Ilmalämpöpumppu vie terveyden

nuha on

58

12914

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kannata

      uskoa mainospuheisiin, oma ajatteleminenkin on sallittu

      • X

        Laitteet ovat todella hyva ratkaisu, niita vain pitaa huoltaa asian mukaisesti. Ei takkakaan nuohoamatta loputtomiin toimi, ja se voi aiheuttaa tulipalon, joka on hengenvaarallinen. http://mattiviikate.newsvine.com/


      • X kirjoitti:

        Laitteet ovat todella hyva ratkaisu, niita vain pitaa huoltaa asian mukaisesti. Ei takkakaan nuohoamatta loputtomiin toimi, ja se voi aiheuttaa tulipalon, joka on hengenvaarallinen. http://mattiviikate.newsvine.com/

        > Laitteet ovat todella hyva ratkaisu ...

        Ilmalämpöpumput ovat useimmiten todella huono lämmitysratkaisu lämmön epätasaisen jakelun takia. Näilläkin palstoilla on kerrottu ilmalämmityksen suurista lämpötilaeroista talon huoneiden välillä. Kyllä lämpö pitää jakaa jollain vesikerrolla koko taloon tasaisesti ja niin että jakautumista voi säätää


    • Säkillä valoa

      -Kannattaisi vähän ajatella koko laitteen mielekkyyttä; kompura hakkaa kymmenien kilojen paineella pakkasilmasta lämpöä .Kestävä ratkaisu ?

      • väliä onko

        pakkasta vai ei?
        Lämpö siinä siirtyy eikä ilma.
        Sisäyksikkö kierrättää sisäilmaa samalla sitä lämmittäen. Sisäyksikön lamelleihin voi jäädä / jää huoneilman pölyä. Kannattaa tietyin väliajoin puhdistaa, ei siinä sen kummempaa.


      • rupu
        väliä onko kirjoitti:

        pakkasta vai ei?
        Lämpö siinä siirtyy eikä ilma.
        Sisäyksikkö kierrättää sisäilmaa samalla sitä lämmittäen. Sisäyksikön lamelleihin voi jäädä / jää huoneilman pölyä. Kannattaa tietyin väliajoin puhdistaa, ei siinä sen kummempaa.

        On vuosi 2030 .Somalien ja muiden maahanmuuttajien työttömyys onkelmat ratkaistu.Joka haja asutus alueen mökillä ja kesämökillä on joku Afrikkalainen joka vahtii ettei pissan eikä kakkan liraustakaan mene maahan ilman puhdistamtta.Tosin näitä Somaleita ja muita on silloin jo SUOMESSA 30 kymmentä miljoonaa ,osa vahtii että jätevesilaitteet toimivat ja tilaavat Japanista tai Kiinasta Insinöörejä korjaamaan,Finnairkin on saatu tällä tavalla voitolliseksi kun ympäri mailmaa saapuu tiedemiehiä ihmettelemään kuinka SUOMI pelasti mailman ympäristökatastroffilta.Sitten tulee vielä tämä toinen SUOMI BRÄNDI kun SUOMI pelasti mailman sodilta ja rauha on mailmassa ja Ahtisaaren näköis patsaita joka 200 metrin päässä sekin tuo HÖLMÖLÄÄN turisteja miljoonia vuodessa.Että oikealla tiellä ollaan ,hallitus toimii todella hienosti tätä rataa vaan jatkakaa SUURI KIITOS, KIITOS KIITOS.


    • En ymmärrä

      jos puhdistaa suodattimet ja vaihtaa ne niin ei ole ongelmaa.
      Miksi olisi?

    • jj

      Jos talvesta tulee niin kylmä kun on luvattu niin sanonpa vaan että ilmalämpöpumput poksahtavat toinen toisensa jälkeen. En usko että suunnittelu vaiheessa on ajateltu tulevaisuutta.. rahastusta sanon minä

      • jepjep6

        Vaan


      • Umpi Puupää
        jepjep6 kirjoitti:

        Vaan

        Tyhmiltä ihmisiltä kaikki laitteet voi viedä terveyden ja hengenkin rahoista puhumattakaan. joten se siitä.


      • tajoka

        Ei ne mitään poksahda!!! Viimetalven kesti ja kestää edelleen, ei niitä miinus 20 asteen pakkasessa edes käytetä, tai siis ulkoyksikköä . Sisäyksiköllä voi ja kannattaa kierrättää sisäilmaa, koska ne puhdistaa erinomaisesti. Mutta puhdistus vähintään kerran kk.


      • tomi from vanha talo

        lämmityshyöty kyllä loppuu siinä 15-20 pakkas asteen tienoilla..sillon suhde on 1:1!
        mutta todella tärkiää on putsailla sitä pumppua parin kolmen viikon välein..(imuroida/tai pestä suodattimet)!!hengittäähän meistä jokainen kaikkea hiukkasta keuhkoihinsa joka päivä ja ihan omassa kotoa..jos pumpun omistajat haluavat nähdä mitä me hengitämme...niin jättäkää putsaamatta suodattimet pariksi kuukaudeksi!!ja nukuttakaa lapset ennen kun katotte!!mut anyway...meillä sähkönkulutus tippu huomattavasti il-pumpun saavuttua seuraamme.esimerkkinä loistava on viime talvi joka oli todellakin silloin tällöin kylmä..ilmalämpöpumppu hoiti koko alakerran lämmityksen yhdessä takan kanssa..palelemaan ei jouduttu!siis käytännössä pumppu hoiteli ainakin 4 lämmönlähdettä (a)min.1000w kpl!eli min.4 kwh!eli sähköä kuluisi kun patterit lämmittäisivät yhteensä tunnin min.4000w!pumpun hoitaessa sama kwh määrä lämpönä parhaillaan 5-6kwh!ja se mistä tämä kirjoitus oikeastaan alkoi on se ettei tollainen muovilaatikko mihnää poksahda..hyötysuhde putoaa kyllä jossain kohtaa mutta toimii samalla tavalla vuodesta toiseen...Suosittelen ehdottomasti! itelläni paniikkisonikki from the k-rauta ja tod tyytyväinen!!!


    • Isofaija

      Suomalaiset ovat tunnetusti yksi maailman tymin kansa. Ainakin mikäli japanilaistutkimukseen on uskomista. Sen mukaan japanilaiset ja eskimot ovat maailman viisaimpia koska syövät niin paljon kalaa.
      Väitteen voi helposti uskoa todeksi seuraamalla, miten suomalaisia on retkutettu ilmalämpöpumpuilla, tai vaikka päättäjien energiapolitiikan päätöksiä seuraamalla. Sitä kun ei ole kuin puheissa.

      Pientalojen erilaisia lämmityksiä tuetaan Suomessa eri hallitusten päähänpistoilla. Milloin tuetaan uuneja, millöin öljyä tai sähköä ja pellettiä, puhumattakaan uusiutumattomasta turpeesta, joka on valtion monopolituote. Viimeinen ja suurin hullutus on ilmalämpöpumppu. Sen järjettömänpää laitetta suomalaiseen lämmittämiseen olisi tuskin voisi edes ajatella. Tekninen vempain ja automatiikka, joka kuluttaa koko ajan sähköä tolkuttomasti ja on haavoittuva ilmastossamme. Lisäksi se vaatii jatkuvasti huoltoa. Ellei huolleta, pilaa se välittömästi sisäilman. Lisäksi se vaatii seurakseen oikean lämmityksen, varalämmityksen ja talon tuuletuksen. Voiko hullummin enää tyhmässä Suomessa taloja lämmittää? Järjettömyys huipentuu, kun myyjä osoittaa vanhalle öljylämmitykselle ovea vaikka siinä olisi kaikki mitä talo ja ihmiset tarvitsevat.
      Suomen ilmalämpöpumppujuttu on samanlainen kuin uusi jätelakiasetus: Myyjät ja huijarit ehtivät netota sievoiset summat tyhmien suomalaisten avulla ennen kuin asioihin puuttuvat alan ammattilaiset ja alkavat hallituksemme päätöksiä kritisoimaan. Ilmalämpöpumppujen ostajat ja sinisilmäiset suomalaiset herätkää!

      Minä ehdotan taloihin maalämmitystä ja lämpimien viemärivesien (hukkavesien) talteenottoa talon lämmittämiseen lämpöpumpun ja lämmönvaihtajan avulla. Ne yhdistettyinä vanhaan keskuslämmityspannuun, massavaraaviin kivipattereihin tai suoraan lämpöä varaaviin talon rakenteisiin. Tietysti yhdessä monessa kiinteistössä jo olemassa levan vesikeskuslämmityksen kanssa.
      Veden (nesteen) voi panna kiertämään vaikka betonisiin kantaviin ulkoseiniin, irtonaisena asennettaviin betonisiin massavaraajapattereihin tai massiivisiin uuneihin jo taloa rakennettaessa. Tietysti myös etelään suunnattuun mustan tai muun värisen tumman katon lappeeseen.
      Ainakin 8 kk vuodesta katosta tulee lämmin pesuvesi asukkaille lämmönvaihtajan kautta eli vanhan pannun kautta pelkästään aurinkolämpönä. Siksikin on parasta säästää vanha keskuslämmityspannu, joka on samalla varalämmitys ja valmis lämmönvaihtaja öljyllä tai muilla polttoaineilla käytettynä!

      • fkasjk

        ..Moittia ilmalämpöpumppuja jos ei ole itellä kokemusta. Viimevuonna säästin öljyä n.2000 l ja sähköä meni n. 1500kw enempi. siitä voi jokainen laskea minkäverran oli säästöä. Olen seurannut sähkön ja öljyn kulutusta useamman vuoden, joten tiedän mistä puhun!


      • korjauksia

        Mitään tieteellistä pohjaa ei ole väitteellä, että eri kansojen älykkyydessä olisi mitattavia eroja riippuen siitä kuinka paljon kalaa he syövät. Vielä hullumpi on todisteesi suomalaisten tyhmyydestä.
        Väitteesi ilmalämpöpumpusta ovat vääriä. Asiaa on tutkittu. Suorasähkölämmitteisessä talossa syntyy säästöä. Lue alan julkaisuja!

        "Pientalojen erilaisia lämmityksiä tuetaan Suomessa eri hallitusten päähänpistoilla."
        Pientalojen lämmityksessä ilmlämpöpumpun ostaja ei saa ei euroakaan valtion tukea.

        "Sen järjettömänpää laitetta suomalaiseen lämmittämiseen olisi tuskin voisi edes ajatella.
        Ajatus loppuu lyheen, jos ei löydy.

        "Tekninen vempain ja automatiikka, joka kuluttaa koko ajan sähköä tolkuttomasti ja on haavoittuva ilmastossamme."
        Tottakai ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä. Mutta lämmityksessä kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin suorasähkölämmitys.

        "Lisäksi se vaatii jatkuvasti huoltoa. Ellei huolleta, pilaa se välittömästi sisäilman. Lisäksi se vaatii seurakseen oikean lämmityksen, varalämmityksen ja talon tuuletuksen."
        Mitä tarkoittaa jatkuva huolto? Moni muukin kodin laite vaatii huoltoa. Ilmalämpöpumppuun rutiinihuolloksi riittää suodattimien puhdistus kerran kuussa. Suodattimien puhdistuksen unohtaminen ei pilaa sisäilmaa. Pumpun teho heikkenee ilman puhdistusta. Useimmat ihmiset siivoavat kotinsa kerran viikossa. Siihen menee 1-2 tuntia. Suodattimet imuroi puhtaaksi viidessä minuutissa. Missä olet kuullut väitettävän, että ilmalämpöpumppu Suomen olosuhteissa lämmittää talon ympäri vuoden? Talon tuuletus on välttämätön riippumatta siitä, onko lämpöpumppu vai ei.

        "Järjettömyys huipentuu, kun myyjä osoittaa vanhalle öljylämmitykselle ovea vaikka siinä olisi kaikki mitä talo ja ihmiset tarvitsevat."
        Se olisi tosiaankin järjetöntä, jos myyjä osoittaisi vanhalle lämmitykselle ovea ja väittäisi ilmalämpöpumpun riittävän talon ympärivuotiseen lämmitykseen. Onko sinulla tiedossa tällaisia tapauksia? Öljylämmitys ei ole kaikki mitä talo ja ihmiset tarvitsevat. Öljylämmitys on lähes yhtä kallista, kuin suorasähkölämmitys. Öljylämmitys vaatii lisäksi kallista huoltoa.

        "Minä ehdotan taloihin maalämmitystä ja lämpimien viemärivesien (hukkavesien) talteenottoa"
        Hyviä ehdotuksia. Maalämpö on kuitenkin saanut jostakin syystä lisäarvoa laskennallisten hyötyjen yli. Maalämmön kannattavuus täytyy joka talossa laskea erikseen. Viemärivesissä menee tosiaankin paljon lämpöä "viemäriin". Kuitenkin pientalossa viemärivesien hyödyntäminen vaatisi rahallisen panostuksen, joka ei koskaan maksa itseään takaisin.

        "Ainakin 8 kk vuodesta katosta tulee lämmin pesuvesi asukkaille lämmönvaihtajan kautta eli vanhan pannun kautta pelkästään aurinkolämpönä."
        Aurinkolämpö tosiaankin säästää. Kaiken käyttöveden lämmitys 8kk vuodessa aurinkolämmöllä on kuitenkin ylioptimistinen. Aurinkolämmön takaisinmaksuaika verrattuna ilmalämpöpumppuun on monikymmenkertainen. Etuna on järjestelmän pitkä ikä.


      • Lämmintä riittää
        fkasjk kirjoitti:

        ..Moittia ilmalämpöpumppuja jos ei ole itellä kokemusta. Viimevuonna säästin öljyä n.2000 l ja sähköä meni n. 1500kw enempi. siitä voi jokainen laskea minkäverran oli säästöä. Olen seurannut sähkön ja öljyn kulutusta useamman vuoden, joten tiedän mistä puhun!

        Hyvin toimii sähköisen lattialämmityksen, varaavien takkojen ja koneellisen ilmastoinnin kanssa.


      • zsdfsasasd
        fkasjk kirjoitti:

        ..Moittia ilmalämpöpumppuja jos ei ole itellä kokemusta. Viimevuonna säästin öljyä n.2000 l ja sähköä meni n. 1500kw enempi. siitä voi jokainen laskea minkäverran oli säästöä. Olen seurannut sähkön ja öljyn kulutusta useamman vuoden, joten tiedän mistä puhun!

        "sähköä meni n. 1500kw enempi."

        Hmmm... Tuosta äkkiä saa laskemalla, että sulla oli ilppi käytössä "vain" 125 päivää viimevuonna.
        Itseäni tuo kyllä hieman hämmästyttää, koska mulla oli tuplasti enempi käytössä. Käytin sitä tietysti myöskin kesällä, kun helle painoi päälle.

        Kyllä ilppien puolesta puhujia löytyy ja vastaan on ne, joilla kyseistä härveliä ei ole... Totuus kuitenkin on se, että ilppi säästää sähköä vain 2000-4000 kWh vuodessa (n. 150 m2/ suora sähkö). Se kuka väittää muuta, niin puhuu asiasta, mista ei ole kokemusta. Kulutusta kun alkaa vertailemaan, niin pitää ottaa huomioon pitkä aika jänne. Alle 10 vuotta on turhan lyhyt aika tilastoinnille ja säästöille.

        Toisaalta... kaikki säästöt on kotiin päin, mutta pitää muistaa myöskin se, että ilppi parantaa huoneilmaa ja mukavuutta. Porukat ajaa autoilla joissa ilmastointi... no sehän kuluttaa n. litran/ satanen polttoainetta... kukaan tästä marise, kun on mukava olla autossa :-)


      • esittäisin......
        zsdfsasasd kirjoitti:

        "sähköä meni n. 1500kw enempi."

        Hmmm... Tuosta äkkiä saa laskemalla, että sulla oli ilppi käytössä "vain" 125 päivää viimevuonna.
        Itseäni tuo kyllä hieman hämmästyttää, koska mulla oli tuplasti enempi käytössä. Käytin sitä tietysti myöskin kesällä, kun helle painoi päälle.

        Kyllä ilppien puolesta puhujia löytyy ja vastaan on ne, joilla kyseistä härveliä ei ole... Totuus kuitenkin on se, että ilppi säästää sähköä vain 2000-4000 kWh vuodessa (n. 150 m2/ suora sähkö). Se kuka väittää muuta, niin puhuu asiasta, mista ei ole kokemusta. Kulutusta kun alkaa vertailemaan, niin pitää ottaa huomioon pitkä aika jänne. Alle 10 vuotta on turhan lyhyt aika tilastoinnille ja säästöille.

        Toisaalta... kaikki säästöt on kotiin päin, mutta pitää muistaa myöskin se, että ilppi parantaa huoneilmaa ja mukavuutta. Porukat ajaa autoilla joissa ilmastointi... no sehän kuluttaa n. litran/ satanen polttoainetta... kukaan tästä marise, kun on mukava olla autossa :-)

        kysymyksen. Paljonko säästän sähköä kun starttaan tuon jo asennetun ilpin.
        Niin toinen ja pää lämmönlähde on maalämpö / vesikiertoinen lattialämmitys.

        Rempan ja pölyn takia en ole vielä ilpiä ottanut käyttöön.


      • ettet vaan naruta?
        esittäisin...... kirjoitti:

        kysymyksen. Paljonko säästän sähköä kun starttaan tuon jo asennetun ilpin.
        Niin toinen ja pää lämmönlähde on maalämpö / vesikiertoinen lattialämmitys.

        Rempan ja pölyn takia en ole vielä ilpiä ottanut käyttöön.

        Leudoilla keleillä, kun kuitenkin lämmitystä tarvitaan, tuottaa ILP lämpöä edullisemmin kuin MLP. MLP:n lisäksi on turhaa ostaa ILP:iä. Jäähdytyskäyttöön soveltuu kyllä hyvin MLP-talossakin. Nyt kun kuitenkin olet sen jo hankkinut, voisit saada vuosittain useiden eurojen säästön käyttämällä ILP:iä lämmitykseen 5C keleillä.


      • adjektiivi
        korjauksia kirjoitti:

        Mitään tieteellistä pohjaa ei ole väitteellä, että eri kansojen älykkyydessä olisi mitattavia eroja riippuen siitä kuinka paljon kalaa he syövät. Vielä hullumpi on todisteesi suomalaisten tyhmyydestä.
        Väitteesi ilmalämpöpumpusta ovat vääriä. Asiaa on tutkittu. Suorasähkölämmitteisessä talossa syntyy säästöä. Lue alan julkaisuja!

        "Pientalojen erilaisia lämmityksiä tuetaan Suomessa eri hallitusten päähänpistoilla."
        Pientalojen lämmityksessä ilmlämpöpumpun ostaja ei saa ei euroakaan valtion tukea.

        "Sen järjettömänpää laitetta suomalaiseen lämmittämiseen olisi tuskin voisi edes ajatella.
        Ajatus loppuu lyheen, jos ei löydy.

        "Tekninen vempain ja automatiikka, joka kuluttaa koko ajan sähköä tolkuttomasti ja on haavoittuva ilmastossamme."
        Tottakai ilmalämpöpumppu kuluttaa sähköä. Mutta lämmityksessä kuitenkin huomattavasti vähemmän kuin suorasähkölämmitys.

        "Lisäksi se vaatii jatkuvasti huoltoa. Ellei huolleta, pilaa se välittömästi sisäilman. Lisäksi se vaatii seurakseen oikean lämmityksen, varalämmityksen ja talon tuuletuksen."
        Mitä tarkoittaa jatkuva huolto? Moni muukin kodin laite vaatii huoltoa. Ilmalämpöpumppuun rutiinihuolloksi riittää suodattimien puhdistus kerran kuussa. Suodattimien puhdistuksen unohtaminen ei pilaa sisäilmaa. Pumpun teho heikkenee ilman puhdistusta. Useimmat ihmiset siivoavat kotinsa kerran viikossa. Siihen menee 1-2 tuntia. Suodattimet imuroi puhtaaksi viidessä minuutissa. Missä olet kuullut väitettävän, että ilmalämpöpumppu Suomen olosuhteissa lämmittää talon ympäri vuoden? Talon tuuletus on välttämätön riippumatta siitä, onko lämpöpumppu vai ei.

        "Järjettömyys huipentuu, kun myyjä osoittaa vanhalle öljylämmitykselle ovea vaikka siinä olisi kaikki mitä talo ja ihmiset tarvitsevat."
        Se olisi tosiaankin järjetöntä, jos myyjä osoittaisi vanhalle lämmitykselle ovea ja väittäisi ilmalämpöpumpun riittävän talon ympärivuotiseen lämmitykseen. Onko sinulla tiedossa tällaisia tapauksia? Öljylämmitys ei ole kaikki mitä talo ja ihmiset tarvitsevat. Öljylämmitys on lähes yhtä kallista, kuin suorasähkölämmitys. Öljylämmitys vaatii lisäksi kallista huoltoa.

        "Minä ehdotan taloihin maalämmitystä ja lämpimien viemärivesien (hukkavesien) talteenottoa"
        Hyviä ehdotuksia. Maalämpö on kuitenkin saanut jostakin syystä lisäarvoa laskennallisten hyötyjen yli. Maalämmön kannattavuus täytyy joka talossa laskea erikseen. Viemärivesissä menee tosiaankin paljon lämpöä "viemäriin". Kuitenkin pientalossa viemärivesien hyödyntäminen vaatisi rahallisen panostuksen, joka ei koskaan maksa itseään takaisin.

        "Ainakin 8 kk vuodesta katosta tulee lämmin pesuvesi asukkaille lämmönvaihtajan kautta eli vanhan pannun kautta pelkästään aurinkolämpönä."
        Aurinkolämpö tosiaankin säästää. Kaiken käyttöveden lämmitys 8kk vuodessa aurinkolämmöllä on kuitenkin ylioptimistinen. Aurinkolämmön takaisinmaksuaika verrattuna ilmalämpöpumppuun on monikymmenkertainen. Etuna on järjestelmän pitkä ikä.

        Kyllä nyt pu7hut potaskaa kyllä niistä saa kotitalousvähennyksen jonka valtio maksaa että silleen.


      • niinpä niin

        tai ainakin sitä vaikeutetaan kohtuuttomasti, kieltämällä perinteiset uunit ja vaatimalla suotimet piipunpääihin - ydinsähköllä kai nekin toimivat?

        Aivan kuin kaikki omaehtoisuus ja omavaraisuus aiottaisiin tehdä mahdottomaksi - myös maalla eikä vain kaupungissa.


      • Maalaisjärki1

        Valtiovalta eli byrokratit eli tuhansien virkamiesten armeija sponsoroi ilmalaämpöpumppuja koska ne tarvitsevat sähköä josta tämä "sponsoriarmeija" saa verotuloja eli voivat nostaa kolmin- nelinkertaista palkkaa (8000...15000 euroa/kk). Miksi he eivät sponsoroi aurinkolämpöä tai maalämpöä? Niistä ei tule verotuloja palkan maksuun.


    • epäilijä.

      Ihmiset polttavat tupakkaa ja sairastuvat keuhkosyöpään, sepelvaltimotautiin, keuhkoahtaumatautiin ja ties mihin. Ja polttavat tietäen riskit. Kerropa tilastoja Suomesta monelleko ja minkälaisia haittoja on ilmalämpöpumppu aiheuttanut.

      • tilastotieteilijä.

        25672 henkilöa sairastui yskään,syynä ilmalämpöpumppu


      • kyläluuta
        tilastotieteilijä. kirjoitti:

        25672 henkilöa sairastui yskään,syynä ilmalämpöpumppu

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..


      • homehullu
        kyläluuta kirjoitti:

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..

        äänekäs peli toi ulkoyksikkö, muuten hyvä laitos järkevällä käytöllä! puhdistus kerran kuussa ja pitää huolta ettei kuumilla keleillä jäähdytä sisäilmaa liikaa, saattaa noi eristeet muuten höyrysulun takana kostua ja vaikka rakenteet mennä homeeseen vai miten se olikaan??? liika lämmitys ei haittaa suomitaloissa mitään!!!


      • Helposti
        kyläluuta kirjoitti:

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..

        Homekasvusto vaatii kosteutta ja sopivan kasvualustan.
        Siis jos lämpöpumppua käytetään vain lämmitykseen, siihen ei pääse hometta muodostumaan, koska sisäyksikön kenno on aina kuiva, ja lämpötila lämmityskaudella yleensä 30-60°C
        Kennosto kannattaa myös ajoittain imuroida, (tai painepuhaltaa jos siihen on mahdollisuus)
        ettei sinne pääse kerääntymään pölyä.

        Jos lämpöpumppua käytetään jäähdytykseen, on sisäyksikön kenno jatkuvasti kostea, ja kosteaan kennostoon helposti kerääntyy myös pölyä, joka saattaa olla otollinen kasvualusta myös homesienelle.

        Jos laitetta on käytetty runsaasti jäähdytyskäytöllä, se kannattaa ennen sammuttamista käyttää jonkun aikaa lämmityksellä, ennen sammuttamista, jolloin kenno kuivuu, eikä jää kosteaksi.


      • homehullu
        Helposti kirjoitti:

        Homekasvusto vaatii kosteutta ja sopivan kasvualustan.
        Siis jos lämpöpumppua käytetään vain lämmitykseen, siihen ei pääse hometta muodostumaan, koska sisäyksikön kenno on aina kuiva, ja lämpötila lämmityskaudella yleensä 30-60°C
        Kennosto kannattaa myös ajoittain imuroida, (tai painepuhaltaa jos siihen on mahdollisuus)
        ettei sinne pääse kerääntymään pölyä.

        Jos lämpöpumppua käytetään jäähdytykseen, on sisäyksikön kenno jatkuvasti kostea, ja kosteaan kennostoon helposti kerääntyy myös pölyä, joka saattaa olla otollinen kasvualusta myös homesienelle.

        Jos laitetta on käytetty runsaasti jäähdytyskäytöllä, se kannattaa ennen sammuttamista käyttää jonkun aikaa lämmityksellä, ennen sammuttamista, jolloin kenno kuivuu, eikä jää kosteaksi.

        liika jäähdyttäminen aiheuttaa höyrysulun eristepuolelle kosteutta jos sisäilman lämpötila on 6-8 astetta ulkoilmaa kylmempi. hyvä kokeilu kesällä auton ilmastoinnin kanssa poutaisella hellekelillä, tulos on että tuulilasi höyrystyy ulkopuolelta.


      • Kukin taaplaa tyylil
        kyläluuta kirjoitti:

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..

        Minulla on ollut ilmaläm,pöpumppu nyt 3 vuotta.

        Koko aikana olen sairastanut yhden flunssan, jonka sain lapsenlapselta, kun tarhassa riehui joku tauti.
        Siinä kaikki.

        Koneellinen ilmastointi pitää huoneilman raikkaana.

        Sinun talosi taitaa kuitenkin olla homeessa, vaikket sitä myönnä.


      • mätä
        kyläluuta kirjoitti:

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..

        olikos ne -50 luvun talot sellaisia jotta puru eristeenä (jollei hirsitalo) ja tervapaperi lyötiin ulommaiseksi ennen pintalaudoitusta ja sekin suoraan ilman ilmarakoa! sitten -70,-80 luvulla niitä toistuvasti maalailtiin öljymaaleilla ja kummasteltiin kun joka talvi maalit hilseili ja lohkeili! no eihän se talo enää hengittämään päässyt vaan kosteus kertyi uloimpiin osiin ja jäätyessään ilmoitti itsestään näkyvästi vaan mitäs mahtaa sieltä sisempää löytyä? silmä- hengitysoireista voit päätellä ensimmäiseksi!


      • mikaherman
        homehullu kirjoitti:

        liika jäähdyttäminen aiheuttaa höyrysulun eristepuolelle kosteutta jos sisäilman lämpötila on 6-8 astetta ulkoilmaa kylmempi. hyvä kokeilu kesällä auton ilmastoinnin kanssa poutaisella hellekelillä, tulos on että tuulilasi höyrystyy ulkopuolelta.

        Tosi on se kosteus joka sisä ysikön höyrystin pintaan syntyy on huone ilmassa oleva kosteus joka tiivistyy,eli päin vastoin kute olit kuvitellut jäähdytys toiminto kerää sisäilman kosteuden ja kuivattaa sisäilmaa


      • mikaherman
        Helposti kirjoitti:

        Homekasvusto vaatii kosteutta ja sopivan kasvualustan.
        Siis jos lämpöpumppua käytetään vain lämmitykseen, siihen ei pääse hometta muodostumaan, koska sisäyksikön kenno on aina kuiva, ja lämpötila lämmityskaudella yleensä 30-60°C
        Kennosto kannattaa myös ajoittain imuroida, (tai painepuhaltaa jos siihen on mahdollisuus)
        ettei sinne pääse kerääntymään pölyä.

        Jos lämpöpumppua käytetään jäähdytykseen, on sisäyksikön kenno jatkuvasti kostea, ja kosteaan kennostoon helposti kerääntyy myös pölyä, joka saattaa olla otollinen kasvualusta myös homesienelle.

        Jos laitetta on käytetty runsaasti jäähdytyskäytöllä, se kannattaa ennen sammuttamista käyttää jonkun aikaa lämmityksellä, ennen sammuttamista, jolloin kenno kuivuu, eikä jää kosteaksi.

        Kuten tässä yhteydessä mainitsin,pumpun höyrystin pinnat eivät ole home kasvustoille elinkelpoisia
        pintoja koska höyrystymis lämpötilat useimmiten ovat 0 alapuolella,jos joku kehtaa väittää että lämpö pumppu on terveys riski tai pilannut terveyden,väitän että täysin itse aiheuttettua,normaalissa ihmisasunnossa paska vedetään vessasta alas,ei se ole sisäyksikön höyrystin-
        pinnoilla


      • ilmalämpöpumppu ja
        homehullu kirjoitti:

        äänekäs peli toi ulkoyksikkö, muuten hyvä laitos järkevällä käytöllä! puhdistus kerran kuussa ja pitää huolta ettei kuumilla keleillä jäähdytä sisäilmaa liikaa, saattaa noi eristeet muuten höyrysulun takana kostua ja vaikka rakenteet mennä homeeseen vai miten se olikaan??? liika lämmitys ei haittaa suomitaloissa mitään!!!

        ulkoyksikön ääni on verrattavissa tietokoneen hurinaan.


      • hrmp
        mikaherman kirjoitti:

        Tosi on se kosteus joka sisä ysikön höyrystin pintaan syntyy on huone ilmassa oleva kosteus joka tiivistyy,eli päin vastoin kute olit kuvitellut jäähdytys toiminto kerää sisäilman kosteuden ja kuivattaa sisäilmaa

        kondensoitumista talon RAKENTEIDEN höyrysulun eristepuolelle jos talon sisäilma jäähdytetään liiallisesti! SIITÄ ON KYSYMYS, tietty jäähdytys kuivattaa sisäilmaa mutta rakenteet onkin muovin toiseeela puolen ja kosteus tiivistyy siellä suuren lämpötilaeron vuoksi.


      • grilli2
        kyläluuta kirjoitti:

        Meidän kylällä moni laittanut ilmalämpö pumpun ja jokaisella on nuha tai muita köhimis-ongelmia koko ajan itse asun 50luvun talossa ja eipä ole ollu nuhia eikä mitään muitakaan yskiä meidän taloon ei tule ikinä ilmalämpö pumppua..

        Meillä öljynkulutus väheni n.3000 litrasta n. 2000 litraan/vuosi,kiitos ilmalämpöpumpun.
        Sisäyksikkö puhdistetaan imuroimalla joka toinen viikko samalla kun muutenkin siivotaan eikä ongelmia ole ollut.
        Suosittelen ilmalämpöpumppua niihin talouksiin joissa on suora sähkölämmitys tai vesikiertoinen öljylämmitys.


      • pakkasenpiikkiin
        ilmalämpöpumppu ja kirjoitti:

        ulkoyksikön ääni on verrattavissa tietokoneen hurinaan.

        varmasti pakkaskeleillä huutaa se mitsukin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! muuten ei ne muutkaan huuda!


      • pumpulla tehdään
        hrmp kirjoitti:

        kondensoitumista talon RAKENTEIDEN höyrysulun eristepuolelle jos talon sisäilma jäähdytetään liiallisesti! SIITÄ ON KYSYMYS, tietty jäähdytys kuivattaa sisäilmaa mutta rakenteet onkin muovin toiseeela puolen ja kosteus tiivistyy siellä suuren lämpötilaeron vuoksi.

        Taloon ylipaine, normaalin alipaineen sijaan. Kosteampaa sisäilmaa puhalletaan ulkorakenteisiin, jotka on kylmiä ja kosteus siivistyy sinne.


      • lokakuussa ..

        keuhkosyöpään. Ei ollut ikinä tupakoinut. Lämmityksenä hänellä oli kaukolämpö ja vesikiertoinen patterijärjestelmä.

        Naapurin vanha rouva kuoli myös 75v keuhkosyöpään. Ei ollut ikinä tupakoinut.(Lämpölähde oli myös, kaukolämpö ja vesikiertoinen patterijärjestelmä.) Et näin se menee.
        Ja todistettavasti vanhimmaksi ihmiseksi elänyt nainen lopetti tupakoinnin 117 vuotiaana, kuoli sitten n. 122.½ vuotiaana. Hänellä tuskin oli ilmalämpöpumppua.. ;)


      • ilmalämpöpumppu on
        pakkasenpiikkiin kirjoitti:

        varmasti pakkaskeleillä huutaa se mitsukin!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! muuten ei ne muutkaan huuda!

        Minulla mitsun ulkoyksikkö on pesuhuoneen kohdalla niin, että pesuhuoneen ikkunan avaamalla voin tarkistaa onko kaikki kunnossa. Ikkunan ollessa kiinni talon sisäpuolelle ei kuulu mitään. Ikkuna auki kuuluu tosiaankin tietokoneen hurinaan verrattavaa ääntä. Yhtään sähköpatteria ei ole vielä tarvinnut laittaa päälle. Perimmäisessä huoneessa on kieltämättä viileää (n. 15C). Ja makuuhuoneiden ovien pitää olla auki yötäpäivää.


      • tosimöösä
        homehullu kirjoitti:

        äänekäs peli toi ulkoyksikkö, muuten hyvä laitos järkevällä käytöllä! puhdistus kerran kuussa ja pitää huolta ettei kuumilla keleillä jäähdytä sisäilmaa liikaa, saattaa noi eristeet muuten höyrysulun takana kostua ja vaikka rakenteet mennä homeeseen vai miten se olikaan??? liika lämmitys ei haittaa suomitaloissa mitään!!!

        ihan meille sisälle asti naapurin ulkoyksiköstä. Viime tavena alkoi hirveä "auton käyttäminen" meidän seinän takana. Vaikka hyvin tiesin ettei siellä voinut olla autoa koska lunta oli jo puoli metriä, ja toisekseen kukapa siihen ois aidan läp ajanu, oli ihan pakko käydä vähän väliä keskellä yötä tarkistamassa tilanne. Hölmistyin kun ulkona ei ollutkaan mitään, auto tai ääntäkään...? No siinäpä tuo talvi kului mukavasti päivät väsyneenä ja yöt kukkuen, voi hitto. Kesä tuli ja lumet suli, ja paljastui tosta muutaman metrin takaa naapurin seinän vierustalla pumpun ulkoyksikkö. Siihen oli iskeny kiinni sen, ois voinu varmaan asentaa muualle? Tosin on niillekki tullu jotain haittaa, ainaki kesällä remonttia tehtiin, oli ikkunasta vedetty ilmanpoistvekotin ja joku siellä ahkeroi. Olikohan seinä homeessa?

        No kuiteski asia oli se, että voi ne laitteet olla hyviä, mutta itse pitää asioista ottaa selvää. Myyjät ja asentajat eivät ole kiinnostuneita sen kummemmin, muuta ku maksetusta laskusta. Ikävä tuo naapuri. Saakohan sen laitteen käydä sammuttamassa ihan ominlupine...?

        Onko kellään muulla kokemuksia naapurin laitteen aiheuttamasta häiriöstä? olis kiva kuulla


      • MR
        ilmalämpöpumppu ja kirjoitti:

        ulkoyksikön ääni on verrattavissa tietokoneen hurinaan.

        Ei ainakaan tässä missä ollaan vuokralla ole mikään hiljainen toi ulkoyksikköö. Parin käyttötunnin jälkeen romisee niin isosti ettei voi kuvitellakaan jättävänsä sitä yöksi päälle ku häiritsee unta ja nukkumista.


      • Silmät ristissä
        tosimöösä kirjoitti:

        ihan meille sisälle asti naapurin ulkoyksiköstä. Viime tavena alkoi hirveä "auton käyttäminen" meidän seinän takana. Vaikka hyvin tiesin ettei siellä voinut olla autoa koska lunta oli jo puoli metriä, ja toisekseen kukapa siihen ois aidan läp ajanu, oli ihan pakko käydä vähän väliä keskellä yötä tarkistamassa tilanne. Hölmistyin kun ulkona ei ollutkaan mitään, auto tai ääntäkään...? No siinäpä tuo talvi kului mukavasti päivät väsyneenä ja yöt kukkuen, voi hitto. Kesä tuli ja lumet suli, ja paljastui tosta muutaman metrin takaa naapurin seinän vierustalla pumpun ulkoyksikkö. Siihen oli iskeny kiinni sen, ois voinu varmaan asentaa muualle? Tosin on niillekki tullu jotain haittaa, ainaki kesällä remonttia tehtiin, oli ikkunasta vedetty ilmanpoistvekotin ja joku siellä ahkeroi. Olikohan seinä homeessa?

        No kuiteski asia oli se, että voi ne laitteet olla hyviä, mutta itse pitää asioista ottaa selvää. Myyjät ja asentajat eivät ole kiinnostuneita sen kummemmin, muuta ku maksetusta laskusta. Ikävä tuo naapuri. Saakohan sen laitteen käydä sammuttamassa ihan ominlupine...?

        Onko kellään muulla kokemuksia naapurin laitteen aiheuttamasta häiriöstä? olis kiva kuulla

        Hurina käy makuuhuoneen vieressä yötä päivää ja tokihan se erityisesti yöllä häiritsee ja valvottaa. Kuvaavaa oli pari yötä kovempien pakkasten aikaan kun lapsemme kysyi, saako mönkijöillä ajaa yölläkin...Samalta kyllä kuulosti! Rasittavaa, mutta vaikea mennä sanomaankaan naapurisovun takia.

        Itsestäni on ihan käsittämätöntä, että löytyy tällaisia ihmisiä, jotka eivät osaa ottaa muita huomioon. Tästä syystä valitusta metelistäkään ei varmasti osattaisi ottaa vastaan. Meilläkin olisi naapurilla ollut kolme muuta seinää, joita vastassa ei olisi ollut kuin puita, mutta tuohonhan se piti laittaa makuuhuoneemme viereen mölyämään ja kaiken lisäksi voimme ihailla aina ruokaillessammekin tuota laatikkoa vastakkaisessa seinässä.

        Kesällä ongelma varmasti moninkertaistuu, kun naapurissa aletaan viilentää taloa. Vaan eipä tässä ole paljoakaan tehtävissä.


    • mikaherman

      olen suuresti hämmästynyt väiteestä,mitä hittoa lämpöpumppu voi pumpata muuta kuin asukkaiden omat paskat,se kierrätää vaan sisäilmaa ja puhdistaa samalla ilmassa olevia epäpuhtauksia,kannataa raapia koko pumppu sisäyksiköineen alas ja alkaa harkitsemaan koko kämpän remonttia tahi suursiivousta,tai ehkäpä olisi parasta palokunnan harjoitus luontoisesti poltaa koko kämppä jos tuntuu siltä että hometta on.
      tai sitten sopia rästissä olevat maksu erät laitteen toimittajan kanssa.

      • Waldemari

        Kehuvat omaa ratkaisuaan oli se mikä hyvänsä ja toimi se miten hyvänsä. Virheitä ei uskalleta tunnustaa. Nykyajan pullotaloissa tulee ongelmia kun rakennetaan ne niin tiiviiksi että tarvitaan koneellinen ilmastointi. Tällöin on tulossa ongelmia ennen pitkää millä lämmitysjärjestelmällä tahansa. Äly hoi älä jätä.


      • pullotaiei
        Waldemari kirjoitti:

        Kehuvat omaa ratkaisuaan oli se mikä hyvänsä ja toimi se miten hyvänsä. Virheitä ei uskalleta tunnustaa. Nykyajan pullotaloissa tulee ongelmia kun rakennetaan ne niin tiiviiksi että tarvitaan koneellinen ilmastointi. Tällöin on tulossa ongelmia ennen pitkää millä lämmitysjärjestelmällä tahansa. Äly hoi älä jätä.

        tiiviys on yksiselitteisen tärkeää, tuuletta silti voi perinteisesti. Olennaista on ettei ilmavuotoja ole eristeiden sekaan ja eristeet huolella laitettuja. Siis ilmanvaihdon oltava hallittua, vaihtoipa millä keinolla tahansa.


    • minulta

      meni näkö ja kuulo ilmalämpöpumpun käytöstä, olen hakemassa 100,000,000 nan Euron korvauksia valmistajalta joka on vastuussa, lupasivat heti maksaa rahat pitäis olla tilillä ens viikolla.

      • Möyhkö

        jotta voi tulla lumisokeaksi..?


      • kädessä tumppu
        Möyhkö kirjoitti:

        jotta voi tulla lumisokeaksi..?

        Minulla ei ole ilmalämpöpumppua, vaan minulla on polkupyörän pumppu.


      • pientä vetoa koko aj
        kädessä tumppu kirjoitti:

        Minulla ei ole ilmalämpöpumppua, vaan minulla on polkupyörän pumppu.

        Mikä ihme tuo nyt on.kuin vetosessa liiterissä istuis
        ilman pipoa.


    • tollopa

      mulla ilp ny toista talvee. taas huokuu 1-2asteista ilmaa sisälle kun ulkoyksikkö sulattaa itseään. viime talvena jo palelin niska kipeenä ja villasukat jalas mutta asentajan mukaan voi työntää jopa -5 asteista ilmaa sisälle. kaikkea ne meille hölmöille myyvät.

      • mikkocuu

        möksällä panasonikki,sähkönkulutus on noin neljäs osa mitä pattereilla..n 100kwh/talvella viikossa,lämmintä 15c.
        itellä n100neliön töllissä mitsupiski,pakkasta ulkona -9c ja kylmä viima.hyvin tarkenee,lämmintä olkkaris 24,öljylämmitys kytketään sit koville pakkasille.


      • pumpp

        Sisäyksikkö on asennettu väärään paikkaan. Ideaalinen paikka sisäyksikölle on eteinen/eteiskäytävä sellaisissa taloissa, joissa ilma pääsee leviämään mahdollisimman hyvin. Eteisessä ei häiritse puhallus, eikä ulkoyksikön sulatusvaihe. Moni asentaja, varsinkin kun urakalla laittaa, laittaa sisäyksikön sellaiseen paikkaan, mihin se on nopein asentaa.


      • adjektiivi
        pumpp kirjoitti:

        Sisäyksikkö on asennettu väärään paikkaan. Ideaalinen paikka sisäyksikölle on eteinen/eteiskäytävä sellaisissa taloissa, joissa ilma pääsee leviämään mahdollisimman hyvin. Eteisessä ei häiritse puhallus, eikä ulkoyksikön sulatusvaihe. Moni asentaja, varsinkin kun urakalla laittaa, laittaa sisäyksikön sellaiseen paikkaan, mihin se on nopein asentaa.

        Ei meille ainakaan asentaja laittanut sitä siihen mihin olisi halunnut vaan minun oihjeiden mukaan ei ne
        sitä laita omin päin.


    • Tosi on<<<
    • kokemusta on

      Ilmalämpöpumppu on mainio peli,
      ilma kiertää talossa paikasta toiseen,
      ilma ei seiso paikallaan,
      lämmittää koko huushollin mainiosti --
      kovilla pakkasilla napsauttaa sen kiinni ja
      kun lauhtuu niin päälle taas,
      säästöä joka minuutti,
      kesällä jäähdyttämiseen sitä ei kannata käyttää,
      itse en ole flunssia sairastellut ilmalömpöpumpun seurauksena,
      tuo sairastalu taitaa olla hölyn pölyä,
      mitäähän sairauksiin jokin syy-yhteys aina keksiä,
      PUTSAA pumppusi ja nauti ihanasta kiertävästä ilmasta ...!
      AUTOMAATILLA ilmalämpöpumppua ei kannata käyttää, vaan säädät sitä itse tarpeen tullen -ilman kylmyyden mukaan, -näin säästää taatusti.. !

      • halvattu1

        terveydelle vaaralliseksi tai toisinpäin. Nythän tuli huoli sähköyhtiöille kun sähkölämmitys uhkasi mennä liian kuralle, tuon hiton lämpöpumpun takia. Aikaisemmin oli viholainen tuo puulämmitys terveys -haittoineen jne. Mikä seuraavaksi?


    • unikko!!!

      Laitoin ilmalämpöpumpun kinni kun on niin kovat pakkaset. Ja voi voi kun nukuin yöni huonosti kun ilma ei kiertänyt huoneissa.

    • verttiina

      Naapurin syöpä on kuulemma minun kaksi vuotta vanhan ilmalämpöpumpun vika.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe