Kim & Trump: Mitä Vietnamista odotetaan?

HS: "Hanoin kokouksesta on saatava näkyviä tuloksia" -otsikko

~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000006015630.html -
...

Ilkka Luoma 27.2.2019 - 17:46:

Tuloksia syntyy näin: Trump & Kim sopivat rauhanprosessin aloittamisesta - Trump lupaa hyvän tahdon eleenä tuoda pois 5000 sotilastaan (samalla toteuttaa vaalilupauksiaan tuoda sotilaat kotiin) - jonka myötä Kim lupaa eliminoida 25 prosenttia ydinaseistuksestaan, jonka kokonaistoimivuutta ei tiedä kuin korealaiset itse ja Kiinan keskushallinto! Kiina palkitsee lopettamalla omat pakotteet ja korvaavan muiden pakotteet turhiksi.

Kun nämä toimenpiteet ovat suoritettu - alkaa rauhanprosessin neuvottelu, jossa US ensimmäisenä allekirjoittaa poistumisensa ja palkkioksi Kim tuhoaa puolet ydinlatauksistaan ja lopettaa uraanin rikastamisen - kiinalaiset tulevat todistamaan tapahtumat. Lopullinen rauha tehdään korealaisten kesken - Kiina kummina, ja US jo taustalla. Pekingin tiekartan mukaisesti!

Rauhansopimus solmitaan ja yhdistämisneuvottelut alkavat hitaan rauhallisesti, siten, että toinen korealainen yhteiskuntajärjestys haihtuu pois pikkuhiljaa - kts. Vietnam, mutta ehkä uutena yhteiskuntamallina, jossa kollektivismi kohtaa lomittuvammin individualismin.

Näin saadaan aivan uusi yhteiskuntamalli, jota sponsoroidaan Kiinasta - malliksi ja koeprojektiksi itse maailman suurimmalle valtiolle - Kiinalle, puhutaan uus-kungfutselaisuudeksi ... mene ja tiedä - kauko-itä on tuottanut aiemminkin ihmeitä, kuten jo 1400 -luvun alussa (keisari Zhu Di) ja itse korealaisuuden ollen korkeakulttuuri viimeiset 2000 vuotta!

.
2339

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • veikkonieminen

      Raju aloitus, saamme siihen todellisuuden parissa päivässä!

    • JaanKleenperi

      Hyvä mutta Etelä-Korea ei varmasti halua olla pelkkä kuunteluoppilas asiassa taannoisen sodan yhtenä osapuolena.

      • Kiinalainen.tuhoaa

        Etelä on uhri - Kiina hyökkäsi Etelä-Koreaan ensin sätkynukke Kimin joukoilla ja sitten suoraan

        Korean sodan syyllinen on kommariKiina


      • valtapiiri
        Kiinalainen.tuhoaa kirjoitti:

        Etelä on uhri - Kiina hyökkäsi Etelä-Koreaan ensin sätkynukke Kimin joukoilla ja sitten suoraan

        Korean sodan syyllinen on kommariKiina

        Tässä kohdin on hyvä muistaa mitä tapahtui, kun japanilaiset pakenivat Korean niemimaalta, jota miehitti vuosikausia - väkivallalla. US ja Neuvostoliitto miehittivät niemimaan etelästä ja Neuvostoliitto pohjoisesta, kysymättä mitään itse korealaisilta, jotka olivat yhtenäisiä aina tuohon ulkoisten jakoon saakka.

        US pelkäsi kommunismin (esimccarthyismi) leviämistä ja näin otti "haltuunsa" Korean niemimaan eteläisen osan - tuohon nykyiseen jakolinjaan saakka. Pohjoisen korealaiset olivat kehittyneempiä ja vahvempia kuin eteläiset veljensä - tuohon aikaan.


      • Gesong

        Korealaiset olivat yhtä aina tuohon 1945 saakka - kunnes II Maailmansodan voittajavaltiot jakoivat kahdestaan Korean niemimaan - USA ja Neuvostoliitto.


      • Järki.käteen
        Gesong kirjoitti:

        Korealaiset olivat yhtä aina tuohon 1945 saakka - kunnes II Maailmansodan voittajavaltiot jakoivat kahdestaan Korean niemimaan - USA ja Neuvostoliitto.

        Molemmat lähtivät pois ja Phjois Korea hyökkäsi Etelä-koreaan


      • gonsanf
        Järki.käteen kirjoitti:

        Molemmat lähtivät pois ja Phjois Korea hyökkäsi Etelä-koreaan

        Miksi USA ja venäläiset miehittivät 1945 suunnistansa Korean niemimaan, kysyivätkö itse korealaisten mielipiteitä?


    • erbheberbhrehnbwertn

      Ja aina unohdatte sen, että kaikki sotiminen tapahtuu kansainvälisten pankkiirien rikastuttamiseksi. Eipä palstan pölhökustaaöyhöttäjiltä muuta voi oikein odottakaan. Ei ymmärretä mitä kulissien takana tapahtuu ja mikä taho on vallassa marionettien takana.

      "Autotehtailija ja bisnesmies Henry Ford vuonna 1920:

      Eräs Saksan pankkiiri sanoi: "Me olemme kansainvälisiä pankkiireja. Saksa hävisi sodan - mitä se tekee? Se on armeijan asia. Me olemme kansainvälisiä pankkiireja." Samoin on katsonut jokainen kansainvälinen pankkiiri sodan aikana. Kansat taistelevat toisiaan vastaan - mitä se tekee? Se on taistelevien asia - Me olemme kansainvälisiä pankkiireja".

      Yhtä kansaa vahingoitetaan keinotekoisella rahankurssin alentamisella, toista sillä, että sen taloudellisesta verenkierrosta ehtyy rahansaanti.

      Myrskyisinä aikoina putoaa puista enemmän luumuja kuin muulloin kansainvälisten pankkiirien esilläpitämiin vasuihin. Sota ja hätäajat antavat heille runsaimman sodan."

    • jöåås

      Hölynpölyn aloitus. Kaikki tietävät, että Trump ei voi saada mitään aikaan.

    • Hanoista
    • diktaattorin_opas

      Väärä luulo, että Kim haluaisi kansansa elintason paranevan. Ei, kansan pitää olla nöyrän orjan asemassa, siten vallanpito on helppoa. Riittävä elintaso kuitenkin kansaa kurissa pitävälle väelle, sotilaille, poliisille jne. Mutta ei näillekään mitään liikaa!

    • Hanoista

      Trumpukkaa haastatellaan. Kiinalla näyttää olevan vahva rooli Kimin takana?

    • Kaesong

      " ... 1910–1945 Japanilaishallinto toimii armottomasti. Se hävittää kulttuurimonumentit, kieltää korean kielen ja poliittiset mielenilmaukset ja alistaa korealaiset orjatyövoimaksi tehtaisiinsa ja armeijaansa.

      1945 Liittoutuneet kukistavat Japanin toisen maailmansodan päätteeksi. Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakavat Korean miehitysvyöhykkeisiin.

      15.8.1948 Yhdysvaltain miehitysalue julistautuu Korean tasavallaksi.

      9.9.1948 Neuvostoliiton miehitysalue julistautuu Korean demokraattiseksi tasavallaksi. ... "

      ~ https://www.tiede.fi/artikkeli/artikkelit/miksi-yksi-korea-nyt-kaksi -

      ...

      " ... Kaksi Koreaa on perua toisesta maailmansodasta. Ne syntyivät 1945 kylmän sodan ensimmäisessä kovassa koetuksessa, jossa Neuvostoliitto ja Yhdysvallat mittelivät voimiaan kolmannen osapuolen maaperällä. Vastassa eivät edes olleet korealaiset vaan maata miehittäneet japanilaiset. Amerikkalaiset riisuivat heidät aseista 38. leveyspiirin eteläpuolella, venäläiset pohjoispuolella, ja kumpikin piti valtaamansa alueet miehitysvyöhykkeinään.

      YK kehitteli suunnitelmia Korean itsenäistymisestä Yhdysvaltain ja Venäjän yhteisen suojeluhallinnon alla, mutta käytännössä jako oli jo tapahtunut. Niin pohjoinen kuin etelä perustivat oman valtionsa 1948 ja lähtivät omaan suuntaansa, kumpikin miehittäjänsä suojeluksessa. ... " -TIEDE

    • Tosiasioita toisaalta: Koskaan ei olla laskettu ketään kansainvälisiä tarkkailijoita Israelin ydinlaitoksiin, ydinohjussiiloihin eikä mihinkään atomiaseiden tutkimuslaitoksiin. On varmaa, ettei Israel luovu ydinaseistaan, sillä ne ovat sen viimeinen henkivakuutus. Samalla tiedetään, että Israelin armeija on saattanut taisteluissaan käyttää sellaista voimaa, jonka myötä on tullut mahdollisesti rikottua sotarikoslakeja kts. ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006017960.html - Miksi tällainen vertaus?
      ...
      [2006] Pohjois-Koreaa kuritetaan rautahansikkain ja Israelia käsitellään silkkisin käsinein

      Mitä eroa tai yhtäläisyyttä huomaamme Israelin ja Pohjois-Korean välille? Miten kumpikin pullistelevat aseillaan, ja keiden toimittamien aseiden? Miksi Israelille sallitaan ydinase? Kumpi on sotaisampi, kumpi on tappanut enemmän vastapuolen siviilejä vuodesta 1966 jälkeen – viimeisen 50 vuoden aikana? Paljon kysymyksiä – vähän vastauksia.
      ...
      Korealaisten henkivakuutus on tuo kyky uhata, kuten se on Israelillakin ja myös USA' lla ja Venäjällä. Samalla on hyvä muistaa, ketkä jakoivat Korean niemimaan kahtia - nykyisen jakolinjan kohdalta; ne olivat US ja muinoinen Neuvostoliitto. Korealaisilta ei kysytty mitään, vaikka korealaiset olivat yhtenäisiä viimeiset kaksi tuhatta vuotta - aina tuohon japanilaismiehityksen loppuun asti 1945.

      Miksi US pitää sota- ja taisteluvoimiaan eteläosassa Koreaa? Ehkä tuolta löytyy se Pekingin tiekartan ratkaisu, nuo joukot pois uhkaamasta korealaistaen alkavia rauhanneuvotteluja ja vastapainoksi ydinaseet poistuvat Kiinan valvonnassa - Kiina, joka on kaikkien korealaisten suurin kauppakumppani. Miksi US ei vedä joukkojaan pois?

      Nyt projisoidumme Korean niemimaalle – täältä kaukaa Pohjolasta, idän ja lännen vedenjakajalta, jolla voisi olla taitavasti toimien välittäjän ja rauhanneuvottelijan rooli – natottomana maana, joka voisi saada Venäjän ja Kiina tuen välitystehtävälleen.

      Onko presidenttimme Sauli Niinistö ajatellut asiaa?


      2359

      • hölmöltätuntuu

        Muutit siis aiheen koskemaan aivan eri maan kanssa käytäviä neuvotteluita? Hölmökö olet?


      • hölmölle
        hölmöltätuntuu kirjoitti:

        Muutit siis aiheen koskemaan aivan eri maan kanssa käytäviä neuvotteluita? Hölmökö olet?

        No nimenomaan hölmö! Kas kun ei vielä sano, että Pohjois-Korea hyvä, Israel paha! Tuotahan tuo Iikka oikeasti tahtoo selittää!


      • Gesong
        hölmöltätuntuu kirjoitti:

        Muutit siis aiheen koskemaan aivan eri maan kanssa käytäviä neuvotteluita? Hölmökö olet?

        Olisiko verranto, molemmat ydinasevaltioita - toisella toimii varmasti ja toisella epävarmasti.


      • Gesong
        hölmölle kirjoitti:

        No nimenomaan hölmö! Kas kun ei vielä sano, että Pohjois-Korea hyvä, Israel paha! Tuotahan tuo Iikka oikeasti tahtoo selittää!

        Lukiko noin jossain?


      • Jussi.pussi
        Gesong kirjoitti:

        Lukiko noin jossain?

        Gesong on aloittajan nimimerkki.


    • Gesong

      Copy --- "Kylmä sota kummittelee yhä Koreassa

      Toisen maailmansodan jälkeen Yhdysvallat ja Neuvostoliitto jakoivat Korean keskenään. Alueet oli tarkoitus yhdistää kolme vuotta myöhemmin, mutta suurvallat eivät päässeet sopuun ehdoista. ..._

      _ ... Oli elokuun 10. ja 11. päivän välinen yö vuonna 1945, kun nuoret everstit Dean Rusk ja Charles H. Bonesteel saivat Yhdysvaltojen sotaministe­riöltä poikkeuksellisen tehtävän: heidän piti määrittää kartalta sopiva paikka jakaa Korea Yhdysvaltojen ja Neuvostoliiton kesken. Heille annettiin puoli tuntia aikaa.

      Miehet silmäilivät edessään olevaa karttaa ja totesivat pian 38. leveys­piirin sopivaksi jakolinjaksi.

      Sen myötä Yhdysvaltojen alueelle jäisi Korean pääkaupunki Soul, vaikkakin linjan pohjoispuolelle Neuvostoliiton valtapiiriin jäisi suurempi maa-alue. Yllättäen Neuvostoliiton johtaja Josif Stalin hyväksyi jakolinjan.

      Niin Korea jaettiin kahtia yhdellä kynänvedolla kysymättä asiasta sen enempää muilta sodan voittajaval­tioilta kuin korealaisiltakaan. ... "

      ~ https://historianet.fi/sota/kylma-sota/kylma-sota-kummittelee-yha-koreassa -

      ... Suurvaltojen pelinappula

      Korea oli ollut Japanin siirtomaa vuodesta 1910, mutta nyt Japani oli hävinnyt toisessa maailmansodassa.

      Pian Japanin antautumisen jälkeen korealaiset olivat ryhtyneet valmistelemaan itsenäistä kansankomiteoiden hallintoa.

      Toisen maailmansodan voittajavaltiot, ja varsinkaan Yhdysvallat, eivät kuitenkaan uskoneet, että korealaiset olisivat valmiita itsehallintoon 35 vuoden siirtomaa-ajan jälkeen – huolimatta siitä, että vuoteen 1910 Korea oli ollut yhtenäinen itsenäinen valtio.

      Yhdysvallat ja Neuvosto­liitto ottivat vallan kumpikin omalla puolellaan jakolinjaa. Koreasta tuli nappula suurvaltojen pelissä, joka viileni pian kylmäksi sodaksi. ... " - Historianet -paste.

    • GreatWallOorait

      Tpo summitti oli vain Trumpiksen alkeellinen keino, liian läpinäkyvä some-aikakaudella, siirtää huomio pois kongressin Cohen-kuulemisesta.

      Summit meni vtuks.

      Mutta kun Trumppis väistyy Nixonin tavoin, niin tilalle tulee vieläkin pahemmat eli homofoobikko hyeena Pence ja homoviiksi Pompeo.

      Toisaalta seuraava pressa on satavarmasti demokraatti niin palaavat keskelle normaaliin päiväjärjestykseen.

      Täyskädestä (narri, musta, tavis, luihu, kuningatar) puutuu enää yksi.

    • Satavarmasti

      " satavarmasti demokraatti "
      Vassarit ovat jo nyt. Varmoja voitosta.

    • Gesong
    • paskaa.alusta.loppuun

      Ainakin aloitus meni metsään lapsellisine väitteineen niin että kolina kävi.

      • AarneJ

        Kaikki kunnossa?


    • chosonbando

      US-presidentti Donald Trumpin "ystävällismieliseen uloskävelyyn" Hanoista olivat syynsä - ehkä yllättävätkin. Ensiksikin Trumppia harmitti viestit kotimaasta, josta valehtelijoiden klubi innostui korskumaan yli äyräiden; ehkä varas toista varkaaksi luulee, mutta kun kissa on poissa kotoa - hiiret hyppivät pöydille ... Cohenin haastattelu kongressissa. Valhe, emävale vai jopa "tilasto"? Trumpille tuli kiire lentää kotiin puolustamaan reviiriänsä.

      Toisekseen korealaisen yläosaston itsesukuperintövaltias Kimin vaateet olivat "liikaa" Trumpille. Trump ei ollut halukas antamaan periksi omien taistelu- ja sotajoukkojen poistumisohjelmasta eteläisestä osasta Koreaa. Kim olisi halunnut osan US-sotajoukoista pois - myötämielisyyden osoituksena alkavalle korealaisten keskinäiselle rauhanprosessineuvottelun alulle ... Muistamme korealaisten olleen yhtenäisiä tuhansia vuosia aina vuoteen 1945 asti, jolloin US ja muinoinen Neuvostoliitto jakoivat Korean niemimaan kahtia - kysymättä korealaisilta mitään!

      Kolmanneksi se yllättävin ulosmarssin syy: Trumpille olisi ollut liian alentuvaista tässä ja nyt - Hanoissa, yhtenäisessä Vietnamissa - taipua liiaksi kahtiajaetun Korean "yläosalle" ... Trump oli hyvin tietoinen, että US' n omat pyrkimykset kommunismin patoamiselle epäonnistuivat totaalisesti juuri Vietnamissa, jossa patoamisen hinta oli kova - noin 56.000 menehtynyttä amerikkalaisnuorukaista. Olisi ollut amerikkalaiselle ylihegemonialle liikaa taipua suurena liian pienelle - omalla, hävityllä taistelukentällä ... symbolisilla merkeillä voi olla Trumpin tapauksessa erityisen suuri merkitys?

    • vortex314

      Googlasin - "chosonbando" merkitsee Korean niemimaa - pohjois-korealaisittain ;-)

      • chosonbando.Ilkka.L

      • chosonbando.Ilkka.L

    • kysyy.hän

      Mikä on aloittajan motiivi kun floodaa propagandakirjoituksiaan joka paikkaan ja vastailee niihin todistettavasti itse nimimerkeillä?

      • Verbater

        Kiinnostaa nuo todisteet, saadaanko äijä kiinni. On oikea henkilö!


    • KiinanTerveiset

      Kim & Trump: Mitä Vietnamista odotetaan?
      Olettaisin että, Kiinan terveiset meni perille.

      • Ilkka.trolli

        Aloittaja floodaa lisää niminerkillä


      • Vermulaattori
        Ilkka.trolli kirjoitti:

        Aloittaja floodaa lisää niminerkillä

        ? ... dosetti kadoksissa?


    • Keosong

      Yle:

      "Yhdysvallat ja Etelä-Korea lopettavat suuret sotaharjoitukset
      Päätöksellä halutaan lieventää sotilaallisia jännitteitä Korean niemimaalla. Maanantaina alkaa supistettu sotilasharjoitus.

      Sotaharjoitukset 3.3.2019 klo 03:32 ... päivitetty 3.3.2019 klo 07:20"_

      " ... Päätöksellä halutaan tukea diplomaattisia ponnisteluja Pohjois-Korean riisumiseksi ydinaseista ja lieventää sotilaallisia jännitteitä Korean niemimaalla. ... " -Yle

      https://yle.fi/uutiset/3-10670864

    • Peacehawk

      Suursotaharjoitusten lopettaminen on tie kohti amerikkalaisten taistelujoukkojen poistumista Korean niemimaalta.

    • antiwarism

      Trump vetää sotajoukot pois Koreasta!

    • yksimaakaksijärjestelmää

      Korealaiset aloittavat keskenään rauhanneuvottelujen valmistelut! Onko syynä Trump/US:n lupaus taistelujoukkojensa poistamisesta Koreasta?

      • tuliko.jo

        Luoma floodaa lisää


      • Nerkoo
        tuliko.jo kirjoitti:

        Luoma floodaa lisää

        Mitä tarkoitat? Aihehan on Hanoin tapaaminen ja mitä sieltä olisi pitänyt odottaa, osapuilleen...


    • KiinanTerveiset

      Seuraavaksi jäämme odottelemaan. Mitä tapahtuu näissä.
      Kiinan ja Yhdysvaltojen välisissä, tullineuvotteluissa.

      • Korean tilannehan ei selviä ilman Kiinaa. Ihan korrektia olisi ottaa Etelä-Koreakin mukaan vaikka Trump kuinka ajattelisi että se on äänivallaton Yhdysvaltojen vasallivaltio.


      • Meltaus54
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Korean tilannehan ei selviä ilman Kiinaa. Ihan korrektia olisi ottaa Etelä-Koreakin mukaan vaikka Trump kuinka ajattelisi että se on äänivallaton Yhdysvaltojen vasallivaltio.

        Puhutaan Pekingin tiekartasta ...?


    • Nerkoo

      !!!

      https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006025072.html

      "Satelliittikuvat: Pohjois-Korea jälleenrakentaa ohjusten laukaisupaikan, jonka se lupasi purkaa
      Satelliittikuvat otettiin sen jälkeen, kun Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean johtajien väliset neuvottelut Hanoissa päättyivät ilman tuloksia. ... " -HS

      Mitä mieltä ollaan - mistä on sovittu?

    • puolueetonmasa

      Annettaisiin korealaisten itse keskenään hoitaa hommansa!

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      223
      3256
    2. Ikkunoitten takana tirkistelijä

      Kyllä! Itseänsä vielä alapäästä esittelee..Hiljattain tuli ilmi että syksyllä ahistellu ikkunoitten takana taskulampun
      Suomussalmi
      7
      2219
    3. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      11
      2034
    4. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      105
      2029
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      165
      1690
    6. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      89
      1613
    7. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      98
      1553
    8. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      140
      1232
    9. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      68
      1115
    10. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      50
      1086
    Aihe