Teboil Suomea miehittämässä

J.Putkinen

Ehkä ei ole kovin yleisesti tiedossa öljy-yhtiö Teboilin ajateltu osuus Suomen mahdollisessa asevoimin tapahtuvassa valloituksessa, joten lainaan tähän pätkiä kirjasta Kylmän sodan kujanjuoksu:

”Trustivapaa Bensiini, joka sittemmin muutti nimensä TB:ksi ja edelleen Teboiliksi, oli kummajainen Suomen huoltoasemaketjujen joukossa. Teboilin historiikki kuvailee yhtiön sodanaikaisia vaiheita melko epämääräisesti, koska aluksi virolaisessa omistuksessa ollut öljy- ja polttoaineyhtiö näyttää siirtyneen ensin Saksalaisille, sitten Ehrnroothin suvulle ja heiltä kaupan kautta Neuvostoliitolle, kuten niin monet muutkin Suomessa toimineet Saksalaisyhtiöt. Niin sanottuina vaaran vuosina kukaan kuitenkaan tuskin kuvitteli, että neuvostoliittolaiset olisivat toimineet länsimaissa vain markkinatalouden säännöin. Nkp oli kaikkivoipa, ja liikeyritykset palvelivat sen päämääriä. Näistä perimmäisin oli maailman valloittaminen. --

Trustivapaa Bensiini alkoi 1960-luvulla yllättäen kasvattaa huoltoasemaketjuaan erikoislaatuisen kehitysstrategian pohjalta. Takkusten taakse, pieniin kahden traktorin kyliin, rakennettiin hienoja huoltoasemia, joilla oli valtavat dieselpolttoainetankit. Yhteistä niille oli se, että kylät, joiden polttoainehuollosta pidettiin näin hienoa huolta, sijaitsivat itärajan tuntumassa, ja rajan toiselle puolen päättyi Muurmannin radan suunnasta johtava tie.

Kenraali Aimo Pajunen, joka palveli puolustusministeriön kansliapäällikkönä vuosina 1979-94, analysoi kysymystä jälkikäteen seuraavasti:

»Trustivapaan Bensiinin huoltoasemien ryhmitys ja niiden suuret dieselpolttoainevarastot olivat yleinen puheenaihe myös siviilimaailmassa 60-70-luvuilla, ja sille naureskeltiin tai rypisteltiin otsaa, milloin mitenkin. Ei sinä mitään erityistä konnuutta ollut - Trustivapaa Bensiini oli juridisesti katsoen liikeyritys muiden joukossa, ja sai tietenkin hoitaa varastointi­ ja myyntipolitiikkaansa niin kuin halusi.

Onhan aivan selvää, että asevoimat valmistautuvat erilaisten vaihtoehtojen varalta. Totta kai Neuvostoliitto piti yhtenä sotilaallisena mahdollisuutena myös Suomen rajan yli työntymistä. --

Kyllähän ainakin sotilastiedustelu piti TB-huoltoasemaketjun kehittymistä silmällä ja oli perillä varastoitujen aineiden määristä. Varmasti myös meikäläiset alueelliset komentajat olivat varautuneet siihen, että nuo polttoainemäärät eivät missään olosuhteissa tulisi väärään käyttöön.

En joutunut kovinkaan paljon tämän asian kanssa tekemisiin ennen kuin tavallaan post festum. Joskus 90-luvun alkuvuosina, Neuvostoliiton jo romahdettua, minulle soitti eräs henkilö, joka tarjosi puolustusministeriölle ostettavaksi huomattavaa erää neuvostovalmisteisiin panssareihin sopivaa polttoainetta, joka kaiken lisäksi, miten sattuikaan, oli jo valmiiksi Suomessa. Tapanani on esiintyä puhelimessa rauhallisesti, mutta myöntää täytyy, että tässä kohdassa hihat kaikesta huolimatta hiukan paloivat. Sanoin soittajalle, että jopa on otsaa: ensin varastoidaan panssaripolttoainetta maahan tunkeutumista silmälläpitäen, ja kun se jää tekemättä, tarjotaan sitä ostettavaksi. Lopetin puhelun lyhyeen, eikä kauppoja tullut».” (Heikki Tiilikainen; Kylmän sodan kujanjuoksu; 2003; sivu 238)

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Teboil.htm

Yllätyshyökkäykseen varautuminen

Koska Venäjä on imperialistinen roistovaltio, niin Suomen on varauduttava huolella myös Venäjän tekemään yllätyshyökkäykseen Suomeen. Skenaarioesimerkki:

1. Venäjä järjestää Karjalan Kannaksella suuret sotaharjoitukset, joista se tietenkin ilmoittaa, ja kutsuu tarkkailijoita. Kannaksella perustetaan esimerkiksi 6 moottoroitua jalkaväkidivisioonaa ja 4 panssaridivisioonaa, sekä muutamia spetsnazpataljoonia – luonnollisesti myös kolme armeijakunnan esikuntaa (armeijakuntajoukkoineen) ja armeijan esikunta. Sotaharjoitusta varten lähikentille keskitetään myös ilmavoimien yksiköitä, kuljetushelikoptereita ja taisteluhelikoptereita. Joukot perustetaan ja ne harjoittelevat siellä muutaman viikon (harjoituksissa vierailee mm. ulkomaisia sotilasasiamiehiä harjoitusten keskivaiheilla – heitä pidetään kuin ”piispaa pappilassa”).

2. Venäjän Pohjoisesta laivastosta lähtee raskas saattue mukanaan mm. määrävahvuinen merijalkaväkiprikaati (sitäkin näytetään avoimesti kehuen Venäjän kykyä painopisteen muutoksiin) kohti Pietaria ja on lähellä Helsinkiä.

3. Laajarunkoinen matkustajakone on tulossa idästä päin normaalilla vuoronmukaisella (siltä näyttävältä) lennolla Helsinki-Vantaalle.

4. Toinen laajarunkoinen matkustajakone on normaalilla ylilennolla Suomesta, kone pyytää lupaa pakkolaskuun Seutulaan (kuten Praha 1968).

5. Maassa oleva suurehko "turistiryhmä" ottaa Tehtaankadulta aseet.

6. Maassa olevista venäläisistä yrityksistä (niiden varastoista) seuraavat "turistiryhmät" saavat aseensa. Teboil valmistautuu tankkaamaan maahan tunkeutuvien viholliskolonnien ajoneuvot niin säiliöautoistaan kuin myös huoltoasemiltaan – joiden dieselöljysäiliöt on etukäteen täytetty ääriään myöten.

7. Nämä lentokoneilla tulleet ja "turistit" aloittavat hulinan. Samaan aikaan tapahtuu ilmaiskuja meidän lentotukikohtiimme mm. ohjuksin. Tärkeimpiin varuskuntiimme (mukaan luettuna Upinniemi, Hyrylä ja Parola) ja varikkoihimme tehdään maahanlaskut. "Sotaharjoitusjoukot" alkavat etenemään kohti Helsinkiä suunnilleen nopeudella 50 km/h (osa Kouvolan, osa Haminan kautta). Laivastosaattue kääntyykin yllättäen kohti Helsinkiä. Rannikkotykistön linnakkeitamme (Helsingin edustalla) vastaan tehdään ilmarynnäköitä, sekä maahanlaskuja. Osa venäläisistä spetsnazjoukoista on pukeutuneena suomalaisiin sotilaspukuihin, osa suomalaisiksi poliiseiksi.

8. Lisää venäläisiä joukkoja tunkeutuu maahamme mm. Värtsilän, Vartiuksen ja Sallan kautta.

Kuka voi olla 100% varma siitä, ettei mitään edellä kuvatun kaltaista voisi tapahtua?

Mitä sitten pitäisi tehdä, ettei yllä olevan kaltainen skenaario johtaisi maamme miehitykseen:

1. Suojeluskunnat on jälleenperustettava – ja suojeluskuntalaisille on annettava täydellinen varustus – mukaan luettuna henkilökohtainen ase ja siihen pari tuliannosta patruunoita (sinetöidyissä laatikoissa ”rautaisannos”) kotiin. Läheisille suojeluskuntataloille raskaamman aseistuksen (konekiväärit, singot, olalta ammuttavat ilmatorjunta-ohjukset, miinat, räjähteet, ...) varastot.

2. Perustuslakia on muutettava siten, että tällainen yllätyshyökkäys käynnistäisi automaattisesti liikekannallepanon ja vastarinnan ilman poliittisen johdon päätöstä.

