Suomalaisilla tutkijoilla outo himo liata omaa pesää

Anonyymi

Suomalaisista SS- miehistä pyritään varsin hatarilla todisteluilla tekemään kaikista sotarikollisia.

Ei ole varmaa näyttöä yhdestäkään tapauksesta että suomalaiset SS- miehet olisivat tehneet sotarikoksia.

Tiedämme varmasti, että Neuvostoliiton partisaanit syyllistyivät Suomen Lapissa raskaisiin sotarikoksiin tappamalla ja raiskaamalla naisia ja lapsia.

Kummallista on ettei näitä sotarikollisia haluta nimetä .

65

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Synkkä tapaus, mutta eikö pitänyt tällä palstalla keskustella SS miesten "tekemisistä" esim. ukrainassa. Myöskään 1918 vuoden tapahtumista ei kannata vuodattaa- niille on myös oma osastonsa. Porukka oudosti kampeaa keskustelua toisille raiteille , jopa eri sotiin kun SS suomalaisista puhutaan tutkivaan sävyyn. Olisihan se kova kolaus suvulle kun paljastuisikin että Ukki ampuikin aseettomia puolialastomia juutalaisia kuopanreunalta, eikä sankarillsesti taistellut julmia ryssiä vastaan. Annetaan tutkijoille aikaa ja tutkintarauha, totuus paljastuu kyllä.


    • Anonyymi

      Oman pesän likaajilla on yleensä kommunistitausta.

      • Anonyymi

        Kyse ei suinkaan ole omasta, vaan Hitlerin pesästä.


    • Anonyymi

      Historiaa yritetään kovasti kirjoittaa uusiksi ihan vaan maalatakseen.

    • Anonyymi

      On todellakin aivan oikein rinnastaa natsit ja partisaanit.

      • Anonyymi

        Neuvostopartisaanien tekemistä sotarikoksista Suomen Lapissa on täysin varmat todisteet.

        Suomalaisten SS miesten sotarikoksista ei ole mitään varmaa näyttöä.


      • Nämä vassareitten jälkeläiset eli nykyset vihervassarinatzit haluavat unohtaa Neuvosliiton partisaanien rikokset, koska ne oli hyvän aatteen puolesta tehtyjä murhia.


    • Anonyymi

      Ihan samalla lailla natsiraukat takertuu Suomeen kuin kaapuakat.

    • Anonyymi

      Sodan jälkeen kaikki SS-upseerit olisi pitänyt teloittaa ja rivimiehille antaa 10-20 vuoden ehdottomat vankeusrangaistukset.

      • Anonyymi

        Miksi suomalaisia raiskanneita ryssän partisaaneja ei tuomittu, teoista on yksityiskohtaista dokumentoitua tietoa ?


    • Anonyymi

      Jos lähtee vapaaehtoisena Hitlerin Saksan natsiarmeijaan niin tietää että siellä sotilas tekee mitä käsketään. Jos esimies käskee ampumaan jonkun siviilin tai mukiloimaan hengiltä niin se on tehtävä. On turha pohtia tätä jälkeen päin. Päätös on tehty jo lähtiessä. Kun nyt kirjoitetaan neuvostopartisaanien töistä niin ne ovat raskaita sotarikoksia mutta nämä asiat eivät liity toisiinsa millään lailla. Jatkosodan aikana Suomen armeijan keskitysleireillä pelkästään Petroskoin kaupungissa vanhuksia, naisia ja lapsia kuoli vartijoiden ampumana, nälkään ja sairauksiin 1942 vuoden aikana yli 3 500 siviiliä. En tiedä onko näitä tappajia tuomittu missään oikeudessa.

    • Anonyymi

      Valtioneuvosto teki SS-miehistä selvityksen, ja näin kävi: 1 400 jo edesmennyttä vapaaehtoista leimattiin sotarikollisiksi

      Essee: On vaikea kuvitella, että selvitykseen käytetyillä 70 000 eurolla olisi voitu saada aikaan vahingollisempaa imagojälkeä, kirjoittavat Pekka Holopainen ja Kalle Liesinen.

      Kotimaa 18.6.2019 07:30
      Kanava 4/2019


      https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/valtioneuvosto-teki-ss-miehista-selvityksen-ja-nain-kavi-1-400-jo-edesmennytta-vapaaehtoista-leimattiin-sotarikollisiksi/?show_modal=modal-login&shared=1081941-e7aa9992-4

      Kirjoittajista Pekka Holopainen on eversti evp ja entinen Maanpuolustuskorkeakoulun Strategian laitoksen johtaja ja Kalle Liesinen eversti evp ja vapaa kolumnisti.

      Kirjoitus on ensi kertaa julkaistu Kanavassa 4/2019.

    • Anonyymi

      Ihmisoikeusjärjestönä tunnetun Simon Wiesenthal-keskuksen Jerusalemin toimiston johtaja, tohtori Efraim Zuroff on kiittänyt Suomea Haaretz-lehdessä. Hänen mukaansa Suomi on ”valonsäde maailmassa, jossa hallitukset yrittävät vääristellä holokaustin historiaa”.
      MAINOS
      Lue lisää

      Leppymätön natsienmetsästäjä ei ole tehnyt työtään yksin, vaan hän on saanut avukseen vapaaehtoista tukea myös Suomesta. Zuroffin käyttöön ovat antaneet asiantuntemuksensa tutkija Johan Bäckman ja toimittaja Leena Hietanen. Eurooppalaisen itsenäisen hybridiuhkien tutkimuskeskus yhdistys ry:n sihteerinä toimiva Juha Molari kertoo internetissä Zuroffin saaneen ”kunnioittavan tuen Suomen tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta ja Suomen valtioneuvostolta”.

      Tämä kaikki yhteistyö, vuoropuhelu ja maailmanlaajuinen hanke Operaatio viimeinen mahdollisuus esitellään Efraim Zuroffin samannimisessä kirjassa. Varsinainen operaatio viimeinen mahdollisuus on jo vuonna 2002 alkanut Wiesenthal -keskuksen hanke, joka tarjoaa rahapalkkioita natsirikollisten kiinnijäämiseen johtavista tiedoista.

      Bäckman, Hietanen ja Petri Krohn perustivat järjestön nimeltään Suomen antifasistinen komitea, Suomi ilman fasismia ry. Se julkaisi 2012 Hietasen ja Krohnin suomentamana Zuroffin kirjan. Järjestöä ei pidä sekoittaa aikaisemmin rekisteröityyn Suomen antifasistiseen komiteaan.

      Suomi on kahdesti selvittänyt osallisuuttaan holokaustiin Simon Wiesenthal -keskuksen eli Zuroffin pyynnöstä. Ensimmäinen selvitys tehtiin Saksalle luovutetuista sotavangeista Tarja Halosen aikana ja jälkimmäinen Suomen valtion saksalaiseen Wiking-divisioonaan lähettämistä vapaaehtoisista Sauli Niinistön kaudella.

      Valtioneuvoston tänä keväänä julkaisema asiakirja on eräänlainen yleisselvitys, joka suuntaa tieteellistä jatkotyötä. Sen on kirjoittanut professori Lars Westerlund, joka teki jo aikaisemman, valtioneuvoston kanslian rahoittaman ja vuonna 2004 aloitetun Suomi, sotavangit ja ihmisluovutukset 1939–1955 –tutkimuksen.

      Suomalaisessa mediassa selvityksestä on kirjoitettu suurennellen ja vääristelevästi. Myös valtioneuvoston julkaisema suomenkielinen tiivistelmä syyllistyy samaan. ”Selvityksen perusteella on ilmeistä, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat hyvin todennäköisesti SS-Divisioona Wikingin eri yksiköiden suorittamiin surmaamisiin ja väkivaltaisuuksiin niin juutalaisia kuin siviilejä ja sotavankejakin kohtaan vuosina 1941–1942”, siinä todetaan.



      Suomalaista intoa julistautua syylliseksi holokaustiin ei ole maailmalla ymmärretty oikein. The Jerusalem Post -lehti uutisoi 10. helmikuuta: ”Suomen Kansallisarkisto on julkaissut raportin, joka vahvistaa yli tuhannen suomalaisen sotilaan osallistuneen juutalaisten massamurhiin holokaustin aikana. Selvityksen mukaan 1 408 suomalaista liittyi vapaaehtoisina Waffen-SS:n Wiking- divisioonaan osallistuen juutalaisten, siviilien ja sotavankien massamurhiin Ukrainassa ja Kaukasuksella palvellessaan itärintamalla 1941–1943. Selvityksen mukaan näiden yksiköiden arvioidaan tappaneen vähintään 10 000 siviiliä, joista 6 000 juutalaista pelkästään kesä-heinäkuussa 1941.”

      On vaikea kuvitella, että valtioneuvoston selvitykseen käyttämillä 70 000 eurolla olisi voitu saada vahingollisempaa imagojälkeä aikaan. Kahdeksan vielä elossa olevan SS-vapaaehtoisen osalta on erikseen todettu, ettei heidän osallisuudestaan joukkomurhiin ole todisteita. Lopputuloksena 1 400 jo edesmennyttä SS-vapaaehtoista on valtioneuvoston toimesta leimattu sotarikollisiksi.

      • Anonyymi

        Haisee pahalle:

        #Zuroffin käyttöön ovat antaneet asiantuntemuksensa tutkija Johan Bäckman ja toimittaja Leena Hietanen. Eurooppalaisen itsenäisen hybridiuhkien tutkimuskeskus yhdistys ry:n sihteerinä toimiva Juha Molari kertoo internetissä Zuroffin saaneen ”kunnioittavan tuen Suomen tasavallan presidentiltä Tarja Haloselta ja Suomen valtioneuvostolta”.#

        Bäckmanin maanpetoksellinen toiminta Venäjän laskuun on hyvin tunnettu.

        Leena Hietanen on kirjoittanut tutkimuksen tapaisen kuuden juutalaisen pakolaisen luovutuksesta. Asia on selvitetty jo aiemmin.

        Molari on Bäckmanin kanssa samaa sakkia Moskovan agenttina.


    • Anonyymi

      Alakulpilla oli selkärankaa tuoda asia esiin, mutta SS-miesten jälkeläisten hurskastelulla ei.

      Mannerheim-ristin ritari Olavi Alakulppi kertoi venäläisten partisaanien surmaamista suomalaisista siviileistä YK:n sotarikoksia tutkivalle komissiolle jo vuonna 1960, kertoo tuore elämäkerta. Todisteena hänellä oli Seitajärven uhreista ottamiaan valokuvia. Neuvostoliiton YK-lähettiläs kiisti väitteet, eikä asiaa tutkittu. Suomen silloinen YK-lähettiläs ei uskaltanut ottaa asiaan kantaa.

    • Anonyymi

      "En tiedä onko näitä tappajia tuomittu missään oikeudessa"

      Se johtunee joko tyhmyydestä tai tietämättömyydestä. Suomessa tuomittiin toisen maailmansodan jälkeen noin 700 henkilöä erilaisista sotarikoksista. Sotarikoksilla tarkoitettiin suomalaisten sotavankileireillä ja miehitetyn alueen siirtoleireillä tekemiä väkivalta- ja omaisuusrikoksia sekä muita neuvostoliittolaisia tai liittoutuneita vastaan tehtyjä rikoksia.

      Suomalaisia sotavankeja kuoli N-liitossa puolisentoista tuhatta, kaikkien akseliváltojen sotilaita parisen miljoonaa. Montakohan venäläistä tuomittiin rikoksista sotavankeja kohtaan, mitä luulet?

      • Anonyymi

        Neuvostosotilaita kuoli jatkosodan aikana Suomen vankileireillä n. 20 000 joista vartijat ampuivat yli 1 000 vankia. Lopuista suuri osa kuoli nälkään ja sen tuomiin sairauksiin. Suomalaisia vartijoita myös tuomittiin vankilaan sotarikosten takia. Usein vangeille tarkoitettu ruoka meni mustan pörssin kauppaan, vankeja kuoli nälkään ja voiton korjasivat vartijat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Neuvostosotilaita kuoli jatkosodan aikana Suomen vankileireillä n. 20 000 joista vartijat ampuivat yli 1 000 vankia. Lopuista suuri osa kuoli nälkään ja sen tuomiin sairauksiin. Suomalaisia vartijoita myös tuomittiin vankilaan sotarikosten takia. Usein vangeille tarkoitettu ruoka meni mustan pörssin kauppaan, vankeja kuoli nälkään ja voiton korjasivat vartijat.

        Rokottamattomista puna-armeijalaista vangeista tuhannet kuolivat pilkkukuumeeseen tai lavantautiin talvella 1942. Ongelma oli suuri myös Neuvostoliiton hallitsemilla alueilla, jossa aloitettiin mittavat sotilaiden ja siviilien rokotuskampanjat, luonnollisesti lend-lease-tuella.


    • Anonyymi

      Venäjän jutut ei kiinnosta enempää kuin Burkina Fason asukkaiden tekoset. Olen rajoittunut ihminen ja vain oman maan asiat ovat tärkeitä.

    • Anonyymi

      Annetaan tutkijoille tutkintarauha, jos löytyy todisteita sotarikoksista, tekijät jo kuolleita eivätkä vastuussa enää teoistaan. Ja pakkohan oli SS esimiehen käskyä noudattaa silloinkin, muuten itse penkalla myös. Everstien on mielestäni turhaa koitaa väkisin tukahduttaa tutkintaa julkisesti, kyllä tutkija ilmoittaa kun on löytänyt varmat todisteet sotarikoksista. Siihen asti kaikki on spekulaatiota. Simon Wiesenthal -keskuksen sekaantuminen asiaan herättää outoja epäilyksen varjoja.

      • Anonyymi

        Joukkomurhiin osallistuminen ei perustunut käskyihin siten, että sotilas kieltäytyessään olisi joutunut itse ammutuksi. Käskyjä toki annettiin, mutta kieltäytyneet jäivät ilman niitä etuja, joita murhiin osallistuneille annettiin.

        Ainoastaan taisteluista kieltäytyminen saattoi johtaa kuolemantuomioon, kun puhutaan esimiehen käskyjen noudattamatta jättämisestä Waffwn-SS:ssä. Yhtään sellaista minkään saksalaisen sotaoikeuden päätöstä ei ole olemassa, jossa murhista kieltäytynyt olisi tuomittu. Saksalaiset eivät myöskään noin vain ampuneet rintamalla omia sotilaitaan, koska niitä tarvittiin taisteluissa vihollista vastaan.


      • Anonyymi

        Kiitos oikaisustasi SS kurinpidon suhteen. Kotipaikkakunnallani oli SS kapteeniksi ylentynyt henkilö, kun ihmiset kysyivät mitä teki sodan aikana oli sanonut ollensa vain autokuski ei muuta. (luulin etteivät upseerit itse ajaneet autoja).


    • Suomalaiset on ihmeellistä sakkia, täällä on varmasti väkimäärään nähden eniten omiin muroihin kusijoita.Sitten meillä on paljon tätä porukkaa "mitä ne meistä maailmalla ajattelee" esim. Teivo T

    • Anonyymi

      Täällä ei muka ymmärretä että sodassa tapetaan ihmisiä. Kun toisessa maailmansodassa kuoli kymmeniä miljoonia niin harvasta tapauksesta on mitään dokumentteja olemassa. Oli yleistä esim. että jos vanki oli pahasti haavoittunut niin hänet ammuttiin saman tein. Ei taida olla sotalakien mukaista toimintaa.

      Suomenkin sisällissodassa oli valkoisen armeijan päämajan määräys että vangit joko ammutaan paikalla tai kuljetetaan kokoamispaikkoihin. Lisäksi valtionhoitaja Svinhufvud antoi viimeisenä virassaolopäivänään 7.12.1918 ukaasin että kaikki valkoisen puolen sotatoimien ulkopuoliset murhamiehet ja tappajat ovat vapaat kaikesta vastuusta koska ovat tappaneet ihmisiä Isänmaan Kunniaksi. Näitä tappajia oli useita tuhansia. Tästä ei kiistellä vaikka uhreja oli kymmeniä tuhansia.

      Nyt ihmetellään onko muutamia satoja tai kymmeniä samanlaisia tekoja ollut Hitlerin armeijassa suomalaisten tekeminä.

      Pilkun viilauksen Korkea Veisu.

      • Anonyymi

        "Nyt ihmetellään onko muutamia satoja tai kymmeniä samanlaisia tekoja ollut Hitlerin armeijassa suomalaisten tekeminä."

        Niin. Kun todisteita ei ole, vain oletuksia.
        Samalla leimataan 1400 sotilasta rikollisiksi.
        Ja asialla on peräti Kansallisarkisto, joka on erehtyhyt lähtemään syyttelijöiden porukkaan.

        Hyvä, että pari everstiä on nostanut metakan asiasta,


      • Anonyymi

        "vangit joko ammutaan paikalla tai kuljetetaan kokoamispaikkoihin"

        Tällaista määräystä ei ollut. Vain lupa ampua päällikön harkinnan mukaan sotatoimialueella itse teosta tavatut sabotöörit. Lupaa tulkittiin sittemmin turhan vapaasti, varsinkin punaisen terrorin paljastuttua.

        " valkoisen puolen sotatoimien ulkopuoliset murhamiehet ja tappajat"

        Ei näin. Viides pykälä kuului: Henkilöt, jotka maan laillista järjestystä vastaan nostetun kapinan kukistamisen tarkoituksessa tahi estääkseen kapinan levenemistä taikka palauttaakseen järjestystä ovat teoissaan menneet yli sen, mitä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseksi olisi ollut tarpeen, jätättäkööt niistä syytteeseen panematta ja rankaisematta.

        Lisäksi asetuksesa on kuusi muutakin pykälää, jotka punikit säännöllisesti "unohtavat", kuten punaisten armahdukset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vangit joko ammutaan paikalla tai kuljetetaan kokoamispaikkoihin"

        Tällaista määräystä ei ollut. Vain lupa ampua päällikön harkinnan mukaan sotatoimialueella itse teosta tavatut sabotöörit. Lupaa tulkittiin sittemmin turhan vapaasti, varsinkin punaisen terrorin paljastuttua.

        " valkoisen puolen sotatoimien ulkopuoliset murhamiehet ja tappajat"

        Ei näin. Viides pykälä kuului: Henkilöt, jotka maan laillista järjestystä vastaan nostetun kapinan kukistamisen tarkoituksessa tahi estääkseen kapinan levenemistä taikka palauttaakseen järjestystä ovat teoissaan menneet yli sen, mitä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseksi olisi ollut tarpeen, jätättäkööt niistä syytteeseen panematta ja rankaisematta.

        Lisäksi asetuksesa on kuusi muutakin pykälää, jotka punikit säännöllisesti "unohtavat", kuten punaisten armahdukset.

        Kaunista sanahelinää mutta todellisuus ei ollut helinää vaan kiväärin lukon kalahtelua. Esimerkiksi Jämsässä ei ollut sisällissodan aikana mitään sotatoimia mutta valkoiset tappoivat siellä yli 150 valmiiksi valittua toisinajattelijaa. Ansioitunein murhaaja kartanonomistaja sai jopa vankilatuomion mutta Svinhufvudin armahdus vapautti sankarin lyhyen vankilassa olon jälkeen. Kaikki oli tehty Isänmaan parhaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaunista sanahelinää mutta todellisuus ei ollut helinää vaan kiväärin lukon kalahtelua. Esimerkiksi Jämsässä ei ollut sisällissodan aikana mitään sotatoimia mutta valkoiset tappoivat siellä yli 150 valmiiksi valittua toisinajattelijaa. Ansioitunein murhaaja kartanonomistaja sai jopa vankilatuomion mutta Svinhufvudin armahdus vapautti sankarin lyhyen vankilassa olon jälkeen. Kaikki oli tehty Isänmaan parhaaksi.

        Myös suurin osa lahtaavista maanpetturipunikeista vapautettiin lyhyen vankilassa olon jälkeen, luonnollisesti isänmaan parhaaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "vangit joko ammutaan paikalla tai kuljetetaan kokoamispaikkoihin"

        Tällaista määräystä ei ollut. Vain lupa ampua päällikön harkinnan mukaan sotatoimialueella itse teosta tavatut sabotöörit. Lupaa tulkittiin sittemmin turhan vapaasti, varsinkin punaisen terrorin paljastuttua.

        " valkoisen puolen sotatoimien ulkopuoliset murhamiehet ja tappajat"

        Ei näin. Viides pykälä kuului: Henkilöt, jotka maan laillista järjestystä vastaan nostetun kapinan kukistamisen tarkoituksessa tahi estääkseen kapinan levenemistä taikka palauttaakseen järjestystä ovat teoissaan menneet yli sen, mitä mainittujen tarkoitusten saavuttamiseksi olisi ollut tarpeen, jätättäkööt niistä syytteeseen panematta ja rankaisematta.

        Lisäksi asetuksesa on kuusi muutakin pykälää, jotka punikit säännöllisesti "unohtavat", kuten punaisten armahdukset.

        Natsi-Pihkalan kirja vuodelta 1918 kertoo Suomeen tarvittavasta rodunjalostuksesta ja sen mukaan kansaa pantiin montunreunalle. Lahtarin laki.

        Minkälainen Suomi meidän on luotava?

        http://hdl.handle.net/10138/144336


        "Kapinallinen, joka avoimessa taistelussa laskee aseensa ja antautuu vangiksi, vangittakoon päällikön harkinnan mukaan. "


        http://www.histdoc.net/historia/1917-18/mannerheim1918-02-25.html


        Päällikön harkinnan mukaan yleensä ammuttiin heti.


        Lähes 100 antautunutta ammuttiin kostoksi.

        Valkoisten välittömästi taistelun jälkeen toteuttaman vankien joukkoteloituksen eli Länkipohjan verilöylyn on sanottu olleen lapualaisten kosto Lauriloiden kuolemasta.


        https://fi.wikipedia.org/wiki/Länkipohjan_verilöyly


    • Anonyymi

      Syvä kunnioitus kaikkia suomalaisia ss miehiä kohtaa heidät pitäisi julistaa kunniakansalaisiksi ja määrätä kansallinen liputuspäivä

      • Anonyymi

        Ranskassa SS-miehet hirtettiin.


      • Anonyymi

        Ainoastaan korkeammat upseerit hirtettiin, loput laitettiin vankilaan.
        Ei ollut ranskalaisilla SS- miehillä asiaa siirtomaasotiin, eikä armeijaan sodan jälkeen.
        Muukalaislegioonassa kyllä väitetään muiden maiden SS- miehiä olleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ainoastaan korkeammat upseerit hirtettiin, loput laitettiin vankilaan.
        Ei ollut ranskalaisilla SS- miehillä asiaa siirtomaasotiin, eikä armeijaan sodan jälkeen.
        Muukalaislegioonassa kyllä väitetään muiden maiden SS- miehiä olleen.

        Eli suuri enemmistö jäi hirttämättä.


    • Anonyymi

      Kansallisarkiston johtaja Kerttu eiku Jussi Nuorteva on saanut Putinilta prenikan kun mm.säilyttää myrkkykaapissaan Niinistön antamia Koiviston konklaavin papereita jotka Halonen ensin salasi ns.pysyvästi.Mitä muuta oli odotettavissa näiltä oman pesän likaajilta.Tämä kirja on suoraa jatketta valitulle linjalle.

    • Anonyymi

      SS-suomalaisten aiheen käsittelyssä pitäisi välttämättä kyetä palaamaan aikaan ja paikkaan. Se ei tietenkään ole fyysisesti mahdollista, mutta muuten on, jos on kykyä ja halua. Vaan harvaakin harvemmalla sitä näyttää olevan.

      Meillä on harjoitettu aktiivista unohtamista Saksan merkityksestä siinä tilanteessa, johon olimme talvisodan seurauksena joutuneet. Natsismi ei ollut sinne lähtijöiden mielissä, mutta meitä uhkaavan N:liiton torjuminen Saksan avulla sitäkin enemmän.

      Jos nämä miehet ovat sotarikollisia, olkoot sitten muut veteraanimme myös.

      • Anonyymi

        Sotarikollisia on ne jotka tekivät sotarikoksia, ei muut.

        Hölmömpi luulisi että N:liiton torjuminen tehdään Suomessa eikä Kaukasuksella.

        Kun tanskalainen vankikarkuri taannoin ampui kaksi suomalaista poliisia niin kaikista tanskalaisista ei tullut rikollisia.


    • Anonyymi

      Suuri kunnia suomalaisille SS -miehille !

      KAIKKI, mitä tehtiin venäläismiehityksen estämiseksi ansaitsee nöyrän kiitoksen.

      • Anonyymi

        SS-miehet estivät Suomen miehityksen sillä että yrittyvät vallata Bakun öljykentät. Jäi vain yritykseksi. Kun Hitler myi Suomen elokuussa 1939 Stalinille niin kyllä siinä joutui ponnistelemaan SS-joukoissa aika lailla.


      • Anonyymi

        Sinulla ei näytä olevan mitään tietoa historiasta. SS- miehet tappoivat siviilejä Ukrainassa 1941-1943 samaan aikaan, kun isänmaalliset suomalaiset sotilaat puolustivat maataan.


      • Anonyymi

        Suomalainen SS-pataljoona saapui Neuvostoliittoon vasta tammikuussa 1942, joten mihinkään teloituksiin he eivät voineet v. 1941 osallistua. Niin sanotut "divisioonan miehet" joita oli 300, olisivat voineet osallistua.


    • Anonyymi

      Kriittiseen historiantutkimukseen eivät kuulu kliseet, kiiltokuvat ja toistettavat iskulauseet. Siihen ei kuulu myöskään huomion kiinnittäminen muualle, kun asioita aletaan tutkia.

      Neuvostoliiton puolella partisaaneista on pidetty yllä samankaltaista kiiltokuvamaista sankarillista historiankirjoitusta. Toivon, ettei Suomen puolella sorruta samaan.

      Tietyn aikakauden ratkaisuja voi ymmärtää vain siitä aikakaudesta käsin, ei nojatuolista moralisoimalla sitä omastamme. Tämä ei saa silti johtaa siihen, että tarkoituksella kiistämme asioita, joita on tapahtunut.

      Toisaalta kriittinen historiantutkimus vaatii myös näyttöjä, todisteita. Todennäköisyydet ja spekuloinnit eivät riitä.

      • Anonyymi

        Kyllä nyt valkobandiiteja lyödään oikein olan takaa. Tosi sankarareita olivat. Törni eritoten.


      • Anonyymi

        Törnihän oli todellinen maanpetturi. Hän värväytyi natsiarmeijaan samaan aikaan, kun Suomi taisteli heitä vastaan Lapissa.


    • Anonyymi

      On selvää,että sakemannin rulliin vapaaehtoisesti kirjautuneet sotijat olivat merkittävästi keskimääräistä enemmän valmiiksi SS-joukkoja ihannoivia nuoria ja ryssää vihaavia.
      Niinpä on kutakuinkin mahdotonta,etteikö tuosta tuhantisesta joukosta olisi erottautunut joltistakin määrää nuorukaisia,jotka hyväksyivät täysin hitleriläisen ideologian,myös juutalaisen kansan murhan ja siviilien ampumisen.
      Niin vierasta suomalaiselle kansanluonteelle sellainen kuitenkin on,etteivät juutalaisten ja sotavankien ampumiseen osallisiksi ajautuneet jättäneet siitä juurikaan kirjallisia selostuksia.Eivät niitä paljon jättäneet saksalaisetkaan.
      Erittäin todennäköisesti ne suomalaiset,jotka osallistuivat edes jossakin määrin näihin rikoksiin ihmisyyttä vastaan,eivät sodan jälkeen juurikaan puhuneet tapahtuneista edes keskenään.
      He lienevät olleen loppuikänsä varsin hymyttömiä miehiä.
      Neuvostopartisaanien hirmutyöt suomalaista siviiliväestöä vastaan ovat heidän oma häpeänsä.Niitä ei tarvitse sen enempää tuomita.Riittää se,että ne on tuotu julki.

    • Anonyymi

      On se vihaa kun ei anneta kuolleidenkaan olla rauhassa, pitää vaan tokia ja liata mainne.

      • Anonyymi

        "Maineen pilaamiseksi" ja "oman pesän likaamiseksi " tuomitsemalla on monesti yritetty estellä myös todellisten rikosten selvittämistä. Rehellisellä historiantutkimuksella ei tällaista tabua saisi olla.

        Myös vuoden 1918 tapahtumista voisi kuvitella nyt voitavan keskustella paremmin ilman tabuja, kun yksikään sotaan osallistuneista ei ole enää elossa. Enää ei syyllisillekään voi tulle paha mieli.


      • Anonyymi

        Tärkeintä kuitenkin, kun saatiin heidän omaisiinsa yhteys ja päästiin annattamaan heille heidän isiensä pahoista töistä joista ei varmuudella tiedetä. Perille meni minne arvostelun kärki suunnattiin. Kuolleita ei voi arvostella tai saattaa vastuuseen. Tämä toiminta toi tällaisen tuloksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Maineen pilaamiseksi" ja "oman pesän likaamiseksi " tuomitsemalla on monesti yritetty estellä myös todellisten rikosten selvittämistä. Rehellisellä historiantutkimuksella ei tällaista tabua saisi olla.

        Myös vuoden 1918 tapahtumista voisi kuvitella nyt voitavan keskustella paremmin ilman tabuja, kun yksikään sotaan osallistuneista ei ole enää elossa. Enää ei syyllisillekään voi tulle paha mieli.

        "Myös vuoden 1918 tapahtumista voisi kuvitella nyt voitavan keskustella paremmin ilman tabuja, kun yksikään sotaan osallistuneista ei ole enää elossa. Enää ei syyllisillekään voi tulle paha mieli. "

        Niistä on voitu keskustella jo kymmeniä vuosia! Venäjän Tiltut tulevat vain jälkijunassa!

        Molemmin puolin tapahtuyi, kuten aina sisällissödissa, rikoksia, mutta ne kuuluvat kaikki jo historiaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tärkeintä kuitenkin, kun saatiin heidän omaisiinsa yhteys ja päästiin annattamaan heille heidän isiensä pahoista töistä joista ei varmuudella tiedetä. Perille meni minne arvostelun kärki suunnattiin. Kuolleita ei voi arvostella tai saattaa vastuuseen. Tämä toiminta toi tällaisen tuloksen.

        Näinhän asia on.
        Kuitenkaan nykyisiä sukupolvia ei voida syyllistää heidän esi-isiensä töistä.
        Tärkeintä on ottaa oppia ja ylläpitää rauhaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Myös vuoden 1918 tapahtumista voisi kuvitella nyt voitavan keskustella paremmin ilman tabuja, kun yksikään sotaan osallistuneista ei ole enää elossa. Enää ei syyllisillekään voi tulle paha mieli. "

        Niistä on voitu keskustella jo kymmeniä vuosia! Venäjän Tiltut tulevat vain jälkijunassa!

        Molemmin puolin tapahtuyi, kuten aina sisällissödissa, rikoksia, mutta ne kuuluvat kaikki jo historiaan!

        Historiaan kuuluvia asioitahan historiantutkimuksessa tutkitaan.

        Mutta aina vain heräilee näitä, joiden mielestä jotain ei saisi edes tutkia. Miksi?


    • Anonyymi

      Olisiko näihin isis-terroristeihin sovellettavissa SS-sotilaiden pahantekojen selvittelystä jotain oppia. Voisiko isisterroristi-naisia tuomita Presidentin esittelyssä aivan samoin kuten kuolleita SS-Divisioona Wikingissä palvelleitakin?
      Sais edes jotain rotia asialle. Oikeusistuimiin heitä tuskin saa ja puhumattakaan tuomioita kärsimään. Tällainen kollektiivinen tuomio Presidentin esittelyssä olisi mahtavaa.

      Nuortevan selvitystä kukaan "järkevä ihminen" ei ole edes yrittänyt kyseenalaistaa. Järkeä löytyy kuten tiedämme vihreistä humaaneista ihmisistä.

      " Selvityksen perusteella on ilmeistä, että suomalaiset SS-vapaaehtoiset osallistuivat hyvin todennäköisesti SS-Divisioona Wikingin eri yksiköiden suorittamiin surmaamisiin ja väkivaltaisuuksiin niin juutalaisia kuin siviilejä ja sotavankejakin kohtaan vuosina 1941–1942”, selvityksen tiivistelmässä todetaan. "

      • Anonyymi

        Ja kuten omasta tekstistäsi huomaat niin mitään näyttöä eli sabuavaa asetta ei löytynyt vaan pelkkiä otaksumia!

        Ei tuolla perusteella voi puhua 'syyllisyydestä' puhumattakaan tuomioista!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kuten omasta tekstistäsi huomaat niin mitään näyttöä eli sabuavaa asetta ei löytynyt vaan pelkkiä otaksumia!

        Ei tuolla perusteella voi puhua 'syyllisyydestä' puhumattakaan tuomioista!

        Kuka tässä on tuomioista puhunut?
        Sen sijaan tosiasiat on syytä tunnustaa,ja niihin on myönnettävä kuuluvan sekin,että suomalaiset vapaaehtoiset SS-joukoissa kuuluivat täysin natsivaltion komentovaltaan.
        Onko kuulunut mitään kommenttia siitä,että suomalaiset SS-vapaaehtoiset olisivat kieltäytyneet osallistumasta oikeudettomiin hengenriistoihin?
        Valloitetuille alueille jääneiden epäiltyjen siviilien hävittämisestä oli suorat ohjeet.
        Jos saksalainen asemies ei ole tällaisesta dokumentoinut,on kysymys joko aseveljeydestä luomasta lojaaliudesta tai sitten tuhoamisesta ei yleensäkään pidetty päiväkirjaa.


      • Anonyymi

        "Sen sijaan tosiasiat on syytä tunnustaa,ja niihin on myönnettävä kuuluvan sekin,että suomalaiset vapaaehtoiset SS-joukoissa kuuluivat täysin natsivaltion komentovaltaan."

        JOKAINEN armeijassa olija kuuluu joukko-osastonsa komentovaltaan!

        "Onko kuulunut mitään kommenttia siitä,että suomalaiset SS-vapaaehtoiset olisivat kieltäytyneet osallistumasta oikeudettomiin hengenriistoihin?"

        Ei ole kuulunut, että olisivat osallistuneet ja vapaaehtoiset itse kieltävät osallistuneensa!

        "Valloitetuille alueille jääneiden epäiltyjen siviilien hävittämisestä oli suorat ohjeet."

        Niin oli. Siviilien piti antaa olla rauhassa ellei tilanne muuta vaadi. Valtaosa siviiliväestöstä saksalaisten miehittämällä alueella säilytti henkensä.

        "Jos saksalainen asemies ei ole tällaisesta dokumentoinut,on kysymys joko aseveljeydestä luomasta lojaaliudesta tai sitten tuhoamisesta ei yleensäkään pidetty päiväkirjaa. "

        Tai siitä, ettei osallistuttu. Pelkkä SINUN otaksumasi ei riitä!


    • Anonyymi

      Paskahomma, kun meni se Neuvostoliitto hajoamaan, ennen sitä pystyi kätevästi laittamaan kaikki sotarikokset ukrainalaisten ja balttien syyksi.
      Saksalaisethan väitti Waffen SS:n olleen syytön mihinkään.

      • Anonyymi

        " ennen sitä pystyi kätevästi laittamaan kaikki sotarikokset ukrainalaisten ja balttien syyksi "

        Sama sävel mollissa Putinin Venäjällä. Sandormohinin joukkohautoihin Stalinin vainossa haudatut olivatkin Putinin tutkijoiden mukaan suomalaisten jatkosodan aikana teloittamia venäläisiä. Että yhtä kätevästi se käy äärioikeistolaisten hallinnoimassa Venäjälläkin kuin ennen kommunistien aikoina Neuvostoliitossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " ennen sitä pystyi kätevästi laittamaan kaikki sotarikokset ukrainalaisten ja balttien syyksi "

        Sama sävel mollissa Putinin Venäjällä. Sandormohinin joukkohautoihin Stalinin vainossa haudatut olivatkin Putinin tutkijoiden mukaan suomalaisten jatkosodan aikana teloittamia venäläisiä. Että yhtä kätevästi se käy äärioikeistolaisten hallinnoimassa Venäjälläkin kuin ennen kommunistien aikoina Neuvostoliitossa.

        Noinhan ne Putinin tutkijat. Karmaiseva esimerkki Venäjän virallisesta moraalista, joka harjoittaa parhaillaan stalinismin käyttöön ottamista.


    • Anonyymi

      Koska tämä Pihkaloiden rodunjalostajien toimet tutkitaan desantti Nuortevan sakin toimesta?

      Suomalaisen urheiluhistorian tunnetuimpiin hahmohin kuuluneen Lauri ”Tahko” Pihkalan toiminnasta sisällissodan aikana 1918 on saatu uutta tietoa...

      Sodan aikana Pihkala kuului pahamaineiseen Hans Kalmin pataljoonaan ”neuvottelevan adjutantin” tittelillä tehtävänään propaganda-aineiston levittäminen punaisten puolelle. Mutta Pihkala osallistui myös taisteluihin Itä-Hämeessä.

      Maaliskuun 10. päivänä Pihkala ja kolme muuta Kalmin miestä suorittivat Kuhmoisissa Harmoisten sairashuoneella verilöylyn, jossa murhattiin kaikki potilaat ja miespuoliset sairaanhoitajat. Naispuolisesta henkilökunnasta henkiin jäi kaksi ruotsia puhunutta hoitajaa.

      ”Valmistautukaa siirtymään helvettiin, sillä kuolema tulee jokaiselle viiden minuutin kuluttua”, Pihkalan joukkio huusi sisälle tunkeutuessaan, muisteli toinen pelastuneista.

      Kuusi päivää tapahtuman jälkeen Pihkala kirjoitti äidilleen kirjeen, jota Harri Salimäki on lainannut vuonna 2000 väitöskirjassaan Isänmaan ja urheilu-uskon mies.

      ”Tässä taistelussa punaryssää vastaan raaistuu kieltämättömästi. Nuo pimitetyt punakaartilaiset, useat heistä, herättävät sääliä, minun täytyy joskus aivan pakottaa sormeni liipasimelle lähempää ampuessa.”

      Pihkalan viha kohdistui punaisten johtohenkilöihin, mutta maksumiehiksi joutuivat puolustuskyvyttömät rivimiehet ja hoitajat.

      Ja vielä...

      Toukokuussa 1918 Kalmin pataljoona vastasi Hennanalan vankileirin vartioinnista, ja dokumenttien mukaan Lauri Pihkala oli eräänlainen logistiikkavastaava. Hennalassa teloitettiin satoja miehiä ja naisia. Pihkalan elämästä olisi syytä laatia vielä yksi tutkimus, jossa käytäisiin läpi hänen toimensa vuosien 1918–19 aikana.

      • Anonyymi

        Koska pesäpallo kielletään meetoo /sukupuolineutraaliuden tai (f)/rasistisen menneisyytensä takia?


      • Anonyymi

        Sairaalaväkivallankin aloittivat punaiset raahaamalla "mielipiteiltään valkoisen" lääkärin työpaikaltaan sairaalasta ja murhaamalla hänet.


    • Anonyymi

      Kulttuurimarxien äyskäröinti SS-miesten kimpussa osoittaa henkilön mieshormoonin puutostilasta, joka hälyttävässä tilassa aiheuttaa henkilölle vääristyksiä.

    • Anonyymi

      .....Suomen Lapissa raskaisiin sotarikoksiin tappamalla ja raiskaamalla naisia ja lapsia...........

      Tietämyksesi on kovin puutteellista. Tappoivat myös Pielisjärvellä eikä se todellakaan ole Lapissa.

    • Anonyymi

      Harmoisten sairaalasta tulitettiin valkoisia ja hiukan kalavelkoja maksettiin punaisten aiemmista hirmutöistä esim Heinolan seutu.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi miehet kohtelevat mua huonosti

      Oon nyt tapaillut kolmea ihmistä. Ensimmäisen kanssa nähtiin kolme kertaa, ja meidän oli tarkoitus mennä leffaan tiettyn
      Sinkut
      165
      2712
    2. Minä haluun vaa oikeesti kuulla

      Että sulla on kaikki hyvin. Ihan oikeasti haluan. Ehkä meitä ei sit ollu tarkotettu yhteen, mut oot mulle äärettömän tär
      Ikävä
      60
      1248
    3. Voisiko kaivattusi tehdä jotain mitä

      Et voisi antaa anteeksi
      Ikävä
      50
      916
    4. Ajattelen sinua

      aamuin, päivin, illoin. Toisinaan en yölläkään saa nukutuksi, kun pyörit mielessäni. Olemme molemmat aikuisia, etkä tiet
      Ikävä
      40
      889
    5. Pariisin olympialaisissa miesnyrkkeilijä löi naisnyrkkeilijän 46 sekunnissa keskeytyskuntoon

      Algerian kohunyrkkeilijä nousi kehään – vastustaja luovutti hetkessä ja murtui itkuun https://www.is.fi/urheilu/art-2000
      Maailman menoa
      88
      786
    6. Onko sulla mitään todisteita

      Että olisin ihastunut sinuun?
      Ikävä
      52
      773
    7. Melko hyvin tunnen jo hänet

      Hän ei ole sopiva. Jotain hyvää tässä palstan seuraamisessa on ollut. Omien ajatusten ja tunteiden jäsentämisen lisäksi
      Ikävä
      67
      752
    8. Olet mulle koko maailma

      Voisin vaikka luopua ihan kaikesta, jos sinut saisin.
      Ikävä
      39
      710
    9. Pim pom, Ovikello soi. :D

      Mitä tekisit jos kaivattusi ilmestyisi ovesi taakse?
      Ikävä
      57
      707
    10. Tänään (1.8) on maailman ylikulutuspäivä

      Vuonna 1970 maailman ylikulutuspäivä oli joulukuun 23. päivä. Vuosituhannen alussa vuonna 2000 se osui lokakuun 4. päivä
      Maailman menoa
      73
      706
    Aihe