missä on tavallinen kerma??? olen yrittänyt ainakin kotkan alueen ruokakaupoissa etsiä enkä ole löytänyt... Pitkät rivit on kyllä ruokakermoja mutta kaikki maustettuja tai näitä myrkkyjä,,, siis 5% 15% ym. roskaa... En ole yhdestäkään kaupasta kotkassa löytänyt tavallista ruokakermaa... onko sama ongelma muualla suomessa??? Onko se enimmistö niin kova kuluttamaan tuota teollisuuden tuottamaa kevytkermaa mistä saa terveysongelmat kaupanpäälle, ettei kauppojen valikoimassakaan enää ole sitä tavallista..... :(
missä
8
593
Vastaukset
- eeveee
ettei kuohukerma mitään olis?
- kerma on kermaa
.......kerma ei ole ruokakermaa - vaan KUOHUKERMAA tai ihan vaanKERMAA (myös vispiKERMAA nimeä käytetään)
ruokakermat on "tekokermaa" maustettuna tai mausteetta.
KAHVIKERMAKIN on kermaa - kevyempi verio "aidosta" - sinä oikein
tarkoitat "tavallisella kermalla"?
Oletko selvittänyt sitä itsellesikään? Tavallista kermaa toki löytynee juuri tuolla kahvikerman nimellä.
Se, mitä minä hakisin on muissa maissa myynnissä oleva tuote englantilaiselta nimeltään "double cream" tai siitä vielä tuhdimpi versio, "clotted cream". Ilmeisesti suomalaiset lehmät eivät pysty tuottamaan tuotetta, jonka rasvapitoisuus on viidenkymmen prosentin tienoilla ja ylikin - vai onko kyse teollisuuden halusta?
Crème fraîche ei ole sitä, mitä haen, koskapa se on lievästi hapatettu tuote ja sopii kyllä moneen, mutta ei kaikkeen. Toki tuo clotted cream on teollinen tuote eikä se lehmän utareesta ulos mahtuisikaan, mutta uskoisin silläkin olevan kysyntää omilla markkinoillamme.
Hei tuottajat - rasvaisempia lehmiä kehiin!Eiköhän sitä pystyisi suomessakin tekemään, mutta jostain syystä rasvaisia versioita ei valio tuo Suomen markkinoille. Esimerkiksi oltermannistakin valmistetaan 55% versiota (muistaakseni), mutta ne menee kaikki Venäjän markkinoille. Venäjällä harrastetaan kulinarismia, Suomessa ei.
"Ilmeisesti suomalaiset lehmät eivät pysty tuottamaan tuotetta, jonka rasvapitoisuus on viidenkymmen prosentin tienoilla ja ylikin - vai onko kyse teollisuuden halusta?"
Kai tämä on vitsi? Kuplahylkeellä on eläinkunnan rasvaisin maito, jossa rasvaa on 61%. Esimerkiksi jääkarhun maidossa rasvaa on 33%. Rasvaisimmassa lehmänmaidossa rasvaa on vain 5%.
- Anonyymi
En tiedä mikä on "tavallista" kermaa, mutta olen huomannut että 10% kevytkerma on kadonnut meidän kaupoista. Itse käytin sitä ruuan laitossa ja maustoin omilla mausteilla. En pidä valmiiksi maustetuista kermoista ja ruuista. Nyt olen ostanut kuohukermaa ja lantrannut sitä maidolla. Kai se eineskultuuri on tähänkin iskeytynyt.
- Anonyymi
Minä en käytä valmiiksi maustettuja kermoja. Minä tykkään käyttää silloin harvoin, kun ruokakermaa käytän flora kevyt ja paksu 4 % ruokakermaa. Lehmään utareesta tuleva maito on noin 4 % jos mene yli ei kuulemma ole hyvä.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Häiriköinti
Sinä joka rälläsit viime yönä aamuun klo. 00 :04 koulun pihassa ja pitkin kyliä. Rekkari ylhäällä. Terv. Kerrostalon as983762Askanmäessä Huippu esitys
Kävimme Ystävien kanssa Askanmäen kesäteatterissa. Kaikki tykättiin esityksestä aivan valtavasti. En varmaan koko vuonna353242- 603209
- 683029
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)682884Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.672809On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle632524Pohdinttavaksi
No siis, saiko yrityksen toimitusjohtaja potkut vaiko älysi ihan itse jättää nimellisen tittelin ettei maine enää enempä802321- 452162
- 692158