Sivariviha - onko järkeä!?

HorizonDeVer8

Ei voi kun ihmetellä näitä ihmisiä ja ´´isänmaan toivoja´´ jotka parjaavat sivareita ja ovat olevinaan kuinka rohkeita varusmiehet ovat kun maataan puolustavat tulevassa sodassa - jos sitä edes tulee. Tämä ajatusmalli on niin keskiaikaa.

Kuka tässä onkaan se rohkea? Ihminen, joka lammasmaisesti alistuu varusmiehisyyteen, koska niinhän aina on tehty ja jälkipäin perustelevat asiaa isänmaallisuudella ja rakkaudella Suomea kohtaan. Vai ne, jotka mahdollisesti ennen kutsuntoja tai vuosia ennen sitä ovat ajatelleet: tätä en halua, sotiminen on turhaa. Kuka tässä onkaan se rohkea? Se joka, harjoittelee ase tanassa kosteikon yössä sotaharjoituksissa, sotaa varten jota ei välttämättä edes tule. Vai se ihminen, joka noudattaa vakaumustaan ja ajattelee aivoillaan ja jonka arvoihin toisen ihmisen tappaminen ei kuulu. Tälle ihmiselle kaikki ihmiset ovat tärkeitä - olivat ne ryssät taikka suomalaiset taikka mamut. Nämä ihmiset ovat tietoisia siitä propagandasta, jolla ´´kotijoukkoja´´ lietsotaan tappamaan vihollisia ja siitä kuinka vihollisjoukkoja agitoidaan myös. He - sivarit, tietävät, että sotia ei käydä vain huvin vuoksi ´´suomalaisen kansan pyyhkimiseksi maailmankartalta´´, vaan niitä käydään resurssien vuoksi.

Kumpi on rohkea? Varusmies tekee niin kuin on aina tehty. Sivari tekee palvelusaikanaan ihan oikeaa työtä - palkatta 11 kuukautta vakaumuksensa vuoksi. Call it what you will, mutta tämä on orjuutta - jonka moni ihmisoikeusjärjestö on tuominnut. Puhumattakaan totaaleista, jotka ovat valmiita riskeeraamaan vapautensa.

Kumpi on rohkea? Varusmies, joka mussuttelee munkkeja sotilaskodissa, vai työpalvelustaan esim. vanhusten hoitokodissa tekevä siviilipalvelusmies, joka vakaumuksensa takia vapaaehtoisesti 11 kuukautta palkatta siivoaa sieltä vanhusten oksennuksen ja paskan, on seurana ja ulkoiluttaa, syöttää ja pitää seuraa, ottaa dementiapotilaan iskut vastaan ja oppii kunnioittamaan erilaisia ihmisiä.

Sivarit ja totaalit ovat jo lähtökohtaisesti erilaisia kuin varusmiehet. Koulutusjaksoilla se näkyy siinä, että he intohimoisesti keskustelevat ihmisoikeuksista, puolustavat niitä ja ovat jo kauan aikaa sen tajunneet, ettei tappaminen edistä mitään vaan lisää väkivallan kierrettä.

Kysyn siis, kumpi tässä on se rohkea?

196

2744

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivarit_on_paskoja

      Kehtaat verrata kansalaisvelvollisuuttaan suorittavaa varusmiestä sivarilusmuihin. Hyi helvetti. Sivarit ovat maan alinta saastaa, lusmuilun henkilöitymiä. ""Sivarit keskustelevat ihmisoikeuksista jne."" Ei ole edes olemassa mitään ihmisoikeuksia jos niitä ei ole kukaan puolustamassa. Ainut tae siitä, että ihmisoikeuksia on olemassa on järjestäytynyt yhteiskunta jossa vahvimmat voimat ovat yhteiskunnan hyvien käsissä.
      Jokainen varusmiespalveluksensa suorittanut takaa omalla työllään noiden oikeuksien olemassaolon ja on siten ainakin sata kertaa arvokkaampi yhteiskunnan jäsen kuin kaikki sivari- ja totaalipaskat yhteensä.

      • voitsiiisus

        Ja miten varusmiespalvelun suorittanut henkilö "takaa" kenenkään oikeuksia? En tiennytkään, että nykyään ihminen on sata kertaa muita arvokkaampi ja oikeuksien olemassaoloa puolustava, kun menee petaamaan sänkyä, syömään munkkeja ja ryömimään metsissä 6-12 kuukauden ajaksi. Niitä aseita voi opetella käyttämään ihan muuallakin.


      • sivarit_on_paskoja
        voitsiiisus kirjoitti:

        Ja miten varusmiespalvelun suorittanut henkilö "takaa" kenenkään oikeuksia? En tiennytkään, että nykyään ihminen on sata kertaa muita arvokkaampi ja oikeuksien olemassaoloa puolustava, kun menee petaamaan sänkyä, syömään munkkeja ja ryömimään metsissä 6-12 kuukauden ajaksi. Niitä aseita voi opetella käyttämään ihan muuallakin.

        Koska olet sivari niin tietenkään et voi ymmärtää. Paljonkos se paskakasa ymmärtää maailman menosta, kuinkas sitten sivari.


      • Sivarit seuraa maailman uutisia laajemmin ja tarkemmin, koska heillä on oma tärkeä eettinen ja moraalinen koodisto ja arvot, jota suomen ja venäjän propagandauutisten nielijät ja uskovat tietenkään voi ymmärtää. He pitävät suomalaisuutta tärkenänä, mutta ovat myös kriittisiä sitä kohtaan - he eivät sokean fanaattisesti usko isänmaahan, koska valtioiden rajat ovat yksinkertaisesti keinotekoisia. Heillä nämä arvot istuvat niin lujassa, etteivät he vain tyydy menemään virran mukana tai tekemään niin kuin on aina tehty. Yleensäkin he ovat valveutuneita monissa asioissa, missä varusmiehet eivät ole. Varusmiehet harjoittelevat tulevaisuuden sotaa varten, jota ei välttämättä tule, sivarit oikeaa elämää varten. Työpalveluksessa he tekevät ihan oikeaa, kovaa työtä ilman palkkaa - he siis mieluummin valitsevat suoranaisen orjuuden kuin lauman mukana kulkemisen. Sivarit ovat ensimmäisinä auttamassa hädänalaisia niin kotimaassa kuin suomessa. Varusmies menisi vain muna pystyssä asetta heiluttelemaan. Sivarit ovat aktivisteja, jotka boikotoivat. Sivarit ovat niitä, jotka työskentelevät korkeamman hyvän vuoksi. Jos sota tulisi sivarit olisivat esim. auttamassa kotimaassa rintamalta tulleita haavoittuneita, estäisivät kulttuurikohteille tulevat vahingot, jakaisivat ruokaa ja jne. He siis auttaisivat varusmiestä, joka manaisi hänet alimpaan helvettiin, koska niin on oikea tehdä. He eivät pakoile vastuutaan, kuten usein armeijan pojat jotka sanoo, että kapteeni käski.


      • "Kehtaat verrata kansalaisvelvollisuuttaan suorittavaa varusmiestä sivarilusmuihin"

        Kansalaisvelvoitetetta suorittava, hah! Naiset saavat lusmuilla koko yleisen asevelvollisuuden tietämättä ollenkaan sitä että heitäkin koskee kansalaisvelvollisuus sodan aikana. luulevat tietenkin että saavat istuskella kotonaan kiikkustuolissa, kun pommija putoilee niskaan. Yleinen asevelvollisuus tulisi koskea riippumatta sukupuolta, jotta siitä voitaisi käyttää nimitystä "yleinen asevelvollisuus" - naiset tulisi käydä varusmiespalveluksen tai vaihtoehtoisesti sivarin tai asettoman palveluksen tai sitten vankilaan.
        Siis se miksi naiset eivät käy varusmiespalvelusta tai edes sivaria johtuu siitä vanhan kansan sanonnasta, että naisen paikka on nyrkin ja hellan välissä tai että naisen raskaus kestää 9kk. Mitä jollei nainen hankkiudu raskaaksi tai ole miehelleen ja perheelleen lämmittämässä sapuskoja tai nainen ei tule raskaaksi...mielestäni tulisi tällöin käydä asevelvollisuuden.
        esimerkiksi ei Israelissa katota, mitä sukupuolta olet. Siellä täytetään kansalaisvelvollisuus riippumatta sukupuolesta ja vaihtoehtona taitaa nykyisin olla sielläkin siviilipalvelus.
        Suomessa tulisi luopua asevelvollisuudesta, kuten monessa muussakin Euroopan valtiossa. Se on jokin muinaisjäänne jo Venäjän vallan ajalta. Lisäksi asevelvollisuudesta luopuminen ei heikentäisi mitenkään Suomen maanpuolustusta tai sen iskukykyä vaan päinvastoin tällöin olisi lisäresursseja uudistaa Puolustusvoimia ja sotilasaineskin olisi paljon motivoituneempaa siihen mitä heiltä sodassa ihan oikeasti ehkä vaadittaisi Suomen itsenäisyyden säilyttämisen puolesta.
        Suomi ei ole koskaan pärjännyt myöskään pelkillä omilla joukoilla vaan sen tulisi edelleenkin turvautua myöskin kansainvälisiin joukkoihin. Lisäksi reservin kuntotaso ei ole sitä mitä se oli ehkä viime sodissa...tuskin suurin osa reservistä harrastaa mitään liikuntaa kuin korkeintaan kaljatuopin nostelua kapakissa. Lisäksi työ ei ole enää mitään tiluksien raivaamista mitä sotaveteraaneillamme oli vaan enemmänkin nykyisin se homma on siistiä toimistoduunia tms.


      • sivarit_on_paskoja kirjoitti:

        Koska olet sivari niin tietenkään et voi ymmärtää. Paljonkos se paskakasa ymmärtää maailman menosta, kuinkas sitten sivari.

        Sä paskakasa et taida ymmärtää yhtään mitään! Intissä ei lopulta opi mitään muuta kuin runkkaamaan niin ettei peitto heilu!


      • JerryBoyGeorge

        Jakis-Jerry vai rohkea?Onneton Caisa-homo punaisiksi lakattuine varpaineen.Aina pitää herättää huomiota typerillä tempuillaan.Huhhuh,hameita käyttää kesäisin,no joo...Periaatteen kyllä ymmärtää mutta ei sitä että kireetä nahkaista maxi-hametta kesäkuumalla.Heebolla on SuMussa toi tyylitaju,mut minkäs teet kun on femiini-jutut pinnassa.Se on kyl huippu ku on "hyvä perseisille" jätkille kateellinen!!


      • Jumandas

        Oikein. Siviilipalvelus pitäisi ilman muuta pidentää takaisin kahteenkymmeneenneljään kuukauteen ja heidän sodanaikainen tehtävänsä olisi piikkilankaesteeen rakentaminen ja miinanraivaus.


      • mää meen armeijaan ja varastan sieltä vitusti aseita


      • KenKaneki

        LOLIHENTAI_ Mä Tuun Sun Mukaan. *-*


    • Snap01

      Varusmiehet ovat vain lampaita, joita egotistiset upseerit käskyttävät. Varusmiehet eivät saa, eivätkä usein pystykään ajattelemaan omilla aivoillaan, koska heidän päänuppi on niin urautunut isänmaa propagandasta. Nationalismi, uskonto, ahneus sekä aikansa eläneet ennakkoluulot ovat sotia. Sitten sodat seuraa sotia jne. Ja varusmiehet ovat auttamatta auliisti mukana. Tuntematonta sotilasta ei pitäisi minun mielestä ollenkaan näyttää televisiossa - ihan kunnon valkoinen suomi propagandaa, linnanjuhlatkin lakkauttaa, suvivirret, turhat pyhät - usein uskontoon liittyvät pois pois pois.

      Se, että olet ase kourassa ei tee sinusta miestä, se että lammasmaisesti koikkelehdit jossain suossa munat jäässä muiden suoraansanottuna asehinttien (ei mitään homoja vastaan) kanssa ei tee sinusta miestä. Eikä se ala jo 2015 luvulla mennä kaaliin ettei armeija tee sinusta miestä. Tosi mies on sellainen, joka toimii arvojensa mukaan, oli ne valtavirtaa vastaan tai ei.

      Jokainen varusmies pitäisi laittaa sivariin, jotta ymmärtäisivät mitä oikea työ on, lisäksi he oppisivat hieman ongelmanratkaisutaitoja, etteivät heti tartu pulloon tai aseeseen, hakkaa vaimoaan tai tee perhesurmaa.

      Joo ja olen urheilija, terve kuin pukki - kävin sivarin.

      • niinson

        Olet ihan oikeassa,kapiaiset on kapiaisia vaan siks että ne saa siellä olla herroteltavana ja huutaa.
        Siviili työelämässä semmoset sais turpiin.


      • sivarit_on_sekopäitä

        Taas yksi päästään pipi hullu joka ei ole edes päässyt inttiin. Sitä se hassis tekee.


      • sivarit_on_sekopäitä kirjoitti:

        Taas yksi päästään pipi hullu joka ei ole edes päässyt inttiin. Sitä se hassis tekee.

        kirjoittaja sanoi kylläkin, että on sivari mutta ei ringastanut siihen armeijan käyntiaikaansa tai vaikkapa reservinkieltäytyjäksi alkamista.

        Onko sinusta Heikki Saari (res. vänrikki) sinusta "sivari", joka on kirjoittanut teoksen Kaunis on kuolla -> http://www.rosebud.fi/2011/kirja_2010.php?ean=9789510352618&kust=

        Olen samoilla linjoilla Heikki Saaren (res. vänrikki) kanssa!!


    • sivarit_on_paskaa

      Teille sivareille ei merkitse mikään mitään. Te ette kunnioita Isänmaata, itsenäisyyttä, sotaveteraaneja, lottia, työntekijöitä, valtion rajoja, armeijaa, rauhaa, itsenäisyyttä, demokratiaa, tasa-arvoa, turvallisuutta, työtä ettekä mitään muutakaan. Koska ette ole mihinkään tyytyväisiä niin hirttäkää itsenne, oikeasti, se on meille kaikille paras ratkaisu. Me pääsisimme teistä paskakasoista ja te pääsisitte parantamaan maailmaa tuonpuoleiseen.

      • " Te ette kunnioita Isänmaata, itsenäisyyttä, sotaveteraaneja, lottia, työntekijöitä, valtion rajoja, armeijaa, rauhaa, itsenäisyyttä, demokratiaa, tasa-arvoa, turvallisuutta, työtä ettekä mitään muutakaan."

        Miksi vain noita pitäisi kunnioittaa? Käsityksesi on hyvin

        En kunnioita asevelvollisuutta ja se on hieman eri kuin armeija!

        Sotaveteraaneja kylläkin arvostan. Vielä yli 90-vuotiaana isoisäni pettyi aina kun itsenäisyyspäivänä ylistettiin vain heitä Suomen sotaveteraaneja, muttei koskaan saksalaisia jotka sen todellisen sotatyön Suomelle teki neukkuja vastaan!

        "työntekijöitä"

        Sinusta sivarit eivät käy töissä, joten eivät arvosta työtänsä!? Itse käyn töissä ja maksan veroja, jotta te mitään ymmärtämättömät kusipäät saatte käydä sen armeijanne, jonka mielestäni saisitte rahoittaa ihan omasta kukkarostanne mikäli Suomessa tulee ylläpitää vielä vuonna 2015 asevelvollisuutta eikä perustaa tilalle kunnon armeijaa!

        "tasa-arvoa"

        Et hyväksy mitä ilmeisesti homoseksuaaleille tasa-arvoista avioliittoa, joten et tunne mitä tasa-arvo edes tarkoittaa!?

        Mitäs muuta keksit ennakkoluuloja sivareista!? Kerro ihmeessä! Tulet pettymään sanoisinko todella vahvasti!

        En todellakaan halua sellaista "isänmaata" Suomesta, jota sä ehkä minulta haluaisit vaatia. Minun isänmaakuvani on hieman erilainen kuin sinun, johon ei liity mikään maanpuolustuspropagandan lietsominen tai henkisen väkivallan painostaminen.
        En ole nationalismin kannattaja, koska sillä ei ikävä kyllä saada aikaiseksi mitään muuta kuin riitoja ja rähinää ja sen näkee sitten katukuvastakin, millaisia väkivallan janoisia teidän isänmaaintoilijoiden naperoista tulee kun tappelevat tuolla kaduilla eri rotuisten ihmisten kanssa nyrkit pystyssä!! Onko se sitten kovinkaan sotilaallista tai herrasmiesmäistä käytöstä!?

        Jos hakee


      • mummujaäiti

        Oma poikani oli aikoinaan sivari ja istui muistaakseni vähän vajaa vuoden avovankilassa.Minä olen todella ylpeä hänestä että kertoi oman mielipiteensä.Tänäpäivänä on hyvässä ammatissa ja ansaitseekin oikein hyvin ja on myös perhettä.


      • heterosivari

        Mistä hyvästä poikasi joutui vankilaan? Ei ainakaan totaalikieltäytymisestä, jos suoritti sivarin.


      • jfjfhjfhhjfdg
        heterosivari kirjoitti:

        Mistä hyvästä poikasi joutui vankilaan? Ei ainakaan totaalikieltäytymisestä, jos suoritti sivarin.

        Helpottaa vain työllistymistä kun sivarit ja vapautetut menee monessa paikassa samantien silppuriin hakemuksissa.


      • mummujaäiti
        heterosivari kirjoitti:

        Mistä hyvästä poikasi joutui vankilaan? Ei ainakaan totaalikieltäytymisestä, jos suoritti sivarin.

        Nimenomaan totaalikieltäytymisen takia ja tapahtui n. 15 v sitten


      • no_hyvä_et_oot_ylpiä
        mummujaäiti kirjoitti:

        Nimenomaan totaalikieltäytymisen takia ja tapahtui n. 15 v sitten

        Olet siis ylpeä siitä että poikasi istui vankilassa laiskana p***na kuluttamassa yhteiskunnan varoja?! Ja kyllä vankila on kalliimpi kuin intti! Totaalikieltäytyminen ei ole koskaan ollut ja varsinkaan nykyään mikään meriitti omien kantojen tai muun puolesta. Se on silkkaa laiskuutta, tai epäsosiaalisuutta. On totta että Suomi ei armeijallaan pärjää monellekkaan maalle sodassa. Se miksi puolustan inttiä johtuu siitä mistä muusta se koostuu. Se on kokemus, siellä joutuu erilailla opettelemaan yhteistyötä ym, monelle se on ensimmäinen paikka ilman äitiä. Itse olen kymmenen vuoden aikana nähnyt kuinka sosiaaliset ja monet muut taidot ovat kehittenyyt siinä intin aikana. Ammatillisiin "etuuksiin" ym ei pidä vedota sillä sivarissa niitä saa myös (jv-kortti, rekka kortti ym). En hauku ketään pellaksi tms, mutta sen sanon että totaali kieltäytyjät ovat vain itsekkäitä laiskoja wana bee aattellisia lusmuja! Armeija tai sivari opettaa, auttaa työelämässä ja muussa!


    • Kunnioitamme näitä sinun mainitsemia asioita ja sinunkaltaisiakin, vaikka ette sitä välttämättä ansaitse. Isänmaa ja valtion rajat ovat kylläkin keinotekoisia käsitteitä - eipä siitä muuta, turha selittää ei varmasti mene jakeluun. En itse mennyt armeijaan, koska en yksinkertaisesti halua oppia tappamaan - lisäksi palvelus toi työkokemusta, mistä heti propsut CV:hen. Moni työntantaja ei suoraansanottuna välitä vittujakaan oletko käynyt armeijan vai et - ei ole ikinä työhaastattelussa kyselty. Lisäksi koulutusjaksolla opetellaan paljon hyödyllisiä juttuja - esim. ensiapu, öljyntorjunta, kulttuurikohteiden turvaaminen, väkivallan ennaltaehkäisy ja voi suorittaa ovimiehen/yövartijan kortin sekä päihdeneuvojakoulutuksen - plus sitten mahdolliset työpaikalla suoritettavat asiat kuten minulla lääkkeenjakolupa, anniskelulupa, hygieniapassi jne. Sivari on monella tavalla käytännöllisempää kuin armeija, siitä on oikeasti hyötyä. Ja jos realisteja ollaan, niin puolen vuoden räkäpalvelus ei kyllä kouluta ketään sotimaan, lähinnä juuri vittuilemaan ja polttamaan tupakkaa. Monet nykyongelmat esim. pakolaiset ja muut sodat ovat seurauksia niistä edeltäneistä sodista.

      Jotkut sanoo, että tulevat sodat (ja mahd. hyökkäykset Suomea vastaan) estetään uskottavalla puolustuksella - paskan marjat, Suomi on kärpäsenläntti moneen muuhun isompaan valtioon nähden ja näiden pompoteltavissa pienuudensa takia että... Venäjän rajanaapurina olo saa ihmiset paskomaan housuunsa, mitä Suomella muka on, mitä muut maat haluaisi?

      Jos neutraaleja ollaan, niin armeija ja joissain tapauksissa sivari riistää ihmiseltä mahdollisesti 6- 11 kk elämästä, millään instituutiolla ei pitäisi olla tätä oikeutta - tuonkin ajan olisi voinut käyttää hyödyllisesti yhteiskunnan hyväksi. Jos katsoo esimerkiksi muuta maailmaa, niin siellä ei esim. esimiestehtäviin hakiessa saa lain mukaan kysellä tämmöisistä asioista - eikä ihmistä ajatella pelkurina vaan pikemmin oman vakaumuksensa seuraajana, Suomessa taas esim. ´´miehisillä aloilla´´ (niinpä niin) sitä kysellään, jos haluaa esimies tehtäviin. Tämä on typerä ja pölyttynyt ajattelutapa, eikä sillä oikeastaan ole merkitystä, koska tietyillä ihmisillä on tämä johtajuus ns. synnyinlahja ja sitä voi oikeastikin harjoitella muuallakin kuin armeijassa, on kursseja, koulutuksia jne.

      Sekä siviilipalveluksen suorittaneet että heidän työpalveluesimiehensä kokevat järjestelmän hyödyllisenä. Työpalvelupaikoille siviilipalvelusmiehet ovat tärkeä voimavara ja sivarit itse arvioivat työpalveluaan jopa positiivisemmin kuin keskimääräiset suomalaiset työpaikkaansa.

      Jos isänmaallisuutta katsotaan, niin on monia keinoja puolustaa Suomen valtioita - eikä niissä tarvitse heilutella asetta.

      • sivarit_on_paskaa

        Sivareita ei tarvita missään. Paskakasat joihin ei ole luottamista missään tilanteessa. Paskakasat jotka seuraavat vain vierestä jos vihollinen tappaa, raiskaa, ryöstää, pahoinpitelee tai muuten kaltoinkohtelee kansalaisiamme.
        Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään. En ikinä luottaisi mokoman käsiin lapsiani, kotiani tai mitään muutakaan asiaa, poislukien koiranpaskojen kerääminen yleisistä puistoista.
        Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms.
        Myös aseita ja asejärjestelmiä opiskellaan, niiden vaikutusta, vaikutukselta suojautumista, taistelusuunnitelmia, karttaharjoituksia, taisteluharjoituksia, yhteistoimintaa muiden aselajien kanssa, räjäytystaitoja, sulutteiden tekoa, ansoitusta, toimintaa oman joukko-osaston jäsenenä, vihollisen toimintatapaa, historiaa, ampumista, ihmisen mieltä ja käytöstä eri tilanteissa, moottorimarsseja ja muita siirtymisiä, ammusten käsittelyä yms.
        Armeija antaa erinomaisen koulutuksen ja pohjan yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen. Se antaa myös erittäin rauhantahtoisen mielen jokaiselle terveelle armeijan käyneelle henkilölle. Me emme halua sotaa, me tiedämme mitä se on mutta jos meidät siihen pakoitetaan niin olemme valmiit tekemään tehtävämme. Me terveet armeijankäyneet emme ole mitään sivaripaskoja, meihin voi yhteiskunta luottaa kaikissa tilanteissa ja oloissa.


      • Nostoväessä

        Olet tainnut luvat puollustaa Suomea. Onko siinä sotilasvalassa nykyään jokin henkilökohtainen osuus, jossa saa määritellä ketäpuollustaa?
        Hyvin osaat kertoa mitä siellä armeijassa opetetaan, mutta se tärkein on ilmeisesti unohtunut. Sotilas ei arvostele laillista esivaltaa ja sen päätöksiä. Jos siviilipalvelus on laillista niin se on.
        Toisalta en hyväksy näitä sivarit tai vapautetut jotka ovat valmiita määrittelemän kuka on Suomalainen ja kuka ei. Nämä miehet ovat valmiita puolustamaan maata kynällä rauhan aikaan, mutta siihen se sitten jää. Eli Halla-aho ja Immonen esim.


      • "Suomessa taas esim. ´´miehisillä aloilla´´ (niinpä niin) sitä kysellään, jos haluaa esimies tehtäviin."

        Kyllä varsin monet naiset ovat päässeet esimiestehtäviin ilman armeijan käymistäkin.
        Itseänikin miehenä on pyydetty esimiestehtäviin työpaikallani vaikka olen suorittanut sivarin, mutta en halunnut ottaa sitä vastaan kun tiesin mitä se työpaikallani tulisi olemaan...haluan olla pelkkä duunari. Ei se kato onko armeijan käynyt vai ei vaan työnantaja saattaa havaita ihmisen persoonalliset kyvyt, joita pitää tärkeimpinä meriitteinä kuin jotakin intin käymistä.

        Siitä ole samaa mieltä, että suomalaisen miehen ei kannata ulkomaille työtä hakiessaan mainita CV:ssä sotilasarvoa, sillä ko. työhakijaa pidettäisi sotahulluna tmv. eli sitä ei muualla katsota kokemukseksi tai ansioksi, koska se ei kuulu työelämään millään tavalla eikä se ole myöskään mikään "ansio"!


      • sivarit_on_paskaa kirjoitti:

        Sivareita ei tarvita missään. Paskakasat joihin ei ole luottamista missään tilanteessa. Paskakasat jotka seuraavat vain vierestä jos vihollinen tappaa, raiskaa, ryöstää, pahoinpitelee tai muuten kaltoinkohtelee kansalaisiamme.
        Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään. En ikinä luottaisi mokoman käsiin lapsiani, kotiani tai mitään muutakaan asiaa, poislukien koiranpaskojen kerääminen yleisistä puistoista.
        Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms.
        Myös aseita ja asejärjestelmiä opiskellaan, niiden vaikutusta, vaikutukselta suojautumista, taistelusuunnitelmia, karttaharjoituksia, taisteluharjoituksia, yhteistoimintaa muiden aselajien kanssa, räjäytystaitoja, sulutteiden tekoa, ansoitusta, toimintaa oman joukko-osaston jäsenenä, vihollisen toimintatapaa, historiaa, ampumista, ihmisen mieltä ja käytöstä eri tilanteissa, moottorimarsseja ja muita siirtymisiä, ammusten käsittelyä yms.
        Armeija antaa erinomaisen koulutuksen ja pohjan yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen. Se antaa myös erittäin rauhantahtoisen mielen jokaiselle terveelle armeijan käyneelle henkilölle. Me emme halua sotaa, me tiedämme mitä se on mutta jos meidät siihen pakoitetaan niin olemme valmiit tekemään tehtävämme. Me terveet armeijankäyneet emme ole mitään sivaripaskoja, meihin voi yhteiskunta luottaa kaikissa tilanteissa ja oloissa.

        "Sivareita ei tarvita missään. "

        Eikä netissä räyhääviä paskaksaressuja! Mitäs juokset Cooperissa tai kuinka paljon nousee penkiltä? Kannattaisi sunkin kuntoilla kuin vain uhoilla kuntoilevasi!

        "Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. "

        Noinkohan!?

        "Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään."

        Säkö sitten olet valmis, hah-hah!? Sain tästä päivän parhaimmat naurut! Senkö näkis ja kolinaa kuulis!? Se ei ole valmis mihinkään että on käynyt jonkun varusmiespalveluksen suorittanut ja uhoaa netissä!!

        "Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms."

        Et ole tainnut kovinkaan montaa kertaa olla opettelemassa ainakaan esim. käytöstapoja intissä ollessasi, kun jokin erilaisuus on sinusta äärimmäisen vaikeeta hyväksyä tai halveksit muita ihmisiä. Kasva aikuiseksi ääliö! Sitä aikuiseksi kasvamista ei ole tainnut ainakaan sulle se armeija opettaa, kuten ei myöskään vanhempasi!

        Nuo kaikki luettelemasi oppii jo peruskoulussa tai sitten vanhemmat opettavat jos viitsivät panostaa oman lapsensa kasvattamiseen.

        Kun pidät kerran armeijan pellekoulua todella miestä sivistävänä ja kasvattavana laitoksena niin ei tuo sinun "paskakasa-kerrontasi" ja ihmisten haukkuminen oikein kuvasta siltä, että siitä armeijasta olisi ollut ainakaan sulle mitään hyötyä vaan ennemminkin pelkkää haittaa, josta et ainakaan niitä hyviä käytöstapoja koskaan oppinut eli kohdaltasi taisi valtion varat mennä hukkaan.

        kaltaistesi ääliöiden vuoksi maanpuolustustukea tulisi entuudestakin vain leikata!


      • sivarit_on_paskaa kirjoitti:

        Sivareita ei tarvita missään. Paskakasat joihin ei ole luottamista missään tilanteessa. Paskakasat jotka seuraavat vain vierestä jos vihollinen tappaa, raiskaa, ryöstää, pahoinpitelee tai muuten kaltoinkohtelee kansalaisiamme.
        Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään. En ikinä luottaisi mokoman käsiin lapsiani, kotiani tai mitään muutakaan asiaa, poislukien koiranpaskojen kerääminen yleisistä puistoista.
        Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms.
        Myös aseita ja asejärjestelmiä opiskellaan, niiden vaikutusta, vaikutukselta suojautumista, taistelusuunnitelmia, karttaharjoituksia, taisteluharjoituksia, yhteistoimintaa muiden aselajien kanssa, räjäytystaitoja, sulutteiden tekoa, ansoitusta, toimintaa oman joukko-osaston jäsenenä, vihollisen toimintatapaa, historiaa, ampumista, ihmisen mieltä ja käytöstä eri tilanteissa, moottorimarsseja ja muita siirtymisiä, ammusten käsittelyä yms.
        Armeija antaa erinomaisen koulutuksen ja pohjan yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen. Se antaa myös erittäin rauhantahtoisen mielen jokaiselle terveelle armeijan käyneelle henkilölle. Me emme halua sotaa, me tiedämme mitä se on mutta jos meidät siihen pakoitetaan niin olemme valmiit tekemään tehtävämme. Me terveet armeijankäyneet emme ole mitään sivaripaskoja, meihin voi yhteiskunta luottaa kaikissa tilanteissa ja oloissa.

        Ilmeisesti kielenhuolto ja vastapuolen kunnioitus on jäänyt pois koulutuksesta kaikista mainitsemistasi eduista huolimatta...
        Sikäli sääli, jos koulutuksen tulisi olla kattava.
        Jopa monissa itämaisissa kamppailulajeissa mainitaan vastapuolen kunnioittaminen yhtenä elementtinä.
        Mutta voi olla että kaikki koulutus ei ole vain mennyt täysin perille tai muistikatkokset ovat yllättäneet.

        Itse sain täällä mainittuja koulutuksia ehkä suppeamman koulutuksen 2000-luvun alussa. Vaan elämänkoulu oli sitten kuitenkin hyvin rikas.

        Onnea ja menestystä valitsemallasi uralla.
        Ehkä opit vielä arvostamaan ihmistä kuin ihmistä kun tarpeeksi kauan saat elää
        olettaen että käytöksesi antaa siihen mahdollisuuden...


      • sivarit_pelkkää_paskaa
        ateisti1982 kirjoitti:

        "Sivareita ei tarvita missään. "

        Eikä netissä räyhääviä paskaksaressuja! Mitäs juokset Cooperissa tai kuinka paljon nousee penkiltä? Kannattaisi sunkin kuntoilla kuin vain uhoilla kuntoilevasi!

        "Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. "

        Noinkohan!?

        "Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään."

        Säkö sitten olet valmis, hah-hah!? Sain tästä päivän parhaimmat naurut! Senkö näkis ja kolinaa kuulis!? Se ei ole valmis mihinkään että on käynyt jonkun varusmiespalveluksen suorittanut ja uhoaa netissä!!

        "Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms."

        Et ole tainnut kovinkaan montaa kertaa olla opettelemassa ainakaan esim. käytöstapoja intissä ollessasi, kun jokin erilaisuus on sinusta äärimmäisen vaikeeta hyväksyä tai halveksit muita ihmisiä. Kasva aikuiseksi ääliö! Sitä aikuiseksi kasvamista ei ole tainnut ainakaan sulle se armeija opettaa, kuten ei myöskään vanhempasi!

        Nuo kaikki luettelemasi oppii jo peruskoulussa tai sitten vanhemmat opettavat jos viitsivät panostaa oman lapsensa kasvattamiseen.

        Kun pidät kerran armeijan pellekoulua todella miestä sivistävänä ja kasvattavana laitoksena niin ei tuo sinun "paskakasa-kerrontasi" ja ihmisten haukkuminen oikein kuvasta siltä, että siitä armeijasta olisi ollut ainakaan sulle mitään hyötyä vaan ennemminkin pelkkää haittaa, josta et ainakaan niitä hyviä käytöstapoja koskaan oppinut eli kohdaltasi taisi valtion varat mennä hukkaan.

        kaltaistesi ääliöiden vuoksi maanpuolustustukea tulisi entuudestakin vain leikata!

        Lätiset puhdasta paskaa niinkuin tavallisestikin. Kaltaisesi sivarihörhö joka ei puolusta suomalaisia lapsia, naisia tai ketään muitakaan ulkopuoliselta hyökkääjältä ei minkäänlaista arvostusta saa eikä ansaitsekaan saada.
        Olet täällä yhteiskunnassa vain loisimassa ja nauttimassa muiden kasvattamaa satoa. Asetat itsesi orrelle ja huutelet sieltä pelkuruuttasi, että huolehtikaa te muut maanpuolustuksesta. Nuo muut asettavat tarvittaessa henkensä alttiiksi maan ja yhteiskunnan puolesta, he vaikka kuolevat jotta suomalaisilla lapsilla olisi turvallinen maa asua. Sinä taas teet kaikkesi jotta tuo turvallisuus lapsilta vietäisiin.
        Tuollaiset maanpetturit saisi survoa syvimpään hiekkakuoppaan samantien.


      • Ateisti1982EiKirj
        sivarit_pelkkää_paskaa kirjoitti:

        Lätiset puhdasta paskaa niinkuin tavallisestikin. Kaltaisesi sivarihörhö joka ei puolusta suomalaisia lapsia, naisia tai ketään muitakaan ulkopuoliselta hyökkääjältä ei minkäänlaista arvostusta saa eikä ansaitsekaan saada.
        Olet täällä yhteiskunnassa vain loisimassa ja nauttimassa muiden kasvattamaa satoa. Asetat itsesi orrelle ja huutelet sieltä pelkuruuttasi, että huolehtikaa te muut maanpuolustuksesta. Nuo muut asettavat tarvittaessa henkensä alttiiksi maan ja yhteiskunnan puolesta, he vaikka kuolevat jotta suomalaisilla lapsilla olisi turvallinen maa asua. Sinä taas teet kaikkesi jotta tuo turvallisuus lapsilta vietäisiin.
        Tuollaiset maanpetturit saisi survoa syvimpään hiekkakuoppaan samantien.

        "Kaltaisesi sivarihörhö joka ei puolusta suomalaisia lapsia, naisia tai ketään muitakaan ulkopuoliselta hyökkääjältä ei minkäänlaista arvostusta saa eikä ansaitsekaan saada. "

        Et taida ymmärtää tai tajuta, mitä siitä koituu jos puolustaa ylipäätänsä perhettänsä "väkivaltaisesti" ulkopuoliselta hyökkääjältä, mutta miten voit yksilöidä ihmisiä sellaisen mukaan joka ei estä puolustamasta perhettään tms. mikäli ihminen ei ole käynyt jotakin sun mielesi mukaista armeijaa. Armeijan käymisellä tai käymättömyydellä ei ole mitään tekemistä lähimmäistensä puolustamiskysymyksiss vaan ainoastaan maanpuolustamisesta. Kyllähän sun pitäisi armeijan ja RUK:n käyneenä tietää, mitä sellaisesta voi käydä pahimmassa tilanteessa jos puolustaa läheisiään - oikeus voi päättää, että pahoinpitäjältä lähtee sotilasarvot nyk. rinnuksilta tai takin hihasta tai sotilaspassi voidaan jopa evätä tai ei ole enää täysin puhdas rikosrekisteri, jolloin ei taida ihan enää Suomen maanpuolustustehtäviin päästä vaikka kuinka haluaisi...joten voihan kyynel!

        "Olet täällä yhteiskunnassa vain loisimassa ja nauttimassa muiden kasvattamaa satoa."

        Olen työelämässä ja maksan osaltani veroa Suomelle, enkä voi hyväksyä että kaltaisesi tyrannit käyvät armeijan vaan kuuluvat juuri siihen ainekseen, jotka ilman muuta tulisi vapauttaa varusmiespalveluksesta koska olette pahimmassa tapauksessa vain muille suureksi vaaraksi ja todella suuri maanpuolustuksellinen heikennys.


      • Timbihh
        sivarit_on_paskaa kirjoitti:

        Sivareita ei tarvita missään. Paskakasat joihin ei ole luottamista missään tilanteessa. Paskakasat jotka seuraavat vain vierestä jos vihollinen tappaa, raiskaa, ryöstää, pahoinpitelee tai muuten kaltoinkohtelee kansalaisiamme.
        Sivarit ovat porukkaa jotka karsitaan työnhakijoista ensinmäisinä pois. Jos ei ole valmis puolustamaan isänmaataan, kansalaisiaan, kulttuuriaan, yhteiskuntaansa ym. ulkopuoliselta pahuudelta ei ole kelvollinen minkäänlaiseen tehtävään. En ikinä luottaisi mokoman käsiin lapsiani, kotiani tai mitään muutakaan asiaa, poislukien koiranpaskojen kerääminen yleisistä puistoista.
        Armeijassa opetellaan perusterveydenhuoltoa, ensiapua, jopa hoitamaan kaikenlaiset leikkaukset maasto-olosuhteissa, siellä opetellaan suunnistamaan, lukemaan karttaa, kadonneiden etsintää, varusteiden huoltamista, erätaitoja, pukeutumista, yöpymistä taivasalla, ruuanlaittoa, koneiden kunnostamista, viestintävälineiden käyttöä, metsäpalojen sammuttamista, järjestysmiestehtäviä, sääntöjen noudattamista, ryhmätyötaitoja, dokumentointia, opiskelutaitoja, rakentamista, ajoneuvojen käyttöä huoltoineen, hiihtoa, pyöräilyä, uimista, monenlaista urheilua, terveitä elämäntapoja, toimimaan sekä alaisena, että esimiehenä, vastuunkantoa, siivoamista, vaatehuoltoa, käytöstapoja, kansainvälistä lakia ja oikeutta, oikeudenmukaisuutta yms.
        Myös aseita ja asejärjestelmiä opiskellaan, niiden vaikutusta, vaikutukselta suojautumista, taistelusuunnitelmia, karttaharjoituksia, taisteluharjoituksia, yhteistoimintaa muiden aselajien kanssa, räjäytystaitoja, sulutteiden tekoa, ansoitusta, toimintaa oman joukko-osaston jäsenenä, vihollisen toimintatapaa, historiaa, ampumista, ihmisen mieltä ja käytöstä eri tilanteissa, moottorimarsseja ja muita siirtymisiä, ammusten käsittelyä yms.
        Armeija antaa erinomaisen koulutuksen ja pohjan yhteiskunnan jäsenenä toimimiseen. Se antaa myös erittäin rauhantahtoisen mielen jokaiselle terveelle armeijan käyneelle henkilölle. Me emme halua sotaa, me tiedämme mitä se on mutta jos meidät siihen pakoitetaan niin olemme valmiit tekemään tehtävämme. Me terveet armeijankäyneet emme ole mitään sivaripaskoja, meihin voi yhteiskunta luottaa kaikissa tilanteissa ja oloissa.

        Tullainen raivo lähtee aina vain ihmisestä itsestä... kun vihaa toista kanssaihmisä, joka tekee toisin. Oletko katkera kun itse jouduit ja kävit armeijan? Täten jotenki sitten luullen, että sivarin käyneet pääsevät jotenkin helpommalla?

        Tunnen todella paljon sääliä sua kohtaan hei kaveri D: *voimahali*


    • Entinevarusmies

      Paljon on armeija muuttunut 30-vuodessa. Ennen siellä opetettiin puolustamaan maata hyökkääjää vastaan. Nyt nähtävästi opetetaan miten käsitellään sivarista. Näitten nuortenmiesten varassako tässä ollaan?
      Millä oppitunnilla siellä armeijassa kerrotaan totuus sivarista. Ennen siellä sanottiin että sotilas puollustaa niitä jotka eivät itse kykene.

      Sotilas on ylpeä itsestään, ei hänellä ole tarvetta arvostella niitä jotka eivät kykene puolustamaan itseään, siksi hän on sotilas.

      • Hyvä pointti.


      • sivarit_todella_paskaa

        Oletko sellainen työntekijä työmaalla joka odottaa, että muut tekevät työsi mutta nostat siitä kuitenkin saman palkan kuin muut?
        Entä oletko opiskelija joka ei käy koulua mutta odotat saavasi todistuksen koska koulussa käyvätkin saavat?
        Oletko sellainen kerrostalon asukas joka ei osallistu mihinkään talkoisiin mutta odotat, että muut pitävät paikat kunnossa?
        Oletko sellainen soutaja joka vain istuu veneessä kun muut soutavat?
        Ai olet. Olet siis sivari joka odottaa muiden pitävän Suomen pystyssä kaikissa tilanteissa kunhan vaan saat itsellesi kaikki edut vaikket mitään teekkään.

        Muistutuksena sotilasvalan/vakuutuksen kaava:
        """Minä N.N.
        lupaan ja vakuutan(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
        (vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,
        olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."""


      • sivarit_todella_paskaa kirjoitti:

        Oletko sellainen työntekijä työmaalla joka odottaa, että muut tekevät työsi mutta nostat siitä kuitenkin saman palkan kuin muut?
        Entä oletko opiskelija joka ei käy koulua mutta odotat saavasi todistuksen koska koulussa käyvätkin saavat?
        Oletko sellainen kerrostalon asukas joka ei osallistu mihinkään talkoisiin mutta odotat, että muut pitävät paikat kunnossa?
        Oletko sellainen soutaja joka vain istuu veneessä kun muut soutavat?
        Ai olet. Olet siis sivari joka odottaa muiden pitävän Suomen pystyssä kaikissa tilanteissa kunhan vaan saat itsellesi kaikki edut vaikket mitään teekkään.

        Muistutuksena sotilasvalan/vakuutuksen kaava:
        """Minä N.N.
        lupaan ja vakuutan(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
        (vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,
        olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."""

        "Oletko sellainen työntekijä työmaalla joka odottaa, että muut tekevät työsi mutta nostat siitä kuitenkin saman palkan kuin muut?"

        Väitän kaltaisesi kahjon olevan juuri sellainen!

        "Olet siis sivari joka odottaa muiden pitävän Suomen pystyssä kaikissa tilanteissa kunhan vaan saat itsellesi kaikki edut vaikket mitään teekkään."

        Sulla on nyt hieman outo käsitys sivareista! käy ensin sivari ja tuu tänne sitten vasta mesomaan, joohan?

        Intissä ei taideta opettaa kuin että ne samaan aikaan varusmiespalvelustaan suorittaneet ovat "veistetty samasta puusta", mutta sitä harvemmin muistetaan että he ovat kyvyiltään erilaisia. Eli siellä tulisi jokainen oivaltaa se että me kaikki ollaan erilaisia.

        Sivareilla on pitempi palvelus kuin varusmiehillä, joten älä rutise siinä, ettei sivarit tee mitään. Jollei sivarit tekisi mitään palveluksensa aikana niin seuraukset on samat kuin varusmiehellä joka ei tee palveluksensa aikana mitään!
        Varusmiespalvelus on 90% pelkkää venttaamista ja muuta täysin turhaa ja vain 10% siitä koulutetaan maanpuolustusta.
        Jos halutaan säilyttää asevelvollisuus ja se "uskottava maanpuolustus" niin varusmiespalvelus aikaa tulisi pidentää ainakin 2 vuoteen, mutta siihen on rajoitettavana tekijänä resurssit!
        6/9/12kk - tuolla ajalla taataan muka uskottava maanpuolustus!?
        Ei tule kesää, eikä oikein talveakaan!

        nykyisestä asevelvollisuudesta ei ole muuta kuin pelkkää haittaa. Nuorten miesten valmistuminen opinahjosta pitkittyy, joka ei ole miltään osin kansantaloudellisesti kovinkaan hyvä asia. Mies saattaa jopa täyttää sen 28v ennen kuin on saanut opintonsa loppuun, jolloin varsin monet valitsevat ennemmin sivarin kuin intin ikänsä tai mahdollisen perheensäkin takia ja tällöin sitten työn saaminenkin taas pitkittyy jne. kun tulee elämässä näitä turhia keskeytyksiä.

        Kukaan ei ole sulta pakottanut valan vannomista tähän kohtaan, koska se on jokaisen omaehtoinen asia. Itse olin silloin 39 asteen kuumeessa ja jäin kassulle silloin kun ois valan vannomisessa pitänyt olla Kankaanpäässä ja vaikken sitä koskaan ole vannonutkaan silti halusivat minut Aukkiin! Ei sitä koskaan muistanut kukaan upseeri kysyä jälkeenpäin tai viitsinyt moiseen vaivautua! Ei sitä valan vannomista koskaan henkilökohtaisesti kysytä!


      • böö66

        Naamari päähän ja maailmaa pelastamaan.
        Kun heittelee kivillä muita ei pidä vinkua kun saa itse kivestä.
        Kyllä määkin mamman hameenhelmoissa olen kova jätkä.
        Suomea pitää johtaa Suomessa.......


      • kungpao
        sivarit_todella_paskaa kirjoitti:

        Oletko sellainen työntekijä työmaalla joka odottaa, että muut tekevät työsi mutta nostat siitä kuitenkin saman palkan kuin muut?
        Entä oletko opiskelija joka ei käy koulua mutta odotat saavasi todistuksen koska koulussa käyvätkin saavat?
        Oletko sellainen kerrostalon asukas joka ei osallistu mihinkään talkoisiin mutta odotat, että muut pitävät paikat kunnossa?
        Oletko sellainen soutaja joka vain istuu veneessä kun muut soutavat?
        Ai olet. Olet siis sivari joka odottaa muiden pitävän Suomen pystyssä kaikissa tilanteissa kunhan vaan saat itsellesi kaikki edut vaikket mitään teekkään.

        Muistutuksena sotilasvalan/vakuutuksen kaava:
        """Minä N.N.
        lupaan ja vakuutan(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
        (vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,
        olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."""

        '' Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi. '', '' noudattaa lakeja ja asetuksia '', '' Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä '' -Intin käyneet täällä riehuvat parjaavat sivareista, vaikka se on laillinen. Toivottavasti et tule koskaan pääsemään esimiesasemaan. Selkeästi jäänyt vala vannomatta.


      • sivarit_todella_paskaa kirjoitti:

        Oletko sellainen työntekijä työmaalla joka odottaa, että muut tekevät työsi mutta nostat siitä kuitenkin saman palkan kuin muut?
        Entä oletko opiskelija joka ei käy koulua mutta odotat saavasi todistuksen koska koulussa käyvätkin saavat?
        Oletko sellainen kerrostalon asukas joka ei osallistu mihinkään talkoisiin mutta odotat, että muut pitävät paikat kunnossa?
        Oletko sellainen soutaja joka vain istuu veneessä kun muut soutavat?
        Ai olet. Olet siis sivari joka odottaa muiden pitävän Suomen pystyssä kaikissa tilanteissa kunhan vaan saat itsellesi kaikki edut vaikket mitään teekkään.

        Muistutuksena sotilasvalan/vakuutuksen kaava:
        """Minä N.N.
        lupaan ja vakuutan(valassa) kaikkivaltiaan ja kaikkitietävän Jumalan edessä,
        (vakuutuksessa) kunniani ja omantuntoni kautta,
        olevani Suomen valtakunnan luotettava ja uskollinen kansalainen. Tahdon palvella maatani rehellisesti sekä parhaan kykyni mukaan etsiä ja edistää sen hyötyä ja parasta.Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa.Joukkoa, johon kuulun sekä paikkaani siinä, en jätä missään tilanteessa, vaan niin kauan kuin minussa voimia on, suoritan saamani tehtävän loppuun.Lupaan käyttäytyä kunnollisesti ja ryhdikkäästi, totella esimiehiäni, noudattaa lakeja ja asetuksia sekä säilyttää hyvin minulle uskotut palvelussalaisuudet. Tahdon myös asetovereitani kohtaan olla suora ja auttavainen. Milloinkaan en sukulaisuuden, ystävyyden, kateuden, vihan tai pelon vuoksi enkä myöskään lahjojen tai muun syyn tähden toimi vastoin palvelusvelvollisuuttani.Jos minut asetetaan esimiesasemaan, tahdon olla alaisiani kohtaan oikeudenmukainen, pitää huolta heidän hyvinvoinnistaan, hankkia tietoja heidän toiveistaan, olla heidän neuvonantajanaan ja ohjaajanaan sekä omasta puolestani pyrkiä olemaan heille hyvänä ja kannustavana esimerkkinä.Kaiken tämän minä tahdon kunniani ja omantuntoni mukaan täyttää."""

        "Minä tahdon kaikkialla ja kaikissa tilanteissa, rauhan ja sodan aikana puolustaa isänmaani koskemattomuutta, sen laillista valtiojärjestystä sekä valtakunnan laillista esivaltaa. Jos havaitsen tai saan tietää jotakin olevan tekeillä laillisen esivallan kukistamiseksi tai maan valtiojärjestyksen kumoamiseksi, tahdon sen viipymättä viranomaisille ilmoittaa."

        No, ei kun viipymättä etsimään se addressi, jolla irrottauduttais EU:sta,
        sillä sinnehän liityttiin hieman salakavalin keinoin...
        ja sen vuoksihan SUOMI EI OLE ENÄÄ ITSENÄINEN ja sen lakia vastaan on varmasti tehty noissa sopimuksissa...

        Eli MARS allekirjoittelemaan ja käsket toverisi sitten saman valan vannoneina kanssa!!!

        JOS TUO SIIS KUULUU SINUN TOIMENKUVAASI??


      • suivakki

        Maat ja mannut myyty, rahatturvassa. Portukalis ja kanarial mukavat mökit. Siinäpähän leikitte :-)


    • sivarit_todella_paskaa - vastaukseni sinulle. En ole kuvailemasi kaltainen henkilö. Olin sivarin töissä hoitolaitoksessa ja siellä töitä kunnolla tein, koska minut otettiin töihin sijaiseksi, koska osasin homman ja olin soveltuva alalle - kovin minua kehutaan ja yritetään kosia lähihoitaja, sairaanhoitaja ja lääkärikouluihin, mutta saapa nähdä - kiinnostukseni kohteet ovat ihan muissa aloissa. Kaksi vuotta sivarista ollut ja sijaisuuksia vain kertyy ja rahaakin - koska vanhemani eivät mun tulevia opiskeluita voi maksaa, pitää mun laittaa säästöön eikä se yhtään haittaa. Jos läheisiäsi on ollut tai on esim. vanhainkodeissa, on hyvin suuri tod.näköisyys,että sivarit tai totaalit ovat läheisiäsi hoitaneet. Myös lääkärikunnassa osa on sivareita - kieltäytyisitkö elintärkeästä leikkauksesta sen takia, että oli sivari - kivat sulle, rest in peace. Ei tuommosia maailmassa tarvitakaan.

      Ja enkä minä lunkisti kotonakaan ota, jos työttömyysjakso onkin pidempi - teen kotitöitä ja autan rempassa, isäni on ns. vanhan kansan mies, jolle työnteko on tärkeää ja se on tämän arvon minun ja sisarieni takaraivoon takonut. On isänmaallinen mies - vähän niinkuin sinäkin, mutta ei repinyt pelihousujaan, vaikka en armeijaan mennyt. Hänestä sotiminen tyhjänpäivästä, samoin sotaorvosta mummostani. Kunnioitan veteraaneja niinkuin Tosin hänen mielestään olisin päässyt helpolla 6 kk:della tai lyhyemmällä, jos oisin käynyt armeijan, mutta tämä oli minulle periaatekysymys. Valmistuin, myös lukiosta tosi hyvin arvosanoin, varmasti yksi luokkani top 5:stä. Olen 13-vuotiaasta asti hankkinut itse käyttörahani mm. mansikanmyynnillä, kaupoissa tuuraamalla jne. Olenko sinun mielestä laiska?

      Kaikki luetteloimasi asiat voi halutessaan opetella tai ne kuuluu perussivistykseen aseidenkäyttöä lukuunottamatta. Kaikki löytyy nykyään netistä - sotastrategiateorioista pomminteko-ohjeisiin. On myös semmoinen ihmisryhmä kuin survivalistit tai maailmanlopun odottajat, joiden kirjoja lukemalla näitä oppii. Jos ihmisellä on yhtään aivoja, oppii hän myös sotimista sotapeleistä ihan automaattisesti - näistä on kyllä tutkimuksia jne.

      Kyynikkona voisin sanoa, että oikeastaan ihminen ei tarvitse edes armeijaa oppiakseen tappamaan, sillä se on jokaisen luontainen kyky. Ei tarvitse kuin osoittaa aseella ja painaa liipaisimesta - jopa lapset osaavat tämän. Tämä herättääkin kysymyksen, miksi sitten en tapa, jos se sitten on luontainen kyky? No siksi ettei yksinkertaisesti tarvitse. En näe tarvetta tappaa ´´vihollisia´´ koska tiedän, että tod.näköisesti suurin osa heistäkin on aivopesty isänmaa propagandalla ja jos yhtään olemme viime sodista oppineet ovat seuraukset ihmisille itselleen olleet helvetilliset huolimatta siitä voitettiinko sota vai ei. Ja jos kokemuksistani olen mitään oppinut, niin olen huomannut sen, että suurinosa ihmisistä on tyhmiä eivätkä osaa ajatella laatikkonsa ulkopuolelta objekstiivisesti kuten tämä trolli, joka niin säälittävästi yrittää puolustaa aikansa elänyttä instituutiota. Kuvittelehan, mitä maailmassa tapahtuisi, jos se raha mikä käytettäisiin armeijaan, käytettäisiinkin sen sijaan maailmanrauhan,väkivallan, solidaarisuuden, suvaitsevaisuuden sekä heikompien puolustamisen että ihmisoikeuksien puolustamiseen ja levittämiseen. Suomesta ja maailmasta tulisi paljon parempi paikka. Ilman aseita ei mitkään Al-qaidat tai Isisitkään pitkään eloaan tässä maailmassa jatkaisi, olisimme liian helppo kohde ja he tylsistyisivät ja tuhoaisivat toisensa.

      Tiedän kuitenkin, että tuo olisi vain utopiaa, sillä kusipääihmiset kuin sinä keksivät ydinaseet ja niitä on kymmenissä eri maissa eikä niitä tulla poistamaan. Hih hei varusmiehet.

      • sivarit_todella_paskaa

        """Mitä haluat toivoa näin missifinalistina? Toivon maailmaan rauhaa, ruokaa, asuntoja ja työtä kaikille. Toivon, että kaikki olisivat onnellisia ja iloisia."""
        Niinpä, kiva tavoite mutta utopiaa. Tällä hetkellä Suomi on mailman paras maa asua ja olla vaikka osa kansalaisista on ruokajonoissa ja osa työttömänä. Jos me haluamme itse asioitamme hoitaa ja pitää kansakuntamme ja maamme hyvinvointivaltiona niin me osallistumme sen turvaratkaisuihin. Me maksamme veromme ja ylläpidämme itse osallistumalla tai verovaroin esim. poliisin, tullin, palokunnan, rajavartioston ym. instituutit. Suurinta ulkoista vaaraa torjumaan me tarvitsemme kuitenkin armeijan politiikan lisäksi, koko kansankunnan armeijan jolla on kansan tuki. Me emme ole hyökkäämässä mihinkään mutta olemme valmiit puolustautumaan jos tarve tulee. Suomi on suht. suuri maa pinta-alaltaan eikä sen puolustamiseen riitä mikään epäuskottava poliitikkojen sätkynukkena oleva palkka-armeija. Toisin on yleiseen asevelvollisuuteen perustuvan armeijan kanssa, siinä pitää mahd. vastustajan jo oikeasti miettiä onko järkeä hyökätä. Mitä vahvempia olemme niin sitä paremmassa turvassa me olemme. Osa haluaa Natoon, no, silloin me olisimme satavarmasti ensi-iskun kohde jos vaikka Natomaa Turkin ja Venäjän joukot ottaisivat tosissaan yhteen. Kummassako Suomen parempi? Natossa vai sillanrakentajana/sovittelijana Naton ja Venäjän välissä?
        Armeija ei ole sotimista varten, se on rauhan ylläpitämistä varten. Sivarit haluavat omien sanojensa mukaan rauhaa mutta todellisuudessa he lisäävät sodan todennäköisyyttä. Sivarit ovat Suomelle ja sen kansalle suurempi uhka kuin mikään ulkoinen taho. Jokainen sivari laskee sodan syttymiskynnystä, sitä laskee myös esim. henkilömiinoista luopuminen, rynnäkkökiväärien romuttaminen yms. Osa sivareista saattaa oikeasti uskoa maailmanparantamispuheisiinsa, uskoohan sairaista moni olevansa oikeasti Napoleon. Suurin osa sivareista on kuitenkin pelkästään patalaiskoja muista piittaamattomia ja toisten siivellä eläviä paskakasoja jotka katselisivat vain sivusta kun uudet hitlerit tulisivat ja teurastaisivat ihmisiä.


      • Moni varusmies: "No ku emmä mihinkään sivariin oo menossa ja asevelvollisuus on pakko suorittaa jotenki niin mäpä tässä yritän päästä mahollisimman helposti 180 päivällä."

        Moni sivari: "Tämä on hyödyllisempää mulle ja rationaalisin ratkaisu opiskelujen, työkokemuksen sekä mahd. urani kannalta."

        Nyky armeijassa ei pojista tule miehiä päinvastoin armeija opettaa poikia siivoamaan päivästä toiseen eli valtion tukema emäntä koulu #veljenikokemusjokakäviarmeijan.

        Entä jos en vain usko Suomea tai suomalaisia puolustuksenarvoiseksi maaksi? On niitä patalaiskoja varusmiehiäkin. Sävystäsi paistaa katkeruus. Minkähän takia? Senkö takia, että jollakin muulla on eri näkemys kuin sinulla ja kyseinen henkilö on uskossaan vahva ja tyytyväinen? Onko se sinulta pois, jos joku muu uskoo eri lailla kuin sinä? Sivarit, totaalit eivät millään lailla myötävaikuta sotien syttymismahdollisuuksiin, kaikki on vaan sinun päässä. Onko se muka väärin haluta olla yhteiskunnalle hyödyllinen muulla tavalla kuin asetta heiluttelemalla? Mitkä ovatkaan todennäköisimpiä sotia aloittavia tekijöitä: köyhyys ja raha (johtaa radikalisoitumiseen ja terrorismiin), vesi ja öljy arvokkaat mineraalit (joita veikkaan ettei Suomessa ole superpaljoa, vaikka kaivostoimintaa täällä onkin), uskonto (fundamentalismi/ekstremismi/radikalismi kaikissa muodoissaan ja kansannousut (esim. rodulliset vähemmistöt jne.), luonnonkatastrofit,

        Onhan sotia tähän mennessä markkinoitu kuitenkin kostona, korjaavana liikkeenä, maat palauttavana, elintilaa hakevana, meidän omaisuuden palauttavana, suojaavana, turvaavana, pelastavana, tulevaisuuden turvaavana, vääryydet oikaisevana, vääräuskoisten turmiona, uskonnottomien turmiona, blaah blaah blaah..

        Lääkkeeksi:

        1. Eliminoisin mahdollisuuden hyödyntää maksimaalisen erilaista maailmankatsomusta. Ulkopuoliset saisivat mahdollisuuden oppia tavoilleni, minä haluaisin oppia muilta. Yhteistyö naapurien kanssa luo yhteistyön verkon. Yhteistyö luo yhteisen agendan.

        2. Avoimuuden ilmapiiri tekee mahdottomaksi pienen joukon hyödyntää valtaansa oman edun tavoitteluun. Pieni joukko voidaan asettaa käyttämään valtaa valvonnan alla.

        Muuta:

        Asevelvollisuus palkka-armeijaksi, koska:

        1. Laatu korvaa määrän - vapaaehtoisesti armeijaan lähtevät ovat paljon motivoituneempia ja parempia taistelijoita kuin sinne pelkästä velvollisuudesta raahautuvat sotilaat. Lisäksi asevelvollisuus pakollisena on Suomelle kallis.

        Yleinen asevelvollisuus perustuu kansalliseen historialliseen muistiin eikä vastaa tämän päivän turvallisuushaasteisiin. Sota ei tarvitse nuorten rintamamiesten panosta päälle ryntääviä joukkoja vastaan - tällaiset sodat on sodittu jo kauan sitten. Timo Airaksinen, käytännöllisen filosofian professori

        Joko suomalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä riippumatta sukupuolesta, etnisestä taustasta tai uskonnosta. Tai sitten eivät ole. Miesten asevelvollisuus on törkeää syrjintää sukupuolen perusteella. Tuomas Enbuske, toimittaja

        Nykyajan kuvitteellinen vihollinen on motorisoitu ja nopea. Se ei vyöry maahan tuhatkilometrisen rajan leveydeltä vaan iskee tehokkaasti kaupunkeihin, komentokeskuksiin ja tietoliikenteeseen. Sitä vastaan asevelvollisuusarmeija on tehoton ja kömpelö. Se on mennyttä maailmaa aivan kuten myös vetoaminen asevelvollisuuden sosiaalistavaan vaikutukseen. Kari Enqvist, kosmologian professori

        Yleisestä asevelvollisuudesta ei ole kuin suoraa taloudellista haittaa. Sillä ei ole myöskään ole taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti mitään hyödyllisiä sivuvaikutuksia, jotka sen oikeuttaisivat. Sen väitetään yhdistävän eri sosiaaliryhmistä lähtöisin olevia ihmisiä, mutta saman ajaa vaikkapa yhteinen peruskoulu, jos sen ei anneta rapautua. Ja jos tämä armeijan kansaa yhdistävä vaikutus olisi tärkeä ja suuri, niin miksi eri sosiaaliryhmistä peräisin olevia naisille ei tarjota samaa kokemusta? On myös tärkeää muistaa, että yleisesti sotavoimilla - perustukoon ne yleiselle asevelvollisuudelle tai ammattisotilaille - ei ole hyödyllisiä sivuvaikutuksia. Niiden olemassaolo ei esimerkiksi nopeuta teknistä kehitystä siitä, mitä se olisi, jos armeijoihin satsatut varat olisi käytetty muuten. Pertti Haaparanta, kansainvälisen talouden professori, Aalto-yliopiston taloustieteen laitos

        Nykyinen puolustusratkaisu ei perustu realistiseen uhka-analyysiin vaan perinteeseen ja tunkkaisiin sukupuolirooleihin.
        Uskottavan ja tasa-arvoisen puolustuksen voi rakentaa vapaaehtoisen asepalveluksen, ammattiarmeijan ja sotilaallisen liittoutumisen pohjalta.Arno Kotro, VTM


      • sivarit_ihme_saastaa
        HorizonDeVer8 kirjoitti:

        Moni varusmies: "No ku emmä mihinkään sivariin oo menossa ja asevelvollisuus on pakko suorittaa jotenki niin mäpä tässä yritän päästä mahollisimman helposti 180 päivällä."

        Moni sivari: "Tämä on hyödyllisempää mulle ja rationaalisin ratkaisu opiskelujen, työkokemuksen sekä mahd. urani kannalta."

        Nyky armeijassa ei pojista tule miehiä päinvastoin armeija opettaa poikia siivoamaan päivästä toiseen eli valtion tukema emäntä koulu #veljenikokemusjokakäviarmeijan.

        Entä jos en vain usko Suomea tai suomalaisia puolustuksenarvoiseksi maaksi? On niitä patalaiskoja varusmiehiäkin. Sävystäsi paistaa katkeruus. Minkähän takia? Senkö takia, että jollakin muulla on eri näkemys kuin sinulla ja kyseinen henkilö on uskossaan vahva ja tyytyväinen? Onko se sinulta pois, jos joku muu uskoo eri lailla kuin sinä? Sivarit, totaalit eivät millään lailla myötävaikuta sotien syttymismahdollisuuksiin, kaikki on vaan sinun päässä. Onko se muka väärin haluta olla yhteiskunnalle hyödyllinen muulla tavalla kuin asetta heiluttelemalla? Mitkä ovatkaan todennäköisimpiä sotia aloittavia tekijöitä: köyhyys ja raha (johtaa radikalisoitumiseen ja terrorismiin), vesi ja öljy arvokkaat mineraalit (joita veikkaan ettei Suomessa ole superpaljoa, vaikka kaivostoimintaa täällä onkin), uskonto (fundamentalismi/ekstremismi/radikalismi kaikissa muodoissaan ja kansannousut (esim. rodulliset vähemmistöt jne.), luonnonkatastrofit,

        Onhan sotia tähän mennessä markkinoitu kuitenkin kostona, korjaavana liikkeenä, maat palauttavana, elintilaa hakevana, meidän omaisuuden palauttavana, suojaavana, turvaavana, pelastavana, tulevaisuuden turvaavana, vääryydet oikaisevana, vääräuskoisten turmiona, uskonnottomien turmiona, blaah blaah blaah..

        Lääkkeeksi:

        1. Eliminoisin mahdollisuuden hyödyntää maksimaalisen erilaista maailmankatsomusta. Ulkopuoliset saisivat mahdollisuuden oppia tavoilleni, minä haluaisin oppia muilta. Yhteistyö naapurien kanssa luo yhteistyön verkon. Yhteistyö luo yhteisen agendan.

        2. Avoimuuden ilmapiiri tekee mahdottomaksi pienen joukon hyödyntää valtaansa oman edun tavoitteluun. Pieni joukko voidaan asettaa käyttämään valtaa valvonnan alla.

        Muuta:

        Asevelvollisuus palkka-armeijaksi, koska:

        1. Laatu korvaa määrän - vapaaehtoisesti armeijaan lähtevät ovat paljon motivoituneempia ja parempia taistelijoita kuin sinne pelkästä velvollisuudesta raahautuvat sotilaat. Lisäksi asevelvollisuus pakollisena on Suomelle kallis.

        Yleinen asevelvollisuus perustuu kansalliseen historialliseen muistiin eikä vastaa tämän päivän turvallisuushaasteisiin. Sota ei tarvitse nuorten rintamamiesten panosta päälle ryntääviä joukkoja vastaan - tällaiset sodat on sodittu jo kauan sitten. Timo Airaksinen, käytännöllisen filosofian professori

        Joko suomalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä riippumatta sukupuolesta, etnisestä taustasta tai uskonnosta. Tai sitten eivät ole. Miesten asevelvollisuus on törkeää syrjintää sukupuolen perusteella. Tuomas Enbuske, toimittaja

        Nykyajan kuvitteellinen vihollinen on motorisoitu ja nopea. Se ei vyöry maahan tuhatkilometrisen rajan leveydeltä vaan iskee tehokkaasti kaupunkeihin, komentokeskuksiin ja tietoliikenteeseen. Sitä vastaan asevelvollisuusarmeija on tehoton ja kömpelö. Se on mennyttä maailmaa aivan kuten myös vetoaminen asevelvollisuuden sosiaalistavaan vaikutukseen. Kari Enqvist, kosmologian professori

        Yleisestä asevelvollisuudesta ei ole kuin suoraa taloudellista haittaa. Sillä ei ole myöskään ole taloudellisesti tai yhteiskunnallisesti mitään hyödyllisiä sivuvaikutuksia, jotka sen oikeuttaisivat. Sen väitetään yhdistävän eri sosiaaliryhmistä lähtöisin olevia ihmisiä, mutta saman ajaa vaikkapa yhteinen peruskoulu, jos sen ei anneta rapautua. Ja jos tämä armeijan kansaa yhdistävä vaikutus olisi tärkeä ja suuri, niin miksi eri sosiaaliryhmistä peräisin olevia naisille ei tarjota samaa kokemusta? On myös tärkeää muistaa, että yleisesti sotavoimilla - perustukoon ne yleiselle asevelvollisuudelle tai ammattisotilaille - ei ole hyödyllisiä sivuvaikutuksia. Niiden olemassaolo ei esimerkiksi nopeuta teknistä kehitystä siitä, mitä se olisi, jos armeijoihin satsatut varat olisi käytetty muuten. Pertti Haaparanta, kansainvälisen talouden professori, Aalto-yliopiston taloustieteen laitos

        Nykyinen puolustusratkaisu ei perustu realistiseen uhka-analyysiin vaan perinteeseen ja tunkkaisiin sukupuolirooleihin.
        Uskottavan ja tasa-arvoisen puolustuksen voi rakentaa vapaaehtoisen asepalveluksen, ammattiarmeijan ja sotilaallisen liittoutumisen pohjalta.Arno Kotro, VTM

        Kirjoitat kuin ryssän trolli tai toinen vaihtoehto on, että olet suomalainen isänmaanpetturi. Koska et katso Suomea puolustamisen arvoiseksi niin painu vit***n täältä sivari.


      • Vielä olen kuitenkin täällä ja huutelen mielipiteitäni ympäri kyliä - ei oo vielä lynkkausjoukot tulleet soihtujen kanssa minua hakemaan. Venäjän kulttuuri ja kieli kiinnostavaa on kyllä, mutta Putin on perseestä. Ei hetkauta, vaikka olisinkin isänmaanpetturi, koska se on hyvin vanhentunut ja ideologiasävytteinen, pölyttynyt termi. Harva nykyään käyttää isänmaa-sanaa. By the way, maanpetturi voi olla vain sodassa ja tietääkseni mitään sellaista ei ole käynnissä. Enkä muuttaisi mitään itsestäni, koska oi niin rrrakastan itseäni.


      • Entä jos en koe Suomea puolustamisen arvoiseksi sinunlaisiesi kiihkoilijoiden takia?


      • sivarit_todella_paskaa kirjoitti:

        """Mitä haluat toivoa näin missifinalistina? Toivon maailmaan rauhaa, ruokaa, asuntoja ja työtä kaikille. Toivon, että kaikki olisivat onnellisia ja iloisia."""
        Niinpä, kiva tavoite mutta utopiaa. Tällä hetkellä Suomi on mailman paras maa asua ja olla vaikka osa kansalaisista on ruokajonoissa ja osa työttömänä. Jos me haluamme itse asioitamme hoitaa ja pitää kansakuntamme ja maamme hyvinvointivaltiona niin me osallistumme sen turvaratkaisuihin. Me maksamme veromme ja ylläpidämme itse osallistumalla tai verovaroin esim. poliisin, tullin, palokunnan, rajavartioston ym. instituutit. Suurinta ulkoista vaaraa torjumaan me tarvitsemme kuitenkin armeijan politiikan lisäksi, koko kansankunnan armeijan jolla on kansan tuki. Me emme ole hyökkäämässä mihinkään mutta olemme valmiit puolustautumaan jos tarve tulee. Suomi on suht. suuri maa pinta-alaltaan eikä sen puolustamiseen riitä mikään epäuskottava poliitikkojen sätkynukkena oleva palkka-armeija. Toisin on yleiseen asevelvollisuuteen perustuvan armeijan kanssa, siinä pitää mahd. vastustajan jo oikeasti miettiä onko järkeä hyökätä. Mitä vahvempia olemme niin sitä paremmassa turvassa me olemme. Osa haluaa Natoon, no, silloin me olisimme satavarmasti ensi-iskun kohde jos vaikka Natomaa Turkin ja Venäjän joukot ottaisivat tosissaan yhteen. Kummassako Suomen parempi? Natossa vai sillanrakentajana/sovittelijana Naton ja Venäjän välissä?
        Armeija ei ole sotimista varten, se on rauhan ylläpitämistä varten. Sivarit haluavat omien sanojensa mukaan rauhaa mutta todellisuudessa he lisäävät sodan todennäköisyyttä. Sivarit ovat Suomelle ja sen kansalle suurempi uhka kuin mikään ulkoinen taho. Jokainen sivari laskee sodan syttymiskynnystä, sitä laskee myös esim. henkilömiinoista luopuminen, rynnäkkökiväärien romuttaminen yms. Osa sivareista saattaa oikeasti uskoa maailmanparantamispuheisiinsa, uskoohan sairaista moni olevansa oikeasti Napoleon. Suurin osa sivareista on kuitenkin pelkästään patalaiskoja muista piittaamattomia ja toisten siivellä eläviä paskakasoja jotka katselisivat vain sivusta kun uudet hitlerit tulisivat ja teurastaisivat ihmisiä.

        "Tällä hetkellä Suomi on mailman paras maa asua ja olla vaikka osa kansalaisista on ruokajonoissa ja osa työttömänä."

        Kerroppa mikä heitä motivoisi puolustamaan Suomea, jotka ovat ruokajonoissa tai työttömänä?!

        "Me maksamme veromme ja ylläpidämme itse osallistumalla tai verovaroin esim. poliisin, tullin, palokunnan, rajavartioston ym. instituutit. "

        Samoin voisimme kustantaa palkka-armeijan kuin kustannamme nuokin verovaroin! Osa osallistuu itse ja osa ei pysty osallistumaan ja ne jotka eivät siihen pysty tulee niiden turvallisuus jollakin tavoin aina turvata. Oletko samaa mieltä?! Vaikka olisit spolli niin et saisi toimia poliisina, jollei sulla ole siihen koulutusta!

        "Suurinta ulkoista vaaraa torjumaan me tarvitsemme kuitenkin armeijan politiikan lisäksi, koko kansankunnan armeijan jolla on kansan tuki."

        riippuu paljon siitä mistä se armeija koostuu. Jos se koostuu vain kaljaa kittaavista reserviläisistä tai ylipäätänsä asevelvollisuudesta niin on täysin turhaa havitella jatkossa itsenäistä Suomea tai uskottavaa maanpuolustusta sen nyt sanoo järkikin. Asevelvollisuusarmeijaa koulutetaan jossakin metsäisissä olosuhteissa lähinnä jotakin rintamasotaa varten, vaikka sodan aikaisten joukkojen palveluspaikka on suojella vain suurimpia kaupunkeja ja tärkeitä kohteita kuten esim. ydinvoimaloita jne. Se koulutus perustuu vielä vanhoihin sotiin ja johonkin kansalaistaitoihin kun sen uudistuneen varusmieskoulutuksen tulisi perustua kaupunkisotaan ja tärkeiden kohteiden turvaamiseen. Lähitaisteluja tuskin pääsee koskaan kohtaamaan, jollei jotkut vihollisten laskuvarjodivisioona pääse hyppäämään jonnekin Sisäsuomen uumeniin sun sotilaiden samalla ryömiessä jossakin Karjalan mettiköissä jo hyvää höökiä Uralia kohti niin että nuppi tutisee! :)

        "Osa haluaa Natoon, no, silloin me olisimme satavarmasti ensi-iskun kohde jos vaikka Natomaa Turkin ja Venäjän joukot ottaisivat tosissaan yhteen. "

        Koetko sä paskakasa Naton suurempana uhkana Suomelle kuin Venäjän? Natoon Suomi jokatapauksessa liittyisi, mikäli sota koskisi Suomea. Sille te sivarifobiitikot tai Nato-vastustajat ette voisi yhtään mitään. Ns. "Isäntäsopimus" on Naton kanssa jo tehty eikä teiltä kysytty mitään. Seuraavaksi aletaan neuvottelemaan jäsenyydestä. Venäjä ei hyökännyt Suomeen, vaikka moni Nato-vastustaja luissaan jo melkein kuvitteli sen tuntevansa!

        Miltein kaikkialla Suomea ympäröivät valtiot ovat Nato-maita, paitsi Ruotsi ja Venäjä. Suurin osa EU:n valtioista on Nato-maita. Suomi olettaa että EU on sama kuin Nato. EU:lla ei ole omaa puolustusta siksi koska EU-maat ovat suurimmaksi osaksi Nato-maita!

        Suomen Nato-jäsynyys saattaisi merkitä sitä että Suomen tulisi luopua asevelvollisuudesta ja ottaa tilalle lähinnä palkka-armeija. Suomen asevelvollisuusintoilevat päättäjämme Arkadianmäellä eivät ole siksi Nato-jäsenyyttä hyväksyneet.


      • sivaripaskoille_kyytiä

        Te sivarit olette vain paskakasoja ja maanpettureita, me muut puolustamme Suomea kaikissa oloissa kaikkia mahdollisia vihollisia vastaaan. Paskakasojen sanomisilla tai luuloilla ei ole vaikutusta mihinkään. Paskakasat höyryävät ja haisevat aikansa mutta siinä kaikki mihin ne pystyvät.


      • Donnii1210
        sivaripaskoille_kyytiä kirjoitti:

        Te sivarit olette vain paskakasoja ja maanpettureita, me muut puolustamme Suomea kaikissa oloissa kaikkia mahdollisia vihollisia vastaaan. Paskakasojen sanomisilla tai luuloilla ei ole vaikutusta mihinkään. Paskakasat höyryävät ja haisevat aikansa mutta siinä kaikki mihin ne pystyvät.

        Varusmiehet ovat seuraavia natseja - paljon pahempia kuin Hitler - hitler oli varusmiehiin verrattuna koiranpentu..


      • sivarit_höyryää
        Donnii1210 kirjoitti:

        Varusmiehet ovat seuraavia natseja - paljon pahempia kuin Hitler - hitler oli varusmiehiin verrattuna koiranpentu..

        Varusmiehet nimenomaan estävät uusien Hitlerien tulon. Jos asiat olisivat kiinni sivaripaskoista niin täällä olisi jo uudet hitlerit vallassa.


      • Siviilipalvelija

        Just, joo. Ne sun vanhempas ei voi maksaa opintojas ilmeisesti sen vuoksi, ettet putoaisi muiden työstä revittyjen verovarojen piiristä? Haiskahdat henkilölle, jonka juttu ei ole ole ollut armeija, mutta ei työkään taida olla se sinun juttusi. Lienee mukavempaa kun muut tekevät ja sinä lepäät.


    • jasmiinitussu12

      Ihminen ei ole yhteiskuntaa varten vaan yhteiskunta ihmistä varten joten kenenkään ei tarvitse tehdä paskaakaan palvellakseen sitä. Rakastan muuten miehiä ja ai niin - olen homo, joka sai paljon seksikokemusta armeijassa, vaikka monet olevinaan niin heteroMIEHIÄ ryhmässä tai ilman, polvillaan, ylempien upseerien kanssa vaimoilta salaa. Oli muuten saunassa aina mielenkiintoiset oltavat. Tosin varusmiehet kantaa paljon eri tauteja, sivarit kestää pidempään ja niillä lentää iso lasti. Tuo teidän argumentointinne on vain kalujen kolistelua, otan mielelläni suihin molemmat. Olen transvestiitti joten varokaa, kun kadulla iskette "naisen" se saattaa olla minä! VITTU LOL LOL LOL!!!!

    • skinplayer45

      Ny meni plörinäksi nää teidän keskustelut... lost cause

    • satiaiskampaus49290

      Ilmeistä, ettei tätä keskustelua kannata jatkaa. FYI kävin armeijan ja olen ylempi upseeri, enkä pidä armeijaa sen arvoisena. Ja tosiaan moni äityy siellä homoksi asti ihan heteroporukassakin ja käy sepalukseen kiinni. :D Kapitalistisessa yhteiskunnassa siitä ei ole kapitalistisessa mielessä mitään hyötyä. Usein baareissa olen huomannut nämä keskustelut ovat vain kalujenkolistelua, kas kun eivät kaluillaan miekkaile. #Kyllästynyt

    • Neitilandelta8

      Isänmaan toivot..... Maahanmuuttajat pelastaa Suomen.

    • taipei05

      Tais keskustelun alottajalta mennä pupu pöksyyn? Hä?

      • Tämä keskustelu on täysin lost cause, ei siis mitään hyötyä alkuunkaan, kun tulee jotkut läskit vinkumaan. Sitä paitsi miksi pitäisi mennä pupu pöksyyn? Olen täällä nimen takana, niinkuin sinä ja muutkin - ja äläkä ala sitä etten muille uskaltaisi kasvotusten keskustelemaan. Monelle sivarienhaistattelijoille olen laittanut luun kurkkuun - ovat ekana meinanneet fyysiseksi käymään, mutta kun olen sanansäilää käyttänyt niin ovat luikkineet pois poikkeen. Ja monet uhoajat ovat olleet alakynnessä myös fyysisesti - joutuneet sairaalaan jne. kun olen itsepuolustukseksi niitä tirvaissut. Yhdeltä halkesi kives ja toiselta nenä. Yritän itse väkivaltaa välttää viimeiseen asti - mutta kun taliaivot, yleensä juuri varusmiehet mieltävät väkivallan suunsoiton ohella paremmaksi asiaksi ratkaista kyseinen ongelma keskustelemisen sijaan. Ei siinä keskivertoa älykkäämpi ihminen eli minä jaksa fundamentille isänmaa-varusmies-neandertalille järkevästi jauhaa, kun eivät järkipuhetta kuuntele. Yleensä lähinnä käytän ghost pepperinä tunnetun chililajin aromeja itsetehtyyn pippurisumuttimeen - kyllä on tujua tavaraa ja tehokasta - pitää väkivaltaiset humalaiset, rikolliset ja riidanhaastajat loitolla. Nämä riitapukarit sitten uhkailivat raastuvalla, sitten puhelahjojani, järkeä ja faktoja käyttäen kerroin että minä saan asian näyttämään hyvinkin pahalta heidän kannalta - vaikka selvä väkivaltarikos se minua kohtaan olikin. No edettiin kuulusteluihin asti, mestarillisen ja rehellisen sanailuni tuloksena he olisivat saaneet tavallista tuntuvamman rangaistuksen, mutta osittain omasta aloitteestani teimme sovinnon. Ja sanoja oikein viäntämällä - en siis valehtelemalla oisi tuomio ollut heille ratkiriemukkaampi. En ole siis mikään rikas kakara, jonka takana rahaa syytävät vanhemmat, vaan lähinnä köyhän perhetaustan omaava huono-osainen, jolla on aivot. Tämänkin kirjotin kirjastossa.... :)


      • nillitä_vapaasti
        HorizonDeVer8 kirjoitti:

        Tämä keskustelu on täysin lost cause, ei siis mitään hyötyä alkuunkaan, kun tulee jotkut läskit vinkumaan. Sitä paitsi miksi pitäisi mennä pupu pöksyyn? Olen täällä nimen takana, niinkuin sinä ja muutkin - ja äläkä ala sitä etten muille uskaltaisi kasvotusten keskustelemaan. Monelle sivarienhaistattelijoille olen laittanut luun kurkkuun - ovat ekana meinanneet fyysiseksi käymään, mutta kun olen sanansäilää käyttänyt niin ovat luikkineet pois poikkeen. Ja monet uhoajat ovat olleet alakynnessä myös fyysisesti - joutuneet sairaalaan jne. kun olen itsepuolustukseksi niitä tirvaissut. Yhdeltä halkesi kives ja toiselta nenä. Yritän itse väkivaltaa välttää viimeiseen asti - mutta kun taliaivot, yleensä juuri varusmiehet mieltävät väkivallan suunsoiton ohella paremmaksi asiaksi ratkaista kyseinen ongelma keskustelemisen sijaan. Ei siinä keskivertoa älykkäämpi ihminen eli minä jaksa fundamentille isänmaa-varusmies-neandertalille järkevästi jauhaa, kun eivät järkipuhetta kuuntele. Yleensä lähinnä käytän ghost pepperinä tunnetun chililajin aromeja itsetehtyyn pippurisumuttimeen - kyllä on tujua tavaraa ja tehokasta - pitää väkivaltaiset humalaiset, rikolliset ja riidanhaastajat loitolla. Nämä riitapukarit sitten uhkailivat raastuvalla, sitten puhelahjojani, järkeä ja faktoja käyttäen kerroin että minä saan asian näyttämään hyvinkin pahalta heidän kannalta - vaikka selvä väkivaltarikos se minua kohtaan olikin. No edettiin kuulusteluihin asti, mestarillisen ja rehellisen sanailuni tuloksena he olisivat saaneet tavallista tuntuvamman rangaistuksen, mutta osittain omasta aloitteestani teimme sovinnon. Ja sanoja oikein viäntämällä - en siis valehtelemalla oisi tuomio ollut heille ratkiriemukkaampi. En ole siis mikään rikas kakara, jonka takana rahaa syytävät vanhemmat, vaan lähinnä köyhän perhetaustan omaava huono-osainen, jolla on aivot. Tämänkin kirjotin kirjastossa.... :)

        Olet selvä latvalaho tapaus. Sairas uhoava kakara jolla valtava katkeruus ja alemmuudentunne armeijan käyneitä kohtaan. Keskimääräistä tyhmempi mutta kuitenkin sen verran älyä, että olet huomannut olevasi armeijan käyneitä tyhmempi ja siitä loputon katkeruus.


      • En ole katkera. Miksi pitäisi olla? Taisi osua kirjottajan nilkkaan, niin piti haukahtaa.


    • Näinhän

      Ei ole. Nytkin soldier of odin hoitaa sitä mitä armeijan pitäisi.

    • Inkkari-kanootti

      Kappas vaan, vanha maitojunailija "Sivari-eversti" on palannut uudet nimimerkin "ateisti 1982" turvin.

      • reservissä

        Hirvittävät traumat on tuo poitsu saanut kun ei kelvannut inttiä loppuun asti suorittamaan. Selkeä avohoitotapaus mutta vahvalla lääkityksellä.


    • everesti

      Tämmötteet "vihaset" on niitä, jotka ovat itkeneet ja huutaneet äiteetä apuun armeijan kovan koulutuksen aikana, tunnen monta semmosta, ovat kuiteskin avuttomia ja alistuvia ja siten nyyhkyttäneet koko "kyykytyskoulutuksen" läpi, vetäneet käteen punkassa synkkinä öinä, ovat katkeria kun sivarit ovat "lusmunneet" ja siten eivät kärsineet yhtä paljon kuin nämä uljaat itkijät ja äiteen perään huutavat "soturit", siinä näitten nöyryytettyjen viha sivareita kohtaan...

    • Mavis3456678

      Minun mielestä tästä kumpi on parempi - sivari vai varusmies, riita tai riidat ovat ihan typeriä - menköön kukin sinne missä tietää olevansa hyödyksi. Meni se niin taikka näin, niin molemmathan ovat loppujenlopuksi valtiolle ja yrityksille turhia menoeriä. Samoin totaalit. Pitäisi siis lakkauttaa sivari ja asevelvollisuus - veronmaksajien rahaa säästyisi roimaksi. Ei menisi vuosittain rahaa kutsuntoihin ja ennen niitä tehtäviin terveystarkastuksiin, luulen että suurinosa käy koko armeijan siksi, että se on pakko käydä, ei siksi että hihhei ollaan nyt niin isänmaallisia... Sitäpaitsi armeija häiritsee opintoja ja vaikka sen käväisemistä lykkäisikin myöhemmäksi, niin se lykkää työhön siirtymistä eikä yhteiskunta saa veroja. Sivariin mennään lähinnä käytännön syistä. Molemmissa on varmasti laiskapekkoja ja veikkaan että varusmiehistäkin enemmistö käy armeijan vain koska on pakko - harvemmin näkyy enää vanhanaikaista Suomi-eetos-paatosta, mikä on hyvä.

      Ketjuun osallistuneille: älkää riidelkö asiasta, josta ette voi näköjään sopia. Molemmat yritätte trollaamalla kääntää toistenne mielipiteet - lopettaisitteko kun ei ratkaisua tule. On lähinnä huvittavaa seurata, kuinka kaksi änisijää intää toisilleen koko ajan eikä kumpikaan kuuntele.

      Ammattiarmeijalla voisi vasta ollakin ylpeä Suomen Sotilaista. Olisi silloin siellä kovakuntoisia ja "alalle" sopivia.

      • sivaritTotaalista_paskaa

        Taas yksi idiootti joka ei ymmärrä, että armeija on rauhantilan turvaaja eikä mikään kesäleiri tms. Jos haluamme Suomessa elää omien lakien, kielten, kulttuurin jne. mukaisesti niin vain ja ainoastaan armeija sen pystyy meille viimekädessä turvaamaan. Varmin tapa luopua rauhasta, itsemääräämisoikeudesta yms. on vahvasta armeijasta luopuminen. Totaalit, sivarit ja muut aseistakieltäytyjät oikein houkuttelevat tänne vieraan vallan armeijaa. Nuo laiskat omaa etuaan ajavat selkärangattomat paskakasat saisi asettaa kuopan reunalle ja ampua. Tuo olisi yhteiskunnalle pienempi paha kuin se, että nuo tahot toimivat jakuvasti yhteiskuntaa vastaan sotaa houkutellen.


      • sivaritTotaalista_paskaa kirjoitti:

        Taas yksi idiootti joka ei ymmärrä, että armeija on rauhantilan turvaaja eikä mikään kesäleiri tms. Jos haluamme Suomessa elää omien lakien, kielten, kulttuurin jne. mukaisesti niin vain ja ainoastaan armeija sen pystyy meille viimekädessä turvaamaan. Varmin tapa luopua rauhasta, itsemääräämisoikeudesta yms. on vahvasta armeijasta luopuminen. Totaalit, sivarit ja muut aseistakieltäytyjät oikein houkuttelevat tänne vieraan vallan armeijaa. Nuo laiskat omaa etuaan ajavat selkärangattomat paskakasat saisi asettaa kuopan reunalle ja ampua. Tuo olisi yhteiskunnalle pienempi paha kuin se, että nuo tahot toimivat jakuvasti yhteiskuntaa vastaan sotaa houkutellen.

        "vahvasta armeijasta luopuminen"

        Vahva armeija oli ehkä viime sodissa, mutta ei enää nykyisin. Ei se määrä vaan sen laatu! Asevelvollisuudesta luopuminen ei tarkoita samaa kuin armeijasta luopuminen!


    • manuskript1201

      Kuten sanottu: MENOERIÄ. Monesti uutisissa jaaritellaan sitä sun tätä kuinka tämä ja tämä maksaa valtiolle, veronmaksajille ja yrityksille näin ja näin paljon ja pitäs säästää tästä ja tuosta ja vielä tuolta noin eikä tajuta, mistä kannattaisi OIKEASTI säästää - sivarista, varusmiehistä ja totaaleista. Monet varusmiesten ylivallalla uhittelijat eivät ymmärrä hyvän päälle eli sitä, että ammattiarmeija olisi hyvä - sinne menisivät varmasti he, jotka tuntevat "isänmaan kutsun" ja oikeasti ovat hyödyllisiä ko. instituutiolle - olisivat varmasti nykyisempiä varusmiehiä satakertaa parempia ja tehokkaampia - otettaisi oikein mallia Ameriikoista eli laitettais tiettyyn rajaan asti semmoisia täkyjä että saisi esim. pääsyn johonkin koulutukseen (ammattikorkea jne.) kun on palvellut nuhteettomasti tietyn ajan. Ja tietysti nostaisihan se armeijammattikunnan ARVOSTUSTA roimasti, sillä ihmiset ja omaiset tuntisivat ihan nahoissaan sen menetyksen, kun Suomalaiset sotilaat puolustaa Suomea maailmalla. Lisäksi, jos alaa mainostettaisiin oikein suurella mainoskamppanjalla, osallistuisi niihin varmasti sata - ellei tuhatpäin porukkaa - niin miehiä kuin naisiakin. Sotilaita voisi enenevissä määrin kouluttaa rauhanturvaajiksi jne. Puskista huutelijat ja näin keskustelupalstoilla huudeskelijat vain pilaavat ko.ammattikunnan maineen. Suomen asevoimien vahvuus on tällä hetkellä: palveluksessa 30 500, sodan ajan vahvuus 230 000 ja reservissä on 900 000 - jotka voi tarpeen vaatiessa sodassa määrätä rintamalle. Kuvitelkaahan, jos tuohon palveluksessaolevien määrään lisätään ne, jotka valitsisivat ammattiarmeijan (mahd. jos käytettäisi kertomaani mallia), olisivat tod.näk. köyhiä tai isänmaallisia jne. Palveluksessaolevien määrä voisi olla jopa 100 000 tuhatta miestä, sodan ajan vahvuus voisi hyvinkin olla 500 000 tai jopa tuo 900 000 - tietysti ainahan porukkaa olisi vähän enemmän reservissä. Lisäksi tulevaisuuden sodat tulee tod,näk. olemaan erilaisia kuin enne -ei välttämättä käydä maasotia.

      • hasiksestako_johtuu

        Taas yksi idiootti kommentoimassa asiaa josta ei tiedä yhtään mitään. Mistä tuo tyhmyys aina vaan nousee esiin?


      • vihainenteini145

        Tiedätkös itse yhtään mistä itse puhut? Et selvästikään taida. Sinunkaltaiset ihmiset ovat sukupuuttoon kuoleva laji. Normaalit ihmiset osaavat sentään ajatella ja punnita eri vaihtoehtoja, eivätkä saarnaa ainoaa omaa totuuttaan. Olet varmasti vain keski ikäinen kaljaa kittaava läski pedofiili jonka äö ei riitä työntekoon. Hikoilet varmasti jo ajattellessa. Vaimosikin sut varmaan aikoja sitten jätti nuoremman ja salskean uroksen takia, kun ei halunnut sianraatoasi tussuansa kaluamaan. Olet selvästikin alaikäisten tyttöjen ja poikien puskaraiskaaja, olet mamujakin arvottomampi reiänronkkija. Taidat olla impotentti mies, joka huutelee toisille oman hautaan miehisyytensä menetettyään, vai peittyikö munat ihrakasan alle? Pääsetkö edes koneelta liikkeelle. Jumala, kaikkeuden isä rankaise tätä Saatanan kätyriä, niin hän ei myrkyllistä siementään levittäisi. Minä aion suorittaa manauksen tänään ja sinä olet kohde, kannattaa katsoa olkasi yli tästälähin.


      • sivarit_on_paskaa
        vihainenteini145 kirjoitti:

        Tiedätkös itse yhtään mistä itse puhut? Et selvästikään taida. Sinunkaltaiset ihmiset ovat sukupuuttoon kuoleva laji. Normaalit ihmiset osaavat sentään ajatella ja punnita eri vaihtoehtoja, eivätkä saarnaa ainoaa omaa totuuttaan. Olet varmasti vain keski ikäinen kaljaa kittaava läski pedofiili jonka äö ei riitä työntekoon. Hikoilet varmasti jo ajattellessa. Vaimosikin sut varmaan aikoja sitten jätti nuoremman ja salskean uroksen takia, kun ei halunnut sianraatoasi tussuansa kaluamaan. Olet selvästikin alaikäisten tyttöjen ja poikien puskaraiskaaja, olet mamujakin arvottomampi reiänronkkija. Taidat olla impotentti mies, joka huutelee toisille oman hautaan miehisyytensä menetettyään, vai peittyikö munat ihrakasan alle? Pääsetkö edes koneelta liikkeelle. Jumala, kaikkeuden isä rankaise tätä Saatanan kätyriä, niin hän ei myrkyllistä siementään levittäisi. Minä aion suorittaa manauksen tänään ja sinä olet kohde, kannattaa katsoa olkasi yli tästälähin.

        Te sivarit saatte noita itkupotkutraivareita ihan kuin 4-vuotiaat uhmaikäiset konsanaan. Mutta noinhan siinä käy kun sivariuden ihannointi osoitetaan vain omaa etuaan ajavien laiskureiden mailmanparannushömpäksi joka tosiasiassa houkuttelee sotaa ja vaarantaa Suomen rauhantilan.
        Sivarit antavat viholliselle vapaat kädet tappaa, raiskata, ryövätä ja tuhota maatamme mielin määrin. Oli kyseessä joku uusi stalin, hitler tai joku muu pahuuden edustaja sivarit eivät kansalaisiamme suostu puolustamaan. Sivarit ovat siis roistoista pahimpia, he vain katselisivat vierestä kun lapsia, naisia, vanhuksia ja muita kansalaisia ahdettaisiin vihollisen toimesta kaasukammioihin, poltettavaksi, montun reunalle tai seinää vasten. Mikä tosiaan voisi olla alhaisempi otus kuin sivari ta totaali?
        Oma maamme Suomi, sen kansalaiset, ystävämme, sukulaisemme, lapsemme ansaitsevat rauhan ja turvatun elämän. Sivarit kieltäytyvät tuota rauhaa ja turvaa takaamasta, päinvastoin he toimillaan vaarantavat sen. Sivarit ovat maanpettureita millä tahansa mittarilla mitattuna eikä heistä ole kuin suutaan loksuttelemaan.


      • kersantti456

        ITkupotkuraivarit... Kuulostaa ihan vastaajalta itseltään.


    • perkele666piru

      Homoja ootte kaikki. Huora äitienne sukurutsasta syntyneet. Olette syntisiä - KUMARTAKAA JEESUKSELLE!!z

    • selvästipäihtynytpuuma45

      Tule,tule,tule poika käymään, niin yhessä ronkitaan - kun pääset mun tussua maistamaan, niin muuttuu ääni kellossa sivarien suhteen. Mmmh....

    • AimoTurpeinen1012

      Menoeriä, kuka tahansa järkevä ja mieleltään terve, koulutettu ihminen tietää sen, että ammattiarmeija on parhain vaihtoehto. Ei ole asevelvollisuuden lobbarikaan asiaansa hyvin perustellut tai perehtynyt. Tämä sivarienvihaaja perustelee väitteensä tunnesyillä eikä järjellä, jotta tuloksekas, rakentava keskustelu olisi mahdollista. Olen itse armeijassa ja jos rehellisiä ollaan ovat ihmiset enenevissä määrin eivät nykyään tai tulevaisuudessakaan tule olemaan "isänmaallisia". Se tulee vain vähenemään. Miksi? Globalisaation takia, tulevaisuudessa ihmiset tuntevat enemmänkin olevansa osa Eurooppaa ja läntistä kulttuuria kuin Suomea isänmaana. Ja niin se pitää ollakin. Ns. Isänmaalliset ovat usein takapajuisia, rajat kiinni tyyppejä. Varmasti vastaat tähänkin samalla vanhalla argumentilla: 'taas yksi joka ei ymmärtä', 'taas joku saa itkupotkuraivarin', 'taas joku tyhmä'. Mitäköhän se kertoo sinusta?

      • sivarittodellistasaastaa

        Ja taas on nimimerkkiä vaihdettu mutta sama sivarisekopää asialla. Armeijasta poispotkittu yrittää selittää minkalainen armeija olisi paras jne. Et ole kelvollinen suorittamaan edes asepalvelusta saati luomaan yleisiä linjoja armeijan toteutukselle.
        Et ole isänmaallinenkaan, olet siis jotain muuta, isänmaanvastainen. Tuollaiset ovat maanpettureita ja luopioita. Edelleen katselisit vain vierestä kun vihollinen ylittäisi rajamme ja aloittaisi kansalaistemme teurastuksen. Et kättäsi nostaisi vihollista vastaan vaikka se leikkaisi edessäsi lasten kurkkuja auki. Niin, mitä se kertoo sinusta? Olet yhteiskunnan todellista pohjasakkaa, alinta saastaa mitä kuvitella voi.


    • aimoTurpeinen13567

      Sinähän varmasti tekisit saman. Eikö? Ei se sinusta tee parempaa ihmistä, jos raiskaat "vihollista". Jos joku tulee rajan yli niin tulkoonsa vain, ei siinä mitään muuta. En yksinkertaisesti välitä. Kyllähän ne omatkin sotilaat raiskaa omiaan jo nykyään tarpeeksi. Minulle oli luojanlykky, etten armeijaan päässyt, olisin paljon pahemmassa asemassa muuten varusmiehen käyneenä kuin sivarina. Sivarina pääsin myös tekemään ihan oikeaa, reaaliajassa yhteiskuntaa hyödyttävää työtä, enkä tuhlannut aikaa mahd. sotaan valmistautumiseen, jota ei välttämättä ikinä tule. Olin kyllä aluksi menossa ihan oikeastikin armeijaan, kuntoilun jne. mutta huomasin että olen niskaa myöten täynnä tätä sotimista, jota käydään niin lännen kuin idän ja islamistimaiden kanssa, joten ajattelin fuck it ja menin sivariin ja hyvä oli.

      • sivarit_on_saastaa

        Niinpä niin. Sinä et välitä. Hitler, Stalin, Pol Pot, Netanjahu, Idi Amin, Leopold jne. teurastivat ihmisiä kuin heinää mutta sinunkaltaisesi roistot eivät välittäneet vaan antoivat teurastuksen jatkua.
        Armeijassa varmaan huomasivat tuon "ettet välitä" asenteen ja hylkäsivät sinut. Ihan oikein tekivät, kaltaisesi hullut eivät kuulu armeijaan vaan pakkohoitoon.


      • TosiOnoN
        sivarit_on_saastaa kirjoitti:

        Niinpä niin. Sinä et välitä. Hitler, Stalin, Pol Pot, Netanjahu, Idi Amin, Leopold jne. teurastivat ihmisiä kuin heinää mutta sinunkaltaisesi roistot eivät välittäneet vaan antoivat teurastuksen jatkua.
        Armeijassa varmaan huomasivat tuon "ettet välitä" asenteen ja hylkäsivät sinut. Ihan oikein tekivät, kaltaisesi hullut eivät kuulu armeijaan vaan pakkohoitoon.

        Niin hullut eivät käy armeijaa.


      • aimo1turpeinen12
        sivarit_on_saastaa kirjoitti:

        Niinpä niin. Sinä et välitä. Hitler, Stalin, Pol Pot, Netanjahu, Idi Amin, Leopold jne. teurastivat ihmisiä kuin heinää mutta sinunkaltaisesi roistot eivät välittäneet vaan antoivat teurastuksen jatkua.
        Armeijassa varmaan huomasivat tuon "ettet välitä" asenteen ja hylkäsivät sinut. Ihan oikein tekivät, kaltaisesi hullut eivät kuulu armeijaan vaan pakkohoitoon.

        Kyseiset tyypit ovat varusmiesten arkkityyppejä ja varmaan sinun idoleitasi. Varmasti syyllistyt samaan mahdollisessa sodassasi, tai vielä pahempaan. Me hullut sitten joudumme teidät paikkaamaan. Kun me hullut sotaa aluksi vastustettiinkin ja ihan hyvistä syistä. Mutta eipä ne välittäneet. By the way, Suomi teki yhteistyötä HITLERIN kanssa, Suomessa oli myös keskitysleirejä joissa tapettiin SUOMALAISIA, SUOMALAISTEN toimesta. Lasketaan mukaan vielä se, miten he tuhosivat Lapin lapin sodassa. Myös saamelaisia on niitattu suomalaisten toimesta. Mukana meni myös juutalaisia, romaneja ja muita ihmisiä, jotka eivät sitä ansainneet. SINÄ siis hyväksyt nämä asiat - kuka onkaan se maanpetturi? SINÄ et ole, etkä tule ikinä olemaan oikea suomalainen, vaan hitlerin, stalininin, pol potin, netanjahun, idi aminin, leopoldin, putinin, kim yong-unin kätyri - olit siitä tietoinen tai et. Minulle jokaisella ihmisellä on itseisarvo, ihminen on itsessään arvokas - jopa sinäkin, vaikka en haluaisi niin sanoa - et ansaitse sitä. Sodat ja sotiminen ovat aiheuttaneet paljon TURHAA kärsimystä läpi historian ja niitä ovat siivittäneen suurimmaksiosaksi ahneus, ja sotilaat ovat edesauttaneet tätä kehitystä. Jokainen sota, joka on käyty on vaikuttanut tämän hetkisten konfliktien syntyyn. Jo käytyjen sotien takia isis hyökkää länsimaita vastaan, tätä ei olisi tapahtunut, jos USA tai länsimaat mukaanlukien eivät olisi tunkeutuneet lähi-itään. Afrikka ei olisi kehitysmaa, jos länsimaat eivät olisi valloittaneet niitä ja riistäneet asukkaita. Jos kaikki tämä olisi jäänyt tapahtumatta, ei olisi nykyistä pakolaisongelmaa eikä terroristiongelmaa. Lisäksi monet länsimaat vielä kauppaavat aseita ko.maihin ja näin tappaa omia kansalaisiaan. Tämä on totuus, eikä sitä voi miksikään muuttaa. JOs tämä tekee minut kliiniseksi hulluksi, niin olkoon. OLen sitten hullu - mutta ylpeä sellainen. Rakastani silti sinua. :D :D :D


      • sivarit_ehdotonta_paskaa
        aimo1turpeinen12 kirjoitti:

        Kyseiset tyypit ovat varusmiesten arkkityyppejä ja varmaan sinun idoleitasi. Varmasti syyllistyt samaan mahdollisessa sodassasi, tai vielä pahempaan. Me hullut sitten joudumme teidät paikkaamaan. Kun me hullut sotaa aluksi vastustettiinkin ja ihan hyvistä syistä. Mutta eipä ne välittäneet. By the way, Suomi teki yhteistyötä HITLERIN kanssa, Suomessa oli myös keskitysleirejä joissa tapettiin SUOMALAISIA, SUOMALAISTEN toimesta. Lasketaan mukaan vielä se, miten he tuhosivat Lapin lapin sodassa. Myös saamelaisia on niitattu suomalaisten toimesta. Mukana meni myös juutalaisia, romaneja ja muita ihmisiä, jotka eivät sitä ansainneet. SINÄ siis hyväksyt nämä asiat - kuka onkaan se maanpetturi? SINÄ et ole, etkä tule ikinä olemaan oikea suomalainen, vaan hitlerin, stalininin, pol potin, netanjahun, idi aminin, leopoldin, putinin, kim yong-unin kätyri - olit siitä tietoinen tai et. Minulle jokaisella ihmisellä on itseisarvo, ihminen on itsessään arvokas - jopa sinäkin, vaikka en haluaisi niin sanoa - et ansaitse sitä. Sodat ja sotiminen ovat aiheuttaneet paljon TURHAA kärsimystä läpi historian ja niitä ovat siivittäneen suurimmaksiosaksi ahneus, ja sotilaat ovat edesauttaneet tätä kehitystä. Jokainen sota, joka on käyty on vaikuttanut tämän hetkisten konfliktien syntyyn. Jo käytyjen sotien takia isis hyökkää länsimaita vastaan, tätä ei olisi tapahtunut, jos USA tai länsimaat mukaanlukien eivät olisi tunkeutuneet lähi-itään. Afrikka ei olisi kehitysmaa, jos länsimaat eivät olisi valloittaneet niitä ja riistäneet asukkaita. Jos kaikki tämä olisi jäänyt tapahtumatta, ei olisi nykyistä pakolaisongelmaa eikä terroristiongelmaa. Lisäksi monet länsimaat vielä kauppaavat aseita ko.maihin ja näin tappaa omia kansalaisiaan. Tämä on totuus, eikä sitä voi miksikään muuttaa. JOs tämä tekee minut kliiniseksi hulluksi, niin olkoon. OLen sitten hullu - mutta ylpeä sellainen. Rakastani silti sinua. :D :D :D

        Sota on kauhea asia jota kukaan selväjärkinen ei halua. Ihmiset ovat aina hyökänneet toistensa kimppuun sitä varmemmin mitä heikompi toinen on ollut. Vasta sitten kun on vaara saada itsekin siipeensä hyökkäyksen seurauksena on asioita ajateltu kahteen kertaan, että kannattaako ja uskaltaako.
        Kurinpitäjiä tarvitaan niin lastentarhoissa, kouluissa, työpaikoilla ym. yhteiskunnassa, muutoin täällä vallitsee vahvimman oikeus. Nuo kurinpitäjät joista viimeisinpänä poliisien takana on armeija vastaavat siitä, että yhteiskunnissa eletään yhteisten pelisääntöjen mukaan.
        Kukaan ei vastusta sotaa enempää kuin armeijan käynyt omillaan ajatteleva tavallinen suomalainen. Siinä kun kaivaa läpimärkänä räntäsateessa poteroa kovaan maahan niin sitä parempaa rauhankasvatusta ei ole. Tuo ei tarkoita sitä, että kieltäydyttäisiin aseista vaan siinä loppuu turha uhoaminen mutta kuitenkin jos hyökkäyksen kohteeksi joudutaan niin hyvin päätttäväisesti hyökkääjää vastaan taistellaan. Vanha viisaus pätee yhä "Jos haluat rauhaa niin valmistaudu sotaan.".
        Sivarit taas maailmanparannushömpässään kieltäytyvät maata ja sen kansalaisia puolustamasta. Tuo äidin pikku pullamössöpoikien ihannoima sivarius on pelkkä pakopaikka kaikille vastuuttomille, laiskoille, toisista välittämättömille ihmissaastoille. Sivarit antavat pahuudelle vapaat kädet toimia ja pahuutta löytyy ihmiskunnasta aina.
        Miksi Stalin hyökkäsi Suomeen? Koska kuvitteli Suomen heikommaksi kuin se oli.
        Miksi Hitler hyökkäsi Neuvostoliittoon? Koska kuvitteli sen heikommaksi kuin se oli.
        Millä Hitler ja hänen tuhokoneistonsa pysäytettiin? Armeijoiden voiman avulla.
        Millä Stalin ja hänen tuhokoneistonsa pysäytettiin? Suomalaisten sotilaiden, lottien ja työtätekevien yhteisillä ponnistuksilla. Katsoiko kukaan vierestä? Katsoi, kaikenmaailman sivareita asia ei liikuttanut, heidän mielestään oli ihan ok kun suomalaisia tapettiin.


    • Intti_vai_hintti

      Sairaus (fyysinen tai henkinen) on ainoa oikea syy kieltäytyä varusmiespalvelusta. Hinttien ei enää pitäisi saada automaattisesti vapautusta. Samoin on kukkahattutätien perillisten laita. Nämä ituja syövät "maailman parantajat" sopisivat armeijaan esim. kirjureiksi, lääkintämiehiksi, vartijoiksi jne. Eettinen kieltäytyminen on yhteiskunnan syöpä koskee se sitten armeijaa, tai vaikkapa työntekoa ja lakien noudattamista.

    • SimoNenonen

      Ei ole järkeä opettaa tappamaan muita. Se on järjetöntä, mieletöntä, väärin. Kun ei opeta sotimaan, niin ei sotia synny.

      Uskon että sotilas voi olla toisille kutsumusammatti. Toiset pitävät tästä ammatista. Tahtovien osa on paljon pienempi todellisuudessa mihin valtion propaganda nuoria kouluttaa. Suurin osa ei tahdo aseita, väkivaltaa.

      Pasifistien kautta Rauhan taju kehittyy ja ihmiset oppivat ottamaan vastuuta toisistaan.

      Kulttuuri on liian sotilaskulttuurin päälle rakennettu. Se on liikaa meille.
      Sotilat tekevät vääryksiä. Rauhan aikana he häiritsevät tavallisten ihmisten elämää.

      • maailmanparannushömppää

        """Ei ole järkeä opettaa tappamaan muita. Se on järjetöntä, mieletöntä, väärin. Kun ei opeta sotimaan, niin ei sotia synny."""
        Eli katsoisit vain vierestä kun joku hörhö tulisi ja kuristaisi omat lapsesi silmiesi edessä hengiltä.
        Hassiksellako olet pääsi pehmentänyt vai mistä moinen idiotismi kasvaa?
        Miksi 5-vuotiaat pikkutytöt tappelevat vaikkei heitä ole siihen opetettu? Etkö tosiaan halua mennä siihenkään väliin estämään vahinkojen syntyä?


    • pelkkää_ituja_ruuaksi

      sivarit vankilaan 10v ajaksi

    • ResKessu

      Sivarit on pelkureita ja naistenhakkaajia. Muutenkin surkeita pellejä, jotka eivät osaa ja uskalla ottaa vastuuta lähimmäisistään.

    • vorrettaa

      Sivarit voisivat tehdä yrityksille töitä 36 kk jakson ja totaalikieltäytyjät siperiaan.

    • potrobellona1234567

      Sivarithan juuri ihmisistä välittävätkin, enemmän kuin ihmiset keskimäärin. He vastustavat väkivaltaa siksi, että se on pahinta mitä voi tehdä ihmistenvälisen luottamuksen rikkomiseksi, siitä sodat johtuu. Varusmiehet ylläpitävät tätä, sotilaskulttuuri ylläpitää tätä jne. Tämä aiheuttaa enenevässä määrin epäluottamuksen ihmistenvälillä, joka johtaa sotiin. Se aiheuttaa paranoiaa esim. Amerikassa se näkyy siinä, ettei jotkut tahot ei sitten millään tahdo rajoittaa aseita, sitten kuolee lapsia ja Amerikassa ammuskeluita tapahtuu viikoittain, ellei päivittäin, mutta harvoista raportoidaan ulkomaille. Heikompia voi suojella ilman aseita tai väkivaltaa. Luotiaseet pitäisi vaihtaa tainnuttimiin tai lamaaviin aseisiin. Heikommat kohdat nyky-yhteiskunnassa on sähkö, kun poistat sen , kuolemia tulisi maailmanlaajuisesti satoja tuhansia, ellei miljoonia. Tulevaisuuden sodankäynti tulee nojaamaan elektroniikkaan, digitaalisaatioon, sekä teknologiaan. Varusmiehet joutaa silloin kortistoon. Kun vielä mennään eteenpäin, tulevat robotit joita ohjataan vaikkapa Suomesta, kun robotit sotii Kiinassa jne. Sitäpaitsi, jos oikein miettii, sotiminen on tyhjänpäiväistä ja sotilaiden, varusmiesten ja isänmaaajattelun lietsonta johtaa koko maailman ydintuhoon - Joten Kiitos meidän isänmaatamme puolustaville sotilaille maailmanlopun aloittamisesta. Jos realisteja ollaan, ei tarvita aseitakaan toisen tappamiseen, ihminen voi tappaa paljain käsin - aseet ovat vain tehneet tappamisesta paljon helpompaa eikä sadistien tarvitse liata käsiään. Niin se vain on. Toisaalta jos kiihkomieliset lisää sotilaita tarvitsee, ottakaa vankiloista.

      • mistä_tuo_tyhmyys_tulee

        """Heikompia voi suojella ilman aseita tai väkivaltaa. Luotiaseet pitäisi vaihtaa tainnuttimiin tai lamaaviin aseisiin."""
        No niin maailmanparantajasekopää. Menepäs nyt suojelemaan vaikka syyrialaisia ja irakilaisia naisia Isiksen tappajilta ja raiskaajilta. Ota vaikka lamauttava nuija mukaasi. Jos joskus pääset vielä takaisin niin kerro ihmeessä kuinka onnistuit parantamaan maailmaa.
        Olet sekopää joka pitäisi laittaa välittömästi pakkohoitoon yhteiskunnalle vaarallisena.


    • kaisla1234567890

      Ammattiarmeija ehdottomasti. Jos taval. varusmies pystyy tappamaan viisi, voi ammattisotilas tappaa 50 tai 500 ja vielä nopeasti ja tehokkaasti.

      • armeija_takaa_rauhan

        Höpö höpö. Ammattiarmeijoissa varsinkin miehistön muodostavat yhteiskunnassa muuten pärjäämättömät. Suomessa varusmiehinä ja sitä kautta reserviläisinä on myös yhteiskunnan parhaimmat joten asevelvollisuusarmeija on aina fiksumpi kuin ammattiarmeija. Sen lisäksi samoilla kustannuksilla asevelvollisuusarmeija Suomessa pystytään pitämään kymmenen kertaa niin isona kuin mihin ammattiarmeijalla päästäisiin.


    • Ammattiarmeija

      On tulevaisuuden armeija. Siellä on sotilaina motivoituneita ja hyväkuntoisia miehiä ja naisia, joilla on viimeinen asetekniikka käytössä. Nykyään reservissä olevat"sotilaat"ovat rapakuntoisia,kaljamahaisia lösöhousuja. Joka ei tätä usko,niin kannattaa avata silmät ja katsella lähiöissä ja kaduilla vastaantulijoita.

      • Motivaatio_on_harhaa

        Aika moni menisi mielummin töihin ammattisotilaaksi, kuin olisi työttömänä.
        Mikään ei kuitenkaan takaa sitä, että sotilaana työskentelevä olisi yhtään sen enempää motivoitunut taistelemaan Suomen puolesta, kuin kukaan muukaan kansalainen.
        Armeija voi olla myös ammattisotilaalle pelkästään työpaikka, josta voi häipyä pois sodan uhatessa. Motivaatio voi olla hyvä rauhan ajan sotaharjoitteluun, mutta ei sotimiseen.
        Myös sotaan valmiita motivoituneita ammattisotilaita toki löytyy, mutta heitä on vain osa sotilaista. Suurin osa maailman ammattisotilaista on siinä työssä vain olosuhteiden pakosta. Upseerien motivaatioon voi luottaa aika hyvin, mutta värvättyjen sotamiesten intoon tuskin kannattaa luottaa.


    • evakoitunut

      Mitä kieltä mekin puhuttaisiin, jos meidän isät ja isoisät olisivat olleet sivareita tai niitä toaalikieltäytyjiä.

      • Kiitos_veteraaneille

        Olisiko meitä edes olemassa, tuskin. Onneksi kuitenkin Suomessa suuri enemmistö oli sellaista väkeä joka nousi vastustamaan Stalinin hyökkäystä. Sivarit ja muut loiset eivät laittaneet tikkua ristiin tuolloinkaan.
        Miten ihmiset voivat olla joskus niin totaalisen sekaisin? Jehovalaiset katselevat vieressä kuinka heidän omat lapsensa kuolevat esim. liikenneonnettomuudessa saatuihin verenvuotoihin. Verensiirtoa ei saa tehdä vaikka sillä pelastettaisiin lapsen henki. Sivarit ja totaalit kieltäytyvät auttamasta oman maan kansalaisia vaikka vihollinen tulisi ja aloittaisi massamurhien teon.
        Kun katsoo em. ihmistyyppien käytöstä niin eihän tuo poikkea pitkään harkitusta ja suunnitellusta murhasta mitenkään. Sivarit ovat pahimmanlaatuisia murhaajia ja pahinta yhteiskunnan pohjasaastaa mitä kuvitella voi.


      • resv

        samaa mieltä. kiitokset VETERAANEILLE.


    • jätkäkolli

      Suomalainen sananlasku sanoo: hyvähän on toisen housuilla tuleen istua. Sivarit tekee näin.

    • jokualikki

      Itse meni armeijaan vain koska oli pakko ja se oli helpoin ja yksinkertaisin tie suorittaa asevelvollisuus. Kaverini kävi sivarin ja sivusta seuranneena se vaikutti melko vaikealta ja kiviseltä tieltä.

      Koulutuspaikka oli toisella puolella Suomea lähi varuskunnan sijaan, 1 t matka vs. 12 t matka. "Työpaikkaa" oli erittäin vaikea saada edes suht läheltä kotipaikkakuntaa. "Työssä" joutui raatamaan kuin muutkin hoitoalan työntekijä. Tosin ilman palkkaa. Ruaan ja pienen asuintilan sai. Toisin sanoen orjana oli vajaan vuoden. Itseä ei hirveesti napannut rehkiä ensin viikko tolkulla orjapaikan saamiseksi ja sitten vielä olla orjana samassa työssä missä muut tienasi vähintäänkin yli 2 tonnia kuukaudessa.

      Itse valitsin sen lähimmän varuskunnan ja sen 6 kk pakkopullan. Mitäkö opein sinä aikana? Aivan saatanan kauhee kiire pitää olla joka paikkaan, vaikka joutuisi odottamaan tunnin, tai kaksi. Jos oltiin sekunninki muka liian hitaita, juostiin ne samat kolmen kerroksen raput varmaa 60 hengen kasassa monta kertaa. Välillä joku jäi jalkoihin. Sitten opein myös sen, että kun tupakoi, pääsee hieman helpommalla. No, ei muuta kuin sotkusta ostamaan tupakkaa ja opetellaan uusi tapa. Vielä helpommalla olisi päässyt, kun olisi ollut nainen. Ei kerta eikä kaks riittäny, kun odotteltiin viikoittain naisia millon mistäkin. Eikä mitään rangaistusta. Sain mä pari kertaa kantaa niiden kamatki omien lisäksi.

      Kusella ei saanut käydä koskaan, mutta koko ajan piti kuitenkin juoda, ainakin näin kuumina päivinä käskettiin. Ehkä tästä johtuu nykyiset virtsaongelmat. Paskalla sai käydä ehkä joka toinen päivä. Hampaita sai pestä säännöllisen epäsäännöllisesti, ei todellakaan aamuin ja illoin, kuten hammaslääkäri on opettanut pikkupoikana. Suihkuakaan ei nähnyt parhaimmillaan yli 2 viikkoon.

      Opein myös siivoomaan ja laittamaan punkkaa. Osasinhan jo vastaavat 10-vuotiaasta asti, mutta nyt uudella tavalla. Ihan sama miten sen teki, kunhan päältä päin näytti siistiltä. Sekin tuli opittua, että heteroista paljastuu herkästi miesten kesken vähintääkin bi-seksuaaleja, ellei jopa täysin homoja. Harva sen viikko jotkut yritti ehdotella, runkkas muiden näkyvillä, parhaat runkkas toisiaan ja tais jotkut kuulemma nussiakin.

      Käytiin siellä joillain tunneillakin ja olis siellä paksu kirja ja vihkojakin, mihin piti jotain kirjottaa. Näistä en kyllä muista yhtään mitään. Asettakin pääsi käyttämään joskus.

      Aino positiivinen mielikuva jäi vapaa-ajan liikuntamahdollisuuksista. Niitä oli melko monipuolisesti ja niitä myös hyödynsin. Eihän siellä muuten kunto olisi pysynyt millään yllä.

      Tässä oli mun kokemus armeija-ajasta. Melko realistinen, muttei kovin positiivinen. Tämänkin ajan olisin ennemmin käyttänyt opiskeluun, jonka jouduin keskeyttämään tämän kokemuksen takia. Ei auttanut yhtään. Kaikki opittu asia oli kateissa ja vanhat luokkatoverit oli jo reilusti edellä. Ei muuta kuin uuteen ryhmään, jotka olivat jo toisilleen tuttuja. Siinäpä on helppo tehdä kaveruutta.

      Asevelvollisuuden pitäisi olla tasa-arvoinen, sekä miehien että naisien pitäisi se suorittaa. Tai sitten se olisi vapaaehtoinen.

      Arvostan itse ainakin sivareita, enkä näe heissä mitään vikaa - päinvastoin, hehän tekevät oikeasti yhteiskunnalla hyödyllistä työtä sen vuoden verran. Todennäköisesti arvostan tulevana työnantajana enemmän sivareita. Syy tähän on se, että he eivät ainakaan mene sieltä mistä aita on matalin, toisin kuin minä ja monet muut (ei todellakaan kaikki) armeijan käyneet.

      • tytötköparempiakuinsinä

        Yhyy, miksi minun pitää ja tyttöjen ei pidä... yhyy. Menikö tytöt ohi vasemmalta ja oikealta, etkö pärjännyt tytöille missään? Onneksi armeijan käyneet tytöt eivät ole tuollaisia valittavia luusereita.


    • sdfdsf33asdd

      Itsehän suoritin P-kauden (n. 2kk) ja vaihdoin sittens sivariin.
      Nyt hankkimassa työkokemusta ja on aikaa lukea pääsykokeisiinkin. Minulle riitti se turhuus.

      • sivarit_rupusakkia

        Voi voi, että ihan maitojunalla pistivät pojan kotiin. Joo, onhan se vaikea ymmärtää mutta kun ne siellä armeijassa eivät voi pitää hulluja rivissä.


    • sadfjawljefawiof

      Syyt hakeutua siviilipalvelukseen ovat niin monenlaisia.
      Molemmat yhtä perseestä. Helpointa elämä olisi jos myös armeijan käyneet ymmärtäisivät sivareita.

      Joku ei halua tappaa ihmisiä,
      jonkun uskonto yms. kieltää armeijan - muttei ole riittävä peruste vapautukseen,
      joku pelkää armeijaa syystä tai toisesta,
      joku potkitaan ulos intistä ja lykätään palvelusta (syy: "viikon sairastelu") - siirtyy mielummin sivariin,
      jotkut eivät ole isänmaallisia, jos eivät esimerkiksi ole aivan kantasuomalaisia - menevät sivariin mielummin,
      joku haluaa tehdä mielummin oikeaa työtä,
      joku hakautuu sivariin koska tietää ettei kunto kestä tarpeeksi, muttei ole tarpeeksi huono lopettamisperuteeksikaan,
      joku haluaa oikeaa työkokemusta,
      joku on mukavuudenhaluinen,
      joku tietää saavansa hyvän sivaripaikan,
      joku ei halua mennä 10v nuorempien alikersanttien huudettavaksi ns. lastentarhaan,
      joku ei esim. perhesysitä voi olla poissa kotoa pitkiä aikoja,
      joku haluaa käyttää aikaansa johonkin muuhun asiaan vapaa-ajallaan sivarin ohella,
      joku ei halua leikata pitkää tukkaansa,
      joku on kuullut liikaa kauhutarinoita intistä,
      joku ei usko Venäjällä olevan mitään kiinnostusta hyökätä suomeen,
      joku haluaa tienata rahaa sivarista enemmän kuin mitä saisi armeija-aikana.

      • joku_joku_joku_joku

        Joku on vaan niin laiska ettei viitsi herätä aamuisin hommiin.
        Joku on vaan niin tottunut kun äiti laittaa mammanpojalle kaiken valmiiksi.
        Joku vaan haluaa antaa vihollisen mieluummin tappaa lapset kuin nousta sitä vastaan.
        Joku vaan ei piittaa vaikka Suomeen hyökättäisiin.
        Joku ei halua sopeutua ryhmätöihin.
        Joku ei halua tervettä ulkoliikuntaa.
        Joku ei halua ajaa pyörällä tai liikkua suksilla.
        Joku ei halua oppia suunnistamaan tai uimaan.
        Joku kokee ettei intti koske häntä koska hän on niin paljon parempi kuin muut.
        Joku katsoo että muiden puolustettava hänen korkeuttaan.
        Joku katsoo ettei hänen tarvitse puolustaa edes omia lapsiaan viholliselta.
        Joku ei hyväksy johtajaksi ketään äitinsä lisäksi.
        Joku ei osaa kuoria perunoita.
        Joku ei osaa itse pyyhkiä takamustaan koska äiti tekee sen vieläkin.
        Joku ei pysty olemaan ilman huumeita.
        Joku haluaa olla sivari koska muutkin sekopäät on.


      • JOKU ei vaan tiedä, että H.A.A.R.P. pyyhkii paikan kuin paikan matalaksi hetkessä, oli täälä armeijaa tai ei...


      • sivaripaskaa
        Hypnotic-Kari kirjoitti:

        JOKU ei vaan tiedä, että H.A.A.R.P. pyyhkii paikan kuin paikan matalaksi hetkessä, oli täälä armeijaa tai ei...

        Mitähän ne on taas sinullekin syöttäneet? Et kai ole syönyt taas omaa paskaasi? Pistä foliohattu päähän niin ne muutkin sivarit tekee. Katsos kun maailmanparannus onnistuu paremmin foliohatun kanssa kuin ilman sitä.


      • sivaripaskaa kirjoitti:

        Mitähän ne on taas sinullekin syöttäneet? Et kai ole syönyt taas omaa paskaasi? Pistä foliohattu päähän niin ne muutkin sivarit tekee. Katsos kun maailmanparannus onnistuu paremmin foliohatun kanssa kuin ilman sitä.

        Ei tästä nykysäteilystä kyllä ilman foliohattua tahdo oikein fyysisittä kivuitta selvitä..
        enkä tiedä laittaisiko perään iloisen vai surullisen hymiön kuvaamaan tuntemuksiani asian suhteen.

        Eli jos tämä asiaton kommentoija haluaa todella tehdä palveluksen niin taittelee mulle omilla rahoillaan sellaisen kelvollisen foliohatun, joka ois oikein muodikkaan näköinen, niin vois melkein ottaa kuvan profiilikuvaksikin sen kanssa ;) !

        Ja jos haluaa päästä oikein fiiliksiin millaiselta maailmani saattaa joskus tuntua tässä säteilymyrskyssä, tämä kommentoija voisi myös teipata parit kännykät päänsä ympärille kokeeksi yhden päivän ajaksi ilmastointiteipillä ja laittais vielä itsekin kunnon foliohatun yllensä.
        Eiköhän tuolla simuloinnilla ala maailma hiljalleen tuntua hieman kipuisemmalta ja ajatuskin katkoileen.


        Mutta tuo oli näistä foliohatuista ja mihin niitä vois käytellä.

        SEN sijaan nimerkki "sivaripaskaa" voisi käyttää uhoamisaikansa vaikka tutkiskellen
        sitä mitä VIRALLISET EU-asiakirjat, jotka OVAT KAIKKIEN saatavilla FINLEX-järjestelmässäkin netissä, KERTOVAT H.A.A.R.P:n vaikutuksista vaikkapa sääolosuhteisiin.
        Sen jälkeen voi tutustua tarjontaan mitä youtubesta voi asiasta löytää.

        Jos virallinen kantakin kertoo aiheesta melko ikävästi, niin ei tarvitse
        enää karsastaa niin paljoa sitä mitä youtube antaa tarkasteltavaksi niin kriittisesti kuin vain haluaa ja omin resurssein sitten vain tarkastelemaan josko vois pitää paikkansa.

        Eli ennen kuin tyrmäät vain yrmeällä kommentilla, kannattanee tarkistaa asian paikkansapitävyys ettet näytä naurettavammalta, millaiseksi itse minua kuvasit.


    • tyiitr68964

      Miten varusmiehet voivat olla noin katkeria? Ihan hävettää meidän muiden armeijankäyneiden puolesta. Huomaa, että hän on tunnekylmä ja empatiakyvytön, varmasti hankala on hänen sietää erilaisia ihmisiä. Minun käy sääliksi kyseistä henkilöä. Oikeesti. Ei ole toisten huomioimista kotona opetettu, varmasti rikkonaisesta perheestä. Rukoilen hänen puolestaan, että Jumalan armo löytää hänet ja auttaa häntä näkemään kaikki ihmiset arvokkaina. Nykymaailmassa ei ole oikeaa muottia, joilla pitää elää.

    • rt7777

      Kyllä on katkera tää suuressa ääneessä oleva trolli :D vaihtaa vaan nimimerkkiä, että näyttäs olevan muitakin yhtä katkeria idiootteja. Tyyppi ei tiedä tästä maailmasta mitään! Todennäkösesti se on joku sossupummi joka vetää kaljaa kotona ja saa tyydytystä sivareita haukkuessaan. Itse olis varmaa halunnu sivariin aikanaan, mutta ei jaksanut tehdä töitä sen eteen :DDD tai, luulenpa et se on joku katkera nainen, joka ei oo saanu miestä koskaan. Haaveena on ollut nuoresta työtöstä lähtien joku varusmies joka tulee aina kiimasena lomalle suoraan trollin hameen alle :D mutta likkakaveri saikin sivari-seksimestarin!


      Ja kuten tossa on jo aiemmin mainittu, aselvellisuuden pitäisi olla kaikille, ei pelkästään miehille!


      Sitten yhdelle idiootille vastauksia:

      "Joku on vaan niin laiska ettei viitsi herätä aamuisin hommiin."

      -Eikö just sivarissa nimen omaan herätä aamulla HOMMIIN, siis oikeisiin töihin?

      "Joku on vaan niin tottunut kun äiti laittaa mammanpojalle kaiken valmiiksi."

      -Eihän yleensä sivari asu mamman helmoissa, toisin kuin suurin osa varusmiehistä?

      "Joku vaan haluaa antaa vihollisen mieluummin tappaa lapset kuin nousta sitä vastaan."

      -Kaikki ei voi olla aseet kädessä rajalla, vaan muunki maan pitää pyöriä, jotta pystytään puolustamaan maata. Tosin mahdollinen sota ei ole mitään rynkyt kädessä tapahtuvaa sotimista.

      "Joku vaan ei piittaa vaikka Suomeen hyökättäisiin."

      -Yksittäisen ihmisen valinnoilla tuskin on merkitystä esim. Putinin haluun hyökätä Suomeen.

      "Joku ei halua sopeutua ryhmätöihin."

      Toisin sanoen, joku haluaa ajatella omillakin aivoilla ja sopeutua oikeaan työelämään ja sen yhteisöön.

      "Joku ei halua tervettä ulkoliikuntaa."

      -Moni on lihonnut huomattavasti armeijassa. Myös minä.

      "Joku ei halua ajaa pyörällä tai liikkua suksilla."

      -Liikuntaa voi harrastaa myös vapaa-ajalla. Itse en edes päässyt hiihtämään kertaakaan.

      "Joku ei halua oppia suunnistamaan tai uimaan."

      -Ketään ei opetettu uimaan oikeasti, eikä suunnistamaan. Molemmat on opettu jo ala-asteikäisenä, joten ei siihen armeijaa tarvita.

      "Joku kokee ettei intti koske häntä koska hän on niin paljon parempi kuin muut."

      -Lähtökohtaisesti kaikki ovat samanarvoisia, toisin kuin sinä ajattelet. Jokaisella on omat mielipiteet, arvot, tavoitteet jne.

      "Joku katsoo että muiden puolustettava hänen korkeuttaan."

      -Yksinkertaisesti, ei ole mitään puolustettavaa. Ja edelleenkin kaikki ovat samanarvoisia.

      "Joku katsoo ettei hänen tarvitse puolustaa edes omia lapsiaan viholliselta."

      -Jokainen tekee varmasti kaikkensa perheensä turvaamiseksi.

      "Joku ei hyväksy johtajaksi ketään äitinsä lisäksi."

      -Kuka niitä johtajia johtaa? No äidit tietenkin!

      "Joku ei osaa kuoria perunoita."

      -Tiedän armeijan käyneitä, jotka eivät osaa kuoria. Itse asiassa, armeijassa ei tarvinnut edes kuoria perunoita! Oli muuten hyvät ruuat.

      "Joku ei osaa itse pyyhkiä takamustaan koska äiti tekee sen vieläkin."

      -No nyt mene jo täysin naurettavuuden puolelle, tai oikeastaan tämäkin :D Armeijassa toiset miehet rassas ne puhtaaksi, ehkä sunkin perseen?

      "Joku ei pysty olemaan ilman huumeita."

      -Ensimmäinen totuus sunkin näppäimistöltä! Todellakin, jotkut ovat huumeriippuvaisia.

      "Joku haluaa olla sivari koska muutkin sekopäät on."

      -Armeijassako ei ole sekopäitä? Ketään ei ole tappanut itseään tai toista siellä? Ketään ei ole yrittänyt näitä? Ketään ei ole tehnyt jotain muuta häirintynyttä ja tyhmää armeijassa?



      Meitä on moneen junaan, eikä toiset edes pääse sisään :D

    • urtsipurtsi

      Oikeita sankareita ovat ja heille tulisi antaa itsenäisyyspäivänä urhoollisuusmitali.

    • örkki6666

      Mikäs se takavuosien rohkea totaalikieltäytyjä taas olikaan kun piti ministeri äidiltään pyytää että se pyytää ja järkkää pitkätukka pojalleen vapautuksen armeijasta kun ei pystynyt leikkaamaan tukkaansa edes. jos se on sinusta rohkeutta voit lähteä maasta, sinua eikukaan jää kaipaamaan. vanhemmat sukupolvet häpeävät puheitasi ja itkevät että tulivat puolustaakseen tuollaisia vellihousuja oman henkensä uhalla. monet heistä menettivät veljiä, siskoja, isiä,äitejä muuta sukua puolustaessaa tätä maata jota sinä kodiksesi kutsut ja nyt sille syljet päin naama. olet vissiin jo polttanut suomen lipunkin jo. Saisit todellakin hävetä. tällä pienellä ei niin väkirikkaalla maalla ei ole muuta keinoa puolustaa maataan kuin pakollisella asemiespalvelulla johon joka jätkä on velvollinen. sen pirun lyhyen 8kk suorittaa vaikka kädet selän taakse sidottuna. ja sinä se jaksat silti viuruttaa. onneksi suomessa on alkanut nyt monet naiset käydä armeijaa jotta tollaiset äidin vellipojat saavat jäädä äitiensä helmoihin peräkammaripojiksi. omat äitinnekin vihaavat ja surevat tuollaisia poikiaan, miettivät päänsä puhki missä kasvatuksen vaiheessa tekivät väärin. hävettää edes lukea kirjoitustasi. olet suurin mahdollinen lammas mitä maa päällään kantaa.

    • exes

      Eipä noita ole järkeä vihata tai haukkua kumpiakaan. Aiheuttaa turhaa kaksinasettelua ja tekee meistä heikkoja ulospäin. Isompiakin ongelmia on tässä maassa. Olkaamme yhdessä isänmaallisia kansalaisia.

    • trqw3bq

      sivareilta ja totaalikieltäytyjiltä pitäisi ottaa kansalaisoikeudet pois ja mieluusti karkoittaa maasta.
      Varsinaisia äitiensä helmoisa eläviä tissiposkiluusereita.

      • exes

        Ehdotatko Halla-Ahon karkoittamista? Nyt järkeä peliin.


    • himbe

      intti = hintti
      sitkeä sivari
      tosimies totaali

    • Itse666

      Olisi pitänyt ymmärtää lähteä Suomesta pois ennen armeijaa eikä vasta sen jälkeen. Siviilipalvelus on tosin lusmujen hommaa. Vievät palkallisia töitä pois ihmisiltä. Suomessa ei ole mitään puolustettavaa, täällä on liikaa sosialisteja.

    • Tsöpöttsöpöt

      Voi voi ... Suomessa(kin) on laki jonka mukaan ... Siviipalvelus on ihan ok, jos siltä tuntuu. Jos kuitenkin haluaa rikkoa lakia ja kieltäytyy kaikista lain velvoitteista, täytyy lähteä maahan jossa niitä ei ole. Missähän moinen mahtaa olla?

    • Suomionhyvämaa

      Isänmaa on yksi suurimmista ja tärkeimmistä arvoista. Jos sen puolustaminen ei kiinnosta, kannattaa muuttaa toisaalle.

    • aha minusta oli kylä hieno kokemus käydä 9kk intissä, laiskuutta varmaankin on jos ei käy inttiä, nykyään vielä pääsee vähemmällä lomat pyörii heti,

      • laiskako

        Itsellä ei terveys antanut myöten. Oli valittava sivarin tai vapautuksen välillä. Sivariin menin sitten, vaikka vapautusta tarjottiin. Sivarissa oli muitakin terveyssyistä. Sellaisen porukan kanssa siellä sitten pyörin kun en ideologisesti sivari ollut.


      • Vanhasivari

        Mikset sitten valinnut vapautusta?


      • laiskako

        Minulle annettiin lykkäystä ja harkitsin vapautusta kun sitä minulle suositeltiin. Halusin kuitenkin suorittaa velvollisuuteni. Jopa isäni ja sodassa palvellut vaarini, lottana palvellut mummoni hyväksyivät tämän ratkaisun. Ilmeisesti sillä ei kuitenkaan ole merkitystä täällä kirjoittaville.


      • laiskako

        Mielestäni aidosti isänmaallinen hyväksyy useamman tavan palvella. Tämän opin jo vaariltani. Vaarini oli viisas mies, jonka veljet olivat sodassa kaatuneet nuorinta lukuunottamatta. Hän oli itse haavoittunut kannaksella ja kävi kuntoutuksessa kuolemaansa asti. Hän sanoi, ettei kaikille ole suotu kykyä ampua miestä eikä sellaiselle kannata asetta antaa, joka sitä ei käytä.

        En minäkään ymmärrä anarkistia tai sellaista, joka haluaa tänne sharia-lain kannattajia. Näitä tuntuu olevan sekä sivareissa, että armeijan käyneissä. Ottakaamme Yhdysvalloista mallia, siellä ei ole ainoastaan yhtä tapaa palvella isänmaata. Mielestäni tässä maassa on suomalaisuudelle tilaa laajemmassa mittakaavassa.

        Hyväksyn kyllä sen, että moni täällä haluaisi minun muuttavan pois täältä. Kaikkia ei voi aina miellyttää.


    • MalakiasXV

      Lähes kaikki, jotka vastustavat historiallisesti syntyneitä ja toimivia organsaatioita, luulevat olevansa suuriakin sankareita#. Sivarit ym samankaltaiset haluavat lintsata maanpuolustusvelvotteesta löhöämällä senkin ajan rasittamatta itseään. Heillä on totisesti hyvä syy toivoa, että rauhanomainen elämä säilyy kansojen välillä, sillä rauhaan perustuu heidän lusmuilunsa!! Länsimainen sivistys kestää aina tietyn määrän sekundaolentoja kun nämä malttavat olla liikaa elämöimättä. Rauhaa tietysti toivoen itse armeijan käynyt.......

    • heteropride

      Armeija on täynnä homoja, perseet vaan paukkuu tuvassa kun survotaan moloa ripulireikään. Me sivarit taas siitämme tämän valtakunnan tulevat suurmiehet.

    • TK-47

      Kyllä omat kaverit voi tappaa sotaikana jos lusmuilee!!!

      • laiskako

        Ainakin sharia-lain alla.


    • ResKessu

      Sivarit ovat alhaisia luikkeja, rottakin on parempi. Moneen kertaan.
      Ei teitä nilkkejä kukaan arvosta tai rakasta paitsi itse itseänne. Omin käsin.
      Ymmärtäkää edes hävetä surkeuttanne. Jos ette, niin aina pahempi.

      • Et sitten varmaan arvosta muitakaan Euroopan miehiä? Tai Pohjois-Amerikan? Niilläkin kun armeija on vapaaehtoinen. Arvostanet vain ryssiä ja ruotsalaisia joilla edelleen on kutsunnat?


      • tällälogiikalla

        Pohjois-Koreassa on tosimiehiä koko sakki. Samoin oli Neuvostoliitossa. Jenkeissä suurin osa luusereita? Taitaa olla kommunisti tämä kessu.


    • dxxxxxxxxxxxxcccc

      mitäs nämä urhot sitten tekee kun sota syttyy? jää hoitaan sodassa haavoittuneita ja lapsia? haha SE ON AKKOJEN HOMMA SE!!! joku pikakurssi heidän pitää käydä ja sotaan niinkuin kaikki muutkin!! miinanpolkiaksi sivarit kun sota tulee. siinä on heillä sopiva työ!!aseita heille ei tarvitse antaa koska he ovat aseita vastaan.

    • Mannerheim1960

      JOS REHELLISIÄ OLLAAN, NIIN VETERAANIT VARMAAN JÄRKYTTYISIVÄT "VARUSMIESTEN" JA "ISÄNMAALLISTEN" TÄLLÄ KESKUSTELUPALSTALLA SUOLTAMAA KIRJOITTELUA. OIKEASTI. TÄSSÄ OLLAAN HYVIN LÄHELLÄ NATSISMIA VARUSMIESTEN TAHOLTA. MONET VETERAANEISTA OVAT YLPEITÄ JA SAAVAT OLLAKIN SUOMEN ETEEN TEHDYSTÄ PANOKSESTA, MUTTA SAMALLA HE EIVÄT IKINÄ - IKINÄ TOIVOISI UUTTA MAAILMANSOTAA - AJATELKAAPA SITÄ. NÄMÄ KUUMAPÄISET "ISÄNMAALLISET" HÄPÄISEVÄT JO KUOLLEIDEN VETERAANIEN MUISTON JA YRITTÄVÄT SAADA ITSELLEEN SIIVELLÄ KUNNIAA VETERAANIEN UROTEOISTA VIITTAAMAALLA "Kaikki kunnioitus veteraaneille". LAUSEESEEN. ON SELVÄÄ, ETTÄ HE (varusmiehet) EIVÄT TIEDÄ MITÄ ON OLLA SUOMALAINEN - HE OVAT RYSSIÄ. VETERAANIT TAISTELIVAT SELLAISEN SUOMEN VUOKSI, JOSSA SAA OLLA SIVARI,TOTAALI,HOMO,KRISTITTY,JEHOVA,ROMANI, MAAHANMUUTTAJA, KEPU, VIHREÄ, SOSIAALIDEMOKRAATTI,VASEMMISTOLAINEN JNE. ON MENNYT MONILLA KOULUJEN HISTORIANTUNNEILLA JOTAIN OHI KUN EIVÄT TÄTÄ YMMÄRRÄ.

      • sivarit_linnaan

        Älä puhu paskaa. Veteraanit taistelivat tasa-arvoisen, demokraattisen, itsenäisen Suomen puolesta jossa jokainen tekee velvollisuutensa ja osallistuu yhteiskunnan rakentamiseen. Kukaan ei halunnut eikä halua loisia, sivareita eikä mitään muitakaan siivelläeläjiä sotkemaan yhteiskuntaa.
        Sivarit kieltäytyvät suojelemasta tätä yhteiskuntaa, maata ja kansaa, ulkoiselta uhalta. Sivarit, totaalit ja muut loiset eivät edusta millään tavoin suomalaisuutta.


      • kungpao

        Komppaan mannerheim1960. Sivari osallistuu velvollisuuteensa ja yhteiskunnan rakentamiseen siinä missä muutkin. Vakavasti puhuttaessa tasa-arvosta, sotilas ei kategorioisi sivareita mihinkään luokkaan, näin vannotaan jo sotilasvalassa.


    • ArmyOHelppoo

      Pelkääks ettei kunto riitä metsissä juoksemaan tai hermot että alikessu huutaa? :)

    • Siivooja

      Aloittaja! Kyllä sivari on rohkeampi. Jos tarkastellaan lähihistoriaa, miten kävi naapurissa, kun Tsernobyli räjähti. Ketä sinne käskettiin siivoomaan ilman kunnollisia suojavarusteita, kun reaktorin ydin vielä tuprusi. Tietääkö kukaan?

    • Nimimerkkiin

      intti = Tosimies
      sivari = sitkeäsdti äidin helmoissa roikkuvi
      Totaali kieltäytyjä = ekana juoksemassa maasta ulos, hylkää niin naiset kuin lapsetkin.heidät alleen talloo kun kotimaansa hylkääpi

    • dfgdfgdffg

      Tuntuu, että Sivariksi on liian helppo päästä. Kun olin tämmöinen pieni ja hento, mulle mainosteltiin jo terveystarkastuksissa, että annetaanko C- paperit ja kutsunnoissa, että - jaa sulla onkin ollut jotain epilepsian kaltaisia vaivoja, kun iski hyperventilaatio liikuntatunneilla, kaikki terveyden hoitajat luulivat sitä epilepsiaksi, millä kävin julkisella puolella. EI tiedetty syytä, sanoin kutsunnoissa, että kyl sen pääsen jotenkuten läpi varmaan :D Sit ne päästi sinne, kun sanoin, että pääsee sieltä kesken sit pois jollei pysty olemaan loppuun saakka xD Intissä kävin sitten terveydenhoitajalla, kun kerroin vaivoista mitä ollut nuorempana kun kuvailin näön hämärtymistä sit rupes paikat puutumaan, vaikutti joltain kohtaukselta, niin se intin terveydenhoitaja sanoi vaan, että se on hyperventilaatiota, tarvitsee vaan hengittää pussiin ja sen koommin se vaiva vaivannut, hyvä että tuli mentyä :D Intissä oli kyl niin helppoa vaikka olisi mitä vaivoja, niin sen pääsee helposti läpi.

      • kannattimennä

        Sodassa varmaan hyödyllistä kun näkö sumentuu ja ammut kaveria vahingossa tai pyörryt. xD


    • Vanhasivari

      No, täytyy nyt antaa tähän jonkinlainen puolueeton vastaus. Itse olin 70-luvulla sivarina palokunnassa ja sain palo- ja pelastustoimen peruskurssin. Sen jälkeen kaksi kaveriani ovat muuten olleet ammattibrankkareina, toinen jo eläkkeellä selkänsä takia ja toinen toimii nykyään palomestarina, siis entisiä sivareita molemmat.
      Itse suhtaudun tämän päivän sivareihin vähän skeptisesti. Silloin 70-luvulla piti käydä ammattiupseerien kanssa väittelemässä, eli se vaati jotain sisua alle parikymppiseltä pojalta. Siihen aikaan sivarit olivat hyvin tietoisia Iso Veli -yhteiskunnan kolkuttelusta selän takana ja lähes jokainen oli lukenut Orwellin 1984-teoksen. Tänä päivänä sivarit kuulemma katselevat orwellinsilmien eli peltipoliisien kuvia ja lähettelevät kuskeille sakkoja. Ja jopa antavat kusinäytteitä siitä, ovatko poltelleet ruohoa vai eivät.
      Tämän päivän kovin jätkä olisi se, joka kasvattaisi tukkansa korvien päälle, tai kasvattaisi parran, menisi kutsuntoihin - ja ilmoittaisi tulevansa armeijaan, muttei leikkaisi tukkaansa tai partaansa. Katsottaisiin sitten, mitä puolustusvoimat tekisi. Kysymyshän on käänteisestä talebanismista. Kun talebanit Afgoissa pakottavat kasvattamaan parran, niin täällä se kielletään. Kyllä vapaassa ja demokraattisessa yhteiskunnassa ihmisen täytyy sentään saada itse päättää karvoistaan.
      Jollei tyyppiä huvita mennä armeijaan, niin siviilipalveluksessa tai linnaan menossa ei ole siinäkään mitään järkeä tänä päivänä. Sanoo sitten kutsunnoissa polttelevansa pilveä joka viikko, niin saa vapautuksen. Kun käyttää alkoholia miedompaa huumetta :D

      • Majuuri

        Pitää paikkansa, vapautus tulee helposti, joten totaalina olemisessa ei liene järkeä.
        Vellihoususivareita en arvosta ja nämä ovat niitä, jotka laiskuuttaan valitsevat sivarin, koska saavat esim. asua äipän luona, harrastaa vaikka soittamista ja ryypätä. Ideologiset sivarit ovat sitten asiallista porukkaa, vaikka en heidän maailmankatsomustaan kannatakaan.
        Ja intissä on toki niin pöljiä kapiaisia kuin varusmiehiä, ihan niinkuin missä tahansa muualla. Mutta omat pian 30 vuoden takaiset kokemukset ovat pääosin positiivisia, samoin kertaukset. Oikeastaan kertaamisessa on kuin aktiivilomalla.


    • VOIHELLANLETTASsentään

      JOO HE OVAT KAIKISTA PARHAIMPIA. HYVIÄ JA KAUNIITA. TEKEVÄT ASIAT OIKEIN JA OVAT PARASTA AAA RYHMÄÄ. kaikki muut on örvelöitä ääliöitä ku kävivät intin.

      En edes viitsinyt lukea kuin otsikon. Määkin koen olevani täysi luuseri ku tuli käytyä toi armeija. Paskon punttiin ku muut en osaa.

      MENKÄÄ LAPSET TÖIHIN, JOTTA SAATTE OIKEATA AJATELTAVAA.

    • kyyrä

      Menkää te kurkkusalaatit ottamaan luoteja vastaan, minä käyn puntilla ja kasvatan lihasta ja nussin teidän naisia aurinkorannoilla kun te mätänette jonkun pankkiirin pienimunaisuuden takia suossa. Te olette säälittäviä, jos luulette että Suomea, tai mitä tahansa maata kannattaa puolustaa. Raha on ainoa mikä ratkaisee, ei aate, ei vakaumus, ei uskollisuus. Piste.

      • sivarit_vaan_on_paskaa

        Toivottavasti et koskaan saa omia lapsia, vaimoa, ystäviä, isänmaata tai muutakaan rahassa mittaamatonta koska et ole sen arvoinen. Sinussa olevat mineraalit ovat kympin arvoisia, henkesi ei edes sitä.


    • make_my_day_punk

      muistakaapa tämä: "niin kauan kun maailmassa on enemmän kuin yksi ihminen on sotia ja riitoja..."

    • ihmiskunnanongelmat

      Pakkohan se on tähän kertoa oma mielipiteeni.

      Ensin voisi miettiä miksi käydään sotia. Sotia käydään resurssien ja rahan takia. Sotatarviketeollisuus on hyvää bisnestä. Lyhyesti siis voisi sanoa että sotatarviketeollisuus ei hyödy rauhasta.

      Eli rauha on ongelma sotatarviketeollisuudelle.

      Tästä voisi tehdä päätelmän: Koska sotatarviketeollisuus ei hyödy rauhasta, niin on sillä luontainen taipumus silloin myös lietsoa vihaa ja luoda ongelmia maiden välisille suhteille.

      Eli siis sotatarviketeollisuus ja siellä työskentelevien ihmisten ja sen osakkeiden omistajien hyvinvointi saa voimansa toisten ihmisten / maiden välisistä ongelmista.

      Näin on rakennettu koko yhteiskuntajärjestelmämme. Jotta yhteiskunnassamme voisi elää hyvinvoivia ihmisiä, osan ihmisistä täytyy voida huonosti. Eli useamman ihmisen hyvinvointi saa voimansa toisten ihmisten ongelmista.

      Koska taloutemme hyötyy ihmisten ongelmista, on sillä luontainen taipumus myös ylläpitää ongelmia. Esim:

      Lääketeollisuus ei hyödy ihmisten terveydestä.
      Sotatarviketeollisuus ei hyödy rauhasta.
      Energiateollisuus ei hyödy uusiutuvasta ja yltäkylläisestä energiasta.
      Pankkiirit tarvitsevat rahan niukkuutta.
      Luonnonsuojelijat tarvitsevat luonnon tuhoutumista.
      Elintarviketeollisuus tarvitsee ruuan niukkuutta.
      jne.

      Kaikki asiat yhteiskunnassamme tähtää yhteen päämäärään: "maksimoidaan voitot ongelmien avulla". Tämä on pelkkää "itsekkyyttä, ahneutta ja omaneduntavoittelua". Nämä arvot määrittää koko ihmiskunnalle perusarvot ja pelin hengen. Ihmisten toimeliaisuus ei saisi perustua väkisin luotuihin ongelmiin, ulkoisiin markkinapakkoihin ja voitontavoitteluun vaan aitoihin tarpeisiin ja tavallisiin arjen ongelmiin.

      Yhteiskunnassa ihmiset ovat kasvaneet kieroon, syyllisiä etsitään muualta, mutta jätetään huomioimatta omat vääristyneet arvot. Hyvillä arvoilla ei pärjää koska sitä mukaan kun lisääntyvä velka, sisäänrakennettu niukkuus ja yhä kovenema kilpailu luovat ihmiskunnalle tarpeen juosta aina vain kovempaa, joten ihmisten sisäinen arvojärjestelmä kehittyy väistämättä yhä etenevässä määrin rahajärjestelmässä selviytymistä palkitsevaksi, eli kylmemmäksi, kovemmaksi, minäkeskeisemmäksi ja epärehellisemmäksi.

      Tällaista yhteiskuntaa minä en puolusta.

      Yhteiskuntajärestelmän ideologia pitäisi muuttaa niin, että se palvelisi ekologisia ja humaaneja arvoja. Sellaista yhteiskuntaa minäkin puolustaisin vaikka kynsin ja hampain.

      • koska_lähdet

        Sinähän voit muuttaa metsään asumaan ilman sähköä, vesijohtovettä, lääkärinhoitoa, valmisvaatteita, teollisia työkaluja, nettiä, kännykkää jne. Siellä voit leikkiä humaania sivaria niin paljon kuin jaksat. Sitten kun et enää jaksa niin tule kertomaan kuinka maailma pelastui niin sitten kaikki helsinkiläiset menevät sinne metsään. Siinä sitä on sitten yhteiskunta jota sinäkin siis puolustaisit.
        Heh heh, joko itse huomaat millainen sekopää sinä olet?


    • Sivareille

      Mitäs sivarit tekee,jos sota syttyy???Menkää ostaan itellenne hamekangasta,ja hellan ääreen!!!

      • sivarit_ei_estä

        Ne kurkkii vain ikkunasta kun sieltä tulee joku uusi hitler pahuuden edustajana teurastamaan lähiön lapsia.
        Voiko siis mikään olla alhaisempi otus kuin sivari. Hamekangaskin on heille ihan liikaa.


    • SSS_p-skakasa_politiikka
    • kshgkh

      Huh huh miten lapsellista kuvitella, että oikeus ja ihmisoikeudet olisivat joitakin ilman muuta olemassa olevia asioita. Kun sodan syttyessä alistetun maan kansaa ammutaan rivissä, niin on se hyvä, että sivarit osaa sitten niitä paskoja siivota...

      Voi hyvä luoja...

      • kshgkh

        ammuttiinko krimissä kansalaisia rivissä?


      • hyväluoja

        Ei ammuttu, mutta älä anna sen häiritä.


    • RTjouk

      Aloittajalle täytyy sanoa, että miksi ylipäätään sun pitää edes verrata sivareita ja varusmiehiä toisiinsa ja heidän rohkeuttaan tehdä asioita.

      Jokainenhan on yksilö ja tekee omat johtopäätökset ja elää sen mukaan, ne joko istuu vallitsevaan yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä lakeihin ja asetuksiin tai sitten ei.

      Ei kannattaisi kirjoitella tuollaista paskaa ja verrata varusmiehen olemusta sivariin ja tehdä sivarista pyhimystä ja henkilöa, joka ainoastaan puolustaa ihmisoikeuksia ja humanitaarista ajattelumaailmaa ja sitä "oikeaa ajatusmaailmaa".

      Ilman varusmiehiä ja Suomen sotaväkeä, et sinäkään täällä eläis kovinkaan vapaana.
      Sun pitää nyt oikeasta tajuta ja erottaa kaksi asiaa eli varusmies ja maatansa puolustava sotilas ei ole suinkaan mikään rikollinen ja raakuuksia haluava sivarin vastakohta vaan juurikin haluaa omalla verrellään taat maallensa vapauden elää ja mikä mahdollistaa juurikin mm. sen, että täällä voi valita vapaasti oletko sivari vaiko varusmies.

      Ilman Suomen puolustusvoimia, varusmiehiä, sotilaita ja meidän sotaveteraaneja ei täällä olis myöskään tätä sivari-kultuuria vaan Venäjän sotavoimat ja pakkokuviot, jolla äijä lähetettäisiin vaikka ukrainaan.

      • Käytin retoriikkaa, jotta tulisi kommentteja. Kärjistin aika paljon, koska se saa ihmisissä reaktion. Tein tämän ihan tahallani, koska ihmisiä pitää välillä herätellä. Oma kantani on se, että ei ole oikeastaan väliä onko käynyt sivarin, armeijan jne. koska jos ja kun tilanne tarpeeksi pitkälle menee, joutu rintamalle kuitenkin. Jos ja kun tilanne tarpeeksi pitkälle menee, tulee ydinsota. Minua kuitenkin potutti se, miten mustavalkoinen noiden sivarienvihaajien kannat on. Siksi aloitin tämän keskustelun. Tietysti olen vähän puolueellinen, kun sivarin kävin mutta kuitenkin. Elä ja anna elää. Voisit yhtä hyvin kohdistaa viestisi niille, joiden mielestä sivarit ovat alhaisinta saastaa. Ei se sivari mikään pyhimys ole eikä varusmieskään. Mutta moni haluaa sen vastakkainasettelun nähdä - tämä keskustelu osoitti sen. Vaikka olen väittänyt ettei Suomi ole puolustamisenarvoinen, en sitä tarkoittanut, tietenkään - käytin retoriikkaa. Rakastan Suomea ja jos joskus sattuu käymään niin, että asuisin ulkomailla, varmasti puhuisin Suomesta koko ajan. Ja onko se muka niin väärin, että vastustaa sotaa? Jokainen sukupolvi sodan jälkeen tähän päivään asti on kärsinyt seurauksista ja on vain normaalia, jos ihmiset eivät sitä halua. Kannatan myös monikulttuurisuutta - koska globaalissa maailmassa on yksinkertaisesti vähän tyhmää tulistua siitä, että ihmisiä tulee suomeen. Ihmiset samalla vastustavat monikulttuurisuutta, mutta haluavat nauttia sen tuomista eduista. Pakolaisia tulee tänne ja sen mukana tulee tietenkin ongelmia, jotka pitää kitkeä, mutta uskon että sopeuduttuaan he panostavat yhteiskuntaan. Länsimaathan meni ko. maita sortamaan koloniaanisena aikana(tosin Suomea ei vielä silloin ollut olemassa) - joten ei pitäisi olla yllätys, että ne tulevat rikkaisiin länsimaihin. Ihmisten vastustus ja rajat kiinni mentaliteetti tuo kyllä Isiksen suomeen ennen pitkää. tämä meni asian vierestä. Minun mielestä muutoksia tulee tapahtumaan ja niihin pitää sopeutua, toki en tarkoita että kaikkeen pitäisi suostua. Jos se tekee minusta huonon ihmisen niin okei, mutta ei se kyllä teidänkään pisteitä nosta.
        Olen valmis myöntämään omat vikani, niin pitäisi tehdä monet muutkin


    • Kjferf

      Eivät ole vaan vässyköitä, en koskaan kelpuuttaisi sellaista miestä!

      • niinkö

        Hyvä! Harmi vaan, että tosimiehen täytyy todellista naisten mallia täytyy hakea ulkomailta.


    • ÄÄÄHHHHPERRRKL

      Kyllähän se on niin, että nää sivarit on loiseläjiä. Miten ne meinaa esim. pärjätä hengissä jos kukaan ei puolusta maatamme jos tänne rynnii mikä trahansa vihamielinen suurvaltavihollinen tai vaikkapa esim islamistit alkaa hillumaan niin että joudutaan sotimaan terroristejakin vastaan. Alistutteko te islamin tai jonkun muun vallan alle ja kumartelette niille. Ei se auta, vaikka kuinka olette olevinaan sivaria ja muuta hyysäriä, hirttävät kuitenkin loisena. Kaikkein alinta kastia nuo sivarit, jotka eivät puolusta omaa kansaansa, vaan tekevät myyräntyötä vihollisen hyväksi omaa kansaansa vahingoittaen. Jos sota tulee, niin olisi aivan oikein komentaa sivarit polkemaan miinoja linjojen väliin. Näkeehän tämän maailmanmenon Euroopassakin kun Ransaka, Saksa.. ym. valtiot eivät ole ottaneet puolustustaistelua tosissaan, vaan ovat hyväksyneet kaikenlaiset paskakulttuurit maahansa, niin nyt sitä asiaa käyttävät suurvallat ja islamistit hyväkseen pakolaistulvan muodossa. Jos Euroopassa olisi erilaiset rajavalvontasysteemit ja maahantulokriteerit, niin näitä ongelmiahan ei olisi. Nyt suurvallat ja muutkin tahot tekevät tahallaan niin että pakolaisia riittää maailman tappiin. Välillä olevinaan sovitaan ja kuitenkin jätetään se porsaanreikä neuvotteluissa, ettei sotiminen koskaan pääse vahingossakaan loppumaan. Jos jokainen valtio ja EU yhdessä päättäisivät tehdä suurvaltojen ja islamistien aikeet ja suunnitelmat maailman valtaamisesta tyhjiksi, niin se onnistuisi tiukemmilla valvontatoimilla ja säädöksillä ja sopimuksilla. Eurooppakin on antanut vetää itsensä sotimaan arabimaihin ja Suomi siinä samalla. Typerysten touhua kun menevät tollasiin liittoihin ja EU.hunkin ilman kunnollisia sopimuksia siitä, mihin ollaan tulevaisuudessa valmiita erilaisten uhkien varalle. Turha on rypistellä jos paskat on jo housuissa. Sanamuodot sopimuksissa ovat tärkeitä. Niillä bvoidaan huijata naiveja suomalaisia päättäjiä mennen tullen. Luulevat sopineensa aivan muuta, mitä oikeasti ovat sopineet. Kun tulee aika tarkastella lähemmin sopimuspapereitä, niin sieltäpä löytyykin yllättäen tulkinnanvaraa jos mihin suuntaan.. :)

      • Ganja123

        Anteeksi vain mutta kukavain itseensä puolustaa, jos on henki uhattuna - jopa ne pasifistit. Se vain sitten vaikuttaa ko.henkilöön enemmän kuin vaikka sotilaaseen. Kukavain pystyy tappamaan, ei se kato onko ihminen armeijan vai ei.


    • TämäFinlexiltä1234

      Sanon tämän heti ensiksi: Rakastan Suomea.

      Mutta tästä huomaa kyllä, että monet eivät tiedä sivarista tai sen sisällöistä mitään, samaa voi sanoa että ihmiset eivät kyllä tiedä varusmieskoulutuksen sisällöistäkään yhtikäs mittään.

      Toisten haukkuminen lusmuksi tai laiskaksi on hyvin helppoa - toistuu hyvin monta kertaa etenkin sivarien vastustajien leirissä. Voisin jopa mennä niin pitkälle, että sillä projisoidaan omaa laiskuutta tai riittämättömyydentunteita.

      Jos sodassa kuolisi suurinosa sotilaista ja se sota sitten yhtäkkiä päättyisi, niin ketkä jäävät jäljelle: lapset, vanhukset, vaivaiset, naiset (suurimmaksiosaksi) sekä mitkä muut kuin sivarit ja suuri määrä haavoittuneita sotilaita - näinollen sivarit olisivat suuressaosassa maan uudelleenrakentamisessa. Tosin eipä olla naiiveja, sillä moni varusmies ylemmyydentuntoisessa paatoksessa niittaisi osan, osa sivareista lähtisi pakoon - onhan sieltä armeijastakin ollut karkureita kaikissa sodissa. Repikää siitä.

      Mä en nyt vain ymmärrä tätä kaksoisasettelua. Siviilipalveluksessa ollaan ekana kuukauden koulutuksessa ja sitten loppuaika oikeissa töissä. Siis OIKEISSA töissä kahdeksan tuntia päivässä joka arkipäivä ja joskus enemmänkin. Sitäpaitsi laissa on säädetty, ettei työpalvelustaan suorittava sivari voi mennä työpalvelukseen VOITTOA tuottavaan yritykseen. Lisäksi sivari ei vie kenenkään työpaikkaa, koska hänhän on vähän niinkuin ylimääräisenä siinä työpaikassa ja se ei estä työnantajaa palkkaamasta muita työntekijöitä. Mutta sivari kuuluu työpaikan työhenkilöstöön eli häneltä odotetaan, vaikkakin ylimääräisenä, samaa työpanosta kuin muiltakin. Eikä sivari saa palkkaa - tai saa ansaita palkkaa. Työpaikalla häntä kyllä perehdytetään, mutta hänen pitää osata työskennellä omatoimisesti ja itsenäisesti hyödyttäen työpaikkaa. Sivarin hyöty näkyy heti hänen antamana ilmaisena työpanoksena. Sivarin pitää itse etsiä ja löytää työpaikka ja huolehtia siitä, että työpaikka noudattaa laissa annettuja ohjeita. Hän elää itsenäistä elämää (varsinkin jos työpalvelupaikka on kaukana), tekee ja kokkaa itse ruokansa jne.

      Mitä armeijaan tulee, siellä opetetaan lähtökohtaisesti tappamaan - sivussa kyllä opitaan hyödyllisiä taitoja - moni osaa tehdä pommeja peruskoulutuksen jälkeenkin -- on kokemusta. Usein armeijassa alokasta KÄSKETÄÄN tekemään asioita eikä välttämättä anneta toimia omatoimisesti ja itsenäisesti ainakaan alussa. Varuskunnassa on vähän niin kuin puitteet valmiina.

      Jos realisteja ollaan, niin kyllä varmasti sivaritkin varusmiesten kanssa Suomea puolustaisivat. Sodan alussa he eivät varmaan lain puitteissakaan pääsisi pakenemaan. He myös varmistaisivat että asiat täällä kotipuolessa sujuvat, kun taas varusmiehet varmistavat rintamalla. Presidentti voi määrätä tosi, tosi, tosi kovassa hädässä sivareitakin rintamalle, heille järjestettäisiin pikakoulutus - tämä on laissa.

      Sotatilanteessa sivarit osallistuvat yleishyödyllisiin tehtäviin pelastusviranomaisten, opetusministeriön tai siviilipalveluskeskuksen johdolla. ”jokainen tekee sitä työtä tai tehtävää, minkä parhaiten taitaa, ja josta on sotatilan aikana yhteiskunnallista hyötyä”.

      Terveydenhuollon ammateissa työskentelevät toimivat sotatilanteessa luonnollisesti omissa tehtävissään. Tilanne on sama muillakin aloilla, joissa työ on yhteiskuntarakenteen ylläpitoa ja turvaamista. Esimerkiksi poliisien tai pelastushenkilöstön tai vaikkapa lakimiesten tehtävänä on normaalioloissa turvata yhteiskuntajärjestystä ja ehkäistä lisäonnettomuuksien syntyä, ja sotatilanteessa tehtävät ovat hyvin pitkälle samat: pyritään pitämään yhteiskunta pystyssä ja mahdollisimman toimintakykyisenä.

      Koordinointitaitoja ja toteuttavia käsipareja tarvittaisiin poikkeusoloissa runsaasti myös esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelun tehtävissä ja ruokahuollon järjestämisessä. Väestönsuojelun ja tilapäismajoituksen järjestelyyn tarvitaan yhtälailla insinöörin logiikkaa kuin toimeenpanevaa siviilityövoimaa.

      Sotatila aikaansaa myös paljon rikollisuutta ja kulttuuriomaisuuteen kohdistuvaa uhkaa. Siviilipalveluksen koulutusjaksolla joukko velvollisia saa koulutusta ympäristön- ja kulttuuriomaisuuden suojelun kysymyksiin, jonka pohjalta he kykenevät näkemään myös luonto- ja kulttuuriympäristön tarpeet kriisi- tai sotatilan sattuessa. Esimerkkinä voi ajatella toimenpiteitä, joilla turvataan esimerkiksi Ateneumin taideaarteet: mitkä kohteet suojataan ensimmäisenä ja millaisiin väistötilaratkaisuihin kansakunnan kulttuuriperintö siirtyy?

      Sotatilanteessa tulee olla jo ennalta selvää, onko ensisijaisena turvaamiskohteena Helsingin rautatieasema liikenneyhteyksineen vai Kansallismuseo taideaarteineen. Logistiikan toiminnalla on myös keskeinen tarve kriisioloissa. Jos rekat eivät liiku, voi ruokahuollon turvaaminen kouluihin ja päiväkoteihin varsin nopeasti ehtyä, jolloin näissä julkisissa laitoksissa työskentelevät ihmiset joutuvat kriisitilanteissa uudenlaisten tehtävien eteen ja yhteiskunnan vakautta tukevia työtehtäviä riittää varmasti.

      • HenkiPoisViholliselta

        Höpö höpö!! Jos suomi joutuu sotaan, niin siinä ei suojata mitään kulttuuriperintöjä eikä paljon muutakaan. Pommit ovat sen verran julmia nykyään, ettei siinä mitkään rakennelmat säily ehjinä. kaikki toiminta pitää hajauttaa ja tehdä viholliselle vaikeaksi löytää ja havaita. tehdä valesairaaloita ja muuta sellaista kiusaa. Röntgen ym kuvauskojeet pitää piilotella rekkoihin ym reakennelmiin että niillä voi tarvittaessa kuvata ja sairaalat hajoitettava /jaettava pienempiin yksiköihin että ei kaikki ammattikunta pamahda samalla pommilla taivaan tuuliin yms ruuanjakelu ja ammustenkuljetus ja joukkojenhuolto ym ym ym. Suomi tarvitsee kaikki nuoret sotakuntoiset miehet rintamalle ja metsiin sissitoimintaan maahantunkeutuneen vihollisen tappamiseksi. Siinä se yksinkertaisuudessaan on. Niitä sairaaloita ja lääkintä ym muonitustehtäviä hoitaa jos pystyy ja vaikka ei pystyisikkään sellaiset hyväkuntoiset eläkeläiset ja vanhemmat, ei sotakuntoiset miehet ja naiset. Naisten vastuulle jää sit nämä toisenlaiset sodan työt enimmäkseen. Nämä nuoret miehet kuuluu rintamalle tappamaan vihollisia oli vakaumus mikä tahansa, jos meinaa itse selvitä hengissä. Vihollinen on raaka ja se ei anna armoa edes siviilipalvelusmiehille, vaan ottaa nirrin pois ja sillä selvä. On aivan turhaa lässyttää yliopiston professorienkaan mistään ideologiasta sodan aikana.. se vaan ei se sota mene siten kuin haaveissa kuvitellaan. Alistua ei kannata... ei ainakaan islamille. Se on jo maailmassa nähty moneen kertan ja aivan reaaliajassa.


      • pottapää123

        Kuitenkin tämä on kirjattu lakiin poliitikkojen toimesta ja näin sodissa tullaan toimimaan. Tämä on Suomen linja. Sitä ei muuta täällä palstalla väittely.


      • modernisota

        Totta, kun ydinkärjet alkaa putoilla niin tulee ikävä äitiä!


    • Kukkahattutäti12345

      Lisäksi moni tuntuu unohtavan, että tämä sodanmongerrus tulee yleensä vanhemmilta eli turha on valittaa jos ei sitä ole jostain syystä opetettu. 50,60,70,80, ja aina 90- lukujen vanhemmat saivat nauttia rauhanjälkeisistä ajoista ja sodan traumoista - joten eetokselle ja paatokselle ei ollut tarvetta kuten 1900-luvun alkupuolella tai 1800-luvun lopulla. Poikkeuksena kiihkoilijat. Lisäksi moni tuntuu unohtavan, että historia on voittajien historiaa ja usein propagandaa sisältäviä, joille valitettavan moni on sokea. Nykyään harva puhuu oikeasti kriittisesti suomen sisällissodassa, jonka valkoiset voitti. Myös moni suomen kansallisuutta kuvaava taide on vahvasti propagandaista. MM. Kalevala ei pitäisi oikeastaan olla Suomen kansalliseepos, vaan Venäjän Karjalaisten kansaneepos. Tuntematon Sotilas on täynnä kliseitä, karikatyyrejä, stereotyyppejä ja arkkityyppejä tyypillisestä "suomalaisesta sotilaasta". Tuntuu, että viime sodita ei olla opittu mitään ja historia vaan toistaa itseään. Täällä on Donald Trumpin kannattajia.

    • Kaiku84848

      Hei, olen sivari ja rakastan Suomea. Sodan syttyessä varmasti tulisin puolustamaan Suomea, mutta keinoni ovat erilaiset.

      Tämä Ylen sivulta ja Finlexistä.

      Sotatilanteessa siviilipalvelusvelvolliset sijoittuisivat yleishyödyllisiin tehtäviin joko siviilipalveluskeskuksen tai pelastusviranomaisten tai opetusministeriön johdolla.

      Tasavallan presidentti päättää valtioneuvoston esityksestä siviilipalvelusvelvollisten liikekannallepanosta. Käytännössä siviilipalvelusvelvollisiin sovellettaisiin määräystä, jonka mukaisesti ”jokainen tekee sitä työtä tai tehtävää, minkä parhaiten taitaa, ja josta on sotatilan aikana yhteiskunnallista hyötyä”.

      Terveydenhuollon ammateissa työskentelevät toimivat sotatilanteessa luonnollisesti omissa tehtävissään. Tilanne on sama muillakin aloilla, joissa työ on yhteiskuntarakenteen ylläpitoa ja turvaamista. Esimerkiksi poliisien tai pelastushenkilöstön tai vaikkapa lakimiesten tehtävänä on normaalioloissa turvata yhteiskuntajärjestystä ja ehkäistä lisäonnettomuuksien syntyä, ja sotatilanteessa tehtävät ovat hyvin pitkälle samat: pyritään pitämään yhteiskunta pystyssä ja mahdollisimman toimintakykyisenä.

      Koordinointitaitoja ja toteuttavia käsipareja tarvittaisiin poikkeusoloissa runsaasti myös esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelun tehtävissä ja ruokahuollon järjestämisessä. Väestönsuojelun ja tilapäismajoituksen järjestelyyn tarvitaan yhtälailla insinöörin logiikkaa kuin toimeenpanevaa siviilityövoimaa.

      Sotatila aikaansaa myös paljon rikollisuutta ja kulttuuriomaisuuteen kohdistuvaa uhkaa. Siviilipalveluksen koulutusjaksolla joukko velvollisia saa koulutusta ympäristön- ja kulttuuriomaisuuden suojelun kysymyksiin, jonka pohjalta he kykenevät näkemään myös luonto- ja kulttuuriympäristön tarpeet kriisi- tai sotatilan sattuessa. Esimerkkinä voi ajatella toimenpiteitä, joilla turvataan esimerkiksi Ateneumin taideaarteet: mitkä kohteet suojataan ensimmäisenä ja millaisiin väistötilaratkaisuihin kansakunnan kulttuuriperintö siirtyy?

      Sotatilanteessa tulee olla jo ennalta selvää, onko ensisijaisena turvaamiskohteena Helsingin rautatieasema liikenneyhteyksineen vai Kansallismuseo taideaarteineen. Logistiikan toiminnalla on myös keskeinen tarve kriisioloissa. Jos rekat eivät liiku, voi ruokahuollon turvaaminen kouluihin ja päiväkoteihin varsin nopeasti ehtyä, jolloin näissä julkisissa laitoksissa työskentelevät ihmiset joutuvat kriisitilanteissa uudenlaisten tehtävien eteen ja yhteiskunnan vakautta tukevia työtehtäviä riittää varmasti kaikille.

      Varmasti moni, niin varusmies kuin sivarikin, tulee pakenemaan suomesta jos tulee tukalat paikat. Mutta moni jäisi myös puolustamaan suomea.

    • KeppiJaPorkkana112

      Kaikki puhuu varusmiehistä, sivareista ja totaaleista.

      Mutta entäpä aseetonta palvelusta kasarmilla suorittavista alokkaista? Aseeton palvelu hyvä vaihtoehto totaaleilla ja sivareilla. Esim. totaalit voisivat mennä, niin saadaan kaikki hyöty irti velvollisista.

      ASEETON PALVELUS. NUORET HOI!!!

      Jos asevelvollisen vakaumukseen perustuvat omantunnonsyyt estävät häntä suorittamasta asevelvollisuuttaan aseellisessa palveluksessa, hän voi suorittaa palveluksensa aseettomana. Sodan etiikka käsittelee vakaumukseen liittyviä eettisiä ongelmia. Aseettoman palveluksen suorittaneet ovat vapautettuja aseellisesta palveluksesta rauhan aikana. Aseettomana palvelevalle ei saa kouluttaa aseiden käyttöä tai käsittelyä eikä häntä saa käskeä käsittelemään ampumatarvikkeita.[23] Aseettoman palveluksen suorittaa vuosittain noin sata varusmiestä. Aseettomina palvelevat varusmiehet koulutetaan yleensä kirjureiksi, lääkintämiehiksi tai kuljetustehtäviin[24][25]

      Aseeton varusmiespalvelus lyhennettiin 330 päivästä 270 päivään vuonna 2008 voimaan tulleen asevelvollisuuslain myötä. Ennen lakimuutosta vuonna 2003 aseettoman palveluksen suorittavia oli 56 henkeä ja vuonna 2006 38. Pitempiaikaisen koulutuksen vuoksi palvelusaika voi olla myös 362 päivää.[26] Aseeton palvelus on nähty aseellista kevyempänä tapana suorittaa varusmiespalvelus. Tällä on perusteltu aseettoman palveluksen pitempiaikaista kestoa verrattuna aseelliseen palvelukseen.[25] Lyhyemmän palvelusajan on toisaalta katsottu lisäävän halukkuutta suorittaa varusmiespalvelus aseettomasti, mitä ei nähdä toivottavana seurauksena puolustusvoimien tehtävien kannalta

    • mamamammia1w131

      Suomi pelkää rohkeutta, erilaisuutta, monikulttuurisuutta eli kaikkea uutta - miksei saman tien ryhdytä Pohjois-Korean kelkkaan.

    • Kalma123

      Yhteiskunnassa jokaisen pitäisi osallistua yhteiskunnan toimintaan omien kykyjensä mukaan.

      ööhh.. eikö sivarit muka niin tee? Jotkut on potkittu armeijasta, saisivat vapautuksen muuten mutta kuitenkin menevät sivariin vaikka voisivat olla menemättä - miten perustelet tämän.

      Finlex (siviilipalveluslaki):

      Sotatilanteessa siviilipalvelusvelvolliset sijoittuisivat yleishyödyllisiin tehtäviin joko siviilipalveluskeskuksen tai pelastusviranomaisten tai opetusministeriön johdolla.

      Tasavallan presidentti päättää valtioneuvoston esityksestä siviilipalvelusvelvollisten liikekannallepanosta. Käytännössä siviilipalvelusvelvollisiin sovellettaisiin määräystä, jonka mukaisesti ”jokainen tekee sitä työtä tai tehtävää, minkä parhaiten taitaa, ja josta on sotatilan aikana yhteiskunnallista hyötyä”.

      Terveydenhuollon ammateissa työskentelevät toimivat sotatilanteessa luonnollisesti omissa tehtävissään. Tilanne on sama muillakin aloilla, joissa työ on yhteiskuntarakenteen ylläpitoa ja turvaamista. Esimerkiksi poliisien tai pelastushenkilöstön tai vaikkapa lakimiesten tehtävänä on normaalioloissa turvata yhteiskuntajärjestystä ja ehkäistä lisäonnettomuuksien syntyä, ja sotatilanteessa tehtävät ovat hyvin pitkälle samat: pyritään pitämään yhteiskunta pystyssä ja mahdollisimman toimintakykyisenä.

      Koordinointitaitoja ja toteuttavia käsipareja tarvittaisiin poikkeusoloissa runsaasti myös esimerkiksi sähkön- ja vedenjakelun tehtävissä ja ruokahuollon järjestämisessä. Väestönsuojelun ja tilapäismajoituksen järjestelyyn tarvitaan yhtälailla insinöörin logiikkaa kuin toimeenpanevaa siviilityövoimaa.

      Sotatila aikaansaa myös paljon rikollisuutta ja kulttuuriomaisuuteen kohdistuvaa uhkaa. Siviilipalveluksen koulutusjaksolla joukko velvollisia saa koulutusta ympäristön- ja kulttuuriomaisuuden suojelun kysymyksiin, jonka pohjalta he kykenevät näkemään myös luonto- ja kulttuuriympäristön tarpeet kriisi- tai sotatilan sattuessa. Esimerkkinä voi ajatella toimenpiteitä, joilla turvataan esimerkiksi Ateneumin taideaarteet: mitkä kohteet suojataan ensimmäisenä ja millaisiin väistötilaratkaisuihin kansakunnan kulttuuriperintö siirtyy?

      Sotatilanteessa tulee olla jo ennalta selvää, onko ensisijaisena turvaamiskohteena Helsingin rautatieasema liikenneyhteyksineen vai Kansallismuseo taideaarteineen. Logistiikan toiminnalla on myös keskeinen tarve kriisioloissa. Jos rekat eivät liiku, voi ruokahuollon turvaaminen kouluihin ja päiväkoteihin varsin nopeasti ehtyä, jolloin näissä julkisissa laitoksissa työskentelevät ihmiset joutuvat kriisitilanteissa uudenlaisten tehtävien eteen ja yhteiskunnan vakautta tukevia työtehtäviä riittää varmasti kaikille.

      Siviilipalvelusmiehet joutuvat jatkossa poikkeusoloissa ja liikekannallepanon aikana siviililuonteisiin kriisitehtäviin pelastus- ja väestönsuojelussa.

      Siviilipalvelusmiehet ovat vapautettuja puolustusvoimien alaisesta palveluksesta vain rauhan aikana. HUOM. VAIN RAUHAN AIKANA.

      Liikekannallepanon aikana vakaumus tutkittaisiin perusteettoman joukkohakeutumisen ehkäisemiseksi.

      Kriisiajan työ- ja palvelupaikat osoittaa työ- ja elinkeinoministeriö. Sodan aikanakaan siviilipalvelusvelvolliset eivät olisi Puolustusvoimien alaisia. Sama koskee reservistä siviilipalvelukseen hakeutuneita.

      Entäs sitten vapautetut?

      Rauhan aikana vapautetut kuuluvat varareserviin, joka tarkoittaa että kun reservistä loppuu palveluskelpoiset miehet kesken, voidaan yleisen liikekannallepanon aikana myös varareservistä määrätä palvelukseen (joka tarkoittanee esim. lyhyttä koulutusta ja rintamalle). Varareserviin kuuluvat asevelvolliset, jotka ovat rauhan aikana palveluksesta vapautettuja, eivät ole vielä suorittaneet varusmiespalvelusta tai eivät enää kuulu reserviin iän vuoksi.

      Jos tasavallan presidentti on antanut määräyksen asevelvollisten ylimääräisestä palveluksesta tai osittaisesta tai yleisestä liikekannallepanosta, sen jälkeen jätetyt siviilipalvelushakemukset käsitellään erityisessä vakaumuksentutkintalautakunnassa, joka päättää pääseekö hakija armeijan sijaan sivariin vai ei.

      MUTTA:

      lain 9 luku koskee sivareiden ylimääräistä palvelusta ja palvelusta liikekannallepanon aikana. Siinä sanotaan aika suoraan, että sivarit toimivat kriisiaikana mm. siviilipalvelukeskuksen, väestönsuojelu- ja pelastustoimintaviranomaisten sekä opetusministeriön alaisuudessa.

      Sodan aikana armeijan palvelukseen ei voi joutua, jos on rauhan aikana hakenut sivariin, riippumatta onko se suoritettu. Koskee siis myös sivarista kieltäytyneitä totaalikieltäytyjiä ja sivarista vapautettuja. Myös reservinkieltäytyjät, joiden täydennyspalvelus on suoritettu rauhan aikana, ovat vapaita armeijan harmaista.

      Siviililuonteisia työvelvollisuuksia ei kuitenkaan pääse välttämään ilman rangaistusta. Sodan aikana siviilipalveluksen välttelystä tai siitä kieltäytymisestä voidaan antaa vankeutta enintään kaksi vuotta.

      Maasta poistuminen kriisin aikana voi olla hankalaa

      NÄIN SANOTAAN ASEVELVOLLISUUSLAISSA, SIVIILIPALVELUSLAISSA SEKÄ VALMIUSLAISSA.

    • jätkänräkäpiikkilangassa

      meetkös sitten äitees helmoihin piiloon, kun jotain sattuu...hyi saatana mikä vinkulelu...ei kyse oo vihasta, vaan siitä että tollaset tyypit jättää AINA hommat muiden tehtäväksi...mut oot jo varmaan hakeutunu venäjän kurssille...

      • länteenpäin

        Venäjällä on asevelvollisuus ja kovempi kuin täällä.


    • Aboriginaali
    • tyyuiioo

      kun sota tulee niin otetaan sivarit ja laitetaan ne eturintamalle kukkien kanssa ja katsotaan miten vihollinen vastaa tähän.

    • YcdedcY

      Armeija vapaaehtoiseksi, itse kävin puolet puolesta vuodesta aikoinaan mutta koen saaneeni kaiken välttämättömän mieleeni. Turhakkeisiin omasta mielestä kuuluu se kaikenlainen arvohölynpöly, maata ollaan oppimassa puolustamaan eikä että miten käyttäydytään eriarvoisten kanssa jne. Ja nämä sivarit ymmärtää, eivät tahdo sotaa mutta entä jos se tulee, pakenevatko he? Itse en pakenisi, enkä pakene pakolaisiakaan pakoon, vaan kannatan rajojen sulkemista kunnes parempi järjestely luotu loisten sun muiden riskien estämiseksi.

      • sivarit_patalaiskoja

        Armeijassa esimiehinä on sellaiset jotka osaavat nuo asiat paremmin kuin sinä. Esimiehiä tai vastaavia joita on toteltava on joka paikassa, kotona, tarhassa, koulussa, työpaikoilla, urheiluseuroissa, orkesterissa jne. Ei armeija eroa muista mitenkään. Jos auktoriteetteja ei opi kunnioittamaan/käsittelemään niin vika on kyllä itsessä ja sellainen tyyppi kyllä löytää vaikeuksia itselleen koko elämänsä ajan.
        Armeijassa johtajuus on ensiarvoisen tärkeää, väärät päätökset maksavat ihmishenkiä. Armeijassa ei myöskään asioita ehdi aina selvittämään perusteellisesti ennen päätösten tekoa koska tilanteet muuttuvat jatkuvasti ja tietoa on aina liian vähän. Silloin tekemisen merkitys käskyjen ja ohjeiden mukaisesti vain korostuu.
        Sivarit ovat lopulta vain patalaiskoja ja itsekkäitä mammanpoikia jotka eivät halua luopua äidin pöperöistä eivätkä oman sängyn lämmöstä.


      • EuEuEuEu

        Mitäköhän Eu-maata sitten armeijamme urhot sitten eduskunnan päätöksellä ryntäävät turvaamaan kun käsky käy. Näkyy tällaisen valmiusjoukon kehittely olevan meneillään. Asevelvollinen oletko valmis puollustamaan kotimaatasi Eu-ta hengelläsi tai vammautuen loppuiäksesi. Tätäkin kannattaa miettiä kun inttiin menee? Olisiko Puolan puollustaminen kyllin haastavaa vai jokin muu Eu- maa avun tarpeessa?


    • ct747u

      kyllä jokaisen pitää alkaa murhaajaksi jos hallitus käskee...ei vaan jokaisella on oikeus päättää mitä tekee. jos kaikki ajattelisi näin niin tiedättekö mitä? ei olisi sotilaita sotimassa vallanpitäjien sotia. verta ei vuodatettaisi. johtajien pitäisi sopia maitten valtaaminen ym kädenväännöllä tai juoma kisalla. eikö olisi parempi tämä?

      • sivarit_ovat_tyhmiä

        ""ei vaan jokaisella on oikeus päättää mitä tekee. jos kaikki ajattelisi näin niin tiedättekö mitä? ei olisi sotilaita sotimassa vallanpitäjien sotia.""
        Sanoppas tästä maailmasta yksikin asia josta kaikki ajattelee samalla tavalla. Naivi voi vielä olla mutta tuo on jo suoranaista tyhmyyttä.
        Jos kukaan ei pistäisi vastaan niin mihin johtaja tarvitsisi miehiä. Johtajat tai ketkä nyt ehtisivätkin valloittaisivat itse niin suuret alueet kuin ikinä ehtisivät. Jos joku sanoisi vastaan niin henki pois. Voit olla varma, että jokaiselta alueelta tuo "omistajja" löytyisi.
        Armeijassa ei murhata, siellä on erittäin tiukasti määritelty ettei esim. siviilejä ja vankeja tapeta. Kannattaisi käydä armeija niin tietäisi tuonkin asian.


    • Kolmevalintaa

      Itse en näe missään noista vaihtoehdoissa sen enempää rohkeutta. Totaalikieltäytymisen vankeus on kyllä aika kova juttu, mutta senkin kestää aatteen voimalla. Kaikki nuo ovat vaihtoehtoja, jotka valtio meille asettaa, ja niistä valitaan.

      Sivarin käyneiden suusta kuulee usein ylimielistä ja omahyväistä itsen ja sivarikavereiden jalustalle nostamista. Tyypillisesti koetaan, että ollaan enemmän yksilöitä ja ajatellaan omilla aivoilla ja ollaan eettisiä ja vaikka mitä, mutta ennen kaikkea älykkäitä ja omaperäisiä.

      Olen tavannut lukuisia sivarin käyneitä, mutta täytyy sanoa, että harvoin olen kuullut mitään kovin omaperäistä, samaa juttua samalla sävyllä. Paitsi niiltä, jotka eivät asiasta suuremmin meuhkaa.

      Oma havainto on, että sivareita yhdistää eniten mukavuudenhalu ja laiskuus, osa on suoranaisia lusmuja. Toinen yhdistävä tekijä on kuvitelma omasta suuresta älykkyydestä ja henkisyydestä. Ego on iso, ja sen taustalla on vankka kuvitelma siitä, että itsellä on valtavan paljon annettavaa kaikille muille. Erityisesti koko maailmalle.

      Milenekiintoiseksi asian tekee se, että eräs sivari itse kertoi minulle pettyneensä muihin sivareihin, siihen, miten vähän aatetta, älyä ja henkisyyttä heistä löytyy. Sanoi myös suoraan, että mukavuudenhalu ja laiskuus ohjasivat koko porukkaa.

      Armeijassa en havainnut merkkiäkään aivopesusta, jos sellaista voi todellisuudessa olla edes olemassa. Sen sijaan havaitsin sekä itsessäni että muissa jo hyvissä ajoin kyllästymisen inttitouhuihin.

      Armeijassa tapasin muuten huomattavasti älykkäämpiä ja omaperäisempiä tyyppejä kuin olen sivareita tavannut joitakin poikkeuksia lukuunottamatta, mutta onhan otantakin armeijasta suurempi kohdallani.

      En tiedä tuosta henkisyydestäkään, eivät ainakaan filosofiasta yliopistossa keskustellessamme mitenkään ihmeellisesti pärjänneet.

      Eiköhän tuo kuitenkin ole enemmän arvovalinta, joka tehdään tietyssä kypsymättömässä iässä. En ota nyt sen hyötyihin ja haittoihin enempää kantaa. Sen kuitenkin mainitsen, että yliopistoakin käyvät sivarit olivat ihmeen tasapainottomia ja aggressiivisa kaljapäissään.

    • mailiskeso
    • faktathukassa

      Joo ja sota on rauhaa, vai miten se meni.

    • VoiRessukkaaaa

      Kyl täytyy pahasti viirata päässä jossei kestä komennusta, pelkää metsässä juoksemista ja alikessujen huutoja ^^ vässyköitä hehe, miehiä ei ^^
      Jos oot heikko, miekkari potilas tms, niin hoida itsesi kuntoon pls ^^

    • werfcwewwwww

      Jos olisin ennen armeijaa tiennyt mitä paskaa se on niin ehdottomasti olisin mennyt sivariksi. Tollasessa koulutuksessa ole päätä eikä häntää, saman vähän voisi oppia itsekkin ilman armeijaakin. Ehkä armeijan koulutus on saattanut muuttuakkin mutta ei tuollainen yliväsyneiden alokkaiden kouluttamisen yrittämisessä ole mitään järkeä, kukaan ei opi mitään väsyneenä. Aselajit kun kukaan ei halua toimintaa kehittää niin joku rannikko tukkimiehen koulutus on ihan höpö hommaa, opiskellaan jonkun muinaus tykin tekniikkaa millä osu prkl mihinkään todellisuudessa. Oikeasti sota tilanteessa tollaset tykit tuhottaisiin taatusti ennen kuin mereltä käsin tulisi hyökkäystä.

      Kun armeija säästää niin ei ole varaa antaa ampuakkaan riittävästi, rynkyllä ampumisen määrä oli jotain aivan naurettavaa koko armeija ajan aikana. Edes siihen olisi voinut kouluttaa kunnolla, antakaa ampua ja paljon että osaa edes jotain..

      • älähän_huoli

        Voi voi, oliko liian vaikeita asioita opittaviksi? Siksi sinä oletkin rivimies ja ne jotka osaavat laskea ampumaetäisyydet, ruutimäärät ja muut sellaiset ovat johtajia tai erikoismiehiä. Mutta älä huoli, sinäkin olet tärkeä linkki omassa armeijassamme.
        Kyllähän se vihollinen pyrkii sen tykkisi tuhoamaan mutta sekin vaatii paljon resursseja ja ne resurssit on sitten muualta pois. Mutta niin kauan kuin se tykkisi on ampumakunnossa niin pidät vihollisen laivat ja veneet pois rannikoltamme. Kun maalikin on laivan kokoinen niin kyllä siihen suht. helposti osuu kun osaa perusasiat kunnolla. Me luotamme sinuun.


    • tjoo

      Jopas on tuomitsevaa porukkaa ja aivan omilla harhaluuloillaan :D

      Itse kävin aika 50-50 armeijan ja sivarin, yhteensä vuoden. Täällä väitetään että sivari on kotona nukkumista, äidin ruokien syömistä ja laiskottelua. Ei todellakaan pidä paikkaans, ei omalla kohdalla eikä tuttujen. Kokonaisuussaan sanoisin että molemmat oli yhtä "rankkoja" kokemuksia. Sivaripaikkani tuskin oli sieltä pahimmista päästä, eikä myöskään armeijapaikkani.

      Loppujen lopuksi se on ihan jokasen oma valinta miten ton velvollisuutensa hoitaa, joten kunnioittakaa sitä. Varsinkin kun ei näytä faktaa asioista löytyvän pätkääkään.

    • jalmari472

      Mie olen seitsemän kymppinen ukkeli, ja mulla on kolme Isänmaallista poikaa, ja pojilla poikia, myös tyttöjä, Kaikki Isänmaallisia Maanpuolustajia!! Minkä ihmeen takia te Vastuuttomat Kusipäät ette halua Puolustaa sitä yhteiskuntaa joka on antanut teille Kaiken Ilmaiseksi?? Välillä mulle tulee mieleen että voi kun, vaikka "Ryssä tulis ja "kurittais teitä/meitä, kun Me "suomalaiset olemme niin Saatanallista Itsekästä porukkaa!! Miksi meille Suomalaisille on niin Paljon tärkeämpää näitten PAKO-LOISIEN Hyvinvointi, kuin Oman Kansan Ongelmat????

      • silmätaukinyt

        Mitään et saa ilmaiseksi. Kyllä sä oot yhteiskunnassa enemmän maksajan asemassa kuin saajan. Sairaat, nistit ja juopot on eriasia. He vain saavat, mutta heidänkin hyvinvoinnin sinä maksat. Sinut koulutetaan siksi että pääset tekemään töitä ja tekisit oman osuutesi yhteiskunnan hyväksi. Yhteiskunta jossa eliitti kuitenkin kiertää veroja, he pakoilevat vastuuta. Ruohonjuuritaso tätä yhteiskuntaa pyörittää, ruohonjuuritaso myös käyvät ja kuolevat "kunniakkaasti" näiden eliittien luomat sodat, josta he vain hyötyvät.


    • xzxzxzxzcxxc

      vai että mamulandia takia pitäs alkaa tappajaksi. sitä tämä on. en varmasti kuolisi tai lähtis tappamaan muita tämä maanpuolesta se on varma. suorastaan typerää puollustaa paskaa missä on paskat johtajat. silloin suomi oli itsenäinen ja meillä oli oma valuutta eikä mitään EU paskaa niin silloin olisi voinnut puollustaa. jos oikeasti oltaisiin itsenäinen maa niin voisin antaa tälle maalle kunniaa mutta nytten en varmasti. me otamme velkaa että voimme elättää koko maailman rikollispakolaiset. haistakaa paska!!!

    • hersy

      Tervetuloa kaikki rajan takaiset ,tähän mätäpaisemaahan,kyllä se kapitalistin puntti alkaa tutiseen,kun kukaan ei ammu ketään,miksi ihmisiä pitäisi AMPUA,no hullut tietenkin niin tekee,mutta minä en aio murhiin osallistua,ps ARMEIJAN käynyt,muttei sinne jäänyt ,ei mieleleltäkään,rauha on hieno asia

    • EeroPaloharju

      Sinisilmäistä haaveilua. Maata ja kansaa olisi pitänyt puolustaa, tajutaan vasta kun kohdataan miehittäjä ja sen mukanaan tuoma tyrmistyttävä väkivalta perversseimmissäkin muodoissaan. Kaivapa tietoa, kun sitä nykyään saa, mitä tapahtui Saksassa sodan jälkeen. Kaikki Saksan naiset 8-80 vuoden väliltä raiskattiin, osa jopa kymmeniä kertoja. Kun pikkupojat yrittivät puolustaa äitejään, heidät ammuttiin. Antaisitko sinä sen tapahtua rouvallesi? Pääroolissa raiskausjonoissa olivat aivopestyt venäläiset, mutta myös aivopestyt jenkit ja enkut tekivät samaa senkun ehtivät.

      Saksan armeija oli noihin aikoihin romahtanut ja miehet olivat vankileireissä kuolemassa. Pelkurimainen peto Eisenhower näännytti omalla päätösvallallaan 1,7 miljoonaa sotilasta nälkään, viluun ja niiden myötä erilaisiin tauteihin. Kaikkiaan saksalaisia tapettiin sodan jälkeisinä vuosina 11 miljoonaa. Oletko ikinä kuullut moisesta? Et varmaan, koska olet saanut lukea vain voittajien kirjoittamaa historiaa.

      Mutta he maksavat. Kristus Jeesus on kova mies, joka ei katso henkilöön. Vain Hän osaa antaa niin kovat tuomiot kuin tuollaiset teot vaativat. Tuomiot lankeavat kaikkien päälle, jotka ovat hulluudessaan ja murhanhimossaan käyneet Jumalan kansan, saksalaisten, kimppuun.

      Mitä tulee nk. juutalaisiin(todellisuudessa Ilmestyskirjan valejuutalaisia), hehän kokivat myös sydänjuuria repivän tragedian. Kun heitä oli toisen maailmansodan aikana Hitlerin saatavilla, Saksan hallitsemilla alueilla 4 miljoonaa, heistä onnistuttiin tappamaan 6 miljoonaa, niin että sodan jälkeen heitä oli enää 5 miljoonaa, kun korvauksia alettiin maksaa.

      Maanpuolustus uskottavalle tasolle ja sivarit kenttäkeittiöille. Ajatelkaa rakkaimpianne.

    • ARMEIJA

      HARJAKOMPPANIA=SIVARIT , ovat PELKUREITA ja työtävieroksuvia ,vastuun ottaminen heille todella kova pala mieluimmin istutaan "läppärin" ääressä ja maailma parantamassa ja sit ollaan niin tärkeitä ARMEIJA ei oo nykyään RANKKA vaan HELPPO ja sopivalla tavalla sen pääse helposti läpi jaa saa SOTILASPASSIN = MIES , ei kaltainen "läpyskä" jota ESITELLÄÄN ei muuta sanoa kuin hävetkää ja miehystikää "taaperot" .

      • beethooven

        Armeijan ja YK:n rauhanturvaamisprojektien läpikäyneenä puhumattakaan edes mitään useista kertausharjoituksista noista kyllä hattua näille siviilipalvelusmiehille tätä nykyä. he jos ketkä eivät usko enää Noaan aikaiseen onnettomaan ja surkeaan käskytysjärjestelmään. Jossa liian usein surkeat ihmispoloiset muutaman jämänatsan kera pönkittävät omaa surkeaa minäänsä alistamalla alempiaan valitettavan usein vieläkin. Kaikki ne sivarit jotka tunnen ovat erittäin menestyneita niin taloudellisesti kuin muutoinkin ammatillisesti. Eli kyseessä on todellisia johtajia nykyajan Suomessa eikä näköjään ihan syyttä ja suotta.


      • Anonyymi

        Itselle on AINA ollut kunnia käydä SUOMEN ARMEIJA! Näiltä kieltäytyjiltä pitää ottaa Suomen kansalaisuus pois!


    • niska

      sivari ontehty,eläimen jälkeisistä,oikeasta limasta

    • ToiniValkeapää67

      Ei taida suomijihadisteille mennä kaaliin, että molemmissa palvellaan Suomea. Kuka vain tappaisi kenet vain joka oman perheen henkeä uhkaa. Ja jos tutkimuksiin on uskominen, niin useimmat ihmiset eivät edes pysähtyisi estämään raiskausta - huomaa siitäkin miten monta joukkoraiskausta Suomessa on tapahtunut ja suomimieskin ennen sitä raiskasi. Suomihan on tilastollisesti kärkipäässä pohjoismaista naisiin kohdistuvassa väkivallassa. Tästä keskustelusta huomaa kuinka monta pelkuria Suomessa oikeasti on. Jos olette kerta niin intohimoisia, niin miksette julkisuuteen, politiikkaan mene omia ideologioita ajamaan? Kaikki tässä universumissa on ns. Gaussin käyrällä. Mikä tarkoittaa, että keskiverto ihmisiä on aina eniten ja absoluuttisesti hyviä tai pahoja ihmisiä on minimaalisesti, voisin kuitenkin sanoa että absoluuttisesti hyviä ihmisiäkin on vähemmän kuin ab.pahoja. Eli todellisuudessa näitä sivariekstremistejä sekä suomijihadisteja on minimaalinen määrä eli heidän sanansa eivät paina paljoakaan isolla välillä. Keskivertoporukassa on lähtökohtaisesti isänmaallista porukkaa, joita ohjaa enemmän järki ja se. Mikä on käytännöllistä eikä tunteet.

    • MrJuha82outolintu

      Hieno avaus.
      Olen totaali, mutta nykyään ajattelen kielteisesti armeijaa kohtaan.
      Sodan kierre on loputon(katso maailman tilanne ja keskiaika jne jne).

      Ikävää on se, että suomalaiset naisetkin lähtee nykyään inttiin kovin innokkaasti, mikä kertooo edelleen koventuneista arvoista, sillä eiväthän naiset tavallisesti ole niin kovaluonteisia.

      Esimerkkinä eräs suht kuuluisa tupettaja.

    • sekopääboltsi

      Joku sanoi: "Sinähän voit muuttaa metsään asumaan ilman sähköä, vesijohtovettä, lääkärinhoitoa, valmisvaatteita, teollisia työkaluja, nettiä, kännykkää jne. Siellä voit leikkiä humaania sivaria niin paljon kuin jaksat."

      Ei siitä olisi mitään hyötyä vaikka menisin tai kaikki sivarit menisi metsään, niin silti te sekopäät jatkaisitte samanlaista päätöntä menoa. Yhä kovenevan kilpailun takia räkäposkella juoksette aina vain kovempaa oravanpyörässä. Todennäköisesti tulisitte ja tuhoaisitte metsämme ja tappaisitte kaikki, jotta saisitte itsellenne resursseja..

      Tuosta vastauksestakin ja kansalaisista huomaa hyvin, miten tyhmiä heistä on tullut. Ihminen on tyhmistymisen tiellä. Saippuasarjat ja mäkit tehneet tehtävänsä. Jokuaika täällä meillä tästä oli paljonkin puhetta, lehdet kirjoittelivat ja uutisissa: TV, väkivaltaelokuvia, musiikkia, tietokonepelejä, pornoa, huumeita, kaljaa, urheilua ym.. Kansalle sirkushuveja.

    • Anonyymi

      Sodan aikana kysytään kaikilta siviiliasuisilta miehiltä sotilaspassia, ja mikäli sitä ei ole kaveri otetaan talteen ja passitetaan pikakoulutuksella rintamalle. Kieltäytymisestä voi seurata melkein mitä vain. Joku sivareihin kyrpiintynyt sotilasviranomainen saattaa pamauttaa samantien. Näin se vaan menee. Jokainen osallistuu taisteluun eikä sodassa selitykset auta. Kysytään vaan että otatko luodin tässä vai rintamalla.

      • Anonyymi

        Huutista paskapersu fantasioille :D tositilanteess teidät isäm maalliset fasistipersut laitetaan polkemaan miinoja ja sivari polkee persun vaimoa sillä aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Huutista paskapersu fantasioille :D tositilanteess teidät isäm maalliset fasistipersut laitetaan polkemaan miinoja ja sivari polkee persun vaimoa sillä aikaa.

        No Moktar, miksi noin ristiriitaista juttua pukkaat palstalle, eihän tuossa ole mitään järkeä koko öyhötyksessäsi. :)
        Totaalikieltäytyjänä pottapääsi kuhisee syyhyssä.


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      123
      9766
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      50
      2857
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      172
      2647
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2059
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1816
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      15
      1647
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1547
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      15
      1505
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      12
      1468
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1336
    Aihe