Antikristuksen henki seurakunnissa

jumalan_pete

Mitä antikristuksen henki on tehnyt seurakunnissa? Vai etkö usko, että antikristuksen henki on tehnyt mitään seurakunnissa? Jos et, niin miksi sitten Johannes kirjoitti jo liki 2000 vuotta sitten näin:
"...niin onkin monta antikristusta ilmaantunut... Meistä he ovat lähteneet..."(1.Joh.2:18,19).

Paavali ei väittänyt että antikristukset olivat tulleet "maailmasta", vaan uskovien keskeltä! Ei se varsinainen antikristus, mutta ne muut uskonnollispoliittiset herhiläiset, pikku-antikristukset, he, jotka ovat nousseet keskeltämme (1.Joh.2:19), kirkon keskeltä; he tulevat vielä jonkin aikaa julistamaan antikristillistä sanomaa, antikristuksen edelläkävijöinä.

Saatanalla on nyt vankka jalansija seurakunnissa, ja "jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää (antikristuksen ilmestymistä), niin silloin ilmestyy tuo laiton (antikristus)..." (2.Tess.2:7,8). Ja mikä onkaan se, mikä on tähän mennessä pidättänyt antikristusta? Se, että Jeesuksen opetuslapset uskovat totuuteen. Kun pikkuhitlerit ja saatanan kätyrit poistavat nämä opetuslapset näyttämöltä, tavalla taikka toiselta, silloin on viimeinen este poistettu, varsinaisen antikristuksen ilmestymiselle. Jäljelle jää enää uskonnollispoliittinen kirkkoinstituutio, joka on yhtä kuollut kuin kylmä kivi kourassamme. Sitä voidaan hyvällä syyllä kutsua luopiokirkoksi, sillä se teki kompromisseja lukiessaan, tulkitessaan, kääntäessään ja opettaessaan Jumalan Sanaa.

"Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen, että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen" (2.Tess.2:11,12).

Mitä saatana on tehnyt, näitten monien antikristuksien kautta? Hän käytti heitä hyväkseen Jumalan sallimuksesta (2.Tess.2:11). Hän levitti oppiaan Jumalan seurakunnan keskellä, että Jumala ei olekaan yksi, vaan kolme. Tämä onkin hänelle mieluista, sillä kolminaisuus esiintyy pakanauskonnoissakin, mm. niissä uskonnoissa joissa tunnustetaan Jeesuksen olevan profeetta mutta ei "Jumalan Poika". Kun hän sai uskovaiset uskomaan että Poika on Jumala, vaikka Poika sanoi että Isä on ainut Jumala (Joh.5:44, Joh.17:3) niin Isä menetti merkityksensä Isänä, suhteessa Poikaan.

Jos otat ja teet heistä saman olemuksen, olet tehnyt heistä antikristuksen, sillä antikristus kieltää Isän ja Pojan. Kait sinä hyvin ymmärrät, että jos väitämme Isän ja Pojan olevan samaa olemusta, olemme menettäneet heidät, sillä Isä tarvitsee Pojan ollakseen Isä, ja Poika tarvitsee Isän, ollakseen Poika. Tämä tarkoittaa, että heidän on PAKKO OLLA KAKSI ERI OLEMUSTA, siten, että vain toinen heistä on Jumala, kuten Jeesus niin syvällisesti vakuutteli (Joh.5:44, Joh.17:3, Mark.10:18).

Mikä tässä on niin vaikeata ymmärtää? Kun antikristuksen oppi tuli seurakuntaan, alettiin yhdessä kuorossa laulamaan: "Isä on samaa olemusta Pojan kanssa". Tämän lisäksi kirkko teki itselleen Jeesus-kuvia ja Jumala-kuvia ja ripustivat niitä seinilleen, vaikka Jumala sanoi:
"Älkää tehkö itsellenne epäjumalia älkääkä pystyttäkö itsellenne jumalankuvia tai patsaita, älkää myöskään asettako maahanne kiviä, joissa on kuvia, kumartaaksenne niitä, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne" (3.Moos.26:1).
Jumala sanoi myös:
"Älä tee itsellesi jumalankuvaa, älä mitään kuvaa..." (5.Moos.5:8).
Jos sinulla on kotonasi Jeesus-kuva seinälläsi, ja uskot sen esittävän Jumalaa, sinulla on seinällä Jumala-kuva josta Jumala sinua varoitti! (5.Moos.5:8).

Koska kirkoilla ja monilla eksyneillä kristityillä on niitä omia jumala-kuvia (ja joillakin jopa pyhimyspatsaita, esim. Helsingin tuomiokirkossa), heidän on helppo uskoa että antikristus on Jumala, kun hän tulee Jeesus-kuvien näköisenä (?) istuutumaan Jumalan temppeliin ja julistaa siellä olevansa Jumala:
"...tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala" (2.Tess.2:4).

Valitan, rakkaat veljet ja sisaret. Mutta antikristuksen henki on jo Jumalan temppelissä hirvittävine oppeineen. Etkö ole huomannut?
"...hän (antikristus) asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala" (2.Tess.2:4).

145

707

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Herää eksytyksestä

      Kun Jeesus oli erämaassa ja saata na kiusasi Jeesusta, Jeesus vastasi: "Kirjoitettu on: älä kiusa Herraa, sinun Jumalaasi!"

      -Valehteliko Jeesus kun sanoi olevansa Jumala???? Ei!!!!

      Mitäkö antikristuksen henki on tehnyt, no sinulle ainakin sen ettet näe Jeesuksen olevan Jumala. On Isä-Jumala, Poika-Jumala ja Pyhä Henki-Jumala ja silti He ovat yksi Jumala!

      Mikä ihmeen riivaus tuo Jeesuksen Jumaluuden kieltäminen on???

      • >>>Mikä ihmeen riivaus tuo Jeesuksen Jumaluuden kieltäminen on???>Kun Jeesus oli erämaassa ja saata na kiusasi Jeesusta, Jeesus vastasi: "Kirjoitettu on: älä kiusa Herraa, sinun Jumalaasi!">-Valehteliko Jeesus kun sanoi olevansa Jumala???? Ei!!!!


      • armon kerjäläinen7

        Kysymys on jos kiusaa Jeesusta, niin kiusaa myös Isää Jumalaa . Sentakia sanat "Älä kiusaa Herraa sinun Jumalaasi". Kuka kiusaa Jeesusta kiusaa ja pilkkaa Pyhäähenkeä sekä Isää Jumalaa sekä Jeesusta.


      • Eiköhän se aika selkeää ole, kun vaivautuu ottamaan Raamatun edes sen verran vakavasti, että lukee sitä huolellisesti, että Jeesus ei sanonut tuossa tekstissä paholaiselle, että "älä kiusaa minua, sillä minä olen Jumala" vaan, että hän ei aio hypätä kiusatakseen Jumalaansa. On se ihme, kuinka ihmiset eivät osaa lukea nykyään enää mitään asiayhteydessään.

        "On Isä-Jumala, Poika-Jumala ja Pyhä Henki-Jumala ja silti He ovat yksi Jumala!"

        Ja tuossa käytät sanaa Jumala ainakin kahdessa eri merkityksessä tekemättä selkeää eroa niiden välillä. Ei kovin älyllisesti eikä muutenkaan rehellistä puuhaa tuo tuollainen asioiden piilotteleminen sanaleikkien taakse. Ei Raamatussa tuolla tavalla yritetä ketään harhaanjohtaa.

        "Mikä ihmeen riivaus tuo Jeesuksen Jumaluuden kieltäminen on???"

        Rauhoitu ja käytä päätäsi hetken aikaa tehokkaasti ja oikein.

        Jos antikristuksen henki saa ihmisen kieltämään Jeesuksen ihmisenä ja messiaana, niin kuin Raamatussa sanotaan sen tekevän, sen kautta, että saa hänet pitämään Jeesusta Jumalana, niin sekin on jo paholaisen voitto, sillä noin tekemällähän se saa samantien vesitettyä lähes kaikki Jeesukseen liittyvät olennaiset asiat.


      • puhdas aamen
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Mikä ihmeen riivaus tuo Jeesuksen Jumaluuden kieltäminen on???>Kun Jeesus oli erämaassa ja saata na kiusasi Jeesusta, Jeesus vastasi: "Kirjoitettu on: älä kiusa Herraa, sinun Jumalaasi!">-Valehteliko Jeesus kun sanoi olevansa Jumala???? Ei!!!!

        Jumalan petelle . Itse Jumala sanoo näin . Hän siis Jumala ei hyväksy muita jumalia rinnalleen.


      • Harkitsepa näitä Jeesuksen opetuksia ja 'herää eksytyksestä:'

        Matteus 10
        40 "Joka ottaa tykönsä teidät, se ottaa tykönsä minut; ja joka ottaa minut tykönsä, ottaa tykönsä hänet, joka on minut lähettänyt"

        Luukas 10
        16 "Joka kuulee teitä, se kuulee minua, ja joka hylkää teidät, hylkää minut; mutta joka minut hylkää, hylkää hänet, joka on minut lähettänyt."


    • Sinulla ei ole täällä sisaria ja veljiä Kristuksessa. Älä siis puhuttele uudestisyntyneitä sillä tavalla.

      Sinä olet Jumalan nimen pilkkaaja ja hänen vihansa lepää sinun ylläsi edelleen. Sinä kiellät tärkeimmän, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika ja Jumala itsekin.
      Sinä pilkkaat tällä herjaamisellasi Jumalan Pyhää Henkeä. Lue raamatustasi, minkälaisen kohtalon sellainen ihminen omistaa.

      Sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää Jeesuksen jumaluuden.

      • >>>Sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää Jeesuksen jumaluuden.>Sinä olet Jumalan nimen pilkkaaja>Sinä kiellät tärkeimmän, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika


      • jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää Jeesuksen jumaluuden.>Sinä olet Jumalan nimen pilkkaaja>Sinä kiellät tärkeimmän, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika

        Sinä kiellät, että Jeeus on Jumala.

        Se riittää.

        Jeesus on Jumala itsekin.


      • vonbulke kirjoitti:

        Sinä kiellät, että Jeeus on Jumala.

        Se riittää.

        Jeesus on Jumala itsekin.

        Kyllä. Minä kiellän että Jeesus on Jumala. Mutta en ole kieltänyt että Jeesus on Jumalan Poika. Joten et voi vetää sellaista johtopäätöstä että myös kiellän Jeesuksen olevan Jumalan Poika edellämainitun perusteella. Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten luet sanoja ja lauseita kieroutuneesti, ja luulet että joku on kirjoittanut jotain mitä ei ole kirjoittanut. Et ole pysynyt totuudessa kun kirjoitat minusta valheita.


      • jumalan_pete kirjoitti:

        Kyllä. Minä kiellän että Jeesus on Jumala. Mutta en ole kieltänyt että Jeesus on Jumalan Poika. Joten et voi vetää sellaista johtopäätöstä että myös kiellän Jeesuksen olevan Jumalan Poika edellämainitun perusteella. Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten luet sanoja ja lauseita kieroutuneesti, ja luulet että joku on kirjoittanut jotain mitä ei ole kirjoittanut. Et ole pysynyt totuudessa kun kirjoitat minusta valheita.

        Et kai sie pete oikeasti oleta, että he ymmärtävät eron noiden kahden välillä, kun heidän lukutapansa nimenomaan pohjautuu tuollaisiin ekvivokaatioihin eli sanojen ja sanontojen merkitysten vaihtelemiseen puhtaasti myöhemmin keksittyjen oppien eikä kirjoittajan tarkoittaman merkityksen mukaisesti?

        Luulisi, että olisi päivänselvää, että se, että ei näe mitään perusteltua syytä uskoa Jeesuksen jumaluuteen vaan pikemmin vain perusteltuja syitä uskoa päinvastaista, ei liity mitenkään siihen, että uskooko Jeesuksen olevan Jumalan poika. Mutta edellämainitusta syystä tietenkään tämä ei mitenkään helppotajuista monille ole, kun ovat omat oppinsa niin tehokkaasti sekoittaneet noilla kaikilla epäraamatullisuuksilla ja maailman viisaudesta lainatuIlla virhepäätelmillä.

        Ärsyttää muutenkin tämä ihmisten asenteellisuus ja se, kenellä muka todistustaakka on. Mehän pete emme käsittääkseni kiellä Jeesuksen jumaluutta sen enempää kuin heikon ateismin edustajat kieltävät Jumalan olemassaoloa. Me vain sanomme, että meillä ei ole ainoatakaan hyvää ja hyvin perusteltua syytä uskoa, että Jeesus olisi Jumala. Tai oikeastaan ehkä meidän kantaamme voisi verrata jopa vahvaan ateismiin, koska tiedämme Raamatussa olevan jakeita, jotka hyvin suoraviivaisesti osoittavat, että Jeesus ei yksinkertaisesti vain voi olla Jumala. Jos siis olen nyt ymmärtänyt kantasi oikein.

        Joka tapauksessa asiahan on täsmälleen niin kuin sanot. Se, että onko Jeesus Jumala ja onko hän Jumalan poika, ovat kaksin täysin toisistaan erillistä asiaa ja niiden toisiinsa sotkeminen vain kertoo siitä, että sotkija ei ymmärrä, mistä puhuu.


      • vonbulke kirjoitti:

        Sinä kiellät, että Jeeus on Jumala.

        Se riittää.

        Jeesus on Jumala itsekin.

        Mitä pahaa siinä on, jos Jeesus itsekin antoi ymmärtää, että ei pitänyt itseään Jumalana?


      • Niko.
        christus.victor kirjoitti:

        Mitä pahaa siinä on, jos Jeesus itsekin antoi ymmärtää, että ei pitänyt itseään Jumalana?

        Joh. 20; 28-29


      • Älä puhu pötyä vonbulke asioista, joita et ymmärrä.

        "Sinä kiellät tärkeimmän, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika ja Jumala itsekin"

        En ole ikinä nähnyt Peten tuota ensimmäistä kieltävän ja tuon toisen Jeesus itsekin kieltää, joten panettelusi on aiheetonta.

        "Sinä pilkkaat tällä herjaamisellasi Jumalan Pyhää Henkeä"

        Kyllä kai sinä ymmärrät, että moni voi nähdä sen, että sanot tuota väitettyä Jeesuksen jumaluutta tärkeimmäksi ja samalla vihjaat Jeesuksen olleen itse väärässä jumaluutensa suhteen, Jeesuksen oman evankeliumin vääräksi ja Jeesuksen joko tietämättömäksi tai valehtelijaksi syyttämisenä?

        "Sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää Jeesuksen jumaluuden."

        Täyttä pötypuhetta. Pysyisit sinäkin vain siinä, mitä Raamatussa sanotaan, etkä menisi keksimään omia oppejasi (vai onko tämä nyt sitä katolisten kirkkoisien oppien lainailua) kääntäen asioita päälaelleen.

        Raamatussa suoraan ja selkeästi sanotaan, mikä tuo antikristuksen henki on, ja se ei ole sitä, mitä sinä nyt yrität muille ja itsellesi uskotella.

        (1 John 2:22) Kuka sitten on valehtelija, ellei se, joka kieltää Jeesuksen olevan Kristus? Sellainen ihminen on antikristus, niin Isän kuin Pojan kieltäjä.

        (2 John 7) Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä.

        (1 John 4:2) Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen ihmiseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta.
        (1 John 4:3) Yksikään henki, joka kieltää Jeesuksen, ei ole Jumalasta. Sellainen henki on Antikristuksen henki, jonka te olette kuulleet olevan tulossa ja joka jo on maailmassa.

        Niin kuin kuka tahansa voi noista jakeista lukea, sanoo Johannes, että sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää sen Jeesuksen, jonka Jumalan henki tunnustaa lihaksi tulleeksi Kristukseksi.

        Toisaalta sanot, että Jeesuksen jumaluus on tärkeintä, joka pakottaa kysymään sen kysymyksen, että oletko sitten samaa mieltä niiden kirkkoisien kanssa, jotka vaatimalla vaativat, että Jeesuksesta ei saa missään nimessä puhua luotuna olentona, koska hän on Jumala? En näe puheittesi perusteella mitään muuta vaihtoehtoa kuin aiheellisesti olettaa, että ajattelet noin.

        Ongelmaksi tuon näkemyksen kanssa muodostuu se, että luodusta olennosta käytetään kautta Raamatun nimenomaan käsitettä liha, jota Johanneskin tuossa käyttää todistaakseen, että Jeesus on nimenomaan ihminen sanan täydessä merkityksessä (ei se Johanneksen vika ole, jos ihmiset ovat keksineet sitten jälkikäteen, että liha ei voi olla synnitön niin kuin se alussa oli).

        Eli toisin sanoen kun nykykristityt sanovat, että Jeesuksen kieltäminen Jumalana on jumalanpilkkaa, niin he samalla myös väistämättä pitävät Jeesuksesta lihana eli luotuna olentona puhumista jumalanpilkkana. Jos haluatte yrittää tämän jotenkin kieltää väärinkäsityksenä, niin onnea yritykseen. Olisitte käsittääkseni ensimmäiset ikinä, jos onnistuisitte.

        Ja kun kiellätte Jeesuksen lihana eli luotuna olentona eli ihmisenä, niin te teette täsmälleen niin kuin Johannes sanoi antikristuksen hengen tekevän. Tosin te voisitte kyllä yrittää osoittaa, että Jeesus on samanaikaisesti täysin Jumala ja täysin ihminen, mutta tuskinpa siinäkään voisitte onnistua lankeamatta kuitenkin doketismiin, joka vesittää ristinkin merkityksen kokonaan.

        Ymmärrät kai kuinka uskottavia sinun jumalanpilkkasyytökset näiden seikkojen valossa ovat? Hyvin te perinnäisopeillanne olette Jumalan sanan korvanneet.

        Mutta olennaisinta tässä kuitenkin se, että tuo väitteesi siitä, mikä antikristuksen henki oikein on, on täysin päinvastaista kuin mitä Raamattu asiasta sanoo. Kehottaisin miettimään tätä tosiasiaa edes hetkisen verran, jos Raamatun vakavasti ottava uudestisyntynyt ihminen olet niin kuin sanot.


      • Niko. kirjoitti:

        Joh. 20; 28-29

        Nuo Tuomaksen sanat ovat hebraismi niin kuin mikä tahansa tarkka ja ajantasalla oleva Raamatun sanakirja osaa kertoa eli ei mikään todiste Jeesuksen jumaluudesta. Jeesus itsekin käyttää sanaa jumala eri tavalla kuin kristityt niin kuin kenen tahansa Raamattua huolellisesti lukevan luulisi huomaavan esimerkiksi Johanneksen 10. luvussa:

        "Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'?
        Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi."

        On toisaalta kummallista, kuinka sokeita useimmat kristityt näyttävät olevan evankeliumien henkilöiden juutalaisuudelle niin, että tulkitsevat heidän sanat niin kuin Jeesus, Tuomas ja muut olisivat selkeästi olleet nykykristittyjä eikä juutalaisia alkuunkaan. Oppivatkohan nykykristityt koskaan tulkitsemaan Raamattua Raamatulla eikä kirkkoperinteellä?


      • Niko.
        christus.victor kirjoitti:

        Nuo Tuomaksen sanat ovat hebraismi niin kuin mikä tahansa tarkka ja ajantasalla oleva Raamatun sanakirja osaa kertoa eli ei mikään todiste Jeesuksen jumaluudesta. Jeesus itsekin käyttää sanaa jumala eri tavalla kuin kristityt niin kuin kenen tahansa Raamattua huolellisesti lukevan luulisi huomaavan esimerkiksi Johanneksen 10. luvussa:

        "Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'?
        Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi."

        On toisaalta kummallista, kuinka sokeita useimmat kristityt näyttävät olevan evankeliumien henkilöiden juutalaisuudelle niin, että tulkitsevat heidän sanat niin kuin Jeesus, Tuomas ja muut olisivat selkeästi olleet nykykristittyjä eikä juutalaisia alkuunkaan. Oppivatkohan nykykristityt koskaan tulkitsemaan Raamattua Raamatulla eikä kirkkoperinteellä?

        Vain Jeesus voi avata Sanansa ihmisille, aivan kuin kävi opetuslapsille emmauksen tiellä. Sanaa voi lukea kuin fariseukset pyrkien sieltä löytämään ikuisen elämän, mutta olemaan täysin tietämätön siitä, että Sana puhuu Kristuksesta ja todistaa juuri Hänestä!

        Yksikään Raamatun profetia ei ole selitettävissä ilman Pyhää Henkeä.

        Tuomaksella Herran edessä todella oli sanat jotka Jumala hänelle oli kirkastanut ja hän ymmärsi!


      • Niko. kirjoitti:

        Vain Jeesus voi avata Sanansa ihmisille, aivan kuin kävi opetuslapsille emmauksen tiellä. Sanaa voi lukea kuin fariseukset pyrkien sieltä löytämään ikuisen elämän, mutta olemaan täysin tietämätön siitä, että Sana puhuu Kristuksesta ja todistaa juuri Hänestä!

        Yksikään Raamatun profetia ei ole selitettävissä ilman Pyhää Henkeä.

        Tuomaksella Herran edessä todella oli sanat jotka Jumala hänelle oli kirkastanut ja hän ymmärsi!

        Ei se Jeesuksen oma sana hänestä itsestään ollut, jonka hän opetuslapsille Emmauksen tiellä selitti.

        Kyllä pyhiä kirjoituksia voi kieltämättä lukea ymmärtäen ne väärin, jos ei halua hyväksyä sitä, mitä ne sanovat, tai jos on harhaanjohdettu. Toisaalta nuo niitä väärin lukevat eivät välttämättä ollenkaan ymmärrä lukevansa niitä väärin. Eikä sekään auta, jos ei ole edes kirjoitusten ymmärtämiseen tarvittavia perustietoja. Niin kuin useimmilla nykykristityillä ei näytä olevan.

        Mitä hyötyä on sen ymmärtämisestä, että kirjoitukset puhuvat messiaasta, jos ei ymmärrä, mikä se messias on ja mihin sellaista tarvitaan? Tai siis kristitythän puhuvat kyllä Kristuksesta, mutta mitä itua siinä on, jos messiaan teot on kokonaisuudessaan täysin vesitetty muilla opeilla?

        "Yksikään Raamatun profetia ei ole selitettävissä ilman Pyhää Henkeä."

        Väitätkö siis, että seuraavaa profetiaa ei muka jumalattomat olisi pystyneet ymmärtämään?

        (Acts 11:28) Muuan heistä, nimeltään Agabos, ilmoitti Hengen vaikutuksesta, että koko maailmaan oli tuleva suuri nälänhätä. Näin tapahtuikin Claudiuksen aikana.

        Lienee sitten ihan hyvä juttu jumalattomien näkökulmasta, että Raamattu ei ole pelkkää profetiaa toisensa perään.

        "Tuomaksella Herran edessä todella oli sanat jotka Jumala hänelle oli kirkastanut ja hän ymmärsi!"

        Kyllä, mutta tuohan ei vielä kuitenkaan takaa sitä, että nykykristityt ne oikein ymmärtävät.

        (John 10:34) Jeesus vastasi: "Eikö teidän laissanne sanota: 'Minä sanoin: te olette jumalia.'?
        (John 10:35) Niitä, jotka saivat Jumalan ilmoituksen, sanotaan siis jumaliksi, eikä pyhiä kirjoituksia voi tehdä tyhjäksi.

        Kristityt sanovat saaneensa Jumalan ilmoituksen Pyhältä Hengeltä Raamatun kautta. Miksi siis en ole ikinä kuullut heidän puhuvan itsestään jumalina, jos Jeesus ei epäröinyt tekstin mukaan noin sanoa?


      • Ilta tulee.

        Ei oikea oppi kiellä Jeesusta olemasta Jumalan Poikana, eikä ihmisen poikana, vaan kieltää Jeesuksen olevan Jumala.


      • ei esine
        jumalan_pete kirjoitti:

        Kyllä. Minä kiellän että Jeesus on Jumala. Mutta en ole kieltänyt että Jeesus on Jumalan Poika. Joten et voi vetää sellaista johtopäätöstä että myös kiellän Jeesuksen olevan Jumalan Poika edellämainitun perusteella. Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten luet sanoja ja lauseita kieroutuneesti, ja luulet että joku on kirjoittanut jotain mitä ei ole kirjoittanut. Et ole pysynyt totuudessa kun kirjoitat minusta valheita.

        Jumala siunatkoon Israelin kansaa. Kaikenlaisia narsisti kiusaajia täällä kirjoittelee ja kiusaa toisiaan.


      • vonbulke kirjoitti:

        Sinä kiellät, että Jeeus on Jumala.

        Se riittää.

        Jeesus on Jumala itsekin.

        Minäkin kiellän että Jeesus on Jumala, sillä Jeesus Kristus on ainoastaan Jumalan poika, joka on - J u m a l a n
        k u v a, - [Kol. 1:15] jota ei saa asettaa Jumalaksi Isän rinnalle:

        Kolossalaiskirje 1
        15 "ja hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen ennen kaikkea luomakuntaa."

        2. Mooseksen kirja 20
        23 "Älkää tehkö jumalia minun rinnalleni; hopeaisia tai kultaisia jumalia älkää tehkö itsellenne."

        5. Mooseksen kirja 5
        8 "Älä tee itsellesi - j u m a l a n k u v a a, - ä l ä
        m i t ä ä n - k u v a a, - älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla."


      • tosipa
        jumalan_pete kirjoitti:

        Kyllä. Minä kiellän että Jeesus on Jumala. Mutta en ole kieltänyt että Jeesus on Jumalan Poika. Joten et voi vetää sellaista johtopäätöstä että myös kiellän Jeesuksen olevan Jumalan Poika edellämainitun perusteella. Tapaus kuvastaa hyvin sitä, miten luet sanoja ja lauseita kieroutuneesti, ja luulet että joku on kirjoittanut jotain mitä ei ole kirjoittanut. Et ole pysynyt totuudessa kun kirjoitat minusta valheita.

        jumalan pete. Älä välitä onhan nämä helluntailaiset asettaneet ihmisen päälle vaikka ja mitä valheita. Eivät kuitenkaan tunnusta valehdelleensa toisen ihmisen elämää. Vapaakirkolliset valehtelijoita niinkuin helluntailaisetkin.Siunausta israelille. Jeesus on herra aamen.


      • Jeesus Kristus on Jumalan määräämä välimies Jumalan ja ihmisten välillä, Jumalan poika, joka toimii ylimmäisenä pappina iankaikkisesti ja "rukoilee Isää Jumalaa meidän edestämme":

        Heprealaiskirje 5
        5 Niinpä Kristuskaan ei itse korottanut itseänsä ylimmäisen papin kunniaan, vaan hän, joka sanoi hänelle: "Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin";
        6 niin kuin hän toisessakin paikassa sanoo: "Sinä olet pappi iankaikkisesti Melkisedekin järjestyksen mukaan".

        Heprealaiskirje 8
        1 "Mutta pääkohta siinä, mistä me puhumme, on tämä: meillä on sellainen ylimmäinen pappi, joka istuu Majesteetin valtaistuimen oikealla puolella taivaissa,"


      • tosipa kirjoitti:

        jumalan pete. Älä välitä onhan nämä helluntailaiset asettaneet ihmisen päälle vaikka ja mitä valheita. Eivät kuitenkaan tunnusta valehdelleensa toisen ihmisen elämää. Vapaakirkolliset valehtelijoita niinkuin helluntailaisetkin.Siunausta israelille. Jeesus on herra aamen.

        >>>Jeesus on herra aamen.


    • KTS (Ei kirj.)

      "Sellainen on antikristuksen henki, joka kieltää Jeesuksen jumaluuden."

      Totta. Se on judaismin henki ja se hiipii seurakuntiin "messiaanisuuden" ja "siionismin" nimikkeellä. Se alkaa israelfanituksella ja loppuu tähän:

      http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=234821

      Jeesus laitetaan viralta.

      • Stefan Ketriel Blad vaikuttaa olevan harvinaisen viisas mies joka uskaltaa asettua kirkon hapatuksia vastaan. Jos se seurakunta olisi täälläpäin voisin kuvitella liittyväni siihen.

        "Han menar att kristna blivit "vilseförda av kyrkoledare som under historiens lopp kapat de judiska rötterna" och att Bibeln inte alls pratar om treenigheten."


    • Kirkko ja uskonlahkot ovat "antikristuksia".

      • Sinulla ei kuitenkaan ole osaa Jeesuksessa, eikä pelastuksessa.

        Tiedä se tänä päivänä.

        Mikäli Herra armossaan sinut pelastaa, on tilanteesi toinen.

        Nyt olet "kadotuksen lapsi".


      • vonbulke kirjoitti:

        Sinulla ei kuitenkaan ole osaa Jeesuksessa, eikä pelastuksessa.

        Tiedä se tänä päivänä.

        Mikäli Herra armossaan sinut pelastaa, on tilanteesi toinen.

        Nyt olet "kadotuksen lapsi".

        Jumalan Henki todistaa minun henkeni kanssa että olen Jumalan lapsi, ja se riittää minulle. Se mitä minusta, tai muista sanot, tai mitä kadotustuomioita meille annat ei päätämme hetkauta, koska se on Jumala joka on tuomari etkä sinä.

        Sinä, vonbulke, kirjoitit uhkarohkeasti:
        >>>Nyt olet "kadotuksen lapsi".


      • jumalan_pete kirjoitti:

        Jumalan Henki todistaa minun henkeni kanssa että olen Jumalan lapsi, ja se riittää minulle. Se mitä minusta, tai muista sanot, tai mitä kadotustuomioita meille annat ei päätämme hetkauta, koska se on Jumala joka on tuomari etkä sinä.

        Sinä, vonbulke, kirjoitit uhkarohkeasti:
        >>>Nyt olet "kadotuksen lapsi".

        Niin kauan,

        kuin ihminen on Jeesuksen kalliisti ostamasta pelastuksesta osaton,

        hän on kadotustuomion alainen.

        Jumalan hyvyyttä ja armollisuutta ei pidä halveksia. Hän antaa paisteen ja sateen niin hyville, kuin pahoillekin.

        On aivan toinen asia, mikäli ihminen ei ole kuullut jumalansanaa, tai ei ole sitä vielä ymmärtänyt,

        kuin se, että ihminen tieten ja tahtoen herjaa ja rienaa Jumalaa ja myös hänen pyhiään.

        Sillä on jo ajallisetkin seurauksensa ja ne voivat tulla hyvin nopeasti.


      • vonbulke kirjoitti:

        Niin kauan,

        kuin ihminen on Jeesuksen kalliisti ostamasta pelastuksesta osaton,

        hän on kadotustuomion alainen.

        Jumalan hyvyyttä ja armollisuutta ei pidä halveksia. Hän antaa paisteen ja sateen niin hyville, kuin pahoillekin.

        On aivan toinen asia, mikäli ihminen ei ole kuullut jumalansanaa, tai ei ole sitä vielä ymmärtänyt,

        kuin se, että ihminen tieten ja tahtoen herjaa ja rienaa Jumalaa ja myös hänen pyhiään.

        Sillä on jo ajallisetkin seurauksensa ja ne voivat tulla hyvin nopeasti.

        >>>Niin kauan, kuin ihminen on Jeesuksen kalliisti ostamasta pelastuksesta osaton, hän on kadotustuomion alainen.


      • jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Niin kauan, kuin ihminen on Jeesuksen kalliisti ostamasta pelastuksesta osaton, hän on kadotustuomion alainen.

        Mitenkä siellä kymmenessä käskyssä sanottiinkaan.

        Rakasta HERRAA, sinun JUMALAASI yli kaiken. Siis HERRAA, joka on kaikkien uskovien JUMALA.

        Tämä kohta sisältyi myös Arto Antturin saarnaan, Vanhassa Kirkossa, 1.4.2012.


      • vonbulke kirjoitti:

        Mitenkä siellä kymmenessä käskyssä sanottiinkaan.

        Rakasta HERRAA, sinun JUMALAASI yli kaiken. Siis HERRAA, joka on kaikkien uskovien JUMALA.

        Tämä kohta sisältyi myös Arto Antturin saarnaan, Vanhassa Kirkossa, 1.4.2012.

        Niin, mitä sitten? Off-topic, sillä Herra VT:ssa on viittaus Jahveen eikä Jeesukseen yli 6500 kertaa. Ei todista yhtään mitään.

        Rakasta Herra sinun Jumalaa- käsky on sitten kolmiosainen eikä ainoastaan kaksiosainen. Ylempänä huipussa komeilee käsky siitä että Jahveh meidän Jumalamme on yksi Jahveh. Huomaa! YKSI. Vain yksi! Ei kaksi eikä kolme. Ymmärrät että se on kolmoiskäsky kun tutkit, et ainoastaan
        viidettä Mooseksen kirjettä, Matteusta ja Luukasta, vaan MYÖS Jeesuksen sanoja Markuksessa.


      • vonbulke kirjoitti:

        Mitenkä siellä kymmenessä käskyssä sanottiinkaan.

        Rakasta HERRAA, sinun JUMALAASI yli kaiken. Siis HERRAA, joka on kaikkien uskovien JUMALA.

        Tämä kohta sisältyi myös Arto Antturin saarnaan, Vanhassa Kirkossa, 1.4.2012.

        Sanalla herra ja sanalla jumala on monta eri merkitystä Raamatussa asiayhteydestä riippuen. Noiden merkitysten mielivaltaiseen sekoitteluun perustuvat virhepäätelmät tunnetaan nimellä ekvivokaatio.


      • Antikristuksia... eikö antikristuksia ole laittomuuden tekijät, Kristuksen kieltäjät ja ne, jotka kieltävät Kristuksen lihaan tulleena eli ihmisenä?


      • Niko.
        christus.victor kirjoitti:

        Antikristuksia... eikö antikristuksia ole laittomuuden tekijät, Kristuksen kieltäjät ja ne, jotka kieltävät Kristuksen lihaan tulleena eli ihmisenä?

        Lihaan TULLEENA, eli sen, että Herra tuli lihaan. Jumalan Poika, Sana joka jo alussa oli Isän Jumalan tykönä, Sana joka oli Jumala. ( lue. Joh. 1 )


      • Niko. kirjoitti:

        Lihaan TULLEENA, eli sen, että Herra tuli lihaan. Jumalan Poika, Sana joka jo alussa oli Isän Jumalan tykönä, Sana joka oli Jumala. ( lue. Joh. 1 )

        Ennen jaetta 14 tuo teksti puhuu ihan vain Jumalan sanasta eikä Jeesuksesta itsestään. Vasta jakeessa 14 Jumalan puhuma sana (siis kirjaimellisesti sana eli puhuttu, ajateltu tai kirjoiteltu sana niin kuin sitä VT:n tekstissä käytetään) eli suunnitelma ja lupaus Kristuksesta eli Messiaasta käy toteen Jeesuksen syntymän kautta. Joh.1:1 tekstin sana ei siis ole Jeesus, vaan sanasta tulee tai syntyy Jeesus sitten kun sen oli aika tapahtua. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun VT:n kielenkäyttöön pohjautuen Jumalan tai ihmisen ajatuksesta puhutaan Hänen/hänen luonaan olevana ja Johannes myöhemminkin puhuu siitä, miten Isä, poika ja opetuslapset ovat yhtä. Onko siis mikään ihme, että Jumalan puhuma tai vielä puhumaton sana on samalla tavalla yhtä Hänen kanssaan eli hengessä (ei siis yhtä jossain henkiolennossa vaan yhtä mielessä eli samanmielisyydessä).


      • Niko.
        christus.victor kirjoitti:

        Ennen jaetta 14 tuo teksti puhuu ihan vain Jumalan sanasta eikä Jeesuksesta itsestään. Vasta jakeessa 14 Jumalan puhuma sana (siis kirjaimellisesti sana eli puhuttu, ajateltu tai kirjoiteltu sana niin kuin sitä VT:n tekstissä käytetään) eli suunnitelma ja lupaus Kristuksesta eli Messiaasta käy toteen Jeesuksen syntymän kautta. Joh.1:1 tekstin sana ei siis ole Jeesus, vaan sanasta tulee tai syntyy Jeesus sitten kun sen oli aika tapahtua. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun VT:n kielenkäyttöön pohjautuen Jumalan tai ihmisen ajatuksesta puhutaan Hänen/hänen luonaan olevana ja Johannes myöhemminkin puhuu siitä, miten Isä, poika ja opetuslapset ovat yhtä. Onko siis mikään ihme, että Jumalan puhuma tai vielä puhumaton sana on samalla tavalla yhtä Hänen kanssaan eli hengessä (ei siis yhtä jossain henkiolennossa vaan yhtä mielessä eli samanmielisyydessä).

        Sana tuli lihaksi, ei niinkuin esität, että Sanan voimasta syntyi lihaa.
        Sekin on kyllä totta, mutta ei tässä ole kysymys siitä eikä Johannes siitä puhu.
        Kaikki on syntynyt ja luotu Sanan kautta, sinä ja minä ja koko maailmankaikkeus, kaikki tapahtui Sanan voimasta ja sen kautta.

        Mutta Johannes puhuu evankeliuminsa 1 luvussa siitä, että tämä voimallinen Sana, Jumalan Sana jonka kautta kaikki on saanut syntynsä ja luotu, tämä Sana TULI LIHAKSI.


      • Niko. kirjoitti:

        Sana tuli lihaksi, ei niinkuin esität, että Sanan voimasta syntyi lihaa.
        Sekin on kyllä totta, mutta ei tässä ole kysymys siitä eikä Johannes siitä puhu.
        Kaikki on syntynyt ja luotu Sanan kautta, sinä ja minä ja koko maailmankaikkeus, kaikki tapahtui Sanan voimasta ja sen kautta.

        Mutta Johannes puhuu evankeliuminsa 1 luvussa siitä, että tämä voimallinen Sana, Jumalan Sana jonka kautta kaikki on saanut syntynsä ja luotu, tämä Sana TULI LIHAKSI.

        Eli erimielisyys meidän välillä on lähinnä vain se, että oliko tuo Jumalan sana jo alusta lähtien Jeesus itse vai ei? Jos olisi ollut, niin siitä seuraisi ainakin seuraava kysymys: "voiko ikuisuudesta lähtien olemassaollutta jumalolentoa, joka on kaikkitietävä, kaikkivaltias ja kuolematon, rehellisesti muka kutsua ihmiseksi tuon sanan täydessä arkisessa merkityksessä niin kuin Raamatun kirjoittajat tekevät?" Käsittääkseni ainoa rehellinen vastaus kysymykseen on yksiselitteinen ei.

        Sanomalla, että tuo Jumala, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Jeesus, tuli lihaksi, sinä annat ymmärtää, jos käytät tuota sanaa "liha" sen raamatullisessa merkityksessä, että luojasta tuli osa luomakuntaa eli luotu olento. Ihmiset ovat luotuja olentoja. Jos Jeesus on enemmän kuin luotu olento, niin hän ei ole ihminen. Jos Jeesus on vain luotu olento, niin hän ei ole Jumala. Raamattu kuitenkin sanoo, että Jeesus on luotu olento, jolloin Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus-nimisenä voi tarkoittaa vain sitä, että Luojasta tuli luotu. Käsittääkseni tuossa ei ole mitään järkeä eikä minun tarvitse tuollaista väitettä hyväksyäkään eikä sellaiseen uskoa, koska minä en usko Luojan tehneen itsestänsä luotua olentoa.

        Mutta entäs jos Jeesus on sekä Luoja että luotu yhtä aikaa? No sittenhän hän silti olisi enemmän kuin ihminen, jolloin tippuu pohja täysin siltä ajatukselta, että hän voisi oikeasti meitä ymmärtää oman kokemuksensa kautta, sillä mehän olemme synnin kiusaamia ja Raamattu nimenomaan sanoo, että Jumala ei ketään pahalla kiusaa eikä ole itse pahan kiusattavissa. Silti Raamattu sanoo, että Jeesus oli kiusattavana erämaassa. No onko Jeesus sitten Jumala vai ei? Vai onko hän sellainen vain silloin kun se on tarpeen kristillisten oppien puolustamiseksi?


      • Niko.
        christus.victor kirjoitti:

        Eli erimielisyys meidän välillä on lähinnä vain se, että oliko tuo Jumalan sana jo alusta lähtien Jeesus itse vai ei? Jos olisi ollut, niin siitä seuraisi ainakin seuraava kysymys: "voiko ikuisuudesta lähtien olemassaollutta jumalolentoa, joka on kaikkitietävä, kaikkivaltias ja kuolematon, rehellisesti muka kutsua ihmiseksi tuon sanan täydessä arkisessa merkityksessä niin kuin Raamatun kirjoittajat tekevät?" Käsittääkseni ainoa rehellinen vastaus kysymykseen on yksiselitteinen ei.

        Sanomalla, että tuo Jumala, joka myöhemmin tunnettiin nimellä Jeesus, tuli lihaksi, sinä annat ymmärtää, jos käytät tuota sanaa "liha" sen raamatullisessa merkityksessä, että luojasta tuli osa luomakuntaa eli luotu olento. Ihmiset ovat luotuja olentoja. Jos Jeesus on enemmän kuin luotu olento, niin hän ei ole ihminen. Jos Jeesus on vain luotu olento, niin hän ei ole Jumala. Raamattu kuitenkin sanoo, että Jeesus on luotu olento, jolloin Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus-nimisenä voi tarkoittaa vain sitä, että Luojasta tuli luotu. Käsittääkseni tuossa ei ole mitään järkeä eikä minun tarvitse tuollaista väitettä hyväksyäkään eikä sellaiseen uskoa, koska minä en usko Luojan tehneen itsestänsä luotua olentoa.

        Mutta entäs jos Jeesus on sekä Luoja että luotu yhtä aikaa? No sittenhän hän silti olisi enemmän kuin ihminen, jolloin tippuu pohja täysin siltä ajatukselta, että hän voisi oikeasti meitä ymmärtää oman kokemuksensa kautta, sillä mehän olemme synnin kiusaamia ja Raamattu nimenomaan sanoo, että Jumala ei ketään pahalla kiusaa eikä ole itse pahan kiusattavissa. Silti Raamattu sanoo, että Jeesus oli kiusattavana erämaassa. No onko Jeesus sitten Jumala vai ei? Vai onko hän sellainen vain silloin kun se on tarpeen kristillisten oppien puolustamiseksi?

        Etkö edellä juuri itse todistanut itsestäsi, että olet kykenemätön uskomaan lihaan tulleeseen sillä sanoithan juuri ettet usko ikuisuudesta asti olleen junalolennon tulleen ja olleen ihminen!?
        Tämä on juuri se syy miksi sinä julistat eri evankeliumia kuin minä.


      • Niko. kirjoitti:

        Etkö edellä juuri itse todistanut itsestäsi, että olet kykenemätön uskomaan lihaan tulleeseen sillä sanoithan juuri ettet usko ikuisuudesta asti olleen junalolennon tulleen ja olleen ihminen!?
        Tämä on juuri se syy miksi sinä julistat eri evankeliumia kuin minä.

        Niko. Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää luetun? Cristus.Victor ei ole "todistanut itsestään" olevansa kykenemätön uskomaan lihaan tulleeseen Jeesukseen, kuten väität. Vaan kyse onkin siitä, ettei hän usko lihaksi tulleeseen Jumalaan. Pikemminkin hän uskoo lihaksitulleeseen Jeesukseen, Jumalan Poikaan, kuten minäkin. Hän ikäänkuin siteraa näkemystäsi siitä että Jumala joka on Luoja tuli lihaksi tulemisensa kautta luoduksi, vaikka ei itse siihen usko. Hän kirjoitti:

        "Raamattu kuitenkin sanoo, että Jeesus on luotu olento, jolloin Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus-nimisenä voi tarkoittaa vain sitä, että Luojasta tuli luotu."

        Se että hän kirjoitti "Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus nimisenä", ei tietenkään ole viittaus siihen että hän itse siihen uskoo, vaan lähinnä viittaus. sinun uskomukseesi, mikä tarkoittaa hänen näkemyksensä mukaan sitä, että sinä käytännössä myös uskot että Luojasta tuli luotu.


      • Niko.
        jumalan_pete kirjoitti:

        Niko. Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää luetun? Cristus.Victor ei ole "todistanut itsestään" olevansa kykenemätön uskomaan lihaan tulleeseen Jeesukseen, kuten väität. Vaan kyse onkin siitä, ettei hän usko lihaksi tulleeseen Jumalaan. Pikemminkin hän uskoo lihaksitulleeseen Jeesukseen, Jumalan Poikaan, kuten minäkin. Hän ikäänkuin siteraa näkemystäsi siitä että Jumala joka on Luoja tuli lihaksi tulemisensa kautta luoduksi, vaikka ei itse siihen usko. Hän kirjoitti:

        "Raamattu kuitenkin sanoo, että Jeesus on luotu olento, jolloin Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus-nimisenä voi tarkoittaa vain sitä, että Luojasta tuli luotu."

        Se että hän kirjoitti "Jumalan lihaksi tuleminen Jeesus nimisenä", ei tietenkään ole viittaus siihen että hän itse siihen uskoo, vaan lähinnä viittaus. sinun uskomukseesi, mikä tarkoittaa hänen näkemyksensä mukaan sitä, että sinä käytännössä myös uskot että Luojasta tuli luotu.

        jumalan_pete; kyllä hän edellä kirjoittaa aivan selvästi näillä sanoilla:
        "voiko ikuisuudesta lähtien olemassaollutta jumalolentoa, joka on kaikkitietävä, kaikkivaltias ja kuolematon, rehellisesti muka kutsua ihmiseksi tuon sanan täydessä arkisessa merkityksessä niin kuin Raamatun kirjoittajat tekevät"

        Eikö Jeesus täytä sinulle tätä edellä mainitun jumalaolennon kriteeriä?
        Jos ei, niin kuka Hän sinulle sitten on?


      • Niko. kirjoitti:

        Etkö edellä juuri itse todistanut itsestäsi, että olet kykenemätön uskomaan lihaan tulleeseen sillä sanoithan juuri ettet usko ikuisuudesta asti olleen junalolennon tulleen ja olleen ihminen!?
        Tämä on juuri se syy miksi sinä julistat eri evankeliumia kuin minä.

        Nähtävästi olet nyt käsittänyt asian väärin.

        Ongelmana tavallisesti näissä tällaisissa keskusteluissa on se, että yksinkertaiset sanat ja sanonnatkin voivat tarkoittaa aivan eri asioita ihmisille heidän taustoistaan riippuen.

        Sinun mielestä jo alusta lähtien kirjaimellisesti persoonana olemassaollut jumalolento tuli lihaksi lisäämällä itseensä ihmisyyden menettämättä mitään siitä, mitä aiemmin oli, mutta silti luopui siitä toistaiseksi ja menetti ainakin osaksi jumalalliset voimansa. Oletan, että sinulle "Sana" on synonyymi tuolle jumalolennolle eikä siis kirjaimellisesti Jumalan sana.

        Minulle tuo "sana" ei ole synonyymi millekään muulle vaan ihan vain "pelkkä" Jumalan sana varsin kirjaimellisesti, josta tuossa tekstissä nyt puhutaan ehkä persoonana samaan tyyliin kuin VT:ssa Jumalan viisaudesta, jos niinkään. Sana ei minulle tuossa tekstissä tarkoita sen enempää mitään persoonallista olentoa kuin laulavat puhelinlangat siinä vanhassa laulussa tai tuuli kun puhutaan siitä, kuinka tuuli kuiskaa jotain, tai kun vuoret ja laaksot vastaavat, kun niille jotain huutaa.

        Kyse ei ole niinkään kykenemättömyydestä vaan siitä, että minä en näe mitään aihetta eli siis hyvää syytä uskoa asian olevan noin. Pikemminkin päinvastoin minä näen hyviä syitä olla pitämättä tuota totuutena.

        Tämä silti nimenomaan *ei* tarkoita sitä, että minä kieltäisin sanan tulleen lihaksi. Minä vain ymmärrän tuon tarkoittavan jotain muuta kuin mitä sinä ajattelet sen tarkoittavan. Se, että sinä et mahdollisesti kykene muulla tavalla tuota tekstiä lukemaan, ei tarkoita sitä, että sinun lukutapasi olisi ainoa mahdollinen ja vielä vähemmän, että se olisi se ainoa oikea.

        Muistaen, että Joh.1:1-18 lainailee ensimmäisen Mooseksen kirjan alkua, niin katsotaanpas tätä tekstiä nyt sen kautta. Miten Jumala alussa loi taivaan, maan ja kaiken muun? Sanallaan tai siis vielä tarkemmin Jumala sanoi ja niin tapahtui. Nähdäkseni Johanneksen tekstissä on kyse aivan samasta asiasta eli siitä, että Jumala sanoi, että "syntyköön messias" ja messias syntyi.

        Ei niin, että alussa Jumala olisi luonut tai synnyttänyt jonkin toisen jumalolennon, joka olisi sitten Jumalana luonut tuon ensimmäisen puolesta taivaan, maan ja kaiken muun tai niin, että "Jumala sanoi" tarkoittaisi sitä, että tuo toinen jumalolento nimeltään Sana olisi tehnyt jotain.

        Toisinsanoen minä en näe mitään syytä lähteä lukemaan näitä tekstejä niin allegorisesti kuin kristityt yleensä tekevät sanoen, että Jumalan puhuttu sana ei olekaan Jumalan puhuttu sana vaan Jumalan toinen persoona. Ei tuollainen allegorisuus ole minun makuuni eikä myöskään vastaa käsittääkseni sitä, mitä tekstin kirjoittaja eli Johannes tahtoi sillä sanoa.


      • christus.victor kirjoitti:

        Nähtävästi olet nyt käsittänyt asian väärin.

        Ongelmana tavallisesti näissä tällaisissa keskusteluissa on se, että yksinkertaiset sanat ja sanonnatkin voivat tarkoittaa aivan eri asioita ihmisille heidän taustoistaan riippuen.

        Sinun mielestä jo alusta lähtien kirjaimellisesti persoonana olemassaollut jumalolento tuli lihaksi lisäämällä itseensä ihmisyyden menettämättä mitään siitä, mitä aiemmin oli, mutta silti luopui siitä toistaiseksi ja menetti ainakin osaksi jumalalliset voimansa. Oletan, että sinulle "Sana" on synonyymi tuolle jumalolennolle eikä siis kirjaimellisesti Jumalan sana.

        Minulle tuo "sana" ei ole synonyymi millekään muulle vaan ihan vain "pelkkä" Jumalan sana varsin kirjaimellisesti, josta tuossa tekstissä nyt puhutaan ehkä persoonana samaan tyyliin kuin VT:ssa Jumalan viisaudesta, jos niinkään. Sana ei minulle tuossa tekstissä tarkoita sen enempää mitään persoonallista olentoa kuin laulavat puhelinlangat siinä vanhassa laulussa tai tuuli kun puhutaan siitä, kuinka tuuli kuiskaa jotain, tai kun vuoret ja laaksot vastaavat, kun niille jotain huutaa.

        Kyse ei ole niinkään kykenemättömyydestä vaan siitä, että minä en näe mitään aihetta eli siis hyvää syytä uskoa asian olevan noin. Pikemminkin päinvastoin minä näen hyviä syitä olla pitämättä tuota totuutena.

        Tämä silti nimenomaan *ei* tarkoita sitä, että minä kieltäisin sanan tulleen lihaksi. Minä vain ymmärrän tuon tarkoittavan jotain muuta kuin mitä sinä ajattelet sen tarkoittavan. Se, että sinä et mahdollisesti kykene muulla tavalla tuota tekstiä lukemaan, ei tarkoita sitä, että sinun lukutapasi olisi ainoa mahdollinen ja vielä vähemmän, että se olisi se ainoa oikea.

        Muistaen, että Joh.1:1-18 lainailee ensimmäisen Mooseksen kirjan alkua, niin katsotaanpas tätä tekstiä nyt sen kautta. Miten Jumala alussa loi taivaan, maan ja kaiken muun? Sanallaan tai siis vielä tarkemmin Jumala sanoi ja niin tapahtui. Nähdäkseni Johanneksen tekstissä on kyse aivan samasta asiasta eli siitä, että Jumala sanoi, että "syntyköön messias" ja messias syntyi.

        Ei niin, että alussa Jumala olisi luonut tai synnyttänyt jonkin toisen jumalolennon, joka olisi sitten Jumalana luonut tuon ensimmäisen puolesta taivaan, maan ja kaiken muun tai niin, että "Jumala sanoi" tarkoittaisi sitä, että tuo toinen jumalolento nimeltään Sana olisi tehnyt jotain.

        Toisinsanoen minä en näe mitään syytä lähteä lukemaan näitä tekstejä niin allegorisesti kuin kristityt yleensä tekevät sanoen, että Jumalan puhuttu sana ei olekaan Jumalan puhuttu sana vaan Jumalan toinen persoona. Ei tuollainen allegorisuus ole minun makuuni eikä myöskään vastaa käsittääkseni sitä, mitä tekstin kirjoittaja eli Johannes tahtoi sillä sanoa.

        Olen täysin samaa mieltä kanssasi, christus.victor, että kun Jumala sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa. [2. Kor. 4:6]

        Johannes Kastaja todisti juuri saman valkeuden esille tulosta Jh.1:1-10 jakeissa ja siitä, että Jeesuksen kautta se tulee maailmalle tunnetuksi.


      • vonbulke kirjoitti:

        Mitenkä siellä kymmenessä käskyssä sanottiinkaan.

        Rakasta HERRAA, sinun JUMALAASI yli kaiken. Siis HERRAA, joka on kaikkien uskovien JUMALA.

        Tämä kohta sisältyi myös Arto Antturin saarnaan, Vanhassa Kirkossa, 1.4.2012.

        Nämä seuraavat Raamatun jakeet selittävät jumaluutta paljon:

        Johannes 10
        34 'Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettu: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?
        35 Jos hän sanoo jumaliksi niitä, joille Jumalan sana tuli-ja Raamattu ei voi raueta tyhjiin-"

        Sananlaskut 8
        22 "Herra loi minut töittensä esikoiseksi, ensimmäiseksi teoistaan, ennen aikojen alkua."

        Psalmit 110
        1 'Daavidin virsi. Herra sanoi minun herralleni: "Istu minun oikealle puolelleni, kunnes minä panen sinun vihollisesi sinun jalkojesi astinlaudaksi".

        Kuningas Daavid oli Israelin kansan herra, joka sanoi Kristusta "minun herraksi", jolle herrojen Herra, Isä Jumala antoi ohjeita.

        1. Korinttolaiskirje 8
        5 "Sillä vaikka olisikin niin sanottuja jumalia, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä on paljon semmoisia jumalia ja herroja,
        6 niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa."


    • body

      Noita henkien nuuskijoita on aina ollut ja sairasta touhua koko homma.
      Me elämme ajassa ja homeet tai lika täällä haisee, ja henkien nuuskiminen on tosi sairasta touhua.

      • tosihenki7

        pdy jes. Kyllä täällä on mitä kierompia henkien tutkijoita seurakunnissa, ja kaikki haistaa sen hengen omien luulojensa mukaan. Ei kannata luottaa ollenkaan.


    • raamatusta

      Jaakobin kirjeestä

      Luku 2:19

      19. Sinä uskot että Jumala on yksi. Siinä teet oikein. Riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

      Johanneksen toisesta kirjeestä

      9-11

      9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
      Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

      10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

      11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

      Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

      Luku 6:16 ja 17

      16. Ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi lihaksi hänen kanssaan?
      Onhan sanottu: Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.

      17. Ettekö tiedä että teidän ruumiinne on teissä olevan Pyhän Hengen TEMPPELI?
      Tämän Hengen olette saaneet Jumalalta, ettekä ole itsenne omat.

      Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

      Luku 11:3,4

      3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

      4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

      Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle

      Luku 4:1-4

      1.Minä todistan sinulle vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva, elävät ja kuolleet, hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:

      2.Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, varoita ja kehota kärsivällisesti opettaen.

      3.TULEE AIKA, JOLLOIN HE EIVÄT SUVAITSE TERVETTÄ OPPIA, VAAN OMIEN HALUJENSA MUKAAN HAALIVAT KORVASYYHYYNSÄ ITSELLEEN OPETTAJIA.

      4.HE KÄÄNTÄVÄT KORVANSA POIS TOTUUDESTA JA EKSYVÄT TARUIHIN.

      Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

      Luku 2:11,12

      11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

      12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.

      Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Timoteukselle

      luvut 4:1 ja 5:15

      1. Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina jotkut luopuvat uskosta, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

      5:15

      15. Ovathan jotkut jo kääntyneet pois seuraamaan Saatanaa.

      Paavalin kirjeestä Galatalaisille

      Luku 1:6-12

      6. Minua kummastuttaa, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.

      7. Toista evankeliumia ei kuitenkaan ole.
      On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristää Kristuksen evankeliumin.

      8. MUTTA VAIKKA ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

      9. TOISTAN EDELLÄ SANOMANI: JOS JOKU JULISTAA TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

      10. Etsinkö nyt ihmisten hyväksymistä vai jumalan?
      Tai pyrinkö olemaan ihmisille mieliksi?
      jos vielä pyrkisin mielyttämään ihmisiä, en olisi Kristuksen palvelija.

      11. Minä teen teille tiettäväksi, veljet, että julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista.

      12. En ole sitä ihmisiltä saanutkaan,
      eikä sitä ole minulle opetettu,
      vaan olen saanut sen Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen kautta.

      • raamatusta

        Johanneksen Ilmestyksestä

        Luku 13

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.


      • raamatusta kirjoitti:

        Johanneksen Ilmestyksestä

        Luku 13

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        Kiitos "Raamattu". Erinomaista tekstiä.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Johanneksen Ilmestyksestä

        Luku 13

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        tulikin on jo laskettu maahan ihmisten nähden, ei tarvitse kun mennä seurakuntaa ja katsoa niin ihmiset kaatuva "Pyhän Hengen tulesta"

        Jouko Niemisen Näky Kokkolan kirkossa

        Vuonna.1981

        Istun etupenkillä. Olen käyttänyt puheenvuoron Sanan ja rukouksen illassa ja katselen alttarille päin. Samassa tapahtuu jotakin – minut siirretään näyssä jonnekin alttarin taakse, josta näen koko kirkkokansan edestä päin. Kirkko on täynnä ihmisiä, eletäänhän vielä herätyksen aikaa.

        Keskikäytävällä jonottaa valtava ihmisjono kaksi rinnan, satoja ihmisiä, pääsyä rukoiltavaksi. Kuljen hiljaa eteenpäin ja katseeni kiintyy alttarin vasemmalla puolella, (saarnatuolin puolella) toimivaan rukousryhmän. Veljet rukoilevat kädet kohotettuina apua tarvitsevien tai Hengen kosketusta kaipaavien puolesta.

        Mutta jään ihmetellen katsomaan, kun veljien pannessa kätensä ihmisten päälle, käsien yläpuolella oleva ilma alkaa pyöriä ja kieppua, ja näen kolmen erivärisen ilmavirtauksen ikään kuin taistelevan keskenään tilasta päästä "mukaan siunaukseen". Yksi virtaus on väriltään musta, toinen harmaa ja kolmas valkoinen. Ne sekoittuvat toisiinsa miten vain eri ihmisten kohdilla. Jostakin syystä minulle on selvää siinä, että valkoinen on Jumalasta, harmaa on sielullista, ja musta on perkeleestä.

        Kuljen hiljaa eteenpäin ja ihmettelen. Äkkiä vierelläni on ääni (enkeli), joka kysyy: "Miksi ihmettelet? Katsohan tuota toista rukousjonoa". Silloin huomaan, että myös oikealla puolella on "rukousjono". Tosin … en näe mitään jonoa.

        Mutta alttarin reunalla on jokin hahmo, joka on kumartunut hyvin alas. Hän on valkoisissa vaatteissa ja polvillaan pää käsien varassa ,niin kuin Jeesus Getsemanen ahdistuksissa.

        Kuljen hämmästyneenä eteenpäin hahmon vierelle ja kurkistan. Siinä on Jeesus. Hän on murheellinen. Ihmettelen ??? En ymmärrä mitään.

        Silloin enkeli sanoo: "Älä ihmettele. Sinä näet tuon toisen jonon, jossa on paljon ihmisiä. Siinä kutsuttiin ihmisiä kokemaan siunauksia… Mutta tässä toisessa jonossa – jossa ei ole ketään – KUTSUTTIIN IHMISIÄ SEURAAMAAN JEESUSTA RISTIN TIELLE."

        Näky päättyy.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        tulikin on jo laskettu maahan ihmisten nähden, ei tarvitse kun mennä seurakuntaa ja katsoa niin ihmiset kaatuva "Pyhän Hengen tulesta"

        Jouko Niemisen Näky Kokkolan kirkossa

        Vuonna.1981

        Istun etupenkillä. Olen käyttänyt puheenvuoron Sanan ja rukouksen illassa ja katselen alttarille päin. Samassa tapahtuu jotakin – minut siirretään näyssä jonnekin alttarin taakse, josta näen koko kirkkokansan edestä päin. Kirkko on täynnä ihmisiä, eletäänhän vielä herätyksen aikaa.

        Keskikäytävällä jonottaa valtava ihmisjono kaksi rinnan, satoja ihmisiä, pääsyä rukoiltavaksi. Kuljen hiljaa eteenpäin ja katseeni kiintyy alttarin vasemmalla puolella, (saarnatuolin puolella) toimivaan rukousryhmän. Veljet rukoilevat kädet kohotettuina apua tarvitsevien tai Hengen kosketusta kaipaavien puolesta.

        Mutta jään ihmetellen katsomaan, kun veljien pannessa kätensä ihmisten päälle, käsien yläpuolella oleva ilma alkaa pyöriä ja kieppua, ja näen kolmen erivärisen ilmavirtauksen ikään kuin taistelevan keskenään tilasta päästä "mukaan siunaukseen". Yksi virtaus on väriltään musta, toinen harmaa ja kolmas valkoinen. Ne sekoittuvat toisiinsa miten vain eri ihmisten kohdilla. Jostakin syystä minulle on selvää siinä, että valkoinen on Jumalasta, harmaa on sielullista, ja musta on perkeleestä.

        Kuljen hiljaa eteenpäin ja ihmettelen. Äkkiä vierelläni on ääni (enkeli), joka kysyy: "Miksi ihmettelet? Katsohan tuota toista rukousjonoa". Silloin huomaan, että myös oikealla puolella on "rukousjono". Tosin … en näe mitään jonoa.

        Mutta alttarin reunalla on jokin hahmo, joka on kumartunut hyvin alas. Hän on valkoisissa vaatteissa ja polvillaan pää käsien varassa ,niin kuin Jeesus Getsemanen ahdistuksissa.

        Kuljen hämmästyneenä eteenpäin hahmon vierelle ja kurkistan. Siinä on Jeesus. Hän on murheellinen. Ihmettelen ??? En ymmärrä mitään.

        Silloin enkeli sanoo: "Älä ihmettele. Sinä näet tuon toisen jonon, jossa on paljon ihmisiä. Siinä kutsuttiin ihmisiä kokemaan siunauksia… Mutta tässä toisessa jonossa – jossa ei ole ketään – KUTSUTTIIN IHMISIÄ SEURAAMAAN JEESUSTA RISTIN TIELLE."

        Näky päättyy.

        keisarin uuden vaatteet

        Per-Olof Malkilta

        Monet näyttävät nykyisin pelkäävän, että ihminen saattaa jäädä ilman jotakin hyvin tärkeää hengellistä siunausta, jos hän ei mene mukaan nykyisiin "eläviin liikkeisiin". Jeesus oli tietoinen tällaisista edessä olevista hengellisistä kiusauksista ja hän varoitti seuraajiaan niistä avoimesti. Hän sanoi mm.: "Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä olen Messias (kr. voideltu)' ja eksyttävät monia..."

        Matkaevääksi Jeesus jätti mm. seuraavan ohjeen: "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko." Sillä "vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan." Matt. 24:5, 23.

        Ihmiset ovat aina pelastuneet yksin Jumalan armon evankeliumin varassa ilman tietoa niistä uusista opeista ja elämyksistä, joita nyt saatetaan pitää varsinaisen kristillisyyden ilmentyminä ja jopa ytimenä. Pyhä Jumala ja hänen Poikansa Jeesus Kristus on Pyhän Hengen vaikutuksesta ollut tunnettu kristillisyydessä alusta lähtien.

        "Älkää uskoko", sanoi Jeesus. Monet kuitenkin toimivat tänä aikana niin kuin ihmiset toimivat H.C. Andersenin sadussa "Keisarin uudet vaatteet". Sadussa ihmiset ihastelivat keisarin uutta pukua sen tähden, että oli levinnyt tieto, jonka mukaan vain viisaat ihmiset näkivät puvun. Koska kukaan ei halunnut olla tyhmä, kaikki ylistivät keisarin puvun kauneutta – kunnes pieni lapsi sanoi totuuden ääneen: "Eihän keisarilla ole vaatteita ollenkaan".

        On tullut aika sanoa uuden kristillisyyden ihailijoille, jotka suurinkin joukoin kerääntyvät ihastelemaan keisarin uusia "hengellisiä vaatteita", ettei näitä vaatteita ole lainkaan olemassa. Tieto on kyllä levinnyt laajalle siitä, että se, joka ei näe näitä vaatteita, on epähengellinen. Koska kukaan ei halua olla epähengellinen, lähes kaikki ovat vaiti ja antavat tapahtumien mennä eteenpäin.

        "Uusina vaatteina" ymmärretään mm. niitä kokemuksia ja tapahtumia, joista kerrotaan ja joita näytetään kokouksissa. Jos sairaiden sanotaan paranevan, jos kuulijat kaatuvat, jos ilmapiiri on elävän ja aidon tuntuinen, niin uudet "hengelliset vaatteet" ovat upeat ja oikeat hengelliset ihmiset näkevät ne.

        Mutta kuka näissä tällaisissa vaatteissa aikoo pelastua tuomiopäivänä? Kuka voi Jumalan edessä peittää syyllisyytensä vetoamalla siihen, että maan päällä parantui taudistaan? Kuka voi pelastua tuomiolla sen tähden, että kaatui jossakin tilaisuuksissa lattialle? Kuka pelastuu sen perusteella, että kokouksissa oli lämmin, aito ja ystävällinen tunnelma tai että sai rukousvastauksen? Siihenkö viimeisenä päivänä voi panna toivonsa, että puhujat olivat kokouksissa vakuuttavia ja "palavia hengessä"? Siihenkö voi turvata, että on nähnyt ihmeitä ja tunnustekoja ja paljon ihmisiä koolla?

        Sonnustautukaamme Kristuksen lahjavanhurskauden vaatteeseen, ettei meitä viimeisenä päivänä havaittaisi "keisareiksi, joilla ei ole vaatteita ollenkaan". Kristuksen lahjavanhurskaus on ainoa vaate, jossa voimme toivoa perille pääsyä. Liittykäämme yhteen rukoillaksemme, että sanoma tästä lahjavanhurskaudesta olisi hengellisten kokousten pääasia nykyaikana. Jeesus tarjoaa syntien anteeksiantamusta tänäänkin.

        Tämä artikkeli on julkaistu ARMO RIITTÄÄ -lehdessä nro 5/2004 (14.12.2004).



        katsokaa, tässä "Pyhän Hegen tuli" lasketaan taivaasta alas!

        1.

        http://www.youtube.com/watch?v=Z2pb8ag5pJU&feature=related

        2.

        http://www.youtube.com/watch?v=J43lGPPy000&feature=related

        3.

        http://www.youtube.com/watch?v=BdJD-IVWQII

        4.

        http://www.youtube.com/watch?v=kylp46C8ZDQ&feature=related


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        keisarin uuden vaatteet

        Per-Olof Malkilta

        Monet näyttävät nykyisin pelkäävän, että ihminen saattaa jäädä ilman jotakin hyvin tärkeää hengellistä siunausta, jos hän ei mene mukaan nykyisiin "eläviin liikkeisiin". Jeesus oli tietoinen tällaisista edessä olevista hengellisistä kiusauksista ja hän varoitti seuraajiaan niistä avoimesti. Hän sanoi mm.: "Monet tulevat esiintymään minun nimelläni. He sanovat: 'Minä olen Messias (kr. voideltu)' ja eksyttävät monia..."

        Matkaevääksi Jeesus jätti mm. seuraavan ohjeen: "Jos joku silloin sanoo teille: 'Täällä on Messias', tai: 'Messias on tuolla', älkää uskoko." Sillä "vääriä messiaita ja vääriä profeettoja ilmaantuu, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että he johtavat, jos mahdollista, valitutkin harhaan." Matt. 24:5, 23.

        Ihmiset ovat aina pelastuneet yksin Jumalan armon evankeliumin varassa ilman tietoa niistä uusista opeista ja elämyksistä, joita nyt saatetaan pitää varsinaisen kristillisyyden ilmentyminä ja jopa ytimenä. Pyhä Jumala ja hänen Poikansa Jeesus Kristus on Pyhän Hengen vaikutuksesta ollut tunnettu kristillisyydessä alusta lähtien.

        "Älkää uskoko", sanoi Jeesus. Monet kuitenkin toimivat tänä aikana niin kuin ihmiset toimivat H.C. Andersenin sadussa "Keisarin uudet vaatteet". Sadussa ihmiset ihastelivat keisarin uutta pukua sen tähden, että oli levinnyt tieto, jonka mukaan vain viisaat ihmiset näkivät puvun. Koska kukaan ei halunnut olla tyhmä, kaikki ylistivät keisarin puvun kauneutta – kunnes pieni lapsi sanoi totuuden ääneen: "Eihän keisarilla ole vaatteita ollenkaan".

        On tullut aika sanoa uuden kristillisyyden ihailijoille, jotka suurinkin joukoin kerääntyvät ihastelemaan keisarin uusia "hengellisiä vaatteita", ettei näitä vaatteita ole lainkaan olemassa. Tieto on kyllä levinnyt laajalle siitä, että se, joka ei näe näitä vaatteita, on epähengellinen. Koska kukaan ei halua olla epähengellinen, lähes kaikki ovat vaiti ja antavat tapahtumien mennä eteenpäin.

        "Uusina vaatteina" ymmärretään mm. niitä kokemuksia ja tapahtumia, joista kerrotaan ja joita näytetään kokouksissa. Jos sairaiden sanotaan paranevan, jos kuulijat kaatuvat, jos ilmapiiri on elävän ja aidon tuntuinen, niin uudet "hengelliset vaatteet" ovat upeat ja oikeat hengelliset ihmiset näkevät ne.

        Mutta kuka näissä tällaisissa vaatteissa aikoo pelastua tuomiopäivänä? Kuka voi Jumalan edessä peittää syyllisyytensä vetoamalla siihen, että maan päällä parantui taudistaan? Kuka voi pelastua tuomiolla sen tähden, että kaatui jossakin tilaisuuksissa lattialle? Kuka pelastuu sen perusteella, että kokouksissa oli lämmin, aito ja ystävällinen tunnelma tai että sai rukousvastauksen? Siihenkö viimeisenä päivänä voi panna toivonsa, että puhujat olivat kokouksissa vakuuttavia ja "palavia hengessä"? Siihenkö voi turvata, että on nähnyt ihmeitä ja tunnustekoja ja paljon ihmisiä koolla?

        Sonnustautukaamme Kristuksen lahjavanhurskauden vaatteeseen, ettei meitä viimeisenä päivänä havaittaisi "keisareiksi, joilla ei ole vaatteita ollenkaan". Kristuksen lahjavanhurskaus on ainoa vaate, jossa voimme toivoa perille pääsyä. Liittykäämme yhteen rukoillaksemme, että sanoma tästä lahjavanhurskaudesta olisi hengellisten kokousten pääasia nykyaikana. Jeesus tarjoaa syntien anteeksiantamusta tänäänkin.

        Tämä artikkeli on julkaistu ARMO RIITTÄÄ -lehdessä nro 5/2004 (14.12.2004).



        katsokaa, tässä "Pyhän Hegen tuli" lasketaan taivaasta alas!

        1.

        http://www.youtube.com/watch?v=Z2pb8ag5pJU&feature=related

        2.

        http://www.youtube.com/watch?v=J43lGPPy000&feature=related

        3.

        http://www.youtube.com/watch?v=BdJD-IVWQII

        4.

        http://www.youtube.com/watch?v=kylp46C8ZDQ&feature=related

        Mutta kuka näissä tällaisissa vaatteissa aikoo pelastua tuomiopäivänä? Kuka voi Jumalan edessä peittää syyllisyytensä vetoamalla siihen, että maan päällä parantui taudistaan? Kuka voi pelastua tuomiolla sen tähden, että kaatui jossakin tilaisuuksissa lattialle? Kuka pelastuu sen perusteella, että kokouksissa oli lämmin, aito ja ystävällinen tunnelma tai että sai rukousvastauksen? Siihenkö viimeisenä päivänä voi panna toivonsa, että puhujat olivat kokouksissa vakuuttavia ja "palavia hengessä"? Siihenkö voi turvata, että on nähnyt ihmeitä ja tunnustekoja ja paljon ihmisiä koolla?

        Luukkaan evankeliumista

        Luku 17:11-19

        11. Ollessaan matkalla Jerusalemiin Jeesus kulki Samarian ja Galilean rajaseudulla.

        12. Hänen mennessään erääseen kylään häntä vastaan tuli kymmenen pitalista miestä. nämä jäivät seisomaan loitommaksi

        13. ja huusivat: Jeesus, Mestari, armahda meitä!

        14. Heidät nähdessään Jeesus sanoi heille: Menkää näyttämään itsenne papeille. Mennessään he puhdistuivat.

        15. Huomattuaan parantuneensa yksi heistä palasi ja ylisti äänekkäästi Jumalaa,

        16. lankesi kasvoilleen Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Mies oli samarialainen.

        17. Jeesus kysyi. Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ovat ne yhdeksän?

        18. Eikö ollutmuita, jotka olisivat palanneet ylistämään Jumalaa kuin tämä muukalainen?

        19. Jeesus sanoi hänelle. Nouse ja mene. USKOSI on pelastanut sinut.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 7:20-23

        20. Hedelmistä te siis tunnette heidät.

        21. Ei jokainen joka sanoo minulle Herra, Herra!, pääse taivasten valtakuntaa, vaan se JOKA TEKEE TAIVAASSA OLEVAN ISÄN TAHDON.

        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä Herra, Herra, emmekö me sinun nimessäsi ennustaneet, sinun nimessäsi ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimessäsi tehneet monta voimatekoa?

        23. Silloin minä julistan heille: En ole koskaan teitä tuntenut. Menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Johanneksen Ilmestyksestä

        Luku 13

        1. Minä näin pedon nousevan merestä. Sillä oli 10 sarvea ja 7 päätä. Sarvissaan silä oli 10 kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.

        2. Näkemäni peto oli leopardin näköinen, sen jalat olivat kuin karhun, ja sen kita kuin leijonan kita.
        Lohikäärme antoi sille voimansa, valtaistuimensa ja suuren vallan.

        3.Minä näin, että yksi sen päistä oli kuin kuolinhaavan saanut, mutta sen kuolinhaava parantui.
        Koko maa seurasi ihmetellen petoa.

        4. Ihmiset kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle sanoen:
        kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?

        5. Sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja se sai vallan tehdä tätä 42 kuukautta.

        6. Se avasi suunsa pilkkaamaan Jumalaa, hänen nimeään, hänen majaansa ja taivaassa asuvia.

        7. Sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja se sai valtaa kaikkinaisiin sukukuntiin, kansoihin, kieliin ja kansanheimoihin.

        8. Sitä kumartavat kaikki ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut maailman perustamisesta asti teurastetun Karitsan elämänkirjaan.

        9. Jolla on korvat, hän kuulkoon.

        10. Kuka tahansa vie vankeuteen, hän itse joutuu vankeuteen. Joka tappaa miekalla, hänet on miekalla tapettava.
        Tässä on tarpeen pyhien kärsivällisyys ja usko.

        11. Minä näin toisen pedon nousevan maasta. Sillä oli kaksi sarvea kuin KARITSAN SARVET, JA SE PUHUI KUIN LOHIKÄÄRME.

        12. Hän käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maassa asuvat kumartamaan ensimmäistä petoa, jonka kuolinhaava parani.

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        14. Hän eksyttää maan päällä asuvia ihmeillä, joita hänen annettiin tehdä pedon nähden, ja hän yllyttää maan päällä asuvia tekemään pedon kuva patsaan, sen pedon, jossa oli miekanhaava, ja joka oli vironnut eloon.

        15. Hänelle annettiin kyky anta pedon kuvapatsaalle henki, että pedon kuvapatsas puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvapatsasta, tapettaisiin.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ETTEI KUKAAN MUU VOISI OSTAA EIKÄ MYYDÄ KUIN SE, JOSSA MERKKI ON: PEDON NIMI TAI SEN LUKU

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        Luku 17:9

        8. Peto, jonka näit, on ollut, mutta ei enää ole, Se on nouseva syvyydestä, mutta joutuva tuhotuksi. Ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan maailman perustamisesta asti, hämmästyvät nähdessään pedon, että se on ollut ja mennyt, MUTTA ON JÄLLEEN OLEVA TÄÄLLÄ.

        jos tekee näin kuin raamatussa sanotaan ja jättää kaikki asiat Herran haltuun ja kieltää itsensä ja maailman itseltään niin ei voi enää ostaa eikä myydä, mitä voi ihminen enää tämän jälkeen itse tehdä kuin kaikki on tämän jälkeen kuin Herran hallussa. eli antaa itsensä Herralle 100% uhrina

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 4:8-10

        8. Sitten ******* otti hänet kanssaan hyvin korkealle vuorelle, näytti hänelle KAIKKI MAAILMAN VALTAKUNNAT JA NIIDEN LOISTON

        9. ja sanoi hänelle: Tämän kaiken minä annan sinulle, JOS POLVISTUT MAAHAN JA KUMARRAT MINUA.

        10. Jeesus sanoi hänelle: Mene pois, *******! On kirjoitettu: Herraa, sinun Jumalaasi on kumarrettava ja häntä ainoana palveltava.

        Paavalin kirjeestä filippiläisille

        Luku 3:18 ja 19

        18. kuten olen teille usein sanonut ja nyt aivan itkienkin sanon, monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

        19. Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

        Johanneksen 1 kirjeestä

        luku 2:15-17

        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä on maailmassa. jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä.

        16. Kaikki, mikä on maailmassa, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä vaan maailmasta.

        17. Maailma katoaa himoineen, mutta Jumalan tahdon noudattaja pysyy iäti.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:21

        21. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että riivaajien maljasta, ettekä voi olla osallisia sekä herran pöydästä että riivaajien pöydästä.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 6:32

        32. Tätä kaikkea kansat tavoittelevat.
        Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.

        Luukkaan evankeliumista

        luku 16:15

        15. Jeesus sanoi heille: Te olette olevinanne ihmisten edessä hurskaita,
        mutta Jumala tuntee teidän sydämenne.
        Mikä ihmisten edessä on korkeaa, se on Jumalan edessä inhottavaa.

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 6:8

        8. Kunhan meillä on elatus ja vaatteet tyytykäämme niihin.

        Matteuksen evankeliumista

        luku 19:20-22

        20. Nuorukainen sanoi Jeesukselle: Kaikkia näitä minä olen noudattanut.
        Mitä minulta vielä puuttuu?

        21. Jeesus vastasi: Jos tahdot olla täydellinen, mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa, ja tule ja seuraa minua.

        22. kuullessaan nämä sanat nuorukainen meni pois murheellisena, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

        Luku 16:24-26

        24. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.

        25. Sillä joka haluaa pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni löytää sen.

        26. Mitä se näet hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielulleen vahingon?
        tai mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?

        Luukkaan evankeliumista

        Luku 14:26,27 ja 33

        26. Jos joku tulee minun luokseni eikä ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan, lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästäänkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        27. Joka ei kanna ristiään ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni.

        33. Niin ei teistäkään voi kukaan olla minun opetuslapseni,
        ellei luovu kaikesta, mitä hänellä on.

        Apostolien toista

        Luku 2:44 ja 45

        44. Kaikki uskovat pysyivät keskinäisessä yhteydessä ja pitivät kaikkea yhteisenä.

        45. Myyden maansa ja tavaransa he jakelivat kaikille sen mukaan kuin kukin tarvitsi.


      • Raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        16. Se saa kaikki, pienet ja suuret, rikkaat ja köyhät, vapaat ja orjat panemaan tunnusmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa.

        17. ETTEI KUKAAN MUU VOISI OSTAA EIKÄ MYYDÄ KUIN SE, JOSSA MERKKI ON: PEDON NIMI TAI SEN LUKU

        18. Tässä viisaus. Jolla on ymmärrystä, laskekoon [punaisen] pedon luvun.
        SE ON NÄET IHMISEN LUKU, SEN LUKU ON 666.

        Luku 17:9

        8. Peto, jonka näit, on ollut, mutta ei enää ole, Se on nouseva syvyydestä, mutta joutuva tuhotuksi. Ne maan päällä asuvat, joiden nimet eivät ole kirjoitetut elämän kirjaan maailman perustamisesta asti, hämmästyvät nähdessään pedon, että se on ollut ja mennyt, MUTTA ON JÄLLEEN OLEVA TÄÄLLÄ.

        jos tekee näin kuin raamatussa sanotaan ja jättää kaikki asiat Herran haltuun ja kieltää itsensä ja maailman itseltään niin ei voi enää ostaa eikä myydä, mitä voi ihminen enää tämän jälkeen itse tehdä kuin kaikki on tämän jälkeen kuin Herran hallussa. eli antaa itsensä Herralle 100% uhrina

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 4:8-10

        8. Sitten ******* otti hänet kanssaan hyvin korkealle vuorelle, näytti hänelle KAIKKI MAAILMAN VALTAKUNNAT JA NIIDEN LOISTON

        9. ja sanoi hänelle: Tämän kaiken minä annan sinulle, JOS POLVISTUT MAAHAN JA KUMARRAT MINUA.

        10. Jeesus sanoi hänelle: Mene pois, *******! On kirjoitettu: Herraa, sinun Jumalaasi on kumarrettava ja häntä ainoana palveltava.

        Paavalin kirjeestä filippiläisille

        Luku 3:18 ja 19

        18. kuten olen teille usein sanonut ja nyt aivan itkienkin sanon, monet vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina.

        19. Heidän loppunsa on kadotus, vatsa on heidän jumalansa, heidän kunnianaan on heidän häpeänsä, ja maallisiin on heidän mielensä.

        Johanneksen 1 kirjeestä

        luku 2:15-17

        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä on maailmassa. jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä.

        16. Kaikki, mikä on maailmassa, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä vaan maailmasta.

        17. Maailma katoaa himoineen, mutta Jumalan tahdon noudattaja pysyy iäti.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:21

        21. Te ette voi juoda sekä Herran maljasta että riivaajien maljasta, ettekä voi olla osallisia sekä herran pöydästä että riivaajien pöydästä.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 6:32

        32. Tätä kaikkea kansat tavoittelevat.
        Teidän taivaallinen Isänne kyllä tietää teidän kaikkea tätä tarvitsevan.

        Luukkaan evankeliumista

        luku 16:15

        15. Jeesus sanoi heille: Te olette olevinanne ihmisten edessä hurskaita,
        mutta Jumala tuntee teidän sydämenne.
        Mikä ihmisten edessä on korkeaa, se on Jumalan edessä inhottavaa.

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 6:8

        8. Kunhan meillä on elatus ja vaatteet tyytykäämme niihin.

        Matteuksen evankeliumista

        luku 19:20-22

        20. Nuorukainen sanoi Jeesukselle: Kaikkia näitä minä olen noudattanut.
        Mitä minulta vielä puuttuu?

        21. Jeesus vastasi: Jos tahdot olla täydellinen, mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa, ja tule ja seuraa minua.

        22. kuullessaan nämä sanat nuorukainen meni pois murheellisena, sillä hänellä oli paljon omaisuutta.

        Luku 16:24-26

        24. Jeesus sanoi opetuslapsilleen: Jos joku tahtoo kulkea minun jäljessäni, hän kieltäköön itsensä, ottakoon ristinsä ja seuratkoon minua.

        25. Sillä joka haluaa pelastaa elämänsä, kadottaa sen, mutta joka kadottaa elämänsä minun tähteni löytää sen.

        26. Mitä se näet hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omakseen koko maailman, mutta saisi sielulleen vahingon?
        tai mitä voi ihminen antaa sielunsa lunnaiksi?

        Luukkaan evankeliumista

        Luku 14:26,27 ja 33

        26. Jos joku tulee minun luokseni eikä ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan, lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästäänkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        27. Joka ei kanna ristiään ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni.

        33. Niin ei teistäkään voi kukaan olla minun opetuslapseni,
        ellei luovu kaikesta, mitä hänellä on.

        Apostolien toista

        Luku 2:44 ja 45

        44. Kaikki uskovat pysyivät keskinäisessä yhteydessä ja pitivät kaikkea yhteisenä.

        45. Myyden maansa ja tavaransa he jakelivat kaikille sen mukaan kuin kukin tarvitsi.

        mitä voi ihmenen enää tehdä kun kieltää itsensä ja maailman 100% ja sanoutuu irti kaikesta maallisesta? ja antautuu 100% Herralle

        ei voi enää ostaa ja myydä kun kaikki on Herran hallussa, eikö?

        kuinka moni on tehnyt näin kun sanotaan että on myynyt omaisuutensa ja kieltänyt itsensä ja maiilman 100% ja antanut Herralle itsensä kokonaan?

        Matteuksen evankeliumista

        luku 19:21

        21. Jeesus vastasi: Jos tahdot olla täydellinen, mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa, ja tule ja seuraa minua.

        Luku 14:26,27 ja 33

        26. Jos joku tulee minun luokseni eikä ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan, lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästäänkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        27. Joka ei kanna ristiään ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni.

        33. Niin ei teistäkään voi kukaan olla minun opetuslapseni,
        ELLEI LUOVU KAIKESTA, MITÄ HÄNELLÄ ON.

        Johanneksen 1 kirjeestä

        luku 2:15

        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä on maailmassa. jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä.

        kuinka moni on valmis luopumaan kaikesta?

        Luukkaan Evankeliumista

        luku 14:15-24

        15. Tämän kuullessaan eräs pöytävieraista sanoi: Jeesukselle. Autuas se joka saa olla aterialla Jumalan valtakunnassa.

        16. Jeesus sanoi hänelle: Eräs mies laittoi suuret illaliset ja kutsui monta.

        17. Illallisajan tullessa hän lähetti palvelijansa sanomaan kutsutuille: Tulkaa, sillä kaikki on valmiina.

        18. he kaikki rupesivat kuitenkin esittämään verukkeita. Eräs sanoi: Olen ostanut pellon, ja minun täytyy lähteä sitä katsomaan.
        Pyydän sinua pidä minut estettynä.

        19. Toinen sanoi: ostin viisi paria härkiä ja menen niitä koettelemaan.
        Pyydän sinua, pidä minut estettynä.

        20. Muuan sanoi: Olen juuri mennyt naimisiin, ja siksi en voi tulla.

        21. Palvelija tuli takaisin ja kertoi tämän herralleen. Silloin isäntä vihastui ja sanoi palvelijalleen: Mene kiiruusti kaupungin kaduille ja kujille ja tuo tänne köyhiä, raajarikkoja, sokeita, rampoja.

        22. Palvelija tuli sanomaan Herra, se on tehty, mitä käskit, ja vielä on tilaa.

        23. Herra sanoi palvelijalle: mene teille ja aitovierille ja vaadi heitä tulemaan sisälle, että taloni täyttyisi.

        24. MINÄ SANON TEILLE: KUKAAN NIISTÄ MIEHISTÄ, JOTKA OLI KUTSUTTU, EI OLE MAISTAVA MINUN ILLALLISIANI.

        tähän voisi lisätä vielä nämä keskustelut, lukekaa!

        Hengellinen Israel

        1.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10748676

        2.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10387468


      • Raamatusta
        Raamatusta kirjoitti:

        mitä voi ihmenen enää tehdä kun kieltää itsensä ja maailman 100% ja sanoutuu irti kaikesta maallisesta? ja antautuu 100% Herralle

        ei voi enää ostaa ja myydä kun kaikki on Herran hallussa, eikö?

        kuinka moni on tehnyt näin kun sanotaan että on myynyt omaisuutensa ja kieltänyt itsensä ja maiilman 100% ja antanut Herralle itsensä kokonaan?

        Matteuksen evankeliumista

        luku 19:21

        21. Jeesus vastasi: Jos tahdot olla täydellinen, mene, myy, mitä sinulla on, ja anna köyhille, niin sinulla on oleva aarre taivaissa, ja tule ja seuraa minua.

        Luku 14:26,27 ja 33

        26. Jos joku tulee minun luokseni eikä ole valmis luopumaan isästään ja äidistään, vaimostaan, lapsistaan, veljistään ja sisaristaan, vieläpä omasta elämästäänkin, hän ei voi olla minun opetuslapseni.

        27. Joka ei kanna ristiään ja seuraa minua, ei voi olla minun opetuslapseni.

        33. Niin ei teistäkään voi kukaan olla minun opetuslapseni,
        ELLEI LUOVU KAIKESTA, MITÄ HÄNELLÄ ON.

        Johanneksen 1 kirjeestä

        luku 2:15

        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä on maailmassa. jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä.

        kuinka moni on valmis luopumaan kaikesta?

        Luukkaan Evankeliumista

        luku 14:15-24

        15. Tämän kuullessaan eräs pöytävieraista sanoi: Jeesukselle. Autuas se joka saa olla aterialla Jumalan valtakunnassa.

        16. Jeesus sanoi hänelle: Eräs mies laittoi suuret illaliset ja kutsui monta.

        17. Illallisajan tullessa hän lähetti palvelijansa sanomaan kutsutuille: Tulkaa, sillä kaikki on valmiina.

        18. he kaikki rupesivat kuitenkin esittämään verukkeita. Eräs sanoi: Olen ostanut pellon, ja minun täytyy lähteä sitä katsomaan.
        Pyydän sinua pidä minut estettynä.

        19. Toinen sanoi: ostin viisi paria härkiä ja menen niitä koettelemaan.
        Pyydän sinua, pidä minut estettynä.

        20. Muuan sanoi: Olen juuri mennyt naimisiin, ja siksi en voi tulla.

        21. Palvelija tuli takaisin ja kertoi tämän herralleen. Silloin isäntä vihastui ja sanoi palvelijalleen: Mene kiiruusti kaupungin kaduille ja kujille ja tuo tänne köyhiä, raajarikkoja, sokeita, rampoja.

        22. Palvelija tuli sanomaan Herra, se on tehty, mitä käskit, ja vielä on tilaa.

        23. Herra sanoi palvelijalle: mene teille ja aitovierille ja vaadi heitä tulemaan sisälle, että taloni täyttyisi.

        24. MINÄ SANON TEILLE: KUKAAN NIISTÄ MIEHISTÄ, JOTKA OLI KUTSUTTU, EI OLE MAISTAVA MINUN ILLALLISIANI.

        tähän voisi lisätä vielä nämä keskustelut, lukekaa!

        Hengellinen Israel

        1.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10748676

        2.

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10387468

        Johanneksen 1 kirjeestä

        luku 2:15

        15. Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä on maailmassa. jos joku rakastaa maailmaa, Isän rakkaus ei ole hänessä.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 11:36-38

        36. Monet taas ovat saaneet kokea pilkkaa ja ruoskimista, vieläpä kahleita ja vankeutta.

        37. Heitä on kivitetty, sahattu poikki, miekalla surmattu. He joutuivat kuljeksimaan lampaan nahoissa ja vuohennahoissa, puutetta kärsivinä, ahdistettuina, pahoinpideltyinä,

        38. ollen liian hyviä tälle maailmalle. He harhailivat erämaissa, vuorilla, luolissa ja maakuopissa.

        kuinka momi on valmis tähän?


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Mutta kuka näissä tällaisissa vaatteissa aikoo pelastua tuomiopäivänä? Kuka voi Jumalan edessä peittää syyllisyytensä vetoamalla siihen, että maan päällä parantui taudistaan? Kuka voi pelastua tuomiolla sen tähden, että kaatui jossakin tilaisuuksissa lattialle? Kuka pelastuu sen perusteella, että kokouksissa oli lämmin, aito ja ystävällinen tunnelma tai että sai rukousvastauksen? Siihenkö viimeisenä päivänä voi panna toivonsa, että puhujat olivat kokouksissa vakuuttavia ja "palavia hengessä"? Siihenkö voi turvata, että on nähnyt ihmeitä ja tunnustekoja ja paljon ihmisiä koolla?

        Luukkaan evankeliumista

        Luku 17:11-19

        11. Ollessaan matkalla Jerusalemiin Jeesus kulki Samarian ja Galilean rajaseudulla.

        12. Hänen mennessään erääseen kylään häntä vastaan tuli kymmenen pitalista miestä. nämä jäivät seisomaan loitommaksi

        13. ja huusivat: Jeesus, Mestari, armahda meitä!

        14. Heidät nähdessään Jeesus sanoi heille: Menkää näyttämään itsenne papeille. Mennessään he puhdistuivat.

        15. Huomattuaan parantuneensa yksi heistä palasi ja ylisti äänekkäästi Jumalaa,

        16. lankesi kasvoilleen Jeesuksen jalkojen juureen ja kiitti häntä. Mies oli samarialainen.

        17. Jeesus kysyi. Eivätkö kaikki kymmenen puhdistuneet? Missä ovat ne yhdeksän?

        18. Eikö ollutmuita, jotka olisivat palanneet ylistämään Jumalaa kuin tämä muukalainen?

        19. Jeesus sanoi hänelle. Nouse ja mene. USKOSI on pelastanut sinut.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 7:20-23

        20. Hedelmistä te siis tunnette heidät.

        21. Ei jokainen joka sanoo minulle Herra, Herra!, pääse taivasten valtakuntaa, vaan se JOKA TEKEE TAIVAASSA OLEVAN ISÄN TAHDON.

        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä Herra, Herra, emmekö me sinun nimessäsi ennustaneet, sinun nimessäsi ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimessäsi tehneet monta voimatekoa?

        23. Silloin minä julistan heille: En ole koskaan teitä tuntenut. Menkää pois minun luotani, te laittomuuden tekijät.

        Juudaan kirjeestä

        5. Vaikka te sen tiedätekin, haluan kuitenkin muistuttaa teitä, ett Herra joka oli PELASTANUT kansan Egyptistä, toisella kertaa TUHOSI NE JOTKA EIVÄT TULLEET USKOVIKSI.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Juudaan kirjeestä

        5. Vaikka te sen tiedätekin, haluan kuitenkin muistuttaa teitä, ett Herra joka oli PELASTANUT kansan Egyptistä, toisella kertaa TUHOSI NE JOTKA EIVÄT TULLEET USKOVIKSI.

        Paavalin kirjeestä efesolaisille

        Luku 5:15

        15. Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte, ei tyhmien, vaan viisaiden tavoin.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Paavalin kirjeestä efesolaisille

        Luku 5:15

        15. Katsokaa siis tarkoin, kuinka vaellatte, ei tyhmien, vaan viisaiden tavoin.

        Luukkaan Evankeliumista

        Luku 13:1-5

        1. Siihen aikaan Jeesuksen luo tuli ihmisiä, jotka kertoivat Pilatuksen surmauttaneen galilealaisia, niin että heidän verensä oli sekoittunut heidän uhrieläintensä vereen.

        2. Jeesus: sanoi heille: Luuletteko että he olivat SYNTISEMPIÄ kuin kaikki muut galilealaiset, koska he joutuivat kärsimään tämän.

        3. Eivätolleet sanon teille. Mutta ellette tee PARANNUSTA, te kaikki samoin olette tuhon omia.

        4. Tai ne kahdeksantoista, jotka saivat surmansa, kun torni Siloassa kaatui heidän päälleen. Luuletteko heidän SYYLLISTYNEEN johonkin pahempaan kuin kaikki muut Jerusalemin asukkaat?

        5. Eivät olleet, sanon teille, mutta ellette tee PARANNUSTA, te kaikki olete samoin tuhon omia.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 5:20

        20. Minä sanon teille: Ellei teidän vanhurskautenne ole paljon suurempi kuin kirjanoppineiden ja fariseusten, te ette pääse taivasten valtakuntaa.

        Johanneksen Ilmestyksestä

        Luku 9:18,20,21

        18. Näistä kolmesta vitsauksesta kuoli kolmannes ihmiskuntaa: tulesta, savusta ja tulikivestä.

        20. Jäljelle jääneet ihmiset, ne jotka eivät kuolleet näihin vitsauksiin,
        eivät nöyrtyneet parannukseen kättensä teoista,
        että olisivat lakanneet kumartamasta riivajia sekä kultaisia, hopeisia, vaskisia, kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä, eivät kuulla eivätkä kävellä

        21. He eivät nöyrtyneet parannukseen murhistaan, velhouksistaan, haureudestaan ja varkauksistaan.

        Luku 16:7-11,21

        7.Totisesti, Herra Jumala, Kaikkivaltias, oikeat ja vanhurskaat ovat sinun tuomiosi.

        8.Neljäs enkeli vuodatti maljansa aurinkoon, ja sille annettiin valta paahtaa ihmisiä kuumuudella.

        9.Ihmiset paahtuivat kovassa helteessä ja pilkkasivat Jumalan nimeä. hänen jolla on vallassaan nämä vitsaukset.
        He eivät kuitenkaan nöyrtyneet parannukseen, että olisivat antaneet hänelle kunnian

        10.Viides enkeli vuodatti maljansa pedon valtaistuimelle, ja sen valtakunta pimeni. He pureskelivat tuskissaan kielensä rikki

        11.Ja pilkkasivat taivaan Jumalaa tuskiensa ja paiseittensa tähden, mutta eivät nöyrtyneet parannukseen teoistaan.

        21.Suuria rakeita, talentin* painoisia, satoi taivaasta ihmisten päälle.
        Ihmiset pilkkasivat Jumalaa raevitsauksen tähden, sillä se oli tavattoman ankara.

        tähän voisi lisätä tämän keskustelun, lukekaa!

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10376832


      • raamatusta kirjoitti:

        13. HÄN TEKEE SUURIA IHMEITÄ, SAADEN TULENKIN LASKEUTUMAAN TAIVAASTA MAAHAN IHMISTEN NÄHDEN.

        tulikin on jo laskettu maahan ihmisten nähden, ei tarvitse kun mennä seurakuntaa ja katsoa niin ihmiset kaatuva "Pyhän Hengen tulesta"

        Jouko Niemisen Näky Kokkolan kirkossa

        Vuonna.1981

        Istun etupenkillä. Olen käyttänyt puheenvuoron Sanan ja rukouksen illassa ja katselen alttarille päin. Samassa tapahtuu jotakin – minut siirretään näyssä jonnekin alttarin taakse, josta näen koko kirkkokansan edestä päin. Kirkko on täynnä ihmisiä, eletäänhän vielä herätyksen aikaa.

        Keskikäytävällä jonottaa valtava ihmisjono kaksi rinnan, satoja ihmisiä, pääsyä rukoiltavaksi. Kuljen hiljaa eteenpäin ja katseeni kiintyy alttarin vasemmalla puolella, (saarnatuolin puolella) toimivaan rukousryhmän. Veljet rukoilevat kädet kohotettuina apua tarvitsevien tai Hengen kosketusta kaipaavien puolesta.

        Mutta jään ihmetellen katsomaan, kun veljien pannessa kätensä ihmisten päälle, käsien yläpuolella oleva ilma alkaa pyöriä ja kieppua, ja näen kolmen erivärisen ilmavirtauksen ikään kuin taistelevan keskenään tilasta päästä "mukaan siunaukseen". Yksi virtaus on väriltään musta, toinen harmaa ja kolmas valkoinen. Ne sekoittuvat toisiinsa miten vain eri ihmisten kohdilla. Jostakin syystä minulle on selvää siinä, että valkoinen on Jumalasta, harmaa on sielullista, ja musta on perkeleestä.

        Kuljen hiljaa eteenpäin ja ihmettelen. Äkkiä vierelläni on ääni (enkeli), joka kysyy: "Miksi ihmettelet? Katsohan tuota toista rukousjonoa". Silloin huomaan, että myös oikealla puolella on "rukousjono". Tosin … en näe mitään jonoa.

        Mutta alttarin reunalla on jokin hahmo, joka on kumartunut hyvin alas. Hän on valkoisissa vaatteissa ja polvillaan pää käsien varassa ,niin kuin Jeesus Getsemanen ahdistuksissa.

        Kuljen hämmästyneenä eteenpäin hahmon vierelle ja kurkistan. Siinä on Jeesus. Hän on murheellinen. Ihmettelen ??? En ymmärrä mitään.

        Silloin enkeli sanoo: "Älä ihmettele. Sinä näet tuon toisen jonon, jossa on paljon ihmisiä. Siinä kutsuttiin ihmisiä kokemaan siunauksia… Mutta tässä toisessa jonossa – jossa ei ole ketään – KUTSUTTIIN IHMISIÄ SEURAAMAAN JEESUSTA RISTIN TIELLE."

        Näky päättyy.

        Tarpeellinen näky, koska se kuvaa hyvin seurakuntien tilaa tänä päivänä.

        Nuo kaatumisilmiöt ovat saaneet vankan sijan uuskarismaattisissa seurakunnissa ja suurin osa uskovista luulottelee että kaikki kaatumisilmiöt ovat Herrasta, vaikka niin ei tietenkään ole. Samoja kaatumisilmiöitä, tai kaatamisia ,harrastetaan ympäri maailman ei-kristillisissä piireissä. Jotkut hindupapitkin kaatavat kumoon porukkaa kun laskevat kätensä ihmiten päälle. Ja hekin saavat "hyvän olon tunteen" tai "siunatun olon" vaikka ei ole Pyhän Hengen voimasta vaan kundaliinihengestä mikä on Pyhän Hengen vastakohta.


    • profetia

      Juudaan kirjeestä

      19. Nämä ovat hajaannuksen aiheuttajia.
      He ovat SIELULLISIA, HENKEÄ heillä ei ole.

      1900-luvun alussa saatu profetia lopun ajoista

      Pelastusarmeijan perustajan William Boothin (1829-1912) Jumalalta
      elämänsä loppuhetkissä saama profetia siitä, millainen on
      maailma, ja ns. kristikunnan hengellinen tila “päivää ennen
      Jeesuksen tulemusta”. Tässä ilmestyksessä on kuusi pääkohtaa, jotka
      sisältävät mm. seuraavat asiat:

      “1. Silloin on politiikka ilman Jumalaa. Tulee päivä, jolloin koko
      läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että
      kukaan ei missään hallitsevissa tasoissa enää pelkää Jumalaa. Uusi
      sukupolvi poliittisia johtajia hallitsee Eurooppaa, sukupolvi joka
      ei pienessäkään määrässä pelkää enää Jumalaa.

      2. Silloin on taivas ilman helvettiä. Tulee päivä, jolloin
      tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää
      täyden totuuden evankeliumiksi. Silloin Raamatun profetian
      mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn. Kuulijat määräävät, mitä
      saarnatuoleista julistetaan. Ja silloin yleinen määräys
      saarnatuoleille on tämä: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja. Puhukaa
      taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi
      rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.”

      3. Kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman parannuksen
      tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että
      anteeksisaamista synnistä ei voi olla ilman, että tehdään
      parannusta synnistä.

      4. Päivä ennen Jeesuksen tuloa on täynnä pelastusiloa ihmisillä,
      JOTKA EIVÄT OLE UUDESTISYNTYNEET YLHÄÄLTÄ.

      5. ON PALJON USKONTOA, ILMAN PYHÄÄ HENKEÄ
      2.Tim. 3:5. Juuda 18,19.

      6. Kristikunta ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä “VERI
      JA TULI” eivät ole voimassa - kieltäkää noista sanoista toinen, ja
      teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.“

      • Asiaahan tuon on, mutta ilmaistu vastaanottajansa opillisten käsitysten tai siis oikeastaan väärinkäsitysten rajoissa, mutta jos tuosta korjattaisiin muutama asia, niin voisin olla täysin samaa mieltä. Tässä ne asiat:

        Raamattu ei puhu taivaasta ja helvetistä vaan Jumalan valtakunnasta ja perikadosta.

        Ei se pelkkä Jumalan henki auta välttämään väärää oppia, jos Jumalan sanaa oikeasti ja aidosti tunneta.

        Kristikunta ilman Kristusta? Ehdottomasti. Kristushan on korvattu ihmisen näköisellä pelastajajumalalla lähes joka ainoassa kirkossa maan päällä. Ei nykykirkkojen saarnaajien julistuksessa enää siitä oikeasta Jeesuksesta puhuta, jos on ikinä puhuttukaan.


    • 1. Johanneksen kirje 4
      15 "Joka tunnustaa, että Jeesus on Jumalan Poika,
      h ä n e s s ä - J u m a l a - p y s y y, - ja hän Jumalassa."

      Jumalalle riittää Jeesuksen Kristuksen uskominen Jumalan pojaksi, mutta trinitaaneille se ei riitä, vaan he haastavat sillä asialla riitoja ja eksyvät:

      2. Johanneksen kirje 1
      9 "Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, hänellä ei ole Jumalaa; joka siinä opissa pysyy, hänellä on sekä Isä että Poika."

    • Säälittävä ja piste

      >>>Valitan, rakkaat veljet ja sisaret. Mutta antikristuksen henki on jo Jumalan temppelissä hirvittävine oppeineen. Etkö ole huomannut?>>>

      Olenhan minä huomannut. Sisäpuolella näyttelet olevasi.

      • >>>Olenhan minä huomannut.


      • .
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Olenhan minä huomannut.

        Jos olet Helluntalainen niin olet jo valinnut itsellesi Jumalan pettämisen.


      • . kirjoitti:

        Jos olet Helluntalainen niin olet jo valinnut itsellesi Jumalan pettämisen.

        Perustele jos osaat.


    • raamatusta

      Johanneksen evankelumista

      Luku 12:44

      44. Jeesus huusi ja sanoi: joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni.

      Apostolien teoista

      Luku 7:55 ja 56

      55. Mutta pyhää henkeä täynnä Stefanus nosti katseensa taivasta kohti ja näki
      Jumlan kirkkauden ja Jeesuksen seisomassa Jumalan oikealla puolella.

      56. Hän sanoi: Minä näen taivaat auenneina ja ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella.

      • raamatusta

        "Tämä tarkoittaa, että heidän on PAKKO OLLA KAKSI ERI OLEMUSTA"

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on yksi. Siinä teet oikein. Riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:1-4

        1.Minä todistan sinulle vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva, elävät ja kuolleet, hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:

        2.Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, varoita ja kehota kärsivällisesti opettaen.

        3.TULEE AIKA, JOLLOIN HE EIVÄT SUVAITSE TERVETTÄ OPPIA, VAAN OMIEN HALUJENSA MUKAAN HAALIVAT KORVASYYHYYNSÄ ITSELLEEN OPETTAJIA.

        4.HE KÄÄNTÄVÄT KORVANSA POIS TOTUUDESTA JA EKSYVÄT TARUIHIN.

        Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

        Luku 2:11,12

        11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.

        Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Timoteukselle

        luvut 4:1 ja 5:15

        1. Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina jotkut luopuvat uskosta, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

        5:15

        15. Ovathan jotkut jo kääntyneet pois seuraamaan Saatanaa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:6-12

        6. Minua kummastuttaa, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.

        7. Toista evankeliumia ei kuitenkaan ole.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristää Kristuksen evankeliumin.

        8. MUTTA VAIKKA ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        9. TOISTAN EDELLÄ SANOMANI: JOS JOKU JULISTAA TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8 ja 9

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: Jumala, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        Paavalin 2 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 6:14-18

        14. Älkää antautoko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottoman kanssa.
        Mitä yhteistä on näet vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä?

        15. Miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? ai mitä yhteistä osaa uskovalla on uskottoman kanssa?

        16. Miten sopivat yhteen Jumalan temppeli ja EPÄJUMALAT?
        Mehän olemme elävän Jumalan TEMPPELi, kuten Jumala on sanonut: Minä olen asuva heissä, vaeltava heidän keskellään, oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

        17. Sen tähden: LÄHTEKÄÄ POIS HEIDÄN KESKELTÄÄN JA EROTKAA HEISTÄ, sanoo Herra, älkääkä koskeko saastaiseen, niin minä otan teidät huostaani

        18. ja olen tein Isänne, ja teistä tulee minun poikiani ja tyttäriäni, sanoo Herra, Kaikkivaltias.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 6:16 ja 17

        16. Ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi lihaksi hänen kanssaan?
        Onhan sanottu: Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.

        17. Ettekö tiedä että teidän ruumiinne on teissä olevan Pyhän Hengen TEMPPELI?
        Tämän Hengen olette saaneet Jumalalta, ettekä ole itsenne omat.


      • kolmiyhteys???
        raamatusta kirjoitti:

        "Tämä tarkoittaa, että heidän on PAKKO OLLA KAKSI ERI OLEMUSTA"

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on yksi. Siinä teet oikein. Riivaajatkin sen uskovat ja vapisevat.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Paavalin toisesta kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:1-4

        1.Minä todistan sinulle vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva, elävät ja kuolleet, hänen ilmestymisensä ja hänen valtakuntansa kautta:

        2.Julista sanaa, astu esiin sopivaan ja sopimattomaan aikaan, nuhtele, varoita ja kehota kärsivällisesti opettaen.

        3.TULEE AIKA, JOLLOIN HE EIVÄT SUVAITSE TERVETTÄ OPPIA, VAAN OMIEN HALUJENSA MUKAAN HAALIVAT KORVASYYHYYNSÄ ITSELLEEN OPETTAJIA.

        4.HE KÄÄNTÄVÄT KORVANSA POIS TOTUUDESTA JA EKSYVÄT TARUIHIN.

        Paavalin toisesta kirjeestä Tessalonikalaisille

        Luku 2:11,12

        11.Sen tähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,

        12.Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan ovat mielistyneet vääryyteen.

        Paavalin ensimmäisestä kirjeestä Timoteukselle

        luvut 4:1 ja 5:15

        1. Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina jotkut luopuvat uskosta, seuraten villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja.

        5:15

        15. Ovathan jotkut jo kääntyneet pois seuraamaan Saatanaa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:6-12

        6. Minua kummastuttaa, että te niin pian olette luopumassa hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin.

        7. Toista evankeliumia ei kuitenkaan ole.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristää Kristuksen evankeliumin.

        8. MUTTA VAIKKA ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        9. TOISTAN EDELLÄ SANOMANI: JOS JOKU JULISTAA TEILLE EVANKELIUMIA, JOKA POIKKEAA SIITÄ, MINKÄ TE OLETTE SAANEET, HÄN OLKOON KIROTTU.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8 ja 9

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: Jumala, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        Paavalin 2 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 6:14-18

        14. Älkää antautoko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottoman kanssa.
        Mitä yhteistä on näet vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valolla ja pimeydellä?

        15. Miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? ai mitä yhteistä osaa uskovalla on uskottoman kanssa?

        16. Miten sopivat yhteen Jumalan temppeli ja EPÄJUMALAT?
        Mehän olemme elävän Jumalan TEMPPELi, kuten Jumala on sanonut: Minä olen asuva heissä, vaeltava heidän keskellään, oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

        17. Sen tähden: LÄHTEKÄÄ POIS HEIDÄN KESKELTÄÄN JA EROTKAA HEISTÄ, sanoo Herra, älkääkä koskeko saastaiseen, niin minä otan teidät huostaani

        18. ja olen tein Isänne, ja teistä tulee minun poikiani ja tyttäriäni, sanoo Herra, Kaikkivaltias.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 6:16 ja 17

        16. Ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi lihaksi hänen kanssaan?
        Onhan sanottu: Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi.

        17. Ettekö tiedä että teidän ruumiinne on teissä olevan Pyhän Hengen TEMPPELI?
        Tämän Hengen olette saaneet Jumalalta, ettekä ole itsenne omat.

        Tämähän tarkoittaa sitä, että heidän on PAKKO OLLA KAKSI ERI OLEMUSTA!

        näissä raamatun kohdissahan tämä on selvästi sanotty ja esitetty, miksi ette usko?


      • raamatusta
        kolmiyhteys??? kirjoitti:

        Tämähän tarkoittaa sitä, että heidän on PAKKO OLLA KAKSI ERI OLEMUSTA!

        näissä raamatun kohdissahan tämä on selvästi sanotty ja esitetty, miksi ette usko?

        Paavalin 2 kirje korinttolaisille

        Luku 4:1-7

        1. Kun meillä saamamme armon mukaan on tämä palveluvirka, me emme lannistu.

        2. kaiken häpeällisen salamyhkäisyyden hyläten me kavahdamme kavaluutta emmekä VÄÄRENNÄ Jumalan sanaa. Tuoden TOTUUDEN JULKI me suositamme itseämme jokaisen ihmisen omatunnolle Jumalan edessä.

        3.Jos julistamamme evankeliumi on PEITOSSA, se peite on niissä, jotka joutuvat kadotukseen.

        4. Näiden EPÄUSKOISTEN MIELET on tämän maailman jumala sokaissut, niin ettei heille loista valo, mikä säteilee kristuksen kirkkuden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.

        5. Emmehän me julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.

        6. Jumala joka sanoi: loistakoon valo pimeydestä, loisti meidän sydämiimme. että Kristuksen kasvoissa loistava Jumalan kirkkaus levittäisi tuntemisensa valoa.

        7. Tämä aarre on meillä kuitenkin saviastioissa, että tuo valtava voima olisi Jumalan eikä näyttäisi tulevan meistä.

        Pietarin 2 kirjeestä

        Luku 2:15-17

        15. Pitäkää pelastuksena sitä, että Herramme on kärsivällinen. Onhan rakas paavali hänelle ANNETUN VIISAUDEN mukaan kirjoittanut siitä teille.

        16. Hän puhuu siitä kaikissa kirjeissään, joissa hän käsittelee näitä asioita. niissä on tosin yhtä ja toista VAIKEA TAJUISTA, mitä tietämättömät ja vailla varmaa pohjaa olevat ihmiset VÄÄNTÄVÄT KIEROON, KUTEN MUITAKIN RAAMATUN KIROITUKSIA, tehden sen omaksi kadotuksekseen.

        17. Kun siis te, rakkaat ystävät, tiedätte tämän etukäteen, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten EKSYMYKSEN mukaansa tempaamina LANKEAISI omalta lujalta pohjaltanne.

        kai tiedätte että ei ihminen voi taivaasta itse mitään ottaa, ei edes uskoa?

        Johanneksen evankeliumista

        Luku 3:27

        27. Johannes vastasi: Ei ihminen voi ottaa mitään, ellei sitä ANNETA hänelle taivaasta.


      • Stefanus ei todennut Jumalan oikealla puolella "toista Jumalaa", vaan "ihmisen pojan."

        Ap.t. 7:56
        'ja sanoi: "Katso, minä näen taivaat auenneina ja Ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella".


    • KTS (Ei kirj.)

      Vähemmän israelfanitusta ja enemmän Pyhän hengen voitelua, niin kyllä se antikristuksen henki seurakunnista lähtee!

    • Ei Pyhä henki voitele sellaisia valehtelijoita, jotka ovat kirottuja eksyttäjiä. Kirkko ja uskonnolliset liikkeet ovat niitä - eksyttäjiä ja valehtelijoita.

    • ei mene läpi

      Tässä viestissä taas ovelasti sekoitetaan totuus ja valhe.

    • .

      Ainoastaan lahkolainen antikristus kehtaa arvostella seurakuntaa.

      • No tuon saman ajatuksenkulun pohjaltahan apostolitkin olivat sitten lahkolaisia ja antikristuksia, kun seurakuntia arvostelivat. Eikä Jeesuskaan puhtain paperein selviäisi, kun meni arvostelemaan omaa vastaavaansa.


    • Niko.

      Pete, kuinka sinä tulit uskomaan Herraan Jeesukseen? Kuinka ja milloin sait uskon lahjasi?
      Etkö ole itse sanonut, että uskoit aluksi kuten kirkko opettaa, mutta olet sen jälkeen muuttanut kantasi tutkimisesi jälkeen? Korjane toki jos olen väärässä.

      • >>>Pete, kuinka sinä tulit uskomaan Herraan Jeesukseen? Kuinka ja milloin sait uskon lahjasi?


      • Niko.
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Pete, kuinka sinä tulit uskomaan Herraan Jeesukseen? Kuinka ja milloin sait uskon lahjasi?

        Eli et ole pitäytynyt siinä uskossa mihin aluksi tulit uskomaan vaan uskosi on vaihtunut? Oman järkeilysi vuoksi?
        Saadaanko uskon lahja järkeilyn tähden vai onko se jotain mikä maailman silmissä on hullutus?
        Tulitko aluksi uskoon järkeilyn tähden vaiko Jumalan?


    • Kyllä sinä ihan oikeaa puuta haukut. Siitä se alamäki lähti kun Jeesus Kristus korvattiin Jeesus Jumalalla. Laittomuuttahan se tuollainen epäjumalanpalvelus on. Hyvin Johannes kuitenkin tuostakin varoitti sanoen:

      (1.Joh.2:22) Kuka sitten on valehtelija, ellei se, joka kieltää Jeesuksen olevan Kristus? Sellainen ihminen on antikristus, niin Isän kuin Pojan kieltäjä.

      (2.Joh.7) Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä.

      Ei sitä tarvitse suoraan kieltää, kun pelkkä sivurooliin asettamisen kautta vesittäminen riittää. Enpä minä enää nykyään näe Jeesuksen opetuksia eli Jeesuksen uskoa minkään seurakunnan opetuksen keskipisteessä, vaan sen sijaan erilaiset teoriat Jeesuksen jumaluudesta ja sen merkityksestä.

      "kun hän tulee"

      Onko oikeasti enää mitään tarvetta jollekin antikristukseksi kutsutulle Kristuksen korvikkeelle ottaen huomioon, että Kristus on ollut korvattuna jo melkein kahden vuosituhannen ajan eikä juuri kukaan ole hoksannut kysellä alkuperäisen perään?

      • Kiva että sinuakin christus.victor näkee tällä palstalla. Ei olla törmätty vähään aikaan. Arvostan kirjoituksiasi, sillä koen että olet saanut hengelliset silmät nähdä totuuden Raamatusta, etkä pelkää arvostella epäraamatullisia opetuksia.


      • jumalan_pete kirjoitti:

        Kiva että sinuakin christus.victor näkee tällä palstalla. Ei olla törmätty vähään aikaan. Arvostan kirjoituksiasi, sillä koen että olet saanut hengelliset silmät nähdä totuuden Raamatusta, etkä pelkää arvostella epäraamatullisia opetuksia.

        Joskus sitä vain on pakko pitää taukoa ja miettiä ja tutkia kokonaan asiat varmuuden vuoksi uusiksi, että voi vähäsen arvioida sitä, että onko vielä Raamatun lukutapa oikealla tiellä ja usko siis raamatullisella pohjalla.


    • body

      Usko / hengellisyys on täynnä taivastelijoita ja ihminen ei saa olla ihminen, vaan pitäisi olla joku " vetten päällä " kävelijä tai pilvissä hiippaileva epämääräinen henkiolento.

      Me elämme ajassa, me elämme lihassa, emme hengessä, ei sitten millään.

      Tämä Tellus on ihmisten valtakunta ja täällä asuvat ihmiset hallitsevat tätä Tellusta.

      Seurakunta koostuu ihan tavallisista ihmisistä, ei henkiolennoista, ja ihmisen pitää olla ihminen, sillä taivastelijoita ei tarvita.

    • raamatusta
    • raamatusta

      ******* esiintyy Jeesuksena.

      Eihän se lopun ajan eksytys muuten niin raju olisikaan ellei ******* esiintyisi Jeesuksena, valkeuden enkelinä ja sen apulaiset esiintyy saarnaajina ja parantajina.

      13 Sillä semmoiset ovat valheapostoleja, petollisia työntekijöitä, jotka tekeytyvät Kristuksen apostoleiksi.
      14 Eikä ihme; sillä itse ******* tekeytyy valkeuden enkeliksi.
      15 Ei ole siis paljon, jos hänen palvelijansakin tekeytyvät vanhurskauden palvelijoiksi, mutta heidän loppunsa on oleva heidän tekojensa mukainen.

      22 Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
      23 Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.

      Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

      Luku 11:3,4

      3. Pelkään kuitenkin, että KUTEN KÄÄREME KAVALUUDELLAAN PETTI EEVAN, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

      4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE

      kyllä, ******* tietää kuka on Jeesus!

      Luuk. 8:28
      Kun hän näki Jeesuksen, parkaisi hän ja lankesi maahan hänen eteensä ja huusi suurella äänellä: "Mitä sinulla on minun kanssani tekemistä, Jeesus, Jumalan, Korkeimman, Poika? Minä rukoilen sinua: älä minua vaivaa."

      Ap. t. 16:17
      Hän seurasi Paavalia ja meitä ja huusi sanoen: "Nämä miehet ovat korkeimman Jumalan palvelijoita, jotka julistavat teille pelastuksen tien".

      • raamatusta

        ottakaa vaari tästä sanasta jokainen!

        luku 42:7 ja 8

        7. Puhuttuaan Jobille nämä sanat Herra sanoi teemanilaiselle Elifaalle: Minun vihani on syttynyt sinua ja kahta ystävääsi kohtaan, KOSKA ETTE OLE PUHUNEET MINUSTA OIKEIN, niin kuin palvelijani Job.

        8. Ottakaa siis 7 mullikkaa ja 7 pässiä menkää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa puolestanne polttouhri, ja palvelijani Job rukoilkoon teidän puolestanne. Tehdäkseni hänelle mieliksi en saata teitä HÄPEÄLLISEEN RANGAISTUKSEEN SIITÄ, ETTÄ ETTETTE PUHUNEET MINUSTA OIKEIN, kuten palvelijani Job.

        Jaakobun kirjeestä

        Luku 3:1

        1. Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö OPETTAJIKSI, sillä te tiedätte että me saamme siitä kovemman TUOMION


    • cyberangel.

      Jos joku luulee kuvan olevan itse Jeesus ja pyytää tuolta kuvalta syntejä anteeksi ja uskoo että tuo kuva on Jumala ja kumartaa ja palvelee tuota kuvaa, niin kyseessä on silloin epäjumalanpalvelus.

      Sinulla ei siis ole ymmärrystä.

    • lainaus kirjoitus

      "Semper.Fidelikseltä 9.2.2012 08:06 sopii hyvin tähän ketjuun!

      Artturi Kukkula on saavuttanut korkean ja kunnioitettavan iän.
      Onnea ja Jumalan siunausta toivotan hänelle lämpimästi.

      Totuuden nimessä on sanottava, että A.Kukkula tuskin omistaa henkien erottamisen armolahjaa. Hän on puhunut Pyhän Hengen saamisesta myös NokiaMission tilaisuudessa, Markku Koiviston johdattelemana. Jos Jumalan Henki olisi ohjannut Kukkulan toimia, olisi hänelle valjennut se, mistä NokiaMissiossa oli kysymys.

      Rovasti O.Peltola ei ole minun opettajiani, mutta henkikasteesta hän varoittaa viisaasti; siitä, mitä voimia 'kasteissa' saattaa olla.

      http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/Neljaaaltoa.htm

      >>Kun sain Artturi Kukkulan viettelemänä henkikasteen ja aloin puhua kielillä, koin ihmeellisen vapauttavan tunteen. Olin todella iloinen ikäänkuin vuosien taakat olisivat kirvonneet harteiltani. Olinhan etsinyt Pyhä hengen täyteyttä, toista siunausta, joka oli ollut Finneyn ja Moodyn valtavan vaikutuksen syy. Nyt sain sen vihdoinkin otettua omilla käsilläni toisen auttamana.
      Ekstaattinen kokemisen tapa ja voima on useimmissa ihmisissä piilevänä. Oikein käsiteltynä tämä piilevä ja luonnollinen ihmisen kyky kokea elämää saadaan kutsuttua esiin.

      Kielilläpuhuminen on nyt osoittautunut tämän ekstaattisen kokemuksen esiintuojana kaikkein tehokkaimmaksi. Jostakin syystä useimpien ihmisten on suhteellisen helppo oppia puhumaan kielillä. Monien alttius kielilläpuhumisen ekstaattiseen kokemukseen kuorrutetaan sanoilla: Jumalan armolahja, Pyhän Hengen armolahja, taivaallinen kieli, jolla seurustelet Jumalan kanssa. Sille siis annetaan mitä hienoimpia nimityksiä, jotka saat uskoa todeksi ja silloin olet todella omasta mielestäsi suorassa ja välittömässä yhteydessä ekstaattisuusjumalan kanssa.

      Pyhä Henki onkin heillä ja heille ekstaattinen kokemus. Itse hankin tämän kokemus- pyhänhengen Artturi Kukkulan kanssa kahden kesken ollessani NMKY:n rukouskammiossa helluntain tienoissa 1951.

      Se rakkaus Jeesukseen, joka syntyy ihmisessä ekstaattisen kokemuksen avulla on keinotekoista ja valheellista. Saman ekstaasin avulla syntynyt halua lukea Raamattua ja rukoilla ja voittaa sieluja Kristukselle on pettävää. Se on hurmoksellista intoa, joka näyttää suuntautuvan oikeaan asiaan, mutta sen motiivi, sen perusta, sen liikkeellepaneva voima on väärä - se on kiihotus, kiihko, hurmahenkisyys. Se on ihmisen omien sielunkykyjen vapautumisen tuomaa voimaa.

    • 898

      Kun on hyvä mielikuvitus niin sitä keksii henget vaikka heinäseipäille ja ne ipii pellolla.

    • raamatusta

      Matteuksen evakeliumista

      Luku 24:23-28

      22. Jos silloin joku sanoo teille: Täällä on Kristus, tai tuolla [hän on], älkää uskoko.

      23. vääriä kristuksia ja vääriä profettoja nousee. He tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, nin että eksyttävät jos mahdollista, valitutkin.

      25. Minä olen ennalta ilmoittanut tämän teille.

      26. Jos siis teille sanotaan: Hän on erämaassa, älkää menkö sinne, tai Hän on sisällä talossa, älkää uskoko.

      27. Sillä kuten salama leimahtaa idästä länteen, niin on oleva Ihmisen Pojan tuleminen.

      28. Missä on RAATO, sinne korppikotkat kokoontuvat.

      Kirjeestä Hebrealaisille

      Luku 13:12 ja 13

      12. Siksi myös Jeesus kärsi portin ulkopuolella pyhittääkseen kansan verellään.

      13. Menkäämme siis hänen luokseen "leirin ulkopuolelle" hänen tähtensä pilkkaa kärsien.

      Johanneksen ilmestyksestä

      Luku 18:4

      4. Minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: Lähtekää ulos siitä, te minun kansani ettette tulisi sen synteihin osalliseksi ja saisi tekin kärsiä sen vitsauksista.

      Jesajasta

      Luku 29:9

      9. Viipykää ja odottakaa, tuijottakaa itsenne sokeiksi ja jääkää sokeiksi!
      He ovat juovuksissa, mutta EIVÄT viinistä, he horjuvat, mutta EIVÄT väkijuomasta.

    • raamatusta...

      Johanneksen Ilmestyksestä

      Luku 9:18,20,21

      18. Näistä kolmesta vitsauksesta kuoli kolmannes ihmiskuntaa: tulesta, savusta ja tulikivestä.

      20. Jäljelle jääneet ihmiset, ne jotka eivät kuolleet näihin vitsauksiin,
      eivät nöyrtyneet PARANNUKSEEN kättensä teoista,
      että olisivat lakanneet KUMARTAMASTA riivajia sekä kultaisia, hopeisia, vaskisia, kivisiä ja puisia EPÄJUMALANKUVIA, jotka eivät voi nähdä, eivät kuulla eivätkä kävellä

      21. He eivät nöyrtyneet parannukseen murhistaan, velhouksistaan, haureudestaan ja varkauksistaan.

      Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

      Luku 12:2

      2. Tiedättehän, kuinka teitä pakanoina ollessanne vietiin mykkien EPÄJUMALIEN luo, miten vain tahdottiin.

      Jesajasta

      Luku 2:8

      8. Heidän maansa on tullut täyteen EPÄJUMALIA. He KUMARTAVAT kättensä töitä, sitä, minkä heidän sormensa ovat TEHNEET.

    • 'christus.victor' vastasi mainiosti Nikolle 9.7.2012 klo 09:33

      >"Kyllä sinä ihan oikeaa puuta haukut. Siitä se alamäki lähti kun Jeesus Kristus korvattiin Jeesus Jumalalla. Laittomuuttahan se tuollainen epäjumalanpalvelus on. Hyvin Johannes kuitenkin tuostakin varoitti sanoen:

      'christus.victor' vastasi:
      (1.Joh.2:22) "Kuka sitten on valehtelija, ellei se, joka kieltää Jeesuksen olevan Kristus? Sellainen ihminen on antikristus, niin Isän kuin Pojan kieltäjä.

      (2.Joh.7) Maailmassa on nyt liikkeellä monia eksyttäjiä, niitä jotka eivät tunnusta Jeesusta Kristusta ihmiseksi, lihaan tulleeksi. Siinä teillä on Antikristus, eksyttäjä."

      • Heikko taso

        Vaikka toimitkin ekivaari välimiehenä saatanan ja ihmisten välillä, joutuu jatkuvasti ihmettelemään heikkoa tasoasi. Antikristillinen henki kylläkin vaikuttaa selvästi sinussa, mutta et tunne kirjoituksia.

        Et ole esimerkiksi pystynyt kertomaan mikä on Raamatun kokonaisilmoitus


      • Heikko taso kirjoitti:

        Vaikka toimitkin ekivaari välimiehenä saatanan ja ihmisten välillä, joutuu jatkuvasti ihmettelemään heikkoa tasoasi. Antikristillinen henki kylläkin vaikuttaa selvästi sinussa, mutta et tunne kirjoituksia.

        Et ole esimerkiksi pystynyt kertomaan mikä on Raamatun kokonaisilmoitus

        Olen parhaani mukaan yrittänyt todistaa samaa, mitä Jeesus ja apostolit todistivat Isästä, että hän on ainoa Jumala, jonka tahto tulee toteutumaan. [Joh. 17:1,3]

        Apostolien teot 17
        30 "Noita tietämättömyyden aikoja Jumala on kärsinyt, mutta nyt hän tekee tiettäväksi, että kaikkien ihmisten kaikkialla on tehtävä parannus."

        1. kirje Timoteukselle 2
        3 "Sillä se on hyvää ja otollista Jumalalle, meidän vapahtajallemme,
        4 joka tahtoo kaikkien ihmisten pelastuvan ja totuuden tuntemiseen tulevan." [NOVUM]

        Psalmit 115
        3 "Meidän Jumalamme on taivaissa; mitä ikinä hän tahtoo, sen hän tekee."

        Psalmit 135
        6 "Kaiken, mitä Herra tahtoo, hän tekee, sekä taivaassa että maassa, merissä ja kaikissa syvyyksissä;"

        Kaikille Jumalan antamille lupauksille on annettu hänen oman nimensä kautta vannottu takuu, mutta "meitä vastaan olevat lihan ja vihan puheet" on naulittu ristiin; [Jes. 45:23,24]

        2. Korinttolaiskirje 1
        20 "Sillä niin monta kuin Jumalan lupausta on, kaikki ne ovat hänessä "on"; sentähden tulee hänen kauttaan myös niiden "amen", Jumalalle kunniaksi meidän kauttamme."

        Kolossalaiskirje 2
        14 "ja pyyhki pois sen kirjoituksen säädöksineen, joka oli meitä vastaan ja oli meidän vastustajamme; sen hän otti meidän tieltämme pois ja naulitsi ristiin."


    • Se tosin oli

      vastauksesi, mutta noilla jakeilla pyrit ainoastaan pönkittämään universalismiasi.

      Et siis pysty kertomaan mikä on Raamatun kokonaisilmoitus?

      • >>>Et siis pysty kertomaan mikä on Raamatun kokonaisilmoitus?


      • Ja siinä toinen
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Et siis pysty kertomaan mikä on Raamatun kokonaisilmoitus?

        koheltaja, joka ei tunne myöskään Raamattua, mutta vetelee pitkiä universalistisia lurituksiaan yrittäen esittää uskovaa.

        Jos yrität kertoa mikä on mielestäsi Raamatun kokonaisilmoitus, please, voitko tehdä sen selkokielisesti?


    • Voivoivoivoivoivoi

      Tämä näyttää olevan universalistien ja areiolaisten monologisivu. Samaa raamatunvastaista oppia monella eri "nimimerkillä". Raamattua siteerataan jehovantodistajien tyyliin, sana sieltä, toinen täältä. Totuudesta ei tietoakaan!

    • Raamatun kokonaisilmoitus olkoon tämä Isän Jumalan antama:

      2. Mooseksen kirja 20
      1 "Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:
      2 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3 Älä pidä muita jumalia minun rinnallani."

      2. Korinttolaiskirje 4
      4 "niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista,
      - h ä n e n, - j o k a - o n J u m a l a n - k u v a.

      Kolossalaiskirje 1
      15 "ja hän on näkymättömän - J u m a l a n - k u v a,
      esikoinen - ennen kaikkea luomakuntaa."

    • Irltska

      Kaikki te jotka kiellättä Jeesuksen Jumalana, jättäkää tuo uppoava laiva, ennen kuin on liian myöhäistä! Nöyrtykää ja rukoilkaa että pyhä Henki kirkastaa Kristuksen teille!

      1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
      2. Hän oli alussa Jumalan tykönä.
      3. Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
      4. Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.
      5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

      14. Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.
      15. Johannes todisti hänestä ja huusi sanoen: "Tämä on se, josta minä sanoin: se, joka minun jälkeeni tulee, on ollut minun edelläni, sillä hän on ollut ennen kuin minä.
      " (JOH 1)

      Isä(Jumala), Poika Jeesus(Jumalan sana), Pyhä henki(Jumalan rauha) Kaikki yhtä.

      28. Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
      29. Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, sinä uskot. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!

      Jeesus ei missään vaiheessa korjaa Tuomaksen sanomaa.

      11. Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Marian, hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja: kultaa ja suitsuketta ja mirhaa. (MATT 2)

      33. Niin venheessä-olijat kumarsivat häntä ja sanoivat: "Totisesti sinä olet Jumalan Poika". (MATT 14)

      9. Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: "Terve teille!" Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä.

      17. Ja kun he näkivät hänet, niin he kumartaen rukoilivat häntä, mutta muutamat epäilivät. (MATT 28)

      52. Ja he kumarsivat häntä ja palasivat Jerusalemiin suuresti iloiten. (LUUK 24)

      38. Niin hän sanoi: "Herra, minä uskon"; ja hän kumartaen rukoili häntä. (JOH 9)


      Jeesus ei koskaan nuhtele ihmisiä siitä, että he kumartaen rukoilevat eli palvovat Häntä. Jos Jeesus ei olisi Jumala, Hän olisi kieltänyt ihmisiä palvomasta Häntä, aivan kuten Ilmestyskirjan enkeli teki:

      8. Ja minä, Johannes, olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartuakseni sen enkelin jalkojen eteen, joka tämän minulle näytti.
      9. Ja hän sanoi minulle: "Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa". (JOH 22)

      Rukoilkaa että löydätte totuuden sillä Herran päivä on lähellä!

      • Lue suurella sydämellä seuraava vastausviesti, sillä olen saanut sen Herralta. Jumala tietää, etten valehtele! Sen todistaa omatuntoni Kristuksessa Jeesuksessa, minun Herrassani.

        Ei kaikki ole Jumala mistä käytetään nimitystä "Jumala/jumala". Mistä sen tietää? Ei ainoastaan sen moninaisista merkityksistä ("BDB" ja "STRONG" H430, ja myös "THAYER" ja "STRONG" G2316), vaan myös siitä, että Jumalamme on yksi (5.Moos.6:4) eikä kaksi, kolme, saatikka miljoonia.

        Mitä ovat siis nämä muut "Jumalat"?
        He ovat ainoastaan "niin sanottuja jumalia". Sen paljastaa Sana:

        "Sillä vaikka olisikin NIIN SANOTTUJA JUMALIA, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA ja herroja, niin on meillä kuitenkin AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, JA YKSI HERRA, JEESUS KRISTUS, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa" (1.Kor.8:5,6).

        ...elikkä, on siis paljon jumalia, mutta silti meillä on AINOASTAAN yksi Jumala, joka on ISÄ, ja tämän LISÄKSI, YKSI HERRA, Jeesus Kristus.

        Kertoiko Jeesus koskaan olevansa Jumala? EI, eikä siihen auta ego eimitkään, sillä muutkin kuin Jeesus (Joh.8:58) sanoi "ego eimi" ilman että olisivat Jumala. Tein merkillisen havainnon seuraavassa luvussa. Siellä paljastuu, että sokea mies jonka Jeesus paransi, hän sanoi itsestään "ego eimi" (Joh.9:9). Hän käytti aivan samoja sanoja kuin Jeesus, ilman että se teki hänestä Jumalan. Moni muukin UT:ssa käytti samoja sanoja kun puhuivat itsestään. Esim. enkeli Gabriel (Luuk.1:19), Pietari (Apt.10:21) ja Paavali (Apt.20:39). Voidaanko varmasti sanoa että he kaikki olivat Jumala, koska käyttivät itsestään sanoja "ego eimi"?

        Jeesus ei siis koskaan sanonut olevansa Jumala. Entäs kielsikö hän olevansa Jumala? Kyllä. Omalla tyylillään ainakin kolme kertaa:

        1) "Isä... YKSIN olet totinen Jumala" (Joh.17:3).

        2) "Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee HÄNELTÄ, JOKA YKSIN ON JUMALA? (Joh.5:44).

        3) "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin" (Mark.10:18).

        Me ei voida olettaa että "jumala" ei ole Jumala sen perusteella että "jumala" on kirjoitettu pienellä j-kirjaimella. Näin koska VT:n hepreankieliset alkutekstit eivät tunne isoja eikä pieniä kirjaimia (hepreassa kaikki kirjoitetaan samalla tavalla). Eikä UT:n kreikankieliset alkutekstit tunne pieniä kirjaimia vaan ainoastaan isoja kirjaimia. Toisin sanoen; käännöksissä (Raamatuissa) esiintyvät Jumala/jumala ei perustu faktaan vaan tulkintoihin.

        Mistä siis tietää kuka on se Jumala jota Jeesus kutsui "ainoaksi Jumalaksi? (Joh.5:44, Joh.17:3). Sehän on helppo tietää. Kysy itseltäsi, kenelle hän puhui? Puhuiko Jeesus itselleen, vai jollekin toiselle olemukselle. Asiayhteydet paljastavat että hän puhui Isälleen. Se sama Isä, jonka hän paljasti olevan HÄNEN OMA JUMALA:

        "...minä menen ylös, MINUN ISÄNI TYKÖ ja teidän Isänne tykö, ja MINUN JUMALANI TYKÖ ja teidän Jumalanne tykö" (Joh.20:17).

        Siis minkä Jumalan tykö Jeesus meni? Menikö hän sen Jumalan tykö joka on hän itse, vaiko sen Jumalan tykö joka on hänen Isänsä ja hänen Jumalansa? Siinäpä pohtimista kaikille polyteistisille monoteisteille.

        Millä tavalla siis Jeesus on Jumala jos hän ei ole se sama Jumala joka hänet lähetti maan päälle ja joka sanoi rakastavan häntä? Ainoastaan sillä tavalla, että hän on "mahtava" ja "voimallinen", sillä sitä se tuo Jumala-sana kirjaimellisesti tarkoittaa (el) VT:sta otettuna, ja käytännössä myös UT:sta. Sen tietää siitä kun esim. Jeesus ottaa lainauksia VT:sta jossa esiintyy Jumala-sana (kreik:"theos"), niin noitten lainauksien Jumala-sana tulee sanasta "elohim". "Elohim"-sanan juurisana on "el" ja se tarkoittaa "mahtava" ja "voimallinen" ihan KIRJAIMELLISESTI.

        Jumala sanoi tekevänsä Mooseksen jumalaksi (elohimiksi) faaraolle (2.Moos.7:1). Ja saaatanaakin on sanottu jumalaksi (2.Kor.4:4). Ja aurinkoa ja kuuta on sanottu jumalaksi hepreankielen alkusanalla "elohim" (5.Moos.17:2-3). Lisäksi on hyvä myös mainita se, että Mestarimme Jeesus kutsui "jumaliksi" kaikkia heitä, joille Jumalan sana tuli (Joh.10:35).

        Mitä sillä kaikella siis tarkoitetaan? Sitäkö, että edellämainitut ovat meidän yksi ainoa Jumalamme? Ei, vaan sitä, että he ovat "niin sanottuja jumalia" koska he/ne ovat "mahtavia" ja "voimallisia". Siksi ei Jeesus nuhdellut Tuomasta, kun sanoi Jeesukselle, "minun Herrani ja minun Jumalani", sillä hän oli itsekin sanonut kaikkia niitä ihmisiä jumaliksi joille Jumalan sana tuli (Joh.10:35). Hän tiesi varsin hyvin että sen ajan kulttuuriin kuului, kuten myös VT:n kulttuuriin, että erikoisen vahvassa asemassa olevia ihmisiä/enkeleitä/saaatanaa/tuomareita, ja jopa aurinkoa ja kuuta kutsuttiin jumaliksi, vaikka eivät aina tarkoittaneet sillä että he ovat se yksi ainut Jumala josta Jeesus puhui (Joh.5:44, Joh.17:3) ja josta Paavali kirjoitti (1.Kor.8:5,6).


      • irltska
        jumalan_pete kirjoitti:

        Lue suurella sydämellä seuraava vastausviesti, sillä olen saanut sen Herralta. Jumala tietää, etten valehtele! Sen todistaa omatuntoni Kristuksessa Jeesuksessa, minun Herrassani.

        Ei kaikki ole Jumala mistä käytetään nimitystä "Jumala/jumala". Mistä sen tietää? Ei ainoastaan sen moninaisista merkityksistä ("BDB" ja "STRONG" H430, ja myös "THAYER" ja "STRONG" G2316), vaan myös siitä, että Jumalamme on yksi (5.Moos.6:4) eikä kaksi, kolme, saatikka miljoonia.

        Mitä ovat siis nämä muut "Jumalat"?
        He ovat ainoastaan "niin sanottuja jumalia". Sen paljastaa Sana:

        "Sillä vaikka olisikin NIIN SANOTTUJA JUMALIA, olipa heitä sitten taivaassa tai maassa, ja niitä ON PALJON SEMMOISIA JUMALIA ja herroja, niin on meillä kuitenkin AINOASTAAN YKSI JUMALA, ISÄ, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, JA YKSI HERRA, JEESUS KRISTUS, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa" (1.Kor.8:5,6).

        ...elikkä, on siis paljon jumalia, mutta silti meillä on AINOASTAAN yksi Jumala, joka on ISÄ, ja tämän LISÄKSI, YKSI HERRA, Jeesus Kristus.

        Kertoiko Jeesus koskaan olevansa Jumala? EI, eikä siihen auta ego eimitkään, sillä muutkin kuin Jeesus (Joh.8:58) sanoi "ego eimi" ilman että olisivat Jumala. Tein merkillisen havainnon seuraavassa luvussa. Siellä paljastuu, että sokea mies jonka Jeesus paransi, hän sanoi itsestään "ego eimi" (Joh.9:9). Hän käytti aivan samoja sanoja kuin Jeesus, ilman että se teki hänestä Jumalan. Moni muukin UT:ssa käytti samoja sanoja kun puhuivat itsestään. Esim. enkeli Gabriel (Luuk.1:19), Pietari (Apt.10:21) ja Paavali (Apt.20:39). Voidaanko varmasti sanoa että he kaikki olivat Jumala, koska käyttivät itsestään sanoja "ego eimi"?

        Jeesus ei siis koskaan sanonut olevansa Jumala. Entäs kielsikö hän olevansa Jumala? Kyllä. Omalla tyylillään ainakin kolme kertaa:

        1) "Isä... YKSIN olet totinen Jumala" (Joh.17:3).

        2) "Kuinka te voisitte uskoa, te, jotka otatte vastaan kunniaa toinen toiseltanne, ettekä etsi sitä kunniaa, mikä tulee HÄNELTÄ, JOKA YKSIN ON JUMALA? (Joh.5:44).

        3) "Mutta Jeesus sanoi hänelle: "Miksi sanot minua hyväksi? Ei kukaan ole hyvä paitsi Jumala yksin" (Mark.10:18).

        Me ei voida olettaa että "jumala" ei ole Jumala sen perusteella että "jumala" on kirjoitettu pienellä j-kirjaimella. Näin koska VT:n hepreankieliset alkutekstit eivät tunne isoja eikä pieniä kirjaimia (hepreassa kaikki kirjoitetaan samalla tavalla). Eikä UT:n kreikankieliset alkutekstit tunne pieniä kirjaimia vaan ainoastaan isoja kirjaimia. Toisin sanoen; käännöksissä (Raamatuissa) esiintyvät Jumala/jumala ei perustu faktaan vaan tulkintoihin.

        Mistä siis tietää kuka on se Jumala jota Jeesus kutsui "ainoaksi Jumalaksi? (Joh.5:44, Joh.17:3). Sehän on helppo tietää. Kysy itseltäsi, kenelle hän puhui? Puhuiko Jeesus itselleen, vai jollekin toiselle olemukselle. Asiayhteydet paljastavat että hän puhui Isälleen. Se sama Isä, jonka hän paljasti olevan HÄNEN OMA JUMALA:

        "...minä menen ylös, MINUN ISÄNI TYKÖ ja teidän Isänne tykö, ja MINUN JUMALANI TYKÖ ja teidän Jumalanne tykö" (Joh.20:17).

        Siis minkä Jumalan tykö Jeesus meni? Menikö hän sen Jumalan tykö joka on hän itse, vaiko sen Jumalan tykö joka on hänen Isänsä ja hänen Jumalansa? Siinäpä pohtimista kaikille polyteistisille monoteisteille.

        Millä tavalla siis Jeesus on Jumala jos hän ei ole se sama Jumala joka hänet lähetti maan päälle ja joka sanoi rakastavan häntä? Ainoastaan sillä tavalla, että hän on "mahtava" ja "voimallinen", sillä sitä se tuo Jumala-sana kirjaimellisesti tarkoittaa (el) VT:sta otettuna, ja käytännössä myös UT:sta. Sen tietää siitä kun esim. Jeesus ottaa lainauksia VT:sta jossa esiintyy Jumala-sana (kreik:"theos"), niin noitten lainauksien Jumala-sana tulee sanasta "elohim". "Elohim"-sanan juurisana on "el" ja se tarkoittaa "mahtava" ja "voimallinen" ihan KIRJAIMELLISESTI.

        Jumala sanoi tekevänsä Mooseksen jumalaksi (elohimiksi) faaraolle (2.Moos.7:1). Ja saaatanaakin on sanottu jumalaksi (2.Kor.4:4). Ja aurinkoa ja kuuta on sanottu jumalaksi hepreankielen alkusanalla "elohim" (5.Moos.17:2-3). Lisäksi on hyvä myös mainita se, että Mestarimme Jeesus kutsui "jumaliksi" kaikkia heitä, joille Jumalan sana tuli (Joh.10:35).

        Mitä sillä kaikella siis tarkoitetaan? Sitäkö, että edellämainitut ovat meidän yksi ainoa Jumalamme? Ei, vaan sitä, että he ovat "niin sanottuja jumalia" koska he/ne ovat "mahtavia" ja "voimallisia". Siksi ei Jeesus nuhdellut Tuomasta, kun sanoi Jeesukselle, "minun Herrani ja minun Jumalani", sillä hän oli itsekin sanonut kaikkia niitä ihmisiä jumaliksi joille Jumalan sana tuli (Joh.10:35). Hän tiesi varsin hyvin että sen ajan kulttuuriin kuului, kuten myös VT:n kulttuuriin, että erikoisen vahvassa asemassa olevia ihmisiä/enkeleitä/saaatanaa/tuomareita, ja jopa aurinkoa ja kuuta kutsuttiin jumaliksi, vaikka eivät aina tarkoittaneet sillä että he ovat se yksi ainut Jumala josta Jeesus puhui (Joh.5:44, Joh.17:3) ja josta Paavali kirjoitti (1.Kor.8:5,6).

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; TÄSTÄLÄHIN TE TUNNETTE HÄNET, JA TE OLETTE N-Ä-H-N-E-E-T HÄNET." JOH.14

        Eikös tämä juurikin todista Jeesuksen Jumaluudesta?

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        3. Kaikki on saanut syntynsä HÄNEN(SANA,JEESUS KRISTUS) kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt. http://uskonaskel.phpbb.fi/viewtopic.php?f=5&t=28

        Rukoile että pyhä Henki kirkastaa Jeesuksen Kristuksen sinulle!


    • Antti kristus

      Nämä vapaat suunnat julistaa antikristukseksi tavallisia pölkkypäisiä uskossaan horjuvia juoppoja.Nämä puoli sekopäiset puheissaan liiraavat juopot on niin otollista pilkankohdetta näille pokapohjille päässeille hellareille.

    • virtanen2

      Jos minä olen Isäni poika,ja minulla on Isäni henki,minussa.

      Jos sukunimeni olisi isä virtanen,ja minulla olisi poika jonka nimi on virtanen,ja meillä on sama Dna,-sama "henki" sama yhteys sillä olenhan Isäni poika.

    • Kirjoittanut:

      Reino Marjakangas

      Pääkirjoitus: Kaikkien leirien ulkopuolella

      “Rakkaat ystävät! Kun kerran olemme saaneet tällaiset lupaukset, meidän tulee puhdistautua kaikesta ruumiin ja hengen saastaisuudesta ja Jumalaa peläten pyhittää elämämme kokonaan hänelle” (2Kr 7:1).

      Kirkot ovat rajanneet kristillisiksi yhteisöiksi ja kirkoiksi sellaiset, jotka hyväksyvät viidellä ensimmäisellä kristillisellä vuosisadalla sovitut opilliset linjaukset. Niihin sisältyvät kolminaisuusoppi, kolme uskontunnustusta sekä lisäksi erityisesti kasteen ja ehtoollisen käsittäminen sakramenteiksi. Kuten kirjoituksistani on käynyt ilmi, en hyväksy kolminaisuusoppia, en uskontunnustusten tähän oppiin liittyviä linjauksia, enkä liioin sakramenttioppia. En ole silti areiolainen ja sanoudun myöskin irti ns. Jeesus -yksin opin kannattajista (Oneness Pentecostals, ykseyshelluntailaiset, aika suuri joukko USA:ssa ja entisen Neuvostoliiton alueilla). Minulle riittää, mitä Raamattu opettaa Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä. On Isä, on Poika ja on Pyhä Henki, mutta eihän tämä eikä heidän yhtäaikainen esiintymisensä eräissä Raamatun paikoissa (esim. Jeesuksen kasteen hetkellä) merkitse samaa kuin kolminaisuusoppi!

      Edelliseen liittyen kuitenkin totean, että minut on kirjoittamieni linjausten vuoksi automaattisesti suljettu nykyisen kristikunnan ja siinä vaikuttavien kirkkojen ja kristillisten yhteisöjen leirien ulkopuolelle. Tämä opillinen rajaus on yksipuolinen, sillä omalta puoleltani hyväksyn kristityiksi veljikseni ja sisarikseni kaikki eri kristillisissä kirkoissa ja yhteisöissä ja näiden ulkopuolella olevat Jeesusta seuraavat ja Häneen Raamatun ilmoituksen mukaisesti ainoana pelastustienä turvaavat uskovat. Heidän kanssaan tunnustan koko Raamatun Jumalan sanaksi ja ylimmäksi ja ainoaksi auktoriteetiksi uskonelämää ja oppia arvioitaessa. Jeesus Kristus on Jumalan Poika ja Hän on Herrani ja Vapahtajani. Haluan uskoa Häneen niinkuin Raamattu opettaa (Jh 7:38 Saarisalon käännös), ja siksi varaan itselleni oikeuden arvostella ja kyseenalaistaa kirkkojen joitakin jopa vuosisataisia opetuksia ja perinteitä.

      Tiedän hyvin, että esimerkiksi kolminaisuusopin hyljätessäni asetun samalla kirkon pitkää perinnettä vastaan. En silti jaksa uskoa, että Nikean kirkolliskokouksessa 300-luvulla sinne “kruunun kyydillä” kuskatuilla etupäässä paikallisseurakuntien johtajilla, joita piispoiksi kutsuttiin, hengen valo olisi ollut paljon korkeampaa, kuin esimerkiksi Paavalilla. Hänhän sanoi saaneensa suoraan ilmestyksessä, mitä evankeliumi Jeesuksesta pitää sisällään, muttei silti puhunut eikä opettanut Jumalan kolminaisuudesta yhtään mitään. Hänen kristologiansa (oppi Jeesuksesta) on kaikkea muuta kuin kolminaisuusoppia tukevaa. Paavalikin olisi siis Nikean kirkolliskokouksessa heitetty kerettiläisenä menemään. Kovin korkeaa hengen valoa ei niinikään todista esimerkiksi, että Nikeassa vaadittiin papeilta pidättäytymistä yhteiselämästä vaimojensa kanssa. Nämä kolminaisuusopin muotoilijat tekivätkin päätöksen, että papit, jotka olivat naimisissa, saivat jatkaa, mutta pappi ei saanut enää vihkimyksensä jälkeen mennä avioliittoon! Kolminaisuusoppi tehtiin muita harhaoppeja vastaan, siis uusi harhaoppi vastustamaan muita harhoja. Miksei harhaoppeja tyydytty vastustamaan Raamatun sanalla, vaan täytyi mennä yli Kirjoitusten “tietämään” Jumalasta sellaista, mitä Hän ei ole Sanassaan ilmoittanut?

      Vaikkeivät perinnekirkot ja kaikki niihin tavalla tai toisella liitoksissa olevat muut satelliitit sitä hevin myönnä, ovat he virkaa, pappeutta, vanhemmistoja ja sakramentteja korostaessaan luoneet valtavan pastorien ym. välittäjäarmeijan Kristuksen ja tavallisen uskovan välille. Onpa lisäksi Maria-kultti vertaansa vailla olevana uutena “kirkollisena” ilmoituksena kiilaamassa välittäjäksi jopa ns. vapaittenkin suuntien mielissä. Kasteesta on tässä lehdessä erillinen artikkeli.
      Täytyy tunnustaa, että kaikkien leirien ulkopuolelle joutuminen ei minua huoleta ollenkaan. Päinvastoin koen suurta levollisuutta, rauhaa ja iloa tästä tilanteesta. Kehoittaahan heprealaiskirje meitä lähteämään Hänen luokseen leirin ulkopuolelle ja uhraamaan alati kiitosuhria Jumalalle:

      “Lähtekäämme siis hänen luokseen leirin ulkopuolelle, hänen häväistystään kantaen. Eihän meillä täällä ole pysyvää kaupunkia, vaan me odotamme ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee. Olkaamme sen tähden hänen välityksellään alati uhraamassa Jumalalle kiitosuhria, niiden huulten hedelmää, jotka tunnustavat hänen nimeään (Hepr 13:13-15).

      • jatkoa2

        Allekirjoittaneen uskonelämän ratkaisuissa on pikemminkin ollut leimaa-antavana enemmän kuin lähteminen tai eroaminen jostakin kirkosta tai paikallisseurakunnasta, se suunta, mistä Jeesus ennusti opetuslapsilleen: “He erottavat teidät synagoogistaan”. Tätä poispotkituksi tulemisen onnea olen saanut kokea aikanaan luterilaisen kirkon eri suuntien sisällä, sitten myöhemmin Vapaakirkossa, josta minut seurakunnan minua kuulematta erotettiin ja myöhemmin erottaminen kirjallisesti peruutettiin, silti myöntämättä, että jotain virheitä olisi tullut tehtyä. Vapaakirkon hallitus saneli, mitä paikallisseurakunta sai tehdä ja mitä ei. Niinpä sanoin itseni koko kirkkokunnasta irti. Helluntaiherätykseen minut olisi otettu ehdolla, että olisin luopunut Herralta saamastani Lähetyspalvelunäystä. Nyt olen ollut irti jo kymmeniä vuosia kirkoista ja lahkoista kaikkien leirien ulkopuolella “Hänen pilkkaansa kantaen” eikä minun ja Herran Jeesuksen välillä ole muitakaan “jumalia” erottamassa Hänen rakkaudestaan. Sensijaan en ole irti niistä kaikista Herran omista, jotka ovat eri kirkkokuntien ja yhteisöjen sisä- tai ulkopuolella. Niihin haluan olla yhteydessä ja uskon, että meidät kaikki tullaan kokoamaan yhteen, kuten kirjoitettu on:

        Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset (Jh 11:51-52).

        Raamattu ei tunne Kolminaisuusoppia


        Kolminaisuusoppi!

        on syvässä ristiriidassa juutalaisen tunnustuksen (5Ms 6:4) kanssa ja siksi sen yli tosi juutalainen ei koskaan tule hyppäämään. Kolminaisuusoppi on aito cheerem, johon on ympätty monet sinänsä oikeat Raamatun totuudet inhimillisen järjen ja logiikan avulla, muttei jumalallisen ilmestykseen perustuvana. Siksi se yli Kirjoitusten menevänä himmentää Kristuksen pelastustien ja on itse asiassa spiritistinen oppi “tietäessään” Jumalan olemuksesta enemmän, mitä Herra itse Raamatussa on katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa.”

        Kolminaisuusopin harha!

        “Tietysti on niin, että jos otamme hypoteesiksi, että Jumala on kolmiyhteinen, voidaan edelläolevalla ja yleensä Raamatulla todistella oma olettamuksemme, aivan kuin mikä muu oppi tahansa. Mutta jos annamme Raamatun itsensä Pyhässä Hengessä valaista meitä ja tarvittaessa muuttaa käsityksiämme, voimme nähdä, että meille on täysin riittävää Jeesuksen kristologiaa, kun emme mene “yli Kirjoitusten”, vaan tyydymme uskomaan, mitä Jumala on todistanut Pojastansa ja että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika ja että meillä on elämä Hänen nimessänsä.

        Mielestäni olisi jo aika meidän kristittyinä ja Jeesukseen uskovina ottaa takaisin oppi ainoasta, elävästä Jumalasta niiltä, jotka pitävät “totuutta vääryyden vallassa”, kuten Jehovan todistajilta ja islamilaisilta kuin myös ortodoksijuutalaisilta ja omaksua alkuseurakunnan ja esimerkiksi Paavalin alkuperäinen oppi Jeesuksesta Jumalan Poikana, jossa ainoassa on pelastus. Onhan Totuus Majesteetti, jota meidän tulee kumartaa, tulee se vaikka harhaoppisten leiristä!”

        Kolminaisuusopista!

        “Tiedän nyt kuitenkin astuneeni alueelle, missä jo kuulen oikeaoppisuuden kumeaa jyrinää. On kuin vanha demiurgi alkaisi syvyydestä käsin urahdella uhkaavasti. Uskallapas astua tälle alueelle! Tästä on kysymys nimenomaan silloin, kun kajotaan kolminaisuusoppiin. Jeesuksen neitseestäsyntymisen ja ruumiillisen ylösnousemuksen, nämä suoraan Raamatusta luettavat totuudet, voivat papit ja teologit nykypäivänä kieltää virkaansa menettämättä, mutta menepä kajoamaan kolminaisuusoppiin, tuohon kanoonisen Raamatun jälkeen vuosisatojen perästä sorvattuun järkeisoppiin, niin kyllä meteli syntyy! Onneksi tämä ääni on ihmisestä eikä Jumalasta lähtöisin! “It dinna veit dajanna”, “on tuomio ja Tuomari myös”, kuuluu Jumalan omaan oikeuteen vetoava aramealainen sanonta (Santala, Kristinuskon juuret II). Hurskas juutalainen korjaa heti mahdollisen valheensa nämä sanat kuultuaan. Meidänkin tulisi korjata ne tulkintavirheet ja suoranaiset totuuden salailuun perustuvat valheet, mitkä eivät tule kestämän iankaikkisen Tuomarin tutkivien silmien edessä. Totuus on Majesteetti ja sen edessä tulee kumartua, vaikka se järkyttäisi taivaita ja maata!

        Pelastukseen ei riitä ihmisen järjen, ‘logiigan riemuvoitto’, niinkuin kolminaisuusopin oivaltamista on kutsuttu. Siihen tarvitaan ilmoituksen Sana, jonka takana on
        itse ilmestyksen Henki.

        LUTHERKIN OPETTI, ETTÄ SELLAINEN OPPI, MIKÄ EI PERUSTU ILMESTYKSEN SANAAN, ON HYLÄTTÄVÄ.


      • jatkoa3
        jatkoa2 kirjoitti:

        Allekirjoittaneen uskonelämän ratkaisuissa on pikemminkin ollut leimaa-antavana enemmän kuin lähteminen tai eroaminen jostakin kirkosta tai paikallisseurakunnasta, se suunta, mistä Jeesus ennusti opetuslapsilleen: “He erottavat teidät synagoogistaan”. Tätä poispotkituksi tulemisen onnea olen saanut kokea aikanaan luterilaisen kirkon eri suuntien sisällä, sitten myöhemmin Vapaakirkossa, josta minut seurakunnan minua kuulematta erotettiin ja myöhemmin erottaminen kirjallisesti peruutettiin, silti myöntämättä, että jotain virheitä olisi tullut tehtyä. Vapaakirkon hallitus saneli, mitä paikallisseurakunta sai tehdä ja mitä ei. Niinpä sanoin itseni koko kirkkokunnasta irti. Helluntaiherätykseen minut olisi otettu ehdolla, että olisin luopunut Herralta saamastani Lähetyspalvelunäystä. Nyt olen ollut irti jo kymmeniä vuosia kirkoista ja lahkoista kaikkien leirien ulkopuolella “Hänen pilkkaansa kantaen” eikä minun ja Herran Jeesuksen välillä ole muitakaan “jumalia” erottamassa Hänen rakkaudestaan. Sensijaan en ole irti niistä kaikista Herran omista, jotka ovat eri kirkkokuntien ja yhteisöjen sisä- tai ulkopuolella. Niihin haluan olla yhteydessä ja uskon, että meidät kaikki tullaan kokoamaan yhteen, kuten kirjoitettu on:

        Jeesus oli kuoleva kansan puolesta, eikä vain sen kansan puolesta, vaan kootakseen yhteen kaikki hajallaan olevat Jumalan lapset (Jh 11:51-52).

        Raamattu ei tunne Kolminaisuusoppia


        Kolminaisuusoppi!

        on syvässä ristiriidassa juutalaisen tunnustuksen (5Ms 6:4) kanssa ja siksi sen yli tosi juutalainen ei koskaan tule hyppäämään. Kolminaisuusoppi on aito cheerem, johon on ympätty monet sinänsä oikeat Raamatun totuudet inhimillisen järjen ja logiikan avulla, muttei jumalallisen ilmestykseen perustuvana. Siksi se yli Kirjoitusten menevänä himmentää Kristuksen pelastustien ja on itse asiassa spiritistinen oppi “tietäessään” Jumalan olemuksesta enemmän, mitä Herra itse Raamatussa on katsonut tarpeelliseksi ilmoittaa.”

        Kolminaisuusopin harha!

        “Tietysti on niin, että jos otamme hypoteesiksi, että Jumala on kolmiyhteinen, voidaan edelläolevalla ja yleensä Raamatulla todistella oma olettamuksemme, aivan kuin mikä muu oppi tahansa. Mutta jos annamme Raamatun itsensä Pyhässä Hengessä valaista meitä ja tarvittaessa muuttaa käsityksiämme, voimme nähdä, että meille on täysin riittävää Jeesuksen kristologiaa, kun emme mene “yli Kirjoitusten”, vaan tyydymme uskomaan, mitä Jumala on todistanut Pojastansa ja että Jeesus on Kristus, Jumalan Poika ja että meillä on elämä Hänen nimessänsä.

        Mielestäni olisi jo aika meidän kristittyinä ja Jeesukseen uskovina ottaa takaisin oppi ainoasta, elävästä Jumalasta niiltä, jotka pitävät “totuutta vääryyden vallassa”, kuten Jehovan todistajilta ja islamilaisilta kuin myös ortodoksijuutalaisilta ja omaksua alkuseurakunnan ja esimerkiksi Paavalin alkuperäinen oppi Jeesuksesta Jumalan Poikana, jossa ainoassa on pelastus. Onhan Totuus Majesteetti, jota meidän tulee kumartaa, tulee se vaikka harhaoppisten leiristä!”

        Kolminaisuusopista!

        “Tiedän nyt kuitenkin astuneeni alueelle, missä jo kuulen oikeaoppisuuden kumeaa jyrinää. On kuin vanha demiurgi alkaisi syvyydestä käsin urahdella uhkaavasti. Uskallapas astua tälle alueelle! Tästä on kysymys nimenomaan silloin, kun kajotaan kolminaisuusoppiin. Jeesuksen neitseestäsyntymisen ja ruumiillisen ylösnousemuksen, nämä suoraan Raamatusta luettavat totuudet, voivat papit ja teologit nykypäivänä kieltää virkaansa menettämättä, mutta menepä kajoamaan kolminaisuusoppiin, tuohon kanoonisen Raamatun jälkeen vuosisatojen perästä sorvattuun järkeisoppiin, niin kyllä meteli syntyy! Onneksi tämä ääni on ihmisestä eikä Jumalasta lähtöisin! “It dinna veit dajanna”, “on tuomio ja Tuomari myös”, kuuluu Jumalan omaan oikeuteen vetoava aramealainen sanonta (Santala, Kristinuskon juuret II). Hurskas juutalainen korjaa heti mahdollisen valheensa nämä sanat kuultuaan. Meidänkin tulisi korjata ne tulkintavirheet ja suoranaiset totuuden salailuun perustuvat valheet, mitkä eivät tule kestämän iankaikkisen Tuomarin tutkivien silmien edessä. Totuus on Majesteetti ja sen edessä tulee kumartua, vaikka se järkyttäisi taivaita ja maata!

        Pelastukseen ei riitä ihmisen järjen, ‘logiigan riemuvoitto’, niinkuin kolminaisuusopin oivaltamista on kutsuttu. Siihen tarvitaan ilmoituksen Sana, jonka takana on
        itse ilmestyksen Henki.

        LUTHERKIN OPETTI, ETTÄ SELLAINEN OPPI, MIKÄ EI PERUSTU ILMESTYKSEN SANAAN, ON HYLÄTTÄVÄ.

        Niitä raamatullisia asioita, mitkä on sisällytetty kolminaisuusnimikkeen alle, ei tarvitse eikä saakaan kolminaisuusopin kanssa hylätä, vaan ne voidaan opettaa, pitää ja jopa ymmärtääkin selkeämmin muissa yhteyksissä. Mutta itse kolminaisuusoppi on yli Kirjoitusten menevänä järjen päätelmänä ja Kristus-keskeisen pelastustien hämärtäjänä syytä hylätä ja ryhtyä sitä selkeämmin puhumaan Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä niillä nimikkeillä, terminologialla ja sisällöllä, mitkä Raamattu meille ilmoittaa. YLI KIRJOITUSTEN kurkkiminen ja Jumalasta tietäminen, olkoon se kuinka viisaan tuntuista tahansa, on spiritismiä (tai spiritualismia, kuten ao. harrastajat itse mieluummin uskontoaan kutsuvat).”


        Nyt on Baabelista lähdön aika!

        Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa (Ilm 18:4).

        Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani". Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias" (2Kr 6:14-18).

        Raamatun käsky on selvä: On lähdettävä ulos Baabelista.

        Käsky on myös selvästi osoitettu määrätylle ihmisryhmälle, Herran omalle kansalle. Käskyä tulee myös noudattaa. Perusteettomasti ei kenenkään tarvitse lähteä: "Ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi", eli tarkemmin alkutekstin mukaan "ette olisi yhdessä osallisia hänen synteihinsä". Tämä merkitsee sitä, että Baabelissa jo ollaan osallisia Baabelin synteihin eikä vasta jouduta ottamaan osaa, niinkuin uusi käännöskin liian kapeasti asian ilmaisee. Tämä tekeekin asian paljon vakavammaksi. Baabelista ei lähdetä joskus myöhemmin, kun se virallistuu maailmankirkoksi ja Antikristus ilmestyy. Lähtökäskyä on noudatettava ennen tätä. Antikristuksen ilmestyessä ei ole edes kukaan lähtökäskyä antamassa, sillä Pyhän Hengen kutsuva aika on ohi. Siinä vaiheessa tullaan ulos korkeintaan palasina, niinkuin Jeesus ennusti: "Parempi on sinulle, että käsipuolena (tai jalkapuolena) menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet (tai jalat) tallella, heitetään helvettiin" (Mk 9:43ss). Ei taivaassa enää ole käsi- eikä jalkapuolia. Tämä ennustus koskee ajallista elämää, täällä jo mennään elämään sisälle luopumalla kaikesta, mikä viettelee. Erityisesti siis ennustus sopii vainoihin ja antikristuksen ajan kynnykselle. Suuri Babylon (= Baabel) tullaan heittämään niinkuin suuri myllynkivi mereen (Ilm 18:21) ja siinä lentävät pintakristityt sen mukana todelliseen helvetin tuleen. Baabelista on lähdettävä, kun siellä vielä "lampun valo" (= Kristus) edes jossain salotorpan mökissä loistaa, sillä siinä vaiheessa ei kukaan enää osaa lähteä minnekään, kun Kristus-valo on sammunut.

        Ei myöskään ulkonainen lähtö riitä. Siitä on hyvänä esimerkkinä Loot ja hänen perheensä. He olivat viimetingan lähtijöitä. Sodoma edusti omalla ajallaan luopunutta "kristillisyyttä". Siitä sanotaan, että se oli syntistä "Herran (=Jahven) edessä". Tämä sanonta paljastaa, että sodomalaiset tunsivat ainoan elävän Jumalan, Jahven, jota Aabraham palveli, mutta he olivat luopuneet Hänestä niin kauas, että Sodoma oli muuttunut todelliseksi Baabelin esikuvaksi. Loot oli kyllä jo aikaisemmin kiusaantunut hurskaassa sielussaan Sodoman menosta, mutta oli silti "kirkossaan" niin kiinni, että vasta enkelien hätyyttämänä pääsi sieltä lähtemään. Hänen vaimonsa tunnetusti oli sisäisesti niin kiinni Sodoman aarteissa, että pakomatka päättyi äkkikuolemalla kuumaan suolasateeseen. Ja millaisen hengellisyyden Loot vei mukanaan! Lootin surressa menetettyä elämäänsä hukuttaen humalaan murheitaan, hänen tyttärensä makasivat hänet. Tästä sukurutsasta, mikä kuului Sodoman "luontovarustuksiin", syntyi kaksi kansaa, ammonilaiset ja mooabilaiset, joista tuli ainaiset pistimet ja okaat israelilaisille aina näihin päiviin asti. Ei ole siis kovinkaan kunniakasta jäädä viivyttelemään viimetingan kristittynä Baabeliin, kun kutsu kuuluu jo nyt: Lähtekää ulos!


      • jatkoa4
        jatkoa3 kirjoitti:

        Niitä raamatullisia asioita, mitkä on sisällytetty kolminaisuusnimikkeen alle, ei tarvitse eikä saakaan kolminaisuusopin kanssa hylätä, vaan ne voidaan opettaa, pitää ja jopa ymmärtääkin selkeämmin muissa yhteyksissä. Mutta itse kolminaisuusoppi on yli Kirjoitusten menevänä järjen päätelmänä ja Kristus-keskeisen pelastustien hämärtäjänä syytä hylätä ja ryhtyä sitä selkeämmin puhumaan Isästä, Pojasta ja Pyhästä Hengestä niillä nimikkeillä, terminologialla ja sisällöllä, mitkä Raamattu meille ilmoittaa. YLI KIRJOITUSTEN kurkkiminen ja Jumalasta tietäminen, olkoon se kuinka viisaan tuntuista tahansa, on spiritismiä (tai spiritualismia, kuten ao. harrastajat itse mieluummin uskontoaan kutsuvat).”


        Nyt on Baabelista lähdön aika!

        Ja minä kuulin toisen äänen taivaasta sanovan: "Lähtekää siitä ulos, te minun kansani, ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi ja saisi tekin kärsiä hänen vitsauksistansa (Ilm 18:4).

        Älkää antautuko kantamaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa; sillä mitä yhteistä on vanhurskaudella ja vääryydellä? Tai mitä yhteyttä on valkeudella ja pimeydellä? Ja miten sopivat yhteen Kristus ja Beliar? Tai mitä yhteistä osaa uskovaisella on uskottoman kanssa? Ja miten soveltuvat yhteen Jumalan temppeli ja epäjumalat? Sillä me olemme elävän Jumalan temppeli, niinkuin Jumala on sanonut: "Minä olen heissä asuva ja vaeltava heidän keskellään ja oleva heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani". Sentähden: "Lähtekää pois heidän keskeltänsä ja erotkaa heistä, sanoo Herra, älkääkä saastaiseen koskeko; niin minä otan teidät huostaani ja olen teidän Isänne, ja te tulette minun pojikseni ja tyttärikseni, sanoo Herra, Kaikkivaltias" (2Kr 6:14-18).

        Raamatun käsky on selvä: On lähdettävä ulos Baabelista.

        Käsky on myös selvästi osoitettu määrätylle ihmisryhmälle, Herran omalle kansalle. Käskyä tulee myös noudattaa. Perusteettomasti ei kenenkään tarvitse lähteä: "Ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi", eli tarkemmin alkutekstin mukaan "ette olisi yhdessä osallisia hänen synteihinsä". Tämä merkitsee sitä, että Baabelissa jo ollaan osallisia Baabelin synteihin eikä vasta jouduta ottamaan osaa, niinkuin uusi käännöskin liian kapeasti asian ilmaisee. Tämä tekeekin asian paljon vakavammaksi. Baabelista ei lähdetä joskus myöhemmin, kun se virallistuu maailmankirkoksi ja Antikristus ilmestyy. Lähtökäskyä on noudatettava ennen tätä. Antikristuksen ilmestyessä ei ole edes kukaan lähtökäskyä antamassa, sillä Pyhän Hengen kutsuva aika on ohi. Siinä vaiheessa tullaan ulos korkeintaan palasina, niinkuin Jeesus ennusti: "Parempi on sinulle, että käsipuolena (tai jalkapuolena) menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet (tai jalat) tallella, heitetään helvettiin" (Mk 9:43ss). Ei taivaassa enää ole käsi- eikä jalkapuolia. Tämä ennustus koskee ajallista elämää, täällä jo mennään elämään sisälle luopumalla kaikesta, mikä viettelee. Erityisesti siis ennustus sopii vainoihin ja antikristuksen ajan kynnykselle. Suuri Babylon (= Baabel) tullaan heittämään niinkuin suuri myllynkivi mereen (Ilm 18:21) ja siinä lentävät pintakristityt sen mukana todelliseen helvetin tuleen. Baabelista on lähdettävä, kun siellä vielä "lampun valo" (= Kristus) edes jossain salotorpan mökissä loistaa, sillä siinä vaiheessa ei kukaan enää osaa lähteä minnekään, kun Kristus-valo on sammunut.

        Ei myöskään ulkonainen lähtö riitä. Siitä on hyvänä esimerkkinä Loot ja hänen perheensä. He olivat viimetingan lähtijöitä. Sodoma edusti omalla ajallaan luopunutta "kristillisyyttä". Siitä sanotaan, että se oli syntistä "Herran (=Jahven) edessä". Tämä sanonta paljastaa, että sodomalaiset tunsivat ainoan elävän Jumalan, Jahven, jota Aabraham palveli, mutta he olivat luopuneet Hänestä niin kauas, että Sodoma oli muuttunut todelliseksi Baabelin esikuvaksi. Loot oli kyllä jo aikaisemmin kiusaantunut hurskaassa sielussaan Sodoman menosta, mutta oli silti "kirkossaan" niin kiinni, että vasta enkelien hätyyttämänä pääsi sieltä lähtemään. Hänen vaimonsa tunnetusti oli sisäisesti niin kiinni Sodoman aarteissa, että pakomatka päättyi äkkikuolemalla kuumaan suolasateeseen. Ja millaisen hengellisyyden Loot vei mukanaan! Lootin surressa menetettyä elämäänsä hukuttaen humalaan murheitaan, hänen tyttärensä makasivat hänet. Tästä sukurutsasta, mikä kuului Sodoman "luontovarustuksiin", syntyi kaksi kansaa, ammonilaiset ja mooabilaiset, joista tuli ainaiset pistimet ja okaat israelilaisille aina näihin päiviin asti. Ei ole siis kovinkaan kunniakasta jäädä viivyttelemään viimetingan kristittynä Baabeliin, kun kutsu kuuluu jo nyt: Lähtekää ulos!

        Mitä on Baabel?

        Se merkitsee sekoitusta. Paavalin sanoja (2Kr 6:14ss) käyttääksemme, siellä kannetaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa, vanhurskaus ja vääryys elävät sovussa saman katon alla, valkeus ja pimeys ovat sekaisin hengellisessä elämässä, Kristusta sovitetaan yhteen mitättömyyksien (= Beliar) kanssa, kuten esimerkiksi kirkolliset toimitukset ex opere operato, toimitus toimituksen vuoksi. Uskovien ja uskottomien välille ei saa vetää minkäänlaista rajaa ja Jumalan huoneeseen on tuotu vaikka minkinlaista epäjumalaa, todellinen välittäjäin armeija jumalallistettuine organisaatioineen pimentämään Jumalan kirkkauden valoa, joka loistaa Kristuksen kasvoista. Tällaisista on todellisen Jumalan temppelin, Jeesukseen uskovien ihmisten sanouduttava irti, lähdettävä ulos ja tehtävä selvä pesäero, ennenkuin se on liian myöhäistä.

        Missä sitten on Baabel?

        Se on tärkeä kysymys. Tähän on vastattava: Missä löytyy Baabelin syntejä, siellä on Baabel! Niistä on tässäkin kirjoituksessa puhuttu. Tämän lehden kirjoituksessa Hälyyttäviä ajan merkkejä räikeimpiä niistä on selostettu seikkaperäisemmin. Huomaamme, että Baabelin henki on tunkeutunut kaikkialle kristittyjen eri piireihin. Baabelin synneistä on sanouduttava irti, sillä osallisina niistä joudutaan Baabelin tuomion alaiseksi. Sen tulisi olla jatkuva prosessi, mutta kirkkohistoria osoittaa, että uskovat sopeutuvat pitkiksi ajoiksi maailman henkeen, niin että vain uskonpuhdistusaikojen kaltaisten rajujen tuulien on mahdollista aika ajoin puistella uskovat irti Baabelin kahleista. Nyt olemme tulleet kirkkohistorian viimeiselle puomille, jossa on ratkaisu tehtävä, lähteäkö ulos vai jäädäkö sisään.

        Onko perustettava uusi ja parempi pyhien seurakunta? Tämäkin on erittäin tärkeä kysymys. Vastaus on: Ei, sillä se on jo perustettu! Se on Kristuksen ruumis. Uutta ei tarvita, mutta uskovat voivat vapaasti liittyä yhteen ulkopuolella leirin tarpeen mukaan ja toimia tämän seurakuntaruumiin hyväksi ja evankeliumia eteenpäin vieden irtisanoutuneina Baabelin synneistä (ks. teesi n:o 3 lehden takasivulta) pitäen tarpeelliseksi katsomansa järjestäytymiset ja organisaatiot renkeinä eikä herroina.

        Baabelista ei voi lähteä, ellei rakasta Herraa ja Hänen Sanaansa yli kaiken. Jos joku muu on rakkaampaa ja ajaa edelle, oli se sitten kirkko, oma yhteisö, totutut tavat tai perinteet, mikä tahansa, silloin ei pääse Baabelista irti. Kun rakastaa Herraa yli kaiken, ilmestyy myös todellinen rakkaus lähimmäiseen. Tästä seuraa, että todellinen ja kestävä kristittyjen yhteys ja ykseys toteutuu vain Baabelin ulkopuolella, sisäpuolelta löytyy vain sielullista rakkautta.

        Ja lopuksi. Mistä on luovuttava? Kaikesta, niinkuin Jeesus opetti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pitää luopua esim. jumalanpalveluksesta tai mistään hengellisistä aarteista, mitä Herra on seurakunnan 2000-vuotisen matkan aikana sille lahjoittanut. Uskovien tulee ja on lupa ottaa, niinkuin israelilaiset egyptiläisiltä mukaansa kullat ja hopeat, eli kaikki hengelliset aarteet, kuten hengessä syntyneet laulut, kirjoitukset, hengelliset opetukset, raamatullinen teologia jne., sillä ne ovat kaikkien kristittyjen yhteistä omaisuutta, joita kukaan ei saa omia itselleen. Herra itse on luvannut ottaa tällaiset lähtijät huostaansa ja jopa asuakin heidän keskellään.

        Irroittautuminen Baabelista

        “Pois, pois, lähtekää Babylonista! Saastaiseen älkää koskeko, lähtekää pois sieltä, pitäkää itsenne puhtaina, te Herran pyhien astioiden kantajat! Mutta nyt teidän ei tarvitse lähteä hätäillen, ei pakopaikkaa etsien, sillä teidän edellänne kulkee Herra, Israelin Jumala seuraa suojananne” (Jes 52:11-12).
        “Miten jumalien kuvat soveltuvat Jumalan temppeliin? Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: Minä asetun heidän keskelleen ja vaellan heidän mukanaan. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani. Siksi Herra sanoo: Lähtekää pois heidän joukostaan ja erotkaa heistä älkääkä koskeko mihinkään saastaiseen, niin otan teidät vastaan ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias.
        Rakkaat ystävät! Kun kerran olemme saaneet tällaiset lupaukset, meidän tulee puhdistautua kaikesta ruumiin ja hengen saastaisuudesta ja Jumalaa peläten pyhittää elämämme kokonaan hänelle” (2Kr 6:16-18–7:1).

        Jokainen Raamatun ilmoituksen vakavasti ottava on yhtä mieltä siitä, että “Baabelista” on lähdettävä. Mielipiteet eroavatkin seuraavissa asioissa: Mikä ja missä on Baabel? Mikä on lähtöajankohta: hetikö vai jossain myöhemmässä vaiheessa? Vastausten sisältö näihin kysymyksiin ratkaisee itsekunkin uskovan käyttäytymismallin.


      • jatkoa5
        jatkoa4 kirjoitti:

        Mitä on Baabel?

        Se merkitsee sekoitusta. Paavalin sanoja (2Kr 6:14ss) käyttääksemme, siellä kannetaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa, vanhurskaus ja vääryys elävät sovussa saman katon alla, valkeus ja pimeys ovat sekaisin hengellisessä elämässä, Kristusta sovitetaan yhteen mitättömyyksien (= Beliar) kanssa, kuten esimerkiksi kirkolliset toimitukset ex opere operato, toimitus toimituksen vuoksi. Uskovien ja uskottomien välille ei saa vetää minkäänlaista rajaa ja Jumalan huoneeseen on tuotu vaikka minkinlaista epäjumalaa, todellinen välittäjäin armeija jumalallistettuine organisaatioineen pimentämään Jumalan kirkkauden valoa, joka loistaa Kristuksen kasvoista. Tällaisista on todellisen Jumalan temppelin, Jeesukseen uskovien ihmisten sanouduttava irti, lähdettävä ulos ja tehtävä selvä pesäero, ennenkuin se on liian myöhäistä.

        Missä sitten on Baabel?

        Se on tärkeä kysymys. Tähän on vastattava: Missä löytyy Baabelin syntejä, siellä on Baabel! Niistä on tässäkin kirjoituksessa puhuttu. Tämän lehden kirjoituksessa Hälyyttäviä ajan merkkejä räikeimpiä niistä on selostettu seikkaperäisemmin. Huomaamme, että Baabelin henki on tunkeutunut kaikkialle kristittyjen eri piireihin. Baabelin synneistä on sanouduttava irti, sillä osallisina niistä joudutaan Baabelin tuomion alaiseksi. Sen tulisi olla jatkuva prosessi, mutta kirkkohistoria osoittaa, että uskovat sopeutuvat pitkiksi ajoiksi maailman henkeen, niin että vain uskonpuhdistusaikojen kaltaisten rajujen tuulien on mahdollista aika ajoin puistella uskovat irti Baabelin kahleista. Nyt olemme tulleet kirkkohistorian viimeiselle puomille, jossa on ratkaisu tehtävä, lähteäkö ulos vai jäädäkö sisään.

        Onko perustettava uusi ja parempi pyhien seurakunta? Tämäkin on erittäin tärkeä kysymys. Vastaus on: Ei, sillä se on jo perustettu! Se on Kristuksen ruumis. Uutta ei tarvita, mutta uskovat voivat vapaasti liittyä yhteen ulkopuolella leirin tarpeen mukaan ja toimia tämän seurakuntaruumiin hyväksi ja evankeliumia eteenpäin vieden irtisanoutuneina Baabelin synneistä (ks. teesi n:o 3 lehden takasivulta) pitäen tarpeelliseksi katsomansa järjestäytymiset ja organisaatiot renkeinä eikä herroina.

        Baabelista ei voi lähteä, ellei rakasta Herraa ja Hänen Sanaansa yli kaiken. Jos joku muu on rakkaampaa ja ajaa edelle, oli se sitten kirkko, oma yhteisö, totutut tavat tai perinteet, mikä tahansa, silloin ei pääse Baabelista irti. Kun rakastaa Herraa yli kaiken, ilmestyy myös todellinen rakkaus lähimmäiseen. Tästä seuraa, että todellinen ja kestävä kristittyjen yhteys ja ykseys toteutuu vain Baabelin ulkopuolella, sisäpuolelta löytyy vain sielullista rakkautta.

        Ja lopuksi. Mistä on luovuttava? Kaikesta, niinkuin Jeesus opetti. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pitää luopua esim. jumalanpalveluksesta tai mistään hengellisistä aarteista, mitä Herra on seurakunnan 2000-vuotisen matkan aikana sille lahjoittanut. Uskovien tulee ja on lupa ottaa, niinkuin israelilaiset egyptiläisiltä mukaansa kullat ja hopeat, eli kaikki hengelliset aarteet, kuten hengessä syntyneet laulut, kirjoitukset, hengelliset opetukset, raamatullinen teologia jne., sillä ne ovat kaikkien kristittyjen yhteistä omaisuutta, joita kukaan ei saa omia itselleen. Herra itse on luvannut ottaa tällaiset lähtijät huostaansa ja jopa asuakin heidän keskellään.

        Irroittautuminen Baabelista

        “Pois, pois, lähtekää Babylonista! Saastaiseen älkää koskeko, lähtekää pois sieltä, pitäkää itsenne puhtaina, te Herran pyhien astioiden kantajat! Mutta nyt teidän ei tarvitse lähteä hätäillen, ei pakopaikkaa etsien, sillä teidän edellänne kulkee Herra, Israelin Jumala seuraa suojananne” (Jes 52:11-12).
        “Miten jumalien kuvat soveltuvat Jumalan temppeliin? Mehän olemme elävän Jumalan temppeli, niin kuin Jumala on sanonut: Minä asetun heidän keskelleen ja vaellan heidän mukanaan. Minä olen oleva heidän Jumalansa ja he minun kansani. Siksi Herra sanoo: Lähtekää pois heidän joukostaan ja erotkaa heistä älkääkä koskeko mihinkään saastaiseen, niin otan teidät vastaan ja olen oleva teidän Isänne, ja te olette minun poikiani ja tyttäriäni. Näin sanoo Herra, Kaikkivaltias.
        Rakkaat ystävät! Kun kerran olemme saaneet tällaiset lupaukset, meidän tulee puhdistautua kaikesta ruumiin ja hengen saastaisuudesta ja Jumalaa peläten pyhittää elämämme kokonaan hänelle” (2Kr 6:16-18–7:1).

        Jokainen Raamatun ilmoituksen vakavasti ottava on yhtä mieltä siitä, että “Baabelista” on lähdettävä. Mielipiteet eroavatkin seuraavissa asioissa: Mikä ja missä on Baabel? Mikä on lähtöajankohta: hetikö vai jossain myöhemmässä vaiheessa? Vastausten sisältö näihin kysymyksiin ratkaisee itsekunkin uskovan käyttäytymismallin.

        Mikä on Baabel?

        Baabel merkitsee sekoitusta. Paavalin sanoja (2Kr 6:14ss) käyttääksemme, siellä kannetaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa, vanhurskaus ja vääryys elävät sovussa saman katon alla, valkeus ja pimeys ovat sekaisin hengellisessä elämässä, Kristusta sovitetaan yhteen mitättömyyksien (= Beliar) kanssa, kuten esimerkiksi kirkolliset toimitukset ex opere operato, toimitus toimituksen vuoksi. Uskovien ja uskottomien välille ei saa vetää minkäänlaista rajaa ja Jumalan huoneeseen on tuotu vaikka minkinlaista epäjumalaa, todellinen välittäjäin armeija jumalallistettuine organisaatioineen pimentämään Jumalan kirkkauden valoa, joka loistaa Kristuksen kasvoista. Tällaisista on todellisen Jumalan temppelin, Jeesukseen uskovien ihmisten sanouduttava irti, lähdettävä ulos ja tehtävä selvä pesäero, ennenkuin se on liian myöhäistä. Hengellä valistettu Jeesuksen seuraaja ymmärtää kyllä tämän omalla kohdallaan välttämättömäksi.
        Raamatun käsky on selvä: On lähdettävä ulos Baabelista. Käsky on myös selvästi osoitettu määrätylle ihmisryhmälle, Herran omalle kansalle. Käskyä tulee myös noudattaa. Perusteettomasti ei kenenkään tarvitse lähteä: “Ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi”, eli tarkemmin alkutekstin mukaan “ette olisi yhdessä osallisia hänen synteihinsä”. Tämä merkitsee sitä, että Baabelissa jo ollaan osallisia Baabelin synteihin eikä vasta jouduta ottamaan osaa, niinkuin uusi käännöskin liian kapeasti asian ilmaisee. Tämä tekeekin asian paljon vakavammaksi. Baabelista ei lähdetä joskus myöhemmin, kun se virallistuu maailmankirkoksi ja Antikristus ilmestyy. Lähtökäskyä on noudatettava ennen tätä. Antikristuksen ilmestyessä ei ole edes kukaan lähtökäskyä antamassa, sillä Pyhän Hengen kutsuva aika on ohi.
        Olemme kiihtyvällä vauhdilla menemässä Ilmestyskirjan ennustamaa suuren Babylonin lopullista muotoutumista ja tuhoa kohti. Kirkkojen traditiot ja kaikenlaiset perinnäissäännöt on nostettu Raamatun yläpuolelle ja peittävät siinä olevan Jumalan ilmoituksen. Kaikenlainen kultillinen, suorastaan pakanallinen sekasotku ja epäjumalanpalvelu täyttävät nykyisen kristillisen jumalanpalveluselämän melkein laidasta laitaan. Tämä on valhekristillisyyttä, joka on lopullisesti järjestäytymässä maailmanlaajuiseksi porttokirkoksi. Tästä kehityksestä uudestisyntyneiden Herran Jeesuksen seuraajien tulee jo nyt sanoutua irti.

        Missä on Baabel?

        Se on tärkeä kysymys. Tähän on vastattava: Missä löytyy Baabelin syntejä, siellä on Baabel! Joku kristillinen kirkko tai uskonyhteisö ei itsessään ole Babylon, mutta jos siellä kaiken oikean ja siunaavan lisäksi suositaan sellaista, mikä on Jumalan itsensä tuhon omaksi vihkimää (cheerem), siellä on Baabelin henki tekemässä työtään. Raamatun opetuksen mukaan silloin koko kirkkokunta ei muinaisen Israelin tavoin “Aakanin tähden” (ks. Joos 7) ole turvassa eikä kestä taistelussa.
        Otettakoon esimerkki nykypäivän todellisuudesta. Islamilaisuutta ja juutalaisuutta (tarkoitan sellaista juutalaisuutta, joka ei tunnusta Jeesusta Kristusta) kuin myöskään esimerkiksi Jehovan todistajia ei nykypäivän kristikunta pysty voittamaan niin kauan kuin kirkoissa pidetään kiinni kolminaisuusopista, joka tuhon omaksi vihittynä cheereminä (ks. SP nro 3) heikentää taistelussa niiden edessä, jotka selkeästi tunnustautuvat yhteen ainoaan Jumalaan.
        Baabelin henki on tunkeutunut kaikkialle kristittyjen eri piireihin. Baabelin synneistä on sanouduttava irti, sillä osallisina niistä joudutaan Baabelin tuomion alaiseksi. Irtisanoutumisen tulisi olla jatkuva prosessi, mutta kirkkohistoria osoittaa, että uskovat sopeutuvat pitkiksi ajoiksi maailman henkeen, niin että vain uskonpuhdistusaikojen kaltaisten rajujen tuulien on mahdollista aika ajoin puistella uskovat irti Baabelin kahleista. Nyt olemme tulleet kirkkohistorian viimeiselle puomille, jossa on ratkaisu tehtävä, lähteäkö ulos vai jäädäkö sisään.


      • jatkoa6
        jatkoa5 kirjoitti:

        Mikä on Baabel?

        Baabel merkitsee sekoitusta. Paavalin sanoja (2Kr 6:14ss) käyttääksemme, siellä kannetaan vierasta iestä yhdessä uskottomien kanssa, vanhurskaus ja vääryys elävät sovussa saman katon alla, valkeus ja pimeys ovat sekaisin hengellisessä elämässä, Kristusta sovitetaan yhteen mitättömyyksien (= Beliar) kanssa, kuten esimerkiksi kirkolliset toimitukset ex opere operato, toimitus toimituksen vuoksi. Uskovien ja uskottomien välille ei saa vetää minkäänlaista rajaa ja Jumalan huoneeseen on tuotu vaikka minkinlaista epäjumalaa, todellinen välittäjäin armeija jumalallistettuine organisaatioineen pimentämään Jumalan kirkkauden valoa, joka loistaa Kristuksen kasvoista. Tällaisista on todellisen Jumalan temppelin, Jeesukseen uskovien ihmisten sanouduttava irti, lähdettävä ulos ja tehtävä selvä pesäero, ennenkuin se on liian myöhäistä. Hengellä valistettu Jeesuksen seuraaja ymmärtää kyllä tämän omalla kohdallaan välttämättömäksi.
        Raamatun käsky on selvä: On lähdettävä ulos Baabelista. Käsky on myös selvästi osoitettu määrätylle ihmisryhmälle, Herran omalle kansalle. Käskyä tulee myös noudattaa. Perusteettomasti ei kenenkään tarvitse lähteä: “Ettette tulisi hänen synteihinsä osallisiksi”, eli tarkemmin alkutekstin mukaan “ette olisi yhdessä osallisia hänen synteihinsä”. Tämä merkitsee sitä, että Baabelissa jo ollaan osallisia Baabelin synteihin eikä vasta jouduta ottamaan osaa, niinkuin uusi käännöskin liian kapeasti asian ilmaisee. Tämä tekeekin asian paljon vakavammaksi. Baabelista ei lähdetä joskus myöhemmin, kun se virallistuu maailmankirkoksi ja Antikristus ilmestyy. Lähtökäskyä on noudatettava ennen tätä. Antikristuksen ilmestyessä ei ole edes kukaan lähtökäskyä antamassa, sillä Pyhän Hengen kutsuva aika on ohi.
        Olemme kiihtyvällä vauhdilla menemässä Ilmestyskirjan ennustamaa suuren Babylonin lopullista muotoutumista ja tuhoa kohti. Kirkkojen traditiot ja kaikenlaiset perinnäissäännöt on nostettu Raamatun yläpuolelle ja peittävät siinä olevan Jumalan ilmoituksen. Kaikenlainen kultillinen, suorastaan pakanallinen sekasotku ja epäjumalanpalvelu täyttävät nykyisen kristillisen jumalanpalveluselämän melkein laidasta laitaan. Tämä on valhekristillisyyttä, joka on lopullisesti järjestäytymässä maailmanlaajuiseksi porttokirkoksi. Tästä kehityksestä uudestisyntyneiden Herran Jeesuksen seuraajien tulee jo nyt sanoutua irti.

        Missä on Baabel?

        Se on tärkeä kysymys. Tähän on vastattava: Missä löytyy Baabelin syntejä, siellä on Baabel! Joku kristillinen kirkko tai uskonyhteisö ei itsessään ole Babylon, mutta jos siellä kaiken oikean ja siunaavan lisäksi suositaan sellaista, mikä on Jumalan itsensä tuhon omaksi vihkimää (cheerem), siellä on Baabelin henki tekemässä työtään. Raamatun opetuksen mukaan silloin koko kirkkokunta ei muinaisen Israelin tavoin “Aakanin tähden” (ks. Joos 7) ole turvassa eikä kestä taistelussa.
        Otettakoon esimerkki nykypäivän todellisuudesta. Islamilaisuutta ja juutalaisuutta (tarkoitan sellaista juutalaisuutta, joka ei tunnusta Jeesusta Kristusta) kuin myöskään esimerkiksi Jehovan todistajia ei nykypäivän kristikunta pysty voittamaan niin kauan kuin kirkoissa pidetään kiinni kolminaisuusopista, joka tuhon omaksi vihittynä cheereminä (ks. SP nro 3) heikentää taistelussa niiden edessä, jotka selkeästi tunnustautuvat yhteen ainoaan Jumalaan.
        Baabelin henki on tunkeutunut kaikkialle kristittyjen eri piireihin. Baabelin synneistä on sanouduttava irti, sillä osallisina niistä joudutaan Baabelin tuomion alaiseksi. Irtisanoutumisen tulisi olla jatkuva prosessi, mutta kirkkohistoria osoittaa, että uskovat sopeutuvat pitkiksi ajoiksi maailman henkeen, niin että vain uskonpuhdistusaikojen kaltaisten rajujen tuulien on mahdollista aika ajoin puistella uskovat irti Baabelin kahleista. Nyt olemme tulleet kirkkohistorian viimeiselle puomille, jossa on ratkaisu tehtävä, lähteäkö ulos vai jäädäkö sisään.

        Miten lähdetään ulos?

        Eroamallako kirkosta tai jostakin yhteisöstä tai paikallisseurakunnasta? Näin ei päästä Baabelista irti! Jos eroaja ei ole sisäisesti sanoutunut irti Baabelin synneistä, ne seuraavat mukana. Kirkkoihin kuulumattomien joukko, kuten monissa piireissä tästä toitotetaan, ei vielä takaa eroa Baabelista. On vain syntynyt uusi, joko nimetön tai nimellinen Baabelin tytär entisten lisäksi. Puhutaan myös ns. hengellisestä siionismista uskovien vapautusliikkeenä ratkaisuna Baabelista irtautumiseen. Tähän on sanottava, että uskovia ei tee vapaaksi ero kirkkokunnista, vaan mielenmuutos (parannuksen teko) henkilökohtaisella tasolla sellaisista asioista, jotka ovat Baabelin syntejä. Johonkin kirkkokuntaan tai yhteisöön kuuluminen ei sitä ole, mutta näissä yhteisöissä tapahtuva Baabelin syntien usein äänetön hyväksyminen sitä sensijaan on. Totta on, että jossain vaiheessa väistämätön seuraus todennäköisesti on ulostulo tavalla tai toisella näistä yhteisöistä, mutta ennen henkilökohtaista irtisanoutumista ja parannusta Raamatun vastaisista ja vääristä asioista on erosta enempi vahinkoa kuin hyötyä.

        Todettakoon, että ulos Baabelista merkitsee yksinkertaisesti ns. uskonpuhdistusta, reformaatiota. Esimerkiksi luterilaisuuden historia osoittaa, että uskonpuhdistuksen tiellä ulkopuolelle ajaudutaan jossain vaiheessa, haluttiinpa eroa tai ei. Kun tänä päivänä luterilaiset pyrkivät takaisin, mistä ovat lähteneet, osoittaa se vain, että uskonpuhdistus, Baabelista, sekoituksesta lähtemisen prosessi on loppunut Lutherin iskulauseesta ecclesia semper reformanda est (kirkkoa on alati uudistettava) huolimatta. Täällä Suomessa helluntailaisuudessa on tapahtumassa sama asia ja esimerkiksi Vapaakirkossa ollaan jo vielä pitemmällä. Valitettavasti tämä on karvas totuus!

        On siis ensisijaisen tärkeää, että jokainen kohdallaan sanoutuu sisäisesti ja tarvittaessa myös julkisesti irti kaikesta omassa elämässään tai yhteisössään olevista Raamatun vastaisista ja omaatuntoa loukkaavista opeista ja asioista. Tähän riittää jokaisen oma ymmärrys ja johdatus eikä siihen tarvita teologista tai muuta pätevyyttä. Parempi on tyhmyyttään erehtyäkin jossain asiassa, kuin jättää reagoimatta vääriin asioihin millään tavalla. Aikaa myöten kyllä tällainen ihminen joutuu ympäristönsä ja yhteisönsä hylkimäksi, hänet heitetään perusteettomasti ja syyttä muiden riitaisten, sopeutumattomien ja vääräoppisten jne. joukkoon. Tätä ei pidä pelätä, sillä Herra kyllä pitää huolen antaen aikanaan oikean todistuksen ja johdattaen meidät itsekunkin elävien vetten lähteille ja auttaa jopa tyhmänkin omista erehdyksistään ulos. Jumalan silmissä erehdykset ja arviointivirheetkin ovat kallisarvoisempia, jos ne on tehty vilpittömin mielin Sanaa totellen kuin jääräpäinen jurraaminen ja kiinnipitäminen oman mukavuutensa vuoksi asioissa, jotka kokee vääriksi. Tärkeintä on Jumalaa peläten ja rakkaudesta Häneen uskoa Hänen Poikaansa ja riippua Hänessä kiinni totellen Häntä. Jeesus on tie Isän luokse. Joka on tiellä, ei ole vielä perillä! Mutta joka pysyy tiellä, hän pääsee myös perille!

        Monet ovat tänä aikana rakentamassa uutta seurakuntaa ja Siionia sen perustuksen varaan, että ovat eronneet kirkoista tai muista hengellisistä yhteisöistä. Tämä on pettävä perustus! Baabel on seurannut mukana, sillä meidän eroamisemme ja liittymisemme ei asiaa paranna, jos vielä olemme kiinni sen synneissä. Jos seuraat jotain ihmistä ja johtajaa, olkoon sitten kuka tahansa etkä peseydy puhtaaksi Golgatan veressä ja uskomalla Sanaan seuraten Jeesusta, olet edelleen vielä Baabelin synteihin osallinen ja hukut sen mukana. Jos sensijaan vaikka yksin, seuraat Karitsaa, minne ikinä Hän menee, olet turvassa ja löydät Hänen laitumiltaan myös toisia, joiden kanssa on hyvä rakentaa Hengen yhteyttä.

        Todettakoon siis asia vielä näinkin päin: Jokaisen on henkilökohtaisesti tehtävä parannus myös Baabelin synneistä. Sitähän ei toinen voi puolestasi tehdä. Tämän jälkeen sinut kyllä työnnetään ja pakotetaan tarvittaissa, jos et itse sitä ymmärrä tehdä “Simon Kyreneläisen seurassa” lähtemään ulos Karitsan askelissa Hänen ristinpuutaan kantaen.


      • jatkoa7
        jatkoa6 kirjoitti:

        Miten lähdetään ulos?

        Eroamallako kirkosta tai jostakin yhteisöstä tai paikallisseurakunnasta? Näin ei päästä Baabelista irti! Jos eroaja ei ole sisäisesti sanoutunut irti Baabelin synneistä, ne seuraavat mukana. Kirkkoihin kuulumattomien joukko, kuten monissa piireissä tästä toitotetaan, ei vielä takaa eroa Baabelista. On vain syntynyt uusi, joko nimetön tai nimellinen Baabelin tytär entisten lisäksi. Puhutaan myös ns. hengellisestä siionismista uskovien vapautusliikkeenä ratkaisuna Baabelista irtautumiseen. Tähän on sanottava, että uskovia ei tee vapaaksi ero kirkkokunnista, vaan mielenmuutos (parannuksen teko) henkilökohtaisella tasolla sellaisista asioista, jotka ovat Baabelin syntejä. Johonkin kirkkokuntaan tai yhteisöön kuuluminen ei sitä ole, mutta näissä yhteisöissä tapahtuva Baabelin syntien usein äänetön hyväksyminen sitä sensijaan on. Totta on, että jossain vaiheessa väistämätön seuraus todennäköisesti on ulostulo tavalla tai toisella näistä yhteisöistä, mutta ennen henkilökohtaista irtisanoutumista ja parannusta Raamatun vastaisista ja vääristä asioista on erosta enempi vahinkoa kuin hyötyä.

        Todettakoon, että ulos Baabelista merkitsee yksinkertaisesti ns. uskonpuhdistusta, reformaatiota. Esimerkiksi luterilaisuuden historia osoittaa, että uskonpuhdistuksen tiellä ulkopuolelle ajaudutaan jossain vaiheessa, haluttiinpa eroa tai ei. Kun tänä päivänä luterilaiset pyrkivät takaisin, mistä ovat lähteneet, osoittaa se vain, että uskonpuhdistus, Baabelista, sekoituksesta lähtemisen prosessi on loppunut Lutherin iskulauseesta ecclesia semper reformanda est (kirkkoa on alati uudistettava) huolimatta. Täällä Suomessa helluntailaisuudessa on tapahtumassa sama asia ja esimerkiksi Vapaakirkossa ollaan jo vielä pitemmällä. Valitettavasti tämä on karvas totuus!

        On siis ensisijaisen tärkeää, että jokainen kohdallaan sanoutuu sisäisesti ja tarvittaessa myös julkisesti irti kaikesta omassa elämässään tai yhteisössään olevista Raamatun vastaisista ja omaatuntoa loukkaavista opeista ja asioista. Tähän riittää jokaisen oma ymmärrys ja johdatus eikä siihen tarvita teologista tai muuta pätevyyttä. Parempi on tyhmyyttään erehtyäkin jossain asiassa, kuin jättää reagoimatta vääriin asioihin millään tavalla. Aikaa myöten kyllä tällainen ihminen joutuu ympäristönsä ja yhteisönsä hylkimäksi, hänet heitetään perusteettomasti ja syyttä muiden riitaisten, sopeutumattomien ja vääräoppisten jne. joukkoon. Tätä ei pidä pelätä, sillä Herra kyllä pitää huolen antaen aikanaan oikean todistuksen ja johdattaen meidät itsekunkin elävien vetten lähteille ja auttaa jopa tyhmänkin omista erehdyksistään ulos. Jumalan silmissä erehdykset ja arviointivirheetkin ovat kallisarvoisempia, jos ne on tehty vilpittömin mielin Sanaa totellen kuin jääräpäinen jurraaminen ja kiinnipitäminen oman mukavuutensa vuoksi asioissa, jotka kokee vääriksi. Tärkeintä on Jumalaa peläten ja rakkaudesta Häneen uskoa Hänen Poikaansa ja riippua Hänessä kiinni totellen Häntä. Jeesus on tie Isän luokse. Joka on tiellä, ei ole vielä perillä! Mutta joka pysyy tiellä, hän pääsee myös perille!

        Monet ovat tänä aikana rakentamassa uutta seurakuntaa ja Siionia sen perustuksen varaan, että ovat eronneet kirkoista tai muista hengellisistä yhteisöistä. Tämä on pettävä perustus! Baabel on seurannut mukana, sillä meidän eroamisemme ja liittymisemme ei asiaa paranna, jos vielä olemme kiinni sen synneissä. Jos seuraat jotain ihmistä ja johtajaa, olkoon sitten kuka tahansa etkä peseydy puhtaaksi Golgatan veressä ja uskomalla Sanaan seuraten Jeesusta, olet edelleen vielä Baabelin synteihin osallinen ja hukut sen mukana. Jos sensijaan vaikka yksin, seuraat Karitsaa, minne ikinä Hän menee, olet turvassa ja löydät Hänen laitumiltaan myös toisia, joiden kanssa on hyvä rakentaa Hengen yhteyttä.

        Todettakoon siis asia vielä näinkin päin: Jokaisen on henkilökohtaisesti tehtävä parannus myös Baabelin synneistä. Sitähän ei toinen voi puolestasi tehdä. Tämän jälkeen sinut kyllä työnnetään ja pakotetaan tarvittaissa, jos et itse sitä ymmärrä tehdä “Simon Kyreneläisen seurassa” lähtemään ulos Karitsan askelissa Hänen ristinpuutaan kantaen.

        Pilaantuneen rypäleen siunaus

        Näin sanoo Herra: Niinkuin sanotaan rypäleestä, jos siinä on mehua: “Älä hävitä sitä, sillä siinä on siunaus”, niin teen minä palvelijaini tähden, etten kaikkea hävittäisi (Jes:65:8).
        Tämä Raamatun paikka auttaa meitä suhtautumaan oikein niihin kirkkoihin ja yhteisöihin ja yksityisiin kristittyihin, joiden parista olemme joutuneet Baabelin hengen vuoksi ottamaan etäisyyttä tai peräti irtautumaan. “Jos pilaantuvassa rypäleessä on vielä mehua, siinä on siunaus!” Tämä tarkoittaa sitä, että jos kirkkokunnassa tai yhteisössä tai yksityisissä kristityissä edes joillakin alueilla Jumalan sanaa pidetään kunniassa, niissä on siunaus ja siltä osin ne ovat ainakin toistaiseksi Jumalan suojeluksen merkin alla, kuin murhamies Kain aikoinaan.

        Todettakoon tässä yhteydessä laajemminkin, että ei ainoastaan kristikunnan piirissä, vaan kaikissa kansoissa näyttää pätevän tämä jumalallinen sääntö. Otettakoon esimerkiksi miljardikansa Kiina ja eräät muutkin kaukoidän kansat. Heidän keskuudessaan pakanuudesta huolimatta pidetään kunniassa neljäs käsky: “Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä.” Yhdenkin Jumalan käskyn pitäminen kunniassa näyttää pitävän suurenkin kansakunnan pystyssä. Kiina selvisi Maon ajan kauhuista ja on saanut ehkä tätä nykyä suurimman herätyksen osakseen, mitä maailmassa on. Islamia tunnustavat pitävät ensimmäisen käskyn yhdestä Jumalasta voimassa ja miehet sumeilematta yksissä joukoin tunnustautuvat punastelematta uskovaisiksi (muslimeiksi) samalla kun suurin osa kristityn nimeä kantavista häpeävät tunnustaa Jeesusta. Mainittakoon vielä esimerkiksi Jehovan todistajat, joita me muut aiheellisesti karsastamme heidän Jeesus-tulkintansa ja jumalankuvaksi korotetun järjestönsä vuoksi. He tunnustautuvat yhteen Jumalaan ja vaativat puhdasta ja kunniallista elämää jäseniltään, ja toteuttavat sitä myös käytännössä, mikä on suuri kristillinen hyve. Kristillinen julistus ei ole pystynyt heitä kukistamaan, vaan he etenevät voimallisesti eteenpäin. Kun voimme todeta, että kaikissa pakanauskonnoissakin on paljon hyvää ja heidän uskonnonharjoituksessaan löytyy ns. kristillisiäkin hyveitä vieläpä monta kertaa parempilaatuisina kuin kristittyjen keskuudessa, tämä ei tietenkään merkitse sitä, että he olisivat pelastuksen tiellä. Mutta Jumalan pitkämielisyyden merkin alla he vaeltavat odottaen kristittyjen parempaa todistusta Herrastaan pelastuakseen. Kristillinen todistus on kuitenkin voimatonta, koska tuhonomaksi vihitystä (cheerem) eli Baabelin synneistä ei sanouduta irti.

        hmisiä on kyllä varoitettava vakavasti, mutta heille ei saa mennä Baabelin hävitystuomiota langettamaan, sillä Jumalan pitkämielisyys vielä odottaa heidän kääntymistään. Jos rypäleessä on pilaantumisen merkkejä, voidaan siitä osa vielä käyttää, kunhan terävällä veitsellä leikataan pilaantunut osa pois. Jos emme itse kykene kristillisissä viitekehyksissämme tätä operaatiota tekemään, parasta on ottaa etäisyyttä, mutta samalla tarkkaan varoa, ettemme itse siirtyessämme ulkopuolelle leirin, rupea mädäntymään joltain muulta laidalta! Tässä pätee se, mistä Raamattu varoittaa: “Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi samalla tuomiolla!” Niinkuin Herra on ollut sinulle armollinen ja avannut silmäsi näkemään ja korvasi kuulemaan, niin että olet osannut lähteä liikkeelle, aivan samoin vielä moni muukin tulee aikaa myöten tekemään. Tällä hetkellä on valitettavasti vielä suurin osa Herran omaa kansaa, aitoa rypäleen käymätöntä ja pilaantumatonta mehua, mädännäisyyden keskellä, minkä Herra aivan varmasti tulee tavalla tai toisella puristamaan erilleen. Olkaamme siis varovaisia arvioinneissamme!


      • jatkoa8
        jatkoa7 kirjoitti:

        Pilaantuneen rypäleen siunaus

        Näin sanoo Herra: Niinkuin sanotaan rypäleestä, jos siinä on mehua: “Älä hävitä sitä, sillä siinä on siunaus”, niin teen minä palvelijaini tähden, etten kaikkea hävittäisi (Jes:65:8).
        Tämä Raamatun paikka auttaa meitä suhtautumaan oikein niihin kirkkoihin ja yhteisöihin ja yksityisiin kristittyihin, joiden parista olemme joutuneet Baabelin hengen vuoksi ottamaan etäisyyttä tai peräti irtautumaan. “Jos pilaantuvassa rypäleessä on vielä mehua, siinä on siunaus!” Tämä tarkoittaa sitä, että jos kirkkokunnassa tai yhteisössä tai yksityisissä kristityissä edes joillakin alueilla Jumalan sanaa pidetään kunniassa, niissä on siunaus ja siltä osin ne ovat ainakin toistaiseksi Jumalan suojeluksen merkin alla, kuin murhamies Kain aikoinaan.

        Todettakoon tässä yhteydessä laajemminkin, että ei ainoastaan kristikunnan piirissä, vaan kaikissa kansoissa näyttää pätevän tämä jumalallinen sääntö. Otettakoon esimerkiksi miljardikansa Kiina ja eräät muutkin kaukoidän kansat. Heidän keskuudessaan pakanuudesta huolimatta pidetään kunniassa neljäs käsky: “Kunnioita isääsi ja äitiäsi, että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä.” Yhdenkin Jumalan käskyn pitäminen kunniassa näyttää pitävän suurenkin kansakunnan pystyssä. Kiina selvisi Maon ajan kauhuista ja on saanut ehkä tätä nykyä suurimman herätyksen osakseen, mitä maailmassa on. Islamia tunnustavat pitävät ensimmäisen käskyn yhdestä Jumalasta voimassa ja miehet sumeilematta yksissä joukoin tunnustautuvat punastelematta uskovaisiksi (muslimeiksi) samalla kun suurin osa kristityn nimeä kantavista häpeävät tunnustaa Jeesusta. Mainittakoon vielä esimerkiksi Jehovan todistajat, joita me muut aiheellisesti karsastamme heidän Jeesus-tulkintansa ja jumalankuvaksi korotetun järjestönsä vuoksi. He tunnustautuvat yhteen Jumalaan ja vaativat puhdasta ja kunniallista elämää jäseniltään, ja toteuttavat sitä myös käytännössä, mikä on suuri kristillinen hyve. Kristillinen julistus ei ole pystynyt heitä kukistamaan, vaan he etenevät voimallisesti eteenpäin. Kun voimme todeta, että kaikissa pakanauskonnoissakin on paljon hyvää ja heidän uskonnonharjoituksessaan löytyy ns. kristillisiäkin hyveitä vieläpä monta kertaa parempilaatuisina kuin kristittyjen keskuudessa, tämä ei tietenkään merkitse sitä, että he olisivat pelastuksen tiellä. Mutta Jumalan pitkämielisyyden merkin alla he vaeltavat odottaen kristittyjen parempaa todistusta Herrastaan pelastuakseen. Kristillinen todistus on kuitenkin voimatonta, koska tuhonomaksi vihitystä (cheerem) eli Baabelin synneistä ei sanouduta irti.

        hmisiä on kyllä varoitettava vakavasti, mutta heille ei saa mennä Baabelin hävitystuomiota langettamaan, sillä Jumalan pitkämielisyys vielä odottaa heidän kääntymistään. Jos rypäleessä on pilaantumisen merkkejä, voidaan siitä osa vielä käyttää, kunhan terävällä veitsellä leikataan pilaantunut osa pois. Jos emme itse kykene kristillisissä viitekehyksissämme tätä operaatiota tekemään, parasta on ottaa etäisyyttä, mutta samalla tarkkaan varoa, ettemme itse siirtyessämme ulkopuolelle leirin, rupea mädäntymään joltain muulta laidalta! Tässä pätee se, mistä Raamattu varoittaa: “Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi samalla tuomiolla!” Niinkuin Herra on ollut sinulle armollinen ja avannut silmäsi näkemään ja korvasi kuulemaan, niin että olet osannut lähteä liikkeelle, aivan samoin vielä moni muukin tulee aikaa myöten tekemään. Tällä hetkellä on valitettavasti vielä suurin osa Herran omaa kansaa, aitoa rypäleen käymätöntä ja pilaantumatonta mehua, mädännäisyyden keskellä, minkä Herra aivan varmasti tulee tavalla tai toisella puristamaan erilleen. Olkaamme siis varovaisia arvioinneissamme!

        Tässä onkin Jumalan kansalla suuri vaikeus. Kuinka noudattaa oikeaa suvaitsevaisuutta ja samalla erottautua ja puhdistautua Baabelin hengestä.
        Väärä suvaitsevaisuus merkitsee vaikenemista ja hiljaista hyväksymistä, kuten kaunista kirkkouskollisuutta kuvaava sanonta kuuluu: “Pysytään kirkossa niin kauan kuin siellä rukoillaan Isä meidän -rukous!” Vastuu työnnetään näin yhteisön harteille. Jumala edellyttää kuitenkin jokaiselta omaa henkilökohtaista parannuksentekoa. Kirkko tai seurakunta ei voi sitä puolestasi tehdä. Hyväksyessäsi olet osallinen muiden mukana Baabelin synteihin ja tuhoudut. Herra itse kostaa Baabelille sen rikokset (Jer 51:6, 45)!
        Toisaalta on vaara, mihin monet leirien ulkopuolelle siirtyneet ovat ajautuneet. Uudesta asemastaan käsin ei tyydytäkään arvostelemaan ja varoittamaan asiallisesti oikeassa hengessä, vaan röykytetään kirkkoja ja seurakuntia lihan käsivarsin lopullisen tuomion hengessä unohtaen, että siellä on siunausta eli Herran omia, jotka voivat vielä pelastua. Lopullinen tuomio tarkoittaa, että sanomme katolisen tai jonkun muun kirkon olevan jo Baabel. Vaikka siellä mädännäisyys olisi kuinka pitkällä tahansa, näin ei silti välttämättä vielä tarvitse olla. Tämän viimekäden arvioinnin ja tuomion Jumala on pidättänyt itsellään.

        Kolmas tie onkin ainoa tie. Oikeaa, armahtavaa suvaitsevaisuutta meidän tulee osoittaa lähimmäisiämme kohtaan, olivat ne millaisia ja keitä tahansa. Tämä ei merkitse heidän syntiensä hyväksymistä. Meidän Ylipäällikkömme on itse antanut tämän käskyn, sanoessaan: “Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen rakastanut teitä”. Rakkauden käsky sinänsä ei ollut uusi, mutta se esimerkillinen tapa, mitä Jeesus oli juuri edellä osoittanut pestessään myöskin Juudaksen jalat, oli uusi. Se merkitsee sitä, että meidän tehtävämme ei ole eikä saa olla, että rupeamme diskriminoimaan kaikki petturit, harhaoppiset ja väärät ympäriltämme esimerkiksi “paremman hengen tuntemuksemme” perusteella tai muuten, kuten seurakuntia, ryhmäkuntia ja veljesyhteyksiä nykyäänkin siivoillaan milloin missäkin. Näitä mielestään “paremmilla” hengen- ja sanantuntemuksilla varustettuja “poliisikomisarjuksia ja kamariherttuoita” liikkuu nykyäänkin keskuudessamme pyydystäen ja paljastellen eksytyksiä ja vääriä henkiä, ainoina vaikuttiminaan, ei suinkaan seurakunnan puhdistaminen, vaan paremman ja arvostetumman aseman ja kunnian saavuttaminen.

        Jumalan rakkaus odottaa ja vetoaa viimeiseen asti, että syntinen kääntyisi. Niin Jeesus teki. Hän osoitti “rakkautta viimeiseen asti” myös Juudasta kohtaan vedoten vielä antamallaan leipäpalallakin häneen. Näin meidänkin tulee tehdä. Jos tämä ei tehoa, juntturat kyllä lähtevät Juudaksen kanssa “yöhön” tai sitten tulevat kääntymykseen. Toisen ihmisen leimaaminen on ennenaikaista tuomitsemista, josta meidätkin tuomitaan aikanaan. Kunpa tämä tie ei olisi liiankin kaita monille. Toivon ainakin niin.


      • jatkoa8 kirjoitti:

        Tässä onkin Jumalan kansalla suuri vaikeus. Kuinka noudattaa oikeaa suvaitsevaisuutta ja samalla erottautua ja puhdistautua Baabelin hengestä.
        Väärä suvaitsevaisuus merkitsee vaikenemista ja hiljaista hyväksymistä, kuten kaunista kirkkouskollisuutta kuvaava sanonta kuuluu: “Pysytään kirkossa niin kauan kuin siellä rukoillaan Isä meidän -rukous!” Vastuu työnnetään näin yhteisön harteille. Jumala edellyttää kuitenkin jokaiselta omaa henkilökohtaista parannuksentekoa. Kirkko tai seurakunta ei voi sitä puolestasi tehdä. Hyväksyessäsi olet osallinen muiden mukana Baabelin synteihin ja tuhoudut. Herra itse kostaa Baabelille sen rikokset (Jer 51:6, 45)!
        Toisaalta on vaara, mihin monet leirien ulkopuolelle siirtyneet ovat ajautuneet. Uudesta asemastaan käsin ei tyydytäkään arvostelemaan ja varoittamaan asiallisesti oikeassa hengessä, vaan röykytetään kirkkoja ja seurakuntia lihan käsivarsin lopullisen tuomion hengessä unohtaen, että siellä on siunausta eli Herran omia, jotka voivat vielä pelastua. Lopullinen tuomio tarkoittaa, että sanomme katolisen tai jonkun muun kirkon olevan jo Baabel. Vaikka siellä mädännäisyys olisi kuinka pitkällä tahansa, näin ei silti välttämättä vielä tarvitse olla. Tämän viimekäden arvioinnin ja tuomion Jumala on pidättänyt itsellään.

        Kolmas tie onkin ainoa tie. Oikeaa, armahtavaa suvaitsevaisuutta meidän tulee osoittaa lähimmäisiämme kohtaan, olivat ne millaisia ja keitä tahansa. Tämä ei merkitse heidän syntiensä hyväksymistä. Meidän Ylipäällikkömme on itse antanut tämän käskyn, sanoessaan: “Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen rakastanut teitä”. Rakkauden käsky sinänsä ei ollut uusi, mutta se esimerkillinen tapa, mitä Jeesus oli juuri edellä osoittanut pestessään myöskin Juudaksen jalat, oli uusi. Se merkitsee sitä, että meidän tehtävämme ei ole eikä saa olla, että rupeamme diskriminoimaan kaikki petturit, harhaoppiset ja väärät ympäriltämme esimerkiksi “paremman hengen tuntemuksemme” perusteella tai muuten, kuten seurakuntia, ryhmäkuntia ja veljesyhteyksiä nykyäänkin siivoillaan milloin missäkin. Näitä mielestään “paremmilla” hengen- ja sanantuntemuksilla varustettuja “poliisikomisarjuksia ja kamariherttuoita” liikkuu nykyäänkin keskuudessamme pyydystäen ja paljastellen eksytyksiä ja vääriä henkiä, ainoina vaikuttiminaan, ei suinkaan seurakunnan puhdistaminen, vaan paremman ja arvostetumman aseman ja kunnian saavuttaminen.

        Jumalan rakkaus odottaa ja vetoaa viimeiseen asti, että syntinen kääntyisi. Niin Jeesus teki. Hän osoitti “rakkautta viimeiseen asti” myös Juudasta kohtaan vedoten vielä antamallaan leipäpalallakin häneen. Näin meidänkin tulee tehdä. Jos tämä ei tehoa, juntturat kyllä lähtevät Juudaksen kanssa “yöhön” tai sitten tulevat kääntymykseen. Toisen ihmisen leimaaminen on ennenaikaista tuomitsemista, josta meidätkin tuomitaan aikanaan. Kunpa tämä tie ei olisi liiankin kaita monille. Toivon ainakin niin.

        Tutustumatta mihinkään muuhun Reino Marjakankaan kirjoituksiin, on tästä sanottava, että olipa hyvä Raamatun totuuteen perustuva kirjoitus.

        Tuskinpa tuota monetkaan kolminaisuusoppilaiset jaksavat loppuun asti lukea. He pysyvät mieluummin isien perinnäisopissa, kuin tekevät parannuksen ja muuttavat mielensä.


      • Jonah kirjoitti:

        Tutustumatta mihinkään muuhun Reino Marjakankaan kirjoituksiin, on tästä sanottava, että olipa hyvä Raamatun totuuteen perustuva kirjoitus.

        Tuskinpa tuota monetkaan kolminaisuusoppilaiset jaksavat loppuun asti lukea. He pysyvät mieluummin isien perinnäisopissa, kuin tekevät parannuksen ja muuttavat mielensä.

        Kiitokset, Reino Marjakangas ja Jonah, kirjoituksistanne!

        R.M. korostaa Jumalan rakkauden tärkeyttä keskuudessamme, niin kuin oikein on. Olemme samassa Jumalan rakkaudessa, missä Jeesus Kristus oli.

        Johannes 17
        26 "Ja minä olen tehnyt sinun nimesi heille tunnetuksi ja teen vastakin, että se rakkaus, jolla sinä olet minua rakastanut, olisi heissä ja minä olisin heissä."


      • irltska
        Jonah kirjoitti:

        Tutustumatta mihinkään muuhun Reino Marjakankaan kirjoituksiin, on tästä sanottava, että olipa hyvä Raamatun totuuteen perustuva kirjoitus.

        Tuskinpa tuota monetkaan kolminaisuusoppilaiset jaksavat loppuun asti lukea. He pysyvät mieluummin isien perinnäisopissa, kuin tekevät parannuksen ja muuttavat mielensä.

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; TÄSTÄLÄHIN TE TUNNETTE HÄNET, JA TE OLETTE N-Ä-H-N-E-E-T HÄNET." JOH.14

        Eikös tämä juurikin todista Jeesuksen Jumaluudesta?

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        3. Kaikki on saanut syntynsä HÄNEN(SANA,JEESUS KRISTUS) kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.


      • hyvä...
        jatkoa8 kirjoitti:

        Tässä onkin Jumalan kansalla suuri vaikeus. Kuinka noudattaa oikeaa suvaitsevaisuutta ja samalla erottautua ja puhdistautua Baabelin hengestä.
        Väärä suvaitsevaisuus merkitsee vaikenemista ja hiljaista hyväksymistä, kuten kaunista kirkkouskollisuutta kuvaava sanonta kuuluu: “Pysytään kirkossa niin kauan kuin siellä rukoillaan Isä meidän -rukous!” Vastuu työnnetään näin yhteisön harteille. Jumala edellyttää kuitenkin jokaiselta omaa henkilökohtaista parannuksentekoa. Kirkko tai seurakunta ei voi sitä puolestasi tehdä. Hyväksyessäsi olet osallinen muiden mukana Baabelin synteihin ja tuhoudut. Herra itse kostaa Baabelille sen rikokset (Jer 51:6, 45)!
        Toisaalta on vaara, mihin monet leirien ulkopuolelle siirtyneet ovat ajautuneet. Uudesta asemastaan käsin ei tyydytäkään arvostelemaan ja varoittamaan asiallisesti oikeassa hengessä, vaan röykytetään kirkkoja ja seurakuntia lihan käsivarsin lopullisen tuomion hengessä unohtaen, että siellä on siunausta eli Herran omia, jotka voivat vielä pelastua. Lopullinen tuomio tarkoittaa, että sanomme katolisen tai jonkun muun kirkon olevan jo Baabel. Vaikka siellä mädännäisyys olisi kuinka pitkällä tahansa, näin ei silti välttämättä vielä tarvitse olla. Tämän viimekäden arvioinnin ja tuomion Jumala on pidättänyt itsellään.

        Kolmas tie onkin ainoa tie. Oikeaa, armahtavaa suvaitsevaisuutta meidän tulee osoittaa lähimmäisiämme kohtaan, olivat ne millaisia ja keitä tahansa. Tämä ei merkitse heidän syntiensä hyväksymistä. Meidän Ylipäällikkömme on itse antanut tämän käskyn, sanoessaan: “Uuden käskyn minä annan teille, että rakastatte toisianne, niinkuin minä olen rakastanut teitä”. Rakkauden käsky sinänsä ei ollut uusi, mutta se esimerkillinen tapa, mitä Jeesus oli juuri edellä osoittanut pestessään myöskin Juudaksen jalat, oli uusi. Se merkitsee sitä, että meidän tehtävämme ei ole eikä saa olla, että rupeamme diskriminoimaan kaikki petturit, harhaoppiset ja väärät ympäriltämme esimerkiksi “paremman hengen tuntemuksemme” perusteella tai muuten, kuten seurakuntia, ryhmäkuntia ja veljesyhteyksiä nykyäänkin siivoillaan milloin missäkin. Näitä mielestään “paremmilla” hengen- ja sanantuntemuksilla varustettuja “poliisikomisarjuksia ja kamariherttuoita” liikkuu nykyäänkin keskuudessamme pyydystäen ja paljastellen eksytyksiä ja vääriä henkiä, ainoina vaikuttiminaan, ei suinkaan seurakunnan puhdistaminen, vaan paremman ja arvostetumman aseman ja kunnian saavuttaminen.

        Jumalan rakkaus odottaa ja vetoaa viimeiseen asti, että syntinen kääntyisi. Niin Jeesus teki. Hän osoitti “rakkautta viimeiseen asti” myös Juudasta kohtaan vedoten vielä antamallaan leipäpalallakin häneen. Näin meidänkin tulee tehdä. Jos tämä ei tehoa, juntturat kyllä lähtevät Juudaksen kanssa “yöhön” tai sitten tulevat kääntymykseen. Toisen ihmisen leimaaminen on ennenaikaista tuomitsemista, josta meidätkin tuomitaan aikanaan. Kunpa tämä tie ei olisi liiankin kaita monille. Toivon ainakin niin.

        kirjoitus


      • Jeesus ei ole Isä
        irltska kirjoitti:

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; TÄSTÄLÄHIN TE TUNNETTE HÄNET, JA TE OLETTE N-Ä-H-N-E-E-T HÄNET." JOH.14

        Eikös tämä juurikin todista Jeesuksen Jumaluudesta?

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        3. Kaikki on saanut syntynsä HÄNEN(SANA,JEESUS KRISTUS) kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

        lukekaa!

        http://koti.phnet.fi/petripaavola/JeesuseioleIsa.html


      • järki vai usko?
        irltska kirjoitti:

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; TÄSTÄLÄHIN TE TUNNETTE HÄNET, JA TE OLETTE N-Ä-H-N-E-E-T HÄNET." JOH.14

        Eikös tämä juurikin todista Jeesuksen Jumaluudesta?

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        3. Kaikki on saanut syntynsä HÄNEN(SANA,JEESUS KRISTUS) kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

        "Mutta järkikin on annettu käsittämään asioita."

        2.kor.10:5

        5. Me hajotamme kaikki JÄRJEN päätelmät ja jokaisen varustuksen, mikä korotetaan Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle.

        Gal.1:16

        16. ilmaista Poikansa minussa, että minä kansojen keskuudessa julistaisin evankeliumia Hänestä, minä en alkuukaan kysynyt neuvoa inhimilliseltä MIELELTÄNI.

        Kol.2:8

        8. olkaa varruillanne, ettei kenenkään JÄRKEISOPPI ja tyhjä petos saisi teitä saaliikseen, kun hän pitäytyy ihmissäädöksiin ja maailman järjestyksiin, eikä kristukseen.

        Hebr.11:1 ja 2

        1. USKO on luja luottamus siihen, mitä toivotaan, vakaumus asioista, jotka eivät näy.

        3. USKOLLA, me ymmärrämme, että maailmat on luotu Jumalan sanalla, nin että se, mikä nähdään, ei ole syntynyt näkyvästä.


      • jumalan salaisuus
        irltska kirjoitti:

        6. Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
        7. Jos te olisitte tunteneet minut, niin te tuntisitte myös minun Isäni; TÄSTÄLÄHIN TE TUNNETTE HÄNET, JA TE OLETTE N-Ä-H-N-E-E-T HÄNET." JOH.14

        Eikös tämä juurikin todista Jeesuksen Jumaluudesta?

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        3. Kaikki on saanut syntynsä HÄNEN(SANA,JEESUS KRISTUS) kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        5. Ja valkeus loistaa pimeydessä, ja pimeys ei sitä käsittänyt.

        Ei tunnu järki oikein juoksevan monella? Eihän kolminaisuus tarkoita kolmea erillistä osaa, vaan yhden Jumalan komiulotteista esiintuloa!

        Ettekö ymmärrä, että yksi apilanlehti on kolmiulotteinen? Se on YKSI lehti, vaikka kolmeen eri osaan muotoutunut? Sanoisko joku; onpas kolme apilanlehteä? Ei. On yksi lehti, kolmiosainen! (Joskus neliapilakin...)

        Ettekö ymmärrä, että vesi - on ihan samaa ainetta, vaikka se olisi
        vettä, jäätä, lunta, höyryä, räntää, huurretta. Sama aine, eri
        OLOMUODOISSA!

        Samoin,

        Jumala - näkymätön Henki - on
        * Ilemestynyt Pojassa, Ihmisen hahmoon,
        * nyt keskellämme Pyhän hengen voimassa...

        Ei tässä ole mitään riitelemistä? Yksi kolmena ulottuvuutena, kolme eri ulottuvuutta: Yksi Jumala!

        Onhan ihmisolemuskin kolmaosainen: henki, sielu ja ruumis!
        Fyysinen ihminen, sielullinen ihminen, hengellinen ihminen. Kaikki samassa paketissa. ... Tulisko mieleen sanoa, että on "kolme ihmistä", ei? On Kolme eri ulottuvuutta - samassa persoonassa.

        No, saahan sitä väitellä. Mutta järkikin on annettu käsittämään asioita.


      • raamatusta
        jumalan salaisuus kirjoitti:

        Ei tunnu järki oikein juoksevan monella? Eihän kolminaisuus tarkoita kolmea erillistä osaa, vaan yhden Jumalan komiulotteista esiintuloa!

        Ettekö ymmärrä, että yksi apilanlehti on kolmiulotteinen? Se on YKSI lehti, vaikka kolmeen eri osaan muotoutunut? Sanoisko joku; onpas kolme apilanlehteä? Ei. On yksi lehti, kolmiosainen! (Joskus neliapilakin...)

        Ettekö ymmärrä, että vesi - on ihan samaa ainetta, vaikka se olisi
        vettä, jäätä, lunta, höyryä, räntää, huurretta. Sama aine, eri
        OLOMUODOISSA!

        Samoin,

        Jumala - näkymätön Henki - on
        * Ilemestynyt Pojassa, Ihmisen hahmoon,
        * nyt keskellämme Pyhän hengen voimassa...

        Ei tässä ole mitään riitelemistä? Yksi kolmena ulottuvuutena, kolme eri ulottuvuutta: Yksi Jumala!

        Onhan ihmisolemuskin kolmaosainen: henki, sielu ja ruumis!
        Fyysinen ihminen, sielullinen ihminen, hengellinen ihminen. Kaikki samassa paketissa. ... Tulisko mieleen sanoa, että on "kolme ihmistä", ei? On Kolme eri ulottuvuutta - samassa persoonassa.

        No, saahan sitä väitellä. Mutta järkikin on annettu käsittämään asioita.

        "Ettekö ymmärrä, että vesi - on ihan samaa ainetta, vaikka se olisi
        vettä, jäätä, lunta, höyryä, räntää, huurretta. Sama aine, eri
        OLOMUODOISSA!"

        Jesajasta

        Luku 40:18, 19 ja 25

        18. Keneen te siis vertaatte Jumalan ja minkä MUOTOISEKSI hänet kuvaatte?

        19. Kuvapatsaanko?

        Valaja sen valaa, ja kultaseppä päällystää sen kullalla, sepittää sille hopea ketjut.

        25. keneen te siis vertaatte minua?
        Kuka on minun kaltaiseni? Kysyy Pyhä.

        luku 46:5

        5. Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?


      • jumalan salaisuus kirjoitti:

        Ei tunnu järki oikein juoksevan monella? Eihän kolminaisuus tarkoita kolmea erillistä osaa, vaan yhden Jumalan komiulotteista esiintuloa!

        Ettekö ymmärrä, että yksi apilanlehti on kolmiulotteinen? Se on YKSI lehti, vaikka kolmeen eri osaan muotoutunut? Sanoisko joku; onpas kolme apilanlehteä? Ei. On yksi lehti, kolmiosainen! (Joskus neliapilakin...)

        Ettekö ymmärrä, että vesi - on ihan samaa ainetta, vaikka se olisi
        vettä, jäätä, lunta, höyryä, räntää, huurretta. Sama aine, eri
        OLOMUODOISSA!

        Samoin,

        Jumala - näkymätön Henki - on
        * Ilemestynyt Pojassa, Ihmisen hahmoon,
        * nyt keskellämme Pyhän hengen voimassa...

        Ei tässä ole mitään riitelemistä? Yksi kolmena ulottuvuutena, kolme eri ulottuvuutta: Yksi Jumala!

        Onhan ihmisolemuskin kolmaosainen: henki, sielu ja ruumis!
        Fyysinen ihminen, sielullinen ihminen, hengellinen ihminen. Kaikki samassa paketissa. ... Tulisko mieleen sanoa, että on "kolme ihmistä", ei? On Kolme eri ulottuvuutta - samassa persoonassa.

        No, saahan sitä väitellä. Mutta järkikin on annettu käsittämään asioita.

        Uskon Raamatun sanaan enkä ihmisen todistukseen, ja otan vastaan Jumalan todistuksen Pojastansa ja Jeesuksen todistuksen Isästänsä Jumalasta.

        1.Joh 5:9 Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa.
        1Jn 5:10 Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa.

        Jumalan todistus:
        1Jn 5:11 Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa.
        1Jn 5:12 Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.
        Mar 1:11 Ja taivaista tuli ääni: "Sinä olet minun rakas Poikani; sinuun minä olen mielistynyt".

        Jeesuksen todistus:
        Mar 12:29 Jeesus vastasi: "Ensimmäinen on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;

        Ihmisen todistus:
        Jeesus on Jumala. Pyhä Henki on Jumala.
        Jumala on verrattavissa kolmiosaiseen apilanlehteen.
        Jumalan Poika on myös Jumala, koska ihmisestä syntyy ihminen, lampaasta syntyy lammas ja Jumalasta syntyy Jumala; kukin lajinsa mukaan. Jumala on laji.
        Onhan ihmisolemuskin kolmiosainen: henki, sielu ja ruumis!

        Tuollaiseen ihmisen todistukseen sanon Raamatun sanoin, että he, vaikka ovat tunteneet Jumalan, eivät ole häntä Jumalana kunnioittaneet eivätkä kiittäneet, vaan ovat ajatuksiltansa turhistuneet, ja heidän y-m-m-ä-r-t-ä-m-ä-t-ö-n sydämensä on p-i-m-e-n-t-y-n-y-t.
        Kehuessaan viisaita olevansa he ovat tyhmiksi tulleet ja ovat katoamattoman Jumalan kirkkauden muuttaneet katoavaisen i-h-m-i-s-e-n ja lintujen ja n-e-l-i-j-a-l-k-a-i-s-t-e-n ja matelevaisten kuvan kaltaiseksi.Room 1:21-23. Ja jopa kasvin, apilan kuvan kaltaiseksi.

        Älä sinäkään nm.”jumalan salaisuus” ryhdy selittämään salaisuutta ja selittämätöntä Jumalaa, vaan usko, että niin on meillä kuitenkin ainoastaan yksi Jumala, Isä, josta kaikki on ja johon me olemme luodut, ja yksi Herra, Jeesus Kristus, jonka kautta kaikki on, niin myös me hänen kauttansa. 1.Kor. 8:6

        Usko Jumalan todistukseen ja Jeesuksen todistukseen. Ihmisen todistuksen voi heittää tunkiolle.

        Teille kolminaisuusopin ”papeille” sanon Malakian sanoin.
        7 Papin suun tulee jakaa tietoa, hänen huuliltaan odotetaan opetusta. Hän on Herran Sebaotin sanansaattaja.
        8 -- Mutta te olette poikenneet tieltä, teidän opetuksenne on saanut monet lankeamaan. Te olette rikkoneet liittoni, jonka tein Leevin kanssa, sanoo Herra Sebaot.
        9 Niin minäkin teen teidät halveksituiksi ja saatan teidät häpeään kaiken kansan silmissä. Te ette pysyneet minun teilläni, vaan opettaessanne katsoitte, keitä kuulijat olivat.
        3 -- Minä teen teidän sukunne kelvottomaksi papin tehtävään. Minä paiskaan uhrieläintenne suolet sontineen teidän silmillenne, viskaan juhlienne jätteet kasvoillenne, ja teidät itsennekin heitetään tuohon samaan tunkioon.

        Kiitetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, laupeuden Isä ja kaiken lohdutuksen Jumala.


      • raamatusta kirjoitti:

        "Ettekö ymmärrä, että vesi - on ihan samaa ainetta, vaikka se olisi
        vettä, jäätä, lunta, höyryä, räntää, huurretta. Sama aine, eri
        OLOMUODOISSA!"

        Jesajasta

        Luku 40:18, 19 ja 25

        18. Keneen te siis vertaatte Jumalan ja minkä MUOTOISEKSI hänet kuvaatte?

        19. Kuvapatsaanko?

        Valaja sen valaa, ja kultaseppä päällystää sen kullalla, sepittää sille hopea ketjut.

        25. keneen te siis vertaatte minua?
        Kuka on minun kaltaiseni? Kysyy Pyhä.

        luku 46:5

        5. Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?

        >>>Jesajasta>luku 46:5>Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?


      • raamatusta
        hyvä... kirjoitti:

        kirjoitus

        tässä tämä on selvästi sanottu ja kerrottu että Jumala ei ole kolmiyhteinen eikä Jumalasta voi käyttää sanaa kolmiyhteinen!

        Johanneksen evankelumista

        Luku 12:44

        44. Jeesus huusi ja sanoi: joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni.

        Apostolien teoista

        Luku 7:55 ja 56

        55. Mutta pyhää henkeä täynnä Stefanus nosti katseensa taivasta kohti ja näki
        Jumlan kirkkauden ja Jeesuksen seisomassa Jumalan oikealla puolella.

        56. Hän sanoi: Minä näen taivaat auenneina ja ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Psalmi 110:1

        1. Daavidin psalmi

        HERRA SANOI MINUN HERRALLENI: Istu minun oikealle puolelle, kunnes minä panen vihollisesi sinun jalkojesi alle.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8-10

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: JUMALA, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        10. Vielä: SINÄ HERRA OLET ALUSSA PERUSTANUT MAAN JA TAIVAAT OVAT SINUN KÄTTESI TEKOJA.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:4

        4. ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. He näet joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi. Se kallio oli KRISTUS

        Johanneksen evankeliumista

        luku 10:34

        34. Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Psalmit 82

        6. Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;

        7. kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa."

        Joh. 20:28

        Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

        2 mooseksen kirja

        Luku 7:1

        1. Herra sanoi: Moosekselle: Minä asetan sinut JUMALAKSI faraolle, ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.

        paavalin kirjeestä filippiläisille

        Luku 2:5-11

        5. Olkoon teilläkin se mieli, joka oli Kristuksella Jeesusksella

        6. Vaikka hänellä oli JUMALAN MUOTO, HÄN EI PITÄNYT VOITTAMANAAN ETUNA OLLA JUMALAN VERTAINEN.

        7. Hän tyhjensi itsensä, otti palvelijan muodon, TULI IHMISTEN KALTAISEKSI, ELÄEN IHMISENÄ IHMISTEN JOUKOSSA.

        8. Hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristikuolemaan saakka.

        9. Sen tähden onkin JUMALA YLENTÄNYT HÄNET korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman.

        10. Kaikkien polvien, sekä taivaissa että maan päällä ja maan alla olevien, on siksi notkistuttava Jeesuksen nimeen.

        11. Jokaisen kielen on tunnustettava ISÄN JUMALAN kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra

        paavalin kirjeestä Kolossalaisille

        Luku 2:9

        9. Hänessä [Kristuksessa] näet asuu JUMALAUUDEN koko täyteys ruumiilisesti.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        tässä tämä on selvästi sanottu ja kerrottu että Jumala ei ole kolmiyhteinen eikä Jumalasta voi käyttää sanaa kolmiyhteinen!

        Johanneksen evankelumista

        Luku 12:44

        44. Jeesus huusi ja sanoi: joka uskoo minuun, ei usko minuun, vaan lähettäjääni.

        Apostolien teoista

        Luku 7:55 ja 56

        55. Mutta pyhää henkeä täynnä Stefanus nosti katseensa taivasta kohti ja näki
        Jumlan kirkkauden ja Jeesuksen seisomassa Jumalan oikealla puolella.

        56. Hän sanoi: Minä näen taivaat auenneina ja ihmisen Pojan seisovan Jumalan oikealla puolella.

        Johanneksen toisesta kirjeestä

        9-11

        9.Kuka ikinä menee edemmäksi eikä pysy Kristuksen opissa, HÄNELLÄ EI OLE JUMALAA.
        Siinä opissa pysyvällä on sekä ISÄ ETTÄ POIKA.

        10.Joka tulee teidän luoksenne eikä tuo mukanaan tätä oppia, älkää ottako häntä kotiinne älkääkä sanoko häntä tervetulleeksi.

        11.joka lausuu hänet tervetulleeksi joutuu osalliseksi hänen pahoihin tekoihinsa.

        Paavalin toisesta kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3,4

        3. Pelkään kuitenkin, että kuten käärme kavaluudellaan petti Eevan, teidänkin mielenne ehkä turmeltuu vilppittömyydestä ja puhtaudesta Kristusta kohtaan.

        4. JOS JOKU TULEE LUOKSENNE JA SAARNAA TOISTA JEESUSTA KUIN MEIDÄN SAARNAAMAMME, TAI JOS SAATTE ERI HENGEN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE SAANEET, TAI ERILLAISEN EVANKELIUMIN KUIN SEN, MINKÄ OLETTE OTTANEET VASTAAN, SELLAISTA TE HYVIN SUVAITSETTE.

        Psalmi 110:1

        1. Daavidin psalmi

        HERRA SANOI MINUN HERRALLENI: Istu minun oikealle puolelle, kunnes minä panen vihollisesi sinun jalkojesi alle.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8-10

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: JUMALA, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        10. Vielä: SINÄ HERRA OLET ALUSSA PERUSTANUT MAAN JA TAIVAAT OVAT SINUN KÄTTESI TEKOJA.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:4

        4. ja joivat kaikki samaa hengellistä juomaa. He näet joivat hengellisestä kalliosta, joka heitä seurasi. Se kallio oli KRISTUS

        Johanneksen evankeliumista

        luku 10:34

        34. Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Psalmit 82

        6. Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;

        7. kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa."

        Joh. 20:28

        Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

        2 mooseksen kirja

        Luku 7:1

        1. Herra sanoi: Moosekselle: Minä asetan sinut JUMALAKSI faraolle, ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.

        paavalin kirjeestä filippiläisille

        Luku 2:5-11

        5. Olkoon teilläkin se mieli, joka oli Kristuksella Jeesusksella

        6. Vaikka hänellä oli JUMALAN MUOTO, HÄN EI PITÄNYT VOITTAMANAAN ETUNA OLLA JUMALAN VERTAINEN.

        7. Hän tyhjensi itsensä, otti palvelijan muodon, TULI IHMISTEN KALTAISEKSI, ELÄEN IHMISENÄ IHMISTEN JOUKOSSA.

        8. Hän alensi itsensä ja oli kuuliainen kuolemaan asti, ristikuolemaan saakka.

        9. Sen tähden onkin JUMALA YLENTÄNYT HÄNET korkealle ja antanut hänelle nimen, kaikkia muita nimiä korkeamman.

        10. Kaikkien polvien, sekä taivaissa että maan päällä ja maan alla olevien, on siksi notkistuttava Jeesuksen nimeen.

        11. Jokaisen kielen on tunnustettava ISÄN JUMALAN kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra

        paavalin kirjeestä Kolossalaisille

        Luku 2:9

        9. Hänessä [Kristuksessa] näet asuu JUMALAUUDEN koko täyteys ruumiilisesti.

        Sanan laskuista

        Luku 8:22-31

        22. MINÄ olin Herran omana, hänen tiensä alussa, ennen hänen tekojaan, ennen aikojen alkua.

        23. Iäisyydestä MINUT on asetettu olemaan alusta asti, ennen kuin maata olikaan.

        24. Ennen kuin syvyyksiä oli, MINÄ synnyin, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.

        25. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, MINÄ synnyin,

        26. Kun HÄN ei ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkujakaan.

        27. Kun HÄN valmisti valmisi taivaat, MINÄ olin siinä, kun hän veti rajan syvyyden pinnalle,

        28. Kun HÄN vahvisti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman.

        29. Kun HÄN asetti merelle sen rajat, että vedet eivät ylittäisi hänen säätämiään [rajoja], kun HÄN vahvisti maan perustukset

        30. silloin MINÄ olin HÄNEN RINNALLAAN TYÖMESTARINA, ihastuneena riemuitsin päivästä päivään.
        HÄNEN EDESSÄÄN minä iloitsin kaiken aikaa,

        31. Ihaillen HÄNEN maanpiiriään, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 5:5,7 ja 8 / 9:15 ja24

        5. Siten ei Krisutskaan itse korottanut itseään ylimmäisen papin arvoon. sen teki Hän, joka sanoi: hänelle: Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.

        7. Ihmiselämänsä päivinä hän äänekkäällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia Hänelle, joka voi pelastaa hänet kuolemasta. Hänen rukouksensa kuultiin hänen mielensä pyhyyden tähden.

        8. Niin hän, vaikka oli Poika, oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi.

        kuka on tämä ketä Jeesus rukoili pelastuakseen kuolemasta?
        jos Jeesus olisi Jumala ja tullut maan päälle niin kuka olisi taivaassa vastaan ottamassa Jeesuksen rukouksia ja pelastamassa Jeesuksen kuolemasta?
        miten Jeesus voisi pelastaa itsensä kuolemasta jos olisi Jumala?

        9:15 ja 24

        15. Kristus on tullut uuden liiton välimieheksi, jonka kuolema on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikaisista rikkomuksista, että ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iäisen perinnön.

        24. Kristus ei mennyt ihmiskäsin tehtyyn kaikkenin pyhimpään, mikä on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolesta.

        Luku 2:7 ja 9

        7. Sinä asetit Hänet vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi, [mutta sitten] seppelöit hänet kirkkaudella ja kunnialla, alistettuasi kaiken hänen jalkojensa alle.

        9. Hänet, Jeesuksen, joka vähäksi aikaa oli asetettu ENKELEITÄ ALEMMAKSI,
        me näemme kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien puolesta maistanut kuolemaa.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 15:27 ja 28

        27. Jumala on näet alistanut kaiken Kristuksen jalkojen alle. Kun hän sanoo että kaikki on alistettu, niin tietenkään EI OLE ALISTETTU JUMALA, joka on alistanut kaiken hänen valtaansa.

        28. kun kaikki on tulut alistetuksi Pojan valtaa, sitten itse Poikakin ALISTUU HÄNEN VALTAANSA, joka on alistanut kaiken hänen valtaansa, että Jumala olisi kaikki kaikessa.

        Kirjeestä hebrealaisille

        Luku 12:23 ja 24

        23. ja taivaissa kirjoitettujen esikoisten luo seurakunnan luo, Tuomarin luo, JOKA ON KAIKKIEN JUMALA, täydelliseksi tulleiden vanhurskaiden luo,

        24. UUDEN LIITON VÄLIMIEHEN JEESUKSEN LUO, joka puhuu parempaa kuin Aabelin ver.

        1.Pietarin kirje:

        1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen JUMALA JA ISÄ, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,

        Paavalin kirjeestä kolossalaisille

        Luku 1:15-17

        15. Hän on näkymätön JUMALAN KUVA, ESIKOINEN ennen kaikkea luomakuntaa.

        16. Hänessä luotiin kaikki, mitä on taivaissa ja maan päälläm näkyävt ja näkymättömät, olkootpa ne valtaisuimia, hallituksia tao valtoja, kaikki on LUOTU hänen kauttaan ja häneen.

        17. Hän on ennen kaikkia ja hänessä pysyy kaikki voimassa.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Sanan laskuista

        Luku 8:22-31

        22. MINÄ olin Herran omana, hänen tiensä alussa, ennen hänen tekojaan, ennen aikojen alkua.

        23. Iäisyydestä MINUT on asetettu olemaan alusta asti, ennen kuin maata olikaan.

        24. Ennen kuin syvyyksiä oli, MINÄ synnyin, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.

        25. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, MINÄ synnyin,

        26. Kun HÄN ei ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkujakaan.

        27. Kun HÄN valmisti valmisi taivaat, MINÄ olin siinä, kun hän veti rajan syvyyden pinnalle,

        28. Kun HÄN vahvisti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman.

        29. Kun HÄN asetti merelle sen rajat, että vedet eivät ylittäisi hänen säätämiään [rajoja], kun HÄN vahvisti maan perustukset

        30. silloin MINÄ olin HÄNEN RINNALLAAN TYÖMESTARINA, ihastuneena riemuitsin päivästä päivään.
        HÄNEN EDESSÄÄN minä iloitsin kaiken aikaa,

        31. Ihaillen HÄNEN maanpiiriään, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 5:5,7 ja 8 / 9:15 ja24

        5. Siten ei Krisutskaan itse korottanut itseään ylimmäisen papin arvoon. sen teki Hän, joka sanoi: hänelle: Sinä olet minun poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin.

        7. Ihmiselämänsä päivinä hän äänekkäällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia Hänelle, joka voi pelastaa hänet kuolemasta. Hänen rukouksensa kuultiin hänen mielensä pyhyyden tähden.

        8. Niin hän, vaikka oli Poika, oppi kuuliaisuuden siitä, mitä kärsi.

        kuka on tämä ketä Jeesus rukoili pelastuakseen kuolemasta?
        jos Jeesus olisi Jumala ja tullut maan päälle niin kuka olisi taivaassa vastaan ottamassa Jeesuksen rukouksia ja pelastamassa Jeesuksen kuolemasta?
        miten Jeesus voisi pelastaa itsensä kuolemasta jos olisi Jumala?

        9:15 ja 24

        15. Kristus on tullut uuden liiton välimieheksi, jonka kuolema on tapahtunut lunastukseksi ensimmäisen liiton aikaisista rikkomuksista, että ne, jotka ovat kutsutut, saisivat luvatun iäisen perinnön.

        24. Kristus ei mennyt ihmiskäsin tehtyyn kaikkenin pyhimpään, mikä on vain todellisen pyhäkön kuva, vaan itse taivaaseen ollakseen nyt Jumalan edessä puhumassa meidän puolesta.

        Luku 2:7 ja 9

        7. Sinä asetit Hänet vähäksi aikaa enkeleitä alemmaksi, [mutta sitten] seppelöit hänet kirkkaudella ja kunnialla, alistettuasi kaiken hänen jalkojensa alle.

        9. Hänet, Jeesuksen, joka vähäksi aikaa oli asetettu ENKELEITÄ ALEMMAKSI,
        me näemme kuolemansa kärsimyksen tähden kirkkaudella ja kunnialla seppelöidyksi, että hän Jumalan armosta olisi kaikkien puolesta maistanut kuolemaa.

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 15:27 ja 28

        27. Jumala on näet alistanut kaiken Kristuksen jalkojen alle. Kun hän sanoo että kaikki on alistettu, niin tietenkään EI OLE ALISTETTU JUMALA, joka on alistanut kaiken hänen valtaansa.

        28. kun kaikki on tulut alistetuksi Pojan valtaa, sitten itse Poikakin ALISTUU HÄNEN VALTAANSA, joka on alistanut kaiken hänen valtaansa, että Jumala olisi kaikki kaikessa.

        Kirjeestä hebrealaisille

        Luku 12:23 ja 24

        23. ja taivaissa kirjoitettujen esikoisten luo seurakunnan luo, Tuomarin luo, JOKA ON KAIKKIEN JUMALA, täydelliseksi tulleiden vanhurskaiden luo,

        24. UUDEN LIITON VÄLIMIEHEN JEESUKSEN LUO, joka puhuu parempaa kuin Aabelin ver.

        1.Pietarin kirje:

        1:3 Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen JUMALA JA ISÄ, joka suuren laupeutensa mukaan on uudestisynnyttänyt meidät elävään toivoon Jeesuksen Kristuksen kuolleistanousemisen kautta,

        Paavalin kirjeestä kolossalaisille

        Luku 1:15-17

        15. Hän on näkymätön JUMALAN KUVA, ESIKOINEN ennen kaikkea luomakuntaa.

        16. Hänessä luotiin kaikki, mitä on taivaissa ja maan päälläm näkyävt ja näkymättömät, olkootpa ne valtaisuimia, hallituksia tao valtoja, kaikki on LUOTU hänen kauttaan ja häneen.

        17. Hän on ennen kaikkia ja hänessä pysyy kaikki voimassa.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 7:21-27

        21. Jeesus on taas tullut papiksi hänestä vannotulla valalla, Hänen asettamanaan, joka sanoi hänelle: Herra on vannonut eikä ole katuva: Sinä olet pappi iäti.

        25. Sen tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan lähestyvät Jumalaa, koska hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan.

        Luku 8:1

        1. Sanotun pääkohta on tämän: MEILLÄ ON YLIMMÄINEN PAPPI, JOKA ISTUU MAJESTEETIN OIKEALLA PUOLELLA TAIVAISSA.

        Paavalin kirjeestä kolossalaisille

        Luku 1:20 ja 22

        20. Tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, Jumala sovitti hänen kauttaan itsensä kanssa kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

        22. Mutta nyt hän on SOVITTANUT TEIDÄT POIKANSA LIHAN RUUMIISSA KUOLEMAN KAUTTA, asettaakseen teidät pyhinä ja moitteettomina eteensä

        Johanneksen ilmestyksestä

        Luku 3:12

        12. Minä teen voittajasta pylvään Jumalan temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen JUMALANI NIMEN ja Jumalan kaupungin nimen, uuden Jeruselmin, joka laskeutuu alas taivaasta JUMALANI LUOTA, ja oman uuden nimeni.

        Joh.Ilm.5:6 ja 7

        6. minä näin, että VALTAISTUIMEN ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

        7. Hän tuli ja otti kirjan VALTAISUIMELLA istuvan oikeasta kädestä.

        Matt.28:18

        18. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        1.kor.15:24 ja 25

        24. Sen jälkeen tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.

        25. Sillä hänen on hallittava "siihen asti,
        kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".

        Joh.Ilm.3:21

        Luku 3:21

        21.Minä annan voittajan istua kanssani VALTAISTUIMELLANI, kuten minäkin olen voittanut ja ISTUNUT ISÄNI kanssa hänen VALTAISTUIMELLEEN

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        luku 8:6

        6. Meillä on kuitenkin vain YKSI Jumala, ISÄ, josta kaikki on, ja me häneen, ja YKSI HERRA, Jeeusus Kristus, jonka kautta kaikki on LUOTU, myös me hänen kauttaan.

        Paavalin kirjeestä galatalaisille

        Luku 3:20

        20. Eihän VÄLIMIES ole yhtä varten, mutta JUMALA ON YKSI.

        Paavalin kirjeestä Efesolaisille

        Luku 4:4-6

        4. Onhan [seurakunta] ruumis YKSI ja HENKI YKSI, niin te olette kutsututkin YHTEEN ja samaan toivoon, jonka kutsumuksessanne saitte.

        5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,

        6. Yksi Jumala, KAIKKIEN ISÄ, joka on yli kaikkien, kaikkien kautta ja kaikessa.

        Paavalin 1 kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3

        3. Minä tahdon tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, ja JUMALA ON KRISTUKSEN PÄÄ.

        Luku 3:23

        23. Mutta te olette Kristuksen, ja KRISTUS ON JUMALAN.

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on YKSI.
        Siinä teet oikein. RIIVAAJATKIN sen USKOVAT ja vapisevat


      • Raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 7:21-27

        21. Jeesus on taas tullut papiksi hänestä vannotulla valalla, Hänen asettamanaan, joka sanoi hänelle: Herra on vannonut eikä ole katuva: Sinä olet pappi iäti.

        25. Sen tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan lähestyvät Jumalaa, koska hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan.

        Luku 8:1

        1. Sanotun pääkohta on tämän: MEILLÄ ON YLIMMÄINEN PAPPI, JOKA ISTUU MAJESTEETIN OIKEALLA PUOLELLA TAIVAISSA.

        Paavalin kirjeestä kolossalaisille

        Luku 1:20 ja 22

        20. Tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, Jumala sovitti hänen kauttaan itsensä kanssa kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

        22. Mutta nyt hän on SOVITTANUT TEIDÄT POIKANSA LIHAN RUUMIISSA KUOLEMAN KAUTTA, asettaakseen teidät pyhinä ja moitteettomina eteensä

        Johanneksen ilmestyksestä

        Luku 3:12

        12. Minä teen voittajasta pylvään Jumalan temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen JUMALANI NIMEN ja Jumalan kaupungin nimen, uuden Jeruselmin, joka laskeutuu alas taivaasta JUMALANI LUOTA, ja oman uuden nimeni.

        Joh.Ilm.5:6 ja 7

        6. minä näin, että VALTAISTUIMEN ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

        7. Hän tuli ja otti kirjan VALTAISUIMELLA istuvan oikeasta kädestä.

        Matt.28:18

        18. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        1.kor.15:24 ja 25

        24. Sen jälkeen tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.

        25. Sillä hänen on hallittava "siihen asti,
        kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".

        Joh.Ilm.3:21

        Luku 3:21

        21.Minä annan voittajan istua kanssani VALTAISTUIMELLANI, kuten minäkin olen voittanut ja ISTUNUT ISÄNI kanssa hänen VALTAISTUIMELLEEN

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        luku 8:6

        6. Meillä on kuitenkin vain YKSI Jumala, ISÄ, josta kaikki on, ja me häneen, ja YKSI HERRA, Jeeusus Kristus, jonka kautta kaikki on LUOTU, myös me hänen kauttaan.

        Paavalin kirjeestä galatalaisille

        Luku 3:20

        20. Eihän VÄLIMIES ole yhtä varten, mutta JUMALA ON YKSI.

        Paavalin kirjeestä Efesolaisille

        Luku 4:4-6

        4. Onhan [seurakunta] ruumis YKSI ja HENKI YKSI, niin te olette kutsututkin YHTEEN ja samaan toivoon, jonka kutsumuksessanne saitte.

        5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,

        6. Yksi Jumala, KAIKKIEN ISÄ, joka on yli kaikkien, kaikkien kautta ja kaikessa.

        Paavalin 1 kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3

        3. Minä tahdon tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, ja JUMALA ON KRISTUKSEN PÄÄ.

        Luku 3:23

        23. Mutta te olette Kristuksen, ja KRISTUS ON JUMALAN.

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on YKSI.
        Siinä teet oikein. RIIVAAJATKIN sen USKOVAT ja vapisevat

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 4:6

        6. Tämän olen, veljet, teidän tähtenne sovittanut itseeni ja Apollokseen, että meistä oppisitte tämän: EI YLI SEN MITÄ ON KIRJOITETTU, ettette PÖYHKEILLEN asettuisi kuka kenenkin puolelle toista vastaan.

        luku 1:10

        10. Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä kehotan teitä veljet että kaikki olisitte pyheessa yksimielisiä, ja ettei teillä olisi erimielisiin ryhmiin jakaantumisia, vaan teillä olisi sama mieli ja ajatustapa.

        Luku 11:16

        16. Mutta jos joku haluaa väittää vastaan, niin tietäköön, ettei meillä ole sellaista tapaa, eikä Jumalan seurakunnalla.

        Paavalin kirjeestä Tiitukselle

        Luku :10

        10. Karta harhaoppista ihmistä, varoitettuasi häntä kerran tai kahdesti.


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 7:21-27

        21. Jeesus on taas tullut papiksi hänestä vannotulla valalla, Hänen asettamanaan, joka sanoi hänelle: Herra on vannonut eikä ole katuva: Sinä olet pappi iäti.

        25. Sen tähden hän myös voi täydellisesti pelastaa ne, jotka hänen kauttaan lähestyvät Jumalaa, koska hän elää iäti rukoillakseen heidän puolestaan.

        Luku 8:1

        1. Sanotun pääkohta on tämän: MEILLÄ ON YLIMMÄINEN PAPPI, JOKA ISTUU MAJESTEETIN OIKEALLA PUOLELLA TAIVAISSA.

        Paavalin kirjeestä kolossalaisille

        Luku 1:20 ja 22

        20. Tehden rauhan hänen ristinsä veren kautta, Jumala sovitti hänen kauttaan itsensä kanssa kaikki sekä maan päällä että taivaissa.

        22. Mutta nyt hän on SOVITTANUT TEIDÄT POIKANSA LIHAN RUUMIISSA KUOLEMAN KAUTTA, asettaakseen teidät pyhinä ja moitteettomina eteensä

        Johanneksen ilmestyksestä

        Luku 3:12

        12. Minä teen voittajasta pylvään Jumalan temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos. Minä kirjoitan häneen JUMALANI NIMEN ja Jumalan kaupungin nimen, uuden Jeruselmin, joka laskeutuu alas taivaasta JUMALANI LUOTA, ja oman uuden nimeni.

        Joh.Ilm.5:6 ja 7

        6. minä näin, että VALTAISTUIMEN ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, lähetetyt kaikkeen maailmaan.

        7. Hän tuli ja otti kirjan VALTAISUIMELLA istuvan oikeasta kädestä.

        Matt.28:18

        18. Jeesus tuli heidän luokseen ja puhui heille: Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.

        1.kor.15:24 ja 25

        24. Sen jälkeen tulee loppu, kun hän antaa valtakunnan Jumalan ja Isän haltuun, kukistettuaan kaiken hallituksen ja kaiken vallan ja voiman.

        25. Sillä hänen on hallittava "siihen asti,
        kunnes hän on pannut kaikki viholliset jalkojensa alle".

        Joh.Ilm.3:21

        Luku 3:21

        21.Minä annan voittajan istua kanssani VALTAISTUIMELLANI, kuten minäkin olen voittanut ja ISTUNUT ISÄNI kanssa hänen VALTAISTUIMELLEEN

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        luku 8:6

        6. Meillä on kuitenkin vain YKSI Jumala, ISÄ, josta kaikki on, ja me häneen, ja YKSI HERRA, Jeeusus Kristus, jonka kautta kaikki on LUOTU, myös me hänen kauttaan.

        Paavalin kirjeestä galatalaisille

        Luku 3:20

        20. Eihän VÄLIMIES ole yhtä varten, mutta JUMALA ON YKSI.

        Paavalin kirjeestä Efesolaisille

        Luku 4:4-6

        4. Onhan [seurakunta] ruumis YKSI ja HENKI YKSI, niin te olette kutsututkin YHTEEN ja samaan toivoon, jonka kutsumuksessanne saitte.

        5. Yksi Herra, yksi usko, yksi kaste,

        6. Yksi Jumala, KAIKKIEN ISÄ, joka on yli kaikkien, kaikkien kautta ja kaikessa.

        Paavalin 1 kirjeestä Korinttolaisille

        Luku 11:3

        3. Minä tahdon tietävän, että Kristus on jokaisen miehen pää, ja JUMALA ON KRISTUKSEN PÄÄ.

        Luku 3:23

        23. Mutta te olette Kristuksen, ja KRISTUS ON JUMALAN.

        Jaakobin kirjeestä

        Luku 2:19

        19. Sinä uskot että Jumala on YKSI.
        Siinä teet oikein. RIIVAAJATKIN sen USKOVAT ja vapisevat

        yksi kohta jäi avaamatta!

        Joh.1:1

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8-10

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: JUMALA, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        10. Vielä: SINÄ HERRA OLET ALUSSA PERUSTANUT MAAN JA TAIVAAT OVAT SINUN KÄTTESI TEKOJA.

        Johanneksen evankeliumista

        luku 10:34

        34. Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Psalmit 82

        6. Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;

        7. kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa."

        Joh. 20:28

        Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

        2 mooseksen kirja

        Luku 7:1

        1. Herra sanoi: Moosekselle: Minä asetan sinut JUMALAKSI faraolle, ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.

        Sanan laskuista

        Luku 8:22-31

        22. MINÄ olin Herran omana, hänen tiensä alussa, ennen hänen tekojaan, ennen aikojen alkua.

        23. Iäisyydestä MINUT on asetettu olemaan alusta asti, ennen kuin maata olikaan.

        24. Ennen kuin syvyyksiä oli, MINÄ synnyin, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.

        25. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, MINÄ synnyin,

        26. Kun HÄN ei ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkujakaan.

        27. Kun HÄN valmisti valmisi taivaat, MINÄ olin siinä, kun hän veti rajan syvyyden pinnalle,

        28. Kun HÄN vahvisti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman.

        29. Kun HÄN asetti merelle sen rajat, että vedet eivät ylittäisi hänen säätämiään [rajoja], kun HÄN vahvisti maan perustukset

        30. silloin MINÄ olin HÄNEN RINNALLAAN TYÖMESTARINA, ihastuneena riemuitsin päivästä päivään.
        HÄNEN EDESSÄÄN minä iloitsin kaiken aikaa,

        31. Ihaillen HÄNEN maanpiiriään, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 5:7

        7. Ihmiselämänsä päivinä hän äänekkäällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia Hänelle, joka voi PELASTAA HÄNET kuolemasta. Hänen rukouksensa kuultiin hänen mielensä pyhyyden tähden.


      • raamatusta
        jumalan_pete kirjoitti:

        >>>Jesajasta>luku 46:5>Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?

        "Miksi siis itse pidät Isän (Jumalan) ja Pojan tasavertaisena? Eivät ole tasavertaisia vaan Isä on Pojan pomo:"

        lue tämä viesti tuolta alempaa, nytten sinulla tuli väärin käsitys etkö lue nimimerkkiä kuka sen on kirjoittanut?

        raamatusta
        21.11.2012 13:09
        tässä tämä on selvästi sanottu ja kerrottu että Jumala ei ole kolmiyhteinen eikä Jumalasta voi käyttää sanaa kolmiyhteinen!


        en minäkään usko kolmiyhteiseen Jumalaan, kuka tässä on tekemässä isää ja poikaa tasavertaiseksi?

        toin nuo kohdat vain esille kun ihmiset kovasti koittavat täällä Jumalan muotoa kuvailla ja ymmärrtäkö ees mitä Jumala tässä kohtaa kohtaa sanoo?

        Jesajasta>luku 46:5>Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?


      • raamatusta
        raamatusta kirjoitti:

        "Miksi siis itse pidät Isän (Jumalan) ja Pojan tasavertaisena? Eivät ole tasavertaisia vaan Isä on Pojan pomo:"

        lue tämä viesti tuolta alempaa, nytten sinulla tuli väärin käsitys etkö lue nimimerkkiä kuka sen on kirjoittanut?

        raamatusta
        21.11.2012 13:09
        tässä tämä on selvästi sanottu ja kerrottu että Jumala ei ole kolmiyhteinen eikä Jumalasta voi käyttää sanaa kolmiyhteinen!


        en minäkään usko kolmiyhteiseen Jumalaan, kuka tässä on tekemässä isää ja poikaa tasavertaiseksi?

        toin nuo kohdat vain esille kun ihmiset kovasti koittavat täällä Jumalan muotoa kuvailla ja ymmärrtäkö ees mitä Jumala tässä kohtaa kohtaa sanoo?

        Jesajasta>luku 46:5>Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?

        ja kannattaa yleensä myös seurata saman nimimerkin kirjoituksia muistakin ketjuista eikä vain yhdestä niin tietää toisen taustoista vähän enemmän ja ei tule väärinkäsityksiä!


      • raamatusta kirjoitti:

        "Miksi siis itse pidät Isän (Jumalan) ja Pojan tasavertaisena? Eivät ole tasavertaisia vaan Isä on Pojan pomo:"

        lue tämä viesti tuolta alempaa, nytten sinulla tuli väärin käsitys etkö lue nimimerkkiä kuka sen on kirjoittanut?

        raamatusta
        21.11.2012 13:09
        tässä tämä on selvästi sanottu ja kerrottu että Jumala ei ole kolmiyhteinen eikä Jumalasta voi käyttää sanaa kolmiyhteinen!


        en minäkään usko kolmiyhteiseen Jumalaan, kuka tässä on tekemässä isää ja poikaa tasavertaiseksi?

        toin nuo kohdat vain esille kun ihmiset kovasti koittavat täällä Jumalan muotoa kuvailla ja ymmärrtäkö ees mitä Jumala tässä kohtaa kohtaa sanoo?

        Jesajasta>luku 46:5>Keneen te vertaatte minua, kenen rinnalle minut asetatte, kenen KALTAISENA te minua pidätte, että olisimme tasavertaiset?

        >>>lue eka vastaus ajatuksella ja mitä siinä ajetaan takaa ja mihkä se liittyy, äläkä suoraan rupea syyttämään ja tee omia päätelemiä


      • raamatusta kirjoitti:

        yksi kohta jäi avaamatta!

        Joh.1:1

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8-10

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: JUMALA, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        10. Vielä: SINÄ HERRA OLET ALUSSA PERUSTANUT MAAN JA TAIVAAT OVAT SINUN KÄTTESI TEKOJA.

        Johanneksen evankeliumista

        luku 10:34

        34. Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Psalmit 82

        6. Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;

        7. kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa."

        Joh. 20:28

        Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

        2 mooseksen kirja

        Luku 7:1

        1. Herra sanoi: Moosekselle: Minä asetan sinut JUMALAKSI faraolle, ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.

        Sanan laskuista

        Luku 8:22-31

        22. MINÄ olin Herran omana, hänen tiensä alussa, ennen hänen tekojaan, ennen aikojen alkua.

        23. Iäisyydestä MINUT on asetettu olemaan alusta asti, ennen kuin maata olikaan.

        24. Ennen kuin syvyyksiä oli, MINÄ synnyin, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.

        25. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, MINÄ synnyin,

        26. Kun HÄN ei ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkujakaan.

        27. Kun HÄN valmisti valmisi taivaat, MINÄ olin siinä, kun hän veti rajan syvyyden pinnalle,

        28. Kun HÄN vahvisti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman.

        29. Kun HÄN asetti merelle sen rajat, että vedet eivät ylittäisi hänen säätämiään [rajoja], kun HÄN vahvisti maan perustukset

        30. silloin MINÄ olin HÄNEN RINNALLAAN TYÖMESTARINA, ihastuneena riemuitsin päivästä päivään.
        HÄNEN EDESSÄÄN minä iloitsin kaiken aikaa,

        31. Ihaillen HÄNEN maanpiiriään, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 5:7

        7. Ihmiselämänsä päivinä hän äänekkäällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia Hänelle, joka voi PELASTAA HÄNET kuolemasta. Hänen rukouksensa kuultiin hänen mielensä pyhyyden tähden.

        Mitä sinä teet, "raamatusta"? Kopioit tänne koko Raamatun? Miksi? Meillä on käytössämme Raamattu koneissamme ja netissä. Foorumin tarkoitus on keskustella hengellisistä asioista omin sanoin, nojautuen Jumalan Sanaan, mutta ei kuitenkaan niin että ainoastaan kopsataan tänne raamatunjakeita metritolkulla! Uskotko ihan oikeasti että kukaan jaksaa lukea nuo kaikki viestisi?

        KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!! KOHTUUS KAIKESSA!

        En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen, mutta joka ei selitä eikä opeta. Raamattua osaa kuka tahansa lukea, mutta kuka osaa selittää, se onkin jo toinen asia. Niin tuo Filippuskin selitti hoviherralle Jumalan Sanaa, jopa niin hyvin että hän halusi välittömästi sen jälkeen mennä kasteelle.


      • raamatusta
        jumalan_pete kirjoitti:

        Mitä sinä teet, "raamatusta"? Kopioit tänne koko Raamatun? Miksi? Meillä on käytössämme Raamattu koneissamme ja netissä. Foorumin tarkoitus on keskustella hengellisistä asioista omin sanoin, nojautuen Jumalan Sanaan, mutta ei kuitenkaan niin että ainoastaan kopsataan tänne raamatunjakeita metritolkulla! Uskotko ihan oikeasti että kukaan jaksaa lukea nuo kaikki viestisi?

        KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!! KOHTUUS KAIKESSA!

        En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen, mutta joka ei selitä eikä opeta. Raamattua osaa kuka tahansa lukea, mutta kuka osaa selittää, se onkin jo toinen asia. Niin tuo Filippuskin selitti hoviherralle Jumalan Sanaa, jopa niin hyvin että hän halusi välittömästi sen jälkeen mennä kasteelle.

        alaku lainaus yhestä keskustelusta, tässä sulle vastaus jos ymmärrät?

        teidätkö olet muuten toinen henkilö joka on minua kieltänyt julistamasta evankeliumia.

        toine tapaus sattui livenä niin että olin yhessä kokouksessa ja juttelin tämän ihmisen kansa uskon asioita ja puhuin omasta elämästä ja sitten lainasin ja sanoin perään muutaman jakeen raamatusta niin tämä henkilö sanoi minulle että lopeta ei kukaan halua kunnella mitään puheita ja sanomisia raamatusta vaan selitä omin sanoin tämä.

        sanoi vielä päälle että sitten kun puhut omin sanoin kaikki puhumasi ilman raamattua niin kaikki haluavat sinut tänne lavalle puhumaan.

        siis mitä ihmettä? nykysin uskovat itse kieltävät evankeliumin julistamisen miksi?
        ei ihme että seurakunnat on niin eksyneet kun puhutaan järjen ja puheen viisaudella. kuinka moni ees tulee oikeaan uskoon tämmösestä evankeliumista?
        näin heitetään todelliset Herran palvelijat seurakunnista pihalle että saadaan surakunnat täyteen.

        Gal.4:16

        16. onko minusta siis tullut VIHAMIEHENNE, kun sanon teille TOTUUDEN?

        Matt. 24:10

        10. Silloin monet luopuvat uskosta sekä KAVALTAVAT JA VIHAAVAT TOISIAAN.

        Matt.25:8 ja 9

        8. Tyhmät sanoivat ymmärtäville: Antakaa meille öljyänne, sillä meidän soihtumme sammuvat.

        9. Ymmärtävät vastasivat: Emme voi se ei riitä meille ja teille.
        Menkää siis myyjäin luo ostamaan itsellenne.

        Luuk. 12:11 ja 12

        11. Kun he vievät teitä synagogiin, viranomaisten eteen ja esivaltojen eteen, älkää huolehtiko siitä, miten tai mitä vastaisitte puolestanne tai mitä sanoisitte.

        12. Pyhä Henki näet opettaa teille sillä hetkellä mitä teidän on sanottava.





        toivon että luet viestin kokonaan tästä tulee sen verran pitkä kirjoitus mutta kun puhutaan syvällisiä uskosta niin ei siinä mikään lyhyt viesti ja muutama tunti riitä mihinkään.

        "Hei, tämä on keskustelupalsta, ei pelkkien raamatunkohtien kopiointipalsta.

        Mä ehdotan, että aloitetaan aiheesta tää keskustelu niin, että sä kerrot oman näkemykses"

        "Uskotko ihan oikeasti että kukaan jaksaa lukea nuo kaikki viestisi?"

        Mitä sanoo raamattu?

        Psalmit

        luku 1:2

        2. Vaan Herran SANAN OPETUS ON HÄNEN IHASTUKSENSA, ja hän tutkiskelee sitä PÄIVÄT JA YÖT

        no se on jokaisen oma asia lukee tai ei?

        mutta kyllä minä ainakin jaksan lukea niin itseni kuin toistenkin viestit vaikka olisivat kuinka pitkiä tai vaikka vaan raamatusta kopioitu.

        mikä se semmonen uskova on jota ei uskon asiat kiinosta eikä raamattu? kyllä minä ainakin olen valmis ammentamaan kaiken tiedon mitä vaan saan uskosta, en tiedä muista?

        tiedätkö että jos antaudutaan kunnolla Herralle niin pitää olla valmis vaikka lukea ja tutkia 10h tuntia uskon asioita jos on tarvis.

        kyllä olen joskus lukenut parikin tunita jotakin ketjua ja perehtynyt jokaisen opetukseen ja sanoihin, tälläkin palstalla olen perehtynyt jokaisen vakikirjoittajan oppeihin ja kirjoituksiin ja tiedätkö kuinka paljon aikaa siihen on mennyt?

        jos ei kiinnosta kasvaa uskossa, rakentua ja oppia lisää uskosta ni mikäs siinä sehän jokaisen oma asia ei kukaan pakota lukemaan mutta ei voi kukaan ainakaan sanoa niin etteikö joku olisi todistanut näistä asioista se on jokaisen oma vika jos missaa uskossa asioita ja Herran palvelijan lähettämiä viestejä.

        "En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen"

        "KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!!"

        onhan se mukavampi kuunnella suloisia puheita ja ihmismieltä mielyttävää puhetta?

        mitä sanoo raamattu?

        Paavalin toisesta kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:4 ja 5

        4. Meidän taisteluaseemme eivät näet ole maailman ihmisten käyttämien kaltaisia, vaan ne ovat Jumalan edessä voimallisia hajottamaan maahan linnoituksia.

        5. Me HAJOTAMME maahan JÄRJEN PÄÄTELMÄT ja jokaisen varustuksen, mikä KOROTETAAN Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 1:17

        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan, vaan JULISTAMAAN EVANKELIUMIA, EI PUHEEN VIISAUDELLA, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

        Gal.1:11

        11. Minä teen teille tietäväksi veljet että julistamani EVANKELIUMI EI OLE IHMISTEN MUKAISTA.

        ROOM.16:17 ja 18

        17. Kehotan teitä veljet pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, minkä olette saaneet. vetäytykää pois heistä.

        18. Sellaiset eivät palvele Heraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa.
        SULOISILLA JA KAUNIILLA PUHEILLA HE PETTÄVÄT VILPPITTÖMIEN SYDÄMET.

        Paavalin toisesta kirjeestä timoteukselle

        Luku 4:3 ja 4

        3. Tulee aika jolloin he eivät suvaitse tervettä oppia, vaaan omien halujensa mukaan haalivat korvasyyhyynsä opettajia.

        Pietarin 1 kirjeestä

        luku 2:2

        2. Vastasyntyneiden lasten tavoin halutkaa sanan VÄÄRENTÄMÄTÖNTÄ maitoa, että sen kautta kasvaisitte pelastukseen.


      • raamatusta2
        raamatusta kirjoitti:

        alaku lainaus yhestä keskustelusta, tässä sulle vastaus jos ymmärrät?

        teidätkö olet muuten toinen henkilö joka on minua kieltänyt julistamasta evankeliumia.

        toine tapaus sattui livenä niin että olin yhessä kokouksessa ja juttelin tämän ihmisen kansa uskon asioita ja puhuin omasta elämästä ja sitten lainasin ja sanoin perään muutaman jakeen raamatusta niin tämä henkilö sanoi minulle että lopeta ei kukaan halua kunnella mitään puheita ja sanomisia raamatusta vaan selitä omin sanoin tämä.

        sanoi vielä päälle että sitten kun puhut omin sanoin kaikki puhumasi ilman raamattua niin kaikki haluavat sinut tänne lavalle puhumaan.

        siis mitä ihmettä? nykysin uskovat itse kieltävät evankeliumin julistamisen miksi?
        ei ihme että seurakunnat on niin eksyneet kun puhutaan järjen ja puheen viisaudella. kuinka moni ees tulee oikeaan uskoon tämmösestä evankeliumista?
        näin heitetään todelliset Herran palvelijat seurakunnista pihalle että saadaan surakunnat täyteen.

        Gal.4:16

        16. onko minusta siis tullut VIHAMIEHENNE, kun sanon teille TOTUUDEN?

        Matt. 24:10

        10. Silloin monet luopuvat uskosta sekä KAVALTAVAT JA VIHAAVAT TOISIAAN.

        Matt.25:8 ja 9

        8. Tyhmät sanoivat ymmärtäville: Antakaa meille öljyänne, sillä meidän soihtumme sammuvat.

        9. Ymmärtävät vastasivat: Emme voi se ei riitä meille ja teille.
        Menkää siis myyjäin luo ostamaan itsellenne.

        Luuk. 12:11 ja 12

        11. Kun he vievät teitä synagogiin, viranomaisten eteen ja esivaltojen eteen, älkää huolehtiko siitä, miten tai mitä vastaisitte puolestanne tai mitä sanoisitte.

        12. Pyhä Henki näet opettaa teille sillä hetkellä mitä teidän on sanottava.





        toivon että luet viestin kokonaan tästä tulee sen verran pitkä kirjoitus mutta kun puhutaan syvällisiä uskosta niin ei siinä mikään lyhyt viesti ja muutama tunti riitä mihinkään.

        "Hei, tämä on keskustelupalsta, ei pelkkien raamatunkohtien kopiointipalsta.

        Mä ehdotan, että aloitetaan aiheesta tää keskustelu niin, että sä kerrot oman näkemykses"

        "Uskotko ihan oikeasti että kukaan jaksaa lukea nuo kaikki viestisi?"

        Mitä sanoo raamattu?

        Psalmit

        luku 1:2

        2. Vaan Herran SANAN OPETUS ON HÄNEN IHASTUKSENSA, ja hän tutkiskelee sitä PÄIVÄT JA YÖT

        no se on jokaisen oma asia lukee tai ei?

        mutta kyllä minä ainakin jaksan lukea niin itseni kuin toistenkin viestit vaikka olisivat kuinka pitkiä tai vaikka vaan raamatusta kopioitu.

        mikä se semmonen uskova on jota ei uskon asiat kiinosta eikä raamattu? kyllä minä ainakin olen valmis ammentamaan kaiken tiedon mitä vaan saan uskosta, en tiedä muista?

        tiedätkö että jos antaudutaan kunnolla Herralle niin pitää olla valmis vaikka lukea ja tutkia 10h tuntia uskon asioita jos on tarvis.

        kyllä olen joskus lukenut parikin tunita jotakin ketjua ja perehtynyt jokaisen opetukseen ja sanoihin, tälläkin palstalla olen perehtynyt jokaisen vakikirjoittajan oppeihin ja kirjoituksiin ja tiedätkö kuinka paljon aikaa siihen on mennyt?

        jos ei kiinnosta kasvaa uskossa, rakentua ja oppia lisää uskosta ni mikäs siinä sehän jokaisen oma asia ei kukaan pakota lukemaan mutta ei voi kukaan ainakaan sanoa niin etteikö joku olisi todistanut näistä asioista se on jokaisen oma vika jos missaa uskossa asioita ja Herran palvelijan lähettämiä viestejä.

        "En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen"

        "KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!!"

        onhan se mukavampi kuunnella suloisia puheita ja ihmismieltä mielyttävää puhetta?

        mitä sanoo raamattu?

        Paavalin toisesta kirjeestä korinttolaisille

        Luku 10:4 ja 5

        4. Meidän taisteluaseemme eivät näet ole maailman ihmisten käyttämien kaltaisia, vaan ne ovat Jumalan edessä voimallisia hajottamaan maahan linnoituksia.

        5. Me HAJOTAMME maahan JÄRJEN PÄÄTELMÄT ja jokaisen varustuksen, mikä KOROTETAAN Jumalan tuntemista vastaan, ja vangitsemme jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle

        Paavalin 1 kirjeestä korinttolaisille

        Luku 1:17

        17. Eihän Kristus lähettänyt minua kastamaan, vaan JULISTAMAAN EVANKELIUMIA, EI PUHEEN VIISAUDELLA, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.

        Gal.1:11

        11. Minä teen teille tietäväksi veljet että julistamani EVANKELIUMI EI OLE IHMISTEN MUKAISTA.

        ROOM.16:17 ja 18

        17. Kehotan teitä veljet pitämään silmällä niitä, jotka saavat aikaan erimielisyyttä ja pahennusta vastoin sitä oppia, minkä olette saaneet. vetäytykää pois heistä.

        18. Sellaiset eivät palvele Heraamme Kristusta, vaan omaa vatsaansa.
        SULOISILLA JA KAUNIILLA PUHEILLA HE PETTÄVÄT VILPPITTÖMIEN SYDÄMET.

        Paavalin toisesta kirjeestä timoteukselle

        Luku 4:3 ja 4

        3. Tulee aika jolloin he eivät suvaitse tervettä oppia, vaaan omien halujensa mukaan haalivat korvasyyhyynsä opettajia.

        Pietarin 1 kirjeestä

        luku 2:2

        2. Vastasyntyneiden lasten tavoin halutkaa sanan VÄÄRENTÄMÄTÖNTÄ maitoa, että sen kautta kasvaisitte pelastukseen.

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        Nehemiasta

        Luku 8:3 ja 8

        3. Hän luki sitä vesiportin edustalla olevalla aukealla päivän koitosta keskipäivään saakka miehille ja naisille, niille, jotka voivat sitä ymmärtää. Kaikki läsnäolevat kuuntelivat lain kirjan lukemista

        8. He lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:7

        7. TOISTA EVANKELIUMIA EI KUITENKAAN OLE.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat VÄÄRISTÄÄ KRISTUKSEN EVANKELIUMIN.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 24:14

        14. Tämä valtakunnan EVANKELIUMI ON SAARNATTAVA kaikkialla maailmassa TODISTUKSEKSI kaikille kansoille. Sitten tulee loppu.

        Johanneksen ilmestyksestä

        Luku 14:6

        6. Minä näin keskitaivaalla lentävän erään toisen enkelin, jolla oli IKUINEN EVANKELIUMI JULISTETAVANA MAAN PÄÄLLÄ ASUVILLE, kaikille kansanheimoille, sukukunnille ja kansoille

        Kertokaapa mikä on tämä evankeliumi on joka on saarnattava ja mikä on ikuinen evankeliumi joka pysyy?

        eikä muutu vaikka ihmiset sitä vääntelevätkin, selittävät ja koittavat tehdä evankeliumin tyhjäksi!

        onko tämä evakeliumi mikä on raamatussa? vai teidän sepittämä evakeliumi omin sanoin?

        lainaan sinua itseäsi

        "KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!!"

        onko omin sanoin kerrottu evankeliumi sama kuin raamatun evankeliumi vai onko omin sanoin kirjoitettu evankeliumi järki evankeliumi?

        Kol.2:8

        8. olkaa varruillanne, ettei kenenkään JÄRKEISOPPI ja tyhjä petos saisi teitä saaliikseen, kun hän pitäytyy ihmissäädöksiin ja maailman järjestyksiin, eikä kristukseen.

        Luku 11:3

        3. Minä annan 2 todistajalleni tehtävän säkkikankaaseen puettuina profetoida 1260 päivää.

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        2kirjeestä Timoteukselle

        Luku 1:13

        13. Pidä ESIKUVINASI minulta kuulemasi terveelliset opetukset uskossa ja rakkaudessa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        luku 3:15

        15. Sinähän tunne jo lapsuudestasi asti PYHÄT KIRJOITUKSET, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että PELASTUT uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:7-9

        7. TOISTA EVANKELIUMIA EI KUITENKAAN OLE.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat VÄÄRISTÄÄ KRISTUKSEN EVANKELIUMIN.

        8. Mutta vaikka ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, mitä me olemme teille julistaneet, hän olkoon KIROTTU.

        Pietarin 2 kirjeestä

        Luku 3:16

        16. Hän puhuu siitä kaikissa kirjeissään, joissa käsittelee näitä asioita. Niissä on tosin yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja vailla varmaa pohjaa olevat ihmiset VÄÄNTÄVÄT KIEROON, kuten muitakin Raamatun kirjoituksia, tehden sen omaksi kadotuksekseen.


      • raamatusta3
        raamatusta2 kirjoitti:

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        Nehemiasta

        Luku 8:3 ja 8

        3. Hän luki sitä vesiportin edustalla olevalla aukealla päivän koitosta keskipäivään saakka miehille ja naisille, niille, jotka voivat sitä ymmärtää. Kaikki läsnäolevat kuuntelivat lain kirjan lukemista

        8. He lukivat Jumalan lain kirjaa kappale kappaleelta ja selittivät sen sisällyksen, niin että luettu ymmärrettiin.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:7

        7. TOISTA EVANKELIUMIA EI KUITENKAAN OLE.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat VÄÄRISTÄÄ KRISTUKSEN EVANKELIUMIN.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 24:14

        14. Tämä valtakunnan EVANKELIUMI ON SAARNATTAVA kaikkialla maailmassa TODISTUKSEKSI kaikille kansoille. Sitten tulee loppu.

        Johanneksen ilmestyksestä

        Luku 14:6

        6. Minä näin keskitaivaalla lentävän erään toisen enkelin, jolla oli IKUINEN EVANKELIUMI JULISTETAVANA MAAN PÄÄLLÄ ASUVILLE, kaikille kansanheimoille, sukukunnille ja kansoille

        Kertokaapa mikä on tämä evankeliumi on joka on saarnattava ja mikä on ikuinen evankeliumi joka pysyy?

        eikä muutu vaikka ihmiset sitä vääntelevätkin, selittävät ja koittavat tehdä evankeliumin tyhjäksi!

        onko tämä evakeliumi mikä on raamatussa? vai teidän sepittämä evakeliumi omin sanoin?

        lainaan sinua itseäsi

        "KIRJOITA OMIN SANOIN MITÄ AJATUKSIA NUO SANANPAIKAT HERÄTTÄVÄTSINUSSA, ÄLÄKÄ AINOASTAAN KOPIOI!!!"

        onko omin sanoin kerrottu evankeliumi sama kuin raamatun evankeliumi vai onko omin sanoin kirjoitettu evankeliumi järki evankeliumi?

        Kol.2:8

        8. olkaa varruillanne, ettei kenenkään JÄRKEISOPPI ja tyhjä petos saisi teitä saaliikseen, kun hän pitäytyy ihmissäädöksiin ja maailman järjestyksiin, eikä kristukseen.

        Luku 11:3

        3. Minä annan 2 todistajalleni tehtävän säkkikankaaseen puettuina profetoida 1260 päivää.

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        2kirjeestä Timoteukselle

        Luku 1:13

        13. Pidä ESIKUVINASI minulta kuulemasi terveelliset opetukset uskossa ja rakkaudessa, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        luku 3:15

        15. Sinähän tunne jo lapsuudestasi asti PYHÄT KIRJOITUKSET, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että PELASTUT uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.

        Paavalin kirjeestä Galatalaisille

        Luku 1:7-9

        7. TOISTA EVANKELIUMIA EI KUITENKAAN OLE.
        On vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat VÄÄRISTÄÄ KRISTUKSEN EVANKELIUMIN.

        8. Mutta vaikka ME TAI ENKELI TAIVAASTA SAARNAISI teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, mitä me olemme teille julistaneet, hän olkoon KIROTTU.

        Pietarin 2 kirjeestä

        Luku 3:16

        16. Hän puhuu siitä kaikissa kirjeissään, joissa käsittelee näitä asioita. Niissä on tosin yhtä ja toista vaikeatajuista, mitä tietämättömät ja vailla varmaa pohjaa olevat ihmiset VÄÄNTÄVÄT KIEROON, kuten muitakin Raamatun kirjoituksia, tehden sen omaksi kadotuksekseen.

        lainaus taas itseltäsi

        "En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen, mutta joka ei selitä eikä opeta. Raamattua osaa kuka tahansa lukea, mutta kuka osaa selittää, se onkin jo toinen asia."

        mitä sanoo raamattu? ettekö ymmärrä raamattua kun sitä pitää selitää omin sanoin? ettekö osaa vastata raamatulla kysymyksiin ja opettaa raamatulla ihmisiä? onko teillä henkeä ollenkaan? oletteko uudesti syntyneet?
        eikö raamatulla keskustelu ole keskustelua?

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        Paavalin 1 kirje korinttolaisille

        Luku 2:14

        14. Luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on JUMALAN HENGEN, sillä se on hänelle hulluutta. Hän ei kykene tajuamaan sitä, koska se on tutkittava HENGELLISESTI.

        2kirje korinttolaisille

        Luku 3:6

        6. Hän on tehnyt meidät KYKENEVIKSI olemaan uuden liiton palvelijoita, EI KIRJAIMEN, VAAN HENGEN.
        Sillä kirjain kuolettaa, mutta henki tekee eläväksi.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 11:25

        25. Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan ja sanoi: Minä ylistän sinua Isä taivaan ja maan Herra, että olet SALANNUT NÄMÄ [omasta mielestä] viisailta ja järkeviltä ja ilmoittanut ne LAPSENMIELISILLE.

        Johanneksen evankeliumista

        Luku 3:3,6 ja 12

        3. Jeesus vastasi hänelle. Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny UUDESTI ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

        6. Jeesus vastasi: totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja HENGESTÄ, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        12. Jos te ETTE USKO kun puhun teille MAAILMAN ASIOITA, kuinka te USKOISITTE kun puhun teille TAIVAALLISISTA?

        YMMÄRRÄTKÖ/YMMÄRRÄTTEKÖ yhtään mitä sanoin ja puhuin tässä viestissä?

        vai meneekö yli ymmärryksen?

        tässä yksi keskustelu tästä asiasta!

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10347788

        Juudaan kirjeestä

        19. Nämä ovat hajaannuksen aiheuttajia.
        He ovat SIELULLISIA, HENKEÄ heillä ei ole.

        1900-luvun alussa saatu profetia lopun ajoista

        Pelastusarmeijan perustajan William Boothin (1829-1912) Jumalalta
        elämänsä loppuhetkissä saama profetia siitä, millainen on
        maailma, ja ns. kristikunnan hengellinen tila “päivää ennen
        Jeesuksen tulemusta”. Tässä ilmestyksessä on kuusi pääkohtaa, jotka
        sisältävät mm. seuraavat asiat:

        “1. Silloin on politiikka ilman Jumalaa. Tulee päivä, jolloin koko
        läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että
        kukaan ei missään hallitsevissa tasoissa enää pelkää Jumalaa. Uusi
        sukupolvi poliittisia johtajia hallitsee Eurooppaa, sukupolvi joka
        ei pienessäkään määrässä pelkää enää Jumalaa.

        2. Silloin on taivas ilman helvettiä. Tulee päivä, jolloin
        tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää
        täyden totuuden evankeliumiksi.

        Silloin Raamatun profetian mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn.

        Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan. Ja silloin yleinen määräys
        saarnatuoleille on tämä: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja.

        Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi
        rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.”

        3. Kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman PARANNUKSEN
        tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että
        ANTEEKSIANTAMISTA synnistä ei voi olla ilman, että tehdään
        parannusta synnistä.

        4. Päivä ennen Jeesuksen tuloa on täynnä pelastusiloa ihmisillä,
        JOTKA EIVÄT OLE UUDESTISYNTYNEET YLHÄÄLTÄ.

        5. ON PALJON USKONTOA, ILMAN PYHÄÄ HENKEÄ
        2.Tim. 3:5. Juuda 18,19.

        6. Kristikunta ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä “VERI
        JA TULI” eivät ole voimassa - kieltäkää noista sanoista toinen, ja
        teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.“


      • raaamtusta
        raamatusta3 kirjoitti:

        lainaus taas itseltäsi

        "En jaksaisi kunneella sellaista saarnamiestä joka ainoastaan lukee Raamattua ääneen, mutta joka ei selitä eikä opeta. Raamattua osaa kuka tahansa lukea, mutta kuka osaa selittää, se onkin jo toinen asia."

        mitä sanoo raamattu? ettekö ymmärrä raamattua kun sitä pitää selitää omin sanoin? ettekö osaa vastata raamatulla kysymyksiin ja opettaa raamatulla ihmisiä? onko teillä henkeä ollenkaan? oletteko uudesti syntyneet?
        eikö raamatulla keskustelu ole keskustelua?

        Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

        Luku 4:13

        13. Lue [seurakunnalle PYHIÄ KIRJOITUKSIA], kehota ja opeta ahkerasti, kunnes tulen.

        Paavalin 1 kirje korinttolaisille

        Luku 2:14

        14. Luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on JUMALAN HENGEN, sillä se on hänelle hulluutta. Hän ei kykene tajuamaan sitä, koska se on tutkittava HENGELLISESTI.

        2kirje korinttolaisille

        Luku 3:6

        6. Hän on tehnyt meidät KYKENEVIKSI olemaan uuden liiton palvelijoita, EI KIRJAIMEN, VAAN HENGEN.
        Sillä kirjain kuolettaa, mutta henki tekee eläväksi.

        Matteuksen evankeliumista

        Luku 11:25

        25. Siihen aikaan Jeesus johtui puhumaan ja sanoi: Minä ylistän sinua Isä taivaan ja maan Herra, että olet SALANNUT NÄMÄ [omasta mielestä] viisailta ja järkeviltä ja ilmoittanut ne LAPSENMIELISILLE.

        Johanneksen evankeliumista

        Luku 3:3,6 ja 12

        3. Jeesus vastasi hänelle. Totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny UUDESTI ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

        6. Jeesus vastasi: totisesti, totisesti: jos ihminen ei synny vedestä ja HENGESTÄ, hän ei voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

        12. Jos te ETTE USKO kun puhun teille MAAILMAN ASIOITA, kuinka te USKOISITTE kun puhun teille TAIVAALLISISTA?

        YMMÄRRÄTKÖ/YMMÄRRÄTTEKÖ yhtään mitä sanoin ja puhuin tässä viestissä?

        vai meneekö yli ymmärryksen?

        tässä yksi keskustelu tästä asiasta!

        http://keskustelu.suomi24.fi/node/10347788

        Juudaan kirjeestä

        19. Nämä ovat hajaannuksen aiheuttajia.
        He ovat SIELULLISIA, HENKEÄ heillä ei ole.

        1900-luvun alussa saatu profetia lopun ajoista

        Pelastusarmeijan perustajan William Boothin (1829-1912) Jumalalta
        elämänsä loppuhetkissä saama profetia siitä, millainen on
        maailma, ja ns. kristikunnan hengellinen tila “päivää ennen
        Jeesuksen tulemusta”. Tässä ilmestyksessä on kuusi pääkohtaa, jotka
        sisältävät mm. seuraavat asiat:

        “1. Silloin on politiikka ilman Jumalaa. Tulee päivä, jolloin koko
        läntisen maailman virallinen valtiopolitiikka on sellaista, että
        kukaan ei missään hallitsevissa tasoissa enää pelkää Jumalaa. Uusi
        sukupolvi poliittisia johtajia hallitsee Eurooppaa, sukupolvi joka
        ei pienessäkään määrässä pelkää enää Jumalaa.

        2. Silloin on taivas ilman helvettiä. Tulee päivä, jolloin
        tapahtuu suuri irrottautuminen siitä, mitä Raamattu nimittää
        täyden totuuden evankeliumiksi.

        Silloin Raamatun profetian mukaisesti saarnataan korvasyyhyyn.

        Kuulijat määräävät, mitä saarnatuoleista julistetaan. Ja silloin yleinen määräys
        saarnatuoleille on tämä: ”Puhukaa lempeitä, makeita sanoja.

        Puhukaa taivaasta, jättäkää meidät vapaiksi, jotta emme joutuisi
        rasittumaan, kun saarnaatte helvetistä.”

        3. Kristikunta on täynnä anteeksiantamusta ilman PARANNUKSEN
        tekemistä. Kristikunnasta katoaa se Raamatun oppi, että
        ANTEEKSIANTAMISTA synnistä ei voi olla ilman, että tehdään
        parannusta synnistä.

        4. Päivä ennen Jeesuksen tuloa on täynnä pelastusiloa ihmisillä,
        JOTKA EIVÄT OLE UUDESTISYNTYNEET YLHÄÄLTÄ.

        5. ON PALJON USKONTOA, ILMAN PYHÄÄ HENKEÄ
        2.Tim. 3:5. Juuda 18,19.

        6. Kristikunta ilman Kristusta. Kristus ei ole siellä, missä “VERI
        JA TULI” eivät ole voimassa - kieltäkää noista sanoista toinen, ja
        teillä on kristillisyyden muodot, mutta teillä ei ole Kristusta.“

        tämä kohta on Johanneksen ilmestyksestä!

        Luku 11:3

        3. Minä annan 2 todistajalleni tehtävän säkkikankaaseen puettuina profetoida 1260 päivää.


      • raamatusta kirjoitti:

        yksi kohta jäi avaamatta!

        Joh.1:1

        1. Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja SANA OLI JUMALA.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 1:5, 8-10

        5. Kenelle enkeleistä Jumala on koskaan sanonut: Sinä olet minun Poikani, tänä päivänä minä sinut synnytin? ja taas. Minä olen oleva hänen ISÄNSÄ ja hän on oleva minun POIKANI.

        8. POJASTA taas: JUMALA, sinun valtakuntasi pysyy aina ja iäti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka.

        9. Sinä rakastit vanhurskautta ja vihasit vääryyttä. Sen tähden JUMALA, SINUN JUMALASI, on voidellut sinua iloöljyllä enemmän kuin osaveljiäsi.

        10. Vielä: SINÄ HERRA OLET ALUSSA PERUSTANUT MAAN JA TAIVAAT OVAT SINUN KÄTTESI TEKOJA.

        Johanneksen evankeliumista

        luku 10:34

        34. Jeesus vastasi heille: "Eikö teidän laissanne ole kirjoitettuna: 'Minä sanoin: te olette jumalia'?

        Psalmit 82

        6. Minä sanon: Te olette jumalia ja kaikki tyynni Korkeimman poikia;

        7. kuitenkin te kuolette, niinkuin ihmiset kuolevat, ja kaadutte niinkuin kuka ruhtinas tahansa."

        Joh. 20:28

        Silloin Tuomas sanoi: "Minun Herrani ja Jumalani!"

        2 mooseksen kirja

        Luku 7:1

        1. Herra sanoi: Moosekselle: Minä asetan sinut JUMALAKSI faraolle, ja veljesi Aaron on oleva sinun profeettasi.

        Sanan laskuista

        Luku 8:22-31

        22. MINÄ olin Herran omana, hänen tiensä alussa, ennen hänen tekojaan, ennen aikojen alkua.

        23. Iäisyydestä MINUT on asetettu olemaan alusta asti, ennen kuin maata olikaan.

        24. Ennen kuin syvyyksiä oli, MINÄ synnyin, ennen kuin oli lähteitä, vedestä rikkaita.

        25. Ennen kuin vuoret upotettiin paikoilleen, ennen kukkuloita, MINÄ synnyin,

        26. Kun HÄN ei ollut tehnyt maata, ei mantua, ei maanpiirin tomujen alkujakaan.

        27. Kun HÄN valmisti valmisi taivaat, MINÄ olin siinä, kun hän veti rajan syvyyden pinnalle,

        28. Kun HÄN vahvisti pilvet korkeudessa, kun syvyyden lähteet saivat voiman.

        29. Kun HÄN asetti merelle sen rajat, että vedet eivät ylittäisi hänen säätämiään [rajoja], kun HÄN vahvisti maan perustukset

        30. silloin MINÄ olin HÄNEN RINNALLAAN TYÖMESTARINA, ihastuneena riemuitsin päivästä päivään.
        HÄNEN EDESSÄÄN minä iloitsin kaiken aikaa,

        31. Ihaillen HÄNEN maanpiiriään, ja ihastukseni olivat ihmislapset.

        Kirjeestä Hebrealaisille

        Luku 5:7

        7. Ihmiselämänsä päivinä hän äänekkäällä huudolla ja kyynelillä uhrasi rukouksia Hänelle, joka voi PELASTAA HÄNET kuolemasta. Hänen rukouksensa kuultiin hänen mielensä pyhyyden tähden.

        Hrpr- 1:8 jakeen asia on vääristelty välimerkkejä vääriin kohtiin laittamalla. Profeetta Naatanin kautta annettu profetia ei sano Daavidin jälkeäisiä Jumalaksi, vaan lupaa hänen jälkeläisensä perivän iankaikkisesti pysyvän Daavidilta valtaistuimen:

        Jumalan lupauksen sisältö on tämä:

        Heprealaiskirje 1
        8 mutta Pojasta Jumala: "Sinun valtaistuimesi pysyy aina ja iankaikkisesti, ja sinun valtakuntasi valtikka on oikeuden valtikka."

        Tässä alkuperäinen profetia:

        2. Samuelin kirja 7
        14 "Minä olen oleva hänen isänsä ja hän minun poikani, niin että, jos hän tekee väärin, minä rankaisen häntä ihmisvitsalla ja niinkuin ihmislapsia lyödään;
        15 mutta minun armoni ei poistu hänestä, niinkuin minä poistin sen Saulista, jonka minä poistin sinun tieltäsi.
        16 Ja sinun sukusi ja kuninkuutesi pysyvät sinun edessäsi iäti, ja - s i n u n - v a l t a i s t u i m e s i - o n - o l e v a - i ä t i -
        v a h v a."
        17 Aivan näillä sanoilla ja tämän näyn mukaan Naatan puhui Daavidille."


    • puhutteko oikein?

      Jobista

      luku 42:7 ja 8

      7. Puhuttuaan Jobille nämä sanat Herra sanoi teemanilaiselle Elifaalle: Minun vihani on syttynyt sinua ja kahta ystävääsi kohtaan, KOSKA ETTE OLE PUHUNEET MINUSTA OIKEIN, niin kuin palvelijani Job.

      8. Ottakaa siis 7 mullikkaa ja 7 pässiä menkää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa puolestanne polttouhri, ja palvelijani Job rukoilkoon teidän puolestanne. Tehdäkseni hänelle mieliksi en saata teitä HÄPEÄLLISEEN RANGAISTUKSEEN SIITÄ, ETTÄ ETTETTE PUHUNEET MINUSTA OIKEIN, kuten palvelijani Job.

      Jaakobun kirjeestä

      Luku 3:1

      1. Veljeni, älkööt aivan monet teistä pyrkikö OPETTAJIKSI, sillä te tiedätte että me saamme siitä kovemman TUOMION

      Pietarin 1 kirjeestä

      Luku 4:17

      17. aika on tuomion alkaa Jumalan huoneesta. Jos se ensiksi alkaa meistä, mikä onkaan niiden loppu, jotka eivät usko evankeliumia ja ole sille kuuliaisia.

      Paavalin 1 kirjeestä Timoteukselle

      Luku 1:6 ja 7

      6. Jotkut ovat eksyneet näistä pois harrastamaan turhia jaarituksia.

      7. he haluavat olla lain opettajia, vaika eivät YMMÄRRÄ, mitä puhuvat ja mitä VÄITTÄVÄT varmaksi.

      • Tiedän Jumalalle vastaavani jokaista sanastani jotka puhun tai kirjoitan kaikkinäkevän ja tietävän Jumalan edessä. Mutta sama elämän hengen laki koskee myös toisinajattelijkoita. Hekin joutuvat vastuuseen jokaisesta turhasta sanasta;

        Matteus 12
        36 "Mutta minä sanon teille: jokaisesta turhasta sanasta, minkä ihmiset puhuvat, pitää heidän tehdä tili tuomiopäivänä."


    • raportoija ylistää

      Jokainen uskova joka pystyy tunnustamaan;

      " Jeesus Kristus on Herra Jumala Kaikkivaltias "

      on kristitty.

      Jolta se ei onnistu on jotain muuta uskontoa uskova.

      Ja sellaisena hänen kirjoituksensakin on otettava, miten paljon sanoja käänteleekään ja sekoittaen hämmentää omaa keitostaan.

      Elämä on silti poissa.

    • TROLOOLLOOOO!!!!

      sotkanmuna
      15.11.2012 18:28
      1
      Sulje
      Kaikki kiihkouskovaiset ja muut lahkoperseilijät ovat sekopäitä..Ovat ihan sekaisin ja enemmänkin..
      Kyllä teitä höperöuskovaisia viedään kuin pässiä narussa..on viety jo pari tuhatta vuotta tms. Senkun uskotte höpöhöpö liirumlaarumiin..olette HULLUJA!

      Miten te voitte pitää uskontonne merkkinä KIDUTUSVÄLINETTÄ ja uskoa satukirjaan mitä on satojen vuosien aikana käännetty tuhansille eri kielille, mikä on johtanut siihen että ALKUPERÄISESTÄ RAAMATUSTA ja SEN MERKITYKSISTÄ ei ole JÄLJELLÄ MITÄÄN..Sanat ovat saaneet uudet merkitykset sitä mukaa kun kääntäjillä on ollut ongelmia eri kielten eri sanojen tarkoituksista..

      Hohhoijaa. Kalevalakin on uskottavampi kirja..siinä sentään maailma syntyy SOTKAN MUNASTA eikä minkään HURU-UKON LIIBALAABASTA!!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      212
      34481
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      256
      22064
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      440
      11155
    4. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      84
      7591
    5. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6675
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      54
      5073
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4107
    8. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      46
      1756
    9. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      35
      1693
    10. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1627
    Aihe