Mitä persut tekee vaalivoitolla kun ne joutuu kuitenkin oppositioon?

werwerwerwerwer

Jos persut nousee ykköseksi, niin yksikään puolue ei suostu menemään persujen johtamaan hallitukseen. Jos persut tulee kakkoseksi, niin Rinne ei ota persuja havittelemaansa vihervasemmistopainotteiseen hallitukseen.

Persut siis tulevat joka tapauksessa loisimaan veronmaksajien piikkiin oppositiossa seuraavat neljä vuotta, joten mitä järkeä olisi äänestää persuja?

72

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Halla-aho on omien änkyröidensä panttivanki. Hallitusvastuun ottaminen johtaisi seuraavaan puolueen hajoamiseen.

      Halla-ahon ainoa vaihtoehto on tehdä sama kuin "oppi-isä" Soini teki 2011 eli paistatella suosiossa, mutta jättää kansalta saamansa valtakirja täyttämättä ja jatkaa viisastelua ilman mitään vastuuta ja vaikutusmahdollisuutta.

      Soini luopui vasta romahdutettuaan puoleen kannatuksen hallitusvastuulla. Voi olla, että Halla-aho älykkäämpänä ja vähemmän egoistina luopuu jo tulevan Eduskuntakauden lopulla puheenjohtajuuesta, ettei joudu samanlaiseen nöyryytykseen kuin Soini.

      • ulkuykuykuyk

        Eikös sdp kokoomus vihreät vasemmisto yms. ole sanoneet että eivät menen samaan hallitukseen? ei taida siis riitää 18% äänisaalis hallitukseen mutta ensikerralla tosiaan 25-35% niin sitten meno voi muttua tästä muiden puolueiden suunasta kansa päätää.


    • ulluyluyyul

      Se on hyvä vaan jos ei muille kelpaa niin ei väkisin eikä antin halltus kestä 4 vuotta se kaatu aikasemmin ja silloin persujen kannatus on noussut jo yli 25% kun antti ja orpo on huseerannut hallituksessa. Jo syksyllä kansa valittaa että antin verohallitus on huonoin ikinä saatepa nähdä siihen junaan ei kannata lähteä.

    • Ärpt

      Vahva oppositio kaataa hallituksen aina kun haluaa hubaa

      • ykytkytkytk

        Sepäs se olisi näky kun antti pekka andersson ja juha laittaisi hallituksen pystyyn ei siinä kauaa menisi kun kansa olisi kadulla vaatimssa eroa.


    • Mahdoton_

      Ainoa vaihtoehto on Kepu, kok, persut, kd ja rkp, jota ei kukaan halua suomeen. Olisi enemmistö hallitus, mutta niin oikealla, niin oikealla.

      Mikään muu ei tule kysymykseen.

    • Aah-käh-käh

      Joko hallitukseen tai hallitus ympäri kerran kuussa 😂😂😂

    • Mukamasdemokratiaa

      Jos persut jäävät oppositioon isoimpana puolueena, se kertoo Suomen demokratian tilasta ja sen kyllä suomalaiset ymmärtävät. Ja se näkyy seuraavissa vaaleissa nouseena kannatuksena, jos asiat edelleenkin menevät Halla-ahon ennustamaan suuntaan. Ja meneväthän ne, jos persut eivät ole hallituksessa.
      Mitä isompi persupuomue on, sitä vaikeampi on muodostaa hallutus. Toista Kataisen sateenkaarihallitusta Suomi ei enää kestä. Siinä mielessä se tosin oli hyvä, että nähtiin miten valmiita vasemmistopuolueet olivat valmiita nuolemaan kokoomusta, ja demarit ihan hallituskauden loppuun asti.

      • nyytjjytj

        Näin juuri ei pidä tunkea hallitukseen jos muut ei halua antaa antin tyriä pari vuotta niin kannatus on jo persuilla jo yli 25%.


      • Analyysi_puuttuu

        Vältetään käyttämästä protesti sanaa, mutta jostain suomen kansa on tyytymätöntä, kun kerran jo pilkottu puolue on kärkisijoilla vaaleissa.

        Eivät halua analysoida, miksi näin on ja miksi suomenkansa äänestää Perusuomalaisia.


      • Analyysi_puuttuu kirjoitti:

        Vältetään käyttämästä protesti sanaa, mutta jostain suomen kansa on tyytymätöntä, kun kerran jo pilkottu puolue on kärkisijoilla vaaleissa.

        Eivät halua analysoida, miksi näin on ja miksi suomenkansa äänestää Perusuomalaisia.

        Käy vaikka Illalla H:gin Rautatieaseman seudulla tai jossakin kauppakeskuksessa, vaikka itiksessä.


    • tummia.pilviä

      Jos persut ja kokoomus eivät kelpaa mahdolliseen demarivetoiseen hallitukseen, niin enemmistön saaminen nykyprosenteilla vaatii mukaan kepun, vihreät, vasemmiston ja taatusti myös rkp:n eli aika toimintakyvytön soppa olisi taas syntymässä.

      • Six-packia pukkaa, tulee yhtä saamaton kuin edellisestä, mutta eiköhän jotakin kansallisesti arvokasta tai tarpeellista aina löydy myytäväksi asti.


    • Persut saavat useita tärkeitä valiokuntapaikkoja ja voit näin torpata tai hidastaa tyhmimpiä laki-aloiteita. Esim. koskien perheenyhdistämislakeja, ettei se koske pikkuserkkuihin saakka tai kaikkia epäräisesti adoptoituja kyläyhteisön orpoja...ym.

    • rakassuomenmaa

      Elämän ja Suomen kysymys ei ole veroissa, ilmastonmuutoksessa, vaan ensiarvoisessa ajatuksessa Suomen kansan itsenäisyydestä. Sen isämme taistelivat meille verissä päin .
      Edellinen hallitus ja sen kumppanit aloittivat Suomen tuhoamisen ja valehtelivat, rajoja ei saada kiinni. Kansamme rahat kupattiin turvapaikka soppailuun. Rahoille olisi ollut järkevämpää käyttöä, kuten surkean tiestömme korjaaminen, vanhusten asiallinen hoito, jne..
      Hallitus huseerasi yli kolmetuhatta miljoonaa toisarvoiseen elintaso soppailuun ja matubisnekseen. Kuka kääri nuo rahat taskuihinsa?
      Tuo jos mikä on Suomen kansalta varastamista. Annammeko saman kähminnän jatkua?
      Suomen kansan omaisuutta on surutta myyty ulkomaisten sijoittajien haltuun hallituksen toimesta. Kuten sähkön kohtuuttomista hinnankorotuksista sen jokainen tietää.
      Meillä oli historiamme surkein hallitus koskaan. Se pelkästään kuritti kansaamme. Ei antanut kuin turvattomuutta keskuuteemme ja toi meille sopeutumattomia kansanryhmiä ääriajatteluineen.
      Klikkaa googlesta "Ketutus", niin tiedät mitä valtaosa suomalaisista on mieltä meidän kurjuudestamme ja mistä se johtuu.

    • eheheheh

      Tuleekohan Hakkaraisesta ulkoministeri, vai perustetaanko uusi ministerin virka "seksuaaliministeri", Toimista voi tehdä TreffiChat- ministerin

      • Se on varattu Setalaisille eli Haaviston Pekalle.


    • Rinteen vaalimainospätkään eli Bussimatkaa. Kun Antti sanoo meillä taitaa olla sama suunta, niin bussiin nousija voisi sanoa esim. ai tää on menossa Kreikkaan päin.

      • Manimani-vesti

        Tai: Kiva, haetaanko Jutan takuut pois, hei me tienataan tällä.


    • MuutostaTarvitsemme

      On erittäin tärkeää, että tulee vastavoimaa nyt vallassa hääriville ylimielisille kokoomus kepu rkp, markkinatalous keinottlijoille, sekä ylimielisille pakko kulttuuri marxismi idealisteille, sdp, vas, vihreille !!!

      Kun perussuomalaiset saa asemaa, niin isot vanhat puoueet ei pääse sanelemaan asioita. Vaan joudutaan esim. keskustelemaan Suomen kansaa vaivaavista ongelmista.

      Ylimieliset valta puolueiden Vaali puheet, ja valta median ylimieli asenne omaa kansaa vastaan nyt vaikuttaa perussuomalaisten eduksi vaaleissa .

    • etpwoetpowet

      Yhteiskuntaoppi ei ollut koulussa vahvimpia aineita. Ei se hallituspaikka ole mikään autuaaksi tekevä asia. Oppositiosta käsin voi vaikuttaa paljon tehokkaamin jos puolue saavuttaa vaa,ankieliaseman. Sellainen puolue voi pyörittää eduskuntaa ja hallitusta pikkusormensa ympärillä miten tahtoo. Hallituksen voi aina kaataa mutta eduskuntaa ei voi.

    • eeriksonni

      Li Anderssonin punavihreältä unelmalta putosi pohja.

    • Et taida olla kuusen kirkkainkynttilä.Mitäs nämä demarit,vassarit,vihreät,rkp...ym. tekivät oppositiossa eli sun logiikalla loisivat. Kaikki puolueet osallistuvat valiokuntatyöskentelyyn, koska suomi on monipuoluejärjestelmä.

      • Oppo-on-sitio

        Valiokunnissahan se Sotekin kaadettiin, että silleen, se "Tämä Sote viedään maaliin" lausunnot.


    • Jos ei muuta niin välikysymys kerran kuukaudessa.

    • Hei-vaalit-on-14.4

      Älkää nyt vielä jakako hallitus kokoonpanoa kenellekään. Kuten olen sanonut, voi käydä niin, että kokoomus ja kepu tekee hallituspohjan ja demarit jää oppositioon.

      Oli miten oli, minä ja ystäväni ennakkoäänestimme 11 ääntä perussuomalaisille. Ainakin on yritetty, eikä meitä haittaa vaikka PS olisi oppositiossa keräämässä tulevaa myrskytuulta, joka kaataa puolueita molemmilta puolilta.

      • Kaskassss

        Eli tykkäät siis olla sarjapetetty. Meitä on tietty moneen junaan.
        Yleensä kansan kannattaa kyllä valita valtaan itseään fiksumpia. No kaipa tuo toteutuu persuissakin.


    • Muistutus-muistioon

      ""Valiokunnissahan se Sotekin kaadettiin, että silleen, se "Tämä Sote viedään maaliin" lausunnot.""

    • Käänän_takkini_nurin

      suomi on monipuoluejärjestelmä, jos sinä tulet vastaan tässä, niin me voimme tukea teitä siinä.

      Ja sitten välikysymystä, joka kaatui hallituksen niukalla 1 äänen enemmistöllä.

      Kaikki noudattivat ryhmäkuria.

    • kePSap

      Ei se haittaa. Asiat menee nykymenolla kumminkin persiilleen, seuraavassa vaaleissa PS saa jo 30% osuuden ja siitä eespäin.

      • Tuo on yksi pelottava mahdollisuus. Jos maailmantalous sukeltaa Brexit-sekoilujen ja Trumpin aloittamien kauppasotien takia ennustettua pahemmin, niin seuraava hallitus voi joutua toteuttamaan epäsuosittuja leikkauksia ja Persut lihoaa oppositiossa, niin näin voi käydä.

        Sitten meillä olisikin neljän vuoden kuluttua sekä poliittinen että taloudellinen kriisi yhdessä ikääntymisen yms tuomien ongelmien kanssa. Ei mikään houkutteleva tulevaisuudenkuva, koska eihän Perussuomalaisilla mitään ratkaisuja ole talouteen, soteen tai ikääntymisen tuomiin haasteisiin nyt ja tuskin sen enempää neljän vuoden kuluttuakaan.


    • Vanukka

      Hyvän hallituksen persut saa kasaan. Kyllä tulijoita riittää.

      Persut on ainoa puolue joka voi pysäyttää mamujen järjettömän hyysäämisen ja maahan muuton.
      Ongelma poistuu jos Persuista saadaan isoin puolue. Vielä tarvitaan muutama % kasvua.

      Jos koet mamut ongelmaksi, äänestä persuja.

      • Ai saavat?

        Kun persut hajosi Kokoomus ja Kepu sanoivat, että uusi Perussuomalaiset on arvomaailmaltaan niin kaukana, että yhteistyö on mahdotonta. Tämä oli tietenkin osaltaan Soinin kanssa sovittua teatteria, mutta vaikea sitä on muuksi selittää.

        Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat kertoneet, että yhteistyö Persujen kanssa ei käy.

        SDP:n rinne on sanonut että se "vaikuttaa kovin vaikealta".

        Ketä jää? Kristilliset ja RKP? Ai niin ja Siniset jos he vaikka sattuvat saamaan jonkun läpi Uudeltamaalta.

        Epäilen myös että Halla-aho edes haluaisi hallituksen sen sortin sakin nokkamiehenä, jollainen Persujen eduskuntaryhmästä on tulossa.


      • Kaskassss

        Persut on yhden hokeman populistiliike. Tarjoaa yksinkertaisille ihmisille yksinkertaisia ratkaisuja. Oikeaa osaamista ei sitten löydykään.


      • dfugtd
        Kaskassss kirjoitti:

        Persut on yhden hokeman populistiliike. Tarjoaa yksinkertaisille ihmisille yksinkertaisia ratkaisuja. Oikeaa osaamista ei sitten löydykään.

        Totta.


      • HehHehHeh
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Ai saavat?

        Kun persut hajosi Kokoomus ja Kepu sanoivat, että uusi Perussuomalaiset on arvomaailmaltaan niin kaukana, että yhteistyö on mahdotonta. Tämä oli tietenkin osaltaan Soinin kanssa sovittua teatteria, mutta vaikea sitä on muuksi selittää.

        Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat kertoneet, että yhteistyö Persujen kanssa ei käy.

        SDP:n rinne on sanonut että se "vaikuttaa kovin vaikealta".

        Ketä jää? Kristilliset ja RKP? Ai niin ja Siniset jos he vaikka sattuvat saamaan jonkun läpi Uudeltamaalta.

        Epäilen myös että Halla-aho edes haluaisi hallituksen sen sortin sakin nokkamiehenä, jollainen Persujen eduskuntaryhmästä on tulossa.

        Älähän huoli! Kepu ja kokoomus ovat kyllä takuulla valmiita persujen hallitukseen! Aivan sama mitä heidän väistyvät puheenjohtajansa asioista ovat mieltä!


      • HehHehHeh kirjoitti:

        Älähän huoli! Kepu ja kokoomus ovat kyllä takuulla valmiita persujen hallitukseen! Aivan sama mitä heidän väistyvät puheenjohtajansa asioista ovat mieltä!

        No pian tämä nähdään. Hallituskokoonpanon kanssa tullaan julkisuuteen todennäköisesti touko-kesäkuusn vaihteessa, kun Eurovaalit on käyty.


    • Rahaeiratkaise

      Niin, mikä se käyttäyttåmättämättömyys-demongratia oli, jos armeija ja poliisi alkaisi taistellla tyhhjistä paikoista. Kauanyan on rauhantyötä valmisteltu.

    • qufz

      Kirkkoslaavitohtori painuu persuoporvareineen oppositioon.

    • utyc

      Ei yhtään mitään.

    • Kaskassss

      Ja jos menisivät hallitukseen niin puolue hajoaa taas. Populismilla vedätetyt äänestäjät ja useimmat ehdokkaatkaan eivät ymmärrä mitä valta ja vastuullinen toiminta vaatii.
      Persut jatkakoon siis nykyisenä terapiaryhmänä.

    • Sitäsattuu

      Rinne romuttaisi turvapaikka käytännön koska kaikki saisivat jäädä.

      "Antti Rinteeltä käsittämätön möläytys Ylen vaalitentissä: Laittaisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet nuoret miehet kielikoulutukseen ja töihin"

      • urhd

        Persut ovat antaneet niiden vain loisia vokeissa lappaen niille rahaa.


    • jarrumiehet

      Vahva oppositio takaa demokratian toimivuuden.

    • Vapaaetoinen.valinta

      "Joutuu oppositioon" vai valitsee opposition?

      Tuskin Halla-aho niin tyhmä on, että yrittää hallitusvaltaan sellainen öyhöttäjäporukka "tukenaan", kuin mitä persujen Eduskuntaryhmä tulee olemaan.

      Halla-aho seuraa todennäköisesti oppi-isänsä Soinin linjaa ja valitsee vapaaehtoisesti viisastelun vailla vastuuta aivan kuten Soini vuonna 2011. Jussi näki, mitä Soinille kävi kun erehtyi hallitusvastuuseen.

      • cfjher

        Asiaa kirjoitat.


    • ei.enää.jatkoon

      Antti on pihalla sekä sisä- että ulkopolitiikasta, liekö koomassa pitäminen tehnyt lopullista tuhoa.

      • hfrgy

        Persuporvari taas solvaamassa ja haukkumassa kun asialliset argumentit puuttuvat.


    • Hallitukseen

      Perussuomalaiset viedään suurempaan voittoon. Sitä ei kukaan voi estää kun äänestäjät lähtee liikkeelle eivätkä jää nukkumaan.
      Perussuomalaisten kanssa on toki hallitukseen menijöitä. Kun heitä on tarpeellinen määrä he ovat enemmistö.
      On vain hämäystä sanoa että PS jää oppositioon. Nolaajilta ja vihaajilta on omat intressit taustalla pudottaa Perussuomalaiset. Ei ihmiset ole tyhmiä.
      Li Andressonilla on hätä kädessä kun levittää valhetta vaalitentissä että PS on vastuussa leikkauksista. Vastuussa oli Siniset, Kokoomus ja Keskusta!

      • tuygd

        Persut olivat kepu Sipilän hallituksessa mukana sen akuaikana eli olivat leikkausten ja säästöjen kannattajia. Turha muuta yrittää valehdella.


      • fdgdgedt

        Onneksi nuo takinkääntäjät ovat nyt Sinisissä.


      • ryfz
        fdgdgedt kirjoitti:

        Onneksi nuo takinkääntäjät ovat nyt Sinisissä.

        Porvaripersut ja sinipersut samaa paskaa eri paketissa.


      • lippuäänestysvoimaan
        tuygd kirjoitti:

        Persut olivat kepu Sipilän hallituksessa mukana sen akuaikana eli olivat leikkausten ja säästöjen kannattajia. Turha muuta yrittää valehdella.

        Soini oli siihen aikaan päättämässä perussuomalaisissa mitä nappia pitää äänestyksissä painaa, se puoluekuri nääs. Olisi aika siirtyä suljettuun lippuäänestykseen, jolloinka jokainen voi äänestää senmukaan mitä oikeasti mieltä on asiasta, kuten tuolla jossain keskustelussa jo siitä mainittiinkin.


      • rfyfd
        lippuäänestysvoimaan kirjoitti:

        Soini oli siihen aikaan päättämässä perussuomalaisissa mitä nappia pitää äänestyksissä painaa, se puoluekuri nääs. Olisi aika siirtyä suljettuun lippuäänestykseen, jolloinka jokainen voi äänestää senmukaan mitä oikeasti mieltä on asiasta, kuten tuolla jossain keskustelussa jo siitä mainittiinkin.

        Persut ja sinipersut ovat samaa paskaa eri paketissa. Porvaripuolueita molemmat.


      • fdgdgedt kirjoitti:

        Onneksi nuo takinkääntäjät ovat nyt Sinisissä.

        Kuka nyt lopettavan Eduskunnan Persu-ryhmästä äänesti hallituksen leikkauksia (mm. poliisien määrän vähentäminen) vastaan, kun vuoden 2016 budjettia käsiteltiin? Kuka äänesti lisäleikkauksia vastaan kun vuoden 2017 budjettia käsiteltiin?

        No ei kukaan persu. Kaikki äänestivät näiden leikkauksien puolesta.

        Sitten Siniset, jotka eivät irtisanouneet ennen kesää 2017 puolustamistaan päätöksistä ovat "takinkääntäjiä"?! Ja persut jotka ensin kannattavat ja sitten kun päätökset on tehty muka irtisanoutuvat niistä ovat jotenkin "suoraselkäisiä"?

        Mitäköhän "takinkääntäjää" tarkoittaa persujen valeuutisten rappeuttamassa kielenkäytössä?


      • tydx
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Kuka nyt lopettavan Eduskunnan Persu-ryhmästä äänesti hallituksen leikkauksia (mm. poliisien määrän vähentäminen) vastaan, kun vuoden 2016 budjettia käsiteltiin? Kuka äänesti lisäleikkauksia vastaan kun vuoden 2017 budjettia käsiteltiin?

        No ei kukaan persu. Kaikki äänestivät näiden leikkauksien puolesta.

        Sitten Siniset, jotka eivät irtisanouneet ennen kesää 2017 puolustamistaan päätöksistä ovat "takinkääntäjiä"?! Ja persut jotka ensin kannattavat ja sitten kun päätökset on tehty muka irtisanoutuvat niistä ovat jotenkin "suoraselkäisiä"?

        Mitäköhän "takinkääntäjää" tarkoittaa persujen valeuutisten rappeuttamassa kielenkäytössä?

        Hyvä kommentti.


    • tyiio

      Ei joudu, luulisin. Jussin hallituksessa istuu tällöin myös kok, kesk, ja kd?!?

    • eiluovuteta

      Paremmin saat asiasi esille mitä enämpi on edustajia puolueessa, olitpa sitten hallituksessa tai oppositiossa. Ei muutakun äänestämään vaan Perussuomalaisia sunnuntaina te jotka ette vielä ole käyneet. Katsotaan sitten mihinkä äänet riittävät.

    • äänestäjä

      Jos persut jää oppositioon on heidän kannatuksensa 4v päästä n 25-30%. Puoluetuen avulla persut kasvaa n10-15% per vaalikausi. Kohta voivat yksin muodostaa hallituksen.

      On suorastaan hölmöä ja isioottimaista nolla persujen kannatusta sillä se on kuin nollaisi 20% äänestysikäisen tahdon maan menosta. Todella vaarallista politiikkaa.

      • fgyd

        Persut pettää äänestäjänsä joka vaalien jälkeen eli kulkee kohti tuhoaan.


    • Jeremiaz

      Kuluneitten neljän vuoden aikana ovat siis Suomessa "loisineet veronmaksajien rahoilla" turhapaikkaturistien lisäksi demarit, vassarit, vihreät ja hurrit. Hupaisa näkemys.

      Vaikka persut eivät pääsisi hallitukseen, tulee heidän laaja kannatuksensa vaikuttamaan hallitusohjelman maahanmuuttotavoitteisiin.
      Edellisten vaalienkin jälkeen tehtiin mamu-ohjelma, mutta tosipaikan tullen kepu ja kokoomus luistivat pelkureina siitä ulos. Samoin Sipilä ja Orpo lakkasivat noudattamasta Schengen ja Dublin-sopimusta.

    • xkjfu

      Ei yhtään mitään.

    • havukkaaho

      PS:lle menevä ääni on tärkeä, vaikka valtaeliitti ja ne älymystö estäisivätkin hallitukseen menon. Tarvitaan vahva oppositio-puolue, joka uskaltaa esiintuoda kansan mielipiteen ilman vallan menetyksen pelkoa. Demokratia sitten seuraavissa vaaleissa ratkaisee, mikä onnistui keneltäkin ja mikä ei. Äänesi on tärkeä joka tapauksessa. Älä siis nuku.

      • dtfzy

        Äänesti jo ennakkoon Vasemmistoliittoa.


    • pkidfg

      Hyvä kysymys aloituksessa.

    • HehHehHeh

      Voi olla persuttomalla hallituksella melko kivinen tie päätöstensä kanssa, jos se jätetään voittajana oppositioon! :-D Kuinkahan kauan hallitus pysyy pystyssä kaikkien epäluottamuslauseäänestysten keskellä? ;-)

    • dfyd

      Ei yhtään mitään.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sosiaaliturvasäästöt kohdentuvat usein samoihin ihmisiin useampaan kertaan

      ja ihmisiä putoaa kiihtyvällä tahdilla toimeentulotuelle eli köyhien määrä kasvaa eksponentiaalisesti Suomessa. https:
      Maailman menoa
      381
      1963
    2. Olisiko sinulla mitään toiveita?

      Miten sinä toivoisit minun sinua lähestyvän? Mitään mitä olisi tosi hyvä tietää ennen sitä? Jos ei sen kummempia, niin
      Ikävä
      49
      1647
    3. Miksi toisten toiveet ahdistavat teitä?

      Kertokaapa miksi toisen ihmisen toiveet mahdolliselle kumppanilleen ahdistavat niin kovasti? Oletatko, että hän vaatii j
      Sinkut
      208
      1330
    4. Mitä tuntemuksia

      sinulle tulee, kun hän ilmestyy näköpiiriin? Vaihtelevatko ne?
      Ikävä
      84
      1086
    5. T mies missä oot

      T mies pääsetkö lähtemään sieneen villasukat tein sulle 💕🐶
      Ikävä
      69
      975
    6. En nii kui tiiä yhtään

      Mikä suussa kiehtoo, vaikka kaiken pitäisi olla ihan hyvin! Mä niin haluaisin nähdä sut:)
      Ikävä
      58
      948
    7. Oletko kertonut tästä

      Meidän oudosta jutusta kenellekään? Olen kertonut ystävälleni, että olet saanut minut sekaisin…, mutta tästä hän ei tied
      Ikävä
      48
      812
    8. Turun tunnin juna toteutetaan

      Köyhiltä viedään mutta tunnin juna Turkuun viedään läpi. Puhaltakaa PS nyt tämä poikki! https://www.hs.fi/politiikka/ar
      Perussuomalaiset
      107
      785
    9. Homouden synti

      Kerrotaan faktoja alkuun. On olemassa vain kaksi sukupuolta ja aviolIiitto on vain ja ainoastaan miehen ja naisen välin
      Luterilaisuus
      257
      746
    10. huono vai hyvä juttu

      Miten ulkopuoliset reagoisivat jos olisit kaivattusi kanssa yhdessä....?
      Ikävä
      46
      680
    Aihe