Oletteko käynyt voimalaitoksessa?

jotakin_ehkä_tiedän

Kuinka moni teistä kommentoijista on edes käynyt ydinvoimalassa, perehtynyt teknologioihin, kunnossapitoon, käyttöön, turvallisuuskäytäntöihin jne? Aika väkeviä kommentteja päästellään ilman mitään todellista tietoa.

77

1180

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Netstux

      Stuxnet on varmaan pyrkinyt sinne GP-mielenosoitusten yhteydessä mutta ei ole päässyt.

    • juhyjuhjyhuhjyhuhu

      Joo SUPO toitottaa torvet punaisena ydinvoimaansa.

      Tietämättä ydinvoiman vaaroista yhtään mitään.

      Tuskin ovat edes reaktoria nähneet ikinä!

    • Energiapohtija

      Olen käynyt ydinvoimalassa, vesivoiloissa, energiaa tuottavissa "jätevoimaloissa",erikokoisissa varavoimalaitoksissa, hake / turvevoimalassa ja aurinkovoimaan tutustunut. Voimaloihin liittyvät muuntamo- ja jakelutekniikat ovat tuttuja.Em. järjestelmien suunnittelu, rakentaminen, kunnossapito, huolto, korjaustoimenpiteet, käyttö ovat kaikki tuttuja asioita. Tässä aluksi.

      • jataas

        Ei pidä paikkansa...pelle ;-}


      • MyösSähkäri

        Entäs tuulivoimala? Onko siitä henk. kohtaista kokemusta?


      • Energiapohtija
        MyösSähkäri kirjoitti:

        Entäs tuulivoimala? Onko siitä henk. kohtaista kokemusta?

        Tuulivoimalasta minulla ei ole käytännön kokemusta. Niiden suhteen olen täysin teoreetikko. Yksi sähköntuotantomuoto vielä lisää ajoilta kun akustot olivat kaukana nykyisestä. Huimapyörät pyörittivät generaattoria kunnes DG.t käynnistyivät ja tavoittivat säädetyn jännitetason. "Nöössinä" on tuollaisenkin käyttöä valvottu.


    • Käytännössä YKSIKÄÄN aidosti ydinvoimaa tunteva EI saa esiintyä netissä päätti TVO johto/ Pertti Simola 2007 joulukuussa! Eli MINUN lisäkseni täältä ei VOI löytyä ydinvoimasta tietäviä sisäpiiriläisiä! MOT!

      • Huudamitähuudat

        En lähde sairastuneiden provoa enenpää kuittailemaan.


    • Kekkeruusi

      Arto Lauri ja megalomania

    • wiki_tietoo

      En ole käynyt, enkä paljon kommentoinutkaan, mutta tiedän noin suurinpiirtein ydinvoimalan toimintaperiaatteen. Ei se ole itse reaktorin toimintaa lukuunottamatta tavallista hiilellä lämpiävää höyryvoimalaitosta kummempi sähkön tuottaja. Mutta tietysti juuri se reaktorin hallitseminen vaatii hieman enemmän mm. kemian/fysiikan tietämystä, kuin hiilen polttoprosessi.

      Ja tuosta Suomen uudesta Olkiluoto kolmosen EPR reaktorin toiminnasta tuskin on kellään aikaisempaa kokemusta, koska on maailman ensimmäinen.
      http://fi.wikipedia.org/wiki/European_Pressurized_Water_Reactor

      • LyhyestiSanottuna

        Kaikissa tuotannoissa on sama periaate. Jokin voimalähde pyörittää generaattoria, mutta koot ovat erilaiset. Poikkeuksiakin on muutama.


    • lkikokilkoko

      Yksikään kaltaiseni aidosti ydinvoimaa tunteva. EI kyllä ikinä kannata ydinvoimaa.

      Ei muuten kannattanut edes A. Einstein!

      • Alperttiykskivi

        Einstein ei kannattanut ydinaseita. Kuoli paljon ennen kuin ensimmäinenkään ydinvoimalaitos käynnistyi.


      • Faktatietoa

        Olet väärässä. Se on tyypillinen tilanne kun on enemmän fanatismia kuin tietämystä.


      • Alperttiykskivi kirjoitti:

        Einstein ei kannattanut ydinaseita. Kuoli paljon ennen kuin ensimmäinenkään ydinvoimalaitos käynnistyi.

        Pakko korjata näin muutama vuosi myöhässä.

        Einstein kuoli 1955.
        Ensimmäinen ydinvoimala, EBR-1, käynnistyi 1951.

        Einsteinillä ei ollut mitään ydinvoiman rauhaisaa käyttöä vastaan.


    • KauriAntti

      Onko palstalla keskustelevista monellakaan kokemusta tulla irtisanotuksi ydinvoimalasta tai muusta sähköntuotatoon liittyvästä yhtiöstä. Mikä johti irtisanomiseen, terveys romahti vai alkoholiongelma. Aiheuttaako irtisanominen suurta katkeruutta ja miten se ilmenee?

      • Anonyymi

        Itsellä ei kokemusta, mutta jatkuva uhka työsuhteen purusta päällä vuosia/vuosikymmeniä kun ei ollut kielen väri oikea. Maku suussa silti parempi. Palveluvuosipalkkiot aina vuoden jäljessä muista. Ainut henkilö koko tuhatpäisessä henkilökunnassa, jolla ei internetoikeuksia. Työni hoidin aina kiitettävästi.
        Vierestä nähtynä: pari työsuhteen purkua alkoholisoitunutta viinan takia. Toinen näistä hirtti itsensä vähän myöhemmin. Muutamia työsuhteen purkuja kesken päivin tuntemattomista syistä, mahdollisesti pärstäkerroin, ei kuitenkaan suunsoittoa eikä ammatillista syytä. Yhden tapauksen vei ammattiliitto oikeuteen. Keittiön nainen sai potkut kun oli kotona koira. No, yhtiön suurimmalla paikallispampulla oli myös koira kotona, ei potkittu pois. Tuomioksi tuli korvattavaa 4000 mk tai euroa, en muista. Ja potkut jäi voimaan.
        Itse nukuin viimeiset 20 v unipillereillä ja osan aikaa mielenterveyslääkkeellä. MT -lääkkeen sain jättää pois noin 5 v eläkkeellä oltuani, unilääke jatkuu yhä... Korkean verenpaineen lääkityksen sain lopettaa jo 15 v eläkkeellä oltuani. Meluvamman sain kumpaankin korvaani jo hyvissä ajoin ennen eläkeikää. Ei haluttu vaimentaa melua, kun eihän se konttorille kuulunut. Ja valvomon lähes 10 tietokonemonitoria ja muutamaa tuhatta merkkilamppua jäähdytettiin puhaltamalla katosta suoraan alas minun kohdaltani 13 -asteista ilmaa. Ei mitään vaikutusta työtilauksilla, kun ei se konttorilla haitannut. Tilanteenmukainen pukeutuminen oli sitten mielenosoitusta joka näkyi palkassa. Ja ns arvovieraiden tullessa vierailulle komennus muualle siksi aikaa.
        Näin meillä ydinvoimalassa joten lisää vain tällaista! Hitlerin komento oli sentään inhimillistä.


    • mjkmjmkmjmkjmkj

      Kuvaavaa muuten, ettei YKSIKÄÄN pää soikeana ydinvoimansa puolesta suutaan soittavista SUPO/SA kybersotilaista kerro edes uskaltautuneensa ydinvoimalaan!

      Kukaan tuskin yllättyi POLIISIN toimivan täällä 100% osaamattomuudellaan!. . .

      • UlinaanKyllästynyt

        Olet pää soikeana huutamassa muille, mutta itse irtisanottuna vingut sitä muiden syyksi. Hoida se lääkityksesi kuntoon, ettei muiden tarvitse tuota itkemistä katsella.


      • Anonyymi

        Ainakin Loviisan PolPo on käynyt vuosikymmeniä leikkimässä sotaa Loviisan ydinvoimaloitten tuotantotiloissa. PolPoradiosta kuultua: "Toinen tappelijoista saatu pidätettyä. Toinen jatkaa tappelua yksinään". Että näin.
        Käykö muuten PolPo muittenkin teollisuuslaitosten prosessitiloissa leikkimässä sotaleikkejään? Ainakaan 1970 -luvulla ei käyneet Nesteellä, nyt voi tilanne olla eri.
        Siitä osaamisesta: Atomivoimalan vartija teki havainnon: Terroristit kiivenneet turpiihihallin katolle, köysi riippuu vieläkin katolta maahan asti! Aikansa juoksivat niin huomasivat, että katonkorjaajien vesiletkuhan se olikin...
        Atomivoimalan vartija oli huomannut, että terroristit olivat laukaisseet räjähteen laitoksen seinustalla, koska oli sepelissä kuoppa! Paljastui, että kuopan yläpuolelle tuli rakennuksen sisältä alaspäin suunnattu varoventtiilien koestuspenkin ulospuhallusputki...
        Atomivoimalan turvallisuuspäällikön aina innokas apulaispäällikkö kuuli, että ulkotilassa olevassa vetypatterissa oli vuoto. Odotettiin muutama tunti suuressa valmiudessa ja koko alue eristettynä, että vuoto loppuisi. Kun ei useaan tuntiin loppunut, puettiin palomies asianmukaiseen pukuun joka kasteltiin ja palomies kävi sulkemassa venttiilin ja tilanne purettiin. Siinä yhteydessä ilmeni, että vuoto jatkui yhä käytömies kävi sulkemassa oikean venttiilin keneltäkään lupaa kysymättä. Nesteen alueella tuo on arkipäivää ilman mitään palomiesshowta. Apulaispäällikkö koulutuspäivillä ylpeänä esitti, miten olivat estäneet vetyräjähdyksen (ulkotiloissa...). Meni vaikean näköiseksi kun kerrottiin, miten oli käynyt ja miten muualla menetellään vastaavissa tilanteissa...
        Onhan näitä sattunut kaikenlaisia...


    • Itkuissit

      Olkiluoto ykkösessä oli tekovaiheessa VALTAVA tulipalo joka tuhosi betonrakenteita korjauskelvottomaksi. Pintaan huitaistiin uusi betonointi ja työt jatkuivat kuin mitään ei olisi tapahtunut. Todellisuudessa betoni ei ole sopiva rakennusmateriaalina sillä nykytiedon mukaan betonikaan ei ole ikuista, ei edes sukupolven ylitse kestävää. Ydinvoimaloitten rakentamis ja käyttöhenkilöstöä vaivaavat samat ongelmat kuin aikanaan Titanicinssakin oli, joten jotakin pysyvää on olemassa.

      • oikeinVALTAVA

        Lahonestoa puuttuu vain päästäsi. Jätä nämä energia-asiat osaaville Ja liity johonkin ryhmään missä omasta syystään irtisanottuja opastetaan unohtamaan katkeruutensa.


      • Täyttälööperiä

        "Nykytiedon mukaan betonikaan ei ole ikuista, ei edes sukupolven ylitse kestävää."

        Kirjoittaja taitaa olla niitä joilla "nykytiedon mukaan" tarkoittaa: "musta tuntuu vaikka mulla ei ole asiasta minkäänlaista asiantuntemusta".

        Nykyiset betonit perustuvat portlandsementtiin josta on noin 200 vuoden kokemukset. Erilaiseen reseptiin perustuvia roomalaisbetoneja on säilynyt jopa 200 vuotta. Aikanaan maailman suurin pato, Hoover Dam on 80 vuotta vanha eli lähes noin kolmen sukupolven ikäinen; onko se romahtamisvaarassa? Helsingissä on parin sukupolven ikäisiä betonisia kerrostaloja; ovatko ne romahtamisvaarassa? Betoniset rakenteet suunnitellaan varsin use4in yli 100 vuoden tekniselle käyttöiälle.


      • Taustatietoa
        Täyttälööperiä kirjoitti:

        "Nykytiedon mukaan betonikaan ei ole ikuista, ei edes sukupolven ylitse kestävää."

        Kirjoittaja taitaa olla niitä joilla "nykytiedon mukaan" tarkoittaa: "musta tuntuu vaikka mulla ei ole asiasta minkäänlaista asiantuntemusta".

        Nykyiset betonit perustuvat portlandsementtiin josta on noin 200 vuoden kokemukset. Erilaiseen reseptiin perustuvia roomalaisbetoneja on säilynyt jopa 200 vuotta. Aikanaan maailman suurin pato, Hoover Dam on 80 vuotta vanha eli lähes noin kolmen sukupolven ikäinen; onko se romahtamisvaarassa? Helsingissä on parin sukupolven ikäisiä betonisia kerrostaloja; ovatko ne romahtamisvaarassa? Betoniset rakenteet suunnitellaan varsin use4in yli 100 vuoden tekniselle käyttöiälle.

        Betonia on monenlaista ja käyttökohteesta riippuen kosteudensieto erilaista. Siltojen pilaritkin rakennetaan kaivinpaalumenetelmällä ja vedenalaisena valuna. Liikkuva lieriömäinen pora toimii myös muottina ja vedetään koko ajan hiljakseen ylös ja valu jää siihen vedenalaiseksi. Yli 60 vuotta sitten heikosta laadusta ja ilman kunnon raudoitusta rakennetut betonirakenteet asuinkiinteistössä ottavat kylläkin vedestä nokkiinsa. Palstan häirikköHUUTAJAN juttuista ei kannata välittää.


      • Sementtiliimalla
        Täyttälööperiä kirjoitti:

        "Nykytiedon mukaan betonikaan ei ole ikuista, ei edes sukupolven ylitse kestävää."

        Kirjoittaja taitaa olla niitä joilla "nykytiedon mukaan" tarkoittaa: "musta tuntuu vaikka mulla ei ole asiasta minkäänlaista asiantuntemusta".

        Nykyiset betonit perustuvat portlandsementtiin josta on noin 200 vuoden kokemukset. Erilaiseen reseptiin perustuvia roomalaisbetoneja on säilynyt jopa 200 vuotta. Aikanaan maailman suurin pato, Hoover Dam on 80 vuotta vanha eli lähes noin kolmen sukupolven ikäinen; onko se romahtamisvaarassa? Helsingissä on parin sukupolven ikäisiä betonisia kerrostaloja; ovatko ne romahtamisvaarassa? Betoniset rakenteet suunnitellaan varsin use4in yli 100 vuoden tekniselle käyttöiälle.

        Helsingissä aloitettiin 1990-luvulla laaja korjausohjelma sortuvien betonkerrostalojen korjaamiseksi kun parvekkeet alkoivat tippua alas ihmisten painosta. USA:ssa tuhannet sillat ovat sortumisvaarassa ja monet ovat jo romahtaneet. Perämeren maannousema ja rikkonainen kallioperä tulevat suurella todennäköisyydellä vaurioittamaan ydinvoimalan rakenteita ilman käyttöhenkilöstön virheitäkin.


      • Hyvin.tuon.muistan

        Kummasti se Olkiluoto ykkösen reaktorirakennuksen tulipalo sattui heti sen jälkeen, kun valuvirhe oli tudettu... Hyvät Veljet hoitivat asiat niin, että valuvirheen korjaus meni tulipalon avulla vakuutusyhtiön maksettavaksi. Mitään poliisitutkintaahan ei asiasta luonnollisesti tehty...


    • menneen_ajan_hörhö

      Ollaan jopa oltu töissä ydinvoimalaitoksen käyttöhenkilöstö puolella. Tämän vuoksi en viitsi antaa kevytmielisiä heittoja ydinvoimasta.Periaatteessa ydinvoiman käytössä on annettu harhauttavia tietoja, 1950-60 luvulla ajateltiin niin, että ydinvoiman käyttöön otto tuo "liki ilmaisen sähkön".
      Näinhän asia ei suinkaan ole. Ydinvoimalla on omat kustannuksensa eli riskeillä on oma suuri kustannuseränsä. (esimerkkinä vain Tsernobyl ja Fukushima)
      Kun jotain "suurta" tapahtuu niin se tuottaa valtavat kustannukset josta ei nyt vaan avoimesti tahdota kertoa.
      Ei kukaan toivo suuria onnettomuuksia, mutta niitä vaan nyt sattuu tulemaan ja joku ne joutuu kumminkin maksamaan tavalla tai toisella.
      Yhteiskuntakin joutuu maksamaan, suuronnettomuuden vuoksi isot maa-alueet tulevat pitkiksi ajoiksi kelvottomiksi (turva-alueen rajat).

      Kaikki päätökset kun tehdään sillä mallilla, että "mitään ei voi tapahtua ja jos jotain suurta tapahtuukin niin se on sitten SEN AJAN murhe". Se on sitä "tätä päivää" elämistä jossa huominen ei kiinnosta pätkän vertaa.
      Kuka tarvitsee näitä suuria ydinvoimalamonumentteja kun niiden käyttöaika loppuu? Jäävätkö ne tuleville sukupolville samanlaisina monumentteina kuin muinaisen Egyptin pyramidit? Ja tulevat sukupolvet alkaa mietiskelemään kuinka nuo ydinvoimalat oikein rakennettiin ja miksi vain muutamiksi vuosikymmeniksi ja sitten joudutaan seisottamaan pitkiä aikoja ympäristöriskien vuoksi?

      Kuka meitä 1900- ja 2000-luvun ydinvoiman "pyramidien" rakentajia ja käyttäjiä edes muistaa? Tuskinpa kukaan edes haluaa muistettavan meitä.

      • Sammakkoperspektiivi

        Etkö tiedä että maailmalla on purettu täysikokoisia ydinvoimalaitoksia jo perustuksiaan myöten? Mihin perustuu tuo pyramidiargumentointisi? Voi olla että olet ollut töissä ydinvoimalaitoksessa mutta näet silti asiat sammakkoperspektiivistä.


      • TekstinSuomennos
        Sammakkoperspektiivi kirjoitti:

        Etkö tiedä että maailmalla on purettu täysikokoisia ydinvoimalaitoksia jo perustuksiaan myöten? Mihin perustuu tuo pyramidiargumentointisi? Voi olla että olet ollut töissä ydinvoimalaitoksessa mutta näet silti asiat sammakkoperspektiivistä.

        Ydinvoimaloissa ja muillakin sähköntuotannon alueella on paljon henkilöstöä töissä, mm. piha-alueiden luutahommissa. Nämä sitten leikkivät asiantuntijaa "olin käyttöhenkilöstöä". Näkyy yksi irtisanottu jankuttavan jatkuvasti täälläkin. Kehuu olevansa hörhö ja siinä puhuukin vaihteeksi totta.


      • hörhökin_tajuaa
        Sammakkoperspektiivi kirjoitti:

        Etkö tiedä että maailmalla on purettu täysikokoisia ydinvoimalaitoksia jo perustuksiaan myöten? Mihin perustuu tuo pyramidiargumentointisi? Voi olla että olet ollut töissä ydinvoimalaitoksessa mutta näet silti asiat sammakkoperspektiivistä.

        Käyppäs siellä Tsernobylissä. Kyllä siellä voimalaitoksen "raato" on pantu sarkofagiin.
        Onhan niitä ydinvoimalaitoksia purettu, mutta se purkuprosessi vie oman aikansa. Eli ei se purkuhomma ole aivan niin yksinkertaista kuin jonkin asuinrakennuksen purku. Enkä minä nyt puhu mistään "maisemoinnista" eli tilan palauttamista rakentamista edeltävään tilaa.
        Korkea-aktiiviset osat vaativat oman ratkaisunsa.
        Taidatpa itse olla sellainen tyyppi joka ei tiedä voimalaitoksista yhtään mitään. Kyllä tavallisten konventionaalisten voimalaitosten purkukin on kestänyt pitkään ja moni savupiippu on vielä pystyssäkin vaikka laitoksen toiminta on päättynyt vuosikausia ennen. Tampereellakin on vielä muutama savupiippu pystyssä muistona menneistä vuosista. (osa on jo poissa)
        Ei TÄMÄN ymmärtäminen vaadi niin kovin paljon älliä.

        Ja kun maailmaa kiertelee avoimin silmin niin monessa maassa on paljon rappeutuvia (lopetettuja) tehdasraunioita. Ei niitä kaikkia olla purettu vaikka toiminta on lakannut jo vuosia sitten. Ei joka asiasta kannata saivarrella.
        PS. kaivoksiakin on lopetettu eikä niitä olla ryhdytty täyttämään kiintoaineksilla. Jotkut ovat täyttynee vedellä kun pumppaukset on lopetettu.
        Purkaminen (lopettaminen) on aivan ERI asia kuin maisemointi. Hörhökin tajuaa näiden eron.


      • TekstinSuomennos
        hörhökin_tajuaa kirjoitti:

        Käyppäs siellä Tsernobylissä. Kyllä siellä voimalaitoksen "raato" on pantu sarkofagiin.
        Onhan niitä ydinvoimalaitoksia purettu, mutta se purkuprosessi vie oman aikansa. Eli ei se purkuhomma ole aivan niin yksinkertaista kuin jonkin asuinrakennuksen purku. Enkä minä nyt puhu mistään "maisemoinnista" eli tilan palauttamista rakentamista edeltävään tilaa.
        Korkea-aktiiviset osat vaativat oman ratkaisunsa.
        Taidatpa itse olla sellainen tyyppi joka ei tiedä voimalaitoksista yhtään mitään. Kyllä tavallisten konventionaalisten voimalaitosten purkukin on kestänyt pitkään ja moni savupiippu on vielä pystyssäkin vaikka laitoksen toiminta on päättynyt vuosikausia ennen. Tampereellakin on vielä muutama savupiippu pystyssä muistona menneistä vuosista. (osa on jo poissa)
        Ei TÄMÄN ymmärtäminen vaadi niin kovin paljon älliä.

        Ja kun maailmaa kiertelee avoimin silmin niin monessa maassa on paljon rappeutuvia (lopetettuja) tehdasraunioita. Ei niitä kaikkia olla purettu vaikka toiminta on lakannut jo vuosia sitten. Ei joka asiasta kannata saivarrella.
        PS. kaivoksiakin on lopetettu eikä niitä olla ryhdytty täyttämään kiintoaineksilla. Jotkut ovat täyttynee vedellä kun pumppaukset on lopetettu.
        Purkaminen (lopettaminen) on aivan ERI asia kuin maisemointi. Hörhökin tajuaa näiden eron.

        Osui ja upposi. Oletkin pelkkä luutamies, joiksi piha-alueiden hoitajia alalla kutsutaan. Näitä ongelmaisia tyyppejä riittää ja brenkkua uppoo. Syy laitetaan aina toisten aiheuttamaksi.Miten tahdistaminen sujuu käsikäyttöisesti????


    • kjikujijkiu

      Joo kun SUPO 2007 lähetti ydinalan OIKEILLE ASIANTUNTINJOILLE. Eli meille aidosti LAITOSPEREHDYTETYILLE. Uhkakirjeitään, ettei ydinvoimaa oikeasti tuntevat SAA kertoa ydinvoimaloiden loputtomista ongelmista julkisesti. Neteistä katosivat SYSTEMAATTISESTI AMMATTIOSAAJAT SILKASTA PELOSTA! Arto Lauri onkin siitä lähtien ollut käytännössä A I N O A oikeasti ydinvoimaa tunteva kirjoittaja. Jotain todella outoa asiaan liittyy. Koska 8 vuoteen ei KUKAAN ole kyennyt millään ammattitasolla haastamaan Arton 100% ammattimaista dominanssia. Itse uskonkin, että TVO ja SUPO heittivät hanskat tiskiin. Koska Arton tavasta kertoa. EI löytynyt koko Pohjoismaista varteenotettavaa haastajaa SA-kyberrottien ANKARASTA yrittämisestä huolimatta!

      • Paperitnähnyt

        Älä valehtele.Arto Lauri irtisanottiin lampunvaihtohommista kun joutui työkyvyttömyyseläkkeellle nuppinsa vuoksi. Jätä satuilu jollekin lasten nukkumattipalstalle.


      • Varma.Koskitar.SE

        Älä nyt Arto viitsi. Etkö huomaa, että täällä toiset samanlaiset hörhöt hilluvat kun eivät muuta osaa. Ja pilkkaavat niitä, jotka asiaa kirjoittavat. Saavat siitä vielä palkkaa ydinvoimalobbarien taholta. Saatko muuten sinäkin?


      • Momenttiliitos
        Varma.Koskitar.SE kirjoitti:

        Älä nyt Arto viitsi. Etkö huomaa, että täällä toiset samanlaiset hörhöt hilluvat kun eivät muuta osaa. Ja pilkkaavat niitä, jotka asiaa kirjoittavat. Saavat siitä vielä palkkaa ydinvoimalobbarien taholta. Saatko muuten sinäkin?

        Niitä korpeaa tuo ylenpalttinen valehtelu ja vastaavat samalla mitalla. Kaikki asioista oikeasti tietävät ja alaa tuntevat ovat täältä hänenlaistensa takia kaikonneet muille apajille ja vain ajoittain poikkeavat täällä. Mutta tämmöistä se on monella muullakin palstalla.


    • Kutsuttana

      Esim. Loviisan ydinvoimalassa sen valmistumisen aikoihin.

      • Sysmäläinen.sahti

        Vain noin 6600 kertaa tuli käytyä. Yleensä vähintään 8 tuntia kerrallaan.


      • Sysmäläinen.sahti

        Ja se jota antamani vastaus ei tyydytä, tyydyttäköön itse itsensä.


    • kmjmkmjmkjmkjmj

      TVO:n johdon paniikki siitä, miten Arto tietää heidän ydinrikolliset hankkeet. Hakee todella vertaistaan. Esimerkiksi seuraavana sunnuntaina TVO heittää jälleen kerran pilssipumpun hehkuvan kuumaan 2 reaktoriin. Pumppaa sieltä raakasti kaikki säteilyn kyllästämät sisällöt suoraan T-rakennuksen altaitten kautta MEREEN! STUK tietää tietysti homman, samoin läpeensä korruptoitu SUPO, KTM. Mutta koska ydinkansanmurhaaminen on heille PÄÄTAVOITE. Eivät välitä lainkaan siitä miten ydinala murhaa Suomen heimoa sekopäisillä hankkeillaan.. Neteistä katosivat tosiaan 2007, joulukuusta SYSTEMAATTISESTI AMMATTIOSAAJAT SILKASTA PELOSTA! Arto Lauri onkin siitä lähtien ollut käytännössä A I N O A oikeasti ydinvoimaa tunteva kirjoittaja. Jotain todella outoa asiaan liittyy. Koska 8 vuoteen ei KUKAAN ole kyennyt millään ammattitasolla haastamaan Arton 100% ammattimaista dominanssia.

      • Tosiasiaaa

        Miksi valehtelet. Ei siellä yhden lampunvaihtajan sairastumista pelätä. Lopeta moinen skeidan puhuminen.


    • kjikjjukjijkunju

      Joopa joo SA- kybersolut käy kuumina. Paljastettuina.

      Sieltä se TVO:n 5cm sinkkirautaputki menee Rh- hallin pääovenpielestä suoraan toista kymmentä kerrosta pinta- asennettuna alakertaan rappuja pitkin T- rakennukseen. Kun ITSE on homman nähnyt. Voi asiaa TOKI viranomaisetkin käydä esteittä katsomassa TODEKKSI!. . .

      • Hyvävitsii

        Irtisanottu lampunvaihtaja kulkenut oikein rappuja pitkin.


    • olenkäynyt

      ovat todella typeriä virityksiä.

    • kjumjkjijukiji

      Huomasiko "olen käynyt" miten RÖYHKEÄN AVOIMESTI TVO on tuon reaktorin tyhjentämisen kuumasinkityn viemäröinnin jälkiasentanut?

      Ainoa peittelyn "yritys" on numeroida tuo tyhjennysputki ikään kuin hätä sammutus systeemiksi! Vaikka linjaan syötetään kaikki vesi pilssipumpulla surutta reaktorista ylhäältä ALASPÄIN T- rakennukseen.

      Silti LÄPEENSÄ korruptoitu STUK/KTM ja vastaavat voidellut SUPO/SA POLIISIVIRANOMAISET eivät ole rikokseen ihmiskuntaa vasten vaivautuneet puuttua!

      • Viistöistä

        Jaa-a. Mitenkä kauan luulet että kestäisi veden juoksutus 2" putkea pitkin... :D :D Kokoahan taas tolkkusi! Aikoihin en ole näitä lukenut. Vaan edelleen sama "asiantuntija" suoltaa niin naurettavaa "faktaa" että muistan taas miksi en ole hetkeen uhrannut ajatusta tälle palstalle. Ja eikös siinä välissä ole HH-rakennus eli ei se suoraan se putki sinne edes voisi mennä.... Eli Arto valehtelee taas saadakseen omaa agendaansa esiin!


      • Kuittaamatta
        Viistöistä kirjoitti:

        Jaa-a. Mitenkä kauan luulet että kestäisi veden juoksutus 2" putkea pitkin... :D :D Kokoahan taas tolkkusi! Aikoihin en ole näitä lukenut. Vaan edelleen sama "asiantuntija" suoltaa niin naurettavaa "faktaa" että muistan taas miksi en ole hetkeen uhrannut ajatusta tälle palstalle. Ja eikös siinä välissä ole HH-rakennus eli ei se suoraan se putki sinne edes voisi mennä.... Eli Arto valehtelee taas saadakseen omaa agendaansa esiin!

        Anna sen olla, koska eihän se sairaudelleen mitään voi. Tänne pitäisi olla terveystarkastukset niinkuin työpaikoillekin. Latvalaho-tyypit vain terveyspalstoille.


    • Alkuperäinen-kirj

      Kiitos kommenteista! Aikalailla näkyy kommenteista tämä porukan asiantuntemus. Hyvää yötä ja kesää kaikille.

      • Energiaosaaja

        On nuo "tuntemukset" nähty vuosien aikana. Viherjärjestöjen temmellyskenttä tämä on, niinkuin useat muutkin palstat. Todelliset asiantuntijat ja alalla ammatikseet toimijat ovat aikoja sitten häipyneet propagandaan kyllästyneenä tältäkin palstalta.


    • kjujikjiuijukijiji

      Joo, edelleenkään täällä ei ole esiintynyt AITOJA ydinalan ammattilaisina. Kuin Arto Lauri.

      Edelleenkin siis SUPO pitää kiinni 2007.12 annetusta määräyksestään, ettei ydinalan työväen mielipiteitä SALLITA MILLÄÄN FOORUMILLAAN!

      Ei sallita, koska Arto on klassinen ammattiosaaja, jonka yli eiu kykene kävelemään KUKAAN nettipoliisi, saati kybersotayksikön kalunakenraaleistakaan. EI edes TVO:n kovalla rahalla ostamista professoreistakaan.

      Kova kanto kaskessa toi Arto. Ja sehän kybersotapellejä kaivertaakin näätänä täällä!..)

      • yhdeksikkö

        niin miten se tyhjennys 2" putkea pitkin onnistui? älä ala heti möykkäämään, vaan kerro!!


      • EipäsHUUDETA

        Sairastunut lampunvaihtaja itkee katkerana ja jankuttaa kuin papukaija samaa itkuvirttää. Hoida itses kuntoon.


      • Anonyymi
        EipäsHUUDETA kirjoitti:

        Sairastunut lampunvaihtaja itkee katkerana ja jankuttaa kuin papukaija samaa itkuvirttää. Hoida itses kuntoon.

        No onko se Artokaan käyny muuta kun näköetäisyydellä ydinvoimaloihin?
        Mikään ei todista että olisi siellä koskaan mitään töitä tehnyt ja jos olisi niin koppiin tuommonen ois haettu joa aikaa sitten kun menee laukomaan kaikkea huu haata ja syyttelee kaikkia kuka vaan mieleen tulee,ei ihan tervettä ole tuo meininki!


    • Anonyymi

      Ainoa reaktori johon olen läheltä tutustunut oli FIR 1 eli Otaniemessä sijainnut 100 kW Triga tutkimusreaktori. Sillä meille tehtiin erinäisissä mittauksissa tarvittavat kobolttilähteet (60Co) suoraan säteilyttämällä neutroneilla...

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Tutkimusreaktori

      • Anonyymi

        Kävin tuolla minäkin koulutusaikana. Taisinpa ampua sillä reaktorilla yhden olikohan 250 kW tehopulssinkin. Sitten paljon myöhemmin ajoin oikeaa atomivoimalan reaktoria 30 v. Nyt en juuri viitsi näihin keskusteluihin puuttua, kun ovat pääsääntöisesti sitä itseään... Eikä kyllä kukaan koskaan ole kieltänyt keskustelua asiasta.
        Aikanaan laitoksella oli kierrossa lehtiä mm ydinvoiman alalta. Paljon oli mielenkiintoisia tapauksia onnettomuuksista, joissa perussyynä useimmiten uskomaton tyhmyys. Kun Olkiluoto 3:a alettiin suunitella, niin kaikki ydinvoimaan liittyvä lehtikierto loppui kuin seinään. Niin että se siitä tiedonsaannin avoimuudesta meillä Suomessa.
        Sittemmin olen huomannut saman sensuurin siionistien täysin omistamassa Suomen mediassa. Mm Fukushimasta ja hyvin monesta muusta tapauksesta. Onneksi netistä löytyy (vielä) ulkomaitten sivuilta hyvinkin paljon tietoa. Valitettavasti pääosin englanniksi, joten kehno kielitaito karsii hienommat vivahteet pois. Oli siellä sellainenkin tapaus, missä Kiinaan oli USA sotasatelliitista ampunut ydinpommin. Teksti pääosin kiinaksi, osin englanniksikin. Harmi, etten osaa tallentaa netin videoita itselleni jemmaan eikä keskustelupalstoillakaan neuvota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kävin tuolla minäkin koulutusaikana. Taisinpa ampua sillä reaktorilla yhden olikohan 250 kW tehopulssinkin. Sitten paljon myöhemmin ajoin oikeaa atomivoimalan reaktoria 30 v. Nyt en juuri viitsi näihin keskusteluihin puuttua, kun ovat pääsääntöisesti sitä itseään... Eikä kyllä kukaan koskaan ole kieltänyt keskustelua asiasta.
        Aikanaan laitoksella oli kierrossa lehtiä mm ydinvoiman alalta. Paljon oli mielenkiintoisia tapauksia onnettomuuksista, joissa perussyynä useimmiten uskomaton tyhmyys. Kun Olkiluoto 3:a alettiin suunitella, niin kaikki ydinvoimaan liittyvä lehtikierto loppui kuin seinään. Niin että se siitä tiedonsaannin avoimuudesta meillä Suomessa.
        Sittemmin olen huomannut saman sensuurin siionistien täysin omistamassa Suomen mediassa. Mm Fukushimasta ja hyvin monesta muusta tapauksesta. Onneksi netistä löytyy (vielä) ulkomaitten sivuilta hyvinkin paljon tietoa. Valitettavasti pääosin englanniksi, joten kehno kielitaito karsii hienommat vivahteet pois. Oli siellä sellainenkin tapaus, missä Kiinaan oli USA sotasatelliitista ampunut ydinpommin. Teksti pääosin kiinaksi, osin englanniksikin. Harmi, etten osaa tallentaa netin videoita itselleni jemmaan eikä keskustelupalstoillakaan neuvota.

        Otaniemessä lehtikierto loppui siksi, että TKK:n (nyk Aalto yliopisto) kirjasto alkoi säästämään rahaa ja peruutti suuren osan paperilehtien tilauksista. Aika vaikea kierrättää sellaista lehteä mitä ei kirjastoon tule. Olin itsekin lehtikierrossa sellaisten julkaisuiden osalta, joiden saatavuus lopahti.

        Lehdet olivat luettavissa elektronisessa muodossa siten, että kun kuului henkilökuntaan niin pääsi omilla tunnuksillaan ne suoraan katselemaan. Nyt viimeisten muutaman vuoden ajan on kaikkien lehtien saatavuus ollut heikkoa edelleenkin rahasyistä. Ne jotka haluavat tai tutkimuksen vuoksi joutuvat lukemaan käyttävät tekiänoikeuksia rikkovaa mutta hyvin suosittua sci-hub palvelua.

        Salaliittoteorioiden levittäminen palstalla ei ole suotavaa.


    • Anonyymi

      Olen käynyt Loviisan voimalassa jo 1970 luvulla sähköalalla toimivien kanssa tutustumassa silloin uuteen voimalaan. Muistiinpanoista ei löydy kumpi yksikkö oli kyseessä. Olen käynyt myös useissa vesivoimaloissa, myös Suomen vanhimmassa vielä tuotannossa olevassa. Palstaa lukiessa on vuosien aikana tullut selväksi kuinka vähän osa kommentoijista tuntee sähköntuotannon perusasioita. Osa viesteista aivan perättömiä ja jopa sairaita.

      • Anonyymi

        Minä olen tehnyt työurani ydinvoimalassa, ja olen samaa mieltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen tehnyt työurani ydinvoimalassa, ja olen samaa mieltä.

        Sähköntuotannon ja -jakelun kokonaisuus on hyvin tuttua. On tullut nähtyä myös tilanne kun Suomessa jouduttiin sähkönjakelun säännöstelyyn. Koko alaan liittyvistä asiaoista pitäisi tehdä päätöksiä vain ammattilaisten toimesta. Poliitikkojen sekaantuminen amatöörimäisesti tulee saada estettyä. Mallia voisi ottaa Puolustuvoimien hävittäjähankinnoista jossa vain asiantuntijat tekevät valinnat ja päätökset. Raamit on annettu poliitikkojen toimesta.


    • Anonyymi

      Olkiluodossa on tosi ammattilaiset asialla.
      Mistähän syystä TVO:n johtajat (vastuun kantajat) vaihtuneet moneen kertaan?
      Lopulta kansa on kaiken sekoilun maksaja.

      • Anonyymi

        Miksei kukaan kertonut tarjouspyyntöjä jätettäessä ranskalaisille että täällä tarkastetaan voimalat muutoinkin kuin paperilla? Eihän kukaan normaali osta ranskalaista autoakaan, tämä vertailuesimerkkinä kerrottakoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksei kukaan kertonut tarjouspyyntöjä jätettäessä ranskalaisille että täällä tarkastetaan voimalat muutoinkin kuin paperilla? Eihän kukaan normaali osta ranskalaista autoakaan, tämä vertailuesimerkkinä kerrottakoon.

        Minä ostin ranskalaisen auton 4 v käytettynä v 1993. Nyt siinä on mittarissa 536 tuhatta km ja paremmin se on kestänyt kuin aikaisemmat autot yhteensä.
        Ja minä olen koulutukseltani autoteknikko...


    • Anonyymi

      Miten lie eikös siellä vettä keitetä ja sitten taas jäähdytetä mereen ja sitten taas keitetään , siinä välissä pyörii turpiini ja tuottaa sähköä .
      Lämpö vaan on ongelma se työnnetään mereen .

      • Anonyymi

        Sähköä tuottava turbiiniko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sähköä tuottava turbiiniko?

        Kyllä , mutta kun se lämpö täytyy hukata .
        Tämmöinen energian tuhlaus täytyisi kriminalisoida .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä , mutta kun se lämpö täytyy hukata .
        Tämmöinen energian tuhlaus täytyisi kriminalisoida .

        Höyryturbiini ei tuota sähköä, turbiini toimii generaattorin voimakoneena ja sähköä tekee se generaattori.


    • Anonyymi

      Tietyssä mielessä tuossa jutussasi olisi järkeä, vaikkakaan sakko ei tuossa toimi. Maailman infrastruktuuri ei vain taida olla vielä valmis toimimaan ilman lauhdelaitoksia! Vuosikymmenten myötä varmaan käy niin, että polttolaitoksista suurin osa ajaa lämpökuormaa tai vastapainehöyryä, mutta ydinlaitosten osalta arvaan, että sata vuotta ei ihan riitä!

      • Anonyymi

        Infrastruktuuri esim. suomessa on otollinen kaukolämmön tekoon myös ydinvoimalla. Teknisesti siinä ei olisi ei niin mitään erikoista eikä erityisen vaativaa, aivan hyvin nyt ydinvoimaloiden höyryä jäähdyttävissä lämmönvaihtimissa voisi meriveden sijasta virrata kaukolämpövesi mutta kun se ei sovi poliitikoille.
        Siis nimen omaan infrasta asia EI ole kiinni!
        Fortum ehdotti jo joskus pian 20 vuotta sitten Helsingin silloisille päättäjille aloitettavaksi selvitystä Loviisan voimalan lauhdelämmön hyödyntämismahdollisuuksista Helsingin kaupungin lämmityksessä.
        Mitä siitä seurasi, miten toimivat Helsinkiläiset poliitikot?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Infrastruktuuri esim. suomessa on otollinen kaukolämmön tekoon myös ydinvoimalla. Teknisesti siinä ei olisi ei niin mitään erikoista eikä erityisen vaativaa, aivan hyvin nyt ydinvoimaloiden höyryä jäähdyttävissä lämmönvaihtimissa voisi meriveden sijasta virrata kaukolämpövesi mutta kun se ei sovi poliitikoille.
        Siis nimen omaan infrasta asia EI ole kiinni!
        Fortum ehdotti jo joskus pian 20 vuotta sitten Helsingin silloisille päättäjille aloitettavaksi selvitystä Loviisan voimalan lauhdelämmön hyödyntämismahdollisuuksista Helsingin kaupungin lämmityksessä.
        Mitä siitä seurasi, miten toimivat Helsinkiläiset poliitikot?

        Niinkuin tuossa totesin, ei taida olla infra olla valmista, Suomessakaan. Äkkivilkaisulla Loviisasta uupuu noin 2*70 km kaukolämpöputkea ja Olkiluodosta vielä enemmän. Että ehkei sakkoja vielä tänä vuonna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinkuin tuossa totesin, ei taida olla infra olla valmista, Suomessakaan. Äkkivilkaisulla Loviisasta uupuu noin 2*70 km kaukolämpöputkea ja Olkiluodosta vielä enemmän. Että ehkei sakkoja vielä tänä vuonna.

        Tuollaista putkiparia ei kauaa rakenneta jos päätetään ne rakentaa, sikäli kaikki on valmiina. Minä muuten en ole mistään sakoista kirjoittanut!
        Jos Helsingin poliitikot olisivat näyttäneet vihreää valoa Fortumin ehdotukselle selvittää kaukolämmön johtamista Loviisan voimalalta pääkaupunkiseudulle noin 15 vuotta sitten ja jos olisi päätetty tämä toteuttaa, olisi Helsinki voinut saada suurimman osan kaukolämmöstään tuolta jo monet vuodet.
        Muistetaan myös että ydinvoimalaa suunniteltiin alkuun Helsingin tuntumaan, Gränö-
        nimisessä saaressa oli hankittuna jopa tontti voimalalle mutta se vastustus...
        Ydinvoiman rakentaminen kauas lämmön tarvitsijoista ja lämmön lauhduttaminen mereen tuhansien ja aina vaan lisääntyvien tuhansien megawattien teholla on sulaa hulluutta mutta näinhän meillä halutaan torjua ilmastonmuutosta...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista putkiparia ei kauaa rakenneta jos päätetään ne rakentaa, sikäli kaikki on valmiina. Minä muuten en ole mistään sakoista kirjoittanut!
        Jos Helsingin poliitikot olisivat näyttäneet vihreää valoa Fortumin ehdotukselle selvittää kaukolämmön johtamista Loviisan voimalalta pääkaupunkiseudulle noin 15 vuotta sitten ja jos olisi päätetty tämä toteuttaa, olisi Helsinki voinut saada suurimman osan kaukolämmöstään tuolta jo monet vuodet.
        Muistetaan myös että ydinvoimalaa suunniteltiin alkuun Helsingin tuntumaan, Gränö-
        nimisessä saaressa oli hankittuna jopa tontti voimalalle mutta se vastustus...
        Ydinvoiman rakentaminen kauas lämmön tarvitsijoista ja lämmön lauhduttaminen mereen tuhansien ja aina vaan lisääntyvien tuhansien megawattien teholla on sulaa hulluutta mutta näinhän meillä halutaan torjua ilmastonmuutosta...

        Joopa. Lämmitä sitten sillä 13 asteisella vedellä kaukolämpöä talvella ja kesällä 30 -asteisella. Nobelin ansaitset...!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaista putkiparia ei kauaa rakenneta jos päätetään ne rakentaa, sikäli kaikki on valmiina. Minä muuten en ole mistään sakoista kirjoittanut!
        Jos Helsingin poliitikot olisivat näyttäneet vihreää valoa Fortumin ehdotukselle selvittää kaukolämmön johtamista Loviisan voimalalta pääkaupunkiseudulle noin 15 vuotta sitten ja jos olisi päätetty tämä toteuttaa, olisi Helsinki voinut saada suurimman osan kaukolämmöstään tuolta jo monet vuodet.
        Muistetaan myös että ydinvoimalaa suunniteltiin alkuun Helsingin tuntumaan, Gränö-
        nimisessä saaressa oli hankittuna jopa tontti voimalalle mutta se vastustus...
        Ydinvoiman rakentaminen kauas lämmön tarvitsijoista ja lämmön lauhduttaminen mereen tuhansien ja aina vaan lisääntyvien tuhansien megawattien teholla on sulaa hulluutta mutta näinhän meillä halutaan torjua ilmastonmuutosta...

        No joo, mutta tässäkin keskustelussa joku ehdotti lämmön hukkaamisen kriminalisointia, enkä nyt keksi vähäisempää rangaistusta, kuin sakko, paitsi tietysti huomautus. Loviisasta, joka on suunniteltu lauhdelaitokseksi, eli alalämpö kiertopiirissä alle 50 astetta, putoaa sähköhyötysuhde pirusti, jos sieltä ruvetaan lämmönvaihtimilla tekemään yli 100 asteen kaukolämpövettä.


    • Anonyymi

      Typeryyttä voi yrittää selittää toinen toistaan erikoisemmalla viritelmällä .
      Rikollista on kuitenkin hävittää ydinvoimalaoden liikalämpö mereen sen siaan että sillä lämmitettäisi pääkaupunkiseutu .

      • Anonyymi

        Päätökset on tehty noin 50 vuotta sitten voimalaitostyyppejä ja paikkoja valittaessa. Totta kai oikeampi paikka olisi ollut lähempänä Helsinkiä, mutta ei niitä laitoksia voi tuosta vain ruveta siirtämäänkään. Saksalaiset tekivät päätöksen hukkalämmön vähentämisestä, mutta lopputulos on ollut toistaiseksi se, että nyt ajetaan hiili- ja maakaasulauhdetta ydinlauhteen sijaan, toki siitä maksetaan sakkoja päästöoikeuksien kautta. Ympäristön kannalta kumminkin huono juttu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätökset on tehty noin 50 vuotta sitten voimalaitostyyppejä ja paikkoja valittaessa. Totta kai oikeampi paikka olisi ollut lähempänä Helsinkiä, mutta ei niitä laitoksia voi tuosta vain ruveta siirtämäänkään. Saksalaiset tekivät päätöksen hukkalämmön vähentämisestä, mutta lopputulos on ollut toistaiseksi se, että nyt ajetaan hiili- ja maakaasulauhdetta ydinlauhteen sijaan, toki siitä maksetaan sakkoja päästöoikeuksien kautta. Ympäristön kannalta kumminkin huono juttu.

        Siis minkä päätöksen saksalaiset tekivät, päättivätkö lauhduttaa ydinvoiman hukkalämmön sijaan kivihiili- ja kaasuvoimaloiden hukkalämpöä? Miten se mitenkään hukkalämpöä vähensi vai otetaanko noista jälkimmäisistä myös kaukolämpöä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis minkä päätöksen saksalaiset tekivät, päättivätkö lauhduttaa ydinvoiman hukkalämmön sijaan kivihiili- ja kaasuvoimaloiden hukkalämpöä? Miten se mitenkään hukkalämpöä vähensi vai otetaanko noista jälkimmäisistä myös kaukolämpöä?

        Tarkoitus varmaankin oli siirtyä aurinkoon ja tuuleen, mutta homma ei onnistunut ihan niin nopeasti, joten lauhdelaitoksia piti ajaa ajateltua enemmän ja rakentaa joku uusikin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätökset on tehty noin 50 vuotta sitten voimalaitostyyppejä ja paikkoja valittaessa. Totta kai oikeampi paikka olisi ollut lähempänä Helsinkiä, mutta ei niitä laitoksia voi tuosta vain ruveta siirtämäänkään. Saksalaiset tekivät päätöksen hukkalämmön vähentämisestä, mutta lopputulos on ollut toistaiseksi se, että nyt ajetaan hiili- ja maakaasulauhdetta ydinlauhteen sijaan, toki siitä maksetaan sakkoja päästöoikeuksien kautta. Ympäristön kannalta kumminkin huono juttu.

        Tarkennuksena edelliseen sen verran että päädyttäessä ensi kertaa ydinvoimalan tekoon suomeen ei varsinaisesti voitu valita mitä tyyppiä se olisi. Eli oli melko sama tilanne kuin hankittaessa aikanaan puolustusvoimille lentokalustoksi MIG- 21- koneet, ei tehty valintoja tyyppien eikä toimittajien välillä, päätökset olivat mitä suurimmassa määrin poliittisia.
        No mutta, melko hyvinhän se silti meni, Migit olivat pilottienkin mukaan tuolloin parasta mitä maailmassa vain oli olemassa ja monilla päivityksillä petrattuna Loviisan voimalakin on tehnyt sähköä jo aika pitkään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennuksena edelliseen sen verran että päädyttäessä ensi kertaa ydinvoimalan tekoon suomeen ei varsinaisesti voitu valita mitä tyyppiä se olisi. Eli oli melko sama tilanne kuin hankittaessa aikanaan puolustusvoimille lentokalustoksi MIG- 21- koneet, ei tehty valintoja tyyppien eikä toimittajien välillä, päätökset olivat mitä suurimmassa määrin poliittisia.
        No mutta, melko hyvinhän se silti meni, Migit olivat pilottienkin mukaan tuolloin parasta mitä maailmassa vain oli olemassa ja monilla päivityksillä petrattuna Loviisan voimalakin on tehnyt sähköä jo aika pitkään

        Ihmeen hyvin toimivat edelleen kuten jo noin 50 vuotta sitten. STUK hoitanut osuutensa hyvin. Muutama vakiohäirikkö on pitkin ketjua touhunut neuvostomalliin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2010
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1719
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1691
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1656
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1646
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1447
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe