Lidlin tuontimoskassa vaihteeksi salmonellaa

Börje.Bergmann

63

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onnetonlidl

      Eivät viitsi edes omilla nettisivuillaan asiasta mainita, vaikka juttu on Hesarin etusivun uutinen. Jostain huijauksesta vaan varoittelevat. No Lidlin asiakkaita huijataan aina. Myyvät sekundaa priimana.

      • Olimme ostamassa tuota jauhelihaa mutta meille sanottiin että se on loppu.


      • Älä.haksahda

        Älä haksahda jauhelihaamme!

        Älä haksahda jauhelihaamme! Yrityksemme nimissä on jälleen lähetetty tarjouslehtisiä, joissa luvataan mm. hyvää ja halpaa jauhelihaa. Tällä kertaa viestit leviävät sähköpostissa, mutta aika ajoin niitä esiintyy myös muissa kanavissa kuten Whatsappissa ja tekstiviesteinä. Epäilyttävä jauheliha kannattaa tuhota eikä sitä tule edes maistella. Jauhelihaa ei ole turvallista ostaa asiakaspalvelustamme eikä myymälöistämme. Kaikki Lidlin myymät jauhelihat löytyvät Lidlin myymälöistä.


    • Suosikaa.suomalaista

      S-ryhmän Kotimaista-tuotesarjan tuotteet ovat takuulla kotimaisia!

      • Anonyymi

        Ostin tänään k-ryhmän kaupasta Snelmannin kotimaista nautajauhelihaa. Eipä ole salmonellaa ollut.


    • Tarkkana.Lidlissä

      Vetivät siis nyt pois jauhelihan jossa salmonellaa ja muutenkin viimeinen käyttöpäivä 15.1?

      Uutuutta kävin pari kertaa yli 15 vuotta sitten kyseisessä kaupassa, ja se riitti. Varmasti sieltä saa jotain vesiä halvalla, mutta ei sovi normaaliin suomalaiseen elämään. Omalla työpaikalla saa nytkin kaupasta ihfoa ihan riittävästi, ja ihmettel että miksi yleensä käyvät siellä, no saahan mahataudista olla omalla ilmoituksella pois töistä.

      Samoin se mitä mitä kuulin sukulaistytöltä silloin alkuaikoinan kun oli siellä muutaman viikon töissä saa minut voimaan pahoin. Samoista asioista oli uutisiakin.

      • hyvähuomio

        Heh. Onhan joku tietysti voinut nakata pakastimeen myöhempää käyttöä varten.


    • persusussu

      Yllättävän varmoja suomalaiset ovat suomalaisen lihan puhtaudesta. Aika ajoin mm. vakuumipakattuja savukaloja vedetään pois myynnistä, koska niistä löytyy listeriaa yms.

      Mistä sitä voi tietää, jos on jauhelihan makaronilaatikkoonsa paistanut, ettei siinä ollut salmonellaa, koska se on tuhoutunut kuumennettaessa. Harva tartar-pihvinä K/S--kaupan jauhelihaa kai syö ja siitä oireilee.

      • eivainlihanongelma

        Listerian voi periaatteessa saada vaikka tuoreista tai pakastetuista vihanneksista, marjoista, hedelmistä, säilötyistä sienistä, raa' asta (kuumentamattomasta) lihasta tai kalasta, pastöroimattomista maitotuotteista. Tai sitten sen voi saada vaikkapa järvivedestä uintireissulla tai omista käsistä puutarhatöiden jälkeen.

        Käytännössä Listerian patogeenisuus on hyvin pieni, eli vaikka suurin osa ihmisistä saa listeriabakteeria ravinnostaan useita kertoja vuodessa, eivät he siitä sairastu.

        Sairastumisriski on suurin silloin, kun henkilön puolustuskyky on alentunut esim. jonkun perussairauden, joskus myös raskauden vuoksi ja kun henkilö käyttää tuotteita, joissa listeriabakteeri on saanut rauhassa lisääntyä pitkän aikaa - siis esim. huoneenlämmössä tai jääkaappilämpötilassa kuukausia säilytettyjä etikkakurkkuja, sieniä, graavilohta tai pitkään kypsytettyä pastöroimattomasta maidosta tehtyä juustoa. Pakastimessa listeria ei yleensä lisäänny merkittävästi, vaikkei se siellä kuolekaan.


      • Kalaton

        Itä-Suomessa eräs huoltoasema ketju pisti kylän vanhukset puu pilttuuseen syöttämällä listeriaa sisältävää ruokaa.


    • Hyvää-silti

      Bergmann Naudan jauheliha

      rasvapitoisuus 17 %
      ERÄ
      5,49€
      1 kg 5,49 €/kg

      jättipakkaus
      lihan alkuperämaa: Saksa

      • halvallla

        K-kaupan tarjouksesta saa kotimaista naudan jauhelihaa tarjouksesta kilon 6 eurolla. Kannattaako vaarantaa terveytensä yhden 50 senttisen tähden?


      • harhaanjohtavaa

        Lidl yrittää sotkea kuluttajien päät tuolla Bergmann nimellä. Oikea porvoolainen luomunaudan jauheliha tulee Bosgårdin tilalta. Ihmiset ajattalee vaan että jotain B-kirjaimella alkavaa ruotsalaiselta kuulostavaa lihaa se hyvä liha oli. Muissakin Lidlin tuotteissa on ollut vastaavaa apinointia.

        https://www.foodie.fi/entry/luomu-naudan-jauheliha-n--3-kg/2370390100009


      • Tape9

        Onhan siinä naudanjauhelihassa 10% nautaa, loput mitä lie.


    • Maailmaanähnyt

      Mailmalla matkanneena voi sanoa, että mitä enemmän maailmaa näkee, sen enemmän pohjoismainen ja tietysti kotimainen siinä samalla nousee hyvään kuvaan kun puhutaan hygieniasta.

      Olen kuullut erikoisista käytännön tavoista länsi-euroopastakin. Puhutaan elintarvikealasta siis, mutta en tarkemmin sano.

      Suomessa naurettaisiin moiselle käytännölle. Kyseinen maa pitää tiukkoja sertifikaatteja, vaikka omassa maassa käyttäydytään kuin 70-luvulla tietyissä kohdin.

    • joppas
    • Jussixxx

      Syödään suomalaisia sieniä, niin meillä säteilee, jos ei muuten säteile.

    • BASF-liimaa

      Tiedä vaikka olisi jauhettua juutalaista, kun natsilandiasta tulee.

    • Karkeeta

      Ostin ja uunissa paistoin murekkeena 200 C ja söin.

    • Sunmaid

      Lidlissä ollut edes kotimaisia rusinoita.

      • nassenasse

        Kukaan mitään natsirusinoita syö piitää ollaa globaalia tutotetta tuolaset suomi ensin natsi ruokatavat on jo aikansa elänyt.


    • jäljitys

      Mistä liha-alan laitoksesta jauhelihapakkaus on peräisin? Mitä lukee rasian soikiossa? Se olisi hyvä tietää, koska muissakin samasta tuotantolaitoksista peräisin olevissa tuotteissa saattaa olla sama salmonellatartunta.

    • jo.vuosia.näin

      Jauheliha kannattaa jauhaa itse. Kunnon paistia saa reilusti alle 10e/kg ja taatusti tietää mitä syö, ei mitään teurasjätteitä ja jänteitä vaan kokolihasta tehtyä jauhelihaa.

      • jussi.betalar

        Melko työlästä arjen kiireessä. Atrian uudet jauhelihapakkaukset ovat käteviä. Repäisee vaan auki ja nakkaa pannulle käryämään ja perään muut höysteet.

        Teurasjätteet hävitetään Honkajoella. Maajussin piikkiin totta kai. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/viljelijat-jalleen-maksumiehina-1.19690


      • reergergerger

        Kyllä se ite pitää eka kasvataa ja sitten terasustaa että tiedät mitä syöt uusavuttomat hakee valmiita "kokoliha" paisteja.


    • Puhtaasti.suomalaista

      Äläs puhu palturia, mistään tuontiruuasta.

      Kyse on HK-Scanin valmistamasta "puhtaasta" kotimaisesta ruuasta.

      Mehän maksamme 2,7 miljardia maataloustukia joka vuosi siitä hyvästä, että maanviljelijät saavat harrastaa tappiollista maanviljelyä. Näin takaamme, että saamme suolistoomme vain kotimaisia salmonella-kantoja.

      • ettei-totuus-unohtuisi

        Salmonellaliha on saksalaista...ehtaa kamaa Lidlin kotikonnuilta.


    • Tuijah

      Bergmann on saksalaista. Katsoin etiketistä. Ostin ensimmäisen (ja viimeisen) kerran 500g pakkauksen, josta tuli paistaessa aivan mielettömän kuvottava haju.

      Käyn kyllä edelleen Lidlissä, mutta ostan vain lihoja joissa lukee että tuotettu Suomessa. Useimmiten tuottaja on Atria.

    • ennenkeittoa

      Voiko kanan anuksesta saada salmonellatartunnan? Kananmuniahan käsitellään usein paljain käsin.

    • herkkuja.ruokapöytään
    • Odottelen_vastausta

      viikko sitten tekemästäni reklamaatiosta liittyen Lidlin ruoan vierasesineeseen.

      En ole vielä saanut muuta kuin automaattikuittauksen.

      On nimittäin sellainen löydös, että kannattaisi ottaa yhteyttä ennen kuin kyllästyn odottelemaan ja otan yhteyttä johonkin lehteen.

    • Mopomies_maalta

      Suomalaiset pitää pakkototuttaa salmonellaan kuten muslimipakolaisiin. Kaikissa sivistymaissa lihassa on salmonellaa ja sitä pidetään aivan normaalina.

    • hirveitämääriä

      Puolalaista laitonta lihaa on viety EU-maihin melkein 3 000 000 kiloa. Aivan takuulla sitä on jauhettu myös Lidlin jauhelihaksi.

    • hävikkisuurta

      Suomeen Puolasta tuodun kidutuslehmän lihan määrä on pudonnut nyt mystisetä 250:sta kiloasta 46:een kiloon.

      • No kuka kerkesi jo syödä kuormasta ? Että silleen.


    • välinpitämätöntä

      Ei näy verkkosivuilla olevan vieläkään mainintaa takaisinvedosta.

    • Tietäjäoo

      Lidlistä kun ostaa jauhelihaa kannattaa paistaa samantien, niinkuin kalatkin. Voi muuttua ruskean väriseksi monta päivää ennen parasta päivää jääkaapissa.

    • LIDL-BOIKOTTIIN

      Ja taas jälkijunassa, kun tuotteen viimeinen käyttöpäivä on mennyt.

      MIKSI LIDL EI TIEDOTA PILAANTUNEISTA TUOTTEISTAAN OMILLA VERKKOSIVUILLAAN !?!

      https://www.lidl.fi/fi/index.htm

    • tuontikielto.nyt

      Ulkomaalaisten eläinperäisten tuotteiden tuonti Suomeen on yksiselitteisesti lopetettava. Vain Suomessa osataan tuottaa elintarvikkeita oikealla tavalla.

    • iuuiytjytj

      Tottakai pitää tuoda mitä kauvempaa sen globaalimpaa toimintaa ei pidä ruveta takasin impivaaralaisiksi kun juuri olemme pääseet mukaan maailman globaaleihin.

    • Ehkäeivaikyllä

      Tu mitä jänne ja polvilumpio jätettä toi Suomalainen reilu jauheliha mitä nyt myydään korvaajana , on katteet kohillaan kun tota mössöä ostaa , bergman. Punainen on nyt pinkki , jänteinen , valkoisia paakkuja täynnä , pitäkää suomalainen esperi care navetan kasvatti itsellänne ...... ja huom vain muutema näyte oulussa piti salmonellaa sisällä ( ehkä ) vai tuliko salmonella sabotoinnilla , vai vasta kun testaaja toi kumirukkasensa lähelle lihaa suomalaisen tilan navetasta....

    • Lihapomot

      Suomipöhö , oleppa tarkkana kun. Nyt oleilet vironlaivoilla, vaadi vain suomalaisia lihoja , ja mites viron hk , käyttävät vain suomalaista raaka ainetta ja suomalaista työvoimaa ja suomalaista verotusta........ja suomalaista reppanaa jolle lihat tyrkytetään.
      Kun myy ruhosilppua , on varmaankin ainut asia tämä mahdollinen salomon tauti , jos sitä nyt edes mitätaan...

      • Selveristä

        Virolainen sianliha on parempaa kuin suomalainen. Virossa on paljon paremmat grillimakkarat. Itse muutan aina kesäksi Viroon grillaamaan.


    • ostan.merkkituotteita

      Bergmann-pakkaus näyttää laadukkaalta rantaruotsalaistilan lihapakkaukselta. Helposti siinä menee sekaisin. Mutta kun muistaa että vain saksalaisalueella on nimessä 2 n-kirjainta niin johan saattoi arvata että sakemannialkuperäähän se manfred mann liha on.
      Ja kuka muutenkaan ostaa lidlistä tuoretuotetta. Leivät ym irtotiskissä on 6vuotta vanhasta taikinasta paistopisteessä paistettu. Maidot, jugurtit ja varsinkin jäätelöt ovat jotain outoja rasvapommeja.
      Lidlistä saa hyvää vessapaperia, vihanneksia, kuiva-aineksia sekä vaate-ym sekalaistavaraa.
      Kaikki ruoka-aineet ovat mitä ovat ja jokainen harkitkoon.

      • lidlhyvä

        maito on hyvää ja halpaa lIddelissä, hyvät juustot, eikä jauhelihassakaan mitään vikaa ole. Syötiin tuota bergmanniakin, sekoitettiin hirvenlihaan ja pihveinä paistoin. Italialainen vaniljajäätelö 2kg pakkaus 1,60e, 80 centtiä kilo, hyvää kun laittaa jotain hilloa päälle jne jne. Olemme käyneet vuosia noin kerran viikossa liddelillä, tiettyjä tavaroita hakemassa, hyvä kauppa. Hedelmätkin ovat hyviä ja halpoja.


      • Anonyymi
        lidlhyvä kirjoitti:

        maito on hyvää ja halpaa lIddelissä, hyvät juustot, eikä jauhelihassakaan mitään vikaa ole. Syötiin tuota bergmanniakin, sekoitettiin hirvenlihaan ja pihveinä paistoin. Italialainen vaniljajäätelö 2kg pakkaus 1,60e, 80 centtiä kilo, hyvää kun laittaa jotain hilloa päälle jne jne. Olemme käyneet vuosia noin kerran viikossa liddelillä, tiettyjä tavaroita hakemassa, hyvä kauppa. Hedelmätkin ovat hyviä ja halpoja.

        Oletko tuhonnut tupakalla makuaistisi?


    • sikotaudix

      jos on vain 100e rahaa muutemaksi viikoksi , tulee lidl salmonella ( 0.000001%) tuurilla , mutta k kaupan hinnoilla kuolet nälkään. ( 100% varmasti )
      joku tauti noilla k kauppiaillakin on kun katsoo niiden vartaloa....

      • Kuppa-Väiski

        Väiskiltä saat salmonellan ja tyhjän lompakon lisäksi myös kupan.


    • fsadrtdfgdx

      Tokihan se on lidlin vika, kun tanskalaisesta lihasta löytyi jo kolmannen kerran lyhyen ajan sisällä salmonellaa? Lidl päätti myös lopettaa toimitukset kyseisestä paikasta, joten tapaus on niiltä osin hoidettu.

      Turha näitä k- ja s-ryhmän päivänselviä trolleja on edes lukea, unohtamatta sitä että salmonellaa on löytynyt monasti myös trollien omista tuotteista. Kesko kuulemma jopa maksaa iltapäivälehdille lidlin mustamaalaamisesta.

      • iltapäivälehdistä

        Lidl tekee itse päätökset mistä lihansa hankkii. K- tai s-ryhmä eivät vaikuta Lidlin päätöksiin. Ulkomaalaista jauhelihaa en ole näissä kotimaisissa kauppaketjuissa koskaan nähnyt myytävän.

        Turhaan siis haukut kilpailijoita Lidlin salmonellalihoista.

        Laitathan nimimerkki fsadrtdfgdx Keskon "kuulemmoista" myös mustaa valkoisella, kun kerran alat julkisesti syyttelemään?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Heh, ja sitä salmonellaa löytyikin heti. Ja yllättäen Lidl ei itse virka mitään, vaan tiedotuksen joutuu hoitamaan Ruokavirasto.

        https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006648699.html

        --Tanskalaisen SkareMeatPackers -toimijan jauhelihasta on löydetty Ruokaviraston tiedotteen mukaan salmonellaa.

        Kyseessä on Farmer's Favourites -tuotemerkin naudan jauheliha, jonka rasvaprosentti on kymmenen ja pakkauskoko 1 000 grammaa.

        Tuote-erän viimeinen käyttöpäivä on ollut 13. syyskuuta ja sitä on ollut myynnissä Lidleissä. Ruokavirasto ilmoittaa tapauksesta siltä varalta, että kuluttajat ovat pakastaneet tuotetta."


    • Anonyymi

      Jauheliha täytyy olla samana päivänä jauhettua ja oikeasta lihasta jauhettua, ei jätteistä. Minulla on lihamylly ja ostan edullista paistia pakkaseen. Puolijäisenä se on helppo jauhaa eri karkeuksiksi. Tiedän ainakin mitä syön.

      • Anonyymi

        Pakasteliha on jo II-luokkaa. Tuoreesta se on jauhettava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakasteliha on jo II-luokkaa. Tuoreesta se on jauhettava.

        Pakastimeen lyhyeksi aikaa niin että hieman kovettuu muuten hyvästä paistista tulee jauhettaessa liian mössöä.


    • Anonyymi

      Vaikka ei tuotaisikaan kaukaa niin Lidlin hinnoittelun takia käytetään halvempia tuottajia joiden hygienia voi olla vähän huonompi.

      • Anonyymi

        LidIin tuontijauhelihaan on jauhettu mukaan siansorkkia ja lehmien sarvia.


    • Anonyymi

      Jos on ummetusta niin kannattaa syödä Lidlin moskaa. Takulla alkaa pörisemään joka päästä.

      • Anonyymi

        Onhan hookoon Suomi lenkissäkin lehmän utareita ja kaikkea muutakin moskaa. Yksi nais ystävä, nyt jo kuollut, mua siitä valisti, tuollaisesta kun oli ollut lihajalostamolla duunissa yheskytluvulla. Ja kohta taas, joku tietoviisas, joka mitään duunia eläessään, ole tehnyt, valistaa teitä, että tämä on satuilua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan hookoon Suomi lenkissäkin lehmän utareita ja kaikkea muutakin moskaa. Yksi nais ystävä, nyt jo kuollut, mua siitä valisti, tuollaisesta kun oli ollut lihajalostamolla duunissa yheskytluvulla. Ja kohta taas, joku tietoviisas, joka mitään duunia eläessään, ole tehnyt, valistaa teitä, että tämä on satuilua.

        Niin varmaan meillä kissanraadoista tehtäisiin edelleen "kultanauhaa" (markadiini), jos vaan kuluttajat, eivät tajuaisi sitä, mistä tuokin tuote, joskuskus valmistettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan hookoon Suomi lenkissäkin lehmän utareita ja kaikkea muutakin moskaa. Yksi nais ystävä, nyt jo kuollut, mua siitä valisti, tuollaisesta kun oli ollut lihajalostamolla duunissa yheskytluvulla. Ja kohta taas, joku tietoviisas, joka mitään duunia eläessään, ole tehnyt, valistaa teitä, että tämä on satuilua.

        Lidlin makkaroihin on jauhettu toisen maailmansodan aikaisia jutkunraajoja. Eivät kuulemma lopu ihan heti kesken.


    • Anonyymi

      Minä olen sanonut seuraavaa: Ostakaa vaan salmonellalla sekä antibiooteilla kyllästettyä ulkomaista ruokaa.

    • Anonyymi

      Eipä ole ensimmäinen kerta kun sen puljun tuotteissa on salmonellaa. Ei kiitos litl.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et olisi piilossa enää

      Vaan tulisit esiin.
      Ikävä
      66
      3235
    2. Sinä saat minut kuohuksiin

      Pitäisiköhän meidän naida? Mielestäni pitäisi . Tämä värinä ja jännite meidän välillä alkaa olla sietämätöntä. Haluai
      Tunteet
      27
      2293
    3. Minä en ala kenenkään perässä juoksemaan

      Voin jopa rakastaa sinua ja kääntää silti tunteeni pois. Tunteetkin hälvenevät aikanaan, poissa silmistä poissa mielestä
      Ikävä
      68
      1859
    4. Loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä tilassa

      Seinäjoella Pohjan valtatiellä perjantaina sattuneessa liikenneonnettomuudessa loukkaantunut lapsi on yhä kriittisessä t
      Kauhava
      28
      1775
    5. Tiedän, että emme yritä mitään

      Jos kohtaamme joskus ja tilaisuus on sopiva, voimme jutella jne. Mutta kumpikaan ei aio tehdä muuta konkreettista asian
      Ikävä
      16
      1411
    6. Miten hetki

      Kahden olisi paras
      Ikävä
      28
      1381
    7. Näin pitkästä aikaa unta sinusta

      Oltiin yllättäen jossain julkisessa saunassa ja istuttiin vierekkäin, siellä oli muitakin. Pahoittelin jotain itsessäni
      Ikävä
      6
      1276
    8. Mitä, kuka, hä .....

      Mikähän sota keskustassa on kun poliiseja on liikkeellä kuin vilkkilässä kissoja
      Kemi
      29
      1261
    9. Taisit sä sit kuiteski

      Vihjata hieman ettei se kaikki ollutkaan totta ❤️ mutta silti sanoit kyllä vielä uudelleen sen myöhemmin 😔 ei tässä oik
      Ikävä
      10
      1187
    10. Noh joko sä nainen oot lopettanut sen

      miehen kaipailun jota sulla EI ole lupa kaivata. Ja teistä ei koskaan tule mitään. ÄLÄ KOSKAAN SYÖ KUORMASTA JNE! Tutu
      Ikävä
      63
      1177
    Aihe