Mormonin kirja on oikea muinainen aikakirja

Joseph Smith ei nuorena miehenä olisi mitenkään voinut keksiä kaikkia niitä asioita, joita Mormonin kirja sisältää, vaan sen on täytynyt tulla hänelle juuri niinkuin hän on kertonut, enkelin tuomana ja käännettynä Jumalan voimalla Uurimin ja Tummimin avulla. Tästä olen tullut täysin vakuuttunedeksi luettuani hyllymetrejä kirjallisuutta puolesta ja vastaan. Neljäkymmentä vuotta.

Historialliset todisteet kääntämistavasta ja ajasta todistavat tämän.

Kirjan sisällön sopivuus Lähi-Idän paikkoihin, nimiin ja tapahtumiin todistaa tämän.

Kirjan sisällön sopivuus Amerikan kulttuureihin, sodankäyntitapoihin, eläimistöön, yhteyksien olemassaoloon Aasian ja Amerikan välillä.

Jeesuksen opin ja tekojen autenttisuus todistaa tästä.

Usko todistaa tästä, Jeesus on kirjassa Jumala, Isän Ainosyntyinen, Hänen kauttaan Isä on luonut maailman, Jeesus on Luoja. Kukaan, joka sanoo että Jeesus on Herra ei voi olla täysin väärämielinen tai vääräoppinen. Kasteen tapa on sellainen, ettei se voi olla muuta kuin oikea. Pieniä lapsia ei kasteta, upostuskaste, kastajalla täytyy olla valtuus, kastettavan täytyy uskoa Jeesukseen ja Hänen sovitustyöhönsä. Raamatussa kasteen tapa on epäselvä mutta tässä kirjassa se tehdään täysin selväksi. Helluntailaiset ym kastavat nykyään saman tapaisesti, mutta 1830- luvulla se oli uutta.

Nuori kouluttamaton mies ei olisi voinut tietää näitä.

Monista asioista on 1830-luvulta lähtien väitetty ettei niitä ole Amerikassa, ja muita asioita, mutta aina myöhemmin kirjan väitteet on osoitettu tosiksi. Tämä on tapahtunut monta kertaa. Edelleen on silti tuntemattomia asioita Amerikan historiassa, joista kirjassa väitetään jotakin, mutta tiede ei vielä niitä todista. Mitään sellaista ei kuitenkaan ole löytynyt, että voitaisiin todistaa Mormonin kirjassa olevan vääriä asioita. Tällaista on usein väitetty, mutta ne eivät ole pitäneet paikkaansa pidemmässä juoksussa. Valtavaa anti-mormonista propagandaa on aina ollut, niinkuin tälläkin palstalla, mutta heidän väitteensä on aina pystytty kumoamaan, eivät he itse sitä tietenkään tunnusta. Rehellinen tutkija kyllä näkee, kummalla puolella totuus on.

Mormonit uskovat jatkuvaan ilmoitukseen, ilmoitukseen Raamatun jälkeenkin. Tässä on ero niihin kristittyihin, jotka ajattelevat että Raamatussa on kaikki, sen jälkeen ei tule uutta ilmoitusta. Kumpi puoli on oikeassa?

Vapun kunniaksi kerron vielä, että Mormonin kirjan mukaan, ilmeisesti Mesoamerikassa, Väli-Amerikassa, oli v 34 - 200 jKr. luokaton yhteiskunta. Asteekeilla on tästä kulttuurista perimätietoja, ja teotihuacanilaisten kulttuuri sopisi sellaiseksi. Tästä mm kotisivuillani Etelämeren matkakirjassani.

50

412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaksipisteto

      Jos pitää 1800- lukua muinaisena aikana silloin Mormoninkirja on oikea muinainen aikakirja ....

      "Joseph Smith ei nuorena miehenä olisi mitenkään voinut keksiä kaikkia niitä asioita, joita Mormonin kirja sisältää, vaan sen on täytynyt tulla hänelle juuri niinkuin hän on kertonut"
      Totta kai voi, ei siis kukaan ole voinut kirjoittaa satukirjoja tai romaaneja? Mitään Smithin satukansoja ei ole voitu osoittaa todeksi ja jopa mormonikirkkokin on jo hiljaa monista Smithin satuiluista ja selittää ne "hengellisiksi "- sehän on paras pakotie kun uskonto jää kiinni petkutuksesta.
      Urim ja tumin olivat arpakivet jotka israelilaiset lainasivat baylonialaisilta, ei siis mikään taivaallineen ihmekeksintö joka kääntäisi tekstejä, vaan ne voivat antaa vain "kyllä" tai "ei" vastauksen kysyttyyn.
      "Kirjan sisällön sopivuus Lähi-Idän paikkoihin, nimiin ja tapahtumiin todistaa tämän." kirja ei sovi joitain nimiä lukunottamatta jotka on lainattu raamatusta, mutta Jaakon raamatunkäännöksen virheet on tunnettu ja ovat kaikki Smithilläkin. Kehnot arpakivet!

      UT on lähin Jeesuksen elämää kirjoitettu kirja ja se ainakin ympäristön ja tapakuvauksen mukaan sopii siihen mitä tuon ajan Palestiinasta tiedetään. Ihmeet ja vastaavat ovat UT:ssakin uskonvaraisia.

      "Kukaan, joka sanoo että Jeesus on Herra ei voi olla täysin väärämielinen tai vääräoppinen" Kyllä voi, jos sanoo että Jeesus vastoin Raamatun ilmoitusta on VT:n Jahve ja on myös Raamatun kieltämän nk. vieraan jumalan ja tämän vaimon poika kolob -nimisen tähden lähettyviltä. Ei Jeesusta voi jälkikäteen muuttaa muuksi ja perään väittää että uskoo raamatun Jeesukseen.

      " Raamatussa kasteen tapa on epäselvä mutta tässä kirjassa se tehdään täysin selväksi. "
      Ei ole kyllähän alkukristityt heti toimittivat kasteita eikä heitä häirinnyt kastaa perhekuntia joihin kuuluvat myös pikkulapset .Smith itse alkoi väittää että Jeesus ei ollut opettanut oikeaa tapaa kastaa, tai se oli hävinnyt (!!) joten nyt pitikin kastaa Smthin opettamalla tavalla.

      "Nuori kouluttamaton mies ei olisi voinut tietää näitä" mutta voi keksiä omat omat tavat ja opit kuten Smith teki ja sitten väittää että Jeesus oli ne opettanut, mutta niitä ei vain ollut kirjattu ja jopa opetuslapsetkin olivat ne oitis unohtaneet.
      "Mitään sellaista ei kuitenkaan ole löytynyt, että voitaisiin todistaa Mormonin kirjassa olevan vääriä asioita" Kyllä monia Smithin väitteitä on osoitettu vääriksi, mutta olematonta kansaa on vaikea todistaa olemattomaksi, siksi hirhulotkin ovat voineet asua Amerikassa ja olla atomipommin ensimmäiset keksijät eikä kukaan voi tuota osoittaa vääräksi.

      "Mormonit uskovat jatkuvaan ilmoitukseen, ilmoitukseen Raamatun jälkeenkin. Tässä on ero niihin kristittyihin, jotka ajattelevat että Raamatussa on kaikki, sen jälkeen ei tule uutta ilmoitusta. Kumpi puoli on oikeassa?"
      Uudet ilmoitukset ova mm tuoneeet maailmaan uuden jumalan, kokemusten kautta jumalaksi kehittyneen Korotetun ihmisen joka mormonisukonnon mukaan onkin yllättäen raamatun jumalan isä jolloin raamatun jumala ilmoituksineen osoittautuukin valehtelijaksi. Vain jompikumpi jumalista voi olla tosi, raamatun tai mormonismin tai sitten ei kumpikaan, joten mormonismi on tässäkin vetänyt lyhyemmän tikun, koska ei voi vedota raamattuun ja samalla väittää että Raamatun jumala ei tiedä mitä puhuu.

    • Smith oli tunnettu huijari. Hävettää niin paljon mormoneiden puolesta, että en jaksa edes kuittailla enempää. Noloudessa islamin profeettaan rinnastettava rikollinen.

      • Smith oli tunnettu huijari, väität ynnä muuta loukkaavaa ja mielestäni virheellistä kategorisesti. Silloin sinulla varmaan on jokin perustelukin väitteellesi?


      • Ei tuosta linkistä vielä seuraa noin rankka tuomio.


    • Höpön, höpön, Olli.

      • InhottavaRealisti on tunnettu anarkistinen, ateistinen ammattivänkääjä näillä palstoilla. Häntä on monesti sensuroitu ylläpidon puolesta ja yritetty poistaa hänen viestejään. Hänen keskustelunsa tasoa kuvastaa hyvin tuo, ettei hänellä ole muuta sanottavaa asialliseen keskusteluun kuin höpön, höpön, Olli.


      • Olli.S kirjoitti:

        InhottavaRealisti on tunnettu anarkistinen, ateistinen ammattivänkääjä näillä palstoilla. Häntä on monesti sensuroitu ylläpidon puolesta ja yritetty poistaa hänen viestejään. Hänen keskustelunsa tasoa kuvastaa hyvin tuo, ettei hänellä ole muuta sanottavaa asialliseen keskusteluun kuin höpön, höpön, Olli.

        Juttusi eivät yksinkertaisesti ansaitse enemmän kommenttia, Olli. Se, että kehtaat väittää Smithin kaltaista sankaria profeetaksi tai yliluonnollisia viestejä välittäväksi jumalan viestin välittäjäksi on hölmöä. Muuta sanaa en keksi.

        Minua ei ole muuten ikinä sensuroitu ylläpidon toimesta. Viestejä taas täältä poistuu täysin vailla logiikkaa. Minun viestejäni on poistunut varsin vähän. Älä siis viitsi valehdella.

        Kritiikkiä mormonien oppia kohtaan löytyy helposti. Jo tuikitavallinen suomalainen maalaisjärki osoittaa kyllä nopeasti kenelle vain opin typeryydet, Olli.


    • Olipa korkeatasoista vastaväitettä! Keskipiste vaan jakaa noita väitteitä, joihin on vastattu jo sata kertaa. Toivottavasti avauksestani on rakennusta joillekin muile lukijoille.

      • kaksipisteto

        Jep, vastaukseni olikin huono, lainaankin nyt InhottavaaRealistia joka sanoi kaiken parilla sanalla "Höpön, höpön, Olli. "
        Ihan kukkuluuruun on turha ruveta muulla tavoin vastaamaan .


      • kaksipisteto kirjoitti:

        Jep, vastaukseni olikin huono, lainaankin nyt InhottavaaRealistia joka sanoi kaiken parilla sanalla "Höpön, höpön, Olli. "
        Ihan kukkuluuruun on turha ruveta muulla tavoin vastaamaan .

        Niin on, on puhuttu samoista asioista sata kertaa. Molempien perustelut ovat käyneet aivan selviksi kaikille.


    • Ierika

      Mormoonin orja?
      ks. uskontojenuhrientuki.fi
      Jeesus oli vain yksi avioton lapsi ja Marialla huonot selitykset vahingolle.

      • Jos sinä noin väität Jumalastamme, niin varmaan sinulla on asiasta hyvät perustelut ja todisteet?


      • Olli.S kirjoitti:

        Jos sinä noin väität Jumalastamme, niin varmaan sinulla on asiasta hyvät perustelut ja todisteet?

        Sun pitäisi ehkä ensin hankkia perusteet jeesuksen elämälle, kuolemalle ja jumaluudelle, ennenkuin kyselet tyhmiä.


      • he-ma kirjoitti:

        Sun pitäisi ehkä ensin hankkia perusteet jeesuksen elämälle, kuolemalle ja jumaluudelle, ennenkuin kyselet tyhmiä.

        Eihän Jeesuksen ylösnousemusta ym voi tieteellisesti todistaa, jos on sitä mieltä, että ihmeitä ei voi tapahtua. Silloin ollaan vaan eri mieltä eikä kumpikaan voi toiselle todistaa asiaansa, eikä pakottaa mielipidettään. Meillä on sananvapaus ja kristinusko on nykyään vapaaehtoista, saa uskoa tai olla uskomatta Suomenmaassa.


      • Olli.S kirjoitti:

        Eihän Jeesuksen ylösnousemusta ym voi tieteellisesti todistaa, jos on sitä mieltä, että ihmeitä ei voi tapahtua. Silloin ollaan vaan eri mieltä eikä kumpikaan voi toiselle todistaa asiaansa, eikä pakottaa mielipidettään. Meillä on sananvapaus ja kristinusko on nykyään vapaaehtoista, saa uskoa tai olla uskomatta Suomenmaassa.

        Positiivisen väitteen esittäjällä on velvollisuus todistaa väitteensä.

        Jos olet eri mieltä, lähdet nyt ja ilmoittaudut lähimpään vankilaan kärsimään elinkautista.

        Tämä siksi, että väitän sinun olevan murhaaja. Pitäähän tuon toimia molempiin suuntiin, eikö vain?

        ---

        Mitä tulee tähän jeesushahmoon, lienet sen verran perehtynyt, että hänestä ei ole minkäänlaista merkintää ennen vuotta 70. Melko merkillistä, että tällainen ihmeitätekevä joogi jäi kaikilta aikalaisilta huomaamatta.


      • Luin tuota uskontojen uhrien sivua. Mormoneista oli blogi, jossa oli vanhentuneita väitteitä Mormonin kirjasta, sen väitetyistä ankronismeista, jotka FAIR mormon.org pystyy jokaisen yksityiskohtaisesti kumoamaan. Siitä puuttuu se mormoneille edullinen osuus että kerrottaisiin milloin mikin väite on tullut ja kuinka se on kumottu. Kumottuja väitteitäkin vaan toistetaan ja toistetaan natsipropagandan oppien mukaisesti anti-mormonien propagandassa.

        Israelin valtioon myös nykyään kohdistuu sellainen antisemitistinen propaganda, että valtion olemassaolo ei olisi oikeutettu, Jerusalem ei saisi olla sen jakamaton pääkaupunki, valtio suhtautuu fasistisesti palestiinalaisvankeihin jne. Sitäkin monet uskovat tutustumatta asiaan tarkemmin. Anti-mormonien propaganda näyttää aivan oikealta niin kauan kunnes tutstuu asioihin huolellisesti.


      • he-ma kirjoitti:

        Positiivisen väitteen esittäjällä on velvollisuus todistaa väitteensä.

        Jos olet eri mieltä, lähdet nyt ja ilmoittaudut lähimpään vankilaan kärsimään elinkautista.

        Tämä siksi, että väitän sinun olevan murhaaja. Pitäähän tuon toimia molempiin suuntiin, eikö vain?

        ---

        Mitä tulee tähän jeesushahmoon, lienet sen verran perehtynyt, että hänestä ei ole minkäänlaista merkintää ennen vuotta 70. Melko merkillistä, että tällainen ihmeitätekevä joogi jäi kaikilta aikalaisilta huomaamatta.

        Siitä nyt voidaan käydä ikuista keskustelua kenellä milloinkin on todistamisen taakka. Raamatun historiastakin on monenlaista mieltä, kyllä Jeesusta silti kaikki pitävät nykyään historiallisena henkilönä, ainakin useimmat tiedemiehet. Neitseestä syntyminen on sitten taas puhtaasti uskonasia, ei siitä voi saada tietoa kuin rukoilemalla ja vakuuttumalla oman sydämedn kautta jne.

        Mormonin kirja todistaa voimallisesti Jeesuksesta: Hän on Jumalamme ja Luojamme, Isän Ainosyntyinen, elänyt taivaassa ennen syntymäänsä maan päälle ja elää edelleen ylösnouseena korotettuna olentona taivaassa ja on tuleva pian takaisin. Mitäs tasoa tämä kirjan todistus sitten on? Samaa tasoa kuin Raamatunkin todistukset, siis puhtaasti uskonasia.

        Nykyään kyllä keinosiemennys, kohdunvuokraus, kloonaus jne on arkipäivää, niin ettei edes neitseellinen synnytys ole teknisesti mitenkään kummallinen asia. Marialle asia tapahtui pyhästi, emme tiedä miten, se mitä tapahtui oli kirjoitusten mukaan Pyhästä Hengestä; on pyhiä asioita loukkaavaa siitä kovasti veistellä.


      • Olli.S kirjoitti:

        Siitä nyt voidaan käydä ikuista keskustelua kenellä milloinkin on todistamisen taakka. Raamatun historiastakin on monenlaista mieltä, kyllä Jeesusta silti kaikki pitävät nykyään historiallisena henkilönä, ainakin useimmat tiedemiehet. Neitseestä syntyminen on sitten taas puhtaasti uskonasia, ei siitä voi saada tietoa kuin rukoilemalla ja vakuuttumalla oman sydämedn kautta jne.

        Mormonin kirja todistaa voimallisesti Jeesuksesta: Hän on Jumalamme ja Luojamme, Isän Ainosyntyinen, elänyt taivaassa ennen syntymäänsä maan päälle ja elää edelleen ylösnouseena korotettuna olentona taivaassa ja on tuleva pian takaisin. Mitäs tasoa tämä kirjan todistus sitten on? Samaa tasoa kuin Raamatunkin todistukset, siis puhtaasti uskonasia.

        Nykyään kyllä keinosiemennys, kohdunvuokraus, kloonaus jne on arkipäivää, niin ettei edes neitseellinen synnytys ole teknisesti mitenkään kummallinen asia. Marialle asia tapahtui pyhästi, emme tiedä miten, se mitä tapahtui oli kirjoitusten mukaan Pyhästä Hengestä; on pyhiä asioita loukkaavaa siitä kovasti veistellä.

        Ilmeisesti sulla on lista 'tiedemiehistä' jotka pitävät jeesusta historiallisena?

        Olisi ihan kiva katsoa se läpi.

        Sinulla ei siis ole todisteita puheesi taakse. Olet valehtelija! Mene vankilaan!


      • Fofom
        Olli.S kirjoitti:

        Siitä nyt voidaan käydä ikuista keskustelua kenellä milloinkin on todistamisen taakka. Raamatun historiastakin on monenlaista mieltä, kyllä Jeesusta silti kaikki pitävät nykyään historiallisena henkilönä, ainakin useimmat tiedemiehet. Neitseestä syntyminen on sitten taas puhtaasti uskonasia, ei siitä voi saada tietoa kuin rukoilemalla ja vakuuttumalla oman sydämedn kautta jne.

        Mormonin kirja todistaa voimallisesti Jeesuksesta: Hän on Jumalamme ja Luojamme, Isän Ainosyntyinen, elänyt taivaassa ennen syntymäänsä maan päälle ja elää edelleen ylösnouseena korotettuna olentona taivaassa ja on tuleva pian takaisin. Mitäs tasoa tämä kirjan todistus sitten on? Samaa tasoa kuin Raamatunkin todistukset, siis puhtaasti uskonasia.

        Nykyään kyllä keinosiemennys, kohdunvuokraus, kloonaus jne on arkipäivää, niin ettei edes neitseellinen synnytys ole teknisesti mitenkään kummallinen asia. Marialle asia tapahtui pyhästi, emme tiedä miten, se mitä tapahtui oli kirjoitusten mukaan Pyhästä Hengestä; on pyhiä asioita loukkaavaa siitä kovasti veistellä.

        Mihin ne kultalaatat katos, Olli?


      • kaksipisteto
        Olli.S kirjoitti:

        Luin tuota uskontojen uhrien sivua. Mormoneista oli blogi, jossa oli vanhentuneita väitteitä Mormonin kirjasta, sen väitetyistä ankronismeista, jotka FAIR mormon.org pystyy jokaisen yksityiskohtaisesti kumoamaan. Siitä puuttuu se mormoneille edullinen osuus että kerrottaisiin milloin mikin väite on tullut ja kuinka se on kumottu. Kumottuja väitteitäkin vaan toistetaan ja toistetaan natsipropagandan oppien mukaisesti anti-mormonien propagandassa.

        Israelin valtioon myös nykyään kohdistuu sellainen antisemitistinen propaganda, että valtion olemassaolo ei olisi oikeutettu, Jerusalem ei saisi olla sen jakamaton pääkaupunki, valtio suhtautuu fasistisesti palestiinalaisvankeihin jne. Sitäkin monet uskovat tutustumatta asiaan tarkemmin. Anti-mormonien propaganda näyttää aivan oikealta niin kauan kunnes tutstuu asioihin huolellisesti.

        Miten tuo Israel tähän nyt kuuluu? Se voiko Jerusalem olla Israelin pääkaupunki ilman että palestiinalaisilla on hallintaa kaupungin arabipuoleen on poliitinen kysymys joka jossain vaiheessa pitää ratkaista niin että molempia osapuolia kuunnellaan.
        Muinaiset israelilaiset, ne jotka kirjoittivat raamatuksi päätyneet kirjoitukset ja loivat paitsi Israelin uskonnon, myös kristinuskon , kaikki kristinuskon perustajathan olivat juutalaisia ja kuuluivat olemassa olevaan kansaan, jonka historiaa voi todisteellisesti seurata alusta alkaen tieteen metodeilla, joten ei siinäkään suhteessa ole mitään yhteistä Smithin kansojen kanssa.

        Smithin väitteet vain ovat sellaisia että jos puhuu totta on tavallaan mormonismia vastaan niin silti mormonismi tietenkin on legitiimi uskonto, se vain ei ole kristillinen uskonto vaikka itse niin väittää. Myöskään millään niistä tarinoista jotka Smith sijoittaa reaalimaailmaan tapahtuviksi ei ole katetta.


      • Olli.S kirjoitti:

        Siitä nyt voidaan käydä ikuista keskustelua kenellä milloinkin on todistamisen taakka. Raamatun historiastakin on monenlaista mieltä, kyllä Jeesusta silti kaikki pitävät nykyään historiallisena henkilönä, ainakin useimmat tiedemiehet. Neitseestä syntyminen on sitten taas puhtaasti uskonasia, ei siitä voi saada tietoa kuin rukoilemalla ja vakuuttumalla oman sydämedn kautta jne.

        Mormonin kirja todistaa voimallisesti Jeesuksesta: Hän on Jumalamme ja Luojamme, Isän Ainosyntyinen, elänyt taivaassa ennen syntymäänsä maan päälle ja elää edelleen ylösnouseena korotettuna olentona taivaassa ja on tuleva pian takaisin. Mitäs tasoa tämä kirjan todistus sitten on? Samaa tasoa kuin Raamatunkin todistukset, siis puhtaasti uskonasia.

        Nykyään kyllä keinosiemennys, kohdunvuokraus, kloonaus jne on arkipäivää, niin ettei edes neitseellinen synnytys ole teknisesti mitenkään kummallinen asia. Marialle asia tapahtui pyhästi, emme tiedä miten, se mitä tapahtui oli kirjoitusten mukaan Pyhästä Hengestä; on pyhiä asioita loukkaavaa siitä kovasti veistellä.

        Kuinka tarkasti olet Olli tutustunut Lähi-Idän uskontojen kehitykseen?


      • Olli.S kirjoitti:

        Siitä nyt voidaan käydä ikuista keskustelua kenellä milloinkin on todistamisen taakka. Raamatun historiastakin on monenlaista mieltä, kyllä Jeesusta silti kaikki pitävät nykyään historiallisena henkilönä, ainakin useimmat tiedemiehet. Neitseestä syntyminen on sitten taas puhtaasti uskonasia, ei siitä voi saada tietoa kuin rukoilemalla ja vakuuttumalla oman sydämedn kautta jne.

        Mormonin kirja todistaa voimallisesti Jeesuksesta: Hän on Jumalamme ja Luojamme, Isän Ainosyntyinen, elänyt taivaassa ennen syntymäänsä maan päälle ja elää edelleen ylösnouseena korotettuna olentona taivaassa ja on tuleva pian takaisin. Mitäs tasoa tämä kirjan todistus sitten on? Samaa tasoa kuin Raamatunkin todistukset, siis puhtaasti uskonasia.

        Nykyään kyllä keinosiemennys, kohdunvuokraus, kloonaus jne on arkipäivää, niin ettei edes neitseellinen synnytys ole teknisesti mitenkään kummallinen asia. Marialle asia tapahtui pyhästi, emme tiedä miten, se mitä tapahtui oli kirjoitusten mukaan Pyhästä Hengestä; on pyhiä asioita loukkaavaa siitä kovasti veistellä.

        Tässäpä Sinulle Olli mietittäväksi "jotain":


        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/uusimmat/raamatun_sana_on_niin_kuin_luetaan


      • Selkeyttä

      • kaksipisteto
        Selkeyttä kirjoitti:

        Juuri siksi on tarvittu uusia ilmoituksia:
        http://www.mormonit.fi/

        Siis koska raamatussa on väärä jumala ja väärä Jeesus niin tarvittiin Smith kertomaan että on oikeakin jumala ja hän asuu jollain planeetalla vaimoineen ja pari on raamatun jumalan nyt yhdistetyn Jahve- Jeesuksen vanhemmat?


      • Fofom kirjoitti:

        Mihin ne kultalaatat katos, Olli?

        Ei annettu maailmalle. Ne ovat enkelien hallussa. Kolme ja kahdeksan todistajaa on ne nähnyt ja todistaa maailmalle. Ei apostoli Tuomaskaan uskonut Jeesukseen ennenkuin näki. Me olemme autuaampia, kun uskomme rukoilemisen pohjalta Jeesukseen ja myös kultalevyihin.

        Ihmiset, kristitytkin, erehtyvät jos eivät käänny Jumalan puoleen ja tunne kirjoituksia ja ymmärrä ja usko niitä. Ovat niinkuin maalliset ihmiset tai sitten niinkuin fariseukset ja kirjanoppineet Jeesuksen aikana. Jos olisivat viitsineet rukoilla vilpittömästi niin olisivat uskoneet että Jeesus on Messias. Itse Jumala oli tullut ihmiseksi heidän keskuuteensa. Mikä valtava tapahtuma! Nyt tässä vastaväittäjät ovat oman viisautensa lumoissa eivätkä nöyrry rukoilemaan ja kysymään avoimin mielin ja rehellisesti.

        Osa näistä on semmoisia, että heidän kanssaan on ihan turha puhua. Toivottavasti joku etsivä sielu saa tästä ravintoa ja näkee kumpi puoli on Jumalan puolella. Jumala ei valehtele ja Hän todistaa että Mormonin kirja on totta, oli sitten siinä joitakin ihmisten virheitä tai ei, oli sitten tiede vielä löytänyt näitä kulttuureja tai ei.


      • InhottavaRealisti kirjoitti:

        Tässäpä Sinulle Olli mietittäväksi "jotain":


        http://www.tiede.fi/artikkeli/jutut/uusimmat/raamatun_sana_on_niin_kuin_luetaan

        Tuttuja asioita, mutta tuohan on kokonainen tieteenhaara, siellä on monenlaisia käsityksiä ja koulukuntia. Monien mielestä Qumranin löydökset todistavat että ne ovat yllättävän hyvin säilyneet kopioitaessa.

        Sitä varten Mormonin kirja on lähetetty että virheet opissa voidaan korjata, niinkuin Selkeyttä tuossa selkeyttää.

        Mormonin kirjasta näemme että kaikki VT:n profeetat profetoivat Jeesuksesta, ja kirjoittivat profetioita tästä tapahtumasta ja odottivat sitä kaikkein merkittävimpänä tapahtumana uskonnon ja maailmanhistorian kulussa. Nämäkin ovat poissa VT.sta mutta kuuluisivat siihen ja ovat jossain olemassa. Paljastuvat ehkä joskus. Siinäkin näkee, että kyllä kaanoniin voidaan lisätä vielä jotain tulevaisuudessa kun kirjoja löytyy.


      • kaksipisteto kirjoitti:

        Siis koska raamatussa on väärä jumala ja väärä Jeesus niin tarvittiin Smith kertomaan että on oikeakin jumala ja hän asuu jollain planeetalla vaimoineen ja pari on raamatun jumalan nyt yhdistetyn Jahve- Jeesuksen vanhemmat?

        Ei siksi, vaan koska tekstien alkuperäisestä muodosta on epäselvyyttä. Ja mitä teksteistä ja profetioista on jäänyt pois, esimerkiksi se, että kaikki profeetat Raamatussa tiesivät Jeesuksesta myös kärsivänä ja profetoivat ja kirjoittivat siitä MK:n mukaan (Esim Moosia 3:33). Raamattuun on jäänyt vain Jesaja 53, ja joitakin muita pieniä vitteitä.


      • Olli.S kirjoitti:

        Tuttuja asioita, mutta tuohan on kokonainen tieteenhaara, siellä on monenlaisia käsityksiä ja koulukuntia. Monien mielestä Qumranin löydökset todistavat että ne ovat yllättävän hyvin säilyneet kopioitaessa.

        Sitä varten Mormonin kirja on lähetetty että virheet opissa voidaan korjata, niinkuin Selkeyttä tuossa selkeyttää.

        Mormonin kirjasta näemme että kaikki VT:n profeetat profetoivat Jeesuksesta, ja kirjoittivat profetioita tästä tapahtumasta ja odottivat sitä kaikkein merkittävimpänä tapahtumana uskonnon ja maailmanhistorian kulussa. Nämäkin ovat poissa VT.sta mutta kuuluisivat siihen ja ovat jossain olemassa. Paljastuvat ehkä joskus. Siinäkin näkee, että kyllä kaanoniin voidaan lisätä vielä jotain tulevaisuudessa kun kirjoja löytyy.

        Millaisia konkreettisia todisteita Sinulla on siitä, että Smith oli jonkinlainen profeetta? Jos joku nykyisin samanlaisia juttuja väittäisi kuin hän, uskoisitko heittämällä?


      • Höpölöpsis
        Olli.S kirjoitti:

        Ei annettu maailmalle. Ne ovat enkelien hallussa. Kolme ja kahdeksan todistajaa on ne nähnyt ja todistaa maailmalle. Ei apostoli Tuomaskaan uskonut Jeesukseen ennenkuin näki. Me olemme autuaampia, kun uskomme rukoilemisen pohjalta Jeesukseen ja myös kultalevyihin.

        Ihmiset, kristitytkin, erehtyvät jos eivät käänny Jumalan puoleen ja tunne kirjoituksia ja ymmärrä ja usko niitä. Ovat niinkuin maalliset ihmiset tai sitten niinkuin fariseukset ja kirjanoppineet Jeesuksen aikana. Jos olisivat viitsineet rukoilla vilpittömästi niin olisivat uskoneet että Jeesus on Messias. Itse Jumala oli tullut ihmiseksi heidän keskuuteensa. Mikä valtava tapahtuma! Nyt tässä vastaväittäjät ovat oman viisautensa lumoissa eivätkä nöyrry rukoilemaan ja kysymään avoimin mielin ja rehellisesti.

        Osa näistä on semmoisia, että heidän kanssaan on ihan turha puhua. Toivottavasti joku etsivä sielu saa tästä ravintoa ja näkee kumpi puoli on Jumalan puolella. Jumala ei valehtele ja Hän todistaa että Mormonin kirja on totta, oli sitten siinä joitakin ihmisten virheitä tai ei, oli sitten tiede vielä löytänyt näitä kulttuureja tai ei.

        Mutta Olli, miksi unohdit, että yksikään "silminnäkijä" ei voi todistaa levyjen sisällöstä tuon taivaallista, koska hei eivät ymmärtäneet levyjen "tekstiä".
        Että enkelit veivät... kas kun ei joulupukki. Mitenkähän tuollaiset todisteet kestäisivät oikeudessa?


    • VoiMyösSätkiäTehdä

      Mielestäni tuo kirja sopii vessapaperiksi....ohutta ja pehmeää on....

      • Eikö siihen perinteisesti käytetä Raamattua?


    • 987plus245

      Ei ole vaan täyttä hevonkukkua!

      Mikäli olet toista mieltä niin esitä EDES YKSI oikea todiste Mormonin satukirjan tarinoiden tueksi!

      • Minä esitin avauksessa monta todistetta kuinka MK ei ole voinut syntyä muulla tavalla kuin mitä Joseph Smith itse kertoo, enkelin tuomana ja Pyhän Hengen avulla käännettynä. Siitä jo päättelen aivan validisti, että se on aito muinainen asiakirja. Et sinä ole yrittänytkään kumota niitä, väität vaan propagandaasi natsipropagandan periaatteiden mukaisesti. Eihän Jumala voi valehdella. Minä esitin jo todisteita, mutta eivät ne tietenkään sinulle kelpaa. Et sinä varmaan usko Jeesuksen ylönousemukseenkaan, koska siitä ei ole muuta kuin opetuslasten todistukset.

        Toinen todiste on ettei sitä vastaan ole löydetty argumentteja, vaikka anti-mormonit ovat 187 vuotta parhaansa yrittäneet. Ei ole mitään todisteita etteikö tällaisia kulttuureja olisi voinut olla. Todisteiden vähäisyys ei riitä, kadonneita kulttuureja on paljon, joista tiedetään vain vähäsen, esimerkiksi Atlantiksen kulttuuri. Siitä ei ole ilmoitusta, mutta jaredilaisista, nefiläisistä ja laamanilaisista on.


      • 976plus234
        Olli.S kirjoitti:

        Minä esitin avauksessa monta todistetta kuinka MK ei ole voinut syntyä muulla tavalla kuin mitä Joseph Smith itse kertoo, enkelin tuomana ja Pyhän Hengen avulla käännettynä. Siitä jo päättelen aivan validisti, että se on aito muinainen asiakirja. Et sinä ole yrittänytkään kumota niitä, väität vaan propagandaasi natsipropagandan periaatteiden mukaisesti. Eihän Jumala voi valehdella. Minä esitin jo todisteita, mutta eivät ne tietenkään sinulle kelpaa. Et sinä varmaan usko Jeesuksen ylönousemukseenkaan, koska siitä ei ole muuta kuin opetuslasten todistukset.

        Toinen todiste on ettei sitä vastaan ole löydetty argumentteja, vaikka anti-mormonit ovat 187 vuotta parhaansa yrittäneet. Ei ole mitään todisteita etteikö tällaisia kulttuureja olisi voinut olla. Todisteiden vähäisyys ei riitä, kadonneita kulttuureja on paljon, joista tiedetään vain vähäsen, esimerkiksi Atlantiksen kulttuuri. Siitä ei ole ilmoitusta, mutta jaredilaisista, nefiläisistä ja laamanilaisista on.

        MK EI OLE muinainen historiallinen asiakirja siitä yksinkertaisesta syystä ETTEI SE OLE TOTTA!

        Siksi - ja juuri siksi - se on pelkkä Smithin itsensä keksimä satukirja.

        Jumala ei tietenkään valehtele ja siksi mormonismi ei olekaan totta :)


    • kaksipisteto

      Koko Amerikan muinaisuuden tutkimus - tiede- arkeologia, genetiikka, lingvistiikka ja muu jolla nykyään tiedettä tehdään, on sinusta siis mormonivastaista propagandaa kun ei tutkimuksissaan ole törmännyt Smithin mielikuvituksen tuotteisiin?

      " Se on nykyään kuitenkin varsin heikolla pohjalla, ja varsinkin huvittavaa on kuinka alkuperäiset väitteet on arkeologian ja muun muinaisen historian kulussa kumottu. Ihan samoin kuin on käynyt Raamatun historian suhteen." Vanhoja luuloja on kumottu, ennen kuin oli tieteellistä tukimusta luultiin vaikka mitä, enää ei tarvitse luulla, tutkijoiden käytössä suuri määrä monitieteellisiä tutkimusmetodeja .Israelin historiassa myös on nyt ensi kertaa todellinen kuva raamatun kirjoittajathan lisäsivät ja muuttivat yhtä sun toista mutta israelin kansa sentään on olemassa oleva.
      " FAIR mormon.org pystyy vastaamaan jokaiseen väitteeseen asiantuntevasti, samoin Maxwell instituutti." Tiedettä ei voi kumota uskonnollispohjaisilla väitteillä, yhtään todistette teillä ei Smithin tarinoiden tueksi ole. OnhanAmerikassa ollut suurkulttuureja, ne vain eivät ole Smithin kansojen rakentamia .

    • 986plus234

      Pistää kyllä vakavasti miettimään että mitä aivan täyttä skeidaa nämä mormonit opettavat LAPSILLEEN maailmasta ja sen historiasta(!!!) HYVIN vahingollista toiminaa!

      KYLLÄ TÄYTYISI PYSYÄ TOTUUDESSA mormonismista huolimatta sillä musta ei ole valkea eikä kylmä kuumaa vaikka Smith tai joku muu vastaava niin väittäisikin(!) Tai Olli tai Tapani...

    • Nin.on.jos.siltä.näyttää

      Usko on vakaa. Ihminen joka on kiintynyt johokin uskoon, pitää siitä kiinni viimeiseen asti Aina voidaan Raamatun sanoja käyttää oman asian tueksi.
      Raamattu on kuin Delfoin oraakkeli. Hänen vastauksensa olivat monimieliset, ja piti osata tulkita sanoma.
      "Jos toteutat suunnittelemasi sodan, tulet hävittämään suuren vatakunnan". Oraakkeli ei sanonut, hävittääkö kuningas oman vain vihollisen altakunnan.

      Sama ajatus on monissa Raamatun jakeissa. Mikä tahansa voi tukea omaa ajatusta, harmi vain, että vastapuoli voi käyttää aivan samoja jakeita.
      Vähän kuin savolaiset: "Kuullun ymmärtäminen jää kuulijan vastuulle." "Lait on kaikille samat, vain tuomiot vaihtelee!"

    • 345plus234

      Mutta kyllä on todella paksua että joku edes KEHTAA väärentää ERITTÄIN HYVIN tunnettua historiaa - aivan vakavalla naamalla puhua täyttä paskaa!

      Uskomatonta nykyaikana.

    • 864plus234

      Se on kuulkaas mormonit silviisiin että historia tutkitaan TIETEEN menetelmin eikä 'hengellisesti'.

      Jos tohtii historiasta jotakin väittää ON SE MYÖS TODISTETTAVA TIETEELLISESTI eikä mormonitapaan selittelemällä ja spekuloimalla aivan täyttä pas...a.

      Ellei niitä oikeita todisteita ole niin silloin pidetään se turpavärkki kiinni!

      Fakta on se, että Mormonin kirja EI OLE totta eikä Smith tai kukaan muu mormoni ole ollut mikään oikea Jumalan profeetta. Mitään näyttöä näistä Myöhempien Aikojen Tekopyhien väitteistä ei ole. Eikä niitä tule!

    • Haku.päällä

      Olen saanut lähettiläältänne Mormonien kirjan, jota olen lukenut oppiakseni ymmätämään uskontoanne.
      Onko se muuttunut vuosien saatossa, kun en löydä kirjani hakemistosta Kolobia, jossa Jumalanne asuu. Haluaisin nimenomaan hänen olemuksestaan tietoja, mutta en osaa kirjasta sitä hakea. Mitä tarkoittaa "korotettu ihminen" mistä on ollut puhetta näillä'palstoilla. Missä Mormonien kirjan lkuvussa hänestä saan lisätietoja?

      • Selkeyttä

        Kolmoissidoksen takana tuo hakemisto "Pyhien kirjoitusten opas" on ja muistaakseni uusimpien Mormonien kirjojen takaosassa. Tässä on se vähä mitä on Kolobista:

        Kolob

        Jumalan valtaistuinta lähinnä oleva tähti (Abr. 3:2–3, 9).

        Abraham näki Kolobin ja tähdet, Abr. 3:2–18.

        Herran aika lasketaan Kolobin ajan mukaan, Abr. 3:4, 9 (Abr. 5:13).

        Viitteet ovat Kallisarvoisesta helmestä.

        Tässä on korotuksesta sanottu.

        Katso myös Iankaikkinen elämä; Ihminen: Ihmisestä voi tulla taivaallisen Isän kaltainen; Kruunu; Selestinen kirkkaus; Sovitus

        Onnen ja kirkkauden korkein tila selestisessä valtakunnassa.

        Sinun lähelläsi on ehtymätön ilo, Ps. 16:11.

        He ovat jumalia, nimittäin Jumalan lapsia; sen tähden kaikki on heidän, OL 76:58–59.

        Pyhät saavat perintöosansa, ja heidät tehdään samanarvoisiksi hänen kanssansa, OL 88:107.

        Nämä enkelit eivät pysyneet minun laissani; sen tähden he pysyvät erillään ja yksinäisinä, vailla korotusta, OL 132:17.

        Ihmisten täytyy solmia avioliitto Jumalan lain mukaan saavuttaakseen korotuksen, OL 132:19–20.

        Ahdas on se portti ja kapea se tie, joka vie korotukseen, OL 132:22–23.

        Abraham, Iisak ja Jaakob ovat päässeet korotukseensa, OL 132:29, 37.

        Minä sinetöin sinulle korotuksesi, OL 132:49.


      • 543plus467

        Kaikki täyttä perusteetonta hölynpölyä kuten rahaa lukuunottamatta kaikki muukin mormonismissa!


    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      468
      3406
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      462
      3401
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      138
      2955
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2272
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2140
    6. 199
      1520
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1387
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      98
      1261
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      87
      1254
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1070
    Aihe