EU-jäsenyyden konkreettinen hyöty!

UnionFan

Suomen tavaraviennin arvo kasvoi joulukuussa kolme prosenttia vuoden takaisesta, kertoo Tulli. Vienti oli arvoltaan hieman yli 4,9 miljardia euroa.

Tuonnin arvo nousi neljä prosenttia ja oli hieman yli 5,3 miljardia.

Koko viime vuoden aikana viennin arvo kasvoi seitsemän prosenttia ja tuonnin kuusi prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Kauppataseen vaje oli joulukuussa 427 miljoonaa ja koko vuonna 2,6 miljardia. Vaje supistui hieman edellisvuodesta, jolloin se oli 2,8 miljardia.

EU-vihaajien valeet eivät muuta tosiasioita.
Viennistä riippuvalle pienelle maalle EU-jäsenyys on hyvinvoinnin ehto.
Lopullinen tulos on tietysti omissa käsissä.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • SuomiFani

      Tyypilistä eunukin harhauttavaa tiedotusta taas! Mikään noista luvuista ei todista EU-jäsenyyden puolesta. Koska ei ole mitään vertailukohtaa. Vapaana ja itsenäisenä Suomen talous olisi päinvastoin paremmassa kunnossa.

      • Taas-naurattaa

        Suomen talous oli YYA-aikana täysin riippuvainen idänkaupasta. Valtava työttömyys paikattiin muutolla Ruotsiin ja perustamalla tietyömaita, joilla lapioitiin lunta kinoksesta toiseen.

        Kun NL hajosi, "vapaan ja itsenäisen" Suomen talous romahti historiamme suurimpaan lamaan.

        EU:ssa kaikki on toisin, kuten avauksen luvut todistavat.


    • SuomiFani
      28.2.2019 20:10

      UUSI
      Tyypilistä eunukin harhauttavaa tiedotusta taas! Mikään noista luvuista ei todista EU-jäsenyyden puolesta. Koska ei ole mitään vertailukohtaa. Vapaana ja itsenäisenä Suomen talous olisi päinvastoin paremmassa kunnossa.



      Meinaatko sä niin kuin ottaa paruskit takaisin ?
      Panssareita tuli maksuksi viimeisestä vaihtotavarakaupasta ! Parolaan ja sulattoon.
      Oliko siellä viellä kalanikoveja joku laatikko ?

    • Tuli mieleen, tuosta Neuvostoliiton ajasta ennen EU:ta, että kyllä se kauppa kävi.
      Persu-kommunisti on ihan oikeassa. Bensaa tuli Teboilille ihan omalla hinnalla.
      Mä muistan, kun lähdettiin Neuvostoliittoon joskus 80 luvun lopulla, niin farkkuja
      ja sukkahousuja vietiin ja sillä se varmaan on sitten tämän persupoijan isäkin
      saanut. Ruplia vaihdettiin kinoksessa ja tuiskussa ja välissä maisteltiin oliko korbaa ?

      Kyllä kyllä kauppa kävi ja niin varmaan persupohjan äidillä kanssa ja nykyään se on
      kohta kolmekymmentä vuotta vanhempi ja kauppa ei käy. Mä muistan, kun tuotiin
      niitä sähköllä toimivia samovaareja ja ladalla mentiin vai oliko se samara jo no kuitenkin.

      Ei tätä voi edes verrata nykyiseen EU aikaan ja oli oli se vilkkaampa se kauppa kyllä.
      Tuli ne venäjältä myös myöhemminkin ostelemaan näitä kulutustavaroita, mutta sitten
      tuli tuo EU ja nykyään vain maasturia ja mersua. Mitä persu-poika meinaa myydä
      venäjälle nyt tänäpäivänä, kuin maitotuotteita joo ... Viron lehmät lypsää kuulemma
      10 litraa vuorokaudessa jo. Puolankin meijerit ja lihat ja viljat ovat kartalla myös.

      Kerroppa persu mitä sinä meinaat myydä venäjälle muuta kuin äit***** ?

      • blahblahbllllllah

        Miksi sinä muslimipiru riehut täällä? Onko ongelmia?


    • annamunkaikkikestää

      "Suomen tavaravienti..."

      Vientiä harjoittavat yritykset on suurimmaksi osaksi europörssitetty. Suurimmat hyödyt menee euromarkkinoilla loisiville osattomille.

      "Tuonnin arvo..." Tuontituotteista kaikki ostetaan velkarahalla, sillä Suomella ei ole enää omaa rahaa.

      EU-vihaajien valheet on eurotrollien valheita. Suomi ei ole viennistä riippuvainen, vaan europankkien lainoista ja euromarkkinoista, sillä Suomella ei ole omaa raha, omaa hyvinvointikoneistoa, omaa tuotantoa... Ja edelleen, EU-bisnes ja Suomi on kaksi eri asiaa. EU-bisnes kuivattaa Suomea, kun sen päälle rakennetaan euromarkkinoita.

      • Lykkäät-pötyä

        Viennin hyöty on suuri työllistäminen. On jopa pulaa tiettyjen alojen työvoimasta.
        Tietysti yritykset saavat tuottoa.

        Suomen raha on euro, onneksemme.

        "EU-bisnes kuivattaa Suomea, kun sen päälle rakennetaan euromarkkinoita."

        Hölynpölyä. Juuri EU:n vapaat markkinat ovat suurin hyötymme. On vain oltava kilpailukykyä, minkä tuleva vasemmistohallitus kyllä tuhoaa.


    • MitälisäarvoaEutuo

      Mitä lisäarvoa nykyinen Euroopan unioni tuo aikaisemapaan Euroopan talousyhteisöön nähden ?(Vuonna 1973 Suomi solmi EEC-vapaakauppasopimuksen).

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Euroopan_yhteisö

      Aiemin itsenäisillä valtioilla oli oma valuutta jolla kyettiin hillitsemään mm.inflaatiota.nykyisin ei tuo ole mahdollista ,joten palkkatasoissa on pyritty alaspäin ja saamaan aikaan sisäinen devalvaatio ,jonka maksajaksi joutuvat kansalaiset ostovoiman katoamisen myötä joka lisää toimeentulovaikeuksia.

      Eu:ta on perusteltu työvoiman liikkuvuutta helpottvana instanssina,muta Suomella on ollut Pohjoismainen työnliikkuvuuden salliva sopimus ratifioituna pohjoismaiden kesken jo yli puolivuosisataa.Samaa olisi sinällään kyetty soveltamaan Eu:n sisällä välttäen integraatio suunnitelmat ja talous vastuu kysymykset toisista valtioista joihin lhteminen oli Eu:n omien perussopimusten vastainen. Eu: hankaluus on se että Eu:ssa ei oel kyetty pysymään omissa sopimuksissa joka tekee allianssista epävkaan ja epäluotettavan jolloin liitto menettää uskottavuutensa joka on jokaiselle liitolle oleellista jotta se voi toimia ttarkoituksensa mukaisesti.

      Koska Eu-:ssa on toimittu miten on toimittu on se johtanut siihen että Eu:hun on otettu eritasoisia talouksia josta on seurannut se että Eu:ssa on liiaksi heikkoja talouksia ,jotka rasittvat Eu: n talouspohjaa. Eu ei ole onnistunut luomaan kiinteää vakaata talousaluetta ja jos joku muuta väittää pyytäisin esuittämään eksaksiksi millaisia rahavirtoja kaupan kautta Eu on kyennyt Suomen taloutta vakauttamaan luomaan ,joita ei olisi syntynyt ilman Eu:ta ? Eli mitkä on ne kaupalliset tulonlähteet jotka voidaan suoraan lukea Eu:n luomaksi ja ansioksi, jotka tuovat Suomelle vakaata tuloa pitkällä aikavälillä ja edistävät vientitulojamme?

      Tuo on oleellista tietää tarkastellessamme Eu:n tuomia hyötyjä,sillä Eu on varsinaisessa merkityksessään perutettu Eu:n talousalueeksi ja kaupan ,sekä talouksien edistämiseksi että vakautamiseksi,eikä lainsäädännölliseksi elimeksi ,saati hallinolliseksi poliitiseksi elimeksi ,jollaisen virkamiehet ovat siitä kehittäneet direktiivien kautta vallanhaluissaan. Direktiivien joiden kautta on lisätty pikeminkin valtiolloisia meneoja kuin saatu aikaan tuloja.

      • Taas-naurattaa

        EU-vihaaja: "Mitä lisäarvoa nykyinen Euroopan unioni tuo aikaisemapaan Euroopan talousyhteisöön nähden ?(Vuonna 1973 Suomi solmi EEC-vapaakauppasopimuksen)."

        Mitä lisäarvoa on lypsylehmällä vasikkaan verrattuna?

        EU on yksinkertaisesti kehityksestään kaukana edellä yhdestä välivaiheestaan EEC:stä.

        Sitä haikailevien on syytä muistaa, että peruuttamalla ei edetä.


      • äläleimaa

        Älä sekoita kritiikkiä vihaaan. Kaikki eivät ole samaa mieltä kanssasi ,vaikka sitä näytät edellyttävänkin. Tuollainen leimaava asennen on pikemminki sitä vihaa jota itse karsastat .Suo samainen mielipiteen vapaus muille kuin itsellesikin ,kiitos.


      • Taas-naurattaa

        Vihan voimalla taphtuva valehtelu ei ole kritiikkiä.Siihen tarvitaan tietoa, ei valemediasta poimittua hölynpölyä.

        En tietenkään vaadi samanmielisyyttä, vaan rehellisyyttä. Ota selvää,mitä käsitteellä tarkoitetaan,


      • Ateistihumanisti

        "Mitä lisäarvoa nykyinen Euroopan unioni tuo aikaisemapaan Euroopan talousyhteisöön nähden ?(Vuonna 1973 Suomi solmi EEC-vapaakauppasopimuksen)."

        EEC oli EU:n siemen. Rooman sopimuksessa (siis EEC:n perustamissopimuksessa) tavoitteeksi määriteltiin yhä tiivistyvä eurooppalaisten ihmisoikeuksia ja demokratiaa noudattavien valtioiden liitto. EEC oli alusta lähtien talousliiton lisäksi poliittinen liitto, jonka tavoite on ollut selvä kaikille. Tavoite oli poliittinen unioni, joka takaa rauhan ja hyvinvoinnin Euroopassa. Koska tuollaista ei voi kertalaakista vääntää, kehitys on edennyt hitaasti. EU on EEC:n looginen jatko, jossa alkuperäinen tavoite on ottanut jälleen askelen eteenpäin.

        "Aiemin itsenäisillä valtioilla oli oma valuutta jolla kyettiin hillitsemään mm.inflaatiota.nykyisin ei tuo ole mahdollista ,joten palkkatasoissa on pyritty alaspäin ja saamaan aikaan sisäinen devalvaatio ,jonka maksajaksi joutuvat kansalaiset ostovoiman katoamisen myötä joka lisää toimeentulovaikeuksia."

        EKP on pitänyt inflaation 2 prosentin tasolla, jota pidetään optimaalisena. Kiky on todellakin sisäinen devalvaatio. Devalvaatio syö aina kuluttajien ostvoimaa laskemalla rahan reaalista arvoa, nostamalla hintoja ja leikkaamalla säästäjen arvoa.

        "Eu:ta on perusteltu työvoiman liikkuvuutta helpottvana instanssina,muta Suomella on ollut Pohjoismainen työnliikkuvuuden salliva sopimus ratifioituna pohjoismaiden kesken jo yli puolivuosisataa."

        Totta. EU on avannut yli 500 miljoonan ihmisen avoimet sisämarkkinat, poistanut kaupan esteitä, helpottanut tavaroiden, palveluiden, valuutan ja työntekijöiden liikkumista sisämarkkinoilla. Yrityksille se on valtava etu. Kasvavat yritykset työllistävät enemmän, tyläiset kuluttavat enemmän ja luovat kysyntää muille palveluille sekä kasvattavat valtion verokertymää, jolla maksetaan sosiaalisten palveluiden ohella suuri osa infrastruktuurista, puolustusvoimista jne. Oleellista on myös se, että ulkomaisten toimijoiden on helpompi investoida Suomeen. Uudenkaupungin autotehdas, Meyerin telakat jne. eivät toimisi Suomessa, jos Suomi ei olisi EU:ssa. Tavaroiden tuotantoketjujen on toimittava saumattomasti. Eurooppalaiset investoinnit Suomeen lisäävät työtä ja verokertymää.




        "Samaa olisi sinällään kyetty soveltamaan Eu:n sisällä välttäen integraatio suunnitelmat ja talous vastuu kysymykset toisista valtioista joihin lhteminen oli Eu:n omien perussopimusten vastainen. Eu: hankaluus on se että Eu:ssa ei oel kyetty pysymään omissa sopimuksissa joka tekee allianssista epävkaan ja epäluotettavan jolloin liitto menettää uskottavuutensa joka on jokaiselle liitolle oleellista jotta se voi toimia ttarkoituksensa mukaisesti."

        EU on avoin liittovaltio. Se on uusi konsepti ja siksi EU edellyttää poliittisia ja juridisia korjaustoimia. Britannian lähdön jälkeenkin EU on melkein 500 miljoonan ihmisen ja 27 valtion valtioliitto. EU sairastaa yhä lapsentauteja. Ei se ole täydellinen, mutta se kehittyy koko ajan. Myös demokraattiset kansallisvaltiot muuttuvat erilaisten poliittisten suhdanteiden mukana. Oliko Suomi täydellinen, itsenäisempi tai parempi ennen EU-jäsenyyttä. Minun mielestäni ei.

        "Koska Eu-:ssa on toimittu miten on toimittu on se johtanut siihen että Eu:hun on otettu eritasoisia talouksia josta on seurannut se että Eu:ssa on liiaksi heikkoja talouksia ,jotka rasittvat Eu: n talouspohjaa."

        Neuvostoliiton ja itäblokin romahtaminen johti Jugoslavian hajoamissotaan. Entisten itäblokin maiden ottaminen osaksi Eurooppalaista yhtenäistymiskehitystä oli poliittinen päätös, jolla haluttiin turvata näiden valtioiden rauha ja demokraattinen kehitys. Siinä on onnistuttu valtavan hyvin. Tulonsiirroilla tietenkin tasoitetaan rikkaiden ja köyhempien maiden välisiä eroja, mutta toisaalta talouskasvu entisissä itäblokin maissa on ollut erittäin nopeaa. Sitä mukaa kun köyhempien maiden talous kasvaa, niiden tukemisen tarve vähenee.

        "Eu ei ole onnistunut luomaan kiinteää vakaata talousaluetta ja jos joku muuta väittää pyytäisin esuittämään eksaksiksi millaisia rahavirtoja kaupan kautta Eu on kyennyt Suomen taloutta vakauttamaan luomaan ,joita ei olisi syntynyt ilman Eu:ta ? Eli mitkä on ne kaupalliset tulonlähteet jotka voidaan suoraan lukea Eu:n luomaksi ja ansioksi, jotka tuovat Suomelle vakaata tuloa pitkällä aikavälillä ja edistävät vientitulojamme?"

        Yksittäisten tekijöiden analyyttinen ja kattava selvittäminen olisi varmasti vuosien työrupeama kokeneellekin taloustieteilijälle. Talouden ja ostovoiman kasvun voit tarkistaa vaikka rahamuseoseon verkkosivuilta.


    • maanetuedellä

      Maanetu vaatii toimimaan oman kansakuntamme edun nimissä,jolloin ulkovaltojen kanssa toimiessa ensissijaisena tulee oma edunvalvontamme ja toisijaisena muiden kansakuntien etu.
      Kansakunnan etu menee aina puolueiden intressejen edelle ja kun on kyse kansakunnan edusta on syytä unohtaa puoluerajat ja puolueiden toimia yhtenäsesti maamme eduksi.

    • Siinä sä osuit Helve*** Hyvin, että Maanetu ja valtion etu ja puolueesi etu !
      Rodun etu ja Kommunistisen hallintojärjestelmän etu ... Varmasti !
      NÄMÄ ON KAIKKI IHAN TOTTA JA SEN MYÖNTÄÄ EUROFIGHTRER Tooo !

      Se ei ole minun etu ja se ei ole miljoonien suomalaisten ihmisten etu !
      Sitä se ei ole. Siinä olet persu-kommunisti oikeassa, että kenen etu se on irti
      EU:sta ja Eurosta. Se ei ole tavallisen ihmisen etu ja se ei ole lapsen ja nuoren etu.
      Se varmasti on myös EU-vihaajan etu ja se varmasti on myös Persu-kommarin etu
      ilman sen persu- kommunistista puoluetta... ja se on varmasti jokaisen etu heti, kun
      hän irtisanoutuu puolueesta ja valtiosta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe