1918 rutsinkielisten tekemä etninen puhdistus

mäkeenvaanmäkeen

Sensuroitu totuus

Vuoden 1918 vapaussodan tai sisällissodan eräät joukkosurmat ainakin Länsi-Uudellamaalla, Lahdessa ja Forssan alueella vaikuttavat etniseltä puhdistukselta, paikallista suomalaisväestöä tapettiin. Asiasta kertonutta tutkijaa Suomen tiedotusvälineet ovat sensuroineet. Poikkeuksena on YLEn TV1:n Tukkisen kirjanpito 1.5.2007, joka esitteli lähinnä kirjoittajaa itseään, ei niinkään kertonut teloittajista, esimerkiksi näitten kansallisuutta.

Vuoden 1918 raakuuksia

Varsinaiseen taistelutoimintaan pataljoona ei näy osallistuneen. Pataljoonaa komensi Edward Ward ja komppanianpäällikköinä toimivat Ivar Hast ja Ivar Stâhle. Pataljoonasta muodostettiin retkikuntia, jotka tekivät teloituskiertueita eri puolille Uuttamaata. Tähtäimessä olivat punaiset tai punaisiksi epäillyt ja eräät valkoisetkin suomalaiset. Vihdissä pataljoona teloitti yli 60 paikallista, ja kerrotaan paikallisen suojeluskunnan päällikön joutuneen ajamaan verenhimoiset västankvarnilaiset pois pitäjästä. Pataljoona kylvi kuolemaa ainakin Inkoossa, Vihdissä ja Nurmijärvellä. Kaikkiaan Länsi-Uudenmaan pataljoona teloitti toukokuussa vähintään 200 miestä ja naista, lähes kaikki suomenkielisiä.

Västankvarnissa istui myös kenttätuomioistuin, jonka johtoon halukkaasti hakeutui lehtimies ja kirjailija Erik Grotenfelt. Aatelismies G. ei ottanut osaa sotatoimiin, mutta teloituksiin sitäkin innokkaammin. Hän osoitti oman todistuksensa mukaan poikkeuksellista armottomuutta, jopa julmuutta toimiessaan punavankien kuulustelijana ja teloitusryhmän päällikkönä.

Tukkisen kirja Mäkeen mäkeen vaan käsittelee 1918 teloituksia Forssan, Tammelan ja Jokioisten alueella. Huhtikuun 1918 lopulla Forssaan saapui Saariston vapaaehtoisjoukko, jota johti kreivi Carl August Ehrensvärd. Yksikkö muodosti omista lähinnä ruotsalaisista upseereistaan sotatuomioistuimen. Sotatuomioistuin määräsi yli 200 punaista teloitettavaksi, joista 13 oli naisia ja nuorin vain 16-vuotias.

http://suom.webs.com/

6

1044

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • rutsinkielistenmurhia

      Raakoja ne rutsinkielisetkin ovat.

      Lahden joukkoraiskausta jossakin kirjoituksista on mainittu saksalaisten tekemäksi joille suomalaiset olisivat nuo naiset luovuttaneet kahtatuntia ennen teloituksia.

      ---------------------------------------------------------------------------------------------

      Ruotsalaissotilaat syyllistyivät Suomessa suomalaisten naisten ja tyttöjen joukkoraiskauksiin. Lahdessa sotilaat raiskasivat metsässä 150 naista ja tyttöä, iältään 14-25-vuotiaita. Lopuksi naiset ammuttiin. Asialla oli August Ehrensvärdin johtama saaristolaisten vapaaehtoisjoukko.

      • Paksua-valetta-taas

        Saariston vapaajoukko ei missään vaiheessa ollut Lahden lähelläkään.

        Koettakaa pitää edes jotain tolkkua tuossa valehtelussa.

        Myöskään mitään naisten myyntiä saksalaisille ei ole tapahtunut.


      • nokumenteista
        Paksua-valetta-taas kirjoitti:

        Saariston vapaajoukko ei missään vaiheessa ollut Lahden lähelläkään.

        Koettakaa pitää edes jotain tolkkua tuossa valehtelussa.

        Myöskään mitään naisten myyntiä saksalaisille ei ole tapahtunut.

        Aika lähellä hennalaa ollaan jos riihimäellä asti olivat sotimassa, mitenkä matka jatkui sitten helsinkiin?, sitä ei kerrota mutta otaksua voi, että vapaaehtoisjoukko oli myös hennalassa.


        Tukkinen kertoo edellämainitun kirjassaan.

        http://suom.webs.com/


        Punavangit 1918 kirjassa asiasta kerrotaan näin:

        Vankileirien vartiointi ja kohtelu

        Vankileireillä surmattiin vankeja kurinpidollisista syistä. Heti sodan jälkeen parin kolmen viikon aikana ns. valkoinen terrori riehui vankileireillä jokseenkin esteettömästi. Kenttäoikeudet jakelivat päivittäin kuolemantuomioita. Mannerheimin määräyksestä vankien vahdinpito oli huolehdittava suurimmalla ankaruudella. Hennalassa metsään ammuttiin toukokuun alussa 152 naista, jotka oli riisuttu alasti. Raiskauksien ja kidutuksen jälkeen heidät surmattiin ja kuopattiin läheiseen suohon.

        http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2008/11/punavankileirit-suomalainen-murhenytelm.html


        Vankileiriillä olleen kuvaus tapahtumasta:

        ”Heti sodan päätyttyä Hennalan metsään teloitettiin 152 naista, jotka olivat riisuttu alasti. Raiskauksien ja kidutuksen jälkeen heidät surmattiin ja haudattiin läheiseen suohon.” Tätä muistelusta tukee myös erään 16-vuotiaan tytön kuvaus Hennalasta. Hän kertoo seuraavaa:
        ”Lahdesta muistan vielä järkyttävän 60 naisen valmistautumisen kuolemaan. Naiset sullottiin yöksi niin ahtaisiin komeroihin, etteivät he saaneet käsiään liikkumaan, tällöin oli jo tiedossa, että heidät oli määrätty teloitettaviksi. Aamulla kolmen aikaan naiset vietiin saksalaisten luo, josta kuuden aikaan kaivettujen hautojen viereen, jossa teloitus tapahtui…

        http://suomenhistoriaa.blogspot.fi/2008/11/punavankileirit-suomalainen-murhenytelm.html


        Lahdessa ja Hollolassa teloitetut naiset
        Lahdessa teloitettiin yhden toukokuun aikana jopa 190 naista. Tauno Tukkinen on tehnyt suuren työn kaivamalla Lahdessa kadonneiden naisten pidätys- ja kuulusteluasiakirjat esiin. Listaa lukiessa tulee mieleen, että 9. toukokuuta Lahdessa pitäisi viettää surupäivää näiden raiskausten ja lahtausten muistoksi. Enemmistö naisista kuului Maarian naispataljoonaan sotilaina, keittäjinä ja sairaanhoitajina. Juuri ketään ei säästetty. Nuorin oli 14-vuotias Naima.

        http://lahtihennala1918.blogspot.fi/

        http://keskustelu.suomi24.fi/t/12097291/suomenruotsalaiset-kansanmurhaajien-perillisia


        http://www.kansanuutiset.fi/mielipiteet/kolumnit/2242292/vuoden-1918-murhat-eivat-vanhene

        Huhtikuun lopulla vapaajoukon päälliköksi tuli ruotsalainen kreivi Carl August Ehrensvärd, jonka tilille on laitettu muun muassa Lounais-Suomen teloitusaalto.[6] Saariston vapaajoukko sai Turussa täydennystä, marssi Loimaalle ja Forssaan, jossa pakenevat punaiset tekivät jonkin verran vastarintaa. Riihimäellä osasto kohtasi saksalaisten pääjoukon. Punaisten antauduttua vapaajoukko osallistui Mannerheimin johtamaan katselmukseen Helsingissä ja hajaantui 23. toukokuuta 1918.[2]

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Saariston_vapaajoukko


    • sensuurinunohtamat

      Saariston vapaajoukko, Risto Rydin päiväkirjoista.

      http://www.helsinki.fi/~pjojala/Risto_Ryti.htm

      Harva jos kukaan paikallinenkaan meillä Lounais-Hämeessä muistaa, että huittislaisen Rytin ensimmäiset sympatiat rodunjalostukselle nähtiin Forssan alueella. Ryti oli mellakoivien venäläisten vuonna 1918 surmaaman Jokioisten kartanonherran Alfred Kordelinin lakimies, joka määräsi testamentin valvojana nuoren lankonsa Jarl Serlachiuksen Jokioisten kartanonherraksi ja sitä kautta Forssan komendantiksi valkokäräjille. Kartanon oli aiemmin omistanut Mannerheimin suku. Komendantin käytettäväksi saapui keväällä 1918 noin 800 "Saariston vapaajoukon" ruotsinkielistä eli "germaanirotuista" miestä. Näiden jäljiltä Sotasurma-projekti löysi Tauno Tukkisen kirjasen mukaan noin saman verran teloitettuja tai keskitysleireillä menehtynyttä. Surullista on se, että kirkkoherrat jättivät merkitsemästä kuolinkirjoihin monia lahdattuja ja heidän olemassaolonsa pitäisi osoittaa työläästi syntyneiden ja konfirmoitujen kirjoista.


      Punagraniittisessa yli 2-metrisessä muistomerkissä on teksti: "1918 KUNNIA VAPAUDEN, VELJEYDEN JA TASA-ARVOISUUDEN AATTEEN UHREILLE."
      Muita tietoja Tammelan (johon Forssa kuului vielä kansalaissodan aikaan) pitäjän asukkaista menetti punaisella puolella henkensä virallisten tilastojen mukaan yli 300, Tauno Tukkisen tekemien yksityiskohtaisten tutkimusten mukaan 460 henkilöä. Jokioisille, Forssaan ja Tammelaan saapui huhtikuun 1918 loppupuolella suomenruotsalainen Saariston vapaajoukko. Toukokuun alussa Lounais-Hämeeseen nimitettiin komendantti ja Forssaan asetettiin sotatuomioistuin, johon kuului Saariston vapaajoukon upseereita. Sotaoikeus tuomitsi yli 200 naista ja miestä kuolemaan. Nuorin teloitetuista oli 16-vuotias. Näin mittavia teloituksia valkoiset tekivät vain muutamilla vankileireillä, kuten Lahdessa ja Lappeenrannassa. Forssan-Jokioisten sotaoikeuden pöytäkirjat hävitettiin myöhemmin. Oman paikkakunnan lisäksi forssalaisia teloitettiin laajamittaisemmin Lahdessa (etenkin 14.5.), Jokioisilla ja Hämeenlinnassa. Eniten teloituksia Forssassa tehtiin tehtiin toukokuun kahdella viimeisellä viikolla. Punaisten hauta-alue Kaikulan Korko-ojalla oli alun perin "siunaamatonta maata", varsinaiseen hautausmaahan se liitettiin vasta myöhemmin. Kansalaissodan aikana punaiset käyttivät omana hautausmaanaan Parantolanharjua, josta kaatuneet siirrettiin vallan vaihdon jälkeen Korko-ojan yhteishautaan.Vuoden 1918 uhreja lepää Korko-ojan suuressa joukkohaudassa arvioista riippuen 400 - 600.

      http://www.tkm.fi/punamuisto2.cgi?sij_kunta='Forssa'

    • Tahkoavääntämässä

      Entäs Pihkala / Gummerusten himuteot Harmoisissa?

      Tahko ei tykännyt puhua 1918 tapahtumista. Oli mukana Kalmin pirujen kanssa naisia ja sairaita lahtaamassa.

      • rnrnnrynn

        Harmoisissa tulitettiin sairaalasta valkoisten joukkoja joten se siitä lahtauksesta.Punaiset tappoivat myös Otavan opiston metsäylioppilaat ja kostettiin sitten korkojen kanssa.
        Kalm nostettu juuri silmätikuksi armottoman huimapäisyyden takia kun löi hetkessä punaisten asemia hajalle jotka kieli pitkällä odotti Venäjän apuja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1818
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1809
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      76
      1592
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1128
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe