Kesä 2017 tulee olemaan HELLEKESÄ

ERKKITWIST

Nyt kun on kaksi todella surkeaa kesää ollut niin kesä 2017 tulee olemaan aurinkoinen ja todella helteinen. Koko suomessa tulee olemaan monta hellepäivää katsotaanpa vaan.

78

7482

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Paljonmahdollista

      On muuten paljon mahdollista. Pari viime kesää ja viime vuotta on erittäin voimakas El Nino ollut maailmalla. Se on mahdollisesti tuonut nämä erittäin runsaat sateet ympäri vuoden Suomeen. Pohjois-Atlantilla on myös ollut normaalia kylmempää vettä ja se on omiaan ruokkimaan matalapainetoimintaa.

      El Nino on nyt kuitenkin jo kovaa vauhtia hiipumassa ja Atlantillakin on veden lämpötila normalisoitumassa. Voi siis hyvinkin olla, että länsituulinen matalapainevoittoinen sää on vähitellen tulossa tiensä päähän.

      Nuo muutokset eivät kuitenkaan näy heti, vaan vasta kuukausien viiveellä. Joten melko todennäköisesti ensi talvi mennään vielä tässä samanlaisessa suursäätilassa, eli länsituulta, matalapaineita ja vesisateita Atlantilta. Kevään osalta on jo toivoa suursäätilan muuttumisesta.

    • päiväuniaVain

      Toivottavasti nyt ei mitään hellekesää tule, tosin näillä toiveilla ja uskomuksilla ei ole käytännön kannalta merkitystä. Vaikka olisi ollut 10 sateista kesää peräkkäin, ei se seuravakaan välttämättä niistä eroa.
      Fiksu helteen himoitsija ostaa matkan etelän maihin jo hyvissä ajoin. Silloin pääsee nauttimaan himoitsemastaan säästä takuu varmasti. Tällä sivulla säiden toivominen ei aikuisen oikeasti vaikuta siihen sen enempää, kuin joulupukille kirjoittaminen.

      • Oppiauttaa

        Sinulle tiedoksesi, että kun isot suursäätilaa säätelevät tekijät alkavat osoittaa muuttumisen merkkejä, tulee sääasetelmat väistämättä silloin maailmalla muuttumaan. Ja koska ne muuttuvat maailmalla, muuttuvat ne silloin myös Suomessa, ei ole mitään muuta vaihtoehtoa. Koko maailman mittakaavassa on sadealueita, pouta-alueita, matalapainealueita ja korkeapainealueita aina suunnilleen sama määrä. Kun matalaoaineet sateineen hiipuvat täältä ja siirtyvät muualle, siirtyy tänne vuorostaan korkeapaineita ja poutasäätä.

        Sinä voisit tutustua ensin vaikka El Ninoon ja muihin isoihin maailmalla vaikuttaviin sääkuvioihin ja miten ne vaikuttavat koko maailman säihin.


    • ojpfajpoasfpo

      Ei tule. Kesä 2017 on tuulinen ja sateinen edelleen. Muutosta ei ole tulossa tuhansiin vuosiin.

      • Oppiauttaa

        Ja tuo on taas isoa höpöhöpöä. Pitkän ajan, eli noin 30 vuoden sadekeskiarvot ja tuulikeskiarvot ovat suhteellisen vakiot. Jos on useampia tuulisia ja sateisia vuosia putkeen, pitäisi sen alkaa näkymään silloin jo keskiarvon suhteenkin. Eli vielä on tulossa aurinkoisiakin vuosia.

        Eikä sää muuten pysty koskaan pysymään tuhansia vuosia samanlaisena. Esimerkiksi viimeisimpien tuhansien vuosien aikanakin on ollut Suomessa, Euroopassa ja maailmalla jos jonkinlaista säätä. On ollut pikkujääkausi, jolloin oli kunnon talvet Keski-Eurooppaa ja Etelä-Eurooppaa myöten, Venetsian kanaalitkin jäätyivät. On ollut keskiajan lämmin kausi, jolloin on ollut talvet yleisesti lumettomia Keski-Suomea myöten ja Grönlannissa pystyttiin asumaan ja viljelemään maata nykyistä paremmin. On ollut holoseeni lämpökausi, jolloin Tunturi-Lapissa asti kasvoi puita ja metsää ja Oulun korkeutta myöten kasvoi tammea ja oli Suomessa kasveja, joita nykyään on vain Baltian maissa.

        Monenlaista on siis säätä ollut tuhansien vuosien aikana, sää ei todellakaan pysy samana.

        Mutta jos katsotaan nykyistä säätä, niin sinullekkin suosittelen tutustumista El Ninoon ja muihin isompiin maailmalla vallitseviin ilmiöihin ja siihen, että kun ne ovat muuttumassa, miten se vaikuttaa sääkuvioihin koko maailmalla. Kun sää muuttuu jossain toisessa osassa maailmaa, on sen silloin muututtava vastavuoroisesti joissain muuallakin. Luonto kun pyrkii koko ajan tasapainoon. Pari vuotta vallinnut El Nino on nyt selvästi hiipumassa ja lähestymässä jo neutraalia tilaa ja kääntymässä kohta jopa La Ninaksi.

        Suomessa toki vaikuttaa merkittävästi säähän Pohjois-Atlantilla tapahtuvat asiatkin, ja Jäämerellä/Pohjoisnavalla tapahtuvat, mutta nyt näyttää olevan tulevan muutosta sinnekkin. Pohjois-Atlantilla on parin kylmän vuoden jälkeen veden lämpötila nyt nousemassa ja Pohjois-Atlantin veden lämpötilasta voi löytää kytköksen Pohjois-Atlantin matalapainetoimintaan. Kun vesi on kylmää, ovat matalapaineet voimakkaampia ja kun vesi on lämmintä, on matalapainetoiminta siellä hiljaisempaa. Silloin Suomessa on enemmän mantereista, itäisten korkepaineiden hallitsemaa säätä, jolloin sateita on vähemmän ja aurinkoista poutasäätä enemmän. Tämä tietää talvella pakkasta ja kesällä hellettä.

        Mutta nämä maailmalla tapahtuvat isojen tekijöiden muutokset eivät näy säätilassa heti, vaan vasta viiveellä, joka voi olla monta kuukauttakin. Siksi ei nyt vielä syksylle, eikä talvellekkaan ainakaan alkuun kannata odottaa muutosta vallitsevassa suursäätilassa, mutta keväällä siihen on jo paremmat mahdollisuudet ja ensi kesäksi vieläkin paremmat.


      • Kdkd

        Mistä sä sen tiedät


      • Kesänlapsi__

        Älä jauha paskaa


    • sateitatuleelisää

      Tutustukaa nyt vaikka ilmastonmuutokseen, se aiheuttaa sateiden huomattavan lisääntymisen Suomessa.
      Ninjoa voitte työtää ahterin reijästä sisään.

      • Perustietoa

        Vaikka ilmasto lämpenee, ei se lopeta normaalia El Nino - La Nina -kiertoa. Tuo kierto on toistunut tietyin väliajoin aina ja toistuu jatkossakin. Toki sekä El Nino, La Nina, että neutraalitkin vuodet kaikki lämpenevät, mutta tuo kierto ei silti lopu tai katoa minnekkään.

        https://fi.wikipedia.org/wiki/El_Niño

        El Nino ei vaikuta suoraan Suomen säähän, mutta se vaikuttaa sellaisiin säätekijöihin, jotka vaikuttavat Suomenkin säähän.

        Jostain kumman syystä lähes kaikki El Nino vuosien kesät ovat olleet Suomessa vähähelteisiä ja usein sateisiakin. Näin esim. kesät 1964, 1965, 1987, 1998 ja viime vuoden kesä 2015. Tämä kesä on koko Suomen osalta ollut melko normaalihelteinen.


      • Hippokampus

        Mikä ..normaalin helteinen? Tarkoitat varmaan KOLEA. Siis sillon ku ite olin lapsi niin kesät oli kuumia ja talvet kylmiä ja lunta tuli kunnolla, yli metrin oli joka talvi täällä pohj-pohjanmaalla.. Nyt alkaa olemaan kahdenlaista trendiä - sääolosuhteet joko vaihtelee hyvin sekavasti ylös ja alas todella lyhyessä ajassa ja samalla keskilämpötila alkaa vuositasolla pysyä sen verran leutona että kesä jää vähitellen pois suomesta kokonaan. Ja talvet tulee leudoksi (mikä on todella hyvä!) Mutta hyvin yleistä keväällä että ensin on 8 ja seuraavana päivänä -10 . Hyvin korkeita heittoja, paljon voimakkaita tuulenpuuskia ja räntää ja lunta. Vois lopettaa ne sen sään hallinnan siellä ameriikoissa. Haarp sitä ja haarp tätä.


    • tästä_kesä_voi_alkaa

      Hellettä tulee kesäkuussa ja elokuussa heinäkuu on kolea ja niukkahelteinen

    • 54hl34

      Ensi kesän säätä ei voida vielä ennustaa.

      Mutta arvauksia on toki oikeus esittää. Kun riittävän moni arvaa, niin joku osuu oikeaan.

    • pitbullshit

      VITUT säästä, olen asunut Teneriffalla 4 vuotta ja nyt haluan palata suomeen, vaihdan hyvän sää pois ja tillale saan kunnon ihmisarvoisen elämän, Hyvän ilmaston varjopuolena ovat täällä vitun kapitalistinen systeemi (sosialismin vastakohta), veroja kerätään liian vähän ja nekin pistetään koruptoituneiden taskuun, sosiaaliturva maksu kerätään yrittäjiltä mutta et saa mitään vastinetta rahoillesi, mimi palkka 0n 600€ /kk ja asunto 500€kk...elä sitten 100€ kk ....mikään ei ole ilmaista, kaikesta pitää maksaa jopa juomavedestä, kukaan ei anna tukea, ei ole sossun/kelan tukea asumiseen , et saa pankista lainaa, et saa työtö, jos ei työtä et saa edes asuntoa, ja se vitun lämmin vesi ja ylipäätänsä vesisysteemi, joka kusee koko ajan....siomi - espanja 6-0

    • 3r24r24

      Lämpenemisjakso edeltää aina pitkää kylmenemisjaksoa ...

    • hokkuspokkusfiliokkus

      Aika kova väite. Kevät on ainakin ollut helvetin viileä, ympäri Eurooppaa. Lunta ja pakkasta monin paikoin eikä jäätkään ole vielä lähteneet. Että kiire tulee sen kesän kanssa. Kyllä säät voi toki muuttua nopeastikin.

      • ööööööööööhhhhhhhhhhhh

        Lyhyt näyttää olevan joidenkin muisti, ja tietämys heikko. Meillä Suomessa ja myös Euroopassa ja koko maailmassakin on mennyt talvi ja kevät olleet selkeästi normaalia lämpimämpiä, koska ilmasto lämpenee. Nyt noin viikon ajan on Pohjois-Euroopassa ollut kylmää säätä, joka ei muuta millään tavalla sitä faktaa, että kolme mittaushistorian lämpimintä vuotta globaalisti ovat olleet 2016, 2015 ja 2014.

        Tällä palstalla ei tietenkään ole tarkoitus keskustella ilmastosta vaan säästä, mutta jos joku väittää hetkellisen kylmän sään kumoavan ilmaston lämpenemisen, niin häntä on syytä oikaista; ei kumoa.


    • 13123124124

      Moldovassa satanut tänään polviin asti lunta.

    • kkyllymmäää

      Vai hellekesä ? Hui hai ! Täällä keski-suomessakin jatkuvia yöpakkasia ...noin -5 astetta koko ajan.

      • Vieljatkuu

        Yöpakkaset jatkuvat 12.6. asti vanhan kansan mukaan.


    • katohavain

      ei tuu kesää ollenkaa

      • ontämäaikajännää

        No sitten ei tarvitse vaihtaa kesärenkaita. Voitaisiin kellotkin kääntää takaisin talviaikaan, eli normaaliinaikaan. Talvivaatteitakaan ei tarvitse laittaa komeroon. Villasukat ja pitkätkalsarit on kuuminta hottia läpi vuoden! :D

        Kohta on toukokuu ja talvi jatkuu...


    • näinsanoeksenin

      Keästä tulee tuulisen viileä. Kesäkuussa sataa aika paljon ja tuuli on idästä ja koilisesta. Heinäkuu samanlainen. Vasta Elokuussa lämpiee.

      • kkdakf

        joo ei elokuu enään mitään kesää ole että sama vaikkei ois ollenkaan


    • Samisammakko

      Kaksi surkeaa kesää? Viimeset 7 vuotta on kesät ollu kylmiä! 2010 poikkeus ja sitä ennen kylmät kesät.. veikkaan että tämä kesä todella tuulinen ja sateinen, kylmä. Räntää juhannuksena.

      • Viime kesä oli sateinen, mutta viimeisin todella kylmä kesä pääkaupunkiseudulla oli vuoden 1993 kesä.


      • kesä2017_painajainen

        Sanonpa vain, että kesästä 2017 tulee sellainen joka muistetaan historiankirjoissa ja pitkään. Tästä lähtee uusi jääkausi!!! Pahempaa kuin nälkävuodet!!! Onhan tämä ilmassa roikkunu jo pitkään, niin ihmeen outoja ovat edelliset kesät ja talvet olleet. Suomi on jonkinlainen magneetti joka imee kaikki matalapaineet ja huonot kelit itseensä.

        Suomesta pitää lähteä pakolaiseksi, eikä toisinpäin.


    • Ohooho

      IHANAA rakastan semmoista viileetä kesää. TÄSTÄ TULEE HYVÄ KESÄ

      • HALOOHALOOHALOO

        Mikä kesä se on jos on viileää eikä hellettä ollenkaan? HALOO


    • luminenkesä

      Pari minuuttia aurinko paistoi, ja taas lunta taivaan täydeltä, että hauska vappua vaan kaikille.

    • davai

      erkkitwist voi vetää veen päähänsä kesineen kaikkineen!

    • kemissä

      Parin viikon sääennuste näyttääkin jälleen lumisateita ja pakkasöitä tänne Kemin alueelle. No johan jo tuota osasinkin odottaa . . kylmenee ja kunnolla.

      Joten edelleen on voimassa se veikkaus, että lumet ei kerkiä sulaa täällä edes kesäkuuksi.

    • Pppppq

      Hyi helevetti kun on kylmää, joko se joulu tulla jollottaa ? Miten täällä pystyy kohta kasvattamaan ulkona kasviksia ku maa on roudassa läpi vuoden. Pitää saunaan tehdä kylvömaat

      • JOIRFVJ

        Miten täällä kohta pystyy elämään muuutenkaan?


    • Fraizen

      Nyt on jokin ihmeellinen säätila meneillään. Jotain muutosta on selkeästi tapahtumassa. Veikkaanpa että toukokuussa ei tänä vuonna hellepäivää nähdä. Kesäkuun alku näyttää hetken lupaavalta, viikko aurinkoista ja päivällä 22C, mutta puolivälissä hieman ennen juhannusta tulee notkahdus kylmempään ja sateisempaan suuntaan. Heinäkuun puolivälissä koetaan viikon verran "superhellettä", joskaan yli 28 ei mennä missään. Heti Elokuun alusta päivälämpötilat tippuu alle parinkympin ja kesä oli siinä, syksyn tuulet alkaa puhaltaa. Ensilumi sataa maahan eteläistä Suomea myöden 14.10 Elsan päivänä, ainoastaan lounaisrannikolla sade tulee vihmovana vetenä.

      Jonkinlainen kylmyysennätys kesän aikana syntyy.

    • Hopefulll

      Ei sitä voi yhtään tietää millainen kesä on tulossa. Säät vaihtelee ihan hulluna, viime viikolla käväistiin jo 17°c aurinko paistoi ja nyt tulee räntää. Jos tuolla lailla heittelee on mahdollisuudet vaikka mihin, niin minä ainakin toivon.

    • noonhulluja

      Nuo helle jutut on harhaisten helle-hulujen toiveunia, nehän tolkuttaa tuota joka vuosi tällä sivustolla.
      On ihan parasta käydä täällä naureskelemassa sille ininälle, jota pitävät, kun sää on normaalia suomalista säätä, eikä sitä hellettä.

    • hellehullu

      25 astetta on sikälikin kummallinen helleraja, koska ainakin meillä on sisällä usein enemmänkin lämmintä. Onko meillä siis kotona hellettä :D
      Suomessa olisi varmaan parempi vain puhua lämpimästä säästä >15 astetta ja jos on pakko määritellä "helle" niin olisiko 30 astetta parempi alaraja?

    • Paska_kesä_suomessa_aina

      Paskaa kesää 2017 vaan kaikille. Kylmää...

    • Ehkätuleeehkäei

      Enpä usko.. Nyt kun se 2017 kesä on n. 3 vk päästä ja tänään oli vielä lunta joten...

    • huoo

      Tällä viikolla tainnut joka päivä sataa lunta, tälläkin hetkellä sataa. Ei tule heti mieleen milloin olisi viimeksi ollut tälläistä tässä vaiheessa kevättä.

      • höttötaivaantäydeltä8ä0å

        sama senkun jatkuu parin aurinkopäivän jälkeen, on vettä tulvillaan tää pakkaskesäinen sää.


    • tiedänkaiken

      trump, kurssit laskee, viileä kesä. nousukausi päättyi 2012 kesään vai mikä se lämmin viimeks olikaan. älytkää jo jos talvi vaihtelee paljon ei tule lämmin kesä. joku talvi 2009-2011 välillä: hkivantaalla:; lämpötila kävi 3 kertaa nollan yläpuollella 15.11-15.2 välillä. seurauksena hellekesä tasaisine lämpöineen-

    • Säätilat puhututtavat ihmisiä vuodesta toiseen. Tosi on, että ilmasto on lämmennyt, koska talvellakaan ei enää ole kauheasti tosi kylmiä pakkasia(tosin ei se minua haittaa, ettei talvella ole kauheasti 20-30 asteen pakkasia). Vielä 1990-luvulla ja etenkin vuosikymmenen alussa talvella oli vielä palöjon lunta ja pakkasiakin oli. Nytkin kulunut talvi oli aika vähäluminen, tosin tosi liukkaita kelejä oli, tämäkin katu jonka varrella asun oli harva se päivä tosi jäinen ja kauppojen parkkipaikatkin oli kuin luisteluratoja. Kesät ovat sitten muuttuneet joko hyvin sateisiksi tai hyvin helteisiksi. Saa nähdä millainen tulevasta kesästä tulee. Itse toivon ettei jatkuvia sateita olisi luvassa eikä jatkuvia tappohelteitä minä kun en kauheasti kestä tosi kuumaa hellettä, mutta se otetaan vastaan mitä tulee, koska ihminen ei kauheasti voi vaikuttaa siihen onko kesä helteinen vai sateinen ja kolea.

    • Ällöttävä

      Jääkausi tulossa kun koko ajan tuuli käy pohjoisesta..montaa lämmintä päivää osunu tälle kevään.Taitaa tulla vuosisadan kylmin kesä

      • KylmääKylmempää

        Eiköhän se kylmyys jollain satunnaisten kuukausien otantatilastolla tai viittauksella johonkin keskimääräiseen, epämääräiseen tilastolliseen lämpötilaan kuitenkin kumota. Kylmä kesä nyt ei vain sovi siihen narratiiviin, että ilmastovyöhykkeet siirtyvät pohjoiseen, uusia lajeja tulee, punkit leviää, kasvitaudit pahenee jne.

        Hassunhauskaa tässä kylmyydessä on se, että käytännössä Suomi on maa tai pyöröovi, mistä kylmä napailma kiertää Eurooppaan. Ruotsissa ja Moskovassa 20 ja siitä etelään helteitä. Briteissä nautitaan 27 asteesta.

        Kylmä suihkuvirtaus ei kulje nyt Suomesta Italiaan ja Ranskaan tai kierry Britteihin, vaan menee Baltian kautta Puolaan, Romaniaan ja ihan Pohjois-Kreikkaan ja -Turkkiin saakka! Näissä maissa nyt myös 15 astetta lämmintä, jos yhtään lohduttaa. Erittäin kylmä sää jossain Pohjois-Turkissa, Mustan meren rannalla, kun huomioi vuodenajan!

        Se, mikä tässä kuitenkin on ikävää, että kylmä on näköjään asettunut pysyvästi Suomen päälle. Tämä maa on kuin jonkin portin ääressä, mistä sitä kylmää virtaa Eurooppaan. Muualla on vaihtelevaa säätä, mutta Suomessa ikuinen, kylmä, kuiva ilmavirtaus. Tällä hetkellä ennusteet lupaavat normaalia viileämpää jopa juhannusviikon jälkeiselle viikolle saakka!


    • 8-astetta-24.6.-räntää

      Aikaisempina toukokuina kylmä sää oli toukokuun lopussa 12-13 etelä-Suomessa, ei sen alempi. Nyt on niin sairasta, että kylmä sää on 7-8 astetta. Ensi viikolla sataa ilmeisesti taas räntää. Kesäkuussa ei varmaan kertaakaan tulla ylittämään 15 asteen lämpötilaa. Koko loppukesänä ei enää kertaakaan 20 astetta nyt tätä sunnuntaita 28.5. lukuunottamatta.

      Olen koko ajan vertaillut Tukholman säähän ja on käsittämätöntä, kuinka Ruotsin ja Suomen välinen raja määrää lämpötilan Tukholman ja Ruotsin voitoksi. Kuvastaako tämä lämpötilojenkin ero kaikkien muiden maiden välisten erojen ohella sitä, kuinka paljon parempi paikka Ruotsi on elää? Ei kai sentään?! Mutta sille se alkaa jo tuntua, että säänkin puolessta nämä kaksi maata jaetaan eri kasteihin.

      • taalas-selityksiä

        Joo ja ihmeellisintä on, että oli se lämpö tulossa idästä tai lännestä, se ei saavuta Suomea.


      • KylmääPaineella
        taalas-selityksiä kirjoitti:

        Joo ja ihmeellisintä on, että oli se lämpö tulossa idästä tai lännestä, se ei saavuta Suomea.

        Polaarinen suihkuvirtaus työntää ilmaa suoraan Pohjoisnavalta. Suomi on "portti", täältä tulee suihkauksina kylmää ilmaa, joka välillä suihkuaa Itä-Eurooppaan, välillä Välimerelle tai sitten kohti Ranskaa. Johtuen tuosta suihkuvirtauksesta lämmin ilmamassa ei pääse Suomeen saakka. Me ollaan kuin sen puutarhaletkun "suutin", mistä se kylmä vesi tulee paineella.


      • Kerhon
        KylmääPaineella kirjoitti:

        Polaarinen suihkuvirtaus työntää ilmaa suoraan Pohjoisnavalta. Suomi on "portti", täältä tulee suihkauksina kylmää ilmaa, joka välillä suihkuaa Itä-Eurooppaan, välillä Välimerelle tai sitten kohti Ranskaa. Johtuen tuosta suihkuvirtauksesta lämmin ilmamassa ei pääse Suomeen saakka. Me ollaan kuin sen puutarhaletkun "suutin", mistä se kylmä vesi tulee paineella.

        Ylläri, että se on juuri suomi! Miksei vaikka Kanada tai Venäjä. Ne on paljon leveämpiäkin itä-länsi -suunnassa. Ja onhan Norja ja Ruotsikin.


    • Tuulista_on

      3.6. ja lämpötila 7 astetta! Tulee aivan h****:sti ja pohjoisesta tietenkin. Puin lapset samoihin toppavaatteisiin kuin huhtikuun alussa.
      Jos jotain positiivista, niin ei varmaan voi olla enää kylmempää kesäsäätä. Tämä siis etelä-Suomessa.

    • Helteinenheinäkuu

      Heinäkuussa tulee olemaan kovat helteet

    • Helteinenheinäkuu

      Helteet ovat ihana säätila Suomen kesässä.

    • tuskinpa

      Vielä ei ole ainoatakaan hellepäivää ollut täällä. Kesä kohta menossa jo puolessa väliä ja seuraavat kaksi viikkoa tänne päin ainakin luvattu viileää, koleaa ja pohjoistuulta lähes päivittäin. No heinäkuu ja elokuu on vielä nähtävänä.

    • uggonen
      • uggonen

    • Juhaföön

      27.6.2017 klo12.46 Espoo 16-17C, pilvistä, ajoittaista sadetta ja tuulta 7-8 m/s. Tätä tää on ollut koko kesän.

      • KanariaKutsuu

        Ilmatieteenlaitos on päivittänyt ennusteensa ja lupaa useampi astetta koleampaa säätä heinäkuun 23. päivään saakka. Eiköhän se kesä ollut tässä. Ensi vuonna sitten uudestaan tai sitten etelänlomalle. Viikko kesällä ja viikko talvella etelässä piristää kummasti, eikä tarvitse jännittää töllön edessä sääennusteita.


    • jassooulusta

      Mäntylän Jasson sanoin, vituiks meni taas XD

    • Eitulekesää

      Tässäpä sitä hellekesää 2017...
      17.7. ja normaalisti helteisimmässä kaakkois-suomessa hellepäivien määrä tasan pyöreä nolla. Vajaa 20, vettä ja tuulta koko ajan ja järkyttävän kylmä kevät.
      Että tähän on tultu, haettava varmaan turvapaikkaa ilmastopakolaisena esim. Kreikasta. Ei jaksa enää tätä vuodesta 2014 kestänyttä kaamosmasennusta.

      • taalas.selityksiä

        Tässä ennuste seuraavalle 4 viikolle, millainen on toistunut jo kolme kuukautta.


        Ennustejakson kahdella ensimmäisellä viikolla koko maassa on 1...3 astetta keskimääräistä koleampaa. Myös kolmannelle viikolle ennustetaan paikoin keskimääräistä koleampaa, mutta poikkeama on pienempi, 0...1 astetta. Ennustejakson viimeisellä viikolla ei ole viitteitä tavanomaisesta poikkeavista lämpötiloista.


      • Pianlämpenee

        Syksyn ja talven tullen alkaa varmasti olla kohta noissa ennusteissa sanat "keskimääräistä lämpimämpää" ja "selvästi keskimääräistä lämpimämpää".


    • Nobotic

      En ihmettele yhtään jos kesällä elantonsa saavat huvipuistot lopetataan kohta esim: Puuhamaa
      ku kuka ny 14 asteessa haluu vesiliukumäestä mennä jäiseen veteen.
      Lisää vaan sisätila puistoja ne pärjää hyvin Suomessa.

    • Hellettä_Helsingissä

      Hellekesäpäivä Helsingissä: lämpötila nousi ylimmillään 16 asteeseen ennen sadetta, jonka jälkeen lämpötila putosikin lähelle 12 astetta... Villasukat ja kumisaappaat jalkaan kun lähdin lähikauppaan.

      • hellettä_perseessä

        Hyytävän luoteistuulen kera lämpötila tuntuu lähes pakkaselta.

        No ei hätiä mitiä, Joulu on ja tulossa ja jouluksi takuuvarmasti lämpenee. Silloin ei tuule pohjoisesta eikä luoteesta vaan vesikelit on varma juttu! :)


    • IlmastostaSäähänOnMatkaa

      Koskahan opitte, että vaikka keskiarvo olisi mitä niin muutaman edellisen kesän perusteella ei voi väittää seuraavan kesän olevan lämpimämpi. Se vain ei mene niin satunnaisten ilmiöiden matematiikassa. Vaikka tietäisitte kaikki lottonumerot aikojen alusta niin ei niiden perusteella pysty ennustamaan seuraavia lottonumeroita. Noppaa heitetään joka kerta uudelleen.

      Kannattaisi varmaan tutustua käsitteeseen keskihajonta, mediaani ja keskiarvo. Pitkän ajan kuluessa kylmien kesien ja lämpöisten kesien määrät alkavat olla tasoissa, mutta pitkä aika ei todellakaan ole pari vuotta. Helletilastoista näkee osviittaa sille, millaisella aikajänteellä keskiarvot toteutuvat.

      http://ilmatieteenlaitos.fi/helletilastot

      • IlmastostaSäähänOnMatkaa

        Koko maan hellepäivien keskiarvo on jossakin 35 paikkeilla ja keskihajonta noin 13 kpl. Peräkkäiset kylmät tai kuumat kesät eivät ole todiste yhtään mistään, ellei niitä ala kertyä todella paljon. Muutama ei ole todella paljon.

        Jos haluatte niin tuosta aineistosta olisi helppo tehdä tilastollista testausta ja ennustamista hellepäivien lukumäärälle. FMI on väittänyt, että vuosisadan kuluessa hellepäivien määrä moninkertaistuu. Sen testaaminen tilastollisesti pitäisi onnistua jo seuraavan parinkymmenen vuoden kuluessa.

        Toinen pidemmän ajan ennuste on Koillisväylän muuttuminen rahtilaivoille soveltuvaksi jäiden sulamisen vuoksi vuoden 2040 paikkeilla. Silmät auki ja seurataan ennusteita.

        Sää ja ilmasto ovat edelleenkin eri asioita. Ilmasto vaikuttaa säähän mutta lyhyen ajanjakson paikallisen sään vaihteluista ei voi suoraan päätellä ilmaston mahdollisesta muutoksesta mitään.


      • Johan.Vitsin.Murjaisit
        IlmastostaSäähänOnMatkaa kirjoitti:

        Koko maan hellepäivien keskiarvo on jossakin 35 paikkeilla ja keskihajonta noin 13 kpl. Peräkkäiset kylmät tai kuumat kesät eivät ole todiste yhtään mistään, ellei niitä ala kertyä todella paljon. Muutama ei ole todella paljon.

        Jos haluatte niin tuosta aineistosta olisi helppo tehdä tilastollista testausta ja ennustamista hellepäivien lukumäärälle. FMI on väittänyt, että vuosisadan kuluessa hellepäivien määrä moninkertaistuu. Sen testaaminen tilastollisesti pitäisi onnistua jo seuraavan parinkymmenen vuoden kuluessa.

        Toinen pidemmän ajan ennuste on Koillisväylän muuttuminen rahtilaivoille soveltuvaksi jäiden sulamisen vuoksi vuoden 2040 paikkeilla. Silmät auki ja seurataan ennusteita.

        Sää ja ilmasto ovat edelleenkin eri asioita. Ilmasto vaikuttaa säähän mutta lyhyen ajanjakson paikallisen sään vaihteluista ei voi suoraan päätellä ilmaston mahdollisesta muutoksesta mitään.

        Hellepäivät tilastollisena otantana on yhtä pätevä osoitus tilastollisesta mittaamisesta kuin valitsisi 10-20 henkilöä pääkaupunkiseudulta ja tekisi niiden pohjalta tieteellisen tutkimuksen pääkaupunkiseudun varallisuustasosta, ikäjakaumasta ja koulutustasosta :D

        Oikea tapa lähestyä tätä ongelmaa on se, että lasketaan keskimääräinen energian määrä per neliömetri koko Suomen alueelta. Sehän on helppo tehdä, kun on ilmankosteus, paine ja lämpötila selvillä. Tämän jälkeen lasketaan miten se muuttuu ajan kuluessa, jatkuvana liukumana, eikä SIIS MITÄÄN DISKREETTEJÄ ARVOJA KUTEN JOKIN YKSITTÄINEN HELLEPÄIVÄ. Myös ne kasvukaudet kannattaa unohtaa.

        Esitän nyt saman kysymyksen, mikä on täällä jo ollut; nyt 150 päivää ja keskilämpötila 8 astetta tai ennen 120 päivää ja keskilämpötila 10 astetta. Onko lämmennyt? Vastaus: EI OLE. Jos siis huomioidaan tuo lämpöenergian määrä sen sijaan, että tuijotetaan sitä, milloin alkoi jokin hatustavedetty kasvukauden määritelmä.


    • sammakonpaska

      Minä katsoin sammakonpaskasta että ensi kesänä on poutaisaa ja routaisaa. Vaan saattaap tuo sataakki.

    • P-skakesätaas

      Eipä ihan putkeen mennyt ennustus. Kyllä niitä huonoja kesiä näköjään voi olla montakin peräkkäin. Tulis kunnon talvi, niin sitten kesästäkin tulisi kesäinen.

    • Hellekesä2018

      Tämä on vain ollut samanlainen sateisten kesien putki kuin oli vuosina 2007-2009. Ensi kesä on sitten todellinen hellekesä, kun se noudattaa kesän 2010 kaavaa. Kesä 2018 onkin oikea hellekesien hellekesä.

      • eimitääkaavaaole

        Ei siinä mitään kaavaa ole. Hellekesät on kovin harvinaisia meillä, yli 3 viikon helleputkia on ollut keskimäärin yksi vuosikymmenessä. Hellepäiviä löytyy kyllä joka kesä.
        Tällaiset kesät on aika normaaleja, ja mikäs siinä, harva niitä helteitä kaipaa. Lämmintä toki saa olla, ja niin on tänäkin kesänä pääosin ollut.
        Ensi kesästä ei kukaan voi sanoa vielä yhtään mitään, se voi olla minkälainen tahansa.


      • Ennusteitaon
        eimitääkaavaaole kirjoitti:

        Ei siinä mitään kaavaa ole. Hellekesät on kovin harvinaisia meillä, yli 3 viikon helleputkia on ollut keskimäärin yksi vuosikymmenessä. Hellepäiviä löytyy kyllä joka kesä.
        Tällaiset kesät on aika normaaleja, ja mikäs siinä, harva niitä helteitä kaipaa. Lämmintä toki saa olla, ja niin on tänäkin kesänä pääosin ollut.
        Ensi kesästä ei kukaan voi sanoa vielä yhtään mitään, se voi olla minkälainen tahansa.

        Tällaiset kesät olivat normaaleja noin 100 vuotta sitten. Mutta nykyisessä lämmenneessä ilmastossa ne ovat normaalia kylmempiä.

        Lisäksi olet väärässä siinä, ettei ensi kesän säästä voida tietää vielä mitään. Jo vuosien ajan on ollut olemassa jopa vuoden mittaisia sääennusteita, jotka ovat arvausta parempia. Tämä kerrottiin jo uutisissa vuonna 2010 ennätyshelteiden yhteydessä. Niistä ajoista ne sääennusteet ovat ennestäänkin kehittyneet.


      • höpönpöpönsunennusteet
        Ennusteitaon kirjoitti:

        Tällaiset kesät olivat normaaleja noin 100 vuotta sitten. Mutta nykyisessä lämmenneessä ilmastossa ne ovat normaalia kylmempiä.

        Lisäksi olet väärässä siinä, ettei ensi kesän säästä voida tietää vielä mitään. Jo vuosien ajan on ollut olemassa jopa vuoden mittaisia sääennusteita, jotka ovat arvausta parempia. Tämä kerrottiin jo uutisissa vuonna 2010 ennätyshelteiden yhteydessä. Niistä ajoista ne sääennusteet ovat ennestäänkin kehittyneet.

        Voi toki olla jopa vuoden mittaisia sääennusteita, mutta niillä ei ole mitään arvoa, samanlaista hömppää, kun jos sammakosta säätä ennustaisi.


    • poikujhygtf

      Viime kesänä sentään parvekekasvit olivat kuolla muutamaan otteeseen kuumuuteen, vaikkei mikään ihmeellinen kesä ollutkaan. Tänä vuonna ei juurikaan ole ollut ongelmia asian suhteen :) Joten kohtuullisen viileää ollut.

    • ei_hellepäiviä
    • Sami_Sarkasmi

      Kylläpä oli helteisen lämmin ja vähäsateinen kesä 2017, eli aloittajan ennuste osui täysin oikeaan xD

      • airfoiljokaeikirj

        Niin meni nappiin :D
        Tuliko ulos pelkkää puppua, tarkista sisään menevä puppu.:D


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

      Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
      Maailman menoa
      195
      4564
    2. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      255
      2582
    3. 133
      1687
    4. Luovutetaanko nainen?

      En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
      Ikävä
      67
      1381
    5. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      202
      1273
    6. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      84
      1126
    7. Miten olette lähestyneet kiinnostuksen kohdettanne?

      Keskusteluita seuranneena tilanne tuntuu usein olevan sellainen, että palstan anonyymit kaipaajat eivät ole koskaan suor
      Ikävä
      64
      1104
    8. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1047
    9. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      74
      1047
    10. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      76
      1041
    Aihe