AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  / Kuinka vähällä tulet toimeen/kk?

Kuinka vähällä tulet toimeen/kk?

338 Vastausta 20 196 Lukukertaa
Tarkoitan siis normaalien asumiskustannusten jälkeen, oli se sitten vuokraa, lainaa ja/tai vastiketta.

Me päätettiin kokeilla kuukausi vähemmällä toimeen tulemista ja kun eka kuukausi meni niin kivuttomasti, päätettiin jatkaa.

Meillä kahdella meni kuussa:

Bensaan 136,-
Ruokaan 209,-
Pakollisiin muihin menoihin 120,- (lääkkeet, hygienia, vaatteet tms.)

Yht. 465,-

Säästöön jäi yhteensä noiden ja lainan/vastikkeen jälkeen 2287,-

Kiva tunne! "vapaaehtoinen köyhistely" tekee hyvää ja opin ainakin arvostamaan niitä, joille tämä ei ole vapaaehtoista. Pienellä toimeen tuleminen vaatii ponnisteluja ja suunnittelua. Pitkän päälle vois olla kurjaa, että hattua nostan niille, jotka jaksaa yrittää kuukaudesta toiseen.

Hyvin pienellä

Parhaimmillaan vuokran lisäksi ei ole mennyt kuin luokkaa 100 euroa kuukaudessa, joskin talouden toinen osapuoli maksaa ruoat, joihin menee kuukausittain ~200-300 euroa, hieman kuukaudesta riippuen. Muista menoistaan en sen tarkemmin tiedä. Omat menot kuukaudessa vuokrineen kaikkinen osuu yleensä haarukkaan 400-500 euroa. Auton ylläpito muodostaa vuokran ohella aika suuren siivun tuosta, joskaan polttoainetta ei juuri nyt mene monenkaan kympin edestä.

Voisin kiristää tästä vielä ruuvia tiukemmallekin, mutta en ole toistaiseksi kokenut tarpeelliseksi. Ja toki menot on jo nyt minimoitu aika ankaralla kädellä. Tulot ovat pienet, mutta niistäkin on inhimillisen tason menojen järkeistämisellä saanut ihan mukavasti jo säästettyä. Toki menee toisinaan kituuttamisen puolelle, mutta ei se minua niin ole haitannut.

Tällainen oli vuosi 2009

Keskimääräinen normaali kuukausi yksin elävältä viimeisen vuoden ajalta:

Ruokaan 75e/kk
Auton kaikki kulut + bensa 81e/kk
Vaatteet ja lääkeet 1e/kk
Puhelin 2e/kk
Netti 21e/kk
Vapaa-aika ja harrastukset 27e/kk

Eli 207e/kk normi budjetti.

Tuostakin saisi helposti tiputettua melkein puolet pois jos laittaisi auton seisontaan ja ajaisi polkupyörällä, mutta en ole viitsinyt kun ei rahasta tällä hetkellä tiukkaa. Tietenkin joskus tulee isompia hankintoja, mutta ei taida tulla muutamaan vuoteen kun kaikki hankittuna.

Mitä hän syöt 75 e?

Jaaha, mitähän syöt kun menee vain 75 e/kk ruokaan...Kerropa viikon ruokalistasi. Sen tiedän että sillä saa maitolitran ja ruisreikäleivän...

2 ruokaan päivässä?

Sen saa päivittäin...siis ruisreikäleivän ja maitolitran. 75 e:31 pv = noin 2 euro/pv

ensin tuli vettä

Aikoinaan vankeja rangaistu,vesi,leipä kuurilla !Kuka maksaa terveydelliset haitat aliravitsemuksesta ?

totta on

että 2€ / päivä ei anna enää paljon vaihtoehtoja mitä ostaa.
kyllä minäkin vanhan markan aikoina kulutin ruokaan vain n.360mk/kk
mutta ajat ovat muuttuneet siitä.
jos ei käy koskaan kahvilassa kahvilla eikä hampurilaisbaarissa
ruokakustannuksiin yhdenhengen taloudessa riittää 100€/kk.
tai jos on hyvin pieniruokainen eikä kaipaa koskaan särvintä.
tietysti myös se että jos osaa hyödyntää luonnon antimia metsistä.

Syö hyvin

Jos käy esim.Lahden työttömien yllä pitämässä Takataskussa syömässä kk ajan tulee hinnaksi 40€ arki päiviltä ja 35€ riittää hyvin 4 vkl
Se fakta homma !!

Joopa Joo

Mulla menee vain 0,50 ekua päivässä kaurahiutaleisiin. Niitä kun keittää vedessä ja lisää vain suolaa niin kyllä pärjää., tällöin ruokakulut vain n. 15 ekua / kk, että silleen. Vitutta kyllöä joka päivä mutta tuleehan halvaksi, ja voi täälläkin kehuskella kuinka vähällä ONNELLINEN mies pärjää.

joo kaurapuuroa

sillä elää suuri osa suomalaisia niin työttömät ku työssäkäyvätkin .
voita vaan ja maitoa ja menox .
se on monissa maissa vaan lasten ruoka mutta suomalainen elää sillä .
ei pidä hävetä , kyllä voi ostaa lihaa kaupasta tai kanaa ja kalaa .
mitä ahkerampi on sen parempi on toimeentulokin mutta jos ei jaksa
niin pitää rukoilla Jeesusta auttamaan . perusta oma ruokapaikka nin saat itsekin syödä
tai kauppa tai mee johonkin keittiölle töihin niin saat ruokaa .
( olen itse joskus elänyt puurolla ja elossa olen edelleen )
kirjolohi on halpaa koko kala 5 euroa , perunat ei paljon maksa .
virosta tulee venäläisiä suomeen siivoon ja venäjältä venäjän armeijan naisia
siivoo suomessa ja on oikeen tyytyväisiä tästä rahasta ; miksi suomalainen ei pidä
kiinni oman maansa työpaikoista ??? venäläiset tulee pelastusarmeijan leipäjonoon
ja hurstin vaikka ne omistaa omat asunto-osakkeet virossa ja venäjällä .
koita nyt suomen kansa nousta pitämään puoliasia tai muut syö sun maasi !!!
Et pärjää, sillä olet selvästi aliravittu ja pikkuhiljaa elimistösi alkaa syömään itse itseään ja lopulta sinua tulee noutaja hakemaan kun vaarallisten aineiden pitoisuudet suhteessa terveiden aineiden määrään alkavat kasvaa. Näin se vaan on.

Pahin ongelma ei ole suomessa varsinainen nälkä, vaikka sitäkin koetaan hyvin paljon, vaan laajin ja vaarallisin ongelma on aliravitsemus eli se että köyhällä ei ole tarpeeksi tuloja että voisi ostaa monipuolista ja terveellistä ruokaa jolla pitää keho ja mieli terveenä. Tämä koskee kaikkia köyhiä jotka aikovat tuloillaan ostaa kaupasta syötävää! On kiistämätön tosiasia että köyhät eivät saa tarpeeksi rahaa siihen että pakollisten menojen jälkeen voisi syödä terveellisesti ja tarpeeksi joka päivä. Ihmisen on huomattavasti helpompaa säästää ruuassa ostamalla halpaa ja yksipuolista roskaa (vaikka se olisikin sinänsä terveellistä ruokaa), kuin että hän lähtisi säästämään pakolliista menoista kuten vuokrasta, hygieniasta, lääkkeistä jne.

jumalauta, jopa palvelutaloissa vanhukset ovat aliravittuja. Täytyy muistaa että aliravitsemus ei tarkoita välttämättä sitä että maha murisee nälkäänsä, vaan aliravitsemus tarkoittaa sitä että jotakin tiettyä elimistön tarvitsemaa ainesosaa ei saada syödystä ravinnosta tarpeeksi.

Voitte jokainen ottaa selvää mitä aineita elimistö tarvitsee ravinnosta ja sen jälkeen googlailla millaisia oireita puutostila aiheuttaa ihmiselle. Puutostilakaan ei tarkoita sitä että sitä ainetta ei ole ollenkaan, vaan se tarkoittaa sitä että ainetta on liian vähän tarpeeseen nähden. Ottakaa selvää vaikkapa magnesiumin puutoksesta. Jos magnesiumia on liian vähän elimistössä, sillä ruumiillla ei enää töitä tehdä eikä päänupilla opiskella.

miksei pärjäisi

Noniin, mitetitäämpä. Lähdetään siitä että sulla alussa hieman enemmän ensimmäiselle päivälle vaikkanyt 10€ostat sillä maidon,leivän ja floran ja jotain lisäksi. Jos joka kolmas tai neljäs päivä käyt kaupassa on sulla näin ollen 8€ rahaa, eikö tällä osta ruoaksi vaikka, makaroonia ja jauhelihaa, perunaa ja nakkeja, maitoa ja leipää.... jos yksin asuu ja teet 6l kattilallisene vaikka makaroonia ja jauhelihaa, ja syöt sitä normaalilla lautasellisella, puolellatoista varmasti kolme neljä päivää, kun näin olllen on mennyt neljä päivää on taas 8€ rahaa käyttää kaupassa käyntiin. miltä kuulostaa???
Siksi ei pärjää koska pitää saada ravintoaineiltaan monipuolista ruokaa. Tuossa sinulla on listassa proteiinia, hiilihydraatteja ja muuta sellaista perusraaka-ainetta jota ihminen toki tarvitsee mutta siellä ei ole vitamiineja, hivenaineita ja muuta sellaista hapsiskakkiaista jota elimistö tarvitsee että sydän ja muut elimistön osat toimivat kunnolla pitkällä tähtäimellä.

Toisinsanoen tuo ruokavalio täyttää kyllä vatsan ja vatsa lopettaa kurnimisen ja nälkä kaikkoaa, mutta et saa syötyä terveellisesti, eli monipuolisesti ja tarpeeksi.

Eli kyse on aliravitsemuksesta. Aliravitsemus on siitä vittumainen tila että ihmisen saadessa vatsan kurnimisen lopetettua, elimistö ei kerro sitä onko jotakin saatu tarpeeksi ennenkuin alkaa olla vakavasta puutteesta kyse. Tuo tila hiipii salakavalasti koska ihminen tottuu siihen ettei elimistö toimi kunnolla mutta mikään ei kerro siitä mitä puutetta ihminen kärsii. Ihminen voi selittää esimerkiksi väsymystään stressillä tai jollakin muulla ulkoisella vaikka ihminen ei piristy siitä huolimatta että lepäisi useita kertoja päivässä ja eläisi stressitöntä elämää. Silmät alkavat väsyä mikä aiheuttaa vaikka minkälaisia ongelmia, kuten päänsärkyä ja kipua kun silmiä koko ajan siristetään. Aivot eivät jaksa keskittyä ja pelkkä lukeminen alkaa väsyttämään. Lihaksista loppuu voimat ennen aikojaan ja ne alkavat kramppaamaan. Sydänlihas alkaa saamaan rytmihäiriöitä. Silmät täyttyvät nk. floatereista, samoin kuin veri. Veressä alkaa myrkkyjen määrä lisääntyä kun elimistö ei enää pysty vähentämään niiden määrää.... ja niin edelleen ja niin edelleen.

Ihminen huomaa hyvin nopeasti energian puutteen. Energiaa saa hiilihydraateista hyvin helposti, joten makaronit ja leipä ovat kova sana köyhällä, vaikka itseasiassa aliravitsemuksen vuoksi energiankäytön hyötysuhde on heikko ja saataisiin paljon paremmat tulokset väsymyksen osalta kun syötäisiin terveellisesti ja hieman vähemmän hiilareita. Hiilihydraatit piristävät jonkin verran hyvin nopeasti ja sen jälkeen energia on menetetty koska elimistö ei puutostilan vuoksi voi käyttää energiaa tehokkaasti hyödykseen. Siksi jotkut köyhät ja yksipuolisesti syövät alkavat paisua vaikka he eivät söisikään mitään ylimääräistä.

Ihmisen elimistö on vuosimiljoonien aikana kehittynyt sellaiseksi että ongelmatilanteissa tai aliravitsemustilanteessa se varoittaa ensin vatsan tyhjyydestä, ja sitten energian puutteesta että ihminen lähtisi yleensäkin etsimään ihan mitä tahansa syötävää. Sen jälkeen mitä vähemmäksi hivenaineiden, kivennäisaineiden ja vitamiinien määrä vähenee, alkaa elimistö vähentämään elinten toimintaa ja turvaamaan vain välttämättömien elinten tointa kunnes jokin tärkeä elin ei enää toimi kunnolla ja loppu tulee. Sitä ennen elimistö pyrkii säilyttämään energiaa, eli se lihoo että saisi käytetty jostakin energiaa terveellisen ruuan löytymiseen. Tuo on monimutkainen yhtälö ja sen ymmärtäminen voi olla vaikeaa koska kaikki vaikuttaa kaikkeen.

PROTEIININ TARVE

Ihminen tarvitsee n. 1g proteiinia painokiloa kohden päivässä. Eli 70kg ihminen tarvitsee n. 70g proteiinia päivässä, päivittäin. Runsaasti liikkuva enemmän, n .2g painokiloa kohden. Siitä voi laskea "omat määränsä". -Kannattaa siis tarkistella ruokien ja raaka-aineiden ravintosisältöä, myös niiden proteiinien kohdalla-

Ei...

...kukaan elä yhdellä ruualla per päivä, kyllä sä syöt tuon ruuan lisäksi muutakin. Tuon aloittajan laskelman voi vielä uskoakkin, mutta moni muu joka uskottelee elävänsä jollain ihan olemattomilla menoilla käy esim. syömässä vanhempiensa luona ym.
iheellistä ettei voida keskustella mistään asiasta asiallisesti, ja jakaa ihan oikeita vinkkejä. itselläni menee ruokakauppaan n. 200€/kk, ja jos tekisin hiukan enemmän itse ruokia ja suunnittelisin ostokseni paremmin , enkä söisi eineksiä, saisin tuon putoamaan varmaankin n. 50€
Älä höpötä

Minun kaikki tuloni ovat yhteensä noin 550 euroa kuussa. Siitä jää pakollisten menojen kuten
vuokran (340 euroa)
internetin (30 euroa)
lääkkeiden (20 euroa)
ja televisioluvan (25 euroa),

jälkeen noin 135 euroa kuussa kaikkiin juokseviin kuluihin kuten yllätyssairastumisiin, pyöränkumen paikkaamiseen, joihinkin kirpputorivaatteisiin sekä tietenkin ruokaan.

Tässä ei auta sairastella koska se on iso lovi suhteutettuna tuollaisiin tuloihin. Hyvätuloisille lääkärimaksut ja lääkkeet ovat vain noin 2% tuloista jos sitäkään. Sen sijaan minun tuloissani se merkitsee jo 25% lovea lompakossa.

Eikä tässä tilanteessa saa edes mitään toimeentulotukea koska tulot ovat liian hyvät. Kävin syksyllä kysymässä silmälaseihin tarveharkinnan kautta avustusta sosiaalitoimistosta ja anomukseni hylättiin koska oli katsottu että tässä tilanteessa silmälasien hankinta ei ole tarpeen, olenhan eläkeläinen eikä parempi näkökyky edistäisi elämässäni sinällään mitään. Loppuvuodesta sosiaalitoimella on muutenkin rahat loppu tarveharkintatapauksissa joten kokeilen onneani tänä keväänä.

Pahan päivän varalle, eli sairastumisia varten tai silmälaseja varten minun täytyy tuosta vähästä myös joka kuukausi säästää, joten koko summaa en voi surutta tuhlata tai yllätystilanteessa teen henkilökohtaisen konkurssin ja menetän luottotietoni ja saan päälle vielä ulosottovelat. Pelkkä käräjäoikeuden tuomio ulosotosta maksaa käsittääkseni 250 euroa ja sen lisäksi on vielä velat ja niihin kertyvät korot. Ärsyttäisi lievästi jos parinkympin laskusta jota ei voi maksaa, tulee 250 euroa lisää ja menettää siitä hyvästä vielä luottotiedotkin.

Eikä tämän ikäinen mies enää käy missään vanhemmilla syömässä.

Olisi se hyvä jos voisi asioista keskustella asiallisesti, mutta siinä menee raja kun aletaan väittämään että köyhä muka käyttää 150 euroa kuussa pelkkään ruokaan! Helppo se on saatana huudella kun itse vetää napaansa 200 euron edestä sapuskaa. Tanssisin ripaskaa jos tuon verran saisin käyttööni pelkkään ruokaan ja loput saisin säästää pahan päivän varalle eikä tarvitsisi huolehtia koko ajan siitä että pärjääkö jos jotakin yllätystä tulee eteen.

Äläkä ala jeesustelemaan että television voisi laittaa pois ja netin myös, koska pitää ihmisellä olla myös hengenravintoa että pysyy järjissään. Kuten olen monta kertaa sanonut. Näillä tuilla pysyy hengissä, mutta ei näillä elä.

Minulla ei ole varaa edes matkustaa bussilla vaan sitä varten käytän polkupyörää johon säästin rahaa kahden vuoden ajan. Jos se varastetaan, niin sitä ei korvaa mikään.

Ja minulla on tässä tilanteessa vielä hyvin asiat, toiset kun saavat pelkästään 400 euroa kuussa.

Sen lisäksi täytyy muistaa että köyhä ei pelkästä stressistä sairastele, vaan siitä että hän ei saa tarvittavia ruoka-aineita. Hyvätuloiset jotka saavat syödä monipuolisesti, terveellisesti ja tarpeeksi saavat kaikki tarvittavat suoja-aineet joilla keho tulee toimeen. Köyhä ei niitä saa koska terveellinen ruoka maksaa heti enemmän kuin roska joka vain täyttää vatsaa ja vie näläntunteen pois, enkä puhu nyt mistään roskaruuasta koska se on päivänselvää ettei köyhällä ole sellaiseen missään tapauksessa varaa. Tätä eivät ihmiset tiedä, eivätkä ymmärrä että keho tekee aliravittuna koko ajan hidasta kuolemaa. Minunkin näkökykyni on heikentynyt juuri sen vuoksi etten saa tarpeeksi karotenoideja. Silmät eivät yksinkertaisesti jaksa pysyä perässä. Kyllähän se porkkanapussi on halpaa ja terveellistä ruokaa, enkä väitä vastaan. Mutta suhteuttakaa se pussin hinta tuloihin.

Esimerkiksi minulla oli magnesiumin puutosta joka aiheutti ns. katkokävelyä eli kipua ja puristusta jaloissa niin ettei voinut edes kävelylenkeillä käydä. Magnesiumin puutoksesta aiheutui myös sydämen rytmihäiriöitä ja voit itse miettiä kuinka stressaavaa se on kun alkaa jalkakivun rinnalla myös sydän temppuilemaan. En jaksanut keskittyä mihinkään ja sen vuoksi ainoastaan "olin olemassa". Ja kaikki tuo pelkästään sen vuoksi ettei tämmöinen saatanan köyhä saa tarpeeksi terveellistä ruokaa. Jos ruuan hinta vielä tästä nousee niin minä nousen kylän korkeimpaan mäntyyn ja teen itselleni viimeisen kiikun.
Kiitos kirjoittajalle joka antoi vinkin syödä magnesiumia. Tuntuisi auttavan keskittymiseen mutta pitää syödä pitempään että tiedän varmasti.
Annan palautteena oman vinkin joka on maailman helpoin jälkiruoka: osta litran purkki maustamatonta jogurttia, siitä tulee 5-7 lasillista. Eli riittää 5-7 päiväksi jos nuukailee.
Ohje: kaada lasiin jogurttia, päälle kanelisokeria 1-2tl. Helpommaksi ei tule! Jos huolestuu jogurtin pienestä ravintoarvosta niin sitten vaan pillereitä: esim 'Calci Strong +15 vitamiinia' 3kk satsi on 13eur. Riittää jos syö talvella kun ne vihannekset on kalliita.

Kolmen kilon

porkkanapussi maksaa lähikaupassani euro 90 c. Siitä saa nakerrettavaa pitkäksi aikaa. Ravintoarvot näet tästä: http://www.fineli.fi/food.php?foodid=300&lang=fi

Toinen edullinen ruoka on keräkaali, kilohinta alle 50 c. Sipulinkin kilohinta jää alle euron.

Noilla eväillä pysyy keripukki loitolla.

niin,, loogista ajattelua

Kaikki eivät voi eivätkä halua käydä työttömille tarkoitetuissa paikoissa syömässä. KYllä niidenkin halpojen aterioiden kustannukset joillakin maksatetaan.. raaka-aineet , paikkojen vuokrat ym logistiikka. Mikään ei synny ilman ihmisen toimintaa ,, eikä se ole eikä sen pitäisi olla aina ilmaista näissäkään paikoissa, vaikka työttömilta odotetaankin usein vapaaehtoistyötä ja sillä säästetään yhteiskunnan varoja ja tuloja ja varallisuutta siirretään sinne minne se ei kuulu eli niille joilla jo paljonkin on.

Minäkin

Minulla menee kans 80 e /kk ja syön ihan tavallista kotiruokaa.Teen kerralla keittoa tai makaronilaatikkoa isomman erän .Osan pakastan. Teen tavallista kotiruokaa.
Syön myös vihanneksia ja jäätelölitran ostan joskus ja kahvin tarjouksesta.
Joskus ei mene tuotakaan rahaa kuussa.
En osta kaljaa enkä polta,enkä osta karkkia.
Pienillä tuloilla oppii elämään ,kun on pakko.
Tulot on n.1100e/kk siitä vie vuokra 570e/kk Sitten TV lupa,netti ja puhelin ja matkakortti ,sähkö.
Pakko pärjätä ja onhan sitä ostettava vaatettakin aina joskus.
Säästöönkin jää niinä kuukausina ,kun ei ole tv-lupaa ja sähkölaskua.

Aivan samoin

minäkin toimin. Minulla on marjoja ja sieniä säilössä ja tarjouksia pyrin hyödyntämään. Ruokamenot 60-80 euroa, riippuen siitä, otanko pakasteesta. En juuri osta lihaa, mutta maksaa käytän ja teen laatikkoa ja pihvejä. Valmistan normaalia perusruokaa ja leivon jos tekee hyvää mieli. Tulot ovat samat kuin sinulla ja rahaa jää säästöön joka kuukausi. Minulla ei ole televisiota.

Joopa!

Jos, nuuka haluat olla niin asunnosta voit säästää. Mulla tulot 410e. Säästöön jää kyllä joka kk.

Ei ne isot tulot, vaan.........

Eläke tämän vuoden alusta 310€/kk , kun korotusta tuli 0,82€! Kyllä näillä tuloilla maahanmuuttajiakin olisi Suomeen tulossa oikein letkana, mutta hehän saavatkin aivan eri numeroiset euromäärät kuukausittain käyttöönsä, kuin alkuperäissuomalaiset.

Kuinka paljon mamuille?

Olisi kiva nähdä ihan tarkka määrä minkä maahanmuuttaja saa. Tarkoitan työtöntä YKSINASUVAA mamua. Onko siinä sitten jokin maahanmuuttolisä, jos on jo, huom. siis on jo oleskelulupa ja työlupa? Työluvan saantihan kestää ja kestää. Perheelliset rajasin pois, koska lapsiperheiden tilanne on toinen, eikä niitä niin helposti jätetä pulaan. Turha väittää muuta.

mamuista

Kuulin et mamut saa kaksi vuotta jotain kotiuttamisrahaa. En tiedä paljon se on. Mut eihän ne ikinä yksin asu! Aina on perheessä jotain 5 lasta, niin saavat sossusta kyllä aika hyvin. Usein näkee mamuilla myös autoja, ei mitään romuja. Tänne tulee eniten juuri sellaisia joilla on jo rahaa, kun niiden on pakko maksaa ihtensä ulos omasta maasta. Tämän olen kuullut eräältä mamu yrittäjältä. Niiden ei tarvii maksaa yrityksestäkään 2 vuoteen veroja!

Lapsia, lapsia

Lapsia suomalaisetkin tekemään. Niinhän ne nyt tekevätkin urakalla kun edut on hyvät. Kyllä mamujakin yksin ja kaksin asuu. Käykö kateeksi joku tosi suurperhe kolmiossa, eihän vuokra-asuntoja isompia juurikaan ole. Myös suomalaiset lapsiperheet ajaa autoilla. Vertaappa vanhusten ja lapsiperheiden asemaa. Kummatkohan on köyhempiä? Moni mamu on sivumennen sanoen aika nuuka ruokaostoksissaan. Eivätkä kaljottele. Mutta siihenkin joukkoon mahtuu kaikenlaista ja vaikka mistä päin maailmaa. Suora kysymys: vaihtaisitko osia kuitenkaan?

Mikä eläke

on vain 310 e? Kansaneläke (mikä pienin) 584,13 e yksinelävälle + asumistuki päälle.
varhaiseläke

pitääkin jäädä

juuh kyllä tuosta jää jo säästöön.kun monessa perheessä tuolla summalla pitää viedä eteenpäin lapsikin jopa 2.

8 kympin menuu

Kerrohan nyt meille muillekin että mitä syöt ja mitä ruokaa teet sille 80 kympillä kuukaudessa. Kiinnostaisi niin helvetisti päästä samoihin menoihin, mulla kun tuppaa menemään n. 250 kuussa vaikka teen kaiken ruoan itse. En Ymmärrä miten täällä suomessa voi tuollaisella summalla pärjätä jos joutuu kaiken itse ostamaan ja maksamaan. Mulla menee jo aamiaiseen sellaiset 2 ekua päivässä joka tekee noin 60 ekua /kk. Aamuisin syön keitetyn tai paistetun kananmunan, jotain salaattia, kurkkua ja tomaattia, pari viipaletta leipaa jonka päällä juustoa ja joskus joku leikkele, lasin appelsiinimehua, kupin tai pari teetä tai kahvia joion panen muutaman palan sokeria ja ehkä kermaa. Joskus korvaan munan puurolla johon lisään nokareen voita tai hilloa. Tämän aamiaisen lisäksi syön lounaan ja paivällisen sekä joskus jotain myös iltapalaksi. HALUAUSIN TOSIAAN TIETÄÄ ETTÄ; MILLÄ PERKELEELLÄ JOKU TULEE TOIMEEN 80 KYMPILLÄ TAI VIELÄ VÄHEMMÄLLÄ, jos tosiaan syö tasapainoisesti ja maksaa kaiken itse.

leipä 70

senttiä ja pottupussi 90 senttiä , kastike paketti ja kanaa .
puurolla voi elää viikon 70 senttiä paketti ja voi paketti 170 .
maito on hyvää ,appelsiinimehu ihan pakollinen .
mulla menee nyt 350 euroa ruokaan ja olen lihonut 30 kiloa =
liikaa pullaa,pizzaa,mössöjä ja herkkuja eli siis takaisin vanhaan
perustyyliin , aamulla kaakao tai vesimaito ja minipala hiivaleipää
ja yx viipale juustoa ( nyt syön paketin kerralla )
päivällä ei mitään ja illalla puuroa tai mannapuuroa tai puolukkapuuroa
eikä liho läskiksi vaan pysyy terveenä ei sokeria ei rasvaa .
makaroniloora ketsupilla - kirjolohi uuniin siinä se.
kaikille kaikkee hyvää !!!

Ei kaakaota!

Katsoin ohjelman että siinä on ihan liikaa sokeria! Muistakaa olla hygienisiä.
SYÖ JOKA AAMU REILU LAUTASELLINEN KAURAPUUROA (TAI MUUTA MIELEISTÄSI PUUROA). MASU TÄYTTYY VARMASTI EIKÄ MAKSA PALJON. JA VATSA TOIMII.

ei täyty:(

Ei muuten täyty pelkästä puurosta. Tunnin päästä jo on karmiva nälkä.

HETKONEN

Laskekaa vuokra, tv-lupa, vesi, sähkö, lämmitys, ruoka, auto, lääkkeet ja vaatteet, puhelin, netti, vapaa-aika ja harrastukset, ynnämuu mikä tulee mieleen! :)

Pitäkää kotikirjanpitoa

Sinulle nimimerkki: sano kekkonen

Hienoa. Taidat olla täällä ainoa, joka ymmärtää mitä todellisia menoja elämässä. Nämä muut eivät todellakaan täällä olevat ole pitäneet mitään aitoa kirjanpitoa tuloistaan ja menoistaan. Meidän perhe on pitänyt kotikirjanpitoa jo 22 vuotta. Miksi, siksi kun on ollut todellinen tarve. Kotikirjanpito on ainoa tapa selvittää jääkö mitään säästöön.

Toivon sinulle okein hyvää jatkoa!

no Esim

Leipäpaketti maksaa 2e, maitoa 2 litraa 2e. perunapussi 2e, jauheliha 2e,
Helposti saa 2e päivässä syötyä. Kerralla menee ehkä enemmän kauppaan,mutta muutamana päivänä ei tartte sitten käydä ollenkaan.

Höpö, höpö juttuja

Eli ostat kerralla pari litraa maitoa, perunapussin, leipäpaketin ja jauhelihaa, maksavat yhteensä 8€ ja neljä päivää tulet toimeen noilla?
Eli juot päivässä ½ litraa maitoa, syöt pelkkää leipää muutaman palan, et siis käytä leikkeleitä etkä mitään muutakaan, et edes levitettä leivän päällä. Mitä teet niistä pelkistä perunoista ja jauhelihasta ( tuolla hinnalla saa jauhelihaa noin 400g ). Perunathan voi tietenkin vain keittää, mutta jos teet esim. keiton, niin ei siihen riitä pelkästään perunat ja jauheliha + vesi sieltä raanasta. Eikä pelkästä jauhelihasta sitä kastikettakaan pysty vääntämään.

Pelkkää puppua tuollainen kirjoittelu.

Ei todellakaan ole

mitään puppua.Mulla menee suurin piirteen saman verran rahaa ruokaan ja kupu on täysi.Pitää käyttää sitä järkeä sen safkan suhteen mitä tekee.Mutta eihän tällänen järjen/budjetin käyttö millään HERKKUPERSEELLÄ toimikkaan.

Täällä herkkuperse

Kerroppa nyt joku esimerkki niistä päivän syömisistä joilla saat sen kupusi täyteen kun täällä siitä niin kehuskelet. Olen meinaan varma siitä että, jos syö kolme ateriaa päivässä, yhden aamulla, yhden päivällä ja vielä yhden vielä kun palaa töistä kotiin niin ei pärjää tuollaislla alle sadan ekun kuukausi menoilla. Se on varma, vaikka tekisi kaiken ruuan itse. Eikä silloinkaan syödä mitään tv-kokkien aterioita.
Minun viikon "ruuat" ovat

pari pakettia leipää, leikkeleitä leivän päälle. Leipänä välillä ihan kuivaa näkkäriä. Margariinia lisäksi silloin kun on varaa.
Jauhelihaa 4x 400g ja makaronia x2, sipuli joukkoon. Tuosta saa kaksi kattilallista jauhelihamakaronia ja se riittää neljäksi tai venytettynä viideksi päiväksi. Hyvää, täyttävää ja ravintoköyhää. Muut päivät täytetään leivällä ja kaakaolla ja tiivistemehulla.
Halvinta maitoa noin 4 litraa jota voi säästäen käyttää kaakaossa. Tumman kaakaon lisäksi sokeripussi joka kestää pari viikkoa.

Tuo on peruspaketti jota pyrin täydentämään sopivilla mausteilla, perunoilla, sekä ennen kaikkea kasviksilla ja hedelmillä että saisin tarvittavat vitamiinit ja muut aineet.

Siitä voi sitten laskea kuinka paljon kuussa menee rahaa.

En ole edeltävä kommentoija.

Onnistuu

Kyllä tuollainen onnistuu. On kokemusta myös. Leikkeleitä ei ole kyllä leivän päällä. Juustoa joskus. Voi on joskus tarjouksessa halvempaa kuin margariini. Lapselle ostan maitoa, itse juon vettä. Ja onneksi hän saa koulussa toisen lämpimän ruuan. Töissä teen ruokatauolla mikrossa kaurapuuroa päivittäin. Hedelmiä ja jogurttia en itse syö, lapselle kyllä ostan.

Ruoka ostetaan "punaisten lappujen hyllystä". Aika paljon teen keittoja ja patoja ja niistä riittää pariksi kolmeksi päiväksi. Vihannekset on halpoja, niitä lihan kanssa pataan, niin tulee täyttävä ja terveellinen ruoka. Leivän leivon pääosin itse. Onhan se aikaavievää, mutta siinäkin säästyy. Ja olen kyllä laihtunut kolmessa vuodessa liki 20 kiloa. Tosin en varmaankaan kaikkia tarpeellisia vitamiineja saa.

Käyn töissä, mutta taloudellinen tilanne muuttui mm. takausvelkojen maksamisen vuoksi.

punaisella lapulla

ei myydä enää.

Se on keltainen ja 35 % suurimmillaan.

Pyydä äiti niistämään nenäsi ja kuivaamaan korvan taukset. Ja muista pestä kätesi onanoinnin jälkeen.

EUROSHOPPERIA, niin jää rahaa muuhunkin

Käytän paljon Euroshopperin tuotteita. Ovat aivan hyvälaatuisia ja edullisimpia. Kannattaa verrata kilohintoja aina. Asun maalla, joten kesäisin oman kasvimaan tuotokset hyödynnetään. Syksyisin kaikki vapaa-aika kerätään marjoja ja sieniä. Talven mittaan pakasteesta löytyy kaikenlaista raaka-ainetta ruuanlaittoon. Jogurtin voi korvata marjamaitopirtelöllä. Kiisselit niistä ilmaisista luonnonantimista ovat ilmaisia. Mitä nyt sokeri ja perunajauho. Riisipuuro kerran viikossa kiisselin kanssa täyttä mukavasti lasten vatsan.
Jauhelihaa ostan edullisinta, minka puolitan ihan suosiolla. Silloin riitää kahteen ruokaan (esim. jauhelihakeitto tänään ja jauhelihakastike huomenna). 400 g:sta kerralla kypsennettynä helpottuu myös työnteko, koska huominen lihaosuushan on siis jo kypsennetty.
Lauantai-iltaisin sipsipussi ja 1,5 limsapullo jakautuu neljälle, samalla pysyvät kilot kurissa. Viimeinen viikko on mennyt rahattomana, mutta pakasteesta näköjään löytyy jotain aina. Lapset saavat onneksi koulussa ruokaa. Lomilla huomaa ruokalaskun kasvavan. Tässä muutama vinkki.
Makarooni&jauhelihakastike riittää minulle 5 päivän eväiksi töihin mainiosti. Harvemmin sitä sitten kotona tulee juuri mitään syötyä. Rahasta ei tiukkaa ole mutta olen kasvanut köyhässä perheessä jossa joka päivä oli samaa ruokaa,Jos oli. Jääny päälle mutta hyvin pärjään.

Kaverini saa töissä 2 ruokaa eikä syö viikolla kotona mitään. Juo vain. Viikonloppusin hän sitten kokkaa koko viikonlopun pöperöt. Menee varmaa joku 80e ruoka/kk. Eli kymppi per päivä viikonloppuisin.

Itse olen monesti lähtenyt töihin ( reissu hommaa ) pelkästään 10euroa taskussa ja sillä olen hyvin pärjännyt 4-5 päivää töissä kun pomo maksaa autoon bensat.

Jos on aina elänyt rikkaassa herkkuperse perheessä niin ei pysty tälläistä käsittämään.

Ja taas puhutaan paskaa

Kerrohan makaronimies, kun olet töihin niin monesti lähtenyt että minkälainen se on viikkomenuusi tuolla taskun pohjalta löytyneellä kympillä. Katsothan että siihen sisältyy 5 x aamiainen, 5 x lounas, 5 x paivällinen, pesuaineet, hammastahnat, astianpesuaineet (jos et käytä kertakäyttölautasia), jos taas käytät kertakäyttölautasia niin niiden määrä ja hinta, sinapit, ketsupit ym. mahdolliset mausteet ja lisäkkeet, vihannekset ja viikon aikana mahdollisesti kulunet hedekmäy (ovat kuulemma terveellisiä). Odotan innolla vastausta jotta voisin itsekin ruveta rikastumaan, vain ruokakuluja säästämällä.
Vastaas tuolle budjettifriikille koska haluan itsekin kuulla mitä kaikkea tuolla kympillä saat.

Sitä ennen käy tunnin mittaisella suht reippaalla kävelyllä ja kerro tuntemukset. Sillä jos ainoastaan tuota ruokaa vedät viikkokaudet ja viikonloppuisin et syö mitään, niin on kumma ellei jalkasi ole krampissa.

Vaikka olisit kuinka köyhästä perheestä tahansa, niin ei se sinun kehosi muiden kehoista poikkea. Sinullekin tulee käymään samalla tavalla kuin mustalaisen hevoselle, juuri kun se olisi oppinut olemaan hengittämättä, se kuoli.

Varmasti tulisi loistavat tulokset jos sinulta tarkistettaisiin ravintoarvot.

Suuressa erässä kappale hinta laskee.

Ei välttämättä tarvi tuhlata koko jauheliha pakettia yhteen ruokaan vaan voi vähän vaihdella. Ja kun ostaa kaikken tarvittavan kerralla niin voi tehdä monta eri ateriaa samoilla raakaaineilla. Ei meidänkään kolmen hengen taloudessa pala kuin 400-500 ruokaan kuukaudessa. Eli pika matikalla (500/3)/31=5,37 päivä per henkilö. Ja meillä syödään huomattavasti enemmän kuin yksi lämmin ruoka päivässä.

jahas

Samaa mieltä sun kanssa.meillä menee ruokaan n.300 e/kk ja meitä on kolme.Teen aina ruuan itse alusta loppuun.Ja perunaa on lähes joka päivä.Eri muodossa ja eri lisukkeilla.Tällä rahalla saa tosi hyvät ja monipuoliset sapuskat.Mitään ei tarvi jättää ostamatta.Hedelmät ja vihannekset,kaikki kuuluu tähän.On se vaan niin kätevää kun itse osaa tehdä ja jättää ne valmisjutut sinne kauppaan.Ja esim.lihan kans sama juttu.Se 400g jauheliha riittää pariin eri sapuskaan.

Ei ole höpö,höpö juttua

Meillä kulutetaan viikossa litra maitoa. Leipää syödään yksi pala aamiaisella, ei muulloin. Soppaa keitetään iso kattilallinen kerralla ja sitä syödään viikko. Vettä lisätään liemeksi. Päiväkahveja ei keitetä tai pullaa ei syödä. Toinen puolisko syö joka päivä pienen jäätelöannoksen. Litran paketti kestää kuusi päivää.

Ostin Lidilistä palan pallojuustoa ja totesin, että onpa suolaista, kun en ole sitä moneen vuoteen syönyt.

Samaa mieltä

Olen kanssasi samaa mieltä, täällä vain kehuskellaan sillä miten halvalla muka eletään. Johan ketjun aloituskin oli "kuinka vähällä tulet toimeen kuukauden". Kai se tarkoittaa myös muita kuluja kuin pelkän syömisen. Laskekaapa mukaan puhelin, internet, työmatkat, vaatteet, tv, sähkö, lääkkeet ja puhtaanapito, tiskiaineet, vuokra, lainanlyhennykset,wc-paperi, pyykinpesuaineet, vakuutukset, kodin kuluvat osat kuten lamput ym., imurin pussit, pesutupa tai osamaksut pesukoneesta, muiden koneiden tai laitteiden korjaukset, satunnaiset menot, ym., ym., ym. Lisäksi joskus hedelmiä kotiin, kukkia haudoille, kylässä käynti sukulaisissa, ym., ym. Kyllä niitä kuluja vaan kertyy jos elää sitä elämää joka jolaiselle syntyneelle on suotu.

ei ku voi

jauheliha paistaa ni siihen vaan vettä ilman jauhoja on jo kastike
ja jos haluaa voi laittaa purkin tomaattimössöö euron purkki , sipuli ei maksa paljo
eikä sitä edes tarvi suola riittää .
pottujen kanssa kyllä lähtee nälkä .
salaattia ei tarvi maustaa kastikkeilla ku joko oliiviöljy tai vaan puristaa sitruunan siihen
sama ku kalakaan ei tarvi ku suolan ja sitruunan mehun vaan .
joskus voi keittää vaan euron pottupussillisen ja siihen voita ja suolaa
ja voi syödä koko kattilallisen vaan niin .
uunipottuja ja voita päälle , ei tosiaan maksa paljoon ja hyvää on .
No kyllä täytyy olla kauhean makuista ruokaa. Tuota meillä ei annettaisi edes koiralle, eikä se edes söisi sitä. Opetelkaa nyt edes laittamaan ruokaa joka on ihmisarvoista. Voisi melkein luulla että ollaan jossain keskitysleirillä.

Osta

leipäpaketin asemasta jauhoja, saat niitä 2 eurolla 3-4 kiloa. Niistä leipoo aika monta leipää, ja saa vielä kastikeaineetkin kaupan päälle.
2 eurolla pitää irrota perunoita ainakin 5 kilon säkki, tarjouksesta jopa 10 kilon. Kilon erissä ei perunoita kannata ostaa ollenkaan.

Kiviä se maasta syö.

Syö jotain etanoita, joku ulkomaalainen. Ei ole tottunut suomalaisiin pöperöihin.

köyhä ja persaukinen

kalasta marjasta sienestä kaupasta ei tartte kun makaryynejä pärjää pari viikkoo hakee eu kassin ei mee rahaa ruokaan pari lenkkiä eurolla ei oo autoo ei oo koht nettii en soittele puhelimella ei oo laskui tupakkirahat voisin tianat en jua tahi rellestä en käy ikinä missään enkä mene

ei mahdollista kaikille

mistä niitä EU-kasseja saa. Ei kaikki pysty... jos on kauempana niin tulee matkakuluja enemmän kuin kasssin arvo. Lääkkeisiin jo menee monta kymppiä kuukaudessa yms.
ei onnistu!

Jaa, syöt

että menetin terveyteni toisen aiheuttamana. Loppuelämä pelkkää kituuttamista mutta loppuu tämä joskus.

Tulot 1 100 e/kk. (eläke + asumistuki)

Vuokra 508,- kk
LÄÄKKEET 150,- kk
Ruoka 130,- kk
Bussik. 62,- kk
netti 34,- kk
sähköl. n. 50,- kk
puhelin 20,- kk
fys.hoito 100,- kk

Minäkin tarttisin joskus uusia vaatteita, matkan johonkin ja jonkun harrastuksen! Jos toimeentulotuki olisi Kelalla, saisin sitä automaattisesti. Siksi Kela ei ota sitä kontoilleen, koska moni muukin saisi. Kaikki eivät kehtaa mennä naukumaan sosiaalitoimistoon, eikä sieltä saa kuin juopot ja mamut. Mullekin on kerran tehty laskelma ja todettu. SEHÄN ON PLUSSALLA VIITISENKYMPPIÄ.
Olen 38-v nainen, että tätä on elämä Suomessa!

Unohin vi....

ja hammaslääkärikulut, jotka äitini on ONNEKSI tähän asti maksanut. Muuten hampaani mätänisivät suuhun ja ainoa harrastus tv-katselu olisi sekin minulta pois.

Onneksi ei ole UKKOA elätettävänä!
Älä valita. Miksi asut noin kalliissa asunnossa yksin, miten saat noin hyvin rahaa ruokaan? Meillä kolmihenkinen (+toinen lapsi tulossa maaliskuussa) perhe ja tulot yhteensä 1600e, siitä vuokraan 502e (ja asunto on oikein hyvän kokoinen neljälle hengelle + lemmikeille), autoon kuussa n.100e, hevoseen 300e ja muihin eläimiin 100e (plus tässä kuussa tähän mennessä lisäks 360e ko koiruus satutti itsensä ja ehdin juur kuusi päivää aiemmin lopettaa vakuutuksensa..), ruokaan 60-80e/kk, netti sisältyy vuokraan, puhelinlaskut yhteensä 30e/kk, sähköstä ei vielä tietoa, ko ei oo tullut laskui vuoteen, sit viel ostellaan kaikkee mitä tarvitaan ja maksetaan laskut (sairaalakäynnit, kun poikamme kuuro ja saadaan käydä tällä hetkellä viikottain kuulokeskuksella + mun äitiyspolikäynnit, koska ongelmia raskaudessa). Rakkain harrastukseni on ratsastus eli tämän vuoksi oma hevonen, jonka hoidan päivittäin itse ja saan siitä sitä omaa aikaa + jaksamista arkeen. Mies taas pelailee erästä korttipeliä, johon ostelee kuukausittain uusia kortteja jne. Lisäks pelaa pleikkaa, jonka ostin hänelle synttärilahjaksi ja ostelee siihen uusia pelejä + polttaa tupakkaa ja niihin uppoo sit se sama n.300e/kk mitä mun hevosen ylläpitoon. Koiruudet (4kpl) on yhteisiä ja niiden kanssa käydään harrastelemassa perheellä, maksaa vuodessa n.20e ko on jäsen rotujärjestössä ja saa sitten käyttää kenttäänsä vapaasti + osallistua ilmaisille kursseille. Vielä ei oo kertaakaan loppuneet rahat kuussa kesken, jos niin meinaa käydä niin otetaan käyttöön säästät (laitetaan kuukausittain 50e säästötilille) ja sit ko joku kk jää ylimääräistä niin maksellaa takas säästötilille sieltä otettuja rahoja.

meilläkin elämet syövät

kalliimmin kuin ihmset, muta että 300 euroa heppaan ja ihmisten ruokaan 60 eur kuussa on aika imeellistä. visitko ehkä vuokrata heppaa välillä muille että saisite vähän enemmän ruokarahaa?
meillä tämä kuukausi on painamaista, tipuin marraskuussa kassan korvauksesta ja joulukuussa oli vähän pientä tuloa joten piti odottaa palkkakuittia ja nyt sitten pitää odottaa ainakin kk ennenkuin Kela on saanut käsiteltyä työmarkkinahakemuksia. Käytännössä ei ole mitään tuloa, ruokaa dykataan ja haetään avustuspisteistä. Rahaa saan löytämistäni panttipulloista ehkä 1 eur päivässä. vastike lainat ja laskut saavat odottaa kun joskus saa rahaa. yritän myydä kaikkeä myytävää mikä löytyy kotoa, mutta varmaan tämä kuukausi menee histoariaan kuukautena jolloin kauppaan meni korkeintaan pari euroa päivä (kissanruokaan lähinnä) Nyt todella ymmärtää miten kerjäläisiltä tuntuu!

buuuaahahahaha

Melkonen satuilija !

Miten ihmeessä?!

Miten on mahdollista kolmen syödä 60-80 eurolla kokonainen kuukausi?? Kun käy kerran ruokakaupassa ja ostaa parin päivän ruoat, ni on joku 30 euroa mennyt. Sillä saa yhden tai kahden päivän lämpimän ruoan sekä leivän+lisukkeet ja ehkä jugurttia. Miten se kertaa kaksi riittää kuukaudeksi!??? En usko.

Paljonko painat?

Tuolla summalla et voi olla mikään keijukainen.

Painan?

Hoikka, aivan normaalipainoinen. Ei tolla rahalla pääse lihomaan.

Miksikö asun

jos maalaisjärkesi käsittää, niin siksi kun VUOKRAT ovat täällä päin sika kalliita! Tämä on Suomen kärkikaupunkeja joiden vuokrat on tätä luokkaa.
Jos asuisin 20 m2 koirankopissa, niin voisi vuokra olla 380 e/kk. Vastaavasti asumistukeni pienenisi, jolloin käteen jäisi yhtä vähän.

Onko nykyinen asuntoni 36 m2 mielestäsi luksus iso yhdelle??

tosta edellisestä..

Kun ei kaikki osaa ymmärtää sitä, että vuokrataso eri kaupungeissa on täysin eri tasoa. Minunkin läävästä (ja on kaupungin) maksan vuokraa yli 750 euroa kuussa. Meitä asuu tässä 3. Kämppä on tosi huonokuntoinen, joten tuntuu isolta summalta tuo vuokra tähän tasoon nähden.

Kaikkein suurin kustannus on tuo vuokra. Muut jutut on helpompi järjestellä. Pakko kuitenkin opiskelijana tehdä töitäkin ja opinnot venyy. Ei tässä muutoin meidän perhe eläisi.

LUKSUSTA ON

20-25m2 yhdelle. normi.

Tuo menee

Väliaikaisena koppina, mutta pysyvä koti siitä koosta ei voi syntyä! Lisäksi, alanko nyt muuttamaan kodistani johon olen juurtunut vuosien ajan vain siksi, että vamma sattui toisen taholta. Herää hölmö!

Kelan määrittämä koko on yksinasuvalle juuri 37 m2 ja siihen saa tukea. Jos asunto on isompi niin se menee harkintaan.
Eläkeläisen asumistuki lasketaan vähän eri perustein muttei erot ole suuria.

no

kyllä lasketaan yhdelle 37 neliötä ja siitä kaikille muille 15 neliötä asukasta kohden esim. kolme henkeä 67 neliötä. Asumistuen tarkoitus on pitää asumisessa jotain tasoa.

lääkkeet ei

voi maksaa noin paljon kuukaudessa?? Tiedät kai, että on olemassa lääkekorvauskatto joka on n 660e/vuosi. Sen yli menevältä osalta maksat 1.50e/lääke-erä. Minun nettiliittymä maksaa 19e/kk ja jaan sen lapseni kanssa vielä toiselle koneelle... sähköäkin ihmettelen, jos olet yksineläjä? Otapas selville lääkekattosi.

Lääkekatosta

Lääkkeiden itse maksaminen alkaa aina uuden kalenterivuoden alusta. Sitten kerrytetään tuo reilu nykyään n. 700 ekeä täyteen.
Elikkäs mä maksan heinäkuulle asti lääkkeet ja sitten tulee se 1,50 per/lääke. Sitä mä odotan, koska sillon jää aina vähän säästöön vaikka talvikenkiin tai takkiin.

Mistä olet saanut noin halvan nettiliittymän? Jos noin halpoja on ni toki vaihdan, mutta vaihtaminenkin maksaa kai rahaa??

ei kai se

vaihtaminen maksa mitään, päinvastoin. Monet tarjoavat edullisin hinnoin koska kilpailu on kovaa.
Tuossa mm tietoa. Ja kannattaa seurata lehdistä ym tarjouksia.

http://www.laajakaistavertailu.fi/

Miksi

kallis nettiliittymä 34euroa? Halvin mokkula-liittymä maksaa alle 10euroa eli jos vaan asuu alueella jossa on 3G yhteys niin heti hankkimaan sellainen ja säästöä tulee heti 24euroa kuussa! Ensin tosin kannattaa varmistaa kauppiaalta että toimii omalla alueella.

Itsellä on

mokkula se kaikkein hitain versio 384/muistaakseni 9,80euroa ja kahden vuoden sopimuksella. Mokkula tuli kaupan päälle. Videot pyörii aika hitaasti mutta ihan normaali nettikäyttö on ok enkä huomaa eroa langattoman ja langallisen välillä.

Siinähän varmistat

Monella toimii hyvin muutamia viikkoja ja sitten nopeus laskee reippaasti.

eikös sulla tule lääkkeiden kohdalla..

Maksukatto täyteen 4-5 kuukauden aikana? Loppuvuoden ajan 1,5 € per lääke. Vai onko kohdallasi jokin muu käytäntö??

Olet oikeassa

Viime vuonna tuli katto täyteen heinäkuussa, koska Kelalla on omavastuu summa. Nyt tulee luultavammin jo touko - kesäkuussa.
Siitä säästyy johonkin välttämättömään, siinä puhut totta.

Grrrrrrrrrrr

Sinulle "ei oma syy":

Aivan, mamujen syytähän sekin on kun sinä olet köyhä!!. Argghhhhhh! Onko mamut käyneet sun jääkaapilla? Tee ihmeessä ilmoitus kotirauhan rikkomisesta... :-) Mun jääkaapilla ei ole käynyt yksikään mamu mutta silti olen köyhä, eikä mun köyhyyteen ole mamuilla osaa eikä arpaa. Ei kyllä juopoillakaan vaikka niitä en mitenkään haluaisi eläkkkeestäni perityillä verorahoilla elättää.

Hullu olin kuin tein vuodesta toiseen ylitöitä (vaikka ei mulla vaihtoehtoja ollut) ja sairastuin sitten. Eipä sitä terveyttään kukaan tieten tahtoen tahallaan halua menettää. Joko on sairastunut muuten, joutunut onnettomuuteen/tapaturmaan tai väkivallanteon seurauksena vammautunut tms. Työkyvyttömyyseläkkeellä olen minäkin ja sairauskuluista, lääkkeistä ei voi tinkiä. Vuokra ja sairastelu vievät suuren osan eläkkeestäni ja muuhun ei sitten olekaan varaa. Ei "tarvitse" mennä ulkomaille, ei shoppailla, ei syödä ravintolassa, ei mennä leffaan/teatteriin/konserttiin, ei ostaa herkkuja, ei juoda viinaa/kaljaa eikä polttaa tupakkaa... Ei tarvitse edes tinkiä mistään kun ei ole tingittävää.

Aivan

Mamut käyvät jokaisen "jääkaapilla". Afrikan sarvesta tulee todella paljon uusia veronmaksajia Suomeen. Töihinhän ne pakolaiskeskuksesta menee suoraan, innokkaimpia pitäny laittaa siteillä sänkyyn kiinni, etteivät lähe ennen aikojaan. Perheenyhdistämis tapauksissa Suomi rikastuu jälleen tuhansilla ja taasen tuhansilla veronmaksajilla. No, jos käy niin onnettomasti, ettei joku töihin pääse, niin valtio maksaa kyllä asumisen, sähköt, harrastukset, lomakäynnit entisessä maassaan...Täh! Sehän piti olla turvaton maa, sieltähän lähdettiin sotaa pakoon, mitens sinne nyt lomille? En tiedä, mutta totta se on! Ja valtio maksaa. Mistäs se valtio sitä rahaa, niin, sulta ja multa MEILTÄHÄN sitä veronmaksajilta. Mutta onneksi, pääosin mamut käyvät töissä saahan sitä lomailla joutoaikoinaan mitä tosin on vähän, kun töissäkin pitää käydä perkeles.

eläkeläinen ja 38-vuotias

Lääkärini sanoi että kuka pääsee alle 40 vuotiaana eläkkeelle niin sillä on päässä vikaa. JOS MINULLA OLIS TULOT 1100 EUROA KK. NIIN OLISIN TYYTYVÄINEN ENKÄ VALITTAIS.
minä oisin kans tyytyväinen jos tulot ois 1100e/kk. Opiskelijoilla kun ne jää reilusti alle 500e/kk. Ja muuten huomattavasti helpompaa olla eläkkeellä kun opiskella. Tosin tulevaisuudessa voin sitten tienata kyllä mutta....no sehän ei tässä pointtina ollut. Yritä itse elää alle 500e/kk kun vuokrat pk-seudulla ovat halvimmillaankin siinä 400e kieppeillä kun iloisen pienen hurtan omistajana ei noita opiskelijan unelmia, soluasuntoja voi vuokralle saada. Yritä siinä nyt sitten elää alle sadalla eurolla kuussa kun bussilippu lähes välttämätön kun asunnon jonka tuilla edes jotenkin maksaa saa ainoastaan hyvin kaukaa koululta. Ja sitten ihmetellään miksi opinnot eivät etene, kun opiskelijoilla ei ole edes varaa tulla koululle jos aikovat edes jonakin päivänä viikossa syödä.

Lääkärilläsi on ollut

vikaa tai kusta kun tuollaista möläyttää! Ettei vain olis eräs telkkaristakin tuttu ääliö lääkärinretale? Kysyppä hältä ku ensi kerralla tapaat, jos selkäranka on naulouilla kiinni ja halvautumisriski pienestä horjahduksesta on olemassa, niin löytyskö lekurisi päästä kusen sijasta järkeä ja ymmärrystä??

No haist pa..a

et varmasti halua menettää terveyttäsi, et todellakaan. terveyden menettäminen on pahinta mitä voi ihmiselle sattua..
Ajattelin joskus silloin kun olin vielä terve että rahattomuudenkin kestää kunhan vain on terve. Nyt ei ole enää kumpaakaan ei rahaa eikä terveyttä, elämä on yhtä tuskaa aamusta iltaan kuin olisi heitetty itse pääpirulle tuomiolle mikä ei koskaan lopu.....

Mitähän itse syöt

Varmaankin valmisruokia. Broilerinkoivet maksoi 1,50 kolme kappaletta ja riisin kanssa kaksi päivää menee helposti. Siinä yksi esimerkki. Ja perunat on sikahalpoja. Siis ei ne ranskalaiset.

noh

Mitä syöt aamupalaksi? Entä välipalaksi ja iltapalaksi? Eihän kukaan yhellä lämpösellä ruoalla elä!

40e/kk syö näitä Luxus ruokia!

Muun muassa seuraavia ruokia joka päivä vähintään yksi lämmin ruoka plus välipalat ja herkut:
- Riisiä ja hunamarinoitua kanaa
- Fusilli pastaa ja broccolimix vihanneksia
- Chili con carnea
- Lihamureketta/lihapullia ja perunamuussia
- Nuudelikeittoa
- Hernekeittoa
- Texmex aterioita, tortilloita salsa-jauhelihakastikkeella ja salaatilla (feta, jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, sipuli, aurinkokuivattu tomaatti)
- Banaaneita, klementiinejä, omenoita, päärynöitä, rypäleitä
- Kerran kuussa pippuripihviä ja valkosipulikermaperunoita
- ja paljon muita monipuolisia huipputason ruokia!

Opetelkaa hyvät ihmiset kokkaamaan. Ei teidän kannata ostaa kaikkea valmiina. Uusavuttomat osaavien ihmisten koulutukseen.

joo kerro

mistä kaupasta saa texmex-ainekset ja vielä hedelmät päälle eurolla ja 30 sentillä!
Pippuripihviä, hehhehhee...

Haloo!

EI muuten syö 40 eurolla kuussa noitakaan. No ehkä nuudeleita, pelkkää makaroonia ja puuroa. Ja muuten nuudeleissa niin paljon lisäaineita ja myrkkyjä löytyi testeissä ettei kukaan sitä syö ellei ole pakko. Ennemmin pelkkää makaroonia. Ja ruuan kun pitäisi olla terveellistä, kuitupitoista ja sisältää kaikki vitamiinit ja hivenaineet mitä keho tarvitsee niin tuollaisella ruokvaliolla käy huonosti ellei syö monivitamiineja vähintään lisänä päivittäin käytössä.
aamulla croissanttinsa, säästää.

vähemmälläkin pärjää

50€ ruokaan riittää, jos elää peruspäivärahalla ja asumistuella. Hernekeitto, linssit ja pavut maksaa noin 1,20€ pussi, josta saa viikon ruuat kun tekee isomman satsin ja pakastaa. Leivät pitää tehdä itse. Hiiva on noin 18sn riippuen kaupasta. 10kg jauhoja n 5€. Kk:n leiville tulee hintaa vaja 3€. Riippuu tietty laittaako pellavan- vai auringonkukansiemeniä joukkoon. Yksi hiivaleipä riittää 3-4pv.

Esim. punajuuria saa 5kg:n pussin 2€:lla. Ne kun pilkkoo ja heittää mukaan vaikka porkkanaa ja kananmunaa ni saa halpoja pihvejä.

Aamupalaksi ruishiutaleita. Kilon nalle maksaa vaja 2€ ja siitä tulee monet aamiaiset. Ilman voisilmää kannattaa tehdä tarpeeksi löysää että sen voi juoda.

Eli vuokran jälkeen,

Ruoka 50€
Netti 20€
Puhelin 10€
Vapaa-aika ja harrastukset 20€
Säästöön 0€

Vaatteet ostetaan sesonkien vastaisesti jos on tarvetta, eli keväällä talvivaatteet ja syksyllä kesävaatteet.

75 eurolla

saa banaania / porkkanaa / perunaa monta kiloo / puuroa / voita /
viiliä monta purkkia / karjalanpaisti lihat / kanafilettä 6 euron verran /
piimää / appelsiiniä / tuoremehua 45 senttiä purkki / ison juuston 4-6 euroa/
kirjolohta tarjouksesta kokonaisen / perunasipulipussin .....
aika paljo saa ... en ole kirjoittaja vaan köyhä muuten .
viina ja kaljapullon hinnalla saa ruokaa , yleensä ku ihmiset tulee uskoon
jeesukseen niin juoppo ei enää juo ja se raha jää ruokaan !!!
tupakka-askin hinnalla saa jo paljon ruokaa : ) bussilippu on pakko ostaa
mutta ei ihan aina voi pitää muutaman päivän tauon ettei mee mihinkään
paitsi jos käy työssä ,kesällä fillarilla .
10 eurolla saa ison paistin uuniin .
elämä on ihanaa , pitää jakaa omastaan toisille niin sen parempaa elämä on .
kirjolohesta ku tekee keiton sitä syö pari päivää oikeen isossa kattilassa .
ruokaa kannattaa ostaa lahjaksi toisillekin eikä tyhmää kahvia
jauhettua kofeiinipapua kukaan juo vaan maitoa .tuoremehua ja marjamehua
ja toisille voi viedä mustaviinimarjamehu pullon soccalta tai oliiviöljypullon tai
viinereitä sekä vaikka kirjolohen ,pottuja ,paistilihat ,puolukkahilloa .
näin menee hyvinvointi eteenpäin koko kansalla .

Netti vai ruoka

HALOO...miksi maksatte monet netistä 20€ ja jopa yli 30 euroo ja samalla tv-maksut? Mokkula (10€ kuukaudessa) riittää meille hyvin - nelonen ei näy netissä mutta Yle.areena kyllä tarpeeksi hyvin. Helposti ynnäämällä saa jo 20€ lisää käyttöön ruokaan- eihän se ole juhlaa mutta kuitenkin enemmän.....ja vielä tv-maksu pois niin saa nipistettyä menoja. Mokkulalla käyn katsomassa lisäksi aina päivittäin iltalehden ja sanomat yms. eli pysyy hyvin ajan tasalla....

netti ja/vai ruoka

molemmat ovat kyllä suhteellisen pakollisia.....pankkiasiat on edullisinta hoitaa itse netin kautta, eikä sekään ole ilmaista, pankki veloittaa kuitenkin, ainoastaan ne, joilla on suuret saldot tileillään, saavat palvelutkin ilmaiseksi. eli se jolla on, sille annetaan varmuuden vuoksi vielä lisää. todella tasapuolista tämä elämä täällä suomessa..................
eikä tänne korpeen mitkään mokkulat ja laajakaistat sovi, ei toimi, eikä edes saa................
ja mitä tulee ruoan hintaan, ihmettelen, mistä kaupoista ihmiset niitä ostaa tuollaisilla hinnoilla?
me käymme isommat ostokset lidlistä, halvin kauppa, ja n. kerran viikossa pitää täydentää varastoja, eikä 100 euroo ole raha eikä mikään, tosin kissat ja koirat on ruokittava myös.
pelkkä sähkölasku on n 120 euroo per kk............autot eivät liiku ilman polttoainetta, eivätkä kaikki voi asua keskellä kaupunkia
lähikaupassa käynti on tosi kallista, mutta lähin isompi kauppa onkin sit jo yli 30 km päässä...
ihmettelen, kuinka joku voi edes yrittää syödä jotain olematonta päivästä toiseen.............
luulen, että ovat pelkkiä legendoja tuollaiset jutut, johan tulee makaroonit korvista ulos, jos 365 vrk sitä syö, eikö??????????????????????

Ruokaan menee eniten

Itselläni ei ole edes autoa, kun ei ole ajokorttiakaan. Ei ole vielä ollut varaa hankkia. Onneksi asun kaupungissa ja välimatkat ei ole kovin pitkät. Ilman auto pärjää suht hyvin, mutta ainahan se elämistä helpottaisi. Mutta sitten olisi vakuutusmaksut, verot, huollot sun muut. Eli jos auto ei ole ihan pakollinen, niin siitä luopumalla säästää hyvin.

Vanhoilla vaatteilla menee aika pitkään, aika harvoin tarvitsee vaatteita ostaa. Ehkä kalsarit vois jo ostaa, alkaa oleen repaleiset.... Hygieeniatuotteitakaan ei tarvitse joka kuukausi ostaa, mulla ne ei ainakaan kulu kuukaudessa. Naisilla on tietty ne omat kuukausittaiset juttunsa... Ja vessapaperia on melkein pakko hommata. Lääkkeitä en onneksi juuri käytä. Toivon mukaan ei tarvitse jatkossakaan.

Ruokaa menee eniten (asumiskulujen jälkeen). Kun karttaa mahdollisimman paljon valmisjuttuja niin satkulla pärjää. Mutta mieluummin säästän jossain muussa. Monella menee alkoholiin ja tupakkaan paljon, ne kannattas jättää heti pois, jos niitä paheita harrastaa.

Siinähän sit yleensä menee pasmat sekaisin, jos hajoo vaikka pesukone. Käsin peseminen ei oikein nappaa.

Se on kyllä totta, että joka kuukausi pihistäminen ei ole mukavaa, varsinkaan jos ei ole motivaationa, että jää pari tonnia rahaa säästöön ja voi ostaa sillä jotain kivaa tai mennä vaikka etelään.

Ah sinä ihana

Joo pitäs kyllä kanssa miettiä, että mitä sitä oikein ruokakaupasta ostaa! Säikähtää ja ihmettelee usein ruokalaskua. Että miten tuosta määrästä voi tulla tuollainen summa. Ja pahinta on, että joskus joku ruoka menee pilalle ja se heitetään pois. Mitä haaskausta!!

No loppukuukausi sitten pitääkin nuukailla, kun on alkukuun törsäillyt.

Alkoholiin palaa rahaa

Minä ihmettelin tässä eräänä päivänä "ruokalaskujen" pienentymistä. Suunnilleen samat simppelit satsithan minä ostin, ei mitään valmisruokia, paljon juureksia ja halpoja hedelmiä, leipää, maustamatonta rasvatonta rahkaa ja hunajaa hedelmien kanssa nautittavaksi... Sitten iski ilmestys! TIPATON TAMMIKUU!! Lähes puolet ruokalaskustani on siis mennyt olueen ja siideriin, joiden ostamisesta oli tullut tapa. Uskomatonta mutta totta.

Syön kerran viikossa lämpimän ruuan

itse jotta lapset saavat päivittäin ruokaa. Meillä jää rahaa vuokran ja muiden kulujen jälkeen 170 e /kk joten ruuattomia päivä on pakko olla viikossa monta.
Meillä on kaksi opiskelijaa ja yksi alaikäinen, josta saan lapsilisät ja elarit sossusta. Ne menevät ruokaan ja osa laskuihin ja mun työttömyyskorvaus n 480/kk josta 200 menee omavastuun vuokraan. osa sitten laskuihin ja lasten menoihin. Exä ei maksa opiskelijoille koulutusavustusta joten tiukalla ollaan. Opinto lainaa emme ota, sillä takaisinmaksusta ei ole nykysin varmaa enkä halua lapsilleni velkahelvettiä. Huon, olin töissä, mutta sain lähtä... joten ei tarvi sanoo et mee töihin. Nyt teen käsitöitä ja myyn torilla tai kirpparilla, jotta saa lapsille edes jotain.

teepä

kettoruokia niin samasta kattilasta syö iso joukko. Makkarakeitto tulee halvaksi, samoin kalakeitto( seistä..paketin saa jopa eurolla) Perunoita kannattaa ostaa 10kg säkeissä ja siitäkin on usein tarjouksia. Kilohinta voi olla 0,25 e... Hyvä ja halpa ruoka on tekee "janssonin kiusauksen". Ei tarvitse ostaa kalliita anjovifileitä joilla kilohintaa paljon yli 20e, vaan tölkeissä myydään ravintolafileitä, iso tölkki n 3e ( kilohinta n 6,60) Siitä purkista saa fileet ainakin kahteen eri ruokakertaan.Ylijäämäfileet annattaa laittaa toiseen astiaan odottamaan seuraavaa. Eli perunasipulisekoitus 1kg( hinta n euron), ravintolafileitä kerrosväliin n 6-10 kpl ja purkki kevytkermaa tai kuohukermaa. Ei tarvitse suolaa tms. Fileistä tulee suola ja mauste ja kerman sekaan voi laittaa pienen lorauksen lientä, mutta sitten voi tulla liian suolaista...makua on monta.Kerman sekaan voi laittaa ripauksen vehnäjauhoa. Varmaan on paljon muitakin edullisia ruokavinkkejä...

Eikö ole tietoa, että kaikilla ei ole sopivia

No, onhan se kyllä kannattavaa ostaa isoja säkkejä mitä tahansa, mutta jos ei ole säilytys paikkaa näille säkeille, niin ei näistä asioista oikein pääse hyötymään !

Kun, katsokaas meitä on köyhiä, joilla ei ole omia taloja ja maakellareita, ja sitten kaupunkikerrostalossa ei ole enää näitä kylmäkellareitakaan, että kyllä meidän on kalliimmalla hinnalla ruokamme ostettava, vaikka rutiköyhiä ollaan !

Ei perunat niin äkkiä mene pilalle.

Viiden kilon säkki keittiön nurkassa kuluu sormia napsauttamalla ja vähän pehmennyt peruna kannattaa keittää kuorineen, ei hieman nahistunut peruna makuvirheellinen edes ole (kylmettyneet muuttuvat makeiksi mikä ei kyllä hivele makuhermoja).

kyllä se äkkiä menee

Minäkin kokeilin 5-henkisen perheen kohdalla tuota perunasäkkiä. Säkki oli verannalla, jossa ei ole lämpöä. Vaikka oli talviaika (onneksi ei kovia pakkasia sinä talvena, olisivat jääntyneet - no niin, syötiinhän saota-aikanakin paleltuneita pottuja ja vaikkeivät hyviä kuulemma olleetkaan, niin nälkä lähti, vai???!) ja veranta siis varsin viileä, perunat pehmeni ja lähtivät itämään.
Viimeiset menivät roskiin, ei niistä voinut lapsille ruokaa laittaa.
Ja meillä kuitenkin syötiin perunaa ihan joka päivä, ja isoja määriä, koska kaikki osapuolet (minua lukuunottamatta) tykkäävät perunasta ja söivät isoja annoksia!!

Meillä menee

viiden hengen ruokaan perunoita 3-4 kg aina kerrallaan, teen keittoa kahdeksi päiväksi, kuorineen keitetyista tehdään paistinpottuja seuraavana päivänä. 10 kg:n säkki menee reilussa viikossa jos yhtenä päivänä keittää makaroonia vaihteluksi. Jääkaappiin mahtuu kyllä jos on vähäkin järjestelykykyä, ja jos ruokaraha on vähissä niin eihän siellä jääkaapissa pottujen lisäksi ole muuta kuin valot...Viidestä hengestä neljä on raskasruokaisia ja yksi syö " normaalisti". Usein on kyse vain siitä ettei ole vihtiä. Mutta jos nälkä on niin kyllä ne keinot löytyy miten potut eivät ehdi pilalle mennä.

Meillä

on kyllä peräti kuusi henkilöä perheessä, mutta kymmenen kilon perunasäkki ei kauaa kestä, joten säilyy ihan keittiön komerossa sen ajan kun tarvitsee. Alta viikon siis. Emmekä edes syö perunaa joka päivä. Poikkeuksena on kevätaika, jolloin itävät helpommin, mutta sekään ei niin haittaa, kun niistä saa sitten hyviä siemenperunoita omalle maalle.

eihän...

tarvitse ihan paskaa syödä ja kala on kyllä juuri sitä eikä makkarakaa herkkua ole...mutta jos saisi edes jauhelihaa...ja on ihmisiä jotka on kalalle allergisia joten yök...ja hedelmiä en ole ostanut kuin viimekesänä kun oli 2kg mandariineja 80 senttiä...juurekset ja muut on kalliita...tomaatteja ostin myös viimekesänä kun ruokaan ei saa mennä 1.20/vrk ja siinä täytyy olla aamupala, lounas, päivällinen, ja iltapala kun teen 16 tuntisia työpäiviä ei yksinkertaisesti jaksa joten on pakko syödä leipää aamulla ja joka ruualla ei keittoja voi kentällä kanniskella, eikä muutakaan valmisruokaa laatikoita kun ei aina voi lämmittää...mutta jos leivän saa ilmaiseksi haettua tarvitsee enää juustoa ja joku halpa leikkele...mutta ikinet vuotaa kyllä verta keväällä kun tätä on jatkunut jo niin kauan kuin 16v...joten vankilassakin saa parempaa ruokaa olen nähnyt heidän listansa...ja mikä pahinta kun saa joskus syödäkseen jossakin ilmaiseksi niin syö että koskee vatsaan ja ON AINA NÄLKÄ...

Vai on

kala paskaa? No kala onkin niin kallista, ettei sitä köyhällä ole muutenkaan varaa syödä.
Ja juurekset kalliita? Eivät kuule läheskään niin kalliita kuin juusto ja leikkeleet.
Ja ei voi keittoja kanniskella eikä laatikoita lämmitellä. On sinulla vaikeaa.

Mistä johtuu, ettei 16 tunnin työpäivillä tienaa sen vertaa, että saisi itselleen ruoan?

entä

Kuinka asumistuki?

vapaaehtoinen köyhyys

Saan ansiosidonnaista käteen 900 euroa. Yhtiövastike on 227 euroa ja ruokaan menee noin 100 euroa. Vaatteisiin, sähköön ja puhelimeen ym. laskuihin 300 euroa. Ostan ihan laadukkaita vaatteita mutta harvoin. Oikeastaan mistään ei tartte pihistää. Mulle jää säästöön vielä noin 250 euroa kuukaudessa. Olen ihan vappaehtoisesti köyhä........

Eilen sain korvaukset jälleen ja

lähes puolet meni vuokran omavastuuseen ja osa sähkölaskun osaan kun ei voi kokonaan maksaa, ja sittenk ävin ruokakaupassa.
Oli ihanaa kun sai lenkkimakkaraa!!! Se oli niin ylellistä mulle kun sai lenkkimakkaran palan!! Ennen en ollut näin onnellinen lenkkimakkarasta kuin olen nyt.

Raha jäi laskujen jälkeen ja kaupassa käynnin jälkeen 120 e jolla selvtä pitää enskuuhn korvauksiin asti nelljä henkisessä perheessä. No tulee yhdet lapsilisät josta menee taas osa sähkölaskuun.

jäi ihan

kysyttävää, kun kerrot että teitä on neljä henkilöä? Yksi lapsi siis, josta lapsilisät. Mitä tuloja teillä kolmella aikuisella on? Ihmeellistä että elätte lapsilisän varassa ja sähkölaskua joka kuukaudelle.Mitä oleellista jätit kertomatta? Meillä kahden hengen perheessä on telkkaria, kaksi tietokonetta( pöytäkoneita, jota vie eniten sähköä) 3h+k, keitän, paistan, pesen ym ja sähkölasku vajaa 30e/kk. Lamppuina on energiasäästölamput, en ole vielä laittanut jatkojohtoja noihin viihdekohteisiin, mutta laitan. Sellaiset joista saa virran kaikista aparaateista pois yhdellä painalluksella.
Virtaa palaa myös yöaikaan.

Vähällä pääsee.

Ruokaan ei mene juuri mitään kk, ehkä n 20 euroa(leipäjono, eu paketit yms), puhelimeen n 5e, tv lupaa ei ole, autoon n 50 e, vuokraan ei mitään(sossu maksaa), elatusmaksuun ei mitään(sossu maksaa), vaatteet ostan kirppikseltä, olen työmarkkinatuella ja säästöön jää siis joka kk n 300-350euroa....nyt olen säästänyt vuoden ja rahaa on kieltämättä aika mukavasti ja se kannustaa säästämään yhä edelleen....olen vapaaehtoisesti köyhä ja nautin elämästä ja sen tuomista haasteista :)
Kuinka sossu voi sulle maksaa kun sulla on säästöjä?

Vaikka näin ---

rahat nostetaan pankkitililtä pois ja piilotetaan ne säästöt jonnekin.

Itselläni on palkkka nettona n. 2100 € ja muijalla 1600 €.
Minulla ei jää mitään säästöön, muija kuppaa tosi tehokkaasti. Hän makselee viimeistä vuottaan asuntolainaa poiL Itse maksoin viimeisen asuntolainani loppuun jo 12 v sitten. Lapsia meillä on lähes
täysikäisiä 2 poikaa jotka asuvat kotona. Omassa ahtaahkossa kerrostaloasunnossa (3h+k, 81 m2)
on onneksi aika pieni yhtiövastike, n. 160 euroa. Talolla on liikehuoneisto- ja parkkipaikkatuottoja.
Aiemmin yhtiövastike oli alle 130 euroa, sisältäen vesimaksut.
Ilman auto rahaa varmaan jäisi säästöönkin. Auto on melko iso, vm. 1993. Ajokilometreja tulee
vanhalle kotipaikkakunnalle vuodessa n. 18000. Työmatkat kuljen polkupyörällä kesät/talvet, kunhan vain auraus on kunnossa eikä sada paljoa vettä.

Minä haen TÖITÄ

siksi en voi kädet taskussa istuskella kotona sossun tuella.
Puhelimeen mee myös 3- 4 kymppiä/kk ja autoon jopa satanen kuussa kun pitää käydä yritysten ovilla kolkuttelemassa mutta sitten kun taas tärppää budjetti on parissa kuukaudessa vahvasti plussalla.
Työnsaanti on melko varmaa kun käyn näyttäytymässä ja esittelen itseni reippaasti.

työhaastattelut

Hei, muuten ainakin muutamia vuosia sitten työkkäristä sai lomakkeen, jolla sai periä matkakustannukset työhaastatteluun, piti vain pyytää allekirjoitus paperiin haastattelussa. Lienetkö vielä kyseinen työttömien etuus voimassa vai onko sekin laman myötä poistettu. Kysy ihmeessä työkkäristä, ei kai ne mitään siellä tyrkytä, jos ei arvaa kysyä.

työhaastattelut

Niin se työkkäri siis maksoi ne haastattelureissut, ei niitä haastattelijan tarvinnu maksaa...hänen tarvitsi vain allekirjoittaa lomakkeeseen, että on käynyt haastattelussa.

Tukiaisia????

Hienoa että joku puhuu työnteosta ja työn hakemisesta! Täällä vaan retostellaan lapsilisillä, asumistuilla, ansiosidonnaisilla, opintotuilla, EU-kasseilla ja kaiken maailman muilla tukiaisilla!! Sossu ja Kela toistuu joka viestissä!!! Mistä ihmeestä sitä rahaa riittää noihin tukiaisiin. Itse maksan kaiken itse vaikka olen eläkeläinen, ja naisena vakuutusalalla en isoa eläkettä päässyt kartuttamaan. Eläkeläisen veroprosentti on sitäpaitsi suhteessa korkeampi kuin työssäkäyvien...

Nettikään ei ole välttämätön jos ei ole rahaa ruokaan. Kirjastossa voi käyttää nettiä ilmaiseksi.

Valehtelet.

Valehtelet, nimimerkki Vähällä pääsee!

turhaan vapaaehtoisesti töissä

Kannattaisi siis vapaaehtoisesti jäädä työttömäksi. Vuokran maksaisi sossu. Nyt maksan itse 675E kuussa. palkasta menee 30% veroa + muut maksut noin 36 % kokoinaisuutena. Lapsi saa vajaa 20 E opintotukea, sillä ei edes saa bussilippua kouluun. Autokin tarvii olla, että pääsee töihin täällä pääkaupunki seudulla. Mainostetaan kyllä kuinka hyvä joukkoliikenne, mutta YTV:een laskuriin kun laittaa määränpään ja ajan niin tulee vain kävelyä. Ei kulje bussi mun työpaikan ja kodin väliä mun työajoilla.. Helppoa on nyt verrattuna siihen kun oli vielä 4 alaikäista lasta ja yksinhuoltaja. Silloinkaan ei saanut tukea mistään, paitsi elastustuki kun lasten isä ei maksa mitään. Verot on kaikille samat käytti julkisia palveluja tai ei. Itse en ole 22 vuoteen käyttänyt terveyspalveluita. Lapsellakin vakuutus ollut jo 10 vuotta, ei ole käynnyt kuin yksityislääkärillä. Siitä en luovu olen vaikka syömättä, kunhan ei tarvi terveyskeskukseen mennä . Kannaitsi olla elatusvelvollinen niin sossu maksaisi, mutta kun lapsen etu vaatii asumista äidin kanssa.

Voi voi Pääkaupunki seudulla bussit ja junat & metrot

1. ensinnäkin sossu ei maksa vuokria, jos jää työttömäksi, vaan saat pienehkö asumistuen ja peruspäivärahan t. työmarkkinatuen. Maalla on pakko olla oma auto myös työttömällä, sillä jos satut pääsemään työhaastatteluun niin julkisilla et pääse sinne ollenkaan ja taksilla liian kallista.

Niin eli toisin sanoen Rannikko sisäsuomessa menee kulut 45 neliön asunnossa näin
- Vuokra (sis. olemattoman lämmityksen ) 340 € (johon saa n. 100 € asumistukea ) jää = 240 €
- + Sähkö (kulutuksen mukaan ) 30 - 50 € /kk
- + vesi ( hanat vuotaa, eikä taloyhtiö reagoi mitenkään )n. 50 - 80 € /joka toinen kk
- + Auto ( Käyttöönottomaksu+vakuutus + bensa ja autohuolto/mahdoll. korjuuttaminen ) 120 / 2 x öljynvaihto vuodessa
- + peruskotiruoka 30 - 50€/vko
- + mokkula 15 € /kk ( puolen megan, jotta joskus videot netissä pyöris )
- + Hyvin harvoin saa ostettua itsellensä vaateita kirpputoreillakaan ei ole XXL - kokoja läheskään aina
- + lääke ja terveyskeskuskäynnit min. 15 €/ krt

Ja jos joku väittää että mene julkisilla .. siihen on kaksikin syytä jos julkisilla menee niin jos niitä sattuu kulkemaan niin mitä yhteen suuntaan maksaa 50 km matka sillä käy jo omalla autolla sen 100 - 120 km.

Täytyy muistuttaa pääkaupunkiseudun asukkaille, että kehä kolmosen ulkopuolellakin on elämää !

sossu maksaa

miten voi olla mahdollista, että sossu maksaa vuokrat yms. jos ihmisellä on varoja säästössä..............
jotakin kusetetaan ja tässä tapauksessa sossua, minkä tiliotteen toimitat sos.tstoon, ja kenen tilillä ne säästöt ovat, vai patjan allako??????????
tuollaisten takia tarvitsevat jäävätkin ilman tukia....................

Vai oikein

"sossu" maksaa? Luulet vain, se olen minä, joka sinun vuokrasi ja lapsenruokkosi maksaa. En tosin vapaaehtoisesti.
En itse ole onneksi vielä koskaan joutunut elämään vaivaisavun varassa, mutta ei käy kateeksi sinun tilanteesi. Mietin vain, että jos minä joskus yhteiskunnan apua tarvitsisin, niin kuka sen maksaisi. Et ainakaan sinä.
Mun budjetti oli aikoinaan viisi markkaa päivä vuonna 1978 plus vuokra plus sähkö plus kaikki muu.
Viisi markkaa on 80 centtii.

Miten niin jaksaa yrittää?

150-180 e/kk ruokaan.
Vuokran maksaa sossu ja asumistuki.
Matkat stadissa kävelen, kaikki vieressä.
Puheaikaa 20 e/kk. Joskus harvoin ostan kännykkälipun ratikkaan.
200 e jää kaikkeen muuhun - riittävästi.

Ei tarvii jaksaa yrittää, elämä on mukavaa - saa lueskella, opiskella, kokkailla, urheilla, kierrellä saaret ja puistot, tavata ystäviä. Siis mitä pitää jaksaa yrittää?

Nimimerkille "Vähällä pääsee".

nimimerkille "vähällä pääsee".
Tulet tänne rehvastelemaan, että Sossu maksaa vuokrat ja elatusmaksut! Tajuatko, kuka ne maksaa: ME MUUT, jotka töissä käymme. Sulta ei kuulu jäädä mitään säästöön, jos elät yhteiskunnan tuella. Niin se menee! Ketään ei saa jättää heitteille, mutta en halua veroissani maksaa sun säästöjäs!

Voihan helevetti!

Voi helvetti! Jos joku pystyy säästämään jopa toimeentulotuesta, niin sehän on pelkästään positiivista ja hatun nostamisen paikka! Ilmeisesti tämänkin pihistelijän pitäisi olla itsekuriton suomalaisjuoppo räkä poskella joka päivä, kuten Suomessa köyhien suodaan olevan - ei jää sitä rahaa säästöön... Ja työssäkäyvä voisi tuntea ylemmyyttä...

Ymmärsit väärin

Toimeentulotuki on tarkoitettu Toimeentuloon, hölmö! Muuten se on ylimitoitettua. Kyllähän kaikille ilmainen raha kelpaa. En todellakaan halua kenestäkään itsekuritonta juoppoa, enkä työssäkäyvänä tunne ylemmyyttä, mutta totuus on, että osaa porukasta ei saa kirveelläkään töihin, koska sossusta rahat tulee niin paljon helpommalla. Sairaat ovat eri juttu, koska eivät kykene töihin. Jonkun tämän on maksettava, tajuatko? VALTIO = ME KAIKKI!

ON TÄÄ MERKILLISTÄ

Miten toiset saa sossusta kaikkiin menoihin avustusta.
itse olen hakenut toimeentulotukea Minimi sairaspäivähalla kun olen ja minulla on elätettävänä yksinhuoltajana(en vapaastatahdosta) yksi 10 poika ja toinen poikani 16v asuu kehitysvammaisten nuorten asuntolassa ja käy usein kotona ja hänen takia joudun pitämään autoa koska hänen kotona käyminen estyisi sillä taksimaksut olisivat liian kalliita kuukaudessa sillä hän käy iltalomilla 3krt viikossa + viikonloput ja taximaksut maksaisin minä äiti.
Sain sossusta päätöksen jossa minua kehotetaan myymään auto ja jättää kehitysvammainen poikani heitteille sillä he eivät avusta toimeentulotuen muodossa perhetäni vaikka poikani käy syömässä 5 päivänä viikossa eikä minulla ole kuitenkaan kuin pieni sairaspäiväraha ja nuoremman poikani elarit ja lapsilisät ja asumme pienessä kaksiossa vaikka meillä pitäisi olla pojalla omahuone kelan mielestä vammaislaki.
päätöksessä sanottiin myös,että tämän kerran saan heiltä rahaa euro 11 cent ja sillä saa tarjouksesta 3 prk hernekeittoa ja kun lantraat sen sillä syö 6 päivänä ihan ILMAISEKSI ja jatkohakemustani ei sitten luvattu ottaa edes käsittelyyn sillä olen heidän mielestä rikas vaikka tililläni ei ole säästöjä vaan joka kuukausi tili on miinuksella.
Kummastelen tässä miksi kuulen päivittäin Lahdessa asuvilta venäläisiltä kuinka he saavat sossusta kaikkeen mitä tarvitsevat vaikka eivät ole koskaan tehneet suomessa töitä MIKSI OLEN ERIARVOISESSA ASEMASSA KUN OLEN SUOMALAINENE enkä kahdelle hengelle tarkoitettuja rahoja riittämään eden perustarpeisiin saatika sitten vammaisen poikani ruokkimiseen ja autolla kuljettamiseen.

OTA SELVÄÄ SOSSUSTA!

Myy auto hissunkissun. Jne. Vammaisille on taksikyyti, johon sossu/kela antaa määrätyn-määrän taxi-kuponkeja/viikko/1-2 ??/omavastuu joku euro.. Totta on, että ryssät ja mamut saa enemmän rahaa työttömänä kuin me. Ja asunnot maksetaan. Näille jotka eivät ole KOSKAAN TÖITÄ TEHNEET. Eivätkä tee.

vammaisen äiti myös

Mun poika on saanut 16v asti omaa eläkettä ja hän maksaa niistä kaikki omat kulunsa ja jää säästöönkin.Ja taksi matkojen omavastuu on pääkaupunki seudulla 12 e per matka ja niitä saa käsittääkseni niin paljo ku haluu.Menehän teidän kunnan vaimmais palvelu henkilön juttusille ja laita teidän asiat kuntoon =))

Valtiosta ja hyvinvoinnista

Älä vaivaa päätäsi toimeentulolla, tällä työkyvyttömyydellä , työn teolla tai työttömyydellä enempää. Hyvinvointiyhteiskunta perustuu vaihtoon, siihen, että kaikki saavat siltä tiettyjä etuja, esim. minun lapseni käyvät koulua ja saavat itsestään selvästi tämän koulutuksen ja tarvittaessa terveydenhoitonsakin.

Ai että valtio on me kaikki? Aivan, so what? Taidat pitää itseäsi valtiona enemmän kuin minä? Lienet ylpeäkin siitä, että maksat ihan veroa...

Voi

Kristus sentään!

Pummit

Pummit eivät ole valtio, vaan sen tauti. Ei niitä veroja pitäisi käyttää kaiken maialman pummien elättämiseen, vaan niiden tarkoitus on infran ylläpito jne.

Reppanoiden elossa pitäminen tulisi hoitaa puhtaasti asuntoloilla. Jos ei ole varaa maksaa itse elämäänsä, niin osoitetaan sänky täältä, hernekeittoa ja näkkileipää saa tuolta ja telkkaria voi katsoa sitten pummien yhteisessä olohuoneessa ja vaatteita saisi varmaan keräyksillä hankittua. Mitä muuta ihminen tarvitsee elääkseen kuin lämpimän paikan nukkua, vaatteet päälle ja ruokaa alle? Miksi TOISTEN rahoilla pitäisi maksaa yhtään mitään muuta?

Ihan oikeasti? Millä voidaan perustella, että joltain yritteliäältä ja ahkeralta ihmiseltä lain avulla varastetaan merkittävä osa rahoista, jotta laiskurit voisivat asustella edelleen jopa helsingin keskustassa yksityisasunnossa ja jopa ylläpitää autoa jne? Miksi MINUN täytyy maksaa jonknu laiskurin uusi pesukone? Miksi, kun hengissä selviää ilmankin?

Kaikille tarjottakoon hätätilanteessa lämmin paikka, ruoka ja lääkäri, mutta jokainen nähköön ITSE vaivaa omien ylellisyyksiensä eteen. Ei varasteta niitä lain voimalla muilta. Se on törkeintä varkautta, koska siitä ei saa vastuullisia edes tuomiolla!

mikä

maksaa pesukoneen? Uskomatonta jos tuo muka on totta.

Ei maksa mitään...

Niin ottaa päähän minuakin!!! Sossu maksaa näköjään ihan mitä vaan ja sitten täällä elvistellään, että hyvin pärjää ja vielä jää säästöönkin. perkele, pistää vihaksi! helvetti menkää töihin! Ne Kelan ja sossun jakamat rahat ovat verojen muodossa perittyä rahaa! Ei raha puussa kasva eikä sitä voi pankin seinästä repiä jos omalla tilillä ei ole mitä repii.

Kyllä pitäisi tuota tukiaissysteemiä rukata ja pian. Miten hemmetissä sieltä luukulta rahaa saa kuin apteekin hyllyltä ja kaikki maksut maksaa sossu/Kela?

ÄLY HOI - TE MUUT !

" OTTI PANNUUN" nimimerkille tiedoksi, että KUN työttömille on MINIMI-TOIMEENTULO-RAHA. Jos vielä siitä pystyy säästämään syöden terveellisesti, ei juopottele, polta tupakkia. Niin jäähän siitä säästöön. SULLEKO SE RAHA PITÄISI antaa jotta saat osallistua KULUTUS-HYSTERIAAN. ET oikein ymmärtänyt tosiasiota.

Maksat kuitenkin

Jos käyt töissä niin maksat kuitenkin.

Halpa ruoka?!

Voitko kertoa miten pystyt hankkimaan ruoan kuukaudeksi 150-180 eurolla? Ihan hyvä jos onnistuu, mutta panehan muutama vinkki ranskalaisin viivoin, ok? Olen yksinäinen mieshenkilö enkä törsää sapuskaan. Mutta koskaan en ole pärjännyt alle 250e/kk. Eihän tuo rahamäärä tee kuin 9e per päivä. Jos haluaa aamupalan, kaksi ateriaa ja kahvileivän ja iltasuklaan, niin ei helvatussa riitä vaikka tosissani ponnistan, koska lapselle haluan säästää 50e kuussa. Ihan rehdisti olen elänyt, duunit ja vaimot lähti enkä sairauseläkettä saanut, joten toimeentulotuella sätkitään.

Halpa ruoka

Kysyit kuinka pystyt hankkimaan ruokaa 150-180e/kk?
Kerrompa sulle että,olen yksin asuva mies,mulla menee ruokaan 80e kk,,2.6e/pvässä.
syön keittoja,kalaa,hedelmiä,juon vettä juomaksi.pienellä tulee kyllä toimeen..mukavaa kevättä
-maitopurkki 1
-perunapussi 2
-makkarapaketti 1,5
keittovihannespussi 1
-suklaalevy 2,5
-leipä 2
-margariini 1
-kahvipaketti 1,5 (ei tarvii ostaa mitään juhlamokkoo)
-kananmunat 2 (esim.leivän päälle)
=kahdenpäivän ruoka vähintään.. eli 14.5 euroa sain noista. ja halpoja ruokia kyllä löytyy.
esim. makaronilaatikko, risotto, kalakeitto, uunimakkara, munakas, makkarakastike, jauhelihakastike, yms yms yms. joskus kun budjetti jää vähän vajaaks voi ostaa vaikka jotain ihania pihvejä. porsaan kyljykset tms on suht edullisia ja todella herkullisia kun vaan jaksaa nähdä vähän vaivaa valmistamisessa.
ja paistinpotut makkaralla/seillä on tosi hyvää, paistat vaan rapeiksi ja ihaniksi, ei maksa paljoo.

ei ruoka kallista välttämättä tarvitse olla, kunhan vaan kattoo mitä sieltä hyllystä ottaa...

meillä

on tytön suosikki pastaruoka, jonka teen siten, että ruskistan jauhelihaa ( n 120-150g) paistinpannussa. 400 g pakkauksesta tulee vähintää kolmeen pannulliseen. Lisään siihen n puolet italianpata aineksia, sekoitan, sitten vettä n litra ja lopuksi pastaa. Kierre, simpukka ym on kaikenlaista kuviota. Pastapussi maksaa noin euron, se ei mene kerralla. Italianpata pussi n 2e, eli n euron kustannus, jauhelihan osuus on myös korkeintaan euron. Käytän nautajauhelihaa ostan pakasteeseen jos on tarjous. Eli pannullisen hinnaksi tulee vain 3 euroa ja siinä on ruokaa kahdeksi päiväksi - vähintään.Mitään mausteita ei tarvitse, ei suolaakaan vaan maku tulee italianpata- aineksista.

Säästät vielä

vut maidon juomisesta!! Se on epäterveellistä rasvoineen eikä lainkaan aikuisen ravintoa. Vesi on paras juoma ja sitä saa hanasta.
Mä lopetin maidon juonnin 6-vuotiaana, koska se maistuu pahemmalta kuin oksennus.

Kyllä tulee..

Kyllä 80e pärjää kuukauden ,kun syö aamulla kaurapuuroa ja mustikkasoppaa.
Päivällä makaronilaatikkoa,porkkanaraastetta+puolukoita.Juomaksi vesi.
Iltasella ruisleipää ja vaikkapa juustosiivu päälle.
Herkutellakin voi ,kun ostaa litran vanilia jäätelöä,sitä halvinta ja vähän siihen mansikkahilloa sitä halvinta.
Ei kaiken tarvi olla eldoradoa tai muuta merkkituotetta.
Kun käyt kaupassa katso kilohintaa ,älä sitä mitä joku pieni paketti maksaa.
Voi ostaa isomman ja halvemman ,kun katsoo sen painon ja kilohinnan.
Pelkällä kaurapuurollakin elää,eikä se kahden kilon pussi maksa paljon.
Mielikuvitusta kehiin !
No on sinulla tosiaan mielikuvitusta jos elät pelkällä kaurapuurolla ja makaronilaatikolla. Kyllä tuollaisella ruokavaliolla terveys alkaa krakaamaan.

Lannistavaa

Monillehan tuo on pakko, on pärjättävä toimeentulotuen takaamalla minimillä. Jos olisikin edes kaksi huushollissa, mutta kyllä yksinäisen toimeentulo on silkkaa kituuttamista sillä 417 €:lla kuukaudessa. Autoa ei tietenkään voi edes ajatella ja muutenkin on mietittävä, kuinka liikkumiseen kuluisi mahdollisimman vähän, eli ostaako sarjalippu (yleensä ei ole varaa niin suureen investointiin) vai maksaako bussissa matka kerrallaan, mikä on ainakin täällä neljänneksen kalliimpaa. Puhelimen liittymä on tietenkin pre-paid, ja siihen ladataan kympillä kerralla. Televisioluvasta säästän: en yksinkertaisesti maksa sitä, eikä omaatuntoani vaivaa ollenkaan. Maksaisin televisioluvan ilomielin, jos rahaa olisi vähänkin enemmän käyttöön.
Käytän yhdeksää säännöllisesti otettavaa lääkettä. On aivan totta, ettei kaikilla ole varaa lääkkeisiinsäkään.

Onnellinen näin:lle

Älä tule täne kehumaan säästöiläsi. Sain viimekuun lopus viimeset sp-rahat 682 ja sentit pääle sen lisäksi as tukea 55 ja sentit pääle. Vuokraa pitäs maksaa muutamaa sentiä vaile 610 ja siihen tulee parin kympin puh lasku ja reilu 60 sähkölasku. lopuil pitäs ostaa safkat, hygienia, vaateet (edes ehyet vaihtofarkut), bensat ym autonkulut, lääkeet ym ym ym. sossu ei anna aikaa, ennen kun tiedän jatkuuko sp rahat ja niistä ei tiä enen kun kela viittii tehä jatkopäätöksen työkäriin ilmoitauduin vaik olen sairauslomal ainaki syyskuun alkuun ja sit kaiketi sitä taas jetketaan. halvempaa asuntoa olen hakenu - turhaan ja enkä haluis mihkän "siivouskomeroon" muutaakan. Autostakan en voi luopua kun liikuntarajoiteisena en pääse edes kilsan päähän kaupale ilman sitä. niin ja olen viä yksin kituja, eli kuluja ei voi jakaa kenenkän kans vaan kaik jää omale kontole.

aika pitää saada

Sossun pitäisi antaa aika, kun sitä tilaa. Ei ole merkitystä, oletkö työtön, työssä vai haluatko neuvoja.

Yritä jostain saada todistus, että auto on terveydentilan takia välttämätön. Silloin sinun tulisi saada tukea liikkumiseen, taksisetelit, yms.

Voimia kaikille ketjun sinnittelijöille :)

mä07y93y7:lle

Kiitos kananotostasi. Kelalta myöteinen päätös 3kk:si eli huomen voin kyselä soskun aikaa. Outoa vaan toi kelanki toiminta kun päätös tehään vaan pätkis vaik sairauslomaa on 2 lekurin toimesta syksyyn. Köyhää ja muutenki huonompi osasta vaa kyykytetään

Hieno harrastus,suosittelen lämpimästi.

Vähällä varmaan pärjää,aina kerännyt marjat,mustikat hillat puolukat puutarhamarjat ja omenat.
Kolme pakastinta hurisee täynnä tavaraa syksyisin.
Helmi-Maaliskuussa istutan salaattia ikkunalaudat täyteen,siisrrän keväällä maahan,perunansiemenet
laitan itämään varhaisimmat helmikuun lopulla,maahan harsonalle huhtiku-Toukokuun alussa.
Porkkanaa punajuurta,sipilinistukkaita viimekeväänä maahan keltasipulia 4kg punasipulinistukkaita
1kg.salaattia siirrän ja istutan lisään pitkin kesää.
Marjapensaita on runsaasti,omenapuita muutama,vadelmia.
Helsingissä ihmiset istuttaneet salaattia Giasmantaakse,ja muihin vapainaoleviin paikkoihin.
Uuttaperunaa omaa saan yleensä Juhanuksena,samoin salaatteja sipulia,annan nuorille,siitä
hakeevat pitkälle syksyyn.Aaamupuuroon marjoja,siinä kuluu kivasti,joka aamu 3-4 dl.
Eikä maksa todella paljoa ruoka,ja vielä hyvä.

Tiedän tarkalleen mitä kulutin

viime vuonna. Olen pitänyt jokapäiväistä kirjanpitoa jokaisesta sentistä. Onneksi ei ollut mitään muuta ylimääräistä menoa kuin uusi tulostin 79 euroa. En omista autoa.
Tämä 5521.34 sisältää kaikki menoni vuodelta 2009. Suurimmat laskut olivat, Welho 430 euroa, Yhtiövastike, 1351.20, TV 225, sähkö 170. Pienimmät puh, vakuutus.
Syön aivan hyvin 30 eurolla viikossa. En tietenkään käy ravintolassa.
Vaatteita ja kenkiä minulla on kaapit täynnä joten viime vuonna ostin vain yhdet uudet korkkarit.

Kyllä yksineläjä voi tällä summalla kohtalaisesti elää aivan normaalia elämää jos käyttää järkeä eikä kaipaa luksusta.

Nyt tänä vuonna pystyn lähtemään luksus lomalle ulkomaille säästöilläni.
Kaikilla kun ei ole sitä perunamaata mihin niitä istuttaa, eikä edes parveketta.
Kyllä ikkunalaudallekin jotain mahtuu.
Käteenjäävä osuus palkasta 1540 e

Vuokra 400 e
Netti 35 e
Puhelin 35 e
Ruokaan 70 e
Vaatteet ja lääkkeet 0 e

Säästöön jäävä osuus 1 000 e kuukadessa ja se mennyt osakkeiden ja rahasto-osuuksien ostoon.

Sinnitellyt näin kahden vuoden ajan ja keväällä näyttäisi siltä, että sinnittely ja opiskelijan kaltainen kurinalainen elämä alkaisi tuottaa kunnollista tulosta.
No mulla on tällä hetkellä tulot opintotuki 221 euroa, asumistuki 326,95 euroa, elatustuki 132 euroa ja lapsilisä 146,60 euroa. Vuokraan menee 441,00 euroa, soneran kanavapaketti on 9,90 euroa, netti+kone+puhelin+puhelinkasku on n. 62 euroa kuussa, loput meneekin elämiseen eli ruokaan jää 313 euroa. Onneksi saa koulussa syödä ja ajattelin minä toimeentulotukeakin hakea ettei tarvitse kädestä suuhun elää joka kuukausi, jäisi ylimääräistä rahaa jos vaikka jompi kumpi sairastuu ja pitää lääkkeitä käydä ostamassa tai täytyy lapselle uusia vaatteita ostaa!!

40eur/kk/hlö

Herranen aika miten käsittämättömän paljon te käytätte ruokaan rahaa! Syötte varmaan kaviaaria ja shamppanjaa? Itse olen suhteellisen hyvä kokki. Teen kaiken ruoan itse. Joten ruokaan menee 40 eur/kk. Syön erittäin hyvin ja monipuolisesti ja joka päivä lämmintä ruokaa, tarvittaessa monta kertaa päivässä. Lisäksi välipaloja, snackseja, vitamiinilisiä, herkkuja, karkkeja ynnä muuta. Ruokakauppana käytän Lidliä sillä se on ollut 20-60% halvempi kuin muut kaupat.

Olen aina ollut köyhyysrajan alapuolella (eu.ssa alle 1200 eur/kk - minulla alle 600 eur/kk) elävä eikä ole koskaan tarvinnut tinkiä. Minulla on kaikki tarpeellinen hankittuna. Ostan uusia vaatteita 1-10 eurolla kappale. Ostan vain kun todella tarvitsen ja silloinkin teen huippulöytöjä käyttämällä oikeanlaista ajoitusta. Usein käy niin että n. 350-400 euron vaatteet lähtevät matkaan 60-80 eurolla.

Ja ei tämä ei ole valinta, olisin töissä jos niitä saisin. Kerron tämän vain siksi että ymmärtäisitte että huolettomia ihmisiä rahastetaan todella rankasti. Oleellista on hintatietoisuus. Kun hintoja on muutaman vuoden seurannut muodostuu käsitys joka kulkee mukana automaattisesti. Huomaat hinnan nousut automaattisesti ja pystyt erottamaan mediassa esitetyt väärät tiedot, esim. polttoaineen hinnoista. Saat tietoa joista muilla ei ole hajuakaan - ja mikä parasta - siinä samalla säästät todella paljon.
Kerro, hyvä ihminen, kuinka pystyt syömän niin hyvin ja monipuolisesti yhdellä eurolla päivässä. Siis, mitä laitat pataan ja paljonko maksat aineksista. Ja vielä snacksit, herkut , karkit, vitamiinit jne. Ja Liidlin halvat hinnat? Hinnat ovat samat kuin C-marketissa.

kirjoittajalla on koulu

ja lapsi kasvatettavana, tyhmä. Ei kaikilla ole aikaa juosta kaiken päivää tarjousten perässä ja hintoja vertailemassa. Kerro minullekkiin mistä saa kaviaaria ja shamppanjaa 10€:llä ?

ahahahahaah

TÄLLA YHDEN EURON PÄIVITTÄISELLÄ / RUOKALASKUN ESITTÄJÄLLÄ ON TULLUT "PILKKUVIRHE." Todellisuudessa yksi voi syödä 3-4-7eurolla/vrk. Suomikin on YLIHINNOITELTU maa. Ei ole mitään järkeä syödä yli 2-5 euroa/ KILOHINNALTAAN olevia "herkkuja." Terveellistä ja hyvin ravitsevaa itse tehtyä ruokaa saan n.6e/ kg. Mieti hei! Syötkö aterialla yht.PUOLI-KILOA! KokoLihaa,kalaa,sipulia, perunaa,porkkanaa,kaalia,tomaattia,leipää,juustoa. Jne jne...

Ei ole totta

Tässä viestiketjussa esitetyt ruokakulut ovat aivan käsittämättömiä!! Meillä menee (taloudessa vanhemmat ja 2 jo täysikäistä lasta) vähintään 800-1000 euroa ruokaan kuussa. Ruokakuluissa mukana on toki pesupulverit, saippuat, yms. päivittäistavarat. Olen seurannut kuluja pitkään ja tasaisesti on tuo summa mennyt. En tajua miten esim. 40 e/kk / hlö voisi elää. Meillä sydään ihan tavallisia ruokia, kanaa, jauhelihaa, lohta, aniharvoin mitään gourmeeta kuten sisäpaistia tai kuhafileitä tms.

Tällä tavalla edullisesti.

Lähden tästä ylihuomenna kauppaan ostoksille. Olen jo tehnyt suunitelman valmiiksi hyvissä ajoin etukäteen, kun mainos tuli kotiin.

Banaanit 1kg = 0,69€
Lauantaimakkara 800g = 1,29€
Jauheliha 700g = 2,19€
Broilerin fileesuikaleet 400g = 1,69€
Porkkanat 1kg = 0,5€
Maito 1l =0,82€
YHT: 6,9€

Tuosta sa

huomioitteko

vakuutukset, käyttöverot yms?

no joo

Ihmeen paljon menee ruokaan.Mitä ihmettä ostatte? minulla on yks poika kotona já 150e se riittää kuukaudesta kuukauteen. Ei edes oma kasvimaa tee siihen mitään muutosta. No olutta tai siideriä en osta.
Niihin saa helposti ton 150e menemään eikä taida oikein riittää.

Todellinen kituuttelija 20.v

Mulla jää säästöön kaikki rahat vuokran jälkeen. Eli 420€. Sossu maksaa kotivakuutuksen ja lääkkeet, sekä sähkö ja vesilaskut. Nettiä käytän, mutta omaa en hanki. En omista autoa enkä koskaan kulje bussilla. Dyykkaan kaikk iruokani ja jos jotakin ei löydy, olen sitten ilman. Vessapaperia ei tarvitse ostaa, koska käyn sen julkisista vessoista. Vaatteita en osta, vaan dyykkaan ne ekokonteista. Puhelin minulla on mutta sellainen liittymä jossa ei ole kuukausimaksua ja voin antaa hälyn esim. äidilleni tai isälleni, joilla on ilmaista soittaa minun puhelimeen.

En käytä alkoholia enkä tupakkaa. Kaikki huonekalut ja laitteet olen hankkinut ilmaisella. Kuljen kävellen, koska pyörän huoltoon menisi rahaa, esim jos rengas puhkeaa. Itse asiassa säästöön jää enemmän, koska käyn ostamassa muiden ostokset s-kaupasta heidän rahoillaan joten kuittaan bonuksia kuukaudessa 50-60€, lisäksi kerään pulloja, joilla tienaan vähintään 100-200€ kuukaudessa, joskus enemmänkin.

En käy ulkona syömässä, ellei joku tarjoudu tarjoamaan, en juo kahvia ja olen kasvissyöjä. En meikkaa ja kasvoni pesen vain vedellä. Tiliotteet sossuun tulostan ystäväni koneella ja hän saa vastineeksi syödä minun dyykkaamiani ruokia. Myyn myöskin dyykkaamiani vaatteita. Vaatteeni pesen ilmaisessa pyykkituvassa ilmaisilla pyykkijauheilla ja saunon jälkilöylyissä, kun muut ovat saunoneet, koska en viiti maksaa saunamaksua. Autopaikkamaksuakaan en maksa, koska ei tarvita sellaista. Tv:tä en omista, radio on mutta siitäpä ei ole kustannuksia tullut, kun se ilmaisella sain. Ja tämä ei oikeasti ole mikään provo juttu, OLEN VAIN NIIN vitun PIHI. Lisäksi keksin aina jonkun uuden tavan tienata rahaa. Työkykyinen en tosin ole. Niin ja ainahan rahat kasvavat hyvää korkoa hyväkorkoisella säästötilillä. Niin ja lisäksi rahat joita saan synttäri-,nimipäivä-ja joululahjaksi.....

Vitsiä varmaan

Ihan järkyttävä vaiva, vain 420 euron takia ;) Kyllä tolla "työllä" pitäisi enemmän jo saada!!!

Anti-ihminen

Joo, mut eihän tääenää ole mikään kunnollisen ihmisen elämää ku ei omilla tule toimeen ja pitää naapurin luona käydä ja hankkia käikkia toisten jäljiltä.

Mahdollista kyllä !

Eipä naisella paljon nautintoja ole. Nää KAIKKI konstit olen tietänyt monet vuodet. Tosin tölkkejä-pulloja en keräile kuin isommista tapahtumista kesällä. Se hyvä bisnes. Yks kundi tienas joulupukkina olosta/ JOULUNA. Yhdessä päivässä 100 euroo. Onhan näitä, jos viitsii tehdä. Nainen tietysti voi perustaa vaikka haaraliikkeen, jos on jonkun näköinen ja ei ole V..N PIHI. Helppo duuni ja hyvä veroton liksa.

miten sinne saunaan muka

pääsee jälkilöylyihin?? meidän kerrostalossa kyllä ovi menee lukkoon kun kaikki ovat saunoneet. Ei sinne pääse kukaan sen jälkeen.
Enkä tajua miten sossu maksaa laskujasi, jos sinulla on säästötilillä rahaa. Kyllä sossu ottaa kaikki tilit huomioon, ja rahaa ei tipu jos on säästöjä.
Ja missä pyykkituvissa muka on ilmaisia pyykkijauheita??

en ihan kyllä usko tuota juttuasi.

minäpä

Olen laskenut auton kulut vs linja-auto, kyllä vakuutukset + käyttövero + bensa on halvempi perheelle kuin linja-auto, meillä kun ei ole kortteja ja kyyti suuntaansa linja-autolla maksaa 2,90 ja takaisin ei samalla lipulla pääse (huom, tuo maksu menee yli 12-vuotiaista) ja kun lapset ovat kummatkin jo yli 12 ja kaksi aikuista. Pakko on muutenkin olla auto, työni (pätkätyö) on aina vuorotyötä, paikoissa johon ei edes linja-autolla pääse. Bonuksia on 70, ei mitään kaskoja tms. kun ei niitä vanhoihin autoihin tarvitse.

ps. viimeisin työ oli 42 kilometriä suuntaansa ja linja-autolla olisi ollut aamuvuorossa 1 1/2 tuntia myöhässä ja iltavuorosta en olisi päässyt kotiin ennen aamua.

Ompa mukava kuulla

Että joku ihan vapaaehtoisesti kokeilee tätä "köyhistelyä".
Jää varmasti ihan hyvin säästöön ku tekee vaikka aika-ajoin tommosen. Ite oon miettiny että sitten ku pääsee kunnolla leivän syrjään kiinni että tuleekohan sitä tuhlattua sitä mukaan kun sitä rahaa tulee, vai tekeekö sitä päätöksiä vanhasta tottumuksesta ja koittaa päästä mahollisimman vähällä...

oliko vitsi vai

olipa törkeä tai tyhmä vai vai mitä kun ilmoitti,että jää 2287 euroa kuukaudessa säästöön,eihän moni saa edes vuokriin ja ruokiin jne tuommoista summaa käyttöön ja on useampiakin lapsia. koitahan miettiä mitä suustat päästät nimin onnellinen

Haloo

Menkää töihin...

tiukkaa tekee...

Olen opiskelija ja saan n.200€ kuusssa opintotukea.Asun poikaystäväni kanssa ja enkä tiedä miten itse pystyisin maksamaan laskuni,jos häntä ei olisi...Toiset laittavat saman summan säästöön ja mä yritän selvitä sillä.Ruokaostokset pitää miettiä tarkkaan,ostat vain sen mitä tarvitset,eikä heräteostoksia,jos sen teet oot sen jälkeen melkein vararikossa.Itse maksan omat laskuni ja ostan ruuat talouteen.Silti tekee tosi tiukkaa.Joskus tuntuu aivan järjettömältä elää,ku saa koko ajan olla vahtimassa miten käyttää omat rahansa.Ostan vaatteeni kirpputorilta.Viimeksi ostin farkut ja hupparin,maksoivat 1,30€.Halpaa ja hyvää:)

Joo, näinhän se menee

Siis kyllä ei opiskelijalla ole mitkään ilon päivät nyt kun tätä tukea jää niin vähän käteen.
Toista se edes olis silloin kun asuis jollakin pienellä paikkakunnalla ja kulkemiseen ei menis paljoa mitään kun matkan sen verran lyhyitä, mut itekki asun isolla paikkakunnalla missä koulumatkaa tulee 6km suuntaansa eikä sitä sitten 20asteen pakkasessa ole mitään mieltä lähtee polkemaan..
Ruoka maksaa vitusti jos jotain kunnollista meinaa syödä (ei pelkästään kaurapuuroa 3kertaa päivässä) ja jotain pitäisi vielä harrastaakin jotaa pysyy edes jonkilainen elämänhalu..

Sallitko kysymyksen

Ostatko kortsutkin kirppikseltä? Tulisi halvemmaksi heittää jätkä pihalle ja alkaa nauttia elämästä!

Tollo on tollo

joka tilanteessa. Ei sille näköjään mitään voi.

joopa joo

Tässä ovat ihmiset elvistelleet ettei esim. vaatteisiin menen mitään. Loppuu ne vaatteetkin joskus, silloin on pakko ostaa jotain. Myöskin siihen henkiseen hyvään oloon pitänee jotain satsata, edes joskus. Jos koko elämä on vaan pihistämistä, kohta ollaan terveyskeskuksessa halemassa psyk hoitoa. Minulla jää useinmiten , alle tonnin nettoeläkkeestä , vuokran ja laskujen jälkeen noin 400 euroa käteen, eli 100 euroa viikoksi, siitä menee auton maksut ja korjaukset , vaatteet, ruoka ja lääkkeet. Se riittää kun valitsee kohteet. Pari kertaa kuussaa pääsen viel tanssimaankin.
En elvistele säätöillä, elän täyttä elämää pienellä eläkkeellä. Monesta on pitänyt luopua, mutta kaikki tarpeellinen tulee hoidettua.

Tyhmäkö muka..

Lueppas tarkemmin aloittajan kirjoitus. Aloittajahan vapaaehtoisesti "köyhäilee" eli yrittää elää vähemmällä kun on aiemmin elänyt.. siitä se kertoo muille ja kysyy miten vähällä muut tulee toimeen, sekä köyhemmät että rikkaammat. Siihen vaan nyt on sattunu jostain syystä vastaamaan köyhemmät ihmiset, joilla monilla on pakko elää niukasti. Eli miks ei olisi saanut ilmoittaa paljon jää säästöön, hyvätuloinen näyttää olevan :) Ja hyvä et säästää siltiki, turhaa kuluttamista kannattaa aina välttää olipa hyvät tulot tai ei.

höh..

meikäläinen ei saa ku ton vajaa 500€ kuukaudes ja siitä pitää maksaa KAIKKI ELÄMINEN! eli vuokrat ja kaikki!!
pakko pärjätä!!!!
ENKÄ VARMASTI OO AINOO!!

tällee meil

bensaan menee vähintään 100-300e kk riippuen onko työssä vai ei.
ruokaan se 200-300e kk
puh laskuihin se n 60e kk
netti 33e kk

välillä kumpikin työssä ja sillon jää jonki verran syrjään rahaa
jos ollaan ihan työttömänä eli ansiopäiviksel + peruspäiviksel niin eipä pahemmin jää rahaa.

Hiton öykkäri!

Tänne tulet vielä köyhille elvistelemään!
Sitä paitsi laskusi ovat aivan pielessä. Pakollisiin menoihin et ole laskenut muita auton käyttökuluja kuin bensan, entäs kaskot, vakuutukset, auton korjuut, kuluminen? Ja ruokakin? Montako kertaa kävitte isillä ja äidillä syömässä? 2 kertaa viikossa? Ja työpaikalta ilmainen lounas? Ja hyvä se on kuukausi syödä halvalla, jos kaapit ja pakastin valmiiksi pursuavat täynnään sinne ostettuja ruokia.
Joka tapauksessa, aivan kelvoton laskelma, jossa ei ole oikeasti otettu kaikkia menoja huomioon ja sitten tullaan brassailemaan.
Mutta sinänsä yritys hyvä 10. Paljon vähemmällä tulisi hyvätuloiset ahneet siat toimeen, mutta lisää vaan vaaditaan ja energiajuomaa ja mömmöjä purren kiidetään töissä vaikka paljon vähemmällä pärjäisi mukavasti. Ja halveksitaan köyhiä!!!

onko auto pakollinen ?

Ihmetyttää ,että jos ei tule toimeen ,niin onko auto ihan pakko olla ?
Ymmärrän sen jo asuu jossain korvessa ,tai on vuorotyössä ,en muuten.
Täällä on paljon sellaisia jotka luulee ,että on pienituloisia ,mutta toisten on pakko tulla toimeen erittäin pienellä rahalla.
Eläkeläisellä ei ole mitään keinoa saada lisää rahaa,on vain se pieni työeläke.Hekin ovat pääsääntöisesti naisia,kun ovat olleet äitiyslomalla ,niin ei ole kertynyt eläkettä.
Eikä ennen kertynyt eläkettä alle 23 vuotiaana tehdystä työstä,he niitä kaikkein pienituloisempia ovat.

tällee

joo ei yhtään kertaa äitillä tai isällä syömässä kun matkaa sinne 200km suuntaansa.. No menee vakuutuksiin se muutama satanen vuodessa ja työpaikalla ei ole mitään lounasta ja yhteen suuntaan työmatka vähintään 40-70km sen kun ajaa kaksi kertaa mutkin päivässä niin menee bensaan enempikin monesti kun 300e kk ..

No sillee menee että sillo ruokaa kaappi täyteen kun rahaa tulee jommalla kummalla sillee saa kaappin pysyy täytenä. Laskut ja ruoka ja bensa ne tärkeimmät on ja vakuutus ei tule joka kk et sillee..

eläpä kuulle siis ala höpisee omias kun et tiiä mistä puhut.. parempi pitää ne möyryt siel pään sisällä.

ja vuokra on kk sen 600e eikä asumistukea tule yhtään.. tulos yhteensä luokkaa 1300-1500e et ei ole kauheen isot kun miettii pakollisia menojakin.
vuokran jälkeen menee rahaa seuraavasti kuukausittain

-Ruokaan: ~70€ (punasta maitoa, vaasan ruisviipaleita, makaroonilaatikkoa+hernekeittoa)
-Sähkölasku: ~20€
-netti: ~40€
-puhelin: ~10€
-muu: 5-50€/kk (vaatteet kirpparilta/ilmaseen kavereilta/serkuilta)

eli 145-195€ / kk
säästöön jää työttömän varoista (kun en polta tai juo) noin 50€/kk

eron tultua

olen joutunut väkisin tulemaan vähällä toimeen.
n.400 e menee vuokran jälkeen kk. Tuostakin saisi vähennettyä, jos ei tulisi baarissa käytyä. Sitä vain tuppaa viikonloput olemaan yksinäisiä, niin tulee sinne baariin joskus eksyttyä. Ja siellähän sitä rahaa menee...
mutta oikeastaan on ollut hyvä tunne, kun olen huomannut että pärjään vähällä, vaikka raha-asiatkin huoletti alkuun sen lisäksi että mies lähti toisen matkaan.
En ole muutenkaan ollut mikään shoppailija, ostan vaatteetkin ja muut tavarat silloin vain kun todella tarvitsen jotain. Eli sinänsä ei kamalan vaikeaa ole loppujen lopuksi ollut tämä kituuttaminen.

Hyvä topicci, pisti ajattelemaan

.. omaltakin kohdaltani.

Uskomattoman hyviä vinkkejä ja suorituksia porukka tehnyt pakon edessä. Tunnenkin itseni ihan holtittomaksi tuhlaajaksi nyt tällä tonnin ansiosidonnaisella :(.

eli 960 verojen jälkeen josta

- vuokra 270
-netti 19,90
-kuntosalikortti 35/kk
-uimahalli 25 e/ 10 krt
- puhelin 30
-laina 30 e/kk
-ruoka n. 150 euroa
-vakuutuksia 25 e
-sähkö n. 20 e/kk (todellisuudessa jokatoinen kuukausi n.36 e)

säästöön pitäis jäädä 355 e.

Ei ole autoa, fillari on mut sekin on rikki,joten jalkasin liikun paikasta toiseen. en käytä julkisia, kun ei niillä pääse mihinkään :D

Pitäsi jäädä säästöön.. ei aavistustakaan mihin tuoki summa häviää??!!

Olen huono ihminen.

Kaurapuuroa,näkkileipää ja vettä.

n,25€/kk ruokaan.

Kiitos muistutuksesta surkeasta elämästäni

työssäkäyvä 980e jää lainojen jälkeen, miinus vakuutukset, sähköt yms puhelimet ja bensat. 2viikkoa kuusta aina ilman rahaa. yksi lapsi ja äiti elätettävänä. En kerjää sääliä, tiedotan vaan että näinkin paskaa elämä voi olla. Rankkaa duunia tehden, eikä tietoakaan säästämisestä, saati että pärjäisi koko kuukauden. Huvittais luovuttaa.....
Jos tykkäätte tehdä makaronilaatikkoa niin hyvä keino säätää on korvata jauheliha esim. tummalla soijarouheella. Pussi maksaa reilut 2 e ja riittää usealle kerralle. 2 hlö:n ruokiin menee noin pari dl/krt. Itse en osaa enää edes jauhelihaa kaivata :)

Korjaus

792e jää lainojen jälkee. Eikö ole jotenkin väärin? käydä rankassa työssä ja joutuu etsimään bensarahaa töihin ja syödä makaroonia?
Ihme hihkuleita koko porukka!

Ruvetaan säästämään ja ensimmäiseksi laitetaan kauppakassin nyörit tiukemmalle.

Itse en koskaan katsele kaupassa hintoja.Jos jotain ruokaa tekee mieli,niin
sitä myös ostan.

Kauppalaskut ovat luokkaa 150€ viikko /4 henkeä

Ne hiljaiset

On olemassa eräs varsin hiljainen ryhmä eli tuhannet jo ikääntyneet pitkäaikaistyöttömät jotka ei
eivät kelpaa työmarkkinoille ja eivät vielä pääse eläkkeelle,nämä yrittää sinnitellä Kelan Työmarkkina-
tuella joka on 410€ kuukaudessa ja yksistään sillä pitää useimmiten pärjätä,kyseinen Työmarkkinatuki
ei ole juurikaan noussut paljon mitään vuosiin kuten vaikkapa indeksiin sidotut eläkkeet.

Ja mitä tulee oman auton pitoon jos asuu vähänkin syrjäseuduilla niin kyllä se Rutinoffin pito tulee
kuitenkin halvemmaksi kun taksilla suhaaminen tai harvaan kulkevia linjaautoja kyttällen ja ainakin
kaljan kittaamisen ja kuppiloissa hyppimisen voi jättää pois siinä säästää tonneja.

Joo ota huomioon

että sossu maksaa vuokrat, vedet, sähköt jos kokonaistulot kerran on alle tietyn rajan. Tuolla summalla saa

Vapaaehtóisesta ja pakollisesta köyhistelystä

Ensin pärjää vähemmällä, mutta se alkaa näkyä ulkonäössä. Sitten kun köyhistelee lisää, alkaa kuntokin köyhistyä. Silloin lääkärinvastaanotoilla epäillään sairauden oireeksi alkoholismia; ilmiselvästi ei syö, vaan juo rahansa.
No, kun lisää köyhistee, alat olla jo melkoisen aliravittu. Silloin epäillään - tai syytetään liikunnan puutteesta, tai muusta, josta vastuussa on köyhä itse.

Kun köyhistelysi on muuttunut jo krooniseksi - eli pitkittynyt jopa vuosien mittaiseksi - alat olla jo niin kurjan näköinen, ettei ole asiaa enää terveysliikekeskuksiin. Ne haluavat rahakkaita potilaita. Isännöitsijäkin alkaa miettiä ulkoistamista; siis asunnottomaksi pakottamista - ovathan seinät leveällä ja katto korkealla - joten on suoranainen oikeus, velvollisuus ja vastuu poistaa yhteisöstä henkilö, josta on tullut liian aneeminen. Keksivät vielä syyttää heitteille jätöstä, joten nopeat syövät hitaat, joten on toimittava.
Kun köyhistelet vielä muutaman vuoden lisää, saavut kuin nappia painamalla - köyhistelysi pääteasemalle. Silloin pääset tai joudut sos-luukulle, jossa etsivät vievät ne loputkin rahat ja omaisuuden riemusta hihkuen.
Työttömiksi pakotetut eivät köyhistele omasta halustaan, eivätkä edes manipuloinnin seurauksena. Siksi työttömät tietävät tästä nykyelämästä monin verroin enemmän kuin te, tekoköyhistelijät. Fakta on aina faktaa, huijaus huijautta ja vale on ja pysyy aina valheena. Köyhän oma pääoma - se jota kukaan ei voi häneltä pois ottaa - kasvaa ja toisten ...

Juu halvalla pääsee...

kun kiertää kaukaa K-Kaupan ja Stockan sekä Prisman ainakin ruokaa ajatellen.
Tietty niilläkin on joskus halpoja tarjouksia mutta jos sieltä ostaa kaiken on kyseessä
laillinen RYÖSTÖ.
Lidlistä saa paljon tavaraa puolet halvemmalla. S-Marketistakin löytyy hyviä tarjouksia vaikka sekin
on kallis.
Siwa ja Valintatalo on myös huippukallis. Ts. jää vain LIDL mistä kannattaa ostaa enemmän.
Lisäksi ei kannata ostaa mitään valmisuokia koska ne maksaa hunajaa ja ne sisältää paskaa.
Peruskamaa: Perunaa,riisiä,kasviksia, hedelmiä,kalaa jne. Niitä sitten itse värkkää hyvät maistuvat ruoat.
Esim.meikän päiväsafkasta:

aamulla: tuoremehu(pyuolet vettä) , mysli(itse sekoitettu), sekaan mustikkakeitto ja rasvaton piimä.
kuppi kahvia
päivällä: 2 leipää(tummaa) päälle juustoa ja paprika/tomaatti-siivuja
päivällinen: tomaattikeitto; 1 purkki tom.murska,1 sipuli,2 valkosipulinkynttä(murskattu),1 maustekurkku
pieninä kuutioina, mausteita, 1 purkki tonnikalaa öljyineen. NAM, kyytipoikana leipää ja vettä
illalla: 2 leipää(juusto)teetä/kaakao
Tolla pärjää vaikka tekis kovaakin duunia, ei maksa paljon ja on meinaan NAMNAM
Huom: Lihaa en syö, kalaa kylläkin
Ruokaan menee n. 150 e/kk (4 h4nkeä)
Koiraaan n. 100 e

kerranhan täällä vain eletään

ja ymmärrän kyllä, jos on pakko elää niukasti ja kieltämättä tuli hieman paha olo siitä törsäilystä, mitä meillä harrastetaan - tai ei se törsäilyä ole, vaan tapamme elää. Olemme 4-henkinen perhe ja kumpikin käy töissä. Nettotulot kuukaudessa ovat yli 5000 euroa ja asuntolainaan menee 2000/kk. 300 vapaaehtoiseen eläkesäästämiseen, mutta loppurahat menevätkin sitten elämiseen: talon sisustamiseen, matkusteluun ja vapaa-aikaan. tässä vuoden vaihtuessa kävi mielessä (niin kuin on käynyt useasti aiemminkin) , että kuinka paljon sitä lopujen lopuksi tulisikaan säästettyä, jos eläisi niukemmin. Ja jos vaikka 1000 jäisi enemmän kuukaudessa säästöön, ni mitäs sitte`n? tekisikö se meidän elämästämme onnellisempaa, kuin mitä se on nyt? Tuskinpa. ei se raha siellä pankkitilillä ketään lämmitä - elämä se on joka kenties jo huomenna saattaa kohdallasi olla ohitse, raha tuo onnea mielestäni vain silloin kun sen osaa oikeaoppisesti OMIEN ei siis toisten mieltymysten mukaan käyttää. Ilman rahaa valitettavasti, jäisi moni onnellisista kokemuksista saavuttamatta, monet maailman paikat ja ihmiset tapaamatta ja useat juhlat ystäville järjestämättä. Ja vähemmälläkin rahalla voi olla onnellinen, monestikin PALJON onnellisempi kuin monetkaan tosirikkaat, joilla on joka päivä huoli rahojensa tuottavuudesta ja kenties epäily tuttujen ja ystävien `óikeellisuudesta` ja tarkoitusperistä...

On

sellaisiakin, jotka puhuvat totta ilman viisasteluja eivätkä anna kyseenalaisia vinkkejä, esim. oman kasvimaan pito; kaikilla ei ole omaa taloa ja vuokrapalstat kymmenien kilometrien päässä jos on ollenkaan. Itselläni tosin on mahdollisuus pitää pientä palstaa mutta en silti luule että kaikilla muillakin on.
Töissäkäyvät ostavat tuotteita ja palveluita ja ihmiset joilla on töitä saavat näin pitää ne.

paskapuhetta

Ei perkele! Mikä vitun vinkuintiaani syö noin vähän.

köyhäää eloa

oli pakko kommentoida kun huomaan monen elävän pienellä rahalla itse olen työtön , ja nytkin sain 230e kuukaudeksi rahaa sossusta . ja paras on että olen keliaakikko eli en voi ostella makaroonia 20cent pussi ym.... vaan mun makaroonit maksaa noin 4-5 euroa pussi ! joten eläminen on vaikeaa välillä kun ei tiä mitä voi ostaa ..
vuokraan menee 500e mut sen onneksi maksaa nyt sos .
lääkkeitä ei ole
netti maksaa vai 30e
ja puhelin 20e
vesilasku 12e .'
joten nostan hattua kaikille "elämässä roikkuville" kuten minäkin
Hmm.. Meillä menee kolmen hengen perheessä ruokaan vajaa satanen kuussa, muuhun pakolliseen (mm.vaipat, hygieniatarvikkeet ja sairaalakäynnit poikamme vamman vuoksi) 50-80e/kk, bensaan (auto pakollinen miehen työn vuoksi) vajaa 40e kuussa ja säästöön ei jää mtn, kun loput menee vuokraan ja laskuihin.

...

Tyhmä se on joka töitä tekee- viisas pääsee vähemmällä.

Let's go

Rupesin miettimään itsekin noita ruokakuluja, sillä joudumme sossun luukulle ensi kuussa. Tähän asti ruokaan on mennyt 400-450€/kk, meitä on 3 henkilöä joista yksi leikki-ikäinen lapsi. Tajusin vasta että tuhlaan ruokaan törkeästi rahaa- vaikka laskenkin hygieniatuotteet ruokarahaan mukaan!

Niinä päivinä kun tekee esim. keiton tai laatikon, ruoka on halpaa. Samoin kotimaiset juurekset pilkkahintaisia, muutamasta isosta porkkanasta tulee jo puoli kulhollista raastetta (kokeiltu on). Moni ei jaksa käyttää perunaa, porkkanaa ym. mutta onko oikeastaan vaihtoehtoja jos haluaa syödä suht terveellisesti ja halvalla? Sipulitkin ovat halpoja ja terveellisiä, samoin esim. tomaattimurska (halppismerkeillä alk. 50 senttiä/500g), niistä tulee jo hyvä kastikepohja. Ja terveellistä on!

Miksiköhän näitä juttuja ei koskaan tunnu tajuavan silloin, kun rahasta ei vielä ole puutetta? :) Tunnen oloni lähinnä tyhmäksi. Saisin pienellä panostuksella kuitenkin puolet pois ruokamenoista! Nyt pitää skarpata. Eilen jätin jo lihan kauppaan kun myivät isossa marketissakin vain paisteja ym., missään ei ollut "huonompaa" lihaa, josta olisi voinut vaikkapa haudutella uuniruoan. Harmi! Kalan perkeitä myytiin kyllä mutta aika järkyttävään hintaan: melkein 3 euroa(!) kaksi kalanpäätä+kasa ruotoja. Ja lihaa noissa kiinni niin onnettoman vähän, ettei soppaa voinut kuvitellakaan tekevänsä niistä...vieressä oli toki FILETTÄ, kilohinta melkein 20€. Huhhuh.

Vähällä minäkin joudun pärjään yksinhuoltajana.

Esim,tammikuussa saan 139 elatusmaksua+149 lapsilisää.Asumistukia saan 226 ja se meni suoraan vuokranantajalle.Elatusmaksu tuli 8 päivä ja seuraavan kerran tulee lapsilisät.Jäin työtttömäksi lokakuussa ja hain toimeentulotukea tammikuulle muutta en saanut kun oli ns,ylijäämää lokakuusta laskettuna 139 euroa.Ja kassalta saan vasta helmikuussa tai maaliskuussa rahaa kun siellä niin pitkät käsittelyajat,eli nyt jää sitten vuokraa rästiin tässä kuussa ja ehkä ensi kuussakin.Mutta kun heillä on kuulemma laki mitä pitää noudattaa kun hakee toimeentulotukea,ja omat pykälänsä.Pakko sillä rahalla on kituuttaa.Ainoa kommentti sossuta oli että he voi mitään sille että ei ole rahaa tilillä.Eli olen marraskuussa ja joulukuussa saanut vain n.275 euroa rahaa ja elättänyt itseni seköä lapseni 7v.Vaikeeta mutta pakko.Tosin olen itse muutamia päiviä pakostakin syömättä että lapselleni riittää ruokaa.

Surullista ja suututtavaa

tuokin systeemi...ihmisellä ei väliä, vain lakipykälillä.
Itse olen kai ns. hyvin toimeentuleva, vaikka velkainen. On vakityö, joka taitaa olla aikamoinen siunaus tänä päivänä.
Olen lueskellut noita tarinoita...ihmiset pärjäävät todella vähillä rahoilla. Jotkut tietysti ovat luonteeltaan säästäväisiä, toiset pakosta.
Minun ja mieheni yhteiset nettotulot on n. 6000e/kuussa. Pakollisia menoja noin 2500-3000/kk. En tiedä, paljonko ruokaan menee kuukaudessa.
Laittoi vähän ajattelemaan monien tarinat - meillä ei säästöön jää; ylimääräinen raha menee matkustamiseen tms. hankintoihin. Autan vanhempiani rahallisesti myös.
Olis ihan mielenkiintoista laittaa kulut ylös kuukauden ajan...ja katsoa, mihin se raha menee..
Olette te hyvin toimeentulevia, vaikka ette ihan hyvätuloisia olisikaan. Tässähän ei ole kyse siitä että kuinka paljon saa kulutettua kuukaudessa vaan siitä millä summalla tulee toimeen. Te tulisitte helposti toimeen, mutta teidän on myös helppo kuluttaa jonka vuoksi kuun lopussa on tienatut rahat vähissä. Siinä näkökulmassa kyse on elintasosta. Toisilla, kuten teillä, se on korkeampi vaikka rahaa siihen tietysti sitten myös kuluukin ja meillä köyhillä se on vastaavasti alempi.

Teillä on yhteiset tulot 6000e/kk ja minä saan noin 5000 euroa vuodessa. Teillä on autot, vaatteet, asunto ja muuta. Minulla on polkupyörä, kirppisvaatteet ja pieni asunto. Eli elintasomme on erilainen, ei se sen kummempi yhtälö ole. Jos minä tienaisin kuussa 5000 niin tottakai minä korottaisin omaa elintasoani nykyisestä vaikka säästäväinen olenkin ja hankkisin kalliimpia ja laadukkaampia tavaroita ja tarvikkeita koska palkkani perusteella minulla olisi siihen mahdollisuus.

Oma nykyinen tilanteeni ei vituta kateudesta tai katkeruudesta, vaan siitä että sairastuin enkä enää pysty työhön jossa tienaisi kunnolla, eikä minua edes oikeisiin töihin otettaisi vaikka päätä vielä olisi. Tietysti nyt olisi halutessani mahdollisuus nk. tuettuun tai kuntouttavaan työtoimintaan, mikä tarkoittaa sitä että saisin palkkaa huimat 0 euroa ja ruokarahaa 8 euroa päivässä ja tekisin sillä rahalla töitä niin paljon kuin haluaisin, muistaakseni vähintään neljä tuntia viikossa. Mutta kuka lähtee töihin 160 eurolla kuukaudessa kun kuntoutus ei enää kuntouta, eikä toisaalta kyse ole työharjoittelustakaan josta olisi realistinen mahdollisuus ponkaista työelämään?

Kyllähän tuota tuettua työtoimntaa minulle puolustellaan sillä että siellä sosiaalinen elämä paranisi, mutta mitä merkitystä sillä on? Samalla tavalla voin mennä kirjastoon istumaan ystävien kanssa ja keskustella heidän kanssaan päivän uutisaiheista. Mieluummin tarjoan oman paikkani ja 160 euron "palkkani" jollekin nuorelle kuntoutujalle joka oikeasti kuntoutuu ja jolla on realistinen mahdollisuus ponkaista työelämään ja päästä elämänsyrjästä kiinni. Turhaan minä siellä yhteiskunnan rahoja kuluttaisin ja itsekkäästi veisin paikan joltakin potentiaaliselta kuntoutujalta kun minusta ei kuitenkaan tule enää työkalua tämän yhteiskunnan rattaita pyörittämään.

Niin se elämä ihmistä heittelee. En olisi tätä tilannetta osannut ennustaa nuorena, mutta toisaalta, silloin kaikki näyttää niin kirkkaalta ja haasteetkin on tehty pelkästään voitettavaksi.

luin koko viesti ketjun

Mä olen tosi nuukasta perheestä lähtösin ja tietysti nuukuus periytyy.
Mä olen siinä mielessä onnellisessa asemassa että rahaa on, ja periaatteessa ei tarviis katsoo hintalappuja.
Mutta minkäs sitä luonnolleen mahtaa..pihtaan kaikessa...ostan aina halvimman leivän, punasen lapun maidon ja makkaran...kanatkin on tän päivästä..
Lämmitän jopa kahvin mikrossa jos on aamukahvista jäänyt pannuun. :)

Pesuaineita ei muita ole kuin fairy ja pyykinpesuaine...+ tietty shamppoota hiuksiin ja hoitoaine.

Huonekalut ostan kirpparilta + astiat.

Loppujen lopuksi ihminen ei paljon tarvii

niin...

vain...olen maksellut exäni velkoja jo 16v ja loppua ei vain näy...jää tilistä 300-400 euroa kun ulosotto vie kaiken...ei ikinä voi jäädä mitään säästöön...vuokra yli 630 euroa joten jos sen maksat joka kuu ei edes riitä tili siihen...joten jätän sen suosiolla maksamatta ja maksan matkaliput 80 euroa/kk on pakko olla, netti vuodessa 340 euroa, työnpuolesta pakko olla, samoin kännykkä kun lataan rahaa 200 euroa saan 50% lisää ja se on pakko olla kun kaikki työni tilataan kännyllä...vaatteita en ole voinut vuosiin ostaa ja jos siitä jää jotakin se on lääkkeisiin, hygieniaan, sähköön ja mahdollisesti ruokaan jos jää...koska olen aina töissä en voi kuin leipää hakea ilmaiseksi ja syön kaikkialla missä voin ilmaiseksi ja kaikkialta missä saan ilmaista wc paperia otan taskut täyteen...kerjään jos joltakin jää käyttämättömiä vaatteita, kengät on ollut pakko ostaa joskin työnantajani kun näki miten kuljin työssäkäyvänä ja pakkasessa osti minulle ehjät lämpimät kengät ja samoin on maksanut vuokrani muuten olisin jo ajat sitten ollut kadulla...ja ottaa sen tilistä ennen kuin ulosotto kerkiää...jos suunnittelee jotakin menoja, matkaa on kaikki turhaa ja mitään ei voi ikinä harrastaa ja kävin vielä' opiskeluaikana laulamassa se on ollut vielä ilmaista, mutta en voinut mennä ulkomaille esiintymismatkoille ei ollut rahaa...joten sanon suoraan jos olisin kaiken tiennyt etukäteen olisin tappanut exäni ihan kaiken tuon takia niin helvetillistä oikeasti elämä on ja nyt kun ajattelen voihan hänet vieläkin listiä olenpahan jo rangaistuksenikin kärsinyt ja 16 v olisi saanut jo kaksikin tappaa...vankilassa sentään saa ruokaa riittävästi eikä pelkoa persiin alla että mikä kuu on kadulla...ja vapaus kun on köyhä mitä vapautta tämä on...?

HEI TEILLE KUIN VÄHÄLLÄ TOIMEE

TEIN UUDEN VUODEN LUPAUKSEN , TYTÄR ASUU VIELÄ KANSSANI. OK-TALON VELAT.UUDEN VUODEN LUPAUKSENI :.NIN PIHIKSI JA NUUKAKSI KUIN IKINÄ. KATSOO NYT MAALISKUUHUN ASTI. MITEN MUN KÄY.TERVEISII TEILLE.T, KUURA

entäs ku ei oo tuloja

ku on tälläne persaukinen opiskelija jolla ei ole tuloja, niin miten pitäis elättää ittensä ja 2 marsua?

asuntola, opinnot yms. on onneksi ilmaisia, mutta millä mun pitäis maksaa ruuat ja sen sellaset.. olis kaks marsuaki elätettänä. opintotukee en saanut. saako sossulta mitään?

Marsut pannulle

niin saa pakkaseenkin ruokaa mitä voi siten syödä aina välillä.Tai jauhaa marsut jauhelihaksi....no vitsi vaan mutta sossu perrii joiltain takasin ja joltain toiselta ei peri,hieman pärstän mukaan ne jakelee niitä avustuksia.

pakko

On se kiva jos ei tarvi pakosta köyhäillä et voi laittaa bensaankin 136,-e /kk.Minä JOUDUN elämään joka kuukausi ja vuosi ihan pakosta vähemmällä toimeen tulemisella. Tuo teidän bensaraha on pakko riittää 2 kk:n
ruokaan !

vähällä toimeen ??????+

Hei
Hieman nousi karvat pystyyn, anteeksi vain . Olen yh-äiti ja minun pitää elättää itseni lisäksi myös murkku-ikäinen poikani. meillä menee tulojeni jälkeen yht. 1200 euroa kk. käteen.

vuokra. 650e
sähkö. 55
puhelin 40
tv-lupa 100e
työmatkakust. 44e
lainan lyhennys. 150e (piti ottaa velkaa, kun poika pääsi ripille ja sitä oli pakko hieman juhlistaa)

MUUTAMA SATANEN RUOKAAN !!!!!
Ajokortti on , mutta autoon ei ole varaa ja seutulippuun ei ole varaa , niin kävelenkin hesan puolelle tikkurilasta, niin tulee halvemmaksi matkat, jotka olisi muuten yli 80 e //kk.

joten vihaks pistää tuollaiset elämäntapaelvistelijät

Harley rippilahjaksi

Mihin ihmeeseen tarviit rippilainan? Ostitko pojalle etukäteen harrikan ja ajokoulun? äläkä höpise tv-luvasta, et kuitenkaan maksa kuten en minäkään eikä kukaan muukaan täysjärkinen. Meilläkin kävi tv-tarkastaja ovella, mutta pyysin kotietsintämääräyksen. Vuoden 1978 jälkeen teeveetä varten ei näitä oikeuksia ole nääs kirjoitettu. Sanoin vielä reteesti ovensuussa että oon muslimi enkä syö lihaa, en kato telkkaa enkä juo viinaa. Mulla oli HK kädessä ja bisse toisessa. vittu kun nauratti kantakapakin äijiä. Mä oon äijä, ei voi mitään. Anteeksi omakehu mutta sain eilen mukaani kantiksen halutuimman böönan. Mä oon äijä!

ps. älä työmatkasta maksa, pummi jonkun maksa tai jätä duunit. ajanhukkaa toi veronmaksu, hei!

Hmmmm...

Miksi hyvät ihmiset törsäätte nettiin? Joku hitaampi nettiyhteys, esim mokkula, maksaa 9,90e/kk. Teillä kun on vähemmät tulot, maksatte 30-40e/kk nettimaksuja? En ymmärrä. Miksette odota sivujen latautumista hieman kauemmin ja söisitte kunnolla sillä säästöllä?

Joku aiemmin mietti autoiluasiaa. Mopo tai moposkootteri olisi pirun paljon halvempi sekä ajaa että omistaa. Sillä voi ajaa hyvin 15-20km työmatkaa yhteen suuntaan ilman että perse jäähtyy. Kulutus noin 3 litraa satasella ja vakuutus noin 100e/v. Kassillinen tai kaksi tavaraa mahtuu mukaan ja yksi matkustaja (riippuen mallista).

Mielestäni monessa asiassa on kyse valinnasta. Joku priorisoi auton mukavuutta vaikka pärjäisi mopolla, joku haluaa nopea netti, ja ei syö kunnolla, joku järjestää itseään velkavankeuteen koska haluaa näyttää ulospäin että elämä hymyilee. Silti moni pärjäisi pirun paljon paremmin, jos hiukan miettisi tilannettaan. Miksi asua kalliissa Helsingissä, kun voisi muuttaa sisämaahan jossa eläminen on puolet halvempi? Jos on työtön, niin ei ole väliä missä asuu (joo, ymmärrän ettei tuo onnistu kaikilla, lapset, suku, olosuhteet ym ym, mutta silti).

Itse valitsen elää melko nuukana, mutta en pihistele. Syön hyvin, en mieti raha-asioita, palkka juoksee ja kaikki on ok. Miksi? Koska olen miettinyt etukäteen millä tavalla omat asiat voisi hoitaa ja olen tehnyt valintani miten elää. nuukailu on nyt elämäntapa eikä sitä tarvi miettiä. Silti pärjäisin takuulla 1/3 osalla tuloistani tekemällä toisenlaisia valintoja. Näin se vain menee, eikä tämä ole millään tavalla tarkoitettu elvistelynä.

onnellinen sinkku

palkka on 1300e/kk,velaton asunto,ei autoa,ei alkoa ja tupakka,ei kakaroita. Kyllä,hyvin menee,matkustelen ja shoppailen,syön hyvin ja hemmotelen itseäni.Kannata käydä töissä ja elää itselle.

Jos olisi töitä

Tottakai sitä kävisi töissä jos olisi töitä. Kuinkahan moneen paikkaan minäkin olen hakemuksia laittanut ja soitellut työpaikoista mutta kun ei ole töitä niin ei ole.

mikä

tv-lupa maksaa 100e/kk? Minä olen maksanut ikäni tv-luvat ja erissä maksan. se on vuodessa n 250e, kun erälasku on jotain 56e..Ei ole autoa mullakaan eikä tule olemaan koskaan. Sähkölasku on teillä aika suuri jos on kolmen kk:n lasku.

Hyvin menee

Opintotuki 469,80 €/kk
Vuokra 284 €/kk
Sähkö ~ 15 €/kk
Kouluruoka KELAn ateriatuella 2,55 €/päivä
Muu ruoka ~ 10 €/viikko
->ruoat yhteensä kuussa ~ 80 €
Kulkemiset ~ 20 €/kk
Netti ja puhelin ~ 20 €/kk
Vessapaperi, talouspaperi, siivoustarvikkeet, vaatteet, lääkkeet, harrastukset jne. mitä ei joka kuukausi tarvitse maksaa < 15 €/kk

Käteen jää siis suunnilleen kolmekymppiä, minkä voi käyttää vaikka poikaystävän luona tai uimahallissa käymiseen. Jos suunnittelee jotain isompaa hankintaa tai muuten ei meinaa rahat riittää, kesätyörahat on toisella tilillä tallessa.

Kun täällä niin kovasti ihmetellään että miten pärjää jos ruokaan menee 2 €/päivä... Ainakin minä pärjään hyvin helposti, vaikka syön ihan kunnon ruokaa. Ruokareseptit kun ruukaa olla neljälle hengelle mitoitettuja niin kun maanantaina tekee ruokaa, sitä syö sitten koko loppuviikon ja viikonloput yleensä vietän kotona.
~200€ jä käteen vuokran jälkeen, ja sillä sitten pitää pärjätä... ihan hyvin onnistuu, kunhan ei tule yllätys kuluja.

2 aikuista ja yksi lapsi.

mies käy kokopäivätyössä ja tienaa n. 1300/kk. minä teen töitä vaihtelevasti, pakka on 1000/kk luokkaa. lisäksi saan lapsilisän ja kodinhoitotuen n. 350/kk verojen jälkeen.
menoja:
as.lainaan 560€
bensaan 50€
autoveroa en edes muista.. 40€/kk???
vakuutukset 60€
sähkö taitaa olla 30€
vesi 25€
netti+puhelimet yht 65€
tv jutut 50€
yht 880€

loput menee ruokaan ja juokseviin kuluihin joita tahtoo olla kun asuu remontoitavassa talossa.. sukanvarteen jää jotain myös. pihistelen aina kun voin, ruokaan (sis hygienia ja muut) menee 300€/kk

Tulen toimeen...

....120 € /kk koska on pakko, tilanne voi hetimiten muuttua mutta se voi muuttua jopa niin että olen jollekin velkaa ja joudun tulemaan toimeen -40 € /kk. Tää on sitä real laiffii. Kokeilkaas joskus...

Minulla on nuukuus elämäntapa

Minulla menee noin keskimäärin 300 e elämiseen . Asun vanhassa mökissä jossa ei ole ns mukavuuksia mutta sähkö löytyy. Sitä käytän kyllä valaistukseen ja hieman lämmitykseen kerään lkesäisin marjoja metsistä sekä käyn kalassa ja metsällä Autoa en käytä vaan ajan pakolliset matkat polkupyörällä Lehtiä en tilaa vaan käyn ne lukemassa kirjastossa tai huoltoasemalla. Vaateita ostan jos ostan niin kirpareilta yleensä tai käyn keräämässä kaatopaikalta josta kannan kotiin myös kaiken tarvitsemani harrastus välineeni sukset polkupyörät elektroniikka huonekalut kirjat lehdet ym muut. Minulla on ruhtinaalisessti aikaa jota voin sitten jonkin verran tuhlata siis ei ole kiire minnekkään

kehuskelua vaan

En usko moisiin nipottajiin, kun maitotuotteetkin maksavat melkoisesti ja ne ovat välttämättömiä.
Liha, kala, munat, leipä, peruna, vihannekset ja puurotuotteetkin maksavat paljon.
Pelkkä näkkileipä ja vesi on halvinta menoa, mutta kuinka kauan terveys kestää.
Sen seuraukset sitten maksetaan yhteiskunnasta.
Minä en pysty edes autoa pitämään ja bussilippukin jää ostamatta näillä alemmilla tuloilla.
Kyllä ylemmillä tuloilla jää säästöön vaikka kuinka paljon, mutta se ei ole ihmekään.
Hyvä kerskua säästöillä.
On monilla laina ainoa turva ja sitä maksaa tilanteen mukaan takaisin.

Ihmettelin, kun radiossa joku sai melkein 2000€/kk ja vero oli 1.5%, tiedän 900£/kk ja maksaa veroa 1.5%.
Kuinka näin erilaiset ovat verottajan toimet, kysyn vaan.
Verottajakin verottaa miten sattuu ja kela maksaa miten sattuu.
Mitä on luottamus kaikessa.

joopa joo

vähällä on pakko tulla toimeen.Kuukausi jopa kaksikin menee tosi hyvin...mutta sitten kun pitäisikin maksaa sähköt,vakuutus tai tulee joku yllättävä meno...esim auto särkyy tai pitäisi saada vaatteita..niin alkaa ongelmia ilmaantua.Että saa joku kk suunnitella miten saisi jäämään rahaa jopa seuraavaan kk jossa tietää tulevan sitten jonkun laskun.

Mun rahankäyttö

Yksin kun asun niin menee 500 vuokraan, 120 viikossa (eli siis 480/kk) ruokaan, baareihin ym. elämiseen. 50-100e vaatteisiin/kk ja puhelin, netti ym. laskut n. 200e/kk. Sit vielä erikseen n. 100e/kk leffassa käymiseen ym. ulkona syömiseen jne...

Kun lukee täällä muiden rahankäyttöä, niin ei voi kuin ihmetellä ja arvostaa niitä jotka osaa rahankäytön paremmin. Tästä päivästä eteenpäin aion elää todellakin säästeliäämmin, koska pienemmälläkin kulutuksella pärjää näköjään.

joopa joo

helppo semmosen pihistellä kun kuitenkin on mitä jää säästöön,mut kun vuosia elät sillä summalla ja pitäis viel välil tehä hankintoja kun vanhat koneet hajoaa niin on siinä naurus pitelemistä

yh:n kk menot

kaksi lasta yksi aikuinen
harrastukset 350-800e/kk
ruoka 450e/kk
bensa 180e/kk
asuntolaina 1300e/kk
vastike130e/kk
vaatteet 80e/kk
vakuutukset/netti/puhelimet/sun muut 120e/kk

Halbaa hubaa????

Täytyy olla provo?

Ei kukaan täysjärkinen yh+2 lasta kuluta NOIN paljon?

Mitä ihmettä harrastatte?

Mitä ihmettä syötte?

Polttoaineeen kulutuksen ymmärrän, jos duunimatka?

Asuntolainaan 1300e???? HERRANJUMALA? Millanen palatsi tai miten nopealla maksuajalla?

Vaatemenoa en ymmärrä yhtään? 80e?

Mitkä hemmeti vakuutukset ja nettiyhteydet voi noin paljon maksaa??...mulla nettiyhteys 9,80eur/kk...ja autonvakuutus on ainut mikä on n 20e kk.

näinpä...

ja yh:t on köyhiä ja heitä pitäisi avittaa.. jukoliste, minä käyn töissä mieheni kanssa eikä meillä olisi varaa laittaa vaatteisiin ja harrastuksiin noin tolkuttomast rahaa per kk..... tai no, onhan tuokin valintakysymys...
5000 kuussa käteen ja kaikki menee johonkin maksuihin .
Kiitos vaan, bensaan menee ainakin sama, ruokaan ei voi laittaa paljon satasta enempää (kyllä se onnistuu, kun on vuosien kokemus ja tietää mitä syö, eikä syö paljoa, mutta koirankin on syötävä) ja joka kuussa ei laiteta vaatteisiin mitään, tms. Laskut ja vuokrat tekee noin 650 euroa, velan lyhennykset on 190, ainakin tonni pitäisi joka kuu tienata. Ikävä kyllä näin ei ole, joten elän velalla koko ajan. Säästöön ei jää mitään, maksan velkaa velalla. Tosin koko ajan on oltava varaa, jos koira tai minä sairastuu, se raha on revittävä jostain. Auto hajoaa, ilman en tule toimeen. Säästöjä ei ole, kun ei ole koskaan ollut vakitöitäkään, ei siis tulojakaan. Jne.

Onneksi mun harrastukset on ilmaisia :)

Mutta vuosien pakollinen köyhistely ei tee hyvää, mutta tässä taas opiskellaan että jospa tällä kertaa sitten saisi oikeasti jotain muuta kun pätkää ja paskaa palkkaa.
Mutta tietty, jos mä oisin työtön, mä saisin kelan asumislisää 200 euroa enemmän kuussa, ja siihen ansiosidonnaiset 800 kuussa joo... Sen sais jos vaan ei tekis mitään. Mikä on hyvä, koska työttömienkin tarvii tulla toimeen. Mutta nyt kun mä opiskelen, mä saan 450 egee, mistä menee verot, 70 euroo matkatukea, ja ottaa 300 euroo velkaa joka kuussa, kun sitä ennestään on vaan noin 15tuhatta. Kelalta ei tipu enempää mitään ja sossu ei ole vastannut vielä-kään. Mutta mitäs sitä kiirehtimään, valmiissa maailmassa.

Töitä tietty ois ollu kiva saada, ja nyt on jo lisäopinnot, ja projekteja mitkä pitäää tehdä vapaa-ajalla jne. että eipä enää pysty. Mutta eiks se niin ole että valtio haluaakin että vaan mammas liten busen busen voi opiskella, ja pappa betalar? Ja et köyhät vois pysyäkin kouluttamattomina ja köyhinä? Eiks se ole toive, kun itte kansanedustajana voi keksiä selityksiä ja omat kullan nuput saa varmasti minkä koulun haluaa, käytyä, ja kansa maksaa palkan. Ögh. Mua vituttaa tänään.

höh

mistä te saatte noin hyvät tulot? kertokaa miten saa asumistukea? JOO TÄÄ EI MITÄÄ PILAILU TAI VITTUILU JUTTU. siis oikeesti,mun tulot 590e kk. asun yksin yksiössä keski-suomessa. vuokra 307e sähkö 60e(ä::kin energia vitun kallis) puh 40e sis mokkulan. ruokko maksut 156e.
kelalta kysyin asumistukea. vastaus TULOT LIIAN HYVÄT
sama paikka kysymys elatuksista,TULOT LIIAN HYVÄT.
tässä kuus oli jo pakko myydä auto koska ei varaa pitää.

niin milla keinolla saatte nostettua noi tuloy noin isoiksi,tiedän et soppalasta saa jos on kelan rahoilla,vaan ku olen liiton korvauksilla.
Ajattelin nyt itsekin miettiä menojani ja samalla selventää itsellenikin niitä tässä. Ehkä se herättäisi asiaan pureutumista paremmin? Saan vaihtelevasti tällä hetkellä työstäni 300-700e. On provikkapalkka niin heittää paljon ja muutenkin palkasta "ryöstetään", jos ei onnistu. :( Rasittaa olla töissä, mutta en voi lopettaa, koska sitten en saisi mitään tukia 3kk:teen.. Etsin siis parhaillaan toista työtä. Asumistukea saan 200e ja asun yksin.

Menot/kk:
360e vuokra+sähkö
15e vesimaksu
12e netti
60e bussilippu
~20e puhelin
~70e ruoka
~100e muut pakolliset

En polta, ei ole autoa, harvoin maistelen alkoholia, käyn joka viikko harrastuksessa, urheiluharrastuksen haluaisin vielä lisätä. Joskus tuntuu että menee huonosti, mutta mitä täältä lukee, niin itse asiassa asiani on ihan hyvin. Työtä on vaikea saada, jos ei ole kokemusta mistään ja sitten kun on vielä tässä maailman tilanteessa paljon hakijoita... Mutta minulla on sentään työ, vaikka koen sen välillä todella kovaksi. Pärjään ihan hyvin, mutta paremminkin voisin pärjätä. Arvostan teitä, jotka pakosta elävät niukasti ja kaikille toivotan voimia! Ja muistutan siitä, että elämme kuitenkin ja yleensä jokaisella on joku kenen kanssa puhua, ettei yksin tarvitse kuitenkaan olla :)

kuukausi kituuttaen...

Mun kk-tulot on 700 euroa. Asumistukea en saa, koska mulla on omistusasunto ja korot ja vastike ei riitä että saisin jotain. Sossusta saan tukea JOS saan. Joulukuun veronpalautuksen jälkeen en saa toimeentulotukea vähintään 2 kuukauteen. Siitä vähennetään pakolliset asumismenot, yhteensä 603e ( vastike + asuntolaina ). Tästä alle satasesta pitäs vielä maksaa sähkölasku joka kuukausi ja puhelilasku. Näin ollen elämiseen kuukauden ajalle jää ruhtinaallisesti alle 50e. Jos sairastun tänä aikana ku sossusta ei saa tukea, en saa lääkkeitä ostettua.
Suomessa pärjää juopot ja narkkarit kaikkein parhaiten, ei tavalliset työttömät. Kuten laulussa sanotaan: "...haistakaa paska koko valtiopaska...", pitää paikkaansa

Rajoita honey

hieman. Yhtälösi on mahdoton. Miten tulosi voi olla 700e/kk? Kyllä sossu antaa asumismenojen jälkeen 417e/kk + lääkkeet jokaiselle kansalaiselle. Itselläni omistuskämppä ja työttömyystuki. Sossu maksaa vastikkeen seuraavat 6 kk ja sinä aikana joko työllistyn tai pitää myydä kämppä. Harkinnanvaraista tukea ja sovittelua kannattaa aina pyytää! Ei sinun esimerkkisi ole tästä maailmasta, jossain harittaa ja pahasti.

Jos ostaa itse...

Jos ostaa itse ruokansa kaupoista, ei kukaan selviä 20-30 eurolla kuukaudessa. Aivan mahdotonta. Eri asia on jos on kuin ministeri ja kansanedustaja jotka saavat ja syövät ilmaisia aterioita matkoillaan, kun heille tarjoillaan niitä. Muitakin keplottelijoita ja vapaa matkustajia yhteiskunnassa tietysti on...

voit

hakea asumistukea asuntolainan korkoihin. Siis yleistä asumistukea. Katso laskurilla kelan sivuilta miltä näyttää. Jos sinulla on noin pienet tulot niin melko varmasti saisit asumistukea. Laitat laskuriin pyydetyt tiedot niin saat selville. Jos olet eläkeläinen niin vielä varmemmin saat asumistukea, eläkeläisen asumistukea.

on helppoa

Kun on alusta asti tottunut moisee vaikkei ois ollu tarvettaka. Se on vaa pinttyny tapa, ja hyvä tapa onkin.

Se mikä tulee se myös menee...

Niin se on, en yrittäkkään "säästää". Olen työtön ja nyt ansiosidonnaisella saan 1090€ siinä on a.sidonnainen, lapsilisä ja elatusmaksu. Asun murrosikäisen lapsen kanssa +koira. En kyllä aina edes pärjää koko kuukautta vaan joudun lainaamaan. Ei kiinnosta laskea kokoajan vaikka tosta rahasta on kyllä pakko, mutta en sillälailla kun monet täällä kirjoittavat, että jää vielä säästöönkin ei ole säästöjä ei. Hyvin kyllä syödään ja aiotaan syödä eteenkinpäin. Aloitan juuri kurssin ja tulee onneksi 160€ kk lisää rahaa.Lapselleni en kirpputorivaatteita osta mutta alennusmyynneistä kyllä. Itselle tosin ostan vain halpaa ja tosi harvoin. Raha menee nettiin, puhelimiin, vuokraan ja loput ruokaan, autoa ei ole. Yllätyksiä en halua, mutta niitähän ei etukäteen tiedä.
Minä pärjään 600 eurolla + asumistuki kuussa kotona lasani hoitaen. Menee rahaa ruokaan, vuokraan, kännykkään n. 7 e kuussa, vaatteisin ei mene joka kuukausi rahaa, mutta joinain kuukausina niihin saattaa upota kerralla satanenkin. Sähköön menee myös rahaa, mutten muista kuukausi määrää. Taitaa tulla laskut kolmen kk välein ,jotka on n.50-70 e. Hyvin pärjää, kun ei tuhlaa rahaa turhuuksiin, eikä esim. tupakkaan tai alkoholiin yhtään. Tosin hemmottelujakaan (ravintolassa syöminen, kampaamo, elokuvissa käynti, reissaaminen ym.) ei kotihoidontuella eläessä paljon ostele, mutta eipä niitä niin usein kaipaakaan, eikä usein olisi lastenhoidolta aikaa, tai mahdollisuuttakaan.

Monesti sitä ihmettelee niitä todella rikkaita, oikein hyvin tienaavia ihmisiä, että mitä ne niillä kaikilla rahoilla tekevät?? Kun ei niitä voi mukanaan hautaankaan kantaa. Toivottavasti tekevät rahoillaan jotain hyvääkin. Laittaisivat hyväntekeväisyyteen esim., tai käyttäisivät muuten hyvään tarkoitukseen. Yhteisen hyvän puolesta, kun heillä siihen todella olisi varaa.

3 Hengen kulut/kk

Meillä on taloudessa yksi lapsi ja kaksi aikuista. Teimme kaksi vuotta sitten päätöksen järkeistää kulutuksemme kun siihen asti oli mennyt kaikki mitä tuli vaikka tulot oli kohtuulliset 3000e/kk netto. Maksoimme asuntolainan lopun vuodessa pankille ja jaktkoimme siitä säästölinjaa omakotitalo tavoitteena. Tällä hetkellä perheellä nettotuloja n 3600e/kk. Ostamme vain ja ainoastaan laadukkaita tuotteita ja vain silloin kuin niitä oikeasti tarvitaan. Pyrimme tekemään ruuan itse kotona mutta noin pari kertaa kuukaudessa käymme ulkona syömässä.

Menot:
Asuminen 169e/kk
Ruoka n300e/kk
vaatteet n100e/kk
muut menot keskimäärin 300e/kk

Jokainen kuukausi laitamme noin 2500e säästöön. Ja HUOM ei ole tarvinnut tinkiä oikeastaan mistään tärkeästä.

Meikä sai rahhoo!

Just äsken helsingin sosiaalipäivystys myönsi mulle 225 euroa plus bussilipun. puhelimessa ohjattiin enstex päivystykseen ja sitten juttelin virkailijan kanssa. Käytiin tilit sun muut läpi ja varattiin aika oman asuinalueen sos.virastoon tammikuun 27. päivälle. tulin just ruotsista suomeen ja alla on svedujen korvaukset, joten ei muuta kun kallion kappakkaierrokselle. la la lallal laa kun laulattaa. rakastan suomea. jag älskar finska flickor.
on n.420€ mitä toimeentulotuki on :(

joo nyt ymmärrän ne masentuneiden ihmisten määrät

hei! eihän tuo ole ollenkaan elämää, arkkuunko meinaatte rahat säästää, ei tosiaankaan ole ihme miksi suomessa on niin masentuneita ihmisiä kun säästetään ja pihistetään, unohtuu tuossa ihan kokonaan elämä. eikä yhteiskuntakaan pyöri, kun raha ei liiku ja seuraa lama. TÄMÄ KOSKEE TEITÄ KAIKKIA TÄHÄN LISTAAN KIRJOITTANEITA!!!!!!!!! TEILLÄ EI OLE ELÄMÄÄ ELI JATKAKAAN RYÖMIMISTÄ KOLOONNE.

Pienellä toimeen tuleminen vaatii ponnisteluja ja suunnittelua?

Ei pienellä toimeen tuleminen mitään ponnistelua ole ainakaan minun kohdalla. Porukka on vaan niin tottunut tuhlaamaan rahaa, että ei vältämättä tajua että puolellakaan ostoksista ei ole oikeaa tarvetta. Itse säästelen kylläkin pakosta. Mutta voin valehtelematta väittää että syön monessa tapauksessa paremmin kuin minua tonnin enemmän kuukaudessa tienaavat.

tulee toimeen.

Kyllä tulee toimeen ihan minimilläkin tuloni 420 ekk asun omassa asunnossa en ole hakenut tukia enkä hae.Ei minun tarvitse ostella vaatteita tms en edes muista milloin olen oikesta kaupasta ostanut vaatteita kirppareiltakin ehkä pari vuotta sitten edellisen kerran,ei kulu rahaa alkoholiin eikä tupakkaan en ostele elektroniikkaa tms eikä kulu rahaa muuhunkaan kun en käy missään.Ei sillä ettenkö voisi tuhlata jos haluaisin ei se olisi kiinni rahasta sitä on perinnön ja osakesalkun kautta riittävästi mutta..olen "unohtanut"tahallisesti tuon tilin olemassaolon.Minulla on parempi näin elää ja tulla toimeen vähällä,en enää pystyisikään luultavasti käyttämään rahaa paljoa kun sivusta hirvittää katsoa ihmisiä keille ei tunnu mikään palkka tai omaisuus riittävän ja minua hävettää heidän puolestaan kun eivät itse tajua.

niinpä,

joku tuossa aiemmin väitti, että suuri masentuneiden määrä selittyy sillä kun kituutetaan vähällä. Paskat sanon minä, minusta se on juuri toisinpäin. Juuri tuollaiset ihmiset jotka ostavat ja ostavat, ja materia vaan on tärkeää, niin nehän ne lopulta vasta masentuvatkin. Kun huomaavat lopulta että ei se raha tuo onnea.

Vähällä kun osaa tulla toimeen, niin siinä oppii arvostamaan elämän pieniä asioita. ja niistä se todellinen onni koostuukin.
Meillä kaksi aikuista (nuoria kuitenkin) syö kuussa n. 80-130 eurolla ja järkyttyneinä luettiin tätä ketjua, sillä mielestämme syömme todella hyvin ja herkuttelemmekin usein. Meillä tehdään kaikki alusta lähtien itse, ei siis peruna-sipulisekoituksia eikä eineksiä (mitä nyt toisinaan sorrutaan pakastepizzaan ja valkosipulivoipatonkiin), mies tekee jopa itse leipänsä :) Itse tehdyssä ei ainakaan tarvitse huolehtia hillittömästä määrästä lisä- ja säilöntäaineita ja ties mitä! Me ei tarkoituksella pihistellä, meistä ei vaan ole järkeä maksaa tuotteista kalliita hintoja jos halvemmallakin saa (X-traa käytetään paljon). Käydään myös vaan kerran viikossa kaupassa (laiskuuttamme lähinnä) ja sillä säästää todella paljon!

Tässä esim. viime kuun ruokakulut karkeasti jaoteltuna:
Hedelmät ja vihannekset 20,84e
Maidot, juustot, jugurtit, kananmunat yms. 22,37
Liha, kala, makkara yms. 24,36
Leivät, murot, jauhot, mausteet, hiutaleet, riisit yms. 21,41
Taloustavarat (wc-paperi, saippuat yms.) 11,6
Herkut (sipsit, jäätelöt, limpparit yms.) 11,2

Eli 111,78e.

Höpö löpöä

älkääs viitsikö. mainitsemillanne summilla ei elä hevosen puolikaskaan. lihaan vähän yli 20e/kk! don't be cruel! kunnon pihvikin maksaa 7 e per lärvi. syökää ihan oikeesti vähän lihaa niin levottomat jutut vähenee ja habakin kasvaa.

Mutta eipäs olekkaan

Tuo listaus on marraskuun ruokamenot. Lihatuotteissa n. 25 e/kk mahtuu naudan ulkofilettä, jauhelihaa, lohta, kanan rintafilettä sekä salamit leivän päälle. Tuohon rahaan saa mahtumaan vaikka mitä, kun viitsii vain katsoa kaupassa sitä lappua, jossa lukee tuotteen hinta ja joskus jopa verrata viereisen tuotteen hintaan.

7 euron pihvi on joko valmistuote tai hyvää naudan sisäfilettä (tai helvetillinen kimpale lihaa). Itse olen parhaiten onnistunut ulkofileen laitossa ja omalla reseptillä se on todella hyvää sopivan viinin kanssa. Naudan sisäfile on hyvää, mutta hyvin tehty ulkofile vielä parempaa. Mielestäni sisäfileestä puuttuu se jokin, kun ulkofileessä on taas rehellinen lihan maku (kypsyysaste medium - tai medium).

KIITOS HYVÄSTÄ KYSYMYKSESTÄS ONNELLINEN NÄIN!

KYMMENISTÄ VASTAUKSISTA HUOMAAMME MUUTAMIA MUITAKIN FIKSUJA OLEVAN OLEMASSA.
MONELLE OLIS EDUKS MUUTTAA MAASEUDULLE,SUUREEN SOPUISAAN YHTEISÖÖN OMAA JA YSTÄVIEN ELANTOA OMIN ÄLYIN JA KÄSIN TIENAAMAAN,ASUMISEN JA ELÄMISEN LAATUA NOSTAMAAN. --- MONENMOISIA YHTEISÖJÄ SUOMESSAKIN,ERI PUOLILLA MAATA ON USEITA KYMMENIÄ. ULKOMAILLA TUHANSITTAIN.

SU 21.12.08 OLI HESARISSA KELPO KERTOMUS VALTIMOLTA,LASSE NORDLUNDIN EKOPERHEESTÄ.
AIEMMIN YKSIN OMAVARAISTALOUDESSAAN ELÄESSÄÄN LASSEN RAHAMENOT OLIVAT 30-50 EUROA VUODESSA!!!!!!!!!
KESÄLLÄ HEILLÄ KYLÄSSÄ KÄYDESSÄMME MARIA KERTOI NYT KAHDEN AIKUISEN JA KAHDEN LAPSEN VUOSIKULUJEN OLEVAN NOIN 2000 EUROA......SIINÄPÄ MAINIO MALLI MONILLE!!!!!!!!... k mikko

Ja miksi tuhlaat mustetta???

Vaihda heti kontti pienemmälle, tuhlaat koneeni kaiken musteen!!!!