Niin sanotun hoitajapulan todelliset syyt

Anonyymi-ap

Niin sanottuun hoitajapulaan on vain kaksi syytä.

1) Hoitajien koulutus kestää 3,5 vuotta. Ajallisesti suurin osa hoitajien tekemästä työstä koostuu tehtävistä joista suoriutuu vallan mainiosti 3,5 viikon koulutuksella. Osin ammattiliittojen painostuksesta, näihin tehtäviin ei voida palkata, eikä niitä voida teettää muilla kun 3,5 vuoden koulutuksen suorittaneilla sairaanhoitajilla.
Tulee käyttää sellaista työvoimaa mistä ei ole pula, halukkaita on - eikä kaikesta työstä tarvitse maksaa hoitajien suurta palkkaa.

2) Hoitajien palkat ovat julkisella sektorilla liian suuret.
Verovarojen ja lainanoton :( on riitettävä moneen.
Alentamalla hoitajien palkkoja samalla rahalla voidaan palkata enemmän hoitajia. Enemmän hoitajien tarkoittaa hoitajapulan helpottumista, yksittäisen hoitajan työmäärän keventymistä ja työtyytyväisyyden paranemista.
Hoitajien ylisuuret palkankorotuksen sen sijaan vähentävät hoitajien määrää ja lisäävät hoitajapulaa.

58

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Taidatkin olla hoitotyön ammattilainen?

      ' Never Judge a Man until You Have Walked in His Shoes.'

      • Anonyymi

        eihän se jugannu miestä vaan systeemin. Ethän sinä "väärään paikkaan kaivetun ojan"-kritisoijan väitä haukkuvan lapio miestä, vaan tämän palkannut insinööriä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eihän se jugannu miestä vaan systeemin. Ethän sinä "väärään paikkaan kaivetun ojan"-kritisoijan väitä haukkuvan lapio miestä, vaan tämän palkannut insinööriä

        Tarkoitin siis hoitajan työtä. Siis sitä osaamista ja tietoja ja taitoja, joita se vaatii.
        Sitä toi sananparsikin tarkoittaa, on vaikeaa arvostella toisen työtä tuntematta sitä ollenkaan.

        Jos käyt vaikka teho-osastolla, siellä on aika rauhallinen tunnelma. Ei juosta eikä panikoida, vaikka potilaat ovat todella kriittisessä tilassa. Täytyy vai tietää mitä tehdään ja siinä auttavat erilaiset monitorit , mittarit, lääkeinfuusiot ja muut laitteet, jotka kertovat tosiaikaisesti tilan muutoksista. Lääkäreiden ohjeiden mukaan.


    • Anonyymi

      En lukenut mutta
      Hoitajien mysteeriset onkelmat on 1 josta 3 nyky ajan mysteerista

    • Anonyymi

      Ehkä hoitajien aines on huonontunut. siksi suomessa on hirvittävän paljon hoitajia verrattuna muihin maihin.ennen oli psykologiset testitkin alalle.

      • Anonyymi

        Höpö, höpö, ei ole hoitaja-aines huonontunut. Nykyisin ihan joka työpaikassa on omat kiireensä kun työ kokonaisuudessaan muuttunut. Ennen ei kirjattu ylös niin paljon, nyt joka asia pitää kirjata. Lääkelistat tarkastetaan moneen kertaan, aina dokumentti kun lääkehuoneesta haetaan jotain. Rapotoidaan paljon ja kaikki dokumentoidaan. Jos vaikka olet käynyt sairaalassa, labroja otetaan paljon, kaikki kirjataan, leikkaus dokumentoidaan tarkoin ja jos potilas haluaa annetaan tuloste.
        Tieto kulkee sähköisesti hoitoketjussa kaikille ja sen takia niiden pitää olla tarkoin tehtyjä.
        Vuosia sitten esim lääkäri haastatteli potilasta, luotti noin saatuun ehkä epäluotettavaankin tietoon, nyt katsotaan päätteeltä aikaisemmat hoidot, lääkitykset ja potilaan historia.

        Toiseksi, sairaaloissa on paljon potilaita. Keskussairaalat hoitaa lähes kaiken. Muutama kymmen vuosi takaperin terveyskeskuksissa poistettiin umpilisäkkeitä, hoidettiin monia asioita mitä nyt tehdään sairaaloissa. Jos kuljet jonkin sairaalan ohi niin huomaat, että melkoisia "tehtaita" ovat, parkkipaikoilla sadoittain asiakkaiden autoja. Suomen kansa ikääntyy, ikä tuo sairauksia ja se on kuules melkoinen ihmismäärä mikä kulkee poliklinikkojen läpi päivän aikana.

        Vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, ei se aina niin ole. Minä tiedän paljon hoitajien työstä, ajattelen asioita kuinka oli ennen ja mitä on nyt. Se on tietämättömänä helppo sylkäistä suusta moite hoitohenkilöstöä kohtaan kun on vain mututuntuma. Hoitohenkilöstö on kovilla, kiire sekä työpaineet kovat ja vain he jotka saavat hyvää hoitoa tai tietävät asioiden oikean laidan, arvostavat. Tietämättömät mölisee mitä milloinkin ja vain kun eivät yksinkertaisesti tiedä kuinka ne olot siellä on muuttuneet - ahkera ja tarkka on nykyhoitaja, kun esim virhe lääkelistassa voi koitua kohtalokkaaksi ja potilasvirta on aivan toista kuin muinoin.

        Nyky keskussairaalat ovat isoja yksiköitä, ei välttämättä hyvä, mutta toisaalta, osaaminen painottuu näihin ja hoitomenetelmiä kehitetään. Kun hoitajia vielä laukotetaan työpisteeltä toiselle, sekin lisää työn vaativuutta, kun pitää osata toimia vieraammassakin työympäristössä. Muinoin sama hoitaja saattoi vuosikymmenet kävellä joka päivä samalle osastolle, hoitaa hommansa ja siinä se. Nyt kaikki on toisin ja pitää hallita alati muuttuvia metodeja, laitteita jne.

        Lukaiseppas tämä ja mieti se aines asia uusiksi.


      • Anonyymi

        Ei se psykologisen testin läpäiseminen paljon auta, kun nykyisin potilaiden hoidossa esim laitteita on paljon ja kaikkien niiden käyttö pitää hallita. Nopea oppiminen ja ahkeruus sekä huolellinen paneutuminen asioihin on tätä päivää.


      • Anonyymi

        Vaikka inhoankin tuota hoitajien ja liittojensa tekopyhyyttä ja kiristämistä, niin puolustan tässä hoitajien isompaa määrää muihin maihin verrattuna siksi, että täällä hoitajat tekevät paljon lääkäreille kuuluvaa työtä mitä hoitajat eivät muualla verrokkimaissa tee.

        Näin ainakin muistan jostain lukeneeni.


      • Anonyymi

        Nekin poistettiin sipipersukokkarien aikana ,kuin myös rahoitus opiskeluihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se psykologisen testin läpäiseminen paljon auta, kun nykyisin potilaiden hoidossa esim laitteita on paljon ja kaikkien niiden käyttö pitää hallita. Nopea oppiminen ja ahkeruus sekä huolellinen paneutuminen asioihin on tätä päivää.

        Kyllä se on tärkeää.


    • Anonyymi

      Ehkä hoitajatkin ovat tavallisia suomlaisia, joille ei elämiseen riitä se, että työ palkitsee ja korona-aikana johto lähettää sähköpostiin diplomin, jonka voi tulostaa ja antaa työkaverileen tunustukseksi hyvästä työstä!

    • Anonyymi

      Hoiva-alalla työskentelee runsaslukuisesti kouluttamattomia apulaisia.

    • Anonyymi

      Sairaanhoitajien palkat pitäisi porrastaa. Vaativaa työtä tekeville enemmän ja vaatimattomampaa työtä tekevälle vähemmän. Olisi ihan oikein, että niille, ketkä kouluttautuvat ja päivittävät tietojaan säännöllisesti maksettaisi enemmän.

      Sairaanhoitajia saisi lisää nopeasti, jos houkuteltaisi lähihoitajia kouluttautumaan nopealla tahdilla sairaanhoitajiksi. Monet lähihoitajat jotka työskentelevät kotihoidossa itsekseen esim. vanhusten parissa joutuvat tekemään paljon sellaista, mitä sairaanhoitajatkin. Joten heillä on jo vankkaa kokemusta hoitotyöstä, eli lyhyt lisäkoulutus ja sairaanhoitajan hommiin.

      Sairaanhoitajia ja lähihoitajia voisi kouluttaa paljon nopeammin, jos kaikki turha karsittaisi pois koulutuksesta. Varmasti voisi vuodella lyhentää opintoja. Ja yleensäkin eikös työ tekijäänsä neuvo, eli paljon työssäoppimista jo heti alkumetreillä.

    • Anonyymi

      Mikäli joudutaan ottamaan velkaa sairaanhoitajien palkkoihin, niin se on tuhon tie. On aivan hullua alkaa velkaantumaan sellaisten menojen vuoksi, mitkä tulevat olemaan säännöllisiä ja jatkuvia. Tuollaiset menot pitää pystyä yhteiskunnassa rahoittamaan verokertymillä. Jokaisen pöljemmänkin pitäisi ymmärtää tuo.

      Joten millainen ymmärrys Tehyn ja Superin johdolla kera hoitajilla on? Sanoisinko, että ei järki paljon päätä pakota.

      • Anonyymi

        Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.


      • Anonyymi

        Ei niin. Ja jokainen puolustaja kiroaa kun Turkkilainen ,kun joudutaan lisää veroja maksamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.

        Luepas Sotesta-

        Lainattu Soteohjelmasta:

        "Hyvinvointialueiden ja kuntien peruspalvelujen rahoitus
        Hyvinvointialueiden yleiskatteiseen valtion rahoitukseen ehdotetaan 20,4 miljardia euroa. Hyvinvointialueiden rahoituksen pohja muodostuu vuonna 2023 pääasiassa kunnilta siirtyvistä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen kustannuksista ja niitä vastaavista rahoituksen siirroista. Lisäksi hyvinvointialueiden rahoituksen tasoon vaikuttavat hyvinvointialueille osoitettavat uudet ja laajenevat lakisääteiset tehtävät, palvelutarpeen kasvuarvio sekä indeksikorotus."


      • Anonyymi

        Ei tarvita veronkorotuksia eikä velan ottoa, vaan otetaan hyödytöntä ja tarpeetonta budjetista pois. Sitä kuulema on. Eikä leikkauksia tarvitse tehdä tärkeästä, vaan hyödyttömästä ja turhasta. Pikkupuroista saa koottua isoja jokia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.

        Valtio budjetoi myös palkanmaksuun Soten myötä vielä enemmän.


    • Anonyymi

      2.Timoteuksen kirje: 3 se tunne kun on poistuttava mukavuusalueeltaan.

    • Anonyymi

      Hoitajien ahneuden vuoksi vain pakkotyölailla työväenpuolueen puheenjohtajan johtama hallitus voi turvata edulliset terveyspalvelut työläisille.

      Hallitus myös paransi hoitoon päässeiden vanhusten hoidon tasoa hoitajamitoituksella 0,7. Tämä mitoitus halutaan pitää omissa käsissä, joten hoitajia siirretään kotihoidosta laitoshoitoon. Näin tuotantokustannukset uudessa sotessa eivät nouse.

    • Anonyymi

      Molemmat kohdat ovat vääriä. Eihän sinne koulutukseen edes saada riittävästi oppilaita. Ja aivan juuri siksi, että palkkaus ja työolot ovat kehnoja.
      Ja kun ei ole koulutettavia, niin ei ole sitten hoitajiakaan.
      Siinä on syy ja seuraus.
      Tätä on yritetty korjata ainakin 20 vuotta. Eli ei ole tapahtunut mitään.

      • Anonyymi

        Höpöhöpö.
        Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
        Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
        Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö.
        Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
        Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
        Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

        Suomalaisten epäterveet eläntavat paisuttavat hoitajatarvetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö.
        Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
        Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
        Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

        Höpsistä. Mitähän tilastoa oikein luet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö.
        Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
        Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
        Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

        Ei pidä paikkaansa enää nykyään.


      • Anonyymi

        Kaikkein typerintä on se, että päästäkseen opiskelemaan sairaanhoitoa niin vaaditaan ylioppilastodistus. Ihan hyvin sitä koulutusta voisi kehittää peruskoulupohjaltakin. Aivan varmasti niitä hoitajaopskelijoita silloin tulisi niin, että saisi oikeesti valita vaan parhaimmistoa.

        Sairaanhoitajan ammattia ei voi verrata insnöörin tutkintoon. Insinöörit suuremmilta osin valmistuvat vaativiin johto- ja suunnittelutehtäviin. Sairaanhoitajat taas tusinatehtäviin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpöhöpö.
        Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
        Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
        Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

        Nykyään hoitoalan koulutukseen kyllä pääsee kuka tahansa, ei ole tunkua erityisesti vanhustyön koulutukseen. Lastenhoitokoulutus on suositumpaa.

        Keskeytyksiä tapahtuu ja moni hoitoalalle valmistunut lähtee muihin töihin tai lähtee opiskelemaan muuta alaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään hoitoalan koulutukseen kyllä pääsee kuka tahansa, ei ole tunkua erityisesti vanhustyön koulutukseen. Lastenhoitokoulutus on suositumpaa.

        Keskeytyksiä tapahtuu ja moni hoitoalalle valmistunut lähtee muihin töihin tai lähtee opiskelemaan muuta alaa.

        Sekoitat nyt lähihoitajan ja sairaanhoitajan...sairaanhoitajakoulutukseen on kyllä enemmän tunkua kuin paikkoja.


    • Kylläpäs heitit kehiin typerän trolliavauksen. Tuliko hyvä mieli?

    • Anonyymi

      Lääkäriliitto sen kertoi: Tehy on hylännyt 12% palkankorotustarjouksen.

      Ei olla ahneita?

      • Anonyymi

        Hauskinta lienee että tuon 12% korotuksen vaikutukset ois tosiasiassa (lisät mukaanlukien) olleet lähempänä 20%. Ahneudella ei oo rajoja!


    • Anonyymi

      Tuhatta kansalaista kohden hoitajia Tanskassa 8, mutta Suomessa 14
      Kahdeksan hoitsun palkka jaettava neljälletoista.
      Siis alennettava palkkaa n. 40 %

      • Anonyymi

        Suomi käyttää esimerkiksi vanhusten hoitoon vähemmän rahaa kuin muut pohjoismaat. Eikä hoitaja/asukas voi laskea suoraan, kun suuri määrä hoitajia Suomessa on muissa hommissa. Sairastuvuuskin pitää ottaa huomioon, terve ei tarvitse hoitajaa, vaan sairas.


    • Anonyymi

      Jos sipipersukok ei olisi vähentänyt rahaa koulutuksiin ,meillä valmistuisi tammikuussa paljon hoitajia.

    • Anonyymi

      Ensimmäisen kohdan allekirjoitan. Toinen kohta ei ole todellinen ongelma jos ensimmäinen korjataan.

    • Anonyymi

      No kohta meillä on hoitsu joka pojalle kun tuo pakkolaki tuli ja odottakaa kun tulee uusia työtaisteluita tuota läpi ajettua lakia pyritään laajentamaan.



      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001537989.html

      Maksakaa nuo sakot ja pankaa perseet penkkiin ja kattokaa kene kantti kestää kun pakko tielle kerran lähdettiin ja tehkää tuosta loppu kerralla.

    • Anonyymi

      Näin se menee, kyllä julkisellakin sektorilla voidaan säästää, kun opettajiksi pikakoulutetaan kortistosta vaikka kuka tahansa pitkäaikaistyötön, niinkuin sodan jälkeenkiin kansankoulunopettajaksi pikakoulutettiin entisiä natseja, kun oli miesopettajista pulaa. Tosin palkkaahan niille kyllä maksettiin ja johtajiahan niistä tuli.

      Hoitajiksi voidaan pikakouluttaa kaikki somettajat, influensserit, tv-julkkikset ihan pakkolailla. Työhän sinänsä on sellaista että kuka tahansa sen vois tehdä, jos viitsis!
      Ja toki ihan minimipalkalla. Kun se ei sisällä muuta kuin kahvitaukoja ja ynseitä kommentteja potilaille.

      Lääkäreiksi voidaan pikakouluttaa noita rokotevastaisia, kun sehän se säästää kuluja. Kun ei rokoteta ja taudit saa tappaa kenet vaan.

      Ihan kaikkein halvinta tietenkin olisi siirtyä, luonto parantaa -metodiin. Että jätetään vaan hoitamatta.

      • Anonyymi

        Parempi siirtyä siihen luontometodiin. Tuntuu täällä kaikki olevan niitä 3,5 viikon koulutuksen saaneita insinöörejä. Sitte vaan kun pöpö iskee itelle tai lähimmäiselle niin ei muuta ku männynneulanen käsivarteen ja homma hoidettu. Ei tarvi häiritä ylipainosten hoitajien kahvituntia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parempi siirtyä siihen luontometodiin. Tuntuu täällä kaikki olevan niitä 3,5 viikon koulutuksen saaneita insinöörejä. Sitte vaan kun pöpö iskee itelle tai lähimmäiselle niin ei muuta ku männynneulanen käsivarteen ja homma hoidettu. Ei tarvi häiritä ylipainosten hoitajien kahvituntia.

        Jaa! Missä valmistuu 3.5 vuodessa insinööriksi?

        Normaali koulutus kestää kyllä 4.5 vuotta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa! Missä valmistuu 3.5 vuodessa insinööriksi?

        Normaali koulutus kestää kyllä 4.5 vuotta

        3.5 viikkoo kuten alotukses sanottiin. Ei ihme jos insinöörillä kestää 4.5v.


      • Anonyymi

        Tuossa on ideaa, natsit oli hyvin tehokkaita opettajantyössä samoin poliisina, vielä 60-70 luvulle saakka, itsellä oli harjotuskoulussa ärhäkkä natsiopettaja hyvin pienmies jussipaidassa joka sittenmin nousi politiikkaan kepun riveissä jäi sitten lukemani perusteella kiinni jostain laittomuuksista yms luottamusaseman väärinkäytöstä ja joutui ulos hyvistä hommista, niin se vaan natsikin pilaantui kepulien kanssa. Olihan aikoja 6-70luku väkivaltaisia opettajia ja hakkaavia poliiseja ..,mutta vittuja ei haistateltu .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jaa! Missä valmistuu 3.5 vuodessa insinööriksi?

        Normaali koulutus kestää kyllä 4.5 vuotta

        Ja siltikään ei osaa tehdä mitään järkevää.. Talutettu on montaa inssiä.. Ainakin a insinööreillä on suurin osa aivan kujalla.


    • Anonyymi

      Suunnittelijoitten työ ainakin on helppoa! Ne istuu kaiket päivät vaan tietokoneen ääressä, siihen voitais palkata vaikka teinejä, jotka ei jaksa käydä koulua!

      • Anonyymi

        Juu juu! Ne varmaan saa palkan siitä että istuvat 8 tuntia päivässä koneella tekemättä mitään järkevää!

        Myös hitsareiksi voitais palkata apinoita koska nekin osaavat ottaa hitsipillin käteensä!


    • Anonyymi

      Jos haluaa ruoka-alalle töihin, kannatta pitää pääsyvaatimuksena sellaista, joka syö ruokaa jaka päivä. Asiantuntija.

    • Anonyymi

      Hoitajien kuten kaikkien muidenkin työläisten työehdot tulisi linjata opettajien työehtosopimuksen kaltaisiksi, lomineen ja vähimmäistyöaikoineen päivineen. Miksei se onnistu kun kerran opettajillakin onnistuu. Ja saisivat muutkin työläiset istua ruhtinaallisesti kerran tunnissa kahvihuoneessa kenenkään arvostelematta.

      • Anonyymi

        No hoitajia on moneen lähtöön...opettajien työ on keskenään verrattuna melko samanlaista.

        AY liikkeet kiellettävä niin saadaan jotain järkeä ammattiryhmien neuvotteluihin.

        Ei kaikki hoitajatkaan ansaitse palkankorotusta vaan tietyt ryhmät tuon ammattiryhmän sisällä!


    • Anonyymi

      Jos lakkoilu on tärkeämpää kun ihmisen elämä ja hengissä pysyminen niin Ei todellakaan sovi hoitajaksi ja on kaikkien etu jos tämmöinen hakeutuu muihin töihin.

    • Anonyymi

      SDP ja Lipposen hallitus ja koulutuksen leikkaukset--sieltä se lähti. SDP se jaksaa munia.

      • Anonyymi

        Ei taida paljoo talkoolaisia löytyä hoito eikä millekään muulle alalle.


      • Anonyymi

        Lipponen oli oikeistodemari. Ei kyllä Vihreä kuten nykyinen SDP.


    • Anonyymi

      Paskapuhetta. Hoitajapulan syyt ovat hoitajamitoitus, heikentyneet työolosuhteet, ja alamittainen palkkakehitys. Hoitajapulan syyt löytyy hallituksen lehtereiltä. Hoitajia on kyllä työmarkkinoilla runsaasti vapaana, mutta....

      • Anonyymi

        hoitajapulan syyt löytyvät tehystä ja superista. valitettavasti


    • Anonyymi

      Koulutusaika on liian pitkä, jos 1,5 v ei riitä hoitajan oppien saamiseen on ainesongelma, joka tosiaan on. Palkkaus on ihan kohdallaan harvalla naisalalla noin hyvät palkat on siis mediaanissa vrt. hoitajien määrä on liian suuri moniin verrokkimaihin ilmeisesti tehtäväjako syistä. Inhottavaa tosiaan että nämä melko hyväosaiset tämmöisenä aikana yrittää rahastaa on talouskriisi pandemiauhka sodanuhkakin, moraalikato...

    • Anonyymi

      Johtuu suomen väestörakenteesta. Nuoremmat ikäluokat yksinkertaisesti liian pienet, että niistä ensinnäkin saadaan valittua hoitajiksi sopivat ja toiseksi jää vielä riittävästi työllisiä, jotka maksavat veroja ja sitä kautta hoitajille palkat. Tämä on se asia jota päättäjät ei tajua. Ei asia lakeja säätämällä parane. Ei hoitajamitoitusta voi toteuttaa jos hoitajia ei yksinkertaisesti ole.

    • Anonyymi

      hoitaja hoitaja hoitaja hoitaja...

      nyt riittää!

    • Anonyymi

      Hoitajapula - koneisto on luonut liikaa sairaita.

      TEOLLISUUS ON KADONNUT
      KAIKISTA TYÖTTÖMISTÄ TEHDÄÄN HOITAJIA.

      KONEISTO TARVITSEE ASIAKKAITA
      TEHDÄÄN KAIKISTA MUISTA POTILAITA
      JA LOPUISTA HOITAJIA.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      60
      5957
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      24
      3764
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      230
      2053
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1810
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1256
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1249
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      298
      1049
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      990
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      919
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      868
    Aihe