Vaaliohjelma, missä se luuraa?

meniylihilseen

Perussuomalaisten vaaliohjelmaa ei ole vielä julkaistu. Tai siis käsittääkseni se julkaistaan osissa ripotellen pitkin kevät-talvea. Ketä tämä palvelee?

Äänestäjät saavat epäselvän, sirpaleisen kuvan puolueen tavoitteista. Yhtenä viikkona yksi, seuraavassa kuussa toinen pala. Ehdokkaat kentällä ihmettelevät että mihin ovat sitoutuneet ja mitä isossa kuvassa ajaa. Mielenkiintoisia mahtaa olla keskustelut vaaliteltoilla, kun puolueen linja on hämärän peitossa.

Kuka tästä hyötyy: Puolue? Äänestäjä? Ehdokkaat? Joku, kaikki tai ei kukaan?

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • malta

      Perehdy sillä välin muihin.

    • EiHyvä

      Ei ainakaan puolue hyödy. Tässä vaiheessa jo äänestäjä haluaa tietää mitä asioita ja miten valittu puolue aikoo ajaa. Persut luottaa liikkaa porukkaan, joka päättää äänestyskäyttäytymisestään vasta äänestyskopissa.

      • seteliselkäinpersula

        Persut lupasivat ennen joulua, että "ideavarkaiden pelossa" ps vaaliohjelma julkaistaan vuoden vaihduttua. Nyt on jo helmikuu vauhdissa, eikä persujen vaaliohjelmasta ole näkynyt vilaustakaan? Muut suuremmat puolueet ovat esitelleet vaaliohjelmansa aikoja sitten. Miksi Soinin miljoonahovi ei vaivaudu väsäämään edes vaaliohjelmaa?


      • Näin_se_homma_etenee

        Niin, ideavarkauksiltahan välttyy kokonaan, kun julkaisee itse vaalien jälkeen muiden ohjelmista soveltuvat osat persujen ohjelmana.


      • VesaKaitera

        EiHyvä kirjoitti: "Ei ainakaan puolue hyödy. Tässä vaiheessa jo äänestäjä haluaa tietää mitä asioita ja miten valittu puolue aikoo ajaa."


        Ilman muuta jokaisen itseään kunnioittavan puolueen kannattaisi julkaista vaaliohjelma. Se antaa ryhtiä puolueen eri ehdokkaille, joiden tulisi pysyttäytyä vaaliohjelman raamien sisällä. Tällä vältytään siltä, että jokainen ehdokas huutelisi hieman mitä sattuu, ja antaisi siten kosolti aseita kilpailijoiden käsiin.

        Äänestäjiäkin varmaan kiinnostaisi tietää, mitä PS haluaa seuraavalla vaalikaudella tehdä ja miten. Nyt ei riitä se, että pelkästään arvostelee hallituspuolueita siitä, että Suomen taloudellinen tilanne on huono. Nyt pitäisi esittää ohjelma, jolla Suomi pääsisi taas nousuun.

        Keskusta esitti oman strategisen vaaliohjelmansa runsas viikko sitten ja kaksi päivää sitten Kokoomus julkisti oman versionsa. EI PS:lla luulisi olevan ylivoimaista lanseerata omaa ehdotustaan. Jos se ei tuollaista vaaliohjelmaa tee, niin siitäkin voi moni vetää vaikka minkälaisia johtopäätöksiä.


      • Näin_se_homma_etenee kirjoitti:

        Niin, ideavarkauksiltahan välttyy kokonaan, kun julkaisee itse vaalien jälkeen muiden ohjelmista soveltuvat osat persujen ohjelmana.

        Jep, ja tämä sitten pyritään peittämään sillä, että ensin mollataan muita ideavarkaiksi.


    • terhipursonen

      Mitä vaaliohjelmaa siinä edes tarvitsee jos tavoitteena vain lihottaa säätiötä.

    • Voielämänkevättaas

      Kuten persut ovat jo ilmoittaneet, että vaaliohjelmaa ei voida julkaista, koska heidän hyvät ideat varastetaan. No, ehkä tämä salattu vaaliohjelma on pienen piirin tiedossa, mutta eipä auta äänestäjää. Ketä kiinnostaa enää? Ihmiset on jo valinneet ketä äänestävät.

      • 6-5

        Liian aikaisin aloitettu loppukiri kangistaa ja muut ajavat takaa ohitse. Näin näyttää käyvän kepulle. Kannatuksen kasvu on jo taittunut.


      • vääräehdokas

        Ja demari Marjetalle käy kuin Syrjäläiselle. Ei sytytä. Demarit valitsevat ehdokkaansa väärin. Demarit ovat jakautuneet. Jos ainoa ehdokas olisi ollut Arja K niin hän olisi saanut äänet yli puoluerajojen. Tämä ei kelvannut näille ns. paremmille demareille. Tästä syystä äänestän Perussuomalaisia.


    • muutostulee

      Ne ovatkin valtavan hyviä ideoita, että Kreikan tulee antaa mennä konkkaan, pakolaisvirta tulee tyrehdyttää ja olevat lakaista jonnekin sekä kehitysapua leikata ja pakkoruotsi poistaa ja ehkä ruotsin kieli muutenkin.

      Kovin paljon ei ole pelkoa että noita neronleimauksia kukaan varastaa. Korkeintaan joku marginaalipuolue voi niitä käyttää toivoessaan nostetta tai edes vähän ääniä. Persut eivät enää taistele kepun, SDP tai kokoomuksen kanssa, vaan älyttömillä ideoillaan pienpuolueiden kanssa äänistä.

      • soininnollat

        Mitä virkaa on lääkärillä, joka ei osaa kirjoittaa reseptiä? Mitä virkaa on ps puolueella, joka ei osaa kirjoittaa vaaliohjelmaa?


    • sammutetutlyhdyt

      Persuissa on jo alistuttu siihen että vaalitappio tulee ja pelätään että vaaliohjelma vain lisäisi sitä. Entisillä mölinöillä tulee vielä jonkin verran ääniä kun pidetään meteliä Kreikasta, pakolaisista ja pakkoruotsista. Ei niidenkään suhteen tarvitse olla mitään ohjelmaa eikä tavoitetta, vaan niiden täytyy olla olemassa että niistä voi meteliä pitää. Jos ne asiat korjaisi itse tai joku muu puolue, niin sitten ei olisi mitään mistä puhua. Silloin ainakin olisi nollapuolue ja juuri siksi ei pidä olla vaaliohjelmaa eikä tavoitteita.

    • yyntit

      Meille perussuomalaisille on selvää, että tiistai on hernekeittopäivä tai vaihtoehtoisesti torstai.
      Olemme myös sitä mieltä, että valaanpyynti pitää sallia Pielisjärvellä ja Toholammilla.
      Tarkempia tavoitteita voit tiedustella esim. Sokoksen neuvonnasta, Korkeasaaren lautan kuljettajilta, Lieksan toriväeltä tai Lipokaisen liikkeen tytöiltä.
      Me perussuomalaiset emme tarvitse mitään vaaliohjelmia , ole sinä hiljaa anna äänesi.

    • trollaileva.ps

      Mitä merkitystä on ps:n propaganda lehdyköillä?

      Esimerkiksi viime vaaleissa vaaliohjelmaan oli läpällä laitettu taidevastaisuus. Soini kertoi vaalien jälkeen, että tärkeää on julkisuus, ei niinkään asiat. Ja sillä tavalla oikeastaan kaikki ps:n ohjelmat on tehty. Kunhan kohautetaan, asioista tai realistisuudesta ei niin väliä.

      Soini: Postmodernin taiteen paheksunta oli vaalikikka
      http://www.hs.fi/politiikka/a1305551245408
      Timo Soini tunnusti taidekritiikin olleen vaalipuhetta.
      "Postmodernin tekotaiteen" kritisointi perussuomalaisten vaaliohjelmassa viime eduskuntavaalien alla oli vaalitaktinen kikka, jolla haluttiin ärsyttää tosikoita.
      "Se oli tietoinen provo. Tiedettiin, että rääkäisy tulee", sanoi perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini.

      • En-persu-igen

        Ai, en tiennytkään että se murhaaja oli persu! Eihän sinulla mitään muutakaan syytä voi olla laittaa tuota linkkisekamelskaasi juuri persujen sivulle?


    • Siittä_on_kysymys

      Hyviä vitsejä tyyliin "postmoderni tekotaide kiellettävä" on niin vaikea keksiä. Lisäksi hyrräpuolueen pitää pitkittää vaaliohjelman julkaisua niin, että voidaan maksimoida kannatus. Ja sitten ovat vielä ideavarkaat, jotka vain kyttäävät lisätäkseen omiin ohjelmiinsa ehdotuksen Itämeren nimen muuttamisesta ja muut persuneroudet.

    • kebu

      Maailmanparannus- ja EU-linja on hyvin selkeä, vaikka osalla puolueväestä on kovempi EU-linja (markka takaisin). Ympäristökustannuksia ja byrokratiaakin haluavat perkeleet eliminoida. Sipilän linjasta tulee mieleen, että keskiolut pitää ottaa pois kaupoista. Ilmeisesti hän haluaa myös leikata talouden etelä-eurooppalaiseen tilaan ja lisätä maahanmuuttoa kehitysmaista. https://www.suomenuutiset.fi/suomen-laskennallinen-tappio-kreikan-tukilainoista-25-miljardia/

      • Vaikea_arvata

        Joo-o, olkinuket tästä enää puuttuivatkin. Missähän puolueessa muuten on eniten keskioluen suurkuluttajia?


    • Luuraillen

      Jos pitäisi julkaista selkeä vaaliohjelma, liian moni huomaisi, että persut ovat vain antaneet ymmärtää olevansa kulloisenkin kannattajaehdokkaan kanssa samaa mieltä kaikesta. Mielikuva tärveltyy. Koettakaa nyt ymmärtää, etteihän se mitenkään käy päinsä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      431
      13417
    2. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2634
    3. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2602
    4. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      156
      2594
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2087
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2048
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1967
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1535
    9. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      63
      1500
    10. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1470
    Aihe