Portugalin 'positiivinen' ongelma

35

6741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2faktaa

      Viherhaaveiden jatkoksi faktaa;

      "Portugalin koko viime vuoden sähköstä 56 % tuotettiin fossiilisilla, joten todella likaista sähköä verrattuna vaikkapa Suomeen."

      " Portugalin rajan yli menee useita suuritehoisia sähkölinjoja, joten teknisesti Portugali ei suinkaan ole eristyksissä sähköntuotantonsa suhteen. "

    • voivoisentään

      Tuohan se just on se tuulivoiman suurin ongelma. Sama juttu Saksassa ta Tanskassa. Välillä tulee energiaa enemmän kuin sille on kysyntää ja sit sitä taas ei saa kun olisi kysyntää.

      Juuri tämän takia Saksa ja Tanska dumppaavat ylituotantosähkön naapurimaihin miinus merkkisellä hinnalla. Eli maksavat siitä, että joku vastaanottaa ylimääräisen sähkön.

      Jos et tätäkään ole vielä sisäistänyt, niin olet kyllä itse tollottelun ansainnut.

      • Osatotuustaas

        Onhan nämä hyödylliset idiootit jo mainostaneet tuulivoiman laskevan sähkön hintaa. Sekin on sellainen osatotuus ja vihreä valhe, että kertoo väittäjästään enemmän kuin tuhat sanaa. Eli täyisin kujalla energia-asioista.


      • Osatotuustaas kirjoitti:

        Onhan nämä hyödylliset idiootit jo mainostaneet tuulivoiman laskevan sähkön hintaa. Sekin on sellainen osatotuus ja vihreä valhe, että kertoo väittäjästään enemmän kuin tuhat sanaa. Eli täyisin kujalla energia-asioista.

        Koska tuulivoiman tuotannon muuttuvat kustannukset ovat yleensä pienemmät, kuin sähköntuotannossa muuten, laskee tuulituotannon lisääntyminen sähkön energiahintaa. Sähköntuotannon pidemmän aikavälin kokonaiskustannuksia tuulivoima kuitenkin nostaa johtuen sen suurista kiinteistä kustannuksista. Kansantaloudellinen optimikapapasiteetti tuulivoimalle on lähellä nollaa. Mutta tilanne on muuttumassa, koska kaikki muutkin sähköntuotantotekniikat alkavat olla kalliita.


    • NoinhanSeOn

      Täytyy jälleen kerran huokaista, miten masentavan heikkotasoista Tekniikka&Talous uutisointi on. Alkuperäisessä uutisessa on termi power, joka tarkoittaa sähkövoimaa, mutta T&T kääntää sen energiaksi. Jos olisi jossain naistenlehdessä mutta että tekniikan "asiantuntijalehdessä".

      Todellisuudessa vähähiilinen osuus Portugalin sähköntuotannossa on vähemmän kuin Suomessa, ja koko energiantuotannossa vieläkin vähäisempi osuus. Se, että ajoittain tulee satunnaissähköä yli oman tarpeen, ei ole kehumisen arvoinen asia.

      Muuten, Euroopassa on maa, joka on vuosikymmeniä tuottanut uusiutuvaa sähköä yli oman tarpeen. Norja.


      • hakukoneisto

        Niinpä! Lähdejutussa kyllä mainittiin, että maaliskuussakin jouduttiin käyttämään fossiilisia ja tuontienergiaa, mutta vähemmän. kuin uusiutuvien vienti oli. Eli keskimäärin päästötöntä, ei päästötöntä.

        But Portugal’s clean energy triumph was not all shining solar panels and whirring hydro turbines, as during some hours fossil fuel power and imports were needed to balance supply. However, APREN and ZERO’s analysis pointed out that those hours were cancelled out by periods of surplus generation.


    • ari.na

      Portugalin saavutus on upea, mutta vain yksittäistapaus. Portugali on asettant itselleen tavoitteeksi 200%:n sähkön omavaraisuuden, mutta se ei voi toteutua, ellei siirtoyhteyksiä muuhun Eurooppaan ja Marokkoon saada rakennettua.

      • Tuota hukattua ylituotantoa lukiessani tuli tietenkin mieleeni energia/sähkö -varastot, mutta jod tavoite on tuota luokkaa, täytyy funtsia uudestaan. Ainakin osa tavoitteesta voidaan totetuttaa energia/sähkö-varastoiila.


    • NoinhanSeOn
      • taasVale

        On uskomatonta, kuinka nämä tuulivoimamyönteiset uutiset ovat aina jonkinlaisia osatotuuksia tai suoranaisia valheita. Tai sitten kehujalla on omia voimaloita tai muuten hyötyy tuulivoimasta. On hyvä, että oikeaakin tietoa löytyy.


    • yksinkertaista

      Portugalin huikea saavutus oli sähköntuotannossa uusiutuvien energioiden yli 100% osuus yhden kuukauden aikana. Esimerkiksi liikenne kuluttaa paljon fossiilisia polttoaineita, eikä tuota sähköä.

    • NoinhanSeOn

      Todellisuudessa Portugal ei ole eristyksissä vaan sen sähköverkko on tiiviisty kytketty Espanjan verkkoon. Mutta kun Portugalissa on tuulista ja sateista, on sitä myös Espanjassa, eikä Espanja voi siksi käyttää hyväksi Portugalin tuulella ja vesivoimalla tuottamaa ylijäämäsähköä.

    • Aapis.kukko
      • Kukaan ei vieläkään ole sanonut, että Portugali olisi eristyksissä sähköverkkonsa kanssa. Ongelmallisia ne kyllä ovat, kuten avausviestin uutislinkistä voi lukea;:

        "Se tuotti energiaa parhaimmillaan reilusti yli oman tarpeensa (11. maaliskuuta jopa 143 prosenttia). Osaa siitä ei kuitenkaan pystytty käyttämään, koska infrastruktuuri sähkönsiirtoon maan ulkopuolelle on vajavaista."


      • Epäilen, että Suomi ei koskaan pääse samaan kuin Portugali: tuottaa yhden kuukauden ajan sähköä uusiutuvilla energialähteillä enemmän kuin kuluttaa sähköä. Jarruna noin hyvälle kehitykselle ovat tietenkin Suomen ydinvoimalat.


    • Aapis.kukko

      "Portugalin koko viime vuoden sähköstä 56 % tuotettiin fossiilisilla,"

      Epäilen, että Suomi ei koskaan pääse yhtä likaiseen sähköntuotantoon kuin Portugali.

      • Ydinkakka on maailman vaarallisinta jätettä. Suomessakin sen tuotanto vakavasti jarruttaa kestävän kehityksen mukaisia periaatteita paremmin noudattavien sähköntuotantomenetelmien kehittymistä kilpailukykyisiksi, yleisiksi, ja omien jälkeläistemme parhaaksi.


    • Aapis.kukko

      stuxnet, "Epäilen, että Suomi ei koskaan pääse samaan kuin Portugali: tuottaa yhden kuukauden ajan sähköä uusiutuvilla energialähteillä enemmän kuin kuluttaa sähköä."

      Epäilysi on pelkkää vihertollotusta.

      Portugal ei ole tuottanut yhden kuukauden sähköä uusiutuvilla energialähteillä enemmän kuin kuluttaa sähköä.

      Portugalin energian tuotanto energialähteittäin, ks. http://www.iea.org/stats/WebGraphs/PORTUGAL5.pdf

    • NoinhanSeOn

      Suomen sähköntuuotanto on noin 80 % vähähiilistä ja kesällä jopa 90 %, eli selvästi puhtaampaa kuin Portugalissa. Ennen kuin Olkiluoto-3 ja Hanhikivi-1 käynnistyvät, Suomi joutuu tuomaan paljon sähköä. Ylituotanto ei nykyään ole järkevää, varsinkaan tukiaissähkön, sillä sen joutuu yleensä myymään muualle polkuhinnalla.

    • tiesittekö

      Portugalin sähköntuotannosta puheenollen: se ei tuota maailman vaarallisinta jätettä, ydinjätettä.

    • Uhkakuva

      Wikipedia: "Portugalin energiankulutus on noin 60-prosenttisesti tuontienergian varassa."

      Portugal tuottaa runsaasti maailman vaarallisinta jätettä: kasvihuonekaasuja. Khk-päästöt aiheuttavat ilmastonmuutoksen, joka uhkaa kaikkea elämää maapallolla.

      • opiskele jätteen määritelmä, jookosta?


    • Uhkakuva

      Portugal on on yksi Euroopan unionin öljyriippuvaisimmista maista.

      stuxnet
      8.4.2018 11:21
      "Herätkää suomalaiset katsomaan miten maailma muuttuu. Fossiiliset ja vaaralliset energiat yleensäkin kuuluisi jo historian roskakoriin!"

      • Ongelma on siinä, että fossiiliset energiat ovat eniten yhteiskunnab tukemia. En voi olla ihmettelemättä sitä, että vaarallisten ja saastuttavien energiamuotojen (ydinvoima, fossiiliset) saamista yhteiskunnan tuesta ei olla tietävinään, mutta uusiutuvien energioiden, erityisesti tuulivoiman, saamasta tuesta jaksetaan höpöttää.


      • Nähtävästi kaikille ei käynyt selväksi, että en tarkoittanut vain Suomessa annettavia tukiaisia (keskustelukin koski Portugalia). Tai sitten oli vain kiva esittää hölmöä ja olla olevinaan ymmärtämättä sitä :D


    • NoinhanSeOn

      Eipähän tullut taaskaan mitään faktoja perusteluiksi. Todellisuudessa suorista yritystuista suurin on uusiutuvan energian tuotantotuki, 272 M€ vuonna 2017 (220 M€ tuulivoimatukea). Teollisuuden alempi sähkövero tuottaa 591 M€ vähemmän siihen verrattuna että perittäisiin sama vero kuin pienkuluttajilta. Teollisuuden alempi sähkövero on kaikissa EU-maissa ja se ei liity mitenkään sähkön tuotantomuotoon. Dieselin ja kevyen polttoöljyn alemmilla verokannoilla saadaan myös suuria laskennallisia "tukia" mutta niilekin on perustelut. Kevyttä polttoöljyä käyttävät työkoneet eivät rasita tieverkostoa. Dieselveron korotus lisäisi kuljetuskustannuksia ja sitä kautta lisäisi kuluttajahintoja ja heikentäisi kilpailukykyä.

      Eli nuo puheet fossiilisten ja ydinvoiman saamista tuista on lähinnä viherhourailua, jokseenkin perätöntä jargonia. Eduskuntakeskustelussakin Vihreiden edustaja totesi, ettei muutaman teollisuuslaitoksen kaatumisesta olisi syytä olla huolissaan. Luulen että suuri enemmistö suomalaisista on eri mieltä.

    • Vertailua
    • Vertailua
      • Jahas, Taas joku rääpäle, joka seuraa nimimerkkiä "tollottelija" - NoinOn, kai kieli ruskeana.

        _____

        (Energiapalstoilla tollottelun aloitti nimimerkki NoinOn, sama, joka tuonkin tollotteluviestin kirjoitti)

        Tiedoksi @Aller


      • ldgfdldlfg
        stuxnet kirjoitti:

        Jahas, Taas joku rääpäle, joka seuraa nimimerkkiä "tollottelija" - NoinOn, kai kieli ruskeana.

        _____

        (Energiapalstoilla tollottelun aloitti nimimerkki NoinOn, sama, joka tuonkin tollotteluviestin kirjoitti)

        Tiedoksi @Aller

        Tehkää ilmiantoja stuxnetistä. Hän taas haukkuu ja mollaa muita palstalaisia.


    • nesäännöt

      "Taas joku rääpäle"

      Ilmiannot näistä rääpäle-nimittelyistä.

      Tiedoksi @Aller

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      95
      4121
    2. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      12
      2142
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      79
      1668
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      153
      1534
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      317
      1498
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      8
      1401
    7. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      20
      1303
    8. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      127
      1290
    9. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1259
    10. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      45
      1107
    Aihe