Ongelma nimeltä Turkki

Vielä silloin, kun pidin Natoon liittymistä huonona ratkaisuna, toin esille sen, että emme pääsisi liittymään Natoon, koska Turkki on ilmoittanut vastustavansa Suomen ja Ruotsin liittymistä. Tämä Turkin kanta on esitetty jo useita vuosia sitten ja se näköjään on edelleen voimassa.

En usko, että Turkki vastustaa erityisesti Suomen ja Ruotsin jäsenyyttä, vaan se vastustaa ylipäätään länsimaalaisuutta, koska länsimaiden ja Turkin arvot poikkeavat jyrkästi toisistaan. Turkki on kaikkinensa hyvin epäsopiva valtio Natoon varsinkin Erdoganin aikana. Turkki on kahnauksessa sekä USAn että EUn kanssa, joille se pyrkii näyttämään kaapin paikan. Sijaiskärsijöiksi tässä näytelmässä ovat jäämässä Suomi ja Ruotsi.

Luulen, että sekä USAssa että EUssa aletaan olla kurkkua myöten täynnä Erdoganin uhittelua varsinkin sen jälkeen, kun Turkki osti Venäjältä asejärjestelmiä eikä jostain Natomaasta kuten USAsta. Ilmeisesti Turkki pyrkii tälläkin tavoin vähentämään riippuvuuttaan länsimaista. Asiaan liittyvät myös kurdit, joita Turkki pitää terroristeina, mutta jotka olennaisena osana taistelivat USAn liittolaisina ISIS-terroristeja vastaan. Trumphan jätti sitten raukkamaisesti kurdit Turkin armoille Turkin aloitettua hyökkäyksen näitä vastaan Syyriassa.

Suomen ja Ruotsin edustajien lienee ehkä turha matkustaa Turkkiin keskustelemaan asiasta kuten Erdogan on nyt sanonutkin. Voisi olla viisaampaa jättää asia USAn ratkaistavaksi. USAlla ja siihen tarpeeksi voimaa. Se voima tulee siitä, mitä asejärjestelmiä USA suostuu jatkossa toimittamaan Turkille ja mitä ei ja minkälaista poliittista tukea Turkki saisi mahdollisesti myöhemmin jossain Turkille tärkeässä asiassa. Erdogan pelaa uhkapeliä ja silloin vastapeluriksi on parasta asettaa jengin kovin ja isoin jätkä eli USA. Bidenilla on paljon pelissä. Suomen ja Ruotsin Natojäsenyys olisivat sulkia Bidenin hattuun samoin kuin länsimaiden ja Natomaiden yhtenäisyys. Nyt Turkki keikuttaa tätä venettä ja on vaikea uskoa, että USA tulisi sellaista tässä maailmantilanteessa pitkään katsomaan reagoimatta vahvasti asiaan. On selvää, että Suomi ja Ruotsi vaativat nyt Turkilta selkeää ja lopullista kantaa siihen, tuleeko se ratifioimaan näiden jäsenyyshakemukset vai ei. Epävarmuuden tila pelaisi tässä Venäjän pussiin ja sitä USA ja EU eivät tule sallimaan, jos näiden maiden johdolla on vähänkään järkeä päässään. Yhden typerän Erdoganin ei anneta sotkea tilannetta.

12

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskustelemalla ja pakotteet poistamalla pääsemme neuvottelutulokseen.
      Timo Soinille annetusta listasta pitää tehdä ratkaisu, sen jälkeen helpottaa.

    • Anonyymi

      Kun vastassa on änkyrä Turkki joka ei kunnioita sääntöjä, silloin Naton pitää muuttaa omia sääntöjään.
      Jonka pystyy päättään pelkkä enemmistö kun siinä ovat mukana ainakin USA, Ranska, Saksa, Norja ja tulevaisuudessa myös Suomi sekä Ruotsi.

      Joten Suomi ja Ruotsi Natoon, että heilahtaa.

    • Jos Turkki on loppupeleissä ainoa maa joka haraa Ruotsin ja Suomen Nato-jäsenyyttä vastaan, niin saattaapi Naton säännöistä löytyä pykälä siihenkin nuhaan; kenties väliaikainen erottaminen. Ja jos säännöt eivät moiseen taivu, niin sitten niitä mahdollisesti muutetaan. Nyt on tärkeää, että käsittely on nopeaa ja valmista tulee pian. Jos olisimme marraskuuhun 2022 mennessä jäseniä, niin hyvä olisi.

      • Anonyymi

        Todennäköisimmin Turkki tulee äänestämään tyhjää. Silloin se ei varsinaisesti vastusta eikä estä jäsenyyksiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todennäköisimmin Turkki tulee äänestämään tyhjää. Silloin se ei varsinaisesti vastusta eikä estä jäsenyyksiä.

        Sehän riippuu Putinista. Paskapää muonittaa kovaa vauhtia Assadin joukkoja Ukrainalta varastetulla viljalla, joten ei varmasti näy hyvällä sulttaanin silmissä.


    • Anonyymi

      F-35 hävittäjiä ei suostuttu myymään Turkille, vaikka ovat Naton jäsen. Yksi, mutta vähäinen syy saattaa olla se, että Naton painopiste on siirtymässä aika vahvasti pohjoiseen ja siksi Turkki näkee tilaisuuden kiristää jopa Yhdysvalloilta lisää parempaa aseistusta. Mutta Turkista tämä ei tule jäämään kiinni, tärkeimmät maat tukevat Suomea ja Ruotsia. Harmaa aika voi vähän venyä tämän vuoksi. Väyrynen pomppii riemusta, kun vielä löytyi oljen korsi, joka saattaa pelastaa Suomen Natolta...

    • Anonyymi

      Se mistä Turkki niskuroi Suomea ja Ruotsia kohtaan on PKK:n asema. Meillähän se on vihervasemmiston hellimä rauhanliike, Turkissa terroristijärjestö.

      Ei tämä niskurointi tule Suomen liittymistä estämään, tuskin edes hidastamaan. Muut Nato maat saavat aikaan riittävän paineen Turkkia kohtaan, ja sen on hyväksyttävä Naton laajeneminen. Saako se uhittelullaan jonkin myönnytyksen, se jää nähtäväksi.

      • Anonyymi

        Ja myös kaverisi Putkosen tukema, ainakin jos Putte käskee tukemaan. Turkkilaisille olen pistänyt myös kuvan Januksesta, jos yrittää sieltä turvaa hakea. Putkonen tulee pidättää kaikilla separatistien ulkopuolisilla alueilla kansainvälisen etsintäkuulutuksen takia.


    • Anonyymi

      Toverit ja veljet te olette ulkona miksi Turkki on tärkeä Natolle, katsokaa karttaa niin viisastutte, siellä on alueita joita Turkki hallitsee kun Nato tuki takanaan Venäjä ei pääse näitä muuttumaan, meriliikenne on Turkin hallussa. Turkkilaiset on kauppamiehiä, he kovia tinkimään ja laskevat sitten hintaa. Tuskin he estää loppupeleissä kun USA vahva tuki toisella puolen. Diktaattorien pitää saada uhkailla kun saumaa löytyy. Punavihreät nyt tapeetilla jotka olleet Turkki vastaisia, siitä siellä kenkä puristaa. Kun punavihreät eriytetään asiat rullaa. He ei hyväksy Haavistoa maahansa, homoja eivät kunnioita.

    • Anonyymi

      Oikeassahan Erdogan on. Ei voida tukea Assadia ja Putinia rakastavia stalinisteja ja samaan aikaan vakuttaa kaveruutta. Lännen tukema stalinilainen porukka Syyriassa on käytännössä Venäjän ja Assadin huoltojoukko.

    • Anonyymi

      Venäjä suunnitteli Turkkiin hyökkäystä 40/41 v ja meriliikenteen vuoksi, meinasi ottaa Turkilta salmet haltuunsa, ei ne sitä ole unohtaneet.

    • Anonyymi

      Oletko muuten huomannut Unkarin kannan EU:n pakoterintamassa? Rakoileeko yhtenäisyys?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      317
      7150
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2184
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1611
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1429
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      111
      1143
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      71
      1127
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      330
      1015
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      863
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      845
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      787
    Aihe