Ruotsiin rakennetaan kiihtyvää tahtia aidattuja asuinaluetta, ghettoutuminen alkoi!

Anonyymi

Muureilla ympäröidyt asuinalueet ovat nousseet Ruotsissa kuumaksi puheenaiheeksi.

Iltapäivälehti Expressen uutisoi perjantaina, että Onsalan taajamaan Kungsbackan kuntaan Länsi-Ruotsiin rakennetun Poppel Park-asuinalueen kaikki talot on myyty.

Alueesta uutisoitiin ensimmäisen kerran vuonna 2015.

Poppel park -alueelle pääsee sisälle kauko-ohjattavasta portista. Aluetta ympäröi noin metrin korkuinen aita. Muurin sisältä löytyy muun muassa alueen yhteinen uima-allas.

Sitä on markkinoitu alusta alkaen vartioituna ja aidattuna asuinympäristönä.

Talojen hinnat ovat kivunneet euroissa yli 200 000 eurosta lähes 450 000 euroon, vaikka ne eivät ole neliöltään mitään jättilukaaleja, suurimmat vähän yli 100 neliötä.

Poppelipuiden mukaan nimetty Poppel Park on saanut ja saa Ruotsissa seuraa muista aidatuista kotikokonaisuuksista.

Gnosjöhin Smoolantiin ollaan rakentamassa aluetta, jota ympäröi kolmen kilometrin pituinen muuri ja vartioitu portti päästää alueella sisään vain ne, joilla sinne on asiaa.

Rannalla sijaitsevan Strandudd-nimisen alueen markkinoinnissa painotetaan turvallisuutta, jota saadaan rajaamalla alueelle pääsyä.

Asumista Tryggare Sverige-järjestössä tutkiva Magnus Lindgren on huomannut, että "porttiyhteiskunta" nauttii yhä laajenevaa suosiota Ruotsissa.

– Monet rakennusfirmat ovat kertoneet tällaisten suljettujen asuinalueiden lisääntyneestä kysynnästä viime seitsemän kahdeksan vuoden aikana. Tätä käytetään myös entistä avoimemmin markkinoinnissa.

Kuninkaallisen teknisen korkeakoulun yhteiskuntasuunnittelun professorin Göran Carsin mukaan Ruotsi on nyt vedenjakajalla.

– Toivottavasti otamme tämän keskustelun tosissamme.

Hän muistuttaa, että maailmasta löytyy esimerkkejä maista, joissa myös palvelut ovat karanneet muurien taakse vain harvoille ja valituille tarjottaviksi.

– Suljetut asuinalueet ovat merkki siitä, että yhteiskunta ei ole turvallinen. Niiden sijaan olisi pyrittävä luomaan turvallisempia ympäristöjä toisilla tavoin, sanoo arkkitehtuurin professori Ola Nylander.

Ruotsin tunnetuimpiin tämän päivän kolumnisteihin ja kirjailijoihin kuuluva Alec Schulman kyseli puolestaan kirjoituksessaan Expressenissä, ketä vastaan tätä turvallisuutta haetaan. Mikä on se elävä helvetti, joka uhkaa muurien ulkopuolella? Joululehtienmyyjätkö?, hän kärjisti.

Ruotsissa on puhuttu viime kuukausina paljon myös jengiväkivallasta ja asuinalueiden eriytymisestä. Autojen järjestelmällinen polttaminen muun muassa Göteborgissa säikäytti ruotsalaisia elokuussa.

Lähde: Turun Sanomat

49

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitäs tästä tuumaa "meillä on unelma"-idiootit?

      "Suljetut asuinalueet ovat merkki siitä, että yhteiskunta ei ole turvallinen. Niiden sijaan olisi pyrittävä luomaan turvallisempia ympäristöjä toisilla tavoin, sanoo arkkitehtuurin professori Ola Nylander."

      • Olen proffan kanssa samaa mieltä. Itsekään en haluaisi asua missään linnakkeessa.


    • Anonyymi

      Kyllä matut löytää tiensä sinnekin.
      Jos eivät muuten, niin vaikkapa "ilmastonlämpeämis " ja håmå feikillä.

      Sitäpaitsi swedupelle lauman hirmuhallinto on tullut tiensä päähän.
      On tullut kuittauksien aika. Cocista ja sipsejä mukaan.

      • Anonyymi

        Ruotsista poistuu kohta pakkoruotsi ja minareetit joikhaa :D


    • Anonyymi

      >> Aluetta ympäröi noin metrin korkuinen aita.

      Tarkistin ruotsalaisesta alkuperälähteestä, kyse ei ole kirjoitusvirheestä vaan kyseessä on tosiaan vaivaisen 1 m korkuinen kiviaita ympärillä.

      Mitä helkattia tuollainen muka suojaa? Ne poloisina autettavina maahan tulleet ne...rit kiipeää helpolla kaksimetrisenkin muurin ylitse.

      Ruotsalaisten pitäisi katsoa suoraan Etelä-Afrikan tasavallasta, jossa valkoiset ovat 8% suuruisena vähemmistönä maassa. Siellä valkoisten asuinalueet on suojattu 3..4 m korkeilla suojamuureilla.

      Valkoihoiset pohjoismaalaiset ovat noin 40 vuodessa vähemmistönä Ruotsissa. Jo paljon ennen sitä pitäisi valkoisen vähemmistön osata rakentaa jo oikean korkuisia suojamuureja.

      • Anonyymi

        Eivät kehtaa tehdä heti korkeampaa aitaa, mutta sitä on helppo myöhemmin korottaa


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siis se että Ruotsalaiset näpertävät metrin korkuisen aidan on ihan linjassa Ruotsalaisten järjenkäytön kanssa.

        Tässä esimerkkiä siitä, miten kyseisen vieraan ideologian edustajat pidetään loitolla:

        https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Israeli_West_Bank_Barrier.jpg

        Kuva siis Israelista.

        https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Israeli_West_Bank_Barrier.jpg#/media/File:Boy_and_soldier_in_front_of_Israeli_wall.jpg

        Juutalaiset osaa tämän turvallisuusasian ja maansa puolustamisenkin paremmin.

        Mikä ihme siinä sitten on, kun Ruotsalaiset ei vaan osaa eikä ymmärrä?

        Valmiita esimerkkejähän löytyy vaikka tuolta Israelista.


    • Anonyymi

      Mitähän ihmisoikeusasiantuntija ja ent. SKP:n keskuskomitean jäsen sanoo tähän ruotsalaisten touhuun, että siellä mamuja suljetaan vartioituihin ja aidalla ympäröityihin asuntoalueisiin?

    • Anonyymi

      Syyllisiä turvattomuuteen ovat itä-euroopan jurttaN1c rikollisjengit ja muut spermikset. Tummat komistukset harvoin sortuvat minkäänlaisiin laittomuuksiin.

      • Anonyymi

        JurttalaisetN1c ovat siirtyneet lukemaan opittuaan valkokaulusrikollisuuden puolelle ja harjoittavat nyt matutuontia, matumajoitusbisnestä ja oheispalveluita.

        Nämä edellämainitut voisi tietysti rajata omaan korkeilla muureilla rajattuun reservaattiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        JurttalaisetN1c ovat siirtyneet lukemaan opittuaan valkokaulusrikollisuuden puolelle ja harjoittavat nyt matutuontia, matumajoitusbisnestä ja oheispalveluita.

        Nämä edellämainitut voisi tietysti rajata omaan korkeilla muureilla rajattuun reservaattiinsa.

        Veronmaksajien rahoilla tietysti.


    • Anonyymi

      Mielenkiintoista. Tavikset muuttaa muurien sisäpuolelle ja rikolliset mellastaa vapaana muurien ulkopuolella.

    • Anonyymi

      Turvallisuudesta täytyy maksaa. Se on bisnestä, alueen arvonnousua tehdään monella tavoin, samalla se putsaa alemmat, ne ei pysty asumaan alueella, rakennukset sanerataa luxus kuntoon, mummut pois. Johan rupee piikominen maittaan, pikkupankit halpeneen.

    • Anonyymi

      Myös isojen vahtikoirien yleistyminen kertoo siitä että turvallisuus on heikentymässä. Suomessa syrjäseudulla poliisin tuloa paikalla saadaan hyvinkin odottaa toista tuntia.

    • Anonyymi

      monikulttuurisuuden aikaansaamaa joka tapahtuu täälläkin ajan kanssa kun suomalaiset hakevat itselleen turvaa omassa maassaan.

      • Anonyymi

        Suomalaiset? Suomalaiset ja Suomen valtion kansalaiset ovat kaksi eri asiaa. Eivät itäiset mongoloidi-isolaatit ole etnohistoriallisesti suomalaisia. Tämä pieni asia unohtuu aina suomalaisuudella loisivilta kääpäläisiltä.


    • Anonyymi

      Ennustan että Helsingissä koulut tulevat eriytymään entistä enemmän lähivuosina. Perheet eivät lähetä lapsiaan kouluun jossa on kolmannen maailman primitiivisimpien enklaavien jälkikasvua. Näin se vain on. Ei kukaan halua turmella lapsensa koulunkäyntiä sen takia että luokka on pullollaan häirikköjä ja lähes luku- ja kirjoutustaidottomia roikaleita pilaamassa opiskeluilmapiiriä.

      • Anonyymi

        No kantiskakarat voikin pysyä poissa häiritsemästä maahanmuuttajataustaisten koulutusta uuden kotimaansa johtotehtäviin. Kantislapset voisivat jättää koulut yhdeksännelle luokalle. Olisi siinä naurussa pitelemistä kun kantis kaivaa jossakin ojaa ja maahanmuuttajataustainen huristelee mersulla ohi.


      • Anonyymi

        Koulutuksesta tehdään bisnestä, se on taustalla. Se erottaa paremman väen rahvaasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kantiskakarat voikin pysyä poissa häiritsemästä maahanmuuttajataustaisten koulutusta uuden kotimaansa johtotehtäviin. Kantislapset voisivat jättää koulut yhdeksännelle luokalle. Olisi siinä naurussa pitelemistä kun kantis kaivaa jossakin ojaa ja maahanmuuttajataustainen huristelee mersulla ohi.

        Ei mitään uutta enää


      • Anonyymi

        Annika Saarikko on juuri tänään esittänyt huolensa siitä, että luokanopettajan opintoihin haetaan entistä vähemmän.

        HAA! Olin oikeassa jo vuosia sitten, kun kirjoitin, että kohtapuoliin kouluihin ei löydy opettajia.

        Ruotsissa arkipäivää.

        Kyse ei ole palkasta, sillä se lienee suht kohdallaan. Kyse on siitä, että harva ihminen haluaa pilata oman elämänsä opettamalla kuritonta, haistattelevaa ja uhkailevaa porukkaa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Suomalaisuus kehittyy kun sen kulttuuri revittää juuriltaan, omaisuus on myyty ulos. Miten suomen kieli kehittyy, kun pakotetaan rinnalla opiskelemaan vierasta kieltä ja kulttuuria, ajattelutavan rakenne on toinen. Kieltä ei ymmärrä kukaan, siksi se antaa ylevän ja sivistyneen vaikutuksen. Riittää kun ymmärtää ylhäisten käskyt, toimii kuin buudeli-koulu. Hyvää pilaa, oikeaa sarkasmia, siellä on ylemmyyden asenne taustalla.

      Naiset armeijaan opetteleen härskiä luoteenlujutta.

    • Anonyymi

      No kun siellä pitää jo aikuisten "uustulijoiden" lisäksi pelätä
      raiskauksilla uhkailevia "uustulokas" lapsiakin.

    • Anonyymi

      Kaikki isis "lapsoset" åbo "akademiin" oppimaan uusia poliittisia suuntauksia.
      Luokanvalvojina Li ja astrid thors ja ä-lex ja chäl-le ja ihq-jenni ja sauli a krista sieg(heil) frieds korvalappuineen

    • Anonyymi

      Ruotsissa tehdään eniten rikoksia Euroopassa ja sitä samaa suvaitsevaiset haluavat tänne. Onneksi on Halla-aho, niin toivoa vielä on, muuten seuraisimme varmasti petässä.

    • Anonyymi

      Alec Schulman kysyy: "Mikä on se elävä helvetti, joka uhkaa muurien ulkopuolella?"

      Tarvinneeko tuota kysyä? Jos ei tiedä, niin voi lampsia katsomaan. Koulujen ympärillä norkoilee sinne kuulumatonta populaa huumeiden myyjistä lasten kyttääjiin.

      Venäjällä raharikkaat ovat eläneet jo kauan muurien takana, Ranskassa ihmiset ympäröivät pihansa korkeilla muureilla, joiden päällä on rautalankaa tai rikottuja pulloja muurattuna jne jne.

      Miksi ei puhuta syystä, seurauksethan me olemme jo nähneet?

      • Anonyymi

        Eikä se "elävä helvetti" rajoitu pelkästään koulujen ympäristöön, vaan se alkaa olla joka puolella.

        Eilen näin videon, jolla nuori suomalainen poika joutui useamman uussuomalaisen hakkaamaksi Itiksen metroasemalla. Yritti tosin puolustautua, mutta hankalaahan se on, kun kokonainen jengi ryhtää päälle, hakkaa ja potkii.

        Kuinka joku Alec Schulman voi siis edes kysyä noin tyhmää kysymystä? Tähän saakka olen ollut sitä mieltä, että tyhmiä kysymyksiä ei olekaan, vaan tulihan se sieltä.


    • Anonyymi

      Jokainen järkevä ruotsalainen hankkii pistoolin jossa on vähintään 10 patruunan lipas. Ja ase aina mukana välittömästi käyttövalmiina.

    • Anonyymi

      Maahanmuuttajataustaiset lapsijengit örveltåvät ikäänkuin siat pellossa. Ja meillä integroidaan, vaikka he eivät halua.

    • Anonyymi

      Eivätkö ruotsalaiset jo vaadi maansa tuhonneita poliitikkoja vastuuseen?

    • Anonyymi

      Hey hey hey aajea! Olen GhettohOOdboy24 ja tämän ketjun muutamat viestit vaativat jälleen ilmiantoni ;-)

      • Anonyymi

        Muistan, kuinka joskus ehkä viisitoista vuotta sitten katsoin telkusta jonkun ruotsalaisen kukkahattutädin haastattelua ja hän korosti, että hyvinvoivan Ruotsin pitää kantaa vastuunsa ja ottaa paljon maahanmuuttajia ja pakolaisia ja jeesata heitä kaikin tavoin. Hän myös arvosteli Suomea, kun me emme hänen mielestään ole ottaneet tarpeeksi maahanmuuttajia. Ajattelin jo silloin, että kyllä te ruotsalaiset vielä olette liemessä tuon porukan kanssa ja nyt voi vaan todeta, että olin ihan oikeassa. Kuten moni muukin.


    • Anonyymi

      Ruotsissa on nykyään järkyttävä määrä afrikkalaisia ja lähi-itäläisiä ym. roskasakkia, ,kerjäläisiä.!

      Espanjassa ja muuallakin etelä-euroopassa ikkunoissa on kalterit muslimi-ajalta muistona.Uusiin rakennetaan nykyisin myös ja asennellaan muihinkin.
      Nyt tulevat tarpeeseen taas kun afrikasta porukkaa lappaa miljoonia ilman vastustusta.
      Nyt olisi ikkunakalteriasentajille miljoonabisnes!

      Ruotsikin vielä 90 lukuun asti oli hieno maa
      Nykyään köyhyyden, työttömyyden ja pahan olon aistii kaikkialla euroopassa.

    • Anonyymi

      En ihmettele ollenkaan ruotsalaisten intoa aidata asuinalueitaan. Siellä on pakka niin leväällään matujen kanssa, kuin vain olla voi. Turvallisuus on menetetty ja väkivalta sen kun kiihtyy ja raaistuu. Silti yhä edelleen mm. Tornion-Haaparannan raja on suomen puolelta vailla valvontaa. MIksi? On vain ajan kysymys, milloin rikollinen hämärä matujoukko alkaa massan tavoin vyöryä suomeen. Johan sieltä tuli täysin vapaasti suomeen aika kööri islamtaustaisia maturaiskareita, ja muita raa'an rikollisuuden harrastelijoita. Miksi Eu-Unkari kykenee seulomaan matut ulos rajoillaan, ja Suomi ei sitä muka voi tehdä???

    • Anonyymi

      Tupin pitäisi nyt antaa selitys miksi noita aitoja tehdään.

    • Anonyymi

      Mies joka aitasi kappaleen maata ja sanoi tämä on minun, pani kaiken pahan alulle. Näin Rousseau.
      Nyt Ruotsissa on aloitettu maan aitaaminen.

      Toivottavasti Antti Rintern hallitus ei lähde mukaan tähän hullutukseen vaan aidat pysyvät matalina ja rajat avoinna tulla ja menmä kenen tahansa.

      Silloin yhteiskunta pysyy elävänä.
      Avioparit eivät vain käperry kotiin iltaisin katsomasn telkkaria vaan uskalletaan rohkeisiin avioliiton ulkopuolisiin suhteisiin, sanoi Tarja Halonenkin tv:ssa ollessaan vielä ministerinä.

      Tähän nojaa SDP.

      • Anonyymi

        Tuo sinun unelmasi voisi olla totta, jos tulijat olisivat ihmisiä, - sanan sellaisessa merkityksessä, kun me sen käsitämme länsimaissa. Valmiit ehdoitta integroitumaan meidän arvoihimme, lainsäädäntöihimme ja tapakulttuuriimme. Nyt ollaan todella kaukana tuosta, vai miten tulkitset Ruotsin maahantulijarikosaaltoa? Viestiikö tällainen integroitumishalukkuudesta ja kunnioituksesta ruotsia ja ruotsalaisia kohtaan?


    • Anonyymi

      No kehitys kyllä menee valitettavasti tuohon suuntaan Suomessakin, eikä syynä suinkaan ole maahanmuutto vaan rikkaiden halu valita naapurinsa ja erottua tavallisesta rahvaasta.

      • Anonyymi

        Ei pidä paikkaansa, sillä esimerkiksi Ranskan maaseudulla ihan tavalliset ihmiset suojaavat kotinsa aidoin ja ikkunaristikoin.

        Rikkaiden alueet ovat asia erikseen.

        Kannattaa lukaista sekin visio, joka on esitetty Sisäministeriön sivuilla seuraavien invaasioiden varalta...


    • Anonyymi

      Turvallisuus paranee välittömästi, kun annetaan lupa jysäyttää suolapaukulla perseelle heti kun aihetta.
      Kyllä on mitättömiä poliitikkoja, jotka ei edes tajua turvallisuudesta hölökäsen pöläystä!

    • Anonyymi

      "Sotaa ja vainoa" pakenevat kymmenet ja sadat tuhannet ihmiset, jotka haluaa vain "rauhaa ja työtä", ovat saaneet Ruotsin tuollaiseen jamaan. Autot palaa, pommit räjähtelee, ihmisiä raiskataan ja hakataan, syytetään kantiksia rasismista, vaikka vain toinen osapuoli tekee pahaa.

      Vieläkään ei voida tunnustaa tosiasioita. Mitä Ruotsissa ja Ruotsalaisille pitää tapahtua että voivat jo vihdoin tunnustaa tosiasiat ja tehdä hieman muutoksia pakolaispolitiikkaan ja vähän palautella porukkaa?

      • Anonyymi

        Tukholma syndrooma yhdessä onnistuneen indoktrinaation ja taidokkaasti suoritettu vuosikymmeniä kestänyt vasemmistolainen valehtelu varmistavat sen, ettei mikään muuta Ruotsin valitsemaa suuntaa kohti ensimmäistä islamistista pohjoismaata.

        Napakka feministinen ote yhdistettyna virheettömään multikulturalistiseen suoritukseen on kuin kirsikka kakun päällä, joka kruunaa lopputuloksen.

        Ruotsin nykyinen kuningasperhe on sitten viimeinen kuningasperhe Ruotsissa. Tämän jälkeen ei sitten muita olekaan tulossa. Näin ovat Ruotsalaiset ihan itse päättäneet.


    • Anonyymi

      Ongelmaa ratkaistaan ihan väärästä kohtaa jos rakennetaan _metrin_ korkuisia muureja. Siis metrin korkuinen muuri? buahahahahaha!!!!! Anna meidän nauraa.

      No, se on nyt myöhäistä Ruotsin kohdalla. Ruotsi on täysin Islamistettu noin 15-20 vuoden sisällä, eikä siinä mitkään muurit mitään auta enää siinä vaiheessa. Ei ainkaan _metrin_ korkuiset !

      Voi herran jumala mitä idiootteja !

    • Nehän ovat kymmeniä vuosia pilkanneet Israel ja saavat nyt maistaa mitä ovat kylväneet. Israelissa ei löydy monta paikka missä ei olis aita ympäri. Ja seillä nuo arabit ampuu ja heittävät pommit koulu-busseihin.

    • Anonyymi

      Ruotsiin matkustamista kannattaa välttää ruotsin heikon turvallisuustilanteen takia.

    • Anonyymi

      Siis tarkoittaako tämä sitä, että ruotsidemokraatit eristetään muureilla ghettoihin häiritsemästä kansankodin idylliä.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2636
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      73
      1431
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1421
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      23
      1179
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1154
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1153
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1146
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1131
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1083
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      9
      1063
    Aihe