Ajankohtaista huhtikuu 2018

- VA-toimintaa mm. Tampereen VA:n baari-ilta 19.4.2018.

- Kansalaisaloite eutanasiasta, mitä valiokunta esittää? https://keskustelu.suomi24.fi/t/15193603/vapaa-ajattelijat-kannattavat-eutanasia-aloitetta

- Lukiouudistus? Liitto on lausunut ET:n avaamisesta. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15002722/etn-avaamisesta

- Varhaiskasvatuslain tarkennus: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15211393/vapaa-ajattelijat-varhaiskasvatuslakiesityksesta

- Ministerinvakuutus, yhtenäistyykö vai jääkö myös uskonnollinen vala? https://keskustelu.suomi24.fi/t/15230984/ministerin-sormi-lakikirjalle-aloitusseremoniassa

- Rahankeräyslaki, kolehtipoikkeus ym. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15217577/rahankerayslaista-lausunto

- Jehovan todistajien vapautus intistä? https://keskustelu.suomi24.fi/t/15195143/hovioikeus-jehovien-totaalivapautus-syrjivaa

- Tähän liittyen siviilipalveluslaki: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15186806/siviilipalveluslaki-ja-jehovan-todistajien-asema

- Eläinsuojelulakia valmistellaan, rituaaliteurastus poistunee. Keskustelua https://keskustelu.suomi24.fi/t/15116992/rituaaliteurastus-kielletaan

- Ns. ympärileikkaus eli sukuelinten silpominen, nouseeko keskusteluun?

- Vihkimisoikeuksia lisää? Vuorossa Uusimaa: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15189443/vapaita-siviilivihkijoita-helsingin-seudulle-!

- Työaikalaki edelleen, HE keväällä 2018. Uskonnollinen perinne vai maallinen todellisuus ratkaisijana? http://keskustelu.suomi24.fi/t/14918364/tyoaikalaki-lausuntoluonnos

- Lapsenhuoltolain uudistus, lausuntotiivistelmää odotetaan. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15047979/lapsenhuoltolain-uudistus

- SOTE: kirkollisveron veropohja, hautaustoimi. Keskustelua http://keskustelu.suomi24.fi/t/14452599/sote-ja-kirkollisvero

- Alaikäisten avioituminen kiinnostanee uskonnollisen kytköksen vuoksi. http://oikeusministerio.fi/hanke?id=6ab6469e-d1d9-4634-8887-58e3e95d716e "Asiasta laaditaan arviomuistio, joka lähetetään lausuntokierrokselle syksyllä 2017.", ei ole näkynyt.

- Maistraattien toimivaltaa säädetään. Aiheesta toisella palstalla: http://keskustelu.suomi24.fi/t/14988891/maistraattien-toimivallasta


Sivusta seurattavaa tällä hetkellä:

- Keskustan periaateohjelman muutos. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15037368/terveisia-suomen-keskustalle

- Rakennusperintö, kirkkorakennusten asema?

- Kannanotto tehty lakiin uskontokuntien jäsenrekistereistä EU:n tietosuoja-asetuksen johdosta http://keskustelu.suomi24.fi/t/14916853/tietosuoja-asetus-ja-uskontokuntien-rekisterit

- Tiedustelulait, rippisalaisuus verrattuna esim. lääkärin vaitiolovelvollisuuteen. Mennee suoraan oikeudenkäymiskaaren mukaan.

- VRK:n vauvakirje. Kirjeemme ei johtanut suoraan tuloksiin, entä tuleva sähköinen järjestelmä ja uusi nimilaki? http://keskustelu.suomi24.fi/t/14925429/vrkn-quotvauvakirjequot


Mennyttä:

- Nimilaki uudistuu, seurakunnille jää selkeämmin julkista tehtävää mutta ei enää julkista valtaa. Päätetty, voimaan 1.1.2019.

- Budjetin valmisteluun liitto ei tänä vuonna lausunut mitään.

- Porvoon sairaalalle huomautus eduskunnan oikeusasiamieheltä, uutisoitu UV-sivulla.

67

2085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hevarilllt

      Helsingin VAbaari on ma 16.4. klo 18.00 Oivassa. Aiheena uskonnottomat ja henkisyys. Keskustelua virittää tutkija Mikko Sillfors.

      • Kiittäen

        Uusi avaus!


      • Luk.lis

        Keskustelua myös uskonnottomien/ateistien henkisyydestä-


      • Hevarilllt
        Luk.lis kirjoitti:

        Keskustelua myös uskonnottomien/ateistien henkisyydestä-

        Kysymys henkisyydestä on myös eri asia kuin uususkonnollisuus. Radiossa Ylen ykkösaamussa henkisyys kytkettiin liian kiinteästi uususkonnollisuuteen, vaikka voi se siihenkin monilla kytkeytyä.


      • Luk.huom
        Hevarilllt kirjoitti:

        Kysymys henkisyydestä on myös eri asia kuin uususkonnollisuus. Radiossa Ylen ykkösaamussa henkisyys kytkettiin liian kiinteästi uususkonnollisuuteen, vaikka voi se siihenkin monilla kytkeytyä.

        Antivapari ei ole mielestään yhtään henkinen. Siltä on tosin usein vaikuttanutkin.


    • Lukija.huom
      • "Hallituksen esitys uudeksi lukiolaiksi annetaan eduskunnalle keväällä 2018."

        Ei siinä kiire ole, jos tarkoitus on tosiaan vain antaa esitys. Jos on tarkoitus päättääkin jotain ennen kesätaukoa, sitten pitäisi huhtikuussa tulla.


      • Lukija.huo

        Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto.


    • SOTE ja hautaustoimi -jutun voinee tältä erää unohtaa. Asiaan pitää palata, mutta en usko lain muuttuvan tässä yhteydessä.

    • Muinaismuistolaki muuttuu. Se on asianmukainen ja valtionkirkot ovat siinä tasa-arvoisessa asemassa muihin yhteisöihin nähden.

      Tämä on kuitenkin eri asia kuin rakennussuojelulaki, jonka etenemisestä en tiedä.

    • Ei eutanasiaa, asiasta ao. ketjussa.

      Tämäkin siis pois seurattavien listalta toistaiseksi.

      • 7685

        Vaikka eutanasia kansalaisaloite sellaisenaan ei mennyt läpi, niin ei eutanasian laillistamista todellakaan kuopattu. Asian valmistelu jatkuu. Otettiin eräänlainen aikalisä. "Valiokunnan mietintöön sisältyy kuitenkin vaatimus asiantuntijatason jatkovalmistelusta." Kun valtaenemmistö kansasta on eutanasian laillistamisen puolesta ei poliitikoilla lopulta ole muuta mahdollisuutta kuin laillistaa eutanasia.

        https://yle.fi/uutiset/3-10148287


      • 7685 kirjoitti:

        Vaikka eutanasia kansalaisaloite sellaisenaan ei mennyt läpi, niin ei eutanasian laillistamista todellakaan kuopattu. Asian valmistelu jatkuu. Otettiin eräänlainen aikalisä. "Valiokunnan mietintöön sisältyy kuitenkin vaatimus asiantuntijatason jatkovalmistelusta." Kun valtaenemmistö kansasta on eutanasian laillistamisen puolesta ei poliitikoilla lopulta ole muuta mahdollisuutta kuin laillistaa eutanasia.

        https://yle.fi/uutiset/3-10148287

        Jatkovalmisteluun olisi sentään valiokunta voinut laittaa lausunnon, joka suoremmin sanoisi että hallitus velvoitetaan selvittämään millaisin ehdoin eutanasia tullaan sallimaan.


      • jokoti

        Näytää siltä, että taas kerran jollain hihhulilla pääsi mopo keulimaan ja tuuppasi ulos valheellisen tiedotteen, jota jouduttiin korjaamaa toisella tiedotteella.

        https://demokraatti.fi/mita-eutanasiasta-lopulta-paatettiin-krista-kiuru-ja-outi-alanko-kahiluoto-selventavat-tiedotteen-tietoja-demokraatille/


    • Ei huhtikuuta, mutta merkittäköön tiedoksi että 21.7. Pori Jazzien aikana on Satakunnan VA:n jumalattomat kesäpäivät. Tampereelta ainakin on joku porukka lähdössä.

    • Vapaa-ajattelijallt

      Liiton tiedotteessa liittohallituksen kokouksista yhdistyksille on kerrottu, että toiminnanjohtajan työsuhde on purettu yhteisymmärryksessä työntekijän ja työnantajan edustajan kesken. Työntekijä on ollut pois töistä vuoden. Kysymyksessä on tällaisessa tilanteessa aivan normaali menettely.

      Projektikoordinaattorin lopetettua taannoin tehtävässään todettiin, että liiton talous ei kestä kokoaikaisen työntekijän palkkaamista. Kyseisen vuoden tilinpäätös muodostui vahvasti alijäämäiseksi. Sen vuoksi oli hyvin perusteltua, että seuraava palkkaus toteutettiin osa-aikaisena, eikä siihen liittynyt henkilön sukupuoli mitenkään.

      Liitossa tehdään vuosittain tilintarkastus sekä toiminnantarkastus. Lisäksi on tehty hallituksen sisäisenä valvontana tositetarkastus. Myös toiminta-avustuksia myöntänyt ministeriö valvoo toimintaa ja taloutta omien sääntöjeensä mukaisesti. Vuoden 2017 tilinpäätös on ylijäämäinen.

      Liiton toiminta perustuu ensisijaisesti vapaaehtoistoimintaan. Samoin sen jäsenyhdistysten.

      • Sanonp

        Asiallinen viesti toisessa ketjussa olleisiin asiattomiin loanheittosyyttelyihin.


      • Vapaa-ajattelijalllt

        Tarkemmin sanoen työsuhde on päätetty 31.3. 2018 työantajan ja työntekijän yhteisellä päätöksellä


    • Eduskuntaan tulevat huomenna viimeiset lakiesitykset, jotka on tarkoitus käsitellä kevätkaudella. Eli käytännössä lukiolaki ja varhaiskasvatuslaki.

      (Tietysti hallitus ja Eduskunta voivat muuttaa tuota päätöstä koska vain, mutta sellaista ei varmasti tapahdu meidän ajamiemme asioiden vuoksi.)

      • Luk.komm

        Ministeri toisaalta antoi oman hyvän kannanottonsa julkisuuteen...
        Ei sitten kantti kestänyt antaa virallista ministeriön lausuntoa?


    • Lukuje.huom

      630 000 eroakirkosta.fi -sivun eroamispalvelun käyttäjäää.
      Lisäksi neuvontapalvelun käyttäjiä..

      • EsaYlikoskelta

        NYT eduskunnalla on mahdollisuus avata ET kaikille valittavissa olevaksi katsomusaineeksi. NYT on aika tukea kansanedustaajia, niin hallitus- kuin oppositiopuolueissa.

        Asian käsittely tulee saada omantunnonasiaksi hallitus-oppositio -asetelmasta erilliseksi kysymykseksi.

        Kun esim. tietosuojavaltuutetun eilinen kannanotto aiotaan ottaa huomioon sote-asiassa, sanottiin radiouutisissa, kyllä myös lapsiasiavaltuutetun kannanotto pitää ottaa huomioon tässä nuorten (lapsien alle 18 v.) lukiolaisten syrjinnän poistamisasiassa.


      • EsaYlikoskelta

        Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston lausunto koski vain lukiolakia, koska se oli lausunto lukiolakiin. Sen sijaan lapsiasiavaltuutettu otti kantaa asiaan - voisiko sanoa vielä painavammin - kertomuksessaan eduskunnalle 2018.

        Lapsiasiavaltuutettu pitää kertomuksessaan eduskunnalle (helmikuussa 2018, sivu 154) nykyistä valintakieltoa sekä peruskoulussa että lukiossa yhdenvertaisuuden ja lapsen oikeuksien vastaisena:

        ”Elämänkatsomustiedon opetukseen osallistumista rajoittaa se, että siihen osallistuminen ei ole mahdollista edes huoltajan pyynnöstä, jos lapsi kuuluu uskonnolliseen yhdyskuntaan, jonka mukaista uskonnonopetusta järjestetään. Vastaavat säännökset sisältyvät lukiolakiin. Oppilaiden enemmistön mukaiseen uskontokuntaan kuuluvalla lapsella ei ole oikeutta opiskella elämänkatsomustietoa. Sääntely on siten yhdenvertaisuutta loukkaavaa ja lapsen oikeuksien sopimuksen 2 artiklan vastainen.”

        Oikeus ajatuksen-, omantunnon ja uskonnonvapauteen -luvussa Lapsiasiavaltuutetun kertomuksessa 2018 esitetään selkeästi ja yksiselitteisesti, että ”uskonnonopetusta koskevaa lainsäädäntöä tulisi tarkentaa, jotta se takaisi kaikille lapsille yhdenvertaisen oikeuden osallistua tai olla osallistumatta uskonnonopetukseen tai vaihtoehtoisesti elämänkatsomustiedon opetukseen.”

        Sitaatit ovat siis lapsiamiehen kertomuksesta eduskunnalle 2018.


      • Et.opelta
        EsaYlikoskelta kirjoitti:

        Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimiston lausunto koski vain lukiolakia, koska se oli lausunto lukiolakiin. Sen sijaan lapsiasiavaltuutettu otti kantaa asiaan - voisiko sanoa vielä painavammin - kertomuksessaan eduskunnalle 2018.

        Lapsiasiavaltuutettu pitää kertomuksessaan eduskunnalle (helmikuussa 2018, sivu 154) nykyistä valintakieltoa sekä peruskoulussa että lukiossa yhdenvertaisuuden ja lapsen oikeuksien vastaisena:

        ”Elämänkatsomustiedon opetukseen osallistumista rajoittaa se, että siihen osallistuminen ei ole mahdollista edes huoltajan pyynnöstä, jos lapsi kuuluu uskonnolliseen yhdyskuntaan, jonka mukaista uskonnonopetusta järjestetään. Vastaavat säännökset sisältyvät lukiolakiin. Oppilaiden enemmistön mukaiseen uskontokuntaan kuuluvalla lapsella ei ole oikeutta opiskella elämänkatsomustietoa. Sääntely on siten yhdenvertaisuutta loukkaavaa ja lapsen oikeuksien sopimuksen 2 artiklan vastainen.”

        Oikeus ajatuksen-, omantunnon ja uskonnonvapauteen -luvussa Lapsiasiavaltuutetun kertomuksessa 2018 esitetään selkeästi ja yksiselitteisesti, että ”uskonnonopetusta koskevaa lainsäädäntöä tulisi tarkentaa, jotta se takaisi kaikille lapsille yhdenvertaisen oikeuden osallistua tai olla osallistumatta uskonnonopetukseen tai vaihtoehtoisesti elämänkatsomustiedon opetukseen.”

        Sitaatit ovat siis lapsiamiehen kertomuksesta eduskunnalle 2018.

        Lähetekeskustelu lukiolaiasta eduskunnassa jo ke 18.4.
        Onko Sinun kansanedusajasi tilanteen tasalla?
        http://vapaa-ajattelijat.fi/blog/2018/04/12/etn-avaaminen-ns-omantunnon-asiaksi/


      • Kannustaen

    • Toimitukselta

      Kevään lehti: http://vapaa-ajattelijat.fi/wp-content/uploads/2018/04/vapaa_ajattelija__080318f.pdf

      Kesäkuun lehteen juttuja, uutisvinkkejä, valokuvia...

    • Lukija.huom
    • Lukija.huom
      • Luk.huom

        Demokratia, sananvapaus ja media on siis keskustelun aiheena. Paikkana Arbis eli ruotsinkielinen työväenopisto. Dagmarinkatu 3.
        Lisätietona mainittakoon, että aiheeesta alustavat Irma Peiponen, Mojibur Doftori ja Esa Ylikoski. Keskustelua.


      • Luk.lis
        Luk.huom kirjoitti:

        Demokratia, sananvapaus ja media on siis keskustelun aiheena. Paikkana Arbis eli ruotsinkielinen työväenopisto. Dagmarinkatu 3.
        Lisätietona mainittakoon, että aiheeesta alustavat Irma Peiponen, Mojibur Doftori ja Esa Ylikoski. Keskustelua.

        Tämä esiin nyt!


    • MitäköhänMiettivätSiellä

      Onko vapaa-ajattelijoilla henkisyyttä?

      Eli siis se onkin näiden perusteella jonkinlainen poliittinen liike, jolla on salainen uskonnollinen oppi?

      • Riippuu varmaan siitä, mitä tarkoitetaan henkisyydellä.

        Yleensä sana 'hengellinen' varataan tarkoittamaan vain uskonnollisia kokemuksia. Tietysti vapaa-ajattelijoista moni on esimerkiksi "henkisen työn tekijä", kun iso osa kaikista suomalaisista nykyään. Vapaa-ajattelija voi kehittää "henkisiä taitojaan", hän voi kokea "syvähenkisiä tunteita" museossa tms.


      • Sanonp

        Välillä tuntuu, että foorumin antivaparilla ei ole henkisyyttä.


    • Oliko noista vihkimisoikeuksista jotain uutta?

    • hoplaa
      • Tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltämisestä on alkanut nimien kerääminen kansalaisaloitteeseen. Sehän on tosin jo rangaistavaa tälläkin hetkellä. Itselleni on hieman epäselvää mitä uusi laki muuttaisi.


    • Vapaa-ajattelijalllt
    • Pohjoismainen konferenssi Reykjavikissa? Näin toisessa ketjussa kerrottiin.

      • Vapaa-ajattelijalllt

        IHEU:n ja EHF:n pohjoismaisten järjestöjen vuosittainen kokoontuminen tällä kertaa Islannissa, viime vuonna Helsingissä. Toimintakertomus 2017 kertoi näin:
        "Pohjoismaisten liittojen vuonna 2014 aloitettu yhteistyö jatkui vuonna 2017 määrätietoisesti. Järjestimme Pohjoismaisen yhteistyötapaamisen ja seminaarin yhdessä Suomen Humanistiliiton kanssa maaliskuussa. Seminaariin osallistui noin 40 henkilöä. Vuonna 2017 on tehty tunnetuksi Pohjoismaista humanistimanifestia, jonka allekirjoittivat Suomesta Vapaa-ajattelijain liitto ja Humanistiliitto sekä Islannin, Norjan, Ruotsin, Tanskan liitot."


      • Humanisti-vapari
        Vapaa-ajattelijalllt kirjoitti:

        IHEU:n ja EHF:n pohjoismaisten järjestöjen vuosittainen kokoontuminen tällä kertaa Islannissa, viime vuonna Helsingissä. Toimintakertomus 2017 kertoi näin:
        "Pohjoismaisten liittojen vuonna 2014 aloitettu yhteistyö jatkui vuonna 2017 määrätietoisesti. Järjestimme Pohjoismaisen yhteistyötapaamisen ja seminaarin yhdessä Suomen Humanistiliiton kanssa maaliskuussa. Seminaariin osallistui noin 40 henkilöä. Vuonna 2017 on tehty tunnetuksi Pohjoismaista humanistimanifestia, jonka allekirjoittivat Suomesta Vapaa-ajattelijain liitto ja Humanistiliitto sekä Islannin, Norjan, Ruotsin, Tanskan liitot."

        Ohjelmassa näyttää olevan Islannin presidentin tapaaminen: 17:00-18:00 Reception at the residence of the President of Iceland, Mr. Guðni Th. Jóhannesson.


    • Lukija.huom
      • Muotoillaan nyt vaikka niin, että en ole liiton hallinnossa, mutta Tampereen VA:n pj:n ominaisuudessakin oletan erottamisen olleen hyvin perusteltua.


      • Lakien.huomio

        Perusteltu ratkaisu, kun löytyy tarvittaessa todistajat kertomaan kokemastan kohtelusta.


    • TukiVapareille

      Jäsenhankinnan merkitys noussut esiin huhtikuussa.

      • Luk.huom

        Hyvä että myös vapareille pahaa tahtovat antavat virikettä.


    • Lukuje.huom
    • Varhaiskasvatuslaista meni vielä lyhyt lausunto sivistysvaliokunnalle. Asia onkin taputeltu, ja saa siirtää seurattavaa-osioon.

    • Kuulija.huom

      Kouluasiaa: Opettaja laulatti virsiä, luki Raamattua ja pudotti arvosanat – pikkukunta sai kehotuksen noudattaa koulunkäynnistä annettuja ohjeita https://yle.fi/uutiset/3-10177711

      • "- - koko työyhteisössä linjattiin tammikuussa, että koulun aamunavauksissa ei käytetä uskonnollista materiaalia."

        Näin. Jos ei muuten, niin kunta kerrallaan. Uskonnollinen kasvihuoneilmiö hälvenee!


      • 7564

        Kaiken järjen vastaista, etttä tuollainen opettaja ylipäätään saa jatkaa opettajana.


    • Lukuje.lasku

      Lapsikasteen suosio vielä 67 %, vaikka laskenut hyvin:

      2013: 43 719 / 58 134 (75,20 %)

      2014: 41 340 / 57 232 (72,23 %)

      2015: 38 746 / 55 472 (69,84 %)

      2016: 36 586 / 52 814 (69,27 %)

      2017: 33 747 / 50 321 (67,06 %)

      • Lukuje.lis

        Kouluikäisistä kuitenkin kastettu yli 80 %.

        2007: 49 325 / 58 729 (83,99 %)

        2008: 49 068 / 59 530 (82,43 %)

        2009: 48 494 / 60 430 (80,25 %)

        Tämä tarkoittaa, että oppilaat eivät pääse elämänkatsomustiedon opetukseen.
        Paitsi jos vanhemmat päättävät erottaa lapsen kirkosta.


    • Kuulija.huom
    • Humanisti-vapari

      Liiton edustajan Emma Anderssonin terveiset pohjoismaisesta tapaamisesta:

      "Vapaa-ajattelijain liitto osallistuu Reykjavikissa pohjoismaisen yhteistyön tapaamiseen. Viikonlopun aikana on kuultu alustuksia muiden pohjoismaiden tilanteesta, yhteistyöstä IHEU:n kanssa sekä suunniteltu tulevia kampanjoita ja tapahtumia. Lauantaina oli myös vastaanotto Islannin presidentin residenssissä.

      Esim. IHEU:n julkaisema Freedom of Thought -raportti uudistuu tänä vuonna. Tulossa on ranking-lista maasijoituksista."

      Islannin humanistiliiton nettisivuilla mm. kuva presidentin vastaanotolta http://sidmennt.is/

    • Onko Uudenmaan mti vastannut mitään vihkimisoikeuksiin?

      VRK:n vauvakirjejutun saanee tällä erää unohtaa?

      • KuudesJaYhdestoista

        Vauvakirjeen sijaan olennaista on, miten lapsen nimen antoprossessi hoidetaan maistraatin ja lapsen peheen kanssa.


    • Huomioo

      Kirkkohallitus ja Vapaa-ajattelijain johto pitävät jäsenmäärää huomionarvoisena asiana.

      Mysö foorumin AlasVAL ja EroaVapareista kiinnittävät ansiokkaasti huomiota vapaa-ajattelijain jäsenyyden merkitykseen. Siksi: http://vapaa-ajattelijat.fi/liity-jaseneksi/

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5025
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3297
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1442
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1285
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      980
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      888
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      238
      775
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe