Historian palsta on paras

MeikäPihtiUkki

En tarkoita että kirjoitan tätä Pihtiputaan mummoille, vaikka asiat joista tulen kirjoittamaan ovat ehkä vähän monimutkaisia. Maailmaa ei aina voida selittää yksiselitteisesti.

Pihtipudas on Suomen kunta, joka sijaitsee Keski-Suomen maakunnassa. Pihtiputaalla asuu 4 055 henkilöä, joista mummoja vajaa neljännes plus tuhat vapaa-ajan asuntoa, joissa asuu pari kolme mummoa. Mutta paikkakunnalla on asunut mummoja jo yli 7000 vuotta. Pihtiputaalla on ollut asutusta jo noin vuodesta 5000 eaa. Olivatko he meidän esimummoja ei ole varmaa tietoa.

Pihtiputaan mummo on journalismissa ja muussa suureen yleisöön kohdistetussa viestinnässä käytetty käsite, jolla kuvataan lehden keskivertolukijaa, television keskivertokatsojaa, radion keskivertokuuntelijaa jne. Sitä käytetään määrittelemään uutisjuttujen ja tiedotteiden ym. ymmärrettävyystaso: viestin pitää olla maaseudulla asuvan, vähemmän koulutetun ja iäkkään henkilönkin ymmärrettävissä. Ihmisten koulutustason ja medialukutaidon parantumisen myötä myös ”Pihtiputaan mummon” ymmärryksen taso arvioidaan jatkuvasti hieman korkeammaksi.

Pihtiputaan mummo -käsitteen keksijäksi mainitaan lehtimies ja Tampereen yliopiston lehtimiestyön opettaja Allan Liuhala. 1960-luvun alussa hänen muistellaan opettaneen: "'Pitää kirjoittaa niin, että Pihtiputaan mummokin sen ymmärtää.”

Matti ja Maija Meikäläinen ovat keskivertokansalaisia kuvaavia kuvitteellisia nimiä. Suomessa ei tiettävästi ole todellista Meikäläinen-nimistä henkilöä. Keskivertokansalaisia kuvaavia nimiä on alettu käyttää eri maissa 1900-luvun alussa. Joissakin maissa nimi on hyvin yleinen, joissakin taas keksitty. Joissakin maissa nimiä on useampi, joilla kaikilla on vivahde-ero: osa kiltimpiä, osa ilkeämpiä. Tavallisesti keskivertoihminen käsitetään mieheksi.

Yhdysvalloissa Meikäläisiä ovat John Q. Public, Average Joe, Joe Schmoe, John Smith from Anytown, Joe ja Sally Sixpack, John ja Jane Doe Johon voisi lisätä Maltan Joe Borg ja Irlannin Joe Soap ja vielä Yhdistyneen kunisgaskunnan Joe Schmoen lisäksi Joe Bloggs, John Bull, Joe Public.

Niin kuin huomaamme (lainattu Googlesta) John ja Joe ovat yleisimmät etunimet Meikäläiselle. Suomessa Jussi (John) tai Jouko (Joe) ei ole lyöneet itseään läpi vaan se on meillä Matti. Yleensä keskivertoihminen käsitetään mieheksi.

John and Joe Doe. Doe kylläkin tarkoittaa naaras hirveä joten jos väännän Jouko X:stä englanniksi Jo Cox, joka oli nainen joka murhattiin englannissa joku aika sitten, niin se väitös että tuo oltaisiin valittu uhriksi nimensä perusteella on sitten vähän niin ja näin. Ette vielä ymmärrä mistä puhun, mutta jos joku ehti lukea tänne kirjoittaman ketjun, joka juuri poistettiin niin siellä puhuin asiasta.

Se oli pitkä ketju ja asiat unohtuu pikkuhiljaa jopa minunkin päästä, mutta onneksi minulla on siitä kopio. Aloitin tuolla uuden ketjun, mutta se on tuolla yhteiskunta palstalla, joka vierii niin nopeaa alaspäin, että viesti pysyy etusivulla ehkä minuutin jos sitäkään, niin kukaan ei ehdi siihen perehtyä, joten palasin tänne tuttuun ja turvalliseen historian palstalle, Voitte käydä katsomassa onko se aloittamani ketju vielä tallella. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15599444/suorat-sanat

Taisin sanoa liiankin suoria sanoja joten ylläpidolta meni herne nenään ja se poisti koko ketjun. En ole katkera mutta kuitenkin, lauloi joku joskus aikoinaan.

65

303

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jätä_jo_rauhaan_heko

      Siinä ketjussa meni minunkin viestejä ainakin 6 tai 5. Minua on loukattu. Tai minun sananvapauttani on loukattu. Tai en minä tiedä onko loukattu.

    • VillittyViili

      Ei siinä ole mitään eriskummallista, että viestejä poistetaan. Sinun tapauksessa sillä kyllä voidaan hankaloittaa sanomasi perille saattamista, joka kai kaiketi on tuo liiterin poltto vai oliko se Palmen murha.

    • Irrealisti

      Sananvapaus on oikeus levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta. Nyt on huomioitava että tämän palstan ylläpito ei ole viranomainen, joten se voi poistaa viestin kuin viestin siten kuinka häntä itseään huvittaa.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Sananvapaus

      Sananvapaus on kansalaisen perusoikeuksiin kuuluva oikeus ilmaista ja vastaanottaa julkisuudessa mielipiteitään. Länsimaisissa demokratioissa sananvapauden ydinsisällöksi on usein mielletty ennakkosensuurin poissaolo. Lainsäädännössä on kuitenkin myös rajoituksia sananvapaudelle silloin, kun sen käyttö loukkaa jotain toista oikeushyvää.

      Oikeushyvät jaetaan kahteen luokkaan. Henkilöllisiä oikeushyviä, joita oikeushyvän käsitteellä on perinteisemmin tarkoitettu, ovat esimerkiksi henki, terveys, seksuaalinen koskemattomuus, kotirauha, yksityisyys, henkilökohtainen vapaus, kunnia ja omaisuus. Yhteisölliset oikeushyvät liittyvät esimerkiksi ihmisyyteen, oikeudenkäyttöön, valtion turvallisuuteen ja viranhoidon puolueettomuuteen. Sellaisina voidaan mainita esimerkiksi yleinen järjestys, markkinoiden häiriötön toiminta, ympäristö ja turvallisuus

      Sananvapaus on määritelty eri laeissa ja sopimuksissa eri tavoin. Esimerkiksi Suomen perustuslaissa sananvapaus tarkoittaa oikeutta ilmaista ja vastaanottaa tietoja ja mielipiteitä kenenkään sitä ennakolta estämättä. Euroopan ihmisoikeussopimuksen mukaan sananvapaus on oikeus, joka sisältää vapauden pitää mielipiteitä sekä vastaanottaa ja levittää tietoja ja ajatuksia alueellisista rajoista riippumatta ja viranomaisten siihen puuttumatta.

      Se on oma asiasi jos haluat tänne kirjoittaa mutta muista että kirjoituksesi voidaan poistaa tosta vaan kenenkään sitä estämättä tai pystyvän estämään. joten jos haluat tuhlata aikaasi täällä niin se on oma asiasi.

    • PekkaPahin

      "Pihtiputaalla asuu 4 055 henkilöä, joista mummoja vajaa neljännes plus tuhat vapaa-ajan asuntoa, joissa asuu pari kolme mummoa" (mihin tietosi perustuu)

      Sinulla on siis aika laaja lukijakunta jos lasket että Pihtiputaalla on noin tuhat mummoa. Isoäiti ei varsinaisesti ole vielä mummu vaikka onkin mummu siinä mielessä että hänellä on jo lapsenlapsia.

      Nuorimmat "mummot" voivat siis ainakin teoriassa olla jopa alle nelikymppisiä ja olisivat siten syntyneet siinä 1980-luvun vaihteessa ehkä hieman aiemmin eli 1970-luvun lopulla, joten he eivät kovin tarkkaan muista Palmen murhaa tai eivät kiinnittäneet siihen sillälailla huomiota, että se olisi jotenkin hetkauttanut heitä varsinkin kun se tapahtui Ruotsissa, eikä siis ole siinä mielessä suomalaisten asia huolestua tai hötkyillä sen suhteen.

      Sitten sekin että Pihtiputaa on paljon kauempana Tukholmasta kuin vaikka esimerkiksi Turku josta minä olen kotoisin joskokaan en ole mikään mummo, mutta vaari olen, vaikken oikein vielä sillalailla vaarilta näytä sen stereotypian mukaan, mikä meillä vaareista ja mummoista on. Sellainen että istuskelevat kiikksutuolissaan takkatulen ääressä hörppien kahvia tassetilta alahuuli pitkänä. Ainakin mummot niin tekivät silloin ennen vanhaan. Vaarit polttelivat Holkki-Saimaata tai Työmiestä pahviaskeistaan vai oliko Klubi 77 suositumpaa. Nyt on ajat muuttuneet. Vaarit käyvät baareissa ryyppäämässä ja tulevat yöllä kotiin ja sammuvat lattialle josta muorit sitten potkivat heidät hereille aamusella. Jos sattuvat vielä asustelevan yhdessä.

      Jos kaikki maamme mummot kiinnostuisivat jutuistasi; ei vain Pihtiputaan muorit, vaan koko maan mummelit, niin sinuahan lukisi yli miljoonan verran porukkaa ja kyllähän ne vaaritkin sitten innostuisivat asiaan ihan vaan vaikka uteliaisuuttaan tai siksi etteivät haluaisi jäädä Pekkaa pahemmaksi. Vai sanottaisko Huldaa huonommaksi.

      Ei sitten muuta ko lykka til ja kirjoitakkin sitten niin että Huldakin ymmärtää.

    • SaaruPiharaan

      En tiedä osaanko kertoa niin että Huldakin tajuaa, mutta Pihtiputaalla on varmaan aika monta mummoa jotka muistavat Niskasen. Moni oli mukana näyttelemässä tuossa elokuvassa jonka tuo Niskanen teki ja joka pohjautui tosi tapahtumiin.

      Tapanani on puokkoilla asiasta toiseen, mutta kyllä niissä on se punainen lankakin jossain kun osaa tai kun minä osaan hakea sen ja selittää miten vaikka nyt tämäkin tähän kuuluu. No ainakin sanonta "tunnetteko ketään niskasta" tulee vielä esiin. Mummot sanoo etteivät tunne muuta ko Mikko Niskasen.

      En minä oikein muista sitä kun tuo oikeasti tapahtui, mutta muistan tuon filmin, koska se on tullut pariinkin otteeseen telkkarista. Se hätkähdytti ja pysäytti ajattelemaan.

      Minä saatoin olla ulkomailla tuolloin 1969 ja siksi en kai muista sitä sen takia. Kuulentoihinkaan en niin kiinnittänyt huomiota silloin ja ylipäätään olen elänyt nuoruuteni niin etten paljoa tiennyt mistään mitään enkä lukenut lehtiä juuri lainkaan. Minä olen vähän laiska lukemaan ja kun oleskelin ulkomailla en saanut suomenkielisiä lehtiä käsiini. Enkä niitä hakenutkaan. Elimme seitkytlukua. Olen syntynyt viiskytluvun akussa. Ei silti kyllä minä muistan Kekkosen valinnan presidentiksi 1956 ja Kennedyn murhan 1963. Laitan tuon 8 surman luotia tähän. Se on tiivistelmä eikä vie aikaanne.

      https://www.youtube.com/watch?v=8pQIsVapt50

      Mutta tuo ei oikeasti liity siihen mistä tulen puhumaan tai kirjoittamaan eli palaamaan siihen poistettuun ketjuun joka hävisi täältä kuin...(mikä olis hyvä vertaus)

    • PahviKahvilla

      Kirjoitin tämän jo yöllä, mutta kun olin lähettämässä sitä tänne niin töppäsin jotenkin ja koko viesti häippäsi bittiavaruuteen ilman että olisin ehtinyt tallentaa sitä. Oma vika tai ainakin luulen niin. Tämä kone tai jokin tekee sellaista, että kun luen tekstin uudelleen sitten kun se on jo tänne lähetetty, niin minusta sinne on ilmestynyt kirjoitusvirheitä, joita en kai sitten ole huomannut aiemmin, kun yleensä luen kirjoittamiseni ennen kuin lähetän sen eteenpäin. Nyt pistää silmään tuo "viiskytluvun akussa". Tarkoitin tietenkin "alussa".

      "Olen syntynyt viiskytluvun akussa. Ei silti kyllä minä muistan Kekkosen valinnan presidentiksi 1956 ja Kennedyn murhan 1963".

      Minä muistan kun isäukon kanssa kuunneltiin radiosta Kekkosen valintaa presidentiksi. Minusta se oli jotenkin hauskaa jännittää isäukon kanssa lopullista tulosta. Oli siinä kai muitakin perheen jäseniä ympärillä, mutta minusta tuntui etteivät he niin asiasta olleet kiinnostuneita kuin minä ja isäukko.
      Tuosta hokemasta on tullut klassikko "Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen, Fagerholm, Kekkonen". Kekkonenhan voitti yhdellä äänellä silloin kun kaksisataa valitsijamiestä vielä valitsi presidentin. Kuka demareista lipesi Kekkosen pulkkaan. Oliko se itse Fagerholm vai Penna Tervo. Ai niin eihän Fagerholm ollut valitsijamies vaan Kekkosen vastaehdokas, jonka tytär meni sitten naimisiin Kekkosen pojan kanssa. Olin silloin alle kouluiän.

      Toinen hätkähdyttävä uutinen on jäänyt pojanklopin mieleen noilta ajoilta oli JFK: murha. Tai olihan tuosta siihen kulunut 7 vuotta, jos Kekkosen valinta nyt ainakaan minua niin hetkautti, vaikka korva tarkkana sitä kuuntelinkin, Meillä oli jo silloin televisio ja elimme vuotta 1963 ja tapahtuma oli niin kuin sanoin John F. Kennedyn murha. Liiterin polttokin kalpenee sen rinnalla ainakin rikoksen vakavuuden suhteen. Sitä ei Suomessa aivan suorana lähetyksenä näytetty, mutta kyllä tieto siitä kai saapui välittömästi meille melkein kuin nykypäivänä nyt kun saamme uutisia ympäri maailman reaaliajassa niin, että luulisi niiden tapahtuvan ihan tossa Pihtiputaan naapurikunnassa.

      Asiasta on kirjoitettu ja puhuttu ja tehty elokuvia niin että olisi aika mummo jos siitä ei mitään olisi kuullut. Siis JFK:n (Kennedy) murhasta tai ampumisesta, mikä kyllä oli murha eikä pelkkästään mikään ampuminen niin kuin tuosta murhasta pidätetyn miehen ampuminen, mikä lähetettiin suorana teevee-lähetyksenä Ameriikassa. Meille sitä ei suorana lähetetty niin kuin kuuden vuoden päästä siitä saimme suoraa kuvaa ainakin Jenkeistä kun Apollo laskeutui Kuuhun.

      Sieltä (Kuusta) jenkit kai saivat suoran lähetyksen töllöttimiinsä, kun Armstrong sanoi nuo kuuluisat sabat:" This is a small step for man" eli pieni askel miehelle. Siitä, että onko tuo oikeasti tapahtunut, väännetään peistä vieläkin ja jopa täällä keskustelupalstoilla se jakaa ihmisiä kahteen leiriin. Niihin jotka puolustavat sitä että siellä oikeasti käytiin ja niihin jotka pitävät koko asiaa kusetuksena.

      Peitsi oli ratsuväen käyttämä pitkävartinen keihäs. Taitaa tuo kapine olla jo aika solmussa ja kiero kun sitä on historiassa väännetty asiasta kuin asiasta ja vääntö jatkuu. Me emme nyt väännä peistä mistään vaan antakaa kun kerron. Sanonta tunnetko ketään niskasta sopii tähän mistä vasta nyt on alettu puhumaan. Nimittäin Lee Harvey Oswaldin ampujasta ja hänen niskasta. Häntä (Oswaldia) syytettiin tai oli aikomus alkaa syyttämään JFK:n murhasta. Pidätettynä hän ei ollut Kennedyn murhasta vaan oli erään poliisin ampumisesta, joka oli tullut pidättämään häntä jostain syystä. Tarttee lukea uudestaan koko tarina, mutta me emme puhu nyt siitä vaan ampujan ampujan takatukasta. Laitan muistin virkistämiseksi tuon videon niin näemme mistä on kyse.

      https://www.youtube.com/watch?v=r6PcVCqg3tg

      https://www.veteranstoday.com/2016/10/09/the-case-against-fbi-agent-james-bookhout-for-murdering-lee-harvey-oswald/

      Dr. Ralph Cinque uskoo että James Bookhout ampui Oswaldin ja näyttää tässä artikkelissa ampujan niskaa parissakin valokuvassa. Niistä kyllä näkee ettei niska kuulu Jack Rubylle, mutta ei se kuulu kyllä James Bookhoutillekaan vaikka hänen niskaansa ei tuossa näytetäkään. Asia jääköön mysteeriksi ellei joku keksi tai paljasta jotain uutta. Dr. Cinque epäilee myös ettei Oswaldia ammuta tuolla autotallissa vaan myöhemmin (jos silloinkaan). Silti hän pitää Oswaldia syyttömänä. Ok! Syyttömänä JFK:n ampumiseen, mutta jos tuo on totta, mitä hän puhuu niin onhan Oswald syyllinen oman murhansa lavastamiseen. Moni asia kyllä puhuu sen puolesta ettei häntä ammuta tuolla ja tuolloin.

      Katsokaa myös kelloaika (videon alussa) joka on 11.21 am eli aamupäivällä. Palme ammuttiin 11.21 pm eli iltapäivällä tai yöllä, mutta aika on sama 11.21. Miksi Palmen murhaa verrataan jatkuvasti Kennedyn murhaan vaikkei niillä ole läheskään niin paljon yhteistä kuin Oswaldin ja Palmen ampumisten välillä. Funtsitaas sitä tässä kun lopetan tämän viestin ja menen kahville.

    • KunenMeselle

      Taas, jollei nyt varsinaisia kirjoitusvirheitä tuossa lauseessa ole, niin mikä sana on jäänyt pois ja n genetiivin merkiksi. Siis 'uutinen mikä on jäänyt' ja 'JKF:n murha'. Asuimme silloin 1963 Porissa, josta sitten muutimme Tampereelle vuoden päästä.
      "Toinen hätkähdyttävä uutinen on jäänyt pojanklopin mieleen noilta ajoilta oli JFK: murha".

      JFK:n murha oli ensimmäinen tv-aikakauden murha tai sanotaan mediamurha. Keksin juuri sanan. Toinen mediamurha olikin sitten Lee Harvey Oswaldin ampuminen, vaikka olihan siinä välissä Lee H. Oswaldin tappaman poliisin ampuminen, mutta se ei ollut samalla lailla mediassa kuin nämä kaksi. Tai siis siitä ei ole mitään kuvia.

      Alla oleva teksti löytyy tuosta linkistä. https://en.wikipedia.org/wiki/J._D._Tippit

      Jotkut salaliittoteoreetikot ovat väittäneet, että konstaapeli J. D. Tippitin murha oli osa salaliittoa tappaa presidentti Kennedy. Vihjaten että kaksi murhaa ei olisi voinut tapahtua niin lähekkäin sattumalta. Hänen tappamistaan kutsutaan usein "Rosetta kiveksi" Kennedyn murhan ratkaisuun virallisia havaintoja kritisoitaessa. Jotkut kriitikot kiistävät, että Oswald ampui Tippitin väittäen, että fyysiset todisteet ja todistajainlausunnot eivät tue sellaista päätelmää.

      Termiä Rosetta kivi on käytetty idiomaattisesti edustamaan ratkaisevaa avainta koodatun informaation salauksen purkamisen prosessissa, varsinkin kun joku pieni, mutta edustava näyte tunnustetaan aavistuksena ymmärtää suurempaa kokonaisuutta.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Rosettan_kivi Sanan toissijainen merkitys.

      Rosettan kiveä siis voidaan käyttää myös metaforana kuvaamaan avaintekijää, jonka avulla saadaan ratkaistua vaativa ongelma. "Minullakin on yksi Rosettan kivi jemmassa, mutta siitä jäljempänä". "Sillä ei kyllä noita Ameriikan murhia ratkaista, mutta jos siitä voi olla hyötyä nyky murhien ratkaisuun. Tarkoitan nyky mediamurhien ratkaisuun, niin hyvä!.

      Peitsi oli siis jonkinlainen keihäs jota väännetään joskokaan en tiedä miksi juuri keihästä. Mutta mikä on pudas. Katsotaan netistä.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Pudas

      Pudas on joen tai virran osa, joka erkanee pääuomasta ja palaa siihen toisaalla. Joen osa ei ole osa Jokkea (Joe) vaan joen osa (joki). Pudas palaa pääuomaan toisaalla. Sanoin että poukkoilen asiasta toiseen, mutta jokin punainen lanka (pääuoma) tarinallani pitäisi kai olla. Kohta olen itsekin niin sekaisin ettei Putaan mummokaan pysy perässä. Mutta liiterin poltto ja Palmen murhahan ne olivat ne pääaiheet mihin taas palataan, mutta nyt menen... enpäs kerrokaan.

    • LurvoisatAkijat

      PekkaPahin
      24.3.2019 23:03

      Sinulla on siis aika laaja lukijakunta jos lasket että Pihtiputaalla on noin tuhat mummoa ja jos kaikki maamme mummot kiinnostuisivat jutuistasi; eikä vain Pihtiputaan muorit, vaan koko maamme mummelit ja murmelit, niin sinuahan lukisi yli miljoonan verran porukkaa ja kyllähän ne vaaritkin sitten innostuisivat asiaan ihan vaan vaikka uteliaisuuttaan tai siksi etteivät haluaisi jäädä Pekkaa pahemmaksi. Vai sanottaisko Huldaa huonommaksi.

      Teuvo Tulijon isoäiti Hulda Tulijo oli Pihtiputaalta kotoisin. Hulda Tulijo ei kuitenkaan ole sukua hollantilaiselle dekkarikirjailijalle joka käytti nimimerkkiä tai salanimeä Multatuli.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Multatuli

      Minä en voi muuta sanoa kuin "anna mun kaikki kärsiä ja minä joka olen syntynyt vitsi suussa en tähän alkuun muuta keksinyt kuin tollaisen vitsin jotta saadaan juttu käyntiin".

      Tai nyt minä sotkin. Ei Eduard Douwes Dekker ole dekkarikirjailija nimestään huolimattavaan satiirikko ja Multatuli taas on latinaa ja tarkoittaa "olen saanut kovasti kärsiä". Minä olen haudannut yhden kärsän Helsingin Hietaniemen hautausmaan multiin Rosettan kiveni viereen mutta siitä myöhemmin lisää.

      "Ei sitten muuta ko lykka til ja kirjoitakkin sitten niin että Huldakin ymmärtää", sanoo hän Pekka Pahin. Mutta se ei todellakaan ole helppoa sillä Huldakin on jo mullan sisässä.

      Mutta minähän sanoin etten kirjoita tätä Pihtiputaan mummoille, sillä asiat tai tarina joista tulen kirjoittamaan on ehkä vähän monimutkainen. Maailmaa ei aina voida selittää yksiselitteisesti. Yritän kuitenkin kirjoittaa niin että Pihtinkin mummo ymmärtää (Pihti vanaema saab sellest aru > kes ol Avo Piht "avatud vest") Pudas on sivuraide tai uoma. Karkaako mopo käsistä liikaa sivulle?

      Mutta eiköhän aloiteta:

      -sanoha nyt Kerttu mikä se on tämänkin kertaisen viestin motivaatio.
      -tämähä se on tuo sanan nyky ja nyky- käyttö etuliitteenä. Milloin se kirjotettaan yhteen ja milloin erikseen.

      KunenMeselle (MenenKuselle)
      25.3.2019 21:24

      Rosettan kiveä siis voidaan käyttää myös metaforana kuvaamaan avaintekijää, jonka avulla saadaan ratkaistua vaativa ongelma. "Minullakin on yksi Rosettan kivi jemmassa, mutta siitä jäljempänä". "Sillä ei kyllä noita Ameriikan murhia ratkaista, mutta jos siitä voi olla hyötyä nyky murhien ratkaisuun. Tarkoitan nyky mediamurhien ratkaisuun, niin hyvä!

      Ei voida siis sanoa nykymurha tai nykymediamurha. Voidaab sanoa nykymedia, mutta byt lähden taas asioille. Kusettaa niin turkasesti tää kalja. En silti yritä kusettaa teitä, arvoisat lukijat.

    • PihtaanTietoja

      Nyky murhalla tai nyky terrorismilla on vähän toisenlainen kaiku askelissa, mitä se oli silloin Dallasin aikoihin kun JFK ammuttiin. Mutta oliko JKF nyky mediamurhien esiaste?

      HoitoonVuan
      22.3.2019 12:22
      Uusi

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Jäljittelyrikos (ei aukea klikkaamalla)
      Jäljittelyrikos (engl. copycat crime) tarkoittaa rikosta, jonka esikuvana on ollut julkisuudessa aiemmin esiintynyt rikos.

      Ihmisen toiminta on tosi asiassa hämmästyttävän irrationaalista, johtuen ajattelun assosiatiivisesta luonteesta. (Emme voi assosiaatioillemme mitään. Voimme torjua ne ettemme lausu ääneen niitä)

      LAINATTU POISTETUSTA KETJUSTA: https://keskustelu.suomi24.fi/t/15578293/tama-poistetaan#comment-96971796

      IR_rationalisti
      18.3.2019 13:39
      Uusi

      Eli tuolla joku jurnalisti aprikoi voisiko Uuden Seelannin iskun takana olla jokin irrationaalinen juttu. "Voi olla, että selitys loppujen lopuksi paljastuu täysin irrationaaliseksi, vaikkapa kaupungin nimeen liittyväksi." (Mediamurhat ovat irrationaalisia - niiden jatkumo on irrationaalista tai se mihin seuraavaksi isketään ei ole luettavissa terroristin järkeilyä seuraamalla. Sanoma mitä noilla iskuilla yritetään sanoa voi perustua johonkin järkeenkäypään jos tappaminen tai sen lavastaminen nyt on järkevää) Menee yli mummon hilseen!

      Nuo rikokset yleensä kopioituu viikon sisään. Niinkuin Christchurch Uusi Seelanti ja Utrecht Hollanti. Ne ovat yksittäistapauksia ja jatkumo on vain meidän päittemme sisällä jonkinlaisena assosiaationa.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Copycat_crime (ota listasta kieli suomi)

      Puhutaan yksittäisen hullun tai suden terrorismista. Tein listan joistain yksittäisistä hulluista joista voitaisiin sanoa heidän kopioineen ideoita aiemmista rikoksista.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Lone_wolf_(terrorism)

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mir_Aimal_Kasi
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Terry_Nichols
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ramzi_Yousef
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski
      https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Ausonius
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Tsarnaev
      https://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Lahouaiej-Bouhlel
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Tsarnaev
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_isku_2017
      https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Paddock

      Tuossa listassa Dzhokhar Tsarnaevtuli listattua kahteen kertaan. Tarkoitus oli varmaan laittaa siihen hänen veljensä, https://en.wikipedia.org/wiki/Tamerlan_Tsarnaev mutta silloin he eivät sopisi oikeastaan yksittäisen hullun listalle, niin kuin ei sovi Timothy McVeigh eikä Terry Nicholskaan sillä heitä on kaksi. Oikeastaan Oklahomassa oli kolmaskin aktivisti, jota kutsuttiin vain John Doe # 2 (kakkoseksi) eli Matti Meikäläiseksi. Hänestä tehtiin piirros jonkun silminnäkijän muistikuvan perusteella. (tarina löytyy varmaan netistä)

      http://www.auburn.edu/~vestmon/wanted.html (tätä miestä ei siis koskaan löydetty)

      Minä en nyt muista mikä tuon kuvan tekemisen taustalla oli. Kenen silminnäkijän muistikuva se oli.

      "Kes ol" on suomeksi "kuka oli". Kuka oli tai on Avo Piht. Häntäkään ei koskaan löydetty ainakaan Pihtiputaalta. Piht on suomeksi ainakin vyötärö eikä pihdit niin kuin luulsisi.

    • SurullistaTosiaan
    • LateLappajärveltä

      Terrorismi on kaikinpuolin sairasta. Siinä sinä Heikki olet oikeassa.

      Niiden yksilöiden joukosta, jotka kärsivät tietyistä "psykologisista häiriöistä", mielenterveys-haasteiden uskotaan altistavan heitä äärimmäisten ideologioiden innostamina tekemään yksinäisen suden terrorismin tapaisia tekoja. Miten he "radikalisoituvat" tekemään moisia tekoja voi johtua määrätynlaisista puheista ja kirjoituksista joilla heitä niihin manipuloidaan.

      Mitä tulee nykyterrorismin luonteeseen niin sitä kuvaisi osuvimmin stokaistisen terrorismin malli. Stokastinen terrorismi on viime aikainen termi, jolla kuvataan puhetta, jonka voidaan odottaa rohkaisevan terrorismiin stokastisina terroristisina toimina, jossa sana "stokastinen" kuvaa kohteiden satunnaisuutta. Jos ajatellaan terrorismia prosessina niin ennustettavuus milloin seuraava isku tapahtuu on täysin mahdotonta, ellei tyyli muutu maailmalla.

      Sana stokastinen tarkoittaa satunnaista. (Originally came from Greek στόχος (stókhos), meaning 'aim, guess'. > alunperin kreikaksi se tarkoitti aikomusta tai arvausta)
      Stokastisilla prosesseilla taas tarkoitetaan ajassa sattumanvaraisesti eteneviä todellisuuden prosesseja kuvaavia matemaattisia prosesseja. Usein kyseessä on pisteen satunnaisen liikkeen tutkiminen jossakin sopivassa koordinaatistossa.
      Emme me pysty tekemään mitään koordinaatistoa jossa terrori-isku olisi joku piste ja seuraisimme sen ilmaantumista johonkin kohteeseen tiettynä aikana.
      Mainitun tyyppisen ilmiön etenemistä ajan funktiona sanotaan stokastiseksi prosessiksi. Koska prosessin kulkuun liittyy satunnaisuutta, sitä tutkittaessa tarvitaan todennäköisyyslaskentaa.

      Sellaista terrorismin vastaista solua ei tule olemaan, jossa he ennakoisivat ja pystyisivät estämään nykyterrorismille tyypillisiä iskuja, jotka ovat aina tulleet täydellisinä yllätyksinä. Asenteet täytyy muuttua niin terroristien kuin heitä vastustavienkin henkilöiden leireissä.

    • PaavoPalkki

      "Sellaista terrorismin vastaista solua ei tule olemaan, jossa he ennakoisivat ja pystyisivät estämään nykyterrorismille tyypillisiä iskuja, jotka ovat aina tulleet täydellisinä yllätyksinä. Asenteet täytyy muuttua niin terroristien kuin heitä vastustavienkin henkilöiden leireissä. "

      Mitä tämä on suomeksi. Ennenvanhaan erotukseksi nykyterrorismista ainakin terroristijärjestöt ottivat vastuun teoistaan, vaikkeivät tekijöitä paljastaneetkaan. Nykyään tekijät tulevat yllätyksinä jopa niille järjestöille (Isis, al-Qaida), jotka sitten yrittävät ottaa vastuuta jonkun yksittäisen radikalisoituneen suden (lue hullun) tekosista. (Isis iskut lännessä ovat kaikki olleet false-flagejä)

      Asenteista ja niiden muuttamisista sen verran, että median olisi ainakin muutettava tapaa ja tyyliä, jolla se terrori-iskuja uutisoi. Ei pidä piiloihannoida niitä, jonka ainakin minä olen aistivinani monestakin iskusta mitä viimeisten vuosien aikana on tapahtunut.
      En tiedä mitä muut terrorismia tutkivat henkilöt ovat asiasta mieltä. Vaikka tekijät on luokiteltu psyykkisesti sairaiksi niin taustalla on aistittavavissa määrätynlainen ihailu, jota lehtiväki tekee olemalla ymmärtävällä kannalla iskun tekijää kohtaan muka. (ei hauku suoraan paskahousuksi)

      Minä luen itseni tutkijaksi. Halusittepa sitä tai ette. Ja ottaisin sellaisen asenteen noihin sekopäihin, jotka tappavat viattomia ulkopuolisia, että seuraava joka tuollaisen teon tekee, olisi luokiteltava raukkamaiseksi paskahousuksi ja pelkuriksi eikä laittaa valokuvia ja videoita tapahtumista edes nettiin. Tämä koskee varsinkin äärioikeistolaisia sekopäitä. Muslimi terrorismikin on äärioikeistolaisten tekemiä false flag iskuja.

    • MeikäPihtiUkki

      "Minä luen itseni tutkijaksi. Halusittepa sitä tai ette. Ja ottaisin sellaisen asenteen noihin sekopäihin, jotka tappavat viattomia ulkopuolisia, että seuraava joka tuollaisen teon tekee, olisi luokiteltava raukkamaiseksi paskahousuksi ja pelkuriksi eikä laittaa valokuvia ja videoita tapahtumista edes nettiin. Tämä koskee varsinkin äärioikeistolaisia sekopäitä. Muslimi terrorismikin on äärioikeistolaisten tekemiä false flag iskuja".

      En toisaalta tiedä kun syytän tässä äärioikestoa etteikö heidänkin tekosensa olisi samojen tyyppien tekemiä false flägejä kuin nuo islamistienkin false flag-iskut. Ensin iskee islam ja sitten kostaa oikeisto, jotta maltilliset (demarit, hohoomus ja kepu) sitten tulevat ja korjaavat potin ja jos nämä on kaikki niin sanottuja huijauksia (hoax) niin kuka tässä on se varsinainen "big brother" joka onkin se varsinainen terroristi, jonka terrorismi on sitä, että sillä on nykyaikaiset laitteet kyttäillä teidän kotijenne sisältöjä ja tapahtumia turvallisuuden , ettei nämä mielikuvitushahmot hyökkää sinne.

      Mielikuvitushahmoja ovat sekä Isis-hemmot ja muslimeja tappavat äärioikeistolaiset (Esim. Kanadassa The Soldiers of Odin). Ja loppujen lopuksi te olette niitä uhreja, kun valvojat tunkeutuvat koteihin ja muuhunkin yksityiselämäänne valvontalaitteillaan. Ehkä vielä pääsette pakoon, mutta kun tulette määrättyyn ikään, niin teidät sidotaan pakkopaidalla sänkyihinne ja eläkerahanne viedään hoitokustannuksien kattamisen nimikkeellä.

      HYVIÄ ELÄKEPÄIVIÄ VAAN TEILLE KAIKILLE SITÄ IKÄÄ LÄHESTYVILLE PIHTIPUTAAN MUMMOLLE. Tehkää vallankumous vanhainkoteja vastaan. Olen ottanut pullon Whiskyä!

    • Ihnettelijä

      Tosta jäi toi sana nimissä pois. Siis "terrorismi on sitä, että sillä on nykyaikaiset laitteet kyttäillä teidän kotienne sisältöjä ja tapahtumia turvallisuuden nimissä, ettei nämä mielikuvitushahmot hyökkää sinne".

      TURVALLISUUDEN NIMISSÄ VARKAAT ISKEVÄT KOTEIHINNE. pOLIISISTAKO ON TULLUT ROISTO VAI ONKO HEITÄKIN JUSETETTU JA MISSÄ ON SE SUURIN ROISTO.

    • HyvääYötä

      Ihnettelijä 27.3.2019 21:06
      Uusi

      Tosta jäi toi sana' nimissä' pois. Siis: "terrorismi on sitä, että sillä on nykyaikaiset laitteet kyttäillä teidän kotienne sisältöjä ja tapahtumia turvallisuuden nimissä, ettei nämä mielikuvitushahmot hyökkää sinne".

      TURVALLISUUDEN NIMISSÄ VARKAAT ISKEVÄT KOTEIHINNE. POLIISISTAKO ON TULLUT ROISTO VAI ONKO HEITÄKIN KUSETETTU JA MISSÄ ON SE SUURIN ROISTO.

      Nyt loppu kirjoittelu kun viina noussut liikaa päähän, mutta ei meikä kestä kertoa tätä ilman viinaa. On tämä sen verran hirveä asia.

    • EiTiedä

      Mitä tämä on suomeksi. Ennenvanhaan erotukseksi nykyterrorismista ainakin terroristijärjestöt ottivat vastuun teoistaan, vaikkeivät tekijöitä paljastaneetkaan.

      Niin mikä onkaan tai olikaan ennenvanhaan. En ottanut aihetta tähän siksi että löysin taas kirjoitus-virheen. Tai yhdyssana virheen. Ennen vanhaan kirjoitetaan erikseen. Määrittelisin ajan ennen vanhaan ajaksi ennen vuotta 1984. Kylmä sota alkoi tuolloin lämmetä. Mikä oli se käännekohta, on vaikea sanoa. Ehkä niitä oli monta. Mutta moni muistaa vielä Abu Nidalin ja Shakaalin Carlosin.

      Carlos joutui jälleen oikeuden eteen 7. marraskuuta 2011. Häntä syytettiin Ranskassa 1980-luvulla tapahtuneista pommi-iskuista, jotka vaativat 11 ihmisen hengen. Oikeudenkäyntiä ennen Carlos ei tunnustanut tehneensä näitä kyseisiä terrori-iskuja, vaikka kehui muutoin tappaneensa tuhansia ihmisiä erilaisissa terrori-iskuissa. Oikeudenkäynnissä Carlokselle vaadittiin elinkautista vankeutta. Oikeudenkäynti alkoi 7. marraskuuta ja loppui 15. joulukuuta. Carlos tuomittiin elinkautiseen vankeuteen. Carlos istuu parhaillaan tuomioitaan Clairvauxin vankilassa.

      Abu Nidal oli valtansa huipulla 1970- ja 1980-luvuilla Abu Nidalia eli "taistelun isää" pidettiin laajalti maailman vaarallisimpana terroristijohtajana.

      Uusi arabiterrorismi aalto alkoi pikkuhiljaa 1990-luvun alussa ja on nyt päättymässä kun Isis on häviämässä sodan Syyriassa ja Irakissa. Al-Qaida ja Isis iskut Lännessä ovat vähän niin ja näin. Ei niihin ole löytynyt mitään järjellisiä selityksiä ja niitä voitaisiin pitääkin nykyterrorismin alkuna, ellei Palmen murha ollut se ensimmäinen epämääräinen tapaus mistä kaikki alkoi. Ehkä kaikki alkoi jo aiemmin, mutta Palmen murha oli yksi etappi, mistä on hyvä lähteä tutkimaan nykyterrorismia.

      Al-Qaidan tuhoaminen loi Isis-järjestön. Tuleeko nyt Isisin tilalle joku muu järjestö ja jatkuuko äärioikeiston muslimeita kohtaan tekemät iskut ja ovatko ne johdettu jostain muualta mistä meille ei kerrota. Katsokaa kuvaa tarkkaan Tai näkeehän tuon jo jopa perssilmälläkin että feikkihän se on.

      https://www.theguardian.com/world/2011/may/02/osama-bin-laden-photo-fake

      Osama bin Laden ) (10. 3. 1957 Riad, Saudi-Arabia – 2. 5. 2011 Abbottabad, Pakistan) oli saudiarabialainen terroristi, terroristijärjestö al-Qaidan perustaja ja johtaja, joka tunnetaan syyskuun 11. päivän terroritekojen epäiltynä suunnittelijana.

      11. päivän iskujen lisäksi Osama bin Ladenia pidettiin vastuullisena vuonna 1998 tehdyistä pommi-iskusta Yhdysvaltain suurlähetystöihin Dar es Salaamissa ja Nairobissa, Hän itse ei osallistunut iskuihin ja osallistuikohan mihinkään. Hänen kuolemansakin herättää erimielisyyttä kun katsoo niitä kuvia mitä hänestä levitettiin kuoleman todistamiseksi.

      Politiikkaradio: Ovatko Orwellin opit blokattu tulevasta tiedustelulaista? (Qui bono?)

      29 min
      on 13.12.2017
      tillsvidare
      3644 lyssningar

      Lyssna

      Ministeriöt ovat saaneet valmiiksi muutokset tiedustelulakiin. Edelleen tiedustelulaki antaisi Suojelupoliisille suuret tiedusteluvaltuudet silloin, kun Suomen kansallinen turvallisuus on uhattuna. Lakivalmistelussa määritelmä "kansallisen turvallisuuden uhka" on kuitenkin osoittautunut ongelmalliseksi.

      Miten "kansallisen turvallisuuden uhka" määritellään? Onko nykyterrorismi riittävä peruste Suojelupoliisin uusille urkintaoikeuksille?

      Onko valvonnan valvonta, eli Suojelupoliisin laillisuusvalvonta ja parlamentaarinen valvonta, riittävän tiukkaa, jotta kansalaisten perusoikeudet eivät vaarannu? (Qui bono?)

      Nyt meille on kerrottu että uusi siviilitiedustelulaki on mennyt eduskunnassa läpi ilman äänestystä eli se on tullut voimaan kiireellisenä, vaikka minusta kiireelliseksi julistaminen vaatisi aina äänestämistä. Näin siitä ei ainakaan tullut vaaliteemaa, jos se on totta että meillä on nyt sitten uusi siviilitiedustelulaki, mitä se sitten pitääkään sisällään.

      • NäinOnNäkkileipä

        Mitä tämä on suomeksi. Ennen vanhaan erotukseksi nykyterrorismista ainakin terroristijärjestöt ottivat vastuun teoistaan, vaikkeivät tekijöitä paljastaneetkaan.

        Onko nykyterrorismi riittävä peruste Suojelupoliisin uusille urkintaoikeuksille?

        Terrorismille ei ole yleisesti hyväksyttyä määritelmää. Terrorismin määritelmästä ei ole päästy yksimielisyyteen esimerkiksi YK:ssa, ja monella maalla, kuten Yhdysvalloilla, on oma juridinen määritelmänsä terrorismista. (Heywood 2012, 292, Schinkel 2009, 177–182.) Schinkel kuvaa terrorismia prosessiksi, joka muodostuuperformatiivisesta väkivallasta: terroristien teoista ja valtion vastauksista siihen. Terrorismi on historiallisten kehityskulkujen summa eikä tyhjästä ilmestynyt, taustaton ilmiö.
        Terrorismi ei ole olemassa ilmiönä per se, vaan se muuttuu riippuen ajastaja paikasta (Schinkel 2009, 188, 194–195.) Terrorismin etymologia juontaa juurensa sanskriitin ja kreikan sanaan ”pelko”.
        Akateemikot ovat pyrkineet määrittelemään terrorismia monin tavoin (ks. Schinkel 2009, 179–182, Reuveny & Thompson 2010,1). Yhteistä määritelmille on ajatus jonkin yhteisön harjoittamasta väkivallasta tai sen uhasta jonkin ideologisen tai poliittisen päämäärän saavuttamiseksi tietyssä valtiossa.
        Terrorismi vastustaa olemassa olevaa hallintoa ja/tai yhteiskuntajärjestystä väkivaltaisin keinoin, eikä terrorismia nähdä legitiiminä poliittisena agitaationa. Terroristiset teot kohdistetaan symbolisesti merkittäviin kohteisiin tai ”suureen yleisöön”, eli muihin yhteiskunnan jäseniin.
        Terrorismin vaikuttavuus on sen psykologisessa ulottuvuudessa, kun iskujen sattumanvaraisuudella pyritään levittämään pelkoa kohteeksi joutumisesta. Terrorismi on asymmetrisessä voimasuhteessa olevan toimijan pyrkimys haastaa vahvemmassa asemassa oleva vastapuoli, ja terrorismia onkin kutsuttu ”heikkojen aseeksi”–terroristeilla ei usein ole materiaalisia tai muitakaan resursseja kohdata vastustajan, eli tietyn valtion asevoimia suoraan.
        Siksi terroristit kohdistavat iskunsa siviiliväestöön, ja tämän epäsuoran instrumentalismin kautta pyritään vaikuttamaan tosiasiallisen kohteen, eli valtion toimintaan. Oleellista on ymmärtää terrorismin äärimmäisen väkivallan ulottuvuus, kuten kyvykkyys itsemurhaiskuihin –tämä erottaa terrorismin muunlaisesta poliittisesta väkivallasta. (ks. esim. Edger et al. 2009,12,Heywood 2012, 292,Reuveny & William 2010, 1–2, Sandler 2011, 280 & Schinkel 2009, 179–182.)
        Terrorismia voidaan pitää asymmetrisenä sodankäyntinä: terroristit ovat epätasa-arvoisessa voima-asetelmassa valtion sotilaskoneistoa vastaan, joten he tähtäävät strategisiin kohteisiin heikentääkseen valtiota ja sen strategista ja operationaalista toimintakykyä. Näin terrori-iskuilla tavoitellaan strategista vaikutusta minimaalisella taktisella panostuksella.
        15(Butler & Gates2010,53–73, Moore 2015, 750–751, Reuveny & William 2010, 1).4Clausewitzin valtiollisen väkivallan monopolinajatusta mukaillenei-valtiollisten toimijoiden tekemä väkivalta on oikeudetonta, joten terrorismi tulkitaan rikolliseksi toiminnaksi(Reuveny & William 2010,1).'
        Yhteenvetona määrittelenterrorismin olevan ideologisesti motivoitunutta, ei vain puheen tasolle jäävää toimintaa, jossa käytetään äärimmäistä väkivaltaa tai sen uhkaa siviilejä ja/tai merkittäviä yhteiskunnallisia kohteita vastaan ja jolla pyritään vaikuttamaan tietyn valtion toimintaan.

        Tähän sanon vain sen verran että ei me tavalliset pulliaise voida olla tietoisia jostain jonkin maan milloinkin tekemistä iskuista joihinkin maihin niin mistä vitusta me voimme varautua johonkin saatanan terrrori-iskuihiin. Vaikka Tukholman rekan seinään ajoon ja Turun torin puukotuksiin.


    • Nekkunar

      Urkintaoikeus on oikeus urkkia. Kenellä on nyt oikeus urkkia ja miksi. Urkki Kekkonen tapettiin avaruusaseella niinkuin moni muu julkku. Viimeksi Nykänen ja Lindholm. Uskokaa tai älkää.

    • KyrpiIne

      Jaa. Tapettiinko ne?

    • SUPPOjaSEPPO

      Tukholman seinään ajo ja Turun torin puukotus oli Supon ja Säpon tilaamia juttuja jotta saisivat siviilitiedustelulait läpi Suomessa. Meni läpi Suomessa ilman äänestystä.
      Nyt noo kyrvät saa kurkkia vaikka teitin sähköposteja mielin määtin ilman omantunnontuskia ja mikä pahinta he voivat tuoda markkinoille uuden keksinnön, että nyt voidaan kurkkia jopa kenen tahansa koteja super valvontalaitteilla ilman mitään. Tähän on menty.

    • EiUskova

      Minä en vieläkään usko että se siviililaki meni läpi.

    • EiJumalautaSaatana

      Terrorismi ei ole olemassa ilmiönä per se, vaan se muuttuu riippuen ajasta ja paikasta (Schinkel 2009, 188, 194–195.) Terrorismin etymologia juontaa juurensa sanskriitin ja kreikan sanaan ”pelko”.

      Ei siis ilmiö PERSE. Vaikka perseestä onkin.

    • SenVarjolla

      Tuuvaan se SYYLLINEN sissään. Oikeiston (ääri) villitsijä numero uksi: Brenton Tarrant
      https://yle.fi/uutiset/3-10690311

      Uuven Seelqantin noskeija-ammuskelu. Mistä mies sai päähänsä alkaa ammuskelemaan ja juuri Uuvessa Seelantissa. Yksi jurnalisti esitti aatoksen että idea siihen voi olla ihan absurti ja irrationaalinen. Se voi olla vaikka kaupungin nimi. Tällä siis tarkoitettiin että miksi juuri tuolla.

      Mies oli kirjaillut aseeseensa eri nimiä erinäisten tapahtumien innostamana. Siellä on Tukholman kaljarekka iskua ja Qyebeckin moskeija isku. Oulun raiskauksetkin on mainittu motiiviksi.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Quebecin_isku_2017
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Tukholman_isku_2017
      https://twitter.com/_Rephl3x_/status/1106391933826416640/photo/1?ref_src=twsrc^tfw|twcamp^tweetembed|twterm^1106391933826416640&ref_url=https://www.narcity.com/news/new-zealand-shooter-inspired-by-canadian-mosque-shooter-alexandre-bissonette-in-todays-attack

      Hän kertoo saaneensa inspiraatiota norjalaisen joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin kirjoituksista. Hän sanoo myös saaneensa onspiraation Alexandre Bissonetteltä- New-zealand-shooter-inspired-by-canadian-mosque-shooter-alexandre-bissonette-' Tuo on selvästi nähtävissä, mutta se matkiko Pasilan poliisitalon terroristit Oklahoma Mutah-buildingin pommittajia on eri juttu sillä etsintäkuulutettuja miehiä ei olla saatu kiinni. Heistä tehtiin piirrokset (ei tiedä kuka teki)

      Ohuempi piirros muistutti hieman sitä Sanna taiteilijan (tecknerska) lyijykynä piirrosta ja lihavampi piirros muistutti jossain mielessä sitä John Doe N:o 2 tyyppiä.
      https://www.youtube.com/watch?v=KTO1MDQz-Rw
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Oklahoma_Cityn_pommi-isku
      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000284340.html
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Norjan_iskut_2011
      Noista iskuista voidaan olla mitä mieltä tahdotaan mutta minusta niissä on jonkinlainen jatkumo toinen toisilleen. Totta tosiaan > jatkumo. Mutta aina sanotaan että kaikki on ja ovat olleet vain yksittäistapauksia. Onko motiivi niiden takana (siis syy miksi niitä tehdään tässä linkissä tässä alla)

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Kommunistilait
      https://intermin.fi/artikkeli/-/asset_publisher/siviilitiedustelulaki-parantaisi-suomen-kansallista-turvallisuutta
      https://intermin.fi/ajankohtaista/blogi/-/blogs/kybertiedustelun-torjunta-on-kansallinen-sokea-piste
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Tasavallan_suojelulaki

      Niin tämä Tasavallan suojelulaki oli ensin ja se muuttu tai oli välissä kommunistilain nimellä tai liittyi siihen. Laki oli ensin voimassa vuoden 1942 loppuun. Sitä jatkettiin kuitenkin yhteensä neljä kertaa (1942, 1944, 1945 ja 1946), niin että se oli voimassa aina vuoteen 1947. Lain voimassaolo päättyi Pariisin rauhansopimuksen allekirjoituksen jälkeen. Nyt siviilitiedustelulakia ei kiellä kukaan ja se kohdistuu muihinkin kuin vain kommunisteihin nykyään.

      Nyt kun kommunistejä ei enää ole (paitsi jossain) niin siviilitiedustelu tähtää ääsioikeiston ja SoO:n urkintaan. Kanadaankin on perustettu solu ja se mainittiinkin Quebeckin moskeija ammuskelun yhteydessä ja nyt ne iski Soinin kimppuun. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15599612/timo-soini-loylytti-odinin-pullamossopoikaa!

      Joku sanoi että se oli Soinin tilaama false flag isku. Outoahan toi toisaalta oli ja iskijä ei kuulema olekaan aito Odiini. Tyo ainakin edistää Odiinien salavalvontaa. Siihenhän laki tähtäsikin. Ainoa vaan että siinä kytätään muitakin sen varjolla.

      • KöyhäLaulaja

        SS muodostettiin SA:n riveistä kesällä 1925 Adolf Hitlerin henkivartiokaartiksi. Järjestö aloitti varsinaisen kehittymisensä Hitlerin nimitettyä sen johtoon Heinrich Himmlerin vuonna 1929. Joukon vahvuus oli tuolloin 280 miestä

        Soldiers of Odinia ei voi verrata SS-joukkoihin edes sen alkuaikoina. Meillä on nyt nationalistinen puolue jakaantunut kahtia mutta niin se jakaantui Saksassakin ja Hitler teki heistä lopun niin kuin se teki lopun muistakin puolueista. Turha pelotella että Suomen kansallismielisten johtajat voisivat tehdä saman vaikka saisivatkin uuden 'jytkyn' eli murskavoiton vaaleissa.

        Natsihallinnon propagandassa SS-joukot esitettiin erityisen kurinalaisina eliittisotilaina ja joukkojen motto oli ”Uskollisuus on kunniani” (Meine Ehre heißt Treue). Toisessa maailmansodassa SS:n rintamajoukot, Waffen-SS, sotivat Wehrmachtin rinnalla. Monet Waffen-SS-yksiköistä olivat eliittiyksiköitä, jotka saivat parhaan ja uusimman aseistuksen. Waffen-SS värväsi myös ulkomaalaisia vapaaehtoisia. Esimerkiksi Suomesta lähti noin 1 200 miestä palvelemaan Waffen-SS-joukoissa. (Suomessa oli siis "kunnon" natseja sodan aikaan)

        Soldiers of Odinin perustaja ja johtaja Mika Ranta on myös Suomen vastarintaliikkeen kannattajajäsen. Ranta sanoi sanomalehtihaastattelussa, että Suomen vastarintaliike ja Odinin soturit ovat eri joukkoa. Ranta ei myöskään omien sanojensa mukaan jakanut kovin aktiivisesti SVL:n materiaalia eikä värvännyt uusia jäseniä

        Soldiers of Odin on kuitenkin julkaissut esittelyvideon, jossa näkyy myös Vastarintaliikkeen tunnus. Lisäksi Soldiers of Odinin jäseniä osallistui Suomen Vastarintaliikkeen järjestämään mielenosoituksiin Tampereella lokakuussa 2017, sekä myöhemmin saman vuoden itsenäisyyspäivänä Helsingissä
        (Suomessa on ollut natseja ihan virallisestikin, vaikka mitään natsipuoluetta meillä ei kai varsinaisesti ole ollut koskaan) Soinihan ei enää ole Suomen kansallisen puolueen johtaja. Perustuslaillisten ideologianhan katsotaan olevan alkujaan pienviljelijöiden puolue joka erosi Vennamon johdolla silloisesta Keskustapuolueesta eli Maalaisliitosta.

        Suomen Maaseudun Puolue (lyhenne SMP) oli suomalainen keskustapopulistinen puolue, joka henkilöityi pitkälti johtajaansa Veikko Vennamoon.
        SMP:n pitkä oppositiokausi päättyi 1983, kun Neuvostoliiton äärioikeistolaisena pitämä puolue hyväksyttiin neuvotteluissa Sorsan IV hallitukseen

        Monet kansallismielisiksi itsensä määritelleet äärioikeistolaiset ryhmittymät ovat myöhemmin koettaneet ratsastaa Veikko Vennamon imagolla. Tällainen oli esimerkiksi vuosina 2002–2003 toiminut Väinö Kuisman perustama Suomi nousee – kansa yhdistyy, joka sanoi olevansa työläisten ja vähäosaisten asialla, kuten aikanaan Vennamokin. Samaa yritti Matti Järviharju johtamallaan Isänmaallisella Kansanliikkeellä.

        Perussuomalaisiin syntyi vaalikauden 2003–2007 aikana aatteellinen ristiriita. Toisaalta puolue halusi Timo Soinin johdolla olla 2000-luvun SMP, mutta selvitäkseen hengissä se joutui samalla keräämään kannatusta sameista vesistä. Kun puolueen kannatus alkoi toden teolla kasvaa vaalikaudella 2007–2011, ei tästäkään osasta kannatusta haluttu luopua. Vuoden 2011 vaalivoiton jälkeen Perussuomalaisten sisälle muodostui voimakkaasti maahanmuuttovastaiseksi leimautunut ryhmittymä, jonka johtohahmoksi tuli helsinkiläinen filosofian tohtori Jussi Halla-aho. Aiemmin SMP:ssa toimineen kansanedustaja Kimmo Kivelän mukaan Perussuomalaisten uudella sukupolvella ei enää ole kosketuspintaa vanhaan SMP-aikaan. Timo Soinin jätettyä puheenjohtajuuden kesän 2017 puoluekokouksessa Halla-ahon siipi miehitti kaikki Perussuomalaisten johtopaikat, ja Soinin kannattajat järjestäytyivät uudeksi puolueeksi nimellä Sininen tulevaisuus.

        Onko jollain maalla jokin tulevaisuus. Eikö se ole niillä ihmisillä, jotka sitä maata asustavat, se tulevaisuus. Onko pakko äänestää ja jos olisi niin voittehan te piirtää kirkkoveneen siihen vaalikuponkiin. Mitä ajatusmaailmaa kirkkoveneläiset edustaa ja mitä edustaa Aku Ankan edustajat. Meille eläkeläisille ehdotetaan sadan euron korotusta eläkkeisiin kahden tai kolmen vuoden aikana. Tietääkö ehdokkaat että eläkeläinen ei saa kelasta mitään jos asuu liian kalliisti. Moni eläkeläinen tai sanotaan melkein kaikki ovat jääneet asumaan aloilleen päästyään eläkkeelle. Moni asuu kaksiossa joka on liian kallis yksinasuvalle sanoo Kela. Täytyisi muuttaa yksiöön ja jäädä sinne kyhjöttämään ja odottamaan kuolemaa joka saattaa tulla ellei nyt nälän muodossa niin tylsistymisen muodossa ennen pitkään. Ja kun alat näyttämään muumiolta niin sinut viedään jonnekin ulkomaisten omistamaan dumppauslaitokseen ja sidotaan sänkyyn ja joko xxxxxxx tulee työntämään letkulla ruokaa sisuksiisi. Ketä tossa sitten äänestäisit. Yks lupaa kolmea hyvää ja toinen neljää ja kun vaalit on ohi niin kyllä ne hyvät on visusti unohdettu.

        Suomessa on kauhea määrä köyhiä ihmisiä. Me emme ole mikään länsimainen hyvinvointivaltio. Me olemme ryysyköyhällistövaltio ja köyhyys senkun lisääntyy.


    • Kukavalvoovalvojia

      Vai oliko se tämä mitä ei haluta kansan tietävän ja sitten poistettiin koko viesti. Toisaalta jos tietäisimme mistä ei saa puhua niin siitähän sitten puhuttaisiin.

      Supo puhuu aina että heillä on noin kolmisensataa ihmistä joita he seurailevat salaa esim. kuuntelemalla ja urkkimalla ja tiirailemalla salaa uudenaikaisilla laitteilla jotka läpäisevät seinät ja katot. Moni elektrooninen laite voi toimia kamerana ja mikkinä. Näitä Odiinejako Supo seuraa? Ei meillä mitään Isisläisiä maassamme niin paljoa ole. Vai seuraako Supo ketä tahtoo. Vaikka sinua kun sinulla on niin sievä... jätän sanomatta. (tämä siis koskee naisia)

      • jätä_jo_rauhaan_seko

        Ihan älyttömän mielenkiintoista. Olin hetken siinä uskossa, että tämä oli tärkeintä mitä olen ikinä lukenut. Google kääntäjä vei kuitenkin tällä voiton:

        Tämä Js on digitaalinen kopio kirjasta, jota Google tarkistaa huolellisesti projektin pari
        Tein woildin kirjoja verkossa.

        [Olen nauttinut pitkäaikaisesta Joy Ihe copyrighlistä, ja sinä varaat julkista doniainia. Julkinen verkkotunnus Ihone ei koskaan ollut sibiuK
        lo Tekijänoikeudet tai lailliset copyrighl-lennot ovat vanhentuneet. Whelher-kirja on yleisessä käytössä, joten se voi vaihdella maakohtaisesti. Julkisen sektorin kirjat
        ovat meidän menneisyytemme, jotka edustavat ei weallh oFhislorya. cuUuie ja tietämys thal usein löytyy.

        Mai'ks, nolations ja muut alkuperäiset vapaaehtoiset marginaalit haluavat ilmestyä Ihis Lile -lehdessä - muistutus tämän kirjan pitkästä ilosta Ihestä
        julkaisija Iibrai7: lle ja lineaarisesti.

        Käyttö gtiidelmes

        Google on ylpeä siitä, että yhteistyökumppani wilh libraiies lo digilize julkinen maalaus ja tehdä Ihem laajalti saatavilla. Julkisen sektorin kirjat kuuluvat sinulle
        olemme julkisia, ja olemme meiely Iheir cuslodians. Neverlheless. Tämä työ on kallista. niin, jotta voisimme tarjota Ihis-resurssia. meillä on arkkia hihat lo
        ennaltaehkäisy kaupallisten sotilaiden väärinkäytöksillä, LucludLug placitig lechnicaJ resliikoituu aulonialed quefyingissä.
        Kysymme myös:

        Tee iwn-commenia! Jos et löydä sivustoja, olemme suunnitelleet Google-teoshaun yksilöiden käyttöön. ja me pyydämme Ihalia käyttämään Ihese-tiedostoja
        henkilökohtaisiin, ei-kaupallisiin tarkoituksiin.


    • SetsuuriToimii

      Ettet nyt vaan sotke Odiineja vastarintaliikkeeseen. (vihtatissibutiik) Sinnehän on tehty tietomurtoja ja sitä seurataan.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_vastarintaliike

      Järjestön verkkosivuston tietomurron seurauksena lokakuussa 2011 vuoti julkisuuteen joukko sen jäsenhakemuksia. Joukossa oli perussuomalaisten kansanedustaja Juxx Exxxlan avustajan Uxxx Pxxxxlon hakemus.

      Olen sensuroinut nimet.

      • nyt-en-tunne

        Kuka on Juxx Exxxla?? Kuulostaa jonkun bensafirman pomolta.


      • KukaoliSmallhaussen

      • Kakskaksyheksänkymmentä

        Kohta poliisi saa tehtyä kuvia vaikka perskarvasta jonka se löytää rikospaikalta. Tai jos olet koskettanut jotain esinettä tai vaikka vaatekappaleesta jota olet käyttänyt tai tarttunut toisen raiveliin (tai en minä tiedä - täytyy lukea toi artikkeli) Sääli ettei se ole suomeksi sillä moni jättää sen sen takia lukematta.

        https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/ny-dna-teknik-ska-hjalpa-polisen-genom-att-skapa-bilder-pa-ansikten

        Poliisin unelma: Pian ulkonäkö voidaan paljastaa DNA-analyysillä

        Tutkijat ympäri maailmaa työskentelevät nyt innokkaasti tuottamaan DNA-menetelmiä, jotka voivat luoda kuvia ihmisten ulkonäöstä niiden DNA: n perusteella. Tämän pitäisi auttaa tunnistamaan ruumiita (kroppar), mutta ehkä ensisijaisesti auttamaan poliisia ottamaan kiinni rikoksentekijöitä.

        https://www.svd.se/dna-bilder-kritiseras--men-alternativet-forradiskt
        DNA-kuvia kritisoidaan - mutta vaihtoehto on petollinen. (förrädiskt)
        Noita kuvia ei verrata keskenään vaan toinen on tehty Dna:sta otetun näytteen pohjalta. Tuon toisen taas tekivät saksalaiset expertit Sanna Törnemansin piirustuksen pohjalta tietokoneella.
        Lehtiin tuli vain toi saksalaisten experttien tekemä kuva joka jäi ekämään ihmisten mielii ja ehkä vieläkin sitä pidetään Palmen murhaajana.

        http://palmemordet.eu/palmemordet/vem-sag-teknaren-sanne-t/
        Palmen murhaaja ei jättänyt dna:ta jälkeensä eikä kukaan muista miltä hän näytti. Ei edes rouva Palme joka kuoli juuri syksyllä.

        https://www.youtube.com/watch?v=bJQeRUvqdHk
        Kohdasta 10:11 eteenpäin näette saksalaiset expertit jotka tekivät sen haamukuvan Sanna Törnemanin piirustuksen pohjalta. Siitä kuvasta tuli se kuuluisa haamukuva.

        https://fr.wikipedia.org/wiki/Roger_Dambron

        Monilla ihmisillä on väitetty olevan valokuvamuisti, mutta tähän mennessä juuri yhtään luotettavaa koetta aiheesta ei ole tehty. Väitetään, että sitä esiintyy erityisesti eritasoisilla autismin kirjoon kuuluvilla, kuten Asperger-syndroomaisilla. Valokuvamuisti sotketaan yleisesti eideettiseen muistiin, mutta ne ovat eri asioita

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Eideettinen_muisti

        Palmen murhaaja ei jättänyt dna:ta jälkeensä eikä kukaan muista miltä hän näytti. Ei edes rouva Palme joka kuoli juuri syksyllä. Ne kuvat joita murhaajasta levitettiin mediassa eivät esitä murhaajaa vaan ne esittävät kaveria jota media on kiusannut nyt jo yli ties kuinka monta vuotta.


    • AdolfLemponen

      "Suomessa on kauhea määrä köyhiä ihmisiä. Me emme ole mikään länsimainen hyvinvointivaltio. Me olemme ryysyköyhällistövaltio ja köyhyys senkun lisääntyy" (minulla henkinen sellainen)

      Kuka keksi leipäjonot? Onko tämä suomalainen ilmiö? Eikö se ruoka mitä sieltä saa ole aikaslailla yksipuolista. Mikä ajaa ihmisen jonottamaan ruokaa hyvinvointivaltiossa, kun muualla Euroopassa tuollaisia jonoja ei ole. Tai minä en ainakaan ole nähnyt sellaisia ja aikas paljonkin olen reissaillut ympäriinsä. Jenkeissä kuulema on köyhiä jopa kaduilla ja kuulema, kun Unkarista tuli kapitalistinen maa, niin sinnekin ilmestui köyjiä kaduille ja jotkut jopa kuolivat kylmyyteen. Mikä tekee köyhien auttamisesta niin vaikeaa. Köyhä laittaa rahansa alkoholiin ja tupakkaan. Eikö sellaista voitaisi järjestää niin, että niistä riippuvaisille jaettaisi ilmaista viinaa ja tupakkaa, niin rahaa säästyisi muualle. Huumeriippuvaisten eteen tehdään kaikenlaista, mutta juoppojen eteen ei tehdä oikeastaan mitään. Tarkoitan kunnon rapajuoppojen, jotka jatkavat juomista, vaikka ovat käyneet vaikka millaiset hoidot läpi. Näiden juoppojen eteen ei tehdä mitään. Tissuttelijat pääsevät AA-kerhoihin ja katkaisulaitoksiin, mutta kunnon juoppo ei pääse mihinkään. Ei eteen eikä taaksepäim tarinassaan, joka lertoo liiterin poltosta (Tuhkasen lato) ja glyseriinin juo... eiku Palmen murhasta.

      Noista vaalihömppäpuheista joita tulevat pääministerimme pitävät kannattelijoilleen televisiossa, tulee minulle mieleen matkasaarnaaja Lempinen. Moni varmaan muistaa hänet, mutta muistin virkistämiseksi laitetaan se tähän niin saamme nauttia hienosta näyttelijä suorituksesta. Moni pääministeri ehdokas (uus-Kekkonen) jolla tulee olemaan enemmät valtaa kuin itse presidentillä. Voi jopa hajottaa hallituksen ilman eduskunnan lupaa. Pitäiskö pääministerin valtuuksia rajoittaa?

      Kas tässä. Hyvää videon katselu hetkeä!
      https://www.youtube.com/watch?v=16hdjyP4Zjc

      Pihtiputaan naapurikunnan naapurikunta on Ylivieska. Kuka muistaa vielä sen "ladon" poltamisen. Näitä "latoja" on pienen ajan sisään poltettu Suomessa näyttävästi ainakin neljä. Eikä asialla ole olleet islamiterroristit vaan ihan tavalliset Matti Meikäläiset ja motiivikin ollut tuiki tavallinen. Perhesyyt! Niin ne oli perhesyyt Niskasen poliisien ammuskelussakin ja Utrechtin tapauksessa.

      https://www.youtube.com/watch?v=OSojyujf4rg

      Jos jollekulle teistä "te samplarin ajatusrikolliset" tulee mieleen jokin muu motiivi kuten vaikka "vakuutuspetos" niin poistakaa heti sellainen ajatus mielistänne. Vakuutus ei voi korvata millään sellaista historiallisesti ja sivistyksellisesti erityisen arvokasta esinettä kuin esimerkiksi alttari-taulu. Seuraavassa "liiterin" poltossa oltiinkin jo viisaampia ja siirrettiin taulu supermiehen voimilla talteen ennen kuin ehti palaa.

      Seurakunta ei vaatinut syytetyltä korvauksia. Oikeus ei tästä syystä ottanut kantaa siihen, miten suuret euromääräiset taloudelliset vahingot tulipalo aiheutti kirkolle ja irtaimistolle.

      ”Yksistään rakennuksen ja sen sisällä olleen irtaimiston ikään nähden selvänä on pidettävä sitäkin, että kirkko ja ainakin osa sen sisällä olleesta irtaimistosta on ollut myös historiallisesti ja sivistyksellisesti erityisen arvokasta omaisuutta”, oikeus tyytyi toteamaan.

      Ylivieskan kirkko oli rakennettu vuonna 1786. Palaneen kirkon viereen kirkkopuistoon rakennetaan uusi kirkko. Sitä koskeva arkkitehtikilpailu alkaa helmikuussa.

      Kirkon työntekijät ovat olleet tyytymättömlä työpaikkansa työolosuhteisiin (kylmä ja vetoisa) ja siksi ottavatkin ilolla vastaan uuden rakennuksen, vaikkei tuo niin historiallisesti arvokas olisikaan. Isis aikoinaan harrasti kulttuurillisesti arvokkaiden rakennusten tai raunioiden tehoamisia.

      Toukokuussa 2015 ääri-islamistinen Isis valtasi Palmyran ja tuhosi elokuussa 2015 siellä sijaitsevan muinaisen Baalshaminin temppelin ja oli tuhonnut jo aiemmin muita kaupungin rakennuksia ja taideaarteita. (Palmyrasta ei saa assosioida Palmea vaikka nykyterrori onkin irrationaalista)

    • MunamiesMinamuos
    • OikeanlaistaKemiaax

      Ei jumalauta. Homma voi lähteä käsistä!

    • PalataanAstialle

      Kukavalvoovalvojia
      29.3.2019 15:19

      Vai oliko se tämä mitä ei haluta kansan tietävän ja sitten poistettiin koko viesti. Toisaalta jos tietäisimme mistä ei saa puhua niin siitähän sitten puhuttaisiin.

      Supo puhuu aina että heillä on noin kolmisensataa ihmistä joita he seurailevat salaa esim. kuuntelemalla ja urkkimalla ja tiirailemalla salaa uudenaikaisilla laitteilla jotka läpäisevät seinät ja katot. Moni elektrooninen laite voi toimia kamerana ja mikkinä. Näitä Odiinejako Supo seuraa? Ei meillä mitään Isisläisiä maassamme niin paljoa ole. Vai seuraako Supo ketä tahtoo. Vaikka sinua kun sinulla on niin sievä... jätän sanomatta. (tämä siis koskee naisia)

      Supo: Suomessa useita radikaaleja islamistisia verkostoja – ”Osa ryhmistä on hyvin järjestelmällisiä” https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006054539.html

      IS kertoi viikonloppuna, miten Itä-Helsingissä vaikuttaa radikaalin islamin tulkintaa noudattava verkosto. Keskeisessä roolissa on muslimiksi kääntynyt kantasuomalainen nainen Fatima (nimi muutettu). Verkostot ovat harjoittaneet muun muassa värväystoimintaa. Suomesta on lähdetty Syyriaan, ääri-islamistisen Isis-järjestön hallitsemalle alueelle.

      Suojelupoliisin mukaan on ennenaikaista sanoa, että Isis olisi kukistunut. Todennäköistä on, että toiminta järjestyy jollain tavalla uudelleen. Ideologia ei ole Supon mukaan sidoksissa kalifaatin olemassaoloon.

      Isis oli ensimmäinen radikaali-islamistinen terroristijärjestö, joka onnistui houkuttelemaan suuren joukon naisia eri puolilta maailmaa matkustamaan järjestön hallitsemalle alueelle.
      Sen vuoksi tilanne on kaikille uusi ja arvaamaton. Ja uhkaavaksi koettu.
      Vaikka Isis-naisten pääasiallinen rooli oli kodinhoito ja lasten kasvatus, heillä on havaittu kiinnostusta myös muihin tehtäviin, kuten hoivatyöhön, propagandan tuottamiseen ja aseellisiin tehtäviin.

      Ideologia ei ole Supon mukaan sidoksissa kalifaatin olemassaoloon. Mitä ideologioita tai ihmisiä joilla on jokin ideologia niin Supo vakoilee. Isisläiset taistelevat siis kalifaatin puolesta ja nyt jos ja kun kalifaatti häviää sodan niin ideologia ei häviä. Kohdistuuku tuo ideologia kaikkia suomalaisia vastaan vaiko vain niitä suomalaisia vastaan, jotka vastustavat jopa aseellisesti tai terrorin keinoin muslimeja huolimatta siitä ovatko nuo isisläisiä vai ihan tavallisia muslimeja. Keitä puolueita Supo salakuuntelee nyt kun heillä on tuo siviilitiedustelulaki joka meni kiireellisenä läpi eduskunnassa ilman äänestystä eikä siitä siten saatu vaaliteemaa.

      Maahanmuutosta tuli vaaliteema ja ilmastonmuutoksesta jota hallitukset eivät voi radikaalisesti ratkaista. Kukaan ei puhu siviilitiedustelusta ja eläkeläisten köydyttänisestä. Ks. mamut maittain.

      Maahanmuuttajaryhmät joista yli 5 000: (Luvut perustuvat kansalaisuuteen, syntymämaahaan ja syntyperään. Mukana sekä Tilastokeskuksen että YK:n lukuja)

      Venäjä 1,52 prosenttia (83 675)
      Viro 0,95 prosenttia (52 424)
      Ruotsi 0,77 prosenttia (42 210)
      Irak 0,60 prosenttia (32 778)
      Somalia 0,36 prosenttia (19 807)
      Jugoslavia 0,22 prosenttia (12 229)
      Kiina 0,21 prosenttia (11 814)
      Thaimaa 0,21 prosenttia (11 553)
      Vietnam 0,20 prosenttia (10 817)
      Pohjois-Makedonia 0,16 prosenttia (8 963)
      Turkki 0,16 prosenttia (8 930)
      Afganistan 0,16 prosenttia (8 918)
      Saksa 0,15 prosenttia (8 434)
      Iran 0,15 prosenttia (8 114)
      Iso-Britannia 0,13 prosenttia (7 055)
      Intia 0,13 prosenttia (7 010)
      Syyria 0,11 prosenttia (6 232)
      Yhdysvallat 0,11 prosenttia (5 951)
      Puola 0,10 prosenttia (5 180)

      Kantaväestöstä erottuvia maahanmuuttajia katukuvassa on reilusti alle puolet kaikista mamuista, mutta se ei ole muista maista poikkeavaa sillä turismikin on lisääntynyt niin, että katukuva on hyvinkin monikulttuurinen ainakin isoimmissa kaupungeissa, joten jos alat huutelemaan heille kadulla niin sinut kotjataan säilöön aika pian. Jos käyt vielä niiden kimppuun ajamalla autoa tai muulla tavoin (ampumalla, puukottamalla tai räjähtein) niin joudut vankilaan ajaksi, joka sitten sinulle määrätään tekosi vakavuudesta riippuen. Voitaisi tehdä lista noin käyttäytyneistä "susista".
      Noita susia on sekä muslimeissa kuin heitävastustavienkin leireissä. Niissä kuolee aina sivullisia.

      Kun tuo lista tehdään niin nähtäisi kuinka moni noista iskuista on oikeasti tapahtunut ja kuinka moni niistä on huijausta eli niissä on ollut mukana ns. kriisinäyttelijät.
      Palmen murhan lavastuksessa mukana olleet olivat kaikki näyttelijöitä vaikka eivät siihen koulutusta olleetkaan saaneet, paitsi Christer Pettersson, joka oli käynyt vuoden teatterikoulua kunne sai lemput huumeiden käytön takia. Alkoiko tämänlainen terrori Palmen murhasta on vielä paljastamatta, mutta tulemme siihen vielä.

    • HelppoaEiOle

      En minä puolusta ketään uskonnosta seonneita ihmisiä olivatpa he mitä uskoa tahansa edustavia ja kannattavia ihmisiä. Minua ihmetyttää kun puhutaan turvallisuusuhkista, niin kenelle he ovat uhka.

      Katuväkivalta on aina uhka ulkopuolisille, mutta eiköhän sitä ylläpidä ihmiset joille tappeleminen on sairas harrastus. Keitä siis ovat terrorismin torjunnan kammalta ne kohdehenkilöt joitahalutaan seurata.
      Et ole terroristi jos vain ajat ihmisten päälle eikä sinulla ole mitään selitystä teollesi ja ellet huuda jotain. Vaikka "Allahu äkbäär", mikä oli muslimien keskuudessa suosittu iskulause. Jollet huuda mitään niin sinut luokitellaan hulluksi tai jos ihmisten tappamiselle sinulla ei ole mitään järjellistä selitystä niin hullujen huoneelle matkasi käy ja sieltä ei kai ole paluuta siviiliin vaikka kuinka käyttäytyisit kunnolla. Sinulla siis pitää olla motiivi kun teet murhan. Muutoin se ei ole murha vaan tappo, josta kai saa pienemmän tuomion paitsi tietenkinjos sinua ei tuomita hullujenhuoneeseen. Jos motiivisi on terroristinen niin sinut luokitellaan terroristiksi. Nykyterrorismista on tullut sellaista ettei kukaan kuuluenään varsinaisiin terroristijärjestöihin vaan tekijät tekevät iskuja omiin nimiinsä kun ovat radikalisoituneet tarpeeksi ja tekevät jonkinlaisen julistuksen. Se on kyllä kuitenkin harvinaisempaa ja niitä ovatkin tehneet vain islamisvastaiset terroristit. Muslimeille on riittänyt vain kun huudat "Allahu äkbääriä" riehuessasi puukon tai auton tai räjähteittesi tai aseesi kanssa.
      Ennen vanhaan terroristit kaappasivat lentokoneita ja sen sellaista ja heillä oli jokin vaatimus, vaikka esim. kavereidensa vapauttaminen vankiloista. Nyt vain sohitaan sinne tänne ja saatetaan jättää jokin julkilausuma, jota tutkittaessa se paljastuu sekopäiseksi kirjoittelemiseksi.

      Minkälainen turvallisuusuhka verkostot ovat?
      – Suojelupoliisilla on hyvä tilannekuva Suomessa vaikuttavista radikaaliverkostoista. Supo tekee terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden seurannassa tiivistä yhteistyötä muiden poliisiyksiköiden kanssa.

      http://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/160777

      Katsauksessa esitellään väkivaltaisten ääriryhmien toimintaa Suomessa vuonna 2017 sekä tarkastellaan naisten ja lasten tilannetta ja asemaa radikaali-islamistisissa terroristijärjestöissä. Daesh on ensimmäinen radikaali-islamistinen terroristijärjestö, joka on onnistunut houkuttelemaan suuren joukon naisia matkustamaan järjestön hallitsemalle alueelle. Naisten mukana on matkustanut lapsia ja alueella on myös syntynyt lapsia Euroopasta lähteneisiin perheisiin. Kaikki lapset ovat uhreja mutta osa heistä voi muodostaa myös turvallisuusuhkan.

      Palmen murhaan ei olla löydetty motiivia kun ei olla löydetty ampujaakaan. Mutta miten motiivi voisi löytyä jos koko murhaa ei olla edes tehty. Kirjoitin siitä poistetussa kejussa josta aion poimia todisteet myöhemmin. Sillekin täytyy löytyä motiivi miksi murha on huijaus (hoax)

    • UuSeelanninKartta

      HelppoaEiOle
      31.3.2019 23:56

      Nykyterrorismista on tullut sellaista ettei kukaan kuulu enään varsinaisiin terroristijärjestöihin vaan tekijät tekevät iskuja omiin nimiinsä kun ovat radikalisoituneet tarpeeksi ja tekevät jonkinlaisen julistuksen. Se on kyllä kuitenkin harvinaisempaa ja niitä ovatkin tehneet vain islamismia vastustavat terroristit.

      Hän (Uuden Seelannin ampuja) kertoo saaneensa inspiraatiota norjalaisen joukkomurhaajan Anders Behring Breivikin kirjoituksista. Hän sanoo myös saaneensa inspiraation Alexandre Bissonetteltä.

      Maanantai 4.3.2019 -Nurmijärven Persujen valtuustoryhmän puheenjohtaja Maiju Tapiolinna: "Oli kyseessä ihan minkä tahansa uskontokunnan edustajan kylmäverinen tappaminen, niin se on jyrkästi tuomittavaa. Jokaisen elämä on arvokas, eikä kukaan meistä voi päättää sitä, minne syntyy ja milloin. Tällaisiin sekopäisiin tappamisiin ei kannata sotkea minkäänmoista maahanmuuttopolitiikkaa. Hulluja on aina ollut ja tulee aina olemaan. Tässäkään tapauksessa tekijä ei ollut viranomaisten tarkkailulistalla, jotta teko olisi ollut edes teoriassa estettävissä."

      Minkälainen turvallisuusuhka verkostot ovat? (ketä pitäisi kytätä kun iskujen tekijät eivät oikein koskaan ole olleet viranomaisten tarkkailulistalla)
      – Suojelupoliisilla on hyvä tilannekuva Suomessa vaikuttavista radikaaliverkostoista. Supo tekee terrorismin torjunnan kohdehenkilöiden seurannassa tiivistä yhteistyötä muiden poliisiyksiköiden kanssa. (kyttääkö Supo vain islamisti muijien "perään" ja todelliset roistot liikkuvat vapaana)

      Aatu aikoinaan masinoi hieman isomman "liiterin" polton ja syylliseksi julistettiin yksittäinen hullu. Tai eihän häntä varsinaisesti hulluksi julistettu mutta poliittisesti vaarallisena miestä kuitenkin pidettiin. https://en.wikipedia.org/wiki/Reichstag_fire (hae listasta kieli suomi)

      Marinus van der Lubbe (13. tammikuuta 1909 Leiden, Alankomaat – 10. tammikuuta 1934 Leipzig, Saksa) oli alankomaalainen kommunisti, jota syytettiin helmikuussa 1933 tapahtuneesta Saksan valtiopäivätalon tuhopoltosta. Hänet todettiin syylliseksi ja teloitettiin. Tapaus on kuitenkin säilynyt kiisteltynä tähän päivään asti. https://fi.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe

      -Kyllä sitä joutuu niin noloon asemaan, kun joutuu tuttujen miesten silmien alla puolustammaa tuonlaista hunsvottia.

      Hän oli ruumiinrakenteeltaan lihaksikas ja roteva, minkä takia hänen ystävänsä kutsuivat häntä tunnetun nyrkkeilijän Jack Dempseyn mukaan ”Dempseyksi”. Valmistuttuaan van der Lubbe työskenteli rakennustyömailla muurarina. (ei vapaamuurarina kuitenkaan niin kuin Breivik) Nyrkkeilyteema toistuu vielä. Pitäkää mielessä.

      Hän oli kai ensimmäinen ns patsy (syntipukki) historiassa. Onko hän ollut myös mallina ja esikuvana muille tuleville Patsyille maailmassa. Niitä nyt tulee ainakin heti Lee Harvey Oswald mieleen ja sitten Palme jutussa ainakin Victor Gunnarsson ja Christer Pettersson. Mutta lippalakista tulee ainakin minulle mieleen Harold Israel, joka on esimerkki syyttömästä miehestä joka ensin tuomittiin tai yritettiin tuomita rikoksesta jonka oli jo myöntänyt paineen alla ja sittemmin vapautettiin. Vähän niin kuin Christer Pettersson. https://en.wikipedia.org/wiki/Harold_Israel

      Maiju Tapiolinna kirjoittaa samaisessa artikkelissaan: "Tällaiset yksittäiset hullut keksivät aiheensa ihan mistä tahansa. Hulluinta on ajatus siitä, että me Perussuomalaiset toisella puolella maailmaa olisimme jotenkin vastuussa tapahtuneesta iskusta. Emme me seisseet moskeijan edessä ase tanassa ampumassa. Melkoista vastakkainasettelua ja ääriaineksen etsimistä."

      Niinpä. Mutta jospa Maiju onkin oikeassa. Jospa näillä iskuilla halutaankin assosioida ihmiset ajattelemaan niin että kaikki vaikka nyt Persut tai Odiinit olisivat tuollaisia hulluja ja ne pitää pistää kuriin ja antaa poliisin tarkkailla islamisti verkostojen lisäksi.

      Kirjoitin siinä poistetussa ketjussa että ajattelu on irrationaalista. Se tapahtuu assosioimalla. Minä assosioin Uden Seelannin kartasta Suomen. Katsokaa itse.

      • YlläpidolleKiitos

        Kyllä se vaan poistetaan. Turha sitä tänne uudestaan on laittaa. Jokin siinä on sellaista mikä ei ylläpidolle käy, joka tekee arvokasta kolivuoro työtä ja nyt on yövuorossa (palkka isompi öisin)

        PoistettuViesti
        1.4.2019 3:27
        Uusi
        EN TIEDÄ MIKSI POISTETTIIN MUTTA LAITAN TÄMÄN TÄHÄN UUDESTAAN. SAAVAT MUUT LUKIJAT PÄÄTELLÄ ONKO TÄSSÄ MITÄÄN SÄÄNTÖJEN VASTAISTA VAI MITÄ YLLÄPITO HALUAA PIMITTÄÄ TEILTÄ hyvät lukijat

        KiitosKameran
        1.4.2019 2:14


      • FreeMandela

        Jos ette ole käyneet tuolla toisessa ketjussa jonka aloitin niin ette varmaan sitten tiedä mistä tämä "liiterin" poltto vitsi tulee. Minä vitsailen sanalla liiteri tarkoittamaan milloin kirrkoja "Tuhkasen lato" ja nyt viimeksi Reichstag Berliinissä. Saksan valtiopäivätalon tuhopoltto. Hänet todettiin syylliseksi ja teloitettiin. Tapaus on kuitenkin säilynyt kiisteltynä tähän päivään asti. https://fi.wikipedia.org/wiki/Marinus_van_der_Lubbe

        Tuolla "suorat-sanat" ketjussa se on ensimmäisessä viestissä linkki siihen. Nuorison villitsijä numero yksi. https://www.youtube.com/watch?v=kaBmRrw2Nok

        Nuo vuorosanat "sitä joutuu niin noloon asemaan (vai tilanteeseen) kun joutuu"... (tuo on aika jännä juttu paljonko me muistamme sanatarkasti vaikka kuulemaamme tai lukemaamme tekstiä näin jälkeen päin. Sellaista voisi kutsua "Mandela efektiksi" jos se nyt tällaiseen sopisi.

        Voitte käydä katsomassa onko se aloittamani ketju vielä tallella. https://keskustelu.suomi24.fi/t/15599444/suorat-sanat

        Katson nyt linkista videon uudestaan ja katson paljonko muistin väärin.
        -Helevetti! Sitä joutuu niin noloon asemaan.
        -sano sano
        -jotuu niin noloon asemaan kun tuttujen miesten silimien alla joutuu tuollaista perkeleen ketkua puolustammaa.
        -sano sano

        No sanotaan. Aika hyvin muistin. Asemaan oli oikein eikä tilanteeseen ja vain hunsvotti olisi pitänyt olla perkeleen ketku. Vaikka onhan se hunsvottikin siellä. Tuollane hunsvotti meijän kylästä pitää täällä jöötä.

        Assi selevä. Jyry turpa kiinni nyt. Oliko kyläkäräjät sen oikeudenmukaisempi tai laillisempi kuin natsi-Saksan oikeuslaitos. Ei oikeutta maassa saa, ken itse sit ei hanki. Jaakkoo Ilkan kuuluisat...

        Vuonna 2008 Saksan pääliittosyyttäjä kumosi van der Lubben tuomion, koska se oli annettu riippumatonta oikeuslaitosta vailla olleen natsi-Saksan aikana

        Valokuvat, joissa koko valtiopäivätalo esitetään ilmiliekeissä, ovat myöhempiä fotomontaaseja.
        Myös kansallissosialistien vastustajat kiistivät van der Lubben syyllisyyden. He uskoivat kansallissosialistien itsensä sytyttäneen palon edistääkseen omia tarkoitusperiään. Sekä Saksassa että ulkomailla levisi pian versio, jonka mukaan korkea-arvoinen SA-mies olisi johtanut valtiopäivätaloon kuuden miehen patrullin, joka olisi sytyttänyt talon bensiinin ja kemikaalien avulla. Tämä kaikki johti osin katkeraankin tieteelliseen kiistaan van der Lubben syyllisyydestä.

        Mutta mennyt on mennyttä eikä Lubbe-korve seikkaile taas. Lubbe-koorve > Kosken-Koorve. Taasko sitä ollaan sorruttu lysolin juomiseen. Senkin muistin väärin että Lempinen olisi juonut glyseriiniä, sillä hän joi lysolia (Glyseroli) https://fi.wikipedia.org/wiki/Glyseroli

        https://en.wikipedia.org/wiki/False_memory (tämä liippaa läheltä Mandela efektiä)
        A false memory is a psychological phenomenon where a person recalls something that did not happen or that something happened differently from the way it happened.
        Valemuisti on prykologinen ilmiö jossa henkilö muistaa jotain mitä ei tapahtunut tai jotain tapahtui erillä lailla kuin se oikeasti tapahtui.

        http://theconversation.com/the-mandela-effect-and-how-your-mind-is-playing-tricks-on-you-89544

        On olemassa yleisiä väärin muistamisia ja niitä on jopa vahvistettu mediassa vai muistaako mediakin väärin asioita. Ihmisten muistia käytetään hyväksi kun politiikassa puhutaan faktoina asioista, jotka eivät ole faktoja ollenkaan.


    • VaiteliasKolmasMies

      Lainattu poistetusta ketjusta. (Kolmatta miestä ei ole tässä viestissä)

      TUIJOTTAVAN KATSEENMIES RATKAISEE KAIKEN! Bitgitta ja Sanna ja Fibben "Hald" ja saksalaiset expertit ovat syyllisiä Palmen murhan sivureiteille viemisestä jos murha todella tapahtui. (jos murha on vain lavastus niin sitten samaiset henkilöt auttavat sen ratkaisussa > he siis auttavat bluffin ratkaisussa eli miksi bluffi tehtiin. Bluffiinkin täytyy löytyä motiivi)
      http://lennartremstam.blogspot.com/2015/07/birgitta-wennerling-teckningar.html
      Onko kyseessä vain man hunt eli ihmisjahti. Nyt ruotsalaiset hakevat Lindköpingin miestä. Haamumiestä tai Grandmiestä ei kai enää haeta jos he eivät olekaan Dekorimamiehiä joksi veikataan suomea puhuvaa miestä. Dekorimamies on se joka oli murhapaikalla.

      https://www.corren.se/nyheter/linkoping/en-person-soks-i-dubbelmordet-5270438.aspx

      Ihmisjahti jatkuu. Nyt kylläkin kaikki terroristit ja murhaajat ovat jääneet kiinni joko paikan päältä tai lyhyen ajan sisään. Kiitos valvontakameroiden joita on jo melkein kaikkialla.

    • VerkkoKine

      Ote ylempänä olevasta viestistä.

      "Huumeriippuvaisten eteen tehdään kaikenlaista, mutta juoppojen eteen ei tehdä oikeastaan mitään. Tarkoitan kunnon rapajuoppojen, jotka jatkavat juomista, vaikka ovat käyneet vaikka millaiset hoidot läpi.
      Näiden juoppojen eteen ei tehdä mitään. Tissuttelijat pääsevät AA-kerhoihin ja katkaisulaitoksiin, mutta kunnon juoppo ei pääse mihinkään. Ei eteen eikä taaksepäim tarinassaan, joka lertoo liiterin poltosta (Tuhkasen lato) ja glyseriinin juo... eiku Palmen murhasta."

      Suomessa on arvioitu olevan tuhat korvikealkoholien vakituista ja lisäksi 3 000 – 5 000 satunnaista käyttäjää.

      Minusta lysoli ei ole juotavaa mutta sinol on. https://fi.wikipedia.org/wiki/Sinol Sinol siksi ettei se sisällä denatoniumia. Denatonium, tavallisimmin denatoniumbentsoaatti on kitkerin tunnetuista kemiallisista yhdisteistä. "Sinol on the rocks" on oikeastaan aika maistuvaa ja maukasta. Ei meillä huvin vuoksi 3000 - 5000 satunnaista käytäjää ole, jotka arvostavat kunnon korvikkeita.

      Olen muuten ollut Bernerillä töissä ja olen tainnut jopa valmistaa Sinolia vai mikähän sen nimi oli silloin kasikytluvun alussa. Tais olla Masinol. Valmistin myös Mennen-Tullenia. Partavettä joka levitetään kämmenellä vetäen suun edestä mennen tullen ja samalla kova imaisu ottaen siitä pienet hörpyt. Kämmenestä tehdään kuppi ja täytetään mainitulla tuotteella ja eikun ääntä kohden. Tämä kaikki on nykynuorilta tietämättömissä kun nuo vain hänträävät niiden huumeidensa kanssa. Kunnon rapa/kautta/korvikejuoppojen sukupolvi taitaa kuolla sukupuuttoon tätä menoa.

      Samoin se ikäpolvi, joka vielä muistaa (jos muistaa ja mitä muistaa) Palmen murhan, on kuivumassa kokoon ja jäljellä on kohta enää pari hassua mummoa Piutiputaalta, jotka asiasta jotain vielä muistavat.

      Tuona päivänä 28. helmikuuta (Palmen murhapäivä) Saksassa aikoinaan (1933) Hitlerin kehotuksesta valtakunnanpresidentti Hindenburg antoi 28. helmikuuta hätätila-asetuksen, jolla kumottiin perustuslain takaamat poliittiset ja yksilönvapaudet.
      Se oli sen aikainen siviilitiedustelulaki. Nyt meillä on maita jotka ovat jatkuvassa poikkeustilassa (Turkki ja Ranska). Keltaliivit kuulema piirtävät kirkkoveneen vaalikuponkiin kun käyvät äänestämässä. Saa nähdä onko sama muoti tulossa meille. Samassa kirkkoveneessä kun ovat tai ollaan. Kirkkovene tosin on suomalainen keksintö. Miten se Ranskaan on matkannut. Sitä en tiedä.

    • HohhoijaaOmpaTylsää

      Näihin molempiin linkkeihin on muissa kielissä kataavampi aineisto joten asiasta kiinnostuneiden kannattaa käväistä myös niissä. Kyseessä on valemuisto. En tiedä miten Mandela effekti ja valemuisto ovat samoja asioita. Mutta muistaminen ja havaitseminen on samassa tilassa eri ihmisillä erilainen. Monesti me havaitsemme sellaista mikä on joko alitajuisesti mielessämme tai vartavasten mielessämme. En nyt muista enää montako etsintäkuulutettua roistoa poliisi nytkin etsii ja pyytää yleisöltä apua. Mutta suuri yleisö ei kovin kauan jonkun etsintäkuulutetun naamaa muista. Julkkikset on eri asia. He kai ovat julkisuudessa niin paljon että heistä tulee ikään kuin perheen jäseniä jotka me ainakin tunnistamme nähdessämme heidät vaikka vuosien päästä. On tietenkin yksi poikkeus kasvojen tunnistamisessa tai ehkä useampiakin häiriöitä kuten jokin muistisairaus tai vastaava, mutta on myös vartavasten pelkkien kasvojen tunnistamattomuus sairaus vai miksi sitä kutsutaan, Nimittäin kasvosokeus > prosopagnosia, mutta siitä ehkä myöhemmin. https://fi.wikipedia.org/wiki/Prosopagnosia

      Nyt puhumme valemuistoista tai minä tuon aiheen tähän sillä nyt alko väsyttää niin turkasesti että menen pienille päiväunille. Hyvää yötä vai mitä tää on iltapäivää.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Elizabeth_Loftus
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Valemuisto
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Interferenssi_(psykologia)

    • Lasol_vs_Sinol

      Se oli Lasolia mitä se Lempinen joi. Kuuntele oikein, senkin "Lubbe-Korve" vai oletko loppasuu ja kuulosi on mennyt Sinolin juomisessa.

      Lasol on suomalaisen Bernerin valmistama lasinpesuneste. Sitä myydään litran, kahden litran, neljän litran, kymmenen litran sekä kahdensadan litran pakkauksissa. Aine koostuu pääasiassa etanolista (80–100 %) ja denaturointiaineena käytetystä metyylietyyliketonista (2 %). Lasolia käytetäänkin myös väärin korvikealkoholina https://fi.wikipedia.org/wiki/Lasol

    • JaloTaisto

      Jalo taisto kapitalismia vastaan on laantunut täysin. Kukaan ei enää taistele. Kaikki on lopussa.

      SKP vastustaa Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä ja kannattaa eroamista Euroopan unionista.

      Taistolaisuus on poliittinen termi, jolla viitataan Taisto Jalo Sinisalon johtamaan (SKP) Suomen Kommunistisen Puolueen sisäiseen oppositioon ja sen ympärillä 1970- ja 1980-luvulla toimineeseen liikkeeseen.

      Taisto Jalo Sinisalo (29. kesäkuuta 1926 Kotka – 26. maaliskuuta 2002 Kotka) oli suomalainen poliitikko.

      https://www.youtube.com/watch?v=NZ9e8QHDkjQ

      Mitä mieltä suomen kommunistit ovat väitteestä, ettei Palmea koskaan ammuttu tuolloin siihen kadun kulmaukseen. Jos ovat toista mieltä niin esittäköön näkemyksensä ja kertokoon mihin näkemys perustuu, jos kerran uskovat objektiiviseen todellisuuteen. Taistolaisten pitäisi tajuta mitä tarkoittaa objektiivinen todellisuus. Jos eivät tajua niin eivät he silloin ole mitään "taistolaisia".

    • KekkonenHaudantakaa

      Vaaran vuodet -nimitystä on käytetty Suomessa toisen maailmansodan jälkeisestä epävarmasta ajanjaksosta, jolloin Suomen pelättiin muuttuvan kommunistiseksi valtioksi joko Neuvostoliiton miehityksen tai kommunistien vallankaappauksen kautta.
      Keväällä 1948 Suomi solmi Neuvostoliiton kanssa YYA-sopimuksen, mikä stabiloi Suomen ja Neuvostoliiton välejä.
      YYA-sopimus eli sopimus ystävyydestä, yhteistoiminnasta ja keskinäisestä avunannosta oli sopimustyyppi, joita Neuvostoliitto solmi Varsovan liittoon kuuluvien maiden ja Suomen kanssa.
      Nyt meillä ei ole YYA-sopimusta. Tarttisko solmia sopimus Naton kanssa? Ettei kukaan "hyökkää" tänne?

    • ImmiPosku

      Glyseryylitrinitraatti eli nitroglyseroli on kirkasta siirappimaista nestettä, joka räjähtää herkästi. Sitä käytetään dynamiittien valmistukseen.
      Tällainen esteri on esimerkiksi nitroglyseroli (glyseryylinitraatti), joka syntyy glyserolin reagoidessa typpihapon kanssa:

      C3H5(OH)3 3 HNO3 → C3H5(ONO2)3 3 H2O

      https://en.wikipedia.org/wiki/Alfred_P._Murrah_Federal_Building
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/autopommi-rajahti-pasilan-poliisitalolla-1995-krp-avaa-rikoksen-merkillisia-yksityiskohtia/6412512#gs.48yc27
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Norjan_iskut_2011

      Onko näillä asioilla yhteistä keskenään ja elämmekö nyt vaaran vuosia kun taas joku hullu aktivoituu ja pläjäyttää vaikka eduskunta talon paskaksi.

    • LappiVapaaksi

      SKP vastustaa Suomen mahdollista Nato-jäsenyyttä ja kannattaa eroamista Euroopan unionista.

      SKP taitaa olla kohta ainoa puolue joka kannattaa EU:sta eroamista ja on Nato vastainen. Miten kävi persujen ja sinisten. Puhuuko heistä enää kukaan EU:sta eroamisesta. Norja ja Svetsi eivät kuulu EU:hun ja pärjäävät Euroopassa parhaiten. Miksei Suomi voisi liittyä tuohon sakkiin nyt kun Englantikin on eroamassa EU:sta. Saako SKP muuten ääntään kuulumaan missään tiedotusvälineessä. Ei edes täällä Suomi 24:ssä. Trump on ainoa järkevä amerikkalainen poliitikko. Hän on realisti ja ymmärtää ettei tuleissa sodissa ole ketään voittajaa. Ei Putin ole hyökkäämässä mihinkään. Krim äänesti itsensä kuulumaan Venäjään kun siellä asuu niin paljon venäläisiä jotka eivät pidä itseään ukrainalaisina. Kanadassa on Quebeck ja Espanjassa Katalania jotka haluaisivat erota emämaastaan. Suomessa on kohta Lappi ja Ahvenanmaa jotka haluavat Suomesta eroon ja samalla EU:sta. Mitäs persut siihen sanoo.

      ”Donald Trump on ensimmäinen presidentti, joka ei miellä Natoa ehdottomaksi turvallisuuden tuojaksi amerikkalaisille ja Yhdysvalloille. Hän on moneen otteeseen kyseenalaistanut Naton ytimen: artikla viiden eli sen, että Nato-maat puolustavat toisiaan, jos jotakuta vastaan hyökätään. Tämä on valtava ongelma.”

      Vastakkain ovat Yhdysvallat ja Naton eurooppalaiset jäsenet. Uhkana on, että Euroopan maat jäävät ilman Yhdysvaltain sotilaallista tukea samaan aikaan kun autoritaariset Venäjä ja Kiina muodostavat uudenlaisen globaalin turvallisuusuhan ja ydinasepelote on palannut.

    • Zinkpläkpan

      Kiina muodostaa uudenlaisen globaalin turvallisuusuhan ja ydinasepelote on palannut.

      Neljässä vuodessa Kiina hankki Ranskan laivaston verran sota-aluksia ja sukellusveneitä. Presidentti Xi esitti luotavaksi huippuluokan armeijan. Hän tarkoitti maailman mahtavinta armeijaa, vahvempaa kuin Yhdysvalloissa. Parissa vuosikymmenessä, vuoteen 2049 mennessä Kiina laskee ohittavansa Yhdysvaltain armeijan voiman. Xi päätti osoittaa sotilaallisen mahtinsa voiman Etelä-Kiinan merellä ja Tyynellä valtamerellä – aivan Yhdysvaltain tukikohdan vieressä, - joka oli ollut paikalla toisen maailmansodan päättymisestä lähtien. Tunnettu on Xin 2012 aloittama Etelä-Kiinanmeren haltuunottokampanja. Xi väitti, että Kiinalla on historiallinen oikeus lähes koko merialueen hallintaan.

      Xi lupasi Washingtonissa asiaa kysyttyäessä, että Kiina ei militarisoi Etelä-Kiinan meren saaria ja aluetta. Hän teki kuitenkin sen. Kiina muutti Spratleyriutat keinosaariksi ja merivoimien lentotukikohdaksi. Sitten hän militarisoi Paracelsaaret. Teko oli vastoin kansainvälistä lakia. Haagin kansainvälinen välitystuomioistuin antoi tuomion, jota Xi ei tunnustanut.

      Poliittisesti se oli ”tapahtunut tosiasia”.

      Nyt meillä ei ole YYA-sopimusta. Tarttisko solmia sopimus Naton kanssa? Ettei kukaan "hyökkää" tänne? Aikoinaan puhuttiin keltaisesta vaarasta. Kiinalaiset tuloo. Oletko valmis.

      Uuden poliittisen, taloudellisen ja sotilaallisen vaikutusvallan myötä Xi Jiping oli valmis astumaan suuremmille näyttämöille ja osoittamaan tietä uuteen maailmanjärjestykseen. Sen toteuttamiseksi Xi luottaa Shanghain Yhteistyöjärjestöönsä.

      Kuvaavasti suomenkielinen Wikipedia elää historiassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Shanghain_yhteistyöjärjestö

      Shanghai Cooperation Organisation (SCO) summit 2018;

      en.Wikipedia; https://en.wikipedia.org/wiki/Shanghai_Cooperation_Organisation

      SCO:n sivut: http://www.china.org.cn/world/node_8005244.html

      Kesäkuussa 2018 Xi järjesti huippukokouksen samaan aikaan Suurten demokraattisten maiden G7-huippukokouksen kanssa.

      Kiinalla oli käytössään kaikki vaikuttamisen keinot: Mutta Kiina ei ole agressiivinen sotilaallisesti.

    • minulla-ei-muuta

      Pihtiputaan mummo on loistava määritelmä. Vain senaikainen Suomi ja suomalaiset kykenivät tuollaisia termejä luomaan. Nykyisin suomalaiset ovat muuttuneet ällöttävän anglosaksisiksi ylisentimentaalisiksi Amerikan perseennuolijoiksi sönköttäen finengleskaa.

    • FabulaRasa

      Ihmisjahti jatkuu. Nyt kylläkin kaikki terroristit ja murhaajat ovat jääneet kiinni joko paikan päältä tai lyhyen ajan sisään. Kiitos valvontakameroiden joita on jo melkein kaikkialla. Tämä oli "murhan" motiivi. Saada lisää valvontaa ja kameroita ja kuuntelulaitteita joka puolelle tietoyhteiskuntaa. Tässä all tuo filmi josta on puhuttu. Ajattelu on assosiatiivista vaikka ette te pysty tekemään sitä assosiaatiota joka ratkaisisi tämän bluffin. Katsokaa filmi ja assosioikaa vapaasti. paljonko yhtäläisyyksiä löytyy. Sitä ei ole tekstitetty mutta kyllähän te englantia osaatte.

      https://archive.org/details/Boomerang1947Ntsc# Jos sanon että tämä liittyy Palmen murhaan niin ohitatteko probleeman vain ajattelemalla että mies vain kuvittelee tai on jopa deluusion vallassa.

      Delusion-like beliefs and confabulation-like fabrications are commonly seen in healthy individuals. What are the important differences between patients with similar etiology who do and do not confabulate? Since the line between pathological and nonpathological is likely blurry, should we take a more dimensional approach to confabulation? Research suggests that confabulation occurs along a continuum of implausibility, bizarreness, content, conviction, preoccupation, and distress, and impact on daily life.

      Tutkimukset viittaavat siihen, että satuilu (confabulation) ilmenee epätodennäköisyyden, outoisuuden, sisällön, vakaumuksen, huolestuneisuuden ja ahdingon jatkumona ja se vaikutusta arkielämään. Täsää on tuo niin tuttu sana jatkumo. Kun miesjahti (man hunt) alkoi Palmen murhasta niin se on saanut jatkumoa monessakin terrori-iskussa. He ovat tosin jääneet kiinni paikan päältä ja usein tapettu siihen paikkaan tai sitten tavoitettu myöhemmin kiinni otettaessa.

      Minä en ole satuillut tänne vaan tuonut esiin mitä milloinkin tapahtui oikeasti historiassa eikä vain median satuiluna jolla on vaikutettu ihmiisten muistoihin. Oikeasti ja oikeasti. Enhän minä paikan päällä ole ollut mutta olen seuraillut aihetta sillä se on vaikuttanut arkielämääni. Minähän voisin olla vaikka tuo "murhaaja" paitsi että jos ja kun Palmen murha oli bluffia niin ei minua ainakaan murhasta voida syyttää. Tuossa viestissä on luettelo noista ihme terroristeistä jotka taitavan olla vain median fabuloinnin tulosta. Onko heitä ollut edes olemassa on kiistelyn arvoinen asia. Jaa että miten nimiä ja naamoja voidaan keksiä tosta vaan ja räjäytellä taloja. Kysykää sitä itseltänne. Ai niin tuosta listasta on jäänyt pois Mohammed Atta (Åtta > Kasi) ja muut WTC -hurjat. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Atta

      Jos väitätte ettei New Zealannin miehellä tässä alla ollut jatkumot mielessä niin erehdytte. Mainitsee jopa Oulun raiskaukset tekoonsa vaikuttaneihin asioihin. Ainoa vaan että tämäkin on vain fabulointia joskin confabuloinnin jatkumoa. Samat sekopäiset asiat toistuu.

      IR_rationalisti
      18.3.2019 13:39
      Uusi

      Eli tuolla joku jurnalisti aprikoi voisiko Uuden Seelannin iskun takana olla jokin irrationaalinen juttu. (katsoin Uuden Seelannin karttaa niin tuli sen alaosasta Suomi mieleen) "Voi olla, että selitys loppujen lopuksi paljastuu täysin irrationaaliseksi, vaikkapa kaupungin nimeen liittyväksi."

      (Mediamurhat ovat irrationaalisia - niiden jatkumo on irrationaalista, tai se mihin seuraavaksi isketään, ei ole luettavissa terroristin järkeilyä seuraamalla. Sanoma mitä noilla iskuilla yritetään sanoa voi perustua johonkin järkeenkäypään jos tappaminen tai sen lavastaminen nyt on järkevää) Menee yli mummon ja tämän papan hilseen!

      Nuo rikokset yleensä kopioituu viikon sisään. Niinkuin Christchurch Uusi Seelanti ja Utrecht Hollanti. Ne ovat yksittäistapauksia ja jatkumo on vain meidän päittemme sisällä jonkinlaisena assosiaationa (Niistä voi jäädä valemuistoja)

      https://en.wikipedia.org/wiki/Copycat_crime (ota listasta kieli suomi)

      Puhutaan yksittäisen hullun tai suden terrorismista. Tein listan joistain yksittäisistä hulluista joista voitaisiin sanoa heidän kopioineen ideoita aiemmista rikoksista.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Lone_wolf_(terrorism)

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mir_Aimal_Kasi
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Timothy_McVeigh
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Terry_Nichols
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Ramzi_Yousef
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Theodore_Kaczynski
      https://fi.wikipedia.org/wiki/John_Ausonius
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Anders_Behring_Breivik
      https://en.wikipedia.org/wiki/Dzhokhar_Tsarnaev
      https://en.wikipedia.org/wiki/Mohamed_Lahouaiej-Bouhlel
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Turun_isku_2017
      https://en.wikipedia.org/wiki/Stephen_Paddock

    • FakeMemory

      https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000002861923.html

      Minä en usko että he muistaisivat asioita tahtomattaan väärin vaikka valehtelevatkin tahtomattaan haluten uskoa että se mitä sanovat olisi totta. julkisuudenhakuisuutta sekin todistajien taholta.

      • SurullistaTosiaan

        Ei tähän väliin saa näköjään kirjoittaa mitään kun se poistetaan. Ajatelkaa tarinaa jos keskeltä kirjaa repäistää viisi sivua veks niin millä juttu voi enää loogisesti jaktua.


      • keriEn

    • Inevitable

      Tuo alla oleva ei aukene klikkaamalla koska siinä on ää-kirjaimia. Mutta näette sen Googlesta.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_ilmavoimien_hävittäjähankinnat#2020-luku

      https://www.defmin.fi/puolustushallinto/strategiset_suorituskykyhankkeet/havittajahanke_hx/hx-hanke/aikataulu

      Mutta onko järkeä hankkia Suomeen koneita jotka eivät ole kovin työntekijä ystävällisiä siinä mielessä, että siinä vaarannetaan työntekijän henki. Kone, jossa ei ole työntekijää sisässä, on paljon inhimillisempi. vaikka puhutaan että miehittömättömät koneet ovat ihmisyyttä vastaan.

      Nyt en oikein ymmärrä. Jos joku tapetaan koneella niin jääkö syyllinen selvittämättä. Mistä me tiedämme paljonko kone on jo tappanut ja kukaan ei ota minkäänlaista vastuusta asiasta. Tapettiinko Kekkonen avaruusaseella ja saman kohtalon tais kokea Manukin ja Palmen vaimo Lissu.

      En nyt puhu näistä miehittämättömistä aseista vaan avaruuteen sijoitetuista aseista joita taitaa olla monella maalla (ja Suomi on niiden kanssa kaveeria)

      https://en.wikipedia.org/wiki/Unmanned_combat_aerial_vehicle

      • Kildegaard

        LAW are also called lethal autonomous weapon systems (LAWS), lethal autonomous robots (LAR), robotic weapons, or killer robots. LAWs may operate in the air, on land, on water, under water, or in space. The autonomy of current systems as of 2018 is restricted in the sense that a human gives the final command to attack - though there are exceptions with certain "defensive" systems.
        LAWia kutsutaan myös tappaviksi itsenäisiksi asejärjestelmiksi (LAWS), tappaviksi autonomisiksi roboteiksi (LAR), robottiaseiksi tai tappajaroboteiksi. LAWit voivat toimia ilmassa, maalla, vedellä, veden alla tai avaruudessa. Nykyisten järjestelmien autonomia on rajoitettu vuodesta 2018 lähtien siinä mielessä, että ihminen antaa lopullisen komennon hyökätä - vaikkakin tietyillä "puolustavilla" järjestelmillä on poikkeuksia.
        https://en.wikipedia.org/wiki/Lethal_autonomous_weapon
        LAWit voivat toimia ilmassa, maalla, vedellä, veden alla tai avaruudessa. LAWs may operate in the air, on land, on water, under water, or in space.
        Siinä se on paljastettu että avaruudessa on tappamiseen kykeneviä aseita ja ne voidaan kohdistaa vaikka sinun päänuppiisi ja sinä heität veivisi ja lääkäri luulee sinun kuolleen mihin lie. Ellei lääkärit ota huomioon tätä mahdollisuutta niin kusessa ollaan. Muistakaa Kilde-Luukkosta.
        http://sepporaittila.vapaavuoro.uusisuomi.fi/vapaa-aika/212275-rauni-leena-luukanen-kilde-murhattiin-monien-mielesta
        Hän ei itse tiennyt että säteytys tuli avaruusaseesta käsin. Luuli ufojen olleen asialla.


    • MieltäEiVoiHallita

      Seppo Lähdevalo
      25.6.2016 20:51

      Teemu Vehkala väittää: "Rauni-Leena hiljennettiin lopulta sen vuoksi, koska hänellä oli jo vahvat yhteydet EU:n komissioon asti ja oli tuolloin vuonna 2014 kirjoittamassa uutta kirjaansa, jossa otti jo kantaa tähän huippusalaiseen elektroniseen sodankäyntiin, jonka kohteeksi lukuisat ihmiset olivat joutuneet." (Monitoring act 2015 USA)

      Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #25
      1.5.2017 18:28

      Itse asiassa luin koko vuodatuksen linkkeineen kaikkineen. Rauni-Leena Luukkainen kuoli syopään varsin korkeassa iässä, ja siinä se.

      Luukkaisen puheet ja kirjoitukset olivat harhaisen ihmisen sepitelmää alusta loppuun. Niin myös elämän viimeisillä metreillä.

      Ainakin toivon, että Luukkainen kärsi harhoista. Muutoin on pakko olettaa, että Luukkainen oli tavallinen huijari, joka pyrki saamaan julkisuutta ja kenties rahaakin järjettömillä vuodatuksillaan.

    • HohhoijaaOmpaTylsää

      LAINATTU TOISESTA KETJUSTA

      OnneksMeilläSananvapaus
      11.4.2019 4:30
      KGBvaiFBIparempi (Sensuuri iski)
      11.4.2019 3:15
      Uusi

      "Aikoinaan kommunistiseen puolueeseen kuulumista pidettiin samana kuin olisi kuulunut johonkin terroristijärjestöön."
      Näin Jenkeissä ja ehkä vähän muuallakin, mutta muualla kommareiden ja vasemmiston arkistointi ja vakoilu ei ollut niin tehokasta kuin Jenkeissä ja on sitä vieläkin ja se ulottuu muihinkin maihin.

      John Edgar Hoover (1. tammikuuta 1895 Washington – 2. toukokuuta 1972 Washington) oli Yhdysvaltain turvallisuuspoliisin ja myöhemmin sen seuraajan FBI:n pitkäaikainen johtaja aina kuolemaansa saakka. https://fi.wikipedia.org/wiki/J._Edgar_Hoover

      Avustajan viran ansiosta Hoover pääsi vuonna 1921 töihin FBI:n, silloisen turvallisuuspoliisin, palvelukseen sen varajohtajaksi. Vain kolme vuotta myöhemmin, edellisen johtajan Warren Hardingin kuoltua, Yhdysvaltain presidentti Calvin Coolidge nimitti hänet sen johtajaksi. Hän alkoi heti kehittää organisaatiota määrätietoisesti.

      Alusta asti Hoover sai mainetta rosvojen kauhuna. Sellaisten rikollisten kuten John Dillingerin ja ”Baby Face” Nelsonin surmauttamisten sekä ”Konekivääri-Kellyn” ja Alvin Karpisin pidätysten ansiosta Hoover ja turvallisuuspoliisi pääsivät pian amerikkalaisten suosioon.

      Vuonna 1935 Hoover nimesi turvallisuuspoliisin FBI:ksi. 1930-luvun lopulla Hoover aloitti nykyaikaisen sormenjälkien keräämisen ja arkistoinnin.

      Myöhemmin presidentti Franklin D. Rooseveltin valtuuttamana Hoover esiintyi kansan pelastajana kaikkein petollisimpia vihollisia vastaan: ensin natseja, sitten mielivihollisiaan kommunisteja ja lopulta ylipäätään Yhdysvaltain oloissa poliittisesti toisin ajattelevia, jotka uskalsivat tuoda ajatuksensa julki (ks. Cointelpro).

      FBI oli tosiasiassa Hooverin luomus. FBI:n ja Hooverin valta perustuivat pitkälti arkistoissa olleisiin kansioihin, jotka sisälsivät kaiken mahdollisen kulloistenkin henkilöiden elämästä. Hooverin valttina oli, että hän kertoi kansioiden sisällöstä vain niiden kohteelle, joka näin tiesi, etteivät hänen tekonsa jää FBI:lta huomaamatta. Asiasta voisi puhua siis kiristyksenä. Arkistot eivät myöskään käsittäneet vain rikollisia, vaan niitä oli myös tavallisista kansalaisista.

      Hoover oli myös vapaamuurari. https://fi.wikipedia.org/wiki/J._Edgar

      raputin1 (kirjoitti)
      26.3.2019 13:58

      Tässä kaikki mitä sinun täytyy tietää vapaamuurarisuudesta.
      https://www.netikka.net/mpeltonen/muurari.htm
      http://fi.niilopedia.org/index.php/Vapaamuurarit#Vapaamuurariudesta_eheytyminen

      Enää ei Hooverin kaltaisia personallisuuksia löydy. Meillä oli aikoinaan sen niminen pölynimuri.

      Pääsi vakoilemaan sitten mielivihollisiaan kommunisteja ja lopulta ylipäätään Yhdysvaltain oloissa poliittisesti toisin ajattelevia, jotka uskalsivat tuoda ajatuksensa julki (ks. Cointelpro). No minähän katsoin.
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Cointelpro

      Cointelpro (sanoista "counter intelligence program", suom. "vastavakoiluohjelma") oli sarja salaisia ja usein laittomia Yhdysvaltain keskusrikospoliisin (FBI) ohjelmia, joiden tarkoituksena oli kotimaisten poliittisten järjestöjen tutkiminen, niihin soluttautuminen, niiden häpäiseminen ja niiden häiritseminen.

      Cointelpron taktiikoita käytetään vielä nykyisinkin, ja niiden on väitetty käsittävän kohteiden häpäisemistä psykologisen sodankäynnin kautta, yksityishenkilöiden tai ryhmien tahraamista käyttäen väärennettyjä asiakirjoja ja istuttamalla valheellisia raportteja mediaan, häirintää, virheellisiä vankeusrangaistuksia sekä laitonta väkivaltaa, jopa salamurhaamista.

      Palmea ei lavastettu murhatuksi puoltamaan tuollaista toimintaa vaan päinvastoin. Hän halusi omalla lavastetulla murhalla tuoda julki tuollaisen toiminnan Pohjoismaissa. Muualla se on ehkä luonnollisempaa. Meillä sanotaan aina että "Eihän meillä" Älä ylläpito poista tätä tai leimaudut heidän agentiksi.

    • MensSuoliKorpore

      TULLEE NÄIN SAVULAASENA VUAN MIELLEEN ETTÄ KUINKA KAVVAN ROLETARIAATTI VOIB TÄTÄ MUAILIMMUA KUSETTUA: JOS EI OIS ORPOA JA SIPILÖÄ NI KUSESSA OLTAS.

      Palmen bluffi murha se on vielä selvittämättä muttä porvareilla on ainaski puhtaat jauhot pussissa. Porvari on Suolen (anteenk siis Suomen) pelastus. Ei porvari tee koskaan mittääm laitonta eikä pahhaa.

    • EiJumalautaSaatana

      Meillä sanotaan aina että "Eihän meillä" Älä ylläpito poista tätä tai leimaudut heidän agentiksi.

      Onko toi ylläpito vaa joku kone? Miks se ei poist tollasia viestejä missä Supmee verrataa vaikka suoleen. Puhumattakaan perä-Suomeeen, Mens Suoli in corpore Suomi,

    • fggghhhhhhhhhhhhhds

      Älä oo nii varma!

    • SivTied

      MensSuoliKorpore (mens suoli in corpore Suomi)
      12.4.2019 6:12
      Palmen bluffi murha on vielä selvittämättä, muttä porvareilla on ainaski puhtaat jauhot pussissa. Porvari on Suolen (anteenk siis Suomen) pelastus. Ei porvari tee koskaan mittääm laitonta eikä pahhaa. (lainattu ylemmästä vestistä)

      fggghhhhhhhhhhhhhds
      12.4.2019 23:32
      Uusi
      Älä oo nii varma!

      Toi 'älä oo nii varma' oli varmaan tähän ylläolevaan väitteeseen (porvareilla on ainaski puhtaat jauhot pussissa).
      Sinä siis syytät Orpoa, Sipilää, Stubbia, Kataista ja mitä niitä onkaan porvareita Suomessa, että he olisivat syyllisiä johonkin. Ei jumalauta! Kuinka kehtaat?
      Nämä miehet ovat puhtaita kuin pulmuset. Ei porvari ole ajanut siviilitiedustelulakia läpi, joka muuten meni läpi ilman äänestystä juuri ennen vaaleja eli siitä ei enää tartte äänestää.
      Nyt meitä taviksia voidaan salakuunnella poliisin taholta koska vain ilman mitään sen kummempaa. Jos meet vaikka lekuriin valehtelemaan että oot pipi ja saat saikkua ja sitten kun lekurin ovi sulkeutuu ni meetkin kaljalle, kos sua vituttaa niin vitusti ja sitten siviilitiedustelija käräyttää sut sun työn antajallesi ni eiks oo kivaa. Se on siviilitiedustelua näääääs.

    • OutoAssosiaatio

      LAINATTU YLEMMÄSTÄ VIESTISTÄ.

      Minähän voisin olla vaikka tuo "murhaaja" paitsi että jos ja kun Palmen murha oli bluffia niin ei minua ainakaan murhasta voida syyttää. Tuossa viestissä on luettelo noista ihme terroristeistä jotka taitavat olla vain median fabuloinnin tulosta. (sanoin median mutta se on joku toinen taho)

      Onko heitä ollut edes olemassa on kiistelyn arvoinen asia. Jaa että miten nimiä ja naamoja voidaan keksiä tosta vaan ja räjäytellä taloja. Kysykää sitä itseltänne.
      Ai niin tuosta listasta on jäänyt pois Mohammed Atta (Åtta > Kasi) ja muut WTC -hurjat. (Lista heistä löytyy jopa netistä)

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Atta
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Mir_Aimal_Kasi
      https://www.cafe.se/thorsten-flinck-christer-pettersson-film-uppdrag-granskning/

      Ajattelu on irratiomaalista. Oliko Atta Åtta ja Kasi kahdeksan? Sitä voidaan kysyä.

      Assosiointi liittyy ajatteluun.

    • MurMurkku

      Attalla oli ilmeisesti suomalainen naisystävä, jonka kanssa hän piti yhteyttä loppuun asti. Nainen julkaisi Attan kuolinilmoituksen Helsingin Sanomissa iskujen jälkeen. https://fi.wikipedia.org/wiki/Mohammed_Atta

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Lockerbien_pommi-isku Alla oleva löytyy linkistä

      Soitto Helsinkiin

      5. joulukuuta 1988 (16 päivää ennen hyökkäystä) Federal Aviation Administration (FAA) antoi turvatiedotteen, jossa kerrottiin, että arabian aksentilla puhuva mies oli soittanut Helsingissä, Suomessa sijaitsevaan Yhdysvaltojen suurlähetystöön. Hän oli kertonut, että Frankfurtista seuraavan kahden viikon aikana lähtevä lento räjäytettäisiin. Hän kertoi, että suomalainen nainen veisi tietämättään pommin lentokoneeseen.
      Anonyymina pysynyt varoittaja otettiin Yhdysvalloissa erittäin vakavasti.

      https://en.wikipedia.org/wiki/Pan_Am_Flight_103

      Hän kertoi, että suomalainen nainen veisi tietämättään pommin lentokoneeseen.
      Attalla oli ilmeisesti suomalainen naisystävä, jonka kanssa hän piti yhteyttä loppuun asti.

      ONKO KYSEESSÄ SAMA NAINEN JOKA ON MYÖS PALMEN "murhaaja"

    • KeriKeriNee
      • Anonyymi

        kuka näin piykiä ketjuja jaksaa lukea


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      422
      1816
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      185
      1461
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      108
      1402
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      144
      1341
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1046
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      970
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      956
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      119
      913
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      93
      900
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      886
    Aihe