Unkari kiusantekijänä Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyydelle

Anonyymi-ap

UNKARIN pitkään jatkama viivyttely Suomen ja Ruotsin Nato-jäsenyyksien vahvistamisissa on Turun yliopiston dosentin Heino Nyyssösen mielestä kiusantekoa, jolla pääministeri Viktor Orbán pyrkii näpäyttämään Suomea siitä, että maa on kohdellut Unkaria aiemmin kriittisesti oikeusvaltiokehityksestään.

Mediahuomio on Suomessa ja erityisesti Ruotsissa kohdistunut viime aikoina siihen, miten Turkki saataisiin hyväksymään maakaksikon jäsenyyshakemukset. Samanaikaisesti Unkarin päätös odottaa yhä syntymistään, vaikka Unkarin hallitus olisi voinut tehdä päätöksen nopeasti jo aikoja sitten.

”En ole nähnyt tässä minkäänlaista järjellistä syytä, vaan pikemminkin tässä Orbán haluaa antaa jonkinlaisen näpäytyksen suomalaisille. Olen puhunut jopa koulukiusaamisesta”, sanoo Nyyssönen.

Helsingin yliopiston Aleksanteri-instituutin dosentti ja tutkija Katalin Miklóssy puolestaan ajattelee, että viivyttely on osoitus siitä, miten ”todella jäätävät” välit Unkarilla ja Suomella on. Hänen mielestään Suomi tai Ruotsi eivät ole kuitenkaan kohdelleet Unkaria sen kriittisemmin EU:ssa kuin muutkaan maat.

Miklóssyn mielestä pääsyy vitkastelulle on siinä, että Orbán katselee yhtä aikaa useaan ilmansuuntaan ja moneen toimijaan.

”Perimmäinen syy on tämä Venäjä-kortti, Unkarin omat kansalliset intressit suhteessa EU:hun ja sitten Turkki”, Miklóssy sanoo.

Venäjä-kortilla Miklóssy tarkoittaa Orbánin myötäsukaisia suhteita Venäjän presidenttiin Vladimir Putiniin. EU:n kanssa Unkarilla taas on ollut kiistoja oikeusvaltion tolasta ja korruptiosta jo vuosikaudet, ja Turkki on maa, johon Unkari haluaa pitää hyviä suhteita esimerkiksi asevoimien kehittämiseksi.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomi ja Ruotsi ovat vuosia mustamaallanneet Unkaria ja aiheuttaneet Unkarille haittaa eri tavoin.

   Miksi ihmeessä Unkari haluaisi saman katon alle sotilasliitto NATOoon väkeä, joista on unkarilaisille pelkkää haittaa. Sama juttu on Turkin osalta.

   Kun Suomi ja Ruotsi vakuuttaa lopettavansa Unkarin ja Turkin mustamaalaamisen ja haitanteon Unkarille ja Turkille, niin jäsenyys sotilasliitto NATOssa ratifioidaan saman tien.

   Ei mikään järkevä maa halua saman katon alle väkeä, joista on maille itselleen lähinnä haittaa.

   • Anonyymi

    Persuputinit voi menhä nuoleen Putinin kaljuuu !!


  • Anonyymi

   Unkarin pikkudiitaattori on Putinin ystävä!! Orban varastanut suvulleen satoja miljoonia EUn tukirahoja!! Unkari heitettävä EU sta pihalle !!

  • Anonyymi

   Unkari, Turkki ja Saksa tekevät kuten Putin käskee!! Se, millä näitä maita tai niiden päämiehiä kiristetään olisikin hyvä tietää!

  • Anonyymi

   Unkarilla oli muita kiireitä, mm. kovat neuvottelut EU-rahoituksesta. Unkari ilmoitti, että ratifiointi tehdään parlamentin vuodenvaihteen tauon jälkeen. Eli joskus helmikuussa.

  • Anonyymi

   Unkari veljeilee Putinin kanssa,muuta syytä en näe.Millä tämä säälistä Natoon otettu saadaan ruotuun?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yhä useammat miehet jäävät ilman seksikumppania

   Seksuaalinen yksinäisyys on myös yhteiskunnallinen ongelma: https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009348479.html?share=e7236ee8014c17d4d350174fb6afe007
   Sinkut
   385
   2272
  2. Martina ei viihdy kotona!

   Montako päivää ehti Martina olla kotona ennen kuin oli taas menossa. Tällä kertaa sentään koira mukanaan mutta loput perheestä jäi taas muiden hoidet
   Kotimaiset julkkisjuorut
   338
   1292
  3. Emeka Matthew Ekperech tuomittiin raiskauksesta vankeuteen - hän on valittanut tuomiosta

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/43a4cae4-09ed-485b-b47b-ded8761c4d07 Tuomittu joutuu maksamaan myös korvauksia. Yhdynnän kohteena ollut h
   Maailman menoa
   14
   757
  4. Hengaillaan

   Hengaillaan-visailuohjelmasta ei todellakaan tule suosittua ja pitkäikäistä vaan se floppaa ja komeasti karahtaa kunnolla kivikolle,tuleepahan kokeilt
   Yle
   56
   668
  5. Vanhemmilla pitää olla oikeus estää peräreikäseksin opettaminen lapsilleen

   Ei voi olla niin että koulussa opetetaan lspsille luonnonvastaisuuksia vastoin vanhempien tahtoa. https://www.hs.fi/mielipide/art-2000009355749.html
   Maailman menoa
   295
   655
  6. Ähtärin pandapäätös

   Kun pandapäätöstä valmisteltiin eläinpuiston toimitusjohtajana oli Juhani Haapaniemi, hallituksen puheenjohtajana oli kaupunginhallituksen puheenjoht
   Ähtäri
   25
   655
  7. Mistä juttelitte

   kun näitte viimeksi?
   Ikävä
   39
   619
  8. Millon olet

   Tavannut kaivattusi viimeksi ja missä.
   Ikävä
   40
   615
  9. Minkä takia sä nainen vihaat mua

   Myönnän tehneeni väärin kun en ole ottanut asiaa heti pöydälle. Katuva mies.
   Ikävä
   54
   607
  10. Joko sinä mies unohdit tämän naisen?

   Kohta nähdään varmaan taas, mutta tykkäätkö yhtään?
   Ikävä
   41
   545
  Aihe