AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Raha ratkaisee

Raha ratkaisee

4 Vastausta 62 Lukukertaa
Hoitotarvikkeita ei saa tilata, jopa desinfiointiaine ja kloori kortilla, joten eritesiivouksessakin pitää käyttää luovuutta vaikka talossa onkin useita erästä sairaalabakteeria kantavia asukkaita, vain kaksi työpukua, joilla pitää päjätä, yksikön ulko-ovi usean viikon ajan rikki niin että ryskyttämällä aukeaa eli käytännössä yölläkin avoimet ovet jos asukas mielii lähteä, hoitajia aamulla 5/ 30, illalla 4/30 ja yöllä 1/ 30. Listoille merkitty sijaisia, vaikka käytännössä ketään ei ole edes pyydetty, joten aamulla useasti 4/ 30. Monisairaita, agressiivisia, käytöshäiriöistä kärsiviä dementikkoja. Hoitajan tehtäviin kuuluu lisäksi asukaspyykin pesu, ruoan jakelu, tiskien tiskaaminen joka aterian jälkeen sekä vino pino kirjallisia tehtäviä...Viriketoimintaa on jos ehditään. Yleensä se rajoittuu tv:n katseluun. Laitoshuoltajia töissä vain yksi per vuoro ja hänen voimavaransa jakautuvat neljän osaston ja talon lakanapyykin kesken, sillä ulkopuolisten pesulapalvelujen käyttö on rajattu minimiin, jottei tulisi liian kalliiksi... Ja omaiset valittavat likaisuudesta, jolloin johtajan mukaan sekin on laitoshuoltajan/ hoitajien vika.
Tämä on totuus eräässä yksityisessä hoitolaitoksessa, jossa saadaan viettää "arvokasta" vanhuutta. Ja nyt kun vanhuspalvelulain henkilöstömitoitusminimi vielä vesitettiin ei ole valoa näkyvissä tunnelin päässä.
Jotenkin arvasin, että yksityinen. Yksityiset hoitolaitokset todella panostaa tuoton maksimointiin, ei siellä asukkaiden tai henkilöstön mukavuus paljon paina. Kunnallisissa kuitenkin perusasiat on jonkunmoisella tolalla, vaikka puutteensa on sielläkin.
NIINKÖ
Ja viranomaiset nostaa kädet pystyyn...
Kylläpä kuulosti karmealta tuo aloitus, on hyvä asia jos ne ihmiset jotka ovat
tuolla työssä nostavat epäkohdat esille, me muuthan emme niistä voi tietää.

Olen vielä senverran voimissani, että pärjään kotona, mutta kuinka kauan,
pelottaa tuo kohtelu jos laitoksissa on tuollaita, täytyy vain toivoa, että sais
vain nukahtaa ikiuneen sitä ennen.
 /   /  / Raha ratkaisee

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta