Saako työterveys udella?

Anonyymi

Saako työterveys vaatia antamaan oikeudet nähdä tiedot muissa sairaaloissa ja OmaKannassa?
Eikö lääkärin pidä hoitaa potilasts niillä tiedoilla mitä heillä on?

14

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mielestäni ei. Itse ainakin aikoinani kirjoitin alle A4:n kokoisen paperin jossa suostuin siihen että saavat pyytää. Siinäkin oli eri kohdin että mistä saa ja mistä ei. Ruksi ruutuun systeemillä.

      Tietty jos käytännöt ovat muuttuneet niin sitten en tiedä. Ei kuka tahansa sairaala tai lääkäri voi kaikkia tietoja saada ilman potilaan suostumusta mistä tahansa. Omakannassa on kohta joillekin suostumuksille mutta en ole koskaan käynyt katsomassa mikä se on. Terveyskeskuksessa olen mm. tuon A4: sen täyttänyt ja laittanut mistä saa ja mistä ei.

    • Anonyymi

      Tätä arvelinkin että aika yksityisyyttä rikkovaa ja kohtuuton pyyntö se oli. Tuollaisen minäkin kirjoitin ja ruksasin valitsemani kohdat.

    • Anonyymi

      Ei pidä hoitaa pelkästääm omilla tiedoilla, jos saikkua haet.

      Minulla tehtiin työterveydessä kirjaus. Jatkohoito tk:ssa (työterveys ei kata ko asiaa). Olen salannut kaikki tietoni puolin ja toisin. Kävin aukaseen tän kyseisen työterveys käynnin, jotta tk tietää miks tulen heille. Eli on ikäänkuin lähete. Kun asia ratkaistu, suljen tiedot.

      Jos sinulla sairaus todettu ja hoito yo-sairaalassa (tai missä vaan), haet saikkua sen vaivan takia. Sillon työterveys VOI vaatia nähdä nämä tiedot, että sinulla todella on diagnosoitu ko sairaus. Esim.migreeni. Sitähän ois helppo käyttää tekosyynä. Tällöin lääkäri haluaa nähdä kuka ja milloin ja mikä hoito siihen on. Tämä on ymmärrettävää.

      Mutta muuten tiedot, mitkä ei työhön tai saikkuun lliity ei kuulu. Tämä ymmärrettävää.

    • Anonyymi

      Voit kieltäytyä, jos haluat. Mutta vastauksena toiseen kysymykseen: ehdottomasti EI! Lääkärin työssä tärkeimmät työkalut ovat status ja anamneesi, mutta historia ja muiden ammattilaisten tekemät havainnot ja mittaukset tulevat heti niiden jälkeen. Potilaan oma kertoma ei korvaa niitä, eivätkä ne korvaa potilaan kohtaamista.

      Potilasta VOI hoitaa ilman historiatietoja, mutta se on vähän kuin yrittäisi hoitaa toinen käsi selän taakse sidottuna. Voit toki sitä vaatia, mutta varmasti vaikuttaa hoidon tasoon.

    • Anonyymi

      Olin antanut työterveyteen kaikki oleelliset ja uudet tiedot muualtakin. En pidä aiheellisena tonkia yli 20v vanhoja tietoja koska siellä ei ole mitään nykyoireista kertovaa.

      • Anonyymi

        Hieman hankala näin ympäripyöreesti vastata.

        Mut jos oot 20v sit telonut käden/jalan/selän, ja nyt sama vaiva. Silloin haluavat tietää. Kylläkään onko missään noin vanhoja tallessa, tai kuin hankalaa niitä on saada arkistosta.

        Yleensähän nämä luurangot kaapissa on mt-puolen juttuja. Aikanaan diagnosoitu masennus tms.


    • Anonyymi

      Ei ole lääkärillä oikeutta vaatia nähtäväksi muiden rekisteripitäjien tekstejä. Sinä päätät kuka näkee ja mitä. Mutta oman terveytesi ja hoitosi kannalta voisi olla hyödyllistä antaa se lupa. Tai tarvittaessa kieltää vain se yksittäinen palvelutapahtuma, jota et halua nähtävän , ja sallia muut. Voit tehdä sen esim. Omakannassa.

    • Anonyymi

      Lääkärin vastaanoton saa nauhoittaa vaikka salaa

      Kol­lega ker­toi hiu­kan hämmen­ty­neenä, et­tä po­tilaan omainen ha­lusi nau­hoittaa vastaa­noton puhe­li­mellaan. Täy­tyykö mei­dän ai­na kaik­keen suos­tua?

      Kansain­vä­li­sissä lääke­tieteen leh­dissä on vii­me ai­koina kiinni­tetty huo­miota sii­hen, et­tä vastaa­not­to­ti­lan­teiden tallen­ta­minen on äly­pu­he­limien aika­kau­della yleis­tynyt. Myös sala­nau­hoi­tuksia on teh­ty (1). Suomes­sakin tieto­suo­ja­val­tuu­tettu on ot­tanut kan­taa asiakkaan oi­keuteen nau­hoittaa pu­helu tai lää­kärin vastaa­notto kerto­matta si­tä lääkä­rille (2). Asiak­kaalla on sii­hen oi­keus.

      Mik­si tervey­den­huollon kohtaa­misia sit­ten nauhoi­tetaan? Po­tilas tai omainen voi ha­luta doku­mentin, jos hän epäilee, et­tä tu­lee kohdel­luksi epäa­sial­li­sesti. Sellai­siakin ih­misiä ta­paamme, jos­kin har­voin, jot­ka odot­tavat maail­man olevan hei­tä vas­taan. Pahim­millaan nauhoi­tusta voi­daan käyt­tää vää­rin ja lei­kata normaa­lista po­tilaan ja lää­kärin väli­sestä keskus­te­lusta yhtey­destään irro­tet­tuja koh­tia, jot­ka saat­tavat lää­kärin ou­toon va­loon. Sala­toimet naker­tavat ai­na luotta­musta ja niil­lä on seurauk­sensa.

      • Anonyymi

        Saako nauhoitta muuten kuin salaa?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Saa nauhoittaa. Ei tarvitse kysellä lupia. Voi ilmoittaa nauhoittavansa, jos haluaa.
        Nauha on kontrolli sille, että omakantaan kirjataan hoidon kannalta tärkeät tiedot.


      • Anonyymi

        Nauhoite takaa oikeusturvan sekä lääkärille että potilaalle. Epäselvyydet voi helposti tarkastaa tallenteelta.


      • Anonyymi

        Kävin silmälääkärillä. Käynnin jälkeen mielessäni kävi, että olisikohan käynnin voinut nauhoittaa. Lääkäri kertoi niin paljon silmieni tilasta, että mielelläni olisin kuunnellut vielä uudestaan. Tuntui, etten muistanut käynnin jälkeen kuin puolet.


    • Anonyymi

      Äänitetty on lekurin epäasialliset kommentit, ei kun vaan muistutusta tekemään hoitoa kun laiminlyötiin kiusallaan..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1565
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1204
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1127
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1046
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      995
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      977
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      892
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      880
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      724
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      680
    Aihe