USA ja Taliban sopi rauhallisesta miehityksestä

Anonyymi

Siksi laukaustakaan ei ammuttu Talibanien vallatessa kaupungit.

Mahdoton uskoa että kymmenien miljoonien kansasta ei edes osa olisi taistellut Talibaneja vastaan.

Biden voisi tämän reilusti kertoa.

17

<50

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Panjshir ei ole vielä talibanien hallussa ja siellä ollaan sotimassa edelleen

      • Anonyymi

        En tiedä miksi tästä ei uutisoida missään, minusta se on outoa! Afg sotilaat ympärimaata on kehotettu suuntaamaan sinne Panjshiriin ja liittymään vastarintaan


    • Anonyymi

      Osa afgaani sotilaista putoili lentokoneesta

    • Anonyymi

      Eikö tämä Obaman vapauttama Talebanin johtaja ole pääosassa tässä Kiinan manipuloimassa tapahtumassa. Hänet vapautettiin Qatariin ja vakuuteltiin, että hän niin tiukassa valvonnassa, että hän ei pysty tekemään mitään vaarallista. Kiinalaisethan n euvottelivat Pekingissä yhteisestä politiikasta jo alkukesästä, kun Biden siirsi joukkojen lähtöä. Jake Sullivan ja kiinalaiset tekevät yhteistyötä, jotta Peking pääsee louhimaan Afgaanien runsaita mineraalivarastoja. Mielenkiintoisia puhdistuksia edessä, kun Joe heitetään syrjään.
      Jos joku ihmettelee, miksi niin monet julkiset hahmot Jenkeissä ovat myymässä omaisuuttaan tai jättämässä lapsensa perinnöttömiksi, niin tutustukaa lakiin, jossa rikoksista ihmiskuntaa vastaan määrätään kaikki omaisuus takavarikoitavaksi.

    • Anonyymi

      Kyllä usa sodan hävisi ja talibanit ottivat aseet itsellensä usa:lta,tappio mikä tappio.
      Olivathan siellä suomalaisetkin tappi tuli ja tuhat mimiljoonaa meni rahaa.
      USA:lta menituhat miljardia.

    • Anonyymi

      Jenkit olivat Afganistanissa ensi sijassa luonnonvarojen takia.

    • Anonyymi

      Videoita ja huhuja leviää että afganistan sotilaat luovutti aseensa komentajiensa käskystä, jotka taas noudattivat jenkkien ohjeita jotta päästään sopuun neuvotteluissa talebanien kans. Ei yllättäis silti

    • Anonyymi

      Aika rauhallista on Kabulissa. Esimerkiksi Tukholmassa ammuskelut kuolinuhreineen ovat olleet varsin rutiininomaista huvia.

      Voidaan siis havaita, että islam tai muslimius sinällään eivät aiheuta ammuskelua. Mutta jos muslimeja sijoitetaan yhteiskuntaan joka on rakenteiltaan mätä, niin tästä seuraa väkivallan yleistymistä.

      • Anonyymi

        Kai siellä kaupungilla on rauhallista toistaiseksi ku länsimaat on vielä paikalla ja suurin osa väestöstä piileskelee kellareissa! Haloo.


    • Onhan tuollainen mahdollisuus loogisesti ajateltavissa. Biden oli ilmeisesti päättänyt vetää amerikkalaiset Afganistanista, mikä oli ainoa oikea päätös. Jos väite pitää paikkansa niin se osoittaa mikä se Afganistanin hallinto oli. Ei hallinnolla eikä siihen kuuluvilla ihmisillä siis ollut lainkaan omaa tahtoa isänmaallisuudesta puhumattakaan. Amerikkalaiset määräsivät ja sillä siisti. Toivattavasti myös siistimpi juttu väkivallan suhteen. Jos Biden todella onnistuu reaalipoliittisella diplomatialla saamaan aikaan kohtuullisenkin verettömän vallansiirron niin arvostukseni kyseistä vanhaa homekorvaa kohtaan on edelleen noususuunnassa.

      • Anonyymi

        Panjshirin porukka on valmis vielä vuodattamaan verta eikä kuulemma aio luovuttaa talibaneille maata. Sinne menee ny kaikki jotka joutu luovuttaa aseensa niille mutta haluaa vielä jatkaa taistelua. Niin ainaki huhutaan, uutisointia ei juuri löydy aiheesta kun ainoastaan jonku hindustanilehden sivuilta :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Panjshirin porukka on valmis vielä vuodattamaan verta eikä kuulemma aio luovuttaa talibaneille maata. Sinne menee ny kaikki jotka joutu luovuttaa aseensa niille mutta haluaa vielä jatkaa taistelua. Niin ainaki huhutaan, uutisointia ei juuri löydy aiheesta kun ainoastaan jonku hindustanilehden sivuilta :D

        Panjshirin porukka ei varmaankaan tappele Afganistanin kaatuneen länsimielisen hallinnon puolesta vaan ihan omasta puolestaan. Ei Afganistanissa taida olla mitään kansallista tietoisuutta. Ainoa yhdistävä tekijä on uskonto ja sen varaan Taleban laskee. Paikallista vastarintaa voi kuitenkin esiintyä ja paikallisia sotaherroja nousta esiin. Talebanin on varmistettava ja lujitettava valtansa joten voi toivoa, että liikaa uhittelua länteen päin pyritään välttämään. Talebanin omastakaan yhtenäisyydestä ei voi olla täysin varma. Jos nyt vaikka korkein johto haluaa taktisista syistä toimia vähän maltillisemmin niin jotkut kovan linjan jihadistit saattavat vaatia äärimmäisiä toimia läntisen hapatuksen perinpohjaiseksi kitkemiseksi ja poisjuurittamiseksi.


    • Anonyymi

      Biden kertoili viime yönä haastattelussa että kaaos oli väistämätön. No miksi tähän ei sitten varustauduttu vai vetäytyiminenn tuli yllätyksenä kaikille, lähetystöille, auttaneille afgaaneille jne. Ja sota kalustokin jäi sille tielle..

      Taisi Biden puhua vaan paskaa

      • Anonyymi

        Biden puhuu sitä, mitä Kinukit määrää hän puhuttavakseen. Koko perhe on kiristettävissä Hunterin videoiden, huumeiden ja epämääräisten bisnesten takia. Kuten niin monen muunkin kiinalaisten kanssa bisnestä tehdeiden politikkojen kohdalla on kyse. Kiinalainen armeijan ministeri sanoi taannoin Aasiassa pidetyssä kokouksessa, että heillä on videomateriaalia niin monesta länsimaalaisesta politikosta ja julkisuuden henkilöstä, että jos ne julkaistaan, niin koko länsimainen demokratia luhistuu. Sen verran paljon eliitti on käynyt sekoilemassa kiinalaisten naisten ja lasten kanssa.


    • Anonyymi

      Yli 10 vuotta oli uutisista pääteltävissä, että Afganistan on kuvaannollisesti loputon suo. Afganistanista vetäytymistä ehdotti myös muuan D. Trump, asiasta uutisoitiin viime vuonna meilläkin. Trump aikoi suunnitelmassaan asettaa tiukempia ehtoja talibanille eri vetäytymisvaiheisiin. Näin olisi ehkä vältetty viime päivien kaaos.

    • Anonyymi

      Kohta voipi alkaa paukkua enemmänkin. Cnn videosta näkyy kuinka kabulin lentokentän edustalla tuhansia usaa avustaneita afgaaneja parveilemassa ja odottamas pois pääsyä lentokentälle. Seassa talipaneja aseineen. Ei tartte etsiä pettureita piilosta siinähän ne on.

      Pelottava tilanne.

      • Anonyymi

        Näyttää siltä että ei hyvältä näytä. 20 vuodessa luulis että olisivat jotain oppineet paikallisista teeroristeista


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuka maksaa Elokapinan töhrinnän?

      Vieläkö tukevat Elokapinan toimintaa mm. Aki Kaurismäki, Sofi Oksanen, Paleface, Koneen Säätiö ym. ? Kenen kukkarosta ot
      Maailman menoa
      671
      5144
    2. Valpuri Nykänen elokapina

      Aikas kiihkomielinen nainen kun mtv:n uutiset haastatteli. Tuollaisiako ne kaikki on.
      Maailman menoa
      142
      3968
    3. Muuttaisiko viesti mitään

      Haluaisin laittaa viestin, mutta muuttaisiko se mitään. Oletko yhä yhtä ehdoton vai valmis kyseenalaistamaan asenteesi j
      Ikävä
      50
      3770
    4. Se että tavattiin

      Hyvin arkisissa olosuhteissa oli hyvä asia. Olimme molemmat lähestulkoon aina sitä mitä oikeasti olemme. Tietysti pieni
      Ikävä
      18
      3332
    5. Jos sinulla kiinnostaisi

      Nyt, miten antaisit minun ymmärtää sen?
      Ikävä
      38
      3131
    6. Oon vähän ihastunut suhun nainen

      Vaikka toisin jokin aika sitten väitin mutta saat mut haluamaan olemaan parempi ihminen :)
      Ikävä
      19
      2534
    7. Jospa me nähtäisiin

      Sinne suuntaan menossa🤣
      Ikävä
      32
      2401
    8. Oot pala mun sielua

      Jos toivot, että lähden mä lähden. Jos toivot, että jään mä jään. Koen, että olet mun sielunkumppani, mutta lämmöllä my
      Ikävä
      17
      2340
    9. Elämä jatkuu

      Onneksi ilman sinua
      Ikävä
      30
      2187
    10. Hei T........

      Ajattelin kertoa että edelleen välillä käyt mielessä.... En ole unohtanut sinua, enkä varmasti ikinä... Vaikka on kulunu
      Suhteet
      51
      2184
    Aihe