Vieläkö riittää uskoa lännen ylivertaisuuteen maailmassa?

Anonyymi-ap

Kohta 2.5vn olemme lukeneet mediastamme lällättelyä, kuinka Venäjä ryssii kaiken ja on polvillaan, kun kukaan ei leiki ja läntiset huippuyritykset ovat poistuneet maasta. Kummallisen hyvin se sotaa Ukrainassa on pärjännyt, vaikka vastassa on kolminkertainen miesylivoima ja tietysti kiihkeästi NATO jäsenyyttä kannattavan HS:n ylistämää huipputeknologiaa.

Mikähän mahtaa olla se huipputeknologia? Nopea vilkaisu kotiini, paljasti, että tietokone ja kännykkä on Kiinasta. PS4 on valmistettu Koreassa. Televisio on valmistettu Taiwanissa, auto Koreassa ja jopa kahvi on tuotu Brasiliasta. Tankissa on Venäläistä öljyä ja ydinvoimala pyörii Venäläisellä Uraanilla. Minulle jää nyt täysin avoimeksi, missä hel...issä ovat ne EU innovaatiot ja huippuosaamiset?
Mikä tekee EU:n korvaamattomaksi maailmantaloudelle? Teknologia? Tuskinpa mikään, sillä Kiina, Intia ja Venäjä lähettävät itse satelliittinsa avaruuteen ja ovat ydinasevaltioita. Talouskin pyörii mainiosti ilman EU:ta, BRICS+ kasvaessa kohta 60 maan yhteisöksi.

Jospa palataan EU:hun. Suuret puheet, mahtipontiset julistukset ja hahhahhaa tyyppiset analyysit eivät vakuuta. Tekeekö EU:sta supervallan turismi? Niinpä niin, Välimeren vanhat rauniot ja turistirannat tietysti ovat ihan jees, mutta
tuskinpa sitä huippuosaamista, jos tarjoilemme Espressoa ja Sangriaa aurinkorannalla. Ehkä autoteollisuus? Joopa, joo komponentit tekee autoihin Kiina, kuten sähköakut, joten auton kasaaminen tuskin sellaista huippuosaamista.
Onko muuta? Ranskalainen ydinvoimaosaaminen? Metsät pohjoisessa? Mikä? Tutkimustyö sukupuolen monipuolisuudesta? Aurinkopaneelit?

Höh, Ranskalaista ydinvoimalaa Suomessa ollaan jo rakenneltu 25v ja aurinkopaneelitkin tuotetaan Kiinassa. Nytkin mietimme, miten aita saadaan itärajalle ja rakentaako aidan duunarit Virosta vai Latviasta? Ja tietysti yliopistojen keskittyessä miten monta sukupuolta ihmiskunnalla on. Unohtamatta sitä, että tärkeintä on pumpata rahaa mielin määrin markkinoille, miettimättä mitä tämä tekee. Ehkäpä vähän nostaa peruselintarvikkeiden hintaa, mutta viis siitä. Kaupastahan ruoka muutenkin tulee, kuten sähkö pistorasiasta.

Tiedättekö, että sotaan tarvitaan kolmea asiaa? Se on rahaa, rahaa ja rahaa! Eurot eivät taida pitkälle riittää, jos ostovoima on nollassa, eikä omia raaka-aineita ole. Aseita ei saada ilmaiseksi, kuten tiedätte. Olemme liittoutuneet seniilin mantereen ja heikkojen valtioiden kanssa, joista ei tosipaikan tullessa ole avuksi kuin tsemppitwiitit.

DCA oli Suomen vuosituhannen suurin munaus, yhdessä NATO jäsenyyden hakemisen kanssa.

17

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      UUSI

      Ongelmamme on siinä, että elämme mediamme luomassa kuplassa. Toimittaja-tietokirjailija Arvo Tuominen jakoi (17.6.2021) fb:ssä talouslehden graafin, jonka viesti on murheellinen. EU:n osuus maailman talousmarkkinoista BKT:stä ja Markkina-arvosta putoaa vauhdilla:

      Euroopan (EU27 + Britannia + Sveitsi + Norja) BKT/Markkina-arvo -osuudet olivat: (Lähde: IMF, Refinitiv Datasrteam).

      Vuonna 2000: BKT 33 % ja M-a 32%
      Vuonna 2004: BKT 37 % ja M-a 27 %
      Vuonna 2006: BKT 35 % ja M-a 25 %
      Vuonna 2012: BKT 27 % ja M-a 22 %
      Vuonna 2016: BKT 25 % ja M-a 20 %
      Vuonna 2021: BKT 25 % ja M-a 16 %.
      Vuonna 2022: BKT 24 % ja M-a 14 %.
      Vuonna 2023: BKT 23 % ja M-a 13 %.

      Tiivistäen:
      Euroopan osuus globaalista BKT:sta on 23 vuodessa pudonnut (ennuste) 33 % >> 23 %:iin ja EU:n osuus globaalista Markkina-arvosta on pudonnut 32 %:sta >> 13 %:iin.

      Luvut ovat järkyttäviä, hälyttäviä ja tunnistettavia. Mitä me teemme? Tietenkin aloitamme etsimään ulkoisia vihollisia omiin virheisiin. Aloimme etsiä vihollista ja Venäjä olikin sopia sellainen. Kaikenlainen markkina-arvon alasajo voitiinkin selittää Venäjän syyksi, vaikka putoaminen on alkanut vuosia ennen Venäjä-Ukraina sotaa. Samanlaista inflaatioselittelyä on USA:ssa, mutta kansalaiset eivät tätä usko. Viholliskuvaa löydetään muualtakin, kuten Iranista. Alapuolella on hieman valoa tähän viholliskuvan etsimiseen Teheranin, Kiovan ja Moskovan yöelämästä. Ette löydä kananmunia tai kaalia videoilta, mutta ehkäpä hieman kullan kimallusta ja glitteriäkin.

      Irania:
      https://youtu.be/i05zfgDDBeg?si=IxTghRVrm4Xdfr5g

      Moskovaa:
      https://youtu.be/I6AJUiSZQH4?si=JVshJ3iPbltevikB

      Kiovaa:
      https://youtu.be/n2vBk-uIco0?si=KQuT-MPndOU-JGEb


      Ps. Näen Kiovan kaduilla paljon nuoria armeija-ikäisiä miehiä, mutta meille kuitenkin kerrotaan, että Ukrainasta on loppunut miehet ja lisää tykinruokaa tarvitaan. Näen myös, että Kiova on sodan aikanakin kauniimpi, puhtaampi ja huipputeknisempi, kuin mikään keski-Euroopan kaupunki, jonka olen nähnyt. On surullista, että EU:n suurkaupunkien kadut ovat vallanneet siirtolaiset, narkit ja kerjäläiset , jotka hengailevat kaupunkiemme kaduilla, ryöstellen kenet haluaa. Mutta Kiova näyttää kukoistavalta metropolilta. Ehkäpä kaikista antamistamme rahoistamme? Tai mediamme valehtelee meille, jotta sotateollisuuden rattaisiin saadaan rahaa ja klikkimedia uutisia.

      • Anonyymi
        UUSI

        " Mitä me teemme? Tietenkin aloitamme etsimään ulkoisia vihollisia omiin virheisiin. Aloimme etsiä vihollista ja Venäjä olikin sopia sellainen."

        Eikä siinä vielä kaikki. Nyt on alettu tosissaan haastaa riitaa ja jauhaa suurimman kauppakumppanin, eli Kiinan, kanssa käytävän kaupan alasajosta koska Kiina on niin tyhmä eikä tanssi EU:n pillin mukaan.

        Ei hyvää päivää tätä menoa :(


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        " Mitä me teemme? Tietenkin aloitamme etsimään ulkoisia vihollisia omiin virheisiin. Aloimme etsiä vihollista ja Venäjä olikin sopia sellainen."

        Eikä siinä vielä kaikki. Nyt on alettu tosissaan haastaa riitaa ja jauhaa suurimman kauppakumppanin, eli Kiinan, kanssa käytävän kaupan alasajosta koska Kiina on niin tyhmä eikä tanssi EU:n pillin mukaan.

        Ei hyvää päivää tätä menoa :(

        Kiinan kaupan voikin ajaa alas, mitään sellaista sieltä ei tule mitä muualta ei saisi parempilaatuisena.


      • Anonyymi
        UUSI

    • Anonyymi
      UUSI

      HeHe! Ehkä sinun kannattaakin lähteä etsimään sitä glitteriä muualta kun elo täällä Suomessa b on niin kurjaa? EU on vain talousyhteisö… ei mikään valtio ja täältä pääsee per oitis maailmalle!

      • Anonyymi
        UUSI

        No aika heikosti menee jos se ydinasia, eli talous, on erittäin huonoissa kantimissa ja laskee kuin lehmän häntä 🤔


    • Anonyymi
      UUSI

      Sota ja tappaminen on kansalaisten hyvinvointia suurempi asia.

    • Anonyymi
      UUSI

      Lännen heikko lenkki on republikaani Donald Trump.

      • Anonyymi
        UUSI

        Juuri näin. Trump Tiltuilee puhuessaan rauhasta. Ihan käsittämätön idea monen Bidenistin mielestä.


    • Anonyymi
      UUSI

      Tiltu luulee olevansa fiksu, kun kirjoittaa ettei EU:ssa ja lännessä ole mitään kekseliäisyyttä. Venäjän kuuraketti päätyi metalliromuksi Kuun pinnalle ja Ukrainan mukaan satojatuhansia vatnikkeja asuu nykyään 2m maan alla. Eikä lentokoneet Venäjällä kohta lennä, koska ei ole vara-osia, kuten tietolähteinä Ukraina, Brittitiedustelu ja CNN:n nimettömiin lähteisiin viittaava mediamme on kertonut.

    • Anonyymi
      UUSI

      Venäläinen nuori mies saa kuolla Putinin puolesta Ukrainassa museoikäisessa T-54 vaunussa.
      T-54:n tuoamiseen riittää vaikkapa vanha suomalainen 55 S 55 kevytsinko.

      • Anonyymi
        UUSI

        Mistä sinä sen tiedät? Tappioista emme tiedä mitään.
        Vaikka olisi tuollaista kalustoa ja tappioita, vanha basha kalusto on paukauttanut lännen kalustot tuhannen päreiksi. Että semmosta. Mahtaa harmittaa, kun lännen kalusto ei pärjää edes Pohjois-Koreasta ostetuille aseille.


      • Anonyymi
        UUSI
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä sinä sen tiedät? Tappioista emme tiedä mitään.
        Vaikka olisi tuollaista kalustoa ja tappioita, vanha basha kalusto on paukauttanut lännen kalustot tuhannen päreiksi. Että semmosta. Mahtaa harmittaa, kun lännen kalusto ei pärjää edes Pohjois-Koreasta ostetuille aseille.

        Älä jauha paskaa - jopa Venäjä on ilmoitanut tappiolukujaan, mutta tietysti alakanttiin.

        Ylistämistäsi pohjoiskorealaisista aseista venäläiset sotabloggarit ovat kirjoitelleet jonkun kerran - ne ovat laatuttomia.

        Lue tästä: https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/dcc723ce-4842-45bf-9116-542531bd4261


    • Anonyymi
      UUSI

      Mitähän wattua sä oikeen selität?

    • Anonyymi
      UUSI

      Aika hemmetin sekaisin saa olla joka vieläkin puolustelee venäjän toimintaa!

    • Anonyymi
      UUSI

      Putin laittoi Orban -koiran, vuh vuh, vierailulle Zelen luokse vinkumaan tulitaukoa.

      Osoittaa tiltun mielestä Venäjän ylivertaisuutta maailmassa?

    • Anonyymi
      UUSI

      Venäjän armeijan piti olla maailman toiseksi vahvin. Ei ollut ja Ukraina on tuhonnut Venäjän parhaat joukot sekä niiden kaluston.

      Hauskinta on, että Venäjän Mustanmeren laivastosta ukrainalaiset ovat upottaneet kolmasosan, vaikka heillä ei itsellään käytännössä laivastoa ole.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      37
      3296
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1622
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1493
    5. 80
      1115
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      889
    9. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      114
      884
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      810
    Aihe