Niin sanotun hoitajapulan todelliset syyt

Anonyymi

Niin sanottuun hoitajapulaan on vain kaksi syytä.

1) Hoitajien koulutus kestää 3,5 vuotta. Ajallisesti suurin osa hoitajien tekemästä työstä koostuu tehtävistä joista suoriutuu vallan mainiosti 3,5 viikon koulutuksella. Osin ammattiliittojen painostuksesta, näihin tehtäviin ei voida palkata, eikä niitä voida teettää muilla kun 3,5 vuoden koulutuksen suorittaneilla sairaanhoitajilla.
Tulee käyttää sellaista työvoimaa mistä ei ole pula, halukkaita on - eikä kaikesta työstä tarvitse maksaa hoitajien suurta palkkaa.

2) Hoitajien palkat ovat julkisella sektorilla liian suuret.
Verovarojen ja lainanoton :( on riitettävä moneen.
Alentamalla hoitajien palkkoja samalla rahalla voidaan palkata enemmän hoitajia. Enemmän hoitajien tarkoittaa hoitajapulan helpottumista, yksittäisen hoitajan työmäärän keventymistä ja työtyytyväisyyden paranemista.
Hoitajien ylisuuret palkankorotuksen sen sijaan vähentävät hoitajien määrää ja lisäävät hoitajapulaa.

56

226

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Taidatkin olla hoitotyön ammattilainen?

   ' Never Judge a Man until You Have Walked in His Shoes.'

   • Anonyymi

    eihän se jugannu miestä vaan systeemin. Ethän sinä "väärään paikkaan kaivetun ojan"-kritisoijan väitä haukkuvan lapio miestä, vaan tämän palkannut insinööriä


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    eihän se jugannu miestä vaan systeemin. Ethän sinä "väärään paikkaan kaivetun ojan"-kritisoijan väitä haukkuvan lapio miestä, vaan tämän palkannut insinööriä

    Tarkoitin siis hoitajan työtä. Siis sitä osaamista ja tietoja ja taitoja, joita se vaatii.
    Sitä toi sananparsikin tarkoittaa, on vaikeaa arvostella toisen työtä tuntematta sitä ollenkaan.

    Jos käyt vaikka teho-osastolla, siellä on aika rauhallinen tunnelma. Ei juosta eikä panikoida, vaikka potilaat ovat todella kriittisessä tilassa. Täytyy vai tietää mitä tehdään ja siinä auttavat erilaiset monitorit , mittarit, lääkeinfuusiot ja muut laitteet, jotka kertovat tosiaikaisesti tilan muutoksista. Lääkäreiden ohjeiden mukaan.


  • Anonyymi

   En lukenut mutta
   Hoitajien mysteeriset onkelmat on 1 josta 3 nyky ajan mysteerista

  • Anonyymi

   Ehkä hoitajien aines on huonontunut. siksi suomessa on hirvittävän paljon hoitajia verrattuna muihin maihin.ennen oli psykologiset testitkin alalle.

   • Anonyymi

    Höpö, höpö, ei ole hoitaja-aines huonontunut. Nykyisin ihan joka työpaikassa on omat kiireensä kun työ kokonaisuudessaan muuttunut. Ennen ei kirjattu ylös niin paljon, nyt joka asia pitää kirjata. Lääkelistat tarkastetaan moneen kertaan, aina dokumentti kun lääkehuoneesta haetaan jotain. Rapotoidaan paljon ja kaikki dokumentoidaan. Jos vaikka olet käynyt sairaalassa, labroja otetaan paljon, kaikki kirjataan, leikkaus dokumentoidaan tarkoin ja jos potilas haluaa annetaan tuloste.
    Tieto kulkee sähköisesti hoitoketjussa kaikille ja sen takia niiden pitää olla tarkoin tehtyjä.
    Vuosia sitten esim lääkäri haastatteli potilasta, luotti noin saatuun ehkä epäluotettavaankin tietoon, nyt katsotaan päätteeltä aikaisemmat hoidot, lääkitykset ja potilaan historia.

    Toiseksi, sairaaloissa on paljon potilaita. Keskussairaalat hoitaa lähes kaiken. Muutama kymmen vuosi takaperin terveyskeskuksissa poistettiin umpilisäkkeitä, hoidettiin monia asioita mitä nyt tehdään sairaaloissa. Jos kuljet jonkin sairaalan ohi niin huomaat, että melkoisia "tehtaita" ovat, parkkipaikoilla sadoittain asiakkaiden autoja. Suomen kansa ikääntyy, ikä tuo sairauksia ja se on kuules melkoinen ihmismäärä mikä kulkee poliklinikkojen läpi päivän aikana.

    Vaikka sanotaan, että tieto lisää tuskaa, ei se aina niin ole. Minä tiedän paljon hoitajien työstä, ajattelen asioita kuinka oli ennen ja mitä on nyt. Se on tietämättömänä helppo sylkäistä suusta moite hoitohenkilöstöä kohtaan kun on vain mututuntuma. Hoitohenkilöstö on kovilla, kiire sekä työpaineet kovat ja vain he jotka saavat hyvää hoitoa tai tietävät asioiden oikean laidan, arvostavat. Tietämättömät mölisee mitä milloinkin ja vain kun eivät yksinkertaisesti tiedä kuinka ne olot siellä on muuttuneet - ahkera ja tarkka on nykyhoitaja, kun esim virhe lääkelistassa voi koitua kohtalokkaaksi ja potilasvirta on aivan toista kuin muinoin.

    Nyky keskussairaalat ovat isoja yksiköitä, ei välttämättä hyvä, mutta toisaalta, osaaminen painottuu näihin ja hoitomenetelmiä kehitetään. Kun hoitajia vielä laukotetaan työpisteeltä toiselle, sekin lisää työn vaativuutta, kun pitää osata toimia vieraammassakin työympäristössä. Muinoin sama hoitaja saattoi vuosikymmenet kävellä joka päivä samalle osastolle, hoitaa hommansa ja siinä se. Nyt kaikki on toisin ja pitää hallita alati muuttuvia metodeja, laitteita jne.

    Lukaiseppas tämä ja mieti se aines asia uusiksi.


   • Anonyymi

    Ei se psykologisen testin läpäiseminen paljon auta, kun nykyisin potilaiden hoidossa esim laitteita on paljon ja kaikkien niiden käyttö pitää hallita. Nopea oppiminen ja ahkeruus sekä huolellinen paneutuminen asioihin on tätä päivää.


   • Anonyymi

    Vaikka inhoankin tuota hoitajien ja liittojensa tekopyhyyttä ja kiristämistä, niin puolustan tässä hoitajien isompaa määrää muihin maihin verrattuna siksi, että täällä hoitajat tekevät paljon lääkäreille kuuluvaa työtä mitä hoitajat eivät muualla verrokkimaissa tee.

    Näin ainakin muistan jostain lukeneeni.


   • Anonyymi

    Nekin poistettiin sipipersukokkarien aikana ,kuin myös rahoitus opiskeluihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei se psykologisen testin läpäiseminen paljon auta, kun nykyisin potilaiden hoidossa esim laitteita on paljon ja kaikkien niiden käyttö pitää hallita. Nopea oppiminen ja ahkeruus sekä huolellinen paneutuminen asioihin on tätä päivää.

    Kyllä se on tärkeää.


  • Anonyymi

   Ehkä hoitajatkin ovat tavallisia suomlaisia, joille ei elämiseen riitä se, että työ palkitsee ja korona-aikana johto lähettää sähköpostiin diplomin, jonka voi tulostaa ja antaa työkaverileen tunustukseksi hyvästä työstä!

  • Anonyymi

   Hoiva-alalla työskentelee runsaslukuisesti kouluttamattomia apulaisia.

  • Anonyymi

   Sairaanhoitajien palkat pitäisi porrastaa. Vaativaa työtä tekeville enemmän ja vaatimattomampaa työtä tekevälle vähemmän. Olisi ihan oikein, että niille, ketkä kouluttautuvat ja päivittävät tietojaan säännöllisesti maksettaisi enemmän.

   Sairaanhoitajia saisi lisää nopeasti, jos houkuteltaisi lähihoitajia kouluttautumaan nopealla tahdilla sairaanhoitajiksi. Monet lähihoitajat jotka työskentelevät kotihoidossa itsekseen esim. vanhusten parissa joutuvat tekemään paljon sellaista, mitä sairaanhoitajatkin. Joten heillä on jo vankkaa kokemusta hoitotyöstä, eli lyhyt lisäkoulutus ja sairaanhoitajan hommiin.

   Sairaanhoitajia ja lähihoitajia voisi kouluttaa paljon nopeammin, jos kaikki turha karsittaisi pois koulutuksesta. Varmasti voisi vuodella lyhentää opintoja. Ja yleensäkin eikös työ tekijäänsä neuvo, eli paljon työssäoppimista jo heti alkumetreillä.

  • Anonyymi

   Mikäli joudutaan ottamaan velkaa sairaanhoitajien palkkoihin, niin se on tuhon tie. On aivan hullua alkaa velkaantumaan sellaisten menojen vuoksi, mitkä tulevat olemaan säännöllisiä ja jatkuvia. Tuollaiset menot pitää pystyä yhteiskunnassa rahoittamaan verokertymillä. Jokaisen pöljemmänkin pitäisi ymmärtää tuo.

   Joten millainen ymmärrys Tehyn ja Superin johdolla kera hoitajilla on? Sanoisinko, että ei järki paljon päätä pakota.

   • Anonyymi

    Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.


   • Anonyymi

    Ei niin. Ja jokainen puolustaja kiroaa kun Turkkilainen ,kun joudutaan lisää veroja maksamaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.

    Luepas Sotesta-

    Lainattu Soteohjelmasta:

    "Hyvinvointialueiden ja kuntien peruspalvelujen rahoitus
    Hyvinvointialueiden yleiskatteiseen valtion rahoitukseen ehdotetaan 20,4 miljardia euroa. Hyvinvointialueiden rahoituksen pohja muodostuu vuonna 2023 pääasiassa kunnilta siirtyvistä sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen kustannuksista ja niitä vastaavista rahoituksen siirroista. Lisäksi hyvinvointialueiden rahoituksen tasoon vaikuttavat hyvinvointialueille osoitettavat uudet ja laajenevat lakisääteiset tehtävät, palvelutarpeen kasvuarvio sekä indeksikorotus."


   • Anonyymi

    Ei tarvita veronkorotuksia eikä velan ottoa, vaan otetaan hyödytöntä ja tarpeetonta budjetista pois. Sitä kuulema on. Eikä leikkauksia tarvitse tehdä tärkeästä, vaan hyödyttömästä ja turhasta. Pikkupuroista saa koottua isoja jokia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta valtio ei ole hoitajien työnantaja. Kunnat maksavat palkan.

    Valtio budjetoi myös palkanmaksuun Soten myötä vielä enemmän.


  • Anonyymi

   2.Timoteuksen kirje: 3 se tunne kun on poistuttava mukavuusalueeltaan.

  • Anonyymi

   Hoitajien ahneuden vuoksi vain pakkotyölailla työväenpuolueen puheenjohtajan johtama hallitus voi turvata edulliset terveyspalvelut työläisille.

   Hallitus myös paransi hoitoon päässeiden vanhusten hoidon tasoa hoitajamitoituksella 0,7. Tämä mitoitus halutaan pitää omissa käsissä, joten hoitajia siirretään kotihoidosta laitoshoitoon. Näin tuotantokustannukset uudessa sotessa eivät nouse.

  • Anonyymi

   Molemmat kohdat ovat vääriä. Eihän sinne koulutukseen edes saada riittävästi oppilaita. Ja aivan juuri siksi, että palkkaus ja työolot ovat kehnoja.
   Ja kun ei ole koulutettavia, niin ei ole sitten hoitajiakaan.
   Siinä on syy ja seuraus.
   Tätä on yritetty korjata ainakin 20 vuotta. Eli ei ole tapahtunut mitään.

   • Anonyymi

    Höpöhöpö.
    Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
    Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
    Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö.
    Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
    Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
    Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

    Suomalaisten epäterveet eläntavat paisuttavat hoitajatarvetta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö.
    Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
    Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
    Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

    Höpsistä. Mitähän tilastoa oikein luet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö.
    Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
    Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
    Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

    Ei pidä paikkaansa enää nykyään.


   • Anonyymi

    Kaikkein typerintä on se, että päästäkseen opiskelemaan sairaanhoitoa niin vaaditaan ylioppilastodistus. Ihan hyvin sitä koulutusta voisi kehittää peruskoulupohjaltakin. Aivan varmasti niitä hoitajaopskelijoita silloin tulisi niin, että saisi oikeesti valita vaan parhaimmistoa.

    Sairaanhoitajan ammattia ei voi verrata insnöörin tutkintoon. Insinöörit suuremmilta osin valmistuvat vaativiin johto- ja suunnittelutehtäviin. Sairaanhoitajat taas tusinatehtäviin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Höpöhöpö.
    Hakijoita noin 25000 ja koulutuspaikkoja noin 5000.
    Eli kilpailu koulutuspaikoista on kova.
    Lisäksi koulutuksesta vuosittain valmistuvien määrä EI ole vähentynyt, päinvastoin.

    Nykyään hoitoalan koulutukseen kyllä pääsee kuka tahansa, ei ole tunkua erityisesti vanhustyön koulutukseen. Lastenhoitokoulutus on suositumpaa.

    Keskeytyksiä tapahtuu ja moni hoitoalalle valmistunut lähtee muihin töihin tai lähtee opiskelemaan muuta alaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään hoitoalan koulutukseen kyllä pääsee kuka tahansa, ei ole tunkua erityisesti vanhustyön koulutukseen. Lastenhoitokoulutus on suositumpaa.

    Keskeytyksiä tapahtuu ja moni hoitoalalle valmistunut lähtee muihin töihin tai lähtee opiskelemaan muuta alaa.

    Sekoitat nyt lähihoitajan ja sairaanhoitajan...sairaanhoitajakoulutukseen on kyllä enemmän tunkua kuin paikkoja.


  • Kylläpäs heitit kehiin typerän trolliavauksen. Tuliko hyvä mieli?

  • Anonyymi

   Lääkäriliitto sen kertoi: Tehy on hylännyt 12% palkankorotustarjouksen.

   Ei olla ahneita?

   • Anonyymi

    Hauskinta lienee että tuon 12% korotuksen vaikutukset ois tosiasiassa (lisät mukaanlukien) olleet lähempänä 20%. Ahneudella ei oo rajoja!


  • Anonyymi

   Tuhatta kansalaista kohden hoitajia Tanskassa 8, mutta Suomessa 14
   Kahdeksan hoitsun palkka jaettava neljälletoista.
   Siis alennettava palkkaa n. 40 %

   • Anonyymi

    Suomi käyttää esimerkiksi vanhusten hoitoon vähemmän rahaa kuin muut pohjoismaat. Eikä hoitaja/asukas voi laskea suoraan, kun suuri määrä hoitajia Suomessa on muissa hommissa. Sairastuvuuskin pitää ottaa huomioon, terve ei tarvitse hoitajaa, vaan sairas.


  • Anonyymi

   Jos sipipersukok ei olisi vähentänyt rahaa koulutuksiin ,meillä valmistuisi tammikuussa paljon hoitajia.

  • Anonyymi

   Ensimmäisen kohdan allekirjoitan. Toinen kohta ei ole todellinen ongelma jos ensimmäinen korjataan.

  • Anonyymi

   No kohta meillä on hoitsu joka pojalle kun tuo pakkolaki tuli ja odottakaa kun tulee uusia työtaisteluita tuota läpi ajettua lakia pyritään laajentamaan.

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001537989.html

   Maksakaa nuo sakot ja pankaa perseet penkkiin ja kattokaa kene kantti kestää kun pakko tielle kerran lähdettiin ja tehkää tuosta loppu kerralla.

  • Anonyymi

   Näin se menee, kyllä julkisellakin sektorilla voidaan säästää, kun opettajiksi pikakoulutetaan kortistosta vaikka kuka tahansa pitkäaikaistyötön, niinkuin sodan jälkeenkiin kansankoulunopettajaksi pikakoulutettiin entisiä natseja, kun oli miesopettajista pulaa. Tosin palkkaahan niille kyllä maksettiin ja johtajiahan niistä tuli.

   Hoitajiksi voidaan pikakouluttaa kaikki somettajat, influensserit, tv-julkkikset ihan pakkolailla. Työhän sinänsä on sellaista että kuka tahansa sen vois tehdä, jos viitsis!
   Ja toki ihan minimipalkalla. Kun se ei sisällä muuta kuin kahvitaukoja ja ynseitä kommentteja potilaille.

   Lääkäreiksi voidaan pikakouluttaa noita rokotevastaisia, kun sehän se säästää kuluja. Kun ei rokoteta ja taudit saa tappaa kenet vaan.

   Ihan kaikkein halvinta tietenkin olisi siirtyä, luonto parantaa -metodiin. Että jätetään vaan hoitamatta.

   • Anonyymi

    Parempi siirtyä siihen luontometodiin. Tuntuu täällä kaikki olevan niitä 3,5 viikon koulutuksen saaneita insinöörejä. Sitte vaan kun pöpö iskee itelle tai lähimmäiselle niin ei muuta ku männynneulanen käsivarteen ja homma hoidettu. Ei tarvi häiritä ylipainosten hoitajien kahvituntia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Parempi siirtyä siihen luontometodiin. Tuntuu täällä kaikki olevan niitä 3,5 viikon koulutuksen saaneita insinöörejä. Sitte vaan kun pöpö iskee itelle tai lähimmäiselle niin ei muuta ku männynneulanen käsivarteen ja homma hoidettu. Ei tarvi häiritä ylipainosten hoitajien kahvituntia.

    Jaa! Missä valmistuu 3.5 vuodessa insinööriksi?

    Normaali koulutus kestää kyllä 4.5 vuotta


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jaa! Missä valmistuu 3.5 vuodessa insinööriksi?

    Normaali koulutus kestää kyllä 4.5 vuotta

    3.5 viikkoo kuten alotukses sanottiin. Ei ihme jos insinöörillä kestää 4.5v.


   • Anonyymi

    Tuossa on ideaa, natsit oli hyvin tehokkaita opettajantyössä samoin poliisina, vielä 60-70 luvulle saakka, itsellä oli harjotuskoulussa ärhäkkä natsiopettaja hyvin pienmies jussipaidassa joka sittenmin nousi politiikkaan kepun riveissä jäi sitten lukemani perusteella kiinni jostain laittomuuksista yms luottamusaseman väärinkäytöstä ja joutui ulos hyvistä hommista, niin se vaan natsikin pilaantui kepulien kanssa. Olihan aikoja 6-70luku väkivaltaisia opettajia ja hakkaavia poliiseja ..,mutta vittuja ei haistateltu .


  • Anonyymi

   Suunnittelijoitten työ ainakin on helppoa! Ne istuu kaiket päivät vaan tietokoneen ääressä, siihen voitais palkata vaikka teinejä, jotka ei jaksa käydä koulua!

   • Anonyymi

    Juu juu! Ne varmaan saa palkan siitä että istuvat 8 tuntia päivässä koneella tekemättä mitään järkevää!

    Myös hitsareiksi voitais palkata apinoita koska nekin osaavat ottaa hitsipillin käteensä!


  • Anonyymi

   Jos haluaa ruoka-alalle töihin, kannatta pitää pääsyvaatimuksena sellaista, joka syö ruokaa jaka päivä. Asiantuntija.

  • Anonyymi

   Hoitajien kuten kaikkien muidenkin työläisten työehdot tulisi linjata opettajien työehtosopimuksen kaltaisiksi, lomineen ja vähimmäistyöaikoineen päivineen. Miksei se onnistu kun kerran opettajillakin onnistuu. Ja saisivat muutkin työläiset istua ruhtinaallisesti kerran tunnissa kahvihuoneessa kenenkään arvostelematta.

   • Anonyymi

    No hoitajia on moneen lähtöön...opettajien työ on keskenään verrattuna melko samanlaista.

    AY liikkeet kiellettävä niin saadaan jotain järkeä ammattiryhmien neuvotteluihin.

    Ei kaikki hoitajatkaan ansaitse palkankorotusta vaan tietyt ryhmät tuon ammattiryhmän sisällä!


  • Anonyymi

   Jos lakkoilu on tärkeämpää kun ihmisen elämä ja hengissä pysyminen niin Ei todellakaan sovi hoitajaksi ja on kaikkien etu jos tämmöinen hakeutuu muihin töihin.

  • Anonyymi

   SDP ja Lipposen hallitus ja koulutuksen leikkaukset--sieltä se lähti. SDP se jaksaa munia.

   • Anonyymi

    Ei taida paljoo talkoolaisia löytyä hoito eikä millekään muulle alalle.


   • Anonyymi

    Lipponen oli oikeistodemari. Ei kyllä Vihreä kuten nykyinen SDP.


  • Anonyymi

   Paskapuhetta. Hoitajapulan syyt ovat hoitajamitoitus, heikentyneet työolosuhteet, ja alamittainen palkkakehitys. Hoitajapulan syyt löytyy hallituksen lehtereiltä. Hoitajia on kyllä työmarkkinoilla runsaasti vapaana, mutta....

   • Anonyymi

    hoitajapulan syyt löytyvät tehystä ja superista. valitettavasti


  • Anonyymi

   Koulutusaika on liian pitkä, jos 1,5 v ei riitä hoitajan oppien saamiseen on ainesongelma, joka tosiaan on. Palkkaus on ihan kohdallaan harvalla naisalalla noin hyvät palkat on siis mediaanissa vrt. hoitajien määrä on liian suuri moniin verrokkimaihin ilmeisesti tehtäväjako syistä. Inhottavaa tosiaan että nämä melko hyväosaiset tämmöisenä aikana yrittää rahastaa on talouskriisi pandemiauhka sodanuhkakin, moraalikato...

  • Anonyymi

   Johtuu suomen väestörakenteesta. Nuoremmat ikäluokat yksinkertaisesti liian pienet, että niistä ensinnäkin saadaan valittua hoitajiksi sopivat ja toiseksi jää vielä riittävästi työllisiä, jotka maksavat veroja ja sitä kautta hoitajille palkat. Tämä on se asia jota päättäjät ei tajua. Ei asia lakeja säätämällä parane. Ei hoitajamitoitusta voi toteuttaa jos hoitajia ei yksinkertaisesti ole.

  • Anonyymi

   hoitaja hoitaja hoitaja hoitaja...

   nyt riittää!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Marin syyttää nyt viranomaisia siitä että itärajaa ei saada suljettua

   https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009088673.html Aina löytyy syyllinen muualta Marinin mielestä.
   Maailman menoa
   487
   9386
  2. Erika Vikman avoimena bilettämisestä kameroiden sammuttua: "Itse en olisi selvinnyt..."

   Erika Vikman paljastaa, bilettikö vaiko ei yön pikkutunneilla Vain elämää -ohjelman kuvauksissa muiden artistien kanssa. Kuvaukset loppuvat n. klo 24
   Kotimaiset julkkisjuorut
   42
   7761
  3. Mitä jos Putin ja Venäjä onkin oikeassa?

   Mitä jos Ukrainan länsimielit sittenkin kaltoin kohtelivat itäukrainan venäjänkielistä ja mielistä väestöä kuten esim, Oliver Stonen dokumentti Ukr
   Maailman menoa
   729
   3277
  4. 36-vuotiaalle Marinille laitettu "holhooja" joka vahtii hänen tekemisiään

   eli sitä, että nyt ei mennä bilettään ja sekoileen, jotta ei kohuja tulisi kun vaalitkin lähenee. Onhan se jotenkin hupaisaa, että 36-vuotias perheen
   Maailman menoa
   380
   3221
  5. En tahdo kuolla Putinin takia, video voi järkyttää herkkiä katsojia

   Video voi järkyttää herkkiä katsojia En tahdo kuolla Putinin takia https://youtu.be/v4hQi-gs3AY
   Maailman menoa
   219
   1681
  6. Mikko Koivun petturuudelle kova hinta

   Kaunis Helena saa miljoonia dollareita ja Mikko pojalle nauravat kaikki.. Tämä on ilon päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1493
  7. Sofian maineella on vaikea löytää uutta lompakkoa

   Mutta pakko hänen on yrittää koska työnteko ei maistu. Tänään taas baarikierros josko saisi jonkun satimeen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   99
   1282
  8. Auttaako mustasukkaiseksi tekeminen?

   Mitä sillä saavuttaa tai yrittää saavuttaa?
   Ikävä
   129
   1067
  9. Voiko kirjoituksen perusteella rakastua?

   Haluaisin tietää mitä mietitte, voiko toiseen rakastua pelkän kirjoitustavan perusteella? Tietämättä toisen ulkonäköä?
   Ikävä
   85
   931
  Aihe