Kokoomus leikkaisi sosiaaliturvasta rahaa tieteelle

Anonyymi

Kokoomuksen listalla on satojen miljoonien eurojen edestä sosiaaliturvan kiristyksiä.
Mykkänen esittää mm. toimeentulotuen omavastuun palauttamista, asumistuen leikkausta ja ansiosidonnaisen porrastamista. Henkilö, joka toimeentulotukea ja asumistukea voi saada, elää jo köyhyysrajalla tai sen alapuolella.
Euroopan Neuvosto on toistuvasti huomauttanut Suomea sosiaaliturvan riittämättömästä tasosta.
HS 5.9.2021

34

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksei mieluummin potkita tila autoilevia kotimaissaan kuukausia lomailevia, omiaan paossa olevia, moninkertaisia tukihuijareita sinne minne kuuluvatkin. Siitä tulisi heti 2-3miljardia lisää rahaa hyötykäyttöön. Eikä haittaisi ketään.

      • Anonyymi

        He ovat osa Kokoomuksen kasvojenkiillotusohjelmaa ja elämäntapansa mahdollistavan puolueen äänestäjiä, siksi heitä ei palauteta lähtömaihinsa.

        Sinä, tehdastyöläinen, maksat selkänahastasi sen sirkuksen.


    • Anonyymi

      Tämä nähtiin Sipilän hallituksessa: leikattiin tuista JA tieteeltä.

      Sivistyspuolueesta on tullut populistinen verokapinapuolue, joka ajaa vain veroetuja isotuloisille.

    • Anonyymi

      Kokoomus on tämänkin takana?

      ELINKEINOELÄMÄN valtuuskunnan (Eva) analyysi ehdottaa Suomeen eläkeuudistusta, jossa eläkeikä olisi sidottu työllisten määrään ja julkisen talouden kestävyyteen.

      Analyysin mukaan Suomeen olisi luotava automaattinen mekanismi eläkeiän nostamiseen. Mekanismi takaisi työllisyyden kasvun vähintään 130 000:lla, joka nykytilassa vakauttaisi julkista taloutta kestävälle tasolle, kirjoittavat konsultti Jussi Pyykkönen ja tutkija Topias Pyykkönen Uusi sukupolvisopimus -nimisessä analyysissa.

      Analyysin taustalla on Suomen ikärakenne. Suomessa on 60 vuoden päästä 1,08 työllistä yhtä eläkeläistä kohden, kun vielä vuonna 2000 työllisiä oli kaksi yhtä eläkeläistä kohden.

      MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

      MAINOS PÄÄTTYY
      ”Suurimpien ikäluokkien päästäminen eläkkeelle noin 60-vuotiaina oli virhe, joka uhkaa näivettää nuorempien sukupolvien tulevaisuuden. Hoiva- ja eläkemenot kasvavat niin voimakkaasti, että se aiheuttaa muulle julkiselle taloudelle valtavia ongelmia. Työikäisten ja lasten palvelut ovat vaarassa”, Pyykkönen sanoo tiedotteessa.

      Analyysissä ehdotettu eläkeuudistus olisi kirjoittajien mielestä nykyistä oikeudenmukaisempi sukupolvien välillä.

      Edellinen eläkeuudistus astui Suomessa voimaan 2017 ja sitä edellinen vuonna 2005. Analyysin mukaan näiden eläkeuudistusten ongelmana on se, että ne sovittiin eläkejärjestelmän tarpeita ajatellen. Jatkossa eläkejärjestelmää pitäisi uudistaa julkisen talouden kestävyyden näkökulmasta.

      Lue lisää: Isoa eläkeuudistusta syytettiin suurten ikäluokkien ”röyhkeäksi puhallukseksi” – Nyt uudistuksen arkkitehdit vastaavat, miksi se oli reilu myös nuorille

      MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)

      MAINOS PÄÄTTYY
      HUOLTOSUHDESIDONNAISEN eläkeiän lisäksi Pyykkönen ehdottaa ansiosidonnaisen työttömyysturvan eläkekertymän poistoa, työttömyysjaksojen ketjuttamisen lopettamista ja työeläkeindeksin muuttamista kuluttajahintaindeksiksi.

      Lisäksi eläkeläisiä pitää kannustaa tekemään töitä hyödyntämällä alustataloutta ja esimerkiksi luomalla työnvälitystä harjoittaville yrityksille kannustimia houkutella eläkeläisiä keikkatöihin.

      Analyysin mukaan monet 40- ja 50-luvuilla syntyneet suurimpien ikäluokkien edustajat voisivat ”edelleen olla kantamassa kortensa kekoon yhteisen hyvän vuoksi”.

      Eläkeläisten työllisyyden kasvattamista tukee se, että työttömyysturvan vakuutusvelvollisuus loppuu 65-vuotiaana ja eläkevakuuttamista ei tarvitse tehdä yli 68-vuotiaille. Yritysten näkökulmasta eläkeläisten palkkaaminen on siten edullista.

      Eläkkeet | Evan analyysi ehdottaa eläkeuudistusta: ”Suurten ikäluokkien päästäminen eläkkeelle noin 60-vuotiaina oli virhe”
      https://www.hs.fi/talous/art-2000008228984.html

      • Anonyymi

        Oliko jo alle 60 vuotiaiden irtisanominen ja potkiminen eläkeputkeen jonkun mielestä eläkkeelle päästämistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oliko jo alle 60 vuotiaiden irtisanominen ja potkiminen eläkeputkeen jonkun mielestä eläkkeelle päästämistä.

        Nelkyt luvulla syntyneet ovat nyt yli 80 vuotiaita.

        Töihin vaan.


      • Anonyymi

        No ei se mitään, heillä kokoomuslaisilla on prosenttilasku hukassa ollut jo pitkään ja nyt näkyy olevan nuo alle 99 luvutkin liian vaikeita käsittää. Varmaan noitten mielestä työläisen pitäisi pystyä vaikka sata vuotiaaksi tekeen työtä, vaikka todellisuudessa työtä ei edes ole nuoremmillekaan ja mitä tulee 60 vuotiaana eläkkeelle, niin se oli järki ratkaisu ei virhe.

        Mitä tulee eläkkeisiin, niin ainut oikea tapa on tasaeläke kaikille ja jos rahat ei sitteenkään riitä, niin leikataan niitten eläkkeistä, joilla ennestään on omaisuutta niin paljon, ettei paskalle taivu.

        Kyllä kokoomuksen Kyky puolueesta on tullut oikea käärme puolue, eli Kyy puolue.


    • Anonyymi

      On tutkimusta ja "tutkimusta" - hiljattain haastateltiin radiossa erästä naista, joka tutki kuntien ja kaupunkien nimiin liitettyjä tunnuslauseita, vaikkapa KISSMYTURKU...kyllä taas lähti Suomi nousuun.

    • Anonyymi

      Kokoomuslaiset veronkiertäjät ovat sijoittaneet yli 140 miljardia euroa maailmalle lapsi- ja halpatyvoimalla, sekä luonnon raiskaamisella 40-90 %:n voittoja tuottaviin teollisuuksiin, jotka ovat kilpailleet satoja tuhansia työpaikkoja pois Suomesta. KOKOOMUSMÄTÄ rosvovalta on järjestänyt lainsäädännön niin, ettei tuotoista tarvitse maksaa veroa niin kauan kuin ne sijoittaa edelleen tuottamaan. Aina vaehtelevat rodvot, kuten mm. Mykkänen, on voinut sijoittaa miljoona euroa muutama vuosi sitten ja nyt se on tuottanut korkoa korolle yli 10 miljoonaa, ilman, etä on tarvinnut maksaa veroa ainuttakaan euroa.

      KOKOOMUS-SYÖVÄN hävitämien ja sen rikkaille järjestämien veronkiertolakien purkaminen on ainut tie rakentaa hyvinvointiyhteiskunta uudelleen ja estää valtion konkurssi. Aina kun Kokoomuksen rosvot ovat saaneet valtaa, on se heti näkynyt hyvinviintiyhteiskunnan tuhoamisena ja eriarvoisuuden valtavana kasvuna.

    • Anonyymi

      Jos ei korona tappanut yli 5-vuotiaita niin, että huoltosuhde olisii korjaantunut, niin nyt tapetaan työllä, että nuoret pääsee baariin, jottei elämä mene ohi.

      • Anonyymi

        Heh.. yli 50-vuotiaita..

        Jos ei korona tappanut yli 50-vuotiaita niin, että huoltosuhde olisi korjaantunut, niin nyt tapetaan työllä, että nuoret pääsee baariin, jottei elämä mene ohi.


    • Anonyymi

      Oikeiston ajatuspaja LIBERA ehdottaa leikkauksia asumistukiin. Viime vuosina paisuneita asumistukimenoja Libera hillitsisi palauttamalla menot aluksi vuoden 2016 ja myöhemmin vuoden 2011 tasolle. Vuoden 2011 tasolle yltäminen tarkoittaisi noin miljardin euron säästöjä.

      Ajatuspaja haluaisi käytännössä muuttaa asumistuen aluekohtaista määrittelyä ja kiristää korkeimpia tukitasoja.

      K o t i h o i d o n tuen Libera lakkauttaisi. Lakkauttamisella tavoitellaan naisten työllisyyden kasvamista 10 000 henkilöllä.

      • Anonyymi

        Aalto Yliopisto tutki miten asuntojen rakentaminen lisää asuntojen määrää , jos vanhoja ei pureta. Nyt ymmärrän milsi Aalto ei kuulu huippuyliopistoihin. Hetemäki ja Vihreälä kai johtivat tuota tutkimusta.


      • Anonyymi

        Tuo kotihoidon tuen lopetustemppu on surkuhupaisa: aivankuin olisi ne 10 000 duunipaikkaa vain odottamassa heitä.....


      • Anonyymi

        Liberan takana sellaoset tyypit kuin Björn Wahlroos ja Elina "Lepomäki" Valtonen.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Kokoomus on kuin lapsia joukkoraiskaavien afaagnimiesten lauma, joka ihmettelee, miksi muut ovat tehneet yhteiskunnasta sellaisen, missä lapsia joukkoraiskataan.


    • Anonyymi

      Kokoomuslaisia pitäisi ruveta ihan avoimesti tappamaan.

      • Anonyymi

        Kova on meininki Kokoomuiksella. Kokoomus haluaa ajaa vähempiosaiset katuojaan.


      • Anonyymi

        Mutta ensin sata vuotta pakkotyötä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Yrityksiltähän se tutkimusraha pitäisi kerätä. Nehän siitä hyötyykin. Liisäksi pitäisi olla tutkimusvero, varsinkin turhien tutkimusten vero.
      Siten pitäisi olla yrityksille koronaelvytysmaksu, jolla maksetaan se yritysten viennin edistäminen EU:lle seuraavina kymmeninä vuosina.

    • Anonyymi

      Aina kun joku kokoomuslainen kuolee syöpään tai vastaavaan, niin ne ovat niitä aitoja onnen hetkiä. Oikein mieli puhdistuu ja hyvän olon tunne säilyy monta päivää.

    • Anonyymi

      Nk. Oikeisto viis veisaa ihmisoikeuksista. Ainoa mikä merkitsee on voitto, jota pitää saada aina vain lisää. Putteri ja ahneet kaverit taustavoimineen haluavat eläkeläiset töihin, palkat alas ja muiden työntekijöiden veroilla tuettavaksi, Suomessahan verotetaan työtä ankarammin kuin omaisuustuloja.
      Tuota harvoille kertyvää mammonaa voisi jakaa lyhentämällä työaikaa palkkoja laskematta ja korottaa tukia.

    • Anonyymi

      Kokoomusta minä aion äänestää, en persuja enkä vihervasemmistoa.

    • Anonyymi

      Vasurit lisää veroja, oikeisto sosiaaliturvan leikkauksia, persut kehitysavun leikkauksia. Jotenkin näin.

    • Anonyymi

      Kokoomus leikkaisi sosiaaliturvasta rahaa tieteelle
      "Kokoomuksen listalla on satojen miljoonien eurojen edestä sosiaaliturvan kiristyksiä.
      Mykkänen esittää mm. toimeentulotuen omavastuun palauttamista, asumistuen leikkausta ja ansiosidonnaisen porrastamista. Henkilö, joka toimeentulotukea ja asumistukea voi saada, elää jo köyhyysrajalla tai sen alapuolella.
      Euroopan Neuvosto on toistuvasti huomauttanut Suomea sosiaaliturvan riittämättömästä tasosta."
      HS 5.9.2021

      Hyvä syy köyhille, pieni- ja keskituloisille sekä työttömille ja työläisille käydä äänestämässä. Nukkuvien puolue on suurin porvaripuolue, koska äänestämättä jättävän ääni menee lyhentämättömänä sellaisille puolueille kuin kokoomus ja RKP, koska näiden puolueiden hyväosaiset kannattajat käyvät äänestämässä lisäetujen puolesta jota kokoomus ja RKP tarjoavat valtaan päästyään hallituksessa. Heidän ääniosuutensa kasvaa kun suuri joukko politiikkaan ja hallintoon tyytymättömiä jättää äänestämättä Saamme näin entistä pienituloisille, työttömille ja työläisille epämieluisampaa politiikkaa ja hallintoa, joka johtaa entistä useamman äänestämättä jättämiseen, jeidän joiden nimenomaan kannattaisi äänestää, jotta politiikasta tulisi tavalliselle kansalle inhimillisempää. Tämä on tuhon kierre.

      • Anonyymi

        Tuota äänestämään menemistä pitäisi tosiaan tankata työttömille ja vähävaraisille, sekä tietysti matalapalkka-alojen työntekijöille herkeämättä, koska ne näyttää uskovan oikeiston alkuunpanemaan höpötykseen, että ei kannata äänestää, sitä ne laulaa ja jopa lauluun yhtyy osa vähäosaisistakin, ihan omaa tyhmyyttään. Meidän, jotka täälläkin kirjoittelee pitää pitää asiaa esillä, sillä ei voi voittaa, jos ei veikkaa. Äänestyksessä on samasta asiasta kyse ja äänestäminen ei koskaan vie kaikkia rahoja, vaan pikemminkin päinvastoin, siis tätä pitää jauhaa kaiken aikaa ja joka paikassa, niin lopussa kiitos seisoo ja Suomen kansan on hyvä astua elämässään eteenpäin pois porvarin sorron alta.


      • Anonyymi

        Äänestää tosiaan pitäisi, mutta osin ongelma johtunee siitä ettei mainituilla ryhmillä ole puoluetta , joka olisi sitoutunut ajamaan heidän asiaansa. Sellainen pitäisi perustaa.


    • Tasan ei mene puolueiden erinlaiset( toiveet) painottamiset budjetin sisällöstä. Vihervassarit haluavat vähentää sisäiseen turvallisuuteen vaikuttavaa rahoitusta ja lisätä "siirtolaisiin" kohdentuvaa rahoitusta.

    • Anonyymi

      Kokoomus Sipilän hallituksessa juuri leikkasi tieteeltä ja sosiaaliturvasta ja jos pääsee hallitukseen, niin sama leikkauslinja jatkuu puheista huolimatta. Nehän puhuu EMME LEIKKAA, EMME LEIKKAA, mutta leikkaavat kuitenkin ja se on nähty niin monta kertaa.

      • Anonyymi

        No nuohan nyt lupaa vaalien alla mitä vaan, kuten tekivät ennen eduskuntavaaleja 2015. Ei leikata ja sitten leikkasivat. Luottaako joku oikeasti noihin?!?


    • Anonyymi

      Eläkemaksut saadaan kuriin ottamalla käyttöön eläkekatto, esim. 5000 euroa/kk, jolla pitäisi tulla toimeen, vaikka olisi tottunut leveämpäänkin elämään. Luulisi eduskunnastakin löytyvän selkeä enemmistö kyseisen muutoksen läpi viemiselle.

      • Anonyymi

        Kaikkialla missä on eläkekatto se on tietenkin myös eläkemaksukatto. Eläkejärjestelmä on nyt aika hyvässä kuosissa mutta eläkemaksukatolla se saataisiin rapautumaan aika nopeasti.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jes! Miljoonat diesel-autot joutumassa ajokieltoon

      Erittäin hyvä ilmastouutinen! https://www.iltalehti.fi/autouutiset/a/a1277257-1244-4700-9bd7-399ef4d4313c "Tuo ajokiel
      Maailman menoa
      446
      5319
    2. Halkokarilla ammuttu

      Halkokarin uimarannan metsissä/tiellä poliiseja juoksenteli n.13.30.Onko pahvihousut setvimässä sukuriitoja?
      Kokkola
      25
      2207
    3. Yle aamu taas huolissaan laittomasti maassa olevien terveydenhuollosta

      Yle se jaksaa aina nostaa tämän asian esille, vaikka ei pitäisi. Laittomasti maassa olevat pitää säilöä ja karkoittaa, e
      Maailman menoa
      203
      1581
    4. Mitä tehdä kun eräs henkilö seuraa puhelintani

      Ja informoi asioitani ulkopuolisille ja ei kyse ei ole viranomaisista vaan sairaasta yksilöstä joka ei jätä rauhaan vaan
      Ikävä
      190
      1391
    5. Odotan että eroat

      Sitten vasta meidän suhde voisi alkaa. En halua mihinkään pettämiskuvioihin mukaan. Sun pitäis siis ottaa riski, että jä
      Ikävä
      69
      1368
    6. Mitä haluat

      Toisesta vai haluatko mitään
      Ikävä
      147
      1304
    7. Jengi haluaa että

      Lähden täältä pois. Syystä että? Antaa tulla syitä nyt.... Huomenta sitten viimeisen kerran. 💔🐺🖤
      Ikävä
      190
      1083
    8. Maailmankaikkeuden synty

      Universumi syntyi reilut 14 miljardia vuotta sitten ns alkuräjähdyksessä. Aluksi laajentuminen tapahtui jopa valoa nopea
      Luterilaisuus
      215
      1052
    9. Makea kysymys

      Tiedätkö onko kaivattusi perso makealle? 😋
      Ikävä
      92
      998
    10. Tuli yhtäkkiä kova ikävä sinua, J

      Olisitpa täällä, niin voisin halata ja suukottaa sinua juuri nyt... Vaikka tilanne on mikä se on, enkä voi tätä oikeass
      Ikävä
      74
      962
    Aihe