoa/

      Vertailussa on mukana kokoaikaisten työntekijöiden toteutuneet työtunnit. Suomessa noin puolet kokoaikatyötä tekevistä on naisia. Heistä suuri osa on sijoittunut aloille, joissa kokoaikainen työ tarkoittaa pienempiä työtunteja. Esimerkiksi julkiselle sektorille.

      Suomen osalta tämä juttu kertoo siis epätasa-arvoisista eroista kokoaikaista työtä tekevien alojen välillä.

      OECD listan mukaan Suomalaisten toteutuneet työtunnit olivat 1672 tuntia. Saksassa ne olivat vain 1397. Ruotsi 1610. Siinä on siis kaikki työtunnit. Osa-aikaiset täyttä työpäivää tekevät.

      Huvittavaa on, että julkisella puolella toteutuneet työtunnit ovat vain 1510h vuodessa silti muiden alojen työ nostaa keskiarvon 1672h.

      OECD lista löytyy mm. täältä.

      Suomen työaika on Länsi-Euroopan pisimpiä. (5.8.2015)
      http://www.soininvaara.fi/2015/08/05/suomen-tyoaika-on-lansi-euroopan-pisimpia/
      "Kun taas on julkisuudessa väitetty, että suomalaiset tekevät suunnilleen maailman lyhintä työviikkoa, laitettakoon tähän OECD:n käsitys asiasta. OECD:n ajantasainen tietokanta:
      https://stats.oecd.org/Index.aspx?DataSetCode=ANHRS
      Saksassa tehdään ilmeisesti maailman vähiten töitä, jos tilastoon on uskominen: 1371 tuntia. Seuraavaksi laiskin kansa on hollantilaiset: 1425. Suomi on sijalla 11, 1645".

    • Kokomusssta_valtionpetos

      "Tuottavien valtionyhtiöiden hävittäminen on ollut Kokoomuksen ideologinen valinta jota muut hallituksessa ovat myötäilleet. Sonera, Kemira, Outokumpu, Fortum, Rautaruukki, Neste, Finnair, Destia ja monet muut aiemin valtion kokonaan _yhtiöt olivat tuottavia_ kunnes johtopaikoille istutettiin Kokoomuksen ideologian omaavia johtajia jotka tekivät hölmöjä kauppoja ja saivat aiemmin toimineet firmat myyntikuntoon. Nyt sama tapahtuu valtion metsissa, Metsähallitus yhtiöitetään ja saadaan nopeasti näyttämään huonoa tulosta ja myydään mahdollisiman kauaksi Suomesta kuten muutkin valtionyhtiöt. Pohjavedet kai tulevat seuraavana...> "

      http://ilgron11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/169024-suomalaiset-innovaatiot

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille

      -

      "..Kymmenen vuoden aikana valtion omaisuus ja sen yksityistäminen tuotti valtiolle noin kaksi miljardia euroa vuodessa osinkoina ja myyntituloina. Ilman myyntiä valtion osinkotulot olisivat olleet kaksinkertaiset ja valtion omistuksen arvo olisi kaksi kertaa suurempi kuin ilman yksityistämistä. Tällaisen laskelman on esittänyt Jaakko Kiander. Yksityistäminen on laskelmien mukaan aiheuttanut valtiolle, eli suomalaisille noin 15 miljardin euron tappiot. Näissä laskelmissa ei ole mukana esim. Kemiran lannoiteteollisuuden myyntiä norjalaisella Yaralle. Siitä aiheutuva tappio on yksinään miljardiluokkaa."

      -

      "Mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen

      Juuri kaiken mahdollisen ja mahdottoman yksityistäminen on kaiken tavoitteena. Julkisen sektorin, kuntien ja valtioiden alasajo. Valta rahalle. EU on tässä projektissa hyvä työväline, kuten toisetkin vastaavat yhteenliittymät maapallolla. Samaa edistävät esimerkiksi järjestöt IMF, WB, WTO, bilderbergeistä ja vastaavista puhumattakaan.

      Yksi osa yksityistämiskampanjaa on valtion omaisuuden myyminen ja lahjoittaminen. Jostain syystä yleensä ulkomaille. Hulluin lahjoitus tapahtui norjalaisille, kun annettiin mitättömästä hinnasta Kemiran lannoiteteollisuus ja samalla miljardien arvoinen Soklin malmiesiintymä.

      Ostettiinhan tosin meille kalliilla myös ilmaa eli tarpeettomia taajuusoikeuksia Saksasta. Silloinen kykypuolueen vastuuministeri on nyt korkea-arvoinen valtion virkamies."

      http://maurinygard.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171604-vapaakauppa-eu-euro-kaikki-puppua

      -

      Ulkolinja - Eurooppa myytävänä

      http://keskustelu.suomi24.fi/t/13877987/ulkolinja---eurooppa-myytavana

      ""Lamasta kärsivät Europan maat myyvät kansallisomaisuuttaan: vuoria, historiallisia rakennuksia, puistoja, metsiä, saaria ja satamia - jopa Rooman Colosseum on myytävänä. Millainen on yksityistetyn Euroopan tulevaisuus?

      Onko ihan kaikki myytävänä? Voidaanko kansallisomaisuudellekin laittaa hintalappu?

      Lamasta kärsivät Euroopan valtiot etsivät kansallisomaisuutta ja muita kohteita, joita myymällä voitaisiin paikata heikkoa taloudellista tilannetta.

      Valtiot ovat valmiita kauppaamaan vuoria, historiallisia rakennuksia ja nähtävyyksiä, ikivanhoja areenoja, kansallispuistoja, metsiä ja saaria. Jopa Rooman Colosseum on myytävänä.

      Kuka hinnoittelee yhteisen omaisuuden?

      Kuka itse asiassa omistaa kansalliset arvokohteet, yhteisen perinnön ja historian? Mitä tapahtuu, jos kohteet päätyisivät yksityiseen tai yhtiöiden käsiin eivätkä olisi enää yhteisesti käytettävissä.

      Tämä on taas yksi dokumentti joka pitäisi ottaa koulujen opetusohjelmaan ja esittää useamman kerran peruskoulussa, ammattikoulussa tai lukiossa nuorten ymmärryksen kasvattamiseksi yhteiskunnan toiminnasta.

      Oikeistoeliitin hyväveljien idea on kurjistuttaa valtiontalouksia jotta se saa kavereidensa kanssa ostettua pilkkahintaan valtion omaisuuden; julkiset rakennukset ja kiinteistöt, satamat ja lentokentät, kaivostoiminnan, maa- ja metsäomaisuuden, vesistöt, vuoret, rannat ja lopulta jopa juomavesioikeudet.

      Maailman rikkaiden klikki ei enää keksi miten osake ym. sijoittamalla kasvattaisi omaisuuttaan, joten se siirtää varallisuuttaan yhä enemmän maan ja vesistöjen omistukseen. Saman eliitin lobbaripoliitikot auttavat lainmuutoksilla ja politiikalla tämän kansallisomaisuuden ryöstön toteuttamista. Valtio saa ehkä myynnistä lyhytaikaisia voittoja, mutta ne tuhlataan pian turhuuksiin, ja tämän jälkeen valtio ei saa enää verotuloja valtionomaisuuden tuotoilla mm. metsävarat.

      Dokumentissa yksi henkilö sanoi viisaasti että valtionomaisuus pitäisi laissa muuttaa kansan omaisuudeksi, silloin sen myyminen olisi hankalampaa.

      SSSuomessakin puuhataan koko ajan tätä kansallisomaisuuden yksityistämistä.

      Lopulta tuloksena on läänitykset ja läänitysyhteiskunta, jossa jokaisella maa- ja vesialueella on oma lääninherra joka omistaa kaiken ja vaatii veronsa alueen käytöstä. Tähän yksityistäminen lopulta johtaa sekä tuloerojen kasvu. Kaikki on myyty ja jonkun omistuksessa. Jopa vesi".

      • SSSystemLords

        Suomessa ei ole vaaleja. Washingtonin konsensuksen suurkannattaja Goldman Sachs -juutalaispankki määrää mitä Tieto Oyj saa laittaa vaalitulokseksi. On tärkeää että sama kokoomus-taho omistaa myös gallup-yhtiön jotta gallupit saadaan toivotun vaalituloksen mukaiseksi, silloin kun voidaan kusettaa.


      • Oikeiston_suuri_kusetus

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion


        Oikeisto kuppaa ahneuksissaan hyvinvointivaltion tyhjäksi, siinä missä muutkin kansallisvaltiot. Hyvinvointivaltioon ei ole muka varaa, mutta siitä huolimatta porvarihallitukset ovat junailleet Suomelle valtionvelkaa rajusti. Ensin Esko Ahon porvarijohtoinen hallitus nosti Suomen valtionvelkaa vajaa 50 miljardia euroa. Lipposen I ja II SDP-johtoiset hallitukset saivat tätä valtionvelkaa laskettua reilusti, mutta jo Vanhasen II -hallitus sekä Kiviniemen kepuporvarijohtoiset hallitukset aloittivat taas valtiovelan noston, ja Jyrki Katainen repi potin yli 50 miljardin euron revityksellä valtionvelkaan, joka olikin sen jälkeen n. 100 miljardia euroa.

        Jännää että porvarien johdossa valtionvelka kasvaa kohinalla, vaikka he leikkaavat julkisia hyvinvointipalveluita mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltoa, koulutusta ym. Mihin se velkaraha siis oikein menee, no tietenkin rikkaiden ja hyväosaisten tukemiseen ja valtion pilkkahintaan hyväveljille myymän valtionomaisuuden tappioiden piilotteluun.

        Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi yksityistää suurpelurien voitot, mutta sosialisoi tappiot eu-kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Suuri pyramidihuijaus jota testattiin ensin Suomessa 90-luvun pankkikriisissä, ja kun huomattiin että kansa todella maksaa pankkien holtittoman luotonannon, sitä laajennettiin koko eu-tasolle. Tällä varallisuuden uusjaolla eu-oikeiston hyväveljet jakavat valtionomaisuuden pilkkahintaan toisilleen kun maat saadaan ensin eurokriisillä velkoihin, ja ne joutuvat myymään valtionomaisuuden puoli-ilmaiseksi. Samalla saadaan hyvinvointipalvelut purettua, työehdot, palkat, eläkkeet ja sosiaaliturva alas ajettua, jotta isännät saavat edullista työvoimaa.

        Suuri kusetus joka menee läpi kun rahavallan omistama media sitä tarpeeksi toistelee.

        Esko Ahon hallituskin joutui ottamaan 50 miljardia euroa valtionvelkaa peitelläkseen puoli-ilmaiseksi oikeiston omistajaluokalle myydyn pankkien pakkohuutokaupatun omaisuuden mm. yksityisten asuntoja ja yritysten kiinteistöjä ym. omaisuutta. Vaikka joku olisi maksanut niistä käyvän hinnan, pankit myivät alehintaan oikeistokavereilleen, ja roskalainat jäivät veronmaksajille ja niitä paikattiin suurella valtionvelalla. Näin finanssikapitalismi varastaa kavereilleen valtionomaisuutta ja jättää jälkeensä suuret valtionvelat, jonka takia hyvinvointipalveluita joudutaan alas ajamaan.

        Velanantaja (pankit) sosialisoi kommunismityyliin holtittoman luotonannon tappionsa kansan maksettavaksi. Oikea tapa olisi Islannin malli, jossa pankit maksavat itse virheensä. Jos pankki tai useampi kaatuu, niin voi, voi virheistä maksetaan. Ei niitä laiteta yhteiskunnan piikkiin. Pankeilla on 100 000 euron talletussuoja, jolla tavallinen tallettaja saa omansa pois.

        Islannin malli oli oikea ratkaisu, ja nyt maa on taas iskussa, toisin kuin eurokriisimaat jotka ottivat kriisirahaa maksaakseen pankeille niiden omat kämmit, eli holtittoman luototuksen.

        Finanssikapitalismi yksityistää pankkien ja suurpelurien voitot, mutta sosialisoi kommarityyliin tappiot kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Sitä oikeistolaista sosiaalikommunismia.


      • FaktatVoiTarkistaa
        Oikeiston_suuri_kusetus kirjoitti:

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion


        Oikeisto kuppaa ahneuksissaan hyvinvointivaltion tyhjäksi, siinä missä muutkin kansallisvaltiot. Hyvinvointivaltioon ei ole muka varaa, mutta siitä huolimatta porvarihallitukset ovat junailleet Suomelle valtionvelkaa rajusti. Ensin Esko Ahon porvarijohtoinen hallitus nosti Suomen valtionvelkaa vajaa 50 miljardia euroa. Lipposen I ja II SDP-johtoiset hallitukset saivat tätä valtionvelkaa laskettua reilusti, mutta jo Vanhasen II -hallitus sekä Kiviniemen kepuporvarijohtoiset hallitukset aloittivat taas valtiovelan noston, ja Jyrki Katainen repi potin yli 50 miljardin euron revityksellä valtionvelkaan, joka olikin sen jälkeen n. 100 miljardia euroa.

        Jännää että porvarien johdossa valtionvelka kasvaa kohinalla, vaikka he leikkaavat julkisia hyvinvointipalveluita mm. sosiaaliturvaa, terveydenhuoltoa, koulutusta ym. Mihin se velkaraha siis oikein menee, no tietenkin rikkaiden ja hyväosaisten tukemiseen ja valtion pilkkahintaan hyväveljille myymän valtionomaisuuden tappioiden piilotteluun.

        Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi yksityistää suurpelurien voitot, mutta sosialisoi tappiot eu-kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Suuri pyramidihuijaus jota testattiin ensin Suomessa 90-luvun pankkikriisissä, ja kun huomattiin että kansa todella maksaa pankkien holtittoman luotonannon, sitä laajennettiin koko eu-tasolle. Tällä varallisuuden uusjaolla eu-oikeiston hyväveljet jakavat valtionomaisuuden pilkkahintaan toisilleen kun maat saadaan ensin eurokriisillä velkoihin, ja ne joutuvat myymään valtionomaisuuden puoli-ilmaiseksi. Samalla saadaan hyvinvointipalvelut purettua, työehdot, palkat, eläkkeet ja sosiaaliturva alas ajettua, jotta isännät saavat edullista työvoimaa.

        Suuri kusetus joka menee läpi kun rahavallan omistama media sitä tarpeeksi toistelee.

        Esko Ahon hallituskin joutui ottamaan 50 miljardia euroa valtionvelkaa peitelläkseen puoli-ilmaiseksi oikeiston omistajaluokalle myydyn pankkien pakkohuutokaupatun omaisuuden mm. yksityisten asuntoja ja yritysten kiinteistöjä ym. omaisuutta. Vaikka joku olisi maksanut niistä käyvän hinnan, pankit myivät alehintaan oikeistokavereilleen, ja roskalainat jäivät veronmaksajille ja niitä paikattiin suurella valtionvelalla. Näin finanssikapitalismi varastaa kavereilleen valtionomaisuutta ja jättää jälkeensä suuret valtionvelat, jonka takia hyvinvointipalveluita joudutaan alas ajamaan.

        Velanantaja (pankit) sosialisoi kommunismityyliin holtittoman luotonannon tappionsa kansan maksettavaksi. Oikea tapa olisi Islannin malli, jossa pankit maksavat itse virheensä. Jos pankki tai useampi kaatuu, niin voi, voi virheistä maksetaan. Ei niitä laiteta yhteiskunnan piikkiin. Pankeilla on 100 000 euron talletussuoja, jolla tavallinen tallettaja saa omansa pois.

        Islannin malli oli oikea ratkaisu, ja nyt maa on taas iskussa, toisin kuin eurokriisimaat jotka ottivat kriisirahaa maksaakseen pankeille niiden omat kämmit, eli holtittoman luototuksen.

        Finanssikapitalismi yksityistää pankkien ja suurpelurien voitot, mutta sosialisoi kommarityyliin tappiot kansalaisten/veronmaksajien maksettaviksi. Sitä oikeistolaista sosiaalikommunismia.

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685105/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        .

        Esko Ahon hallitus velkaannutti Suomen (osa 2)
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13685134/esko-ahon-hallitus-velkaannutti-suomen

        .

        Esko Aho suurimpia syyllisiä Suomen velkaantumiseen
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13665704/esko-aho-suurimpia-syyllisia-suomen-velkaantumisee

        .

        Suomen 90-luvun pankkikriisistä kaikki alkoi!
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13700891/suomen-90-luvun-pankkikriisista-kaikki-alkoi!

        .

        Valehdeltiinko veronmaksajille päin naamaa?
        http://pelisuomi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/187554-valehdeltiinko-veronmaksajille-pain-naamaa

        .

        Oikeisto elää valtiovelan otolla - SDP vaihtoehto
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/14022074/oikeisto-elaa-valtiovelan-otolla---sdp-vaihtoehto

        .

        Sosiaalikapitalismi eli finanssikapitalismi sosialisoi tappionsa
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689436/sosiaalikapitalismi-eli-finanssikapitalismi-sosial

        .

        Oikeisto syö hyvinvointivaltion
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13689443/oikeisto-syo-hyvinvointivaltion

        .

        Valtionvelka nousee porvarikaudella (kepu, kokkarit) ja laskee sdp-kausilla
        http://keskustelu.suomi24.fi/t/13687861/valtionvelka-nousee-porvarikaudella-ja-laskee-sdp-

        Kokkare kusettaa aina se on fakta, samoin kokkare velkaannuttaa maan aina, Suomen 100 miljardin euron valtionvelka on kokonaan kokkare ja kepu -porvaripääministerikausina otettu kun porvaripuolue on päähallituspuolueena, se kertoo jotain. Viimeksi Paavo Lipposen SDP-johtoinen hallitus laski valtionvelkaa kunnolla 90-luvulla, se oli valtionvelka jota Esko Ahon kepupääministerihallitus oli ottanut markoista euroiksi muutettuna 50 miljardia euroa, vain kokoomuksen pääministeri Jyrki Kataisen hallitus on päässyt samoihin järkyttäviin valtionvelanottolukemiin 50 miljardin euron valtiovelan lisäämisellä.


      • SSSoligarkit

        - kansan ja valtion omaisuutta on myyty halvalla ja paljon.

        ( esko seppänen on koonut parhaat palat kirjaansa - löytyy kirjatosta...kannattaa lukea se )

        Halvalla on haaskattu hyvää omaisuutta. Ja samalla työpaikkoja. Tulot on käytetty syömävelkaan ja rikkaiden ylisuurien etujen ylläpitoon ja maksuun.. Se on hölmöläisten touhua. Vastuussa ahneet, kokoomus-kepu-sdp-vihreät.

        Ja luulen että lahjontaa on ollut, ei ne muuten olisi noin typerä kauppoja tehneet !!!!

        Sankarina suomessa esiintyy mm ahne wahlroos, - jonka rikkauden tausta on halvalla saatu sampo,, vakuutus yhtiön omiin käsiin keinottelu...( siitä on hyötynyt kulisseissa moni muukin maksettu päättäjä... ). Lakisääteiset vakuutukset , siis pakko sosialismi, on sen pääoman tausta... - yhteinen omaisuus siirtyi yksiityisiin käsiin halvalla !!!! - Se on aitoa

        oligarkki, touhua, kuin venäjällä, jossa ne roistot ryösti kansan omaisuudet...!

        Lähde: http://keskustelu.suomi24.fi/t/11791357/kuka-syyllinen-digitan-myyntiin-ulkomaille


      • SSSuomiMyytävänä

        Sähkön siirtohintoihin rajut nostot ja samalla omistajalle jättivoitot

        Yhtiö teki 50 miljoonan euron voitot sähkönsiirrosta Suomessa – verot lähes olemattomat

        http://yle.fi/uutiset/yhtio_teki_50_miljoonan_euron_voitot_sahkonsiirrosta_suomessa__verot_lahes_olemattomat/8638094

        "Sähkön siirtohintojen rajuista nostoista päättäneen verkkoyhtiön Carunan omistukset kulkevat Alankomaiden kautta. Yhtiö on rakentanut miljardien eurojen lainaketjun, jonka vuoksi se ei juuri maksa yhteisöveroja Suomessa.

        Suurista hinnankorotuksista siirtohintoihin ilmoittaneen sähköverkkoyhtiö Carunan omistukset ja rahavirrat kulkevat veroparatiisissa toimivan holdingyhtiön kautta.

        Yhtiön liikevoitto oli vuonna 2014 yli 50 miljoonaa euroa. Yhteisöveroa Caruna maksoi liikevoitosta vain 1,6 prosenttia eli vähän yli 800 000 euroa.

        Samana vuotena Carunan Suomen-holdingyhtiö maksoi useita kymmeniä miljoonia euroja Alankomaihin konsernin sisäisiä lainoja, mikä vaikuttaa verojen maksuun Suomessa.

        Kuluttajat saivat perjantaina huonoja uutisia, kun useat sähköverkkoyhtiöt kertoivat nostavansa sähkön siirtohintoja. Korkeimmat korotukset asiakkailleen tarjoili juuri Suomen suurin verkkoyhtiö Caruna, jonka hinnat nousevat enimmillään jopa 30 prosenttia".

        Kokoomuspolitiikka taustalla, kannattaako?


    • 4021

      Iranilla on ydinkärjellä varustetut ohjukset valmiina suunnattuina israeliin ja maiden välinen sota voi syttyä milloin tahansa silloin venäjä tukee irania ! . Googleta raamatun lopunajan tapahtumat ! . Suomi tuhoutuu myös samassa suuressa viimeisessä suuressa sodassa ja meitä ei silloin pelasta itä eikä länsi ! .

      • JospaOlisikin

        Iranilla ei ole ydinasetta - Israelilla on ..


    • Valuu.köyhiltä.rikkaille

      62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä
      http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1453079193352.html
      http://yle.fi/uutiset/maailman_62_rikkainta_omistaa_saman_verran_kuin_puolet_maapallon_vaesta/8602895
      http://www.hs.fi/ulkomaat/a1453083755901

      "Maailman superrikkaista lähes puolet on Yhdysvalloista.

      62 rikkainta omistaa nyt yhtä paljon kuin puolet maailman väestöstä, kertoo hyväntekeväisyysjärjestö Oxfam.

      Rikkaimpien omaisuus on noussut 44 prosenttia vuoden 2010 jälkeen, kun taas 3,5 miljardin köyhimmän ihmisen omaisuus laski 41 prosenttia.

      Maailman 62 rikkaimman ihmisen varallisuus nousi vuosien 2010–2015 välillä yli puoli biljoonaa dollaria. Köyhin puolikas menetti samaan aikaan biljoonan omasta varallisuudestaan.

      Kansainvälisen hyväntekeväisyysjärjestö Oxfamin tuoreen raportin mukaan maailman rikkaat jatkavat rikastumistaan, ja köyhät köyhtymistään.

      Superrikkaista lähes puolet on Yhdysvalloista. Eurooppalaisia on 17, ja loput tulevat esimerkiksi Kiinasta, Brasiliasta, Meksikosta, Japanista sekä Saudi-Arabiasta.

      Rikkaimman prosentin omaisuus on yhtä suuri kuin koko muun maailman ihmisten yhteenlaskettu omaisuus.

      Myös tuloerot rikkaimpien ja köyhimpien välillä kasvavat raportin mukaan. Köyhimmän viidenneksen tulot kasvoivat tuskin lainkaan vuosien 1988–2011 välillä. He elävät äärimmäisen köyhyysrajan alla eli alle noin 1,7 eurolla päivässä.

      Sen sijaan rikkaimman kymmenyksen tulot nousivat 46 prosenttia.

      Veroparatiisit yksi syy

      Oxfamin mukaan suurin syy eriarvoisuuden kasvamiselle on rikkaiden verovälttely.

      – Maailman johtajien huoli eriarvoisuuskriisin pahenemisesta ei ole toistaiseksi muuttunut konkreettisiksi teoiksi. Maailmasta on tullut paljon eriarvoisempi paikka, ja trendi kiihtyy, Oxfam Internationalin toimitusjohtaja Winnie Byanima toteaa.

      Oxfam julkaisi raporttinsa ennen Davosissa järjestettävää Maailman talousfoorumin kokousta".

      • TaloudenKulmakivi

        "Oxfamin mukaan suurin syy eriarvoisuuden kasvamiselle on rikkaiden verovälttely."

        Suurin syy on kansantalouksien luonne: PYRAMIDITALOUS ja VELKAANNUTTAMINEN juutalaispankkiirien ajanalla tavala.

        Raha ei ole omaisuus, mutta VELKA on.


    • tyuuyttthhhh
    • perusta

      Hyvä keskustelu joka yllätys ei johdukkaan maahanmuutosta.

      • kohtarytisee

        Kyllä Saksassa lähiaikoina sota nousee. Ei saksalainen kauan katsele tätä menoa. Olen aivan vakuuttunut siitä. Se on Suomenkin pelastus. Suomalaisia ei havahduta mikään, eivätkä nämä uskalla ottaa tilannetta hallintaansa. Puhun nyt Suomen kansasta. Ovat alamaisia hissuleita.

        Päättäjät ovat onnenta porukkaa. Viilaavat vain pilkku ja tutkivat EU-pykäliä. Heittäkää nyt helvettiin pykäläkirjanne. Tässä tilanteessa niillä ei tee mitään. Se on nähty. EU on munaton. Ei pysty noudattamaan laatimiaan sääntöjä.


    • USA_Venäjä

      Jos Donald Trump on todella se kapinallinen minä näyttäytyy, eikä vain yksi eliitin lukemattomista käsistä, ja jos hänen onnistuu päästä USA:n presidentiksi ja välttää salamurhatuksi tuleminen, niin Trump ja Putin yhteistyössä voivat pelastaa Euroopan.

      • PsykopaatitHallitsee

        Oot kyllä yksi lopunajan aasi puupää. Donald Trump ei eliitin jäsen=)) Melkein itkettää että psykopaattiluonne alkaa olla edellytys multimiljonääriksi tuloon, Donald tyyppiesimerkki.


      • realismi
        PsykopaatitHallitsee kirjoitti:

        Oot kyllä yksi lopunajan aasi puupää. Donald Trump ei eliitin jäsen=)) Melkein itkettää että psykopaattiluonne alkaa olla edellytys multimiljonääriksi tuloon, Donald tyyppiesimerkki.

        juu ei siellä jenkeissäkään taida muu auttaa kun laaja lakkoilu ja köyhän kansan nousu?


      • OtetaanMallia
        realismi kirjoitti:

        juu ei siellä jenkeissäkään taida muu auttaa kun laaja lakkoilu ja köyhän kansan nousu?

        No jenkeissä monet kaupungit ja osavaltiot ovat nostamassa minimipalkan 15 dollariin. Halpatyöläisen ei tarvitse lakkoilla jenkeissä kun hallinto ymmärtää että sosiaalikapitalismi tulee kalliiksi, siis systeemi jossa valtio maksaa halpatyöpalkan päälle, jotta ihmiset tulevat toimeen. SSSuomessa meno on juuri päinvastainen, köyhiltä leikataan yhä enemmän niin että valtio joutuu maksamaan sosiaaliturvana matalan palkan ja elinkustannuksen erotuksen. Siis käytännössä yritysten sosiaaliloisturvaa. SSS-porvarihallitus EK-politiikallaan tukee yrityksiä palkanalennuksilla joka kompensoidaan sosiaaliturvan maksulla. Kallista yhteiskunnalle ja veronmaksajille.

        Kannattaisi kokoomuksen ja kepun ottaa mallia elvytyspolitiikasta, eikä kurjistaa suomalaisia hengiltä. Työläisen sosiaaliturva maksetaan valtiovelan otolla, joka siis valuu yritysten ja omistajien suurempiin voittoihin. SSSairasta menoa!

        Kansanliike voitti: 15 dollarin minimipalkka Los Angelesiin
        http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3375962-kansanliike-voitti-15-dollarin-minimipalkka-los-angelesiin

        New Yorkin osavaltio aikoo nostaa pikaruokaketjujen työntekijöiden palkkoja
        http://yle.fi/uutiset/new_yorkin_osavaltio_aikoo_nostaa_pikaruokaketjujen_tyontekijoiden_palkkoja/8175600


      • NytPerustaKuntoon
        OtetaanMallia kirjoitti:

        No jenkeissä monet kaupungit ja osavaltiot ovat nostamassa minimipalkan 15 dollariin. Halpatyöläisen ei tarvitse lakkoilla jenkeissä kun hallinto ymmärtää että sosiaalikapitalismi tulee kalliiksi, siis systeemi jossa valtio maksaa halpatyöpalkan päälle, jotta ihmiset tulevat toimeen. SSSuomessa meno on juuri päinvastainen, köyhiltä leikataan yhä enemmän niin että valtio joutuu maksamaan sosiaaliturvana matalan palkan ja elinkustannuksen erotuksen. Siis käytännössä yritysten sosiaaliloisturvaa. SSS-porvarihallitus EK-politiikallaan tukee yrityksiä palkanalennuksilla joka kompensoidaan sosiaaliturvan maksulla. Kallista yhteiskunnalle ja veronmaksajille.

        Kannattaisi kokoomuksen ja kepun ottaa mallia elvytyspolitiikasta, eikä kurjistaa suomalaisia hengiltä. Työläisen sosiaaliturva maksetaan valtiovelan otolla, joka siis valuu yritysten ja omistajien suurempiin voittoihin. SSSairasta menoa!

        Kansanliike voitti: 15 dollarin minimipalkka Los Angelesiin
        http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3375962-kansanliike-voitti-15-dollarin-minimipalkka-los-angelesiin

        New Yorkin osavaltio aikoo nostaa pikaruokaketjujen työntekijöiden palkkoja
        http://yle.fi/uutiset/new_yorkin_osavaltio_aikoo_nostaa_pikaruokaketjujen_tyontekijoiden_palkkoja/8175600

        "On helppo osoittaa miten ay-liike voi osallistua. Sopimalla alemmista työvoiman minimikorvauksista. Ja sitähän on niiltä pyydetty, mutta koska eivät sitä halua niin harhauttavat väittämällä että eivät lähde ellei EK myös osallistu".

        Miksi pitäisi sopia alemmista työvoiman minimikorvauksista??? USA:ankin ajetaan moniin osavaltioihin jo 15 $/tunti minimipalkkoja, Suomessa halutaan tiputtaa jo nyt liian alhaisia alimpia palkkoja jotka ovat jotain 8-9 €/tunti. Suomen hintataso on sentään huomattavasti USA:aa tai Saksaa korkeampi. Suomeen pitäisi saada ehdottomasti vähintään 10€/tunti kaikkien alojen minimipalkka, jotta yhteiskunnan ja veronmaksajien ei tarvitse osallistua yritystoiminnan rahoitukseen kompensoimalla sosiaaliturvalla liian alhaisia palkkoja. Tämähän on tavallaan yritysten sosiaaliturvaa, eli sosiaalikapitalismia joka yksityistää yritysten voitot mutta sosialisoi palkanmaksua ja tappioita.


    • Pysäytä.Sipilän.Terrori

      Nimien kerääminen kansalaisaloitteeseen kansanäänestyksen järjestämiseksi metsähallituslain kumoamisesta on alkanut.

      Käykää allekirjoittamassa!

      Aloitteen voi allekirjoittaa oikeusministeriön ylläpitämässä palvelussa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1986

      Uusi metsähallituslaki yhtiöittämisineen ja kolmansine taseineen on ilmeinen uhka Suomen luonnolle. Perustuslain 20 §:n mukaan vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta kuuluu kaikille.

      Suomen kansalaisina tunnustamme tämän vastuun ja vaadimme, että meitä kuullaan yhteistä ympäristöämme koskevassa päätöksenteossa.

      Kansalaisaloite on lakiehdotus kansanäänestyksen järjestämiseksi uudesta metsähallituslaista. Äänestyksessä esitettäisiin seuraava kysymys: ”Kannatatko uuden metsähallituslain kumoamista?” Äänestäjän tulisi vastata kysymykseen joko "KYLLÄ" tai "EI".

      Kansalaisaloite koskee nimenomaan kansanäänestyksen järjestämistä, koska ei ole mitään syytä uskoa, että nykyeduskunta kumoaisi uuden metsähallituslain uudessa käsittelyssä. Perusteluthan kaikuivat nytkin kuuroille korville.

      Sen sijaan poliittisten päättäjien olisi lähes mahdoton olla kunnioittamatta kansanäänestyksen tulosta. Äänestys kertoisi yksiselitteisesti, hyväksyvätkö suomalaiset uuden metsähallituslain.

      Lisäksi kansanäänestys on ainoa tapa punnita lain legitimiteetti tilanteessa, jossa lainsäädäntöprosessi ei vastannut avoimen demokratian vaatimuksia. Esimerkiksi yhtiöittämisen välttämättömyyttä korostavat perustelut eivät pitäneet paikkaansa.

      Edustuksellinen demokratia ei tarkoita sitä, että vaalien jälkeen valtapuolueilla olisi neljä vuotta aikaa toteuttaa visioitaan muusta yhteiskunnasta piittaamatta. On äärimmäisen vaarallista, jos lainsäätäjät eivät välitä tosiasioista eivätkä kansalaisten, alueiden, asiantuntijoiden, järjestöjen ja asiantuntijaorganisaatioiden vastalauseista.

      Jos me hyväksymme tämän nyt, kun vaakakupissa on kolmannes Suomen pinta-alasta, yhteinen kansallisaarteemme, mitä voimme odottaa tulevaisuudessa tapahtuvan?

      Kansalaisaloitteen yksityiskohtaiset perustelut löytyvät allekirjoituspalvelusta sekä Minimahdin artikkelista. Levitä alussa olevaa allekirjoitus-linkkiä tai artikkelia nimikeräyksen alkamisesta: https://goo.gl/0IQuM0

      Käydään siis töihin: allekirjoittakaa & jakakaa tietoa. Annetaan aloitteelle lentävä lähtö!

      Kiitos kaikille & keväisiä päiviä!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikko Leppilampea epäillään seksuaalisesta ahdistelusta

      Tämä on ilon päivä 😁
      Kotimaiset julkkisjuorut
      122
      2986
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      84
      2731
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2188
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      20
      1763
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1469
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1312
    Aihe