Miksi uskonnot ovat haitallisia yhteiskunnalle?

Uteliastyyppi

Moi! Olen aloittanut tekemään YouTubeen videoita joissa käsittelen yhteiskunnallisia asioita. Päätin aloittaa uskonnoista. En ole paneutunut erityisen syvälle ongelmiin vaan mainitsen tärkeimmät pääkohdat uskontojen yhteiskunnallisille haittavaikutuksille. Jatkossa käsittelen yhden aihealueen kerrallaan. Jos teitä kiinnostaa, niin ehdottakaa kommenteissa aiheita/kysykää kysymyksiä. Tässä on linkki videoon:

https://youtu.be/JXUZ1OFpBsA

PS: Huomaan että tämä on mainostamista, mutta muuten videoni hukkuisi muiden videoiden alle hetkessä :(

26

282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OopiumiaKansalle

      Onko uravalinta kunnolla harkittu? Vai teetkö tätä kaikkitietävyyden tietopohjalta?

      Jollei ateisti olekaan kaikkitietävä olento, vaan on erehtyväisen lisäksi jopa erehtynyt: Ateismi on oopiumia kansalle. Otettaessa sitä se aikaansaa etenkin käytön alkuvaiheessa euforiaa, uneliaisuutta, rentoutumista, kipujen lievittymistä ja jännityksen lievittymistä. Mukana on myös valppauden ja koordinaation yleistä heikentymistä.

      Jos ateisti ei ollutkaan kaikkitietävä, niin sittenhän käykin niin, että jossain vaiheessa oopiumi ei enää toimi samalla tavoin, todellisuus pukkaa päälle ja jäljellä on vain kasa (itse aloitetun) sodankäynnin seurauksia.

      Julkisotaa käyväksi antiteistiksi ryhtyminen on huonoiten laskelmoitu uravalinta, minkä kukaan voi tehdä. Hyödyt itselle ja muille ovat olemattomat, mutta entäpä siitä seuraavat haitat? Oletko huomioinut sellaisten mahdollisuuden, vai oletko tosiaan kaikkitietävä? Jos uskontojen ilmituoma todellisuuskuva ei satu kaikilta osin miellyttämään (ei miellytä montaa uskovaistakaan), niin tee kuitenkin uusi toiminnan kannattavuuden riskiarviointi.

    • Onneamatkaan

      Onko mahdollista pitää erillään usko ja uskonto
      Ihminen on haitallisin olento yhteiskunnassa lukumääränsä ja vallanhalunsa vuoksi.

    • kauanuskossa

      Tapasin tämän viikonlopun aikana kaksi entistä ateistia. Molemmat 40- 45-vuotiaita miehiä. Toinen näistä kertoi olleensa vielä 21-vuotiaana niin jämy ateisti että meinasi täräyttää evankelistaa luuvitosella kuonoon, mutta jo 22-vuotiaana sai kohdata Jeesuksen Vapahtajansa. Niin se vain on että helpommin uskoon tulee ateisti kuin uskonnollinen haihattelija.

      • belzebuub

        Entisiä juoppoja? Tarpeeksi kun viinalla aivojaan kutistaa niin alkaa uskonnollinen humpuukkikin näyttää todella.


      • Pulkkakirves
        belzebuub kirjoitti:

        Entisiä juoppoja? Tarpeeksi kun viinalla aivojaan kutistaa niin alkaa uskonnollinen humpuukkikin näyttää todella.

        Nyt osuit tärkeään aiheeseen. Koska moni juoppo on pystynyt lopettamaan juomisen vasta ryhdyttyään uskovaiseksi, ovat pilkkakirveet tavan tapaa leimanneet uskovaiset laumaksi entisiä juoppoja. Mutta tutkimusten mukaan uskonnollisella ja henkisellä asennoitumisella on paljon kattavampi merkitys päihderiippuvuusasioissa. Paitsi että se parantaa ihmisiä päihderiippuvuudesta, niin se myös ennaltaehkäisee sitä. Tämä kaikki on hyvin tutkittua.

        https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780124176454500791

        Ateistit tuppaavat yleensä poisselittämään nämä tällaiset uskonnon myönteiset vaikutukset sosiaalisella tuella, mutta ainakaan seuraava tutkimus ei pystynyt sitä hypoteesiä vahvistamaan, kuten ei myöskään mielenterveydellisillä seikoilla (joihin niihinkin uskonto vaikuttaa myönteisesti):

        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2901801/

        "Käänteinen suhde uskonnollisuuden (uskonnollisten uskomusten ja kirkossa käymisen) ja päihteiden väärinkäytön todennäköisyyden välillä on hyvin todennettu. ... Me tutkimme, onko tämä suhde sosiaalisen tuen tai mielenterveydellisen statuksen välittämää.

        Tulokset

        Sosiaalisen tuen ja mielenterveydellisen statuksen lisäämisellä logistisiin regressiomalleihin oli vain vähän merkitystä missään mallissa.

        Uskonnollisuuden ja päihteiden väärinkäytön vähentyneen todennäköisyyden välinen suhde ei näytä olevan merkittävässä määrin sosiaalisen tuen tai mielenterveydellisen statuksen välittämää."

        Kuten lähes kaikissa tällaisissa tutkimuksissa, joissa tutkitaan uskonnollisuuden ja eliniän odotteen, terveyden, mielenterveyden yms. seikkojen välistä yhteyttä, uskonnon tai henkisyyden myönteistä vaikutusta ei saada poisselitettyä jollakin sekulaarimmilla seikalla tai niiden kokoelmalla.

        Mutta palataksemme heittämääsi pilkkaan, niin voimme tietenkin heittää tutkimustuloksilla tarkennetun vastaheiton ja aiheellisesti kysyä, ovatko nämä mainitsemasi juopot siis:

        ENTISIÄ ATEISTIJUOPPOJA JOTKA VAIN NÖYRTYMÄLLÄ PARANIVAT ( = PYSTYIVÄT PARANEMAAN VASTA KUN KÄÄNTYIVÄT POIS ATEISMISTAAN)?

        [Selvästikinhän näyttää siis olevan niin, että vertailevan tutkimuksen valossa ateismi aiheuttaa päihderiippuvuutta ja ehkäisee siitä paranemista. Tietenkin lisärikkana rokassa monen kohdalla varmaankin on, että juoppous ruokkii ateismia, jota vaaditaan, jotta voisi juoda "puhtaalla omallatunnolla" kunnolla, "eihän tässä mitään"-asenteella].


    • eugeniikanlait

      Sanotaan, että tämä kaikkien rikollisten anteeksianto on kaikkein syöpäisintä yhteiskunnalle.

      • nää_on_näitä

        Olisiko mahdollista ajatella että teko on yksittäinen tapahtuma ja ihminen on eri asia kuin se teko.
        Jos ajatellaan että on rangaistava lainvastaisesta teosta niin miten pikään rangaistuksen on jatkuttava. Onhan teon jäljet kuitenkin usein ikuiset. Kun loukkaat jotakin, sanoin tai teoin, rangaistus ei poista tapahtunutta, eikö silloin rangaistuksenkin ole jatkuttava ikuisesti.

        Kun mäkihyppääjä tekee kelvotoman suorituksen, eikö siitä seuraa ikuinen rangaistus miloinkaa et enää kiipeä hyppytorniin
        Miksi on opetus ja harjoittelu jos jokaisen on heti osattava täydellinen virheetön elämä.
        Lapsi ei osaa kävellä, ikinä se ei saa uutta yritystä kun teki väärin. Seurauksena ikuinen hylkäys.
        Mikä on se raja jota ei saa anteeksi. Kerrotaan se raja tässä ja tehdään kaikki oikeuslaitokset täten tarpeettomiksi.
        Kukaan ei saa uutta formula1 kierrosta koska on jäänyt joskus toiseksi eli tehnyt virheen --synniin.
        Visinä varmaan heitit tuon yhteiskunnan syövän, tein virheen - synnin- käsitin väärin ikinä en enää tee


      • Et kai luule, että hengellinen anteeksianto tarkoittaa, ettei rikoksesta tuomitun tule kärsiä oikeusistuimen hänelle määräämää rangaistusta?


      • parempienalue

        Se jeesustelu aiheuttaa ne yhteiskunnan ongelmat, koska pidätte ihmisiä samanlaisina.


      • Natsit narunjatkoksi. Paras eugeniikanlaki.


    • tulevavanhus

      Miksi länsimaat rappeutuvat? Syy on ainoastaan kristillisyyden vähenemisessä. Siis oikean raamatullisen kristillisyyden.
      Perhe, isänmaa ja kaikki mahdolliset hyvinvointiin johtaneet arvot ovat kirosanoja nykypäivänä.
      Täytetään maa muukalaisilla jotka tuovat mukanaan muukalaisten barbaariset tavat ja näkemykset, kunnioitetaan niitä kuin jotain pyhempää totuutta. Ei hyi! Ei ole todellista! Menee kymmenisen vuotta niin tämä tervetuloabarbarismi on tosiaan ottanut maan haltuunsa ja määrää kuinka tulevia vanhuksiamme hoidetaan tai jätetään hoidotta koska ovat hyödyttömiä yksilöitä.

      • metsänkansa

        Se on sitä hiekkakansan toistensa tukemista.


    • kysely

      Islam on todella haitallista. Islamilaisissa maissa ei juuri ole nobelisteja eikä mitään muitakaan ihmiskuntaa hyödyttäviä tapauksia. Vai tuleeko mieleen jotain keissejä missä islamilaiset olisi olleet hyödyksi maapallolle?

      • oletmitäolet

        Se hyvinvointi on perimästä kiinni.


    • Herättelevä

      Uskonnot, on haitallisia, koska eivät ole Kristillisia Raamatun UT opetsuten ja ohjeiden mukaisia, vaan sen vastaisia, jossa se kaiken valheellisuuden vääryyden ja pahuuden isä vie, vetää, johtaa ja hallitsee, sille uskollisten ja kuuliaisten palvelijoidensa kautta, joss PAHA perii!!

      Demokratiakin on VAIN uskontoa. Ei ole Totuuteen perustuvaa, eikä soilloin myökään Laillisen, kaikille Luvallisen Oikeuden mukaista. Jota on vain ja ainoastaan KAIKILLE hyväksi Raamatun UT mukainen ja perustuva.

      • hiekkakansansadut

        Uskonnot kiistävät evoluution.


      • JokuSatuili
        hiekkakansansadut kirjoitti:

        Uskonnot kiistävät evoluution.

        Olikohan yllä olevassa satuilussa kyse pelkästä tiedon puutteesta?

        https://en.wikipedia.org/wiki/Acceptance_of_evolution_by_religious_groups

        - evoluutio on mm. katolisen kirkon virallinen kanta
        - se on käytännössä kaikkien luterilaisten valtavirtaliikkeiden kanta
        - USA:ssa uskonnottomat olivat suhteellisesti vasta neljänneksi suurin evoluutioon uskova ryhmä. Uskonnottomien edellä olivat buddhalaiset, hindut ja juutalaiset.
        - Charles Darwin työskenteli tiettyjen ihmisten kanssa, jotka olivat samaan aikaan sekä teistejä että evolutionisteja, ja sanoikin: "Minusta näyttää absurdilta epäillä, etteikö ihminen voisi olla samanaikaisesti harras teisti ja evolutionisti".


    • eivätkehity

      Olemattomien palvonta on turhaa, mutta pahinta on kaiken anteeksianto.
      Siihen kun lisää vielä, että sinun ei ole sinun, vaan jumalan eli kaikkien.

      • vhysdufygudg

        Se toinen vaihtoehto on, jota sinä edustat: "Kaikki minulle ja heti".

        Ateisti tressaa itsensä hengiltä, kun pitää olla sitä ja tätä, ehtiä mahdollisimman pitkälle ja saada komea hautakivi meriittilistoineen.

        Ateismi on vain uskonto muiden joukossa ja materialismin kanssa vaarallisinta sorttia. se on erilainen siinä, että se poistaa kaiken vastuun ja moraalin. Ei ole pelkoa tulevasta oikeudesta, eikä toivoakaan paremmasta tulevaisuudesta.


    • Ateisti

      Ateismi on viisautta!

      • Tiedustellen

        Mistä ja missä ilmenee? Mikä osoittaa / todistaa.


      • selkiinhutkia

        Ateismi ei edellytä pätkänkään vertaa viisautta.
        Ateismi on uskonpuutetta sen kaikilla merkityksillä.
        Ja kun et usko mihinkään olet ihan nollan arvoinen kaikessa mitä sanotkin, koska jos et edes itse usko mitä puhut ei kukaan muukaan voi sinua ottaa todesta.


      • Musti.Hintikka

        Joo ja lehmät lentää.


    • KaleviKolttonen

      Hyvä video! Rauhallista ja loogista pohdintaa. Kiitos tästä.

    • 456hyg
    • oliko Isaac Newton kreationisti
      videossasi kohdassa 3.45 niputat uskonnot kreationismiin ja ilmeisesti kaikki uskonnot samaan, ainakaan en huomannut muita vaihtoehtoja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe