Fossiilista energiaa tuetaan eniten

Täällä on väitetty, että tuuli- ja aurinkovoimaa tuetaan kohtuuttomasti.

Siinä unohtuu, että suurimmat tuet saa fossiilisiin polttoaineisiin perustuva energiatuotanto.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on laskenut, että viime vuonna hiilen, öljyn ja kaasun polttamista tuettiin yhteensä 5 900 miljardilla dollarilla.

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008314758.html

14

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Täällä on väitetty, että tuuli- ja aurinkovoimaa tuetaan kohtuuttomasti."

      Jos jossain teilläpäin on jotain väitetty niin miksi et intä asiasta kotonasi? Miksi tulet tälle palstalle jankuttamaan silkkaapaskaa?

    • Anonyymi

      Onko kukaan laskenut kuinka paljon fossiilipolttoaineiden käytön lopettaminen aiheuttaisi välittömiä ja välillisiä kustannuksia.

      • Anonyymi

        Ennenaikaisia kuolemisia ja sairauksia tulisi paljon, samoin paleltumisia.


    • Anonyymi

      Timo Soini:
      -Jos kerran öljymaat menettävät toimeentulonsa, millä ne kymmenet ja sadatmiljoonat ihmiset niissä valtioissa jatkossa tulevat elämään. Sitäkin kannattaisi jo aika tiukkaan pohtia.

    • Anonyymi

      Suomessa vuonna 2019 alkoholiperäisiin tauteihin ja alkoholimyrkytykseen menehtyi 1 718 henkeä. Koko korona-ajan on korostettu sitä, kuinka tärkeää talouden kannalta on, että ravintolat saadaan auki ja anniskelu pelaamaan.

    • Anonyymi

      Linkin lukujen perusteella päätyy siihen, että päästöoikeuden hinta pitäisi olla 110 USD/t_CO2, jos sillä katetaan mainitut ennenaikaisista kuolemista ja sairauksista sekä helleaaltojen ja ilmaston lämpenemisen osuudesta koituvat kulut.

      • Anonyymi

        Päästöoikeuden hinta lienee nykyään noin puolet tuosta.


      • Anonyymi

        Hiililaudevoimalassa syntyy noin 0.8 t hiilidioksidijätettä yhden MWh sähköntuotannossa. Ym. päästöhinnalla se tekisi 88 USD/MWh lisähintaa tuotetulle sähkölle. Hiilen itsensä kustannus on noin 35 USD/MWh. Lisäksi tulee vielä muut tuotantokulut, luokkaa 15 USD/MWh. Kaikkineen hiililauhdesähkön hinta olisi luokkaa 140 USD/MWh eli 120 e/MWh.

        Tuulisähkön hinta on Suomessa jo alle 50 e/MWh. Kun hintaan lisätään tuotannon vaihtelun aiheuttama lisäkustannus 15 e/MWh, ollaan tasolla 65 e/MWh.


    • Anonyymi

      Ei lakkaa minua hämmästyttämästä se, miten fossiilisesta energiasta elantonsa saava teollisuus ja öljyntuottajamaat (OPEC) eivät edes yhdessä ole onnistuneet torpedoimaan kaikkea ilmastonmuutokseen liittyvää tutkimusta. Rahastahan siinä ei voi olla kysymys. Joten miksi edes öljyrahalla ostetut tutkijaryhmät ja PR-firmat eivät ole saaneet käännettyä laivan kurssia pois nykyiseltä CO2 päästöjä vähentämään pyrkivältä suunnalta? Nuo muutamat tunnetut denialistit eivät vakuuta massoja.

      Onko siis laskettu että nykyinen tuotanto ehtii pumppaamaan helposti saavutettavissa olevat öljyvarat loppuun ennenkuin rajoitukset alkavat tosissaan purra? Onko islamin nousussa maailmalla tavoitteena korvata CO2 verotuksen vuoksi muuten vähenevää arabimaiden vaikutusvaltaa?

    • "Suorat hintatuet muodostavat summasta kahdeksan prosenttia ja verohelpotukset kuusi prosenttia. 42 prosenttia tuesta muodostuu siitä, että saastuttajat eivät maksa toimiensa aiheuttamista ennenaikaisista kuolemista ja sairauksista. 29 prosenttia tuesta muodostuu helleaaltojen ja ilmaston lämpenemisen osuudesta". '

      Elikkä: 14% tuesta aiheutuu globalisaatiosta ja 86% on täysin teoreettista ja arviopohjaista. Perustana oleva teoria=AGW. Eli siis Sanoma-konserniin kuuluvan Taloussanomien juttu on silkkaa propagandaa - tai ainakin 86 prosenttisesti propagandaa. Sanoma-konsernilla on ollut tapana tukea tiettyä aatesuunta ("liberaaliutta") lähellä olevia hankkeita omalla kampanjoinnillaan. Nyt ollaan kovasti buustaamassa ilmastopolitiikkaa. Se näkyy vahvasti konsernin ykkösmediassa, Helsingin Sanomissa. Mitä sitten siihen 14 %:iin tulee niin energiakustannukset ovat hyvin tärkeä tekijä globaalissa kilpailussa varsinkin Suomen kaltaiselle maalle, jonka vienti painottuu vahvasti pääomavaltaiseen ja energiaintensiiviseen prosessiteollisuuteen.

    • Anonyymi

      On totta että Taloussanomat ja monet mediat vääristelvät totuutta.. Kätevää miten fossiilista polttoainetta verotetaan ja samanaikaisesti muut energiamuodot korottavat hintaa.. Energia tukirahoilla ulkomaanvelalla eläminen tulee kalliiksi.

    • Anonyymi

      Epämiellyttävä totuus:

      -Pohjois-Kiinassa Sisä-Mongolian alueella 72 kaivosta ohjeistettiin lisäämään hiilentuotantoaan yhteensä noin 100 miljoonalla tonnilla, uutisoi valtio-omisteinen kiinalainen talouslehti Securities Times.

      -Kiinan hiilentuotanto oli viime vuonna noin 3,9 miljardia tonnia. Määrän odotetaan kasvavan tänä vuonna, vaikka presidentti Xi Jinping on sanonut Kiinan pyrkivän siihen, että maan hiilidioksidipäästöt saavuttaisivat huippunsa vuoteen 2030 mennessä.

      • Anonyymi

        Tuo 3.9 Gt hiilentuotanto aiheuttaa 14 Gt hiilidioksidipäästöt, järkyttävää.


    • Anonyymi

      Kyseessä on Kansainvälisen valuuttarahasto IMF:n tutkimus.

      Tuntevatko denialistit talousasiatkin paremmin kuin kukaan muu?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe