Uskova 1.lle

Sirkka-Iita

Se ihminen, joka on Pyhän Henken johdatuksessa, ei tarvitse ottaa syyttähengen alaiselta mitään ohjeita. Jumala on suurempi kuin sinä ja sinun syyttäjähenkesi. Sinun kaikki keskustelusi ovat lahkolaisvihan täyteisiä. Sinä et katso ihmiseen, etkä Kristukseen, vaan perustelet oman lahkosi näkökulmasta asioita. Tiedtäkö, että sinun puheesi on katkeraa toisen väheksymistä, vaikka Jumalan edessä on vain kahden laisia ihmisiä: On vain "syntisiä ja armahdettuja´syntisiä." Yksikään ei ole pelastettu paremman helvetti oppinsa tähden, tai minkään oman tekonsa vuoksi, vaan Jumalan armosta, Jeesuksen Kristuksen ansion tähden. Tiedätkö, että; "ellensapattia" ei ole olemassakaan, se on vain sinun kieroiutuneen ja ilkeän mielikuvituksesi tuote, jolla haluat halveksia heitä, jotka ovat tämän asian raamatusta ymmärtäneet oikein: Sillä on olemassa vain yksi Jumalan PYHITTÄMÄ pyhäpäivä: Sapatti. Ja IHMISKÄSKY sununtai. Ja ihmiskäsky sunnuntai: Jolta puuttuu JUMALAN PYHITYS.

69

828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MTV:stä tuttu

      1.Kuningasten kirja: 18:21 Ja Elia astui kaiken kansan eteen ja sanoi: "Kuinka kauan te onnutte molemmille puolille? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä; mutta jos Baal on Jumala, seuratkaa häntä." Eikä kansa vastannut hänelle mitään.

    • Deliina

      Kukas semmosen luulon advareille antanut? nimeoomaan lepopäivän voi pitää minä päivänä tahansa, mukava tietenki sunnuntaina- Jeesuksen ylösnousemuspäivänä. Juutalaisten kansalliseen luonteeseen kuului/kuuluu sapatti, jonka Jumala antoi heile ja sapatilla on monia vertauskuvallisia tarkotuksia.heprealaikirje kirjottaa kuinka.."eivät sapatin lepoon päässeet..." eli sapatti oli varjo tulevasta syntien anteeksisaamisen rauhasta Kristuksessa, sydämissämme. Meitä ei ole kutsuttu elämään vanhassa liitossa- meidän pakanoiden Uusi elämä alkaa Jeesuksen täytetystä ristintyöstä. ei palaamisella juutalaisiin sapatti sääntöihin. Lepopäivä on 10 käskyssä, mutta ei semmoisena meille tarkoitettuna kuin juutalaisten sapatti. tarviimme uudessa liitossa Pyhää Henkeä ymmärtämään tätä uutta liittoa, ja mikä merkitys 10 käskyllä on, emme elä enää lain kirjaimessa vanhan liiton alla, vaan Pyhässä Hengessä tulkiten 10 käskyäkin Jeesuksen valossa. Mikä vanhassa liitossa oli varjoa,kuvia, täyttyi Kristuksessa.

      • eepu*

        Kol.2:16 -korjattu käännös kuuluu; "Älköön siis kukaan teitä tuomitko syömisestä tai juomisesta, älköön myös minkään juhlan tai uudenkuun sapatin johdosta." "Jotka ovat vain tulevaisten varjo"...(Kol.2:16-17) -- MUTTA Jumalan asettama SAPATTI/sapatinpäivä KATSOO taakse LUOMISEEN, -- se ei siis voi olla ”tulevaisten varjo”!! * ja Oikea Sapatinaika on pe. illasta - la. iltaan! - SAPATTI alkaa päivämäärärajalta (180° pituuspiiriltä) perjantaina auringon laskiessa normaaliaikaan klo 18.00! Jumala sanoo Sapatistaan: ".. SAPATTINI MINÄ annoin heille, olemaan MERKKINÄ MINUN ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että MINÄ olen HERRA, joka pyhitän heidät. " .. pyhittäkää MINUN SAPATTINI; ne olkoot merkkinä välillämme, MINUN ja teidän, että tulisitte tietämään, että MINÄ olen HERRA, teidän JUMALANNE." (ks. Hes.20.Luku)! * Ystävällisesti Siunausterveisin Totuuden etsijöille minulle niin Rakkaassa Voittoisassa ja Voimallisessa י ה וֹ שׁ ﬠ JAH SHUAN (Ilm.14:1) MESSIAAN Armollisessa ja Pyhässä Nimessä eepu * Jk.: AINOANA, joka kastaa uskonmukaisesti Suomessa: http://suomi24kristinuskomme.foorumit.fi/viewtopic.php?f=2&t=2&sid=d08e8a004ca6d4bd53e3245b647d34c7 Ja sitten/nyt kun .."OLETTE SYNNISTÄ VAPAUTETUT - on teidän hedelmänne PYHITYS - KRISTUKSEN kaltaisuus"! ”Siis, jos joku on KRISTUKSESSA, niin hän on UUSI LUOMUS; se, mikä on vanhaa, on kadonnut, katso, uusi on sijaan tullut.” (2.Kor.5:17). Joko sinä omistat ”uudenluomuksen”? * ♥ MARANATA! ♥    


      • seitsemännen päivän jo luomistyönsä pääteeksi LEPOPÄIVÄKSI: Jeesus sanoi että SE ON IHMISTÄ varten! Jumala PYHITTI ja siunasi seitsemännen päivän LEPOPÄIVÄKSI! Ja se on Raamatun mukaan meidän lauantai, eikä sunnuntai, joka on raamatunmukaan viikon ensimäinen päivä ja vaikka se on Jeesuksen ylösnousemus päivä, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan siunaamaa PYHÄ-PÄIVÄÄ/lepopäivää./ Vain se, minkä Jumala on PYHITTÄNYT, voi olla PYHÄ. Ihmisten pyhitys ei muuta mitään päivää pyhäksi. Keskiviikkokaan ei ole oikeasti torstaina vaan keskellä viikkoa, kuten nimikin sanoo. Siis: Sun.=viik. 1 päiv. Maan.=viik. 2 päiv. Tiist.=viik. 3 päiv. Keskiviikko.=viik. 4 päiv. Torst.= viik.5 päiv. Perj.=viik.6 päiv. Lauantai, eli Sapatti.= viik. 7 päivä. Vaikka osassa eurooppaa muutettiin 1973 viikojärjestystä, niin, että sunnuntai ei olekkaan enää viikon ensimäinen päivä, kuten Raamatun Sana osoittaa, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan PYHITTÄMÄÄ lepopäivää, eli sapattia. Päinvastoin se todistaa raamatun mukaan siitä, että ihmiset ovat muuttaneet AJAT ja LAIT! Elämme siis jo todella lopunaikaa, jota tämä varoitus koskee. Jes. 24:5 24:5 "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton."


      • Sapattiläksytys ei rajoitu a-kirkon holveihin, vaan tämä palstakin on sitä täynnä. Jes. 28:10 Käsky käskyn päälle, käsky käskyn päälle, äksy läksyn päälle, läksy läksyn päälle, milloin siellä, milloin täällä!" - He toimivat valkeuden enkeleinä toisissa viesteissään, kerjäten hyväksyntää lihalleen. Sitten hyökkäävät toisissa viesteissä verisesti. Jeesuksen odotuksen petttymykset kaiketi heidät tekee riidanhaastajiksi. V. 1844, 1845, 1914 (toisen haaran, jehovalaisuuden toimesta), 1970-luvullakin, petyttiin. Ja heidän Jeesuksensa mukamas viipyy siksi, että ei kylliksi vielä ole toitotettu sapatin puolesta sunnuntaita vastaan. Luuk. 12:45 Mutta jos palvelija sanoo sydämessään: 'Herrani tulo viivästyy', ja rupeaa lyömään palvelijoita ja palvelijattaria sekä syömään ja juomaan ja päihdyttämään itseänsä, Palstalla koetaan vainoksi se, jos on eri mieltä. Mutta varmasti oikeaa odotusta on palveleminen Hengessä ja totuudessa, vilpittömin sydämin. Ei jakamalla Herran kansa oikeisiin sapatisteihin ja vääriin lepopäivän viettäjiin tai helvettitietoisiin ja helvettitiedottomiin. Kenties alex ja sirkka-iita olisivat valmiit vainoissa ilmiantamaan kaikki ne, jotka käyvät sunnuntaina kirkossa ja ne, jotka eivät hyppää yli helvetti-kohtia, kun Jeesuksen sanoista saarnaavat. 1. Piet. 1:22 Puhdistakaa sielunne totuuden kuuliaisuudessa vilpittömään veljenrakkauteen ja rakastakaa toisianne hartaasti puhtaasta sydämestä, OIKEA TUTKIVA TUOMIO AUTTAA VALMISTAUTUMAAN VAINOIHIN JA VALVOMAAN Tutkimus on nyt ja tutkivan armahtaminen: 1. Kor. 11:31 Jos me itse tutkisimme itseämme, emme joutuisi tuomittaviksi. Ja lopun tiedämme ... Dan 12:2-3 2 Monet maan tomussa nukkuvista heräävät, toiset ikuiseen elämään, toiset häpeään ja ikuiseen kauhuun. [2. Makk. 7:9; Matt. 25:46] 3 Oikeat opettajat loistavat niin kuin säteilevä taivaankansi, ja ne, jotka ovat opastaneet monia vanhurskauteen, loistavat kuin tähdet, aina ja ikuisesti. [Dan. 11:33 | Viis. 3:7; Matt. 13:43] Menkäämme itseemme ja nöyrtykäämme Herran edessä! Antti


      • ihmiskäsky,

        joka tulee raamatun ulkopuolelta. Onko Jeesus sinulle varjo? Hän on tänääkin sapatin Herra. Ylösnoussut Vapahtaja on se joka voi rauhan tuoda ihmisille. Sapatti ei ole milloinkaan antantut syntejä anteeksi, että olet erehtynyt pahemman kerran. Rauhan on jättänyt Jeesus, ei sapatti, ei, ei. Synti on esteenä rauhalle ja tietysti se on myös sapatin rikkominen, joka tuo rauhattomuuden, kun ei ole ihminen tehnyt parannusta.


      • toistaa >>>
        Sirkka-Iita kirjoitti:

        seitsemännen päivän jo luomistyönsä pääteeksi LEPOPÄIVÄKSI: Jeesus sanoi että SE ON IHMISTÄ varten! Jumala PYHITTI ja siunasi seitsemännen päivän LEPOPÄIVÄKSI! Ja se on Raamatun mukaan meidän lauantai, eikä sunnuntai, joka on raamatunmukaan viikon ensimäinen päivä ja vaikka se on Jeesuksen ylösnousemus päivä, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan siunaamaa PYHÄ-PÄIVÄÄ/lepopäivää./ Vain se, minkä Jumala on PYHITTÄNYT, voi olla PYHÄ. Ihmisten pyhitys ei muuta mitään päivää pyhäksi. Keskiviikkokaan ei ole oikeasti torstaina vaan keskellä viikkoa, kuten nimikin sanoo. Siis: Sun.=viik. 1 päiv. Maan.=viik. 2 päiv. Tiist.=viik. 3 päiv. Keskiviikko.=viik. 4 päiv. Torst.= viik.5 päiv. Perj.=viik.6 päiv. Lauantai, eli Sapatti.= viik. 7 päivä. Vaikka osassa eurooppaa muutettiin 1973 viikojärjestystä, niin, että sunnuntai ei olekkaan enää viikon ensimäinen päivä, kuten Raamatun Sana osoittaa, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan PYHITTÄMÄÄ lepopäivää, eli sapattia. Päinvastoin se todistaa raamatun mukaan siitä, että ihmiset ovat muuttaneet AJAT ja LAIT! Elämme siis jo todella lopunaikaa, jota tämä varoitus koskee. Jes. 24:5 24:5 "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton."

        Teidän tapanne tulkita Raamattua ei edesauta keskustelua. Kukaan rehellinen ei ryhdy keskustelemaan kanssanne vääryyden ehdoilla mistään asiasta. Adventismi on oppi, joka on vääristellen tulkittua Raamattua niinkuin jehovillakin. Adventistin ja jehovatodistajan kanssa keskustelu on yhtä hedelmätöntä.


      • huh...
        Sirkka-Iita kirjoitti:

        seitsemännen päivän jo luomistyönsä pääteeksi LEPOPÄIVÄKSI: Jeesus sanoi että SE ON IHMISTÄ varten! Jumala PYHITTI ja siunasi seitsemännen päivän LEPOPÄIVÄKSI! Ja se on Raamatun mukaan meidän lauantai, eikä sunnuntai, joka on raamatunmukaan viikon ensimäinen päivä ja vaikka se on Jeesuksen ylösnousemus päivä, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan siunaamaa PYHÄ-PÄIVÄÄ/lepopäivää./ Vain se, minkä Jumala on PYHITTÄNYT, voi olla PYHÄ. Ihmisten pyhitys ei muuta mitään päivää pyhäksi. Keskiviikkokaan ei ole oikeasti torstaina vaan keskellä viikkoa, kuten nimikin sanoo. Siis: Sun.=viik. 1 päiv. Maan.=viik. 2 päiv. Tiist.=viik. 3 päiv. Keskiviikko.=viik. 4 päiv. Torst.= viik.5 päiv. Perj.=viik.6 päiv. Lauantai, eli Sapatti.= viik. 7 päivä. Vaikka osassa eurooppaa muutettiin 1973 viikojärjestystä, niin, että sunnuntai ei olekkaan enää viikon ensimäinen päivä, kuten Raamatun Sana osoittaa, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan PYHITTÄMÄÄ lepopäivää, eli sapattia. Päinvastoin se todistaa raamatun mukaan siitä, että ihmiset ovat muuttaneet AJAT ja LAIT! Elämme siis jo todella lopunaikaa, jota tämä varoitus koskee. Jes. 24:5 24:5 "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton."

        Voi sinua Iita reppana! Onko viikonpäiville nimet antanut tärkeäkin henkilö vai miksi keksiviikon pitäisi olla keskellä viikkoa? Missä raamatussa on sellainen kohta, jossa sanotaan sunnuntain olevan viikon ensimmäinen päivä?


      • kirjoita
        Sirkka-Iita kirjoitti:

        seitsemännen päivän jo luomistyönsä pääteeksi LEPOPÄIVÄKSI: Jeesus sanoi että SE ON IHMISTÄ varten! Jumala PYHITTI ja siunasi seitsemännen päivän LEPOPÄIVÄKSI! Ja se on Raamatun mukaan meidän lauantai, eikä sunnuntai, joka on raamatunmukaan viikon ensimäinen päivä ja vaikka se on Jeesuksen ylösnousemus päivä, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan siunaamaa PYHÄ-PÄIVÄÄ/lepopäivää./ Vain se, minkä Jumala on PYHITTÄNYT, voi olla PYHÄ. Ihmisten pyhitys ei muuta mitään päivää pyhäksi. Keskiviikkokaan ei ole oikeasti torstaina vaan keskellä viikkoa, kuten nimikin sanoo. Siis: Sun.=viik. 1 päiv. Maan.=viik. 2 päiv. Tiist.=viik. 3 päiv. Keskiviikko.=viik. 4 päiv. Torst.= viik.5 päiv. Perj.=viik.6 päiv. Lauantai, eli Sapatti.= viik. 7 päivä. Vaikka osassa eurooppaa muutettiin 1973 viikojärjestystä, niin, että sunnuntai ei olekkaan enää viikon ensimäinen päivä, kuten Raamatun Sana osoittaa, niin ei se, eikä mikään tee siitä Jumalan PYHITTÄMÄÄ lepopäivää, eli sapattia. Päinvastoin se todistaa raamatun mukaan siitä, että ihmiset ovat muuttaneet AJAT ja LAIT! Elämme siis jo todella lopunaikaa, jota tämä varoitus koskee. Jes. 24:5 24:5 "Maa on saastunut asukkaittensa alla, sillä he ovat rikkoneet lait, muuttaneet käskyt, hyljänneet iankaikkisen liiton."

        Jer. 17:24     "Jos te nyt kuulette minua, sanoo Herra -- jos ette tuo sapatinpäivänä mitään kantamusta sisään tämän kaupungin porteista ettekä tee mitään työtä, vaan pyhitätte sapatin --


      • Terävää totuutta kirjoitat, Deliina. Ja toisaalta tärkeintä käskyä - jonka
        noudattaminen tulkitaan koko lain täyttämiseksi - sitä ei löydy 10 käskystä.

        Room. 13:8
        Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte;
        sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.

        Matt. 22:38-40
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Matt. 7:12
        Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän,
        tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        Gal. 5:6b
        Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko.
        [1. Kor. 7:19; Gal. 6:15; Kol. 3:11]

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html


      • anti-kristitty
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Terävää totuutta kirjoitat, Deliina. Ja toisaalta tärkeintä käskyä - jonka
        noudattaminen tulkitaan koko lain täyttämiseksi - sitä ei löydy 10 käskystä.

        Room. 13:8
        Älkää olko kenellekään mitään velkaa, muuta kuin että toisianne rakastatte;
        sillä joka toistansa rakastaa, se on lain täyttänyt.

        Matt. 22:38-40
        38 Tämä on suurin ja ensimmäinen käsky.
        39 Toinen, tämän vertainen, on: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'.
        40 Näissä kahdessa käskyssä riippuu kaikki laki ja profeetat."

        Matt. 7:12
        Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän,
        tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.

        Gal. 5:6b
        Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko.
        [1. Kor. 7:19; Gal. 6:15; Kol. 3:11]

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html

        Mitä 10 käskystä? Sehän on vain yksi pieni osa Mooseksen kautta annettua lakia.

        Ei rakkauden kaksoiskäskyssä mitään uutta ole. Jeesus ammensi sanomansa VT:sta.

        (Deuteronomy 6:4)
        "Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin.
        (Deuteronomy 6:5)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi.

        (Leviticus 19:18)
        Älä kosta omaan kansaasi kuuluvalle äläkä pidä yllä riitaa hänen kanssaan, vaan rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Minä olen Herra.

        Ei Jeesuksen ja tämän lainopettajan välinen keskustelu millään tavalla vihjaa, että Jeesus olisi asian suhteen opettanut jotain uutta ja vallankumouksellista.

        (Mark 12:28)
        Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"
        (Mark 12:29)
        Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra.
        (Mark 12:30)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'
        (Mark 12:31)
        Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa käskyä ei ole."
        (Mark 12:32)
        Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän.
        (Mark 12:33)
        Ja kun rakastaa häntä koko sydämestään, kaikella ymmärryksellään ja kaikella voimallaan ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään, se on enemmän kuin polttouhrit ja kaikki muut uhrit."
        (Mark 12:34)
        Jeesus näki, että hän vastasi viisaasti, ja sanoi hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta." Kukaan ei enää rohjennut kysyä Jeesukselta mitään.

        Tosin kristityt itse opettavat kyllä jotain varsin vallankumouksellista, kun heille ei kelpaa tuo "Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän" tunnustus, vaan he selittävät, että Jumala on pyhä kolminaisuus eli kirkkokristitty ei voi sanoa, että "hän on ainoa Jumala" vaan sen sijaan julistaa harhaoppisiksi kaikki, jotka eivät sano, että "he ovat ainoa Jumala".

        Jos joku olisi tuollaisen väitteen Jumalasta heittänyt Jeesukselle ja tuolle lainopettajalle, niin he olisivat epäilemättä yhteen ääneen todenneet tuon väitteen esittäjän olevan epäjumalanpalvelija, sillä Abrahamin Jumala ei ole he vaan hän.


      • toistaa >>> kirjoitti:

        Teidän tapanne tulkita Raamattua ei edesauta keskustelua. Kukaan rehellinen ei ryhdy keskustelemaan kanssanne vääryyden ehdoilla mistään asiasta. Adventismi on oppi, joka on vääristellen tulkittua Raamattua niinkuin jehovillakin. Adventistin ja jehovatodistajan kanssa keskustelu on yhtä hedelmätöntä.

        Adventistiakin mahdottomampi keskustelukumppani on ei-adventisti eli
        sellainen ellenismin puolustaja joka itse ei ole adventtikirkon jäsen !

        Matt. 23:15
        Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut,
        kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen;
        ja kun joku on siksi tullut, niin teette
        hänestä helvetin lapsen,
        kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        Niinpä - helvetin lapsen tai kuten jotkut sanovat: Gehenna-kaatopaikan lapsen.
        Joka tapauksessa pois heitettävän.


      • anti-kristitty kirjoitti:

        Mitä 10 käskystä? Sehän on vain yksi pieni osa Mooseksen kautta annettua lakia.

        Ei rakkauden kaksoiskäskyssä mitään uutta ole. Jeesus ammensi sanomansa VT:sta.

        (Deuteronomy 6:4)
        "Kuule, Israel! Herra on meidän Jumalamme, Herra yksin.
        (Deuteronomy 6:5)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi.

        (Leviticus 19:18)
        Älä kosta omaan kansaasi kuuluvalle äläkä pidä yllä riitaa hänen kanssaan, vaan rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Minä olen Herra.

        Ei Jeesuksen ja tämän lainopettajan välinen keskustelu millään tavalla vihjaa, että Jeesus olisi asian suhteen opettanut jotain uutta ja vallankumouksellista.

        (Mark 12:28)
        Muuan lainopettaja oli seurannut heidän väittelyään ja huomannut, miten hyvän vastauksen Jeesus saddukeuksille antoi. Hän tuli nyt Jeesuksen luo ja kysyi: "Mikä käsky on kaikkein tärkein?"
        (Mark 12:29)
        Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra.
        (Mark 12:30)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'
        (Mark 12:31)
        Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.' Näitä suurempaa käskyä ei ole."
        (Mark 12:32)
        Lainopettaja sanoi hänelle: "Oikein, opettaja! Totta puhuit, kun sanoit, että Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän.
        (Mark 12:33)
        Ja kun rakastaa häntä koko sydämestään, kaikella ymmärryksellään ja kaikella voimallaan ja rakastaa lähimmäistään niin kuin itseään, se on enemmän kuin polttouhrit ja kaikki muut uhrit."
        (Mark 12:34)
        Jeesus näki, että hän vastasi viisaasti, ja sanoi hänelle: "Sinä et ole kaukana Jumalan valtakunnasta." Kukaan ei enää rohjennut kysyä Jeesukselta mitään.

        Tosin kristityt itse opettavat kyllä jotain varsin vallankumouksellista, kun heille ei kelpaa tuo "Herra on ainoa Jumala, ei ole muita kuin hän" tunnustus, vaan he selittävät, että Jumala on pyhä kolminaisuus eli kirkkokristitty ei voi sanoa, että "hän on ainoa Jumala" vaan sen sijaan julistaa harhaoppisiksi kaikki, jotka eivät sano, että "he ovat ainoa Jumala".

        Jos joku olisi tuollaisen väitteen Jumalasta heittänyt Jeesukselle ja tuolle lainopettajalle, niin he olisivat epäilemättä yhteen ääneen todenneet tuon väitteen esittäjän olevan epäjumalanpalvelija, sillä Abrahamin Jumala ei ole he vaan hän.

        Et löydä rakkauden kaksoiskäskyä 10 käskystä etkä Mooseksen laista, etkä
        mistään juutalaisuudesta! Vain Jeesukselta sen käskyn saat (jos tahdot).

        Vai löydätkö vaikkapa tästä 10 kiellon kivitauluista Jeesuksen lausumat sanat
        rakkaudesta? Tai sen puuttumisesta?

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html


      • anti-kristitty
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Et löydä rakkauden kaksoiskäskyä 10 käskystä etkä Mooseksen laista, etkä
        mistään juutalaisuudesta! Vain Jeesukselta sen käskyn saat (jos tahdot).

        Vai löydätkö vaikkapa tästä 10 kiellon kivitauluista Jeesuksen lausumat sanat
        rakkaudesta? Tai sen puuttumisesta?

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/10kaskya.html

        Verrataanpas nyt rakas Antti kulta sinun sanojasi ja totuutta. Minähän vasta edellisessä viestissä lainasin suoraan rakkauden kaksoiskäskyn molemmat osat Mooseksen laista ja sitten sinä sanot:

        "Et löydä rakkauden kaksoiskäskyä 10 käskystä etkä Mooseksen laista, etkä
        mistään juutalaisuudesta"

        Enhän minä missään vaiheessa ole väittänytkään, että nuo käskyt löytyisivät 10 käskyn joukosta. Haluaisitko sinä selittää minulle, miksi niin monet kristityt kokevat velvollisuudekseen noudattaa kymmentä käskyä?

        Selitä sitten, mitä nämä ovat!

        (Deuteronomy 6:5)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja koko voimastasi.

        (Mark 12:30)
        Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.

        (Leviticus 19:18)
        ... rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. ...

        (Mark 12:31)
        ... Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. ...

        Ehkä juutalaiset eivät välttämättä kutsuneet noita rakkauden kaksoiskäskyksi, mutta nuo käskyt OVAT Mooseksen laissa (eli niissä viidessä Mooseksen kirjassa) ja OVAT juutalaisille, kuten sille Jeesuksen kanssa tuossa tekstissä puhuneelle lainoppineelle.

        Sinun on siis täysin turha valehdella, että juutalaiset eivät tienneet muka noista rakkauden käskyistä mitään, sillä Raamattu osoittaa toisin.


      • benedi= siunattu

        Kun sinun tekee mieli esim tappaa, vaikka Jumalan käskyt
        sanovat " Älä Tapa",
        Kuinka sinä tätä ja näitä muita 9:ää käskyä , tulkitset Kristuksen valossa!??

        Onko "Älä varasta"...vain tuleva varjo, ...etkö aio totella Jumalan käskyjä, vaan varastat, annan väärän todistuksen jne.??

        Uusi elämäsi Jeesusta seuraten alkaa siis Jumaalan lain rikkomisella??

        Onko murhakin juutalaisille kuuluva rangaistusoikeudellinen peruste, mutta ei pakanoille??

        Emme enää elä " lain kirjaimessa"? Jos laki sanoo Älä tapa, niin tarkoittaako se, että saat tappaa?

        Todennäköisesti, sillä tapaahan 11000 naista vuosittain oman lapsensa,...harvalla naisella kun on toisen lapsi omassa kohdussaan!

        Jospa myöntäisit että olet jollain tavalla , ei terveen ajattelijan kirjoissa!


      • benedi= siunattu
        toistaa >>> kirjoitti:

        Teidän tapanne tulkita Raamattua ei edesauta keskustelua. Kukaan rehellinen ei ryhdy keskustelemaan kanssanne vääryyden ehdoilla mistään asiasta. Adventismi on oppi, joka on vääristellen tulkittua Raamattua niinkuin jehovillakin. Adventistin ja jehovatodistajan kanssa keskustelu on yhtä hedelmätöntä.

        käskyä, joka on kiveen hakattu voidaan väärin tulkita!

        Sapatti on ja pysyy Jumalan laissa, samoin kuin " Älä tapa"...sapatin pyhittäjää, vaikka mieli tekisi!!


      • benedi= siunattu
        huh... kirjoitti:

        Voi sinua Iita reppana! Onko viikonpäiville nimet antanut tärkeäkin henkilö vai miksi keksiviikon pitäisi olla keskellä viikkoa? Missä raamatussa on sellainen kohta, jossa sanotaan sunnuntain olevan viikon ensimmäinen päivä?

        , kun Jeesus kuoli, sapatin aattopäivänä! so. perjantaina!

        Eikö mukamas sapatin jälkeen tule sunnuntai, viikon 1: nnen päivä!

        Jos ja kun sapatti on viikon 7.s päivä, niin eihän se mitenkään voi olla samaan aikaan viikon 1. päivä?

        Ja jos keskiviikko tarkoittaa että se päivä on keskellä viikkoa, niin silloinhan molemin puolin keskiviikkoa on oltava saman verran päiviä!!

        Ja itsehän sinä todistat, että Jeesus nousi viikon 1. päivänä ylös!
        Johan venäjänkielessäkin Sunnuntai on " Voskresenie" eli Ylösnousemus!!

        Ja gavorju po ruskii


      • benedi= siunattu

        kirjoittelee?
        Onko siellä jokaisella omassa selissään tietsikka?
        Deliinahan sen tietää , kun laki on hänelle vain varjonyrkkeilyä, lakia vastaan!


      • benedi= siunattu kirjoitti:

        käskyä, joka on kiveen hakattu voidaan väärin tulkita!

        Sapatti on ja pysyy Jumalan laissa, samoin kuin " Älä tapa"...sapatin pyhittäjää, vaikka mieli tekisi!!

        Toisin kuin sapattikäsky (ns. 3. käsky)!

        Efes. 6:2-3
        2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" - tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus -
        3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä".

        http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/4.html


      • benedi= siunattu

        Sabatti on asetettu ihmistä varten, eikä ihminen sapattia varten" Jeesus
        Jos me ruvettaisiin työpäivinä, jota sunnuntaikin on , niitä pyhittämään kenekä työpaikka kestäisi sitä?

        Jumala on sabatin asettanut, ihmistä varten, jo silloin kun maailmassa ei ollut ainuttakaan juutalaista! Luomisessa.
        Jeesus sanoi: " Mitä minun Isäni ei ole istuttanut se on juurineen revittävä irti!"...tämä kaikki keskustelu sunnuntaista on sen pyhyyden irti repimistä!
        Repimistä jatkakoon jokainen joka kynnelle kykenee!!

        Pakanat saivat Jeesuksen omakseen, vasta kun israelin kansa hylättiin, Stefanuksen kivittämisen jälkeen!, jolloin täyttyivät ajat" 70 vuosiviikkoa on säädetty, (leikattu) sinun kansallesi ja pyhälle kaupungillesi" eli 490 v

        " Ja hän saapui Nasaretiin, jossa hänet oli kasvatettu, ja meni tapansa mukaan sapatinpäivänä synagoogaan ja nousi lukemaan" Luuk 4: 16

        " Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolesta (myös deliilan), jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jalanjälkiänsä" 1 Piet. 2: 21

        Deliila voi vähän miettiä että jääkö siitä jalanjäljet, kun Jeesus menee sapattina kirkkoon tai muuhun kokouspaikkaan??

        Jos Deliila menee sunnuntaina kirkoonsa, hän seuraa paavin ja muiden lainrikkojien askeleita! Ei Jeesusta!

        Pakana kristittyjen on noudatettava Jumalan lakia, eikä kulkea puukko kourassa, jos kenet sabatin pyhittäjän onnistuisi tappamaan! Älä Tapa!

        Samoin kaikki muutkin käskyt ovat voimassa, ..jos rikot yhden, olet syypää koko 10- käskyn rikkomiseen!

        Mitäs lainrikkojille tehdään?

        " Jos te Isänänne huudatte avuksi häntä, joka henkilöön katsomatta tuomitsee kunkin hänen tekojensa mukaan, niin vaeltakaa pelossa tämä muukalaisuutenne aika" 1 Piet 1: 17

        " En minä pelkää", sanoo deliila, ja kävelee sapattikirkon ohi sapattina,hara ja kuokka olallaan....Minkäs teet? Kaikki on kutsutut, harvat valitut!


    • niiks?

      Sinä pyörit ympyrää kuin pieru sukkahouisuissa.

      • No sinä olet varmaankin tuonkin kokenut, kun tiedät noin tarkkaan:D, että miten siellä pyöritään!


      • Heidät vapautetaan pahan ti...
        Sirkka-Iita kirjoitti:

        No sinä olet varmaankin tuonkin kokenut, kun tiedät noin tarkkaan:D, että miten siellä pyöritään!

        Teidän saatanalliset säikeennehän kuuluvat että väärät vapautetaan kuolemassa tiedottomuuteen. Hyvän- ja pahantiedon puusta syömiseen kohdistuva tuomio mukamas puretaan, kun jumalaton nukkuu pois. Ihmeellinen ikuinen sapatinlepo tulee synnin päälle!


      • Nadasja-emilia
        Heidät vapautetaan pahan ti... kirjoitti:

        Teidän saatanalliset säikeennehän kuuluvat että väärät vapautetaan kuolemassa tiedottomuuteen. Hyvän- ja pahantiedon puusta syömiseen kohdistuva tuomio mukamas puretaan, kun jumalaton nukkuu pois. Ihmeellinen ikuinen sapatinlepo tulee synnin päälle!

        Aivan selvää raamatun ja toisten sanomisten vääristelyä on puheesi. Päinvastoin kuin mitä sanoit: Jumala sanoi, että te jos siitä puusta syötte olette KUOLEMALLA KUOLEVA! Synnin palkka on KUOLEMA, eikä suinkaan mikään sapatin lepo! Käärme sanoi, että: "Ette te suinkaan kuole," siitä tedän iankaikkinen elämänne helvetissä. Synnin palkka on KUOLEMA! Siis kuoleman rangaistus ilman Jeesusta. Ja se tapahtuu tekojensa mukaan helvetin tulijärvessä, niin että: "Heistä/jumalattomista/ei jää juurta eikä oksaa, vaan he tulevat tomuksi jalkojemme alle." Ja se on TOINEN KUOLEMA. Ja se on loppullinen ja iankaikkinen, heissä ei senjälkeen ole mitään elämää, koska kuolleet ovat kuolleita, eivät eläviä. Sillä AINOASTAAN Jeesus voi antaa iankaikkisen elämän itsensä kautta, muuta tietä ei iankaikkiseen elämään ole kuin JEESUS! Mutta heille, jotka Kristuksessa ovat, koittaa iankaikkisuuden aamunkoitto, eivätkä he enää koskaan kuole. "Jeesus Kristus on tie totuus ja elämä."


      • IDENEB
        Nadasja-emilia kirjoitti:

        Aivan selvää raamatun ja toisten sanomisten vääristelyä on puheesi. Päinvastoin kuin mitä sanoit: Jumala sanoi, että te jos siitä puusta syötte olette KUOLEMALLA KUOLEVA! Synnin palkka on KUOLEMA, eikä suinkaan mikään sapatin lepo! Käärme sanoi, että: "Ette te suinkaan kuole," siitä tedän iankaikkinen elämänne helvetissä. Synnin palkka on KUOLEMA! Siis kuoleman rangaistus ilman Jeesusta. Ja se tapahtuu tekojensa mukaan helvetin tulijärvessä, niin että: "Heistä/jumalattomista/ei jää juurta eikä oksaa, vaan he tulevat tomuksi jalkojemme alle." Ja se on TOINEN KUOLEMA. Ja se on loppullinen ja iankaikkinen, heissä ei senjälkeen ole mitään elämää, koska kuolleet ovat kuolleita, eivät eläviä. Sillä AINOASTAAN Jeesus voi antaa iankaikkisen elämän itsensä kautta, muuta tietä ei iankaikkiseen elämään ole kuin JEESUS! Mutta heille, jotka Kristuksessa ovat, koittaa iankaikkisuuden aamunkoitto, eivätkä he enää koskaan kuole. "Jeesus Kristus on tie totuus ja elämä."

        \\\ No, kun ei sinne päinkään! Kirjoittanut: Nadasja-emilia 13.5.2009 klo 16.33 \\\ Käytännössä aivan samantekevä asia, onko poisnukkumisen jälkeen päättymätön tiedottonuus vaiko päättymätön olemattomuus vaiko hetken leimahdus ja sitten päättymätön olemattomuus. Kyllä te ellenmieliset opetatte, että jumalaton saa ikuisen rauhan, kun ottaa itseltään hengen tai antaa toisen tappaa pois!!


      • Deliina
        IDENEB kirjoitti:

        \\\ No, kun ei sinne päinkään! Kirjoittanut: Nadasja-emilia 13.5.2009 klo 16.33 \\\ Käytännössä aivan samantekevä asia, onko poisnukkumisen jälkeen päättymätön tiedottonuus vaiko päättymätön olemattomuus vaiko hetken leimahdus ja sitten päättymätön olemattomuus. Kyllä te ellenmieliset opetatte, että jumalaton saa ikuisen rauhan, kun ottaa itseltään hengen tai antaa toisen tappaa pois!!

        mitäpä virkaa Jeesuksen ristintyöllä on teille, advarit? teidän mukaan valitettavasti-sovitus ei ollut ristillä täytetty, vaikka itse Jeesus sanoi "se on täytetty". Teillä on tutkiva tuomio jossa Jeesus vieläkin pähkäilee syntien kanssa taivaassa. Te ette tarvitse Pyhää Henkeä, koska te uskotte voivanne täyttää lain kokonaan itsessänne. Te ette tarvitse armahdusta, koska js huonosti käy-onhan tuomion jälkeen unohdus,häviäminen. Entä sitten se, että häviäminen olemattomiin kadotuksessa olisi riittävä rangaistus, sovitus synneistä? sitä ei mielestäni raamattu tunne, joka kertoo vain Jeesuksessa pelastus, sovitus. Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin. Minä sanoudun irti lakihenkisyydestä, omin voimin ponnistelustanne ja farisealaisuudesta vanhan liiton ruoka- ja sapatti sääntöjenne orjuudesta. Lähtekää advarit evankelioimaan eikä kyttäämään kuin fariseukset mikä menee suusta sisään syödessä ja kuinka naapuri lakia täyttää. :(


      • Nadasja-emilia
        IDENEB kirjoitti:

        \\\ No, kun ei sinne päinkään! Kirjoittanut: Nadasja-emilia 13.5.2009 klo 16.33 \\\ Käytännössä aivan samantekevä asia, onko poisnukkumisen jälkeen päättymätön tiedottonuus vaiko päättymätön olemattomuus vaiko hetken leimahdus ja sitten päättymätön olemattomuus. Kyllä te ellenmieliset opetatte, että jumalaton saa ikuisen rauhan, kun ottaa itseltään hengen tai antaa toisen tappaa pois!!

        Mitään "ellenistejä"ei ole olemassakaan, ja siks toisekseen haukut väärää puuta, minä en ole adventistikaan, vaikka uskon Raamatun Sanomaan osttain samoin heidän kanssaan. Siis niiltä osin, mikä on Raamatullista. Huonosti olet Raamattus lukenut, jos et ole sieltä löytänyt tietoa siitäkään, etä YKSIN KRISTUKSESSA meilä on iankaikkinen elämä, mitään kiertoteitä ei siihen ole! On olemassa iankaikkinen elämä ja iankaikkinen kuolema. Ne ovat toistensa vastakohdat. Molemmat ovat lopullinen olotila, sen valinnan mukaan, minkä olemme eläessämme täällä tehneet. Jos olemme valinneet Jeesuksen lunastajaksemme ja elämämme Herraksi, niin saamme elää, mutta jos olemme hyljänneet hänet niin meitä odottaa Toinen kuolema ja rangaistus TEKOJEMME MUKAAN. Ei pisaraakaan liikaa, vaan senverran kuin olemme ansainneetkin. Jumala on OIKEUDENMUKAINEN LOPPUUN SAAKKA! Vaikka saatana yrittää tehdä Jumalasta sadistia vaila vertaa, niin SE EI ONNISTU, jos pysymme Raamatun todistuksessa. Raamatu sanoo, /ei siis minun mielipide/että KUOLLEET EIVÄT TIEDÄ MITÄÄN! Miksiköhän? Koska heiltä puuttuu se kaikista kallein Jumalan lahja:ELÄMÄ. Vain elävät ovat tietoisessa tilassa.


      • kaaleppi..
        Nadasja-emilia kirjoitti:

        Mitään "ellenistejä"ei ole olemassakaan, ja siks toisekseen haukut väärää puuta, minä en ole adventistikaan, vaikka uskon Raamatun Sanomaan osttain samoin heidän kanssaan. Siis niiltä osin, mikä on Raamatullista. Huonosti olet Raamattus lukenut, jos et ole sieltä löytänyt tietoa siitäkään, etä YKSIN KRISTUKSESSA meilä on iankaikkinen elämä, mitään kiertoteitä ei siihen ole! On olemassa iankaikkinen elämä ja iankaikkinen kuolema. Ne ovat toistensa vastakohdat. Molemmat ovat lopullinen olotila, sen valinnan mukaan, minkä olemme eläessämme täällä tehneet. Jos olemme valinneet Jeesuksen lunastajaksemme ja elämämme Herraksi, niin saamme elää, mutta jos olemme hyljänneet hänet niin meitä odottaa Toinen kuolema ja rangaistus TEKOJEMME MUKAAN. Ei pisaraakaan liikaa, vaan senverran kuin olemme ansainneetkin. Jumala on OIKEUDENMUKAINEN LOPPUUN SAAKKA! Vaikka saatana yrittää tehdä Jumalasta sadistia vaila vertaa, niin SE EI ONNISTU, jos pysymme Raamatun todistuksessa. Raamatu sanoo, /ei siis minun mielipide/että KUOLLEET EIVÄT TIEDÄ MITÄÄN! Miksiköhän? Koska heiltä puuttuu se kaikista kallein Jumalan lahja:ELÄMÄ. Vain elävät ovat tietoisessa tilassa.

        kuitenki kuolleet herätetä siihen toiseenki ylösnoumusekseen missä pahatkin tuomitaan vai tulkitsenko oikein ensimmäisessä vanhurskaat ja toisessa jumalattomat vai miten se meni....eka ylösnousemuksessa olleita ei tuomita vaan siinä toisessa jotka on vanhalle vihtahousulle kuuliaisia...no niin oon lukenu


      • tilannekatsaus
        Nadasja-emilia kirjoitti:

        Mitään "ellenistejä"ei ole olemassakaan, ja siks toisekseen haukut väärää puuta, minä en ole adventistikaan, vaikka uskon Raamatun Sanomaan osttain samoin heidän kanssaan. Siis niiltä osin, mikä on Raamatullista. Huonosti olet Raamattus lukenut, jos et ole sieltä löytänyt tietoa siitäkään, etä YKSIN KRISTUKSESSA meilä on iankaikkinen elämä, mitään kiertoteitä ei siihen ole! On olemassa iankaikkinen elämä ja iankaikkinen kuolema. Ne ovat toistensa vastakohdat. Molemmat ovat lopullinen olotila, sen valinnan mukaan, minkä olemme eläessämme täällä tehneet. Jos olemme valinneet Jeesuksen lunastajaksemme ja elämämme Herraksi, niin saamme elää, mutta jos olemme hyljänneet hänet niin meitä odottaa Toinen kuolema ja rangaistus TEKOJEMME MUKAAN. Ei pisaraakaan liikaa, vaan senverran kuin olemme ansainneetkin. Jumala on OIKEUDENMUKAINEN LOPPUUN SAAKKA! Vaikka saatana yrittää tehdä Jumalasta sadistia vaila vertaa, niin SE EI ONNISTU, jos pysymme Raamatun todistuksessa. Raamatu sanoo, /ei siis minun mielipide/että KUOLLEET EIVÄT TIEDÄ MITÄÄN! Miksiköhän? Koska heiltä puuttuu se kaikista kallein Jumalan lahja:ELÄMÄ. Vain elävät ovat tietoisessa tilassa.

        Nyt on tilanne, ettet ymmärrä mitä sinulle sanotaan. Etkä ymmärrä miten vastapuolesi uskoo. Silti väität vastaan etkä osu. Jeesus sanoo;Matteuksen evankeliumi: 8:22 Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Seuraa sinä minua, ja anna kuolleitten haudata kuolleensa." Jeesus sanoo uskosta osattomia kuolleiksi. Ja kun kuollut kuolee, on hän hengellisesti kuollut vaikka herätetäänkin kuolleista. Joka uskoo, hänen ruumiinsa kuolee kuten uskomattomankin. Mutta uskova herätetään elävänä, koska hän uskoo. Johanneksen evankeliumi: 11:26 Eikä yksikään, joka elää ja uskoo minuun, ikinä kuole. Uskotko sen?" Sinä et ymmärrä viestisi perusteella , että on ero uskovan kuolemalla ja ruumiin kuolemalla. Sinä uskot Elleniläisittäin. He kiistävät uskon ja ylösnousemuksen siinä merkityksessä kuin kristityt asian ymmärtävät. Ja näin on kaikessa adventismissa. Kukaan ei voi uskoa adventismin mukaan, jos on elävästi uskossa.


      • Hei vaan!
        kaaleppi.. kirjoitti:

        kuitenki kuolleet herätetä siihen toiseenki ylösnoumusekseen missä pahatkin tuomitaan vai tulkitsenko oikein ensimmäisessä vanhurskaat ja toisessa jumalattomat vai miten se meni....eka ylösnousemuksessa olleita ei tuomita vaan siinä toisessa jotka on vanhalle vihtahousulle kuuliaisia...no niin oon lukenu

        Eka ylösnousemus on uskoontulo. Toinen on uskovan uusi luomus, joka ei katoa. Nämä asiat ovat yksinkertaisempia kuin se tapa, jolla niistä on kerrottu UTssa. Adventismi on mennyt samaan vipuun kuin julki uskomattomatkin. Adventismin opit eivät ole totuuden tuntemusta.


      • kuuleppa tyttönen
        Deliina kirjoitti:

        mitäpä virkaa Jeesuksen ristintyöllä on teille, advarit? teidän mukaan valitettavasti-sovitus ei ollut ristillä täytetty, vaikka itse Jeesus sanoi "se on täytetty". Teillä on tutkiva tuomio jossa Jeesus vieläkin pähkäilee syntien kanssa taivaassa. Te ette tarvitse Pyhää Henkeä, koska te uskotte voivanne täyttää lain kokonaan itsessänne. Te ette tarvitse armahdusta, koska js huonosti käy-onhan tuomion jälkeen unohdus,häviäminen. Entä sitten se, että häviäminen olemattomiin kadotuksessa olisi riittävä rangaistus, sovitus synneistä? sitä ei mielestäni raamattu tunne, joka kertoo vain Jeesuksessa pelastus, sovitus. Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin. Minä sanoudun irti lakihenkisyydestä, omin voimin ponnistelustanne ja farisealaisuudesta vanhan liiton ruoka- ja sapatti sääntöjenne orjuudesta. Lähtekää advarit evankelioimaan eikä kyttäämään kuin fariseukset mikä menee suusta sisään syödessä ja kuinka naapuri lakia täyttää. :(

        Synti ristillä sovitettiin. Jeesus täytti sen kertakaikkisesti ja joka ikisen synnit ihan maailman alusta loppuun asti. Pyhää Henkeä tarvitsee jokainen Jeesuksen oma ja Hän sen omilleen lahjoittaa, lähettää. Tutkiva tuomio on tukimista varten ja toteen näyttämistä, että Jeesuksen sovitus riittää. Sinä ajattelet, että jumalattomia ikuisesti piinataan. Ei siihen mitään tukimista tietenkään tarvitse, eikä minkään toteen näyttämistä. Ei muuta kun piinaan vaan joka kestää iäti ilman mitään toteen näyttämistä. Tuomiot raamatun mukaan annetaan tekojen mukaan ja Jumala on tässä oikeuden mukainen ja kaikki saavat ne nähdä, että oikeus on tapahtunut, niin tuomitut, kun pelastetut. Kaikki on kaikkien nähtävillä, jopa ne sinunkin synnit, jotka olet toivon mukaan vienyt sovittajan, armahtajan eteen. Kukaan ei voi sanoa, että väärä oli Jumalan tuomio, kun kaikki ne voi tarkastaa. Ne ovat niin oikeuden mukaiset, että pelastetut eivät niitä enää ikinä muistele. Ihmiset hävitetään lopullisesti, kun ovat rankaistuksensa kärsineet ja tulevat tomuksi askelten alla. Jeesuksen tarvitsi tulla, muuten ei olisi yhden ytäkään pelastettujen joukossa. Jeesus tuli pelastamaan, valitut armosta ja teki sen työn meidän puolestamme. Ei ole tarvis kyttäillä. Tiedätkö sinä sitä, että Jumala näkee kaiken. Tähän on luottaminen. Nykyään saa olla tarkkana sen oman suunsa takia, mitä sinne laittaa ja mitä sieltä tulee ulos.


      • Nadasja-emilia
        Deliina kirjoitti:

        mitäpä virkaa Jeesuksen ristintyöllä on teille, advarit? teidän mukaan valitettavasti-sovitus ei ollut ristillä täytetty, vaikka itse Jeesus sanoi "se on täytetty". Teillä on tutkiva tuomio jossa Jeesus vieläkin pähkäilee syntien kanssa taivaassa. Te ette tarvitse Pyhää Henkeä, koska te uskotte voivanne täyttää lain kokonaan itsessänne. Te ette tarvitse armahdusta, koska js huonosti käy-onhan tuomion jälkeen unohdus,häviäminen. Entä sitten se, että häviäminen olemattomiin kadotuksessa olisi riittävä rangaistus, sovitus synneistä? sitä ei mielestäni raamattu tunne, joka kertoo vain Jeesuksessa pelastus, sovitus. Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin. Minä sanoudun irti lakihenkisyydestä, omin voimin ponnistelustanne ja farisealaisuudesta vanhan liiton ruoka- ja sapatti sääntöjenne orjuudesta. Lähtekää advarit evankelioimaan eikä kyttäämään kuin fariseukset mikä menee suusta sisään syödessä ja kuinka naapuri lakia täyttää. :(

        En siitä paljon käsitä, mutta eikös ne synnit pidä tutkia, kun Jumala rankaisee JOKAISELLE tekojensa mukaan! Niinhän Raamattu sanoo. Mutta se jatkuu näin: Mutta heille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat ei TOISELLA KUOLEMALLA ole valtaa, vaan he siirtyvät suoraan kuolemasta elämään. Siis ne synnit, jotka ovat Kristuksen veressä sovitetut, niitä ei yksinkertaisesti ole, Vaan kun elämän kirjat avataan, on sivu puhdas sovitetun kohdalta ja tuomari joutuu sanomaan "PUHDAS, velkasi on maksettu, mene Herrasi iloon!!


      • väärässä

        Sukkahoususta se puhaltaa läpi, mutta nahkahousussa se pyörii


      • tähyilette
        Deliina kirjoitti:

        mitäpä virkaa Jeesuksen ristintyöllä on teille, advarit? teidän mukaan valitettavasti-sovitus ei ollut ristillä täytetty, vaikka itse Jeesus sanoi "se on täytetty". Teillä on tutkiva tuomio jossa Jeesus vieläkin pähkäilee syntien kanssa taivaassa. Te ette tarvitse Pyhää Henkeä, koska te uskotte voivanne täyttää lain kokonaan itsessänne. Te ette tarvitse armahdusta, koska js huonosti käy-onhan tuomion jälkeen unohdus,häviäminen. Entä sitten se, että häviäminen olemattomiin kadotuksessa olisi riittävä rangaistus, sovitus synneistä? sitä ei mielestäni raamattu tunne, joka kertoo vain Jeesuksessa pelastus, sovitus. Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin. Minä sanoudun irti lakihenkisyydestä, omin voimin ponnistelustanne ja farisealaisuudesta vanhan liiton ruoka- ja sapatti sääntöjenne orjuudesta. Lähtekää advarit evankelioimaan eikä kyttäämään kuin fariseukset mikä menee suusta sisään syödessä ja kuinka naapuri lakia täyttää. :(

        jatkuvasti sinne ikuiseen helvettiin? Alkaako olla jo ikävä kotiin?


      • tuiskah
        väärässä kirjoitti:

        Sukkahoususta se puhaltaa läpi, mutta nahkahousussa se pyörii

        Minä sentään rehellisesti saatan tunnustaa erheeni jos sellaisen satun tekemään. Toista se on adventismin palvojilla.


      • taksamittari
        Nadasja-emilia kirjoitti:

        En siitä paljon käsitä, mutta eikös ne synnit pidä tutkia, kun Jumala rankaisee JOKAISELLE tekojensa mukaan! Niinhän Raamattu sanoo. Mutta se jatkuu näin: Mutta heille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat ei TOISELLA KUOLEMALLA ole valtaa, vaan he siirtyvät suoraan kuolemasta elämään. Siis ne synnit, jotka ovat Kristuksen veressä sovitetut, niitä ei yksinkertaisesti ole, Vaan kun elämän kirjat avataan, on sivu puhdas sovitetun kohdalta ja tuomari joutuu sanomaan "PUHDAS, velkasi on maksettu, mene Herrasi iloon!!

        Asia on näin, että Jumalan tietokone on kaikenaikaa ajantasalla. Toiset teot vain saavat seuraamuksensa välittömästi ja jotkut viiveellä. Joka uskoo, sen Herra on järjestänyt asioissaan raiteilleen jo hyvissäajoin tässä elämässä. Joka ei usko, vie tuhmuutensa mukanaan ja saa lopuksi ansionsa mukaan.


      • Deliina
        kuuleppa tyttönen kirjoitti:

        Synti ristillä sovitettiin. Jeesus täytti sen kertakaikkisesti ja joka ikisen synnit ihan maailman alusta loppuun asti. Pyhää Henkeä tarvitsee jokainen Jeesuksen oma ja Hän sen omilleen lahjoittaa, lähettää. Tutkiva tuomio on tukimista varten ja toteen näyttämistä, että Jeesuksen sovitus riittää. Sinä ajattelet, että jumalattomia ikuisesti piinataan. Ei siihen mitään tukimista tietenkään tarvitse, eikä minkään toteen näyttämistä. Ei muuta kun piinaan vaan joka kestää iäti ilman mitään toteen näyttämistä. Tuomiot raamatun mukaan annetaan tekojen mukaan ja Jumala on tässä oikeuden mukainen ja kaikki saavat ne nähdä, että oikeus on tapahtunut, niin tuomitut, kun pelastetut. Kaikki on kaikkien nähtävillä, jopa ne sinunkin synnit, jotka olet toivon mukaan vienyt sovittajan, armahtajan eteen. Kukaan ei voi sanoa, että väärä oli Jumalan tuomio, kun kaikki ne voi tarkastaa. Ne ovat niin oikeuden mukaiset, että pelastetut eivät niitä enää ikinä muistele. Ihmiset hävitetään lopullisesti, kun ovat rankaistuksensa kärsineet ja tulevat tomuksi askelten alla. Jeesuksen tarvitsi tulla, muuten ei olisi yhden ytäkään pelastettujen joukossa. Jeesus tuli pelastamaan, valitut armosta ja teki sen työn meidän puolestamme. Ei ole tarvis kyttäillä. Tiedätkö sinä sitä, että Jumala näkee kaiken. Tähän on luottaminen. Nykyään saa olla tarkkana sen oman suunsa takia, mitä sinne laittaa ja mitä sieltä tulee ulos.

        lueppa vaan uudestaa tekstini. tuomio on tuomio, eikä jeesus enää mitää tutki. hän armahtaa täällä. ja ellenismi opettaa lakihenkisyyttä ilman kristusta... tiedän, nähny sen.


      • IDENEB
        Deliina kirjoitti:

        mitäpä virkaa Jeesuksen ristintyöllä on teille, advarit? teidän mukaan valitettavasti-sovitus ei ollut ristillä täytetty, vaikka itse Jeesus sanoi "se on täytetty". Teillä on tutkiva tuomio jossa Jeesus vieläkin pähkäilee syntien kanssa taivaassa. Te ette tarvitse Pyhää Henkeä, koska te uskotte voivanne täyttää lain kokonaan itsessänne. Te ette tarvitse armahdusta, koska js huonosti käy-onhan tuomion jälkeen unohdus,häviäminen. Entä sitten se, että häviäminen olemattomiin kadotuksessa olisi riittävä rangaistus, sovitus synneistä? sitä ei mielestäni raamattu tunne, joka kertoo vain Jeesuksessa pelastus, sovitus. Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin. Minä sanoudun irti lakihenkisyydestä, omin voimin ponnistelustanne ja farisealaisuudesta vanhan liiton ruoka- ja sapatti sääntöjenne orjuudesta. Lähtekää advarit evankelioimaan eikä kyttäämään kuin fariseukset mikä menee suusta sisään syödessä ja kuinka naapuri lakia täyttää. :(

        "Eihän Jeesuksen olisi tarvinnu tulla pelastamaan jos kerran ihminen häviää olemattomiin."


      • kaaleppi.. kirjoitti:

        kuitenki kuolleet herätetä siihen toiseenki ylösnoumusekseen missä pahatkin tuomitaan vai tulkitsenko oikein ensimmäisessä vanhurskaat ja toisessa jumalattomat vai miten se meni....eka ylösnousemuksessa olleita ei tuomita vaan siinä toisessa jotka on vanhalle vihtahousulle kuuliaisia...no niin oon lukenu

        Kaaleppi johdatteli meidät perimmäisten kysymysten äärelle. On ylösnousemus sekä vanhurskaille että väärille, herätetään jumalattomat tuomiolle ja vanhurskaiden kohdalla katsotaan kuinka kirkkaan kukin saa iäisyydessä loistaa. Ap. t. 24:15 ja pidän sen toivon Jumalaan, että on oleva ylösnousemus, jota nämä itsekin odottavat, sekä vanhurskasten että vääräin. Dan 12:2-3 2 Ja monet maan tomussa makaavista heräjävät, toiset iankaikkiseen elämään, toiset häpeään ja iankaikkiseen kauhistukseen. 3 Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti. Amen!


      • Pysy toki neljän seinän sis...
        tähyilette kirjoitti:

        jatkuvasti sinne ikuiseen helvettiin? Alkaako olla jo ikävä kotiin?

        Teillä on lauantainne, meillä su, arabeilla pe Monta päivää jää vielä vapaaksikin Millonkas sinä kunnostat sinne Jerusalemin ulkopuolelle meille sen gehennan, että voimme sinne tähyillä?


      • IDENEB

        Ei Riitalla ole omaa jengiä jonka puolesta puhuisi, mutta sie puhut Ellun pussiin,
        Ellun sukkahousuihin. Muuten ei voi käsittää kirjotusintoasi. Kun mitään järkevää
        et kuitenkaan saa sanotuksi. Vain nälvimistä.


      • IDENEB
        Deliina kirjoitti:

        lueppa vaan uudestaa tekstini. tuomio on tuomio, eikä jeesus enää mitää tutki. hän armahtaa täällä. ja ellenismi opettaa lakihenkisyyttä ilman kristusta... tiedän, nähny sen.

        Juu - adventismi edustaa Saulus Tarsolaista ja kristinusko edustaa vainottua
        seurakuntaa.

        Fil. 3:6
        intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.

        Mitä se hyödyttää ihmistä vaikka täyttäisi koko lain mutta saisi sielulleen vahingon?


      • Deliina kirjoitti:

        lueppa vaan uudestaa tekstini. tuomio on tuomio, eikä jeesus enää mitää tutki. hän armahtaa täällä. ja ellenismi opettaa lakihenkisyyttä ilman kristusta... tiedän, nähny sen.

        Jumala on antanut meille sapatin.

        12: Myöskin sapattini minä annoin heille, olemaan merkkinä minun ja heidän välillään, että he tulisivat tietämään, että minä olen Herra, joka pyhitän heidät.

        eipä ole Jumala antanut tämän kaltaista tietoa sunnuntaista. Näet sunnuntai käsite on Raamatulle tuntematon. Jumala pyhittää van sapatin pyhittäjät Raamatun mukaan.
        Se Jeesuksen vihollinen pyhittää Omilleen sunnuntain. Näinhän tämä asia on ratkaistu!


      • kunnoton tullimies
        Sirkka-Iita kirjoitti:

        No sinä olet varmaankin tuonkin kokenut, kun tiedät noin tarkkaan:D, että miten siellä pyöritään!

        ole siitä tietoinen, niin julkaisen sinulle nyt tämän, niin monissa advaripiireissä salaisexi julistetun asian, että keskisormea tai kieltähän siellä sukkahousujen alla yleensä pyöritellään silloin, kun sukkahousuilla verhoillut pakarat pyörivät, kuin orava jauhaisi pähkinää poskissaan ;))


      • alex-kasi
        Heidät vapautetaan pahan ti... kirjoitti:

        Teidän saatanalliset säikeennehän kuuluvat että väärät vapautetaan kuolemassa tiedottomuuteen. Hyvän- ja pahantiedon puusta syömiseen kohdistuva tuomio mukamas puretaan, kun jumalaton nukkuu pois. Ihmeellinen ikuinen sapatinlepo tulee synnin päälle!

        että joku sanoisi että väärät vapautetaan kuolemassa tiedottomuuteen.
        Tai että hyvän- ja pahantiedon puusta syömiseen kohdistuva tuomio mukamas puretaan, kun jumalaton nukkuu pois.

        Raamatullinen näkemys syntiinlankeamisen seurauksesta on:

        1. Moos. 2:17
        Vain siitä puusta, joka antaa tiedon hyvästä ja pahasta, älä syö, sillä sinä päivänä, jona siitä syöt, olet kuoleman oma."

        Ja siihen monet uskovat (ja kuolema = elämän loppumista).

        Siis milloin Raamattu sanoo elämän loppuvan? No toisessa kuolemassa tietenkin..

        Ilm. 11:18
        Kansat ovat vihan vallassa, mutta nyt on sinun vihasi hetki.

        On tullut KUOLLEIDEN TUOMION AIKA,
        aika PALKITA profeetat, sinun palvelijasi, ja kaikki pyhät ja kaikki jotka kunnioittavat sinun nimeäsi, pienet ja suuret.

        On aika TUHOTA ne, jotka tuhoavat maata.

        Ilm. 21:8

        Mutta pelkurit,
        luopiot ja iljetysten kumartajat,
        murhamiehet ja irstailijat,
        noidat,
        epäjumalien palvelijat
        ja kaikki valheen orjat saavat tämän palkan:

        he joutuvat tuliseen järveen rikinkatkuisten lieskojen keskelle.

        Tämä on toinen kuolema."


      • Hermanni-itse
        Deliina kirjoitti:

        lueppa vaan uudestaa tekstini. tuomio on tuomio, eikä jeesus enää mitää tutki. hän armahtaa täällä. ja ellenismi opettaa lakihenkisyyttä ilman kristusta... tiedän, nähny sen.

        Ikinen joutuu vastuuseen kaikesta mitä hän on lihassa ollessaan tehnyt. Käräjillähän nämä meidä elossa ollessammekin meidän syntimme sovitetaan. Tuomio voi olla vapauttava ja jossain tapauksessa tuomio pannaan täytäntöön. Joka ikinen joutuu vastuuseen. Ei ole olemassa mitään porsaan reikiä lakipykälissä. Sana myös sanoo, että siellä missä synti on suureksi tullut, niin siellä on armo tullut ylen palttiseksi. Jeesus toimii tuomarina ja hän toimii myös asian ajajana. Saatana toimii syyttäjänä. Jeesu toimii puolustus asian ajajana. Valitse jeesus asian ajajaksesi!


      • benedi= siunattu
        Deliina kirjoitti:

        lueppa vaan uudestaa tekstini. tuomio on tuomio, eikä jeesus enää mitää tutki. hän armahtaa täällä. ja ellenismi opettaa lakihenkisyyttä ilman kristusta... tiedän, nähny sen.

        Kun hän sattuu itse olemaan Taivaassa!??

        " Isä meidän joka olet Taivaassa, anna meidän syntimme anteeksi.....Näinhän se Deliilakin rukoilee, ja jää odottamaan että " Isä meidän joka on Taivaassa, antaisi anteeksi meidän syntimme"!!
        Missä Jeesus meitä kuulee? Taivaassa,
        Mistä hän meille vastaa:? Taivaasta. Minne Delila rukoili ja kenelle hän rukouksessa vei syntinsä?

        Jeesukselle, joka on Taivaassa!

        " Minä menen pois,, mutta Minä tulen takaisin ja otan teidät tykonne....Kun rukoilelle älkää tyhjiä hokeko...


    • Kiitos, että varoitit itsestäsi:"Se ihminen, joka on Pyhän Henken johdatuksessa, ei tarvitse ottaa syyttähengen alaiselta mitään ohjeita." Vaikka en minä tähänkään teidän huuhaaeksytyksiinne ole eksynyt.

      • 5. Moos. 33:25 Rautaa ja vaskea olkoot sinun salpasi; ja niinkuin sinun päiväsi, niin olkoon sinun voimasikin. Sananl. 4:18 Mutta vanhurskasten polku on kuin aamurusko, joka kirkastuu kirkastumistaan sydänpäivään saakka. Jes. 26:7 Vanhurskaan polku on suora, sinä teet vanhurskaan tien tasaiseksi.


      • alex-kasi

        "teidän" huuhaaeksytys on? Vain se seikka että Sirkka Iitakin kieltäytyy (monen muun kristityn tavoin) niputtamaan ihmisiä sinun ohjeittesi mukaa pelastettuihin helvetin ikuiseen piinaan joutuviin ei tarkoita että se olisi "teidän huuhaaeksytystä" enemmänkinb päin vastoin.

        Olet tosi eksynyt ikuisine näivettyneine sieluinesi ja palavine järvinesi joissa uskot Luojan kiduttavan luomaansa elämää ikuisesti..

        Ja nyt sitten sanot että jokaisen tulisi seurata sinun esimerkkiäsi - ja jos eivät seuraa niin nälvit heitä internetissä muutaman vuoden - eikö niin - ja ihan vain sulasta rakkaudesta.... jos se nyt ei johdu PM vaivoista????


      • Emme tarvitse mitään. Hänhän ei ole Kristittykään. Hän on piti itsensä puolesta. Siksi hän on pietismin harhassa. Hänellä on huono lukutaito. Hän ei osaa lukea otsikkoa. Näet ei tässä ole otsikkona Pietismi. Pietimi on kovin julma Kidutus uskonto. Ei kukaan oikea Kristitty Toivo sen omaksi edes noita nekatiivi uskoviakaan. En halua edes Riittaa Tällaisen kidutuksen omaksi. Eikä Jumalakaan häntä kiduta. Vaan hän saa tekojensa mukaisen rangaistuksen. Jumala Armahtakoon Riittaa. Jumala olkoon hänelle armollinen, Vaikka hän pitääkin Jumalaa pilkkanaan. Koska hän ei ymmärrä Jeesuksen sovitus työtä hänenkin puolestaan. Muistakaa Rukoilla Riitan puolesta.


    • Raamattu riittää

      Pyhän Hengen ohjauksessa? Toisin sanoen: minkälaiset ovat Pyhän Hengen hedelmät ihmisessä.

      1 Koor. 13:
      4 Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä. Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, 5 ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, 6 ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa. 7 Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii.
      8 Rakkaus ei koskaan katoa.

      Toivokaamme että uskova_1 kin luopuisi omasta kuolemattomuudestaan ja jättäytyisi Jumalan elämää pitävän tahdon varaan ja suostuisi elämään siinä.

      • Nähtävästi

        "Toivokaamme että uskova_1 kin luopuisi omasta kuolemattomuudestaan ja jättäytyisi Jumalan elämää pitävän tahdon varaan ja suostuisi elämään siinä."

        Kuuleppas alex sirkkaiita anneelina --- Uskova_1 on luopunut omavanhurskaudesta
        ja astunut uskonvanhurskauden tielle. Mutta ethä sie sokkee sit nää.


      • niin riitan kuin
        Nähtävästi kirjoitti:

        "Toivokaamme että uskova_1 kin luopuisi omasta kuolemattomuudestaan ja jättäytyisi Jumalan elämää pitävän tahdon varaan ja suostuisi elämään siinä."

        Kuuleppas alex sirkkaiita anneelina --- Uskova_1 on luopunut omavanhurskaudesta
        ja astunut uskonvanhurskauden tielle. Mutta ethä sie sokkee sit nää.

        sirkankin sydämeen ja Hän on maksava kerran palkan, jumalattomalle tekojensa mukaan, mutta sille jonka Jeesus on uudestisynnyttänyt Kristuksen armahduksen kautta.


      • että ihminen on
        Nähtävästi kirjoitti:

        "Toivokaamme että uskova_1 kin luopuisi omasta kuolemattomuudestaan ja jättäytyisi Jumalan elämää pitävän tahdon varaan ja suostuisi elämään siinä."

        Kuuleppas alex sirkkaiita anneelina --- Uskova_1 on luopunut omavanhurskaudesta
        ja astunut uskonvanhurskauden tielle. Mutta ethä sie sokkee sit nää.

        kuolematon sielu? oma-kuolemattomuus on ikuisen helvetin kitumisen oppi.
        spiritismiä.


      • että ihminen on kirjoitti:

        kuolematon sielu? oma-kuolemattomuus on ikuisen helvetin kitumisen oppi.
        spiritismiä.

        Jokaisen sielu palajaa Juamlan tykö, joka sen on antanutkin.
        On vanhurskasten ylösnousemus ja on vääräin ylösnousemus,
        kun Raamattuun pitäydymme. Eikä se voi tyhjiin raueta.

        Jumalaton ei poisnukkuessaan vapaudu ikuiseen sapatinlepoon,
        vaan teot seuraavat ja omatunto piinaa, vaikkei täällä ajassa
        tuntisi omatunto mitään.

        Uskovaa seuraavat Jeesuksen teot hänen kauttaan ja todellinen
        ikuinen sapatinlepo on siksi totta. Jeesus ansaitsee ja saa kunnian
        siitä hyvästä, mitä Hän kauttamme saa tehdyksi:

        Ilm. 19:8
        Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen:
        se liina on pyhien vanhurskautus."

        ALEX ON VALHETTELIJA MUTTA RIITTA PYSYY TOTUUDESSA


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Jokaisen sielu palajaa Juamlan tykö, joka sen on antanutkin.
        On vanhurskasten ylösnousemus ja on vääräin ylösnousemus,
        kun Raamattuun pitäydymme. Eikä se voi tyhjiin raueta.

        Jumalaton ei poisnukkuessaan vapaudu ikuiseen sapatinlepoon,
        vaan teot seuraavat ja omatunto piinaa, vaikkei täällä ajassa
        tuntisi omatunto mitään.

        Uskovaa seuraavat Jeesuksen teot hänen kauttaan ja todellinen
        ikuinen sapatinlepo on siksi totta. Jeesus ansaitsee ja saa kunnian
        siitä hyvästä, mitä Hän kauttamme saa tehdyksi:

        Ilm. 19:8
        Ja hänen annettiin pukeutua liinavaatteeseen, hohtavaan ja puhtaaseen:
        se liina on pyhien vanhurskautus."

        ALEX ON VALHETTELIJA MUTTA RIITTA PYSYY TOTUUDESSA

        Mitä oikein puhut sapatin levosta ? Minä en ole edes muistaakseni kirjoittanut sapatin levosta koskaan - vaikka olen ollut täällä vuosikausia.

        Ihmeellistä on - että ihminen joka on olevinaan uskovainen puhuu muista ihmisistä niin paljon potaskaa kuin sinä. Se on pää teemasi - puhua muista potaskaa. Eikö olisi parempi puhua omasta uskostasi kuin väännellä muiden - ja miten on uskosi laita?? salliiko se valehtelun?

        Pysyhän Antti asiassa niin keskusteluistakin tulee parempia.. nyt ne tuppaa menemään tuonne hiekkalaatikko tasolle..


      • huomattuon
        alex-kasi kirjoitti:

        Mitä oikein puhut sapatin levosta ? Minä en ole edes muistaakseni kirjoittanut sapatin levosta koskaan - vaikka olen ollut täällä vuosikausia.

        Ihmeellistä on - että ihminen joka on olevinaan uskovainen puhuu muista ihmisistä niin paljon potaskaa kuin sinä. Se on pää teemasi - puhua muista potaskaa. Eikö olisi parempi puhua omasta uskostasi kuin väännellä muiden - ja miten on uskosi laita?? salliiko se valehtelun?

        Pysyhän Antti asiassa niin keskusteluistakin tulee parempia.. nyt ne tuppaa menemään tuonne hiekkalaatikko tasolle..

        sallii valehtelun ja muutkin rötökset kun anttismin mukaan Jumalan käskyt koskevat vain israelilaisia.


      • huomattuon kirjoitti:

        sallii valehtelun ja muutkin rötökset kun anttismin mukaan Jumalan käskyt koskevat vain israelilaisia.

        Aluksi huomautan että käskyjen vastaista elämää ei palkita tiedottomuuden tai
        olemattomaksi haihtumisen sapatinlevolla, vaan usksota osatonta seuraavat
        hänen tekonsa - soimaavana omanatuntona - haudan taaksekin. Mutta asiaan:
        Pikku esimerkki siitä miten kiivaasti puolustan käskyjä ...


        Paavali teki käskyt eläviksi!
        Kirjoittanut: AnttiVKantola 14.5.2009
        Tuhatvuotiset kiitoksen sanankohdasta, jota en ole ennen huomioinut!
        Pakanain apostoli taitaa
        olla minulle tuiki tuntematon ja kuolleen lain
        kirjaimen tilalle tullut Pyhä Henki!

        Apt. 13:11-12
        11
        Ja nyt, katso, Herran käsi on sinun päälläsi, ja sinä tulet sokeaksi etkä aurinkoa näe säädettyyn päivään asti." Ja heti lankesi hänen päällensä synkeys ja pimeys, ja hän kävi ympäri ja etsi taluttajaa.
        12
        Kun käskynhaltija näki, mitä oli tapahtunut, niin hän uskoi, ihmetellen Herran oppia.

        Olihan Jeesus antanut käskyn Paavalin tulla
        sokeaksi, alussa, määräajaksi. Nyt Paavali osasi
        käyttää samaista käskyä elävästi.

        Mitä tulee käskyyn "älä tapa!", tulkitsen sitä
        niin, että kun se on käskemismuodossa oleva
        kieltolaki, niin tappamisen sijaan täytyy tehdä
        eläväksi.
        Älä tapa trkoittaa minulle, että "Te eläväksi!".
        Jeesushan lisäsi tuohon kieltolakiin, ettei
        saa tappaa edes henkisesti tai hengellisesti.
        (Herjaaminen kielletty).

        Joten tee, rakasamalla, ihmiset eläviksi henkisesti
        ja hengellisesti. Ehkä olen aivan eksynyt, mutta
        näin minä tulkitsen käskyä "älä tapa".
        ==========
        Uskokaa jo: KÄSKYJÄ EI VOI POISTAA !
        Kirjoittanut: AnttiVKantola
        Anteeksi vaan jeesusmainen kielenkäyttöni, mutta
        olisi kuin heittäisi helmiä sioille, jos vielä
        vastailisin tuolla kolme-enkelin aloittamassa
        ketjussa ("Voidaanko keskustella sovussa?" !)
        ( http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=1000000 000000003&conference=4500000000001692&posting=220000000 43896768 )
        uudelleen ja uudelleen, perustellusti, muutaman vikoilijan huomautuksiin.
        Vaikka kuinka suurin kirjaimin VAKUUTAN, että käskyjä ei ole poistettu -
        he inisevät, että miksi sinä, Antti, poistat käskyt.

        Käskyt eivät voi poistua ennenkuin "alkuaineet kuumuudesta sulavat", sillä Jeesus
        on elävä Sana ja käskee Pyhän Hengen kautta ja toivottavasti meillä on uskonkuuliaisuus!

        En tietenkään arvosta arkistoissa pölyttyviä painettuja tai printattuja käskyjä.
        Nehän ovat vain tahroja paperilla, eikä niistä asiat miksikään muutu.
        Mutta uskoni käskyihin perustuu Jeesuksen luokse tulleen sadanpäämiehen uskoon.

        Tuo kapteeni ei tarvinnut Jeesusta henk.koht. luokseen, vaan pyysi Jeesukselta
        ainoastaan käskysanaa mukaansa - niin tuon päällikön palvelija paranee.
        Niin paljon hän rakasti sairastunutta palkkalaistaan, että tahtoi itse viedä parantavan
        sanan vuoteen luokse!
        Kun Jeesus ihmettelee tuon PAKANAN uskoa, tämä itse ei näe siinä mitään ihmeellistä ...

        Matt 8:9
        Sillä minä itsekin olen toisen vallan alainen, ja minulla on sotamiehiä käskyni alaisina,
        ja minä sanon tälle: 'Mene', ja hän menee, ja toiselle: 'Tule', ja hän tulee,
        ja palvelijalleni: 'Tee tämä', ja hän tekee."

        Käskysana tekee tehtävänsä ja sillä siisti! Käskijä luottaa toiseen käskijään!! Sikasiistiä!!!
        Ei tarvitse tietää syljen koostumusta, eikä Jumalan sormen paksuutta - sillä
        oleellista eräässäkin tapauksessa oli Herran käskysana: "Aukene!":
        Mark 7
        33 Niin hän otti hänet erilleen kansasta, pisti sormensa hänen korviinsa,
        sylki ja koski hänen kieleensä
        34 ja katsahti ylös taivaaseen, huokasi ja sanoi hänelle: "Effata", se on: aukene.

        Käskysana itse tekee kuuroistakin kuulevia. Jeesus on ksäkysanan takana, sillä
        Hän on elävä Sana. Kunpa oppisimmekin huokaisemaan ylöspäin ja käyttämään
        sitten käskysanaa!

        Kaarlo Syväntö kirjasessaan "Vanhan Testamentin käännösvirheitä", korjaa erään
        kohdan kuulumaan: "Käskekää te minua". Pietari käski: "Käske minun tulla luoksesi
        vettä pitkin kävellen". Kun itsekin tottelemme, alamme luottaa käskysanaan.
        Käskysana on hyvä ja pyhä !!!

        Room. 7:12
        Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.

        Vakuuttaa Antti


    • "Se ihminen, joka on Pyhän Henken johdatuksessa, ei tarvitse ottaa syyttähengen alaiselta mitään ohjeita." (Sirkka-Iita - uskovia vastaan ellenismin puolesta)

      Jos loukkaannumme siitä että ihmiset ojentavat meitä, niin vielä enemmän
      loukkaannumme siitä, jos Jumala suoraan taivaasta meille huutaisi ohjeensa.

      Ja onhan tuo ellensapatti-humpuuki olemassa. Tuo sivistymättömyyssanahan
      tarkoittaa sittä että lauantai muka pelastaa aj samalla sunnuntai mukamas
      kadottaa. Ellensapatti on juutalaisen sapatin ja krsitittyjen omaksuman
      lepopäivän / Kristuksen ylösnousemuspäivän vastakkain asettamista.

      "Minun ei tule hyväksyä sunnuntain pyhyyttä", kehotetaan adventistien
      seminaarissa hokemaan. Ja samassa yhteydessä muistutetaan sapatin
      olevan jopa näkymätön merkki otsassa, niin että Jumala tietää pelastaa.
      Sitä on ellensapatti - täyttä huuhaata.

      • kysäsenvaan

        Vai mikä saa sinut taas vikoilemaan?


      • kysäsenvaan kirjoitti:

        Vai mikä saa sinut taas vikoilemaan?

        TE adventtitohtorit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja
        eikä mitään muuta annettavaa. Kun kitkerä viesti ei sisällä perusteluja,
        on kyse silkasta herjaamisesta ja sen te osaatte kuin rippikoululainen
        kymmenen käskyä.

        Kirjoitinhan että olin kuormaston luona, enkä pelaaja tai huoltaja tai valmentaja.
        En siis saanut palloa päähäni, enkä loukannut päätäni kiveen, eikä ole ollut
        kipuja, joihin olisin tarvinnut morfiinihumalaa.


      • alex-kasi
        AnttiVKantola kirjoitti:

        TE adventtitohtorit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja
        eikä mitään muuta annettavaa. Kun kitkerä viesti ei sisällä perusteluja,
        on kyse silkasta herjaamisesta ja sen te osaatte kuin rippikoululainen
        kymmenen käskyä.

        Kirjoitinhan että olin kuormaston luona, enkä pelaaja tai huoltaja tai valmentaja.
        En siis saanut palloa päähäni, enkä loukannut päätäni kiveen, eikä ole ollut
        kipuja, joihin olisin tarvinnut morfiinihumalaa.

        adventtitohtori?

        Kirjoitithan: "TE adventtitohtorit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja eikä mitään muuta annettavaa"..

        Olisit kirjoittanut asian oikein ja sanonut "TE puskajussit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja eikä mitään muuta annettavaa". On aika hävytöntä syyttää adventisteja vain siksi että "luulet" niin.

        Luulo eiole tiedon väärtti..

        Mutta puskajussit täällä kirjoittelee välillä ihan mitä sattuu - vai mitä?


      • Älä katso henkilöön
        alex-kasi kirjoitti:

        adventtitohtori?

        Kirjoitithan: "TE adventtitohtorit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja eikä mitään muuta annettavaa"..

        Olisit kirjoittanut asian oikein ja sanonut "TE puskajussit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja eikä mitään muuta annettavaa". On aika hävytöntä syyttää adventisteja vain siksi että "luulet" niin.

        Luulo eiole tiedon väärtti..

        Mutta puskajussit täällä kirjoittelee välillä ihan mitä sattuu - vai mitä?

        Puutu kirjoituksiin, perustellen Raamatun hengen mukaisella Raamatun sanalla.


      • kaikki ...
        Älä katso henkilöön kirjoitti:

        Puutu kirjoituksiin, perustellen Raamatun hengen mukaisella Raamatun sanalla.

        TE puskajussit olette siitä outoja, että teillä on pilkkaavia kommentteja eikä mitään muuta annettavaa..


    • Omatuntosi sinua syyttää ja yrität peittää sen äänen tuohon monitouhuisuuteen ja räpätädin rooliin.

      Ja sitä paitsi Pyhä Henki siis näyttää synnin ja tuomion! Ja Pyhää Henkeähän sinä juuri yritit minustakin saada Suomen kansan kanssa ajamaan ulos yhdessä turkulaisadventistipapin kanssa.

      ”Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois. Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä menen, niin minä hänet teille lähetän. Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion: synnin, koska he eivät usko minuun; vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe; ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.” (Joh 16:7-11)

      Kun Jumalan kolmas persoona Pyhä Henki tuli maailmaan niin Hänen eräs merkittävimmistä tehtävistään oli toimia syyttäjänä!

      • "Kun Jumalan kolmas persoona Pyhä Henki tuli maailmaan niin Hänen eräs merkittävimmistä tehtävistään oli toimia syyttäjänä!" (Uskova_1)

        Joh. 16:7-11
        7
        Kuitenkin minä sanon teille totuuden: teille on hyväksi, että minä menen pois.
        Sillä ellen minä mene pois, ei Puolustaja tule teidän tykönne; mutta jos minä
        menen, niin minä hänet teille lähetän.
        8
        Ja kun hän tulee, niin hän näyttää maailmalle todeksi synnin ja vanhurskauden ja tuomion:
        9
        synnin, koska he eivät usko minuun;
        10
        vanhurskauden, koska minä menen Isän tykö, ettekä te enää minua näe;
        11
        ja tuomion, koska tämän maailman ruhtinas on tuomittu.

        Meidän on katsottava itse eteemme, eikä etsittävä toisilta tukea syyttävälle
        omalletunnolle. Ken loukkaantuu vaikkapa Riitan kautta tulleeseen totuuden
        sanaan - hän loukkaantuu Kristukseen.

        Pyhä Henki voi joskus olla hyvinkin ankara peittelyn ja salailun tuomitsemisessa.

        Apt. 8:19-21
        19
        ja sanoi: "Antakaa minullekin se valta, että kenen päälle minä käteni panen,
        se saa Pyhän Hengen".
        20
        Mutta Pietari sanoi hänelle: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen,
        koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa.
        21
        Ei sinulla ole osaa eikä arpaa tähän sanaan,
        sillä sinun sydämesi ei ole oikea Jumalan edessä.

        Tuo noita Simon ei käsittänyt, että kaikki mikä ylhäältä tulee, se on lahjaa,
        armosta.

        Apt. 5:8-9
        8
        Niin Pietari kysyi häneltä:
        "Sano minulle: siihenkö hintaan te myitte maatilan?"
        Hän vastasi: "Kyllä, juuri siihen hintaan".
        9
        Mutta Pietari sanoi hänelle:
        "Miksi olette yksissä neuvoin käyneet kiusaamaan Herran Henkeä?
        Katso, niiden jalat, jotka hautasivat sinun miehesi, ovat oven takana,
        ja he kantavat sinutkin pois."

        (Herra armahtakoon, ettemme liian innokkaasti käyttäisi Hengen täyteyden
        suomaa valtaamme)


      • fariseus uskova1

        ###Omatuntosi sinua syyttää ja yrität peittää sen äänen tuohon monitouhuisuuteen ja räpätädin rooliin.###

        Sensijaan, ei Sirkka-Iitan, eikä yhdenkään uudestisyntyneen kristityn ihmisen tarvitse pyytää sinulta yhtään mitään, sillä Jeesus riittää heille ja on heidän sydämensä Herra.

        Kaikkien riivajahenkien on vaiettava Kristuksen edessä!


      • Puplikaani
        fariseus uskova1 kirjoitti:

        ###Omatuntosi sinua syyttää ja yrität peittää sen äänen tuohon monitouhuisuuteen ja räpätädin rooliin.###

        Sensijaan, ei Sirkka-Iitan, eikä yhdenkään uudestisyntyneen kristityn ihmisen tarvitse pyytää sinulta yhtään mitään, sillä Jeesus riittää heille ja on heidän sydämensä Herra.

        Kaikkien riivajahenkien on vaiettava Kristuksen edessä!

        Matt. 23:15

        Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja
        mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin
        teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        Helvetin lapsia on olemassa Jeesuksen todistuksen mukaan.
        Joten se helvettikin on Jeesuksen todistuksen mukaan olemassa!

        Luukas 18. luku --

        Fariseus ja publikaani
        9 Muutamille, jotka olivat varmoja omasta vanhurskaudestaan ja väheksyivät muita, Jeesus esitti tämän kertomuksen: [Sananl. 30:12]
        10 "Kaksi miestä meni temppeliin rukoilemaan. Toinen oli fariseus, toinen publikaani. [Ap. t. 3:1]
        11 Fariseus asettui paikalleen seisomaan ja rukoili itsekseen: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten ole sellainen kuin muut ihmiset, rosvot, huijarit, huorintekijät tai vaikkapa tuo publikaani. [Jes. 58:2; Luuk. 16:15; Ilm. 3:17]

        12 Minä paastoan kahdesti viikossa ja maksan kymmenykset kaikesta, siitäkin mitä ostan.' [Matt. 9:14 | Matt. 23:23 ]
        13 Publikaani seisoi taempana. Hän ei tohtinut edes kohottaa katsettaan taivasta kohti vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen!' [Esra 9:6; Ps. 51:3]
        14 "Minä sanon teille: hän lähti kotiinsa vanhurskaana, tuo toinen ei.* Jokainen, joka itsensä korottaa, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se korotetaan." [Voidaan kääntää myös: "hän lähti kotiinsa hurskaampana kuin tuo toinen."] [Matt. 21:31 | Matt. 23:12 ]

        Herra armahda mua syntistä!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      98
      1906
    2. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      238
      1552
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1030
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      78
      925
    5. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      83
      857
    6. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      7
      815
    7. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      10
      755
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      28
      741
    9. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      55
      714
    10. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      38
      709
    Aihe