3. On liityttävä NATOon. Se nostaa hyökkäyskynnystä, parantaa oleellisesti tiedustelukykyämme (mm. satelliitit), kuin myös kuljetuskykyämme (NATOn koneiden antama ilmasuoja, helikopterit). Viestijärjestelmämme saavat uuden dimension (satelliitit), materiaalitoimitukset sota-aikana varmistuvat, jne. NATOon liittyminen ei kuitenkaan saa merkitä oman asevelvollisuuteen ja laajaan reserviin perustuvan aluepuolustuksemme heikentämistä.

4. Puolustusmäärärahamme on nostettava vähintään EU:n keski-määräiselle tasolle (yli 2% BKT:stä). Ilmavoimillemme pitäisi hankkia suuruusluokkaa 20 kpl ”Hornetteja” parhaalla mahdollisella ilmasta maahan aseistuksella. Tämä olisi ”lentävä tykistö”, jonka avulla olisi mahdollista toteuttaa nopea massiivinen tulituki maavoimillemme koko Suomen alueella ja lisäksi mahdollisuutta iskeä vihollisen alueella oleviin komentopaikkoihin ja huoltokeskuksiin – muistakaamme kiitollisuudella saksalaista lento-osasto Kuhlmeytä, joka toimi loistavasti apunamme Jatkosodan torjuntataisteluissa ja tunnustakaamme, että ilmavoimien merkitys on entisestään vain kasvanut. Tämä tarkoittaa luonnollisesti myös sitä, että oma ilmatorjuntamme on pidettävä erittäin iskukykyisenä – sen tasoa on nostettava entisestään.

5. Edellä mainituissa suojeluskuntataloissa ja varuskunnissa on oltava joka hetki valmiina yllätyshyökkäyksen torjumiseen ja niissä on oltava riippumaton varmennettu viestiverkko hälytyksen antamiseen koko valtakunnan alueelle yhdellä napinpainalluksella.

http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/varautuminen.htm

20

5929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • menisi

      Eiköhän tuollaiset suunnitelmat menisi mönkään, kun piilokommunistit ne paljastaisivat ja kävisi kuten kävi asekätkennässä.

    • TeeBee.

      >Trustivapaa Bensiini alkoi 1960-luvulla yllättäen kasvattaa huoltoasemaketjuaan erikoislaatuisen kehitysstrategian pohjalta<

      Muistan kyllä miten TB:n huoltoasemia oli omituisissa paikoissa. Tässä muutaman TB:n huoltoaseman paikka Kontiomäki-Oulu tien välillä:

      Kainuussa oli Kontiomällä Ouluun lähtevän tien haarassa TB, sitten seuraava oli Paltamossa, Puolangalle lähtevän tien haarassa samaisella Oulun tiellä. Seuraava olikin todella kummallisessa paikassa eli keskellä ei mitään! Siis Liminpurolla, Kongasmäkeen Puolangan tien varteen lähtevän tien haarassa. Nyttemmin se Liminpuron TB on täysin purettu poissa, kuten Paltamonkin huoltoasema. Paltamossa sen paikalla on ALKOn viinakauppa, huoltoasema sekin...

      Seuraava asema lienee ollut Vaalassa, Utajärvellä, Muhoksella ja sitten ollaankin jo Oulussa...

      Tuosta Vaalan TB:sta minulla ei ole omakohtaisia muistikuvia, mutta muut kyllä pitää paikkansa.


      Erikoista monissa TB:n huoltoasemissa oli isot korjaamotilat. Paltamossa oli jumalattoman iso kaarihalli korjaamotilana.

    • ...keskittymä....

      ...ja sillat haltuunottamalla helposti eristettävissä spetnaz-joukkojen maahanlaskupaikaksi.

      Konelan autohallit Malmin ja Oulun lentokenttien vierustalla ovat venäläisen arkkitehdin suunnittelemia rumiluksia. Huomiotaherättävää niissä on ilmasta hyvin tunnistettava muoto ja katonharjaan asti lasitetut julkisivut. Piti niiden toimia vara-lennonjohtoina?

      Tänään venäläiset tunkeutuvat mm. tietoverkostoihin ja erilaisiin rekistereihin, joihin keräytyy tietoa suomalaisista. Sattumaa toki?

      Helsingissä venäläisten aiottu lähestymissuunta mereltä olisi ollut juuri Lauttasaari/Westend ja Vuosaari. Santahamina olisi voitu eristää mm. Teboilin Herttoniemen öljysäiliöt sytyttämällä jos ei muu olisi auttanut. Tie olisi ollut tukossa sopivalla länsituulella.

      Myös poliittista pelia Santiksen varuskunnan korvaamisesta "ekokaupungilla" harrastettiin! Sotilaiden tilalle olisi tullut punavihreää kyldyyriväkeä.

      Yleensäkin neukku-firmojen sijoittautumiset eivät palvelleet kaupallisia päämääriä.

      • se on menoa pojat

        On se törkeää, Lukoililla on jenkeissäkin monen sadan aseman ketjuja. Euroopassa hurja vauhti päällä Jetikin kaytta. Brittejä pommitetaan kokoajan avaamaan jakeluverkkoja. Mitenhän meidän lopulta käy, olisko paras panna jo naru kaulaan vai mitä?


      • sotilastiedustelua

        Eiköhän tuo Puna-armeijan marssiopas Suomeen ole ollut normaalia sotilastiedustelua.
        Nykyäänhän jokainen voi tehdä oman marssioppaansa vaikka google earthin avulla.


    • teboilin kanta-astuja

      Eteläsuomen kattava maakaasuverkosto. Sieltä kun laittaa ukkoa tulemaan paineella , ei tarvta kun muutama Teboilin tyyppi venttilleitä aukomaan. Mitähän ne oli ne Gruusian painevaihtelut. Ettei vaan ollut koeponnistusta tavallista tukevammilla ryysäsoldaateilla.

    • testattu

      Toissakesänä ei vielä aivan onnistunut mutta viime kesänä saivat koko Etelä-Suomen kerralla peitetyksi savuun. Metsäpaloja muka.

      Taistelukaasun leviämismallin käytännön testien jälkeen sitten laajennettiin rajavyöhykettä jotteivat eksyneet turistit paljastaisi maastoon jo sijoitettavia kaasusäiliöitä. Rajan sillä puolellahan on oikein pysähtymiskielto, edes bensa-asemille ei saa enää mennä.

      Kuvitteliko joku, ettei sotilasmahti olisi saanut metsäpaloja sammumaan?

      • Johor

        Tosi hauskaa lukea näitä juttuja, veli venäläisen touhuille voi naureskella makeasti.


      • sammumaan ?

        Metsäpaloja sammumaan. Maan tapaan ei kuulu metsäpalojen sammuttelu elleivät ne uhkaa asutusta. Sammuvat aina ajallaan.


      • testattu
        sammumaan ? kirjoitti:

        Metsäpaloja sammumaan. Maan tapaan ei kuulu metsäpalojen sammuttelu elleivät ne uhkaa asutusta. Sammuvat aina ajallaan.

        Minusta noissa metsäpaloissa tuntuu palaneen käryä....


    • Reserviinsiirtynyt

      Kiitos tästä kirjoitettelusta , lukisi vaan nuorisomme ,jolle vastuu kääntyy ajan kanssa .
      Tosiaan kanattaa lukea myös Tukholman syndrooma , sanoma miten on ennustettu Venäjän tulevat toimet Suomen osalta . Eli osa Suomea miehitetään ! Milloin!?
      Totta on tuo Teboil stoori ,ja kun siihen lisätään nuo maa ja kiinteistö kaupat ,ei voi ihmetellä ystävämme naapuri maan toimia . ( onko Suomen poliitikot jo ymmärtäneet.)
      Kaksoiskansalaisuus on myös vaara tekija ,kun heitä on jopa kymmeniä tuhansia ,joista osa on ,jopa upseereja ja jopa tiedustelu sellaisia ! Toivon Supon tiedostavan !
      Tarton rauhan rajojen sisällä on Venäläisiä joukkoja Kannaksella , Alakurtissa , Petsamossa ja tosiaan onko vihreitä miehiä / naisia Suomessa ! Mm kaksoiskansalaisia.
      Olen sitä mieltä että ,rehellisyys ei eikä oikeuden mukaisuus ole Venäjän johdolle tuttua. Olisiko Suomen johdon oltava rehellisiä ja pantava NATO anomus sisään ,ollaan me EU joukoissa , ja NATON rauhan kummpaneita ,sekä Ruotsin - Britanian sekä Yhdysvaltojen kanssa tehdyt sopimkset sitovat meidät länteen ,unohtamatta puolustus yhteistyötä Viron ja muiden Baltian maiden kanssa .
      Jumala siunatkoon Suomen kansaa ,eikö 100000 sankarivainajaa riitä!

    • VoiJeemale

      No nythän naapurilla on harjoitus menossa rajan takana!

    • yxtarkkailija

      Vainoharhaisuus on selvästi lisääntymässä. Siinä mielessä lopunajan-ennustukset näyttävät toteutuvan hämmästyttävällä tarkkuudella.

    • EiHallittuRakenneMuutos

      Venäjällä on osaamista, voimaa, myös näissä asioissa edelleen.
      Kylmän sodan aikana oli kaikki suurvallan suunnitelmat valmiina.
      Ja suomi oli vain osa isompaa kuviota, ( kuten oli jo ww2 aikaan ).
      Onneksi ei ole tullut toimintakäskyä!
      Nykyään ne suunnitelmat on päivitetty ja modernisoitu.
      Ja lisänä on taitava poliittinen ja media vaikuttaminen ja kaksoiskansalaisuus.
      ( mutta turhaa on pelkästään Venäjää syyllistää, koska samaa tekee länsi, eu-usa,, ja markinatalous ahneet.. - niin että nykyäään eu tai us propaganda on jopa naivimpaa ja idealistisempaa, ja ahneempaa, kuin Venäjän tekemä...).

      Suomen johto eli jotain globaalia unelmaa ahtisaari-halosen suuren seisahtaneisuuden aikaan. Ja kaikki tehtiin suomen alasajon eteen itse näiden kulttuuri marxismin edistäjien aikaan !
      Esim. koululaitos on kasvattanut lapsemme suvaitsevaisuus kasvatukseen, yms. naivi idealismiin, josta nyt jo kärsii koko kansa. Ja veronmaksajat. Esim. Tämä naivi monikulttuuri pakko ja globaali pakko ja massa-työttömyys pakko, ja homoilu pakko ja muu maailman vallankumous on nakertanut suomea jo vuosikymmeniä sisältä!!
      Kaksoiskansalaisuus on osa vallankumouksellista nopeaa muutosta. jne.
      Ollaan oikeastaan käytännössä luovuttu jo itsenäisyydestä ja palattu takaisin henkiseen venäjän valtaan, tai ruotsin vallan aikaan tässä alistuvassa eu - hoopoilussamme.
      Meillä siis "tikittää" mahdollinen pommi venäjän vihreä-mies mallin mukaisesti, sekä mullahien maailman valloituksen solujen kautta, joita on nyt jo ympäri suomen,
      ( veronmaksajat maksaa iskuryhmien ylläpidon kotoutus lomilla,- aika hupaisaa !!).
      Suomen poliittisen super naiviston harjoittama kulttuuri marxismi syö maatamme sisältäpäin. Lienee sekin myyräntyö osaksi Venäjän mobilisoimaa ja ylläpitämää kehitystä.

    • PelkoPerseessä

      Venäjä on koko Putinin ajan varustautunut.
      Samaan aikaan länsi on koko ajan vähentänyt panostuksia. Esimerkiksi Saksalla on vain pari kenttätykkiä.
      Nyt Putinille avautui täydellinen pelin paikka, kun jenkit ovat sekaisin Trumpin takia. Kun jenkit sekoilevat, niin Nato on ilman isäntää. => Venäjälle täydellinen hetki tehdä merkittävä irtiotto.
      Suomalaisena Venäjän irtioton toivoisi olevan Läji-Idässä, vaikka Libyassa. Mutta pelottaa, että se olisi täälläpäin.

    • Anonyymi

      Vanha, mutta hyvä kirjoitus ja erittäin ajankohtainen juuri tänään alkaneen Venäjä Ukraina sodan vuoksi. Kyllähän nuo ovat tänne meidän yhteiskuntaan jo aika hyvin soluttautuneet ja valmistautuvat vastaan ottamaan toverinsa rajan takaa. Eli nyt olis hallituksen aika toimia näiden soluttautujien kartoittamiseksi!

    • Anonyymi

      Tontit valtiolle varat myös. Soluttamista todella.

    • Anonyymi

      !
      ..=
      8(..)
      /
      8(..)
      ///.. (::) 92164
      --_/\
      M.C.

      • Anonyymi

        !
        ..=
        8(..)
        /
        2(..)
        ///.. (::) 26664
        --_/\--
        M.C.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      278
      3018
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      78
      1547
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1276
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1200
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1197
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1119
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe