Mä en oikeasti käsitä että

Anonyymi

ihmiset ei tule toimeen 600 e kk! Minä ainakin tulen. Miten jotkut tarvii 1500 e eikä sittenkään pärjää? Tuhlareita, alkoholin väärinkäyttäjiä ja tupakoitsijoita. Normaali ihminen pärjää 2 e päivä. Tehkää soppaa siitä riittää koko viikoksi. Mulla yksiö johon saan 83 e asumistukee, suihkussa käyn talol yhteisessä saunassa joka päivä, ei mene omia vettä kylpäärissä, joten kaikesta kun säästää niin riittää.

turhaa narinaa ettei pärjää , jo 300 ekk riittää. Kannattaa tehdä laskelmia jotta nkee mihin tuhlaa rahansa. Ruoka on kallista mutta kun ostaa riisiä ja makaroonia ja juo paljon vettä niin sillä pääsee jo pitkälle.

Naapurissa voi käydä kahvilla kuka kahvista tykkää, min en , säästän siinäkin.

Turha valittaa ettei raha riitä, mulla riittää niin pitää muillakin riittää.

392

<50

Vastaukset

 • Se on täysin päivänselvää, että väite "Normaali ihminen pärjää 2 e päivä." on valetta, jos pärjäämisellä tarkoitetaan terveellisen ja riittävän ruuan syömistä.

  Pyydän aloittajaa kertomaan mitä hän syö yhden vikon ajan. Ruokalista tähän kiitos, niin katsotaan sen hinta ja ravintosisältö.

  • Päivänselvää on myös se että Suomessa ei kenenkään "normaalin" ihmisen tarvitse pärjätä kuudellasadalla eurolla kuukaudessa. Työelämää säätelevät varsin laaja-alaiset ja kattavat normit, mm. minimipalkka ja monet muut - pitäen normaalin perusoletuksena toki sitä että jokainen hankkii itse toimeentulonsa työnsä tuomalla lisäarvolla. Eikä muiden omastaan maksamilla verotuotoilla.


  • ARVOISA KETJUN ALOITTAJA PALJONKO ON ASUMISKUSTANNUKSESI ?

   ja todellakin miten terveellisesti syöt?
   vaate
   virkistys
   ym ym ym ym ym muuta elämiseen liittyvät kustannuksesi ?

   Kaikki yllä mainitut kustannukset
   ja tulosi ovat siis 600 e kk jääkö säästöön miten paljon ?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Päivänselvää on myös se että Suomessa ei kenenkään "normaalin" ihmisen tarvitse pärjätä kuudellasadalla eurolla kuukaudessa. Työelämää säätelevät varsin laaja-alaiset ja kattavat normit, mm. minimipalkka ja monet muut - pitäen normaalin perusoletuksena toki sitä että jokainen hankkii itse toimeentulonsa työnsä tuomalla lisäarvolla. Eikä muiden omastaan maksamilla verotuotoilla.

   Esim taksikuskilla on prosenttipalkka. Istut pari tuntia tolpalla, töissä, tienaat nolla euroa. Minimipalkkaa ei ole tällaisissa töissä.


  • Entä jos on lääkemenoja ym. jos ravinto on näin yksipuolista aiotko pysyä terveenä pitkään.


  • Harmi kun ei sperman luovutuksesta makseta, oltas miljonäärejä!


 • 600e:lla kk tulee toimeen. Se on selvä. Eikä tarvitse syödä edes samaa soppaa viikkoa.

  Minua aina ihmetyttääkin tuo ruokajuttu. Miksi suu vaahdossa huudetaan, ettei rahat riitä ruokaa? Joku syö pelkkää riisiä, toinen myös makaronia. Joku hernekeittoa viikon. Tuolla ruokavaliolla ei mene edes 2e päivässä ruokaan. Jos on käytössä 600 euroakin, niin mihin ne muut rahat menee?

  Itselläni on nykyisin ihan hyvät tulot, ei siis aina ole ollut lähellekään. Syön työpaikkalounaan alle 8 e pv. Ihan luksusta. Siitä saan päivän kasvisannoksenkin muine vitamiineineen ja hivenaineineen. Kotona illalla syön yleisemmin leipää tai/ja kaurapuuroa, johon laitan marjoja, raejuustoa vaihdellen. Joskus teen vain tummalla kaakaolla (huom ei sokeria) maustetun kaurapuuron. Välillä ostan valmissosekeiton. Sunnuntaisin teen ruokaa isomman satsin ja tarjoan sitä miesystävälle sekä aikuisille lapsille, jos tulevat käymään. Ruuat mitä teen on suurelta osin kasvisruokaa yksinkertaisista aineksista eri mausteilla. Niin hyviä, että aikuiset lapset suosittelevat aloittamaan niiden kauppaamista myyjille... Eivät ole kuulemma missään saaneet niin herkullisia kasvisruokia. Jopa pihvinsyöjälapseni innostunut kasvisruuistani, se on ihme.

  Jos ruokaa jää, pakastan sen. Lauantaisin syön pakastamiani ruokia. No miksi tätä lähdin kirjoittamaan. Siksi, että nautiskelen kalliilla työpaikkalounailla, ostan kotiin ruokaa ja valmistan sitä itsekin, terveellistä ja monipuolista. Minulla menee kuukauden ruokiin alle 400 e ja siitäkin työpaikkalounaaseen lähes puolet n. 170 e. Pidempiin lomiin valmistaudun jo viikkoja etukäteen tekemällä ruokaa pakastimeen valmiiksi niin, että siellä on 5 eri ruokaa, joita voi sulattaa vuorotellen lomapäivän ruuaksi. Jos ruuat loppuvat tai ei huvita syödä niitä, käyn syömässä lounaan lähiruokapaikassa. Siellä on paljon salaatteja ja hyvä valikoima ruokia buffetissa. Maha tulee niin täyteen, ettei aina tarvitse illalla enää yhtään mitään, ellei sitten tee 10 km lenkkiä tai käy jumppaamassa/tanssimassa.

  Jos en söisi työpaikkalounaita, minulla menisi monipuoliseen itse laittamaani ruokaan korkeintaan 250 kk. Se on 8,33 e päivä. Ei ihan kamalasti tarvitsi tinkiä, että pääsin toimeentulotuessa laskettuun 8 e päivä. Ja tuo 250e olikin maksimi. Kaikki sukulaistätini (heitä on monta) ovat sanoneet, että heillä menee ruokaan alle 200 e kk. Yleisesti ottaen muidenkin tätien kohdalla, he tietävät miten ruokaa valmistetaan edullisesti, terveellisesti ja maittavaa. Kysykää Martta liitosta ruokaohjeita. Älkää aina vain keittäkö niitä makaroneja. Pelkkä makaroni on yksipuolista. Eikä ruuan hinnaksi takuulla tule edes 2e päivä. Mihin ne rahat menee oikein? Pitäkää kirjanpitoa.

  Onko nyt niin ihmiset, että olette kaikki lintsanneet koulun köksän tunneilta? Siellä opetettiin laskemaan itsetehdystä ruuan hinta, myös sähkönkulutus arvioitiin mukaan. Niin ikään opetettiin, että jokainen koti on KOTITALOUS, jossa menot täytyy suhteuttaa tuloihin. Käy huonosti, jos menot ovat suuremmat kuin tulot. Ruuan valmistuksessa pitää varoa hävikkiä. Ruokaa ei saa valmistaa liikaa. Pitää syödä ensin aikaisemmin pilallemenevät ruuat.

  • Kyllähän yksi ihminen pärjää kuukauden parilla sadalla, mutta jos vaikka sairastat jotain allergiaa, niin ruokakulut muuttuvat huomattavasti, tai joudut käyttämään autoa saadaksesi sen ruoan, tai haluat käydä tapaamassa vanhaa äitiäsi kaukana kotoasi, tai haluat nähdä lapsen lapsia. Tottakai voi kaikesta karsia ja keitellä sitä ruokaa yksin kotona. Itselläni ei kyllä työssäkäyvänä ole varaa jokapäivä laittaa 8€ työpaikkaruokaan, koska se on liian surkeaa siihen hintaan nähden. Kulut elämälle tulee ihan niistä muista ja siideriä juonut tasan yhden pullon tänä vuonna ja tupakkaan en ole koskenut, joten en siihenkään sitä rahaa suolla ja ruokaakin osaan tehdä halvalla.


  • Juu kyllä pärjää yksinäinen jos ei tarvi kulkea työmatkoja pukeutua ja syödä työaikana ei kukaan jaksa t työpäivää syömättä, kaukilla ei mahd käyttää taloyht saunatilaa ilmaiseen peseytymiseen samoin hyvätapainen ihminen ei käytä naapuria hyväkseen juodakseen ilmaista kahvia, itselläni 6 lasta opiskelijoita, pienituloisia kaikki yhdellä lapsista syöpä mm ja monta muuta vaivaa lääkärikäyntiä ym niin uskaltaisin sanoa ettei ihan 600 riit vuokran omavastuu 687,.) + sähkö, vesi, bussiliput, syömiset, vaatteet. kengät, työ-ja koulumatkakulut, sairaskulut, jne, silmissäni näen sinut epäsiististi pukeutuvaksi työttömäksi tai eläkelläiseksi muovikassi kädessä ehkä leipäjonossa, ei aiettakaan paremmasta, menikö yhtään veikkaus oikein, hyvää jatkoa, t. köyhä jalkaisin liikkuva perhe


 • Suomessa saa kuulla tuon tuostakin etteivät ihmiset tule toimeen?
  Jos ei tule toimeen niin kuolee? ja ihmisestä ei senjälkeen enää kuulu mitään suomessa on tooodella vaikeaa olla tulematta toimeen Viranomaiset puuttuu peliin välittömästi jos ihminen ei tule toimeen?
  Varsinkin lapsiperheiden on suomessa mahdotonta oleskella niin etteivät tulisi toimeen? viranomaisten puuttumatta asiaan.

  • Valitettavasti viranomaiset eivät aina voi puuttua tarvittavin keinoin lapsen toimeentulemiseen. Näin lasten aliravitsemus, anoreksia lisääntyy ja pysyy salassa. Tosin eiväthän viranomaiset puutu lasten liikalihavuuteenkaan, joka taitaa nykyisin olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Kuten aikuisillakin. Nyt on vähän alettu puhua lihavuudesta, mutta keinot sen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi ovat naurettavan löllöjä. Ei saa syyllistää ihmistä, ei saa sitä eikä saa tätä. Pitää kehottaa ja kertoa, ei saa painostaa eikä pakottaa. Näin hyväksytään se, että kansa lihoo edelleen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Valitettavasti viranomaiset eivät aina voi puuttua tarvittavin keinoin lapsen toimeentulemiseen. Näin lasten aliravitsemus, anoreksia lisääntyy ja pysyy salassa. Tosin eiväthän viranomaiset puutu lasten liikalihavuuteenkaan, joka taitaa nykyisin olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Kuten aikuisillakin. Nyt on vähän alettu puhua lihavuudesta, mutta keinot sen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi ovat naurettavan löllöjä. Ei saa syyllistää ihmistä, ei saa sitä eikä saa tätä. Pitää kehottaa ja kertoa, ei saa painostaa eikä pakottaa. Näin hyväksytään se, että kansa lihoo edelleen.

   TERVEELLINEN RUOKA EI JUURI KOSKAAN OLE TARJOUKSESSA. TARJOUKSESSA ON JO MUUTENKIN EDULLISET LENKKIMAKKARAT JA PALJON SOKERIA SISÄLTÄVÄT JOGURTIT JA RASVASISET JAUHELIHAT. ITSELLÄNI ON TYTTÖMYYSPÄIVÄRAHA 515 JA ASUMISTUKI 279 JA TOIMEENTULOTUKI 80 JOSTA MAKSAN VUOKRAA 470 JA LÄÄKEISIIN JOTKA EI KUULU KELAKORVAUKSEN PIIRIIN MENEE KUUKAUDESSA 130. RAHATILANTEENI OLI NIIN HUONO VUOSI SITTEN ETTÄ OLIN 3KK ILMAN LÄÄKEITÄ. NÄIN TOIMITAAN AINAKIN HEINOLASSA.


  • Anonyymi kirjoitti:

   TERVEELLINEN RUOKA EI JUURI KOSKAAN OLE TARJOUKSESSA. TARJOUKSESSA ON JO MUUTENKIN EDULLISET LENKKIMAKKARAT JA PALJON SOKERIA SISÄLTÄVÄT JOGURTIT JA RASVASISET JAUHELIHAT. ITSELLÄNI ON TYTTÖMYYSPÄIVÄRAHA 515 JA ASUMISTUKI 279 JA TOIMEENTULOTUKI 80 JOSTA MAKSAN VUOKRAA 470 JA LÄÄKEISIIN JOTKA EI KUULU KELAKORVAUKSEN PIIRIIN MENEE KUUKAUDESSA 130. RAHATILANTEENI OLI NIIN HUONO VUOSI SITTEN ETTÄ OLIN 3KK ILMAN LÄÄKEITÄ. NÄIN TOIMITAAN AINAKIN HEINOLASSA.

   Terveellistä monipuolista ruokaa voi itse valmistaa.
   Lääkärin määräämistä lääkkeistä, lääkärikuluista saa toimentulotukea.


  • Anonyymi kirjoitti:

   TERVEELLINEN RUOKA EI JUURI KOSKAAN OLE TARJOUKSESSA. TARJOUKSESSA ON JO MUUTENKIN EDULLISET LENKKIMAKKARAT JA PALJON SOKERIA SISÄLTÄVÄT JOGURTIT JA RASVASISET JAUHELIHAT. ITSELLÄNI ON TYTTÖMYYSPÄIVÄRAHA 515 JA ASUMISTUKI 279 JA TOIMEENTULOTUKI 80 JOSTA MAKSAN VUOKRAA 470 JA LÄÄKEISIIN JOTKA EI KUULU KELAKORVAUKSEN PIIRIIN MENEE KUUKAUDESSA 130. RAHATILANTEENI OLI NIIN HUONO VUOSI SITTEN ETTÄ OLIN 3KK ILMAN LÄÄKEITÄ. NÄIN TOIMITAAN AINAKIN HEINOLASSA.

   Kyllä täällä meidän alueen kaupoissa on terveellinen ruoka tarjouksessa, esim silakka fileet monasti alle 2€/kg, kotimaiset tomaatit 0,69€/kg, kotimainen kurkku 0,79€/kg, porkkanaa suurissa säkeissä todella edullisesti ja syksyllä juurekset ja kaalit ihan pilkkahintaan, niitä myydään ämpäreittäin tai muuten halvalla isoissa säkeissä. Omenat on edullisia. Lisäksi broileria tämän tästä tarjouksessa. Kaurahiutaleet on aina halpoja ja on terveellistä. Kuivattuja herneitäkin myydään 14.95€ 30kg säkki, on terveelistä ja edullista.

   Ei kannata alkaa jotain epäterveellisiä makkaroita ostelemaan, kun on tarjolla terveellistä ruokaakin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä täällä meidän alueen kaupoissa on terveellinen ruoka tarjouksessa, esim silakka fileet monasti alle 2€/kg, kotimaiset tomaatit 0,69€/kg, kotimainen kurkku 0,79€/kg, porkkanaa suurissa säkeissä todella edullisesti ja syksyllä juurekset ja kaalit ihan pilkkahintaan, niitä myydään ämpäreittäin tai muuten halvalla isoissa säkeissä. Omenat on edullisia. Lisäksi broileria tämän tästä tarjouksessa. Kaurahiutaleet on aina halpoja ja on terveellistä. Kuivattuja herneitäkin myydään 14.95€ 30kg säkki, on terveelistä ja edullista.

   Ei kannata alkaa jotain epäterveellisiä makkaroita ostelemaan, kun on tarjolla terveellistä ruokaakin.

   NIIN ja taas ollaan tässä, MEIDÄN ALUEELLA ON!!! Jos on teidän alueella niin ei se tarkoita että joka ikisessä paikassa on!

   Vo yhren kerran sentään tätä minä minä minä, meillä meillä meillä....

   Kun kaikki ei asu siellä missä sinä olet ja missä teillä on niin ja näin. Kaikilla ei ole.


  • Anonyymi kirjoitti:

   NIIN ja taas ollaan tässä, MEIDÄN ALUEELLA ON!!! Jos on teidän alueella niin ei se tarkoita että joka ikisessä paikassa on!

   Vo yhren kerran sentään tätä minä minä minä, meillä meillä meillä....

   Kun kaikki ei asu siellä missä sinä olet ja missä teillä on niin ja näin. Kaikilla ei ole.

   Samat kauppaketjut pitää tarjouksia koko Suomessa, joten kyllä on kaikkien saatavilla tarjoukset!
   Meillä tässä lähellä K-ryhmän kaupat, Lidl, S-kaupat ja Tokmanni, kaikista saa valtakunnalliset tarjoukset. Lisäksi vielä verkkokaupat käytettävissä, joista toimitukset lähimpään R-kioskiin.
   Lisäksi monella on vielä mahdollisuus ostaa ruokaa leipomoiden ja tehtaiden myymälöistä. Niitäkin on läpi Suomen, joten suurella osalla on mahdollisuus niistäkin ostaa ruokaa edullisesti.
   Ja ennen kaikkea, JOKAISELLA paikkakunnalla jaetaan vielä ilmaiseksi EU-ruoka-apua, jolloin jää rahaa ostaa ne terveelliset lisukkeet ruokaansa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samat kauppaketjut pitää tarjouksia koko Suomessa, joten kyllä on kaikkien saatavilla tarjoukset!
   Meillä tässä lähellä K-ryhmän kaupat, Lidl, S-kaupat ja Tokmanni, kaikista saa valtakunnalliset tarjoukset. Lisäksi vielä verkkokaupat käytettävissä, joista toimitukset lähimpään R-kioskiin.
   Lisäksi monella on vielä mahdollisuus ostaa ruokaa leipomoiden ja tehtaiden myymälöistä. Niitäkin on läpi Suomen, joten suurella osalla on mahdollisuus niistäkin ostaa ruokaa edullisesti.
   Ja ennen kaikkea, JOKAISELLA paikkakunnalla jaetaan vielä ilmaiseksi EU-ruoka-apua, jolloin jää rahaa ostaa ne terveelliset lisukkeet ruokaansa!

   Niinpä, SINULLA on lähellä kaikkien ketjujen myymälät, onko kaikilla?
   Onko kaikkien lähellä leipomoita ja tehtaita?
   Jaetaanko Eu-kassia miten usein, meilläpäin 2krt/v, arvo n.10e, ei sillä pitkälle pötkitä eikä sillä rahalla paljon ostella.
   Eilen kävin Lidlissä, tomaatit 2,79e/kg, kaalin hinta olisi ollut 1,69e/kg, mutta ei tuotetta, silakoita täälläpäin on vain pakasteena, ei taida kahdella eurolla kg saada.
   Eli, jos sinulla on nämä luettelemasi hyödyt käytössä, ei se tarkoita että kaikilla olisi ja nuo sinun esittämät hinnat on ihan huu haata.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, SINULLA on lähellä kaikkien ketjujen myymälät, onko kaikilla?
   Onko kaikkien lähellä leipomoita ja tehtaita?
   Jaetaanko Eu-kassia miten usein, meilläpäin 2krt/v, arvo n.10e, ei sillä pitkälle pötkitä eikä sillä rahalla paljon ostella.
   Eilen kävin Lidlissä, tomaatit 2,79e/kg, kaalin hinta olisi ollut 1,69e/kg, mutta ei tuotetta, silakoita täälläpäin on vain pakasteena, ei taida kahdella eurolla kg saada.
   Eli, jos sinulla on nämä luettelemasi hyödyt käytössä, ei se tarkoita että kaikilla olisi ja nuo sinun esittämät hinnat on ihan huu haata.

   Kyllä sitä EU-ruoka-apua jaetaan ihan viikoittain ja diakonit tuovat kotiinkin ruokaa (siis muutakin ruokaa, kuin EU-ruoka-apua), jos akuutti puute.
   Asumme täällä syrjäseudulla kaiken lisäksi, joten kauppoihin matkaa 15-20km, lähimpään kaupunkiin 35km. Käydään n. kerran viikossa kaupoissa, ellei työmatkat osu logistisesti kauppojen lähelle.
   Hinnat ei ole huuhaata, koska olen tätä perheen taloutta pyörittänyt viimeiset 20 vuotta, niin tiedän tasan tarkkaan, että mitä mikin tuote maksaa. Emme osta mitään kalliisti, kaikista katsotaan tarkkaan yksikköhinnat, ettei tarjous ole normaalia hintaa kalliimpi. Meillä on tiettyjä elintarvikkeita varastoissa reilusti vuoden tarve, joten pakko ei ole ostaa kalliisti. Ja varastoja täydennetään vain edullisilla hinnoilla! Tuossa ostamani silakat 1,99€/kg https://aijaa.com/fbdjXZ
   Tänään ostin muikkua ison pussillisen suoraan kalastajalta, maksoi 5€ . Kaupassa tuore muikku olisi maksanut 3,50€/kg

   syrjäseudunasukki


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niinpä, SINULLA on lähellä kaikkien ketjujen myymälät, onko kaikilla?
   Onko kaikkien lähellä leipomoita ja tehtaita?
   Jaetaanko Eu-kassia miten usein, meilläpäin 2krt/v, arvo n.10e, ei sillä pitkälle pötkitä eikä sillä rahalla paljon ostella.
   Eilen kävin Lidlissä, tomaatit 2,79e/kg, kaalin hinta olisi ollut 1,69e/kg, mutta ei tuotetta, silakoita täälläpäin on vain pakasteena, ei taida kahdella eurolla kg saada.
   Eli, jos sinulla on nämä luettelemasi hyödyt käytössä, ei se tarkoita että kaikilla olisi ja nuo sinun esittämät hinnat on ihan huu haata.

   Missä ihmeen perähikiällä asut. Kerropa asuinpaikkakuntasi, niin googletetaan, mitä muita kauppoja lähistöltäsi löytyy kuin lidl. Lidlssä on usein todella hyviä ruokatarjouksia, samoin hygienia, kodinhoitotuotteista. K-Ketjulla euron tarjouksia ruuista, Tokmannilla on usein tosi hyviä tarjouksia vaatteista, hygienia, talous, ym. ym... S-ketju myy iltaisin leivonnaiset ja leivät pois väh. 50% alennuksella.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Valitettavasti viranomaiset eivät aina voi puuttua tarvittavin keinoin lapsen toimeentulemiseen. Näin lasten aliravitsemus, anoreksia lisääntyy ja pysyy salassa. Tosin eiväthän viranomaiset puutu lasten liikalihavuuteenkaan, joka taitaa nykyisin olla enemmän sääntö kuin poikkeus. Kuten aikuisillakin. Nyt on vähän alettu puhua lihavuudesta, mutta keinot sen ehkäisemiseksi ja hoitamiseksi ovat naurettavan löllöjä. Ei saa syyllistää ihmistä, ei saa sitä eikä saa tätä. Pitää kehottaa ja kertoa, ei saa painostaa eikä pakottaa. Näin hyväksytään se, että kansa lihoo edelleen.

   Eivätkö lapset syö kotona ja koulussa ja siten opi hyvät ja terveelliset elämäntavat ja ruokailun.
   Ovatko vanhemmat opettaneet lapsiparat huonoille tavoille?
   Eivätkö vanhemmat osaa?
   Uusavuttomuus on pahin kansantauti Suomessa!
   Se tulee maksamaan meille kaikille älyttömästi!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Missä ihmeen perähikiällä asut. Kerropa asuinpaikkakuntasi, niin googletetaan, mitä muita kauppoja lähistöltäsi löytyy kuin lidl. Lidlssä on usein todella hyviä ruokatarjouksia, samoin hygienia, kodinhoitotuotteista. K-Ketjulla euron tarjouksia ruuista, Tokmannilla on usein tosi hyviä tarjouksia vaatteista, hygienia, talous, ym. ym... S-ketju myy iltaisin leivonnaiset ja leivät pois väh. 50% alennuksella.

   Kai tämä lähiö sitten on perähikiää.
   Löytyy S-market, K-supermarket ja Lidl. Googletin juuri K-supermarketin tarjoukset, eipä kovin halvalla löytynyt normaali ruokaa, en osta pizzoja, nuudeleita enkä mitään makeita herkkuja, vihannestarjoukset olemattomat: suippopaprika, maissi ja kalliita pikkutomaatteja.
   Juuri Lidlissä tomaatit eilen 2,79/kg, muualla vielä kalliimpia.
   S-market myy illalla päiväystuotteet -60%, mutta niitä pitäisi mennä hamstraamaan tuntia ennen kärryyn, jos meinaa jotain kunnollista saada.
   EU-kasseja jaetaan todellaki vain 2krt/v, ja diakonilta voi saada maksusitoumuksen kauppaan jos ensin saat sinne ajan ja menet kaikkien meno-ja tulotositteiden kanssa.
   Ammattikalastajia tai viljelijöitä ei ole lähimaillakaan, ei jalkakyydillä lähdetä niin vain hakemaan. Joten näillä mennään, ole onnellinen jos sinulla on paremmin, kaikilla vain ei ole samoja mahdollisuuksia.


  • Anonyymi kirjoitti:

   TERVEELLINEN RUOKA EI JUURI KOSKAAN OLE TARJOUKSESSA. TARJOUKSESSA ON JO MUUTENKIN EDULLISET LENKKIMAKKARAT JA PALJON SOKERIA SISÄLTÄVÄT JOGURTIT JA RASVASISET JAUHELIHAT. ITSELLÄNI ON TYTTÖMYYSPÄIVÄRAHA 515 JA ASUMISTUKI 279 JA TOIMEENTULOTUKI 80 JOSTA MAKSAN VUOKRAA 470 JA LÄÄKEISIIN JOTKA EI KUULU KELAKORVAUKSEN PIIRIIN MENEE KUUKAUDESSA 130. RAHATILANTEENI OLI NIIN HUONO VUOSI SITTEN ETTÄ OLIN 3KK ILMAN LÄÄKEITÄ. NÄIN TOIMITAAN AINAKIN HEINOLASSA.

   Mikä tuollainen lääke on joka maksaa noin paljon, laskin niin sulla jää käyttöön vajaa 300eur käyttöön kuukaudessa elikä n, 10eur päivä. Viime viikolla yks kauppaketju mainosti koipireisiä 1.50eur.Aamulla kaurapuuroa ja ostaa jääkaappiin kaalin ja narskuttaa sitä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   This message has been removed by moderator.

   Älä ny hermostu, olenkos väittänyt etten pärjää? Kommentoin vain sinun väittämääsi, että kaikilla on samanlaiset osto- ja ruoanhankkimis mahdollisuudet kuin sinulla, ei todellakaan ole.
   Samoin nuo hinnat, ei tuohon hintaan myydä vihanneksia joka paikassa, esim.
   halvimmillaan oli tomaatit 0,99e/kg tarjouksessa, tänään 2,50-3,50e.
   Kerropa itse paikkakunta, missä kaikki kaupat ja palvelut on kävelymatkan päässä.
   Minulle jää käyttöön ihan riittävästi, avustan vielä lastenkin perheitä, en tunne olevani mikään uusavuton enkä tee kuolemaa, ainakaan toivottavasti vielä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   TERVEELLINEN RUOKA EI JUURI KOSKAAN OLE TARJOUKSESSA. TARJOUKSESSA ON JO MUUTENKIN EDULLISET LENKKIMAKKARAT JA PALJON SOKERIA SISÄLTÄVÄT JOGURTIT JA RASVASISET JAUHELIHAT. ITSELLÄNI ON TYTTÖMYYSPÄIVÄRAHA 515 JA ASUMISTUKI 279 JA TOIMEENTULOTUKI 80 JOSTA MAKSAN VUOKRAA 470 JA LÄÄKEISIIN JOTKA EI KUULU KELAKORVAUKSEN PIIRIIN MENEE KUUKAUDESSA 130. RAHATILANTEENI OLI NIIN HUONO VUOSI SITTEN ETTÄ OLIN 3KK ILMAN LÄÄKEITÄ. NÄIN TOIMITAAN AINAKIN HEINOLASSA.

   Paras vitsi sitten vuosikymmeneen! Lääkkeeseen 130e/kk. Ellet saa siihen toimeentulotukea, niin voit hakea kunnasta täydentävää toimeentulotukea tuohon lääkkeeseen... Eikö apteekissa ole edullisempaa vaihtoehto lääkettä? Tuttavalleni määrättiin syöpälääke, josta olisi itse pitänyt maksaa yli 2000e. Lääke on elämisen vuoksi välttämätön. Apteekissa oli vaihtoehto lääke joka maksoi tuttavalleni muutaman euron. Mitä lääkettä käyttämäsi lääke on, josta pitää maksaa 130e/kk? Ellet voi ilmoittaa lääkettä, puhut puppua.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Älä ny hermostu, olenkos väittänyt etten pärjää? Kommentoin vain sinun väittämääsi, että kaikilla on samanlaiset osto- ja ruoanhankkimis mahdollisuudet kuin sinulla, ei todellakaan ole.
   Samoin nuo hinnat, ei tuohon hintaan myydä vihanneksia joka paikassa, esim.
   halvimmillaan oli tomaatit 0,99e/kg tarjouksessa, tänään 2,50-3,50e.
   Kerropa itse paikkakunta, missä kaikki kaupat ja palvelut on kävelymatkan päässä.
   Minulle jää käyttöön ihan riittävästi, avustan vielä lastenkin perheitä, en tunne olevani mikään uusavuton enkä tee kuolemaa, ainakaan toivottavasti vielä.

   Nyt vänkäät jo eri kirjoittajan kanssa... Kauppojen tarjoukset voit katsoa netistä ja kotiin tulevista mainoksista. Mikä pakko on ostaa tomaatteja kalliilla, ostat tarjouksista, ei ne heti pilalle mene kotona kunnolla säilytettynä. Viimeksi ostin K-Supermarketista kotimaisia tomaatteja 0,69€/kg. Joskus on puolalaiset tomaatit tarjouksessa tai hollantilaiset terttutomaatit, ostan sitten niitä. Jos ei ole tomaatit tarjouksessa, niin on jotain muuta vihannesta tarjouksessa, kaalia tai kurkkua tai porkkanaa, kyllä niistäkin salaattia tulee pöytään.
   Meillä on täällä tosiaan kauppoihin matkaa 15-20km ja käydään n. kerran viikossa kaupoilla. Kokemus on osoittanut vuosien varrella, että tietty päivä kannattaa pitää kauppapäivänä ja ajoissa aamusta, jos meinaa tarjoukset poimia. Ruoka ei ole todellakaan ongelma hankkia edullisesti.
   Sen verran , että tiedämme useamman paikkakunnan tarjonnan, koska meillä on verkostoitumista monelle paikkakunnalle, niin tiedämme tasan tarkkaan, että Suomesta löytyy lähes jokaiselta paikkakunnalta samat tarjoukset, jos vain viitsii käydä poimimassa. Lidl pitää samat tarjoukset Suomessa kaikissa myymälöissään (tosin samoja tuotteita on myös muissa maissa tarjouksessa hieman eri aikaan, kannattaa niitäkin seurata ja verrata hintoja). S-ryhmän kaupoissa hieman tarjoukset vaihtelee alueittain, koska kyseessä erilliset osuuskunnat, tämän huomaamme, kun asumme kolmen eri S-ryhmän osuuskunnan rajoilla, eli kun matkaamme 35km pohjoiseen olemme eri tarjousten alueella ja menemme 35km itään, olemme taas eri S-ryhmän kauppojen alueella ja eri tarjoukset. Lisäksi alueellamme on yksi kauppa, joka ei ole K- tai S-ryhmään kuuluva kauppa, niillä vain muutama myymälä Suomessa, joten se kauppa on ainut alueellamme, joka ei ole kaikkien suomalaisten lähellä, mutta ostoksemme sieltä on marginaalisia.

   syrjäseudunasukki


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nyt vänkäät jo eri kirjoittajan kanssa... Kauppojen tarjoukset voit katsoa netistä ja kotiin tulevista mainoksista. Mikä pakko on ostaa tomaatteja kalliilla, ostat tarjouksista, ei ne heti pilalle mene kotona kunnolla säilytettynä. Viimeksi ostin K-Supermarketista kotimaisia tomaatteja 0,69€/kg. Joskus on puolalaiset tomaatit tarjouksessa tai hollantilaiset terttutomaatit, ostan sitten niitä. Jos ei ole tomaatit tarjouksessa, niin on jotain muuta vihannesta tarjouksessa, kaalia tai kurkkua tai porkkanaa, kyllä niistäkin salaattia tulee pöytään.
   Meillä on täällä tosiaan kauppoihin matkaa 15-20km ja käydään n. kerran viikossa kaupoilla. Kokemus on osoittanut vuosien varrella, että tietty päivä kannattaa pitää kauppapäivänä ja ajoissa aamusta, jos meinaa tarjoukset poimia. Ruoka ei ole todellakaan ongelma hankkia edullisesti.
   Sen verran , että tiedämme useamman paikkakunnan tarjonnan, koska meillä on verkostoitumista monelle paikkakunnalle, niin tiedämme tasan tarkkaan, että Suomesta löytyy lähes jokaiselta paikkakunnalta samat tarjoukset, jos vain viitsii käydä poimimassa. Lidl pitää samat tarjoukset Suomessa kaikissa myymälöissään (tosin samoja tuotteita on myös muissa maissa tarjouksessa hieman eri aikaan, kannattaa niitäkin seurata ja verrata hintoja). S-ryhmän kaupoissa hieman tarjoukset vaihtelee alueittain, koska kyseessä erilliset osuuskunnat, tämän huomaamme, kun asumme kolmen eri S-ryhmän osuuskunnan rajoilla, eli kun matkaamme 35km pohjoiseen olemme eri tarjousten alueella ja menemme 35km itään, olemme taas eri S-ryhmän kauppojen alueella ja eri tarjoukset. Lisäksi alueellamme on yksi kauppa, joka ei ole K- tai S-ryhmään kuuluva kauppa, niillä vain muutama myymälä Suomessa, joten se kauppa on ainut alueellamme, joka ei ole kaikkien suomalaisten lähellä, mutta ostoksemme sieltä on marginaalisia.

   syrjäseudunasukki

   Vänkään vielä kerran, kaikilla ei ole mahdollisuutta ajella tarjousten perässä vaan täytyy tyytyä lähikauppojen tarjontaan. Minulle ne riittää, S- ja K-markettien tarjoukset, Lidl on kävelymatkan päässä ja sieltä minä yleensä ruokani ostankin.
   Osaan kyllä laittaa edullista ruokaa, keitot ja puurot ei paljon maksa ja salaattitarpeet löytyy aina, mutta voi niitä joiden ainut ostospaikka on ainoa lähimarket!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Paras vitsi sitten vuosikymmeneen! Lääkkeeseen 130e/kk. Ellet saa siihen toimeentulotukea, niin voit hakea kunnasta täydentävää toimeentulotukea tuohon lääkkeeseen... Eikö apteekissa ole edullisempaa vaihtoehto lääkettä? Tuttavalleni määrättiin syöpälääke, josta olisi itse pitänyt maksaa yli 2000e. Lääke on elämisen vuoksi välttämätön. Apteekissa oli vaihtoehto lääke joka maksoi tuttavalleni muutaman euron. Mitä lääkettä käyttämäsi lääke on, josta pitää maksaa 130e/kk? Ellet voi ilmoittaa lääkettä, puhut puppua.

   Psyykelääkkeet maksaa maltaita, jos ei ole täyttä korvattavuutta. Kuukauden satsi maksaa jotakin 4 egee, ja omavastuu vuodessa riippuen mistä apteekista sen ottaa 50-100 egee vuodessa...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vänkään vielä kerran, kaikilla ei ole mahdollisuutta ajella tarjousten perässä vaan täytyy tyytyä lähikauppojen tarjontaan. Minulle ne riittää, S- ja K-markettien tarjoukset, Lidl on kävelymatkan päässä ja sieltä minä yleensä ruokani ostankin.
   Osaan kyllä laittaa edullista ruokaa, keitot ja puurot ei paljon maksa ja salaattitarpeet löytyy aina, mutta voi niitä joiden ainut ostospaikka on ainoa lähimarket!

   Ei tarvitse edes itse ajella, kun voi kulkea kimppakyydeillä tai vaikka kutsutakseilla ostoksilla. Me asutaan täällä syrjäseudulla, missä välimatkat pitkiä ja kaupat kaukana, jos vertaa joihinkin lähiöihin kaupungeissa. Täälläkin pelaa kimppakyydit ja kutsutaksit, lisäksi koulukyydeillä pääsee ostoksille. Diakonit tuo ruokaa kotiinkin, jos itse ei pääse ostoksille. Lisäksi kauppiaat toimittavatkin ruokaa kotiin. Joten hieman tekosyiltä tuntuu nuo, että joutuu käyttämään vain yhtä tai kahta kallista kauppaa ostoksien tekemiseen.
   Juuri eilen kyyditsin naapurini vanhan eläkeläisen ostoksille, kun itsekin kävin ostoksilla 20km päässä. Lisäksi tuon hänelle ruokaa kaupasta, jos hän ei halua lähteä mukanani itse ostoksille.
   Olemme myös ostaneet ruokaa kimpassa tuttavien kanssa monta kertaa, kulut jaetaan ja yksi hakee ne ostokset. Ei kaikkien tarvitse lähteä ostoksille. Verkkokaupoista on tilattu monta kertaa kimpassa. Verkkokaupassa toimituksenkin voi tehdä eri paikkakunnalle, niin ei tarvitse kenenkään erikseen ajella kauas, vaan voi hakea lähetyksen muutaman sadan metrin päästä lähimmästä Postista tai R-kioskista.
   Meilläkin vanhin tyttäremme opiskelee kaukana toisella laitaa Suomea, tilaan hänelle ruokaa verkkokaupasta ja toimitus tulee 300 metrin päähän tyttäremme asunnosta, josta hän hakee ison laatikon polkupyörän tarakalla pyörää taluttaen asunnolleen.
   Tuskin Suomessa on missään sellaista paikkaa, missä ei voisi ruokaa hankkia ostamalla edullisesti ja terveellistä ruokaa!

   syrjäseudunasukki


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä täällä meidän alueen kaupoissa on terveellinen ruoka tarjouksessa, esim silakka fileet monasti alle 2€/kg, kotimaiset tomaatit 0,69€/kg, kotimainen kurkku 0,79€/kg, porkkanaa suurissa säkeissä todella edullisesti ja syksyllä juurekset ja kaalit ihan pilkkahintaan, niitä myydään ämpäreittäin tai muuten halvalla isoissa säkeissä. Omenat on edullisia. Lisäksi broileria tämän tästä tarjouksessa. Kaurahiutaleet on aina halpoja ja on terveellistä. Kuivattuja herneitäkin myydään 14.95€ 30kg säkki, on terveelistä ja edullista.

   Ei kannata alkaa jotain epäterveellisiä makkaroita ostelemaan, kun on tarjolla terveellistä ruokaakin.

   Kovinpas oli nuo sinun antamat hinnat korkeammat kuin Lidlissä tänään.Tomaatit 2,79e, kurkku 2,39e, kaali oli 1,29e joten keitinpä ison kattilan kaalikeittoa.
   Perunat oli halpoja joten ajattelin lähteä metsään katselemaan saisko vielä kantarellikastikkeen niitten ja -30%:n lohipalan kanssa, nam.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kovinpas oli nuo sinun antamat hinnat korkeammat kuin Lidlissä tänään.Tomaatit 2,79e, kurkku 2,39e, kaali oli 1,29e joten keitinpä ison kattilan kaalikeittoa.
   Perunat oli halpoja joten ajattelin lähteä metsään katselemaan saisko vielä kantarellikastikkeen niitten ja -30%:n lohipalan kanssa, nam.

   Tarjoukset vaihtelee Lidlissäkin, kannattaa katsoa netistä ne Lidlin tarjoukset ja mennä ostamaan silloin, kun on halpaa. Meillä oli nyt tomaatit K-Supermarketissa 0,69€/kg, ostin sieltä tomaatteja pari kiloa.
   Ei ne tarjoukset maailman tappiin ole kaupoissa, jos täällä joku kirjoittaa niistä tarjouksista, niin ei niitä välttämättä enään ole kaupassa tarjolla. Lisäksi kauppias tai tavaratalopäälikkö päättää vielä erikseen liikekohtaisista tarjouksista, ostin banaaneja pienestä K-kaupasta 0,50€/kg, kun kauppiaalle jäännyt banaaneja liikaa varastoon tilausvirheen vuoksi.


  • Tiedän tarkkaan Lidlin hinnat, katson netistä, tulee mainoslehti ja käyn siellä lähes päivittäin.
   Halvalla olet tomaatteja saanut, katsoin netistä supermarkettien tarjoukset, ei ollut tomaatteja tarjouksessa, oliko paikallisen kauppiaan oma tarjous?
   Lähi K-marketissa tomaatti ja kurkku oli tänään yli kolme euroa, täytyy huomenna kävellä taas Lidliin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä sitä EU-ruoka-apua jaetaan ihan viikoittain ja diakonit tuovat kotiinkin ruokaa (siis muutakin ruokaa, kuin EU-ruoka-apua), jos akuutti puute.
   Asumme täällä syrjäseudulla kaiken lisäksi, joten kauppoihin matkaa 15-20km, lähimpään kaupunkiin 35km. Käydään n. kerran viikossa kaupoissa, ellei työmatkat osu logistisesti kauppojen lähelle.
   Hinnat ei ole huuhaata, koska olen tätä perheen taloutta pyörittänyt viimeiset 20 vuotta, niin tiedän tasan tarkkaan, että mitä mikin tuote maksaa. Emme osta mitään kalliisti, kaikista katsotaan tarkkaan yksikköhinnat, ettei tarjous ole normaalia hintaa kalliimpi. Meillä on tiettyjä elintarvikkeita varastoissa reilusti vuoden tarve, joten pakko ei ole ostaa kalliisti. Ja varastoja täydennetään vain edullisilla hinnoilla! Tuossa ostamani silakat 1,99€/kg https://aijaa.com/fbdjXZ
   Tänään ostin muikkua ison pussillisen suoraan kalastajalta, maksoi 5€ . Kaupassa tuore muikku olisi maksanut 3,50€/kg

   syrjäseudunasukki

   No voi voi ja vielä kerran voi. Lopeta tuo toitotus meillä meillä meillä. Ja joka viikko ja diakonikin tuo ja ja..Olet missä olet ja sinuako hemmotellaan joka puolelta ilmaisella ruualla? Käytät kaikki mahdolliset tilanteet häpeilemättä itsesi hyväksi. Kaikki muut köyhät ovat toisaalla jossa ei kaikille köyhille jaellakaan ilmaista ruokaa! Herää jo unestasi!


  • Anonyymi kirjoitti:

   No voi voi ja vielä kerran voi. Lopeta tuo toitotus meillä meillä meillä. Ja joka viikko ja diakonikin tuo ja ja..Olet missä olet ja sinuako hemmotellaan joka puolelta ilmaisella ruualla? Käytät kaikki mahdolliset tilanteet häpeilemättä itsesi hyväksi. Kaikki muut köyhät ovat toisaalla jossa ei kaikille köyhille jaellakaan ilmaista ruokaa! Herää jo unestasi!

   Heh, kyllähän jokaisella paikkakunnalla voi koulukyydin mukaan ängätä ostosreissulle ja kutsutaksit (hinta?) tulee kun soittaa, kaupat tuo ilman veloitusta kymmenien kilometrien päästä ruoat, jotka on halvempia kuin muualla ja jos ei itse jaksa tai halua lähteä ostoksille, kyllä diakoni tuo.
   Mikä paikkakunta, olen vapaa muuttamaan vaikka heti, sieltä varmaan saa kimppakyydin muuttoonkin?


  • Anonyymi kirjoitti:

   NIIN ja taas ollaan tässä, MEIDÄN ALUEELLA ON!!! Jos on teidän alueella niin ei se tarkoita että joka ikisessä paikassa on!

   Vo yhren kerran sentään tätä minä minä minä, meillä meillä meillä....

   Kun kaikki ei asu siellä missä sinä olet ja missä teillä on niin ja näin. Kaikilla ei ole.

   Jos tuntuu että oman alueen kaupassa on ruoka kallista niin kannatta ehkä tilata netistä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikä tuollainen lääke on joka maksaa noin paljon, laskin niin sulla jää käyttöön vajaa 300eur käyttöön kuukaudessa elikä n, 10eur päivä. Viime viikolla yks kauppaketju mainosti koipireisiä 1.50eur.Aamulla kaurapuuroa ja ostaa jääkaappiin kaalin ja narskuttaa sitä.

   Medillä maksaa diabetes lääke victoza melkein 200 euroa kk ja kelalta ei saa korvausta. Perustelu. Aloin käyttää sitä ennekuin tuli korvattavaksi ja laihdutin sen avulla ylipainon pois. Kelan yksi kriteeri korvaukselle on ylipaino, joten se siitä. Vointini on sen avulla niin hyvä etten jätä sitä käyttämättä, pihistän sitten ruuasta.

   Muuten köyhyydestä.. Olen ollut köyhä lapsuudessa. Nälässä, ei riittäviä vaatteita, ei terveydenhoitoa eikä mitään muutakaan. Ei mahdollisuutta koulutukseeen jne..

   Nykyään elän työmarkkinatuella, pärjään.. Ei suurta puutetta ole. Tosin en tupakoi, konjakkia otan joskus fingerporillisen...


  • Asun espoossa,kaikki lähellä... saadaan hyvin m elkein rahaa sitte teihin verrattuna,palkka 1000 + työttömyyskorvaus 519+ asumistuki 300= 1819 euroa kk kahdelle
   asumismenot 630e
   matkaliput 120e
   laskut sähkö 140e/3 kk
   puhelin muut 160 ekk
   muita laskuja 200 e
   työruoka 12*4=48 e /kk
   lääkekulut 60 e
   ruokamenot 160e
   muita kuluja 100 e
   jos palkka vaan toteutuu niin jäämme kk plussalle
   vaikka ollaa pienitulosia ja maksetaa hitosti vuokraa yms ,osaispa vielä sit säästää herkuissa ja menoissa vaikka elokuviin....toki kovasti jos vähemmä saadaa ni ruokajonos säästää 50 eviikko =200 kk noin..
   vähäs vaa pitää koittaa tulla toimeen,toki ymmärrän jos saa yksin vaan sen minimin ni alkaa kyrsii ku eoo ikeesti sit rahaa


  • Anonyymi kirjoitti:

   Asun espoossa,kaikki lähellä... saadaan hyvin m elkein rahaa sitte teihin verrattuna,palkka 1000 + työttömyyskorvaus 519+ asumistuki 300= 1819 euroa kk kahdelle
   asumismenot 630e
   matkaliput 120e
   laskut sähkö 140e/3 kk
   puhelin muut 160 ekk
   muita laskuja 200 e
   työruoka 12*4=48 e /kk
   lääkekulut 60 e
   ruokamenot 160e
   muita kuluja 100 e
   jos palkka vaan toteutuu niin jäämme kk plussalle
   vaikka ollaa pienitulosia ja maksetaa hitosti vuokraa yms ,osaispa vielä sit säästää herkuissa ja menoissa vaikka elokuviin....toki kovasti jos vähemmä saadaa ni ruokajonos säästää 50 eviikko =200 kk noin..
   vähäs vaa pitää koittaa tulla toimeen,toki ymmärrän jos saa yksin vaan sen minimin ni alkaa kyrsii ku eoo ikeesti sit rahaa

   Puhelin ja muut kulut 160 e/kk ???!!
   Minulla oli viimeksi lasku 12 e
   Muita laskuja 200 e ??! Mitämuita?
   ??


  • Anonyymi kirjoitti:

   Paras vitsi sitten vuosikymmeneen! Lääkkeeseen 130e/kk. Ellet saa siihen toimeentulotukea, niin voit hakea kunnasta täydentävää toimeentulotukea tuohon lääkkeeseen... Eikö apteekissa ole edullisempaa vaihtoehto lääkettä? Tuttavalleni määrättiin syöpälääke, josta olisi itse pitänyt maksaa yli 2000e. Lääke on elämisen vuoksi välttämätön. Apteekissa oli vaihtoehto lääke joka maksoi tuttavalleni muutaman euron. Mitä lääkettä käyttämäsi lääke on, josta pitää maksaa 130e/kk? Ellet voi ilmoittaa lääkettä, puhut puppua.

   ITSELLÄNI KULUU 300 EUROA LÄÄKKEISIIN KUUKAUDESSA. ENKÄ SAA TUKEA, ON MÄÄRÄTTY SELLAIISA LÄÄKKEITÄ MITKÄ EI KUULU SV KORVATTAVIIN KUIN MUUTAMA, PAKKO OTTAA TAI SAIRASTUU.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samat kauppaketjut pitää tarjouksia koko Suomessa, joten kyllä on kaikkien saatavilla tarjoukset!
   Meillä tässä lähellä K-ryhmän kaupat, Lidl, S-kaupat ja Tokmanni, kaikista saa valtakunnalliset tarjoukset. Lisäksi vielä verkkokaupat käytettävissä, joista toimitukset lähimpään R-kioskiin.
   Lisäksi monella on vielä mahdollisuus ostaa ruokaa leipomoiden ja tehtaiden myymälöistä. Niitäkin on läpi Suomen, joten suurella osalla on mahdollisuus niistäkin ostaa ruokaa edullisesti.
   Ja ennen kaikkea, JOKAISELLA paikkakunnalla jaetaan vielä ilmaiseksi EU-ruoka-apua, jolloin jää rahaa ostaa ne terveelliset lisukkeet ruokaansa!

   Esim Juvalla ei jaeta EU paketteja eikä muutakaan. Kauppoina s market ja k market molemmat ihan sika kalliita ja tarjoukset aina loppu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Esim Juvalla ei jaeta EU paketteja eikä muutakaan. Kauppoina s market ja k market molemmat ihan sika kalliita ja tarjoukset aina loppu.

   Ja ihan puppua, ettei muka jaeta EU-ruoka-apua Juvalla. Tuo EU-ruoka-apu on neuvoteltua maatalostukea ja sitä jaetaan jokaisella paikkakunnalla. Ota yhteyttä seurakuntasi diakoniin, hän selvittää sinulla jakopaikan tai tuo kotiisi tuon EU-ruoka-avun. Minulle tuotiin juuri eilen tuota EU-ruoka-apua kotiin!
   http://www.juva.fi/ajankohtaista?c=Uutiset&i=155&a=EU-ruokajako-tiistaina-11.6.-klo-9-13-Toimintatalolla-

   https://www.ruokavirasto.fi/yhteisot/tuet-ja-kehittaminen/ruoka-apu/


  • Anonyymi kirjoitti:

   ITSELLÄNI KULUU 300 EUROA LÄÄKKEISIIN KUUKAUDESSA. ENKÄ SAA TUKEA, ON MÄÄRÄTTY SELLAIISA LÄÄKKEITÄ MITKÄ EI KUULU SV KORVATTAVIIN KUIN MUUTAMA, PAKKO OTTAA TAI SAIRASTUU.

   Kerrotko mitä lääkkeitä lääkäri määrää, vaikkei ne kuuluu korvattaviin? Itse en huolisi moisia lääkkeitä, koska en pystyisi maksamaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kerrotko mitä lääkkeitä lääkäri määrää, vaikkei ne kuuluu korvattaviin? Itse en huolisi moisia lääkkeitä, koska en pystyisi maksamaan.

   Kyllä muuten todellakin ottaisit.

   T. Kivuista kärsivä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kai tämä lähiö sitten on perähikiää.
   Löytyy S-market, K-supermarket ja Lidl. Googletin juuri K-supermarketin tarjoukset, eipä kovin halvalla löytynyt normaali ruokaa, en osta pizzoja, nuudeleita enkä mitään makeita herkkuja, vihannestarjoukset olemattomat: suippopaprika, maissi ja kalliita pikkutomaatteja.
   Juuri Lidlissä tomaatit eilen 2,79/kg, muualla vielä kalliimpia.
   S-market myy illalla päiväystuotteet -60%, mutta niitä pitäisi mennä hamstraamaan tuntia ennen kärryyn, jos meinaa jotain kunnollista saada.
   EU-kasseja jaetaan todellaki vain 2krt/v, ja diakonilta voi saada maksusitoumuksen kauppaan jos ensin saat sinne ajan ja menet kaikkien meno-ja tulotositteiden kanssa.
   Ammattikalastajia tai viljelijöitä ei ole lähimaillakaan, ei jalkakyydillä lähdetä niin vain hakemaan. Joten näillä mennään, ole onnellinen jos sinulla on paremmin, kaikilla vain ei ole samoja mahdollisuuksia.

   maksatko itse vuokrasi yksin ilman asumistukea?


  • Hyvinhän Suomessa tuilla pärjää, yksinhuoltaja kotiäitejä, eivät maksa itse vuokraa, ruikuttavat kelasta, työssä käynti ei tuu mieleenkään ja lapsia hommattu urakalla vaikkei ammatista tietoakaan. Hyvinhän heillä tuntuu porskuttavan kun yhteiskunnan puolelta lastenhoitoapukin järjestetään. Isät oo missään yhteyksissä, sitten vielä työssäkäyviltä kysytään"miksi käyt töissä kun joudut itse maksamaan vuokran" siis ei minkäänlaista vastuuntuntoa, että itse ansaittas oikeeta palkkaa ja koetaan että yhteiskunnan tuet on saavutettu etuus eikä väliaikainen ratkaisu. Kyseinen ihminen 25 v. neljäs lapsi tulossa neljäs eri mies, täytyy kyllä ihmetellä, mitä tälläisen päässä liikkuu ja millainen jälkikasvu tulee tällä esimerkillä olemaan. Suomi on sossupummien ihannemaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Heh, kyllähän jokaisella paikkakunnalla voi koulukyydin mukaan ängätä ostosreissulle ja kutsutaksit (hinta?) tulee kun soittaa, kaupat tuo ilman veloitusta kymmenien kilometrien päästä ruoat, jotka on halvempia kuin muualla ja jos ei itse jaksa tai halua lähteä ostoksille, kyllä diakoni tuo.
   Mikä paikkakunta, olen vapaa muuttamaan vaikka heti, sieltä varmaan saa kimppakyydin muuttoonkin?

   Jokaisella paikkakunnalla toimii samat systeemit, että kutsutaksi tai koulukyydit hoitaa kuljetuksia linja-autotaksalla. Samoin diakonit tuo kotiin ruokaa, jos ei itse pääse sitä hakemaan. Kysele itse omalla paikkakunnallasi nämä asiat ensi, äläkä kyseenalaista!


  • Anonyymi kirjoitti:

   NIIN ja taas ollaan tässä, MEIDÄN ALUEELLA ON!!! Jos on teidän alueella niin ei se tarkoita että joka ikisessä paikassa on!

   Vo yhren kerran sentään tätä minä minä minä, meillä meillä meillä....

   Kun kaikki ei asu siellä missä sinä olet ja missä teillä on niin ja näin. Kaikilla ei ole.

   Mulla eläke nettona 2345€ asumistuki 450€ autolaina 345€ ruokaan ei mene yhtään kun jaksaa kierrellä paikkoja missä on maistiaiset,vaalit pitäs olla kuukausittain niin sais makkaraa syödä.
   sossusta saan 4500€/kk tulee kuin manulle illallinen.
   Heh,tämähän oli vitsi niinkuin aloittajallakin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eivätkö lapset syö kotona ja koulussa ja siten opi hyvät ja terveelliset elämäntavat ja ruokailun.
   Ovatko vanhemmat opettaneet lapsiparat huonoille tavoille?
   Eivätkö vanhemmat osaa?
   Uusavuttomuus on pahin kansantauti Suomessa!
   Se tulee maksamaan meille kaikille älyttömästi!

   Yksin vuokralla asujalla asuminen vie muihin menoihin vähempi jää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä täällä meidän alueen kaupoissa on terveellinen ruoka tarjouksessa, esim silakka fileet monasti alle 2€/kg, kotimaiset tomaatit 0,69€/kg, kotimainen kurkku 0,79€/kg, porkkanaa suurissa säkeissä todella edullisesti ja syksyllä juurekset ja kaalit ihan pilkkahintaan, niitä myydään ämpäreittäin tai muuten halvalla isoissa säkeissä. Omenat on edullisia. Lisäksi broileria tämän tästä tarjouksessa. Kaurahiutaleet on aina halpoja ja on terveellistä. Kuivattuja herneitäkin myydään 14.95€ 30kg säkki, on terveelistä ja edullista.

   Ei kannata alkaa jotain epäterveellisiä makkaroita ostelemaan, kun on tarjolla terveellistä ruokaakin.

   Missä on kaupat, joissa A nonyyminn mainitsemat hinnat. Ei edes LIDL myy noilla hinnoilla. Ja ajatelkaapa kunniakansalaisten ruokapöytiä.


 • Alle euron ruoka- annoksia on mahdollista tehdä. Ei vaan yksistään riitä.
  Leipä ja leikkeleet tulevat kalliiksi jos joka päivä syö.
  Keitto isossa kattilassa, sitten pakastaa.
  Aineksia oltava kotona, suunnittelu ja valmistus alusta asti jos aikaa on.

  • En kannata leikkeleitä ruokavaliossa ollenkaan. Leipää erittäin kohtuudella, se ei ole kallista.

   Itselläni on vaikeuksia löytää vähäenerginen leipä (palassa 40-60 kaloria) ja tarpeeksi pieni paketti (ettei tarvitse heittää puolia roskiin, kun pvm menee vanhaksi). Nyt sellainen on ohutpaahto juureksista. Siihen päälle ohuen ohut juusto siivu max 2 x päivä.


  • Jos diabetes ni leipä juurihan kuluu ruokavalioon. Mikä paha leikkeleessä nyt niin pahaa jos kalkkunasta.


  • Miten diabetes sulla ilmeni? Kiinnostaa kun omassakin fiilarissa joskus semmosia fiilisoireita, riipii ikäänkuin sytämestä "vitutus", jos on kuukauden elänyt syömällä pelkkää karkkia?!
   Ja silloin se johtuu vain siitä, että sokeri ei aina hajoa nopeasti, ei välttämättä elimistö ehdi koko ajan tuottaa insuliiniä koko ajan,mutta olen kummissani, miten kenellekään voi tulla niin erityinen vamma, että vain INSULIININ tuotanto jotenkin täsmäiskuna kokonaan lopahtaisi...No, uskoitpa lääkäreitä tai et, niin kyllä se on usein jo menoo, johonkin sairauteen, jos lääkäriin joutuu.... Älkää esitelkö tavalliselle lääkärille fiiliksiänne, jos tiedätte miten pitää ne salassa, ei LÄÄKÄRI kuin kiusaannu, jos huomaa jonku fiiliksen, se luulee sitä yleensä heti syöväksi, jos se havaitsee jonkun muun ihmisen fiiliksen...Jos on käsi poikki, tai verihaamu, se näyttäkää se sille, niin saa SE ehkä sut uskomaan sen, ja pistää jonkun laastarinki. että se kohta paranee, jos paranee sittenkään... Uskoa se ei sitten ole, jos ruumiissa valkosolut, entsyymit ja immuunijärjestelmä, tms. toimii niin, että sekin parantuu, tai miksei se sitäkin olisi?! Oma apu paras apu, eli anna Herran parantaa, lääkärit vievät lisäksi rahanne...


 • Tottakai tulee toimeen Olen pienipalkkainen, käyn töissä. Ruokaan menee keskimäärin 20 euroa viikossa. Teen eväät ja kyllä, todellakin syön kasviksia, ruokavalioni on kasvisvoittoinen. Ruokajakeluihin en ehdi, koska käyn töissä.

  Säästövinkit, jos joku niitä kaipaa:
  Aamupalaksi joka toinen viikko puuroa ja marjoja, joka toinen viikko jugurttia ja marjoja. Litran jugurttipurkki riittää viikoksi. Marjat poimin itse ja pakastan, joka vuosi 45 rasiaa niin riittää viikon jokaiselle viikolle sen jälkeen kun tuoreiden marjojen aika on ohi. Viikonloppuisin munakasta ja vihanneksia. Lisäksi joka aamu iso kuppi tummapaahtoista hyvää kahvia ja mantelimaitoa tai kauramaitoa sekä pieni lasillinen tuoremehua, mehun kanssakin kohtuus on avainsana ja litran purkki riittää viikoksi.

  Viikossa teen ruokaa kolmesti. Joka kerta teen neljä annosta. Yhteensä siis 12 annosta. Arkipäivinä syön 2 ateriaa ja viikonloppuisin 1 aterian päivässä. Arkipäivisin otan lounaan rasiassa töihin ja lisäksi yleensä otan omenan välipalaksi iltapäivää varten. Syön päivällisen kun tulen kotiin. Viikonloppuisin ei tarvitse kahta ateriaa, koska nukun pitempään ja teen aamiaisella munakasta, Viikonloppuisin tykkään nauttia kahvin kanssa jotain makeaa herkkua myös, keksin tai itse tehdyn leivonnaisen.

  Illalla keitän tetä ja jos on nälkä, syön pari hapankorppua, margariinia, juustoa ja kasviksia. Yleensä minulla on aina kurkkua ja tomaattia.

  Joskus leivon esim. pellillisen 24 kpl muffinseja tai puolen litran taikinan pullaa. Niistä menee tietysti pakasteensen suurin osa, niin on sitten vierasvaraa ja viikonloppuaamujen herkkuhetkiä varten mistä ottaa.

  Kauppalistalla on useimmiten näitä: 1 kg kaalia, 1 kg porkkanoita, 1 kg perunoita, 1 kg omenoita, 300-400 g kalaa yleensä pakastettuna tai tarjouksesta, joskus säilykkeenä, muitakin vihanneksia ja hedelmiä satokauden ja tarjousten mukaan, talvella pakastevihanneksia, lisäksi laadukasta täysjyväpastaa tai -riisiä, papuja tai linssejä, jotain kivaa maitoa, hyvää mehua, joka toinen viikko jugurtti, kahvipaketti kerran kuukaudessa, soijarouhetta, öljyä ja margariinia joka toinen kuukausi.

  Miksi käytän ruokaan vain 20 euroa viikossa? Säästän rahaa omaa asuntoa varten. Omassa asunnossa on pienemmät kulut kuin vuokralla asuessa, Ehkä jossain aiheessa pääsen eroon köyhyydestä. Toivottavasti ehkä jopa vaurastun. Onhan sanonta, ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot!

  • Moni kertoo vähäisistä ruokakustannuksistaan, mutta harvemmin kuulee siitä, paljonko sähkön käytön osuus niistä on. Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan.
   Toimeentulotuen saajan ei siitä tarvitse välittää, mutta normaalisti kotitalous maksaa käyttämänsä sähkön.

   Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla.

   Erään taulukon mukaan nykyään jk-pakastin kuluttaa tuplasti sähköä pelkkään jääkaappiin nähden. Taulukon arvio vuotuisesta 21,90 e:n lisäkustannuksesta tarkoittaa 1,83 euroa kuukaudessa. Ahkeralle ruokien pakastajalle arvioisin rahanmenoksi 2 e/kk. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/

   Ruoanvalmistuslaitteita on monenlaisia, joten en pidennä tätä kommenttia niiden käsittelemisellä.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moni kertoo vähäisistä ruokakustannuksistaan, mutta harvemmin kuulee siitä, paljonko sähkön käytön osuus niistä on. Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan.
   Toimeentulotuen saajan ei siitä tarvitse välittää, mutta normaalisti kotitalous maksaa käyttämänsä sähkön.

   Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla.

   Erään taulukon mukaan nykyään jk-pakastin kuluttaa tuplasti sähköä pelkkään jääkaappiin nähden. Taulukon arvio vuotuisesta 21,90 e:n lisäkustannuksesta tarkoittaa 1,83 euroa kuukaudessa. Ahkeralle ruokien pakastajalle arvioisin rahanmenoksi 2 e/kk. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/

   Ruoanvalmistuslaitteita on monenlaisia, joten en pidennä tätä kommenttia niiden käsittelemisellä.

   Pitkäaikatyötön

   " Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan."

   Sähkön hinta ruuissa on minimaalinen, ellei ihan teollisuuskeittiön suuruisia kustannuksia ole. Yleensä ei ole.

   Itse teen ruokaa kerralla enemmän ja pakastan sitä. Asun yksin, mutta vieraita (tuttuja) käy kerran viikossa. Sähkölasku 2kk on nyt kesäisin n. 23 e (mukana kulutus sekä sähkön siirto), talvella kolmisen kymppiä. Eli hintavin sähkölasku on n. 15 e kk. Ei paljon.

   Se mikä sähköä kuluttaa paljon on saunan lämmitys. Tai hiusten kuivaaminen kuivaajalla päivittäin. Tai intohimoinen imurointi vanhalla imurilla. Luonnollisesti uusi liesi tai muut uudet laitteet vie vähemmän sähköä kuin vanha. Kodin viihdetekniikkaan kannattaa hommata jatkojohto tai virtakytkin pistoke. Laitteista saa yöksi kytkettyä virrat helposti pois nappia painamalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   " Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan."

   Sähkön hinta ruuissa on minimaalinen, ellei ihan teollisuuskeittiön suuruisia kustannuksia ole. Yleensä ei ole.

   Itse teen ruokaa kerralla enemmän ja pakastan sitä. Asun yksin, mutta vieraita (tuttuja) käy kerran viikossa. Sähkölasku 2kk on nyt kesäisin n. 23 e (mukana kulutus sekä sähkön siirto), talvella kolmisen kymppiä. Eli hintavin sähkölasku on n. 15 e kk. Ei paljon.

   Se mikä sähköä kuluttaa paljon on saunan lämmitys. Tai hiusten kuivaaminen kuivaajalla päivittäin. Tai intohimoinen imurointi vanhalla imurilla. Luonnollisesti uusi liesi tai muut uudet laitteet vie vähemmän sähköä kuin vanha. Kodin viihdetekniikkaan kannattaa hommata jatkojohto tai virtakytkin pistoke. Laitteista saa yöksi kytkettyä virrat helposti pois nappia painamalla.

   "Sähkön hinta ruuissa on minimaalinen"

   Joo, jos osaa käyttää sähköä säästäen. Uuni päälle 10-15 min ennen h-hetkeä ja heti pois päältä kun ei tarvita. Sähköä menee myös suhteessa vähemmän, kun valmistaa useita ruokia kerralla - näin uunin lämmityksen energia säästyy. Kattiloihin kannet päälle keitettäessä.
   Ja sitten jääkaapin/pakastimen ovi kiinni justiinsa heti kun ruuat otettu/viety.
   Veden kanssa turha lotraus seis.


  • "Onhan sanonta, ei ne suuret tulot vaan ne pienet menot"

   Jes, juuri näin.
   Ruokavaliosi kuulostaa hyvältä ja terveelliseltä (vaikka itse en kalaa allergiasyistä syökään).

   Itse olen aina ollut sitä mieltä, ettei ruokaan kannata haaskata rahaa, oli sitä enemmän tai vähemmän. Elämäntarkoitus on muualla kuin syömisessä (ja juomisessa).


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moni kertoo vähäisistä ruokakustannuksistaan, mutta harvemmin kuulee siitä, paljonko sähkön käytön osuus niistä on. Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan.
   Toimeentulotuen saajan ei siitä tarvitse välittää, mutta normaalisti kotitalous maksaa käyttämänsä sähkön.

   Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla.

   Erään taulukon mukaan nykyään jk-pakastin kuluttaa tuplasti sähköä pelkkään jääkaappiin nähden. Taulukon arvio vuotuisesta 21,90 e:n lisäkustannuksesta tarkoittaa 1,83 euroa kuukaudessa. Ahkeralle ruokien pakastajalle arvioisin rahanmenoksi 2 e/kk. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/

   Ruoanvalmistuslaitteita on monenlaisia, joten en pidennä tätä kommenttia niiden käsittelemisellä.

   Pitkäaikatyötön

   Kyllä minä ainakin lasken sähkönkulutuksen hyvinkin tarkkaan, koska maksan itse sähkölaskuni. Sähköä kuluu yllättävän vähän ruokien valmistukseen liedellä/uunissa ja lämmittämiseen mikrossa.
   Meillä on pörssisähkö, se on yllättävän edullista, joka kompensoi kallista siirtohintaa. Siirtohintaa ei pysty kilpailuttamaan.
   Olen valmistanut yli 30 vuotta joka aamuisen kaurapuuroni mikrossa suoraan lautasella, siinäkin vuodessa sähkönkulutus marginaalinen. Ja vaikka laskisi mikron kuoletuksenkin, summa ei päätä huimaa, koska kokemuksella halpis mikrot ovat kestäneet vähintään 10 vuotta, jolloin mikron pääomakulu n. 4€ vuodessa.
   Valmistamme ruokaa yleensä isossa erässä ja lämmitämme annokset mikrossa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä minä ainakin lasken sähkönkulutuksen hyvinkin tarkkaan, koska maksan itse sähkölaskuni. Sähköä kuluu yllättävän vähän ruokien valmistukseen liedellä/uunissa ja lämmittämiseen mikrossa.
   Meillä on pörssisähkö, se on yllättävän edullista, joka kompensoi kallista siirtohintaa. Siirtohintaa ei pysty kilpailuttamaan.
   Olen valmistanut yli 30 vuotta joka aamuisen kaurapuuroni mikrossa suoraan lautasella, siinäkin vuodessa sähkönkulutus marginaalinen. Ja vaikka laskisi mikron kuoletuksenkin, summa ei päätä huimaa, koska kokemuksella halpis mikrot ovat kestäneet vähintään 10 vuotta, jolloin mikron pääomakulu n. 4€ vuodessa.
   Valmistamme ruokaa yleensä isossa erässä ja lämmitämme annokset mikrossa.

   Itse en laske tarkkaa sähkönkulutusta, vaan järkeilen sähkön kanssa. Käytän liettä juuri kuten tuossa sanottiin, optimaalisesti. En anna odotella tyhjänä, en pidä turhaa päällä sekuntiakaan ;). Jääkaapin ovea avatessa tiedän mitä sieltä otan tai tavarat on valmiina järjestyksessä mitä sinne laitan. Homman on sujuttava ripeästi, ettei sähköä kulu hukkaan.

   Minulla on sähkölasku (asun yksin) siinä 15 euron pintaan kk, vaikka on monia laitteita ja käytän niitä kaikkia. Tietysti lomalla enemmän kuin töissä ollessani.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Moni kertoo vähäisistä ruokakustannuksistaan, mutta harvemmin kuulee siitä, paljonko sähkön käytön osuus niistä on. Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan.
   Toimeentulotuen saajan ei siitä tarvitse välittää, mutta normaalisti kotitalous maksaa käyttämänsä sähkön.

   Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla.

   Erään taulukon mukaan nykyään jk-pakastin kuluttaa tuplasti sähköä pelkkään jääkaappiin nähden. Taulukon arvio vuotuisesta 21,90 e:n lisäkustannuksesta tarkoittaa 1,83 euroa kuukaudessa. Ahkeralle ruokien pakastajalle arvioisin rahanmenoksi 2 e/kk. https://www.vattenfall.fi/energianeuvonta/sahkonkulutus/sahkolaitteiden-energiankulutus/

   Ruoanvalmistuslaitteita on monenlaisia, joten en pidennä tätä kommenttia niiden käsittelemisellä.

   Pitkäaikatyötön

   "Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla."

   Tuosta tulikin mieleeni vaihtaessani kerran asuntoa. Oli sama kerrostalo, muutin 4h+k pienempään 3h+k. Lapsista yksi muutti omilleen, jäin kahdestaan nuorimman kanssa. Käydessäni asuntoa katsomassa, sen silloinen asukas kertoi alkuperäisestä jääkaappi-pakastimesta, joka on tulipaloriski sen lisäksi, että vie sähköä aivan valtavasti. Asukas oli valosuunnittelija; hänellä oli diskopallovalot ja musiikkilaitteet sun muut asunnossa. Kertoi maksavansa sähköstä 60e kk, josta järkytyin. Jokatapauksessa monguin taloyhtiöltä uuden jääkaappipakastimen vanhan tilalle ja sainkin sen ennen muuttoa. Sähkölasku neliössä oli n. 20e kk, kun asunnossa asui 3 ihmistä. Ensimmäinen sähkölasku 3h asunnossa oli 30 e kk. Mietin missä vika. Kulutuksen pitäisi olla mieluummin vähemmän kuin enemmän. Periaatteessa mikään ei ollut muuttunut, paitsi 1 asukas vähemmän. En lopulta keksinyt mitään muuta kuin että hieno Rosenlewin jääkaappi-pakastin kuluttaa enemmän kuin samanlainen vanhassa asunnossa... Soittelin sähköyhtiöön, ei heilläkään ollut apua. Sitten keksin, että pakastuskytkin oli jäänyt päälle.... otin pois, ja voila - sähkölasku pieneni alle 20e kk.

   Nyt asun yksin. Sähkölaskussani on diagrammi sähkönkulutuksestani vuoden ajalta. Se on ihana. Teen ruokaa itse ja pakastan sitä kuten ennenkin, en hirveitä määriä. Lamput ovat led lamppuja. Valoja en pidä päällä turhaa missään. Sähkönkulutukseni on normaalia pienempää ja sähkölasku kk 13 e. Mielestäni varsin kohtuullinen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   " Epäilen, että moni ei laske ruoanvalmistus- ja kylmälaitteiden kuluttaman sähkön hintaa mukaan lainkaan."

   Sähkön hinta ruuissa on minimaalinen, ellei ihan teollisuuskeittiön suuruisia kustannuksia ole. Yleensä ei ole.

   Itse teen ruokaa kerralla enemmän ja pakastan sitä. Asun yksin, mutta vieraita (tuttuja) käy kerran viikossa. Sähkölasku 2kk on nyt kesäisin n. 23 e (mukana kulutus sekä sähkön siirto), talvella kolmisen kymppiä. Eli hintavin sähkölasku on n. 15 e kk. Ei paljon.

   Se mikä sähköä kuluttaa paljon on saunan lämmitys. Tai hiusten kuivaaminen kuivaajalla päivittäin. Tai intohimoinen imurointi vanhalla imurilla. Luonnollisesti uusi liesi tai muut uudet laitteet vie vähemmän sähköä kuin vanha. Kodin viihdetekniikkaan kannattaa hommata jatkojohto tai virtakytkin pistoke. Laitteista saa yöksi kytkettyä virrat helposti pois nappia painamalla.

   Riippuu tietysti pakastajasta. Omilla eläkeläisvanhemmillani on käytössä kolme pakastinta, vaikka asuvat kaksin. Niihin tehdään aterioita, mutta myös hilloja ja marjoja säilötään. Ison jääkaapin kanssa kuukausikulu lienee jo 10 euron tienoilla pelkästään kylmäsäilytyksestä.

   Ruoanvalmistuslaitteista jatkaen liesi, uuni, mikrouuni, kahvinkeitin, vedenkeitin, leivänpaahdin, leipäkone, parila, vohvelirauta, sähkövatkain, yleiskone jne. vievät kyllä kukin osansa. Liesituuletintakaan unohtamatta.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Esimerkiksi oma sähkönkulutukseni puolittui, kun vaihdoin vanhan jääkaappi-pakastimeni uuteen jääkaappiin, jossa on vain "jääpalalokero". Tämä siitä huolimatta, että pidin tarpeetonta pakastinosaa niin lämpimänä kuin mahdollista. Muistaakseni sähkönsäästöä alkoi tulla noin 80 euroa vuodessa silloisilla hinnoilla."

   Tuosta tulikin mieleeni vaihtaessani kerran asuntoa. Oli sama kerrostalo, muutin 4h+k pienempään 3h+k. Lapsista yksi muutti omilleen, jäin kahdestaan nuorimman kanssa. Käydessäni asuntoa katsomassa, sen silloinen asukas kertoi alkuperäisestä jääkaappi-pakastimesta, joka on tulipaloriski sen lisäksi, että vie sähköä aivan valtavasti. Asukas oli valosuunnittelija; hänellä oli diskopallovalot ja musiikkilaitteet sun muut asunnossa. Kertoi maksavansa sähköstä 60e kk, josta järkytyin. Jokatapauksessa monguin taloyhtiöltä uuden jääkaappipakastimen vanhan tilalle ja sainkin sen ennen muuttoa. Sähkölasku neliössä oli n. 20e kk, kun asunnossa asui 3 ihmistä. Ensimmäinen sähkölasku 3h asunnossa oli 30 e kk. Mietin missä vika. Kulutuksen pitäisi olla mieluummin vähemmän kuin enemmän. Periaatteessa mikään ei ollut muuttunut, paitsi 1 asukas vähemmän. En lopulta keksinyt mitään muuta kuin että hieno Rosenlewin jääkaappi-pakastin kuluttaa enemmän kuin samanlainen vanhassa asunnossa... Soittelin sähköyhtiöön, ei heilläkään ollut apua. Sitten keksin, että pakastuskytkin oli jäänyt päälle.... otin pois, ja voila - sähkölasku pieneni alle 20e kk.

   Nyt asun yksin. Sähkölaskussani on diagrammi sähkönkulutuksestani vuoden ajalta. Se on ihana. Teen ruokaa itse ja pakastan sitä kuten ennenkin, en hirveitä määriä. Lamput ovat led lamppuja. Valoja en pidä päällä turhaa missään. Sähkönkulutukseni on normaalia pienempää ja sähkölasku kk 13 e. Mielestäni varsin kohtuullinen.

   "Sähkönkulutukseni on normaalia pienempää ja sähkölasku kk 13 e. Mielestäni varsin kohtuullinen."

   Minulle tuollainen sähkölasku on saavuttamattomissa. Pelkkä kiinteä perusmaksu on jo 19,67 e/kk (3 x 25 A).

   Pitkäaikatyötön


  • Pistän kertaheitolla paremmaksi.
   Olen lopettanut syömisen kokonaan. Elän kuitenkin täyttä ja sosiaalisesti vilkasta elämää. Viime viikolla pidin ystävilleni Hinkulle ja Vinkulle vesijohtoveden maisteluhipat. Jälkkäriksi imeskelimme tomusokerissa dipattuja jääpuikkoja. Kestityksen ohella keskustelimme ilmaston tilasta.
   Kaikilla oli jättekivaa!


 • Mistään tinkimättä 2:n eläkeläisen talousmenot kuukaudessa noin 220 - 240€.
  Sapuskan lisäksi siihen kuuluvat myös kaikki muut päivittäistavarakaupassa tehdyt ostokset. Keittiö ja kylppäri kemikaalit. Paperit. Satunnaiset lehdet joista ristikkolehdet toistuvasti. Maitoa kuluu kiusallisen paljon mutta muita juomia vain kevytsiideriä päivittäin.
  Teemme saiken sapuskan kotona.
  Vaimollani on laktoosihäiriö ja hänen K-vitamiinin ja raudan saamisen kanssa on oltava tarkkana.
  Pidän huolen riittävistä suojaravinteista ja varsinkin omasta proteiinin saannistani jossa raejuusto ja kananmunat ovat tärkeässä roolissa.
  Aina löytyy haplpoja juureksia ja halvahkoja hedelmiä. Vihannekset ovat inhottavan kalliita mutta kyllä tomaatin puolikaskin riittää kahden henkilön vihersaaattiin lisukkeeksi.

  Tarpeen vaatiessa olisi tuossa summassa tinkimisen varaa ilman omanterveyden vaarantamista. Ensimmäiseksi vähentäisin maidon juontiani.

  • Kokeilepas mantelimaitoa! On parempi vaihtoehto kuin kevytsiiderin tai lehmänmaidon juominen. On laktoositonta niin sopii vaimollekin.


  • Monella ei ole omistusasuntoa. Vuokra voi olla tonnin kuussa nykyään, eikä ole edes lähellä ylärajaa.

   Hyvä, että pysytte terveenä. Älkää liikaa säästäkö vihanneksista.


 • Mää saan asumistukea 316 euro j a vedän sillä joskus kunnon kännitkin.

  • Kyllä käy katteeks! Vaimoni kanssa emme saa asumis- emmekä muitakaan tukia joten emme ota minkään tasoisia kännejä.


  • Kyllä mää tarjoon.


  • Ai kun fiksua


  • Eikös viinaan menevien ihmisten asumistuki makseta suoraan vuokranantajalle?
   Ai, mutta joo, sullahan oli tuo "joskus".


  • Ryyppäät asumistukia, joudat kyllä tunkiolle kaikkien oikeiden köyhien ja sairaiden puolesta. Nyt se korkki kiinni SAATANA


 • Minä ole työtön ollut monta vuotta mutta tule toimeen 10 e kaksi viikkoa. Ihmettelenmiten muilla menee kauheesti rahaa, ei mene jos osaa säästää. Joka pivä ei edes tarvi syödä, viikon voi syödä kaurapuuroa, 0,49 senttiä kilo.

  Kyllä pärjää jos vaan haluaa, ellei osta viinaa ja tupakkaa sitten ei pärjää.

  Tuttavanikin pärjää alle 20 kuussa. Jotkut ihmiset vaanhaluaa ilmaista rahaa ja matkustella ja juopotella, siinä se suurin syy on.

  • Hindukat pysyy eurolla henkissä per päivä, mutta roskaavat sitäkin enemmän!


  • Onko niin hienoa valehdella? Vaihtoehtoisesti olet kokoomuslainen pilvilinnoissa elävä höppänä, joka ei tajua edes matematiikan alkeita.


 • Kyllä pienellä summalla tulee toimeen. Minä ainakain, niin en ymmärrä mikeei muut sitten tule? Mitä ostelette??? Turha kitistä ettei suomessa tule vähällä toimeen, ihan oma vika jos viskelee rahaa minne vaan.

  • Ne rahapelit.


  • Alkoholi, rahapelit, avuttomuus, kyvyttömyys


  • Avuttomuus ja kyvyttömyys on ihan sun omia herjojas,mutta kyllähän kaikki pienet ihmislapset tommosia oomme koko konkkaronkka, ei elämänsä pituutta saa lisättyä kyynäränkään vertaa, edes miljardilla eurolla tilillä...
   Todennäköisesti tulee vain varasmuraajienkin takia nopeampikin äkkiloppu, mutta kerätköön rahaa semmoset, jotka oikeasti maksaa siitä palkkaa sitten kaikille 10000 kpl tai vain 100 kpl tms. työntekijälleen tms...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Avuttomuus ja kyvyttömyys on ihan sun omia herjojas,mutta kyllähän kaikki pienet ihmislapset tommosia oomme koko konkkaronkka, ei elämänsä pituutta saa lisättyä kyynäränkään vertaa, edes miljardilla eurolla tilillä...
   Todennäköisesti tulee vain varasmuraajienkin takia nopeampikin äkkiloppu, mutta kerätköön rahaa semmoset, jotka oikeasti maksaa siitä palkkaa sitten kaikille 10000 kpl tai vain 100 kpl tms. työntekijälleen tms...

   Tässä olet kyllä erinomaisen väärässä. Rikkaat, äveriäät, hyvätuloiset elävät useita vuosia, jopa kymmen vuotta pidempään kuin esim. perusduunarit. Selviää tilastokeskuksen sivuilta, jos kiinnostaa tosiasiat..


  • Anonyymi kirjoitti:

   Alkoholi, rahapelit, avuttomuus, kyvyttömyys

   Epärehellinen heppu kun ei sairauksia mainitse. Näitä sinunlaisia on maailman sivu.


 • Kyllä pärjään minimipalkalla joka on 10 euroa tunti. Sikäli hyvä että työ on helppoa ja kevyttä ja verojen jälkeen jää 1500 eroa käteen. kyllä sillä pärjää . Vuokra on 610 kuussa.

  • Ihan normipalkka ja normivuokra... Jos ei sillä pärjää, voi syyttää vain itseään.

   Itselläni on kk palkka - 2200 e netto. Vuokra 650 kuussa. Säästöön laitan kuukausittain 400 e paitsi kesällä ja joulukuussa vähemmän.

   Minulla on sellainen systeemi ollut jo lapsesta lähtien (meillä köyhä perhe) että säästössä pitää olla rahaa pahan päivän varalle ja jos haluaa jotain tarpeellista ja kalliimpaa ostaa. Näin keski-ikäisenä on tullut sellainen ilmiö, että säästössä on rahaa. Olen säästänyt eri tileille (ja rahastoihin ja osakkeisiin) "matkustaminen" "vapaa-aika" "asuminen". Mutta en tohdi ikinä käyttää rahoja mihinkään. Jos on tarve ostaa jotain, kuten uusi pesukone, niin ostan sen käyttötilirahoilla. Tarvittaessa vingutan luottokorttia ja maksan loput seuraavasta palkasta. Ei vaan raaski säästöihin koskea. Jääköön eläkkeelle.

   Tiesittekö muuten, että luottokorttitilille voi laittaa rahaa etukäteen? Elikkäs jos tiedossa vaikka tuo pesukoneen osto, ja se on kallis, niin laittaa etukäteen luottotilille rahaa esim. 500e, ostaa 1000e maksavan koneen, niin luottotilin saldo onkin vain 500 e miinuksella.... eikä korot juokse kuin tästä summasta. Kai siitä jonkinmoista korkoa menee, vaikka seuraavasta tilistä koko summan maksaakin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ihan normipalkka ja normivuokra... Jos ei sillä pärjää, voi syyttää vain itseään.

   Itselläni on kk palkka - 2200 e netto. Vuokra 650 kuussa. Säästöön laitan kuukausittain 400 e paitsi kesällä ja joulukuussa vähemmän.

   Minulla on sellainen systeemi ollut jo lapsesta lähtien (meillä köyhä perhe) että säästössä pitää olla rahaa pahan päivän varalle ja jos haluaa jotain tarpeellista ja kalliimpaa ostaa. Näin keski-ikäisenä on tullut sellainen ilmiö, että säästössä on rahaa. Olen säästänyt eri tileille (ja rahastoihin ja osakkeisiin) "matkustaminen" "vapaa-aika" "asuminen". Mutta en tohdi ikinä käyttää rahoja mihinkään. Jos on tarve ostaa jotain, kuten uusi pesukone, niin ostan sen käyttötilirahoilla. Tarvittaessa vingutan luottokorttia ja maksan loput seuraavasta palkasta. Ei vaan raaski säästöihin koskea. Jääköön eläkkeelle.

   Tiesittekö muuten, että luottokorttitilille voi laittaa rahaa etukäteen? Elikkäs jos tiedossa vaikka tuo pesukoneen osto, ja se on kallis, niin laittaa etukäteen luottotilille rahaa esim. 500e, ostaa 1000e maksavan koneen, niin luottotilin saldo onkin vain 500 e miinuksella.... eikä korot juokse kuin tästä summasta. Kai siitä jonkinmoista korkoa menee, vaikka seuraavasta tilistä koko summan maksaakin.

   Ei mene korkoa. Käytät sitä maksuaikaominaisuudessa.


 • Eläke noin 800 ja 250 asumistuki.
  Korotus 31 vielä tulossa.

 • Mie tuun kans toimeen 5 e/kk. En kans tajuu tuhlareita ja valittajia. Yhteiskunnanko pitää maksaa ruuat ja asumiset ym??? Multa jää lähes työttöyyskrovaus ja tt tuki käyttämättä. Miksi muuten tyä ette pärjää?

  Kannattaa katsoa mitä ostaa, kaupassa ei tarvi käydä kun kerran kuussa. 5 e on iso summa, naurettavaa että muut tarvii enempi.

  • ÖÖh, ootko varas, jos selviät tommosella summalla? Manneko?


  • Nyt varmaan sekoittui kk ja pv! Siis normaaliin huusholliin kuuluu myös PYYKINPESU mm. Kyllä ne useimmiten ostetaan ruoka ostosten yhteydessä. Mutta 5€ päivä pelkkä ruoka kyllä pärjää jos nyt joku jaksaa eroitella puhtaasti pelkästään ruoka, ruoka ostokset!


 • Työttömille pitää laittaa karenssi jos rahaa kuluu 100 e kk. Sillon pitää laittaa työttömät kurssille opettelemaan rahan käyttöä. Työttömien raha pitää olla 150 e kk. piste.

  • No ei mitään karensseja. Mutta tarvitaan kyllä taloudenhoitokursseja. Miten on fiksua toimia. Mitä vähemmän rahaa on, sitä tarpeellisempää sitä on käyttää järkevästi.


  • Jaaha taas joku jonka mielestä kaikki sairaat pitäisi tappaa. Raivostuttaa tällaiset sosiopaatit, joilla on Unelma. Te olette se oikea syy miksi suomalaiset eivät tee lapsia.


 • Millään rahalla ei tule toimeen, jos sitä käyttää liikaa. Isommankin liksan saa kulumaan helposti kaikenlaiseen mihin ihminen on mieltynyt. Tarpeet myös tuppaavat kasvamaan ja laajenemaankin. Ja tiedättekö hei- business toimii siten, että ihmiset ostavat. Se ei toimi, jos ihmiset eivät osta. Ihmiset eivät osta silloin, kun heillä ei ole tarvetta ostaa. Ostavat silloin kun on tarve ostaa. Tarvetta puolestaan ei ole, ellei se synny ihmisessä. MOnella tämä toimii. Ostamisen tarve syntyy vain todellisesta tarpeesta, eikä ulkoisesta tms. Ostopäätös syntyy vasta, kun on "kysynyt pankkitililtään" voiko ostoksen panna täytäntöön, onko siihen varaa. Se on selvä kuin mikä, ettei tule toimeen, jos elää leveämmin kuin tulot sallii. Tällaisesta seuraa pahoinvointia.

  • Ei rahaa voi liikaa käyttää? Jos ostat jotain "ylimääräistä" ja rahat loppuu niin myyt "ylimääräisen" hyvällä voitolla jollekkin seniilille?
   Koko yhteiskuntahan perustuu [osta halvalla myy kalliilla periaatteeseen?]
   1000 euron auton kotteron voi hyvin myydä jollekkin vanhukselle 10 000:lla eurolla? siis veloitat toimituksesta 9000? pitäähän voittoo tehdä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei rahaa voi liikaa käyttää? Jos ostat jotain "ylimääräistä" ja rahat loppuu niin myyt "ylimääräisen" hyvällä voitolla jollekkin seniilille?
   Koko yhteiskuntahan perustuu [osta halvalla myy kalliilla periaatteeseen?]
   1000 euron auton kotteron voi hyvin myydä jollekkin vanhukselle 10 000:lla eurolla? siis veloitat toimituksesta 9000? pitäähän voittoo tehdä.

   Huijarit on asia erikseen.
   Todellinen ongelma on vanhukset, jotka velkaantuvat kun kaikenmaailman rikolliset käyttävät heitä hyväkseen. Rikollinen on joskus tai usein oma aikuinen lapsi.


  • Hahah, sanoit silti - vanhus. Vanhus on saanut kauankin elää maan päällä, verrattuna muihin, siinä kannata lapsiaan sen enempää mistään rikollistaa, jos isukkinsa silti vanhaksi eli. Kyllä vanha ähkii vain sitä sitten, että pitäisi silti jotakin perintöäkin jättää?! Rahaperinnöllä ei silloin ole mitään väliä perintönä jos laps' oli jo päässyt työelämään ja oli helpossa(?!) apinaleipäpuussaan kiinni jo. Mutta jokainen lapsi toivoo sitä, ettei vanhankaan isukkinsa tai äiteensä tarvi täältä liian katkerena lähteä....
   JOS vanhemmat eivät elä vanhaksi, ja eronneetkin monasti, niin silloin on surullista lapsiensa vaikeaksikin usein mennyt elämä. Siitä on silti turha ketään vääryydellä syyllistää, kaikkein vähiten lapsiaan, jos lapsi ei konkreettisesti killerannut vanhempaansa, mutta sellaista onneksi tapahtuu nykyään melko harvoin... Ja sekin silti ihan oma asiisensa, jos niinkin tapahtui, mitä se oikeasti muille perheille edes kuuluu? Suomessakin ollaan liian utelijaita, tahdotaan nokka työntää muidenkin perheiden asioihin, se on nk. "helmasynti" tms.... Mitä se hyövää pahentaa tilannetta entistään? Vissiin halutaan omaankin elämäänsä edes joku rikos silloin, jos niiin tehdään? INTIMEETTISUOJA on siinäkin, miten muiden perheessä selvitellään välejään, vailla turhaa vertailua, eri kohtalon saaneisiin immeisiin..."Yleiset syyttäjät, jota Suomen oikeuslaitos käyttää, heidän käyttämisensä vain lisää syytöskulttuuria. "Syyttäjämme Saatana kiertää kuin kiljuva jalopeura, kenet voisi niellä..." Ei ihmisen tarvi koskaan semmonen edes olla?! Vaikka saakin senkin paskapuheet päästään pistää valahtamaan...


 • Jokaiselle on kirjattu osuus, minkä saa tukina ja etuuksina, Kellään ei ole siihen mitään sanomista. Kenenkään ei ole niitä pakko hakea, voi jättää hakematta, ei ne automaattisesti tule. Jos tuntuu että saat liikaa rahaa, kerrro kelaan että lopetat tukien ja etuuksien vastaan oton, sillähän sinä siitä selviät.

  Kellään ei ole sanomista kenenkään talouteen v...lun merkiessä. Luulenpa että huutelijat hakevat rynnäten kaikki tuet ja etuudet ja taistelevat niiden pysymistä itsellään, kukaan ei niistä kieltäydy, viakk amuuta täällä huutavat. Kaikille kelpaa lähes ilmainen raha, niinkuin poliitikoillekin, kyllä he sopeutumisrahansa ottaa vaikka tekevät työtä tai ovat yrittäjiä, eivät jätä käyttämättä ei taatusti. Silloin puhutaan monista kymmenistä tuhansista, ei näistä 100-200 e etuuksista niinkuin köyhällä.

  • Tukia ei ole pakollista hakea.
   Myös poliitikot maksavat veronsa. Jos saavat kymmeniätuhansia tuloja, kiva. Suurin osa nyhdetään veroina pois.


 • Kyllä mä ainakin tuun toimeen! Kyll pitäs muittekin tulla vähällä, ei saa olla liiankallis maku missään.
  Jos ei 300 e kk riitä niin jo on hulppeet ruuat.

 • Maksaako sosiaalitoimisto aloittajan vuokran? Ei häneltä voi jäädä mitenkään 600 e kk "käteen" vuokran jälkeen. Ja 2€ per päivä ei riitä mitenkään ruokaan, älkää hulluja puhuko.

  • Miten niin ei voi jäädä käteen 600e? Ihan hyvin voi.
   Toimeentulosäännön perusta on se, että nettoa pitää jäädä n 500 e vuokran maksun (+ reseptilääkkeiden) jälkeen. Jollain voi jäädä peräti 600 e, jos saa esim. peruspäivärahaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miten niin ei voi jäädä käteen 600e? Ihan hyvin voi.
   Toimeentulosäännön perusta on se, että nettoa pitää jäädä n 500 e vuokran maksun (+ reseptilääkkeiden) jälkeen. Jollain voi jäädä peräti 600 e, jos saa esim. peruspäivärahaa.

   Ei voi. Toimeentulotukea saa myös kotivakuutus- ja sähkölaskuun. Jos saa peruspäivärahaa, se vähentää vastaavasti toimeentulotukea.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei voi. Toimeentulotukea saa myös kotivakuutus- ja sähkölaskuun. Jos saa peruspäivärahaa, se vähentää vastaavasti toimeentulotukea.

   Nettotuloa (vuokran maksun jälkeen) voi jäädä 600e käteen hyvinkin erilaisilla bruttotuloilla ja asumiskuluilla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nettotuloa (vuokran maksun jälkeen) voi jäädä 600e käteen hyvinkin erilaisilla bruttotuloilla ja asumiskuluilla.

   Niin, jos ei saa TOIMEENTULOTUKEA.


 • Ihmettelen minäkin, että mihin ihmeeseen te tuhlaatte rahanne. Eihän eläminen, siis ruoka, puhtaus ym. niin kauheasti maksa. Ruokaa jaetaan ilmaiseksi jokaisella paikkakunnalla, jos ei jaksa niitä vähiä ostella. Saippuat ja muut pesuaineet ostaa vuodeksi 20€ yhdelle henkilölle, jos ei höynähdä mainoksien uhriksi. Ja wc-paperiakin on tämän tästä tarjouksessa isoja paaleja, 20€ saa kaupasta tosi paljon sitäkin.
  Nykyään kaikki on niin halpaa, että rahaa ei oikein kulu mihinkään, jos ei ole peli- tai päihdeongelmaa. Muutamalla eurolla matkustaakin halpisbussilla melkoisen kauas ja halpislennoilla pääsee alle 10€ pitkälle. Monet nettipalstat on täynnä lahjoitetaan tavaraa, sieltä saa ilmaiseksi vaikka mitä. Muutenkin paljon on ilmaista tarjontaa, pääset konsertteihin, teatteriin, tivoliin ilmaiseksi. Lehdet voit lukea netissä tai kirjastossa ilmaiseksi.
  Joten mihin sitä rahaa saisi oikein kulumaan???

  • Juuri näin.  • Anonyymi kirjoitti:

   Kylä maksaa jos pitää ihhan aikuisten oikeesti hoitaa omat asiansa .Tuo 970 on fakta joka on minimi jolla päivittäiset menot on minimissään mahdollista kohtuullisesti hoitaa nyky hintason mukaan.

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77844-minimitukien-pitaisi-olla-suomessa-vahintaan-970-eu-tarkea-epakohta

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207067-600-669-eukk-suomessa-440-000-ihmista-syvassa-koyhyydessa

   Omat asiat täytyy sitten hoitaa niin, ettei tarvitse tukia. Voi tienata ihan niin paljon kuin katsoo tarvitsevansa ja tuhlata miten paljon haluaa. Yhteiskunnan rahat on eri juttu.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kylä maksaa jos pitää ihhan aikuisten oikeesti hoitaa omat asiansa .Tuo 970 on fakta joka on minimi jolla päivittäiset menot on minimissään mahdollista kohtuullisesti hoitaa nyky hintason mukaan.

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/77844-minimitukien-pitaisi-olla-suomessa-vahintaan-970-eu-tarkea-epakohta

   https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/207067-600-669-eukk-suomessa-440-000-ihmista-syvassa-koyhyydessa

   Tuossa onkin syy miksi tunnen itseni äveriääksi koska nettoeläkkeeni on 984,21€/kk. Olen tosissani!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuossa onkin syy miksi tunnen itseni äveriääksi koska nettoeläkkeeni on 984,21€/kk. Olen tosissani!

   Mun tuttava saa 1500 e käyttöönsä kuukausi eikä riitä kaikki menee samana päivänä.
   Minä saan 300 e kk ja riittääkahdeksi kuukaudeksi, en ymmärrä miksi 300 e ei riitä kelle tahansa, kun miekin pärjään. Ihan hyvin päjrää.


  • Tupakkiin mulla menee toisinaan enemmän kuin ruokaan? Alkoon ei mene, sitäkin mielelläni vetäisin, JOS olisi rahaa, mutta juoppouelta silti pelasti köyhyys. EI kaikki sitäkään tule ajatelleeksi, että ei mitkään aineenkäyttäjät köyhiä olleet, jos kykenivät sen kaiken itte rehellisesti ostamaan?!
   No, mulla edes tupakki on törkee luxukseni, vieläkin, vaikka siihenkin loppuu rahat yhtenään... "Jukolauta kun ei rahat riitä, mutta ei vesihöyryyn huku"...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mun tuttava saa 1500 e käyttöönsä kuukausi eikä riitä kaikki menee samana päivänä.
   Minä saan 300 e kk ja riittääkahdeksi kuukaudeksi, en ymmärrä miksi 300 e ei riitä kelle tahansa, kun miekin pärjään. Ihan hyvin päjrää.

   En ymmärrä, minä maksan yhtiövastiketta 478/kk. Ja tämän päälle ruoat, lääkkeet, vakuutukset, sähköt, netti... Oon varmaan huono taloudenpitäjä, kun ei mulla jää satasia kuussa "kätyttöön". Mutta minä tienaankin rahani itse, ei kukaan muu mun elinkustannuksia maksa


  • Kyllä Laihialla osataan. Tidätkö muuten kuinka saada ilmaista maitoa ihan kotitekoisesti?
   Ei, ei mitään perverssiä, vaan
   jätetään käytetty piimälasi hetkeksi sateeseen ja simbsalaabim!

   Ylpeästi säätäväinen.


 • 600 eurosta menee jo vuokraan 400 euroa, nettiin 44 euroa, sähköön 26 euroa joten ruokaan jäisi vain 130 euroa. Sitten pitää ostaa vaatteita, harrastaa jotain ettei vaan makaile kotona, jos fillari hajoo niin pyörän kumit maskaa 10 sisäkumi ja ulkokumi 25 euroa. Hygienia tarvikkeet maksaa 20 euroa kk.
  Tarviin ainakin 1300 euroa palkkaa verojen jälkeen että pärjää.

  • Muuta halvempaan paikkaan.


  • Etkö saa asumistukea? Mä saan täyden määrän. Omaksi osuudeksi jää siten melko vähän maksettavaksi.


  • Miten ihmeessä saat muka menemään 20€ kuukaudessa hygieniatarvikkeisiin?? Meillä koko perhe ei saa edes menemään niin paljoa ja käydään joka ilta suihkussa pesulla ja pyykkiä pestään lähes päivittäin.
   Pesuaineet on nykyään tosi edullisia, 3 litran kanisterissa saippuat maksaa alle 2€ ja jos ostaa verkkokaupasta merkkituotteet isossa jässikässä, ne maksaa hieman enempi (ihan samoja tensidejä tosin ovat, kuin halvempi kanisteritavara). Pyykinpesuaineet isopaketti maksaa muutaman euron, sillä meidän perhe pesee vaatteita pari kuukautta. 20€ ostaa tosi paljon hygienia tuotteita. Deodorantit ja tervesysiteet voi ostaa myös edullisesti, ei nekään mahdottomia maksa. Verkkokaupoista saa niitäkin ostaa todella edullisesti.


 • Saan rahaa 830 euroa kk ja sillä olen pärjännyt. Onneksi olen kalastanut ahvenia ja saanut niitä 160 kg ja myynyt suurumman osan joten saan lisä rahaa. Teen myös pimeitä hommia josksu ja niistä tienaa jotain. Ei työttömyyskorvauksella pärjää oikeastaan kovin hyvin , sitä vaan masentuisi jos sillä pelkästään elää eikä voisi harrastaa mitään eikä voisi missään käydä. Olen aktiivinen ja kalastan paljon. Ahventa on pakastimessa joten niistä syön 2 kk ainakin.

  • Kalastus on kylläkin hiton hyvä harrastus ja melko terveellistä syötävää.Joku kirjoitti tällä palstalla että syö silakkaa joka päivä.


 • Ja tuota sitten kutsutaan elämäksi?

  • Eläminen ja hengissä pysyminen ovat kaksi täysin eri asiaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eläminen ja hengissä pysyminen ovat kaksi täysin eri asiaa.

   Kyllä Suomessa köyhäkin voi elää eikä vain pysyä hengissä. Jossain muualla maailmassa asia on täysin toisin.
   Suomessa köyhilläkin on lähes aina asunto, koti. Se on ihan luksusta verrattuna muihin maihin.
   Toki pk seudulla on asunnottomiakin. Tukekaa Vailla vakinaista asuntoa yhdistystä (VVA). Olen ollut tapahtumissa. Sielläkin on erittäin eläviä ihmisiä.


  • Juu eipä varmaankaan herkkua olla asunnoton ja monilla psyykkisiä ongelmia vaikka psykoottisuutta niin eipä tuollainen paljon asioitaan hoida mutta sitten jos ollu vaikka 3 vuotta asunnoton ja saa 25 neliön asunnon niin muutto siihen kuin hotelliin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä Suomessa köyhäkin voi elää eikä vain pysyä hengissä. Jossain muualla maailmassa asia on täysin toisin.
   Suomessa köyhilläkin on lähes aina asunto, koti. Se on ihan luksusta verrattuna muihin maihin.
   Toki pk seudulla on asunnottomiakin. Tukekaa Vailla vakinaista asuntoa yhdistystä (VVA). Olen ollut tapahtumissa. Sielläkin on erittäin eläviä ihmisiä.

   Tuo on juuri sitä pelkkää hengissä pysymistä jos on asunto ja ruokaa.
   Elämiseen kuuluu paljon muutakin, harrastukset, ystävät, matkailu, virkistäytyminen, kulttuuri jne. eikä pelkästäänn syöminen ja nukkuminen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo on juuri sitä pelkkää hengissä pysymistä jos on asunto ja ruokaa.
   Elämiseen kuuluu paljon muutakin, harrastukset, ystävät, matkailu, virkistäytyminen, kulttuuri jne. eikä pelkästäänn syöminen ja nukkuminen.

   Tälläkin palstalla on neuvottu tämän tästä, että miten voi vähällä ilmaiseksi tai rahalla harrastaa, matkailla, virkistäytyä, kulttuuria jne.
   Ei sitä rahaa muutenkaan elämiseen niin paljoa mene, etteikö siitä jäisi muuhunkin. On kyllä ihan muusta köyhyydestä kyse, kuin taloudellisesta köyhyydestä, jos ei pysty mukamas harrastamaan, matkailemaan ja menemään kulttuuririentoihin. Näissähän on vain mielikuvitus rajana.
   Omatoimiset matkat ei paljoa maksa ja pääsee näkemään huomattavasti enempi, mitä jollain kalliilla matkatoimistojen järjestämillä matkoilla näkee. Paljon on harrastuksia, jotka ei käytännössä maksa mitään tai hyvin vähän pitää laittaa rahaa niihin. Kulttuuriakin on tarjolla vaikka kuinka ihan ilmaiseksi, on ilmaisia konsertteja, taidenäyttelyitä ym.
   Omalla kohdallani ei edes tahdo aika riittää kaikkeen mitä on tarjolla.

   tyytyväinenköyhä


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä Suomessa köyhäkin voi elää eikä vain pysyä hengissä. Jossain muualla maailmassa asia on täysin toisin.
   Suomessa köyhilläkin on lähes aina asunto, koti. Se on ihan luksusta verrattuna muihin maihin.
   Toki pk seudulla on asunnottomiakin. Tukekaa Vailla vakinaista asuntoa yhdistystä (VVA). Olen ollut tapahtumissa. Sielläkin on erittäin eläviä ihmisiä.

   "Elämä jonka HÄN antaa on maailmalle vieras, koska se johtaa IKUISEEN elämään" Hän se on, hän se on, unohtakaa hetkeksi hulvattomat hihusyytökseksenne ja siis:"Olkaa mulla vähän aikaa Hän"...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo on juuri sitä pelkkää hengissä pysymistä jos on asunto ja ruokaa.
   Elämiseen kuuluu paljon muutakin, harrastukset, ystävät, matkailu, virkistäytyminen, kulttuuri jne. eikä pelkästäänn syöminen ja nukkuminen.

   Jos tuntuu, että oma eläminen on rahasta kiinni, niin se on voi voi. Itse tulen vähemmälläkin toimeen, eli toimeentulominimillä ja alle senkin. Tietysti nyt kun olen töissä ja palkka kohtuullisen hyvä, ihan kiva. Elämäni (koti, perhe, ystävät, lukeminen...) perusasioista nautin kuitenkin oli rahaa enemmän tai vähemmän.


 • Miksi maksamme veroja? Siksi että niillä ei tavallista kansaa auteta eikä he saa eläkkeitään eikä työttömyysvakuutusmaksuja maksmalla korvauksia.

  Me maksamme siksi veroja, että poliitikot elävät hulppeaa elämää joka hetki. Omiastavat ökytaloja, ökyautoja, ökyhuviloita, ökyveneitä, ökyvaatteita ja ökyruokia.

  • Mieluummin niin, kuin että raha menisi työhaluttomien vätysten elättämiseen.


  • Kerropa miks työtön vätys ei saa lainaa ? Te ette vain ymmärrä sitä asiaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mieluummin niin, kuin että raha menisi työhaluttomien vätysten elättämiseen.

   Mitäs vätyksiä poliitikot on? Mitään ei tehdä ite on kymmeniä avustajia ja avustajien avustajia ja heillä vielä avustajia!!! melkoisa vätyksiä ja laiskoja koko poppooooooooooooooooooooo


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kerropa miks työtön vätys ei saa lainaa ? Te ette vain ymmärrä sitä asiaa.

   Jos työtön ei ole vätys, niin kyllä saa lainaa pankista. Rakensin omakotitalon pankkilainalla työttömänä olessani, eli kyllä pankkilainasi rahaa minulle ja muutamalle kaverillenikin, jotka myös rakensivat omakotitalon työttömänä ollessaan.

   työttömänäollut


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mieluummin niin, kuin että raha menisi työhaluttomien vätysten elättämiseen.

   Työtä voi MILLOIN TAHANSA TEHDÄ, vain palkkojen suuruus on suuri ongelma, sen tietysti käsitätte edes.


  • Tai sori, ei milloin tahansa:"Tulee YÖ, ja silloin ei kukaan voi TYÖTÄ tehdä."(ZIISAS) Mutta fyysisen maailman yö ei ole suurikaan este, vaan se, että TULEE HENKINEN, ÄLYLLINEN PIMEYS sen ylle, että miksi mää tätäkään touhua teen, jos ei oikein ole enää "antoisaa", tms... Tai sitten nukutaan, ja Hän tulee silloin "kuin VARAS YÖLLÄ", "Valvokaa siis, sanoi Hän"... Ei tiedetä siihen tuskaan monenkaan kuolleen, että NUKAHTAA PAKOSTA, mutta ei sillekään kukaan käy, jos voimat on niin vähäiset, ettei voi valvoa tilaansa tms. ylettömän ylihengellistetysti valvotusta...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Jos työtön ei ole vätys, niin kyllä saa lainaa pankista. Rakensin omakotitalon pankkilainalla työttömänä olessani, eli kyllä pankkilainasi rahaa minulle ja muutamalle kaverillenikin, jotka myös rakensivat omakotitalon työttömänä ollessaan.

   työttömänäollut

   Mistä vuosikymmenestä puhut ja oliko se isäsi joka takasi lainasi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä vuosikymmenestä puhut ja oliko se isäsi joka takasi lainasi?

   Isäni ei ollut lainan takaajana, koska vanhempani suhtautuivat työttömänä ja rahattomana rakentamiseen varsin kannustavasti: "millä rahaton rakentaa", joten ei tullut mitään lainan takaamisia.
   Kaverit takasi pienen lainan, että sain alkuun tontin ostettua kaupungilta. Tontin saatuani omiin nimiini, sain siihen pankista sitä tonttia vastaan lainan ja kaverin takaus vapautui, kun tuolla kiinnelainalla maksettiin sen pieni laina pois. Ihan yksinkertainen juttu!
   Ostin nyt vähän aikaa sitten sijoitusasunnon saman pankin rahoituksella, laina 110% asunnon hinnasta ja vakuudeksi riitti taloni panttikirjat, joten sain tuon sijoitusasunnon osakekirjatkin itselleni. Ei tämä mitään ihmeellistä ole, kyllä pankista lainaa saa, jos on vakuudet. Minunkaan tulot eivät ole edes säännölliset, joten en saa vakuudetontalainaa mistään "ellos" tai "suomilimiitistä", joten ainut paikka mistä saan lainaa on ihan tavallinen pankki.

   työttömänäollut


  • Anonyymi kirjoitti:

   Isäni ei ollut lainan takaajana, koska vanhempani suhtautuivat työttömänä ja rahattomana rakentamiseen varsin kannustavasti: "millä rahaton rakentaa", joten ei tullut mitään lainan takaamisia.
   Kaverit takasi pienen lainan, että sain alkuun tontin ostettua kaupungilta. Tontin saatuani omiin nimiini, sain siihen pankista sitä tonttia vastaan lainan ja kaverin takaus vapautui, kun tuolla kiinnelainalla maksettiin sen pieni laina pois. Ihan yksinkertainen juttu!
   Ostin nyt vähän aikaa sitten sijoitusasunnon saman pankin rahoituksella, laina 110% asunnon hinnasta ja vakuudeksi riitti taloni panttikirjat, joten sain tuon sijoitusasunnon osakekirjatkin itselleni. Ei tämä mitään ihmeellistä ole, kyllä pankista lainaa saa, jos on vakuudet. Minunkaan tulot eivät ole edes säännölliset, joten en saa vakuudetontalainaa mistään "ellos" tai "suomilimiitistä", joten ainut paikka mistä saan lainaa on ihan tavallinen pankki.

   työttömänäollut

   Sinulla on mennyt mukavasti, hienoa.
   Lisäksi sinulla on todella hienoja kavereita.
   Silti, epäilen onnistuisiko kaikilta. Suuri syy tähän voisi olla halu suojella asunnonvuokrausbisnestä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sinulla on mennyt mukavasti, hienoa.
   Lisäksi sinulla on todella hienoja kavereita.
   Silti, epäilen onnistuisiko kaikilta. Suuri syy tähän voisi olla halu suojella asunnonvuokrausbisnestä.

   Kaikista ei tietenkään ole rakentajiksi, mutta aika moni minun kavereistani kuitenkin innostui rakentamaan omakotitalon esimerkkini innoittamana. Rakensimme jonkinn verran porukalla, eli suuria työvaiheita tehtiin porukalla talkoilla, kuten betonivalut ja kattotuolien nostot, sekä kattopeltien nostot. Käytimme samoja urakoitsijoita maanrakennuksessa, että sama kaivinkone teki kerralla useammalle kaverille kaivuutöitä. Muuten rakensimme varsin omatoimisesti. Tietysti kavereiden tuki oli tärkeää meille kaikille ja ongelmia ratkottiin yhdessä.
   Lainat hoituivat hyvin meille kaikille pankeista, vaikka hieman alkuun tarvittiin henkilötakauksia.

   työttömänäollut


 • Työkkäri on vätyksiä täynnä, eivät tarjoa töitä.

  • Työntanjaista riippuu se, pääsekö mammonatöihin. Työkkäri jos ei tee virkavirhettä, kyllä saisi pistää kaikkikin avoimet työpaikat poies, ja eikö se silti niin tee? Jos tykkää kuitenkin työnteosta, sitä voi tehdä siinä määrin, vaikkei ylimääräisiä palkkoja tuu ja mitä ittellä ont työvälineitä. Itte ohjelmoin tietokoneella, vaikka mitään uusimpia ohjelmointikieliä en omista, mutta mitä siitä, hiukan vanhemmillakin tietokonekielillä voi tehhä ohjelmia, ihan milloin tahtoo... Pelihommiakin teen, teen koneella tekoälyä ja pelaan shakkia tietokonefoorumissa, jo paikoitellen isollakin "elolla"... Yleensä pitää hyväksyä se, että jollain tavalla ÄÖ-rikkaampi niissäkin hommissa pomottaa, eli jos on pakko joskus hävitä, niin silloin on pakko... Ei mitään sopupelejä oo mulla vielä silti ollut...


 • Minulla on omiastusasunto, oma auto, kumamstakaan ei ole velkaa. Minä pähjään tosi hyvin 100 e kk, outoa ettei muut pärjää. Mihin te kulutatte rahanne? Oli sulla vaikka 20 000 kk palkka niin sattte kaiken menemään. Ihan hullua tuhlaamista.
  Joskus viikolla menee ruokaan 2 e joskus ei sitäkään.

  • "Oli sulla vaikka 20 000 kk palkka niin sattte kaiken menemään"

   Presiis näin. Nälkä kasvaa syödessä, ja menot kasvaa tulojen noustessa (ja verot sitäkin enemmän). Harva 100000e vuodessa tienaava asuu halvimmassa vuokrayksiössä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Oli sulla vaikka 20 000 kk palkka niin sattte kaiken menemään"

   Presiis näin. Nälkä kasvaa syödessä, ja menot kasvaa tulojen noustessa (ja verot sitäkin enemmän). Harva 100000e vuodessa tienaava asuu halvimmassa vuokrayksiössä.

   Kyllä niitäkin on, jotka asuu hyvin vaatimattomissa asunnoissa, vaikka ovat rikkaita ja suuret tulot. Kaverini oli Suomen rikkaimpia ja asui vaatimattomassa vanhassa rintamamiestalossa. Rikkaat elävät monasti hyvin matalalla profiililla ja ostavat ruokaa hyvin tarkasti. Toinen todella rikas kaverini asuu edelleen vanhassa hirsitalossa ja käy ostamassa ruokansa Lidlistä, eikä osta koskaan uutta autoa. Yksi rikkaista kavereistani asuu täällä Suomessa vanhassa veneessä kesäisin ja talvet hän asuu vuokralla Intiassa. Intiassa talon vuokra 250€/kk.

   rikkaidenkaveri


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä niitäkin on, jotka asuu hyvin vaatimattomissa asunnoissa, vaikka ovat rikkaita ja suuret tulot. Kaverini oli Suomen rikkaimpia ja asui vaatimattomassa vanhassa rintamamiestalossa. Rikkaat elävät monasti hyvin matalalla profiililla ja ostavat ruokaa hyvin tarkasti. Toinen todella rikas kaverini asuu edelleen vanhassa hirsitalossa ja käy ostamassa ruokansa Lidlistä, eikä osta koskaan uutta autoa. Yksi rikkaista kavereistani asuu täällä Suomessa vanhassa veneessä kesäisin ja talvet hän asuu vuokralla Intiassa. Intiassa talon vuokra 250€/kk.

   rikkaidenkaveri

   Nooh. Minä tunnen ihan tavallisia rikkaita. Sellaisia, jotka elävät Suomessa kokoajan. Ei vaatimattomassa asumuksessa, muttei missään ökytalossakaan. Yksi tosin asuu melko vaatimattomasti yksin kaksiossa Helsingin keskustassa. Hänellä on huvila, jossa asuu kesät.

   Tuntemiani rikkaita yhdistää kalliit harrastukset (lentäminen, veneily, golf..) ja eläinrakkaus (koirat, kissat, hevoset )


  • Mikä on ennätyspaastosi, rahanpuuteen vuoksi,ja "putosiko edes painosi"?
   Ootko hyvässä fitissä mielestäsi? Oon syöny itte vielä melkein joka päivä, tosin kerran epähuomiossa muutaman päivän valvomisen jälkeen nukahdin ainakin vuorokaudeksi, tuolloin ei tarvinnut syödä. Ja ei oo tottapuhuen nälkäkään kovin usein, työni EI OLE nykyään fyysisesti raskasta ja silti ei paino laske. Uskotteko, että massa ei katoa ihmisestä kovinkaan helposti, jos liikuntaa on hyvin vähän? Tämä lienee ihan triviaali tieto jopa lääketieteessä ja jopa fyysikassa... Liikkuminen on se, mikä KULUTTAA KEHOA, ja jos on hyvin laiha ja ruokaakin vähän, niin HINDUGURUT, ovat esim. viikopaikalla vain paikoillaan, tällaisia suorituksia ei Suomessa LIIAN usein tarvita, eikä turhaan HEITÄ kannata siinä voittaa, emme voita, ellei tule oikeasti samantyyppinen selviytymistilanne, mutta eikö kuoltuaankin ole jokaisella hiukan tarpeeksikin vähän PAINOO?!

   Painoindeksi VIELÄKIN toteaa, että koska olen "korsto"(sarkastinenkin) 160 cm ja painan saunapuntarilla mitattuna jotakin 75 kg, että olisin jopa 10 kg ylipainoinen,mutta se toisaalta saattaa olla sitäkin, että nuorempana bodasinkin joitakin aikoja ja ruumiseen jäi LIHASTAKIN hiukkasen...

   Tällä ei ole merkitystä muutakuin sille, no, en viitti kertoa mille.... Arvannette...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Nooh. Minä tunnen ihan tavallisia rikkaita. Sellaisia, jotka elävät Suomessa kokoajan. Ei vaatimattomassa asumuksessa, muttei missään ökytalossakaan. Yksi tosin asuu melko vaatimattomasti yksin kaksiossa Helsingin keskustassa. Hänellä on huvila, jossa asuu kesät.

   Tuntemiani rikkaita yhdistää kalliit harrastukset (lentäminen, veneily, golf..) ja eläinrakkaus (koirat, kissat, hevoset )

   Kattokaapa Suomen BKT-tilanne, wikipediasta, ja katoin Ruotsinkin, ja multa katosi panettelu, että Ruottikaan mikään liian rikas olisi...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kattokaapa Suomen BKT-tilanne, wikipediasta, ja katoin Ruotsinkin, ja multa katosi panettelu, että Ruottikaan mikään liian rikas olisi...

   BKT ei nykyään kerro koko totuutta.


 • Aika hyvin jos pärjää! Mut ihmisillä erilaiset asiat! Jos maksaa asumis kustannukset ja sähkö puhelin ja jos on lääkkeet !!??. Ei siinä kyllä tehdä ylimääräisiä juttuja. Mut mehän ihmiset ollaan erilaisia toiset tyytyy vähempään ja toisille ei riitä mikään!!!. Mekin olemme pieneläkeläisiä marjat metstä sienet ja kalat kärvestä! Itse teemme ruuuan ja tarkasti ostamme mut siĺti hyvää ruokaa voi syödä😊! On jo elämää takana nyt voi viettää rauhallista hyvää elämää!

  • Voi voi kuinka kaipaan lapsuuttani, missä ÄITI oli vielä elossa, ja silloin kävimme paljon sienestämässä ja marjassa, ja meillä oli oma aarin kokoinen peltokin, Kaenuussa.. Olettavasti et ole eteläsuomalainen, jos muka marjaa saat, Etelä-Suomen metissä ei oo marjoja palojo yhtään... Metsästystä ei meijän perhe harrastanu, kalastusta, lähinnä katiskatouhua, oli jonkinverran...
   Se oli tietysti silti vain hieman extratienestiä se, tottakai tavallisesta sekatavarakaupasta ostimma enimmät ruuat...


 • Eihän siinä mitään, jos vuokran ja muiden ns. pakollisten menojen, kuten vesi, sähkö, puhelin, maksamisen jälkeen tilille jää 600€.
  Sen jälkeen loppu on omista valinnoista kiinni.
  Harmi vaan, että totuus on se, että sitä kuuttasataa ei jää..

 • Itsellä jää 640eur vuokranmaksun jälkeen ja sitten muut menot sähkö 25eur,känny 15eur,lääke n,10eur,bussikortti 69eur hitto täytyy päästä liikkuun enkä suttaa enään pyörällä.Netti kuuluu vuokraan ja on valokuitu.
  Tulot ja menot on niin etten ole oikeutettu toimeentulotukeen.

 • Toimeentulotukihan on 500eur kk niin varmaan löytyy henkilöita jotka elävät 10eur päivä ja jää 200eur sivuun.
  Ihmiset sitten kirjoittavat että tuli lasku ohoh se oikeen tulee. Juupa juu sitten asutaan mätänevässä mökissä ja pihassa on 600eur japsi auto mihin täytys ostaa pakoputki heh heh, pitkä matka kauppaan jne ja kauhee kiire kotiin istuun. Ni räjäyttää mökin ja muuttaa lähemmäksi palveluita.

 • Onneksi kirjoittaja on kirjoittanut 600e/henkilö/kk. Tämähän tarkoittaa 6 henkisellä perheellä 3600e/kk tuloja. Ja kyllä sillä tulee toimeen.
  Yksinäinen henkilö, joka maksaa vuokraa 630e/kk helsingissä 28 neliön vuokrahuoneistostaan ei tule tuolla summalla toimeen vaikka saisikin avustuksia. Lisäksi kun tulee vesimaksut ja sähköt ym. kiinteistövastikkeet. Pakko siis saada yhteiskunnalta tukia - ja tällöinhän ei tulla toimeen 600 eurolla/kk. Ennemminkin se raja on jossain 1000e/kk tuntumassa, millä tulee toimeen. KAIKKI TULOT TULEE HUOMIOIDA!

  • Niimpä heh että yksinasuva ihmettelee pärjäämistä ni tosiaan 5 henkinen perhe ni täytys saada jo 3000eur.
   Tietenkin kaikki tulot tulee huomioida ja toimeentulotuki suomessa 500eur yksinasuvalle. Romaniassa opettaja saa 500eur palkkaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Niimpä heh että yksinasuva ihmettelee pärjäämistä ni tosiaan 5 henkinen perhe ni täytys saada jo 3000eur.
   Tietenkin kaikki tulot tulee huomioida ja toimeentulotuki suomessa 500eur yksinasuvalle. Romaniassa opettaja saa 500eur palkkaa.

   Meidänkin 5 hengen perhe ei missään vaiheessa kuluttanut rahaa elämisen menoihin 3000€/kk, koska ansiotulot paljon pienemmät. Joten kyllä yksi henkilö pärjää todella hyvin 500€/kk, vaikka joitakin kuluja menee yhdellä henkilöllä samoin, kuin suurella perheellä.
   Jos toimeentulotuessa määritelty ruokaan ja ravintoon yhdelle henkilölle 8€/päivä, niin sillä ruokkii helposti koko perheen, eikä tee edes kovin tiukkaa.

   Ei niitä vaatteitakaan tarvitse aina ostella, vaikka on lapsiperheestäkin kyse. Aikuisten vaatteet kestää pitkään, eikä kenkiäkään niin usein tarvitse ostella. Pesuaineet ostaa isollekin perheelle aika pienellä summalla. Olen tätä perheen arkea pyörittänyt nyt 20 vuotta ja tiedän hyvin, että pienellä rahalla pärjää hyvin ja vielä jaa rahaa moneen muuhunkin. On lapset voinneet harrastaa, käydä koulua parhaissa kouluissa ja on matkusteltu omatoimisesti ulkomailla.


  • Joillakin taito hyppysissä pyörittää taloutta vaikka pienemmällä rahalla.Nykypäivänä ihmiset veloissa kaulaansa myöten ja jääkö monella tuota 600eur vaikka töissä jos lainanlyhennyksiä+ vastikkeet yms.
   Turhaa kitinää suomen perusturvasta kun eihän sen tarkoituskaan ole mitään luxuselämää tarjota-ihmiset ymmärtävät väärin että juu tämä on pysyvä tilanne ja itse ei laita tikkua ristiinkään.
   Tiukkaa tietysti jos juo 24pack olusia viikossa ja polttaa tupakkia.Peleihin sitten vielä.


  • "Onneksi kirjoittaja on kirjoittanut 600e/henkilö/kk. Tämähän tarkoittaa 6 henkisellä perheellä 3600e/kk tuloja. "

   Mistäköhän repäisit tuon 3600e? Ei toimeentulominimiä lasketa 600e:n mukaan mitenkään. Tarkista Kelan sivuilta mitä maksetaan. Yksin asuvalle maksetaan muutama kymppi enemmän kuin aikuisille perheessä. Lapsista maksetaan eri summa eri ikäisistä lapsista.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joillakin taito hyppysissä pyörittää taloutta vaikka pienemmällä rahalla.Nykypäivänä ihmiset veloissa kaulaansa myöten ja jääkö monella tuota 600eur vaikka töissä jos lainanlyhennyksiä+ vastikkeet yms.
   Turhaa kitinää suomen perusturvasta kun eihän sen tarkoituskaan ole mitään luxuselämää tarjota-ihmiset ymmärtävät väärin että juu tämä on pysyvä tilanne ja itse ei laita tikkua ristiinkään.
   Tiukkaa tietysti jos juo 24pack olusia viikossa ja polttaa tupakkia.Peleihin sitten vielä.

   "Turhaa kitinää suomen perusturvasta kun eihän sen tarkoituskaan ole mitään luxuselämää tarjota-ihmiset ymmärtävät väärin "

   Juurikin näin. Hyvä muistaa myös pienipalkkaiset työssäkäyvät, heitä suurin osa kansalaisistamme. Ihan normipalkasta (2000 e brutto) jää käteen 1400. Sillä maksaa vuokran pienestä asunnosta ja jää 800e käyttörahaa. Ei ole ihan karseasti enemmän kuin 600e... tai 500 e, joka on toimeentulotuki.

   Puhumattakaan sitten osa-aikatöistä, joista tienaa nettona vain juuri ja juuri 1000e. Jää sama käteen vuokranmaksun jälkeen kuin tuista. Enemmän pitäisi jäädä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Joillakin taito hyppysissä pyörittää taloutta vaikka pienemmällä rahalla.Nykypäivänä ihmiset veloissa kaulaansa myöten ja jääkö monella tuota 600eur vaikka töissä jos lainanlyhennyksiä+ vastikkeet yms.
   Turhaa kitinää suomen perusturvasta kun eihän sen tarkoituskaan ole mitään luxuselämää tarjota-ihmiset ymmärtävät väärin että juu tämä on pysyvä tilanne ja itse ei laita tikkua ristiinkään.
   Tiukkaa tietysti jos juo 24pack olusia viikossa ja polttaa tupakkia.Peleihin sitten vielä.

   Eipä kannatakaan ottaa velkaa ensinkään. Siitä ne ongelmat alkaa.


  • "Pakko siis saada yhteiskunnalta tukia "

   Mikään pakko ole saada. Mutta Suomi on niin hyvä maa, että saa. n. 500 e kk jää toimeentuloeläjällä elämiseen vuokran maksun jälkeen. Sillä tulee toimeen. Ellei mielestään tule, menee töihin.

   " Ennemminkin se raja on jossain 1000e/kk tuntumassa, millä tulee toimeen"

   Se on jokaisen oma asia millä tulee toimeen. Ellei tule perusturvalla toimeen, niin täytyy ihan itse tykönään keksiä miten kasvattaa omaa budjettiaan. Kukaan muu ei sitä kasvata. Näin se on jokaisella.

   Minullakin on kuukausipalkka, josta jää käteen 2500 e kk (- asuminen). Mielestäni se on vähän. Etenkin kun ajattelee bruttopalkkaa, eli 1000e kk veroihin ja maksuihin. Kuitenkin työ on juuri sitä mitä haluan, tai en edes osannut haaveilla tällaisista töistä. Työajat ovat melko vapaat (6-21 välillä, kunhan on töissä 10-14). Hyvä ellei loistava työterveyshuolto. Olen 57-vuotias, nainen ja päässyt asemaani töitä paiskimilla ja opiskelulla aikoinaan työn ohessa. Jos kunnolla haluaisin enemmän rahaa, niin mitkä olisi vaihtoehtoni? Etsiä toinen työpaikka, jossa oli parempi palkka, ainakin 500 e, jotta siitä jäisi enemmän käteen kuin nykyisestä. Eduista en luopuisi, joten pitäisi olla pitkät lomat, joustava työaika, työterveyshuolto, hyvinvointisetelit jne. En ole löytänyt yhtäkään parempaa työpaikkaa, vaikka mieltäni kohentaakseni luen työpaikkailmoituksia. Jos jostain sattuisi löytymään satumainen avoinnaoleva työpaikka, niin epäilen suuresti valintaani siihen. Nuoret menisivät edelle.

   Toinen vaihtoehto olisi hakea ilta- ja viikonlopputyö, mutta senkin tienistit menisivät veroihin. Oikeastaan teen mieluummin vapaaehtoistyötä vapaa-ajalla. Niistä saa joskus lahjakortin. Ainakin kerran vuodessa. Parasta on kuitenkin hyvän mielen lahjoittaminen vanhuksille. Siitä tulen itsekin onnelliseksi.


 • Maksaisitko hiustenpidennyksistä 400 euroa? Miksi? Ne saa kaverin tekemänä pikaliimatuubin hinnalla.
  Laatu maksaa, joka asiassa.

 • Ihan hyvä rahatilanne sulla, mutta huomasin ettet ymmärrä tupakoitsijoita esim. tai oot lopettanut tms. Mulla on asumistukea, 480 egee + 153 omavastuuta, ja sitten käteen jää jotakin muutaman muun laskun jälkeen jotakin 200- 300 puoleen väliin kuuta, ja sitten, vaikka sairaalaskumeni omaan piikkiin,ja sitä pitää puolivuotta maksaan, jotan uli 110 egee /kk, niin eipä tässä P.,A tarvi olla kuin parisen viikkoa/kk. Joku Kaupungin 108 egen palvelumaksu tarkoittaa, että parisenkymppiä kaupunki tuo jotakin ruoka-apua, ja loput menee jonkun extrapalkaksi, tietenkin... Täl hetkel oli 24 egee mulla rahaa, viikon päästä tulee "takuueläke" jotain 158tms. Kavereille pitää munkin vipata silti parikin kymppiä per kk, jos niilä on vieläkin paskempi tilanne, tai mitä väliä sillä vaikkei olisikaan:-) Raha on käyttöä varten, ja kaverien ostaminen tyytäväiseksi on HYVÄN MIELIFIILIKSEN ostamista jopa RAHALLA ittelleen... Raha ei tuo onnea, jos sitä ei anna mieluiten ilmattex poies:-)

 • Eli mottoni hynähommissani on:"EI ne suuret menot, vaan pienet tulot!"
  EI tupakki ole tietenkään kovin HYVIN hinnoteltu kaupoissa, jos ostaa ruokaa ja tupakkia, niin vähintään PUOLET ostoskassin hinnasta on tupakkia. Mutta mitä siitä, humanitäärinen apu kauppialle, ja etenkin Perun Liman seudun tupakkiviljeliöille parantaa niin keuhkot kuin omantunnonkin, ja voi vetää loput tumpit aina ihan loppun asti, jos ostotupakit loppuu, niitä tulee tumppiläjistäni kymmeniä vielä lisää, JOS SEN ilikijjä tehä. Alkoon ei rahat riitä, yleensä elän viikot karkkipussin ja sen kaupungin ruoka-avustuksen kera: Pakko kertoa silti totuus, mulla ON suurituloisia omaisia, joten jos oikeasti tulisi jopa NÄLÄNHÄTÄ, niin varmaan isukki tai siskonperhe tai velikin jopa heltyis sen verran että antaisi (ja niin ne on tehneetkin silloin tällöin) jotain avitusta, ja voi kuin Tuhlaajapoika, Jeesuksen tarinassa sekoilla ympäri kaupunkia, että milloinon niin loppu rahat, että voisi luulla perintönsä menneen, vaikka vasta vain ÄITIN omituisesta KUOLEMASTA sain pikkasen muutaman tonnin perintöä, ja tuolloin meni lujaa, kaverit tosin pyysi ne rahat yleensä poies, jos vaikkapa pelasivat pitkäävetoaan tms. mutta ERITTÄIN HYVÄ JA ILOINEN MIELI SIITÄKIN sijoituksesta tuolloin tuli, kuten ymmärrätte...

 • Itte vuan toivon ettei tarvittis ruveta konkreettisesti rikollisex, muka paremman hynämäärän saamisen takia. Ei vielä tarvi, mutta joo, enpä oo heitäkään sen kummemmin tuominnu vaan vain ymmärrän, että sekin on yx mualimamme tavallisimpia selviytymiskeinoja....

 • Omat menot pitää suhteuttaa tuloihin. Tulot ovat sitä mitä kykenee ansaitsemaan työllä. Ellei kykene ansaitsemaan, ja elää apurahoilla, pitää olla kitisemättä.

  • Ellei kykene saamaan palkkaa?! Siinä ne palkamaksajatkin silti alaisijaan kirroo, jos joutui antamaan semmoset palakat, ette teki vain yritys konkan, tiijät tietysti tänkin näkökulman.
   Kyllä valittaa saa, tietysti, mistä hyvänsä, kuka hyvänsä, mutta eri asia, onko siihen ylleensä edes hyvvää syytä...


 • Kyllä mää teijät siltin voitin?! "Mitä vittua, voitit, mitä voitit?" No, pääsin silti teitä hiukan pienemmillä tuloilla pellehtimään, Noin päin on pakko nyt kilpailla, koska ihmisarvonhan tajuaminen menee retuperälle, jos vetää kaikesta liian paljon enemmän fyffeä silti kuin muut?! Velkane, jos on isot velat, tietysti siinä mut voittaa, että joutuu suorastaan miinuksella elään, mun velat on nyt hiukan alle 1000.... Ja puolessa vuodessa oon taas hiukan enemmän omillani...

 • Isoveljen opusta taas sitteraan ulkomuistista:Pietari:"Maailmassa köyhät ylypeilkööt, koska heidät on Jumala koroittanut, tekemään kaikkea hyvää, mutta rikkaat opetelkoon nöyriksi, koska he ovat keräneet itselleen rikkauksia, näinä ankeina aikoina, ja heidän rikkauksissaan on ruoste, joka tuomitsee heitä, ja syö lihaansa kuin tuli, ja he ovat myös lakastuvat kuin kedon kukka, tämä on teille ilosanomana julistettu"... Mikä karahka itte siite oon, en oo niin rikas, että ossaisin sitä enempää kuvvailla, tietokonekin mulla tekee siirtopuun ja tekee siirtonsa taas kohta mulle...

 • Mitäpä tähän sannoo vanha Suomi? SIellä joighaaminen shamanistisesti hokeman pohjalta:"IHAN SAMA" Ja se tarkoittaa samaa todella kuin että "Kaikki on turhuutta auringon alla, paitsi laki, että teet velvollisuutesi silti"...
  Jos joku ei pysy elossa kauaa, ei pysynyt elossa kauaa, ja jos joku pysyi elossa kauankin, pysyi elossa kauankin, mitä väliä, ihan sama.... Ja räkänauru päälle. Molemmilla oli kohtalonsa, mutta kuka haluaa haluaa vaihtaa osaansa?! Ihmisten tuomiot vain menee liiankin usein vinoon, kun peitellään OMAA vääryyttään?! Vain se vaihtuu, jos "Joka toiselle kuoppaa kaivaa, se itte siihen lankijaa". Jos joku muu sitten onnistuneesti lankiaakin kuoppaansa, niin monennellako seuraavalla ansansa yrityskerralla tuokin ansamies SILTI sitte epäonnistuu?!

 • Älkää valittako, rinne lupasi kympin jokaiselle köyhälle. Kyllä riittää sitten syömistä taas.

  • ..ja eläkeläisille se vappusatanen ;D


  • Anonyymi kirjoitti:

   ..ja eläkeläisille se vappusatanen ;D

   Itselleen 10 000 e kuussa lisää.


  • Anonyymi kirjoitti:

   ..ja eläkeläisille se vappusatanen ;D

   Se vappusatanen on tosiaan hyvässä vauhdissa, kun pienimpiä niistä eläkkeistä ollaan jo korottamassa 50:llä eurolla, vaikka hallitus on ollut pystyssä vasta muutaman kuukauden.
   "Erityisesti lupaan, että SDP tulee parantamaan pienillä eläkkeillä kituuttavien ihmisten, Suomen rakentajien toimeentuloa. Lupaan 100 euroa nettona kuukaudessa useamman vuoden ohjelmalla toteuttaen lisää alle 1400 euron eläkkeisiin, lupaan keventää esimerkiksi lääkkeiden ja asiakasmaksujen alennuksilla kustannuksia ja lupaan, että SDP korjaa eläkkeensaajien verotuksessa suhteessa samojen tulojen palkansaajiin olevat epäkohdat."
   https://sdp.fi/fi/blog/puheenjohtaja-rinteen-vappupuhe/

   Pitkäaikatyötön


 • Ihminen tulee lopulta toimeen hyvin hyvin vähällä. Harva ymmärtää, ettei tukirahoilla ole tarkoitettukaan kenenkään rikastuvan. Jos tarvitsee paljon rahaa, niin siitä vaan töihin ja ansaitsemaan. Mutta on turha huutaa lisää tukirahaa.

  • Samaa mieltä kylläkin noille jotka purnaavat jostain perusturvasta ni vaihtoehtona on mennä töihin ja sillon saa tulla perkeleitä kun menee veroja ja muita lisukkeita. Ihmeellinen mielikuva ihmisillä jos ovat toimeentulotuella että sen pitäisi olla luxuselämää höpö höpö ei alunperinkään ole tarkoitus, kyllä toimeentulotuella ruokaa saa ostettua kaupasta hyvinkin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Samaa mieltä kylläkin noille jotka purnaavat jostain perusturvasta ni vaihtoehtona on mennä töihin ja sillon saa tulla perkeleitä kun menee veroja ja muita lisukkeita. Ihmeellinen mielikuva ihmisillä jos ovat toimeentulotuella että sen pitäisi olla luxuselämää höpö höpö ei alunperinkään ole tarkoitus, kyllä toimeentulotuella ruokaa saa ostettua kaupasta hyvinkin.

   Kaikki menisi ilolla töihin jos siitä maksettaisiin PALKKAA! Idiootti ei mene 9 e päiväkorvauksella töihin. PISTE!

   Minä olen jokseenkin korkeasti koulutettu ja ansaitsen hyvän palkan millä tulen toimeen. Halvalla en osaamistani anna, joten en mene piväkorvauksella töihin. karensseja on pari paukkunut, mutta mies elttää ja on samoilla linjoilla kanssani että ei orjatöihin. Mulla ei hätää kun mies elättää.
   Olen ollut nyt 8 v työtön kun ei löydy palkkatöitä. Tähän vo tottua, ja kotona on kivaa. Tykkään. Envälttämättä halua töihin korvauksilla ja tuilla elän.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikki menisi ilolla töihin jos siitä maksettaisiin PALKKAA! Idiootti ei mene 9 e päiväkorvauksella töihin. PISTE!

   Minä olen jokseenkin korkeasti koulutettu ja ansaitsen hyvän palkan millä tulen toimeen. Halvalla en osaamistani anna, joten en mene piväkorvauksella töihin. karensseja on pari paukkunut, mutta mies elttää ja on samoilla linjoilla kanssani että ei orjatöihin. Mulla ei hätää kun mies elättää.
   Olen ollut nyt 8 v työtön kun ei löydy palkkatöitä. Tähän vo tottua, ja kotona on kivaa. Tykkään. Envälttämättä halua töihin korvauksilla ja tuilla elän.

   Minä menin päiväkorvauksella töihin. Lyhyin rupeama oli 2pv. Pisin jakso 7kk. Kumpikaan ei ollut kotipaikkakunnalla.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kaikki menisi ilolla töihin jos siitä maksettaisiin PALKKAA! Idiootti ei mene 9 e päiväkorvauksella töihin. PISTE!

   Minä olen jokseenkin korkeasti koulutettu ja ansaitsen hyvän palkan millä tulen toimeen. Halvalla en osaamistani anna, joten en mene piväkorvauksella töihin. karensseja on pari paukkunut, mutta mies elttää ja on samoilla linjoilla kanssani että ei orjatöihin. Mulla ei hätää kun mies elättää.
   Olen ollut nyt 8 v työtön kun ei löydy palkkatöitä. Tähän vo tottua, ja kotona on kivaa. Tykkään. Envälttämättä halua töihin korvauksilla ja tuilla elän.

   Koulutuksesi on jäänyt jokseenkin kesken ainakin äidinkielen kirjoituksen osalta.
   Eihän siinä mitään, jos mies elättää, mutta entä jos jonakin päivänä ei?


 • Miksei pärjää, minä ainakin pärjään, joka päivä ei edes tarvi rahaa.

  9 e on iso raha kyllä sillä riisiä ja kauraryynejä saa ja ne on terveellistä ruokaa.
  Monet pärjää jopa ilman rahaa.

  Kyllä kaikki pärjää 1 e päivä, suomi on erittäin halpa maa. Ei se raha ole tärkeää, tärkeintä on työ ja sen tekeminen yrittäjälle että hän saa työllistettyä ja työnsä hoidettua ja tienaa sitten itselleen rahaa.

  • Mikset sitten ala yrittäjäksi ja työllistäjäksi? Ai niin, et viitsi tehdä mitään. Kun eurolla pärjäät.

   Yrittäjät tienaavat aika vähän itselleen, paljon yhteiskunnalle. Näin se vaan menee. Jos kampaaja tienaa 100e, hän tilittää siitä veroina alv:n 24 e (24%). Loput 76 e jää yritystuloa, josta vero 30% peritään jälkikäteen. Joten sitä kannata nostaa kassasta itselleen kokonaan.... Työnilo se lähinnä jää yrittäjälle. Jos palkkaat tunarin apuun... et ehdi tienata 100e.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mikset sitten ala yrittäjäksi ja työllistäjäksi? Ai niin, et viitsi tehdä mitään. Kun eurolla pärjäät.

   Yrittäjät tienaavat aika vähän itselleen, paljon yhteiskunnalle. Näin se vaan menee. Jos kampaaja tienaa 100e, hän tilittää siitä veroina alv:n 24 e (24%). Loput 76 e jää yritystuloa, josta vero 30% peritään jälkikäteen. Joten sitä kannata nostaa kassasta itselleen kokonaan.... Työnilo se lähinnä jää yrittäjälle. Jos palkkaat tunarin apuun... et ehdi tienata 100e.

   Voisin rytyäkkin. Tuttava on yrittäjä ja iloitsee kun saa palkattomia työntekijöitä aina kun pyytää. Yksi kun lähtee toinen tulee tilalle, eikä maksa mitään! Palkkatukeakin käyttää paljon kun ei mene palkkakuluhin.
   Rahaa tulee yritykseen kun työt valmistuu ja hänellä onkin uusi auto, osti uuden asunnon viime vuonna ja ulkomailla käyvät monta kertaa vuodessa perhensä kanssa.

   Sanoikin että tää on parasta yrittäjyydessä kun työntekijöitä saa ilmaseksi, ja itse saa rahat tehdyistä töistä!!! Mikä on parempaa yrittäjänä kun firma toimii ilmaistyövoimalla!
   Varastotyökin on raskasta mutta porukka huhkii siinä lähdes palkatta, eikä kaverini tarvi itseään rasittaa, rahaa tulee vaikkei tee mitään ja mitään ei maksa.

   On aika hauska tää suomen työlaki. Uusia saa tilalle kun eentiset lähtee tai loppuu soppari. Vilkasta on. yrittäjien rahahanat avoinna. Ilmaseksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voisin rytyäkkin. Tuttava on yrittäjä ja iloitsee kun saa palkattomia työntekijöitä aina kun pyytää. Yksi kun lähtee toinen tulee tilalle, eikä maksa mitään! Palkkatukeakin käyttää paljon kun ei mene palkkakuluhin.
   Rahaa tulee yritykseen kun työt valmistuu ja hänellä onkin uusi auto, osti uuden asunnon viime vuonna ja ulkomailla käyvät monta kertaa vuodessa perhensä kanssa.

   Sanoikin että tää on parasta yrittäjyydessä kun työntekijöitä saa ilmaseksi, ja itse saa rahat tehdyistä töistä!!! Mikä on parempaa yrittäjänä kun firma toimii ilmaistyövoimalla!
   Varastotyökin on raskasta mutta porukka huhkii siinä lähdes palkatta, eikä kaverini tarvi itseään rasittaa, rahaa tulee vaikkei tee mitään ja mitään ei maksa.

   On aika hauska tää suomen työlaki. Uusia saa tilalle kun eentiset lähtee tai loppuu soppari. Vilkasta on. yrittäjien rahahanat avoinna. Ilmaseksi.

   Juuri tuollaisessa yrityksessä olin osa-aika työntekijänä pienellä tuntisopimuksella, 25h/vk, lisätunteja ei herunut mutta näitä ilmaisia työharjoittelijoita ja kuntoutettavia oli jatkuvasti töissä.
   Lopulta sain tarpeekseni ja lopetin, nyt saan asumistukea ja toimeentulotukea, enemmän jää käyttörahaa kuin töissä ollessani, pitäköön tunkkinsa!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Voisin rytyäkkin. Tuttava on yrittäjä ja iloitsee kun saa palkattomia työntekijöitä aina kun pyytää. Yksi kun lähtee toinen tulee tilalle, eikä maksa mitään! Palkkatukeakin käyttää paljon kun ei mene palkkakuluhin.
   Rahaa tulee yritykseen kun työt valmistuu ja hänellä onkin uusi auto, osti uuden asunnon viime vuonna ja ulkomailla käyvät monta kertaa vuodessa perhensä kanssa.

   Sanoikin että tää on parasta yrittäjyydessä kun työntekijöitä saa ilmaseksi, ja itse saa rahat tehdyistä töistä!!! Mikä on parempaa yrittäjänä kun firma toimii ilmaistyövoimalla!
   Varastotyökin on raskasta mutta porukka huhkii siinä lähdes palkatta, eikä kaverini tarvi itseään rasittaa, rahaa tulee vaikkei tee mitään ja mitään ei maksa.

   On aika hauska tää suomen työlaki. Uusia saa tilalle kun eentiset lähtee tai loppuu soppari. Vilkasta on. yrittäjien rahahanat avoinna. Ilmaseksi.

   Vähän yläkanttiin kirjoiteltu. Harvempi ilmaistyöntekijä on hyvä, samoin työnlaatu on huono. Moni yrittäjä ei ota ilmaistyöntekijöitä sotkemaan töitään.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Vähän yläkanttiin kirjoiteltu. Harvempi ilmaistyöntekijä on hyvä, samoin työnlaatu on huono. Moni yrittäjä ei ota ilmaistyöntekijöitä sotkemaan töitään.

   Kyllä ne aika paljon osaa ja tekee, jokainen tekee sitä mitä osaa. Ja täällähän on paljon intoa uhkuen moni sanonut että jipii sain 9 e työn, ja menin iloisensa sinne. Kyllä niitä idiootteja on jotka menee ja tekee.

   Kun luet täällä juttuja, niin huomaat kuinka monta täälläkin on halunnut mennä. Ja vielä kehuu sillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä ne aika paljon osaa ja tekee, jokainen tekee sitä mitä osaa. Ja täällähän on paljon intoa uhkuen moni sanonut että jipii sain 9 e työn, ja menin iloisensa sinne. Kyllä niitä idiootteja on jotka menee ja tekee.

   Kun luet täällä juttuja, niin huomaat kuinka monta täälläkin on halunnut mennä. Ja vielä kehuu sillä.

   Systeemi on idioottimainen. Vastikkeeton raha on idioottimaista. Idioottimaisia ihmiset, jotka eivät tee mitään.


 • On jokaisen oma asia millä tulee toimeen. Jos haluaa enemmän rahaa, on tehtävä itse jotain.

 • "ihmiset ei tule toimeen 600 e kk! Minä ainakin tulen"
  Kukaan ei tule toimeen 600 e kk!
  Ihminen joka luulee tulevansa toimeen 600 e kk on toisten ELÄTTI eli jotkut maksavat RAHAA siitä, että hän tulee toimeen.

  Tietysti jos laskee vain ruokamenot niin rahat riittävät, mutta toimeentulemiseen kuuluvat kaikki menot joihin rahaa käytetään olivatpa ne sitten omia tai yhteiskunnan verorahoja.

  Nyt voisi alkaa keskustelemaan siitä, että onko oikein, että joillekin maksetaan yhteisesti kerätyistä eläkerahoista 1 milj. 1000000 €uroa /kk
  Eläkekattoa vastustavat kaikki suurituloiset, samoin he vastustavat pienten eläkkeitten korjaamista sellaisella tasolle, että sillä tulee toimeen.
  Aloittajakin saa "jotakin" yli 600 e kk, eli hän levittää valeuutisia joilla ei ole mitään todellisia perusteita.

  Taistelkaa ja puolustakaa "köyhät" oikeudenmukaisempaa tulonjakoa, ettei teidän tekemästä tuotosta mene melkein kaikki vain ELIITILLE jotka vievät MEIDÄN rahaa ulkomaille piiloon.

  ( lasketaan markoissa silloin tuntuu että on enmmän rahaa)

  • Suurituloisten herjaamisessa ja omassa kateudessa heitä kohtaan on yksi vakava mutta. Nimittäin se, että heidän verorahoillaan maksetaan suurinpiirtein kaikki. Koko Suomen palvelut, etuudet, eläkkeet. Kymmeniä vuosia heiltä kupataan veroina enemmän kuin mitä heille itselleen käteen. Jos heidän eläkkeitään pienennetään rajusti, käy niin, ettei ko. rikkaat edes jää Suomeen. Jo nyt Suomesta muuttaa korkeastikoulutetut, hyvin tienaavat maasta pois, KOKONAAN. Ettei tarvitse maksaa veroja Suomeen. Tilalle muuttaa kelan asiakkaita. Ei ollenkaan hyvä yhtälö.

   Suomessa on aivan liian pienet tuloerot ja aivan liian vähän suurituloisia ilman muuttoliikettäkin. Täällä pärjää parhaiten vain köyhät ja kipeät. Näin se vaan on.


  • "Ihminen joka luulee tulevansa toimeen 600 e kk on toisten ELÄTTI"

   Höpöhöpö. Jos TIENAA esim. 1000e nettona ja maksaa vuokransa 400 e itse jää 600e elämiseen. Sillä tulee toimeen hyvin. Ellei sitten ole koiraa tai kissaa, joka sairastelee. Köyhien lemmikeillä tulisi olla kummeja.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Suurituloisten herjaamisessa ja omassa kateudessa heitä kohtaan on yksi vakava mutta. Nimittäin se, että heidän verorahoillaan maksetaan suurinpiirtein kaikki. Koko Suomen palvelut, etuudet, eläkkeet. Kymmeniä vuosia heiltä kupataan veroina enemmän kuin mitä heille itselleen käteen. Jos heidän eläkkeitään pienennetään rajusti, käy niin, ettei ko. rikkaat edes jää Suomeen. Jo nyt Suomesta muuttaa korkeastikoulutetut, hyvin tienaavat maasta pois, KOKONAAN. Ettei tarvitse maksaa veroja Suomeen. Tilalle muuttaa kelan asiakkaita. Ei ollenkaan hyvä yhtälö.

   Suomessa on aivan liian pienet tuloerot ja aivan liian vähän suurituloisia ilman muuttoliikettäkin. Täällä pärjää parhaiten vain köyhät ja kipeät. Näin se vaan on.

   "Suurituloisten herjaamisessa ja omassa kateudessa heitä kohtaan on yksi vakava mutta. Nimittäin se, että heidän verorahoillaan maksetaan suurinpiirtein kaikki. Koko Suomen palvelut, etuudet, eläkkeet."

   Yrittäisit joskus katsoa muutakin kuin ansio- ja pääomatuloveroja. Ne muodostavat valtion budjetin tulopuolesta vain 10 mrd. euroa, kun kokonaisuus on 55 mrd. €. Ne eivät siis ole siitä viidennestäkään, saati "suurin piirtein kaikki". http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/01
   Lisäksi pienituloiset maksavat myös kunnallisveroa, kiinteistöveroa jne., joista myös kustannetaan Suomen palveluita.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Suurituloisten herjaamisessa ja omassa kateudessa heitä kohtaan on yksi vakava mutta. Nimittäin se, että heidän verorahoillaan maksetaan suurinpiirtein kaikki. Koko Suomen palvelut, etuudet, eläkkeet."

   Yrittäisit joskus katsoa muutakin kuin ansio- ja pääomatuloveroja. Ne muodostavat valtion budjetin tulopuolesta vain 10 mrd. euroa, kun kokonaisuus on 55 mrd. €. Ne eivät siis ole siitä viidennestäkään, saati "suurin piirtein kaikki". http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/01
   Lisäksi pienituloiset maksavat myös kunnallisveroa, kiinteistöveroa jne., joista myös kustannetaan Suomen palveluita.

   Pitkäaikatyötön

   Kuulehan. Katsoo asiaa miltä suunnalta hyvänsä, niin suurituloiset maksavat eniten veroja (siksi ei ole mikään ihme, että juuri heitä Suomi "vuotaa" ulkomaille). Pienituloiset tukiensaajat elätetään verorahoilla. Sinutkin, kun olet pitkäaikaistyötön. Vaikka pieni- ja keskituloisia on paljon enemmän kuin suurituloisia, heidän osuutensa veroista on paljon pienempi kuin suurituloisten.

   Toki maksan itsekin veroja kolmanneksen varsin pienistä tuloistani (brutto 3200e) ja nekin rahat menevät minne menevät. Verot ovat aivan liian korkeat. Aivan liian korkeat.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kuulehan. Katsoo asiaa miltä suunnalta hyvänsä, niin suurituloiset maksavat eniten veroja (siksi ei ole mikään ihme, että juuri heitä Suomi "vuotaa" ulkomaille). Pienituloiset tukiensaajat elätetään verorahoilla. Sinutkin, kun olet pitkäaikaistyötön. Vaikka pieni- ja keskituloisia on paljon enemmän kuin suurituloisia, heidän osuutensa veroista on paljon pienempi kuin suurituloisten.

   Toki maksan itsekin veroja kolmanneksen varsin pienistä tuloistani (brutto 3200e) ja nekin rahat menevät minne menevät. Verot ovat aivan liian korkeat. Aivan liian korkeat.

   "Katsoo asiaa miltä suunnalta hyvänsä, niin suurituloiset maksavat eniten veroja "
   Siitä ei ollut puhe. Kommentoin sitä väitettä, että he maksaisivat 'suurin piirtein kaikki' eli koko Suomen palvelut, etuudet ja eläkkeetkin.

   "Pienituloiset tukiensaajat elätetään verorahoilla."
   Pienituloiset palkansaajat tekevät myös työtä ja maksavat veroja. Paljon tärkeämpää on se, että me kaikki pienituloiset maksamme kunnallisveroa ja mm. arvonlisäveroa, jonka tuotto on lähes kaksinkertainen pääoma- ja ansiotuloveron tuottoon nähden. http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/04

   "Vaikka pieni- ja keskituloisia on paljon enemmän kuin suurituloisia, heidän osuutensa veroista on paljon pienempi kuin suurituloisten."
   Ei voi pitää paikkaansa. Ainakin oikeistohallitukset kertovat jatkuvasti, että rikkaita on niin vähän, ettei heidän lisäverottamisestaan ole mainittavaa hyötyä. Eikä sinullakaan näytä olevan mitään faktaa väitteittesi tueksi.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Katsoo asiaa miltä suunnalta hyvänsä, niin suurituloiset maksavat eniten veroja "
   Siitä ei ollut puhe. Kommentoin sitä väitettä, että he maksaisivat 'suurin piirtein kaikki' eli koko Suomen palvelut, etuudet ja eläkkeetkin.

   "Pienituloiset tukiensaajat elätetään verorahoilla."
   Pienituloiset palkansaajat tekevät myös työtä ja maksavat veroja. Paljon tärkeämpää on se, että me kaikki pienituloiset maksamme kunnallisveroa ja mm. arvonlisäveroa, jonka tuotto on lähes kaksinkertainen pääoma- ja ansiotuloveron tuottoon nähden. http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/04

   "Vaikka pieni- ja keskituloisia on paljon enemmän kuin suurituloisia, heidän osuutensa veroista on paljon pienempi kuin suurituloisten."
   Ei voi pitää paikkaansa. Ainakin oikeistohallitukset kertovat jatkuvasti, että rikkaita on niin vähän, ettei heidän lisäverottamisestaan ole mainittavaa hyötyä. Eikä sinullakaan näytä olevan mitään faktaa väitteittesi tueksi.

   Pitkäaikatyötön

   "Yli 40000 euroa vuodessa ansaitseva 22 prosenttia kansasta maksoi liki kaikki ansiotuloverot vuonna 2017.

   22 prosenttia suomalaisista ansaitsi viime vuonna yli 40 000 euroa. He maksoivat ansiotuloveroista peräti 95,8 prosenttia. Asia ilmenee Akavan talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomisti Pasi Sorjosen Twitterissä jakamista tilastoista.

   Tilastokeskuksen tulo- ja verotilastot näkyvät alla.

   Yli 50 000 euroa vuodessa ansainneet 12,7 prosenttia suomalaisista taas maksoivat ansiotuloveroista 84,7 prosenttia. Vain alle 2 prosenttia suomalaisista tienasi viime vuonna yli 100 000 euroa. He maksoivat kuitenkin valtion ansiotuloverokertymästä liki 40 prosenttia.

   Kaikista tuloveroista yli 40 000 euroa ansainnut viidennes maksoi 65 prosenttia, yli 50 000 tienanneet hieman yli puolet ja yli 100 000 euroa tienanneet noin 20 prosenttia"

   "Suomessa oli vuonna 2015 yhteensä 5 538 henkeä, joille kertyi vuodessa verotettavia tuloja yli 300 000 euroa. Prosentuaalisesti tämä joukko on Suomen tuloveroja maksavasta ihmismäärästä vain 0,1 prosenttia.

   Tästä huolimatta tämä suurituloisten porukka maksaa verohallinnon koko 30,5 miljardin euron tuloverokertymästä jopa 4,9 prosenttia."

   " Kovatuloisia Suomessa säälittävän pieni määrä"

   Nämä verot ansiotuloista. Liiketoiminnasta tulee myös veroja, alv.tä sun muuta maksua. Menestyvät liikeyritykset tuottavat voittoa paitsi yritykselle ja sen omistajille, myös aimopläjäyksen verotuloja.

   Mietipä näitä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Yli 40000 euroa vuodessa ansaitseva 22 prosenttia kansasta maksoi liki kaikki ansiotuloverot vuonna 2017.

   22 prosenttia suomalaisista ansaitsi viime vuonna yli 40 000 euroa. He maksoivat ansiotuloveroista peräti 95,8 prosenttia. Asia ilmenee Akavan talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomisti Pasi Sorjosen Twitterissä jakamista tilastoista.

   Tilastokeskuksen tulo- ja verotilastot näkyvät alla.

   Yli 50 000 euroa vuodessa ansainneet 12,7 prosenttia suomalaisista taas maksoivat ansiotuloveroista 84,7 prosenttia. Vain alle 2 prosenttia suomalaisista tienasi viime vuonna yli 100 000 euroa. He maksoivat kuitenkin valtion ansiotuloverokertymästä liki 40 prosenttia.

   Kaikista tuloveroista yli 40 000 euroa ansainnut viidennes maksoi 65 prosenttia, yli 50 000 tienanneet hieman yli puolet ja yli 100 000 euroa tienanneet noin 20 prosenttia"

   "Suomessa oli vuonna 2015 yhteensä 5 538 henkeä, joille kertyi vuodessa verotettavia tuloja yli 300 000 euroa. Prosentuaalisesti tämä joukko on Suomen tuloveroja maksavasta ihmismäärästä vain 0,1 prosenttia.

   Tästä huolimatta tämä suurituloisten porukka maksaa verohallinnon koko 30,5 miljardin euron tuloverokertymästä jopa 4,9 prosenttia."

   " Kovatuloisia Suomessa säälittävän pieni määrä"

   Nämä verot ansiotuloista. Liiketoiminnasta tulee myös veroja, alv.tä sun muuta maksua. Menestyvät liikeyritykset tuottavat voittoa paitsi yritykselle ja sen omistajille, myös aimopläjäyksen verotuloja.

   Mietipä näitä.

   Piti vielä mainita, että yli 40000 euroa vuodessa tienaava ei ole rikas... Ainoastaan tuo 0.1 prosenttia on. Mutta tietysti 40000 e vuodessa on rikas, jos vertaa 10000e tuloihin.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Yli 40000 euroa vuodessa ansaitseva 22 prosenttia kansasta maksoi liki kaikki ansiotuloverot vuonna 2017.

   22 prosenttia suomalaisista ansaitsi viime vuonna yli 40 000 euroa. He maksoivat ansiotuloveroista peräti 95,8 prosenttia. Asia ilmenee Akavan talouspoliittisen vaikuttamisen pääekonomisti Pasi Sorjosen Twitterissä jakamista tilastoista.

   Tilastokeskuksen tulo- ja verotilastot näkyvät alla.

   Yli 50 000 euroa vuodessa ansainneet 12,7 prosenttia suomalaisista taas maksoivat ansiotuloveroista 84,7 prosenttia. Vain alle 2 prosenttia suomalaisista tienasi viime vuonna yli 100 000 euroa. He maksoivat kuitenkin valtion ansiotuloverokertymästä liki 40 prosenttia.

   Kaikista tuloveroista yli 40 000 euroa ansainnut viidennes maksoi 65 prosenttia, yli 50 000 tienanneet hieman yli puolet ja yli 100 000 euroa tienanneet noin 20 prosenttia"

   "Suomessa oli vuonna 2015 yhteensä 5 538 henkeä, joille kertyi vuodessa verotettavia tuloja yli 300 000 euroa. Prosentuaalisesti tämä joukko on Suomen tuloveroja maksavasta ihmismäärästä vain 0,1 prosenttia.

   Tästä huolimatta tämä suurituloisten porukka maksaa verohallinnon koko 30,5 miljardin euron tuloverokertymästä jopa 4,9 prosenttia."

   " Kovatuloisia Suomessa säälittävän pieni määrä"

   Nämä verot ansiotuloista. Liiketoiminnasta tulee myös veroja, alv.tä sun muuta maksua. Menestyvät liikeyritykset tuottavat voittoa paitsi yritykselle ja sen omistajille, myös aimopläjäyksen verotuloja.

   Mietipä näitä.

   Tätä juuri tarkoitan. Sinä vain jankutat niistä ansiotuloveroista, vaikka ne ovat vain yksi sirpale kaikista valtion veroista.

   "Tilastokeskuksen tiedotteen mukaan välittömät verot ovat kasvaneet vuodesta 1993 vuoteen 2017 reaalisesti 41 prosenttia. Kunnallisveron osuus välittömistä veroista kasvoi tänä aikana 50 prosentista 62 prosenttiin, kun valtion ansiotuloveron osuus veroista pieneni 31 prosentista 18 prosenttiin."
   Tämä progressiivisen valtion veron osuuden pieneneminen ja kunnallisen tasaveron osuuden kasvaminen tarkoittaa sitä, että suurituloisilta peritään aiempaa vähemmän veroja. https://www.verkkouutiset.fi/yli-40000-euroa-ansaitseva-viidennes-maksaa-96-prosenttia-ansiotuloveroista/

   "Liiketoiminnasta tulee myös veroja, alv.tä sun muuta maksua."
   Hyvä että huomasit. Alv on valtion suurin yksittäinen tulonlähde. Se lisätään tuotteiden hintoihin, joten ostajat maksavat nämä verot yrityksille. Me kaikki ostamme ruokaa ja myös valmisteverojen alaisia tuotteita (polttoaineet, alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat). http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/08

   "Piti vielä mainita, että yli 40000 euroa vuodessa tienaava ei ole rikas... "
   Niinpä niin. Keskituloiset maksavat veroja paljon enemmän kuin suurituloiset, kun ne tuloverot eivät ole kuin reilu puolet koko verokertymästä.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tätä juuri tarkoitan. Sinä vain jankutat niistä ansiotuloveroista, vaikka ne ovat vain yksi sirpale kaikista valtion veroista.

   "Tilastokeskuksen tiedotteen mukaan välittömät verot ovat kasvaneet vuodesta 1993 vuoteen 2017 reaalisesti 41 prosenttia. Kunnallisveron osuus välittömistä veroista kasvoi tänä aikana 50 prosentista 62 prosenttiin, kun valtion ansiotuloveron osuus veroista pieneni 31 prosentista 18 prosenttiin."
   Tämä progressiivisen valtion veron osuuden pieneneminen ja kunnallisen tasaveron osuuden kasvaminen tarkoittaa sitä, että suurituloisilta peritään aiempaa vähemmän veroja. https://www.verkkouutiset.fi/yli-40000-euroa-ansaitseva-viidennes-maksaa-96-prosenttia-ansiotuloveroista/

   "Liiketoiminnasta tulee myös veroja, alv.tä sun muuta maksua."
   Hyvä että huomasit. Alv on valtion suurin yksittäinen tulonlähde. Se lisätään tuotteiden hintoihin, joten ostajat maksavat nämä verot yrityksille. Me kaikki ostamme ruokaa ja myös valmisteverojen alaisia tuotteita (polttoaineet, alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat). http://tutkibudjettia.fi/talousarvio/tulot/11/08

   "Piti vielä mainita, että yli 40000 euroa vuodessa tienaava ei ole rikas... "
   Niinpä niin. Keskituloiset maksavat veroja paljon enemmän kuin suurituloiset, kun ne tuloverot eivät ole kuin reilu puolet koko verokertymästä.

   Pitkäaikatyötön

   "Tätä juuri tarkoitan. Sinä vain jankutat niistä ansiotuloveroista, vaikka ne ovat vain yksi sirpale kaikista valtion veroista."

   Miten niin jankutan?

   "Alv on valtion suurin yksittäinen tulonlähde. Se lisätään tuotteiden hintoihin, joten ostajat maksavat nämä verot yrityksille."

   Kuluttajat maksavat alv;n, joo, mutta yritykset tilittävät veron verolle. Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;). Eli siis köyhät hyötyvät. Köyhillä on myös huomattavasti vähemmän ostovoimaa, joten luonnollisesti suurituloiset ostaessaan sitä sun tätä maksavat alv.tuloista suurimman osan.

   "polttoaineet, alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat"

   Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e.

   Loppuhuomautuksena, että alkoholin ja tupakan aiheuttamiin haittoihin kuluu terveydenhuoltomenoina huomattavan paljon ennemmän kuin mitä valtio niistä veroina tienaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Tätä juuri tarkoitan. Sinä vain jankutat niistä ansiotuloveroista, vaikka ne ovat vain yksi sirpale kaikista valtion veroista."

   Miten niin jankutan?

   "Alv on valtion suurin yksittäinen tulonlähde. Se lisätään tuotteiden hintoihin, joten ostajat maksavat nämä verot yrityksille."

   Kuluttajat maksavat alv;n, joo, mutta yritykset tilittävät veron verolle. Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;). Eli siis köyhät hyötyvät. Köyhillä on myös huomattavasti vähemmän ostovoimaa, joten luonnollisesti suurituloiset ostaessaan sitä sun tätä maksavat alv.tuloista suurimman osan.

   "polttoaineet, alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat"

   Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e.

   Loppuhuomautuksena, että alkoholin ja tupakan aiheuttamiin haittoihin kuluu terveydenhuoltomenoina huomattavan paljon ennemmän kuin mitä valtio niistä veroina tienaa.

   "veron verolle. .."
   veron verottajalle.


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Tätä juuri tarkoitan. Sinä vain jankutat niistä ansiotuloveroista, vaikka ne ovat vain yksi sirpale kaikista valtion veroista."

   Miten niin jankutan?

   "Alv on valtion suurin yksittäinen tulonlähde. Se lisätään tuotteiden hintoihin, joten ostajat maksavat nämä verot yrityksille."

   Kuluttajat maksavat alv;n, joo, mutta yritykset tilittävät veron verolle. Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;). Eli siis köyhät hyötyvät. Köyhillä on myös huomattavasti vähemmän ostovoimaa, joten luonnollisesti suurituloiset ostaessaan sitä sun tätä maksavat alv.tuloista suurimman osan.

   "polttoaineet, alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat"

   Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e.

   Loppuhuomautuksena, että alkoholin ja tupakan aiheuttamiin haittoihin kuluu terveydenhuoltomenoina huomattavan paljon ennemmän kuin mitä valtio niistä veroina tienaa.

   "Miten niin jankutan?"
   No lue se edellinen kommenttisi ja arvioi vaikka prosentuaalisesi, paljonko tekstiä kirjoitit siitä ansiotuloverosta.

   "Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;)."
   Ai niinkö? Emme me kerrostaloasukkaat voi itse teurastaa lihaa syötäväksi tai lypsää lehmistä maitoa ja tehdä juustoa. Kuka jättää käyttämättä sähköä ja on ilman puhelintakaan?

   "Köyhillä on myös huomattavasti vähemmän ostovoimaa, joten luonnollisesti suurituloiset ostaessaan sitä sun tätä maksavat alv.tuloista suurimman osan"
   Ei pidä paikkaansa. Jos keskituloiset lopettaisivat ostamisen, kaupan ala romahtaisi.

   "Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e."
   Ketä täällä sinun kulutuksesi kiinnostaa, kun puheenaiheena on julkiset verotulot?

   "Loppuhuomautuksena, että alkoholin ja tupakan aiheuttamiin haittoihin kuluu terveydenhuoltomenoina huomattavan paljon ennemmän kuin mitä valtio niistä veroina tienaa."
   Tämäkään huomautus ei liity siihen, mistä verot tulevat.

   Pitkäaikatyötön


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Miten niin jankutan?"
   No lue se edellinen kommenttisi ja arvioi vaikka prosentuaalisesi, paljonko tekstiä kirjoitit siitä ansiotuloverosta.

   "Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;)."
   Ai niinkö? Emme me kerrostaloasukkaat voi itse teurastaa lihaa syötäväksi tai lypsää lehmistä maitoa ja tehdä juustoa. Kuka jättää käyttämättä sähköä ja on ilman puhelintakaan?

   "Köyhillä on myös huomattavasti vähemmän ostovoimaa, joten luonnollisesti suurituloiset ostaessaan sitä sun tätä maksavat alv.tuloista suurimman osan"
   Ei pidä paikkaansa. Jos keskituloiset lopettaisivat ostamisen, kaupan ala romahtaisi.

   "Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e."
   Ketä täällä sinun kulutuksesi kiinnostaa, kun puheenaiheena on julkiset verotulot?

   "Loppuhuomautuksena, että alkoholin ja tupakan aiheuttamiin haittoihin kuluu terveydenhuoltomenoina huomattavan paljon ennemmän kuin mitä valtio niistä veroina tienaa."
   Tämäkään huomautus ei liity siihen, mistä verot tulevat.

   Pitkäaikatyötön

   Pakko nyt puuttua höpinääsi.

   "Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;)."
   Ai niinkö? Emme me kerrostaloasukkaat voi itse teurastaa lihaa syötäväksi tai lypsää lehmistä maitoa ja tehdä juustoa. Kuka jättää käyttämättä sähköä ja on ilman puhelintakaan?"

   Etkö huomannut tuota pointtia eli silmäniskua ;). Siinä ei varmasti tarkoitettu kirjaimellisesti ja kokonaan välttää veroa. Vaan sitä, että verolta säästyy sitä enemmän mitä enemmän itse säästää. Olen vegaani, ja omat ruokakustannukset ovat todella pienet. Siitä huolimatta että tuen suomalaisia yrityksiä ja ostan aina suomalaisten tuottajien tuotteita "metsästäessäni" niitä kaupasta. Ruokakustannukseni ovat suurinpiirtein samat, pienet (vaikkakin terveelliset) on minulla enemmän tai vähemmän rahaa.

   Täällä oli puhe miten pärjätä pienesti. Miksi valtion verotuloista pitäisi vetää herne nenään? Niistähän juuri maksetaan kaikki, terveydenhuolto ja myös sosiaalituet ja miljoona muuta asiaa.

   Tuosta edeltä nostan myös:

   "Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e."

   Koska se koskee minuakin. Minulla ei mene sentin senttiä edes alkoholiin vuodessa.

   "Ketä täällä sinun kulutuksesi kiinnostaa, kun puheenaiheena on julkiset verotulot?"

   Nämä asiat liittyvät nimittäin erittäin läheisesti yhteen. Kun en osta mitään noista edellä mainituista asioista (alkoholi, polttoaine, tupakka, virvoitusjuomat) niin tsädäm - en maksa niistä verojakaan. Julkisia verotuloja ei kerry, koska minä säästän rahani parempiin tarkoituksiin (tienaan sitten ihan mitä vain). Maksan veroja ja muita maksuja palkastani ja tarkkaan harkituista asioista, minua harmittaa suunnattomasti, että jotkut ihmiset ottavat asiakseen valittaa kaikesta, kuten pienistä tukirahoista ja etenkin alkoholin ja tupakan hinnoista. Elämä on valintoja. Ellei ole tyytyväinen omiin tuloihinsa, ainoa mahdollisuus on tehdä toimenpiteitä itse asian korjaamiseksi eli tienata enemmän. Ellei keksi miten se on mahdollista, on pärjättävä tuloillaan kuten parhaaksi katsoo. Oikeasti kukaan ei ole niin köyhä, ettei rahat ruokaan riittäisi. On oma valinta miten rahansa käyttää. Jos käyttää 600e:n potistaan 250e tupakkaan, niin sitten käyttää. Mutta turha sanoa, että tuet ovat liian pienet.

   Tämä ei ole minun idea, vaan miesystäväni, joka työskentelee päihdeihmisten kanssa: tuet pitäisi maksaa kortilla siten, ettei niitä voisi käyttää tupakkaan, alkoholiin, ei edes limunaadiin. Vaan ne pitäisi käyttää siihen mihin ne on tarkoitettu, eli ruokaan, perushygieniaan, sähkölaskuun, puhelimeen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Pakko nyt puuttua höpinääsi.

   "Kuluttaja voi helposti välttyä verolta, kun on ostamatta mitään ;)."
   Ai niinkö? Emme me kerrostaloasukkaat voi itse teurastaa lihaa syötäväksi tai lypsää lehmistä maitoa ja tehdä juustoa. Kuka jättää käyttämättä sähköä ja on ilman puhelintakaan?"

   Etkö huomannut tuota pointtia eli silmäniskua ;). Siinä ei varmasti tarkoitettu kirjaimellisesti ja kokonaan välttää veroa. Vaan sitä, että verolta säästyy sitä enemmän mitä enemmän itse säästää. Olen vegaani, ja omat ruokakustannukset ovat todella pienet. Siitä huolimatta että tuen suomalaisia yrityksiä ja ostan aina suomalaisten tuottajien tuotteita "metsästäessäni" niitä kaupasta. Ruokakustannukseni ovat suurinpiirtein samat, pienet (vaikkakin terveelliset) on minulla enemmän tai vähemmän rahaa.

   Täällä oli puhe miten pärjätä pienesti. Miksi valtion verotuloista pitäisi vetää herne nenään? Niistähän juuri maksetaan kaikki, terveydenhuolto ja myös sosiaalituet ja miljoona muuta asiaa.

   Tuosta edeltä nostan myös:

   "Virvoitusjuomiin, polttoaineisiin ja tupakkaan ei ole minulta irronnut senttiäkään. Alkoholiin menee vuodessa reilusti alle 100e."

   Koska se koskee minuakin. Minulla ei mene sentin senttiä edes alkoholiin vuodessa.

   "Ketä täällä sinun kulutuksesi kiinnostaa, kun puheenaiheena on julkiset verotulot?"

   Nämä asiat liittyvät nimittäin erittäin läheisesti yhteen. Kun en osta mitään noista edellä mainituista asioista (alkoholi, polttoaine, tupakka, virvoitusjuomat) niin tsädäm - en maksa niistä verojakaan. Julkisia verotuloja ei kerry, koska minä säästän rahani parempiin tarkoituksiin (tienaan sitten ihan mitä vain). Maksan veroja ja muita maksuja palkastani ja tarkkaan harkituista asioista, minua harmittaa suunnattomasti, että jotkut ihmiset ottavat asiakseen valittaa kaikesta, kuten pienistä tukirahoista ja etenkin alkoholin ja tupakan hinnoista. Elämä on valintoja. Ellei ole tyytyväinen omiin tuloihinsa, ainoa mahdollisuus on tehdä toimenpiteitä itse asian korjaamiseksi eli tienata enemmän. Ellei keksi miten se on mahdollista, on pärjättävä tuloillaan kuten parhaaksi katsoo. Oikeasti kukaan ei ole niin köyhä, ettei rahat ruokaan riittäisi. On oma valinta miten rahansa käyttää. Jos käyttää 600e:n potistaan 250e tupakkaan, niin sitten käyttää. Mutta turha sanoa, että tuet ovat liian pienet.

   Tämä ei ole minun idea, vaan miesystäväni, joka työskentelee päihdeihmisten kanssa: tuet pitäisi maksaa kortilla siten, ettei niitä voisi käyttää tupakkaan, alkoholiin, ei edes limunaadiin. Vaan ne pitäisi käyttää siihen mihin ne on tarkoitettu, eli ruokaan, perushygieniaan, sähkölaskuun, puhelimeen.

   "Etkö huomannut tuota pointtia eli silmäniskua ;)."
   Huomasin, mutta sehän ei tarkoita mitään silloin, kun keskustelijat eivät tunne toisiaan.

   "Täällä oli puhe miten pärjätä pienesti. Miksi valtion verotuloista pitäisi vetää herne nenään?"
   Tässä keskustelupuun oksassa puhutaan siitä, ketkä veronmaksajat kustantavat julkisia palveluita. Onko joku vetänyt niistä herneen nenään?

   ""Ketä täällä sinun kulutuksesi kiinnostaa, kun puheenaiheena on julkiset verotulot?"
   Nämä asiat liittyvät nimittäin erittäin läheisesti yhteen. Kun en osta mitään noista edellä mainituista asioista (alkoholi, polttoaine, tupakka, virvoitusjuomat) niin tsädäm - en maksa niistä verojakaan."
   Niin, mutta monet ostavat, itsekin ostan autooni polttoainetta. Minä aion jatkaa tätä verokeskustelua tässä oksassa ja oion havaitsemiani virheellisiä väitteitä, ja sinä voit höpistä jossain muussa oksassa siitä 600:sta eurosta.

   Pitkäaikatyötön


 • Menipä vähän pieleen piti olla 1000000€ vuodessa.
  Tuskin tuota olisi aloittaja huomannut, koska eihän hän osaa laskea millä ihminen tulee toimeen.

  Lauantai sauna ilman kaljaa siitäkin tulee säästöä.

  • Ihminen pystyy elämään paljon paremmin ilman kaljaa ja muuta alkoholia.


 • 600 ecuu ja vuokra. Ois tietysti kiva käydä joskus jossain ja retkivarusteita ostaa.

  20 v. Työtä, 11 v omaishoitajana. Sitä ennen opiskelut.

  Minä valitsin asketismin.

 • " Ruoka on kallista mutta kun ostaa riisiä ja makaroonia ja juo paljon vettä niin sillä pääsee jo pitkälle. "

  menee kyllä niin heikkoon kuntoon että saa jonkin sairauden tai sitten sisäkalut alkaa vaimaamaan.

  Kyllä terve pärjää melko vähällä, vanha äitinikin söi vain perunaa lihaa ja leipää sekä maitoa. Vein veritestiin, https://www.terveystalo.com/fi/Palvelut/Laboratoriotutkimukset/Tutkimukset-ilman-laakarin-lahetetta/
  naisen paketti jossa 20 testiä ja lisäksi 10 omavalintaista.

  18 oli yli tai ali, lääkäri soitti 2. päivänä ja antoi lähetteen sairaalaan. Äiti oli sisällä 6 vrk.

  hieman äiti puhui että ennen marjasti 5-6 tuntia ja nyt väsyttää 2 tunnin kuluttua.

  • Aika paljon riippuu elämäntavoista ja perimästä millä ravinnolla tulee hyvin toimeen.
   Isäni suvun vanhimmat, muutama täti ja setä, söi juurikin perunaa, lihaa, leipää ja maitoa eivät juuri sairastelleet, joskus flunssa ehkä viiden vuoden välein. Yksi täti söi usein viikon pelkkää puuroa ja banaania, ja terve hänkin oli. Kunnes sairastui verenpaineeseen 50-vuotiaana. Ei ollut ylilihava, ei ahminut rasvoja (eikä mitään) Verenpaine riesa tuli myös isälleni, sedilleni tädeilleni saman ikäisenä. Elivät kuitenkin kaikki lähes 90-vuotiaaksi. Ei edes muistisairaus iskenyt.
   Sen sijaan enoni kuoli alle 50v. Hän asui maatalossa, ja vaimonsa valmisti maittavan aterian salaatteineen neljä kertaa päivässä.


 • Ekologinen elämäntapa sopii yksineläjälle. Ilmastonmuutos ym. motivaationa.Perheelliset ja muutkin on asia erikseen.

  Moni on valinnut minimalismin, hyvä niin.

 • Minimalismin edellytys tietenkin on ettei ole velvollisuuksia yhteiskuntaan. Ei huollettavia ja jne.

  Päivä kerrallaan hoitaa asiansa, itse opiskelen kun velvollisuudet hoidettu.

 • Yhteiskunnan rakenne on vääritynyt, ajatellaan liikaa rahaa. Johtunee siitä, että sitä on nykyisin kaikilla sen verran, että saa perustoimeentulon. Ennen piti taistella saadakseen edes jonkinmoisen nippanappa elatuksen itselleen ja perheelleen.

  Itselleni elämän tärkeimpiä ja rakkaimpia asioita ei saa rahalla. Ilo, perhe, ystävät, musiikki, tanssi, lukeminen, keskustelu.

 • Kiva lukea kirjoituksesi!

  Eräät valitsevat uskonnollisen elämän, kilvoittelun. Munkit ja nunnat luopuvat "maailmasta" ja antavat köyhyys lupauksen.Aika vaativaa elää luostarissa. Valamon luostarin sivuilta voi tutustua luostari elämään.

  Minä valitsin itselleni tällaisen ekologisen elämän tavan. Tämäkin vaatii sopeutumista. "Maailma pitää kokea että sen voi hyljätä".Totta.

  Lukeminen ja uusien asioiden opiskelu on hienoa. Paljon tietoa tarvitsee ihan joka päiväiseen elämään, niitä elämän taitoja.

 • Kiva kun kirjoitit asiasta tänne.

  Monilla ei mene jakeluun, että elämässä on kyse ennenkaikkea elämästä, ei rahasta. Pienellä tulee toimeen hyvin. Paitsi silloin, kun on omat kuvitelmat ei kohtaa todellisuutta. Ja etenkään silloin, kun ajattelee oman arvon tuntonsa olevan kiinni rahassa, jota ei ole tai on "vähän" - niin ihminen lakkaa ikäänkuin olemasta itselleen - ja näin myös muille > kuka jaksaa olla rahastavalittajan kanssa?

  Itselläni on ollut elämän varrella hyvin vähästä varsin kohtuulliseen määrään rahaa. Hyvin on tullut toimeen elämäntilanteesta huolimatta. On myös itsestäänselvää, että palkalla x elättää itsensä leveämmin kuin lapsen, puhumattakaan monta lasta itsensä lisäksi. Lapset ovat kuitenkin vanhemmilla lainassa. Pian he muuttavat omilleen ja tienaavat itse omat rahansa.

  Kouluissa pitäisi opettaa taloustaitoa, yritteliäisyyttä, sinnikkyyttä ja sisua.

 • Olen yksineläjä joten perheellisten elämä on vierasta. Kaikki vaan verotuksen takia kallistuu, sillä verokin on hinta.

  Jokainen saa tietysti valita perustaako perheen vai ei. En voi muuta kuin toivoa perheellisille kaikkea hyvää.

  Oman elämäntyylinsä valitsee jokainen itse.Yssikseen saa olla niinkuin haluaa, eikä ole ikuista huoltakaan lapsista.

  • Itse elin jokusen kuukauden toimeentulotuella, kun oli mies ja neljä lasta. Sillä pärjäsi paremmin kuin normaalipalkkaisena yksinhuoltajana myöhemmin. Se on kuulkaas sillä tavalla, ettei tavallisen ihmisen leipä ole leveä koskaan.

   Ja kuten joku jo sanoikin, mitä suuremmat tulot sitä suuremmat menot. Näin se vaan menee.

   Eikä muuten voi odottaa tulevansa yksin samalla tavalla toimeen kuin ison perheen kanssa.


 • Toimeentulotuki suomessa 500eur kk eikä tarvi tehdä mitään niiih eikä ihmiset teekkää.

 • Mitä suuremmat tulot sen suuremmat menot.

  Ja kun pienet tulot pysyt hoikkana ja jos oma asunto nii kyllä sillä pärjää.

  Mietin kyllä pienituloisia,joilla eläkekertymät todella pieniä vuodessa, jos alle kympin tunti niin ei siinä paljon kerry eläkkeitä vuodessa10-20€ vuodessa,on todella pinei kertymää.

  Suurituloistet itramahat taas jo saavat itravatsansa lisäksi, vieläeläkeedut palkkoihin ja sopimuksiin. Tähän tulisi tasa-arvavaltuuten puuttua ja tehdä kansalaisaloite asiasta.

  Sama koskee näitä kansanedustajien sopeutumiseläkkeitä ja rahoja , kuka työtön saa 2000€ ikäänkuin työttömyyskorvauksen ja heillä ei ole edespakotetta hakea työtä, vaan voi tehdä useaa työtä ja edut ei katoa. Outoa,todellisia kansan valitsemia edustajia!Kukahan on äänestänyt, hölmöläiset,.

 • Mitä valitat. Ei täällä ole kukaan nälkään kuollut. Ihan yleistä tietoa.

  • Hallituksen märkä päiväuni .Eläkeläiset ja muut vanhukset sairaat kuolee nälkään


  • Mistä tiedät? Tiedätkö kaikki asiat mmitä suomessa tapahtuu, mistä saat tietosi?

   Tiedtkö mitä tapahtuu juuri nyt keskisuomessa?
   Et tiedä, arvailet vaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mistä tiedät? Tiedätkö kaikki asiat mmitä suomessa tapahtuu, mistä saat tietosi?

   Tiedtkö mitä tapahtuu juuri nyt keskisuomessa?
   Et tiedä, arvailet vaan.

   No, katsopa onko ollut uutisissa sataan vuoteen?
   Itse saat varmasti tietosi ufomiehiltä.


  • Suomessa ei ole tapana puhua kun asiat menee huonosti tai että on köyhyyttä. Se piilotellaan, jotta poliitikkojen kehuma hyvinvointivaltio ei saa kolahdusta.

   Täällä hyvinvoivat poliitikot, muu kansa ei, nälkää, asunnottomuutta, heitteillejättöä, niitä ei kerrota. Mutta niitä on paljon, liian paljon. Ja koko ajan lisääntyy.
   Itse muistan omasta lapsuudestani ettei köyhiä ole koskana ollut niin paljon kuin nyt. Ahneet poliitikot vie rahat jopa vauvojen suusta.
   Täällä ei sääliä tunneta eikä inhimillisyyttä edes lapsia kohtaan. Heiltä viedään jokta eivät osaa pitää puoliaan, ja vaikka osaisi, viedään silti. Kukaan ei säästy kurjuuttamiselta muut kuin tämä eduskunnan työläislauma joita on liikaa. Häpeisivät, muttei osaa sitäkään.


 • Lapsiperheiden ja vanhustenkin pitää saada täysi tuki. Yksinään elävät "pyörittävät" omaa talouttaan.

  Poliitikot, ei niistä kannata välittää. Hyvä antaa vähästä, paha ei paljostakaan.

  Minä olen ekologinen ja elämän suunnan muutosten takia elän ekologista elämää. Tosin autoa tarvitsen, siitä jos pääsisi eroon olisi hienoa. Syynä autoon on pitkät välimatkat ja osittain työkin.

 • kyllähän 600 elää jos on jo vuokra sähkö ym menot maksettu. minä elän 300€ jopa alle vaikka ajelen 2.4l v6 b automaatti,

 • van kyllä se kropassa näkyykin, kroppa elää säästöliekillä, pienen lenkin jälkeen on aivan piipussa, voimat katoaa,

  • Miksi sitten köyhät ovat lähes järjestäin ylipainoisia, jos kroppa säästöliekillä?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Miksi sitten köyhät ovat lähes järjestäin ylipainoisia, jos kroppa säästöliekillä?

   Koska kehon rasva% kasvaa huonolla tai liian pienellä väärällä ravinnolla, liian vähän kunnon proteiinia hiilihydraattia ja oikeanlaista rasvaa, rasvassa on (1g 9cal) lihaskudos pienenee, Koska lihas vilkastuttaa aineenvaihduntaa jos hidas aineenvaihdunta niin ihminen lihoo, poikkeuksiakin on voi olla myöskin laihaläski joka elää nikotiinilla ja kahvilla, nivelet ei tykkää.


 • Ihmisten tilanteet ovat kovin erilaisia, siksikin subjektiiviset kokemukset jostakin asiasta eivät ole kuin yksi näkemys.
  Joku voi olla luonteeltaan sellainen, että kuolee ennemmin nälkään kuin taipuu ruokajonoon tai toimeentuloluukulle pultsareiden sekaan. Toiset kokevat sen nöyryyttävänä ja toiset eivät. Onko oma luonne sitten kuinka suuressa määrin valintakysymys?
  Sitten on sairauksia ja vaivoja, joihin ei saa korvausta tai saa vain osittain. Vaikkapa keliakia, katsokaapas te intopinkeät säästöpäät siinä itsekehunne lomassa vaikka vain huviksenne sieltä tarjouslehdestänne mitä maksaa gluteeniton leipä tai vaikka jauho, aivan oikein sitä ei sieltä löydy. Sitten tsekkaatte mitä Kela tekee asialle. Kyllä kai sesongin aikana saa edullisesti kasviksia, mutta mitähän tapahtuu hinnoille kun lumi peittää maan. Entäs jos joudutte kustantamaan vaikka jonkun perheenjäsenen tai sukulaisen hautajaiset? Vai Kelako senkin maksaa? Mutta loppujen lopuksi, viis köyhyydestä jos ihmisellä on onni.

  • Luonne kysymys se vain on, ei mitään muuta.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Luonne kysymys se vain on, ei mitään muuta.

   Ei luonne kysymys, vaan ainoastaan oman elämäntaito -kysymys. Tätä taitoa voi kehittää, ellei sitä ole tai jos on liian vähän. Kuten myös omaa luonnetta. Eikö olekin ärsyttävää, kun joutuu itse ottamaan vastuuta itsestään, teoistaan ja tekemättä jättämisistään? Mutta älä välitä, kaikki joutuvat, tasapuolisesti.

   "Vaikkapa keliakia, katsokaapas te intopinkeät säästöpäät"

   Rumasti kirjoitettu, kuten monet itseriittoiset köyhät usein kirjoittavat. Haukkuen muita, erityisesti osaavia ja pärjääviä. Ihan kuin sellainen olisi suurin rikos maan päällä.

   Vastaan kuitenkin kohteliaasti:
   Jos on keliakia, ja tuntuu siltä, ettei raha riitä kaupan leipiin sun muihin, kannattaa unohtaa viljat. Näin tekee monet ihmiset, ainakin vähähiilihydraattisen dieetin nimeen vannovat, kuten yksikin ystäväni. Hänellä ei ole keliakiaa, mutta hän katsoo kieroon viljatuotteita eikä käytä niitä. Korvaa ne pavuilla, linsseillä, ja kaikenlaisella kummilla itselleni vierailla jutuilla. Netistä löytyy ohjeita. Eikä tule kalliiksi. Vaivaa tarvitsee nähdä. Ellei halua, voi tehdä pavuista ruokia.

   Ongelma ruuassa ei ole raha, vaan vastaus kysymykseen omalta kohdalta miten syön monipuolisesti, terveellisesti edullisesti. Usein ruokaan liittyy paljon elämän varrella kertyneitä tunne-elämän häiriöitä, jotka estävät loogisen ajattelun (liitty usein riippuvuuksiin, kuten omaan tai läheisten alkholinkäyttöön). Se on näet niin, että oman järjen ja tunteiden yhteistyön pitäisi toimia saumattomasti, muuten tulee ongelmaa. Kuten sellaista, että mieluusti antaa vastuun itsestään muille ja syyttää toisia ihmisiä (esim. itseriittoiseksi) ja yhteiskuntaa omista puutteista.

   Kauppojen pakastimesta saa vihanneksia kesät talvet. Hernemaissipaprika pussin saa muutamalla sentillä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ei luonne kysymys, vaan ainoastaan oman elämäntaito -kysymys. Tätä taitoa voi kehittää, ellei sitä ole tai jos on liian vähän. Kuten myös omaa luonnetta. Eikö olekin ärsyttävää, kun joutuu itse ottamaan vastuuta itsestään, teoistaan ja tekemättä jättämisistään? Mutta älä välitä, kaikki joutuvat, tasapuolisesti.

   "Vaikkapa keliakia, katsokaapas te intopinkeät säästöpäät"

   Rumasti kirjoitettu, kuten monet itseriittoiset köyhät usein kirjoittavat. Haukkuen muita, erityisesti osaavia ja pärjääviä. Ihan kuin sellainen olisi suurin rikos maan päällä.

   Vastaan kuitenkin kohteliaasti:
   Jos on keliakia, ja tuntuu siltä, ettei raha riitä kaupan leipiin sun muihin, kannattaa unohtaa viljat. Näin tekee monet ihmiset, ainakin vähähiilihydraattisen dieetin nimeen vannovat, kuten yksikin ystäväni. Hänellä ei ole keliakiaa, mutta hän katsoo kieroon viljatuotteita eikä käytä niitä. Korvaa ne pavuilla, linsseillä, ja kaikenlaisella kummilla itselleni vierailla jutuilla. Netistä löytyy ohjeita. Eikä tule kalliiksi. Vaivaa tarvitsee nähdä. Ellei halua, voi tehdä pavuista ruokia.

   Ongelma ruuassa ei ole raha, vaan vastaus kysymykseen omalta kohdalta miten syön monipuolisesti, terveellisesti edullisesti. Usein ruokaan liittyy paljon elämän varrella kertyneitä tunne-elämän häiriöitä, jotka estävät loogisen ajattelun (liitty usein riippuvuuksiin, kuten omaan tai läheisten alkholinkäyttöön). Se on näet niin, että oman järjen ja tunteiden yhteistyön pitäisi toimia saumattomasti, muuten tulee ongelmaa. Kuten sellaista, että mieluusti antaa vastuun itsestään muille ja syyttää toisia ihmisiä (esim. itseriittoiseksi) ja yhteiskuntaa omista puutteista.

   Kauppojen pakastimesta saa vihanneksia kesät talvet. Hernemaissipaprika pussin saa muutamalla sentillä.

   No ohhoh! Olipas se kannanotto.
   Otit esiin alkoholin, toivottavasti sinulla tai sukulaisillasi ei ole sen kanssa ongelmaa? Se on katsos niin, että alkoholi ei todellakaan sovi kaikille.
   Puhut, että olen ilkeä, se ei ole yleisesti ottaen totta. Yksi puolivillainen lause ja sinä vedät herneen nenään? Se lause johtui lievästä turhaustumisesta, on turhattavaa loputtomasti lukea ihmisten ylitsepursuavasta kritiikittömästä omakehusta, subjektiiviset kokemukset ulotetaan koskemaan kaikkia. Loogista ajatteluako? Älä viitsi.
   Puhut kohteliaisuudesta omalta puoleltasi, sekään ei ole totta. On katsopas sellainenkin asia kuin rivienvälit. Pyrit hauskuuttamaan itseäsi pikkunäppäsyydellä ja asetat itsesi ja "lujan" luonteesi (jota olet ilmeisesti järjestelmällisesti rakentanut) muiden yläpuolelle. Olet myös väärässä köyhyydestäni, en ole sitä taloudellisessa mielessä enkä ole sitä henkisessä mielessä. Sinusta en ole niin varma.
   Ja käsityksesi yksilön vallasta oman luonteensa suhteen on mielestäni virheellinen. Luonne, se on suuressa määrin geeniperimän sekä ulkoisten tekijöiden summa eli jossain määrin tuurikysymys, minne ja minkälaisiin olosuhteisiin syntyy.
   Syön itse pää-asiassa kasviksia, en käy lentäen lomillani, käyn palkkatyössä ja maksan veroni.
   Näin lopuksi totean, että ei minulla ei ole mitään sinua tai säästäväisyyttäsi vastaan. Päinvastoin, toivotan onnea sinulle, senteillesi ja hernemaissipaprika pussillesi.


 • miksi pitäisi pärjätä? kun tekee töitä niin...

 • Luottotiedottomat täällä töitä yrittää muille keksiä...hah hah hahahahahhahaha.

 • Oletan, että tarkoitat 600 e/kk, kun ei huomioida vuokraa. Näinhän toimeentulotuki lasketaan, ihmiselle pitää jäädä käyttöön noin 600 euroa (en muista tarkkaa lukua) asumiskulujen jälkeen. Kyllä, sen pitäisi olla riittävästi, mutta monilla on ylimääräisiä kuluja, jotka ovat peräisin paremmalta ajalta. Eikä noita usein huomioida. Lisäksi osa todella tarvitsee esimerkiksi autoa (halvankin auton pitäminen maksaa paljon). Jos asuu syrjässä, ilman autoa ei voi saada työpaikkaa mistään. Toki syrjässä asuminenkin on valinta, mutta mistä tätä on voinut tietää silloin? Ja tilannetta on enää vaikea muuttaa, kun joutuu ongelmiin. Syrjässä sijaitsevaa taloa kukaan ei välttämättä huoli, vaikka haluaisikin muuttaa ja jos huolii, jää edelleen paljon velkaa jäljelle.

  2 e per päivä ruokaan on minusta hivenen liioittelua. Toki tuo on mahdollista, mutta on erittäin vaikeaa jopa silloin, kun tekee ruokansa (muistan itsekin opiskeluaikana, kun pakon edessä söin lähinnä makaronia ketsupin kanssa viikon ajan). 3-4 e per päivä on realistisempaa ja sillä saa jo terveellistä ja monipuolista ruokaa, kunhan valikoi aineksia hieman. Ja tämäkin tarkoittaa noin 100 euroa kuussa ruokaan.

  Ja on täysin turha takertua johonkin tomaatin hintaan. Kaupoissa on kymmeniä eri vihanneksia ja jos tomaatti on liian kallista, pitää valita muita vihanneksia. Suomessa on paljon tomaatille allergisia eikä heillä ole mitään ongelmia vitamiinien kanssa, kun vain valitsee muita vihanneksia. Ei tomaatti ole edes lähimain terveellisin vihannes kaupassa, suomalaiset vain aina haluavat salaattiinsa kurkkua ja tomaattia vaikka muitakin vaihtoehtoja on. Jos totta puhutaan, monien asiantuntijoiden mielestä esimerkiksi kurkku on lähinnä tyhjää täynnä. Ei kaloreita, mutta ei paljon vitamiinejakaan.

  • Jos 600e.sta menee 100e tai vaikka 200e ruokaan, niin mihin ne loput 400 e menee? Viinaan?


  • Asuntoon tietenkin. Ei omistusosakkeessa saa juuri mitään asumistukea , jos yhtiövastike on 250 € niin alle satasen saa siihen hoitovastikkeeseen, Mutta sitten on vielä rahoitusvastike mihin ei saa mitään toimeentulotukea. Putkiremontti asuntoon 20 000€. ikkunat ja ovet tekee jo pieneen kerrostalo kaksioon monta tonnia ja lisää korjattavaa löytyy aina , maalaus. Että hyvinkin nuo tekee jo toiset 250 € kuukaudessa seuraavan 10 vuoden aikana. Näin ollen 500 € menee jo asumiseen josta asumistuki on vain 100 € ja toimeentuloahan et saa kun omistat asunnon. Kyllä se on kova paikka myydä asunto taantuvilta paikkakunnilta, kun aikoinaan 30 vuotta sitten on maksanut uuden asunnon hinnan ja nyt ei saa siitä mitään.
   Nykyään kun on kiertäviä remonttifirmoja , niin varmaan jo lähitulevaisuudessa on kiertäviä asuntosijoittajia, jotka haluavat ostaa asuntosi pilkkahinnasta , mutta saat sitten itse jäädä siihen asumaan vuokralle ja näin ollen sitten saat toimeentulo tukea sen jälkeen kun se asunnonnostasi saama noin viiden tuhannen euron kauppasumma on käytetty elämiseen.


  • "Näinhän toimeentulotuki lasketaan, ihmiselle pitää jäädä käyttöön noin 600 euroa (en muista tarkkaa lukua) asumiskulujen jälkeen."
   Et itse asiassa muistanut kovin lähellekään:
   "Yksin asuvalla henkilöllä perusosa on 1.1.2019 lähtien 497,29 euroa kuukaudessa." https://stm.fi/toimeentulotuki

   "Toki syrjässä asuminenkin on valinta, mutta mistä tätä on voinut tietää silloin?"
   Juuri näin. Tai jollakin saattaa olla lemmikkieläin, jota on vaikea viedä lopetettavaksi taloudellisten vaikeuksien vuoksi, mikä on minusta täysin ymmärrettävää. Myöhemmin lemmikin kuoltua olisi toki suotavaa miettiä ennen uuden hankkimista, kuinka sen kulujen maksaminen onnistuu.

   Pitkäaikatyötön


 • Älä tuijota omaa napaasi, ei kaikilla ole noin hyvin. Kaikkien vatsat ei edes kestä syödä makarooneja ja riisejä, pitäähän siihen sellaiseenkin olla jotain palanpainiketta, leipää maitoa, juustoa hedelmiä vihanneksia. Aijotko sairastuttaa itsesi. Pesuaineet, vessapaperit, lääkkeet, lääkäriin, vaatteitakin tarvii, ei kirpparilta kaikille löydy. Sulla on halpa vuokra ja ilmaiset vedet, ei kuule kaikilla ole tuommosta etua.

 • Äläkä varsinkaan piinaa ihmisiä jotka ovat samalla tasolla, eli siis köyhiä, tiedätkö mitä ne paremmat saa rahaa kuukaudessa. Ei köyhän kannata mainostaa pärjäämistään muutamalla satasella, joka on aivan ummesta temmattu. Jotku saavat sukulaisiltaan kaiken ja sitten ne pullistelee pärjäämisellään. Tuo raha on varmaan sulle käyttörahaa kuukaudessa, olet nuori, etkä ymmärrä vastuuta tulevasta. Joko olet perheen perustanut noilla suurilla rahoillasi.

 • Hyvä! En minäkään ymmärrä. Halutaan vain valittaa? Oman kurjuudentunteen ydinjuuri on muualla kuin rahassa.

  Olet tosiaan hyvä esimerkki siitä miten suomalainenkin pärjää pienellä rahalla. Kannattaisi valittajien perehtyä mitä ulkomaalaiset ja maahanmuuttajat kaupasta ostavat. Monta kassahihnallista ja kassillista pelkkiä raaka-aineita. Vihanneksia, vihanneksia (kiinankaalia paljon), porkkanoita.... Kerrankin katselin mielenkiinnolla mitä laskun loppusummaksi tuli. Itse en nimittäin ikinä ollut nähnyt sellaista määrää vihanneksia, jauhoita sun muita ostettavan. Loppusumma oli niinkin korkea kuin 56 e, mutta sillä valmisti ruokaa ainakin 10 hengelle viikoksi. Kun katsoo suomalaisperheen ostoksia... niin loppusummaksi tulee usein 250e, jolla nelihenkinen perhe elää viikon...

 • Vankilassa pärjää hyvin, sais syödä ainakin 3 kertaa päivässä. Vittu mitä kateelista porukkaa huh huh.

  Eikös se kela nimen omaan käske halvemmalle muuttamaan niin ei pitäis kenenkään valittaa.

 • Mä en pärjää 600 e kk. Mulla menee ainakin 2000 e kk. Pienemmällä en pärjää tulee heti velkaa muuten.
  Tykkään tehdä kaikenlaista joten 3000 e on se summa josta jäis rahaa käteenkin. Kaikki menee, on niinkalliita harrastuksia ja kallis asunto et raha menee. V ali tetta vasti. Mitä sitä pihtaileen, rahaa siksi on että se kulkee.

  Turha urputtaa että pienemmällä summalla pärjää, joku kituuttaa joku taas haluaa elää.

 • Kyllähän ihminen pärjää pienellä , mutta ota huomioon että me muut työssäkäyvät kustannamme toimeentulosi, verorahoina. Eihän se ole oikeudenmukaista, että revitään niiltä jotka paiskivat töitä yötä päivää. Mars, mars töihin vain kaikki, loppuu kaikenmaailman tuilla eläminen.

  • Miksi olet kateellinen? Ryhdy sinäkin työttömäksi, huomaat miten onnellinen olet, ei kiirettä, ei aikaisia herätyksiä, omaa aikaa ja vapaus tehdä mitä vaan. Kiereys poistuu ja on hyvä olla ja vapaus jota kaikki kaipaa.
   Minä ainakin viihdyn työttömänä, tosin en ole työtön, on kotona paljon tekemistä ja menemistä . Saa valita mitä tehdä ja milloin.

   Jokaisen oma valinta miten elämänsä järjestää. Jos olet onnellinen siitä että maksat muiden elämää, niin sitten ole, minä taas olen onnellinen että rahaa tulee ja saan tehdä mitä lystään.

   Ei työ ole koko elmä vaan minä itse olen koko elämä ja teen siitä omanlaiseni, ei kellään ole sanomista siihen. JOs haluat maksaa muiden elämää niin se on sun valinta. Ei ole pakko olla töissä.


 • Voi voi

  Aloittajan tekstistä poimittua
  " suihkussa käyn talol yhteisessä saunassa joka päivä, ei mene omia vettä kylpäärissä"
  "Naapurissa voi käydä kahvilla kuka kahvista tykkää, min en , säästän siinäkin."
  Eli aloittaja, ei siis oikeasti pärjää kertomallaan summalla, vaan sen on mahdollista sen kautta, että ympärillä olevat ihmiset sponsoroivat hänen elämäänsä.

  Samalla logiikalla ruokamenot voi supistaa, tasan 0 euroon, syömällä naapurin / sukulaisten luona
  Asumuskuluissakin säästää, kun nukkuu tuttavien luona, eikä pidä itsellään asuntoa ....

  • Niin ettei kela vaan maksaisi mitään sittenhän on turha notkua työkkärin kirjoillakaan enää, vittu mikä tollo.


 • Täit ovat loisia, eivät ihmisiä.

 • Täällä sekoitetaan keskenään elinkustannukset ja ruokakustannukset. Jos ei perähikiällä asu (sieltä ei usein löydy töitäkään), niin jo yksiön vuokra on helposti 500€/kk. Tuohon päälle tulevat sähkölaskut. Puhelin ja netti ovat tänä päivänä välttämättömät. Joidenkin on pakko pitää myös autoa. Joka tapauksessa liikkumiseen menee siihenkin rahaa. Vaatteitakin pitäisi pystyä ostamaan. Asumistuki, toimeentulotuki yms. tuet ovat tuloa nekin. Harva säästyy kokonaan lääkärissäkäynneiltä tai hammaslääkäriltä. Autosta menee, vaikka olisikin maksettu, vakuutusmaksut, käyttövero, polttoaineet, huolto ja katsastus. Asunnosta menee veroa,/hoitovastike eikä se koskaan ole huolto/korjausvapaa. Monet täällä eivät kerro kaikkia menojaan/tulojaan. Aikamoisessa omavaraistaloudessa pitää elää, jos 600 riittää kaikkiin, siis kaikkiin menoihin. Tonni saattaisi riittää.

 • Oikein hyvin pärjään mutta vielä paremmin tulen pärjäämään syrjäseutujen takametsissä joissa on mahdollisuus lisäansioihin joita urbaanimaailma ei mahdollista! stalingrad hans...

 • Eli säkin saat asumistukea... eli et pärjää.
  Luultavasti jotain muutakin tukia. Esim vanhemmilta, tädiltä tai muilta naisilta, jolle et ajattele koskaan maksaa takaisin.

  Sulla muuten ei ole oikeutta käyttää saunaa tai pusutiloja taloyhtiössä, jos et maksa se käytöstä. Joku käräyttää sut vielä joku päivä.

  Keskimäärin asunnon vuokra on 500e.
  Satasella ruokaa, vaatteet, liikuminen ym. Ei riitä kuukaudessa mihinkään.pelkkään ruokaan 3€/päivä. Sillä ei elä.
  Lain mukaan ruokaan täytyy olla 100€ per viikko käyttörahaa.

  • Minäkin haluan taloon jossa on pusutiloja :D


 • Asumme maaseudulla, 3 ihmistä+ 4 lemmikkieläintä.
  -asunnon lämmitys (öljy) talvella: min.300€/kk
  -autojen (2 kpl) kulut: n. 300€/kk, oman auton käyttö pakollista (itselläni osa-aikatyö, jossa oma auto välttämätön, mutta muutenkin, koska julkista liikennettä ei juurikaan ole, etenkään klo 16 jälkeen ja viikonloppuisin, auto muuten yli 20 v vanha 300€:n "romu", mutta korjaukset pystyy tekemään itse, puoliso asiakkaiden luona käyvä yrittäjä)
  -jätemaksut: 30€/kk
  - tiemaksu: 10€/kk
  -likakaivon tyhjennys: 100€/v
  -nuohous: 150-200€/v
  -tietokoneyhteydet ym. oheisjutut: 20-30€/kk (kirjastot ym. kaukana)
  -puhelimet: 50€/kk
  -kotivakuutus: 60€/kk
  -sähkö: 100-250/kk
  -sanomalehti: 35€/kk
  -vesilasku: 20€/kk
  -kiinteistövero: 300€/v
  -lääkekulut: 50€/kk
  -muut terveydenhoitokulut: 30€/kk
  -velat: 500€/kk (ei asunnosta, vaan muusta)
  -eläinten ruoka ym. kulut 150€/kk
  -lapsen harrastuskulut: 10€/kk
  -ruokakulut (sis. pesuaineet + paperit yms.): 30-100€/vko, riippuen siitä onko rahaa ja syökö lapsi koulussa (osa ruoasta tulee omasta puutarhasta ja metsästä).

  Vaatteita ei juuri osteta, tai korkeintaan kirpputorilta ja lapsi ostaa satunnaisesti itselleen sukulaisilta saamillaan lahjarahoilla.
  Kodinkoneet tarvittaessa kierrätyksestä/jostain muualta käytettynä, tai osamaksulla.
  Taloa ei juurikaan remontoida (ei ainakaan teetetä remontteja), kun ei ole rahaa. Joskus jotain pientä korjausta tehdään itse, jos mahdollista ja materiaaleja saa jostain ilmaiseksi.
  Ja siltä alkaa kämppä myös näyttää, eli ei missään ns. myyntikunnossa, jonkinlaista kosteusvauriota siellä täällä yms., joten, jos tästä pitäisi muuttaa, niin talo jäisi kyllä käsiin. Alueella kun ei mene kaupaksi myyntikuntoonkaan laitetut rakennukset.

  Omat tulot n. 1100€/kk, sisältäen sovitellun ansiosidonnaisen ja lapsilisän yhdestä lapsesta. Puolisolla yritystulot vaihtelevat, ollen välillä 0€. Heilahtelevien tulojen vuoksi siunaantunut velkaa.

  En todellakaan tulisi toimeen yksistään 600 eurolla!!!

  • Kyllä minä tulen ainakin. Pakolliset maksetaan aina ensin.
   Yhtiövastike 248,20 e/kk, Vesi kuuluu vastikkeeseen, ja saa käyttää kuussa niin paljon kun haluaa.
   sähkö24 e/kk
   autovakuutus 35 e/kk,
   liikennevak 30 e/kk,
   ruoka 180 e/kk,
   netti 24 e/kk .
   = 540 e

   Vaatteet kirpparilta, n 20 e kk, ei kuitenkaan aina löydy, mutta kun löytyy niin sillon ostan jos tarvin.

   Palkka verojen jälkeen 1500 e. Ja hyvin pärjään. En matkustele ksokaan, en käytä tupakkaa en alkoholia.
   Melkein tonni jää muihin asioihin. Koskaan ei ole tili tyhjä.
   Hyvin räjään, miksi muut ei????? Ehkä tuhlareita tai pikavippi ihmsiä.

   Kannattaa katsoa mihin rahansa laittaa. Itse olen aina ollut todella nuuka!!
   Ruuasta voi aina pihistää, eikä aina mene 180 e kuussa ruokaan.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä minä tulen ainakin. Pakolliset maksetaan aina ensin.
   Yhtiövastike 248,20 e/kk, Vesi kuuluu vastikkeeseen, ja saa käyttää kuussa niin paljon kun haluaa.
   sähkö24 e/kk
   autovakuutus 35 e/kk,
   liikennevak 30 e/kk,
   ruoka 180 e/kk,
   netti 24 e/kk .
   = 540 e

   Vaatteet kirpparilta, n 20 e kk, ei kuitenkaan aina löydy, mutta kun löytyy niin sillon ostan jos tarvin.

   Palkka verojen jälkeen 1500 e. Ja hyvin pärjään. En matkustele ksokaan, en käytä tupakkaa en alkoholia.
   Melkein tonni jää muihin asioihin. Koskaan ei ole tili tyhjä.
   Hyvin räjään, miksi muut ei????? Ehkä tuhlareita tai pikavippi ihmsiä.

   Kannattaa katsoa mihin rahansa laittaa. Itse olen aina ollut todella nuuka!!
   Ruuasta voi aina pihistää, eikä aina mene 180 e kuussa ruokaan.

   No eihän sinulla tuossa ollut kuin murto-osa noista kuluista mitä edellisellä maalla asuvalla ihmisellä ja hänen perheellään (jonka vastaukseen näytit vastaavan), jonka KOKO perheen (3 henkilöä ja liuta elukoita vielä päälle) pitäisi tulla ajoittain toimeen tuollaisella n. 1000€ pintaan summalla! Ei mikään ihme, jos ei tule.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No eihän sinulla tuossa ollut kuin murto-osa noista kuluista mitä edellisellä maalla asuvalla ihmisellä ja hänen perheellään (jonka vastaukseen näytit vastaavan), jonka KOKO perheen (3 henkilöä ja liuta elukoita vielä päälle) pitäisi tulla ajoittain toimeen tuollaisella n. 1000€ pintaan summalla! Ei mikään ihme, jos ei tule.

   No eikös täällä ole tapana ollutkin että verrataan aina itseensä vaikka kulut ei ole samat? Kaikkihan täällä katsoo vaan miten itse pärjää, ei sitä onko proukkaa enempi tai vähempi, aina puitäisi tulla toimeen sillä summalla millä itse!

   Tuo olikin vähän näpytys heille, jotka ni tekevät että vertaa itseään muihin.

   Jos joku tulee satasella yksin toimeen niin hän luulee että kuuden hengen perhekin tulee, ja ihmettelevät miksi ei tule????

   Minulle ei raha merkitse mitään, se menee mikä menee, joskus paljon joskus vähän. Kun oli lapset pieniä, raha ei kyllä riittänyt koskaan, nyt sitä on liiaksi. Ostelen lastenlapsille paljon asioita, etupäässä leluja ja vaatteita, ikää katsoen.

   Rahaa mulla on aina ollut ja nytkin on paljon sijoitettuna ja eri tileillä. Raha on hyvä kun sitä on ja sillä tulee toimeen ja voi ostella mitä haluaa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyllä minä tulen ainakin. Pakolliset maksetaan aina ensin.
   Yhtiövastike 248,20 e/kk, Vesi kuuluu vastikkeeseen, ja saa käyttää kuussa niin paljon kun haluaa.
   sähkö24 e/kk
   autovakuutus 35 e/kk,
   liikennevak 30 e/kk,
   ruoka 180 e/kk,
   netti 24 e/kk .
   = 540 e

   Vaatteet kirpparilta, n 20 e kk, ei kuitenkaan aina löydy, mutta kun löytyy niin sillon ostan jos tarvin.

   Palkka verojen jälkeen 1500 e. Ja hyvin pärjään. En matkustele ksokaan, en käytä tupakkaa en alkoholia.
   Melkein tonni jää muihin asioihin. Koskaan ei ole tili tyhjä.
   Hyvin räjään, miksi muut ei????? Ehkä tuhlareita tai pikavippi ihmsiä.

   Kannattaa katsoa mihin rahansa laittaa. Itse olen aina ollut todella nuuka!!
   Ruuasta voi aina pihistää, eikä aina mene 180 e kuussa ruokaan.

   Et ilmoita kaikkia menojasi. Missä polttoainekulut ja huolto vai etkö aja autollasi ollenkaan. Eikö sinulla ole kotivakuutusta? Etkö koskaan käy lääkärissä tai hammaslääkärissä. Eikö sinulla ole kännykkää. Ovatko kodinkoneesi ikuisesti kunnossa. Monesti ihmiselle tulee jokin yllättävä meno, vaikka nyt pesukone menee rikki ja se jo saattaa pienituloisen vaikeuksiin, auton korjauksesta puhumattakaan. Ihan varmasti jossain vaiheessa jokainen tarvitsee hieman kalliimpia vaatehankintoja, kuten talvikenkiä, takkia yms.


 • Mä en kans yhtään ymmärrä et miks ihmiset maassamme jotka ovat kaikista rikkaimpia, valittaa kaikista eniten. Voih, kun pitää miljoonista ja jopa miljardeista maksaa ihan veroakin. " voi reppanoita " säälikäämme heitä? He ovatkin nyt siis itseasiassa meidän sairaiden ja köyhien uhreja? Ei toisinpäin? Mitä pitäisi ajatella? Voisiko joku oikeasti viisas kertoa? Mikä on ihmisten ajattelutavan muuttanut sanotaanko tässä ihan 15-20 vuoden aikana? Ai joo, nykynuoret ei tätä tietenkään voikaan muistaa. Mutta itse neljääkymmentä käyvänä muistan hyvin, ettei asenne ilmapiiri ollut todellakaan tällainen ennen. Joku on mennyt vinoon. Luulisin kyllä, että ihan tarkoituksella. Hyökkäys on paras puolustus.

  Ja joo, siitä olen samaa mieltä, että on olemassa myös patalaiskoja valittajia jotka itkee kun fatta ei maksanut omakotityyliä ( okei, liioittelua mutta asenne on se ) ja ei sekään tietysti oikein ole. Jos rahaa on ostaa viinaa ja röökii, mutta kummasti loppuu aina rahat kun pitää ostaa yksi 1 euron ruisleipä, niin toki peili kauniiseen käteen. Eniten kuitenkin ihmettelen rikkaita valittajia. Okei, se on selvää, ettei hekään kaikki ole niitä. Keskiluokka on ehkä pahinta, siis tässä uhriutumisessa.

 • Kyllä 600€ pitäs riittää jos se sisältää vain ruuan ja hygieniatuotteet. Mutta sitten on puhelinlaskun,sähkö,netti,lääkkeet (66v.) ym.
  100€ viikko on sopiva.

 • Hyvin pärjäät. Huolehdi että saat myös esim. C-vitamiinia ettei tule keripukki. Ceetä saat tähän aikaan syömällä yhden tai kaksi ruusunmarjaa. Eikä maksa mitään. Tsemppiä!

 • Ei ihminen paljon ruokaa tarvi. Kaurapuuro ja riisipuuro on hyviä, niitä voi syödä koko päivän ei lihota, ja kun juo vettä niin ei ole nälkä.

  itse en maksa ruuasta kuin 8 e viikko, aina ei sitäkään mee, Riisiä saa kilon 1 e ja kauraryynejäkin 1 e joskus 3 pkt. Siillä pärjää, jää rahat muuhun.
  Tutuilla kunkäy syömässä ja kahvilla ja leipäjonosta leipää niin jo pärjää.

  • Kuka nyt tuttujaan käyttää hyväkseen ja syö toisten piikkiin? Jos syö liian yksipuolisesti maksaa myöhemmin sairaskuluissa.


 • Kyllähän sitä pienellä rahalla toimeen tulee mutta miksi kituuttaa koko elämänsä. Meillä on vain tämä yksi elämä niin miksi käyttää se syömällä vain makaronia ja riisiä.

 • Vuokra 650,-
  Auto 250,-
  Elatusapu 400,-
  Ruoka 300,-
  Velat 500,-
  2100,-

 • En nyt jaksanut lukea kaikkia kommentteja, mutta ei näytä 99% kirjoittajista ilevan mitääb käsitystä mistään. Lääkkeet: Voi ihan helposti olla lääkkeitä mitkä maksaa maltaita ja ikävä kyllä jokaiselle ei edes myönnetä kela-korvausta lääkkeisiin. Nekin on yksilöllisiä. Esim: Isälläni on kaksisuuntainenmielialahöiriö johon TODELLA paljon lääkkeitä 1 kk lääkkeet ovat 100-400e pienellä hinnalla saa lääkkeet, MUTTA niissä on eroja. Esim yksi lääkkeistä joka otetaan iltaisin niin siihen on 2 eri vaihtoehtoa, toinen maksaa noin 30e/kk toinen vähän vajaa 200e/kk halvassa lääkkeessä on se, että koko päivän väsyttää niin paljon, että ei meinaa sängystä päästä ylös, oli nukkunut miten paljon tahansa, toinen lääke sitten piristää koko päivän, mutta hinta moninkertainen. Ruoka: Kaupungeilla on TODELLA suuria eroja ruokien hinnoissa. Muistan ikuisesti, kun pikkuveljeni mainosti kouluaikoinaan, että harvinaista herkkua, kun saa tulla porukoille syömään uusiaperunoita. Ihmettelin mikä siinä on niin ihmeellistä. Veli kertoi, että hänen kaupungissa siihen vuodenaikaan uudet perunat maksaa 4-5e/kg kun minun asuin kaupungissa ne on noin 60-80c/kg Sama jod haluat etelässä ostaa poroa kaupasta sen kilo hinta voi olla 150e/kg ei varmaan tarvii kertoa, että se on lapissa hieman halvempaa. Ja tosiaan. Kyllähän nyt vanhempi aikuinen ihminen pärjää varmasti 200e/kk ruoan suhteen, .utta esim meillä menee noin 1500e/kk kauppaan, kun on 5/7 henkinen perhe, josta 3:lla keliagia ja 2 laktoosiintoleranssi. Voin kertoa, että pelkkä gluteeniton makarooni maksaa noin 3-4e/400g niin jää vähän vaikeeks vetää halpaa ruokaa tähän talouteen.

  • Kela korvaa lääkkeet, joten niistä ei tule juuri kustannuksia. Ruoka ei paljoa maksa, vaikka sitä ostaa kaupasta. Tarjouksia on tämän tästä, ei ole pakko ostaa kalliilla. Yhdelle henkilölle ostaa halvimmillaan 200€ vuoden safkat, joten ei se kallista ole. Tietty jos pitää herkkuja ostella ja olutta ja tupakkaa, niin ei mikään silloin riitä.
   Järkeä voi köyhäkin käyttää, jos rikkaatkin elää pienellä rahalla.


  • "Isälläni on kaksisuuntainenmielialahöiriö johon TODELLA paljon lääkkeitä 1 kk lääkkeet ovat 100-400e pienellä hinnalla saa lääkkeet"

   Kaksisuuntaiseen mielialahäiröön tarkoitetut lääkkeet ovat erityiskorvattavia 100%.

   "Erityiskorvattavuus (112)

   Kela korvaa erityiskorvausoikeudella 112 psykoosien ja muiden vaikeiden mielenterveyden häiriöiden hoidossa käytettäviä lääkkeitä. Erityiskorvausoikeuteen oikeuttavalla vaikealla psykoosilla tarkoitetaan tilaa, johon liittyy selvä todellisuudentajun häiriintyminen. Näitä ovat skitsofrenia ja harhaluuloisuushäiriö sekä kaksisuuntainen mielialahäiriö, jossa on ollut maniavaihe tai psykoottinen masennusvaihe. Masennuksen vuoksi erityiskorvattavuus voidaan myöntää vain, jos masennuksessa on ollut psykoottisia piirteitä. Reaktiivisten psykoosien lääkehoito ei oikeuta erityiskorvattavuuteen. Erityiskorvaus ryhmässä 112 on 100 % lääkkeen myyntihinnasta tai viitehinnasta 4,50 euron lääkekohtaisen omavastuun ylittävältä osalta. Korvausoikeutta haetaan toimittamalla Kelaan lääkärin kirjoittama B-lausunto, jonka tulee perustua psykiatrian, nuorisopsykiatrian, lastenpsykiatrian tai oikeuspsykiatrian erikoislääkärin tutkimukseen tai erikoissairaanhoidon yksikössä tai mielenterveystoimistossa suoritettuun tutkimukseen."

   Tänä vuonna 2019 vuosiomavastuu kaikista lääkkeistä yhteensä on 572 euroa. Jos isälläsi sattuukin olemaan kakkostyypin "kaksari" niin 100% korvausta ei ole. Mutta Kaikkien kela-korvattavien lääkkeiden omavastuu on tuo 572 euroa. Äidilläni se tuli juuri täyteen.


 • Ihmiset on materian orjia ja heillä on kaikenlaisia typeriä adikteja ja riippuvuuksia. Tuosta syystä eivät mitkään tulot riitä. On helposti huomattavissa, että kaikenlaiset helposti adiktoituvat surkimukset ajautuvat pysyvästi taloudelliseen ahdinkoon. Ja sille on aina selitys, joka ei johdu itsestä ikinä. Käydään noin vartin välein röökillä ja ei muka tajuta, että siihenhän jo pelkästään menee 350eur. kuukaudessa. Siihen ne juopottelut päälle, niin se on jo 100-500 euroa kuussa, riippuen mitä juo ja missä juo. Sitten kun sille tyhmälle yhteiskunnan elätille tulee nälkä, niin mäkkäriinhän tai pitzzallehan sitä pitää mennä ja se on yleensä siltä 10 eurolta vähintään niskat nurin per kerta. Kun sillä kympillä sais parin kokonaisen päivän ateriat kaupasta, jos sitä viitseliäsyyttä oikeasti löytyisi. Sitten niillä päivittäisillä röökinhakureissuilla pitää samalla tietysti pelata kolikkopelejä ja perään kirota, kun ne vie aina rahat. Mutta huomenna kaikesta huolimatta sama juttu uusiksi :D

  Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin tilanteita paljon, jossa joku hikinen 600eur./kk ei todellakaan tahdo riittää, vaikka miten eläis tarkasti. Jos sulla on esim. vuora 600 eur. kuussa, johon pari sataa asumistukea, niin käteen jää 200 eur., josta puh, netti, vakuutukset, sähkö, auto ja sen ylläpito + se ruoka, niin ei siitä nyt hyvällä tahdollakaan välttämättä selviä. Ja pitää muistaa, että aina välillä tulee yllätäviä menoja, joille ei vaan voi juuri mitään. Okei, jostain sossusta voi saada pieniä sääliropoja lisäksi, mutta jos on esim. omistusasunto, niin sekin kusee jo siihen yleensä. Sitten noista vuokrista sen verran, että kaikilla ei ole mahdollisuutta lähteä halpojen vuokrien perässä esim. lasten tai vaikkapa elämänsä loppusuoralla olevien vanhempiensa takia. Myös työttömän työnsaanti ja/tai siellä saadussa alipalkatussa pätkätyössä kulkeminen menee vaikeaksi, jos muutat jonnekin perähikiälle sen halvan vuokran perässä jne.

  Helppohan se on pärjätä 600 eurolla kuussa, jos vuokra on 100e/kk, kaikki kupit ja kipot on jo hommattuna, syömiseksi riittää se keitetty vesi ja loppu aika maatan keinutuolissa. Aktiivisessa elämänvaiheessa olevalle nuorelle ihmiselle se jatkuva laihan sopan syöminen saa aikaan aliravitsemustilan, vaikka kuinka säästöä muuten tulis. Nuorella ihmisellä saattaa olla myös jotain pakollisiakin hankintoja tehtävänä, jota ei joku vanha soppaa syövä kuivakaula osannut edes ajatella, vaan pitää itsestään selvyytenä. Kaikki maksaa. Sitten ylipäätään pitäähän ihmisellä elämä olla. Ei kaikki tykkää kököttää kotona pelkästään säästämässä ja lukea jotain kirjaston kirjoja ja kun sä lähdet ulos sieltä kopistas jotakin tekemään muuta, kuin kävelylle lähimetsään, niin lähes kaikkeen tarvitaan rahaa. Noista em. syistä se 600eur. ei kaikilla tahdo riittää, vaikka et olisikaan joku holtiton ja kaikkeen adiktoitunut tuhlari.

  • "Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin tilanteita paljon, jossa joku hikinen 600eur./kk ei todellakaan tahdo riittää, vaikka miten eläis tarkasti. Jos sulla on esim. vuora 600 eur. kuussa, johon pari sataa asumistukea, niin käteen jää 200 eur., josta puh, netti, vakuutukset, sähkö, auto ja sen ylläpito + se ruoka, niin ei siitä nyt hyvällä tahdollakaan välttämättä selviä. "

   Haloo! Jos nettotulo on 600 + asumistuki 200 niin on oikeutettu toimeentulotukeen. Käteen pitää jäädä vuokran jälkeen yksinelävältä n. 500e kk.

   Jos vuokra tosiaan on 600e ja sitten on auto... niin kannattaa miettiä vaihtaako asuntoa ja luopuu autosta. (Nimim. fillari kunniaan)


  • Anonyymi kirjoitti:

   "Kolikon kääntöpuolena on kuitenkin tilanteita paljon, jossa joku hikinen 600eur./kk ei todellakaan tahdo riittää, vaikka miten eläis tarkasti. Jos sulla on esim. vuora 600 eur. kuussa, johon pari sataa asumistukea, niin käteen jää 200 eur., josta puh, netti, vakuutukset, sähkö, auto ja sen ylläpito + se ruoka, niin ei siitä nyt hyvällä tahdollakaan välttämättä selviä. "

   Haloo! Jos nettotulo on 600 + asumistuki 200 niin on oikeutettu toimeentulotukeen. Käteen pitää jäädä vuokran jälkeen yksinelävältä n. 500e kk.

   Jos vuokra tosiaan on 600e ja sitten on auto... niin kannattaa miettiä vaihtaako asuntoa ja luopuu autosta. (Nimim. fillari kunniaan)

   Painu vituun halooines. Ei ole niin tarkasti tiedossa mulla nuo yhteiskunnan elättien tuet.
   Se 600 e vuokra on monissa suuremmissa kaupungeissa ihan peruskauraa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Painu vituun halooines. Ei ole niin tarkasti tiedossa mulla nuo yhteiskunnan elättien tuet.
   Se 600 e vuokra on monissa suuremmissa kaupungeissa ihan peruskauraa.

   Esimerkkisi oli paska (tilannetta jossa 200e eletään ei ole, jos on järkeä hakea apua), ja sitten haukut muita. Tosi hienoa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Esimerkkisi oli paska (tilannetta jossa 200e eletään ei ole, jos on järkeä hakea apua), ja sitten haukut muita. Tosi hienoa.

   Ompahan sellainen tilanne madollinen, jos ei saa esim. omistusasunnon takia muuta, kuin kelan peruspäivärahan. Sossu ei helposti anna rahaa tuossa tapuksessa, koska "oma asunto", joka katsotaan omaisuudeksi joka on muutettavissa rahaksi. Eli esim. työnsä menettänyt, joka asuu omistusaunnossa ja lainanlyhennys+ vastike nyt vaikka se 400eur. kuussa, jolloin jäljelle jää se 200eur. ruokaan laskuihin jne. Eli tilanne on kyllä mahdollinen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Ompahan sellainen tilanne madollinen, jos ei saa esim. omistusasunnon takia muuta, kuin kelan peruspäivärahan. Sossu ei helposti anna rahaa tuossa tapuksessa, koska "oma asunto", joka katsotaan omaisuudeksi joka on muutettavissa rahaksi. Eli esim. työnsä menettänyt, joka asuu omistusaunnossa ja lainanlyhennys+ vastike nyt vaikka se 400eur. kuussa, jolloin jäljelle jää se 200eur. ruokaan laskuihin jne. Eli tilanne on kyllä mahdollinen.

   Kyllä omistusasuntoonkin saa asumistukea, jota pitää hakea Kelasta ennen sossun puoleen kääntymistä:
   "Asumistukea voidaan maksaa Suomessa sijaitsevan vakinaisen vuokra-asunnon, asumisoikeusasunnon, osaomistusasunnon tai omistusasunnon asumismenoihin." https://www.kela.fi/asunto-ja-asumismenot
   "Osakeasunnon asumismenoiksi hyväksytään asunnon hoito- ja rahoitusmenot eli:
   - vastike (myös ylimääräinen vastike)
   - erikseen maksettavat vesimaksut ja lämmityskustannukset
   - 73 % asunnon hankkimiseksi ja perusparantamiseksi otettujen henkilökohtaisten lainojen kuukausittaisista koroista."
   https://www.kela.fi/osakeasunto
   "Omakotitalon asumismenoiksi hyväksytään:
   - omakotitalon hoitomenot
   - 73 % asunnon hankkimiseksi ja perusparantamiseksi otettujen henkilökohtaisten lainojen koroista."
   https://www.kela.fi/omakotitalo

   Mainitsemaasi 200 euron tilannetta ei siis ole kovin helppo löytää.

   Pitkäaikatyötön


 • Mulla oli 500 euroo kuussa jossain vaiheessa. Siitä meni 300 asumiseen, 100-150 euroa lääkkeisiin.

  Kyllähän tuolla pärjäsi, kunhan ei vaan urheillut tai tehnyt mitään muuta aktiviteettiä joka kuluttaa energiaa. Vaatteita ei myöskään kannattanut rikkoa tai kulkea bussilla. Joskus repeilen näitä tyyppejä, jotka luulee että oli varaa kaljoitella tjsp. Mihinkään elämiseen ei ollut todellakaan varaa.

  • Hammaslääkäriinkään ei ollut varaa silloin. Sellainen luxus aika hauska juttu. Nössöt ei kestäisi edes tuollaisia särkyjä yhtä yötä.


 • Siis eihän tuo ole normaali ihmisen elämää pyöritellä sormiaan kotona kun muuhun ei varaa , pas..aa ruokaa yms , joku hippiäinen voi aikansa tulla toimeen muttei normaali ihminen joka vähääkään huolehtii itsestään ja ulkonäöstään.

  • Ulkonäöstä huolehtimiseen riittää liikunta (ilmaista) ja peseytyminen. Uusia rättejä ei tarvi jatkuvasti ostella.


  • Nuo turhamaisuudet ja kulttuuririennot on opittuja juttuja, hyvin voi olla tyytyväinen elämään ilman niitä. Moni hupi on ilmaista.


 • Ei hitto taas näitä aloituksia xD Varmaan trolli. Eiköhän tuo kulutus riipu ihan siitä, että kuinka paljon tienaa, mitä elämältä haluaa, missä asuu ja millaiseen elintasoon totuttelee. Kyllähän sitä voi muuttaa vaikka metsään asumaan ja kasvattaa sekä metsästää omat ruokansa jos haluaa selvitä pienillä kuluilla. Sen sijaan Helsingissä työttömänä on aika nihkeää jos haluaa ylläpitää edes jonkinlaista elintasoa ja syödä hyvää ruokaa. Elämä on valintakysymyksiä ja joskus pakon sanelemaa. Kyllä 600€/kk on todella vähän jos haluaa välillä tehdä jotain muutakin kuin istua kotona. Itsellä on Nordea Walletin mukaan kulunut keskimäärin n. 1800€/kk korttimaksuihin ja tuntuu ettei sekään riitä mihinkään. Helsinki on kallis paikka.

 • Helsinki on kallis, totta.

  Minä elän päiväbudjetin mukaan.Kirjaan ylös menot.Menopuoleltahan sitä tingitään.

  Taloudesta on omat kirjansa jotka kannattaa lukea.

  • Helsinki on kokonaisuudessaan halvin ja siellä on etenkin vaihtoehtoja (joskin myös paljon maksullisia houkutuksia, joita pitää vain osata välttää). Samoin muualla pk seudulla. Etenkin Hason asumisoikeuskämpät ovat tavoittelun arvoisia. Uuden kaksion keskustassa vastike 500 e. Tietty pitää maksaa aso maksu, mutta sen saa pinnistettyä jostain. Vaikkapa työtä tekemällä. Helsingistä löytyy.

   Landella 600e käyttörahaa olisi liikaa. Säästöön jäisi. Siellä kun ei ole muuta ostettavaa paitsi ruoka. Siihen en viitsisi tuhlata rahoja. Mieluummin kävisin matkoilla.


 • Nykypalkat ei riitä enää ruokaan jos pitää asuakin. ) e päiväkorvauksella ei syödä eikä asuta.

 • Lopettakaa tuo pillerien piikkien käyttö sekopäät

 • No jaa, en kyllä ihmettele yhtään. Jossain Helsingissä tuo ei riitä edes pikkuruisen yksiön vuokraan eikä sillä makseta yhtiövastiketta + lainanlyhennystä omistusasunnosta.

 • Moni näyttää unohtaneen sellaisen perusruuan, kuten kananmuna. Kananmuna on halpaa, hyvää ja ravitsevaa, ja siinä on paljon energiaa. Eurolla saa jo paketillisen kananmunia. Kananmuna kannattaa keittää, ja syödä se vaikka aamupuuron kanssa. Aamupuurokaan ei paljoa maksa. Mustikoita saa metsästä ilmaiseksi, keräämisen vaivalla. Ruisleipä ei maksa paljoa, voita ja juustosiivu päälle, ja kurkkua, ja muuta ei tarvi. Juusto kannattaa ostaa palana, että saa juustohöylällä siitä tarvittavat siivut ottaa, valmiiksi viipaloitu on kallista. Pieni kimpale juustoa riittää yllättävän pitkään, ja siitä saa myös tärkeitä ravintoaineita.

  Mutta näin yleisesti, ruisleipä, kaurapuuro, kananmuna, maito, marjat. Näillä pärjää jo aika pitkälle, eikä maksa juuri mitään. Pääruoan kun pitää peruna/porkkana voittoisena, niin sekään ei maksa juuri mitään. Lisäksi peruna/porkkana pitää nälän kauemmin loitolla, kuin riisi/makarooni. Ja tulee todentotta halvemmaksikin.

  Näin kun menettelee, niin jää varaa sitten ostaa siihen pääruoan kaveriksi jonkin sortin lihaa, tai ainakin jauhelihaa. Toki riisiä voi välillä ostaa, jos halvalla saa. Juuri tein kaalilaatikon, joka riittää useammaksi päiväksi. Jauhelihana olen suosinut atrian parempaa naudanjauhelihaa 10%, vaikkakin se maksaa 3,5 euroa 400g paketti. Niin kaalilaatikon ainesosiin meni ehkä noin 6 euroa yhteensä, ja syötävää siitä riittää useaksi päiväksi. Ja oli pojat hyvää ja ravitsevaa. Puolukkahillo olisi kruunannut makuelämyksen, mutta syksymmällä sitten sitäkin saa, kun pääsen puolukan poimintaan metsälle.

  Älkää hyvät ihmiset ostako nuita kalliita eineksiä, maksalooria sun muita. Ne on kalliita eikä ne pidä nälkää kauaa loitolla, ja ne maistuu pahalta. Ei myöskään kannata ostaa leikkeleitä, täysin turhia ihmisen ruokavaliossa.

  Poimikaa marjoja metsästä, ne ei maksa mitään. Ostakaa kananmunia, halpaa ja paljon energiaa helposti, sekä ravintoa. Puutrova, joka aamu, sillä pärjää. Kanelilla voi höystää, kanelikin riittää pitkään, eikä maksa paljoa.

  Kun näitä ohjeita noudattaa, niin montaa euroa ei päivässä syömisiin mene. Ja silti saa syödä yllin kyllin, ja lihaakin vielä, koska siihen jää perusainesten halpuuden takia ylimääräistä varaa.

  • joo mutta kun niitä mustikoitakaan ei ole joka vuosi...


  • Anonyymi kirjoitti:

   joo mutta kun niitä mustikoitakaan ei ole joka vuosi...

   Harvoin on täysin marjatonta vuotta kuitenkaan. Mustikoita ja puolukoita löytyy jostain aina jokaisen vuonna, että niistä saa omaan tarpeeseen marjat poimittua.
   Kunnon välineillä, jotka ei edes maksa kovin paljoa, niillä kerää hyvin marjoja omaan tarpeeseen.

   köyhämarjastaa


 • Pelkkä vuokra maksaa Helsingissä yli 600 euroa, ja sillä saa asua pienessä yksiössä.

  300 eurolla voi selvitä jos asuu teltassa. Talvella voi tulla kylmä, eikä poliisi katso hyvällä luvattomia leirejä.

 • porvareitten puhetta jotta eläisi 600 eurolla kuukaudessa pitää olla vähintään 1300 euroa jotta elämä olisi elämisen arvoista .

 • Itse tienaan urakoiden ympäri suomen n 60ke nettona, kuluihin siitäkin vielä menee n 20ke, vapaa-aikani vietän uhkapelaten kasinoilla, tai humalassa mökillä. Kuukaudessa rahaa kuluu oman elämän ylläpitoon n 4-7k, riippuen mikä tilanne. Kasinoiden myötä kun on varaa panostella 2-5k/kk niin välillä on huoletonta ja välillä syömättä töitä, mutta aina pärjään ja elän omaa elämääni, veroja koitan maksaa mahdollisimman vähän aina, Eniten mun elämässä tienaa nettikasinot, mut ei oo mitään muutakaan tekemistä, kaikki mitä rahalla tarvitsee on hankittu ja se on johtanut tähän että tulee nautittua pelkästään menettämisen tuskasta ja saamisen ilosta. Nämä kaks asiaa on mun elämäni, olen tottunut menettämään ja myös taistelemaan oman elintasoni takaisin mikäli eksyn liian syvälle. Pääasia mulle on se että teen niinkuin mää teen, jo kouluaikoina oli ongelmia totella luokkatovereita tai opettajia, aina olen ollut "oma" pomoni, vaikken ole päässyt omassa perheessä tähän elämään kasvamaan, johtuen isäni itsemurhasta -90 luvulla. Itsekkin saatan lähteä isäni tavoin joskus, kun kyllästyttää. Mutta se on oma päätös ja itse olen sen ansainnut :) Ei tätä varmaan moni ymmärrä Mitä elän? Velkoja ei ole ja kun niitä on ollut olen ne maksanut ennen "hupeja" tai pikaruokaa.

 • Mitähän jos menisit töihin ja lakkaisit loisimasta toisten tekemillä vero rahoilla ja jättäsit käyttämättä sen talo yhtiön suihku tilat koska se vtun vesikin maksaa jollekin

  • Suomessa on enemmän työttömiä kuin avoimia työpaikkoja, joten kaikille ei yksinkertaisesti riitä palkkatöitä.


 • Kuka tienaa alle 1500 e kk, sanoi Susanna Koski.
  Hän kun ajelee junalla, niin näkee että metsissä on paljon työtä!

  Nyt hän on pudonnut eduskunnasta ja nautttii sopeutumisrahaa varmaan 6 tonnia kuussa, voisi sen sijaan mennä sinne metsään töihin mistä niin haaveilee...

  Oijoi joi, meillä on kaikilla rajoitteita... hahhaaaa... hahhaaaa...

  Minun ei tarvi käydä kaupassakaan moneen viikkoon kun aina on tarjolla lounaita ja päivällisiä, rahaa ei siis mene ruokaan. Miten voi olla köyhyyttä????

 • Odotas kun terveys menee niin riittääkö sen jälkeen enää rahat?

  • Mihin se terveys menee?
   Sairaudet ovat sairauksia, tietty. Mutta oman terveyden ylläpitoon voi vaikuttaa hyvinkin paljon. Ensinnäkin painonhallinta, riittävän vähän mutta terveellistä ruokaa, ei tupakkaa/alkoholia, liikuntaa, aktiivista sosiaalista elämää, harrastuksia.

   Äidilläni on pieni eläke ja sairauksia. Kelan omavastuuosuus lääkeistä on vuodessa hieman alle 600e. Joten kyllä ne rahat Suomessa riittää sairastamiseenkin.


  • Kun syö terveellisesti , niin ei tarvitse lääkkeitä koskaan.Jos esimerkiksi ruokavaliossa on liikaa tyydyttynyttä rasvaa, niin elimistön kolestroli tuotannot nousevat ja liika kolestroli päätyy verenkiertoon. Siellä se kertyy valtimoiden seinämiin ja verisuonet ahtautuvat. verta kuitenkin tarvitaan kulkemaan saman verran, joten verenpaine nousee. Valtimoiden seinämistä kovettuneita kolestrolin voi irrota ja kulkeutua aivojen verisuoneen tukkien sen jolloin tapahtuu aivoinfrakti samoin voi tapahtua sydäninfrakti. Molemmat tapaukset voivat vammauttaa ihmisen loppuiäksi.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kun syö terveellisesti , niin ei tarvitse lääkkeitä koskaan.Jos esimerkiksi ruokavaliossa on liikaa tyydyttynyttä rasvaa, niin elimistön kolestroli tuotannot nousevat ja liika kolestroli päätyy verenkiertoon. Siellä se kertyy valtimoiden seinämiin ja verisuonet ahtautuvat. verta kuitenkin tarvitaan kulkemaan saman verran, joten verenpaine nousee. Valtimoiden seinämistä kovettuneita kolestrolin voi irrota ja kulkeutua aivojen verisuoneen tukkien sen jolloin tapahtuu aivoinfrakti samoin voi tapahtua sydäninfrakti. Molemmat tapaukset voivat vammauttaa ihmisen loppuiäksi.

   Tämä totta, että syömällä terveellisesti ja edullisesti, säästyy terveys ja rahat. Köyhä voi syödä itse pyydystettyjä kaloja ja itse poimittuja marjoja, sekä aloittaa päivänsä kaurapuurolla. Paljon kaalia ja porkkanaa raastettuna. Ja tosiaan rasvoihin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei syö liikää tyydyttynyttä rasvaa. Kaikki kasvisrasvakaan ei ole terveellistä, etenkin kookosrasva on petollista juuri tyydyttyneen rasvan vuoksi.

   köyhäkokkaa


 • Jos saat yhteiskunnan tuen / tukia/ eri tukimuotoja, elät silloin muiden siivillä. Tsot, Tsot!!

 • Muistakaa kakarat teistäkin tulee joskus vanhoja

 • Käykää jututtamassa "Laukku-Leenaa'" Hartolassa. Hänellä ohjeita vaihtoehtoelämään.

 • olet ilmeisesti yksin ja asut teltassa . toi 600 ei riitä edes asumiseen saati mihinkään muuhun esim ruokaan . sulla on asiat tosi hyvin jos sulla on 600 euroo kk vain omiin menoihin eli siitä ei tarvi maksaa vuokraa ym menoja

  • Kannattaisko käsittää, että 600e on varaa muihin menoihin asumisen jälkeen?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kannattaisko käsittää, että 600e on varaa muihin menoihin asumisen jälkeen?

   Mihin tuo liittyi?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mihin tuo liittyi?

   Mitenkö liittyi? No siten millä periaatteella toimeentulotukikin pelaa. Eli palkasta tai tuista (myös eläkkeestä) jää käyttövaraa asumiskulujen jälkeen 600 e. Esimerkki: jos nettotulot (mitä tahansa tulomuotoa) on 1200 e kk ja siitä maksaa vuokran 600e jää käyttöön toiset 600e.

   Jotenkin erityisen heilahtanutta, että täällä käsitetään, että tuolla 600e:lla tulisi toimeen, jos vuokrakin on yli 600 e. Mahdoton yhtälö toimeentulossa, miinusmerkkinen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Mitenkö liittyi? No siten millä periaatteella toimeentulotukikin pelaa. Eli palkasta tai tuista (myös eläkkeestä) jää käyttövaraa asumiskulujen jälkeen 600 e. Esimerkki: jos nettotulot (mitä tahansa tulomuotoa) on 1200 e kk ja siitä maksaa vuokran 600e jää käyttöön toiset 600e.

   Jotenkin erityisen heilahtanutta, että täällä käsitetään, että tuolla 600e:lla tulisi toimeen, jos vuokrakin on yli 600 e. Mahdoton yhtälö toimeentulossa, miinusmerkkinen.

   Et ole oikein perehtynyt toimeentulotuen määräytymiseen:
   "Yksin asuvalla henkilöllä perusosa on 1.1.2019 lähtien 497,29 euroa kuukaudessa." https://stm.fi/toimeentulotuki

   Pitkäaikatyötön


 • Eikö se joku aivoton politikko yrittänyt tulla toimeen 600 eurolla ?
  Mutta sillähä loppu rahat jo ekana päivänä .

 • Ihmeessä haluan tietää mistä noin edullisia yksiöitä löytyy kaikille halukkaille.

 • Asumismenot 1600€ kuukaudessa.

 • mites sitten kun olet sairas... ei se kelakaan kaikkea maksa/korvaa... diabetes omavastuutakin korotettiin ja varmaan muittenkin lääkkeiden...

  • Vuonna 2019 Kelan vuosiomavastuu on 572 euroa. Jos vuosiomavastuu ylittyy, maksaa loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta vain 2,50 euron omavastuun.


  • Lisäys. Diabeteksesta II tyyppi voi parantua ruokavaliota noudattamalla. Mm 80v sukulaiseni pääsi.

   Kalorien tarve on yksilöllinen, mutta tämä laskuri antaa viitteitä:
   https://www.laskurini.fi/terveys/kalorilaskuri/energiantarvelaskuri

   Itselläni se pitää paikkaansa, kun ottaa pelkän nukkumisen lukuun: se on päivittäinen kaloritarpeeni, vaikka liikkuisinkin.


 • joo ensin pitäisi laiduttaa niin varmaan sitten ehkä ei tarvitse diabetes lääkkeitä...

 • Sairaita köyhiä yleensä inhimilliset ihmiset ymmärtää, poikkeuksen tekee narsistit mutta heistä puuttuukin ihmisyys.

  Oma lukunsa ovatkin nämä sossuäidit / ja perheet jotka tekee tyyliin 5 lasta ja laskee sen varaan, että kyl sossu maksaa! Heille myös sama 480€ / kk eikä yhtään enempää, niin jo alkaa maistumaan kondomin käyttö sen jälkeen. Tai sit vaan anaaliyhdyntä. Sitähän ennen käytettiin ehkäisynä. Ja ainahan voi harrastaa suihinottoa jne.

  Ihan turha syyllistää ketään muuta kuin itseään jos köyhiksenä tekee lapsia köyhyyden keskelle jne. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis! Järkee SAA käyttää tietysti!

  • Lapsia tarvitaan lisää! Heitä ei saa opettaa ajattelemaan köyhästi, vaikka rahaa ei olisi mihin sattuu.


  • Käyttävätkö miehet järkeään? Tekevät lapsia, mutta eivät elätä niitä.


 • Joo tarvitaan, mutta ei voi turvautua siihen, että yhteiskunta on vastuussa niiden kasvattamisesta ja elättämisestä. Lasten vika ei ole yhtään mikään, se on selvä. Mutta köyhyyden keskelle ei tehdä tusinaa lapsia. Se on vain näin.

  Asia loppuun käsitelty. Sanoo femput mitä tahansa. Piste.

  T: Herra, Mies. ( Oikea Herra ja Mies, ei naisten komenneltava kynnysmatto, vaan ihan Mies, Herra )

  ps, miksi jotkut naiset ( femput lähinnä ) luulee, että heillä on oikeus puhua Mies puoleisille ihmisille alentavasti jne? Mihin tällainen väärä ajattelu perustuu? Naisten oikeuksien ajaminen on eriasia, se on ymmärrettävää ja tarpeellista. Aika harva on asiasta varmaan erimieltä. Mutta mihin perustuu tosiaan se, että monet naiset luulee, että miestä voi solvata, pitää tyhmänä jne? Onko se siis TASA- arvoa? Mielestäni ei.

  • Asenteesi on naisia alentava. Samoin teet miehistä idiootteja tuolla samalla asenteella. SE ei ole tasa-arvoa. Tasa-arvo ei myöskään ole samanlaisuutta.

   Niin ja lopuksi. Nykyisin tullaan ihan samalla tavalla toimeen vähällä rahalla kuten ennenkin. Ihanalla 60-70-luvulla, jolloin minä olin lapsi ja nuori, perheet olivat melkein järjestäin vähävaraisia. Harvassa perheessä silloinkaan oli neljää lasta enempää. Lestadiolaisperheet ovat monilapsisia, mutta hemmetin kovia tekemään töitä. Elättävät lapsensa. Nykyisin myös maahanmuuttajissa on potentiaalia. Monet opettavat lapsensakin paiskomaan hommia, kuten jakamaan ilmaislehtiä, tai opettamaan kännykän käyttöä kirjastossa. Ei siitä paljon tienaa, mutta tunne-elämä pysyy jonkinmoisessa kuosissa kun on tekemisissä toisten ihmisten kanssa.


  • Joskus se käyhyys alkaa vasta vuosien päästä kun se tusina lapsia on jo hankittu! Ymmärrätkö sitä? Ei niitä lapsia voi pois silloin heittää kun ne ovat siinä. Ei kukaan suunnittele köyhtyvänsä elämässään, vaan se tilanne tulee joskus, eikä sille mahda mitään. Voi olla että talosi palaa, tai toinen puolisosta kuolee, tai tapahtuu muuta odottamatonta. On omituista että sinä luulet että ihmisen elämässä ei koskaan tapahdu mitään ennalta arvaamatonta. Ei kukaan odota köyhtyvänsä varsinkaan jos on lapsia.

   Aina se tilanne ei ole oma vika. Kurjaa kun sulla on noin musta mieli ja pahansuopainen ajatusmaailma.


 • Kaikilla on Suomessa toimeentulo, jos vain on vähän älliä päässä hoitaa raha-asioitaan. Monella harmi kyllä ei ole. Etupäässä juuri henkinen köyhyys johtaa rahaongelmiin ja pahimmillaan velkakierteeseen. Ajatellaan, että se on sama onko satanen lainaa vai säästössä, vaikka se on ihan eri juttu.

 • Kaikki kunnia ihmisille, jotka osaavat tulla vähällä toimeen (tämän palstan luettuaan joku Vartiainen tullee ehdottomaan tuntuvia leikkauksia kautta linjan?
  Harva täällä kuitenkaan mainitsee muuta kuin itsensä, ei edes lemikkejä?
  Vain ilmaisia harrastuksia. Kahvit kompiaisineen juodaan naapurissa. Ehkäpä töistä pöllitään vessapaperitkin? Vaatteet kirpparilta, hiihtomonojakin voi käyttää ympäri vuoden jos haluaa. Kaupassa kuoritaan kaalista puolet pois ennen punnitusta. Kenenkään Suomessa asuvan ihmisen elämisen kulut eivät ole olemattomat ja jos ei yksilö niitä itse maksakaan, joku muu taho ne ainakin toistaiseksi maksaa.
  Nyt on jo väläytelty julkisuudessa, että jo sovittuja eläkkeitäkin pitää tarkistaa alaspäin. Olkaahan hereillä.

  • Ei poliitikot näillä palstoilla käy. Nääon ihan taviksen käytettävissä kun maalima murjoo. Poliitikot murjoo sanoit sitä tai tätä, ei sun ja mun mielipiteet heitä liikuta suuntaan eikä toiseen. He tekevät niinkuin haluaa jotta tavis kärsii kaikista eniten, ilman näitä puheitakin.


 • Minä elän nk. Kotiasketismissa. Pakolliset asiat on hoidettava, siinä se. Hiljaisuus, mietiskely, lukeminen. Lukeminen avaa käsityksiä tästä maailmasta.

  Kotiasketismissa eletään yksinäistä, eristäytynyttä elämää omine sääntöinen.

 • On muuten harvinaisen tyhmää porukkaa, väitellä nyt jostain 600€.
  Jos joku sillä pärjää niin pärjätköön. Paskan hailee, minä en ruuassa pihistele.

  • Samaa mieltä olen, ja ruokalaskuni muuten maksan käteisellä tai kortilla. En sossun lapuilla, joita kaupassa kuulemma näkee useammin kuin harvoin, eikä niillä pelkkää perunaa ja kaurahiutaleita ostella.


 • Jos vetelee tuolla budjetilla pelkkää makaroonia alkaa kadota aivolohkosta jo ajatus ja terveys alkaa reistailla.
  Miksi joku itkee syöneensä vuosia pelkkää makaronilaatikkoa. Tai jopa työssäkäyvä vetää lihalientä ja makaronia.
  Vähä ravintoarvoista ruokaa voi syödä pari kolme kuukautta, mutta sen jälkeen pitäisi jo päästä rikkaamman leivän ääreen.
  Kaikki eivät kuse rahojaan tupakkaan ja alkoholiin. Kämppä on kalliimpi, eikä tilaisuutta käydä ilmaisissa suihkuissa ole lainkaan.
  Kämpässä ei ole edes pakastinta, jolla voisi säästää ruokakuluissa. Ja ruuanlaittotaito on nolla. Eikä kykyä etsiä ilmaista ruokaa ole.

  Jos näin voi elää ehkä vuoden, vaatteet alkaa kulua. Takki ei enään lämmitä ja koko on sellainen, että vaikea löytää sopivaa sopivalla hinnalla kirpparilta.

  Ilman pakastinta en itse olisi elänyt aikoinaan vuotta 100 euroa kk ruokaan mentaliteetilla, leipä itse ja puuromarjat metsästä. Kalaa välillä järvestä, mutta siihenkään ei kaikilla ole mahdollisuutta. JNE:
  Pidemmän päälle ihan paskaa hommaa, kun vaatteet hajoaa päälle ja terveyskeskukseen pitää pää kainalossa kävellä 5 km tihkusateessa tai pakkasessa, ennemin kuolee kotiinsa, kuin käy lääkärissä ja tuon jälkeen anoo vielä sossusta pää kainalossa maksusitoumusta lääkkeisiin. 7 tunnin reissu kävellen ja jonottaen ja odottaen....
  Jos koko taloyhtiösi kävisi saunassa ilmaisissa suihkuissa joka päivä. Sinne lätkittäisiin lukot kuntoon ja lupa vain niille, jotka vuorostaan maksaa. Nythän muut maksavat suihkusi vuokran muodossa.

 • Mulle on taskurahaa toi 600 e. Mulla menee ruokaan se mitä haluun ostaa, en katsele hintoja. Ei tartte.
  Satku sinne tai tänne, ei oo mulle mitään, sitten menee jos menee,
  Ryhtykää tekin ongelmattomaksi rahan suhteen. Raha ei ole ongelma, vaan rahan käyttäjä.

  • Mulla ei oo taskurahaa! Mä suunnittelen syömiseni periaatteella, että minimoin terveellisten ja koostumukseltaan optimaalisten ravintaineiden kustannuken.

   Satku on iso raha ja poiminkadusta 5 centtisenkin löytäessäni sellaisen.
   Haluan mahdollisimman täyden vastineen jokaiselle käyttämälleni eurolle.

   Näillä periaatteilla eläen raha ei ole ollut ongelma.


 • Tälläisen kotiasketimin harjoittaminen vaatii sen että talous on kunnossa. Sen jälkeen voi keskittyä muihin asioihin.

 • Tuon alkuperäisen tekstin kirjoittaja ei elä reaalimaailmassa. Asuntokin pitää olla. Esim. jos Helsingissä asuu vuokra-asunnossa, voi tuo 600 E mennä jo siihen . Sitten on vaatteiden osto - niitäkin pitää uusia. Terveydenhoitoon voi mennä rahaa melko säännöllisesti. Ja syödä pitää. Kirjoittajan suosittelemalla ruoalla ei elä pitkään - siinä menee terveys. Harrastukset maksavat. Elämässä pitää olla sisältöäkin. Mielestäni noin 1200 € nettotuloilla voi elää kituuttaa, mutta ei sillä osteta autoja tai asuntoja. On totta, että valtio korjaa rahapulaansa leikkaamalla juuri niiltä vähätuloisilta huonoimmassa olevilta ihmisiltä - KiKy sopim,us. Jossain muualla sitä rahaa on. Kyllä jostakin voitaisiin leikata ilman että leikkausten kohteena oleva siitä kärsi kohtuuttomasti. Jos kirjoittaja on aikuinen ja asuu esim. Helsingissä, niin toivoisin hänelle vähintään 1200 € nettotuloja kuukaudessa. Sillä voisi jo elää kituuttaa.

  • Ehkä en lä, sillä mulla on aina ollut rahaa. Lapsuuteni oli rikas ja nuoruus ja nyt oma aikuinen perhe elämä on rikasta, rahallisesti että muuten. Kai sitä voi kutsua epärealistiseksi, koska ne jotka elävät vähävaraisuudessa, eivät voi ymmärtää rikasta elämä kun kaikkea on ja kaikkea saa. Raha menettää sillon merkityksensä.
   Oen siitä onnellinen ja etuoikeutettu, että en ole koskaan joutunut kituuttamaan ja olemaan ilman rahaa.
   Siksi onkin vaikee ymmärtää mitä on elää rahattomana ja laskea joka sentti. Puollan kyllä sitä että sosiaalituet pitäisi olla isommat, ei suomessa pienillä rahoilla oikeasti elä. Tukia pitää nostaa reilusti jotta jokaisella on hyvä elämä.
   Työtä kun ei ole kaikille tarjolla, niin yhteiskunnan on pidettä huolta jokaisesta, ei ole ihmisen oma vika jos on syntynyt tänne. Palkattomat työt pitää kieltää ja joka ikisestä työstä, oli sitten työharjoittelu tai kuntouttava, niistä pitää saada palkkaa, sellainen jolla täällä elää.


 • Mulla menee jo pelkästään ravintolassa syömiseen yli 600€ kuukaudessa. Ne piirtää kellä on liitua.

 • Ei ole mitään tiettyä raha määrää jolla kaikkien olisi tultava toimeen. Ei voi olla niin että kun antaa luvun 600 e tai 300 3, niin jokainen tulee sillä toimeen.

  Miksi pitäisi? On perin ääliömäistä verrata omaa rahan käyttöä toisen rahan käyttöön. Pelkkää turhan jauhamista, sillä ei ole mitään merkitystä, meneekö 300 e jollain ja jollain 600 e. Jokainen elää omien tarpeiden mukaan, joskus riittää joskus ei.

  Meistä jokainen tietää, että suomi on kallis maa, täällä ruoka on kallista, asuminen, täällä vaan palvelutkin maksaa vaikkei niitä ole.
  Rahan kyttöä voi seurata ja muuttaa, mutta mitä merkitystä sillä on kenellekkään ja muille?
  Jo se että suuri osa ihmisitä tekee sitä palkatonta työtä, on kerrassaan käsittämätöntä. Se ei lopu ellei ihmiset ymmärrä olla ottamatta sitä vastaan ja vaatimaan palkkaa.

 • no, ei se asuminenkaan ilmaista ole. Vuokrat maksaa. Laskut maksaa. Ruoka maksaa. Muut menot maksaa. Itsellä ei tunnu riittävän edes vähän yli 1200 €/kk mihinkään. Vain tuilla elän. En saa mitään palkkaa, vaikka töitä teenkin hiki hatussa. Vuokra on alle 500 €/kk. On laskuja sun muuta. Et kai sä ilmaseks asu missään....? en polta enkä käytä alkoholia enkä huumeita yms roskaa. En ole niin tyhmä. On myös lainoja maksamatta paljon.....velkaakin on...... mistä rahat niihin.....???

 • Kokkareiden mielestä voi ottaa kaikki rahat pois niin työtä tekeviltä kuin työttömiltäkin. Heidän mielestään on aina liian isot palkat ja sosiaaliturva.

  Itseltään he eivät antaisi ottaa mitään pois vaan päinvastoin duunareilta ja työttömiltä, säästyvät leikkaukset vain siirtyisivät omiin liiveihinsä ja ihan surutta, eihän ne ole edes ihmisiä!

  Jos helvetti on olemassa niin kaikki kokkareet ja muutkin sosiopaatit päätyvät sinne.

  • Sitähän se politiikka on, kansalaisten huijaamista, valehtelua ja heidän itsensä rikastuttamista. Olen monia hallituksia ja eduskuntia nähnyt, ja sama meno jatkuu, aina se vaan raaistuu ja hurjistuu.
   Ei seilleä yhteisistä asioista päätetä, vain heidän jotka sinne eduskuntan on valheellisesti itsensä luovinut.

   Ensitöiskeen rinne nosti omaa palkkaa 10 000 kk, ja inohti vanhukset ja eläkeläiset. Toisin kuin lupasi.

   Itse en ymmärrä miksi ihmiset edelleen pitää äänestämistä tärkeenä kun he itse siitä kärsivät!!!!! Ite lopetin yhteen kertaan äänestämisen, tajusin jo nuorena 18 v että kun äänestät äänestät itseäsi vastaan. Mitä sulla on viedään pois ja mitä sulle luvataan et tule sitä koskaan saamaan. Politiikkojen tarkoituksena on riakstuttaa itseään ja kurjistaa kansaa. Rahaa on, mutta ei kansalle joka sitä veroina kerää.

   Mun ei tarvi koskaan hävetä että olen tuolasia idiootteja äänestänyt kun en ole. Enk tule.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Sitähän se politiikka on, kansalaisten huijaamista, valehtelua ja heidän itsensä rikastuttamista. Olen monia hallituksia ja eduskuntia nähnyt, ja sama meno jatkuu, aina se vaan raaistuu ja hurjistuu.
   Ei seilleä yhteisistä asioista päätetä, vain heidän jotka sinne eduskuntan on valheellisesti itsensä luovinut.

   Ensitöiskeen rinne nosti omaa palkkaa 10 000 kk, ja inohti vanhukset ja eläkeläiset. Toisin kuin lupasi.

   Itse en ymmärrä miksi ihmiset edelleen pitää äänestämistä tärkeenä kun he itse siitä kärsivät!!!!! Ite lopetin yhteen kertaan äänestämisen, tajusin jo nuorena 18 v että kun äänestät äänestät itseäsi vastaan. Mitä sulla on viedään pois ja mitä sulle luvataan et tule sitä koskaan saamaan. Politiikkojen tarkoituksena on riakstuttaa itseään ja kurjistaa kansaa. Rahaa on, mutta ei kansalle joka sitä veroina kerää.

   Mun ei tarvi koskaan hävetä että olen tuolasia idiootteja äänestänyt kun en ole. Enk tule.

   "Ensitöiskeen rinne nosti omaa palkkaa 10 000 kk, ja inohti vanhukset ja eläkeläiset. Toisin kuin lupasi."

   Pääministeri Rinne ei voi nostaa omaa palkkiotaan, vaan kansanedustajien palkoista päättää palkkiotoimikunta:
   "Palkkiotoimikunnan puheenjohtajan ja kaksi muuta jäsentä, joista kukaan ei voi olla kansanedustaja tai eduskunnan virkamies, valitsee eduskunnan puhemiehistö neljäksi vuodeksi." https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/palkkiot-ja-kulukorvaukset/Sivut/default.aspx

   Eläkeläisten pienimpiä eläkkeitä nostetaan luvatusti heti ensi vuoden vaihteessa eli samalla hetkellä kuin em. edustajien palkkioita.
   "– Hallitus päätti tavoitella 50 euron korotusta vähintään 1 000 euron eläkkeisiin ja se olisi ensimmäinen porras eläkeläisten tilanteen korjaamiseksi, Rinne sanoo." https://yle.fi/uutiset/3-10870552

   Pitkäaikatyötön


 • Ethän sä tule toimeen omillasi kun yhteiskunnan tukea tarviit asumistuen muodossa.
  Mene töihin ettei mun tartte kustantaa sun asumista.

  • Eipä huvita. Minusta on kiva olla vaan ja kiva kun osallistut mun kuluihin. Miksi mennä töihin kun rahaa saa muutenkin? Siitäpä oletkin kateellinen, eikö?


  • Anonyymi kirjoitti:

   Eipä huvita. Minusta on kiva olla vaan ja kiva kun osallistut mun kuluihin. Miksi mennä töihin kun rahaa saa muutenkin? Siitäpä oletkin kateellinen, eikö?

   Ei tyhjäntoimittajalle voi olla kateellinen.


  • Oletpa ja isosti!!! Hihii... huomenna meet taas raatamaan ja mie meen rannalle ja kaupungille viettää hellepäivää! Ai niin perjantaina tuli rahhooo taas... on millä mennä. Kivaa päivää vaan sulle, tienaappa hyvin että taas on kohta rahhaa mulla, ja raataminen sulla!


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletpa ja isosti!!! Hihii... huomenna meet taas raatamaan ja mie meen rannalle ja kaupungille viettää hellepäivää! Ai niin perjantaina tuli rahhooo taas... on millä mennä. Kivaa päivää vaan sulle, tienaappa hyvin että taas on kohta rahhaa mulla, ja raataminen sulla!

   Enpä taida olla. Miksi ihmeessä olisin? Töissä olin tänäänkin, tulin kotiin tunti sitten. Meissä kahdessa on se "pieni" ero mulla on rahaa käytössä just niin paljon, kuin vain haluan sitä käyttää. Sulla ei ole. Kuun lopussa tulee palkka ja firman maksamat bonukset. Mitäköhän tekisin niillä? Voisin ostaa vaikka uuden kannettavan itselleni. Sit ois sopivat kolme konetta käytettävissä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Oletpa ja isosti!!! Hihii... huomenna meet taas raatamaan ja mie meen rannalle ja kaupungille viettää hellepäivää! Ai niin perjantaina tuli rahhooo taas... on millä mennä. Kivaa päivää vaan sulle, tienaappa hyvin että taas on kohta rahhaa mulla, ja raataminen sulla!

   En myöskään ole kateellinen vaikka myönnänkin että loiset vituttaa. Onneksi ihan yleismaailmallisesti poliittinen suunta on oikea , vaikka Suomessa nyt pieni demarikatko tulikin. Sekin loppuu suhdannekehityksen myötä joko enemmän tai sitten vähemmän kauniisti.


  • Anonyymi kirjoitti:

   En myöskään ole kateellinen vaikka myönnänkin että loiset vituttaa. Onneksi ihan yleismaailmallisesti poliittinen suunta on oikea , vaikka Suomessa nyt pieni demarikatko tulikin. Sekin loppuu suhdannekehityksen myötä joko enemmän tai sitten vähemmän kauniisti.

   Itteäni ei sanan koko merkityksessä vituta, mutta en kyllä kovin korkealle arvosta näitä ihmisiä. Yksi kaverini on just tällainen elämäntapatyötön. Hyvätuloiset vanhemmat ovat ostaneet sille omistusasunnon, ja jannu asuu siinä. Päivisin pelailee PS4:sta ja vaan kuluttaa aikaa. Rahaa tuntuu kuitenkin riittävän peleihin, kun uusia ostelee joka kuukausi. Töissä on ollut tasan yhden kerran koko sinä aikana, mitä ollaan tunnettu. Muutamassa työkokeilussa ja ties missä on ollut, mutta perseelleen ne ovat menneet. Eli ei edes yritä. Taitoja todennäköisesti löytyisi, mutta ei vaan viitsi laittaa tikkua ristiin. :/


 • Politiikka nimenomaan on tunnestusti sitä mitä tänne on kirjoiteltu.

  Nukkuvien puolue, hyvä valinta.

 • Asun yksiössä taka-Töölössä. Saan vuokraan yhteensä kelalta n 700e ja käyttörahaa n 500e. Lisäksi mulle maksetaan lekurikäynnit, sähkö ja saunavuoro.

 • Helposti tulee 600 eurolla toimeen, kun vuokrakin on jo 1100 euroa kuukaudessa. Ruokaan menee 20-30 kymppiä päivä ssä. Muuta ei sitten tarvitsekaan.

 • 600 e.lla tulee toimeen hyvin.

  Nykyään kuluttaminen on muutenkin vanhanaikaista. Hipsterit sun muut eivät kuluta, vaan ovat löytäneet elämäntarkoituksensa aivan toisenlaisista asioista.

 • Naapurissa jos käy syömässä ja kahvilla sekä suihkussa,säästäis enemmän.😀

  • Tuohan on hyväksikäyttöä. Pitäisit naapurin ihmistä välineenä, jolla pyrit omaan itsekkääseen hyvään. Se puolestaan on sairasta eikä johda hyviin ja tasa-arvoisiin ihmisuhteisiin. Pelkästään hyväksikäyttö- ja hyötysuhteisiin.


  • Sanoisin että on ennemminkin naapuriapua! Kyllä naapureita pitää auttaa. JOs toinen on käyhä niin miksi ei sitä autettaisi?
   Naapurin kanssa pitää olla väleissä ja kun apua tarvii niin on hyvä mennä sinne vaikka asumaan vähäksi aikaa, no ainakin syömään voi mennä. Mut jos asuu naapurissa niin voi mennä syömään. Miksi ostaa itelle ruokaa jos toinen ostaa niin paljon et joutuu heittää roskiin.
   Miksi ei naapuria auta. Siitähän on suraa ja ei syrjäydy kun on kamu.


 • Minä jäin kokopäivätöistä pois äskettäin ja nytkin pitää tulla toimeen tulojen mukaan. Eli se budjetti pitää hoitaa.Elätettäviä ei ole ja eroonkin päässyt "vaimosta". Velkaa ei ole, talouden 1.perusta siis kunnossa.

  Aikaan tuli seilattua maailman merta eli ei ole ikävä sinne turhuuteen. Päivän kun suunnittelee hyvin ja navigoi suunnitelman mukaan niin siinä se.

 • Köyhyys on monelle elämäntapa, eikä ollenkaan mikään ongelma. Tietty valittu köyhyys on valinta. Sitä kuitenkin kannattaisi hyödyntää muissakin köyhyyden muodoissa. Miettiä mikä on se juttu miten ihmiset tulevat vähällä toimeen, ovat sosiaalisia ja iloisia, nauttivat elämästä. Eivätkä edes tavoittele enempää rahaa.

 • Kahdella eurolla per päivä ei nykypäivän Suomessa pysy edes terveenä, saati sitten että sillä eläisi, mistä nämä turhat "heitot" kumpuavat vähän väliä näille saiteille?

  • Tuolla 2€/päivä saa melkoisen hyvin ruokaa:

   -aloitat päiväsi lautasellisella kaurapuuroa, joka maksaa n. 0,02€, viipale sekaleipää levitteellä maksaa 0,07€, lasillinen rasvatonta maitoa maksaa 0,16€

   -lounaaksi lautasellinen hernekeittoa maksaa 0,09€, viipale ruisleipää levitteellä maksaa 0,08€, lasillinen rasvatonta maitoa maksaa 0,16€, salaatiksi raastettua porkkanaa 200g maksaa 0,25€

   -päivällinen annos soijamakaronilaatikkoa maksaa 0,15€, ruisleipää levitteellä maksaa 0,08€, 2,5dl lasillinen vettä, salaatiksi 200g raastettua porkkanaa maksaa 0,25€

   Em. ateriat maksavat 1,31€, joten sinulle jää vielä pelivaraa 0,69€ syödä välipaloja, esim. omenoita tai voit korvata päivällisen yhteydessä vesilasin rasvattomaan maitoon. Aamiaisella voit syödä esim, keitetyn kananmunan, joka maksaa 0,10€

   Tämä edellyttää, että teet ruokaa itse kotona ja voit tietysti vaihdella ateriakokonaisuuksia, mm. soijaperunasoselaatikko on myös edullista ruokaa.

   Kahdellaeurollasyöhyvinpäivässä


 • Tuleehan sitä toimeen, jos asuu vanhempiensa luona eikä maksa vuokraa tai muita asuinkustannuksia.
  Mutta kun muuttaa omaan asuntoon ja maksaa yksiöstä 600 e/kk niin ongelmia alkaa tulla.

 • Ekologisesti meidän pitäisi elää. Voi että jos pystyisi olemaan ilman autoa!

  Asuisi jossain vanhassa talossa, aurinkosähköt ja joku kamari missä nukkuisi.Soittelisi musaa ja taiteilisi.

 • No,ei riitä 600e ,kun vuokraan jo menee yli 700 e + sähkä- vesi- ym. pakolliset mernot. Syödäkin pitäis ,ainakin vähän.

 • Ihmisellä on muitakin tärkeitä tarpeita kuin pelkästään vain katto pään päälle ja vähän ruokaa. Ei noiden varassa pelkästään eläminen ole millään tavoin elämisen arvoista elämää. On paljonkin ymmärrettävää ettei 600 eurolla kuussa välttämättä tule toimeen.

 • Minä ja 2 lastani, toinen koululainen toinen ei. Tullaan hyvin toimeem 600e kuussa. Useimmiten allekkin.... 400ekin pärjää kun ottaa sen asenteen että pärjätään eikä narise

 • Joillain paikkakunnilla tuollainen summa ei riitä edes vuokraan. Pelkkään ruokaan riittää kyllä. Ihminen kun ei elä pyhästä hengestä on tuo ed. mainittu välttämätön hengenpitimiksi. Tuon lisäksi perutarpeisiin jotta yhteiskunnassa pysyy kiinni ja voi esim hakea töitä on tänäpäivänä oltava ainakin puhelin ja milellään pc,joka alkaa olemaan perusedellytys,varsinkin jos perheessä on kolulaisia.Muutoinkin esim kela ym asiointi,sekä työpaikat ovat menneet nettiin.

  Tuon lisäksi joillakin on lääkemenoja joita ei voi välttää osa lääkkeistä,kuten esim verenpaine on osin korvattavia. Toiset kuten allergia lääkkeet ovat täysin omavastuullisia,mutta monelle tuiki tärkeellisiä.Eli lääkkeisiin menee x määrä valuuttaa.Myös laskujen mksaminen ja tilin pito maksaa ja näistä pienistä menoista kertyy kohtalaisesti meneoja jotka ovat esim 500 päivärahalla eläville joskus mahdotoman suuria. Noihin välttämättömyyksiin kuuluu henkilökohtaiseen hygieniaan kuuluvat tarvikkeet ,hammatahnat,harjat ,langat,shamppoot,käsienpesuaineet,sekä taloudessa käytettävät tarvikkeet kuten pyykinpesuaineet,wc papaerit /puhditus aineet ,astian pesuaineet jne jne .. kaikkea tuota ei hoideta ,tuolla 600:lla ,varsinkaan kun otetaan huomioon että ihmisen on myös vaatetetettava itsensä. Joka ei tuota käsitä ei ole koskaan hoitanut itse omia menojaan, vuokrineen /sähkö,vesi laskuineen ja päivittäisine menoineen.

  • ,hammatahnat,harjat ,langat,shamppoot,käsienpesuaineet,sekä taloudessa käytettävät tarvikkeet kuten pyykinpesuaineet,wc papaerit /puhditus aineet ,astian pesuaineet jne jne ." eivät niin kovin montaa kymppiä kuussa maksa.

   NORMAALI aikuinen mies kuluttaa omaan henkilökohtaiseen hygieniaansa kuukaudessa:

   1 kpl hammasharja Pepsodent 0,99e
   https://www.foodie.fi/products/1643

   hammastahna Pepsodent 0,95e
   https://www.foodie.fi/products/1641

   1 kpl Rexona-palasaippuaa 0,70e
   https://www.foodie.fi/products/1614

   1kpl Rexona-deodoranttia 1,98e
   https://www.foodie.fi/products/1620

   1kpl pullo suomalaista shampoota 1,69e
   https://www.foodie.fi/products/1644

   1 kpl pullo Rainbow partavaahtoa 1,25e
   https://www.foodie.fi/products/2059

   10 kpl Extra partateriä 1,22e
   https://www.foodie.fi/products/2059

   Yllä olevat tuotteet maksavat kuukaudessa peräti 8,78euroa.

   Nämä eivät ole edes halvimmat mahdolliset. Halvemmallakin voi saada ja parempaakin laatua, jos ostaa isommissa pakkauksissa.

   Oletan myös, että kovin moni tämän palstan mies ei vaihda hammasharjaansa kerran kuussa, vaan paljon harvemmin!

   Tämän lisäksi voi tietenkin käyttää geeliä, partavettä, hammaslankaa tms., mutta nekin maksavat vain pari euroa kuussa lisää. Silloin oltaisiin KYMMENESSÄ EUROSSA.

   Hiusten leikkuuseen saa menemään vaikka kuinka paljon, mutta halvimmat parturit maksavat vain 15euroa.

   Henkilökohtaisen hygienian lisäksi samoissa pikkusummissa pyöritään kun aletaan laskea kuukausikulutusta astianpesuaineeseen, tiskiharjaan, tiskirättiin, yleispuhdistusaineeseen, lattiamoppiin, imuriin, pölypusseihin, pyykinpesuaineeseen jne. Niihinkään ei NORMAALIKULUTUKSELLa saa menemään kuin kympin kuussa.

   Yhteenlaskettuna normaalin miehen kuukausikulutus:
   henkilökohtainen hygienia 10e
   parturi 15e
   tiskaus, pyykinpesu ja siivous 10e

   Yhteensä 35 euroa kuussa.

   Yksinasuvan toimeentulotuen perusosa on 497,29 e/kk

   Jäljelle jää ruokaan, vaatteisiin, puhelimeen jne. vielä 462e/kk. Eihän se niin paljon ole, että se riittäisi mihin vain. Mutta kyllä se kunnolliseen elintasoon riittää, jos osaa vähän elämäänsä suunnitella.


 • Tulee hyvin toimeen. Ollessani työtön jäi 4 viikoksi 140 euroa ja sillä ostin viinat ja tupakat eli Tallinna.

  • Kyl kyl. Tuo on kansainvalisesti tutkittu juttu moneen kertaan ,että Suomessa päivittäiseen elämiseen tarvitaan 970 e/kk,jotta kohtuullinen elämisen taso on mahdollista.Tuo on virallisesti määritelty köyhyysraja Suomessa .Tuonpäälle tulee asumisen kustannukset.

   Suomessa työmarkkinatuki alittaa tuon reilusti,sillä se on verottomana viitisen sataa. Tuossa punutaan netosta ei prutosta. Tuosta seikasta ,että suomessa ei sosiaalista turvaa ole hoidettu riittävällä tavalla ,joka turvaisi ihmisten peruturvat ihmioikeiuksia vastaavalla tavalla on Suomi saanut useita huomautuksia.

   https://ihmisoikeusliitto.fi/riittava-toimeentulo-on-ihmisoikeus-perusturvan-tasoa-on-nostettava/

   https://ihmisoikeusliitto.fi/euroopan-neuvostolta-kritiikkia-suomen-perusturvan-liian-alhaisesta-tasosta/

   https://yle.fi/uutiset/3-7797709


  • Anonyymi kirjoitti:

   Kyl kyl. Tuo on kansainvalisesti tutkittu juttu moneen kertaan ,että Suomessa päivittäiseen elämiseen tarvitaan 970 e/kk,jotta kohtuullinen elämisen taso on mahdollista.Tuo on virallisesti määritelty köyhyysraja Suomessa .Tuonpäälle tulee asumisen kustannukset.

   Suomessa työmarkkinatuki alittaa tuon reilusti,sillä se on verottomana viitisen sataa. Tuossa punutaan netosta ei prutosta. Tuosta seikasta ,että suomessa ei sosiaalista turvaa ole hoidettu riittävällä tavalla ,joka turvaisi ihmisten peruturvat ihmioikeiuksia vastaavalla tavalla on Suomi saanut useita huomautuksia.

   https://ihmisoikeusliitto.fi/riittava-toimeentulo-on-ihmisoikeus-perusturvan-tasoa-on-nostettava/

   https://ihmisoikeusliitto.fi/euroopan-neuvostolta-kritiikkia-suomen-perusturvan-liian-alhaisesta-tasosta/

   https://yle.fi/uutiset/3-7797709

   No mutta eihän tuollaista 970 euron tukisummaa voi mitenkään kustantaa! Minulla jää 2700 e/kk sairaanhoitajan palkasta käteen 1600 euroa/kk netto. AMK-koulutuksella ja täysillä työtunneilla. Siitä menee 700 euroa/kk asumiseen, mikä on Etelä-Suomessa vähän. Mitään asumistukia ei tietysti saa, koska palkkahan lasketaan bruttona. Eli 900 euroa/kk jää käteen asumiskulujen jälkeen. Miksi jollekin, joka ei tee mitään, pitäisi maksaa yhtä paljon, tai jopa enemmän kuin sellaiselle, joka tekee töitä? Mistä sellaiset rahat saadaan?

   Seuraavaksi voidaan sitten vain arvailla, mitä jää palkasta käteen lähihoitajalla, keittiöhenkilökunnalla tai muilla palvelualan työntekijöillä. Heitäkin on Suomessa todella paljon, jotka eivät saa 2700 euroa/kk bruttoa.

   Eli eiköhän Suomessa pitäisi ensin laittaa palkat kuntoon sellaiselle tasolle, että niistä jäisi käteen minimielintason verran edes niille, jotaka ovat töissä. Sitten voidaan alkaa laskea, paljonko palkkatason oikeasti pitäisi olla, jotta niistä kertyisi riittävästi veroja, jotta voi maksaa myös työtä tekemättömille reilun korvauksen.


  • Anonyymi kirjoitti:

   No mutta eihän tuollaista 970 euron tukisummaa voi mitenkään kustantaa! Minulla jää 2700 e/kk sairaanhoitajan palkasta käteen 1600 euroa/kk netto. AMK-koulutuksella ja täysillä työtunneilla. Siitä menee 700 euroa/kk asumiseen, mikä on Etelä-Suomessa vähän. Mitään asumistukia ei tietysti saa, koska palkkahan lasketaan bruttona. Eli 900 euroa/kk jää käteen asumiskulujen jälkeen. Miksi jollekin, joka ei tee mitään, pitäisi maksaa yhtä paljon, tai jopa enemmän kuin sellaiselle, joka tekee töitä? Mistä sellaiset rahat saadaan?

   Seuraavaksi voidaan sitten vain arvailla, mitä jää palkasta käteen lähihoitajalla, keittiöhenkilökunnalla tai muilla palvelualan työntekijöillä. Heitäkin on Suomessa todella paljon, jotka eivät saa 2700 euroa/kk bruttoa.

   Eli eiköhän Suomessa pitäisi ensin laittaa palkat kuntoon sellaiselle tasolle, että niistä jäisi käteen minimielintason verran edes niille, jotaka ovat töissä. Sitten voidaan alkaa laskea, paljonko palkkatason oikeasti pitäisi olla, jotta niistä kertyisi riittävästi veroja, jotta voi maksaa myös työtä tekemättömille reilun korvauksen.

   "Eli 900 euroa/kk jää käteen asumiskulujen jälkeen. Miksi jollekin, joka ei tee mitään, pitäisi maksaa yhtä paljon, tai jopa enemmän kuin sellaiselle, joka tekee töitä?"
   Ei pidä maksaa noin paljon, sillä laskelmasi meni vikaan. Tuo 970 e/kk tuolloin v. 2013 tarkoitti 50 % nettomediaanista, ja sillä on tarkoitus maksaa koko eläminen. Se siis sisältää asumiskulut, eli sinulla sitä vastaava tulo on 1.600 e/kk.

   Itselläni työmarkkinatuki ja asumistuki ovat yhteensä alle 770 e/kk, jolla maksan kaiken. Kohdallani sosiaaliturva on alle 40 % nettomediaanista.
   'Vähimmäistaso ei saisi missään tapauksessa alittaa 40 % mediaanitulosta eli toissa vuonna 776 euroa kuukaudessa.' https://yle.fi/uutiset/3-7797709

   Pitkäaikatyötön


 • Ei tietenkään tule 600€ kalliissa suomen maassa paitsi jossain vankilassa tai muussa vastaavassa laitoksessa, kannattaa alle tonnin tuloilla muuttaa Albaniaan siellä kyllä pärjää.

 • Mä luulen että se on paljon kiinni ruuasta. Jos ostaa suomalaista ruokaa tms tuotteita, niin eihän s´mikään raha sillon riitä. Suomlainen ruoka on ylihinnoiteltu ettei siihen ole edes varaa. Kun ostaa ulkolaista ruokaa, sitä saa lhes kolme samalla hinnalla kuin suomlaista. Sama on muissa tuotteissa. Suomi on hinnoitellut itsensä ulos.

  Suomalainen tuote ja ruoka ajaa ihmiset käyhyyteen jos ei osta ulkolaista. Itse en koskaan osta suomlaista. Olen jo parikymmentä vuotta ostanut vaan ulkolaista, ja kyllä sen huomaa hinnoissa.

  Ja toinen mikä on käyhdyttänyt suomlaisia on euro. Jos ei ole taskulaskinta ei voi ostaa kaikkea mitä haluaa. Euro näyttää niinhlavalta, mutta kun muutat markoksi, hämmästyt mikä se oikea hinta on todellisuudessa. Se on karmea huomata mitä voi joku maksaa euroissa. Ennen ostin aina farkut tilipäivnä, ne maksoi 150 mk, kun muutat ne euroiksi farkut maksaa yli 900 markkaa!!!! Kuvitelkaapa???? On vaattella hintaa! Ei mrkka aikana kukaan farkuista olisi maksanut 900 markkaa!!!

  Tai pelkkä omenakilo 3,50 e = 21 markkaa!!! Ei markka aikana kukaan hullu olisi maksanut 21 markkaa ompuista. Ulkolaiset omput maksaa 0,65 e/kg.

  • "Ennen ostin aina farkut tilipäivnä, ne maksoi 150 mk, kun muutat ne euroiksi farkut maksaa yli 900 markkaa!!!! "

   Kun minä ostin viimeksi farkut, ne maksoivat alennettuina noin 20 euroa. Alentamaton hinta muistaakseni 33 euroa.

   Pitkäaikatyötön


 • Saan nettona palkkaa noin 2800 euroa kuussa. Asun yksin rivitalossa. Omistusasunnon kuluina ovat vastike, johon lämmityskulut sisältyvät, taloussähkö, vesimaksu ja kotivakuutus. Auton saan asunnon yhteydessä olevaan katokseen. Minulla ei ole mistään velkaa.

  Ruoka, vaatteet, nettiyhteys, puhelin, hygienia yms. maksavat minulle noin 500 euroa kuussa. Tulisin siis hyvin toimeen toimeentulotuen perusosallakin. Onneksi minun ei tarvitse tyytyä siihen, vaan saan käyttää rahojani miten lystään.

  Käytän aika ison osan rahoistani kulttuuriin. Se on ihan ylimääräistä menoa, jonka itselleni suon. Joka kuukausi jää rahaa säästöön, vaikka käytän palveluja, matkustelen ja vaihdan auton uuteen parin vuoden välein. Auto on sellainen järkevä ja pienikulutuksinen. Jos pitäisin tärkeänä, voisin ostaa vaikka 50 000 euron Bemarin, mutta en osta sellaista, koska en tarvitse. Pakko on ollut sijoittaa rahaa, koska ei sitä kannata edes pitkäaikaissäästötilillä pitää.

  Ihan vain tiedoksi, että en ole edes rikas, vaan keskituloinen suomalainen. Todennäköisesti kuitenkin tavallista säästeliäämpi, vaikka kulttuuriharrastuksiin kuluukin monta satasta kuussa.

  • Virkistävä puheenvuoro tässä valittajien laumassa. Ymmärrän sanomasi siten, ettei rahaa ole pakko haaskata vaikka sitä sattuisi olemaankin. Järkevä käyttö on toinen juttu.
   Nettoeläkkeeni on hieman alle 1000€/kk. Oma asunto keskustassa. Ei ajokorttia joten ei ole autoakaan.
   Kulttuuritarpeeni tyydytän eläkeläiskerhon puitteissa. Myös sen järjestämillä, halvoilla teatteri- ja konserttimatkoilla.

   Matkustan halvalla. Nyt Espanjan suorat lennot 155,74€.
   Tuttavani keskustan asunnon hoitovastike on 52€/kk. Lisäksi tulevat sähkö ja vesi.
   Jouluviikko on kalliimpi mutta Keski-Euroopan itse valitut ja hankitut kaupunkipiipahdukset ovat halpoja.

   En ole koskaan säästänyt mutta kouluttamattoman ihmisen osa-aikaisesta työstä saadusta palkasta on aina jotain jäänyt kuluttamatta.
   Vuosittain on kuukausia jolloin kuukauden eläke ei riitä kustannuksiin vaan on turvauduttava puskuriin.

   Jouduin sairaseläkkeelle hieman yli 50 vuotisena, siis 20 vuotta sitten.
   Lääkkeeni ovat kokonaan korvattavia joten apteekkiin menee vuosittain alle 200€.
   En saa tukiaisia mutta jos minulle maksettaisi tuo 600€/kk asumis- yms. peruskulujen lisäksi, niin se riittäisi henkilökohtaisiin menoihini varsin hyvin.


 • Suomessa on sosiaalinen tuki ,moni osainen. Työttömyys turva eli liiton raha ei kuulu tuohon ,mutta jos ei sille pääse tai siltä putoaa on työmarkkinatuki se ns. Peruturva. Tuo on sitä pieni,että ei riitä elämiseen. Suomessa käytät käytännössä omat varat ,jonka jälkeen tulee harkinnanvarainen tuki ,jolloin on mahdollista saada lisä tukea laskuihin. tällöin puhutaan päivittäisistä menoista ja laskujen kattamisesta.

  Asumistuki on sitten eri juttu tuta voi hakea myös työssä olevat jotka eivät pärjää palkoilla :

  https://sosiaalivakuutus.fi/asumistuen-maksaminen-tyossakayville-yleistynyt/

  Sitä kuinka paljon tarvitaan elämiseen ei voi määrittää euroilla,vaan sen kautta mitä niillä euroilla saa. Sosiaalisen tuen täytyy myös olla riittävä takaaman elämisen tarpeet minimissään ja tuo kuinka paljon siihen tarvitaan riippuu siitä mitä eläminen maksaa Suomessa, ei siitä millä summalla jossain muualla tulee toimeen.

  • NIinhän niiden pitäisi, mutta kun ei ole sielläpäinkään. Vast oli telkussa ohjelma missä sanottiin että suomen sosiaaliturva on Romanian tasolla, eli alhaisin mitä voi olla. Silti suomi on kallis maa asua ja elää, tuet ei nouse samaan tahtiin kuin menot. Onhävettävää olla ja asua suomessa.
   Poliitikot ei tee mitään sen asian eteen vaikka ovat saaneet valituksia eulta. He vaan laskevat ihmisten tukia ja palkkoja mutta nostavat kuluja.

   Etuuet ja tuet pitäisi nostaa reilusti ainkin 2-3 sataa euroa jotta ihminen pärjäisi.

   Jopa työliset käyvät leipjonossa ja hakevat etuuksia ja tukia. Käsitämätöntä, ettei edes palkalla enää elä.
   Monet perheet hajoavat pakosti tai rahan takia. Kun asutaan erilleen, saa tukea ja heitä autetaan toisin kuin perheellisiä. Suomessa ei kannata asua perheenä heitä ei tueta, mutta eroperheitä tuetaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Suomi vihaa perheitä.

   Täällä päjrää kun pelaat jääkiekkoa , luistelet tyhmän kiekon perässä tai ajat autolla yhtä rataa ympäri!!! Siitä ei ole mitään iloa kelleen muulle kun sille ajajalle joka rikastuu vaan autoa ajaessa tai luistelee kiekon perässä kun pikkulapsi.
   Mutta jos olet sairaanhoitaja tai teet ihmisille ruokaa, ym jojoudut käymään leipäjonossa. Täysin väärin tuo palkkaus.tain hyvää muille ihmisille tai autat ja hoidat heitä, jotain tärkeää, olet käyhä ja kituutat leipäjonossa käyt ja tt tukea haet! Aivan outo tuo ajatusmaailma.


  • Anonyymi kirjoitti:

   NIinhän niiden pitäisi, mutta kun ei ole sielläpäinkään. Vast oli telkussa ohjelma missä sanottiin että suomen sosiaaliturva on Romanian tasolla, eli alhaisin mitä voi olla. Silti suomi on kallis maa asua ja elää, tuet ei nouse samaan tahtiin kuin menot. Onhävettävää olla ja asua suomessa.
   Poliitikot ei tee mitään sen asian eteen vaikka ovat saaneet valituksia eulta. He vaan laskevat ihmisten tukia ja palkkoja mutta nostavat kuluja.

   Etuuet ja tuet pitäisi nostaa reilusti ainkin 2-3 sataa euroa jotta ihminen pärjäisi.

   Jopa työliset käyvät leipjonossa ja hakevat etuuksia ja tukia. Käsitämätöntä, ettei edes palkalla enää elä.
   Monet perheet hajoavat pakosti tai rahan takia. Kun asutaan erilleen, saa tukea ja heitä autetaan toisin kuin perheellisiä. Suomessa ei kannata asua perheenä heitä ei tueta, mutta eroperheitä tuetaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Suomi vihaa perheitä.

   Täällä päjrää kun pelaat jääkiekkoa , luistelet tyhmän kiekon perässä tai ajat autolla yhtä rataa ympäri!!! Siitä ei ole mitään iloa kelleen muulle kun sille ajajalle joka rikastuu vaan autoa ajaessa tai luistelee kiekon perässä kun pikkulapsi.
   Mutta jos olet sairaanhoitaja tai teet ihmisille ruokaa, ym jojoudut käymään leipäjonossa. Täysin väärin tuo palkkaus.tain hyvää muille ihmisille tai autat ja hoidat heitä, jotain tärkeää, olet käyhä ja kituutat leipäjonossa käyt ja tt tukea haet! Aivan outo tuo ajatusmaailma.

   Suomessa ei ole sosiaaliturva mitään Romanian tasoa, mieti nyt vähän, jos tänne tullaa Romaniasta hakemaan tätä meidän sosiaaliturvaa.

   Suomihyvämaa


  • No miksi sitten täällä ihmiset näkee nälkää ja ovat köyhiä? Pakolaiset kantaa kaupasta krrikaupalla ruokaa ja tavaraa, mutta suomalainen hyvä kun saa maitopurkin kerran viikossa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   NIinhän niiden pitäisi, mutta kun ei ole sielläpäinkään. Vast oli telkussa ohjelma missä sanottiin että suomen sosiaaliturva on Romanian tasolla, eli alhaisin mitä voi olla. Silti suomi on kallis maa asua ja elää, tuet ei nouse samaan tahtiin kuin menot. Onhävettävää olla ja asua suomessa.
   Poliitikot ei tee mitään sen asian eteen vaikka ovat saaneet valituksia eulta. He vaan laskevat ihmisten tukia ja palkkoja mutta nostavat kuluja.

   Etuuet ja tuet pitäisi nostaa reilusti ainkin 2-3 sataa euroa jotta ihminen pärjäisi.

   Jopa työliset käyvät leipjonossa ja hakevat etuuksia ja tukia. Käsitämätöntä, ettei edes palkalla enää elä.
   Monet perheet hajoavat pakosti tai rahan takia. Kun asutaan erilleen, saa tukea ja heitä autetaan toisin kuin perheellisiä. Suomessa ei kannata asua perheenä heitä ei tueta, mutta eroperheitä tuetaan kaikilla mahdollisilla tavoilla. Suomi vihaa perheitä.

   Täällä päjrää kun pelaat jääkiekkoa , luistelet tyhmän kiekon perässä tai ajat autolla yhtä rataa ympäri!!! Siitä ei ole mitään iloa kelleen muulle kun sille ajajalle joka rikastuu vaan autoa ajaessa tai luistelee kiekon perässä kun pikkulapsi.
   Mutta jos olet sairaanhoitaja tai teet ihmisille ruokaa, ym jojoudut käymään leipäjonossa. Täysin väärin tuo palkkaus.tain hyvää muille ihmisille tai autat ja hoidat heitä, jotain tärkeää, olet käyhä ja kituutat leipäjonossa käyt ja tt tukea haet! Aivan outo tuo ajatusmaailma.

   "Poliitikot ei tee mitään sen asian eteen vaikka ovat saaneet valituksia eulta."

   EU ei ota kantaa sosiaaliturvaan, mutta Euroopan neuvoston sosiaalisten oikeuksien komitea ottaa. Neuvostossa on 47 jäsenvaltiota, EU:ssa 28.
   https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_neuvosto

   Pitkäaikatyötön


 • Jos et käsitä niin... sun olis hyvä käydä kouluja
  Ne lisää ihmisten kykyjä ymmärtää asioita kun kouluttaudut riittävästi asia selkenee sinullekkin.

 • Henkilö kuka kirjoitti pärjäävänsä 600 eur/kk ei varmastikaan maksa asumistaan tms. pakollisia menoja. Hän kyllä kirjoittikin käyttävänsä muiden maksamia palveluja. Useimmiten nämä 600 eurolla "pärjäävät" ovat maksaneet kuitenkin aikoinaan veroja ja ehkä vielä synnyttäneet veromaksajiakin tähän yhteiskuntaan.

  Jos vanhus kaupassa miettii ostaisiko maitoa vai leipää kun ei raha molempiin riitä, ei voi puhua hyvinvointiyhteiskunnasta eikä sosiaaliturvasta.

  • Turha meidän on valittaa, vanhempi sukupolvi on nähnyt sotaa ym. Meillä ei ole mitään kokemusta siitä.

   Tulojen mukaan jokainen täällä taapertaa. Suomessa on hyvät kirjastot, valistaa itseään. Kulttuuria.


  • Vanhusten rahat riittävät kyllä molempiin, leipään ja maitoon.

   Mikäli vanhus ei ole osannut hakea tukea Kelasta, häntä pitäisi opastaa. Mikäli vanhuksen aikuiset lapset ottavat hänen rahansa, pitäisi tehdä rikosilmoitus.

   Myös alkava tai oleva muistisairaus voi saada vanhuksen ajattelemaan sekavasti. Hän ajattelee, ettei ole varaa molempiin, leipään ja maitoon kuten sota-aikana. Tai ei kumpaankaan. Tai hän unohtaa kaupassa kokonaan mitä oli ostamassa. Ei muista mitä ruokaa kotona on kaapissa. Vanhus voi myös muutamalla kauppakäynnillä ostaa rahoillaan ruokaa paljon kaupasta. Niin paljon, ettei ehdi syödä niitä ennen pilaantumista. Eikä hänellä siten enää ole varaa ostaa ruokaa.

   Ei pidä aina ajatella, ettei ole varaa, vaan kysyä miksei ole. Mihin rahat menevät ja kuinka paljon on tulot. Kyse on vakavasta asiasta. Oman talouden hallinnasta. Useat vanhat ihmiset eivät enää ole kykeneviä hoitamaan itseään, omaa terveyttään, eivät myöskään raha-asioitaan. Vasta kun ne ovat rempallaan ehkä joku tekee jotain. Vanhat ihmiset ovat otollisia puhelinmyynnin kohteita. Tilaavat, kun tyrkytetään. Jättävät laskut maksamatta ja ovat pian vaikeuksissa. Kuinka monella mummolla ja vaarilla on viisi kännykkäliittymään, joita eivät pysty maksamaan eivätkä osaa edes peruuttaa? Tiedän monta tapausta.


 • Ota lääkkeet jos et ymmärrä :))

 • Jokaisen on elettävä oman budjettinsa ja elämäntilanteensa mukaan. Näin se vaan on. Oli tulot mitkä tahansa, niin elämisen laatu on paljon parempaa kuin koskaan. Jos menee huonosti, voi vain syyttää itseään - tai vaihtoehtoisesti tehdä asialle jotain parantavia toimenpiteitä.

  Jokaisen on tykönään valittava mihin rahansa laittaa oli sitä vähän tai paljon.

 • 600€/kk ja vähemmälläkin pärjää ihan hyvinkin aikansa. Siis pärjää aikansa varsinkin jos on ennen ollut paremmilla tuloilla tai on kaikenlaista jemmassa ja tärkeimmät kodinkoneetkin ostettuna ja kunnossa. Mutta jos 600€/kk tulotaso jatkuu pidempään niin hiipien se kurjistuminen siitä alkaa väistämättä tulla esiin.

 • Toki jos tuo 600€/kk on asumismenojen jälkeen kulutukseen niin pärjäileehän sillä varsinkin jos ei ole pahempia sairauksia ja liikuntakykyinen on.

 • Suomen köyhimmät elävät perustoimeentulotuen tasolla. Perustoimeentulohan on se, joka paikkaa tarvittaessa, jos eläke, työttömyysturva, asumistuki yms. ja joskus ikävä kyllä jopa palkka ovat niin pieniä, että tulotaso jää pelkästään niiden varassa alle perustoimeentulotuen tason.

  Perustoimeentulotuen tason pitäisi selvitä tällä esimerkillä:

  Yksinasuvalle aikuiselle pitää jäädä käteen vähintään 497,29 euroa kuussa sen jälkeen, kun seuraavat menot on maksettu:

  -kohtuulliset asumismenot (vuokra, vastike, taloussähkö, lämmityssähkö, omistusasunnon lämmityskustannukset, kotivakuutus, jätemaksut, vesimaksut, vuokra-asunnossa jopa saunamaksu)

  -julkisen terveydenhuollon kulut (sairaanhoidon kulut, lääkkeet, sairaalamaksut, Kela-taksit, ambulanssikuljetukset, fysioterapian omavastuut jne.)

  -lisäksi otetaan hyväksyttävinä menoina huomioon mm. tulonhakkimiseen tarvittava matkustuskustannus halvimman julkisen liikennevälineen mukaan tai jos sellaista ei ole käytettävissä, oman auton km-korvaus, lääkärin vahvistamat erityisruokavaliot yms.

  Ei huono systeemi! Näin taataan jokaisella käytännöss 500 euroa kuussa ruokaan, vaatteisiin, hygieniaan ja pikkumenoihin.

  P.S.

  Koska aina täällä vingutaan miten kauhean kallista asuminen on, niin tässä esimerkkejä Kelan mukaan kohtuullisista VUOKRAmenoista yksinasuvalle:

  Helsinki 694 euroa/kk + 21,60 euroa/kk vesimaksua
  Karkkila 524 euroa/kk + 21,60 euroa/kk vesimaksua

  https://www.kela.fi/documents/10180/0/Kelan rajat 2019_suomenkielinen.pdf/bb86a715-c03f-406c-b90f-f0be832524ba

  • Tuo laittaa juuri mietityttämään onko tuet liian korkeita.

   694 + 21,6 = 715,60 e

   Jotta saa ITSE maksettua kohtuulliset asumismenonsa ja toimeentulotuen 500e täytyy tienata nettona 1215,60e. Eli lähemmäs 2000e bruttona.

   Nostakaamme hattua omistusasujille. Heidän asumismenonsa jäävät paljon pienemmiksi kuin Kelan kohtuulliset asumismenot 715,60 e. Näin ollen he eivät käytä yhteiskunnan rahaa asumiseensa.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Tuo laittaa juuri mietityttämään onko tuet liian korkeita.

   694 + 21,6 = 715,60 e

   Jotta saa ITSE maksettua kohtuulliset asumismenonsa ja toimeentulotuen 500e täytyy tienata nettona 1215,60e. Eli lähemmäs 2000e bruttona.

   Nostakaamme hattua omistusasujille. Heidän asumismenonsa jäävät paljon pienemmiksi kuin Kelan kohtuulliset asumismenot 715,60 e. Näin ollen he eivät käytä yhteiskunnan rahaa asumiseensa.

   "Jotta saa ITSE maksettua kohtuulliset asumismenonsa ja toimeentulotuen 500e täytyy tienata nettona 1215,60e. Eli lähemmäs 2000e bruttona."
   No ei kai sentään. Eihän pienipalkkaisen veroprosentti muine kuluineenkaan siellä 40:n lähellä ole.

   "Nostakaamme hattua omistusasujille. Heidän asumismenonsa jäävät paljon pienemmiksi kuin Kelan kohtuulliset asumismenot 715,60 e. Näin ollen he eivät käytä yhteiskunnan rahaa asumiseensa."
   Kiitos hatunnostosta, mutta me 4 % työttömistä eli omistusasujat saatamme hyvinkin käyttää yhteiskunnan rahaa myös asumiseemme. Itsekin saan asumistukea.

   Pitkäaikatyötön


 • On ihana elää tätä aikaa, kun tuomitaan mammonanpalvonnasta, kuinka itsekukakin sen tekee. Jumalanarmosta on aihetta varoittaa. Tänäänkin niinkuin ennenkin.

 • On täällä katkeria ihmisiä liekö ovat työlisiä itsekkään.

  Hauska seurata tätä katkeruutta. Saa kyllä mojovat naurut päivittäin. Kumma vaan kun he itse eivät ryhdy työttömiksi, samat edut odottavat heitä myös, mutta pitää vaan katkerana huudella mitä suustaan tulee. Niin hauskaa lukea katkeria viestejä.

  Niitä oikein odottaa aina koska tulee seuraava.

  Luin jostain että se psyykkaavat itseään omassa työttömyydessä, että kuvittelevat olevansa töissä ja jopa uskovat itse siihen ja kun mollaa toista, niin tuntee itsensä paremmaksi.Lopulta he tekevät itsestään pellen ja idiootin.
  Pitää täysin paikkansa. Ei kukaan tervejärkinen puhu noin paljon pahaa kenestäkään oikesti ellei ole päässä vikaa.

  Meillehän tämä on hauskaa luettavaa, ja todellakin mojovat naurut.

  • Millähän koulutuksella ja analyysitaidoilla joku väittää muita täällä katkeriksi, mollaajiksi ja toisessa ketjussa vielä kateelliseksikin.

   Ei työttömyydessä ole mitään kadehdittavaa. Mutta se on väärin, jos oikeasti työkykyinen lusmuilee muiden kustannuksella.

   Jokainen lusmuilija on henkilökohtaisesti vastuussa Suomen taloudellisen tilanteen kurjistumisesta ja esim. vanhustenhoidon ala-arvoisesta laadusta.


  • Niinpäin se menee että tuntuu olevan katkeruutta olevan ihmisillä kun kirjoittaa nautin työttömyydestä ja ollut 28v työtön,-on vielä mummikin.
   Menee rannoille ottaan aurinkoa yms...


  • Anonyymi kirjoitti:

   Millähän koulutuksella ja analyysitaidoilla joku väittää muita täällä katkeriksi, mollaajiksi ja toisessa ketjussa vielä kateelliseksikin.

   Ei työttömyydessä ole mitään kadehdittavaa. Mutta se on väärin, jos oikeasti työkykyinen lusmuilee muiden kustannuksella.

   Jokainen lusmuilija on henkilökohtaisesti vastuussa Suomen taloudellisen tilanteen kurjistumisesta ja esim. vanhustenhoidon ala-arvoisesta laadusta.

   NO NIIN SIELTÄ SE TAAS TULI.

   Kyllä olette katkeria, juu enkä siis tajua miski minäkään, mutta katkeran suolaisia kannanottoja ovat. Hahaaa....

   "Mutta se on väärin, jos oikeasti työkykyinen lusmuilee muiden kustannuksella. " Niin, mutta kun sinä yleistät ja annat sen käsityksen että kaikki on! Et sano että pieni osa olisi lusmuja.
   Miksi yleistät ja annat sen käistyksen että takroitat kaikkia jokaista ihmistä??? Etttä saat enempi samonjalaisi viestejä tukemaan omaa käistystä. Mikä on väärä. Mutta täällähän aina haukutaan kaikki, paitsi oma itsensä, sen vuoksi tämä onkin aivan hauska palsta nauraa ja nauraa näitä vastauksia. Katkeruus paistaa . Niinpä miksi et ryhdy itse jos susta on kivan tuntuista elämä????

   Jokainen ihminen on velvollinen ja vastuussa myös toisesta ihmisestä, verojenmuodossa osallistuu lheidän hyvinvointiin. Mikä tekee erilaisen vanhusten, lasten, vammaisten sairaiden ym varattomuudesta? Älä nyt taas sano että työttömät on sitä ja tätä!!!! Että kaikki olisi!!!!

   Puhu oikeilla suhdanteilla, älä arvaa, älä oleta äläkä keksi omiasi. Puhu hienosäätöisesti, osasta sitä ihmisryhmää jota asia koskee. Ei sitä ole kuitenkaan kaikki.

   Kerro seuraavaksi että osa työttömistä on... osa vanhuksista on... osa vammaisista on.... silloin se on melko lähellä totuutta.

   Ellet halua kuulua siihen ryhmään joka katkeroituu ja jolle nauraetaan.

   Jos et muuta keksi ryhmy itse työttömäksi ja tunne se nahoissasi että olet luuseri ja loinen ym...ellet jo ole se, ja huudat vaan kun ei ole muuta tekemistä.


  • Anonyymi kirjoitti:

   Millähän koulutuksella ja analyysitaidoilla joku väittää muita täällä katkeriksi, mollaajiksi ja toisessa ketjussa vielä kateelliseksikin.

   Ei työttömyydessä ole mitään kadehdittavaa. Mutta se on väärin, jos oikeasti työkykyinen lusmuilee muiden kustannuksella.

   Jokainen lusmuilija on henkilökohtaisesti vastuussa Suomen taloudellisen tilanteen kurjistumisesta ja esim. vanhustenhoidon ala-arvoisesta laadusta.

   Tosiaan ei työttömyydessä eikä sen ylistämisessä ole mitään kadehdittavaa. Systeemin hyväksikäyttäjiä halveksin kuten rikollisia. Pitäisi saada rotia asiaan. Laiskottelijat töihin, vaikka miten pienellä palkalla.


  • Ei missään elämäntilanteessa ole ylistamistä eikä kadehdittavaa, ei missään. Kaikki käyttää systeemetä hyväksi oli tilanne mikä tahansa. Sen oppii eduskunnan työlisiltä, mitä enempi huijaat ja valehtelet ja käytät hyväksi, sitä enempi sulla on.
   Tosiaan, rikollisia he ovat eduskunnassa, heitä on seillä ja on tällä koko kansa on rikollista,halveksit siis itseäsikin. Huomaatko omat vikasi ja hyväksikäytön yhteiskuntaa vasgtaan? Et varmaan, mutta sitä teet, kaikki tekee. Eduskunta tekee sitä niin näkyvästi, kun eivä joudu siitä vastuuseen, mutta kansa tekee sitä piilossa kun pelkää takasinmaksua ja sanktioita.

   No menehän nyt hus hus laiskottelija töihim sieltä... täällä vaan lorvit ja haukut muita, samoista asioita kuin mitä teet itse!! heheeee....


 • Mä opiskelen 600 ecuu menee elämiseen, siihen vuokra päälle. Kun on ikuinen opiskelija niin sitä pitää opiskella.

  Tsuupidei.

 • Suomi on kallis maa. Nyt kun euro vielä nosti hintoja pilviin, niin ei täällä 9 e päiväkorvauksella elä kukaan, paitsi tuo postinpääjohtaja. Köyhät senkun lisääntyy kun palkkoja alennetaan 50 % niin heh heh vaan.... onko kiva onko?

 • Mitäs sitte kun tulee se 700 lasku?

 • Siten,että samaisesta summasta pitää elättää kolme kakaraa.Miehellä menee kaikki palkat lainoihin ja laskuihin ja velkoihin ja tietty omatkin laskut päälle vielä.Mitään muita sosiaalitukia kelasta tai sossuata emme saa,kun miehellä on NIIN iso palkka...Elämiseen viisihenkisellä perheellämme jää n.400e.kk.Tämä summa sisältää ruoat viidelle hengelle,vaatteet,hygienia,ym,ym,ym... Joskus rahaa jää vain puolet tuosta summasta.

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 47 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  137
  2355
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  60
  1504
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  739
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  39
  684
 5. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  11
  408