vielä Tshernobylin päästöistä

eko

Koska eräs taho vääristää Vastauksillaan jatkuvasti Tshernobylin yhteydessä Suomeen kulkeutuvan laskeuman vaikutuksia, otan oheen pienen tarkastelun maitoon ja kalaan liittyen. Eli Vastauksista päätellen TÄMÄ KAUHEA onnettomuus näyttääkin ollen vaikutuksiltaan aika pieni.

Maidon radioaktiivisten aineiden pitoisuuksia seurataan yleisesti, koska ympäristössä olevat radionuklidit siirtyvät rehun kautta maitoon. Eli se on hyvä mittari ko. asiaan, minkä ystävämme lehmä tarjoaa. EU on vuonna 2003 suositellut, että myytävien elintarvikkeiden radioaktiivisen cesiumin pitoisuudet eivät ylittäisi 600 Bq/kg. Miksi mitataan Cesium 137:aa? Se on tällä hetkellä tärkein ravinnon mukana ihmiseen kulkeutuvista KEINOTEKOISISTA radioaktiivisista aineista.

Jos tarkastellaan Tshernobylin yhteydessä Suomeen laskeutunutta Cesium 137:n aiheuttamaa aktiivisuuspitoisuutta maidossa Suomessa, havaitaan korkeimman piikin olleen noin 25 Bq/l vuonna 1987. (Cesium 134 on lyhytikäinen ja on jo hävinnyt, 137:n puoliintumisaika on 30 vuotta eli varsin lyhyt sekin). Tämän jälkeen aktiivisuuspitoisuus laski voimakkaasti ja on nyt käytännössä nolla. Huomattakoon tässä yhteydessä, että ydinasekokeiden aiheuttama vaikutus oli 60-luvulla 5 – 10 Bq/l miltei koko 60-luvun. Sekä Tshernobylin että ydinasekokeiden aiheuttama vaikutus on alle prosentin luokkaa väestön kokonaissäteilyaltistukseen.

Eli ollaan kaukana EU:n rajasta 600 Bq/l. Myös on hyvä muistaa, että kokonaisvaikutus säteilystä ihmiseen Tshernobylin osalta Suomessa oli pieni ja alueellinen. Huomattavasti suurempi vaikutus on maaperän radonilla ja muilla lähteillä, kuten lääketiede. Tähän tietoon löytyykin linkki jo tältä keskustelupalstalta.

Lisäksi voidaan todeta, että elintarvikeviraston koolle kutsuma asiantuntijaryhmä ehdotti poikkeuksia kalan syöntisuosituksiin. Syynä oli ympäristömyrkkyjen takia kuluttajiin kohdistuvat terveysvaikutukset. Pääsyy syöntisuosituksiin oli dioksiini ja elohopea eikä suinkaan Cesium – 137. Tämäkin uutisoitiin siten, että oli tarkkaan kuunneltava oikeat syyt. Mistä tulee dioksiinia ja elohopeaa? Onko se vesivoima, joka huuhtoo elohopeaa vesistöihin…

Tällaisia oikeita tietoja löytyy Säteilyturvakeskuksen materiaaleista, siitä vaan tutkimaan, niin osaa Vastata oikein. Katselkaapa vaikka porakaivojen sisältämää radon-määrää! En viitsisi puhua Tshernobylin onnettomuuden vaikutuksista mitään, jos joisin porakaivovettä.

Vääristelemällä näitä asioita aiheutetaan asiaan perehtymättömille tarpeetonta ahdistusta jopa psykosomaattisia oireita. Se on hyvin vastuuntunnotonta länsimaisessa demokratiassa toimivan yhteisöjen osalta tapahtuvaa toimintaa. Saisi tietyt äärivihreät ottaa käyttöön muita keinoja eikä kiusata viattomia väestön osapuolia henkisesti. Mörköjen on pikkuhiljaa poistuttava, viides on kohta valmis ja kuudennen suunnittelu lähtee käyntiin.

5

407

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaupasta saa ruokaan lisättävää mineraalisuolaa,
      jonka radioaktiivisuus on 6700 Bq/kilo.
      Tähtien ydinjätettä yli miljardin vuoden puoliintumisajalla.
      Kun suussasi kihelmöi, niin muistele samalla miten se suola onkaan myllännyt vanhassa vanhassa fuusioreaktorissa muiden jätteiden seassa.

      • Olemme kaikki ydinjätettä

        Maapallo syntyi Auringosta ylijääneestä materiasta. Kaikki alkuaineet tällä planeetalla ovat peräisin Auringosta.


      • Olemme kaikki ydinjätettä kirjoitti:

        Maapallo syntyi Auringosta ylijääneestä materiasta. Kaikki alkuaineet tällä planeetalla ovat peräisin Auringosta.

        Alkuaineemme ovat peräisin tähdestä, joka posahti
        supernovana hajalle vähän ennen tämän nykyisen lämmönlähteemme syttymistä.

        Lisäksi useimmat aineet maassa ei enää säteile, mutta kalium ja katalyyttien platina vielä sisältävät myös radioaktiivista isotooppia, säteilevää ydinjätettä, tuosta edesmenneestä supernovasta.


      • eko
        MrKAT kirjoitti:

        Alkuaineemme ovat peräisin tähdestä, joka posahti
        supernovana hajalle vähän ennen tämän nykyisen lämmönlähteemme syttymistä.

        Lisäksi useimmat aineet maassa ei enää säteile, mutta kalium ja katalyyttien platina vielä sisältävät myös radioaktiivista isotooppia, säteilevää ydinjätettä, tuosta edesmenneestä supernovasta.

        olimme pieniä alkeishiukkasia syntyneinä inflaation lopputuotteena harhaillen maailmankaikkeudessa ympäriisnsä, kun massojen välinen vetovoima (gravitaatio) ei vielä vetänyt meitä yhteen. Onneksi noin 400 000 vuotta alkuräjähdyksen jälkeen lämpötila maailmankaikkeudessa laski ja aloimme pikku hiljaa rakentua garavitaation ansiosta....


      • eko

        Näinhän se on. Toivottavasti et syö sitä pakettitolkkulla. Laimentamalla sitä ruokaan, kokonaisannos ei tule niin suureksi.

        Tämän takia sitä ihmettelee ydinvoimanvastustajien älytöntä elämöintiä mm. tämän cesiumin aiheuttamasta aktiivisuudesta Suomessa.

        Eräs sivujuonne tähän on Rutsissa tapahtunut säteilyannoksen lisääntyminen ydinvoimalaitosten alasajoon liittyen. Ruotsi teki päätöksen ajaa alas ko. laitokset. Tästä seurasi valtava energian säästäohjelma. Se ulotettiin jokaiseen kotiin. Käynnistettiin talojen tiivistyskamppanja. Seuraus oli ilmanvaihdon väheneminen ja radonista aiheutuvan kuorman lisääntyminen. Monellekohan ihmiselle se aiheutti syöpää ?

        Näihin kysymyksiin liittyen kirjoitti lääkäri Mikko Paunio kirjan nimeltä Vihreä valhe. Kannattaa hankkia ja lukea. Se avartaa hiukan ja luo perspektiiviä koko ajan jylläävään vihreiden tuottamaan ympäristöpropagandaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naisiin ei ole luottamista

      Ainakaan useimpiin suurin osa hakee vain hyötyä miehistä tavalla tai toisella.
      Ikävä
      121
      3000
    2. Olet niin lähellä

      .... mutta en tiedä haluatko nähdä tai kuulla minusta. Minulla on ikävä sua, minua nuorempi nainen.
      Ikävä
      54
      2273
    3. Mies miten reagoisit jos

      satuttais näkemään sattumalta?
      Ikävä
      56
      2199
    4. Minun täytyisi lopettaa

      Kaipaaminen. Siksi kun en pysty mihinkään. Tulee vain harmia kun kaipaan. Olen niin väsynyt, ei kiinnosta mikään, enkä e
      Ikävä
      32
      2094
    5. Miksi rikkaiden pitäisi

      maksaa köyhien ja laiskojen verot, en ymmärrä tätä laskuoppia?
      Maailman menoa
      192
      1559
    6. Tänään onkin hyvä päivä

      Selata koko päivän Tinderin hunajaisia naisia. Jospa löytyy se rakkaus. Vähän kuin pelaisi hedelmäpelejä. 💘🍑🍍
      Sinkut
      61
      1449
    7. Sun kannattais nainen yrittää edes ehostaa

      ittees ja olla tyylikkäämpi. Oot kuin navettapiika. Ei millään pahalla. 😃 Mieheltä
      Ikävä
      121
      1392
    8. Kuvaile kaivattusi luonnetta

      Millaista ihmistä kaipaat?
      Ikävä
      58
      1330
    9. Muistatko? Juha Mieto täräytti Farmilla suorat sanat - Nyt hiihtäjälegenda uudelleen tosi-tv:ssä!

      Näinköhän Mietaalle käy Miina Äkkijyrkän kohtalo… Edellisellä Farmi-kaudella Mietaa teki ns. miesten töitä ahkerasti, pä
      Tv-sarjat
      8
      1143
    10. Melankolian kosketus

      Olet ihana enkä saa sinua öisinkään mielestäni; olet se nouseva aurinko joka minua valvottaa. Rintaani pakottaa ja silmi
      Ikävä
      59
      1063
    Aihe