Hikoilu 6v

pelokas-äiti

Olenkohan oikealla palstalla....lapsi 6v.kainalot hikoilee,jalat.Hiukset rasvoittuu ja nyt myös mustapäitä leuassa.Endokrinologilla käyty,lisää tutkimuksia mm.ultra munasarjojen ja alavatsa,sekä jokin "rasituskoe" tai sinnepäin,laitetaan kanyyli ja tarkkaillaan jonkin hormoonin arvoa??Onkokokemusta????kertokaa....mikä hormooni kyseessä jne.

3

518

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veisin lapseni

      Jollekin lääkärille, jotka ovat lääketieteen lisäksi perehtyneet antioksidantteihin .

      Sieltä on moni ihminen saanut avun, jota ei ole saanut normaaleilla lääketieteellisin keinoin.

      Ihan vaan muistin virkistämiseksi kaukaa menneisyydestä muistatteko minkä taudin sai aikaan pelkästään C-vitamiinin puutos elimistössä?

    • puutoksien

      Aiheuttamista sairauksista.

      Keripukki http://fi.wikipedia.org/wiki/Keripukki

      "D-vitamiinin "uusia" terveysvaikutuksia

      D-vitamiinin riittävä saanti on yhdistetty perinteisesti kalsiumin ja luuston aineenvaihduntaan, mutta viimeaikaiset tutkimukset osoittavat D-vitamiinilla olevan laajempia vaikutuksia terveyteen: sydän- ja verisuonitaudit[1], syöpätaudit, MS-tauti, fibromyalgia, reumataudit, metabolinen oireyhtymä[2] ja tyypin 2 diabetes ym.[3][4]. Veren korkea D-vitamiinipitoisuus, etenkin alle 20-vuotiaana, voi vähentää 70 % MS-taudin riskiä verrattuna pieneen veren D-vitamiinipitoisuuteen[5]. Harvardin yliopiston tutkijat analysoivat veren D-vitamiinin määrän 257 henkilöltä, joille oli asetettu MS-diagnoosi vuosina 1992–2004. Korkea D-vitamiinipitoisuus osoittautui suojaavaksi tekijäksi.

      D-vitamiini voi vähentää riskiä sairastua tyypin 2 diabetekseen[6]. Kansanterveyslaitoksen tutkijat seurasivat 17 vuotta noin 4000 suomalaisen naisen ja miehen terveydentilaa. Niillä henkilöillä, joiden veressä oli eniten D-vitamiinia, oli 40 % pienempi sairastumisriski verrattuna niihin, joiden veressä vitamiinia oli vähiten.

      Maailman Terveysjärjestön (WHO:n) syöväntutkimuslaitos IARC Lyonissa analysoi 18 suurta D-vitamiinitutkimusta, joihin oli osallistunut 57311 ihmistä[7]. Heidän terveydentilaansa oli seurattu lähes kuusi vuotta. Sinä aikana 4 777 heistä kuoli. D-vitamiinia ravintolisänä käyttäneiden kuolleisuus oli kahdeksan prosenttia pienempi kuin muiden. D-vitamiinilisän päiväannos vaihteli 7,5:stä 50 µg:aan; keskimäärin se oli 14 µg. D-vitamiinilisää käyttävien ihmisten veressä oli 1,5–5,2 kertaa enemmän tätä vitamiinia kuin muilla[8].

      Lontoon King´s Collegessa tehdyn tutkimuksen mukaan D-vitamiini lisää keuhkoissa tulehdusta vaimentavan tulehdussytokiinin, interleukiini 10:n (IL10:n) tuotantoa. Silloin astman oireet vähenevät, jopa sellaisilla potilailla, joihin kortisoni (deksametasoni) ei ole tehonnut[9]. IL10 on geeni, joka koodaa pääasiassa monosyyttien – ja jossakin määrin T-lymfosyyttien – tuottamaa valkuaisainetta. Tällä sytokiinilla on monimuotoisia (pleiotrooppisia) vaikutuksia immuunijärjestelmän toiminnassa ja erityisesti tulehduksen vaimennuksessa. Astmapotilaan keuhkoissa vallitsee yhtäältä IL10:n puutetta ja toisaalta IL1:n ja IL8:n ylituotantoa, mikä lisää tulehdusta[10]. D-vitamiinin käyttö vähentää myös astmasumutteiden aiheuttamaa luukadon riskiä. Runsas D-vitamiinin saanti vähentää myös kalkin tarvetta; kalkkia ei silloin välttämättä tarvittane edes suositeltua 800 mg/vrk [11].

      Vanhusten D-vitamiinin puute on yleistä ja se saattaa lisätä ennenaikaisen laitoshoidon tarvetta[12]." Lue lisää...
      http://fi.wikipedia.org/wiki/D-vitamiini

      • edelliseen

        Laitan tänne nämä tiedot wikipediasta, jottei kukaan voi väittää näiden olevan mainosta ja markkikointia ja poistattaa viestiä sen perusteella.

        "Omega-3-rasvahapot ovat monityydyttymättömiä rasvahappoja, joiden hiiliketjun ensimmäinen kaksoissidos metyyliryhmän päästä laskettuna on kolmannessa hiili-hiili-sidoksessa. Ihminen ei pysty itse valmistamaan omega-3-rasvahappoja kehossaan, joten niitä on saatava ravinnosta tai ravintolisistä.

        Omega-3-rasvahappoihin kuuluvat:

        Dokosaheksaeenihappo, (DHA)
        Eikosapentaeenihappo, (EPA)
        Alfalinoleenihappo, (ALA)
        Eikosapentaeenihappoa (EPA) ja dokosaheksaeenihappoa (DHA) saa rasvaisesta kalasta, esimerkiksi lohesta, silakasta ja makrillista. EPA ja DHA ovat elimistölle erityisen tärkeitä. Alfalinoleenihappoa (ALA) saa tietyistä kasvikunnan tuotteista, kuten pellavaöljystä, rypsiöljystä, camelinaöljystä, soijasta ja saksanpähkinästä. Myynnissä on myös ravintolisäkapseleita, joissa on omega-3-rasvahappoa. Peruskalaöljyt sisältävät yleensä noin 12 % EPAa ja 18 % DHA:ta. Muita tyydyttymättömiä rasvahappoja on noin 35 % ja tyydyttyneitä rasvahappoja noin 30 %. Väkevöidyt kalaöljyt sisältävät enemmän EPAa ja/tai DHA:ta. Suomessa saa myös tyhjiötislauksella valmistettuja erikoiskalaöljyjä, kuten E-EPAa, joka sisältää EPAa 70 % tai 90 %, mutta ei lainkaan DHA:ta. Japanissa käytetään ja tutkitaan jopa 98-prosenttista E-EPAa.

        Esi-isiemme ravinnossa omega-6- ja omega-3-rasvahappoja lienee ollut yhtä paljonviite?, siis suhteessa 1:1, mutta länsimaisessa ravitsemuksessa suhdeluku on noussut rajusti, Yhdysvalloissa peräti 20:1:eenviite?. Keskivertosuomalainen saa 80 % omega-3:staan rypsiöljystä ja 20 % kalasta. Kasviöljyistä peräisin oleva omega-3-rasvahappo (ALA) on biologisesti heikkotehoisempaa kuin kalan omega-3:t, koska suurin osa ALAsta hapettuu ja vain keskimäärin 7–8 % siitä muuntuu elimistössä biologisesti aktiivisiksi omega-3:ksiviite?. Noin 3 % ALAsta muuntuu EPAksi ja 0–9 % DHA:ksi [1] [2] [3]. Runsas LA:n (omega-6) saanti vähentää entisestään ALAn muuntumista EPAksi ja DHA:ksi. Tästä syystä ALA ei näytäkään tuottavan yhtä hyviä tuloksia esimerkiksi sydän- ja verisuonitaudeissa kuin EPA ja DHA [4] [5] ja niin muodoin sydän- ja verisuonitautien sekä mielenterveysongelmien ehkäisyyn ja hoitoon suositellaan mieluummin kalan kuin kasviöljyjen omega-3-rasvahappoja [6] [7] [8] [9]

        Terveysvaikutukset

        Omega-3- ja omega-6-rasvahapot ovat välttämättömiä aivojen normaalille kehitykselle ja toiminnalle, mutta monesti ne puuttuvat nykyajan ruokavaliosta. Niitä esiintyy kaloissa ja äyriäisissä sekä joissakin pähkinöissä ja siemenissä sekä vihreissä lehtivihanneksissa. Kaikki ihmiset tarvitsevat riittävän määrän näitä tyydyttymättömiä rasvahappoja sekä aivojen toimintaa että fyysistä terveyttä varten.

        Psyyke
        Yhdysvaltain Psykiatriliitto suosittaa omega-3-rasvahappojen käyttöä ruoan lisänä masennuksen ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön ehkäisyssä ja hoidossa [10]. Omega-3-rasvahapoilla on joissakin tutkimuksissa todettu positiivisia myös oppimisvaikeuksiin, keskittymiskykyyn, muistiin, ADHD-oireisiin [11] [12] [13]ja Alzheimerin tautiin [14].

        Vaikutus oppimisvaikeuksiin on kiistelty, mutta viime aikaisten tutkimusten mukaan rasvahappovalmisteet eivät auta lukivaikeuksissa [15]. Jyväskylän alueella 3-6-luokkalaisille tehdyssä tutkimuksessa havaittiin, että rasvahappoja saaneen ryhmän kehitys ei poikennut plaseboryhmästä.[16]

        Sydänterveys
        Omega-3-rasvahappojen on osoitettu alentavan verenpainetta, vähentävän sydämen rytmihäiriöitä ja lisäävän veren juoksevuutta. EPA-rasvahappo alentaa erityisesti kohonnutta veren triglyseridiä. Peruskalaöljyjen vaikutus sydän- ja verisuoniterveyteen on kiistetty [17], mutta sitä vastoin uusien etyyliesteröityjen kalaöljyjen myönteinen vaikutus on kiistaton. Kalaöljyn omega-3:rasvahapot inkorporoituvat sydänlihassolujen kalvoille arakidonihapon kustannuksella [18] ja lisäävät siten sydänsolujen omega-3-indeksiä, mikä puolestaan ehkäisee sydäntauteja ja parantaa jo sairastuneiden ennustetta[19] Ennusten paraneminen näyttää korreloivan hyvin omega-6-rasvahappoihin kuuluvan arakadonihapon ja EPA:n suhteeseen veressä: Mitä pienemmäksi suhde alenee kalaöljyllä, sitä parempi on sydänpotilaan ennuste[20]

        Etyyliesteröityjä kalaöljyn omega-3-rasvahappoja tutkitaan eritoten kardiologiassa ja psykiatriassa. Maailman laajin kalaöljytutkimus, JELIS, johon osallistui lähes 5 vuotta yli 18 600 henkilöä, tehtiin EPA-rasvahapon etyyliesterillä eli E-EPAlla. Koehenkilöt käyttivät kaikki kolesterolia alentavia statiineja, ja puolet heistä sai niiden lisäksi E-EPAa 1800 mg/vrk. E-EPAa saaneiden sydänkohtaukset vähenivät vaikuttavuusjakson aikana 19 % ja rintakipukohtaukset (angina pectoris) 24 % verrattuna koehenkilöihin, jotka saivat pelkästään statiineja.[21]

        Diabetes
        Omega-3-rasvahapot, myös ALA, näyttävät olevan eduksi myös diabeteksen ja sen liitännäistautien ehkäisyssä ja hoidossa. Omega-3 voi ravintolisänä ehkäistä tyypin 1 diabetesta vähentämällä autovasta-aineita.[22] Amerikkalaisessa aineistossa diabeettiseen neuropatiaan sairastuneiden diabeetikkojen ALAn päivittäinen saanti oli merkittävästi vähäisempää (1.25 ± 0.07 g) kuin muiden diabeetikkojen (1.45 ± 0.05 g). [23] E-EPA taas vähentää diabeetikkojen veritulppataipumusta [24] sekä sydän- ja verisuonitaudin "uusia" riskitekijöitä [25] ja suojaa munuaisia [26]

        Yhteenveto

        Omega-3-rasvahapot ovat:

        tärkeitä sydämelle ja verenkierrolle.
        pitävät verisuonet kimmoisina ja pehmeinä (poistaa rasvakertymiä verisuonista).
        tärkeä aivoille ja mielenterveydelle.
        hyvät silmille ja näölle.
        niillä on hyvä vaikutus ihoon ja niveliin.
        Katso myös
        Monityydyttymätön rasvahappo
        E-EPA

        Viitteet

        ↑ Goyens PL, Spilker ME, Zock PL et al. Conversion of {alpha}-linolenic acid in humans is influenced by the absolute amounts of {alpha}-linolenic acid and linoleic acid in the diet and not by their ratio. Am J Clin Nutr. 2006 Jul;84(1):44-53 Free Full Text
        ↑ Willams CM, Burdge G. Long-chain n-3 PUFA: plant v. marine sources. Proc Nutr Soc. 2006;65(1):42-50. Review.PubMed
        ↑ DeFilippis AP, Sperling LS. Understanding omega-3's. Am Heart J. 2006;151(3):564-70 Full Free Text
        ↑ Goyens PL, Mensink RP. Effects of alpha-linolenic acid versus those of EPA/ /DHA on cardiovascular risk markers in healthy elderly subjects. Eur J Clin Nutr. 2006 Feb 15 PubMed
        ↑ Wang C, William S Harris WS, Mei Chung M et al .n–3 Fatty acids from fish or fish-oil supplements, but not linolenic acid, benefit cardiovascular disease outcomes in primary- and secondary-prevention studies: a systematic review. Am J Clin Nutr 2006 84: 5-17 Abstract
        ↑ Deckelbaum RJ, Akabas SR n–3 Fatty acids and cardiovascular disease: navigating toward recommendations Am J Clin Nutr 2006 84: 1-2 Full Free Text
        ↑ Hibbeln JR, Nieminen LRG, Blasbalg TL. Healthy intakes of n–3 and n–6 fatty acids: estimations considering worldwide diversity. Am J Clin Nutr 2006 83: 1483S-1493S Full Free text
        ↑ Hallahan B, Garland MR. Essential fatty acids and mental health. British Journal of Psychiatry.2005;186:275–277 Full Free Text
        ↑ Parker G, Gibson NA, Brotchie H et al. Omega-3 fatty acids and mood disorders. American Journal of Psychiatry 2006;163(6):969-78 Free Full Text
        ↑ Freeman M, Hibbeln JR, Wisner KL, et al. Omega-3 fatty acids: evidence basis for treatment and future research in psychiatry. Journal of Clinical Psychiatry. 2006;67(12):1954-67 Free Full Text
        ↑ Fish oil helps attention deficit in children University of South Australia and CSIRO Nutrition Press Release
        ↑ Johnson M, Östlund S, Fransson G, Kadesjö B, Gillberg C. Omega-3/omega-5 fatty acids for attention-deficit/hyperactivity disorder. A rabndomized placebno-controlled trial in children and adolescents. 19th Annual CHADD International Conference, November 7-10, 2007 Washington. Journal of Attention Disorders [Raportti lähetetty julkaistavaksi]
        ↑ Sorgi PJ, Hallowell EM, Hutchins HL, Sears B. Effects of an open-label pilot study with high-dose EPA/DHA concentrates on plasma phospholipids and behavior in children with attention deficit hyperactivity disorder. Nutrition Journal 2007;(6)16 doi:10.1186/1475-2891-6-16 Free Full Text pdf
        ↑ Ma QL, Teter B, Ubeda OJ, et al. Omega-3 fatty acid docosahexaenoic acid increases SorLA/LR11, a sorting protein with reduced expression in sporadic Alzheimer's disease (AD): relevance to AD prevention. J Neurosci. 2007 Dec 26;27(52):14299-307 PubMed
        ↑ Austin, P. (2007): Huuhaata oppimisen vaikeuksiin. Helsingin Sanomat 15.5.2007, Tiede & Luonto D2
        ↑ Child: Care, Health and Development -lehti, Leila Kairaluoma, Vesa Närhi, Timo Ahonen, Jari Westerholm ja Mikko Aro Niilo Mäki Instituutista.
        ↑ Helena Gylling. Välttämättömät rasvahapot ja sydänterveys. Pääkirjoitus. Suomen Lääkärilehti 2006;18:1961
        ↑ Metcalf RG, James MJ, Gibson RA, J, et al. Effects of fish-oil supplementation on myocardial fatty acids in humans Am J Clin Nutr 2007 85: 1222-1228 Abstract
        ↑ von Schacky C, Harris WS. Cardiovascular risk and the omega-3 index. J Cardiovasc Med (Hagerstown). 2007;8 Suppl 1:S46-9 PubMed.
        ↑ Jabbar R, Saldeen T. A new predictor if risk för cardiac sudden death. Upsala Journal Med Sci 2006;1112)169-78 http://www.ujms.se/abstract.xsql?dbid=33 Abstract].
        ↑ Yokoyama M, Origasa H, Matzunaki M. et al. Effects of eicosapentaenoic acid on major coronary events in hypercholesterolaemic patients (JELIS): a randomized open-label, blinded endpoit analysis. The Lancet 2007;369:1090-8 Abstract.
        ↑ Duodecimin terveysuutinen.
        ↑ Min Tao, Margaret A. McDowell, Sharon H. Saydah, and Mark S. EberhardtRelationship of Polyunsaturated Fatty Acid Intake to Peripheral Neuropathy Among Adults With Diabetes in the National Health and Nutrition Examination Survey (NHANES) 1999–2004. Diabetes Care 2008 31: 93-95 Abstract
        ↑ Westerveld HT, de Graaf JC, van Breugel HH, et al. Effects of low-dose EPA-E on glycemic control, lipid profile, lipoprotein(a), platelet aggregation, viscosity, and platelet and vessel wall interaction in NIDDM. Diabetes Care. 1993; 16(5) 683-688 Abstract
        ↑ Satoh N, Shimatsu AS, Kotani, K et al. Purified Eicosapentaenoic Acid Reduces Small Dense LDL, Remnant Lipoprotein Particles, and C-rective Protein in Metabolic Syndrome Diabetes Care 2007;30: 144-146 Free Full Text
        ↑ Shimizu H, Ohtani K, Tanaka Y, et al. Long-term effect of eicosapentaenoic acid ethyl (EPA-E) on albuminuria of non-insulin dependent diabetic patients. Diabetes Research and Clinical Practice 1995;28(1):35-40 PubMed. Lue lisää....
        http://fi.wikipedia.org/wiki/Omega-3-rasvahapot


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. R.I.P Marko lämsä

      Luin just netistä suru uutisen että tangokuningas Marko Lämsä On menehtynyt viikonloppuna Tampereella. Niin nuorikin vi
      Tampere
      62
      4312
    2. Vappu terveiset kaivatullesi

      otetaan vappu terveisiä vastaan tähän ketjuun kaivatullesi !!! 🍾🥂🎉🌻🔥🧡🧡
      Ikävä
      155
      1813
    3. Tangokuningas Marko Lämsä, 47, on kuollut

      Taas yksi melko nuori artisti lopetti lauleskelut lopullisesti. https://www.is.fi/viihde/art-2000011200979.html
      Maailman menoa
      14
      1523
    4. Puskaradio huutaa

      Nuori tyttö oli laittanut päivityksen että pitämällä joku itsensäpaljastaja. Kuka tämä on? Varoittakaa lapsia !
      Suomussalmi
      38
      1287
    5. Miksi aina vain seksiä?

      Kertokaas nyt mulle, että onko tämä joku normojen ihan oma juttu, että seksiä pitää pohtia joka välissä, siitä pitää jau
      Sinkut
      168
      1073
    6. Kerro kiva muisto

      Kaivatustasi
      Ikävä
      58
      919
    7. Vieläkin jaksaa

      naurattaa. 😆 🐽🐷🤣 M - N
      Ikävä
      78
      904
    8. Martinalta vakava ulostulo

      Seiska: Martinalta vakava ulostulo. Olipa raflaava otsikko mustalla pohjalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      833
    9. Hei rakas A,

      olinko silloin julma sinua kohtaan? Jos, niin anna anteeksi, yritin vain toimia oikein. Olen pahoillani, edelleenkin, en
      Ikävä
      54
      821
    10. Kyllä sitä on tyhmä

      Ettei aikoinaan sua ottanut. Huomenta❤️
      Ikävä
      39
      791
    Aihe