No usko jo ei mureuta.
Marinadi ei mureuta lihaa!
7
300
Vastaukset
- GrilliTohtori
http://www.martat.fi/keskustelu/ruokanurkka/?x33064=2033950
jos ette muuten usko, niin lukekeepa tuosta.- alien frank
Tuolla oli sellaista harhaanjohtavaa infoa, etteikö lihan pintapaistolla saataisi lihanesteitä pidettyä lihassa. Siis linkitetään väitteisiin että itseasiassa lihasta irtoaisi vähemmän nesteitä jos sitä kypsennetään miedolla lämmöllä.
Jos pihvistä haluaa raa'an tai mediumin, niin oikea tapa on kovalla lämmöllä paistaa pinnat kiinni ja sitten kevyempi lämpö. Jokainen voi kokeilla valmistaa medium tai raa'an pivin kelluttelemalla sitä lihapalaa miedossa lämmössä siinä pannulla. Ei tule yhtään mitään.
Eri asia on sitten kun ruvetaan kinkkuja ja kokonaisia kalkkunoita paistamaan, ei niissä voi millään pintapaistolla mitään nesteitä lihan sisällä saada säilymään. Toisaalta ne kypsennetäänkin läpi- tai ylikypsiksi, jolloin ei samalla tavalla mehukkaasta lihasta voida puhua kun medium tai raaka pihvi on.
Ihan vaan ettei jää noiden linkkien perusteella harhaisia käsityksiä kellekään. alien frank kirjoitti:
Tuolla oli sellaista harhaanjohtavaa infoa, etteikö lihan pintapaistolla saataisi lihanesteitä pidettyä lihassa. Siis linkitetään väitteisiin että itseasiassa lihasta irtoaisi vähemmän nesteitä jos sitä kypsennetään miedolla lämmöllä.
Jos pihvistä haluaa raa'an tai mediumin, niin oikea tapa on kovalla lämmöllä paistaa pinnat kiinni ja sitten kevyempi lämpö. Jokainen voi kokeilla valmistaa medium tai raa'an pivin kelluttelemalla sitä lihapalaa miedossa lämmössä siinä pannulla. Ei tule yhtään mitään.
Eri asia on sitten kun ruvetaan kinkkuja ja kokonaisia kalkkunoita paistamaan, ei niissä voi millään pintapaistolla mitään nesteitä lihan sisällä saada säilymään. Toisaalta ne kypsennetäänkin läpi- tai ylikypsiksi, jolloin ei samalla tavalla mehukkaasta lihasta voida puhua kun medium tai raaka pihvi on.
Ihan vaan ettei jää noiden linkkien perusteella harhaisia käsityksiä kellekään."Tuolla oli sellaista harhaanjohtavaa infoa, etteikö lihan pintapaistolla saataisi lihanesteitä pidettyä lihassa. Siis linkitetään väitteisiin että itseasiassa lihasta irtoaisi vähemmän nesteitä jos sitä kypsennetään miedolla lämmöllä."
Juuri näin. Kyseessä on aivan perus-fysiikkaa. Sinäkin voit todeta asian varsin yksinkertaisesti seuraavaksi kun heität pihvin pannulle. Kuuluuko sihinää ja tirinää ja nouseeko höyryä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin lihasnestettä syöksyy pannulle. Ja mitä kuumempi pannu, sen kovemmat suhinat, eli sitä enemmän nestettä lihasta poistuu.
Toki asia on myös aivan totaalisen helppoa todeta käyttämällä se pihvi vaa'alla ennen ja jälkeen paiston. Vertailun vuoksi voi tehdä saman vaikkapa 100 asteisessa uunissa paistetule pihville, katsoo vaan että sisälämmöt ovat kummassakin samat.- sama vanha
taikuri.78 kirjoitti:
"Tuolla oli sellaista harhaanjohtavaa infoa, etteikö lihan pintapaistolla saataisi lihanesteitä pidettyä lihassa. Siis linkitetään väitteisiin että itseasiassa lihasta irtoaisi vähemmän nesteitä jos sitä kypsennetään miedolla lämmöllä."
Juuri näin. Kyseessä on aivan perus-fysiikkaa. Sinäkin voit todeta asian varsin yksinkertaisesti seuraavaksi kun heität pihvin pannulle. Kuuluuko sihinää ja tirinää ja nouseeko höyryä? Jos vastaus on kyllä, niin silloin lihasnestettä syöksyy pannulle. Ja mitä kuumempi pannu, sen kovemmat suhinat, eli sitä enemmän nestettä lihasta poistuu.
Toki asia on myös aivan totaalisen helppoa todeta käyttämällä se pihvi vaa'alla ennen ja jälkeen paiston. Vertailun vuoksi voi tehdä saman vaikkapa 100 asteisessa uunissa paistetule pihville, katsoo vaan että sisälämmöt ovat kummassakin samat.Niin joo... Siis jos puhutaan pihvistä, niin mehukas mediumpihvi tulee kuumalla pannulla. Haalealla pannulla saa läpikypsän lihan, tai sitten siinä ei ole ominaisuuksia, jotka tekevät lihasta pihvin (mm. paistopinta). Samoin siellä uunissa voi kypsentää lihaa vaikka sadassa asteessa, tai alle. Siitäkään ei kuitenkaan tulee pihviä, saatika mehukasta mediumpihviä. Ei myöskään keitetystä lihasta, vaikka näillä kahdella em. tavalla voidaan kenties joku tippa teoreettisesti lihanestettä säästää. Mutta ymmärrän kyllä nämä harhaiset käsitykset, mehukkaan hyvän pihvin valmistaminen on taide jota ihan kaikki kokitkaan ei hallitse.
- Sous-vide
sama vanha kirjoitti:
Niin joo... Siis jos puhutaan pihvistä, niin mehukas mediumpihvi tulee kuumalla pannulla. Haalealla pannulla saa läpikypsän lihan, tai sitten siinä ei ole ominaisuuksia, jotka tekevät lihasta pihvin (mm. paistopinta). Samoin siellä uunissa voi kypsentää lihaa vaikka sadassa asteessa, tai alle. Siitäkään ei kuitenkaan tulee pihviä, saatika mehukasta mediumpihviä. Ei myöskään keitetystä lihasta, vaikka näillä kahdella em. tavalla voidaan kenties joku tippa teoreettisesti lihanestettä säästää. Mutta ymmärrän kyllä nämä harhaiset käsitykset, mehukkaan hyvän pihvin valmistaminen on taide jota ihan kaikki kokitkaan ei hallitse.
Mehevimmän pihvin valmistusohje: Tyhjiöpakattu pihvi vesihauteeseen (60C) pariksi tunniksi ja sitten pikainen paistopinta todella kuumalta pannulta (10se puoleltaan).
- --
Ei varsinkaan kotona tehtävät marinadit, siis ne oliviiöljyt tms joihin sekoitellaan mausteita. Ei niissä kodin elintarvikekemikaaleissa oikein ole mitään mikä rikkoisi lihan rakennetta. Toista se on tuolla teollisuudessa.
Ja jos sillä kotimarinadilla, tai siis maustekastikkeella, haluaa saada edes sitä makua sihen lihaan, niin melko monta vuorokautta pitää uittaa ja olla melko vahvat mausteet. Ei ihan riitä se yksi yö. Tai siis riittää se samaan tarkoitukseen kun maustaminen ruoanvalmistuksen yhteydessä muutenkin. - Röss the Drümdöctör
No tee parempaa marinadia jos ei mureudu. Tai toimi kuten järkevä ihminen, ja osta kunnollista pihvilihaa joka on oikeaoppisesti raakakypsennetty.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
IL - PerSut tykittää - Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi!!
Entistä rajumpi elinkautinen tulee – Vaaralliset tappajat vankilaan jopa loppuelämäksi Henkirikosten uusijat voidaan ja17422323Some kuhisee Sanna Marinista: "Wau"
Sanna Marinia hehkutetaan. Muun muassa Jodelissa kommentoidaan The Sunday Timesin julkaisemaa kuvaa Marinista. Hän ant759532Sannalla tänään vuorossa The Daily Show
Eli nyt mennään jo satiirin puolelle. Tuohan on vähän kuten Lindströmin ohjelma Suomessa.297510Äärioikeistopurran nukke Petteri Lapanen paniikissa
Kun Suomen historian paras pääministeri antoi vankan lausunnon, kuinka "keskustelu politiikassa on käpertynyt lähinnä va816350SIELTÄ SE TULI: Kepu-Kurvinen: "Emme enää lähde punavihreään hallitukseen"
Nyt muuten nauretaan loppuviikko, että tähänkö kaatui Lindtmanin pääministerihaaveet. "Antti Kurvisen mukaan puolue ei1826000Täysi ryöpytys Sanna Marinille ulkomailla.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/f699d84f-fa53-4dba-8718-2c395017fc55 Sanna Marinin kirja saa todella tylyn vastaanot375003HS - Sanna Marinin kirja on priimaluokan vedätys!
Kirja-arvio|Toivo on tekoja tulisi ensisijaisesti nähdä maineen rahallisen hyödyntämisen voimaannuttavana merkkipaaluna.1084656Minja Koskelan "istumista" kertovassa uutisessa ei sanottu persuista mitään
eli jälleen kerran äärivasemmistolainen valehtelee, hän kun väittää että juuri persut ovat lähetelleet Koskelalle vähemm1014406Pekka Visuri: "Suomen on aika irrottautua Ukrainan sodasta"
Slava Ukraina-mölinät eivät enää auta. Ukraina on sotansa hävinnyt. Nyt tarvitaan poliittista selvänäköisyyttä, reaalipo902113Marin vetäs lopullisesti maton alta hallitusyhteistyöltä Kepun kanssa
Kurvinen on jo ennättänyt kommentoimaan, ettei Kepu ole koskaan enää kiinnostunut vasemmiston kanssa hallituspaikasta, k811390