Hampaan irtoaminen unessa

Ezurawa

Tiedän, että hampaan irtoaminen unessa on yksi tyypillisimmistä painajaisista, mutta minun uneeni liittyy pari yksityiskohtaa joille myös haluaisin löytää selityksen. :D

ELi näin unta että yhtäkkiä huomasin yläposkihampaani irtoavan ja sylkäisin sen kädelleni. Verta valui aivan älyttömästi ja suuni oli verestä täynnä. Näytin hammasta äidilleni sanomalla tietenkin jotain että "Voi ei multa lähti hammas"

Voisiko äiti ja kova verenvuoto olla merkittäviä pikkuseikkoja koko unen tulkinnassa? Kiitos jos autatte!:)

4

105

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tulkintaa.

      Hei,

      Tulkitsisin ko unen niin, että unennäkijä on tainnut hieman valhetella äidilleen-- elikkä narrannut jossain asiassa.

      Eipä sen kummempaa,

      Kauniita unosia ja ei saa narrata äiskää:)

      • Tuesday

        Muistaakseni unikirjassa hampaan irtoaminen ennustaa rahantuloa.


    • Meanitta

      Hei, minusta hampaan irtoaminen on aina huono enne. Minä näin kaksi vuotta sitten unta, että etuhampaani irtosi, vajaan kuukauden kuluttua mieheni sairastui vakavasti yllättäin. Olen kuullut muiltakin samanlaisia kokemuksia. Pelkään jo hampaanlähtö unia... Toivottavasti myös tuo rahantulo olisi olisi mahdollinen ennuste .. :)

    • Yleensä ajatellaan hampaiden liittyvän terveyteen. En nyt puhu mistään mystisestä unisymboliikasta vaan mielikuvista, mitä ihmisillä yleensä on.

      On tietysti monia tapoja mieltää itsensä ja kehonsa, mutta harvemmin aikuisiän hampaiden irtoamiseen liittyy mitään mieltä ylentävää kokemusta.
      Risaiset ja likaiset hampaat liitetään yleensä köyhyyteen ja sairauksiin. Hampaiden irtoaminen aikuisiällä mielletään lähes aina liittyväksi vanhenemiseen ja ruumiin heikkenemiseen ja sitä kautta kuoleman vääjäämättömään lähenemiseen.

      Lapsilla maitohampaiden lähteminen on kasvamisen ja varttumisen merkki. Muistamme kaikki kokemuksiamme niiltä ajoilta ja erilaisia tapoja heiluvien hampaiden irrottamiseksi. Tähän liittyen hampaiden lähteminen on varttumisen merkki.

      Näin ollen hampaiden irtoaminen unessa voi tarkoittaa varttumisen taikka ruumiillisen heikkouden (-ajatuksen) kokemista unen aikana.

      Ketjun aloittajan unessa veren vuotamisella vaikuttaisi olevan merkitystä unen taustalla olevien ajatusten kannalta. Myös tämän äiti on ajatuksissa mukana.

      Pojat eivät yleensä uneksu verenvuodoista. Voisin kuvitella, että ihan biologisista syistä se on enemmänkin tyttöjen kokemus. Kuukautiset ovat aikuistumisen ja itsenäistymisenkin merkki nuorelle naiselle.

      Niin maitohampaiden lähtemiseen kuin kuukautisiinkin liittyy ahdistusta, ainakin silloin kuin niitä ensimmäisiä kertoja koetaan. Keholliset muutokset ja raadolliset kokemukset ovat pelottavia.

      Äiti voi liittyä näihin kokemuksiin usealla tavalla. Unelle tavanomaisesti nämä tavat voivat olla joko vaihtoehtoisia taikka kaikki mukaan lukien.

      Vanhemmat tarjoavat aikuistumiseen (yleensä) tukea ja neuvoja. Voisin kuvitella, että tytön lapsuudessa juuri äiti antaa tyttärelle tietoa näistä asioista. Äiti voi tietysti olla liian tungetteleva toimissaan ja tytär kokee, että tämä puuttuu hänen elämäänsä liikaa.

      Aloittajan uni antaa kuitenkin vahvasti ymmärtää, ettei hänen äitinsä ole ahdistuksen aihe. Kenties aloittajan elämässä on aikuistumisen myötä tapahtunut liikaa. Lapsuudessa äiti auttoi kun ahdisti.

      Eräällä tavalla ajateltuna aloittajan unessa hänen kehostaan irtoaa jotain verenvuodon kera ja hän ajattelee äitiä taikka äitiyttä. Voisiko kyse olla raskaudesta ja sen aiheuttamasta ahdistuksesta? Se sopisi myös naisen biologisen kehityksen kuvaan, maitohampaat-kuukautiset-raskaus.

      En tarkoita, että aloittaja olisi jollain mystisellä tavalla tullut raskaaksi ja saisi unessa siitä viestin. Tarkoitan, että unennäkijä on saattanut yöllä pohtia raskaaksi jäämisen vaihtoehtoa. Äiti siinä varmasti tulee mieleen.

      Kauniita unia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      62
      1735
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      68
      1064
    3. 45
      1035
    4. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      63
      980
    5. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      939
    6. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      909
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      860
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      815
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      798
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      34
      762
    Aihe