Välimerellinen bodaajan ruokavalio

Iso ja tiukka

Bodaus ja välimeren (kreikkalainen) ruokavalio
Olen tässä aloittanut uuden luvun oman terveyden hoidossa ja alkanut noudattamaan terveitä elämäntapoja bodauksen, kuntoilun ja ruuan merkeissä. Ensin laitoin ruokavalion remonttiin, eli siirryin välimeren ruokavalioon tai perinteiseen kreikkalaiseen ruokavalioon. Välimeren dietiksikin tuota sanotaan, mutta elämäntapamuutoksena ruokavalio on kai parempi termi.

PALJON KASVIKSIA

Elikkä paljon kasviksia (vihanneksia, hedelmiä, marjoja, juureksia, palkokasveja, tuoreyrttejä).
Erityisesti tomaatti, valkosipuli sekä kaalit (parsa,kukka,ruusu,kerä,puna) ovat jokapäivästä ruokaa erittäin hyvien ravintoaineidensa takia. Tietenkin myös sipuli, porkkana, salaatit, paprika, banaani, omena, sitrushedelmät ym. kuuluvat lähes päivittäin syötäviin niiden sisältämien terveysaineiden takia.

RUNSAASTI TÄYSJYVÄVILJAA

Runsaasti viljavalmisteita ja nimenomaan täysjyväviljasta valmistettuja. Aamu alkaa neljän viljan täysjyväpuurolla, johon laitan lisäksi kauraleseitä ja vehnänalkioita. Leipänä täysjyväruisleipiä. Pastana käytän täysjyväpastaa (Fusilli http://www.myllynparas.fi/portal/suo...illi_makaroni/ on erinomaista, sekä tummaa pastaa. Riisinä pitkäjyväinen paraboiler-riisi tai tumma riisi.

Leivän päälle ei tarvita mitään. Tai jos haluaa jotain päälle niin kasviksia (salaatit, kurkku, paprika, tomaatti ym.) tai kananmunaa tai tonnikalaa tai vähärasvaisia leikkeitä. Mitään kauppojen jauholeikkeitä tyyliin kinkkuleike, kalkkunaleike ym. ei todellakaan kannata ottaa leivälle, vaan 100% lihaleikkeitä, vähärasvaisina.

RASVAHAPOT KASVISÖLJYISTÄ

Rasvat otan omega-3 kalaöljystä, kylmäpuristetuista neitsyt (extra virgin) oliiviöljystä, rypsiöljystä, vehnänalkioöljystä ja pellavansiemenöljystä. Muista että ovat todellakin KYLMÄPURISTETTUJA. Soijalesitiini on vielä yksi hyvä lähde.
Pääpaino on ruokasalaattien joukkoon laitetussa oliiviöljyssä, mutta aamupuuron joukkoon laitan 1 tl:n vehnänalkioöljyä ja illalla otan hieman rypsiöljyä, monipuolisen rasvahappokoostumuksen saamiseksi.

PROTEIINIT VÄHÄRASVAISISTA TAI RASVATTOMISTA TUOTTEISTA

Proteiinit otan vähärasvaisista tai rasvattomista tuotteista. Niitä tarvitsen jonkin verran, koska kuntoiluna harrastan bodausta aerobisten lajien lisäksi.
Eli proteiinilähteeni ovat:
- Broilerin rintapalat/filesuikaleet
- Tonnikalan palat vedessä
- Sei
- Uunihaudutettu lohi ym. järvikala
- Muna ja varsinkin munan valkuainen
- Raejuusto
- Maitorahka
- Rasvaton maito/piimä
- Maustamaton rasvaton jogurtti
- Palkokasvit (herneet, pavut, linssit ja soijatuotteet)

-Vähärasvaista naudan/häränlihaa harvemmin sellaisenaan tai jauhelihana

Valkuaisen otan siis pääasiassa ruoka-aineista, mutta treenin jälkeisen palautumisjuoman teen kaupallisista valmisteista (50% hyvää heraproteiinia ja 50% maltoa).

TERVEELLISET PÄHKINÄT

Rasvaa ja valkuaista tulee myös hieman siemenistä ja pähkinöistä, varsinkin saksan-, pekaani-,pistaasi- ja cashewpähkinöistä, jotka on todettu erinomaisiksi terveyspommeiksi.

RUNSAASTI VETTÄ

Puhdasta vettä juon säännöllisesti, useampia litroja päivässä.
Suodatinkahvin sijaan, jonka senkin on todettu sisältävän antioksidantteja, käytän vihreää teetä, ja nimenomaan jauhemuodossa veteen liotettuna, kuten Japanilaiset sitä käyttävät. Ja ilman maitoa, joka poistaa terveysvaikutukset.

PERINTEINEN KREIKKALAINEN RUOKAVALIO

Välimeren ruokavaliohan sisältää paljon viljatuotteita, sovellettuna tänne siis täysjyväpuuroja (neljän viljan- ja kauratäyshiutaleet), vehnänalkiot, kauralese, täysjyväruisleivät, tumma/täysjyvä pastat, tumma riisi jne.

Runsaasti oliiviöljyä, tietenkin sitä kylmäpuristettua extra virgin-öljyä ja myös kylmäpuristettuja rypsi- ja vehnänalkioöljyjä. Tietenkin paljon kalaa ja Omega-3 kalaöljyä.

Balsamico ym. viinietikoita ruuan joukkoon.

Vihanneksia, hedelmiä ja marjoja runsaasti. Erityisesti mm. valkosipulia ja tomaatteja sekä kaaleja (kukka/parsa/ruusu/lehti/puna ym.)ruuanlaitossa.

Eläinrasvoja vähemmän ja suositaan vähärasvaista valkuaista: rasvaton maito/piimä, rasvaton maustamaton jogurtti, raejuusto, maitorahka, kananmunat, tonnikalanpalat vedessä, lohi- ym. kala, sei, broilerin rintapalat/fileet, vaähärasvainen(laiha) naudanliha. Tietenkin runsaasti palkokasveja (herneet, pavut ja linssit, sekä soijatuotteet).

17

698

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Iso ja tiukka

   TAUTEJA VÄHEMMÄN VÄLIMEREN DIETILLÄ

   Muissa tutkimuksissa on havaittu, että eivät pelkästään sydän- ja verenkiertoelinten sairauksien esiintymiset ole Kreetalla vähäisempiä kuin muualla, vaan monet muutkin sairaudet puuttuvat tai esiintyvät vain harvoin. Kreetalaisen (Välimeren) ruokavalion todetaankin nykyään estävän tai vähentävän riskiä sairastua useimpiin syöpiin, diabetekseen, osteoporoosiin, allergioihin, laskevan korkeaa verenpainetta ja huonoa kolesterolia, nostavan vastustuskykyä, estävän dementoitumista ja Alzheimerin taudin puhkeamista jne. Myös oliiviöljyn tiedetään vaikuttavan samoin.

   RAVINTOAINEIDEN SUHTEET

   Niin sanottujen ”hyvinvointisairauksien”, kuten veritulppien, sydänkohtausten, diabeteksen, verenpainetaudin, ruoansulatushäiriöiden ja ylipainoisuuden ehkäisemiseksi lääkärit ja muut asiantuntijat suosittelevat nykyisin ruokavaliota, jossa päivittäinen kaloritarve jaetaan optimaalisesti erityyppisten ravintoaineiden kesken.

   Mukautettuna Välimeren maiden ajatteluun tämä tarkoittaa sitä että 55–60 % ravinnosta on saatava hiilihydraateista (vilja, pasta, leipä), 25–30 % rasvoista (oliiviöljy, voi, laardi) ja vain 10–15 % valkuaisaineista (liha, kala, palkokasvit, kuten pavut, herneet jne.).

   Edellä mainittuja suhteita noudattamalla varmistetaan tasapainoinen ruokavalio: hiilihydraatteja energian saantia varten. Nykyisen tieteellisen käsityksen mukaan rasvat, jotka ovat peräisin monityydyttymättömistä rasvahapoista, vähentävät LDL-kolesterolin (eli ns. ”huonon” kolesterolin) määrää. Sekä valkuaisaineita, joista vain mahdollisimman pieni osa on peräisin eläinkunnan tuotteista.

   Koska Välimeren perinteessä myös sydän sykkii nopeasti, tarvitaan vielä kasvivalkuaista, joka auttaa entisestään vähentämään kolesterolia. Vaikka runsaasti hedelmiä ja kasviksia sisältävän, vitamiinien, kuitujen ja kivennäissuolojen saannin turvaavan ruokavalion edut ovatkin nyt jo useimpien tiedossa, kaikki eivät välttämättä tunne aromaattisten yrttien, kuten valkosipulin ja tavallisen sipulin, hyötyjä: ne auttavat merkittävästi vähentämään rasvoja ja myös ”huonoa” LDL-kolesterolia.

   PAINONHALLINTAA ILMAN DIEETTIÄ

   Fiksusti käytettynä Välimeren ruokavalio on myös erinomainen kompromissi ”hyvin syömisen” ja painonhallinnan välillä. Se on erittäin terveellinen, kun sitä noudatetaan käyttämällä tasapuolisesti sen moninaisia osia ja täydennetään riittävästi energiaa kuluttavilla elämäntavoilla.

   Välimeren ruokavalio on helposti omaksuttava tapa, joka tuo mukanaan monia etuja myös henkisellä tasolla. Sen ansiosta voit nauttia levollisesta suhteesta ruokaan. Ei mikään vähäpätöinen seikka maailmassa, jossa tiedotusvälineet pyrkivät aina vain luomaan lisää syyllisyydentuntoja siitä, miten syömme. Välimeren ruokavalio edustaa täydellistä kompromissia makunystyröidemme ja psyykemme vaatimusten välillä. Voiko enempää toivoa?

   OLIIVIÖLJY, VALKOSIPULI, TOMAATTI, VIINIRYPÄLEET JA VIHREÄT KASVIKSET...

   Kreikkalaisen oliiviölyn neitsytsellaisen (Extra Virgin), tomaatin, valkosipulin ja vihreiden vihannesten lisäksi huomioisin kreikkalaisen ruokavalion tärkeinä osina myös punaviinin ja rypäletäysmehut.
   Japanilaisten pitkän iän takana taas epäillään olevan runsas kalan, vihreän teen ja soijan käyttö. Soija taasen on yksi luonnon naisestrogeenin lähde, ja sen runsas käyttö ei väkisin ole hyväksi bodaavalle miehelle. Aasialaiset miehethän, jotka soijaa yleisesti käyttävät, ovat yleensä naisellisemman näköisiä kuin länsimaiset miehet.

  • Iso ja tiukka

   5-6 ATERIAA PÄIVÄSSÄ PARAS

   Ruoka kannattaa syödä 5-6:lla aterialla päivän mittaan. Varsinkin bodaajan tai kuntobodaajan.

   Itse syön kuntobodarina seuraavalla tavalla:

   1. Aamupala:
   Puuroa rasvattomalla maidolla rypsiöljy, lasillinen täysmehua, lisäravinteet (omega3 lesitiinirakeet-monivitamiini-mineraali)

   2. Aamupäivän välipala:
   Maitorahka hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), porkkanaraaste appelsiini/omenasilppu

   3. Lounas:
   Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi) uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet,uuniperunaa kuorineen)
   lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

   4. Iltapäivän välipala:
   Maitorahka hedelmä(ananas/banaani/kiiwi), kaaliraaste(keräkaali/punakaali) appelsiini/omenasilppu

   5. Päivällinen:
   Tonnikala tai broilerisalaatti tai uunikala(sei/lohi) uunivihannekset(sipuli,kukkakaali,parsakaali,porkkana,vihreätpavut, herneet)
   lisäksi täysjyväleipää pari siivua ja lasi rasvatonta maitoa

   6. Iltapala:
   Pari siivua täysjyväleipää päälle tonnikala(vedessä) tai munanvalkuainen, rasvaton piimä, rypsiöljy

   *) Maitorahkan tilalla välillä raejuustoa tai rasvaton maustamaton jogurtti.

   Erinomainen
   TONNIKALA/BROILERISALAATIN OHJE:

   - Tonnikalan paloja vedessä 2prk / broilerin filepaloja 400g
   - Keitettyä kananmunaa 2kpl
   - Keitettyjä makaroneja (tummia/täysjyvä) 2dl
   - Kerä-, jäävuori- tai lehtisalaattia runsaasti
   - Tomaattia 2kpl
   - Kurkkua n. 1/2-1/3 kurkusta
   - Eriväristä paprikaa n. 1/2 paprikasta
   - Keskikokoinen sipuli silputtuna
   - 2-3 rkl kylmäpuristettua neitsyt-oliiviöljyä
   - Vajaa rkl basamico-viinietikkaa haluttaessa

   Mahdollisesti lisäksi vielä vihreitä papuja ja herneita salaatin joukkoon.

   Erinomainen ruokasalaatti joka sisältää paljon ravinto- ja suoja-aineita muttei lihota.

  • Roina Pena

   Olutta?

   • juuh..

    Olutta ja viiniä voi tietenkin sopivasti käyttää, molemmat kohtuudella käytettynä täyttä ravintoa.


   • toimii tykisti
    juuh.. kirjoitti:

    Olutta ja viiniä voi tietenkin sopivasti käyttää, molemmat kohtuudella käytettynä täyttä ravintoa.

    Superhyvä treenaavan ruokavalio

    AAMUPALA
    Puuro
    1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
    1-2 rkl vehnänalkio
    1,5 dl rasvaton maito
    ripaus merisuolaa
    (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

    Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    LOUNAS
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    PÄIVÄLLINEN
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPALA
    Täytetty leipä
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
    n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.

    Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

    Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.


   • toimii tykisti
    toimii tykisti kirjoitti:

    Superhyvä treenaavan ruokavalio

    AAMUPALA
    Puuro
    1 dl neljän viljan täysjyvähiutale / kauralese
    1-2 rkl vehnänalkio
    1,5 dl rasvaton maito
    ripaus merisuolaa
    (hieman jotain kylmäpuristettua kasvisöljyä)

    Kananmunaa, raejuustoa ym. proteiinilähdettä
    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    AAMUPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    LOUNAS
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa Rosamunda -uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPÄIVÄN VÄLIPALA
    Smoothie
    250 g maitorahka
    1 dl Valio A rasvaton maustamaton luonnonjogurtti
    ½ banaani
    1 dl marjoja (mustikka, mustaherukka, mansikka)
    5 saksanpähkinää (suolaamaton ja paahtamaton)

    Tuoreraaste
    Porkkanaraaste / kerä- ja/tai punakaaliraaste
    1 omena / appelsiini / granaattiomena
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa

    PÄIVÄLLINEN
    n. 150 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja
    (itse maustettu merisuola, mustapippuri ym.)
    n. 2 dl täysjyväriisiä / täysjyväcouscousia / täysjyväpastaa / 1-2 isohkoa uuniperunaa kuorineen

    Höyrytetyt kasvikset
    Kukkakaalia, parsakaalia, porkkanaa, herneitä, vihreitä papuja

    Raakasalaatti
    1 rkl kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy
    tilkka sitruunamehua tai viinietikkaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, kesäkurpitsaa, paprikaa, kelta- tai punasipulia ym.

    2 dl Rasvaton maito / vesi
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)

    ILTAPALA
    Täytetty leipä
    1-2 viipaletta täysjyväruisleipää (Uotilan maalaisruislimppu)
    n. 100 g kirjolohifileetä / silakkafileetä / broilerin rintaa / naudan paistijauhelihaa / katkarapuja / 1-2 kananmunaa
    salaatinlehtiä, kurkkua, tomaattia, paprikaa, kelta- tai punasipulia

    Kahvi rasvattomalla maitotilkalla

    / -merkillä merkityistä valitaan yksi vaihtoehto.

    Lisäksi päivässä 2-4 kupillista vihreetä teetä, ilman maitoa ja sokeria, pienellä sitruunamehutilkalla sekä vettä useita lasillisia.

    Myös ainakin muutama raaka valkosipulinkynsi kannattaa syödä päivässä, ja ehkä hieman lisää lounaan ja päivällisen liharuuan mukana kypsennettynä. Liharuokien "marinadina" voi käyttää myös paseerattua tomaattia tai tomaattipyrettä.

    Nämä ruokamäärät sopivat pitkähkölle miehelle, joka treenaa säännöllisesti esim. joka toinen päivä punttisalia n. 60 min, ja joka toinen päivä n. 30-60 min aerobista (kuntopyörä/crosstrainer/uinti/soutu ym.)

    Ateriakokoa hieman pienentämällä ruokavalio soveltuu kaikille, jotka haluavat saada mahdollisimman paljon ravintoaineita ruuasta, paljon lisäenergiaa treeneihin ja elämään, sekä muokata kehoaan timmimmäksi ja lihaksikkaammaksi. Tyhjiä kaloreita ruokavaliossa on hyvin vähän.

    Proteiinimäärät sellaisia että ateriaa kohti saa n. 20-30 g valkuaista n. 3 tunnin ateriavälein. (proteiinia 2 g per painokilo vrk). Proteiini pitää hyvin myös nälkää kurissa, jolloin ei tule mielihaluja roskaruuan muodossa. Mukana on lisäksi runsaasti kalsiumia ja D-vitamiinia sisältäviä ruoka-aineita luuston vahvistamiseksi.

    Mitään ylimääräisiä lisäravinteita ei tarvita, kun kalaa syödään 2-3 kertaa viikossa ja kananmunaa syödään keltuaisineen useampia kertoja viikossa, jopa joka päivä.

    "Proteiinia 2 g per painokilo vrk" tarkoittaa rasvatonta painoa. Esim. noin 190-senttinen rotevahko mies voi ajatella tällaiseksi painoksi 80 kg, jolloin päivän proteiinimääräksi tulee 160 g.
    Päivän kuudella aterialla voi syödä proteiinia jokaisella n. 20-30 g. Yksi annos on esim. 250 g maitorahkaa tai 150 g kalaa tai lihaa, taikka purkillinen raejuustoa. Lisäksi proteiinia saa kanamunista, jogurtista ja rasvattomasta maidosta, herneistä, pavuista sekä pähkinöistä.


  • Rehutonkaneille

   V"ttu tollasta hinttariruokavaliota kukaan MIES jaksa kovin pitkään noudattaa. Kyllä suomiäijän pitää saada vetää makkaraa ja kaljaa kaksin käsin prkl!

   • suolella vai suoleen

    Eli vedät jauhomakkaraa jossa sian, naudan, hevosen jätöksiä lihana? Taidat olla homo.


   • treenaaks ees?

    runkkari..


   • kaksin käsin..
    treenaaks ees? kirjoitti:

    runkkari..

    väärälle riville tuli.


  • Tosiäijä

   Itse olet homo jos sä pupellat jotain rehuja. Makkara on tosimiehen ainut vihannes ja kylmä olut ainoa oikea janonsammuttaja.

   • oot homo

    No pullo pari aitoa suomalaista olutta on erittäin terveellistä, siis ihan punaviinitasoa ravintoarvoltaan, sen sijaan makkara on jauhopaskaa jossa kunnon lihaa häviävän vähän. Opettele täältä http://keskustelu.suomi24.fi/node/10020018 bodaajan ruokavalio jolla kehityt. Ei tarvitse huonoja geenejä manata.


  • Saatnan rusakot.

   Ainoastaan naiset ja muotipojat syö kenkäheinää. Oletteko te jotain jäniksiä kun rehuilla elätte?

   • kannattaa miettiä

    No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden.


   • ei turhaan syödä

    Tälläisen ruokavalion tarkoitus on antaa maksimimäärä ravintoaineita (mm. aminohapot, välttämättömät rasvahapot, vitamiinit, mineraalit, antioksidantit ja fytokemikaalit) minimimäärällä turhia kaloreita. Kun keho on optimaalisesti tankattu ravintoaineilla sulla on energiaa treenata ja treenin ulkopuolellakin, vähemmän nälkä ja makean ja roskaruuan himoa, kehon rasvaprosentti pysyy alhaalla lihasmassan kasvaessa, on hyvä fiilis, seksihalut ja kyvyt kunnossa, timmi olo.
    Jos sä otat ne kalorit vaaleasta höttöleivästä, lenkkimakkarasta ja muusta sonnasta, niin saat paljon kaloreita, turhaa rasvaa ja turhia hiilihydraatteja, mutta vain vähän tärkeitä ravintotekijöitä jotka vähentävät nälkää, toimivat anabolisesti, antavat energiaa sopivan tasaisesti jne.

    Kaiken lisäksi kun valitset vähäkalorisia runsasravintoainetiheitä ruoka-aineita, saat syödä paljon enemmän kalorimäärän kasvamatta liikaa. Kehittyminen vaatii syömään usein ja kohtuu paljon, muttei liikaa turhia ravintotekijöitä mm. ei välttämättömiä rasvoja, nopeita hiilihydraatteja jne.


   • Saatnan rusakot.
    kannattaa miettiä kirjoitti:

    No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden.

    "No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden."

    Heh, neiti. Hehkutat vielä jotain rusketusta kuin nainen. Käyt varmaan solariumissakin.

    Auringostahan ei saa rusketusta. Eihän? Ei minulta kyllä finnejä löydy. Siitäkin jauhat kuin nainen. Käytät varmaan kaikkia ihonhoito-kreemejäkin ja meikkaatkin.

    Ja mistäs päätellen sikabulkki on päällä koko vuoden? Aivan. Ei mistään.


   • kannattaa miettiä
    Saatnan rusakot. kirjoitti:

    "No meillä onkin hyvät kesärusketukset kasvisten karoteeneista ja lykopeenista, kun sulla on vaan ne finnit selässä ja niskassa. Ja rasvat on alle kympin rantakaudella kun sulla se sikaniskabulkki koko vuoden."

    Heh, neiti. Hehkutat vielä jotain rusketusta kuin nainen. Käyt varmaan solariumissakin.

    Auringostahan ei saa rusketusta. Eihän? Ei minulta kyllä finnejä löydy. Siitäkin jauhat kuin nainen. Käytät varmaan kaikkia ihonhoito-kreemejäkin ja meikkaatkin.

    Ja mistäs päätellen sikabulkki on päällä koko vuoden? Aivan. Ei mistään.

    En käy rusketuksessa juuri sen takia etten halua ihovaurioita turhaan. Saan ruuasta paremman suojan ja hyvän rusketuspohjan kesään ja talveen. Ihokin pysyy ilman kemikaaleja todella hyvässä kunnossa kun syö terveellisesti.

    Katso, mitkä ruoka-aineet antavat suojaa auringolta:
    http://www.iltasanomat.fi/terveys/art-1288579454426.html


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maajussi-Kallen Niina julkaisi salakuvat pariskunnan rakkauskesästä: "Ettei KUKAAN huomannut..."

   Rakastua voi missä vaan, vaikka reality-ohjelmassa, totta se on. Tämä pariskunta joutui salailemaan suhdettaan aluksi, mutta onneksi ei enää. Ja nyt s
   Maajussille morsian
   23
   6892
  2. Nyt on valtamedia paniikissa

   Iltalehden ja yhtä aikaa suomi24 palstalle on ilmestynyt naurettavia esimerkkejä rokotevastaisten muka uskomuksista. Taitaa olla viimeisiä yrityksiä
   Maailman menoa
   314
   2187
  3. Jukka jättänyt on Kellyn ja kyllähän se tiedettiin jo etukäteenkin

   Kelly suunnitteli et muuttavat asuu yhteen, vaikka Jukka varmasti osti itselleen ja vaimolleen hulppean asunnon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   1224
  4. Tiedätkö nainen

   Että olet suloinen kun minun seurassani olet kuin jänis ajovaloissa poukkoilemassa. Mutta urhoollisesti esität kuitenkin rohkeaa. Tykkään sinusta iha
   Ikävä
   61
   1142
  5. Mikä oli minussa hyvää

   mies? Mistä pidit? Mutta se ei nyt kuitenkaan riittänyt enempään kanssakäymiseen. t. nainen
   Ikävä
   56
   968
  6. Miten voisin saada sinut?

   Otsikossa on kaikki oleellinen. m->n
   Ikävä
   57
   917
  7. Mitä Ihmettä siellä koulussa on oikein tapahtunut ? ?

   Kyselee ulkopaikkakuntalainen. Onko teillä asiasta tietoa ?
   Oulu
   25
   895
  8. Koronaa puolelta ja toiselta - rokottaen ja kieltäytyen

   (Otamme innokkaasti rokotteita ja osa vastustaa niitä sinnikkäästi -ehkä tässä ääripäät, mutta miksi? Molemmille on laajassa näkökulmassa puolensa ja
   Maailman menoa
   263
   776
  9. Woke-Yle lietsoo vihaa valkoihoisia kohtaan?

   Aamun (25.11.2021) useissa tv-uutisissa Ylen toimittaja kertoi, että Yhdysvalloissa on nostettu syytteet kolmea valkoihoista miestä vastaan. Miehiä sy
   Maailman menoa
   229
   732
  Aihe