Fossiileista ja genomeista

Max Planck -instituutin tutkijat ovat onnistuneet selvittämään vanhimman mitokondriogenomin, joka ei ole peräisin ikiroudasta. Genomi saatiin selvitettyä 300 000 vuotta sitten, pleistoseenikauden keskivaiheilla eläneen luolakarhun fossiilista. Uutta tässä tutkimuksessa oli tekniikka, jolla tuo genomi kyettiin rekonstruoimaan.

http://phys.org/news/2013-09-reconstruct-mitochondrial-genome-middle-pleistocene.html

Tämä uutinen ei nyt suoranaisesti liity kreationismiin, mutta se herätti minussa muutamia kysymyksiä, joita ei olla taidettu ihan hetkeen ainakaan käydä palstalla läpi.

Kreationistit väittävät, että ainakin suurin osa fossiileista syntyi vedenpaisumuksen yhteydessä, eli niiden kuuluisi olla suunnilleen samanikäisiä, eikö vain? Koska tiedän, että ette usko mihinkään ajoitusmenetelmään, niin jätetään ne kokonaan vaikka pois tästä avauksesta

Ette myöskään suostu näkemään fossiilien järjestyneisyyttä evoluutioteorian mukaisesti eri kerrostumiin, joten jätetään sekin sitten pois.

Miten selitätte sen, että yhteneväisesti, toki olosuhteista riippuen, niin evoluutioteorian mukaisesti varhaisemmasta ja ajoitukseltaan vanhemmasta fossiilista on aina vaikeampi saada DNA:ta ja sitä kautta rekonstruoida genomeja?

Jos löydetään ikiroudan alueelta tietystä kerroksesta jokin fossiili, ja se ajoitetaan vaikkapa 20 000 vuotta vanhaksi, niin miksi siitä saadaan johdonmukaisesti aina suuremmalla todennäköisyydellä DNA:ta, kuin vaikkapa ikiroudan alueelta löydetystä 200 000 vuotta vanhasta fossiilista?

En siis halua kuulla mitään ajoitusmenetelmien heikkoudesta, tai jostain dinosauruksien DNA:sta. Haluan loogisen vastauksen siihen, että jos suurin osa fossiileista siis syntyi samoihin aikoihin vedenpaisumuksessa, niin miksi genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin?

63

125

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • >>Jos löydetään ikiroudan alueelta tietystä kerroksesta jokin fossiili, ja se ajoitetaan vaikkapa 20 000 vuotta vanhaksi, niin miksi siitä saadaan johdonmukaisesti aina suuremmalla todennäköisyydellä DNA:ta, kuin vaikkapa ikiroudan alueelta löydetystä 200 000 vuotta vanhasta fossiilista?

      • "Painovirhe?"

        Mitä tarkoitat?


      • solon1 kirjoitti:

        "Painovirhe?"

        Mitä tarkoitat?

        Kekelle taisi tulla ajatuskatko. Ei tossa mun mielestä ole painovirhettä.


      • solon1 kirjoitti:

        "Painovirhe?"

        Mitä tarkoitat?

        Ai, ensimmäinen luku ei ollutkaan 200 000, vaan 20 000. Ei sitten ole painovirhe. Aivoni vain raksuttivat tuota väärin tulkiitsemaani lukua. Pahoitteluni.


      • Pekka Puupää

        Mitäs jos se 200 000 vuotta vanha fossiili onkin todellisuudessa vaikka 5000 vuotta vanha? Ja se 20 000 vuotta vanha fossiili on 1000 vuotta vanha? Tälläistä mahdollisuuta te ette halua huomioida!


      • Pekka Puupää kirjoitti:

        Mitäs jos se 200 000 vuotta vanha fossiili onkin todellisuudessa vaikka 5000 vuotta vanha? Ja se 20 000 vuotta vanha fossiili on 1000 vuotta vanha? Tälläistä mahdollisuuta te ette halua huomioida!

        "Mitäs jos se 200 000 vuotta vanha fossiili onkin todellisuudessa vaikka 5000 vuotta vanha? Ja se 20 000 vuotta vanha fossiili on 1000 vuotta vanha? Tälläistä mahdollisuuta te ette halua huomioida!"

        Tässäkin ajattelussa on monta ongelmaa. Ensinnäkin tämä sama ilmiö on havaittavissa kaikista fossiileista, joten mihin unohtui se vedenpaisumus? Kreationistien mukaan kuitenkin suurin osa fossiileista syntyi siinä, eli suunnilleen samaan aikaan. Voidaan toki leikkiä, että näin voisi jossain tilaanteessa käydä, mutta se ei selittäisi suurinta osaa fossiileista.

        Toisekseen DNA: puoliintumisajan, eli ajan, jolloin puolet nukleotidien välisistä sidoksista on hajonnut tiedetään olevan keskiverto-olosuhteissa 521 vuotta, joten tämä tulisi ilmi vertaamalla elävän yksilön DNA:ta fossiilin DNA:han. Tuhat vuotta vanhan fossiilin DNA:sta olisi vielä yli puolet alkuperäisistä sidoksista jäljellä, ja tällaisia fossiileja ei todellisuudessa ole olemassakaan.

        Kolmanneksi fossiileja ei oikeasti synny tuhannessa vuodessa, vaikka kreationistit niin valehtelevatkin, joten kysymys on jo lähtökohdiltaan absurdi.

        Ja kertauksen vuoksi totean, että avauksen kysymys pohjautui siihen kreationistien väitteeseen, että fossiilit syntyivät Nooan tulvassa suunnilleen samaan aikaan.


    • Enpä ole yllättynyt siitä, ettei yksikään kreationisti ole kyennyt vastaamaan aloitukseen. Kukaan kreationisti ei taida kiistää sitä, etteikö DNA:lla olisi puoliintumisaika, mutta tämän kestosta on erimielisyyksiä. Tiedekkään ei ole täysin selvillä siitä, kuinka pitkään DNA voisi säilyä luettavissa joissain hyvin poikkeuksillisissa tapauksissa.

      Erimielisyydet DNA:n puoliintumisajoista ei kuitenkaan selitä sitä tosiasiaa, että luettavan DNA:n saaminen hankaloituu sitä mukaa, kun siirrytään vanhempiin fossiileihin,(olettaen samat olosuhteet) eikä nykytekniikalla vielä saada edes luettua puoliintumisaikojen rajoissa vanhimpia näytteitä.

      DNA:n luettavuuteen ja hajoamisasteeseen vaikuttaa iän lisäksi myös useampi asia; "Environmental conditions like temperature, degree of microbial 'attack' and oxygenation, can affect the DNA decay process and make it hard to detect a basic rate of degradation."

      Mutta edelleenkin se kysymys on, että miksi genomeja ei pystytä rekonstruoimaan "liian vanhoista" näytteistä, vaikka ne olisivat olleet täysin samanlaisissa olosuhteissa "nuorempien" kanssa? Lainausmerkit siksi, että teidän mukaanne nuo fossiilit ovat suunnillen samanikäisiä ja ajoitusmenetelmissä on vikaa, mutta tämä ei olleenkaan selitä sitä, että miksi DNA:kin näyttäisi "välittävän" noista ajoituksista.

      Tutkimuksien mukaan on täysin selvää, ettei DNA:n nukleotidien sidokset ole kuitenkaan hajonneet vielä 4000-6000 vuoden kuluessa ja tekin tarjoatte dinosauruksien DNA:ta vähän väliä, joten aikakaan ei pelasta teitä.

      Tiedän kyllä tämänkin avauksen olleen kohtuullisen turha, mutta kun kreationistit eivät välitä heidän uskomuksia kumoavista tieteen tuloksista(Mortonin demoni), joita yleensä esittelen, niin ajattelin laittaa heidät tällä kertaa itse pohtimaan oppinsa loogisuutta.

      • palturia..

        """Max Planck -instituutin tutkijat ovat onnistuneet selvittämään vanhimman mitokondriogenomin, joka ei ole peräisin ikiroudasta. Genomi saatiin selvitettyä 300 000 vuotta sitten, pleistoseenikauden keskivaiheilla eläneen luolakarhun fossiilista. Uutta tässä tutkimuksessa oli tekniikka, jolla tuo genomi kyettiin rekonstruoimaan. """
        Eihän 300000 vuotta sitten ollut tiedemiehiä!
        Joten millä dokumentilla todistat väitteesi?


    • txt()

      Oivaltava avauskysymys.
      Nuoren maan kreationistin vastaus voisi olla vaikka sellainen, että syvemmällä olevissa "vanhemmissa" kerroksissa fossiilit ovat joutuneet jossakin vaiheessa suurempaan lämpötilaan ja sen vuoksi DNA on pilkkoutunut enemmän. Tosin en itse ole nuoren maan kreationisteja.

      • Ikiroudassa suurempaan lämpötilaan?

        Hmm...


      • Jotain tällaista ajattelin itsekkin nuoren Maan kreationistien kehittelevän, mutta se ei oikeastaan selitä yhtään mitään. Todellisuudessa ilmasto kylmeni tuntuvasti jo plioseenikauden lopulla ja noin 900 000 vuotta sitten alkoivat keskipleistoseenin suuret jääkaudet. Vanhin genomi on selvitetty noin 700 000 vuotta sitten eläneeltä varhaiselta hevoselta. Sitä vanhempaan ei nykytekniikka ole vielä kyennyt.

        Huomattavasti nuoremmilta fossiileilta, jotka ovat peräisin lämpimämmiltä ajanjaksoilta, on kuitenkin pystytty genomeja selvittämään paljon helpommin. Lämpötila ei tee niin nopeita muutoksia DNA:han, mitä nuoren Maan kreationistit toivoisivat, vaikka sekään ei selittäisi sitä miksi DNA: hajoaminen seuraa iänmäärityksiä.


      • blindwatchmaker

        "Oivaltava avauskysymys."

        Samaa mieltä. Kysymys esittää erittäin oivallisen näkökulman. Eipä ole itselleni juolahtunut mieleen.

        "Nuoren maan kreationistin vastaus voisi olla vaikka sellainen, että syvemmällä olevissa "vanhemmissa" kerroksissa fossiilit ovat joutuneet jossakin vaiheessa suurempaan lämpötilaan ja sen vuoksi DNA on pilkkoutunut enemmän."

        Muuten hyvä yritys selittää, mutta "vanhemmat" kerrokset eivät ole välttämättä syvemmällä kuin "nuoremmat" kerrokset.

        Lisäksi ikiroudasta löydetyssä (todellisuudessa esim. 200000 vuotta vanhassa) fossiilissa pitäisi olla huomattavasti enemmän DNA:ta kuin vastaavan syvyisestä kerroksesta, mutta lämpimältä alueelta löydetystä (todellisuudessa esim. 6000 vuotta) vanhassa fossiilissa.

        Lisäksi pitäisi ottaa huomioon, että kaikki erot DNA:n määrissä olisi pitänyt syntyä alle 5000 vuodessa.

        "Tosin en itse ole nuoren maan kreationisteja."

        Onnitteluni :)


    • txt()

      Evolutionistien kannalta ongelmallista on, että DNAta löytyy myös kymmeniä miljoonia vuosia vanhojen dinojen luista.

      http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S875632821201318X

      Toisaalta reilussa miljoonassa vuodessa DNA:n pitäisi hävitä kokonaan.

      http://yle.fi/uutiset/dnan_sailyvyyden_takaraja_selvisi_-_haaveet_dinosaurusten_kloonaamisesta_raukesivat/6334502

      Ja lisäksi eloon on herätelty 250 miljoonaa vuotta uinuneita itiöitä.

      http://www.its.caltech.edu/~bi1/Bi1__Micro-_to_Macro-Biology/Exams_files/Ancient DNA paper.pdf

      Uskoi mihin tahansa, kysymyksiä jää.

      • "Evolutionistien kannalta ongelmallista on, että DNAta löytyy myös kymmeniä miljoonia vuosia vanhojen dinojen luista."

        Minähän sanoi jo avauksessa, etten halua keskustella dinojen DNA:sta tässä yhteydessä, etkö osaa lukea? Niistä on jo keskusteltu luluisia kertoja ja voit halutessasi tehdä aiheesta uuden avauksen.

        "Toisaalta reilussa miljoonassa vuodessa DNA:n pitäisi hävitä kokonaan."

        Lainasin ja kerroin tuosta tutkimuksesta tässäki avauksessa, kun kerroin olosuhteiden vaikutuksesta ja puoliintumisajan epäselvyydestä. Tuo tutkimus ei ole varmastikkaan viimeinen sana, mutta kuten totesin jo, niin asialla ei ole merkitystä minun kysymykseni kannalta.

        "Ja lisäksi eloon on herätelty 250 miljoonaa vuotta uinuneita itiöitä."

        Tästäkin on jo keskusteltu aikaisemmin, joten kaiva keskustelu esiin, jos siitä haluat puhua.

        Oliko ainoa tarkoituksesi sekoittaa avaus ja saada kaikki puhumaan avauksen kysymyksen kannalta merkityksettömistä sivujuonteista?


      • txt()
        solon1 kirjoitti:

        "Evolutionistien kannalta ongelmallista on, että DNAta löytyy myös kymmeniä miljoonia vuosia vanhojen dinojen luista."

        Minähän sanoi jo avauksessa, etten halua keskustella dinojen DNA:sta tässä yhteydessä, etkö osaa lukea? Niistä on jo keskusteltu luluisia kertoja ja voit halutessasi tehdä aiheesta uuden avauksen.

        "Toisaalta reilussa miljoonassa vuodessa DNA:n pitäisi hävitä kokonaan."

        Lainasin ja kerroin tuosta tutkimuksesta tässäki avauksessa, kun kerroin olosuhteiden vaikutuksesta ja puoliintumisajan epäselvyydestä. Tuo tutkimus ei ole varmastikkaan viimeinen sana, mutta kuten totesin jo, niin asialla ei ole merkitystä minun kysymykseni kannalta.

        "Ja lisäksi eloon on herätelty 250 miljoonaa vuotta uinuneita itiöitä."

        Tästäkin on jo keskusteltu aikaisemmin, joten kaiva keskustelu esiin, jos siitä haluat puhua.

        Oliko ainoa tarkoituksesi sekoittaa avaus ja saada kaikki puhumaan avauksen kysymyksen kannalta merkityksettömistä sivujuonteista?

        Avauksesta: " miksi genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin? "

        Dinosauruksen DNA on vastoin avauksen väitettä, että vanhemmista fossiileista saadaan huonommin DNAta. Tottakai siitä pitää puhua tässä yhteydssä. Se että kiellät dinon DNA:sta puhumisen, osoittaa rajoittunutta keskustelun halua. Vain niistä asioista saa puhua, jotka tukevat avauksessa esitettämääsi ideaa.

        Tätä palstaa lukevat joskus muutkin kuin vakiokävijät, jotka eivät tunne kaikkia aikaisempia keskusteluja.


      • blindwatchmaker
        txt() kirjoitti:

        Avauksesta: " miksi genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin? "

        Dinosauruksen DNA on vastoin avauksen väitettä, että vanhemmista fossiileista saadaan huonommin DNAta. Tottakai siitä pitää puhua tässä yhteydssä. Se että kiellät dinon DNA:sta puhumisen, osoittaa rajoittunutta keskustelun halua. Vain niistä asioista saa puhua, jotka tukevat avauksessa esitettämääsi ideaa.

        Tätä palstaa lukevat joskus muutkin kuin vakiokävijät, jotka eivät tunne kaikkia aikaisempia keskusteluja.

        "Dinosauruksen DNA on vastoin avauksen väitettä, että vanhemmista fossiileista saadaan huonommin DNAta. "

        Miten niin? Eihän dinosauruksien fossiloituneista luuytimistä ole löydetty sekventoitavissa olevaa DNA:ta, ainoastaan viitteitä mahdollisesta dinosauruksen DNA:sta. Eihän edes Mary Schweitzer, joka on uraanuurtaja ja tietääkseni pisimmällä tutkimuksessa, jossa on onnistuttu liuottamaan proteenien jäämiä fossiloituneista ytimistä väitä löytäneensä dinosauruksen DNA:ta 2012 julkaistussa tutkmusraportissaan:

        "These data are not sufficient to support the claim that DNA visualized in these cells is dinosaurian in origin; only sequence data can testify to its source. However, these data suggest that affinity purification using antibodies may provide a means of recovering and concentrating sufficient amounts of DNA to be useful for next generation genomic sequencing. Because only about 15%–20% of cells from the dinosaurs reacted positively, and because reactivity that was observed was minimal relative to extant cells, there may be insufficient DNA present to validate its origin by current sequencing technology."

        Tieteelle ei ole ongelma, että DNA:n jäämiä saattaa löytyä jopa dinosauruksien fossiloituneista luuytimistä. Vasta viimeaikoina on opittu ymmärtämään, että esimerkiksi DNA:n puoliintumisaika on paljon pidempi kuin on kuviteltu sekä se, että tietyissä olosuhteet saattavat edesauttaa DNA:n säilymistä pidempään kuin on kuviteltu.

        Ennen Schweitzerin uraauurtavaa oivallusta, ei edes kuviteltu, että fossiloituneista luuytimistä voisi löytyä jäämiä proteiineista ja DNA:sta. Onneksi tiede kehittyy ja tieteellinen ymmärrys lisääntyy.

        Olen lukenut Schweitzerin tutkimusryhmän 2012 tutkimusraportin. Tässä kommentissani yhteenveto siitä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11432716#comment-61256001-view

        Txt:ille muistutukseksi, että Schweitzer pitää myöskin pahana, että kreationistit väärinkäyttävät hänen tekemäänsä tutkimusta:

        "Meanwhile, Schweitzer’s research has been hijacked by “young earth” creationists, who insist that dinosaur soft tissue couldn’t possibly survive millions of years. They claim her discoveries support their belief, based on their interpretation of Genesis, that the earth is only a few thousand years old. Of course, it’s not unusual for a paleontologist to differ with creationists. But when creationists misrepresent Schweitzer’s data, she takes it personally: she describes herself as “a complete and total Christian.”

        http://www.smithsonianmag.com/science-nature/dinosaur.html

        Odotan mielenkiinnolla hänen ja muiden tutkimusryhmien uusia löydöksiä. Mikä olisi hienompaa kuin se, että dinosauruksien DNA:ta saataisiin enemmän selville ja sitä kauttaa lisää evoluutiota tukevaa todistusaineistoa.

        "Tätä palstaa lukevat joskus muutkin kuin vakiokävijät, jotka eivät tunne kaikkia aikaisempia keskusteluja."

        Totta ja se on sikäli harmi, koska sinulla txt on taipumuksena "unohtaa" kuinka sinun väitteesi on kumottu keskusteluissa ja sitten palaat myöhemmin esittämään täysin samoja vanhoja jo kumottuja väitteitä.


      • blindwatchmaker kirjoitti:

        "Dinosauruksen DNA on vastoin avauksen väitettä, että vanhemmista fossiileista saadaan huonommin DNAta. "

        Miten niin? Eihän dinosauruksien fossiloituneista luuytimistä ole löydetty sekventoitavissa olevaa DNA:ta, ainoastaan viitteitä mahdollisesta dinosauruksen DNA:sta. Eihän edes Mary Schweitzer, joka on uraanuurtaja ja tietääkseni pisimmällä tutkimuksessa, jossa on onnistuttu liuottamaan proteenien jäämiä fossiloituneista ytimistä väitä löytäneensä dinosauruksen DNA:ta 2012 julkaistussa tutkmusraportissaan:

        "These data are not sufficient to support the claim that DNA visualized in these cells is dinosaurian in origin; only sequence data can testify to its source. However, these data suggest that affinity purification using antibodies may provide a means of recovering and concentrating sufficient amounts of DNA to be useful for next generation genomic sequencing. Because only about 15%–20% of cells from the dinosaurs reacted positively, and because reactivity that was observed was minimal relative to extant cells, there may be insufficient DNA present to validate its origin by current sequencing technology."

        Tieteelle ei ole ongelma, että DNA:n jäämiä saattaa löytyä jopa dinosauruksien fossiloituneista luuytimistä. Vasta viimeaikoina on opittu ymmärtämään, että esimerkiksi DNA:n puoliintumisaika on paljon pidempi kuin on kuviteltu sekä se, että tietyissä olosuhteet saattavat edesauttaa DNA:n säilymistä pidempään kuin on kuviteltu.

        Ennen Schweitzerin uraauurtavaa oivallusta, ei edes kuviteltu, että fossiloituneista luuytimistä voisi löytyä jäämiä proteiineista ja DNA:sta. Onneksi tiede kehittyy ja tieteellinen ymmärrys lisääntyy.

        Olen lukenut Schweitzerin tutkimusryhmän 2012 tutkimusraportin. Tässä kommentissani yhteenveto siitä:

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/11432716#comment-61256001-view

        Txt:ille muistutukseksi, että Schweitzer pitää myöskin pahana, että kreationistit väärinkäyttävät hänen tekemäänsä tutkimusta:

        "Meanwhile, Schweitzer’s research has been hijacked by “young earth” creationists, who insist that dinosaur soft tissue couldn’t possibly survive millions of years. They claim her discoveries support their belief, based on their interpretation of Genesis, that the earth is only a few thousand years old. Of course, it’s not unusual for a paleontologist to differ with creationists. But when creationists misrepresent Schweitzer’s data, she takes it personally: she describes herself as “a complete and total Christian.”

        http://www.smithsonianmag.com/science-nature/dinosaur.html

        Odotan mielenkiinnolla hänen ja muiden tutkimusryhmien uusia löydöksiä. Mikä olisi hienompaa kuin se, että dinosauruksien DNA:ta saataisiin enemmän selville ja sitä kauttaa lisää evoluutiota tukevaa todistusaineistoa.

        "Tätä palstaa lukevat joskus muutkin kuin vakiokävijät, jotka eivät tunne kaikkia aikaisempia keskusteluja."

        Totta ja se on sikäli harmi, koska sinulla txt on taipumuksena "unohtaa" kuinka sinun väitteesi on kumottu keskusteluissa ja sitten palaat myöhemmin esittämään täysin samoja vanhoja jo kumottuja väitteitä.

        Kiitos kattavasta vastauksesta txt():lle. Kreationistien valehtelu tuosta DNA:sta oli juuri se syy, miksi en halunnut siitä keskusteltavan tässä avauksessa.

        Schweitzer tosiaan itse sanoo, että löydettiin hyvin pieniä määriä molekyylijäämiä, jotka kemialliselta ja rakenteelliselta koostumukseltaan indikoivat sen olevan DNA:ta. Muutama varmistus sulki pois mahdollisuuden, että se olisi kuulut mikrobeille, mutta varmuudella sitä ei voida toistaiseksi sanoa dinon DNA:ksi.

        Luettavissa olevaa DNA:ta tuosta näytteestä ei saa tekemälläkään ja vielä mahdottomampaa siitä on konstruoida genomia. On totta, ettei 521 vuotta varmastikkaan ole se optimaalisissa olosuhteissa oleva puoliintumisaika, mutta sillä ei ole mitään tekemistä johdonmukaisen kokonaiskuvan kannalta tässä minun kysymyksessäni.

        Edelleenkin pätee, että samanlaisissa olosuhteissa, esimerkiksi ikiroudassa olleista fossiileista, nuoremman genomi saadaan yksinkertaisemmalla tekniikalla esiin ja sen DNA:n nukleotidien välillä on enemmän sidoksia. Odotan edelleen sille selitystä, että mistä syystä DNA näyttää seuraavan iänmäärityksiä? Tähän kreationisteilla ei tunnu olevan vastausta, mikä ei kyllä yllätä :)

        "Odotan mielenkiinnolla hänen ja muiden tutkimusryhmien uusia löydöksiä. Mikä olisi hienompaa kuin se, että dinosauruksien DNA:ta saataisiin enemmän selville ja sitä kauttaa lisää evoluutiota tukevaa todistusaineistoa."

        Tämä olisi hienoa, mutta saa nähdä, että saadanko niistä luettavissa olevaa DNA:ta ikinä.

        Jos sopii, niin ei enää keskustella tässä avauksessa dinojen DNA:sta, koska se helposti peittää alleen tuon avauksen kysymyksen.


    • God knows

      < > Haluan loogisen vastauksen siihen, että jos suurin osa fossiileista siis syntyi samoihin aikoihin vedenpaisumuksessa, niin miksi genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin?

      Jumala on halunnut niin tapahtuvan eikä ateisteilla ole tähän nokan koputtamista.

      • "Jumala on halunnut niin tapahtuvan eikä ateisteilla ole tähän nokan koputtamista."

        Goddidit, se taitaa olla ainoa selitys, jonka pystytte tarjoamaan.


      • >Jumala on halunnut niin tapahtuvan eikä ateisteilla ole tähän nokan koputtamista.

        Tämä saattoi olla parodiaa, mutta jos ei, niin...

        ...nimenomaan ateisteilla on nokan koputtamista, sillä hehän eivät usko minkään jumalan haluavan yhtään mitään.

        Sen sijaan uskovaisten ja erityisesti heidän tulee tyytyä siihen, mitä Jumala kunkin oman lahkon opin mukaan haluaa, eikä heillä ole siihen nokan koputtamista.


    • yurki1000

      Moi Solon ja muut.

      Vieläkö uskotte perusteettomaan evo-teoriaan. Teidän on korkea aika herätä tai olette vaarassa ajautua eliitin orjiksi (sheeple). En pelleile. Herramme paluuseen liittyvä tempaus on lähellä. Ajanmerkit suorastaan huutavat meille.

      http://www.kuvajasana.fi/fi/tuotteet/?id=18&selProduct=2362&selGroup=27

      http://www.jeesusonherra.se/pedon_merkki.htm

      PALJON FOSSIILEJA

      http://s8int.com/boneyard1.html

      EUROOPAN DINOLÖYTÖ

      http://s8int.com/ooparts/?p=588

      On selvää, ettei eliitin omistama valtamedia valista meitä. Tämän maailman ruhtinas (henkivalta) eksyttää. Netti onkin Luojamme lahja tiedonjanoisille yksilöille.

      11 HUIPPUMYSTEERIÄ

      http://s8int.com/phile/page54.html

      RAAMATTU PUHUU JÄTTILÄISISTÄ

      http://www.6000years.org/giants.html

      Polttoainetta ja ravintoa vedenpaisumuksesta.

      http://www.youtube.com/watch?v=BcvnKXxodos

      Sähköinen universumi toimii ilman painovoimahiukkasta.

      http://www.netikka.net/mpeltonen/plasmateor.htm

      https://www.youtube.com/watch?v=5AUA7XS0TvA

      Ja paljon muuta. Etsivä löytää.

      • tieteenharrastaja

        Niinpä mainitseekin:

        "RAAMATTU PUHUU JÄTTILÄISISTÄ"

        Ron Wyatt on silti kreationistien tiedevalhetehtaan pahimmin rysän päältä kiinni jäänyt huijari, jonka omatkin joukot ovat hylänneet.

        Sähköinen universumi kilpailee menestyksellä älyttömimmän kosmologisen kuvitelman tittelistä. "Tuo teoria ei ole oikein. Se ei ole edes väärin."

        Muukin juttusi on samantasoista horinaa. Tai ehkäpä hullusinaatiota.


      • yurki1000
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Niinpä mainitseekin:

        "RAAMATTU PUHUU JÄTTILÄISISTÄ"

        Ron Wyatt on silti kreationistien tiedevalhetehtaan pahimmin rysän päältä kiinni jäänyt huijari, jonka omatkin joukot ovat hylänneet.

        Sähköinen universumi kilpailee menestyksellä älyttömimmän kosmologisen kuvitelman tittelistä. "Tuo teoria ei ole oikein. Se ei ole edes väärin."

        Muukin juttusi on samantasoista horinaa. Tai ehkäpä hullusinaatiota.

        Moi Tieteenharrastaja.

        En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA. Älä siis kuvittele olemattomia. Todista siis omat "horinasi", niin katsotaan sitten mihin sinun uskosi perustuu. Sopiiko? Jos luotat lähteisiisi, ei sinulla pitäisi olla hävettävää.

        Otapa tehtävä. Oletan sinun uskovan maailman syntyneen ilman Luojaa. Koska oletan sinun osaavan luoda, niin luo vaikka uusi puhdas planeetta meille saasteeseen kyllästyneille ihmispoloisille.

        Testaan vain logiikkaasi. Älä suotta häkelly :-D


      • yurki1000 kirjoitti:

        Moi Tieteenharrastaja.

        En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA. Älä siis kuvittele olemattomia. Todista siis omat "horinasi", niin katsotaan sitten mihin sinun uskosi perustuu. Sopiiko? Jos luotat lähteisiisi, ei sinulla pitäisi olla hävettävää.

        Otapa tehtävä. Oletan sinun uskovan maailman syntyneen ilman Luojaa. Koska oletan sinun osaavan luoda, niin luo vaikka uusi puhdas planeetta meille saasteeseen kyllästyneille ihmispoloisille.

        Testaan vain logiikkaasi. Älä suotta häkelly :-D

        Tehän siihen simsalabim-luomiseen uskotte. Teidän siis olisi myös kyettävä kertomaan miten simsalabim-luominen tapahtui.


      • yurki1000 kirjoitti:

        Moi Tieteenharrastaja.

        En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA. Älä siis kuvittele olemattomia. Todista siis omat "horinasi", niin katsotaan sitten mihin sinun uskosi perustuu. Sopiiko? Jos luotat lähteisiisi, ei sinulla pitäisi olla hävettävää.

        Otapa tehtävä. Oletan sinun uskovan maailman syntyneen ilman Luojaa. Koska oletan sinun osaavan luoda, niin luo vaikka uusi puhdas planeetta meille saasteeseen kyllästyneille ihmispoloisille.

        Testaan vain logiikkaasi. Älä suotta häkelly :-D

        >Oletan sinun uskovan maailman syntyneen ilman Luojaa.

        Helevetin pässi, jaksat kyllä kahlata roskasivustojasi aamusta ehtooseen ja linkittää tänne typeryyksiä, mutta et sen vertaa tiedä palstan yhdestä ahkerimmasta kirjoittajasta, että hän on teistinen evoluutikko eli uskoo Jumalan vaikutukseen.

        >Koska oletan sinun osaavan luoda, niin luo vaikka uusi puhdas planeetta meille saasteeseen kyllästyneille ihmispoloisille.

        Jo pelkästään sinua varten tuo planeetta kyllä kannattaisikin luoda. Menolippuusi voisimme kerätä kolehdin. Kuukin meille kyllä kelpaa tähän tarkoitukseen.

        Olet järkeä, tietoa ja tiedettä kammoksuva tollo ja sellaisena pysyt.


      • tieteenharrastaja
        yurki1000 kirjoitti:

        Moi Tieteenharrastaja.

        En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA. Älä siis kuvittele olemattomia. Todista siis omat "horinasi", niin katsotaan sitten mihin sinun uskosi perustuu. Sopiiko? Jos luotat lähteisiisi, ei sinulla pitäisi olla hävettävää.

        Otapa tehtävä. Oletan sinun uskovan maailman syntyneen ilman Luojaa. Koska oletan sinun osaavan luoda, niin luo vaikka uusi puhdas planeetta meille saasteeseen kyllästyneille ihmispoloisille.

        Testaan vain logiikkaasi. Älä suotta häkelly :-D

        Testataan nyt ensin sinun logiikkasi:

        "En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA."

        Jättiläisotsikon jälkeisen linki tekstin alussa oli tällainen lause:

        "Ron Wyatt, on one of his first trips to the Ark site, discovered Noah's house and the grave of his wife, Mrs. Noah. He claims the sarcophagus was 18 feet tall. Now when we hear this, we think it to be incredulous. But is it really?"

        Etko siis edes lue linkkejä, joita palstalle paiskit?

        En oleta maailman syntyneen ilman Luojaa. Nekään, jotka olettavat, eivät väitä itse pystyvänsa maailman luomiseen.

        Toistaiseksi sait näköjään testatuksi vasta oman logiikkasi, joka reputti armotta.


      • yurki1000
        kekek-kekek kirjoitti:

        Tehän siihen simsalabim-luomiseen uskotte. Teidän siis olisi myös kyettävä kertomaan miten simsalabim-luominen tapahtui.

        Ciao Kekek. Long time..

        Vieläkö jaksat rimpuilla? ;-D

        Hyvä uutinen: Herramme armo ei petä ja se ei lopu kesken :-)

        Muistan sinua lämmöllä. Olet jaksanut pitää minulle seuraa jo melko tovin. Herra siunatkoon sinua edelleen.

        Ap.t. 16:31 Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

        pace
        ilvostroamico

        https://www.youtube.com/watch?v=P0WospPZA1Q


      • yurki1000
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Testataan nyt ensin sinun logiikkasi:

        "En ole sanallakaan maininnut RON WYATTIA."

        Jättiläisotsikon jälkeisen linki tekstin alussa oli tällainen lause:

        "Ron Wyatt, on one of his first trips to the Ark site, discovered Noah's house and the grave of his wife, Mrs. Noah. He claims the sarcophagus was 18 feet tall. Now when we hear this, we think it to be incredulous. But is it really?"

        Etko siis edes lue linkkejä, joita palstalle paiskit?

        En oleta maailman syntyneen ilman Luojaa. Nekään, jotka olettavat, eivät väitä itse pystyvänsa maailman luomiseen.

        Toistaiseksi sait näköjään testatuksi vasta oman logiikkasi, joka reputti armotta.

        En välitä Ron Wyattista. Jättiläisten rankoja on maailmassa ilman häntäkin.

        >En oleta maailman syntyneen ilman Luojaa. Nekään, jotka olettavat, eivät väitä itse pystyvänsa maailman luomiseen.<

        Puhuuko sinun Luojasi Raamatussa?

        paz
        jyrki


      • tieteenharrastaja
        yurki1000 kirjoitti:

        En välitä Ron Wyattista. Jättiläisten rankoja on maailmassa ilman häntäkin.

        >En oleta maailman syntyneen ilman Luojaa. Nekään, jotka olettavat, eivät väitä itse pystyvänsa maailman luomiseen.<

        Puhuuko sinun Luojasi Raamatussa?

        paz
        jyrki

        Eipä ole maailmasta löytynyt tieteellisesti hyväksyttyä jättiläisen rankoa.

        Lähestyn Luojaani suomenluterilaisen kristillisyyden kautta. Raamatun kirjaimellista tulkintaa sekä sen absoluuttisen virheettömyyden väitettä en pidä oikeina, kuten ei myöskään kirkkoni paimenten enemmistö.

        Ihmisruumiin katson luoduksi evoluutiolla muun elämän kanssa, Ihmisen korkeaa tietoisuutta pidän Jumalan kuvana ihmisessä.


      • yurki1000
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Eipä ole maailmasta löytynyt tieteellisesti hyväksyttyä jättiläisen rankoa.

        Lähestyn Luojaani suomenluterilaisen kristillisyyden kautta. Raamatun kirjaimellista tulkintaa sekä sen absoluuttisen virheettömyyden väitettä en pidä oikeina, kuten ei myöskään kirkkoni paimenten enemmistö.

        Ihmisruumiin katson luoduksi evoluutiolla muun elämän kanssa, Ihmisen korkeaa tietoisuutta pidän Jumalan kuvana ihmisessä.

        Valitan, mutta eksyt ja eksytät. Sanon suoraan. Muuten olisin hyödytön evankeliumin asialle. Pelastava usko annetaan ylhäältä. Lahjaksi. Armosta. Sitä ei voi ansaita millään teolla tai suorituksella. Kristuksen uskoa ei voi suggeroida. Ethän poistata. Hiljainen vierailija saattaa kiinnostua pelastuksesta.

        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        - Pelastavan uskon lahja on armosta annettu ja suurin kaikista armolahjoista. Kukaan ei voi puristaa itsestään pelastavaa uskoa. Ei vaikka tutkisi Raamattua ja muita uskosta kertovia kirjoja 40 vuotta ja kuuntelisi 1000 saarnaa. Isä kutsuu syntisiä eri tavoin kääntymään Jeesusta kohti. Kukaan ei omasta voimastaan ja järjestään käänny kohti Jeesusta.

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm

        Ei ole väliä oletko kirkon jäsen vai et. Suhteesi Jeesukseen ratkaisee. Et taida uskoa Ylösnousseeseen. Anna Kalen vakuuttaa itsesi.

        http://saarna.1g.fi/saarnat//Kalevi_Lehtinen_18.mp3

        paz
        jorge


      • tieteenharrastaja
        yurki1000 kirjoitti:

        Valitan, mutta eksyt ja eksytät. Sanon suoraan. Muuten olisin hyödytön evankeliumin asialle. Pelastava usko annetaan ylhäältä. Lahjaksi. Armosta. Sitä ei voi ansaita millään teolla tai suorituksella. Kristuksen uskoa ei voi suggeroida. Ethän poistata. Hiljainen vierailija saattaa kiinnostua pelastuksesta.

        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        - Pelastavan uskon lahja on armosta annettu ja suurin kaikista armolahjoista. Kukaan ei voi puristaa itsestään pelastavaa uskoa. Ei vaikka tutkisi Raamattua ja muita uskosta kertovia kirjoja 40 vuotta ja kuuntelisi 1000 saarnaa. Isä kutsuu syntisiä eri tavoin kääntymään Jeesusta kohti. Kukaan ei omasta voimastaan ja järjestään käänny kohti Jeesusta.

        http://www.andreas.fi/uskoonTulo.htm

        Ei ole väliä oletko kirkon jäsen vai et. Suhteesi Jeesukseen ratkaisee. Et taida uskoa Ylösnousseeseen. Anna Kalen vakuuttaa itsesi.

        http://saarna.1g.fi/saarnat//Kalevi_Lehtinen_18.mp3

        paz
        jorge

        Uskoasi vastaan en väitä, mutta saarnoja ja käännytystä en sinulta kaipaa. Kun väität uskostani kertomaani vääräksi, en maksa samalla mitalla.


    • erreherh

      Rakas yurki1000, tiedän, että olet tosissasi ja hyvällä tarkoituksella ja varmasti ajattelet esitteleväsi mullistavaa tietoa ja kirkastavasi mieliä, mutta voin vakuuttaa sinulle, että olet seinähullu.

      • yurki1000

        Howdy Err.

        Olin itsekin tuollainen tyypillinen ateisti ennen kuin vastasin Elintoimintojemme Kannattajan kutsuun. Sain vastaanottaa Jumalan lapseuden ylhäältä. Armosta. Ilmaiseksi. Jeesus: "Se on täytetty."

        Sanopa mitä Jeesuksen lause tarkoittaa. Nimittäin annat mielestäni itsestäsi oivaltavan henkilön kuvan ;-)

        Raamattu paljastaa tärkeän ja OLEELLISEN seikan. Sitä ei vielä kukaan Suomi24:n ateisti ole hyväksynyt. Siinä onkin heidän perustavaa laatua oleva ongelmansa. Ongelman nimi on nöyryysvaje.

        Raamattu/Luojamme:

        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        Johanneksen evankeliumi:
        3:1 Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
        3:2 Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
        3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        3:4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        3:8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Matteuksen evankeliumi:
        18:1 Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
        18:2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä
        18:3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.
        18:4 Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
        18:5 Ja joka ottaa tykönsä yhden tämänkaltaisen lapsen minun nimeeni, se ottaa tykönsä minut.
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
        18:7 Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

        Olemme ns. viimeisissä päivissä, koska viettelykset tulivat.

        Väärät profeetat valloittavat Ruotsin – luopumus synkronoituu

        http://bibelfokus.se/fi/node/207

        "Förförelser måste komma!" – Är vi beredda? Eller är vi redan förförda?

        http://bibelfokus.se/node/77

        Yleensä ateistit hermostuvat ja poistattavat tekstini ja tietolähteeni, kun tarjoan vaivaannuttavia reaalimaailman ilmiöitä. Vahvistaisiko poikkeus säännön tässä ketjussa?

        rauhaa
        jyrki


      • yurki1000
        yurki1000 kirjoitti:

        Howdy Err.

        Olin itsekin tuollainen tyypillinen ateisti ennen kuin vastasin Elintoimintojemme Kannattajan kutsuun. Sain vastaanottaa Jumalan lapseuden ylhäältä. Armosta. Ilmaiseksi. Jeesus: "Se on täytetty."

        Sanopa mitä Jeesuksen lause tarkoittaa. Nimittäin annat mielestäni itsestäsi oivaltavan henkilön kuvan ;-)

        Raamattu paljastaa tärkeän ja OLEELLISEN seikan. Sitä ei vielä kukaan Suomi24:n ateisti ole hyväksynyt. Siinä onkin heidän perustavaa laatua oleva ongelmansa. Ongelman nimi on nöyryysvaje.

        Raamattu/Luojamme:

        Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.

        Johanneksen evankeliumi:
        3:1 Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
        3:2 Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
        3:3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa."
        3:4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        3:6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        3:7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        3:8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Matteuksen evankeliumi:
        18:1 Sillä hetkellä opetuslapset tulivat Jeesuksen tykö ja sanoivat: "Kuka on suurin taivasten valtakunnassa?"
        18:2 Niin hän kutsui tykönsä lapsen, asetti sen heidän keskellensä
        18:3 ja sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ellette käänny ja tule lasten kaltaisiksi, ette pääse taivasten valtakuntaan.
        18:4 Sentähden, joka nöyrtyy tämän lapsen kaltaiseksi, se on suurin taivasten valtakunnassa.
        18:5 Ja joka ottaa tykönsä yhden tämänkaltaisen lapsen minun nimeeni, se ottaa tykönsä minut.
        18:6 Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.
        18:7 Voi maailmaa viettelysten tähden! Viettelysten täytyy kyllä tulla; mutta voi sitä ihmistä, jonka kautta viettelys tulee!

        Olemme ns. viimeisissä päivissä, koska viettelykset tulivat.

        Väärät profeetat valloittavat Ruotsin – luopumus synkronoituu

        http://bibelfokus.se/fi/node/207

        "Förförelser måste komma!" – Är vi beredda? Eller är vi redan förförda?

        http://bibelfokus.se/node/77

        Yleensä ateistit hermostuvat ja poistattavat tekstini ja tietolähteeni, kun tarjoan vaivaannuttavia reaalimaailman ilmiöitä. Vahvistaisiko poikkeus säännön tässä ketjussa?

        rauhaa
        jyrki

        Logiikka: Tiede ei kumoa Luojaa, koska Luoja on tiedon lähde.


      • yurki1000
        yurki1000 kirjoitti:

        Logiikka: Tiede ei kumoa Luojaa, koska Luoja on tiedon lähde.

        Pettämätön periaate: Luotu on Luojaansa heikompi.

        Jes. 45:9 Voi sitä, joka riitelee tekijänsä kanssa, saviastia saviastiain joukossa - maasta tehtyjä kaikki! Sanooko savi valajallensa: "Mitä sinä kelpaat tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!"

        Ajankohtaista. Luottamalla Herraan pelastuu pian alkavasta vaivasta.

        Ilm. 3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

        Raamattu vakuuttaa: NOPEA LUOMINEN: Kasvit luotiin ennen aurinkoa.

        1.Moos:
        1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
        1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
        1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
        1:15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle." Ja tapahtui niin:
        1:16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.
        1:17 Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle
        1:18 ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Raamattu vakuuttaa: TAU = RISTI, 400, MERKKI

        - Esitelmöitsijä aloitti tarkastelemalla Auringon ja Kuun suhdetta. Aurinko ja Kuu näyttävät taivaalla täsmälleen samankokoisilta. Aurinko on kuitenkin todellisuudessa suunnilleen 400 kertaa suurempi kuin Kuu, mutta se on myös 400 kertaa kauempana. Täysikuu näyttää yötaivaalla melko kirkkaalta, mutta Maasta katsottuna Aurinko on noin 400.000 kertaa kirkkaampi!

        http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/juhuovelin.htm

        THE SIGN

        http://evotuhat.wordpress.com/2013/03/

        HUOM! KOIRUOHO = TSERNOBYL

        http://www.youtube.com/watch?v=LKTVxuCzbiA

        TSUNAMI?

        Ilm:
        8:8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,
        8:9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.
        8:10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.
        8:11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.
        8:12 Ja neljäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kolmas osa auringosta ja kolmas osa kuusta ja kolmas osa tähdistä lyötiin vitsauksella, niin että kolmas osa niistä pimeni ja päivä kolmannelta osaltaan oli valoton, ja niin myös yö.
        8:13 Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"

        Aam. 3:7 Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.

        http://www.youtube.com/watch?v=po2BZoe_L3w

        paz
        jyrki


      • yurki1000 kirjoitti:

        Pettämätön periaate: Luotu on Luojaansa heikompi.

        Jes. 45:9 Voi sitä, joka riitelee tekijänsä kanssa, saviastia saviastiain joukossa - maasta tehtyjä kaikki! Sanooko savi valajallensa: "Mitä sinä kelpaat tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!"

        Ajankohtaista. Luottamalla Herraan pelastuu pian alkavasta vaivasta.

        Ilm. 3:10 Koska sinä olet ottanut minun kärsivällisyyteni sanasta vaarin, niin minä myös otan sinusta vaarin ja pelastan sinut koetuksen hetkestä, joka on tuleva yli koko maanpiirin koettelemaan niitä, jotka maan päällä asuvat.

        Raamattu vakuuttaa: NOPEA LUOMINEN: Kasvit luotiin ennen aurinkoa.

        1.Moos:
        1:11 Ja Jumala sanoi: "Kasvakoon maa vihantaa, ruohoja, jotka tekevät siementä, ja hedelmäpuita, jotka lajiensa mukaan kantavat maan päällä hedelmää, jossa niiden siemen on." Ja tapahtui niin:
        1:12 maa tuotti vihantaa, ruohoja, jotka tekivät siementä lajiensa mukaan, ja puita, jotka lajiensa mukaan kantoivat hedelmää, jossa niiden siemen oli. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.
        1:13 Ja tuli ehtoo, ja tuli aamu, kolmas päivä.
        1:14 Ja Jumala sanoi: "Tulkoot valot taivaanvahvuuteen erottamaan päivää yöstä, ja olkoot ne merkkeinä osoittamassa aikoja, päiviä ja vuosia,
        1:15 ja olkoot valoina taivaanvahvuudella paistamassa maan päälle." Ja tapahtui niin:
        1:16 Jumala teki kaksi suurta valoa, suuremman valon hallitsemaan päivää ja pienemmän valon hallitsemaan yötä, sekä tähdet.
        1:17 Ja Jumala pani ne taivaanvahvuuteen, paistamaan maan päälle
        1:18 ja hallitsemaan päivää ja yötä ja erottamaan valon pimeästä. Ja Jumala näki, että se oli hyvä.

        Raamattu vakuuttaa: TAU = RISTI, 400, MERKKI

        - Esitelmöitsijä aloitti tarkastelemalla Auringon ja Kuun suhdetta. Aurinko ja Kuu näyttävät taivaalla täsmälleen samankokoisilta. Aurinko on kuitenkin todellisuudessa suunnilleen 400 kertaa suurempi kuin Kuu, mutta se on myös 400 kertaa kauempana. Täysikuu näyttää yötaivaalla melko kirkkaalta, mutta Maasta katsottuna Aurinko on noin 400.000 kertaa kirkkaampi!

        http://www.ursa.fi/yhd/komeetta/esitelma/juhuovelin.htm

        THE SIGN

        http://evotuhat.wordpress.com/2013/03/

        HUOM! KOIRUOHO = TSERNOBYL

        http://www.youtube.com/watch?v=LKTVxuCzbiA

        TSUNAMI?

        Ilm:
        8:8 Ja toinen enkeli puhalsi pasunaan; niin heitettiin mereen ikäänkuin suuri, tulena palava vuori; ja kolmas osa merta muuttui vereksi,
        8:9 ja kolmas osa luoduista, mitä meressä on ja joissa henki on, kuoli, ja kolmas osa laivoista hukkui.
        8:10 Ja kolmas enkeli puhalsi pasunaan; niin putosi taivaasta suuri tähti, palava kuin tulisoihtu, ja se putosi virtoihin, kolmanteen osaan niistä, ja vesilähteisiin.
        8:11 Ja tähden nimi oli Koiruoho. Ja kolmas osa vesistä muuttui koiruohoksi, ja paljon ihmisiä kuoli vedestä, koska se oli karvaaksi käynyt.
        8:12 Ja neljäs enkeli puhalsi pasunaan; niin kolmas osa auringosta ja kolmas osa kuusta ja kolmas osa tähdistä lyötiin vitsauksella, niin että kolmas osa niistä pimeni ja päivä kolmannelta osaltaan oli valoton, ja niin myös yö.
        8:13 Ja minä näin, ja minä kuulin kotkan, joka lensi keskitaivaalla, sanovan suurella äänellä: "Voi, voi, voi maan päällä asuvaisia niiden jäljellä olevain pasunain äänten tähden, joihin kolmen enkelin vielä on määrä puhaltaa!"

        Aam. 3:7 Sillä ei Herra, Herra, tee mitään ilmoittamatta salaisuuttaan palvelijoillensa profeetoille.

        http://www.youtube.com/watch?v=po2BZoe_L3w

        paz
        jyrki

        Olisit edes yrittänyt vastata avauksen kysymykseen. Spämmäät vain kaikkea mahdollista sekavaa jokaiseeen keskusteluun, ja olet täysin kykenemätön asialliseen ja aiheessa pysyvään keskusteluun. En vastaa tässä ketjussa enää muuta kuin avauksen kysymystä koskeviin vastauksiin.


      • solon1 kirjoitti:

        Olisit edes yrittänyt vastata avauksen kysymykseen. Spämmäät vain kaikkea mahdollista sekavaa jokaiseeen keskusteluun, ja olet täysin kykenemätön asialliseen ja aiheessa pysyvään keskusteluun. En vastaa tässä ketjussa enää muuta kuin avauksen kysymystä koskeviin vastauksiin.

        Sen sijaan että yurki oikeasti vastaisi johonkin, hän kehittää loputonta kysymysten tulvaa, johon saamiaan vastauksia hän joko ei halua tai todennäköisestä sairaudestaan johtuen kykene lukemaan pienenkään ajatuksentyngän kera.


      • yurki1000
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Sen sijaan että yurki oikeasti vastaisi johonkin, hän kehittää loputonta kysymysten tulvaa, johon saamiaan vastauksia hän joko ei halua tai todennäköisestä sairaudestaan johtuen kykene lukemaan pienenkään ajatuksentyngän kera.

        Moi Repe.

        Herraan luottavien kuuluu pitäytyä pelastavassa sanassa. Mikään muu ei auta hukkuvaa maailmaa. Paavali moittii jaarittelijoita. Aikaa ei ole hukattavaksi.

        1.Timoteuksen kirje:
        1:3 Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
        1:4 eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        1:6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        1:7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        1:8 Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
        1:9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        1:10 haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
        1:11 autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Mikä on "teistinen evoluutikko"? Onko Jeesus määrittänyt sen? Eikö pelkkä usko riitä? Olihan/onhan Jumalan valitsemalla kansallakin se oikea Jumala ja silti he tappoivat juutalaisen Jeesuksen.

        Mitä siis heiltä puuttui? He olivat kyllä ympärileikattuja lihallisesti, mutta heiltä puuttui SYDÄMEN ympärileikkaus.

        5Moos. 10:16 Ympärileikatkaa sentähden sydämenne älkääkä olko enää niskureita.

        Herraan luottaviksi tullaan Kristuksen ympärileikkauksen kautta.

        Kol:
        2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
        2:9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
        2:10 ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää,
        2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Langennut maailma tarvii sen "surullisen kuuluisan" kutsun. Muuten ei tuu mitään. Pyydän nojaamaan taakse, avaamaan korvat ja rentoutumaan.

        http://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/kirjat

        Kuuntele myös. Nyt jo Isänsä kotona viihtyvä Kalevi Lehtinen: TYHJÄ HAUTA

        http://saarna.1g.fi/saarnat//Kalevi_Lehtinen_18.mp3

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalevi_Lehtinen

        http://www.youtube.com/watch?v=E3kYaj2SWTM

        Tieteen kriteerit: Kaikki otetaan tutkittavaksi ja arvioitavaksi. Kohde: Lisääntyvät todistajat.

        http://www.muutokseen.fi/

        tonto
        jorge


      • yurki1000 kirjoitti:

        Moi Repe.

        Herraan luottavien kuuluu pitäytyä pelastavassa sanassa. Mikään muu ei auta hukkuvaa maailmaa. Paavali moittii jaarittelijoita. Aikaa ei ole hukattavaksi.

        1.Timoteuksen kirje:
        1:3 Niinkuin minä Makedoniaan lähtiessäni kehoitin sinua jäämään Efesoon, käskeäksesi eräitä kavahtamaan, etteivät vieraita oppeja opettaisi
        1:4 eivätkä puuttuisi taruihin ja loppumattomiin sukuluetteloihin, jotka pikemmin edistävät turhaa mietiskelyä kuin Jumalan armotaloutta, joka perustuu uskoon, niin kehoitan nytkin.
        1:5 Mutta käskyn päämäärä on rakkaus, joka tulee puhtaasta sydämestä ja hyvästä omastatunnosta ja vilpittömästä uskosta.
        1:6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,
        1:7 tahtoen olla lainopettajia, vaikka eivät ymmärrä, mitä puhuvat ja minkä varmaksi väittävät.
        1:8 Mutta me tiedämme, että laki on hyvä, kun sitä lain mukaisesti käytetään
        1:9 ja tiedetään, että lakia ei ole pantu vanhurskaalle, vaan laittomille ja niskoitteleville, jumalattomille ja syntisille, epähurskaille ja epäpyhille, isänsä tappajille ja äitinsä tappajille, murhamiehille,
        1:10 haureellisille, miehimyksille, ihmiskauppiaille, valhettelijoille, valapattoisille ja kaikelle muulle, mikä on tervettä oppia vastaan -
        1:11 autuaan Jumalan kirkkauden evankeliumin mukaisesti, joka on minulle uskottu.

        Mikä on "teistinen evoluutikko"? Onko Jeesus määrittänyt sen? Eikö pelkkä usko riitä? Olihan/onhan Jumalan valitsemalla kansallakin se oikea Jumala ja silti he tappoivat juutalaisen Jeesuksen.

        Mitä siis heiltä puuttui? He olivat kyllä ympärileikattuja lihallisesti, mutta heiltä puuttui SYDÄMEN ympärileikkaus.

        5Moos. 10:16 Ympärileikatkaa sentähden sydämenne älkääkä olko enää niskureita.

        Herraan luottaviksi tullaan Kristuksen ympärileikkauksen kautta.

        Kol:
        2:8 Katsokaa, ettei kukaan saa teitä saaliikseen järkeisopilla ja tyhjällä petoksella, pitäytyen ihmisten perinnäissääntöihin ja maailman alkeisvoimiin eikä Kristukseen.
        2:9 Sillä hänessä asuu jumaluuden koko täyteys ruumiillisesti,
        2:10 ja te olette täytetyt hänessä, joka on kaiken hallituksen ja vallan pää,
        2:11 ja hänessä te myös olette ympärileikatut, ette käsintehdyllä ympärileikkauksella, vaan lihan ruumiin poisriisumisella, Kristuksen ympärileikkauksella:
        2:12 ollen haudattuina hänen kanssaan kasteessa, jossa te myös hänen kanssaan olette herätetyt uskon kautta, jonka vaikuttaa Jumala, joka herätti hänet kuolleista.

        Langennut maailma tarvii sen "surullisen kuuluisan" kutsun. Muuten ei tuu mitään. Pyydän nojaamaan taakse, avaamaan korvat ja rentoutumaan.

        http://www.rkk-sansa.net/raamattu-kannesta-kanteen/kirjat

        Kuuntele myös. Nyt jo Isänsä kotona viihtyvä Kalevi Lehtinen: TYHJÄ HAUTA

        http://saarna.1g.fi/saarnat//Kalevi_Lehtinen_18.mp3

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Kalevi_Lehtinen

        http://www.youtube.com/watch?v=E3kYaj2SWTM

        Tieteen kriteerit: Kaikki otetaan tutkittavaksi ja arvioitavaksi. Kohde: Lisääntyvät todistajat.

        http://www.muutokseen.fi/

        tonto
        jorge

        Avaa oma ketju, johon voit oksentaa sydämesi kyllyydestä. Vastaa aloituksen kysymykseen, jos kykenet, ja lopeta tuo spämmääminen.


      • yurki1000
        solon1 kirjoitti:

        Avaa oma ketju, johon voit oksentaa sydämesi kyllyydestä. Vastaa aloituksen kysymykseen, jos kykenet, ja lopeta tuo spämmääminen.

        Miksi pidät Luojamme sanaa spämminä?


      • yurki1000 kirjoitti:

        Miksi pidät Luojamme sanaa spämminä?

        Emme me huomaa loputtomissa kopsauksissasi yhtäkään todistettua sanaa Luojalta. Lopeta siis spämmääminen, ketään ei kiinnosta. Tai vaihda ainakin palstaa.


      • yurki1000
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Emme me huomaa loputtomissa kopsauksissasi yhtäkään todistettua sanaa Luojalta. Lopeta siis spämmääminen, ketään ei kiinnosta. Tai vaihda ainakin palstaa.

        Höh... Olihan tuossa Luojamme puhetta. Sitä arvokkainta. En spämmää. Suuri yleisö tuppaa lymyämään Jumalaa/Totuutta. Adamin liha nääs. Tilanne näyttää siltä, että Suomi kaipaa eksikkoaikaa. Uskon sellaisen vielä tulevan ennen tempausta. Laitan linkin tuonne loppuun, koska et sitä todnnäköisesti avaa.

        - Enkeli sanoi Johanssonille tuovansa viestin Jumalalta ja aiheenaan Suomen tulevaisuus, näytti miekkaa sanoen: ”kansasi tulee kokemaan kolme tällaisen miekan iskua ja näkemään kolme suurta sotaa jolloin miekka isketään Suomeen, yksi isku on jo tullut mutta kaksi on vielä tulematta. Suomi tulee kestämään nämä kaksi miekan iskua mutta kolmas on uppoava syvälle ja kahvaa myöden, ellei Suomen kristityt palaa takaisin raamattuun ja täyty Pyhällä Hengellä sekä tee parannusta kaikessa missä parannusta voi löytyä”.

        Kaksi maailmansotaa on käyty ja Suomi niistä on selvinnyt. Ei tarvitse olla kovin valistunut kun käsittää mitä kolmas miekan isku tarkoittaa eikä käsittää mitä on tapahtumassa tuossa itärajan toisella puolella parasta aikaa. Sieltä on tuleva kokonaisvaltainen Idän Punaisen Pedon nousu jota ei pysäytä enää mikään. Se on oleva ns. Googin sota. Presidentti Putin on näyttänyt jo kasvonsa mutta en väitä että Googin henki hänet valtaisi ja juuri hän olisi se joka on tuon sodan takana mutta Venäjä selvästikin valmistautuu Googin sotaan.

        Kun se Googin sota tulee, on turha suomalaisten luulla että selviäisimme siitä ns. Ahtisaari – Halonen politiikkalinjalla koskemattomina. Kun tämä sota tulee, se on kolmas maailmansota Raamatun kirjojen mukaan. Tämä on ihme kun jostain kaukaisuudesta vuosikymmenten takaa Turun tuomiokirkosta tulee viesti jossa enkeli, miekka kädessä on ilmoittanut mitä tulee meille tapahtumaan, Arkkipiispa Johanssonin kautta.

        Missä on raamattu tämän päivän kristillisyydessä? on sosiologia, on psykologia, on humanistisia tieteitä. Mutta missä on Raamattu tänä päivänä oppikirjana?

        Jos me uskomme että taivaassa on joku joka puhuu ja maan päällä hän vaikuttaa Pyhänä Henkenä. Hän kuuntelee meitä ja me kuuntelemme häntä, meillä on kahden keskeinen keskustelu Pyhän Hengen kanssa. Jos me uskomme tämän, tulee kysyä: mitä Henki sitten puhuu ja Jumalan henki sitten sanoo Suomenniemelle?

        http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Kolme Miekkaa Suomelle.htm

        - Venäjä tulee tarvitsemaan maata tutka-asemalleen Suomesta ja sen Länsi-Lapista

        http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Miekka Suomelle.htm

        Henkimaailmalla ei voi leikkiä.

        jyrki


      • yurki1000 kirjoitti:

        Höh... Olihan tuossa Luojamme puhetta. Sitä arvokkainta. En spämmää. Suuri yleisö tuppaa lymyämään Jumalaa/Totuutta. Adamin liha nääs. Tilanne näyttää siltä, että Suomi kaipaa eksikkoaikaa. Uskon sellaisen vielä tulevan ennen tempausta. Laitan linkin tuonne loppuun, koska et sitä todnnäköisesti avaa.

        - Enkeli sanoi Johanssonille tuovansa viestin Jumalalta ja aiheenaan Suomen tulevaisuus, näytti miekkaa sanoen: ”kansasi tulee kokemaan kolme tällaisen miekan iskua ja näkemään kolme suurta sotaa jolloin miekka isketään Suomeen, yksi isku on jo tullut mutta kaksi on vielä tulematta. Suomi tulee kestämään nämä kaksi miekan iskua mutta kolmas on uppoava syvälle ja kahvaa myöden, ellei Suomen kristityt palaa takaisin raamattuun ja täyty Pyhällä Hengellä sekä tee parannusta kaikessa missä parannusta voi löytyä”.

        Kaksi maailmansotaa on käyty ja Suomi niistä on selvinnyt. Ei tarvitse olla kovin valistunut kun käsittää mitä kolmas miekan isku tarkoittaa eikä käsittää mitä on tapahtumassa tuossa itärajan toisella puolella parasta aikaa. Sieltä on tuleva kokonaisvaltainen Idän Punaisen Pedon nousu jota ei pysäytä enää mikään. Se on oleva ns. Googin sota. Presidentti Putin on näyttänyt jo kasvonsa mutta en väitä että Googin henki hänet valtaisi ja juuri hän olisi se joka on tuon sodan takana mutta Venäjä selvästikin valmistautuu Googin sotaan.

        Kun se Googin sota tulee, on turha suomalaisten luulla että selviäisimme siitä ns. Ahtisaari – Halonen politiikkalinjalla koskemattomina. Kun tämä sota tulee, se on kolmas maailmansota Raamatun kirjojen mukaan. Tämä on ihme kun jostain kaukaisuudesta vuosikymmenten takaa Turun tuomiokirkosta tulee viesti jossa enkeli, miekka kädessä on ilmoittanut mitä tulee meille tapahtumaan, Arkkipiispa Johanssonin kautta.

        Missä on raamattu tämän päivän kristillisyydessä? on sosiologia, on psykologia, on humanistisia tieteitä. Mutta missä on Raamattu tänä päivänä oppikirjana?

        Jos me uskomme että taivaassa on joku joka puhuu ja maan päällä hän vaikuttaa Pyhänä Henkenä. Hän kuuntelee meitä ja me kuuntelemme häntä, meillä on kahden keskeinen keskustelu Pyhän Hengen kanssa. Jos me uskomme tämän, tulee kysyä: mitä Henki sitten puhuu ja Jumalan henki sitten sanoo Suomenniemelle?

        http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Kolme Miekkaa Suomelle.htm

        - Venäjä tulee tarvitsemaan maata tutka-asemalleen Suomesta ja sen Länsi-Lapista

        http://www.pelastussanoma.fi/Profetiat/Miekka Suomelle.htm

        Henkimaailmalla ei voi leikkiä.

        jyrki

        Vaikka tiedän että et edes yritä tajuta mitään... Etkö koskaan ole kuullut, että 1600-luvin lopussa Suomen kansa oli käytännnössä kokonaan uskomassa ja ihmiset yrittivät parhaan kykynsä mukaan elää raamatussa vaadittua elämää. Sitten tuli suuret nälkävuodet ja Isoviha – pahin historiasta tunnettu koettelemustemme sarja, hirvittävyyksiä ja kärsimystä joita nykypolvi ei pysty kuvittelemaankaan.

        Ihan turha tulla selittämään, mihin kauheuksiin maallistuminen johtaa. Kauheudet on nähty jo, ja ne saatiin palkinnoksi hurskaasta elämästä, ei rangaistukseksi jumalattomuudesta.

        Nuo ajat kylvivät kansaamme epäilyksen Jumalan olemassaolosta ja maallistumisemme alkoi siitä edetä hitaasti kohti nykytilaa.


      • yurki1000
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Vaikka tiedän että et edes yritä tajuta mitään... Etkö koskaan ole kuullut, että 1600-luvin lopussa Suomen kansa oli käytännnössä kokonaan uskomassa ja ihmiset yrittivät parhaan kykynsä mukaan elää raamatussa vaadittua elämää. Sitten tuli suuret nälkävuodet ja Isoviha – pahin historiasta tunnettu koettelemustemme sarja, hirvittävyyksiä ja kärsimystä joita nykypolvi ei pysty kuvittelemaankaan.

        Ihan turha tulla selittämään, mihin kauheuksiin maallistuminen johtaa. Kauheudet on nähty jo, ja ne saatiin palkinnoksi hurskaasta elämästä, ei rangaistukseksi jumalattomuudesta.

        Nuo ajat kylvivät kansaamme epäilyksen Jumalan olemassaolosta ja maallistumisemme alkoi siitä edetä hitaasti kohti nykytilaa.

        Moi Repe.

        Mukavaa kun pidät yhteyttä. En oikeastaan selitä itse, vaan historia kertoo karua tarinaansa. BTW, jos sä olisit luonut elämän, kuka siinä tapauksessa omistaisi elämän?

        Kirkon jäsenyys ei todista YHTÄÄN MITÄÄN uskosta. Tunnetuin antikristus, JUUDAS, oli seurakuntalainen.

        Raamattu: "Hedelmistään puu tunnetaan." Älä siis anna eksyttää itseäsi. Sitäpaitsi, ellei Luojamme välittäisi meistä, Hän antaisi hyvinvoinnin pitää meidät erossa itsestään.

        Luonnonlaki näyttää olevan sellainen, että kun Herra meitä hellii rauhalla, rahalla ja ruoalla, me käännämme Hänelle selkämme ja alamme kehua itseämme.

        "Isä kurittaa rakkaitaan" on toteutunut nimenomaan Jumalan silmäterän kohdalla. "Herra antaa ja Herra ottaa." Suomeakin Jumala on muistanut isoilla vihoilla, rutoilla ja katovuosilla.

        So what. Katoamattoman sielumme määränpää on tärkein. Oikea elämä alkaa taivaassa. Se vaivaton ja loputon elämä.

        Luuk. 9:25 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?

        luottakaammeraamattuun
        jyrki


      • yurki1000
        yurki1000 kirjoitti:

        Moi Repe.

        Mukavaa kun pidät yhteyttä. En oikeastaan selitä itse, vaan historia kertoo karua tarinaansa. BTW, jos sä olisit luonut elämän, kuka siinä tapauksessa omistaisi elämän?

        Kirkon jäsenyys ei todista YHTÄÄN MITÄÄN uskosta. Tunnetuin antikristus, JUUDAS, oli seurakuntalainen.

        Raamattu: "Hedelmistään puu tunnetaan." Älä siis anna eksyttää itseäsi. Sitäpaitsi, ellei Luojamme välittäisi meistä, Hän antaisi hyvinvoinnin pitää meidät erossa itsestään.

        Luonnonlaki näyttää olevan sellainen, että kun Herra meitä hellii rauhalla, rahalla ja ruoalla, me käännämme Hänelle selkämme ja alamme kehua itseämme.

        "Isä kurittaa rakkaitaan" on toteutunut nimenomaan Jumalan silmäterän kohdalla. "Herra antaa ja Herra ottaa." Suomeakin Jumala on muistanut isoilla vihoilla, rutoilla ja katovuosilla.

        So what. Katoamattoman sielumme määränpää on tärkein. Oikea elämä alkaa taivaassa. Se vaivaton ja loputon elämä.

        Luuk. 9:25 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?

        luottakaammeraamattuun
        jyrki

        Havainto
        http://www.kp-art.fi/taustaa/kortit/pages/KP08.htm

        Pohdittavaksi

        - Toteutuneita Raamatun profetioita Jeesuksesta. Huom: Kuolleen meren kirjakäärö -löydöt (Vanhan Testamentin kirjäkääröjä, kääröjen ikäjakauma noin 300 e.Kr-50 j.Kr) osoittivat lopullisesti, että nämä ennustukset Messiaasta oli kirjattu jo paljon ennen kuin Jeesus tuli ja täytti ne.

        http://koti.mbnet.fi/jrambon/profetiatJeesus.html

        - Juutalaisista. Kerran eräs kuningas kysyi kristityltä filosofilta: "Kerropa yksikin asia, mikä saisi minut vakuuttuneeksi siitä, että Raamattu on Jumalan Sanaa", filosofi vastasi lyhyesti: "Katsopa juutalaisia". On selvää, että juutalaiset ovat hyvin erityislaatuinen porukka ja juutalaisten historia on hämmästyttävä kansojen joukossa.

        http://koti.mbnet.fi/jrambon/paluu.html

        "Paimentolaisnobelisteja"

        http://www.helsinki.fi/~pjojala/Nobel.htm

        Nuori magnetismi

        http://koti.mbnet.fi/jrambon/RV7-2013.jpg

        Ihmisten aika

        https://www.youtube.com/watch?v=tOpGaEmdA6U

        Snadi purske

        https://www.youtube.com/watch?v=jwGgSNDPhO0

        Ja paljon muuta. Netti täyttyy kiihtyvällä vauhdilla tarkentuvilla tutkimustuloksilla. Etsivä löytää.

        jyrki


      • yurki1000 kirjoitti:

        Moi Repe.

        Mukavaa kun pidät yhteyttä. En oikeastaan selitä itse, vaan historia kertoo karua tarinaansa. BTW, jos sä olisit luonut elämän, kuka siinä tapauksessa omistaisi elämän?

        Kirkon jäsenyys ei todista YHTÄÄN MITÄÄN uskosta. Tunnetuin antikristus, JUUDAS, oli seurakuntalainen.

        Raamattu: "Hedelmistään puu tunnetaan." Älä siis anna eksyttää itseäsi. Sitäpaitsi, ellei Luojamme välittäisi meistä, Hän antaisi hyvinvoinnin pitää meidät erossa itsestään.

        Luonnonlaki näyttää olevan sellainen, että kun Herra meitä hellii rauhalla, rahalla ja ruoalla, me käännämme Hänelle selkämme ja alamme kehua itseämme.

        "Isä kurittaa rakkaitaan" on toteutunut nimenomaan Jumalan silmäterän kohdalla. "Herra antaa ja Herra ottaa." Suomeakin Jumala on muistanut isoilla vihoilla, rutoilla ja katovuosilla.

        So what. Katoamattoman sielumme määränpää on tärkein. Oikea elämä alkaa taivaassa. Se vaivaton ja loputon elämä.

        Luuk. 9:25 Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saattaisi itsensä kadotukseen tai turmioon?

        luottakaammeraamattuun
        jyrki

        Kuten täysin oikein arvasin, et edes yritä tajuta mitään, horiset vain omia sekoilujasi.

        Hyvää, ja ennen kaikkea pitkää, yötä.


      • yurki1000
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Kuten täysin oikein arvasin, et edes yritä tajuta mitään, horiset vain omia sekoilujasi.

        Hyvää, ja ennen kaikkea pitkää, yötä.

        tack desamma


    • Kreationisteilta ei ole tullut mitään loogista selitystä avauksen kysymykselle, kuten olettaa saattoi. Ei oikeastaan ole edes olemassa kuin kolme "mahdollista" selitystä.

      1. Huijaava Jumala, joka on saanut DNA:n hajoamisen seuraamaan iänmäärityksiä jostain tuntemattomasta syystä.

      2. Käsittämätön sattuma, että kaikki sellaiset löydetyt fossiilit, joista on DNA:ta etsitty, ovat kokeneet samanlaisen kontaminaation.

      3. Nuoremmista fossiileista löydetään enemmän DNA:ta, koska ne todella ovat nuorempia, ja liian vanhoista fossiileista ei enää saada DNA:ta, koska nukleotidien väliset sidokset ovat jo hajonneet. Tähän menee miljoonia vuosia ja iänmääritykset toimivat.

      • tieteenharrastaja

        Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi. Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi. Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin.

        "Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi. Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin."

        Kreationisteilla onkin selittämistä noissa samoilta seuduilta löydetyistä fossiileista ja niiden tuntemattomista olosuhde-eroista, jotka ovat aiheuttaneet DNA:n erinopeuksisen hajoamisen vedenpaisumuksen jälkeen. Valitettavasti emme koskaan saa kuulla sitä.


      • tieteenharrastaja
        moloch_horridus kirjoitti:

        "Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi. Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin."

        Kreationisteilla onkin selittämistä noissa samoilta seuduilta löydetyistä fossiileista ja niiden tuntemattomista olosuhde-eroista, jotka ovat aiheuttaneet DNA:n erinopeuksisen hajoamisen vedenpaisumuksen jälkeen. Valitettavasti emme koskaan saa kuulla sitä.

        Voit täten merkitä selityksen kuulluksi. Tuntemattomat olosuhde-erot ovat tietenkin Luojan aiheuttamia eikä ihminen niitä näe eikä ymmärrä. Tai sitten vedenpaisumuksen myllerryksen, erityisesti syvyyden lähteiden takia.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi. Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin.

        "Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi."

        Lähinnä tarkoitin sitä, etten jaksa kuunnella valheita niiden toimimattomuudesta. Päätin leikkiä mukana, että fossiilit olisivat samanikäisiä, vaikka evokkien iänmääritykset anatavat niillle erilaisia ikiä, kuten 20 ja 200 tuhatta vuotta.

        "Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin."

        Tuohan oli oikeastaan 2. vaihtoehto listassani. Todellisuudessa on tietenkin täysin mahdotonta, että kaikissa samanlaisista olosuhteista, kuten ikiroudasta, löytyneissä fossiileissa olisi juuri samanlaisten "tuntemattomien" olosuhdemuutosten aiheuttamat samanlaiset virheet, jotka saisi DNA:n hajoamisen näyttävän seuraavan ajoituksia.

        Edelleenkään ei ole siis mitään muuta loogista selitystä sille, että miksi DNA:n hajoaminen mukailee evokkien ajoituksia, kuin että ajoitukset pitävät paikkansa. Jos fossiilit olisivat oikeasti samanikäisiä, näin ei tietenkään tapahtuisi.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Voit täten merkitä selityksen kuulluksi. Tuntemattomat olosuhde-erot ovat tietenkin Luojan aiheuttamia eikä ihminen niitä näe eikä ymmärrä. Tai sitten vedenpaisumuksen myllerryksen, erityisesti syvyyden lähteiden takia.

        Onko Jumala käynyt erikseen luomassa jokaiselle ikiroudassa olevalle fossiilille sellaiset muuttuvat olosuhteet, että niiden DNA näyttäisi hajoavan enemmän sitä mukaa, kun evokit ajoittavat ne vanhemmiksi? Tältä tämä GDI-selitys kuulostaa :)

        Minusta avauksen kysymys ei ole evosiini.


      • yurki1000
        solon1 kirjoitti:

        "Kreationistit eivät huomanneet ilmeisintä vastasiirtoa, jonka avasit ilmoittamalla luopuvasi ajanmäärityksistä ja silti käyttäessäsi niitä esimerkissäsi."

        Lähinnä tarkoitin sitä, etten jaksa kuunnella valheita niiden toimimattomuudesta. Päätin leikkiä mukana, että fossiilit olisivat samanikäisiä, vaikka evokkien iänmääritykset anatavat niillle erilaisia ikiä, kuten 20 ja 200 tuhatta vuotta.

        "Kumoamalla lupasi mukaan 20 ja 200 tuhannen vuoden iät sekä väittämällä fossiileja suunilleen samanikäisiksi nuo kontaminaatioerot voisi työntää (tuntemattomien) olosuhteiden aiheuttaman näytehajonnan piikkiin."

        Tuohan oli oikeastaan 2. vaihtoehto listassani. Todellisuudessa on tietenkin täysin mahdotonta, että kaikissa samanlaisista olosuhteista, kuten ikiroudasta, löytyneissä fossiileissa olisi juuri samanlaisten "tuntemattomien" olosuhdemuutosten aiheuttamat samanlaiset virheet, jotka saisi DNA:n hajoamisen näyttävän seuraavan ajoituksia.

        Edelleenkään ei ole siis mitään muuta loogista selitystä sille, että miksi DNA:n hajoaminen mukailee evokkien ajoituksia, kuin että ajoitukset pitävät paikkansa. Jos fossiilit olisivat oikeasti samanikäisiä, näin ei tietenkään tapahtuisi.

        Moi Solon.

        Pitkiin aikajaksoihin ei ole syytä luottaa.

        http://www.sanansaattaja.com/SIVU66.htm

        Jos Raamattua yhtään noteeraa, pitää se ottaa niin kuin se on. Luomisessa kasvit luotiin ennen aurinkoa. On siis epäuskoa/syntiä uskoa muuhun kuin nopeaan luomiseen.

        http://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

        Sitäpaitsi usko hitaaseen luomiseen, tai jopa Luojaamme herjaavaan evoluutioon, vähättelee Luojamme tehokkuutta ja leimaa Hänet nahjukseksi.

        Älä loukkaannu, mutta minua kiinnostaa enemmän omat ja kansani juuret kuin eläinten juuret.

        Radio Dei: "46% ihmisistä ovat Aabrahamin jälkeläisiä." Tieto tukee Raamattua.

        1.Mooseksen kirja:
        17:1 Kun Abram oli yhdeksänkymmenen yhdeksän vuoden vanha, ilmestyi Herra hänelle ja sanoi hänelle: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias; vaella minun edessäni ja ole nuhteeton.
        17:2 Ja minä teen liittoni meidän välillemme, minun ja sinun, ja lisään sinut ylen runsaasti."
        17:3 Ja Abram lankesi kasvoilleen, ja Jumala puhui hänelle sanoen:
        17:4 "Katso, tämä on minun liittoni sinun kanssasi: sinusta tulee kansojen paljouden isä.
        17:5 Niin älköön sinua enää kutsuttako Abramiksi, vaan nimesi olkoon Aabraham, sillä minä teen sinusta kansojen paljouden isän.

        Raamattu ei turhaan puhuu kansoista ja DNA:sta. Suomikin löytyy Raamatusta.

        http://www.britam.org/codesarticles/CodesFinland.html

        Suomi näyttää liittyvän Israeliin.

        http://jarmo10.org/jouni.htm

        Ei ole ihmeellistä, että suku pitää omiensa puolta.

        - For more than 20 years busses have been leaving from St. Petersburg early in the morning for Finland. The Jewish families spend 3 days and nights in the homes of Finnish Christians who take good care of them and bless them in many ways. Israeli officials have remarked that most Olim arrive tired and worn out, except the ones who come by way of Finland. They are rested, happy and full of joy and optimism.

        http://int.icej.org/news/special-reports/aliyah-through-finland

        OLIM: "Oleh (masuline), Olah (feminine), Olim (plural) are the Hebrew terms for someone who immigrates to Israel. These terms are derived from the word aliyah which means to go up."

        http://judaism.about.com/library/1_culture/bl_olim_terror.htm

        ICEJ opettaa

        http://fi.icej.org/opetamme-totuutta

        DNA on tärkeässä asemassa mm. evoluutiouskon kitkemisessä.

        - Raamattu sanoo alkutekstin mukaan, että Jumala otti miehestä puolet ja rakensi siitä naisen. Jumala ei halkaissut miestä kahtia, vaan otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X:n kahdentaen sen XX:ksi ja rakensi siitä kokonaisen naisen. Siksi miehellä on XY-kromosomi ja naisella XX-kromosomi.

        http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103667-raamattu-puhuu-dnasta-eli-kahdentumisesta-ja-kopioitumisesta

        Petri kirjoittaa Usarissa.

        http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/arkisto/5066/201204

        Juurille pääsy on helpottunut.

        http://www.familytreedna.com/landing/discover-your-past.aspx

        HERRA HAJOITTI JAAKOBIN SUVUN

        5Moos. 32:8 Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.

        1.Moos:
        28:14 Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
        28:15 Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut."
        28:16 Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt."

        http://www.weblessisrael.org/

        Suomi ei ole kuka tahansa.

        - Oulun profeetta kertoi 11.6.1961 Jumalan sanovan, että "Suomi on rakkain kansani Israelin jälkeen." Koska "Efraim ja häneen liittyneet Israelin heimot" ovat kadoksissa, niin Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala ei liene voinut antaa tällaista rakkauden tunnustusta kuin tuhlaajapoika-"lempilapselleen Efraimille" (Jer. 31:16-20), jonka oli luvannut "tuoda takaisin pohjoisesta maasta (=Finland?) aikojen lopussa" ja pitää "esikoisenaan" (Jer. 31:2-9) ennen vanhempaa Juudaa (nyky-Israelia).

        http://www.fkf.net/Kadonneet/

        Vaakunoissamme esiintyy Daavidin tähti.

        http://jarmo10.org/vak.jpg

        Aiheesta lisää.

        http://jarmo10.org/kartat.htm

        Luojamme puhuu monin tavoin.

        http://evotuhat.files.wordpress.com/2013/02/savior.jpg

        Tosiaan. Sukuapu ilmenee näinkin. Muistakaamme, että Israel levisi kaikkiin ilmansuuntiin. MDA, Magen David Adom vastaa Punaista Ristiä.

        http://mdauk.org/committees/cfmda
        http://www.afmda.org/
        http://mdauk.org/
        http://www.magendavidadom.org.au/

        http://www.smda.se/
        http://mda-nederland.nl/
        http://www.amdaitalia.org/
        http://www.mda-france.org/

        paix
        georges


      • yurki1000 kirjoitti:

        Moi Solon.

        Pitkiin aikajaksoihin ei ole syytä luottaa.

        http://www.sanansaattaja.com/SIVU66.htm

        Jos Raamattua yhtään noteeraa, pitää se ottaa niin kuin se on. Luomisessa kasvit luotiin ennen aurinkoa. On siis epäuskoa/syntiä uskoa muuhun kuin nopeaan luomiseen.

        http://www.youtube.com/watch?v=bLHB_hNk42g

        Sitäpaitsi usko hitaaseen luomiseen, tai jopa Luojaamme herjaavaan evoluutioon, vähättelee Luojamme tehokkuutta ja leimaa Hänet nahjukseksi.

        Älä loukkaannu, mutta minua kiinnostaa enemmän omat ja kansani juuret kuin eläinten juuret.

        Radio Dei: "46% ihmisistä ovat Aabrahamin jälkeläisiä." Tieto tukee Raamattua.

        1.Mooseksen kirja:
        17:1 Kun Abram oli yhdeksänkymmenen yhdeksän vuoden vanha, ilmestyi Herra hänelle ja sanoi hänelle: "Minä olen Jumala, Kaikkivaltias; vaella minun edessäni ja ole nuhteeton.
        17:2 Ja minä teen liittoni meidän välillemme, minun ja sinun, ja lisään sinut ylen runsaasti."
        17:3 Ja Abram lankesi kasvoilleen, ja Jumala puhui hänelle sanoen:
        17:4 "Katso, tämä on minun liittoni sinun kanssasi: sinusta tulee kansojen paljouden isä.
        17:5 Niin älköön sinua enää kutsuttako Abramiksi, vaan nimesi olkoon Aabraham, sillä minä teen sinusta kansojen paljouden isän.

        Raamattu ei turhaan puhuu kansoista ja DNA:sta. Suomikin löytyy Raamatusta.

        http://www.britam.org/codesarticles/CodesFinland.html

        Suomi näyttää liittyvän Israeliin.

        http://jarmo10.org/jouni.htm

        Ei ole ihmeellistä, että suku pitää omiensa puolta.

        - For more than 20 years busses have been leaving from St. Petersburg early in the morning for Finland. The Jewish families spend 3 days and nights in the homes of Finnish Christians who take good care of them and bless them in many ways. Israeli officials have remarked that most Olim arrive tired and worn out, except the ones who come by way of Finland. They are rested, happy and full of joy and optimism.

        http://int.icej.org/news/special-reports/aliyah-through-finland

        OLIM: "Oleh (masuline), Olah (feminine), Olim (plural) are the Hebrew terms for someone who immigrates to Israel. These terms are derived from the word aliyah which means to go up."

        http://judaism.about.com/library/1_culture/bl_olim_terror.htm

        ICEJ opettaa

        http://fi.icej.org/opetamme-totuutta

        DNA on tärkeässä asemassa mm. evoluutiouskon kitkemisessä.

        - Raamattu sanoo alkutekstin mukaan, että Jumala otti miehestä puolet ja rakensi siitä naisen. Jumala ei halkaissut miestä kahtia, vaan otti miehen soluista XY-kromosomista sen toisen puolen, eli X:n kahdentaen sen XX:ksi ja rakensi siitä kokonaisen naisen. Siksi miehellä on XY-kromosomi ja naisella XX-kromosomi.

        http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/103667-raamattu-puhuu-dnasta-eli-kahdentumisesta-ja-kopioitumisesta

        Petri kirjoittaa Usarissa.

        http://pienoinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/arkisto/5066/201204

        Juurille pääsy on helpottunut.

        http://www.familytreedna.com/landing/discover-your-past.aspx

        HERRA HAJOITTI JAAKOBIN SUVUN

        5Moos. 32:8 Kun Korkein jakoi perinnöt kansoille, kun hän erotteli ihmisten lapset, silloin hän määräsi kansojen rajat israelilaisten luvun mukaan.

        1.Moos:
        28:14 Ja sinun jälkeläistesi paljous on oleva kuin maan tomu, ja sinä leviät länteen ja itään, pohjoiseen ja etelään, ja sinussa ja sinun siemenessäsi tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.
        28:15 Ja katso, minä olen sinun kanssasi ja varjelen sinua, missä ikinä kuljet, ja saatan sinut takaisin tähän maahan; sillä minä en jätä sinua, ennenkuin olen toteuttanut sen, minkä minä olen sinulle puhunut."
        28:16 Silloin Jaakob heräsi unestansa ja sanoi: "Herra on totisesti tässä paikassa, enkä minä sitä tiennyt."

        http://www.weblessisrael.org/

        Suomi ei ole kuka tahansa.

        - Oulun profeetta kertoi 11.6.1961 Jumalan sanovan, että "Suomi on rakkain kansani Israelin jälkeen." Koska "Efraim ja häneen liittyneet Israelin heimot" ovat kadoksissa, niin Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala ei liene voinut antaa tällaista rakkauden tunnustusta kuin tuhlaajapoika-"lempilapselleen Efraimille" (Jer. 31:16-20), jonka oli luvannut "tuoda takaisin pohjoisesta maasta (=Finland?) aikojen lopussa" ja pitää "esikoisenaan" (Jer. 31:2-9) ennen vanhempaa Juudaa (nyky-Israelia).

        http://www.fkf.net/Kadonneet/

        Vaakunoissamme esiintyy Daavidin tähti.

        http://jarmo10.org/vak.jpg

        Aiheesta lisää.

        http://jarmo10.org/kartat.htm

        Luojamme puhuu monin tavoin.

        http://evotuhat.files.wordpress.com/2013/02/savior.jpg

        Tosiaan. Sukuapu ilmenee näinkin. Muistakaamme, että Israel levisi kaikkiin ilmansuuntiin. MDA, Magen David Adom vastaa Punaista Ristiä.

        http://mdauk.org/committees/cfmda
        http://www.afmda.org/
        http://mdauk.org/
        http://www.magendavidadom.org.au/

        http://www.smda.se/
        http://mda-nederland.nl/
        http://www.amdaitalia.org/
        http://www.mda-france.org/

        paix
        georges

        Solon pyysi sinua lopettamaan spämmäämisen, ei moikkailemaan. Voitko pysyä aiheessa vai onko mielestäsi Jeesuksen asialle eduksi, että vaikutat mielenvikaiselta?

        Jos et paranna tapojasi, konsteja on.


      • yurki1000
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Solon pyysi sinua lopettamaan spämmäämisen, ei moikkailemaan. Voitko pysyä aiheessa vai onko mielestäsi Jeesuksen asialle eduksi, että vaikutat mielenvikaiselta?

        Jos et paranna tapojasi, konsteja on.

        Sorry Repe. Mun moka, kun en ollut päivittänyt tätä ketjua. Arvostan vaivannäköäsi. Kiitos.

        Mukavaa havaita sinun kiinnostuneen luomisesta. Sallinet varoittavan sanan. Etsi muuttumatonta luomistietoa Raamatusta. Yhdelläkään luodulla ei ole lupa uskoa enempään kuin kuuteen luomispäivään ja yhteen lepopäivään. Piste.

        Toivon sinun ymmärtävän, että puolustan Raamattua, joka sentään lahjoitti minulle kuolemattomuuteni.

        Jos nyt olisin evoluutioteisti, pudottaisin aikaisemmat kuuteen luomispäivään uskoneet kristityt taivaasta alas. Pysytkö mukana juonessa?

        Ihminen ei ole säätäjän asemassa. Luoja säätää, eikä Raamattu muutu piiruakaan. Jos ihminen ryhtyy hivenenkin rukkaamaan Luojansa ilmoitusta, on se loputon, jopa tuhoisa, tie. Pysytkö kärryillä?

        Jes. 45:9
        Voi sitä, joka riitelee tekijänsä kanssa, saviastia saviastiain joukossa - maasta tehtyjä kaikki! Sanooko savi valajallensa: "Mitä sinä kelpaat tekemään? Sinun työsi on kädettömän työtä!"

        Ehtisitkö katsoa näitä?

        - Sisarusten sekä vanhempien ja jälkeläisten kesken suoritetut vertailumittaukset osoittivat mitokondrionaalisessa DNA:ssa tapahtuvan 20 kertaa nopeammin mutaatioita kuin aiemmin oli uskottu. Niitä tapahtui yksi noin 33 sukupolvea kohti, mikä antaa ihmiskunnan iäksi noin 6000 vuotta. Laskelmassa lähdetään oletuksesta, että satunnaisesti valituilla kahdella ihmisyksilöllä on identtinen mitokondrionaalinen DNA. 33 sukupolven jälkeen kaksi satunnaisesti valittua jälkeläisistä eroavat ehkä kahden mutaation verran, koska jälkeläisissä on kaksi eri sukulinjaa. 66 sukupolven jälkeen ero olisi neljä mutaatiota, 100 sukupolven jälkeen noin 6 ja 300 sukupolven kuluttua 18 mutaatiota, eli tutkimuksissa havaittu määrä.

        http://www.netikka.net/mpeltonen/ihmika.htm

        http://www.youtube.com/watch?v=BcvnKXxodos

        Huomaan meillä maan asukeilla olevan tarpeen pysytellä poteroissamme. Siksi joudun toistamaan asiaani. Työni vie aikaa, koska langennut maailma on ihastunut omiin järjenpäätelmiinsä. Viittaan lähinnä vaikeuteen uskoa/luottaa nopeaan luomiseen.

        rauhaa vaan päälle maan
        jyrki


    • yurki1000

      Moi Solon. Sallinet minun puuttua tiettyyn lausumaasi?

      "Ette myöskään suostu näkemään fossiilien järjestyneisyyttä evoluutioteorian mukaisesti eri kerrostumiin, joten jätetään sekin sitten pois."

      Muistatko St. Helensin purkauksen 1980. Se on kiintoisa tutkimuskohde. Pyytäisin sinua tämän kerran avaamaan spam-linkkini ;-D

      http://www.7wondersmuseum.org/

      jyrki

      • tieteenharrastaja

        Vanha juttu. Kyllä geologit erottavat tulivuorituhkan vedenpohjasedimenteistä sekä veden graniittiin kovertaman kanjonin vuorivirran tuhkaan kaivamamasta uomasta. Eikä Mt Helensin rinteen uuskerroksista taatusti tullut vastaan yhtään fossiilia.


      • Ymmärrätkö mitä tarkoittaa sivulause; "joten jätetään sekin sitten pois?" Ilmeisesti et ymmärrä. Halusin karsia kaikki kreationistien esittämät valheväittämät, ja keskittyä vain siihen, että millä logiikalla vedenpaisumuksessa syntyneiden fossiilien genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin?

        Tätä kreationismi ei pysty selittämään. Olet osoittanut niin uskomatonta ymmärtämättömyyttä, että joudun toteamaan varmuuden vuoksi, etten oikeasti usko fossiilien syntyneen tulvassa.

        Voit tunkea tulvageologian sinne, minne aurinko ei paista. Mitä sillä on tekemistä fossiilien järjestyneisyyden kanssa, että kreationistit tekevät järjettömiä päätelmiä kanjonien muodostumisesta? Ei tarvitse vastata.

        St. Helensin kanjoni kaivautui tulivuoren juuri söyksemään vulkaaniseen tuhkaan sekä maanvyöryn irrottamaan ainekseen Toutle-joen synnyttämänä. Siinä ei ole mitään samanlaista kuin Crand Canyonissa. Tuo ei ole mitään muuta kuin täysin todellisuudesta irrallaan olevaa mielipuolista huuhaageologiaa. Koita nyt v*ittu uskoa, että tässä avauksessa minua ei kiinnosta mikään muu kuin tuo esittämäni kysymys.


      • yurki1000
        solon1 kirjoitti:

        Ymmärrätkö mitä tarkoittaa sivulause; "joten jätetään sekin sitten pois?" Ilmeisesti et ymmärrä. Halusin karsia kaikki kreationistien esittämät valheväittämät, ja keskittyä vain siihen, että millä logiikalla vedenpaisumuksessa syntyneiden fossiilien genomien rekonstruoiminen vaikeutuu, kun mennään evoluutioteorian mukaisesti vanhempiin fossiileihin?

        Tätä kreationismi ei pysty selittämään. Olet osoittanut niin uskomatonta ymmärtämättömyyttä, että joudun toteamaan varmuuden vuoksi, etten oikeasti usko fossiilien syntyneen tulvassa.

        Voit tunkea tulvageologian sinne, minne aurinko ei paista. Mitä sillä on tekemistä fossiilien järjestyneisyyden kanssa, että kreationistit tekevät järjettömiä päätelmiä kanjonien muodostumisesta? Ei tarvitse vastata.

        St. Helensin kanjoni kaivautui tulivuoren juuri söyksemään vulkaaniseen tuhkaan sekä maanvyöryn irrottamaan ainekseen Toutle-joen synnyttämänä. Siinä ei ole mitään samanlaista kuin Crand Canyonissa. Tuo ei ole mitään muuta kuin täysin todellisuudesta irrallaan olevaa mielipuolista huuhaageologiaa. Koita nyt v*ittu uskoa, että tässä avauksessa minua ei kiinnosta mikään muu kuin tuo esittämäni kysymys.

        Ok. Huomaan, ettei sinua kiinnosta. Tämä saattaa olla viimeinen lauseeni. Ellet luota Jeesukseen, etkä tule temmatuksi, pyydän ettet ottaisi "merkkiä" oikeaan käteesi tai otsaasi.

        Ellei luota Jeesukseen, on vaarassa joutua eliitin orjaksi (sheeple). Guglaa nwo ja uusi maailmanjärjestys. En pelottele. Tiedän, että aikaa Jeesuksen paluuseen ja tempaukseen ei ole paljon.

        Raamattu on annettu maailmalle pelastukseksi. Mihin teismisi perustuu? Älä anna enää eksyttää itseäsi. Kirjoitan lisäksesi Suomelle. Ethän poistata.

        Oletko todellakin valmis luopumaan intimiteettisuojastasi? Kun kolikot ja setelit on poistettu, alkaa talousjärjestelmä/maailmanhallitus, joka riistää intimiteettisuojan TÄYDELLISESTI jokaiselta, joka suostuu elämään siinä yhteiskunnassa/maailmankylässä.

        http://www.kuvajasana.fi/fi/tuotteet/?id=18&selProduct=2362&selGroup=27

        http://www.jeesusonherra.se/pedon_merkki.htm

        Joudun sinunkin kohdallasi hämmästelemään tietämättömyyttäsi, joka johtunee siitä, ettet ota Luojaasi todesta etkä välitä seurata maailman tapahtumia. Paras ihmistuntija kertoo syyn. Langennut liha lymyää Jumalaa/totuutta.

        1Moos. 3:10 Hän vastasi: "Minä kuulin sinun askeleesi paratiisissa ja pelkäsin, sillä minä olen alasti, ja sentähden minä lymysin."

        Onneksemme armotalous on vielä voimassa. Tämä on Hyvä Sanoma. Pyydän ymmärtämään, ettei Herraan luottavilla ole valtuuksia puhua kuulijoiden korvasyyhyyn. Maailmanhenki hoitaa sen puolen. Ymmärrä, että suora puhe vie viestin nopeiten perille.

        1Tess. 2:4 vaan niinkuin Jumala on katsonut meidän kelpaavan siihen, että meille uskottiin evankeliumi, niin me puhumme, emme, niinkuin tahtoisimme olla mieliksi ihmisille, vaan Jumalalle, joka koettelee meidän sydämemme.

        Jaak. 4:4 Te avionrikkojat, ettekö tiedä, että maailman ystävyys on vihollisuutta Jumalaa vastaan? Joka siis tahtoo olla maailman ystävä, siitä tulee Jumalan vihollinen.

        Jumala ei jaaritellut. Hän loi Sanallaan kuudessa vuorokaudessa. Paavali varoittaa ajan haaskaamisesta.

        1.Timoteuksen kirje: 1:6 Muutamat ovat hairahtuneet niistä pois ja poikenneet turhiin jaarituksiin,

        Herra siunatkoon sinua ja perhettäsi.

        Ap.t. 16:31 Niin he sanoivat: "Usko Herraan Jeesukseen, niin sinä pelastut, niin myös sinun perhekuntasi."

        rauhaa
        jyrki


      • yurki1000
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Vanha juttu. Kyllä geologit erottavat tulivuorituhkan vedenpohjasedimenteistä sekä veden graniittiin kovertaman kanjonin vuorivirran tuhkaan kaivamamasta uomasta. Eikä Mt Helensin rinteen uuskerroksista taatusti tullut vastaan yhtään fossiilia.

        et sitten paneutunut...


      • tieteenharrastaja
        yurki1000 kirjoitti:

        et sitten paneutunut...

        Tähän asiaan olin paneutunut jo ennen kuin ilmaannuit palstalle hillumaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      130
      1880
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1767
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1353
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      70
      1168
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      919
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      825
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      48
      801
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      11
      772
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      765
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      747
    Aihe