Persut raivoissaan sopeutuseläkkeen lakkaamisesta

uskomatonta

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jos siitä saatu info on ollut oikein tulkittavissa, niin ei sitä ollutkaan tarkoitus poistaa, vaan veronmakasajia kusettaa vaihtamalla etuuden nimi.

    • luetunymmärrys

      Perussuomalaiset vastustaa Sopeutusrahoja mutta Älykääpiöt eivät sitä tajua eivät ole asioista perillä toki huonolla lehtien uutisoinillakin saa sen näyttämään erilaiselta

    • realismi______

      Kokoomuksen ja keskustan kansanedustajat puolustavat tulevia eläkkeitään – Leena Meri: ”Paljonko se teidän ”pieni” eläke on, jolla joudutte toimeen tulemaan?”

      Kansanedustajat Sirkka-Liisa Anttila (kesk.) sekä Pertti Salolainen (kok.) yllättivät tänään eduskunnan täysistunnossa, kun he esittivät niin sanotun kansanedustajien sopeutumisrahauudistuksen pöydällepanoa.


      Heidän mukaansa eläkkeelle jäävien kansanedustajien tasapuolinen kohtelu pitäisi käsitellä uudelleen perustuslakivaliokunnassa.

      Edustajilla oma lehmä ojassa?

      Perussuomalaisten kansanedustajat hämmästelevät asiaa ja epäilevät, että Anttilalla ja Salolaisella on oma lehmä ojassa.

      – Kysyin täysitunnossa, että paljonko se ”pieni” ja epätasapuolinen eläke euromääräisesti sitten on, mutta suoraa vastausta ei tullut, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Leena Meri ihmettelee.

      Eläkeuudistus ei kelpaakaan

      Perustuslakivaliokunta on jo kertaalleen käsitellyt asiaa. Perussuomalaiset ihmettelevätkin, miksi asiasta nyt nostetaan meteli, kun asiaa on valmisteltu jo pitkään.

      – Keskustan ja kokoomuksen vanhemmat kansanedustajat ryhtyivät kapinaan eläkkeidensä puolesta ja jättivät kansanedustajien eläkeuudistuksen pöydälle. He vetosivat perustuslainmukaisuuteen, vaikka perustuslakivaliokunta on jo käsitellyt asian, perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio sanoo.

      • realismi______

        Edes vihreät vasemmisto tai demarit eivät suostu laskemaan ylisuuria eläkkeitään pukit kaalimaan vartijoina?


    • kaikkeaeitarvitsekertoa

      "Perussuomalaiset eivät hyväksyneet nykyiseen sopeutumisrahaan suunniteltuja parannuksia. Sopeutumisrahan saamiseksi edellytetään vain vuoden kansanedustajana toimimista nykyisen kolmen vuoden sijasta ja rahaa korotetaan 1790 eurosta 2050 euroon.

      Perussuomalaiset karsastivat myös sitä, että kansanedustajien sopeutumisraha ei ole verrattavissa työttömyysturvaan eivätkä esimerkiksi työttömyysturvan aktiivimallisäännökset koske sopeutumisrahaa.

      Sopeutumisrahan lisäksi kansanedustajat voivat hakea kansliatoimikunnalta harkinnanvaraista eläkettä, mitä perussuomalaiset eivät myöskään hyväksyneet."

      • jurttalan.mulatit

        Kansanedustajat samalle viivalle tasa-arvoisesti muiden kansalaisten kanssa. Aktiivimallia Soinille ja Lindströmillekin hillotolppien sijaan. Näitä kiipijöitä, kähmijöitä ja pyrkyreitä on siedetty jo ihan riittämiin.

        T: SUORA DEMOKRATIA


    • arvotkohdallaan

      Juvonen oikaisee Antti Lindtmanin lausuntoa: ”Perussuomalaiset eivät ole hyväksyneet hoitajamitoituksen heikennystä – SDP heikensi sen vuonna 2013”

      SDP:n Antti Lindtman kertoi virheellisesti Savon Sanomien haastattelussa (3.3.2019), että perussuomalaiset olisivat olleet hyväksymässä vanhustenhoidon hoitajamitoituksen heikentämistä.

      – Lindtman viitannee lausunnollaan vuoden 2015 hallituksen aikomukseen heikentää hoitajamitoitusta, mutta jota ei kuitenkaan tehty. Tähän vaikutti perussuomalaisten kanta asiaan, sillä mielestämme kyseessä oli kohtuuton ja väärä säästötoimi, kertoo perussuomalaisten kansanedustaja Arja Juvonen.

      – Toimin jo silloin perussuomalaisten sosiaali- ja terveysvaliokunnan valiokuntavastaavana ja ilmoitin hallituspuolueiden edustajille, että hallituksen linjaus heikentää hoitajamitoitusta ei käy perussuomalaisille.

      Hoitajamitoituksen heikennyksestä riskikartoitus

      Juvonen kertoo laatineensa tuolloin SWOT-analyysin, eli riskikartoituksen siitä, mitä vaikutuksia hoitajamitoituksen heikentämisellä olisi.

      – Kun olin saanut faktat pöytään, esittelin analyysin Eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfossa avoimessa yleisötapahtumassa. Sen jälkeen välitin analyysin tulokset muun muassa Juha Sipilän (kesk.) ja Petteri Orpon (kok.) ministeriöihin.

      – Olikin hieno tunne, kun pääministeri Sipilä kiinnostui asiasta ja pyysi minua keskustelemaan aiheesta silloisen ministeri Juha Rehulan (kesk.) kanssa. Rehula oli asiaan perehtynyt ministeri ja kuunteli tarkalla korvalla huoltani saattohoidosta, johon liittyvää lainsäädäntöä olin ajanut vuosia eduskunnassa.

      Demarit katsokoon peiliin

      Juvonen ihmettelee, miksi Lindtman syyllistää perussuomalaisia hoitajamitoituksen heikentämisestä, vaikka ikäihmisten palvelujen laatusuositusta heikennettiin nimenomaan SDP:n hallituskaudella puolueen pitäessä sosiaali- ja terveysministeriön salkkua. Tuolloin laatusuosituksia heikennettiin vuoden 2008 suosituksen tasosta siten, että ympärivuorokautisen hoivan henkilöstömitoitushaitaria 0,5 -0,8 laskettiin pohjalukemaan eli 0,5:een.

      – Hoitajamitoituksen luku 0,5 juontaa siis juurensa vuoteen 2013. Tätä lukua ei ole heikentänyt nykyinen istuva hallitus, eivätkä siinä hetken mukana olleet perussuomalaiset.

      – Vuoden 2013 hoitajamitoituksen heikennyksestä johtuen tein välittömästi vuonna 2014 lakialoitteen, jossa esitin, että hoitajamitoitus 0,7 kirjattaisiin lakiin. Hoitajana olen vahvasti sitä mieltä, että juuri tuo heikennys pohjalukuun 0,5 on aiheuttanut sen, että vanhustenhoidon taso on romahtanut. Tämä on johtunut siitä, että hyvän hoitajamitoituksen lukuja 0,6-0,8 ympärivuorokautiseen hoivaan ei ole enää suosituspohjassa ja toimijat eivät ole enää pitäneet niitä suositeltavina, Juvonen summaa.

    • realismi______

      Vain typerykset uskovat "puolueettoman"median valheita?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      258
      5434
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      79
      3184
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2832
    4. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      40
      2269
    5. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      82
      2086
    6. Seinäjoen ampumistapaus

      Kyseessä olivat helluntainkirkkoon kuuluvia. Niin myös Jyväskylän tapauksessa. Mistä he saavat aseet ?
      Seinäjoki
      48
      1876
    7. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      44
      1707
    8. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      65
      1675
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      25
      1647
    10. Pakotteet purevat

      Asiallinen artikkeli Helsingin Sanomissa miten pakotteet purevat Venäjään. Kulutusjuhlat, ei työttömyyttä, elintason nou
      NATO
      253
      1494
    Aihe