Vetyautojen hinnat ja niiden tulevaisuuden myynti SUOMESSA.

Anonyymi-ap

Tähän ketjuun linkkejä (mielellään myös tekniset tiedot ja varustetaso) kuinka paljon maksaa vetyauto SUOMESSA. Ja peräänkuulutan nyt niitä oikean elämän hintoja TÄNÄ PÄIVÄNÄ enkä mitään "oota vaan 5 vuotta niin vetyauto maksaa 30 000e" puheita joilla ei välttämättä ole katetta vaan ovat tulevaisuuden ARVIOITA ja TOIVEITA. Pyydän nyt ihan siis FAKTATIETOA hinnoista eikä mutuilua. Niitä hintatietoja voidaan sitten päivittää tulevaisuudessa kun vetyautojen hinnat todella tippuvat.

Voi olla että syksyllä 2024 ensimmäinen vetytankkausasema avataan, joten jotakuta voi kiinnostaa myös paljonko vetyauto todella maksaa jos sellaisen aikoo ostaa.

Myös lähimaiden vetyautojen hintoja voi laittaa tähän ketjuun mistä on vielä realistista tuoda vetyauto Suomeen, niin voidaan hieman peilata hintatasoa.
Jos vetyauton tuo Ruotsista tai Saksasta, niin paljonko siihen pitää lisätä eri Suomen maksuja lisää, jotta sen saa Suomessa liikenteeseen?

Hyundai Nexo, hinta alkaen 79 990e. Ihan Suomesta ostettuna.

https://www.hyundai.fi/wp-content/uploads/nexo-hinnasto.pdf

Pyydän myös miettimään että myös muutamia asioita, joita tuleva vetyautoilija joutuu hypetyksen jälkeen kohtaamaan oikeassa elämässä:

- Kuinka realistista on että vetyautot todella menee kaupaksi SUOMESSA kun alkuvuosina vetytankkausverkostoa on vähän ja voi ajaa vain rajoitetulla alueella vetyautolla (noin 300km päähän ja sieltä takaisin jos ei vetytankkausasemaa toisessa päässä), jolloin vetyauto ei ole kovin käytännöllinen auto vuositasolla kun joutuu miettimään mihin kalliilla vetyautolla voi ajaa?

- Harvalla kun on vetytankkausasema päivittäisen ajon matkan varrella tai kodin lähellä, niin kuinka pitkän matkan päästä olisit valmis vetyä hakemaan maksimissaan "joka viikko"? 10km, 20km, 30km? Ota huomioon että matkaan menee aikaa ja rahaa edestakaisin ajaessa kulutetun vedyn muodossa. Jos sinusta tuntuu ettei 30km matka ole mikään ongelma, niin testaa sitä että käyt tankkaamassa aina nykyistä autoasi muutaman kuukauden ajan... aina 30km päässä, jolloin tiedät kuinka työlästä se on.

- Jos ei monilla ole varaa edes 30 000e uuteen autoon, niin miten on varaa noin 80 000e vetyautoon? Ja vaikka olisikin varaa 80 000e autoon, niin paljonko tekee pelkästään kuukaudessa autolainan lyhennys kaikkine kuluineen ja korkoineen? Riittääkö tonni kuussa 10v maksuajalla?

- Mikä on vetyauton jälleenmyyntiarvo myöhemmin jos vetyautoilun myynti (suosio) floppaa myös Suomessa kuten on käynyt monessa muussakin maassa? Kuinka nopeasti ja kuinka paljon sen arvo laskee jos juuri kukaan ei halua sitä ostaa sinulta?

- Milloin vetytankkausverkosto on kohtuullisen hyvä ja toimii luotettavasti Suomessa, jolloin niitä vetyautoja menee aidosti kaupaksi...2030 vai pikemminkin 2035? Milloin sujuva vetyautoilu alkaa?

- Paljonko vety maksaa pumpulla Suomessa (muutaman vuoden jälkeenkin), joka varmasti vetyautoilijaa varmasti kiinnostaa kun pitäisi arvioida käyttökuluja? Voidaanko luottaa siihen että vedyn hinta lähtee todellakin laskemaan pumpulla lähitulevaisuudessa vai pikemminkin nousemaan kuten on käynyt Kaliforniassa?

- Kuinka moni on myös valmis viemään vetyautoa huoltoon noin 10 000km välein huolto-ohjelman mukaisesti että takuut säilyy (lähinnä valohoitoa) ja teettämään noin ***50 000km välein *** polttokennon ionisuodattimen vaihdon, joka maksaa ehkä YLI 500e? Vertaa jos sinun pitäisi teettää jakohihnan vaihto polttomoottoriautoon 50 000km välein.

- Kuinka moni on myös valmis ostamaan kalliin vetyauton, joka käytännössä romutetaan viimeistään 15v päästä kun sen vetykorkeapainesäiliöt putkistoineen (plus ehkä apulaitteineen esim. paineensäädin) joudutaan uusimaan, koska maksaa aivan liikaa suhteessa auton arvoon ja varsinkin viimeisinä vuosina arvonalennus on huimaa? Tällöin auton elinikä ja sijoitetun pääoman lasketut kilometrikustannukset ovat aika karuja lukuja.

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17431795/vetyautot-tullaan-romuttamaan-15v-ikaisena-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17679482/miksi-vetytankkausverkoston-maissa-vetyautot-ei-mene-kaupaksi

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17272076/alle-01-ostaa-todellisuudessa-vetyauton-suomessa-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17259553/mita-saa-70-000---90-000e-vetyauton-hinnalla

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17717322/koska-julkistetaan-vetytankkausaseman-kuluttajahinta-suomessa

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17932150/vetyautoja-menee-edelleen-todella-huonosti-kaupaksi-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/18006801/vetyautosta-tarjotaan-surkeasti-autoliikkeessa-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254273/vetyautojen-maarat-eri-maissa-prosentteina

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17744170/vetytankkausaseman-aukiolon-luotettavuus-heikkoa-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17625951/usassa-jopa-25-dollaria-vetykilo-ja-tulee-nousemaan-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/18143537/maailmassa-tayssahkoautoja-27-700-000-vetyautoja-noin-72-000-

https://keskustelu.suomi24.fi/t/17672440/laskelma-vetytankkausaseman-kannattavuudesta-ei-kannata-

13

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ja sitten vaan tankkaamaan. Joka kylästä ja kaupungista löytyy lukuisia vedyn tankkausasemia ja vety on melkein ilmaista, kyllä nyt kannattaa panostaa edulliseen vetyautoon.

    • Anonyymi

      - Kuinka moni myös on valmis ottamaan riskin että vetypolttokennon tuuletin toimii aina talvella kuivattaen sen eikä vetypolttokenno pääse rikkoutumaan jäätyessään laajentuneen jäätyneen veden takia? Kuinka monella on sitten lämmin autotalli tai muu lämmin paikka varalla talvella minne vetyauton saa turvaan pakkasilta?

      - On väitetty että vetypolttokenno hiljakseen likaantuu sisäisesti imuilman ionisuodattimesta huolimatta, jolloin sen teho laskee eikä vetypolttokennoa saa helposti puhdistettua jälkikäteen. Toisinsanoen esim. 200 000km ajettu vetyauto saattaa kuluttaa vetyä selvästi enemmän kuin uutena. Saamme tästä sisäisestä mikrolikaantumisesta myös tutkimusdataa varmasti myöhemmin kun vetyautot vanhenevat. Jos tämä on totta ja kulutus lisääntyy merkittävästi, niin käytettyä vetyautoa on hankalampaa myydä eteenpäin ellei hintaa laske reilummin.

      - Jokin syy siihen on miksei vetyautojen talvitestejä ole julkaistu ihan numeroina paljonko ne kuluttavat vetyä talvella? Mihin kaikkeen pitää varautua talvella esim. pitääkö vetypolttokennoa esilämmittää 5min -20c pakkasilla ennenkuin vetyauto suostuu liikkumaan? Löytyy kyllä yleismaailmallisia hypetystä että talvitestit onnistuneita lähinnä autotehtaiden edustajien toimesta, mutta ei puolueetonta tutkimusta missä kerrotaan tuloksista numeroina ja myös vetyautojen huonoista puolista talvella. Herää kysymys että halutaanko jotain ikävää epäkohtaa salata (autotehtaiden toimesta), joka voi olla kynnyskysymys monille kun vetyauton kanssa pitäisi myös pärjätä Suomen talvessa?

    • Anonyymi

      Aktiivisesti tuotettua tavoilleen uskollista aivopesuhakuista, virheellistä ja usein suorastaan tarkoituksen valheellista propagandaa, jota ei jaksa edes lähteä oikomaan ... only one life.

      Mutta odotellaan nyt ensin sen EU-vetyverkon valmistumista, jota odotellessa vetyautojen kennoteknologia harpaa edelleen lisää suurin askelein, sekä vetyautojen hinnat tulevat edullisemmiksi kuin s-autojen.

      • Anonyymi

        Sitä odotellessa, hihii!
        Taitaa yksisarvinen olla sitä ennen Suomen metsien yleisin kaviojalkainen eläin.


    • Anonyymi

      Vitsi, että vety etenee hienosti.

    • Anonyymi

      "Aktiivisesti tuotettua tavoilleen uskollista aivopesuhakuista, virheellistä ja usein suorastaan tarkoituksen valheellista propagandaa, jota ei jaksa edes lähteä oikomaan ... only one life."

      Nyt vain kerrot mikä väite on selvästi valhe ja myös todistat sen valheeksi?

      Koska sinulla ei ole uskottavia vastaperusteita, niin et tietenkään lähde oikomaan. :o) Sen sijaan käytät parhaasi mukaan FUD tekniikkaa keskustelussa, jota nimitetään myös toiselta nimeltä pulushakiksi kun et muuta voi.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Fear,_uncertainty,_and_doubt

      https://fi.wiktionary.org/wiki/pulushakki

      • Anonyymi

        Propagandistin suoranainen tapavalehtelu ja asioiden jatkuva vääristely on todistettu lukemattomia kertoja ... mutta sama paatoksellinen skeidan tuotanto vain jatkuu vuosista toisiin.

        Mutta ... onhan se nyt merkillistä, miten joku voi olla noin tuskissaan, huolissaan ja ahdistunut jostakin, joka loputtomien foldaustarinoidensa mukaan ei koskaan tule edes olemaan todellisuutta. Ne (pakkomielteisen) aivot.

        Samaan aikaan kuin tuollaisella s24:ssa tuotetulla propagandalla on vaikutusta vetytalouden realielämään kumipyöräisissäkin ____ tasan nolla ____ zero.

        Että sellainen lyhyen ihmiselämän elämänenergian hyötysuhde ..... tai sitten yhden ainoan ev-aatteen uskova uskottelee omaavansa ikuisen elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propagandistin suoranainen tapavalehtelu ja asioiden jatkuva vääristely on todistettu lukemattomia kertoja ... mutta sama paatoksellinen skeidan tuotanto vain jatkuu vuosista toisiin.

        Mutta ... onhan se nyt merkillistä, miten joku voi olla noin tuskissaan, huolissaan ja ahdistunut jostakin, joka loputtomien foldaustarinoidensa mukaan ei koskaan tule edes olemaan todellisuutta. Ne (pakkomielteisen) aivot.

        Samaan aikaan kuin tuollaisella s24:ssa tuotetulla propagandalla on vaikutusta vetytalouden realielämään kumipyöräisissäkin ____ tasan nolla ____ zero.

        Että sellainen lyhyen ihmiselämän elämänenergian hyötysuhde ..... tai sitten yhden ainoan ev-aatteen uskova uskottelee omaavansa ikuisen elämän.

        Miksi otat pulttia tästä ketjusta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Propagandistin suoranainen tapavalehtelu ja asioiden jatkuva vääristely on todistettu lukemattomia kertoja ... mutta sama paatoksellinen skeidan tuotanto vain jatkuu vuosista toisiin.

        Mutta ... onhan se nyt merkillistä, miten joku voi olla noin tuskissaan, huolissaan ja ahdistunut jostakin, joka loputtomien foldaustarinoidensa mukaan ei koskaan tule edes olemaan todellisuutta. Ne (pakkomielteisen) aivot.

        Samaan aikaan kuin tuollaisella s24:ssa tuotetulla propagandalla on vaikutusta vetytalouden realielämään kumipyöräisissäkin ____ tasan nolla ____ zero.

        Että sellainen lyhyen ihmiselämän elämänenergian hyötysuhde ..... tai sitten yhden ainoan ev-aatteen uskova uskottelee omaavansa ikuisen elämän.

        Kyllä sen näkee ketä vedyn kritisoiminen todella sattuu...


    • Anonyymi

      Ja kun ei sitten vaivauduta kysymykseen vastaamaan niin aletaan taas samaa syyttelyä jatkamaan FUD pulushakki taktiikalla. Samaa tekniikkaa käyttää myös Trump kun jonkun kriitikon asiallinen perustelu ei häntä miellytä niin leimataan vain "fake news" tai "terrible person" ilman mitään uskottavia vastaperusteita. Ja samaa "vaalit varastettu" väitettä jatkaa sinnikkäästi vaikka mikään oikeuslaitos korkeinta oikeutta myöden ei tue hänen väitteitään.

      Kysytään uudestaan:

      Nyt vain kerrot mikä väite on selvästi valhe tässä ketjussa ja myös todistat sen valheeksi?

    • Anonyymi

      Jos tuo alle 0,1% ostaa vetyauton väite pitää paikkansa vielä 2020-luvulla, niin vetyautojen myynti tulee olemaan todella hidasta 2025 eteenpäin. Ja se ei puolestaan houkuttele myöskään sijoittajia rakentamaan vetytankkausverkostoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Maailman menoa
      251
      2085
    2. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      82
      2016
    3. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      96
      1698
    4. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      114
      1532
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      169
      1171
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      65
      1150
    7. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      113
      998
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      63
      988
    9. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      972
    10. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      906
    Aihe