Millä taktiikalla auto viikonlopuksi koeajoon?

smalllTalk

Pyysin myyjältä uutta autoa koajoon koko viikonlopuksi, että perhekin pääsee tutustumaan. Tuli jyrkkä EI. Millä tavalla olette saaneet auton koko viikonlopuksi? Vai onko tuo enää mahdollista? Miten menee vuorosanat? Ehkä myyjä ei vaan vakuuttunut, että olisin ostamassa autoa oikeasti?

34

9873

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tietenkään ei ei

      Mene hyvä lapsi autovuokraamoon, ei pestyjä siistejä autoja anneta ajelle p-seksi ja kakaroiden revittäväksi/tallottavaksi, Saksassa ja muissa sivistysvaltioissa et aja metriäkään ennenkuin olet ostanut, siinä se lyhyesti.

      Jollei ole itsevarmuutta ostaa ja tehdä reippaita päätöksiä, aja edelleen sillä puntollasi vaan ......

      • smalllTalk

        Koeajettavat autot ovat yleensä oikeestaan aika paskaisia niin sisältä ja ulkoota. Automyyjät käyttävät niitä itse iltaisin ja jättävät sisälle tupakka-askeja, karkkipapereita, haisevia kahvikuppeja. Pesunesteet ja bensat aina vähissä.

        Itellä ei noin paljon ylimääräistä kuin sinulla, että tilaisin 35K auton netistä kokeilematta. Haluan kokeilla hyvin.

        PS. miksi pitää kirjoittaa noin tuomitsevaan ja melkein haukkuvaan sävyyn? Onko sulla vain netissä noin huonot tavat vai oletko oikeessakin maailmassa noin kuspää, miltä vastauksessasi vaikutat?


      • Sitten se
        smalllTalk kirjoitti:

        Koeajettavat autot ovat yleensä oikeestaan aika paskaisia niin sisältä ja ulkoota. Automyyjät käyttävät niitä itse iltaisin ja jättävät sisälle tupakka-askeja, karkkipapereita, haisevia kahvikuppeja. Pesunesteet ja bensat aina vähissä.

        Itellä ei noin paljon ylimääräistä kuin sinulla, että tilaisin 35K auton netistä kokeilematta. Haluan kokeilla hyvin.

        PS. miksi pitää kirjoittaa noin tuomitsevaan ja melkein haukkuvaan sävyyn? Onko sulla vain netissä noin huonot tavat vai oletko oikeessakin maailmassa noin kuspää, miltä vastauksessasi vaikutat?

        että liikkeillä on lauantai ja mahdollisesti myös sunnuntai kauppapäivä, joten se on sitten pois sieltä muitten ostajien käytöstä/pois myynnistä. Lisäksi kun asiakas kysyy autoa vko lopuksi koeajoon, niin yleensä se on sitten se matka sukulaisiin toiselle puolelle suomea myös ajateltu tehdä sillä liikkeen autolla... Ja maanantaina myyjälle heitetään avaimet pöydälle ja kiiressä tuumataan, että kattellaan.......


    • JUST!?!?!?!?!?!

      Ei niitä tosiaankaan viikonlopun yli pazkattavaksi jaella... jyrkkä EI on vastaus jokaisessa itseään ja toimintaansa kunniassa pitävässä autoliikkeessä.

      Perhe mukaan ja normaali koeajo liikkeen aukioloaikana on ok, vaikka sitten ajelette aamusta iltaan sinä päivänä, ei yön yli.

    • sfhdhfd

      No tiedän tapauksen että jopa ilman ajokorttia sai auton ajoon viikonlopuksi.
      Ei kukaan kysellyt kun osasi puhua vakuuttavasti ja esiintyi puku päällä.

      Ei ajokorttia, ei rahaa ja auton palautti tankki tyhjänä, eikä kukaan epäillyt mitään.

      Tosin tästä jo aikaa ja nykyään tarvitsee varmasti allekirjoituksen jo korttelin kiertoonkin.

    • Huviajelua

      Miksi pitäisi saada viikonlopuksi? Eikö riitä muutama arki-ilta auton kokeiluun perheen kanssa? Näissä viikonlopun koeajoissa on aina koira haudattuna ja omat menot mielessä. Auto yleensä palautetaan likaisena, tankki tyhjänä liikkeen aukiolon ulkopuolella ja puhelimeen ei enää vastata. Ei pitäisi vaikuttaa ostopäätökseen milloin auton saa kokeiltavaksi. Esittelyautot on myyjien työkaluja ja yleensä aina sellaista autoa kysytään mikä ei ole paikalla. Autovuokraamoilla on tosiaan edullisia viikonlopputarjouksia ja saa ajella uudella autolla sukuloimaan, saa omaa statusta hieman nostettua suvun silmissä. Siinä pääosin syyt miksi niitä ei anneta.

    • lue ja häpeä......

      Ei oikea ostaja täällä vinku koeajojaan, vaan ostaa reippaasti ja ajelee tyytyväisenä omistamallaan autolla.

      Mitä tai ketä kiinnostaa sun itkut ja parut, poraa muijallasi ja pohdi tykönäsi kun et ylety kunnon autoihin mitä todellisuudessa haluat näytellä viikonloppuna sukulaisille ja ystävillesi.

      Miteti nyt hyvä lapsi tuota omaa kirjoitustasi ja elämän faktoja liike-elämässä, jos vain pystyt ja kykenet, ennenkuin rutiset ja itket kuin ämmät.

      Osta ja nauti.

    • ex-marmorimies

      Se, että saako koeajoon viikonlopuksi menee pärstäkertoimen mukaan. Jos olet tuttu/luotettu asiakas, homma onnistuu. Ihan kenelle tahansa liikkeeseen sisään lappaavalle ei välttämättä anneta autoa koeajoon, koska viikonloppu on se hetki milloin se ilman pitkiä koeajoja, ilman vaihtoautoa ostava saattaa tulla tontille.

      Viikonlopuksi autoa kyselevillä on aina joku motiivi, riippuen autoluokasta:

      *Nuori kaveri joka haluaa coupén tai avoauton viikonlopuksi: Tällä on joku uusi tyttöystävä, jonka kanssa on oltu oikein kaksi viikkoa. Mieletön näyttämisen halu, jännittää niin vietävästi että välillä unohtuu käsijarru päälle ja välillä tarjotaan ykköstä kolmosen sijaan risteykseen hidastaessa. Kauppoihin ei tietenkään päästä koska johan se rahattomuudesta kertoo kun pitää mennä toisen omaisuudella elvistelemään.

      *Mökkeilijät: Kysytään citymaasturia tai korotettua farmaria, ei kuitenkaan aitoa maasturia. Halutaan näyttää mökkinaapureille, että meillä menee hyvin kuin myös mökkitien varressa morjesteltaville. Pyöränkaaret yltäpäältä kurassa reissun jälkeen ja paskaiset kumpparit on heitetty suoraan takapenkin päälle.

      *Salamuuttajat. Kysyvät isoa farmaria tai tila-autoa koeajoon. Tarkoituksena käyttää autoa muuttoapuna, kun ei koko paketti siihen vuokrapakuun mahdu. Monesti autoa palautettaessa löytyy tavaratilasta IKEAn hyllyn kokoamisohjeita tai jopa tv:n kaukosäätimiä. Soittelepa näille takaisin (mielellään toisen myyjän numerosta, etteivät paina heti punaista luuria) ja kysele vähän että mites muutto meni ja tuletteko hakemaan kaukosäätimenne takaisin.

      Eli yhteenveto. Auton saat viikonlopuksi koeajoon ihan sen mukaan miten myyjä arvioi luotettavuutesti. Jos olet jo valmiiksi tuttu asiakas, ei sen suhteen ole ongelmaa.

      • Lomamatkalla

        Se miksi tuota aloittajaa ei näy täällä nyt kommentoimassa johtunee siitä, että se on nyt sillä lomamatkalla.... ja toivottavasti omalla autollaan ;)


    • totofofld

      Autokauppa on muute sellainen kaupanalue jossa on kalliiit asiakaskontaktit markkinoinnissa.

      En tiedä olenko väärässa, jos sanon, että yhden toteutuneen uuden auton kaupan hinta on 10 kontaktia ja sata esitettä ja hintaa tulee varmaa se 100e esitteillä yms. ennekuin tulee kaupat. Se paikallinen autoliike saa varmaa jonkun pari tonnia siitä kaupasta ja myyjä sitten siitä 10%.

      Mutta kai tuo ettei automyyjä anna pitkää lainaa, niin syy on sen riskissä. Vakuutuksessa on kova omavastuu ja sit se auto kuluu... sinne voi tulla vaikka 1000km ja suurinosa kuluista jää sinne liikkkeelle.

      Jos oikeesti haluut auton lainaan, nii maksa se vakuutuksen omavastuu käteisenä sille myyjälle.... saat sen sitten takaisin kun tuot auton takaisin maanantaina tankkitäynnä ja pestynä. Myyjä antaa sitten pantin takain tiettyä kilometrimäärää lukuunottamatta.

      • autoliikkeellinenkin

        "En tiedä olenko väärässa..."

        Minä tiedän; olet ihan normaali kuluttaja, jolla ei hölkäsen pöläyksen vertaa todellista tietoa autokaupan kuvioista.

        "...nii maksa se vakuutuksen omavastuu käteisenä sille myyjälle.... saat sen sitten takaisin kun tuot auton takaisin..."

        Ja höpsistä.
        Ei niitä anneta lainaan käteisellä, eikä kortilla eikä millään muullakaan "meriselityksellä" tai pantilla.
        Myyntiautoissa on aina vakuutukset ja käyttäjälle pienemmälläkin koeajolla omavastuu rikkoutumisesta.

        Ylempänä "ex-marmorimies" ilmiselvästi automyyjänä osasikin kertoa, miten kuvio toimii... tai ei toimi.

        Sama juttu pätee yhtälailla käytetyissä autoissa ja pienemmissäkin autoliikkeissä.
        Siihen ei mitään lisättävää.


    • dggreggtgrgtg

      Autoliikkeen vakuutus ei kata enään tuota mahdollisuutta. Jätä sopiva summa rahaa pantiksi niin varmasti onnistuu.

      • autoliikkeellinenkin

        Höpöhöpö.
        Autoliikkeen vakuutus kattaa nimenomaan koeajot. (Jos kaskollinen vakuutus.)
        Jos "KOE-kilvet", niin silloin liikennevakuutus on ainakin, johon kasko erikseen liikkeen niin halutessa.
        Usein tuo kasko-vakuuttaminen on vaan niin hlevetin kallista, että autoliikkeillä vakuutksena pelkkä liikennevakuutus ja maksimissaan varkausvakuutus.

        Miten kuvittelit "pantin" toimivan?
        500euroa?
        Ok.
        Ja palauttaessa myyjäliike sanoo, että kiitos kiitos, 500eurollahan me lainattiin ja se kuluu putsaukseen ja kilometrien vuoksi hinnan alentumiseen.

        Eli AUTOVUOKRAAMO on se paikka, josta saa auton kuin auton "panttia" vastaan viikonlopuksikin ajoon.
        Eikä ole ostopakkoa. Ja useinmitenhän nämä koeajelijat eivät autoa ole oikeasti ostamassakaan (viitaten yllä "ex-marmorimies" kommentointiin, joka on totisinta totta.).


    • henkilökunnan käyttö

      Myyjät tarvitsee koeajoautot omaan käyttöön.

      Kerran kysyin ja ei onnistunut kun myyjä sanoi että tarvitsee auton viikonlopuksi.

      • autoliikkeellinenkin

        Niin?
        Ja mitähän sitten?
        Jos ja kun henkilökunnalla on autoetu, saavat he sitä myös käyttää.
        Sitäpaitsi eikö se ole hyvä asia, että automyyjä tietää ja tuntee tuotteen, jota myy?

        Voi sitten ihan omakohtaisesta kokemuksesta vastailla asiakkaitten mitä ihmeellisimpiin kysymyksiin varusteista, todellisesta kulutuksesta, ajo-ominaisuuksista jne.

        Ja edelleenkin; ei niitä jaella viikonlopuksi lainailuun, ei edes yönyli lainauksia useinkaan.


      • ,/5&/+/*
        autoliikkeellinenkin kirjoitti:

        Niin?
        Ja mitähän sitten?
        Jos ja kun henkilökunnalla on autoetu, saavat he sitä myös käyttää.
        Sitäpaitsi eikö se ole hyvä asia, että automyyjä tietää ja tuntee tuotteen, jota myy?

        Voi sitten ihan omakohtaisesta kokemuksesta vastailla asiakkaitten mitä ihmeellisimpiin kysymyksiin varusteista, todellisesta kulutuksesta, ajo-ominaisuuksista jne.

        Ja edelleenkin; ei niitä jaella viikonlopuksi lainailuun, ei edes yönyli lainauksia useinkaan.

        Niinpä. Joka tapauksessahan osa asiakkaista kuulustelee ikään kuin auto olisi ollut myyjän omassa käytössä. Joten miksi sitten kun se on ollut, ei kelpaakaan?


    • turhia höpinöitä

      Aja pojan pleikkaria ja lue teeämmästä , minkälainen se uus käytetty skoda on ja osta.

    • TomeranTommi

      Useamman auton jo ostaneena ei ole ollut ikinä vaikeuksia saada autoa koeajoon viikolopuksi. Perjantaina yleensä haen ja maanantaina aamupäivällä palautan. Myyjä teki väliaikaisen vakuutuksen autolle ja eikun menoksi. Jätin myös omani liikkeen pihaan viikonlopuksi. Viimeksi vaihdoin autoa maaliskuussa ja otin auton em. systeemillä. No, auto oli miellyttävä ja kaupat tehtiin uudesta.
      En taatusti ostaisi autoa liikkeestä joka ei antaisi autoa viikonlopuksi koeajoon.

      • Minäminäminäminä

        Mikäs vika sinussa on kun, et kykene auto ostamaan ilman vko lopun yli menevää koeajoa, kun kerran muutkin pystyy???? Mietippä, jos kaikille asiakkaille pitäisi autot antaa pariksi päiväksi koeajolle, niin montakohan autoa olisi liikkeessä paikalla myytävänä niille muille asiakkaille!


      • no jaa...
        Minäminäminäminä kirjoitti:

        Mikäs vika sinussa on kun, et kykene auto ostamaan ilman vko lopun yli menevää koeajoa, kun kerran muutkin pystyy???? Mietippä, jos kaikille asiakkaille pitäisi autot antaa pariksi päiväksi koeajolle, niin montakohan autoa olisi liikkeessä paikalla myytävänä niille muille asiakkaille!

        Enpä ole koskaan saanut autoa yön yli koeajolle.

        Ehkä se onnistuu kun etsii riittävän vaikeasti myytävän raadon, jonka eteen myyjä on valmis tekemään ihan mitä vain.


    • ei saa...

      Ne uudet koeajoautot on myyjien käyttöautoja. Millä se myyjä ajelee jos antaa autonsa sulle?

      Kyllä niitä annetaa vain puolen tunnin testilenkielle. Taitaa vakuutuksetkin olla selaisia että ei saa antaa pidemmäksi ajaksi.

    • Kerraneitoiste

      Ompa vanha ketju mutta ehkä nuo idiootit on oppinu vuosien varrella jotaki. Ite haluaisin auton edes yhden yön yli ajoon koska. Edellinen auto jonka ostin toimi hienosti puolen tunnin koeajolla nestert jne kunnossa lähtiessä ja palatessa. Kaupat tehtiin ja oli jäähdytin nesteet kadonnu 300km kotimatkan aikana. Tee se itse miehenä korjasin vian kauppiaan korvausta vastaan, eli vaihdoin kansipahvin ja taas mennään. Nuo ketkä täällä huutelee että "tee ostopäätös heti" on varmaan itse autokauppiaita, mutta tekniset viat saadaan peiteltyä vippaskonsteilla hetkeksi. Pidemällä koekäytöllä ne kuitenkin paremmin tulevat esiin.

    • Naaman_perusteella_saa

      Käytiin vaimon kanssa tuossa yhtenä perjantaina uutta autoa katsomassa. Ei ehditty muuta kuin sanomaan, mikä automalli kiinnostaa, niin myyjä heti tarjosi esittelyautoa viikonlopuksi koeajoon. Ajeltiin sillä viikonlopun yli ja hyvä peli oli, joten laitettiin sellainen tilaukseen.

      • useinnäin

        Varmaankin uuden auton saa helpommin, ison talon palkollisella myyjällä ei ole ns. penniäkään kiinni myytävässä kalustossa, hän ei vastaa omasta pussistaan polttoaineista, auton pesuista viikonlopun ajon jälkeen.. jne... Pienessä liikkeessä voi olla toisin, kauppias itse omistaa myymänsä kaluston ja vastaa sen ylläpidon kuluista, joten harvemmin hän antaa autoa viikonlopun yli, varsinkin kun tietää, että käytettyjen kohdalla suurin osa menee ns huvikäyttöön ilman ostoaietta ja vastaus viikonlopun jälkeen on, katsellaan hyvältä vaikuttaa... palailen sitten... Ja meni tankillinen polttoainetta, ulko ja sisäpesu päälle.. ei kestä montaa viikonloppua ja myynnin katteet on mennyt.


    • kyläpääsee

      Kyllä arvon automyyjä näkee heti ken on oikea ostaja, ja jolla rahaa , luottoja, mahdollisuutta oikeasti ostaa ja erottaa turhan rahattoman reppanan joka vain elämänsä tylsyyttä kyselee , haikailee , epäkohteliaasti ja töykeästi huvikseen autoja , tälläinen olis kiva, ja kavereille näyttääkseen autoja tai sukulaisille pullistellakseen, vaikkei oikeasti ole mahdollista ostaa kuin polkuauto, "perheelle näytettäväksi" ( kyllä varmasti perhe pääseen koeajeleen jos myydään puoleen hintaan!!)
      Oikea ostaja on eri kuin suurin osa joka ei edes tiedä kun kysytään ottaako lonkeron vai oluen vaan miettii loppuikinsä ja haaveilee päiväunissaan, no turhaa täällä apukoululaisten amatsupalstalla on edes kirjoitella, täällä kaikki rahattomat työtömät kirjoittelee aivopierujansa kun ei muuta pysty saati oikeasti ottamaan paljon rahaa mukaan ja menemään oikeille kaupoille oikeassa elämässä, kirjoittelee lopunikäänsä kun siinä on koko todellisuus.
      Sitten kun vielä ei siitä omasta rakkaasta ysilkytluvun corollasta saa taivaita niin antaa olla kun muijakin sano sitä ja kaverit tätä ja tota, sitkun mutkun ja niin edespäin......

    • bennyhillix

      Kannattaa laittaa puku päälle ja rolexia näytille. Näppäile huolettoman näköisenä valtavan kokoista älyluuria, niin ehkä se auto irtoaa vaikka juhannusajoihin. Kyllä naapurit ovat vihreitä kateudesta.

    • hheikki

      Puku päälle, tulostaa satasia printteristä ja laittaa ne rintataskuun niin että kauppias näkee ne. Eiköhä sillä irtoa koeajoa. Ja myyjä on euronkuvat silmissä!

      • pukupelletvittuun

        Heh... voin luvata, että autokauppias ei rahan näkemisestä hätkähdä; sitä on nipuittain ihan hyllytavarana omastakin takaa...


    • mies555

      Tämä nyt on eri ku autot. Mutta 90-luvun puolessa välissä saimme mönkijän "koeajoon" mökille. Emme olleet aikeissa ostaa mutta lapset saivat viikonlopuksi kivaa tekemistä kun sillä rälläsivät pellolla ja mettässä. Toki pesimme sen käytön jälkeen kaivovedellä. Sitten roudasimme saman vehkeen takaisin kauppaan peräkärryllä.

      • tyhjänsaapyytämättäkin

        Tässä juuri malliesimerkki, minkä takia nykyisin harvemmin minkäänlaista ajoneuvoa annetaan edes yön yli "koeajoon".


    • ehkäjoskus

      Tässä juuri malliesimerkki, minkä takia nykyisin harvemmin minkäänlaista ajoneuvoa annetaan edes yön yli "koeajoon".

      Joopajoo ja sitte kauppiaat ite ajaa niillä koeajoon antamattomilla uatoilla miten lystää.

    • ZJJ

      Vaikka vanha ketju, mutta kun nyt kysytään, niin arvelen, että ikää täytyy ainakin olla tarpeeksi.
      Epäilen kyllä, että minulla on silloin ollut puku. Olin 36v, niin sain Mazda 626 viikonlopuksi vain
      jättämällä omani autoliikkeen pihaan.
      Syytä en sen ihmeemmin tiedä. Palautin auton maanantaina, kauppoja ei tosin tullut, liekö
      ollut hinta - en muista, koska siitä on aika kauan.

    • luejalue

      Ota paljon rahaa mukaan ja osta oikein livenä oikeassa elämässä auto kerrankin itsellesi, älä aina lässytä huijaus tai petos ym. valehtelu millä saat "viikonlopuksi ajoon" kuinka muuten kestät itseäsi, kaikki tuttusihan oikeasti nauraa sinulle takanpäin , tosin et käsitä sitä, kun et mitään muutakaan omassa pelleroolissasi ja siksi poltat ja juot kun et oikeasti ole mihinkään tyytyväinen.
      Jos et usko, ole hyvä ja katso pankkitilisi saldoa ja katsos siinä syy miksi lässytät täällä muiden kaltaistesi joukossa kuluttaen aikaa, sillävälin kun muut tekevät rahaa ja elävät oikeassa live elämässä tekemällä oikeita töitä ja tienaamassa rahaa omaa autoon.
      No et käsitä ettet käsitä, lue muuten niin moneen kertaan että tunnelin päässä näkyy valoa tai luetuta jollain täysjärkisellä, no et varmaan keskittymisvaikeana jaksa edes luke tätä tai ymmärtää mistään mitään.

      • Paaliromu-Ukko-The-King

        Vaihda jo levyä !! Tuota samaa soopaa samoilla sanoilla olet jankuttanut tässä ketjussa jo vuosikausia ja aina vaan sama keh*tysvammaisen sönkötys jatkuu.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1915
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1700
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      78
      1573
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1432
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      311
      1369
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1202
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1019
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      1007
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      906
    Aihe