Miksi profetiat ovat huuhaata?

Jotkut täällä vielä uskovat, että tulevaisuutta voi ennustaa ja että eräs beduiinien satukirja on täynnä profetioita, joko toteutuneita tai toteutumattomia.

Tässä vain on sellainen pieni ongelma, että tulevaisuutta ei voi ennustaa, ei millään tavalla ja siitähän meillä on eletty historia mainiona todisteena.

Jälkiviisaat ovat naureskelleet, että miksi Neuvostoliiton romahdus tuli yllätyksenä, miksi arabikevät tuli yllätyksenä jne, kun kaikki merkit olivat esillä ja olisi vain tarvittu nokkela profeetta, joka olisi julkistanut pätevän ennusteen ja zimzalabin, tulevaisuutta olisi ennustettu oikein, jos olisi osattu lukea merkit oikein.

No näinpä sitä aina jälkikäteen huomataan, että ennustaminen olisi ollut niin helppoa että, mutta eipä vain kukaan silti osannut ennustaa.

Mistäpä se johtuu, että teoriassa ennustaminen eli profetoiminen on helppoa kuin heinänteko, mutta todellisuudessa se ei onnistu koskaan? Syyt ovat aika helpot ja tässä tulee pari esimerkkiä.

Oletetaan että meillä on upea tietokone-ohjelma, joka osaa ennustaa 100 % varmasti, että mikä on jonkin pörssissä hintansa saavan asian hinta huomenna. Oletetaan että asia on vaikkapa uraani. Tänään uraani maksaa noin 45 euroa / tonni ja nyt tämä kone sanoisi, että huomenna uraanin hinta on 60 euroa tonnilta.

Arvaatteko että mitä tapahtuu?

No tietenkin se, että kaikki alkavat hamuta uraania mistä tahansa, koska haluavat ostaa sitä tänään halvalla, koska huomenna sen hinta on profetian mukaan kohonnut paljon, joten voitot ovat taattuja.

Tuo tarkoittaa sitä, että uraanin hinta nousee 60 euroon tonnilta jo muutaman tunnin sisällä ja ylikin, riippuen ostajien innokkuudesta, joten hieno profetia meni täysin pieleen.

Toinen esimerkki. Kuvittele että olet Egyptin johtaja Hosni Mubarak vuonna 2010 ja saat eteesi joukon profeettoja, joilla on jumalallista tietoa yläkerrasta siitä, että täydellisen varmasti Egyptissä alkavat vuoden sisällä suuret mielenosoitukset, joita seuraa vallankumous, joka johtaa eroosi. Saat tämän tiedon maksamalla heille miljoona dollaria.

Miten sinä reagoisit, jos olisit Hosni Mubarak?

Alkaisit voivotella, että voi voi kauheaa ja hirveää ja surkeaa ja jäisit odottelemaan profetioiden täyttymystä?

Etpä varmaan, vaan kokoaisit aivoriihen, joka todennäköisesti suosittaisi alentamaan veroja, suosittaisi jakamaan omista miljardeistasi kansalle muutaman avustuksina esimerksi ilmaisena sähkönä, vetenä jne ja alentaisit polttoaineiden hintoja jne. Toki vahvistaisit samalla myös Egyptin salaista poliisia kaiken varuilta.

Nämä ennaltaehkäisevät toimet purisivat mitä suurimmalla todennäköisyydellä ja sitten saisit samat profeetat taas eteesi ja heillä olisi selitettävää, että miten ihmeessä heidän jumalallinen yläkerran tietonsa meni noin pahasti pieleen, että eletään jo vuotta 2012, eikä mitään tapahtunut.

Sinä vaatisit rahojasi takaisin, että sait miljoonalla et yhtään mitään ja profeetat vastaisivat sinulle, että heidän ennusteen ansiosta mitään ei tapahtunutkaan.

Huudat heille että olisi voinut käyttää kansaan tuhlaamasi miljardit uuteen palatsiin tai uuteen yksityislentokonearmadaan nahkasisustuksella, sen sijaan, että törsäsit ne kansan hyvinvointiin, kun mitään vallankumousta ei tullutkaan.

Sinun mukaasi profeetat ennustivat asioista, joita ei tapahdu ja sellaisia profeettoja olisit saanut Kairon torilta tusinan yhdellä pennillä.

Kumpi oli oikeassa?

Tänään profeetat ennustavat että tulevaisuudessa elämä planeetalla käy mahdottomaksi ja toiset ennustavat, että siirrymme kohti teknologista paratiisia.

Kummat ovat oikeassa? Emme voi tietää, vaan 101 vuoden päästä tiedämme tarkemmin, että mitä tapahtui vuosi aikaisemmin, eli 100 vuotta tästä hetkestä eteenpäin ja silloin me näemme sen, että mitä olisi pitänyt tehdä tänään ja mistä merkeistä olisi pitänyt osata päätellä, että mitä maailma on sadan vuoden päästä.

Sen me voimme tietää, että tulevaisuutta ei voi ennustaa ja tulipa ennuste jumalalta tai ihmiseltä, se on puppua taatusti.

Hosni Mubarakilla oli käytössään vahva sisäinen poliisi, vahva tiedustelukoneisto koskien kotimaan asioita, mutta yksikään siellä ei kyennyt ennustamaan tulevaisuutta, sitä hetkeä 25. tammikuuta 2011, joka päättyi herran eroon 11. helmikuuta 2011.

Vaikka nyt jokainen näkee selkeästi sen, että se olisi pitänyt pystyä ennustamaan ja siihen ei olisi tarvinnut edes jumalaa, mutta eipä vain onnistunut.

64

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tietenkin jokainen voi pohtia, että jos olisit ollut Hosni Mubarak vuonna 2010 ja olisit saanut varman profetian yläkerrasta koskien tulevaa tuhoasi helmikuussa 2011, etkä olisit tehnyt mitään, vaan olisit vain jäänyt voivottelemaan kauheaa tulevaa kohtaloasi, niin miten kuvailisit itseäsi?

      Erityisen nokkela? Viisas? Ponteva? Vaikeuksia voittava?

      Vai alistuva? Tyhmä? Hieman yksinkertainen reppana, joka uskoo, että asioihin ei voi vaikuttaa, jos kerran sanotaan, että mitä tulee tapahtumaan?

      Mihin luokkaan sijoittaisit itsesi?

    • Profet

      Ate-ismi ja advent-ismi, molempia kannattaa karttaa.
      Tämän profetian sain Jumalalta.

    • Proffe

      Profetia ymmärretään usein in uskovaisten keskuudessa väärin. Ajatellaan että kyseessä olisi jotain "yliluonnollista", mutta protetia on vain loogisen ajattelun ja ymmärryksen esiin tuomista .

      • HengellinenUlottuvuus

        Jos ihminen osaisi ajatella loogisesti, maailmassa ei olisi sotia ja ihminen ottaisi opiksi menneistä virheistään. Eipä näytä onnistuvan.
        Yliluonnollinen maailma on todellinen, hyvän ja pahan taistelu jatkuu ja synti senkun lisääntyy. Jeesus Kristus rakastaa syntistä ihmistä, lue vaikka Raamatusta Johanneksen Evankeliumi.


    • Glumps

      Profetoista ja uskosta. Ateismin ongelmana on se etteivät he usko pahuuden voimiin, saat.anan olemassaoloon ja valtaan. Adventismissa ei uskota iankaikkiseen helvettiin. Helvetin tuomio on tyhjiin rauennut.
      Ateistit evät myöskään usko hel.vettiin.

      • kuis.on

        Uskotko itse ikuiseen piinaan tulessa ?


    • Ennustaminen on ihmiselle vaikeaa, mutta se helpottuu huomattavasti, jos vaihtoehtoja on määrällisesti vähemmän tai tiedetään faktat.

      Ennustuksissa tulisi ottaa huomioon myös ihmisen evoluutio ja sen myötä tieteiden kehitys. Tieteen saralla mm. viimeisen 100 vuoden aikana on tapahtunut mullistavia ja huimia asioita.

      Mitä profeettoihin tulee, niin heitä on ollut aina ja tulee myös aina olemaan jossain muodossa. ATK-järjestelmät voivat nykymuodostaan kehittyessään hoitaa profetoimisen ja myös sen, että profetiat toteutuvat 100 % varmuudella.


      http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/erikoisartikkeli-nasasta-vuotanut-dokumentti-mahdoton-moottori-voi-vieda-marsiin-70-paivassa/6171938

      http://edition.cnn.com/2016/11/17/health/hawking-humanity-trnd/

      • Uskallatko.katsoa

        Jumala ei valehtele. Raamattu on Jumalan Sanaa. Itste luotan mieluummin Jumalaan kuin ihmisiin.
        Googlaa Lopunaika Raamattu Profetia.
        Jos olet kiinnostunut ennustuksista.


      • Ota.selvää

        Jumalat valehtelevat aina.


      • Perustelut.missä

        Missä asiassa kristinuskon Jumala valehtelee, se on totta että jumalat ja ihmiset valehtelevat?


      • Perustelut.missä

        Nyt ei puhuta Allahista ja maailman tuhansista jumalista.


      • Perustelut.missä kirjoitti:

        Missä asiassa kristinuskon Jumala valehtelee, se on totta että jumalat ja ihmiset valehtelevat?

        >>> Missä asiassa kristinuskon Jumala valehtelee >>>

        No kaikessa, lienee hyvä ja kattava vastaus. Tosin Jahve on kopioinut ajatuksensa muilta jumalilta, jotka hekin ovat olleet väärässä, niin eipä siinä paljoa epäselvyyttää ole, että kannattaako jumaliin luottaa.


    • Aukkojasivistyksessä

      Mikä tulee ihmisestä evoluution seuraavassa vaiheessa?
      Kuuluuko apina eläinkuntaan?
      Mikä kaloista kehittyy evoluution jälkeen?

      • >> Mikä tulee ihmisestä evoluution seuraavassa vaiheessa? >>>

        Evoluutiossa ei ole vaiheita. Joten emme tiedä.

        >> Kuuluuko apina eläinkuntaan? >>

        Kyllä, kädellisiä kuten me ihmisetkin olemme.

        >>> Mikä kaloista kehittyy evoluution jälkeen? >>

        Evoluution jälkeen? Ei sellaista asiaa ole. Eliöt muuttuvat ympäristön olosuhteiden muutospaineissa, kuten järisyttävän murskaava todistusaineisto historiasta meille kertoo.


      • SkeptinenLukija

        Vastaan bushmanin puolesta, joten ottaen huomioon ilmaston muutoksen , meneillään olevan massasukupuuton ja mahdollisen aikavälin niin luultavaa on että ihmisen evoluutio ottaa takapakkia ellei ihmiskunta kuole sukupuuttoon sitä ennen. Aika tyhmiäkin kun me ihmiset jo nykyäänkin olemme.


      • maanantai21.11.16
        SkeptinenLukija kirjoitti:

        Vastaan bushmanin puolesta, joten ottaen huomioon ilmaston muutoksen , meneillään olevan massasukupuuton ja mahdollisen aikavälin niin luultavaa on että ihmisen evoluutio ottaa takapakkia ellei ihmiskunta kuole sukupuuttoon sitä ennen. Aika tyhmiäkin kun me ihmiset jo nykyäänkin olemme.

        Niin, eikös juuri tuo rapaatuminen kerro, että profetia evoluutiosta ja alkuräjähdyksestä, mitä tieteen nimissä on profetoitu, on palturia.

        Juuri rapaatumisen "kellosta" lukee se, mitä raamattu viestii luomisesta.

        Mutta, raamattu ei ole historian kirja, miten sen bushmannilaiset lukevat, vaan profetaalinen kirja Uudesta taivaasta ja maasta, sekä sen asuttamisesta. Sellainen profetaalinen kirja se on.

        Kuka on ottanut siitä vaarin, se toteutuu hänen kohdallaan, profetia täyttyy nimellä "iankaikkisen elämän armolahja"!


      • kerettiläinen-
        SkeptinenLukija kirjoitti:

        Vastaan bushmanin puolesta, joten ottaen huomioon ilmaston muutoksen , meneillään olevan massasukupuuton ja mahdollisen aikavälin niin luultavaa on että ihmisen evoluutio ottaa takapakkia ellei ihmiskunta kuole sukupuuttoon sitä ennen. Aika tyhmiäkin kun me ihmiset jo nykyäänkin olemme.

        Tässä on taas näitä höpökirjan ennustuksia, joista ei tietenkään kannata välittää. Eikös se Trumppikin ole todennut, että ilmastonmuutos on pelkkää mielikuvituksen tuotetta...jääkarhut ja muut eivät kylläkään tajua sitä....

        Jes.24
        1 Katso, Herra tekee maan tyhjäksi ja autioksi, mullistaa sen muodon ja hajottaa sen asukkaat.
        2 Ja niinkuin kansan käy, niin papinkin, niinkuin orjan, niin hänen herransa, niinkuin orjattaren, niin hänen emäntänsä, niinkuin ostajan, niin myyjän, niinkuin lainanottajan, niin lainanantajan, niinkuin velallisen, niin velkojankin.
        3 Maa tyhjentämällä tyhjennetään ja ryöstämällä ryöstetään. Sillä Herra on tämän sanan puhunut.
        4 Maa murehtii ja lakastuu, maanpiiri nääntyy ja lakastuu; kansan ylhäiset maassa nääntyvät.
        5 Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton.
        6 Sentähden kirous kalvaa maata, ja sen asukkaat syystänsä kärsivät; sentähden maan asukkaat kuumuudesta korventuvat, ja vähän jää ihmisiä jäljelle.

        Ilm. 16
        3 Ja toinen enkeli vuodatti maljansa mereen, ja se tuli vereksi, ikäänkuin kuolleen vereksi, ja jokainen elävä olento kuoli, mitä meressä oli.
        4 Ja kolmas enkeli vuodatti maljansa jokiin ja vesilähteisiin, ja ne tulivat vereksi.
        5 Ja minä kuulin vetten enkelin sanovan: "Vanhurskas olet sinä, joka olet ja joka olit, sinä Pyhä, kun näin olet tuominnut.
        6 Sillä pyhien ja profeettain verta he ovat vuodattaneet, ja verta sinä olet antanut heille juoda; sen he ovat ansainneet."
        7 Ja minä kuulin alttarin sanovan: "Totisesti, Herra Jumala, Kaikkivaltias, totiset ja vanhurskaat ovat sinun tuomiosi".
        8 Ja neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä tulella.
        9 Ja ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä, hänen, jolla on vallassaan nämä vitsaukset; mutta he eivät tehneet parannusta, niin että olisivat antaneet hänelle kunnian.


      • SkeptinenLukija kirjoitti:

        Vastaan bushmanin puolesta, joten ottaen huomioon ilmaston muutoksen , meneillään olevan massasukupuuton ja mahdollisen aikavälin niin luultavaa on että ihmisen evoluutio ottaa takapakkia ellei ihmiskunta kuole sukupuuttoon sitä ennen. Aika tyhmiäkin kun me ihmiset jo nykyäänkin olemme.

        Älykäs teknologia suuntaa aiemmasta poikkeavalla tavalla sitä, minkälaiset taidot ja valmiudet ovat hyödyllisiä sopeuduttaessa ympäristöön.

        Ennen niin tarpeellinen, tietyn tyyppinen älykkyys käy melko tarpeettomaksi. Käsityötaitoja tarvitsevat vain hyvin harvat.

        Mutta kokonaisuus on hyvin monimutkainen. Jokainen muutos muuttaa koko järjestelmää. Ennustaminen on hyvin, hyvin vaikeaa.


    • Uskototuutta

      Naisista tulee merenneitoja ja apinoiden esi-isät ryömivät merestä kuivalle maalle!
      Tälläistä evoluutiota.

    • tuomiosunnuntai

      Eikös se ajan rattopoika Bushmanni ole profetioita kuunnellut.
      Tänäänkin valtiokirkossa saarnaattii profetiaa, kuinka tuomion aika on bushmanninkin kohdalla tulevaa aikaa.
      Se on profetiaa se, kiellätkö tai myönnätkö sen.
      Kun seisoo kiskoilla ja juna puskee tulemaan aikataulussa jostain, eikä seisoja ymmärrä, tuleeko tai ei, siinä jää alle.
      Ja verrokkina nykyajan juniin, ne on äänettömiä. Jää märkä läntti keulaan kun nasahtaa 160 - 220 km. vauhdilla.

      Hirven ovat sahanneet palolaitos ajolangasta, kun jäi eteen, mutta bushmannin kohdalla jää vain pläntti.

      Siis tuomion ajasta voidaan sanoa, ja verrata tuohon kiskoilla liikkuvaan välineeseen. .. Tämä ajantie, missä kuljetaan astellen, kuka mitenkin, niin tavallaan kiskojamyöten mennään. Yhteen suuntaan ja kovaa.

      • esimerkin.voima

        Miksi tuo verrokki tuli junasta, hirvestä ja ajolangasta.

        Hirvi on "kruunupää" eläin, joka ei tajua varoa vaaraansa. Se seisoo radalla, vaikka kuinka suurella veturilla ajetaan viereen, "soitetaan" torvella, ei se väistä.
        Jotain sen korvienvälistä puuttuu, tässä ajassa, ettei se käsitä vaaraa, siis sitä, joka sen hegengelle on varmasti tuhoisa.

        Se kävelee juuri kiskoilla, joka tuo tuhon. Sen sarvien yläpuolella kulkee ajolanka 25 000 V. voiman alla, joka kuljettaa sen tuhon ajan - eli suunnitellun aikataulun mukaisessa menossa siihen paikkaan.

        Kun vauhti on riittävä, se sinkoaa sen hirven, kuten tuolla Pieksämäen suunnalla tahtui, niin elukan ajonkaan roikkumaan.
        Voiman yhteydessä se oli kuollut.

        Kuolema tuli, vaikka se oletettavasti nauttien kulkutiestään, ei uskonut vaaraan, vaan kulki.

        Aika päättyi, ei ollut kulkijaa ja se elämä, mikä olisi saattanut jatkua oikeissa ympyröissä, koki "ylhäältä" loppunsa.
        Ei se "nähnyt" virran voimaa, mikä saattoi surman kohdalle.

        Sellainen on tämä ihminen. Laittomuuden tilassa on kuin eläin.
        Tepastellen, puhallellen sieraimista henkeä, että minä.
        Ei vaaraa, katsokaa vaikka ylös, ei näy mitään. - kunnes -

        Aika päättyi. Miehet tulevat ja sahaavat ruhon alas.


      • >>> Tänäänkin valtiokirkossa saarnaattii profetiaa, kuinka tuomion aika on bushmanninkin kohdalla tulevaa aikaa.
        Se on profetiaa se, kiellätkö tai myönnätkö sen. >>>

        En usko satuihin, tulivatpa ne miltä hihhulilta tahansa.

        Tuo mainitsemasi asia ei ole profetiaa, vaan se on haaveajattelua niiden osalta, jotka noihin satuihin vielä uskovat.


      • omalehmä

        >>Tänäänkin valtiokirkossa saarnaattii profetiaa,...
        ...Se on profetiaa se, kiellätkö tai myönnätkö sen.

        Tiedä häntä voiko tuota nimittää profetiaksi siinä mielessä kuin sanaa yleisesti käytetään. Ensimmäisen vuosikerran Tuomiosunnuntain saarnat ovat varmaan jotenkin po. ajankohtaan sidoksissa.


      • profetia.kertoo.tulevaa

        Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?

        Kyllä siellä papit ja piispat profetoi. Kuka uskoo, ken ei.

        Mitä se profetia kertoo.?? Siitä, että tässä ja nyt teot tullaan tuomitsemaan siksi, ettei väärintekijä pääse pälkähästä. Näinhän se saarnassaan pappi tänään julisti.

        Väärintekijä tavallaan voi mantrata tuomiotaan yltään pois, ja tekee lähimmäiselleen, mitä tekee, eli sitä, mikä ei ole luomisentakia luvallista. Siitähän se maksu tulee.

        Aivankuin tuo sarvipää kiskojenpäällä, luottaa kokoonsa, ettei vaara uhkaa. Se tulee.


      • profetia.kertoo.tulevaa kirjoitti:

        Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?

        Kyllä siellä papit ja piispat profetoi. Kuka uskoo, ken ei.

        Mitä se profetia kertoo.?? Siitä, että tässä ja nyt teot tullaan tuomitsemaan siksi, ettei väärintekijä pääse pälkähästä. Näinhän se saarnassaan pappi tänään julisti.

        Väärintekijä tavallaan voi mantrata tuomiotaan yltään pois, ja tekee lähimmäiselleen, mitä tekee, eli sitä, mikä ei ole luomisentakia luvallista. Siitähän se maksu tulee.

        Aivankuin tuo sarvipää kiskojenpäällä, luottaa kokoonsa, ettei vaara uhkaa. Se tulee.

        >>>Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?<<<

        Se on kyseisen uskonnon harrastajien toiveajattelua. Se ei tule toteutumaan.


      • SkeptinenLukija
        bushmanni kirjoitti:

        >>>Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?<<<

        Se on kyseisen uskonnon harrastajien toiveajattelua. Se ei tule toteutumaan.

        ">>>Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?<<<
        Se on kyseisen uskonnon harrastajien toiveajattelua. Se ei tule toteutumaan."

        Kaskas, Bushmann sortui juuriitse ennustamaan eli profeetoimaan tulevaisuutta. Nyt vain odotetaan toteutuuko Bushmanin ennuste. Ja mitä luultavammin setouteutuu joten Bushman kumoaa silloin oman väitteensä ettei ihminen pysty ennustamaan edes väärin.


      • SkeptinenLukija kirjoitti:

        ">>>Jos tuomion aika - siis tulevaisuudesta ei ole profetiaa, niin mitä se on?<<<
        Se on kyseisen uskonnon harrastajien toiveajattelua. Se ei tule toteutumaan."

        Kaskas, Bushmann sortui juuriitse ennustamaan eli profeetoimaan tulevaisuutta. Nyt vain odotetaan toteutuuko Bushmanin ennuste. Ja mitä luultavammin setouteutuu joten Bushman kumoaa silloin oman väitteensä ettei ihminen pysty ennustamaan edes väärin.

        >>> Kaskas, Bushmann sortui juuriitse ennustamaan eli profeetoimaan tulevaisuutta. >>

        En profetoinut. Ilmoitin vain, että sadut ovat satuja ja ne eivät toteudu tulevaisuudessam vaikka joku typerys niihin vuonna 2016 uskookin.

        >>> Nyt vain odotetaan toteutuuko Bushmanin ennuste. Ja mitä luultavammin setouteutuu joten Bushman kumoaa silloin oman väitteensä ettei ihminen pysty ennustamaan edes väärin. >>>

        Tietenkin ennuste siitä, että jonkin taikauskoisen beduiiniporukan näky ei tule toteutumaan tulevaisuudessa, on totta nyt ja tulevaisuudessa, koska näin asia on.

        Tulevaisuutta ei voi ennustaa, niin sen pohjalta voi sanoa, että minkään sandaaliporukan näyt eivät tule toteutumaan nyt, eikä tulevaisuudessa, eikä sen sanominen ole mikään ennustus. Se on fakta.

        Aivan kuten nyt voi jokainen sanoa, että Aku Ankka ei tule koskaan keskuuteemme todellisena hahmona sarjakuvastaan, niin ei sekään ole profetia tai ennustus, koska näin on.


    • Jesajaseiska

      Lukisit edes vanhan testamentin jo toteutuneet ennustukset Jeesuksesta, niin ehkä tajuaisitkin jotain.

      • >>> Lukisit edes vanhan testamentin jo toteutuneet ennustukset Jeesuksesta, niin ehkä tajuaisitkin jotain. >>>

        Vanhan testamentin ennustukset eivät ole toteutuneet juutalaisten mielestä, joiden pyhä kirja se on.

        Eräs juutalaisuuden esoteerinen lahko keksi pari tuhatta vuotta sitten, että ne ennustukset ovatkin Jeesuksesta. No eivätpä olleet, kuten tänään voimme havaita.


      • SkeptinenLukija
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Lukisit edes vanhan testamentin jo toteutuneet ennustukset Jeesuksesta, niin ehkä tajuaisitkin jotain. >>>

        Vanhan testamentin ennustukset eivät ole toteutuneet juutalaisten mielestä, joiden pyhä kirja se on.

        Eräs juutalaisuuden esoteerinen lahko keksi pari tuhatta vuotta sitten, että ne ennustukset ovatkin Jeesuksesta. No eivätpä olleet, kuten tänään voimme havaita.

        Juutalaiset odottivat ensimmäisellävuosisadalla innolla messiasta ja heprealaisesta raamatusta etsittiin kiihkeästi tätä koskevia ennustuksia. Sitten jos jonkun kohdalla nämä ennustukset sattuivat täyttymään, fanaattiset juutalaiset leimasivat tämän heidän messiaakseen ja vuorostaan roomalaiset ristiinnaulitsivat tämän. Sitten sattui niin että eräs galilealainen puuseppä eksorkisti leimattiin messiaaksi, kaikki eivät tähän uskoneet mutta tarpeeksi suuri porukka kuitenkin. Myös tämä galilealainen päätyi ristille monien muiden messiaskandidaattien tavoin. ainoa poikkeus vain oli etteivät galilealaisen seuraajat hylänneet messiastaan eivätkä lakanneet uskomasta häneen tämän kuolemankaan jälkeen.


      • koettakaas.ymmärtää
        SkeptinenLukija kirjoitti:

        Juutalaiset odottivat ensimmäisellävuosisadalla innolla messiasta ja heprealaisesta raamatusta etsittiin kiihkeästi tätä koskevia ennustuksia. Sitten jos jonkun kohdalla nämä ennustukset sattuivat täyttymään, fanaattiset juutalaiset leimasivat tämän heidän messiaakseen ja vuorostaan roomalaiset ristiinnaulitsivat tämän. Sitten sattui niin että eräs galilealainen puuseppä eksorkisti leimattiin messiaaksi, kaikki eivät tähän uskoneet mutta tarpeeksi suuri porukka kuitenkin. Myös tämä galilealainen päätyi ristille monien muiden messiaskandidaattien tavoin. ainoa poikkeus vain oli etteivät galilealaisen seuraajat hylänneet messiastaan eivätkä lakanneet uskomasta häneen tämän kuolemankaan jälkeen.

        kas, kas. Siinäpä mies. En usko ennustuksiin. Mutta, toisesta suupielestä kertoo, kuinka ennustukset toteutui.

        Mitkä ennustukset? Ne, joista jo vanhanliiton kansa viettäessään temppeleissä uhraamista, niin kertoivat.

        Ensimmäinen uhri- sijaisesta tapahtui Edenissä.

        Se viesti ja päättyi täydelliseen uhriin, josta yritit selitellä, .. eli se toteutui ja kas.

        jatkokin on olemassa. "Juna kulkee aikataulun mukaan" -
        Siis miksi kulkee? Siksi, kun sillä on suunnitelma kulkea.
        Miksi sillä on suunnitelma kulkea? Siksi, että he, jotka haluavat kyytiin, pääsisivät asemalta odottavaan junaan.

        Siis palikkatestikertoimella esimerkki kuuluttaa ajan kuluvan ja toteutuneet luo toteutumaa tuonnempana.
        Se on profetiaa se . Mikä tapahtui, mitä tapahtuu ja mitä tuleman pitää. ....

        Ei pidä olla sokea, että ei osaa lukea, jos väitteenä on se "puusepän poika" .... Siis kun on, niin ON. Ja vaikka tuntuu, että vääränrahanpainajat ovat väärän vitosen tuoneet pöytään, se ei ole oikea, siis väittämä väärästä vitosesta, että poika jäi hautaan.

        Oikeassa "rahassa" ,jossa on lunastushinta - kertomus vie aikaan, että Hän on Ylimmäisenä pappina.

        Profetia - tuleva Kuningas. jne. Siis. juna-kulkee-aikataulussa.


    • Kirjakääröt

      Jes.63:3. Biblia (1776). Minä sotkun viinakuurnan yksinäni, ja ei yksikään kansasta minun kanssani. Minä heitä vihassani, ja sotkun heitä julmuudessani, siitä on heidän verensä priiskunut vaatteisiini, ja minä olen saastuttanut kaikki minun pukuni.

    • Bibeln

      Busmannin ja muidenkin epäuskoisten esittäessä muka-tietäväisiä arvioita profetioista, heiltä unohtuu eräs tärkeä asia, nimittäin he yrittävät syntiinlankeemuksessa pimentyneen ja tyhmistyneen järkensä avulla ymmärtää asioita jotka eivät ole ihmisten ymmärrettävissä. On kuin koiran turkissa asuva järjetön kirppu yrittäisi selittää rtoisille kirpuille miten koira toimii. Eihän se siitä mitään ymmärrä, näkee vain toimivan, muttei ymmärrä siitä mitään.

      Jumalalle kaikki on mahdollista, niin kaiken luominen tyhjästä kuin tulevaisuudenkin ennustaminen, sillä Jumalalle mikään ei ole mahdotonta.

      Mutta se on tähän kyllä todettava että luterilaisuuden piirissä esiintyy huomattavasti vähemmän tällaisia omatekoisia "profeettoja" joita vapaat suunnat, kaikenmaailman "tuomasmessut, viidesläisyys, helluntaikarismaanikot ym. ovat pullollaan. He KUVITTELEVAT olevansa profeettoja ja ennustavansa jotain mutta heidän ennustuksiaan voisi kuka tahansa luetella tuhansittain eikä yksikään niistä ole toteutunut.

      Sama koskee muutakin hurmostoimintaa kuten sairaiden parantamis-showta jota on alettu pyörittää jo kirkoissakin kun on liian lepsuja kirkkoherroja jotka päästävät nämä eksyttäjä-lahkolaiset kirkkoihinsa pitämään sirkustaan.

      Oikeassa kristillisyydessä on aina ymmärretty että oja on kahden puolen tietä:

      -> sekä uskon kieltäminen kokonaan (liberalismi) että hurmahenkisyys.

      • >>>Busmannin ja muidenkin epäuskoisten esittäessä muka-tietäväisiä arvioita profetioista, heiltä unohtuu eräs tärkeä asia, nimittäin he yrittävät syntiinlankeemuksessa pimentyneen ja tyhmistyneen järkensä avulla ymmärtää asioita jotka eivät ole ihmisten ymmärrettävissä. >>>

        Höpsis.

        Esimerkkini Mubarakista osoitti, että mikäli joku onnistuisi ennustamaan tulevaisuutta ja kertomaan meille vaikkapa jonkin vinksahtaneen jumalan suunnitelmista etukäteen, me toisimme ja meillä olisi mahdollisuus ja valta toimia.

        Kuvitteellinen Mubarak olisi ollut typerä ja hölmö, jos hän olisi vain katsonut että tuleeko kapina, tuleeko mielenosoitukset ja tuleeko vallankumous.

        Tietenkin jokainen meistä olisi heti alkanut keksiä vastasuunnitelmaa, että tiedetty tulevaisuus ei toteutuisi.

        Joten siksi yksikään meille paljastettu näky tulevaisuudesta ei voi koskaan toteutua.

        Jos näin olisi, meillä ei olisi omaa tahtoa puuttua asioiden kulkuun.

        Jos joku ennustaisi sinulle, että tulet jäämään auton alle 12.01.2017, niin olisitko niin typerä, että poistuisit asunnostasi kyseisenä päivänä hetkeksikään?

        Et olisi, vaan haluat uhmata ennustusta, profetiaa ja lukitset itsesi kotiisi koko päiväksi jotta profetia saa pitkän nenän.

        Mutta jos asiaa ei sinulle kerrottaisi, niin tokihan tilanne muuttuisi dramaattisesti.

        >>> Jumalalle kaikki on mahdollista, niin kaiken luominen tyhjästä kuin tulevaisuudenkin ennustaminen, sillä Jumalalle mikään ei ole mahdotonta. >>>

        Kvanttifysiikan aikakaudella yksikään noista asioista ei ole enää yhdellekään jumalalle mahdollinen, edes jonkun typeryksen villissä mielikuvituksessa. Saa kuvitella, mutta mahdollista se ei ole. Aikuinen, joka uskoo satuja ja vastoin reaalielämän mahdollisuuksia, on typerys.

        Ajatuksesi oli totta vielä 1500-1600-luvuilla, mutta eipä enää, pahoittelen. Jumalat joutuvat nöyrtymään tiedon edessä, sinunkin jumalasi.


      • kerettiläinen-
        bushmanni kirjoitti:

        >>>Busmannin ja muidenkin epäuskoisten esittäessä muka-tietäväisiä arvioita profetioista, heiltä unohtuu eräs tärkeä asia, nimittäin he yrittävät syntiinlankeemuksessa pimentyneen ja tyhmistyneen järkensä avulla ymmärtää asioita jotka eivät ole ihmisten ymmärrettävissä. >>>

        Höpsis.

        Esimerkkini Mubarakista osoitti, että mikäli joku onnistuisi ennustamaan tulevaisuutta ja kertomaan meille vaikkapa jonkin vinksahtaneen jumalan suunnitelmista etukäteen, me toisimme ja meillä olisi mahdollisuus ja valta toimia.

        Kuvitteellinen Mubarak olisi ollut typerä ja hölmö, jos hän olisi vain katsonut että tuleeko kapina, tuleeko mielenosoitukset ja tuleeko vallankumous.

        Tietenkin jokainen meistä olisi heti alkanut keksiä vastasuunnitelmaa, että tiedetty tulevaisuus ei toteutuisi.

        Joten siksi yksikään meille paljastettu näky tulevaisuudesta ei voi koskaan toteutua.

        Jos näin olisi, meillä ei olisi omaa tahtoa puuttua asioiden kulkuun.

        Jos joku ennustaisi sinulle, että tulet jäämään auton alle 12.01.2017, niin olisitko niin typerä, että poistuisit asunnostasi kyseisenä päivänä hetkeksikään?

        Et olisi, vaan haluat uhmata ennustusta, profetiaa ja lukitset itsesi kotiisi koko päiväksi jotta profetia saa pitkän nenän.

        Mutta jos asiaa ei sinulle kerrottaisi, niin tokihan tilanne muuttuisi dramaattisesti.

        >>> Jumalalle kaikki on mahdollista, niin kaiken luominen tyhjästä kuin tulevaisuudenkin ennustaminen, sillä Jumalalle mikään ei ole mahdotonta. >>>

        Kvanttifysiikan aikakaudella yksikään noista asioista ei ole enää yhdellekään jumalalle mahdollinen, edes jonkun typeryksen villissä mielikuvituksessa. Saa kuvitella, mutta mahdollista se ei ole. Aikuinen, joka uskoo satuja ja vastoin reaalielämän mahdollisuuksia, on typerys.

        Ajatuksesi oli totta vielä 1500-1600-luvuilla, mutta eipä enää, pahoittelen. Jumalat joutuvat nöyrtymään tiedon edessä, sinunkin jumalasi.

        >> Esimerkkini Mubarakista osoitti, että mikäli joku onnistuisi ennustamaan tulevaisuutta ja kertomaan meille vaikkapa jonkin vinksahtaneen jumalan suunnitelmista etukäteen, me toisimme ja meillä olisi mahdollisuus ja valta toimia.

        Kuvitteellinen Mubarak olisi ollut typerä ja hölmö, jos hän olisi vain katsonut että tuleeko kapina, tuleeko mielenosoitukset ja tuleeko vallankumous.

        Tietenkin jokainen meistä olisi heti alkanut keksiä vastasuunnitelmaa, että tiedetty tulevaisuus ei toteutuisi.

        Joten siksi yksikään meille paljastettu näky tulevaisuudesta ei voi koskaan toteutua.<<

        Paitsi, jos ne on kerrottu VERTAUSKUVIEN muodossa...

        Matt.13
        10 Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: "Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?"
        11 Hän vastasi ja sanoi: "Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.
        12 Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        13 Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä.
        14 Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö.
        15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'
        16 Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.


      • kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Esimerkkini Mubarakista osoitti, että mikäli joku onnistuisi ennustamaan tulevaisuutta ja kertomaan meille vaikkapa jonkin vinksahtaneen jumalan suunnitelmista etukäteen, me toisimme ja meillä olisi mahdollisuus ja valta toimia.

        Kuvitteellinen Mubarak olisi ollut typerä ja hölmö, jos hän olisi vain katsonut että tuleeko kapina, tuleeko mielenosoitukset ja tuleeko vallankumous.

        Tietenkin jokainen meistä olisi heti alkanut keksiä vastasuunnitelmaa, että tiedetty tulevaisuus ei toteutuisi.

        Joten siksi yksikään meille paljastettu näky tulevaisuudesta ei voi koskaan toteutua.<<

        Paitsi, jos ne on kerrottu VERTAUSKUVIEN muodossa...

        Matt.13
        10 Niin hänen opetuslapsensa tulivat ja sanoivat hänelle: "Minkätähden sinä puhut heille vertauksilla?"
        11 Hän vastasi ja sanoi: "Sentähden, että teidän on annettu tuntea taivasten valtakunnan salaisuudet, mutta heidän ei ole annettu.
        12 Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on.
        13 Sentähden minä puhun heille vertauksilla, että he näkevin silmin eivät näe ja kuulevin korvin eivät kuule, eivätkä ymmärrä.
        14 Ja heissä käy toteen Esaiaan ennustus, joka sanoo: 'Kuulemalla kuulkaa, älkääkä ymmärtäkö, ja näkemällä nähkää, älkääkä käsittäkö.
        15 Sillä paatunut on tämän kansan sydän, ja korvillaan he työläästi kuulevat, ja silmänsä he ovat ummistaneet, etteivät he näkisi silmillään, eivät kuulisi korvillaan, eivät ymmärtäisi sydämellään eivätkä kääntyisi ja etten minä heitä parantaisi.'
        16 Mutta autuaat ovat teidän silmänne, koska ne näkevät, ja teidän korvanne, koska ne kuulevat.

        >>> Paitsi, jos ne on kerrottu VERTAUSKUVIEN muodossa... >>>

        No muotoilepas nyt meille vertauskuvallinen profetia, jonka olisit antanut Mubarakille vaikkapa kesällä 2010, jos mielikuvituskaverisi olisi kertonut sinulle, että Egyptissä alkaa keväällä 2011 vallankumous, joka johtaa Mubarakin eroon.

        Eli nyt toimit kuten raamatussa toimitaan, eli tapahtumien jälkeen laaditaan profetian muotoon vertauskuvallista höpinää, jonka sitten tulevaisuuden ihminen voi nähdä, että olipas mainio profetia tuossa.

        Mitähän sellainen jumala ajattelee, joka päättelee, että paras viesti jumalalta alamaisille on sellainen, jota alamainen ei ymmärrä?

        Millainen pomo olisi muuten sellainen, joka kryptaa kaikki viestinsä niin, että kukaan talossa ei ymmärrä häntä?

        >> Sillä sille, jolla on, annetaan, ja hänellä on oleva yltäkyllin; mutta siltä, jolla ei ole, otetaan pois sekin, mikä hänellä on. >>>

        Jeesushan kuvailee tässä aika mainiosti oikeistolaista markkinataloutta. Onko tuollaista sitten Taivaassa?

        Ne jotka ovat rikkaita jo nyt, ovat sitten saatanan rikkaita ja ne, joilla ei ole nyt juuri mitään, ovatkin sitten täysin ilman yhtään mitään. Jos tuo nokkela vertauskuva maalaili jotain taivaasta, niin sehän on selkeästi minun paikkani sittenkin!


    • SkeptinenLukija

      Ennustaminen on hyvinkin mahdollista, ja kukavain voi yrittää päätellä mitä seuraavaksi tapahtuu ja tuleman pitää. Ihmisaivoille ennustaminen ja ennakointi on luonnollista esimerkiksi valoaaltojen silmille näköhavaintomana välittämällä kuvalla kestaa viisi sekunttia välittyä aivoihin ja muodostua päänsisällä kuvaksi, aivojen on siis tiedettävä ennalta mitä viiden sekunnin päästä tapahtuu tai ihmiselle on hengenlähtö lähellä, sillä se viisi sekuntyiakin on hengen tärkeä. Tavallisen ennustamisen eli profetoimisen eli ennalta arvaamisen lisäksi tunnetaan sellainenkin käsite kuin itsensätoteuttava ennuste jota Bushmann ei selvästikkään tunne, eli ennustus on ennustus vaikka se totuettaakin itsensä kuten nyt vaikka esimerkkinä annettu ennustus uraanin hinnasta. Sitten on niinkutsuttu nostredamilainen ennustus eli ennustuksille jätetään reippaadti tulkinnan varaa jolloin tulkinnasta riippuen ennustus voidaan jälkeenpäin liittää johonkin tulevaisuudessa tahpahtuneeseen ilmiöön esim että Nosdredamus ennusti syyskuun 9/11 terrori iskut.

      Kyllä tulevaisuutta voidaan ennustaa, juurikin merkkejä ja saatavilla olevaa dadaa, tähän perustuu esimerkiksi sään ennustaminen joka 2000-luvulla ihmistyönä vaikka tietokone hoitaa alkorytmit ja tiedonkeruun. On sitten eriasia toteutuuko ennustus ja kuinka tarkasti.

      On myös olemassa niin sanottuja superennustajia:
      www.hs.fi/tiede/a1478755759792
      ja Ylen sivustolla löytyy ohjeet siihenkuinka jokaisesta voi tulla uskottava ennustaja:
      http://yle.fi/aihe/artikkeli/2012/04/14/voiko-kuka-tahansa-ryhtya-uskottavaksi-ennustajaksi

      Kiistän siis Bushmannin väitteen ellei Bushmann todista että säätiedotukset ovat ihmisten kusetusta ja huuhaata. Ja jos Bushmann onnistuu sen todistamaan niin Bushmannia todistamaan ettei ihminen kykene edes arvaamaan tulevaisuutta edes väärin. Jus Bushmann todistaa kisstattomasti nämä kaksi vaatimustani uskon Bushmannin väitteeseen ettei tulevaisuuden ennustaminen ole mahdollista.

      • >>> Kyllä tulevaisuutta voidaan ennustaa, juurikin merkkejä ja saatavilla olevaa dadaa, tähän perustuu esimerkiksi sään ennustaminen >>

        Meteorologien mukaan säätä voidaan ennustaa suhteellisen luotettavasti muutama päivä eteenpäin. Määrätyissä oloissa muutama tunti.

        Sään ennustaminen ei ole varsinaisesti profetoimista, vaan siinä vain lasketaan ennusteita, että miten fysiikan mukaan mikäkin on mahdollista lähiaikoina.

        http://ilmatieteenlaitos.fi/kuinkapitkallesaatavoiennustaa

        >>> ja Ylen sivustolla löytyy ohjeet siihenkuinka jokaisesta voi tulla uskottava ennustaja: >>>

        Heh. Lueppas oikein tarkasti tuo juttu ja sen jälkeen koeta ymmärtää lukemasi tekstin sisältö. Että ihanko oikeasti opit ennustamaan toiselle tulevaisuutta ja ihan oikeasti toimitat profetioita?

        Ohjeet olivat esim. tällaisia:

        >> Kerro henkilölle se, mitä hän haluaa kuulla. Ja kukapa ei haluaisi kuulla olevansa esimerkiksi luova, tasapainoinen, älykäs, muiden mielestä kiinnostava ja inspiroiva. Imartelu siis puree, sillä se on jokaisen mielestä totta. >>>

        Kerro idiootille että hän on älykäs, niin toki saat idiootin sympatiat puolellesi.

        >> Kuvaile tiettyä ominaisuutta ja sen täydellistä vastakohtaa. Kuten, että ”sinä arvostat joissain asioissa rutiineja, mutta toisaalta nautit spontaanisuudesta”. Kuulija keskittää huomionsa siihen osaan, joka sopii häneen. >>

        Tuotakohan tekniikkaa raamatun profeetatkin käyttivät?

        >>> Kokeile erilaisia lauseita, jotka voivat viitata mihin vain. >>>

        No tätä raamattu on täynnä.

        >>> Katso miten kuulija reagoi puheisiisi. Jos sinulle vastataan tyhjällä katseella, siirry nopeasti eteenpäin. Mutta kun hymy tai nyökkäys irtoaa, jää siihen aiheeseen ja tarjoa yksityiskohtia. >>>

        Eli noin helppo on ihmistä huijata ja onkia hänestä sitten tietoja, jotka voit hetken päästä tarjoilla hänelle näkynä, jonka sait joltain jumalalta.

        >>> Mainitse asioita, jotka sopivat useimpiin ihmisiin. Joku osuu kyllä kohdalleen. ”Näen sinun saavuttaneen jotain koulussa, ehkä jonkin palkinnon….” tai ”jotain tapahtui kaksi vuotta sitten, eikä vain, jonkinlainen muutos…” >>>

        Selkeää jumalan profetiaa!

        >>> Jos ennustus menee pieleen, laajenna kommenttia niin, että puhumasi saattaakin koskettaa jotain läheistä ihmistä. Tai sitten se on tapahtumassa vasta tulevaisuudessa. Tai on tapahtunut kauan sitten. Jos kuulija on yhä ihan pihalla puheistasi, heitä vastuu hänelle ja sano, että asia jää hänen mietittäväkseen. >>>

        Mutta hei, raamattuhan on täynnä tätä!

        >> Jos tarkkoja ollaan, näiden tekniikoiden toimiminen ei todista sitä, että "oikeaa" ennustamista ei olisi olemassa. >>

        No jos ei olla ihan niin tarkoja, niin toki ennustaminen on mahdollista.


      • SkeptinenLukija
        bushmanni kirjoitti:

        >>> Kyllä tulevaisuutta voidaan ennustaa, juurikin merkkejä ja saatavilla olevaa dadaa, tähän perustuu esimerkiksi sään ennustaminen >>

        Meteorologien mukaan säätä voidaan ennustaa suhteellisen luotettavasti muutama päivä eteenpäin. Määrätyissä oloissa muutama tunti.

        Sään ennustaminen ei ole varsinaisesti profetoimista, vaan siinä vain lasketaan ennusteita, että miten fysiikan mukaan mikäkin on mahdollista lähiaikoina.

        http://ilmatieteenlaitos.fi/kuinkapitkallesaatavoiennustaa

        >>> ja Ylen sivustolla löytyy ohjeet siihenkuinka jokaisesta voi tulla uskottava ennustaja: >>>

        Heh. Lueppas oikein tarkasti tuo juttu ja sen jälkeen koeta ymmärtää lukemasi tekstin sisältö. Että ihanko oikeasti opit ennustamaan toiselle tulevaisuutta ja ihan oikeasti toimitat profetioita?

        Ohjeet olivat esim. tällaisia:

        >> Kerro henkilölle se, mitä hän haluaa kuulla. Ja kukapa ei haluaisi kuulla olevansa esimerkiksi luova, tasapainoinen, älykäs, muiden mielestä kiinnostava ja inspiroiva. Imartelu siis puree, sillä se on jokaisen mielestä totta. >>>

        Kerro idiootille että hän on älykäs, niin toki saat idiootin sympatiat puolellesi.

        >> Kuvaile tiettyä ominaisuutta ja sen täydellistä vastakohtaa. Kuten, että ”sinä arvostat joissain asioissa rutiineja, mutta toisaalta nautit spontaanisuudesta”. Kuulija keskittää huomionsa siihen osaan, joka sopii häneen. >>

        Tuotakohan tekniikkaa raamatun profeetatkin käyttivät?

        >>> Kokeile erilaisia lauseita, jotka voivat viitata mihin vain. >>>

        No tätä raamattu on täynnä.

        >>> Katso miten kuulija reagoi puheisiisi. Jos sinulle vastataan tyhjällä katseella, siirry nopeasti eteenpäin. Mutta kun hymy tai nyökkäys irtoaa, jää siihen aiheeseen ja tarjoa yksityiskohtia. >>>

        Eli noin helppo on ihmistä huijata ja onkia hänestä sitten tietoja, jotka voit hetken päästä tarjoilla hänelle näkynä, jonka sait joltain jumalalta.

        >>> Mainitse asioita, jotka sopivat useimpiin ihmisiin. Joku osuu kyllä kohdalleen. ”Näen sinun saavuttaneen jotain koulussa, ehkä jonkin palkinnon….” tai ”jotain tapahtui kaksi vuotta sitten, eikä vain, jonkinlainen muutos…” >>>

        Selkeää jumalan profetiaa!

        >>> Jos ennustus menee pieleen, laajenna kommenttia niin, että puhumasi saattaakin koskettaa jotain läheistä ihmistä. Tai sitten se on tapahtumassa vasta tulevaisuudessa. Tai on tapahtunut kauan sitten. Jos kuulija on yhä ihan pihalla puheistasi, heitä vastuu hänelle ja sano, että asia jää hänen mietittäväkseen. >>>

        Mutta hei, raamattuhan on täynnä tätä!

        >> Jos tarkkoja ollaan, näiden tekniikoiden toimiminen ei todista sitä, että "oikeaa" ennustamista ei olisi olemassa. >>

        No jos ei olla ihan niin tarkoja, niin toki ennustaminen on mahdollista.

        Jaa eli kyse olikin siitä voiko joku oikeasti ennustaa tulevaisuutta, annoit kuitenkin aloituksessasi ymmärtää ettei ihminen kykene edes olettamaan tulevaisuudesta mitään oikein saati sitten osumaan ennustuksessaan väärin. Itselläni kun ei ole sinun kriteerejäsii niin niin ennustamisen olemassa olo ei tuota mitään vaikeuksia minulle, se on pääasiassa ihmisen tapa kuvata tulevaa osuipa satunnaisessa arvauksessaan oikein tai väärin esim kaverini kanssa kiisteltiin siitä kenestä tulee yhdysvaltain presidentti, itse veikkasin Clintonia ja kaverini Trumppia. Lopputuloksen tiedätkin kumpi osui ennustuksessaan oikeaan. Raamatun ennustukset ovat puolestaan suurimmilta osin sitä luokkaa että jos sanoisin "Tuo puu taloni vierestä tulee kaatumaan, en tiedä milloin, mutta tulee kaatumaan" niin tulevaisuudessa joku tarkistaa sitten ennustukseni onko joku talon vierestä olevista puista kaadettu. Mutta eivätpä ne Raamatunennustukstkaan mitään erikoisia ole, tavallisia ihmisten arvauksia vain joiden toteutuminen on niiden tulkinnasta kiinni. Sellaiaia tulkinnan varaisia ennustuksia kutsun juurikin Nostradamuksen mukaan nostradamilaisiksi.

        "Meteorologien mukaan säätä voidaan ennustaa suhteellisen luotettavasti muutama päivä eteenpäin. Määrätyissä oloissa muutama tunti. Sään ennustaminen ei ole varsinaisesti profetoimista, vaan siinä vain lasketaan ennusteita, että miten fysiikan mukaan mikäkin on mahdollista lähiaikoina."

        Lisäksi minulle profetoimi en ja ennustaminen on yksi ja sama asia, rakkaalla lapsella kun on monta nimeä. EN näe näillä kahdella asialla mitään eroa. Joten mielestäni on aivan sama ennustavatko vai profetoivatko meteorologit tulevaa säötä. Toiseksi jo muutaman vuoden on ollut tidossa että säätävoidaan ennustaa jo puolenvuodentarkkuudella mutta vain viikonajalta sääennuste on tarkkaa minkäjälkeen hajonta alkaa kasvaa.

        Ps. Luulin että tuon linkin kautta ymmärtäisit mitä tarkoitan profetoimisella eli ennustamisella, mutta jätinnäköjään liikaa tulkinnan varaa. Mutta kuten kerran jo tässä ketjussa sanoin, kaikki ihmiset ovat tyhmiä. Ja tarkennukseksi sanon, ihmiset vain luulevat olevansa viisaita mutta todellisuudessa ovat yhä niitä luolamiehiä jotka värjöttelivät kylmässä peläten tulta ja sapelihammaskissaa.


      • RatkaisevaEro
        SkeptinenLukija kirjoitti:

        Jaa eli kyse olikin siitä voiko joku oikeasti ennustaa tulevaisuutta, annoit kuitenkin aloituksessasi ymmärtää ettei ihminen kykene edes olettamaan tulevaisuudesta mitään oikein saati sitten osumaan ennustuksessaan väärin. Itselläni kun ei ole sinun kriteerejäsii niin niin ennustamisen olemassa olo ei tuota mitään vaikeuksia minulle, se on pääasiassa ihmisen tapa kuvata tulevaa osuipa satunnaisessa arvauksessaan oikein tai väärin esim kaverini kanssa kiisteltiin siitä kenestä tulee yhdysvaltain presidentti, itse veikkasin Clintonia ja kaverini Trumppia. Lopputuloksen tiedätkin kumpi osui ennustuksessaan oikeaan. Raamatun ennustukset ovat puolestaan suurimmilta osin sitä luokkaa että jos sanoisin "Tuo puu taloni vierestä tulee kaatumaan, en tiedä milloin, mutta tulee kaatumaan" niin tulevaisuudessa joku tarkistaa sitten ennustukseni onko joku talon vierestä olevista puista kaadettu. Mutta eivätpä ne Raamatunennustukstkaan mitään erikoisia ole, tavallisia ihmisten arvauksia vain joiden toteutuminen on niiden tulkinnasta kiinni. Sellaiaia tulkinnan varaisia ennustuksia kutsun juurikin Nostradamuksen mukaan nostradamilaisiksi.

        "Meteorologien mukaan säätä voidaan ennustaa suhteellisen luotettavasti muutama päivä eteenpäin. Määrätyissä oloissa muutama tunti. Sään ennustaminen ei ole varsinaisesti profetoimista, vaan siinä vain lasketaan ennusteita, että miten fysiikan mukaan mikäkin on mahdollista lähiaikoina."

        Lisäksi minulle profetoimi en ja ennustaminen on yksi ja sama asia, rakkaalla lapsella kun on monta nimeä. EN näe näillä kahdella asialla mitään eroa. Joten mielestäni on aivan sama ennustavatko vai profetoivatko meteorologit tulevaa säötä. Toiseksi jo muutaman vuoden on ollut tidossa että säätävoidaan ennustaa jo puolenvuodentarkkuudella mutta vain viikonajalta sääennuste on tarkkaa minkäjälkeen hajonta alkaa kasvaa.

        Ps. Luulin että tuon linkin kautta ymmärtäisit mitä tarkoitan profetoimisella eli ennustamisella, mutta jätinnäköjään liikaa tulkinnan varaa. Mutta kuten kerran jo tässä ketjussa sanoin, kaikki ihmiset ovat tyhmiä. Ja tarkennukseksi sanon, ihmiset vain luulevat olevansa viisaita mutta todellisuudessa ovat yhä niitä luolamiehiä jotka värjöttelivät kylmässä peläten tulta ja sapelihammaskissaa.

        "Lisäksi minulle profetoimi en ja ennustaminen on yksi ja sama asia"

        Sellainen mielipiteesi...

        Profetoiminen ja ennusteleminen eivät ole sama asia.


      • SkeptinenLukija kirjoitti:

        Jaa eli kyse olikin siitä voiko joku oikeasti ennustaa tulevaisuutta, annoit kuitenkin aloituksessasi ymmärtää ettei ihminen kykene edes olettamaan tulevaisuudesta mitään oikein saati sitten osumaan ennustuksessaan väärin. Itselläni kun ei ole sinun kriteerejäsii niin niin ennustamisen olemassa olo ei tuota mitään vaikeuksia minulle, se on pääasiassa ihmisen tapa kuvata tulevaa osuipa satunnaisessa arvauksessaan oikein tai väärin esim kaverini kanssa kiisteltiin siitä kenestä tulee yhdysvaltain presidentti, itse veikkasin Clintonia ja kaverini Trumppia. Lopputuloksen tiedätkin kumpi osui ennustuksessaan oikeaan. Raamatun ennustukset ovat puolestaan suurimmilta osin sitä luokkaa että jos sanoisin "Tuo puu taloni vierestä tulee kaatumaan, en tiedä milloin, mutta tulee kaatumaan" niin tulevaisuudessa joku tarkistaa sitten ennustukseni onko joku talon vierestä olevista puista kaadettu. Mutta eivätpä ne Raamatunennustukstkaan mitään erikoisia ole, tavallisia ihmisten arvauksia vain joiden toteutuminen on niiden tulkinnasta kiinni. Sellaiaia tulkinnan varaisia ennustuksia kutsun juurikin Nostradamuksen mukaan nostradamilaisiksi.

        "Meteorologien mukaan säätä voidaan ennustaa suhteellisen luotettavasti muutama päivä eteenpäin. Määrätyissä oloissa muutama tunti. Sään ennustaminen ei ole varsinaisesti profetoimista, vaan siinä vain lasketaan ennusteita, että miten fysiikan mukaan mikäkin on mahdollista lähiaikoina."

        Lisäksi minulle profetoimi en ja ennustaminen on yksi ja sama asia, rakkaalla lapsella kun on monta nimeä. EN näe näillä kahdella asialla mitään eroa. Joten mielestäni on aivan sama ennustavatko vai profetoivatko meteorologit tulevaa säötä. Toiseksi jo muutaman vuoden on ollut tidossa että säätävoidaan ennustaa jo puolenvuodentarkkuudella mutta vain viikonajalta sääennuste on tarkkaa minkäjälkeen hajonta alkaa kasvaa.

        Ps. Luulin että tuon linkin kautta ymmärtäisit mitä tarkoitan profetoimisella eli ennustamisella, mutta jätinnäköjään liikaa tulkinnan varaa. Mutta kuten kerran jo tässä ketjussa sanoin, kaikki ihmiset ovat tyhmiä. Ja tarkennukseksi sanon, ihmiset vain luulevat olevansa viisaita mutta todellisuudessa ovat yhä niitä luolamiehiä jotka värjöttelivät kylmässä peläten tulta ja sapelihammaskissaa.

        Sellainen ei ole profetoimista, että laskee fysiikan perusteella, missä jokin esine on määrätyillä fysiikan spekseillä 10 sekunnin päästä. Se on tiedettä.

        Eli jos maassa on jalkapallo ja me laskemme etukäteen voimat, joita palloon kohta kohdistetaan, niin mikäli luvut ovat oikein, sieltä pallo löytyy, mihin laskut osoittavat.

        Toki raamatun kirjoittaneet taikauskoiset pölvästit olisivat pitäneet sitä suurena magiana ja taikuutena, mikä on nykyisin ihan normaalia laskentaa.

        Sama on sään "ennustamisen" kanssa.

        Se ei ole profetoimista tai ennustamista, vaan se on fysiikan lakien mukaista ennustetta. Näillä ja näillä fysiikan tapahtumilla on huomenna tällainen sää ja taas näillä arvoilla on tällainen.

        Jos ennusteen tapahtumat toteutuvat, sää on juuri sellainen, kuin mitä ennustettiin. Jos ennusteen tapahtumat menevät 100 kilometriä ohi, siellä on sellainen sää mitä ennustettiin toisaalle, mutta ennustepaikkakunnalla saattaa tulla itku silmään, jos on ulkokinkerit sillä ennusteella.


      • bushmanni kirjoitti:

        Sellainen ei ole profetoimista, että laskee fysiikan perusteella, missä jokin esine on määrätyillä fysiikan spekseillä 10 sekunnin päästä. Se on tiedettä.

        Eli jos maassa on jalkapallo ja me laskemme etukäteen voimat, joita palloon kohta kohdistetaan, niin mikäli luvut ovat oikein, sieltä pallo löytyy, mihin laskut osoittavat.

        Toki raamatun kirjoittaneet taikauskoiset pölvästit olisivat pitäneet sitä suurena magiana ja taikuutena, mikä on nykyisin ihan normaalia laskentaa.

        Sama on sään "ennustamisen" kanssa.

        Se ei ole profetoimista tai ennustamista, vaan se on fysiikan lakien mukaista ennustetta. Näillä ja näillä fysiikan tapahtumilla on huomenna tällainen sää ja taas näillä arvoilla on tällainen.

        Jos ennusteen tapahtumat toteutuvat, sää on juuri sellainen, kuin mitä ennustettiin. Jos ennusteen tapahtumat menevät 100 kilometriä ohi, siellä on sellainen sää mitä ennustettiin toisaalle, mutta ennustepaikkakunnalla saattaa tulla itku silmään, jos on ulkokinkerit sillä ennusteella.

        Jalkapallon kanssa on se hankaluus, että siihen vaikuttavat tuulenpuuskat, joita on kaoottisena ilmiönä mahdottomuus ennustaa ainakaan riittävällä tarkkuudella, aikaan ja paikkaan.

        Halliolosuhteissa pallon rata on kohtalaisen deterministinen. Pientä hajontaa tulee aina, muun muassa pallon ja potkaisevan koiven pintojen epätasaisuuksista.

        Olennaista taisi olla se, että jos tunnetaan johonkin mekaaniseen liikkeeseen vaikuttavat fysikaaliset olosuhteet, sen voi ennustaa erinomaisen tarkasti.

        Monimutkaiset epälineaariset järjestelmät ovat liian kaoottisia tarkkaan ennustamiseen.

        Ja varsinkin, jos toimijoina ilmiössä on ihmisiä, jotka tietävät ennustuksen etukäteen, osumistarkkuus on surkea.


      • kerettiläinen-
        v.aari kirjoitti:

        Jalkapallon kanssa on se hankaluus, että siihen vaikuttavat tuulenpuuskat, joita on kaoottisena ilmiönä mahdottomuus ennustaa ainakaan riittävällä tarkkuudella, aikaan ja paikkaan.

        Halliolosuhteissa pallon rata on kohtalaisen deterministinen. Pientä hajontaa tulee aina, muun muassa pallon ja potkaisevan koiven pintojen epätasaisuuksista.

        Olennaista taisi olla se, että jos tunnetaan johonkin mekaaniseen liikkeeseen vaikuttavat fysikaaliset olosuhteet, sen voi ennustaa erinomaisen tarkasti.

        Monimutkaiset epälineaariset järjestelmät ovat liian kaoottisia tarkkaan ennustamiseen.

        Ja varsinkin, jos toimijoina ilmiössä on ihmisiä, jotka tietävät ennustuksen etukäteen, osumistarkkuus on surkea.

        >> Jalkapallon kanssa on se hankaluus, että siihen vaikuttavat tuulenpuuskat, joita on kaoottisena ilmiönä mahdottomuus ennustaa ainakaan riittävällä tarkkuudella, aikaan ja paikkaan. <<

        Uskontojen kanssa on vähän sama hankaluus, varsinkin "ainoiden oikeaoppisten", etteivät nekään ota huomioon "tuulenpuuskia"...

        Joh. 3:8
        Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."

        Gal.4
        26 Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.
        27 Sillä kirjoitettu on: "Iloitse, sinä hedelmätön, joka et synnytä, riemahda ja huuda sinä, jolla ei ole synnytyskipuja. Sillä yksinäisellä on paljon lapsia, enemmän kuin sillä, jolla on mies."


    • Tarkkaväännös

      Jes.13:1. Ennustus Baabelista, Jesajan, Aamoksen pojan, näkemä. Biblia (1776). Babelin kuorma, jonka Jesaia Amatin poika näki.

    • kerettiläinen-

      No saapa nähdä, miten tämäkin beduiinien satukirjan ennustus tulee toteutumaan...
      Eikä kukaan voi väittää, että se olisi tehty "jälkikäteen", sillä vielä vähän aikaa sitten bushmannilaisetkaan eivät uskoneet sen toteutuvan, toisin kuin jotkut uskovat.

      Dan.2
      40 Ja neljäs valtakunta on tuleva, luja kuin rauta; niinkuin rauta musertaa ja särkee kaiken, niinkuin rauta murskaa, niin se on musertava ja murskaava ne kaikki.
      41 Ja että sinä näit jalkain ja varvasten olevan osittain savenvalajan savea, osittain rautaa, se merkitsee, että se on oleva hajanainen valtakunta; kuitenkin on siinä oleva raudan lujuutta, niinkuin sinä näit rautaa olevan saven seassa.
      42 Ja että jalkojen varpaat olivat osaksi rautaa, osaksi savea, se merkitsee, että osa sitä valtakuntaa on oleva luja, osa sitä on oleva hauras.
      43 Että sinä näit rautaa olevan saven seassa, se merkitsee, että vaikka ne sekaantuvat toisiinsa ihmissiemenellä, ne eivät yhdisty toinen toiseensa, niinkuin ei rautakaan sekaannu saveen.
      44 Mutta niiden kuningasten päivinä on taivaan Jumala pystyttävä valtakunnan, joka on kukistumaton iankaikkisesti ja jonka valtaa ei toiselle kansalle anneta. Se on musertava kaikki ne muut valtakunnat ja tekevä niistä lopun, mutta se itse on pysyvä iankaikkisesti,
      45 niinkuin sinä näit, että kivilohkare irtautui vuoresta - ei ihmiskäden voimasta - ja murskasi raudan, vasken, saven, hopean ja kullan. Suuri Jumala on ilmoittanut kuninkaalle, mitä tämän jälkeen on tapahtuva. Ja uni on tosi ja sen selitys
      luotettava."

      Nyt on toinen ääni kellossa...

      http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-2000001910620.html

      https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/148082-tutkija-ennustaa-nykyinen-eu-hajoaa-10-vuoden-sisalla

      • SkeptinenLukija

        Muista se että Raamatun ennustukset ovat tulkinnan varaisia ja ihmisten kirjoittamia. Danielin unet voi tulkita monella eritavalla eriaikoina, ainoa tulkitsematon asia on se että kultainen pää on Nebukadnessar itse mutta se ei poista sitä todellisuutta että Danielin kirja on kirjoitettu 200-500 vuotta alexanteri suuren kuoleman jälkeen.


      • kerettiläinen-
        SkeptinenLukija kirjoitti:

        Muista se että Raamatun ennustukset ovat tulkinnan varaisia ja ihmisten kirjoittamia. Danielin unet voi tulkita monella eritavalla eriaikoina, ainoa tulkitsematon asia on se että kultainen pää on Nebukadnessar itse mutta se ei poista sitä todellisuutta että Danielin kirja on kirjoitettu 200-500 vuotta alexanteri suuren kuoleman jälkeen.

        Nuo kuvapatsaan "jalat ja varpaat" on kuitenkin tulkittu tarkoittavan EU:ta aikana, jolloin ei ollut vielä nähtävissä sen hajoaminen. No nyt on.

        Matt. 21
        42 Jeesus sanoi heille: "Ettekö ole koskaan lukeneet kirjoituksista: 'Se kivi, jonka rakentajat hylkäsivät, on tullut kulmakiveksi; Herralta tämä on tullut ja on ihmeellinen meidän silmissämme'?
        43 Sentähden minä sanon teille: Jumalan valtakunta otetaan teiltä pois ja annetaan kansalle, joka tekee sen hedelmiä.
        44 Ja joka tähän kiveen kaatuu, se ruhjoutuu, mutta jonka päälle se kaatuu, sen se murskaa."
        45 Kun ylipapit ja fariseukset kuulivat nämä hänen vertauksensa, ymmärsivät he, että hän puhui heistä.
        46 Ja he olisivat tahtoneet ottaa hänet kiinni, mutta pelkäsivät kansaa, koska se piti häntä profeettana


      • >>> No saapa nähdä, miten tämäkin beduiinien satukirjan ennustus tulee toteutumaan >>>

        Kuten ne kaikki muutkin, eli ei mitenkään.

        >>> Eikä kukaan voi väittää, että se olisi tehty "jälkikäteen", sillä vielä vähän aikaa sitten bushmannilaisetkaan eivät uskoneet sen toteutuvan, toisin kuin jotkut uskovat. >>>

        Danielin kirja on sellaista historiallista virhettä ja aivopierua täynnä, että miten tyhmä ihmisen pitää olla sen sisältöä vielä palvoessaan?

        >>> Dan.2 >>>

        Hauska yksityiskohta raamatun luotettavuudesta on maininta Nebukadnessarin seitsemän vuoden poissaolosta hallitsemisesta, sillä tuolta ajalta on tuhansia ja taas tuhansia savitauluja kyseiseltä ajalta täynnä tietoa, eikä yhdessäkään asiaa mainita. No eipä se mikään ihme ole koska raamattu on huuhaata.

        http://www.evl.fi/raamattu/1992/Dan.2.html#o2

        Huvittavaa tässä Danielin höpinässä on se, että sehän on suoraan psykologian oppikirjasta, eli Daniel kertoo kuninkaalle sen, mitä kuningas haluaakin kuulla:

        "Sinulle, kuningas, kuninkaiden kuningas, on taivaan Jumala antanut valtakunnan, vallan, voiman ja kunnian. 38 Hän on myös antanut kaikkialla valtaasi ihmiset, maan eläimet ja taivaan linnut ja tehnyt sinut niiden herraksi.

        Oikein metsän eläimetkin on luotu palvelemaan Nebukadnessaria. Hui kuinka jänskää! Ei varmaan halunnut kuulla tuollaista itsestään? No kukapa ei haluaisi kuulla, etenkään jonkin profeetan suusta. Olet suurin, kaunein ja mahtavin.

        Mutta takaisin tuohon huuhaa-profetiaan:

        Tuon profetian liittäminen jotenkin Euroopan unioniin kyllä kertoo jotain sellaista miettivän loogisuudesta ja mielenlaadusta.

        Se tarkoittaa sitä, että koko eletty historia on unohdettava ja kuviteltava, että Euroopassa ei ole tapahtunut sen historiallisia tapahtumia, koska tässä on kuitenkin ollut kansainvaellusta, feodalismia, brittiläistä imperiumia ja kahden blokin kylmä sota yms yms yms, eli Eurooppa on yhdistynyt ja jakaantunut lukemattomia kertoja tässä 2000 vuoden aikana, Rooman valtakunnan jälkeen.

        Aikuisten oikea ennustus on jotain sellaista, missä asioita kutsutaan niiden omilla nimillä ja ajankohta ilmoitetaan etukäteen niin, ettei selittelylle jää sijaa.


    • pyhpyhjapyh

      Aloittajan valheet eivät hetkauta.

    • JumalaPäättää

      Ihmisten omalähtöiset profetoinnit lankeavat tyhjiin. Eri asia sitten ovat Jumalan ilmoitukset. Kaikkivaltias Jumala on kykenevä toteuttamaan tahtonsa ja Jumalan antama profetia ilman muuta toteutuu. Siitä tunnetuin esimerkki on Israel.

      Raamattu varoittaa valheprofeetoista. Hyvin turvallinen tapa on rajoittaa profetioiden tulkinta niihin profetioihin, jotka ovat Raamatussa.

      • omalehmä

        >>Raamattu varoittaa valheprofeetoista. Hyvin turvallinen tapa on rajoittaa profetioiden tulkinta niihin profetioihin, jotka ovat Raamatussa.>>

        No, hyvä, että varoittaa! Miksi kuitenkin noita Raamatunprofetioita pitää tulkita? Tulkitsijahan voi kääntää "mustan valkoiseksi" aina sen mukaan mikä tuntuu kulloiseenkin tilanteeseen sopivalta. Kristilliset pari vuosituhattahan on täynnä pieleen menneitä profetioiden tulkintoja, esim: http://www.ilmatar.net/~np/misc/maailmanloppu.php
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_maailmanlopun_päivämääristä


      • kerettiläinen-

      • kerettiläinen-
        kerettiläinen- kirjoitti:

        >> Ihmisten omalähtöiset profetoinnit lankeavat tyhjiin. Eri asia sitten ovat Jumalan ilmoitukset. Kaikkivaltias Jumala on kykenevä toteuttamaan tahtonsa ja Jumalan antama profetia ilman muuta toteutuu. Siitä tunnetuin esimerkki on Israel. <<

        Matt. 24:11
        Ja monta väärää profeettaa nousee, ja he eksyttävät monta

        https://www.google.fi/search?q=kaksi jerusalemia&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=XjczWKbsOMqq8wetmZ6ACA

        Tämä on siis tarkka osoite, jota tarkoitin.

        http://www.arvioikaa.com/JE.html


    • "Sinulle, bushmanni kuningas, kuninkaiden kuningas, on taivaan Jumala antanut valtakunnan, vallan, voiman ja kunnian. 38 Hän on myös antanut kaikkialla valtaasi ihmiset, maan eläimet ja taivaan linnut ja tehnyt sinut niiden herraksi.

      Ei siinä ole yhtään ennustusta se on tosiasia hyvä bushmanni. Vain sinä määrittelet miten asian koet aivan kuten kaikki yläolevat viestisi osoittavat.
      Uskonnot poliittiset aatteet kaikesta sinulla on sinun reaktiosi, et sanallakan valehtele et käytä muuta kuin OMAA kaiken kattavaa valtaasi aivan kuin minä tässä omaani.
      Maailma on sellainen millaisena sen näet.
      Tutustu vaikka urheiluvalmennukseen. Eikö vain siellä pidetä erittäin tärkeänä että pitää oppia voittamaan. Mentaalivalmennus, psyykkaus, mitä sanaa lie käyttävätkään, on nähtävä itsensä voittajana. Jos sinua olisi valmennettu lapsesta alkaen minkälainen kuningas mahtaisitkaan olla? Vai peräti voittaja? Nyt sinun on tyytyminen siihen miten itsesi koet, ei sinä ole mitään pahaa. Salli itsellesi nähdä asiat uudessa "valossa" tulet näkemään ne uudessa valossa.
      Muinaisen tekstin kirjoittajalla on ollut syynsä kirjoittaa Davidista siten kuin kirjoitti, syytä voi arvailla? Valtava vaikutus ko. tekstillä on vieläkin. Tällekin saitille satoja seuraajia ja kymmeniä kirjoittajia, eikä loppua näy.

      • vai oliko se Daniel. idea on sama jokainen on oma kuninkaansa siinä miten maailmansa kokee ja näkee.
        Se että minulla on sellainen Eurooppa millaisena sen näen on tämä juuri siksi että "historia" on sellainen kuin on. Jälleen aivan omasta mielihalustani voin määritellä että Danielille kirjoitettu ennustus on ollut tärkeässä osaan historian muovaamisessa.
        usan-tulevaa politiikkaa ennustetaan valtavalla intohimolla itsensä täyspäiseksi kokevien ihmisten joukossa koko ajan. Ei ennustaminen ole ollenkaan merkityksetöntä ainakaan heille


      • enkelipallo kirjoitti:

        vai oliko se Daniel. idea on sama jokainen on oma kuninkaansa siinä miten maailmansa kokee ja näkee.
        Se että minulla on sellainen Eurooppa millaisena sen näen on tämä juuri siksi että "historia" on sellainen kuin on. Jälleen aivan omasta mielihalustani voin määritellä että Danielille kirjoitettu ennustus on ollut tärkeässä osaan historian muovaamisessa.
        usan-tulevaa politiikkaa ennustetaan valtavalla intohimolla itsensä täyspäiseksi kokevien ihmisten joukossa koko ajan. Ei ennustaminen ole ollenkaan merkityksetöntä ainakaan heille

        >>> Jälleen aivan omasta mielihalustani voin määritellä että Danielille kirjoitettu ennustus on ollut tärkeässä osaan historian muovaamisessa. >>>

        Toki omasta mielihalustasi voit määritellä ihan mitä haluat.

        Danielin "ennustukset" ovat hirveää kuraa ja ne sopivat aikaan kuin aikaan. Kuka tahansa pennin profeetta Hakaniemen Alkon lähistöltä osaa laukoa samanlaisia "profetioita".

        Minä lausun nyt profetian, joka toimii tästä eteenpäin sanotaan tuhat vuotta ihan kelvollisena:

        Loton pelaaja on kuningasten kuningas ja ei ole mitään järkevämpää tapaa sijoittaa rahojaan, kuin pelata lottoa. Lottovoiton saa käyttämällä numeroita 1-39 siinä järjestyksessä, jossa lottokone ne arpoo.

        Lottovoiton voi saada käyttämällä numeroita 10-29 joillakin viikolla ja taas käyttämällä vain numeroita 2-35, lottovoitto voi osua myös kohdalle. Myös numerot 1-20 voivat tuoda voiton, kuten numerot 21-39. Saattaa olla, että tulevaisuudessa pitää tietää 10 numeroa oikein viidestäkymmenestä tai sitten ei.

        Siinäpä oli nyt Danielin tyyliin laadittu profetia, joka osuu oikeaan jokaisella viikolla tästä eteenpäin niin kauan kuin lottoa pelataan.

        Olkaa hyvä, maksa mitään ja toimii joka viikko tästä eteenpäin.


    • 10-25

      Jälkiviisaat ovat naureskelleet, että miksi Neuvostoliiton romahdus tuli yllätyksenä,

      Melkoinen hyllymetrimäärä erilaista kirjallisuutta pitää heittä roskiin, mielipuolten höperhtimisenä, jos haluaa tuhota kaiken sen mitä kirjoitettiin jo -70luvulta alkaen neukkulan tuhoutumisesta. Sen toki sallin onhan jokainen pakostakin itse määrittelemässä kaverinsa kykyä nähdä asioita. (nykysin puhutaan kolumneista - ei profetoinnista)

    • Antamalla tekstille nimen huuhaata se on sitä nimittäjälle.
      Mikä mättää, mitä pitäisi olla, toinen sanoo profetiaksi, kolmas politiikaksi. Joku totuudeksi. Se on sitä hänelle. Onko sinä se ongelma että minä en pystykään käskemään ketään oman käsitykseni taakse.
      Ei vaan selitys on siinä että jokaisella on kaipaus tulla kuulluksi, jospa minuakin joku huomioisi, kenties lopulta rakastaisi
      Jospa danielin tarinoitakin joku kirjoitteli nosta syistä talteen?

    • Ellen.G.White.666

      Ellen G. White. Yhtä oikea profeetta kuin Leninin muumio.

      • pyhpyhjapyh

        Noinhan ne Babylonin huorakirkkojen kätyrit ihmisille valehtelevat, vaan valheillasi on lyhyet jäljet.


    • pyhpyhjapyh

      Profetiat eivät ole huuhaata, mutta aloittaja on yksi huuhaa.

    • Bushmanni kysyy: #Miksi profetiat ovat huuhaata#.

      Se riippuu tietenkin profetiasta - sillä eihän kaikki profetiat ole huuhaata. Joten bushmannin kysymys olisi oikeammin esitettynä että #Miksi jotkut profetiat ovat huuhaata#.

      Raamatun profetiat esimerkiksi eivät ole huuhaata - ne ovat vain esitetty niin pitkän ajan sisään että ihminen joka ei elä kuin 70 - 100 vuotta ei vain aina niitä tajua.

      Busmanni puhuu ehkä näistä "uskonnollisista huuhaa ennustuksista" joita silloin tällöin pulpahtaa esiin .. ja jos hän näin ajattelee niin ei voi kuin olla samaa mieltä .. mutta näitä ihmisten "profetioita" ei pidä sekoittaa Raamatun profetioihin .. jotka ovat osa Raamatun kertomusta ..

      alex

    • huvahuva

      hyvä hyvä

      • lopen.kyllästynyt

        Jospa kertoisit, MIKÄ oli hyvää, vai oletko tuo sama ÄÄLIÖTROLLI, joka tekee noita typeriä ÄÄLIÖALOITUKSIAAN?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe