maalämpö, muutama kysymys

maalämpöönkö

Täystehomitoitettu vai osatehomitoitettu maalämpöpumppu?

Mistä ihmeestä tiedän, kumpi on edullisempi meidän käytössä? Lämmitettävä kaksi paritaloa (kuutiotilavuus vajaa 800). Vuosittainen lämmitysenergiantarve (käyttövesi mukana) noin 46 000 kWh.

Mitä noissa tarjouksissa on osattava huomioida eli mitä myyjät jättävät kertomatta?

6

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LVI-INSSI

      hankkeessa kannattaa käyttää hyvää suunnittelijaa eikä lähteä ominpäin touhuamaan.Koko lämmitysjärjestelmä vaatii jo ammattilaisen ja luvatkin tulee asiallisesti tehdyksi.Sama koskee myös omakotitaloja.

    • > Täystehomitoitettu vai osatehomitoitettu maalämpöpumppu?

      tosin ristiriitaisia näkemyksiä sielläkin ..

    • mj

      Itse kyllä panostaisin täystehomitoitukseen. Yhdeksän vuoden kokemuksella ainakin rakentamassamme saman kokoluokan talossa sähkölaskut ovat pysyneet täystehoisellä laitteella varsin alhaisina. Osatehoisessa ratkaisussa sähkövastuksen kuluttama energia on jokatapauksessa kompressorin tuottamaan energiaan verrattuna selkeästi kalliimpaa. Hintaeron osatehoisen ja täystehoisen välillä tuo käsittääkseni käytännössä pykälää suurempi kompressori ja lämmönvaihtimet. Omaa laitetta hankkiessani kiinnitin huomiota täystehoisuuden lisäksi käyttöveden tuottamiseen ns. tulistustekniikan avulla ilman sähkövastusta ja vesivaraajan suurehkoon kokoon. Noin 400 litraisella pöntöstä on lämmintä vettä kyllä riittänyt hyvin isommallakin porukalle.

      Etälukusähkömittareiden yleistyessä ollaan käsittääkseni lähitulevaisuudessa siirtymässä sähkön hinnoittelussa ns. tasahinnoittelusta huippukuormien mukaiseen hinnoitteluun. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kovilla pakkasilla sähkö on kallista ja tällöin lämmön tuottaminen suoralla sähköllä on anyway huono vaihtoehto.

      Laitteen teknisten ominaisuuksien lisäksi takuuajan pituus ja huollon toimivuus ovat ainakin asioita, joita kannattaa vertailla.

      • AM

        "Etälukusähkömittareiden yleistyessä ollaan käsittääkseni lähitulevaisuudessa siirtymässä sähkön hinnoittelussa ns. tasahinnoittelusta huippukuormien mukaiseen hinnoitteluun."

        Mihin tämä tieto perustuu? Tätä jaetaan täällä faktana, mutta mistä tieto on saanut alkunsa? Mikään pakkohan sähköyhtiön ei ole hinnoitella kulutuksen mukaan. Kilpailu voi pakottaa sähköyhtiöt hinnoittelemaan nykyiseen malliin, koska eihän kaikki kuluttajat halua pörssihinnoiteltuun sähköön mennä.


      • sentään

        Nykyiset mittarit pystytään kyllä etälukemaan mutta mittareiden pitää vielä kehittyä hurjasti ennenkuin voidaan puhua reaaliaikaisesta sähkön laskutuksesta. Kuluttajan pitäisi nähdä mittarista kulloinkin voimassa oleva sähkön hinta voidakseen päättää ostaako kyseisellä hinnalla vai vähentääkö kulutusta.
        Vai luuletko että menisi läpi sopimus jossa sähköyhtiö vain jälkikäteen ilmoittaisi että sähkösi maksoi silloin ja silloin sen ja sen verran ja että maksapa vaan kiltisti laskusi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      471
      10486
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2576
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      60
      2042
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1769
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1472
    6. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      161
      1405
    7. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1399
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      23
      1330
    9. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1328
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      112
      1225
    Aihe