WEB lomakkeeseen neuvoa...

PHP-viallinen

Voisiko joku katsoa oheista koodia ja kertoa mitä kaikkea siinä on vialla..

Lomake..


Palautelomake

3

690

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teuro

      Toki tuosta voin kertoa heti ettei se näytä kovin hyvältä selaimessa, mutta sitä tuskin haluat kuulla. form action=http... tästä puuttuu aloittava lainausmerkki. Roskapostin esto tuskin toimii, mutta häiritsee normaalia käyttäjää takuulla. Tarkistuskohdassa sulla $_POST['nimi'], mutta edellä olet käyttänyt $_POST['etunimi']?

      Samassa kohdassa mikset käytä suoraan muuttujaa $etunimi? Jossain kohdassa voisi vähän tarkistella mitä noissa muuttujissa onkaan. Jokuhan voisi vaikka kirjoitella hieman haittakoodia ja voitaisiin vaikkapa suoritella palvelimella...

      Puhelinnumeron tarkistus on ihan huuhaata, koska siinä saa olla ihna mitä tahansa paitsi pieniä kirjaimia. Vai tarkoittaako eregi, että mitään kirjaimia ei saa esiintyä, mutta kaikki muu on sallittua. Muutoin samat ongelmat, kuin etunimen kohdalla. Lopuksi pyydät kamalan kasan tietoa lähettäjästä, muttet lähetä niitä itsellesi voitko kertoa miksi näin?

      • PHP-viallinen

        Kiitos vastauksesta, koodi on varmasti puutteellinen...olen eka kertaa mokomaa tekemässä. Lainailin koodinpätkiä sieltä täältä joten epäjohdonmukaisuuksia on kuten kyseltyjen tietojen välitys omaan sähköpostiin. Ajattelin liittää lomakkeeseen jonkun kuvan numerosarjasta jota spämmikone ei osaa lukea, en keksinyt helpompaa keinoa. Jep, puh nro tarkastus on varmaan turha.


    • Jaska Perusjaska

      Tuo ei todennäköisesti toimi, koska käytät palaute-muuttujaa, sekä lomakkeen palautteen muuttujana, että mail()-funktion palauttamaan dataan.

      Ja tosiaan teen aivan turhaan kaiken maailman puhelinnumeroiden tarkistukset, kun et lähetä lomakedatasta muuta kuin palautteen sähköpostiisi.

      Jokaisen lomakekentän sisällön tarkastaminen erikseen on ehkä hieman työlästä, kun koko roskan voisi hoitaa esim. foreachilla. Kaikki lomakedatahan on $_POST-taulukossa. Mielummin tyhjät kentät tarkastettaisiin javascriptilla ennen lomakkeen lähetystä. Muuten kaikki tiedot häviää, jos käyttäjä tekee virheen. Virheilmoituksetkaan ei tulisi näkyviin, koska käyttäjä ohjataan joka tapauksessa pois scriptistä. Joten ne pitäisi muuttaa vaikkapa die("Et antanut x tietoa!");
      Eikä itseasiassa tuosta tarkistuskesta ole mitään hyötyä, koska scripti suoritetaan joka tapauksessa loppuun, oli kaikki kentät tyhjiä tai ei.

      Ja keräät muutenkin turhaan kaikki tiedot omiin muuttujiin, kun et käytä niitä missään.

      Kysyt lomakkeessa tietoja, joihin ei edes viitata scriptissä. Esim. vastaus-kenttä.

      Tuossa eregissäkin on jotain pielessä. Nyt se taitaa hyväksyä kaikki muut merkit paitsi sulut ja kirjaimet a-z. Eregissä ei taida olla merkistystä kirjainten koolla, joten myös A-Z ovat pannassa. Käännä koko lause mielummin toisinpäin, että kaikki muut merkit paitsi 0-9, () ja - hylätään. Helpompi niin.

      Tuo spam-esto saattaa olla toimiva. Ainakin hetken. Olet poistanut osia koodista, joten ei pysty sanomaan. Kyllä kuvastakin pystyy lukemaan tekstiä ja jos joka kerta on sama tarkistuskoodi&kuva, niin kyllä joskus joku robotti sen saa selville. Ja tosiaan käyttäjiä tuollainen vain kiusaa.

      Ei tuo ihan valmis koodi vielä ole, mutta kyllä se siitä :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8584
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2595
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      124
      2323
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1976
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1714
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1529
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1477
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1419
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1292
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1203
    Aihe