Flat Earth

spock-auf

Yksi asia monista, joka osoittaa että elämme Levyn päällä, Eikä suinkaan pallon päällä.. on Lentokoneet...

Jos eläisimme Pallolla niin lentokoneet pyrkisivät lentämään niin matalalla kun mahdollista! Miksi ? Koska mitä korkeamalla olet pallon yläpuolella, niin sitä pidempi on matka kohteesta a kohteeseen b.... Kun taas levyn päällä korkeudella ei ole väliä....

Mitä matalemmalla kone lentää sitä nopeammin se etenee... luulis kiinnostavan säästyis vuodessa paljon rahaa.... ainakin silloin kun jet tuulet ovat vastaisia.

Avatkaa silmänne... Meitä on kusetettu lapsista saakka!

JOS olet kouluikäinen... niin kysy opettajaltasi... miksi lentokoneen lentää 12km korkeudessa.. eikä esim 2km... Valtamerien yllä.... toki ääni häiritsee maalla... mut ei merellä... jos jos jet tuulet ovat vastaisia....

138

3720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kronkron

      Taidat olla pahasti vajaaälyinen. Muten tulet toimeen oikeassa elämässä?

      • ex-huijattu

        Eli sinulla ei ole enää mitään argumentteja maapallo-valheen puolesta?


    • KymmenenOluttaOrrella

      Kyllä planeetan ja koko universumin evoluutioteoria otti jo miljoonia vuosia sitten huomioon lentokoneet. Päätettiin, että Flät Disaini on ihan parhautta, ettei vain olisi Inteligent Disainerit taas koko juonen takana, ahhaaaa ! Siinäs näät, mitäs läksit, Kikkelis Kokkelis ja onko kauas pitkä matka ? kukapa tietää, mistä se alkaa ja minne se johtaa ?

    • Lentäjänkaveri

      Maapallon ympäri (noin 40 000 km) lennettäessä 12 km:n korkeudessa matka pitenee kokonaista 75 km verrattuna mitä matkan pituus olisi merenpintaa hipoen.
      Esim lento Helsingistä Kanarian saarille pitenee vähän toistakymmentä kilometriä.
      Pienestä ilmanvastuksesta johtuen on kuitenkin nopeus korkeampi ja polttoaineen kulutus matalampi korkealla lennettäessä.

    • OppimatonKaatuiOjaan

      Jos aloittaja on vielä kouluikäinen, tai joskus sellainen ollut pitää kysyä aloittajalta että mitähän vittua tuli tehtyä siellä koulussa?

      Räit lattialle, vittuilit opettajalle ja kävit nurkalla röökaamassa?

      Kannattiko?

    • Ierika

      Tottakai elämme pallolla ja vieläpä sen sisäpinnalla. Miten muutoin kengät kuluisi enemmän kärestä ja kannasta. Confirmed!

    • niin_ja

      Miksi maapallo olisi litteä, kun kaikki muut taivaankappaleet ovat pyöreitä?

    • spock-auf

      Miksi maapallo olisi litteä, kun kaikki muut taivaankappaleet ovat pyöreitä? ??

      Sen sun pitää kysyä Luojalta... Ja mistä tiedät että kaikki taivaankappaleet ovat pyöreitä ? Nasan CGI kuvistako ? Toki kuu näyttää pyöreältä, mutta miten voimme olla varmoja että se on pallo ? Miksi kuun "kraatterit" ovat kaikki 90 asteen osumakulmasta syntyneitä ? elikkä pyöreitä ? Miksi ei oo esim. 45 asteen osumia ? jotka synnyttäisi ns... "ojia" osuessaan kuun pintaan... vaan ei... KAIKKI ovat tulleet luotisuoraan alas :))

      Onhan Biljardipöytäkin litteä vaikka pallot ovat pyöreitä.

      Joku kirjoitti ilman tiheydestä.... kuulostaa järkevältä selitykseltä... Ois kiva lukea aiheesta... ja mitä piloteille opetetaan.... Onko ilma todellakin niin paljon ohuempaa 12km kun esim juuri pilvien yläpuolella... että kannattaa kiivetä ylös asti varsinkin jos jet tuulet ovat vastaisia.....

      Muitten "vastaukset" oli taas tuttu.... luokkaa... voi voi.

      Vinkki teille... Koulussa pärjää jos osaat Toistaa mitä sulle opetetaan... Ajattelemaan, kysenalaistelemaan... sua ei opeteta... Mieti sitä... Jos osaat :)

      • Gramm

        Jos oikeasti osaisit käyttää Googlea ja ymmärtäisit lukemaasi löytäisit 100% todisteet että maapallo on pyöreä.
        Taidat olla perheesi ja kaveripiirisi naurunaihe.


    • dawfg

      Jos maapallo on litteä eikö auringon pitäisi näkyä 24/7? Jos aurinko laskisi levyn alle, olisi koko maailma kerralla pimeydessä ja niinhän ei ole.

      PS. Lentokoneet lentää korkealla koska ilma on siellä ohuempaa, eli ilmanvastus on pienenmpi. Täten lentäminen on nopeampaa ja tehokkaampaa.

      • ei.pitäisi

        FE-mallissa pieni aurinko kiertää aika matalalla ja siksi se ei näy joka puolelle Maata samaan aikaan.


      • dawdw
        ei.pitäisi kirjoitti:

        FE-mallissa pieni aurinko kiertää aika matalalla ja siksi se ei näy joka puolelle Maata samaan aikaan.

        Eikö se pitäisi silti näkyä tehokkaalla kaukoputkella tai esim. infrapuna teleskoopilla?


      • ei.pitäisi
        dawdw kirjoitti:

        Eikö se pitäisi silti näkyä tehokkaalla kaukoputkella tai esim. infrapuna teleskoopilla?

        Ei pitäisi. Aurinko kiertää niin matalalla ja on yllättävän pieni, kun taas Maa on niin iso, ettei aurinko mitenkään näy samanaikaisesti joka puolelle Maata. Tämä on keskeinen asia.


      • PiiÄrToiseen
        ei.pitäisi kirjoitti:

        Ei pitäisi. Aurinko kiertää niin matalalla ja on yllättävän pieni, kun taas Maa on niin iso, ettei aurinko mitenkään näy samanaikaisesti joka puolelle Maata. Tämä on keskeinen asia.

        Eikö auringon pitäisi kuitenkin valaista puolet kakusta kaiken aikaa? Mikäli päivän pituus on keskiarvona 12 tuntia koko maailmassa vuoden mittaan? Kyllähän silloin auringon pitäisi olla melko iso!


      • Todisteet

        Ei, koska aurinko ei ole luontokappale. Katso yoitubesta fake sun.


      • järkikäteen
        ei.pitäisi kirjoitti:

        FE-mallissa pieni aurinko kiertää aika matalalla ja siksi se ei näy joka puolelle Maata samaan aikaan.

        "FE-mallissa pieni aurinko kiertää aika matalalla ja siksi se ei näy joka puolelle Maata samaan aikaan."

        Miten pieni ja miten matalalla? Anna vastaus kilometreissä.


    • Polariz

      Henkilökohtainen mielipiteeni on, että meret ei taivu ympäri, eikä joet virtaa ylämäkeen. Pitkällä lennolla ei käänny melkein ylösalaisin, vaan pilvimatto on aivan tasainen. Myös lukuiset amatöörien lähettämät kaasupallot näyttää kymmenissä kilometreissä aivan tasaista horisonttia. Se pysyy kameroissa samassa kohtaa kuvaa kuin horisontti maan tasollakin, eli aina ns. silmien korkeudella, kuten näkymä loputtoman kokoisella tasolla kuuluukin olla. Pallon pinnalla niin ei olisi. Ei ole mitään sellaista loivaa alamäkeä joka pakenee aina alaspäin joka kohdasta joka suuntaan. Maan pinta ei ole mikään monimutkainen ja aistien ulkopuolelle kuuluva metafyysinen suhteellisuuskummajainen, jossa kaikki suoralta näyttävä onkin täysin huomaamatta jotain ihan muuta. Maa ja ilma ei myöskään pyöri äänen nopeudella akselin ympäri, vaan pysyy paikoillaan, mitä nyt tuuli välillä puhaltaa kun aurinko hämmentää ilmamassoja pyöriessään tasaisen maan yllä valaisten noin puolet maasta kerrallaan. Tuo liike on se mitä luullaan Coriolis efektiksi, eli maan pyörimisen vaikutukseksi. Luoteihin sellainen ei vaikuta. Kivääreissähän olisi aina kompassit joista voisi katsoa mihin suuntaan maa pyörii. Luoti lähtee piipusta pyörien, joten se voi ajautua vähän sivuun pitkillä matkoilla vaikka olisi tyyni ilma. Luoti voi myös pudota liian eteen kun ampuma-etäisyydet kasvaa. Se ei johdu maan pyörimisestä, vaan siitä ettei tähtääminen onnistu suurella tarkkuudella optisista syistä, koska ilma on nestettä. Samasta syystä perspektiivistä johtuen näyttää myös että laivat katoaisi horisontin taakse pohja edellä. Niin ei todistettavasti ole, koska laivat saa uudestaan zoomattua näkyviin niin kauan kunnes ne sulautuu lopulta sakeaan ilmamassaan. Siksi ei myöskään maata pitkin näe loputtomiin.

      Tähdistä:
      Pyörivän pallon pinnalta ei voi kuvata pitkällä valotuksella tähtien muodostamia kuvioita muuhun kuin yhteen suuntaan kerrallaan. Kuvissa näkyy kuitenkin tähtien liikkeitä oikealle, suoraan ja vasemmalle. Kaikki samaan aikaan yhdessä valokuvassa, yhdellä oletetulla maapallon pyöräytyksellä. Toisin sanoen maa ei pyöri, vaan tähdet. Pelkästään tämä havainto riittäisi todistamaan asian, mutta 1900-luvun alussa oli jopa muutama tunnustettu tieteellinen testikin joka kertoi samaa, että Maa ei pyöri vaan tähdet, mutta koska testit keskittyi silloin vain eetterin tutkimiseen, tuloksia ei tulkittu maan pyörimättömyyden kannalta, mitä ne samalla kertoisi (Michelsonin-Mooren koe ja Airy's failure) Sagnacin koe otti kuitenkin senkin huomioon, mutta tuloksen kerrottiin sopivan jollain tavalla myös suhteellisuusteoriaan, jota Einstein paranteli hiukan myöhemmin suppeasta yleiseksi.

      Pohjantähti pysyy taivaalla samalla paikalla vaikka Maan sanotaan kiertävän 150 milj. kilometrin lenkkiä, jossa maapallon oletettu kallistus ei kuitenkaan erikseen käänny koskaan kohti pohjantähteä. Asia kuitataan sillä että pohjantähti on niin kaukana että se pysyy silti "tähtäimessä". Mutta voiko sekään olla mahdollista, että paljailla silmillä voisi nähdä jotain joka on niin pitkällä että valollakin kestää satoja vuosia kulkea sieltä. Sellainen pysyy siis taivaalla samassa paikassa terävänä pisteenä läpi elämäni, ja minua epäillään trolliksi tai hulluksi jos ihmettelen asiaa.

      Kaikki aistit kertoo tasaisesta ja liikkumattomasta maasta, mutta avaruusjärjestöjen valheelliset kuvat saa kaiken kansan ja tiedeyhteisön uskomaan että mikä tahansa muu selitys kuin litteä maa on oltava totta. Selitykseksi kelpaa jopa aineettoman avaruuden taipuminen sellaiseksi jota aine ja aikakäsitys tottelee, vaikka mitään sellaista ei edes tarvita, ellemme ajattelisi että Australiassa eletään ylösalaisin. Litteä maa ei tosin sulje poiskaan Gravitaatiota. Sitä vaan ei tarvita koska nesteiden dynamiikka riittää kuvaamaan sen että tiheämpi aine asettuu alas ja harvempi aine nousee sen yläpuolelle. Mutta tämähän on ihan hölynpölyä koska taivaalla pyörivät valot ovat kaikki pyöreitä, joten maankin täytyy olla ?!

      • PiiÄrToiseen

        Hmmm, vesi kyllä kaareutuu. Vesi-ilmapallo on tästä hyvä esimerkki. Samoin vesipisaran pinta on kaarella. As above so below.


      • newsmag

        Quorassa sekä yliopistojen professorit, fyysikot, matemaatikot, geodesian ammattilaiset jne. ovat täydellisesti debunkanneet idioottimaiset FE-teoriat lukemattomilla selkeillä esimerkeillä, joita kuka tahansa voi myös kokeilla.

        Quorassa kuka tahansa voi vastata kysymyksiin oman osaamisensa mukaan. Usein vastaajina on yliopistojen professoreita jne. Suosittelen esittämään kysymyksiä ja etsimään vastauksia sieltä.


      • Anonyymi

        Yksi sana: gravitaatio. Oletko kuullut?


    • spock-auf

      Hienoa että muutkin ovat heränneet!

      Joku kysyi miksi Aurinko ei näy 24/7
      No se ei näy koska se on paljon lähempänä kun mitä meille kerrotaan, Kuvittele että olet isossa huoneessa.. sanotaan Hesan kokoinen huone ja katossa on lamppu, mutta huoneella ei ole korkeutta ku 20 metriä.... kävele lampusta poispäin... valo vähenee kunnes lopuksi on täysin pimeää...

      Eli siksi et näe aurinkoa, levyllä 24/7 Ainostaan kun se pyörii pohjoisempana.. eli kesällä...

      Tästä syystä et löydä mistään 24 h timelapsia etelänavalta... niiden kesältä... koska sellasta ei ole olemassa! Webcamera ktimelapseist puuttuu AINA 8 - 12 tuntia !
      Sit on yks timelaps video mikä on muokattu... Jos etelänavalla ois Yötönyö niin siitä ois video pätkää!


      Toinen vihje.
      Kukaan ei ole kiertäny Maapallon pohjois/etelä suuntaisesti.. Ainostaan yksi väittää tehneensä tämän... botskilla joskus.. Jahänkin Oli Englantilainen Lordi... kunigattarelle sukua... vapaamuurari....



      Nämä ovat faktoja. Argumentoikaa tekin pallonuskoja faktoilla...

      Tähän samaan aiheeseen kuuluu myös Evoluutio huijaus.... Dinosaurus Huijaus....
      Jne.... Kaikki mitä meille kerrotaan näyttää vaan olevan suurta valhetta!
      Miksi meille valehdellaan ?
      Sitä en tiedä...
      Saatanan palvontaa kai...

      • MalliEiToimiHavaitusti

        Lamppukertomuksesi ollessa totta ei selittyisi se mitenkä yhden pisteen valo pystyy valaisemaan kerralla puolet Maa-alasta; ja mitenkä pohjois-etelä ja itä-länsi suunnassa valon lähde ei käyttäydy samalla tavalla; mukaan lukien valonlähteen käytös vuodenaikojen vaihdellessa.

        Lamppu-jutun ollessa totta päivä/yö käyttäytyisi täysin nykyisestä eroavalla tavalla.

        Koita siis uudestaan.

        Se että joku edes tarjoaa tuollaista vaihtoehtoa, ja on siis uskonut sen kun se hänelle on esitetty osoittaa ettei asian esittävällä ole edes marginaalista kykyä hahmottaa kolmiulotteista mallia mielessään. (taso Maa ja valonlähde muodostaa 3-ulotteisen todellisuuden)


      • Taidat asua samassa laitoksessa kuin palstan aloittaja,,,,,, toisaalta vähän säälittää.


      • varmastinäkyy

        Jos Hesan kokoisella alueella olisi niin voimakas lamppu, joka valaisisi puolet hesasta kirkkaaseen päivänvaloon, niin varmasti sellainen valo näkyisi myös hesan toiselle puolelle.

        Onhan tuo nyt päivänselvää.


      • Itsnotflat

        Flat Earth uskovaiset yksinkertaisesti ovat käveleviä esimerkkejä kongitiivisista vinoumista.


      • Huonevertauksesi ei toimi.
        Sanot, että mitä kauemmas lampusta mennään, sen hämärämpi tulee ja lopuksi ihan pimeää.

        Mutta siitä huolimatta, että kaukana oleva lamppu ei enää tee valoisaa, niin lamppu kyllä näkyy! Taskulamppu järven yli näkyy oikein hyvin, vaikka se ei järven toista puolta paljon valaisekaan.

        Aurinko EI NÄY yöllä. Miksi?

        Älä nyt tule sen perspektiivin pakopisteen kanssa taas. Auringonlaskun jälkeen näet taivaalla tähtiä juuri siinäkin, missä aurinko "katosi näkyvistä".
        Eikös ne tähdet olekin paaaaljon kauempana kuin se kadonnut aurinko?
        Eikös ne tähdet olekin paaljon pienempiä ja heikkovaloisempia kuin se kadonnut aurinko?
        MUTTA NE NÄKYY SILTI!!!

        Onko teidän litteässä maassanne siis sellaista valoa, joka näkyy vaikka kuinka kauas (tähdet) ja sitten myös sellaista valoa, joka ei näy kuin 10 000 kilometriä ja pysähtyy siihen (aurinko)?


      • Anonyymi
        Fat_Earth kirjoitti:

        Huonevertauksesi ei toimi.
        Sanot, että mitä kauemmas lampusta mennään, sen hämärämpi tulee ja lopuksi ihan pimeää.

        Mutta siitä huolimatta, että kaukana oleva lamppu ei enää tee valoisaa, niin lamppu kyllä näkyy! Taskulamppu järven yli näkyy oikein hyvin, vaikka se ei järven toista puolta paljon valaisekaan.

        Aurinko EI NÄY yöllä. Miksi?

        Älä nyt tule sen perspektiivin pakopisteen kanssa taas. Auringonlaskun jälkeen näet taivaalla tähtiä juuri siinäkin, missä aurinko "katosi näkyvistä".
        Eikös ne tähdet olekin paaaaljon kauempana kuin se kadonnut aurinko?
        Eikös ne tähdet olekin paaljon pienempiä ja heikkovaloisempia kuin se kadonnut aurinko?
        MUTTA NE NÄKYY SILTI!!!

        Onko teidän litteässä maassanne siis sellaista valoa, joka näkyy vaikka kuinka kauas (tähdet) ja sitten myös sellaista valoa, joka ei näy kuin 10 000 kilometriä ja pysähtyy siihen (aurinko)?

        Eipä lisäksi unohdeta sitä että se Aurinko näkyy uudestaan sieltä pakopisteestä jos nopeasti nousee ylöspäin.

        Mikä se sellainen pakopiste on että sieltä palataankin takaisin?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä lisäksi unohdeta sitä että se Aurinko näkyy uudestaan sieltä pakopisteestä jos nopeasti nousee ylöspäin.

        Mikä se sellainen pakopiste on että sieltä palataankin takaisin?

        Aivan niin.
        Ylemmäs nouseva - tai siellä jo valmiiksi oleva - jolle aurinko laskee myöhemmin, ei ole merkittävästi lähempänä aurinkoa. Saman pakopisteen pitäisi varjostaa samaan aikaan aurinko häneltäkin. Mutta kun ei.

        Yksikin kumottu litteän maan "todistelu" riittää kaatamaan koko littahöskän.
        Kumoamiseksi ei kelpaa, että jotain tylpästi vain väitetään valeeksi. Se ei ole todistelua, se on epätoivoista jankuttamista.


      • Anonyymi
        Fat_Earth kirjoitti:

        Aivan niin.
        Ylemmäs nouseva - tai siellä jo valmiiksi oleva - jolle aurinko laskee myöhemmin, ei ole merkittävästi lähempänä aurinkoa. Saman pakopisteen pitäisi varjostaa samaan aikaan aurinko häneltäkin. Mutta kun ei.

        Yksikin kumottu litteän maan "todistelu" riittää kaatamaan koko littahöskän.
        Kumoamiseksi ei kelpaa, että jotain tylpästi vain väitetään valeeksi. Se ei ole todistelua, se on epätoivoista jankuttamista.

        "Yksikin kumottu litteän maan "todistelu" riittää kaatamaan koko littahöskän"

        Surkuhupaisasti todellisuudessa jokainen litteän maan "todistelu" kaatuu aina.

        Odotellaan edelleen edes yhtä jota ei voi kumota; mutta eihän sellaista voi tietenkään olla.


    • Veteranfan

      Litteä maapallo teoria kuvastaa millaisessa virtuaalitodellisuudessa nykyään mennään.
      Litteä virtuaalimaailma on todellista litteässä piirilevyn muodossa,jossa nyky ihminen elää älypuhelimen litteässä nettimaailmassa.

    • UskonLitteäänMaahan

      Palloteorian kyseenalaistaminen saa yhä kasvavaa huomiota meillä ja varsinkin maailmalla; kiitos Internetin. YouTubessa on suomennettuja videoita kun lyö hakukenttään Savipisara.

      Itse sain herätyksen vuosi sitten uidessani. Ryhdyin ajattelemaan että vedenpintahan on suora tässä altaassa. Näin myös järvissä. Ja merissäkin. Yhtään mittaustodistetta vedenpintojen kaartumisista ei ole eikä taida tullakaan. Vesien pintojen suoruudesta sen sijaan mittaustodisteita on esim. tässä:
      https://www.youtube.com/watch?v=GBhDFO4NMrw
      Palloteoreetikoilta ei vastinetta ole löytynyt.

      Auringon etäisyyttä sopinee myös epäillä. Meille väitetään sen olevan n. 150 000 000 km:n päässä!
      Kuvitellaan että Aurinkopallo on halkaisijaltaan metrin ja Maapallo sentin. Ne ovat silloin 120 metrin etäisyydellä toisistaan.
      Kuitenkin Aurinko noustessaan valaisee vain kapean kiilan horisontista! Se pitäisi olla mahdotonta. Kiilamaisuuden näkee esim näistä videoista:
      https://www.youtube.com/watch?v=oAoaA3sN8f4
      https://www.youtube.com/watch?v=VPkycNNlMVI

      Palloteoria perustuu yksinomaan väitteelle painovoimasta. Muistakaamme että painovoimaa ei olla todistettu eikä sen välittäjä- ainetta gravitonia olla löydetty. Nimi sille on jo kuitenkin keksitty.
      Ilman painovoimaa on väite Australiassa pää alaspäin olevista ihmisistä mahdoton ja naurettava. Lapsi sen tietää ennen kuin hänet aivopestään.

      Lisää sitten toisella kerralla. Elämme todellakin mielenkiintoisia aikoja ja uutta tietoa tulee esiin jopa päivittäin.

      • "uutta tietoa tulee esiin jopa päivittäin."

        Kun ette te tasaiseen maahan uskovat ole edes vanhoja saanu selitettyä.

        -Etelässä on yötön yö / kaamos

        -Eteläinen taivaannapa

        -gyroskooppi

        -tektoniset laatat

        -planeettojen liikkeiden ennustaminen

        -kuunpimennyksen ennustaminen

        -auringonpimennyksen ennustaminen.

        Maapallolla nuo edellä mainitut on helppo ennustaa. Lättämaa ei tarjoa sitä mahdollisuutta.


      • spock-auf

        Sillei....

        Sähän voit rikastua nopeasti!!

        Moni Tarjoaa tuntuvia raha summia jos sille joka pystyy todistamaan että elämme pallolla, Kukaan ei ole vielä Pystynyt! Joten ota haaste vastaan... 5000$ Näin jossain.

        Etelänavalla EI OLE yötönyö!.. Jos ois niin siitä löytyis varmaan Videoata.. webcam streamiä.. sun muuta todisteita... Kun ihmiset ovat näitä tivanneet tutkijoilta... niin Ei onnistu meillä on muita prioriteettejä etc etc...

        Etelän taivan napa käyttyttyy eritavalla kun pohjoisnapa... etsi videoita aiheesta kääsiisi ... ja tulet yllättymään!

        Mitäs gyroskooppista ? Se näyttää ettei maa liiku!

        Tektoniset laatat ??? Miten ne liittyvät nimenomaan palloon ??

        Planettojen liikkeiden ennustaminen lol... mayatkin ennusti ne.. ja hekin tiesti että maa on ja pysyy paikallaan... kuten kuu ja aurinko pimennykset.


      • TotuusSattuu
        spock-auf kirjoitti:

        Sillei....

        Sähän voit rikastua nopeasti!!

        Moni Tarjoaa tuntuvia raha summia jos sille joka pystyy todistamaan että elämme pallolla, Kukaan ei ole vielä Pystynyt! Joten ota haaste vastaan... 5000$ Näin jossain.

        Etelänavalla EI OLE yötönyö!.. Jos ois niin siitä löytyis varmaan Videoata.. webcam streamiä.. sun muuta todisteita... Kun ihmiset ovat näitä tivanneet tutkijoilta... niin Ei onnistu meillä on muita prioriteettejä etc etc...

        Etelän taivan napa käyttyttyy eritavalla kun pohjoisnapa... etsi videoita aiheesta kääsiisi ... ja tulet yllättymään!

        Mitäs gyroskooppista ? Se näyttää ettei maa liiku!

        Tektoniset laatat ??? Miten ne liittyvät nimenomaan palloon ??

        Planettojen liikkeiden ennustaminen lol... mayatkin ennusti ne.. ja hekin tiesti että maa on ja pysyy paikallaan... kuten kuu ja aurinko pimennykset.

        "Planettojen liikkeiden ennustaminen lol... mayatkin ennusti ne.. ja hekin tiesti että maa on ja pysyy paikallaan... kuten kuu ja aurinko pimennykset."

        Mutta kun ne matemaattiset kaavat jotka taivaankappaleiden liikkeitä ennustavat, perustuvat nimenomaan siihen että maa on pallo joka pyörii akselinsa ympäri. Jos se ei olisi, ne eivät voisi antaa oikeita tuloksia. Littanan maan ja taivaankappaleiden välinen geometria olisi matemaattisesti ihan erilainen.


      • maaOnPallo

        Jos maa olisi oikeasti litteä, miten luulet GPS -paikannussatelliittien voivan toimia?

        Nehän on nimenomaan suunniteltu siten, että ne kiertävät (suunnilleen) vakioradalla maapallon ympäri. Kukin GPS -paikannussatelliitti lähettää signaalia, joka sisältää:

        Tarkan kellonajan ja päivämäärän (UTC)

        ko. satelliitin tarkan paikan

        Kun GPS -vastaanotin (joka siis ei itse lähetä yhtään mitään) vastaanottaa em. signaalin useammasta GPS -paikannussatelliitista, se laskee näiden perusteella oman sijaintinsa.

        GPS oli alunperin vain USA:n sotilaskäyttöön tarkoitettu.

        USA:n silloinen presidentti kuitenkin painosti sotilasviranomaisia avaamaan systeemin myös siviilien paikannuskäyttöön tämän ikävän tapahtuman jälkeen (269 ihmistä kuoli tuossa em. tapahtumassa), jottei vastaavaa pääsisi tapahtumaan toista kertaa:

        en.wikipedia.org/wiki/KAL-007


      • maaOnPallo kirjoitti:

        Jos maa olisi oikeasti litteä, miten luulet GPS -paikannussatelliittien voivan toimia?

        Nehän on nimenomaan suunniteltu siten, että ne kiertävät (suunnilleen) vakioradalla maapallon ympäri. Kukin GPS -paikannussatelliitti lähettää signaalia, joka sisältää:

        Tarkan kellonajan ja päivämäärän (UTC)

        ko. satelliitin tarkan paikan

        Kun GPS -vastaanotin (joka siis ei itse lähetä yhtään mitään) vastaanottaa em. signaalin useammasta GPS -paikannussatelliitista, se laskee näiden perusteella oman sijaintinsa.

        GPS oli alunperin vain USA:n sotilaskäyttöön tarkoitettu.

        USA:n silloinen presidentti kuitenkin painosti sotilasviranomaisia avaamaan systeemin myös siviilien paikannuskäyttöön tämän ikävän tapahtuman jälkeen (269 ihmistä kuoli tuossa em. tapahtumassa), jottei vastaavaa pääsisi tapahtumaan toista kertaa:

        en.wikipedia.org/wiki/KAL-007

        Ehkä satelliitteja ei ole olemassa. GPS toimii radiotornien avulla.


      • Anonyymi

        Miten tuolla yritetään käyttää GPS-laitetta kun mukamas litteyttä todistellaan ??? Satellittejahan ei ole flättäreiden mukaan olemassa ???


      • Anonyymi

        Hmmm. Tuolla noin 6 km matkalla kaarevuus olisi noin 5,5 cm. Mahtaako noin alkeellisilla välineillä päästä riittävään tarkkuuteen ?? Lasersädekin leviää, heijastuu ja siroaa puhumattakaan käsivaralla vedetyistä mittaviivoista.


    • Polariz

      Minäkin koitan vastata noihin.

      "-Etelässä on yötön yö / kaamos"

      Lättymalliin sopii hyvin pohjoisen yötön yö ja kaamos sekä etelän kaamos, mutta ei oikein millään etelän 24/7 aurinko. Olen kuullut eräästä spekulaatiosta jossa auringon valo voisi ehkä hohtaa kiekon ulkoreunaa ympäri samalla lailla kuin pieni taskulamppu valaisee kahvikupin sisäreunaa myöten. Etelän yötön yö olisi siten vailla aurinkoa. Ainoastaan valo hohkaisi auringon laskun ja nousun suunnista. Pitäisi nähdä sellaista webbikuvaa jota voisi analysoida. Nimimerkki spock-auf tossa ylempää kertoi jo Antarktiksen webbikameroiden kummallisuuksista.

      "-Eteläinen taivaannapa"

      Jos tähdet ovatkin vain sellaisia osittain revontulien tapaisia magneettisia ilmiöitä, niin miksei taivaalla voisi olla kahta suurta pyörrettä tasaisen maan yllä? Mielenkiintoista on myös että sellaisella puolipallon muotoisella umpilasisella suurennuslasilla saa näkymään erittäin samanlaisia pyörteitä mitä star trail kuvissa, eli niissä sellaisissa pitkän valotusajan tähtikuvissa jotka todistaa ettei maa pyöri vaan useaan suuntaan kulkevat tähdet on niitä jotka liikkuu.

      "-gyroskooppi"

      Tätä käytetään yleensä merkkinä siitä että lentokoneet lentää tasossa eikä kaartaen, mutta en lähde väittelemään asiasta.

      "-planeettojen liikkeiden ennustaminen
      -kuunpimennyksen ennustaminen
      -auringonpimennyksen ennustaminen."

      Antikytheran kone näytti nuo kaikki jo yli 2000 vuotta sitten. Siitä löytyy hieno BBC:n dokkari Youtubesta. Tuolloin maata pidettiin litteänä ja liikkumattomana.

      • Tässä olis taas video tuohon yöttömään yöhön etelässä:

        https://youtu.be/dlbfJx4hCxo

        Mitä tulee tohon antikytheran koneeseen niin sen tarkoitusta ei edes tunneta. Tosiasia on se, että pallomalli on ainut mikä osaa ennustaa taivaankappaleiden liikkeet täsmällisesti.


      • Polariz

        Sillei, koneen tarkoitusta ei tiedetä siinä mielessä, että käytettiinkö sitä opetustarkoituksiin vai mihin, muutenhan sen kertoma tieto on selvillä. Kone näytti jopa minkä värinen kuunpimennys oli kulloinkin tulossa. Todella yksityiskohtaista tietoa kuun, auringon ja planeettojen liikkeistä aina 19 vuoden kiertona kellotaulun muodossa. Myös astrolabi vähän myöhemmin näytti tasaisella kiekolla kellontarkasti sen mitä taivaalla näkyi ja jonka pystyi sillä astrolabilla tähtäämään. Jos taivaan pystyy mallintamaan kiekolle voi maakin kaiken logiikan mukaan olla ihan toimivasti sen mallinen.

        ..ja tuollaisen videon sitten löysit... no siinähän oli oikein kaunis antarktiksen kesäpäivä.


      • TotuusSattuu
        Polariz kirjoitti:

        Sillei, koneen tarkoitusta ei tiedetä siinä mielessä, että käytettiinkö sitä opetustarkoituksiin vai mihin, muutenhan sen kertoma tieto on selvillä. Kone näytti jopa minkä värinen kuunpimennys oli kulloinkin tulossa. Todella yksityiskohtaista tietoa kuun, auringon ja planeettojen liikkeistä aina 19 vuoden kiertona kellotaulun muodossa. Myös astrolabi vähän myöhemmin näytti tasaisella kiekolla kellontarkasti sen mitä taivaalla näkyi ja jonka pystyi sillä astrolabilla tähtäämään. Jos taivaan pystyy mallintamaan kiekolle voi maakin kaiken logiikan mukaan olla ihan toimivasti sen mallinen.

        ..ja tuollaisen videon sitten löysit... no siinähän oli oikein kaunis antarktiksen kesäpäivä.

        "Jos taivaan pystyy mallintamaan kiekolle voi maakin kaiken logiikan mukaan olla ihan toimivasti sen mallinen. "

        Mallintamaan pystyy paljon asioita joita ei silti oikein pysty järkevästi toteuttamaan.


    • kurnauskistavaan

      Meille opetetaan että Maapallo pyörii akselinsa ympäri kerran vuorokaudessa. Se tarkoittaa että vauhti päiväntasaajalla on 1600 km tunnissa.

      Viekäämme sinne jenkkien induktiotykki joka ampuu 350 km:n päähän. Ammumme sillä pohjoiseen ja etelään.
      Ammuksen lentoaikaa en tiedä mutta olisiko tuo nyt toista minuuttia? Maa pyörii sinä aikana alta pois tuon minuutin aikana ja ammukset lentävät ohi kymmeniä kilometrejä. Väli- ilmansuuntiin vain puolet tuosta. Tähänkö on uskominen?

      On muistettava että väitetään lentokoneiden pyörivän Maan mukana.
      Tämä ei koske mitään ammuksia?

      • EipäTässäMuuta

        Teoriasi perusteella kysyn, miksi et iskeydy seinään kun hyppäät ilmaan junassa joka liikkuu?

        Teoriasi mukaan näin pitäisi tapahtua.


      • PiiÄrToiseen

        Ammushan lähtee liikkeelle myös sivuttais liikkeestä. Jos tiputat pallon liikkuvasta autosta, ei sekään jämähdä siihen paikkaan, missä sen tiputat. Ja todellakin, koriolis-ilmiö kaartaa lentorataa oikealle pihjoiseen päin ammuttaessa ja vasemmalle, kun ammutaan etelään.


    • spock-auf
    • PiiÄrToiseen

      Miten Flat Earthissa päivän vuotuinen keskipituus voi olla 12 tuntia ympäri kakun? Valonlähdehän tuottaa ympyrän muotoisen valaistun alueen... Kun Helsingissä ja Etelä-Afrikassa on keskipäivä samaan aikaan kevätpäiväntasauksen aikaan, pitäisi auringon muodostaman valoympyrän jotenkin ylettyä myös Etelä-Chilestä Pohjois-Siperiaan, kuitenkin niin, ettei se ylety kauheasti pohjoisnavan yli... Harpillahan tää on hyvä selvittää!

      • HyvinPyörivät

      • PiiÄrToiseen
        HyvinPyörivät kirjoitti:

        Tässä pikku videopätkässä näytetään kuinka Aurinko ja Kuu kiertävät maalautasta:
        https://www.youtube.com/watch?v=R52_PdZlSq8

        Joo tämän ymmärrän hyvin. Kyse onkin nyt valokeilasta joka maahan osuu. Yritäpä taskulampulla valaista lautasesta kerralla vain puolet... En onnistunut kyllä itse siinä.


    • taukoamatta

      Nähdäkseni Auringon käyttäytyminen ja näkyvyys on maalautasella paljon ymmärrettäväpää kuin palloteoriassa.

      Viittaan tuossa edellä mainittuun esimerkkiin jossa Aurinkopallo olisi halkaisijaltaan metrin ja Maapallo sentin. Tämän mittakaavan mukaisesti ne olisivat 120 metrin etäisyydellä toisistaan.
      Kuitenkin aurinko noustessaan valaisee vain pienen kiilan horisontissa?

      • KysynVaan-76

        Minkä ihmeen kiilan?


    • spock-auf

      "Joo tämän ymmärrän hyvin. Kyse onkin nyt valokeilasta joka maahan osuu. Yritäpä taskulampulla valaista lautasesta kerralla vain puolet... En onnistunut kyllä itse siinä"

      Esim. Ilmakehä puuttuu... tästä koesta...

      • PilluPuussa

        Litteän maan teorian mukaan Aurinko on ehkäpä vain muutaman kilometrin korkeudessa.
        Näin tuo valaistus natsaisi.

        Hra KysynVaan76 kyseli Auringon kiilasta.
        Noustessaan se valaisee ensin vain pienen kiilan jonka voi itse huomioda meren rannalla.
        Sen pitäisi valaista heti koko taivaanranta jos se olisi 150 000 00 km:n päässä.


      • PilluPuussa

        Korjaus edelliseen.
        Litteän maan teoreetikot arvelevat auringon olevan muutaman TUHANNEN kilometrin korkeudessa.


      • PiiÄrToiseen

        Okei, miten se ilmakehä saa aikaan suoran viivan leikkauksen valon tuottamaan kehään Flat Earthin keskipisteen kohdalle? En kyllä ymmärrä sitä...


      • KysynVaan-76
        PilluPuussa kirjoitti:

        Litteän maan teorian mukaan Aurinko on ehkäpä vain muutaman kilometrin korkeudessa.
        Näin tuo valaistus natsaisi.

        Hra KysynVaan76 kyseli Auringon kiilasta.
        Noustessaan se valaisee ensin vain pienen kiilan jonka voi itse huomioda meren rannalla.
        Sen pitäisi valaista heti koko taivaanranta jos se olisi 150 000 00 km:n päässä.

        "Hra KysynVaan76 kyseli Auringon kiilasta.
        Noustessaan se valaisee ensin vain pienen kiilan jonka voi itse huomioda meren rannalla.
        Sen pitäisi valaista heti koko taivaanranta jos se olisi 150 000 00 km:n päässä."

        En edelleenkään ymmärää mitä ihmeen kiilaa tarkoitat? Toki aurinko heijastuu meren pinnasta juuri siinä auringon kohdalla mutta kyllä se valaisee koko taivaanrannan ihan samalla tavalla. Tätä tietysti voi hämätä se että jos tuijotat tai kuvaan suoraan kohti aurinkoa, aurinko ja sen heijastava meri siinä edessä valottuu voimakkaammin kuin ympäristö mutta ei tämä ole todellinen valaistusero vaan silmän ja kameran havainto-ominaisuus.


      • KysynVaan-76
        PilluPuussa kirjoitti:

        Litteän maan teorian mukaan Aurinko on ehkäpä vain muutaman kilometrin korkeudessa.
        Näin tuo valaistus natsaisi.

        Hra KysynVaan76 kyseli Auringon kiilasta.
        Noustessaan se valaisee ensin vain pienen kiilan jonka voi itse huomioda meren rannalla.
        Sen pitäisi valaista heti koko taivaanranta jos se olisi 150 000 00 km:n päässä.

        "Litteän maan teorian mukaan Aurinko on ehkäpä vain muutaman kilometrin korkeudessa.
        Näin tuo valaistus natsaisi."

        Valaistus ehkä jotenkin mutta sitten aurinko ei voisi näkyä korkealla taivaalla kuin aivan juuri sen alapuolella ja heti sivussa se olisi lähellä taivaanrantaa lähes koko ajan. Eli ei toimi mitenkään noin.


    • spock-auf

      Päästäkseen Maan kiertoradalta edemmäs täytyy aluksella olla Maan pakonopeutta suurempi nopeus eli yli 11,2 km/s

      Mitä vastaan raketti puskee jotta pääsee tällaisiin käsittämättömiin vauhteihin ??
      Pitää muistaa että esim 308 kaliiberi aseen luodin lähtönopeus on vaan noin reilut 700m sekunnissa
      Eli te väitätte tosissanne että isot kömpelöt raketit saavuttavat jossainvaiheessa lentoa reilusti yli 10x luotia kovemman vauhdin.. :D :D

      Lopettakaa jo..!

      Puhumattakaan Jos joskus haluamme lähteä aurinkokunnasta sillois tarvitaan 42.1km/s vauhti :D:D Onnea ja menestystä polttomoottori ei toimi vacuumissa.. ja mitä vastaan raketti puskee jotta sai vauhtia... Vene puskee vettä vasten..-.. lentokone ilmaa... raketti tyhjiössä ?

      • JaakkoHerneenvarressa

        Niin, hra spock-auf kiinnitti huomiomme erääseen valheeseen jota meille totena syötetään.
        Se on tämä pakonopeus.

        Havainnollistan oman pakonopeuteni maapallolta. Jos rakennetaan tarpeeksi korkeat tikkaat, sille lepotasoja ja varusteita niin kiipeän aivan kuinka korkealle vain.
        Voinen todeta että nopeuteni ei silloin ole kovinkaan montaa metriä minuutissa ja mutta pääsen aivan varmasti pois maan "kiertoradalta".

        Vetovoima eli gravitaatio on valetta.


      • TotuusSattuu

        "Mitä vastaan raketti puskee jotta pääsee tällaisiin käsittämättömiin vauhteihin ??
        Pitää muistaa että esim 308 kaliiberi aseen luodin lähtönopeus on vaan noin reilut 700m sekunnissa"

        Niin, maanpinnan tasossa jossa ilma on paljon tiheämpää kuin ylempänä. Liikettä vastustavasta voimasta valtaosa on ilmanvastusta joten sen pieneneminen ilmakehän yläosissa kohti nolla laskee vaadittavan voiman murto-osaan siistä mitä se olisi maanpinnan tasolla.

        "Eli te väitätte tosissanne että isot kömpelöt raketit saavuttavat jossainvaiheessa lentoa reilusti yli 10x luotia kovemman vauhdin.. :D :D"

        Kyllä, ihan tosissamme.

        "Puhumattakaan Jos joskus haluamme lähteä aurinkokunnasta sillois tarvitaan 42.1km/s vauhti :D:D Onnea ja menestystä polttomoottori ei toimi vacuumissa.. ja mitä vastaan raketti puskee jotta sai vauhtia... Vene puskee vettä vasten..-.. lentokone ilmaa... raketti tyhjiössä ?"

        Et ole koskaan kuullut voiman ja vastavoiman laista (Mekaniikan III peruslaki)? Ei rakettimoottori tarvitse mitään jota vastaan "ponnistaa". Rakettimoottorin työntövoima taaksepäin aiheuttaa vastaavan rakettia eteenpäin työntävän voiman.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Mekaniikan_peruslait


      • Totuus sattuu |•Polttomootori??!?? .Oletkos joskus kuulut semmoisesta käsiteestä kuin voima ja vastavoima, et, voin vastata, entäs päästännyt täyden ilmapallon vapaaksi(ilman solmua puhallus aukosta) samalla periaatella ne saturnuksetkin lähtee, tosin voima ja vastavoima eri luokkaa ,muuten se ilmapalloraketti toimii tyhjässä avaruudessakin, Lue Newtonin 3 lakia sinä aivoton räkänokka.


      • korkeudessaVaaransa
        JaakkoHerneenvarressa kirjoitti:

        Niin, hra spock-auf kiinnitti huomiomme erääseen valheeseen jota meille totena syötetään.
        Se on tämä pakonopeus.

        Havainnollistan oman pakonopeuteni maapallolta. Jos rakennetaan tarpeeksi korkeat tikkaat, sille lepotasoja ja varusteita niin kiipeän aivan kuinka korkealle vain.
        Voinen todeta että nopeuteni ei silloin ole kovinkaan montaa metriä minuutissa ja mutta pääsen aivan varmasti pois maan "kiertoradalta".

        Vetovoima eli gravitaatio on valetta.

        "niin kiipeän aivan kuinka korkealle vain."

        Maailman korkein vuori, Mount Everest, on 8848 m korkea.

        Lentokoneet lentävät pitkät matkat konetyypistä riippuen n. 10 - 13 km korkeudessa.
        Oletko koskaan miettinyt, miksi lentokoneiden matkustamo (ja ohjaamo) on paineistettu siten, että sen paine vähimmilläänkin vastaa painetta 2400 m korkeudessa.

        Käsittääkseni ne, jotka tosissaan yrittävät kiivetä Mount Everestin huipulle, käyttävät happilaitteita.

        Ulkoinen ilmanpaine hyvin korkealla kun saattaa johtaa vaaralliseen hapenpuutteeseen.
        Ilmiö tunnetaan nimellä hypoksia, ja se koitui esim. tämä lennon kohtaloksi:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Helios_Airwaysin_lento_522


    • fhdfdfhdf

      voisko joku lättäpää selittää miten lättämaassa vaihtuu neljä vuotenaikaa
      ei pysty kattomaan yhtäkään noit youtubeviteoita kun ne on hhiuuhaatta
      täs viel miten pallolla mennee



      https://fi.wikipedia.org/wiki/Vuodenaika

      • Polariz

        Ajattele maa tikkatauluna jonka pohjoisnapa on kymppi, päiväntasaaja vitonen ja sen kummalakin puolella kääntöpiirit: 4 on kauriin- ja 6 on kravunkääntöpiiri. Aurinko kiertää spiraalia rataa niiden väliä, kuten niitä sahaa teoreettinen maapallokin. Tai oikeamminhan maan pallomaiseen muotoon osuu auringon "polttopiste", joka siinä sahaa, koska maapallo on aina täysin puoliksi valaistu.
        Ainoa ero vuodenajoissa on siinä että lättämaan mukaan aurinko kiertelee lähempänä ja kauempana eri vuodenaikoina. Mieti kuinka paljon loogisempaa se on kuin pallomaan kallistusteoria. Pitkinä kesäiltoina pallomaa on enemmän kallistuneena aurinkoon nähden kuin keskellä päivää talvella. Kesällä voit kuitenkin lämmitellä aina ilta-auringon valossa, mutta talvipäivän suoremmin paistava aurinko ei lämmitä paljon edes sisällä ikkunan läpi. Lättämaassa aurinko ei lämmitä talvisin siksi että se huitelee siellä kauriinkääntöpiirillä, eikä sen teho riitä lämmittämään kunnolla tänne asti, vaikka ilmakehän suurentama valo yltääkin kaamosrajoille asti.


      • uskon.myös.niin
        Polariz kirjoitti:

        Ajattele maa tikkatauluna jonka pohjoisnapa on kymppi, päiväntasaaja vitonen ja sen kummalakin puolella kääntöpiirit: 4 on kauriin- ja 6 on kravunkääntöpiiri. Aurinko kiertää spiraalia rataa niiden väliä, kuten niitä sahaa teoreettinen maapallokin. Tai oikeamminhan maan pallomaiseen muotoon osuu auringon "polttopiste", joka siinä sahaa, koska maapallo on aina täysin puoliksi valaistu.
        Ainoa ero vuodenajoissa on siinä että lättämaan mukaan aurinko kiertelee lähempänä ja kauempana eri vuodenaikoina. Mieti kuinka paljon loogisempaa se on kuin pallomaan kallistusteoria. Pitkinä kesäiltoina pallomaa on enemmän kallistuneena aurinkoon nähden kuin keskellä päivää talvella. Kesällä voit kuitenkin lämmitellä aina ilta-auringon valossa, mutta talvipäivän suoremmin paistava aurinko ei lämmitä paljon edes sisällä ikkunan läpi. Lättämaassa aurinko ei lämmitä talvisin siksi että se huitelee siellä kauriinkääntöpiirillä, eikä sen teho riitä lämmittämään kunnolla tänne asti, vaikka ilmakehän suurentama valo yltääkin kaamosrajoille asti.

        Hyvin vertailtu.


      • TuristitAvaruuteen
        Polariz kirjoitti:

        Ajattele maa tikkatauluna jonka pohjoisnapa on kymppi, päiväntasaaja vitonen ja sen kummalakin puolella kääntöpiirit: 4 on kauriin- ja 6 on kravunkääntöpiiri. Aurinko kiertää spiraalia rataa niiden väliä, kuten niitä sahaa teoreettinen maapallokin. Tai oikeamminhan maan pallomaiseen muotoon osuu auringon "polttopiste", joka siinä sahaa, koska maapallo on aina täysin puoliksi valaistu.
        Ainoa ero vuodenajoissa on siinä että lättämaan mukaan aurinko kiertelee lähempänä ja kauempana eri vuodenaikoina. Mieti kuinka paljon loogisempaa se on kuin pallomaan kallistusteoria. Pitkinä kesäiltoina pallomaa on enemmän kallistuneena aurinkoon nähden kuin keskellä päivää talvella. Kesällä voit kuitenkin lämmitellä aina ilta-auringon valossa, mutta talvipäivän suoremmin paistava aurinko ei lämmitä paljon edes sisällä ikkunan läpi. Lättämaassa aurinko ei lämmitä talvisin siksi että se huitelee siellä kauriinkääntöpiirillä, eikä sen teho riitä lämmittämään kunnolla tänne asti, vaikka ilmakehän suurentama valo yltääkin kaamosrajoille asti.

        Ja jostain syystä kun lentsikalla lentää kummankin kääntöpiirin samalla nopeudella niin lentoaika on sama.

        Vaikka sun tikkataulussa kolmonen ja seiska on eri matkat.

        Ja eteläisellä puoliskolla on myös napapiiri, ja aurinko käyttäytyy samoin kuin pohjoisessa. Voit käydä tuon itse toteamassa halutessasi.

        Tikkataululla ei koskaan selitetä tuollaista. Mutta onhan se teidän pohjoisen puolen väen kiva teorioida juttuja kun ette koskaan etelässä käy; teille etelä kun on vain legenda jota ei ole olemassa.


    • hahahahahahahah

      Mua naurattaa toi pakonopeus, 11,2 km/s.... !!!

      Sitten äijä voikin kiivetä tikkaita vaikka Kuuhun, hahahahahh..
      Siis mitä helvettiä!?

    • dawds

      Miten sitten tuo kuunpimennys, kun maa on kuun ja auringon välissä? Kuinka se tapahtuu FE-teorian mukaan?

      • Polariz

        Ammoisina aikoina ajateltiin että kuuta varjostaa taivaalla muuten huomaamaton taivaankappale Rahu. Tämä voi tuntua nykyihmisestä täysin typerältä väitteeltä, mutta kuitenkin nytkin uskotaan että aurinkokunnassamme pyörii täysin tuntematon ja huomaamaton planeetta 9. En tiedä mikä kuuta varjostaa, mutta kuunpimennys ei edes selity pallokosmologiassa niin vedenpitävästi miltä se äkkiseltään näyttää. Kuunpimennys on nimittäin videoitu ja raportoitu näkyvän toisinaan silloinkin kun aurinko on jo noussut horisonttiin. Sen selittäminen malliin sopivaksi on ehkä mahdollista, mutta hiukan ainakin epätodennäköistä. Sillä miten näiden taivaankappaleiden välissä oleva maapallo voisi varjostaa kuuta, kun havaintopaikan horisontti on siitä näkökulmasta pallon ylin kohta aurinkoon ja kuuhun nähden...
        On myös hankala ymmärtää miten maan varjo pienenee kuun pinnalle. Miten sellaisen saisi toistettua pienellä mittakaavalla lampun ja pallon kanssa... en tiedä.


      • TotuusSattuu
        Polariz kirjoitti:

        Ammoisina aikoina ajateltiin että kuuta varjostaa taivaalla muuten huomaamaton taivaankappale Rahu. Tämä voi tuntua nykyihmisestä täysin typerältä väitteeltä, mutta kuitenkin nytkin uskotaan että aurinkokunnassamme pyörii täysin tuntematon ja huomaamaton planeetta 9. En tiedä mikä kuuta varjostaa, mutta kuunpimennys ei edes selity pallokosmologiassa niin vedenpitävästi miltä se äkkiseltään näyttää. Kuunpimennys on nimittäin videoitu ja raportoitu näkyvän toisinaan silloinkin kun aurinko on jo noussut horisonttiin. Sen selittäminen malliin sopivaksi on ehkä mahdollista, mutta hiukan ainakin epätodennäköistä. Sillä miten näiden taivaankappaleiden välissä oleva maapallo voisi varjostaa kuuta, kun havaintopaikan horisontti on siitä näkökulmasta pallon ylin kohta aurinkoon ja kuuhun nähden...
        On myös hankala ymmärtää miten maan varjo pienenee kuun pinnalle. Miten sellaisen saisi toistettua pienellä mittakaavalla lampun ja pallon kanssa... en tiedä.

        "Kuunpimennys on nimittäin videoitu ja raportoitu näkyvän toisinaan silloinkin kun aurinko on jo noussut horisonttiin. Sen selittäminen malliin sopivaksi on ehkä mahdollista, mutta hiukan ainakin epätodennäköistä. "

        Ei tuossa ole mitään ihmeellistä. Maa on niin paljon kuuta isompi että se varjostaa kuuta vielä silloinkin kun aurinko jo kurkistaa maan takaa.

        "On myös hankala ymmärtää miten maan varjo pienenee kuun pinnalle. "

        Miten niin pienenee? Jos katsoo kuunpimennyksen kuvia niin maan varjon kaari on paljon loivempi kuin kuun pinnan kaari eli siis maan varjo on paljon kuuta suurempi. Juuri siksikin myös tuo ensimmäinen asia on mahdollinen eli auringon nousu samaan aikaan.


    • Mielenkiintoistakuvaa
      • spock-auf

        Jepp!
        Nyt kun saat ne näyttämään meille 24/7 kuvaa ensi "meidän" talvena niin nostan sulle hattua!
        Ei tuu nimittäin onnistumaan!


      • Polariz

        Tuolla lukee että kuvista poistetaan ruudut joissa ei ole tarpeeksi valoa. Eli siinä on samanlainen algoritmi mikä toisessakin Antarktiksen webbikamerassa joka poistaa automaattisesti ruudut joissa ei ole aurinkoista. Mutta tämä ei ole edes live.


      • Oispa_jo_joulu
        Polariz kirjoitti:

        Tuolla lukee että kuvista poistetaan ruudut joissa ei ole tarpeeksi valoa. Eli siinä on samanlainen algoritmi mikä toisessakin Antarktiksen webbikamerassa joka poistaa automaattisesti ruudut joissa ei ole aurinkoista. Mutta tämä ei ole edes live.

        No, joulukuussa tämä ei tule olemaan ongelma, tämä valon vähyys, tuolla etelässä. Kuten tuosta jäänmurtajan timelapsesta näette.


      • Polariz

        No sitähän emme saa tietää tuosta kamerasta, kun se ei edes näytä pimeää aikaa vaikka sellainen olisi. Välillä noissa on kyllä aikakoodit näkyvillä ja sellaisesta selvisi eräänkin kerran että 8-10h puuttuu vuorokaudesta yö-aikaan tunteja silloin kun ei pimeää edes pitäisi olla siellä.


      • EpätoivoinenPallisti
        Polariz kirjoitti:

        No sitähän emme saa tietää tuosta kamerasta, kun se ei edes näytä pimeää aikaa vaikka sellainen olisi. Välillä noissa on kyllä aikakoodit näkyvillä ja sellaisesta selvisi eräänkin kerran että 8-10h puuttuu vuorokaudesta yö-aikaan tunteja silloin kun ei pimeää edes pitäisi olla siellä.

        Okei, uskotaan että tästä kamerasta ei ole todisteeksi :/ Harmi. Työ kun tiedätte, niin mikäs tuossa alemmassa kameralinkissä on vikana?


    • LisääNähtävää
    • OotteTyhmiä

      Kuulkas lättänaamat, kukas se asuu tasan Suomen kääntöpuolella ? Onhan LP-levyssäkin kaksi puolta, joten toisella puolella lättyä on pakko olla elämää. Emme siis tarvitse enää lentokoneita maapallon toiselle puolelle matkustettaessa, tunneli riittää. Psst HEI juuri sinää siinää siinä, psst tuus tänne ja kuunteles tätä. Maapallo on ontto, senkin aivokääpät pallon sisällä asuu menninkäiset ja maahiset !!

    • JooJooNiiNii

      Ainakin aivonsyöjäameebat on teidän kallone kovertaneet littanaksi.

    • Hkkljhgjk

      Flat earth uskovaiset joutuvat heittämään roskiin kaiken mitä tiedämme maapallostamme, aurinkokunnastamme ja taivaankappaleista,maantiedosta ja oikeastaan kaikista faktoista. Ette ole mitään älykköjä tai henkisesti terveitä.

    • vahvaautismi

      Miksi ei lennetä esim 2km korkeudessa?
      Ootko koskaan kuullu vuorista? Oon kuullu juttuu et on ikävää jos lentokone vetää sellasta päin.

    • HahmotusHukassa

      Tikkataulu-videossa selitetään hienosti mitenkä aurinko kiertää.

      Missään siinä ei selity, tai edes osoiteta, mitenkä tuossa mallissa puolet ympyrästä on valoisana samaan aikaan.

      Eikö teillä pöljillä ole edes minimaalista hahmotuskykyä?

    • MotionOfTheSun
      • Hipsuvarpuli

      • UskoniRapisee

        Diippiä! Tossahan on muuten tammikuinen timelapse Antarktikalta kohdassa 13.30.


    • Polariz

      Katsoppa tarkemmin. Toi video loppuu samaan kuvaan mistä alkoikin. Päiväni murmelina on varmaan kuvattu tuolla. Tilanne alkaa olla sellainen että vaikka ensi jouluna tulisi videota jossa ei mättää mikään, niin on liian myöhäistä enää luottaa sellaiseen.

      • Kamera kiertää 360 astetta? Tottakai se loppuu suurinpiirtein samaan kuvaan mistä alkaakin.


      • Sillei kirjoitti:

        Kamera kiertää 360 astetta? Tottakai se loppuu suurinpiirtein samaan kuvaan mistä alkaakin.

        Ja katoppa ite tarkemmin. Pilvet ei ole samalla tavalla videon lopussa kuin alussa.


      • Polariz
        Sillei kirjoitti:

        Ja katoppa ite tarkemmin. Pilvet ei ole samalla tavalla videon lopussa kuin alussa.

        Kuin niin? Pilvet jotka tulee illalla viimeisen sekunnin aikana vuoren oikealla puolella on samat jotka jatkuu videon alussa. Eka ja vika freimi on sama ruutu. Tyhmää väitellä tällaista kun siitähän sen voi katsoa.


      • usko.meni.jo

        Sama kuin väittelisitte joulupukin olemassaolosta. Kun sen kerran ymmärsi ettei joulupukki ole totta niin sen sitten ymmärsi. Sama on maapalloteorian kanssa.


      • OlikoHyvä

        Jee! Mites suhtaudut tuohon aiempaan jäänmurtajavideoon?


      • OikeinHyväPätkä
        Polariz kirjoitti:

        Kuin niin? Pilvet jotka tulee illalla viimeisen sekunnin aikana vuoren oikealla puolella on samat jotka jatkuu videon alussa. Eka ja vika freimi on sama ruutu. Tyhmää väitellä tällaista kun siitähän sen voi katsoa.

        Ei näytä kyllä samalta, sori.


      • Jep. Laittaa viimeisen ja ensimmäisen kuvan vierekkäin ni huomaa helposti eron.


    • jalatmaanpinnalla

      Pallomaahan uskovat eivät ole kyllä selvinpäin. Täytyy pyöriä aika pahasti päässä, jos luulee Maata palloksi. Mitä lie huumeita vetäneet.

      • JustJustAivanNiiNii

        Aivan, ja tietysti olet myös Napoleon ja Kiinan keisari.


      • jalatmaanpinnalla
        JustJustAivanNiiNii kirjoitti:

        Aivan, ja tietysti olet myös Napoleon ja Kiinan keisari.

        No sä oot ilmeisesti niitä pallouskovaisia, kun oot noin sekaisin. Napoleon on kuollut ja Kiinan keisari tuskin kirjoittelisi suomeksi jonnekin salaliittopalstalle. Voi juku, että sulla pyörii päässä pahasti. Jos luulot ovat noin harhaisia niin eipä ihme, että jotkut luulevat Maan olevan pallo! Hah!


      • Just just aivan niin|• On olemassa kaikennäköisiä neuroloogisia sairauksia mihin F. E:kin kuuluu, eräs luuli että hänen vaimonsa oli hattu, toinen luuli näkevänsä, vaikka oli sokea, eräs pystyi kirjoittamaan vaikka ei pystynnyt lukemaan, toisilta puuttuu stereo näky j. Ne. Tämmöisten potilaiden kanssa on aivan turhaa alkaa argumentomaan, koska jos on neurolooginen sairaus niin on, sääliksi käy.


    • eikö.niin

      Maailman kartastot on piirretty vääriin mittakaavoihin. Lähempänä "pohjoista" eli flat earth keskipistettä olevat alueet on piirretty karttoihin liian suuriksi ja kauempana olevat liian pieniksi verrattuna todellisuuteen. Jos napoja olisi kaksi (palloteoria) niin myös etelässä olevat alueet olisivat esitetty kartoissa liian suuriksi, mutta nyt tilanne on päinvastainen.

      • OpiskeleNiinEtErehdy

        Kannattaisi tutustua niihin karttaprojektioihin ennenkuin avaat suusi? Projektioita on useita, ei pelkästään se joka nykyisin on yleisin. Itseasiassa kolmea käytetään julkaisuissa, ei pelkästään yhtä.

        Suurin syy tuohon yleisimpään karttaprojektioon lienee se että kohdepolulaatio kartoille elää pääosin alueilla jotka isommiksi esitetään. Australialaiset muunmuuassa ovat esittäneet vastalauseita syrjinnästä joka heitä kohti osoitetaan noilla kartoilla.

        Tästä voit tutustua eri projektioihin:

        https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_map_projections


      • Opiskele niin et erehdy|• Se että kaikki "tasokartat" näyttävät väärin johtuu siitä että palloa on mahdoton saada tasoksi, toiset näyttä enemän väärin (oikein) kuin toiset, riippuu projektiosta, hanki karttapallo, Kartat (tasokartat) sinäänsä ei todista F. E oikeaksi, paitsi jos on tippunnut äidin sylistä liian monta kertaa, pää edellä.


      • TotuusSattuu

        "Jos napoja olisi kaksi (palloteoria) niin myös etelässä olevat alueet olisivat esitetty kartoissa liian suuriksi, mutta nyt tilanne on päinvastainen."

        No juuri samalla tavalla mittasuhteet tasaprojektioisissa kartoissa vääristävät mittasuhteita niin etelässä kuin pohjoisessakin. Erona on vain se että etelässä ei ole huomattavia maa-alueita navan lähellä ollenkaan niin paljon kuin pohjoisessa joten siellä ei ole juurikaan mitään vääristettävää.


    • Mehupullo
    • EttäEtOleBotti

      Pallokarttaproduktiot ovat äärettömän monimutkaisia ja vaikeatajuisia.
      Litteän maan kartta on selkeä ja yksiselitteinen ehkä siksi että se on oikea?

      • ÄlyRajoitetunLogiikka

        Kun esität sen tasamaan kuvan yli100 kilometrin korkeudesta asiasta voidaan aloittaa keskustelu.

        Mutta koska tyydyt vain inttämään ei asiasta voi saada älyllistä keskustelua aikaan.

        Älypuhelin on äärettömän monimutkainen ja vaikeatajuinen tekniseltä osaltaan, eikä kadun mies toi tehdä sellaista kotonaan. Savumerkit sen sijaan on selkeitä ja yksiselitteisiä, ja jokainen voi tehdä niitä kotonaaan. Älypuhelin on silti olemassaoleva laite.

        Se että sinä et jotain ymmärrä tarkoittaa ainoastaan että olet idiootti.


      • et.pysty.koska
        ÄlyRajoitetunLogiikka kirjoitti:

        Kun esität sen tasamaan kuvan yli100 kilometrin korkeudesta asiasta voidaan aloittaa keskustelu.

        Mutta koska tyydyt vain inttämään ei asiasta voi saada älyllistä keskustelua aikaan.

        Älypuhelin on äärettömän monimutkainen ja vaikeatajuinen tekniseltä osaltaan, eikä kadun mies toi tehdä sellaista kotonaan. Savumerkit sen sijaan on selkeitä ja yksiselitteisiä, ja jokainen voi tehdä niitä kotonaaan. Älypuhelin on silti olemassaoleva laite.

        Se että sinä et jotain ymmärrä tarkoittaa ainoastaan että olet idiootti.

        Ei auta vääntää. Esitä itse luotettava kuva "maapallosta"


      • KerroOminSanoin
        et.pysty.koska kirjoitti:

        Ei auta vääntää. Esitä itse luotettava kuva "maapallosta"

        Mikä vaikeus siinä lättämään kuvan esittämisessä on?


    • sittenkinmaapallo
      • JuupaJuupas

        Heh heh, mitä pitäisi noista kuvista sanoa?
        Samaa sontaa epäpäteviltä "taiteilijoilta".


      • jeps.jeps
        JuupaJuupas kirjoitti:

        Heh heh, mitä pitäisi noista kuvista sanoa?
        Samaa sontaa epäpäteviltä "taiteilijoilta".

        Paras oli tuo Black Marble 2016 -kuva


      • TiedeOnIhanaa

        Juu, toi Black Marble kuva oli otettu laajakulmalinssillä.


    • Piparjuuritaikina

      Hra ÄlyRajoitetetunLogiikka lupasi aloittaa keskustelun litteästä maasta jos hänelle esitetään siitä kuvia 100 km:n korkeudesta.

      Tässä niitä on, vieläpä filminä; kuvattuna 73 mailin korkeudesta:
      https://www.youtube.com/watch?v=xMp49IYBhO4

      • TotuusSelvisiKerralla

        Hienosti kaartuu vaikka videossa koitettiin leikata ne osuudet pois, pallo se siis on.

        Kiitos videosta.

        Seuraavalla kerralla kuvaa itse videot, älä ulkoista uskomuksiasi auktoriteetille.


      • Tiede ON ihanaa, jos sitä ymmärtää. Koneet lentävät korkealla koska sielä ilmanvastus on pienempi. JOS sulla on kavereita kaukana maailmalla, soita ja kysy mitä kello on, jos sulla nyt kavereita on, paitsi ne jotka ovat samassa laitoksessa, mutta tuskin sulla mitään ahaa elämyksiä tulisi vaikka joku kaukainen kaveri sanoisi, että mitä sinä Imbeciili soitat keskellä yötä, kuin ei mene perille niin ei mene.


    • OletKadotettu
    • NeJyräsMeitin

      Aivann, kaikki paperikartatkin ovat littuskaisia, kyllä se todistaa että maapallokin on lättänä. Asumme täysin yksidimensionaalisessa maailmassa. Helppo todistaa, kuvat kaikissa kirjoissa ovat littania ja sinäkin olet aivan littana, katso vaikka peiliin. Lentokoneetkaan eivät kykene yksiulotteisessa maailmassa lentämään yhtään mihinkään. MUAHHAHHA !

    • Kuukone

      Tottakai neroille nauretaan kun keskinkertainen ihminen ei ymmärrä. Naurakaa rauhassa, kun todisteet on selvillä ehkä 10v päästä. Kuka sitten nauraa? Voisitte nauraa itsellenne heti samantien

    • Flatearth
      • Lentokone lentää auringon editse. Ylivalotus aiheuttaa häiriötä kuvassa.
        Tuo video oletuksineen on jo niin hullua, että sen täytyy olla "kieli poskessa" tehty. Arveluttaa kyllä se, että kommentoijista vain harva osaa olla varma em. seikoista.


      • MissäOnAurinko
        pähkäilijä kirjoitti:

        Lentokone lentää auringon editse. Ylivalotus aiheuttaa häiriötä kuvassa.
        Tuo video oletuksineen on jo niin hullua, että sen täytyy olla "kieli poskessa" tehty. Arveluttaa kyllä se, että kommentoijista vain harva osaa olla varma em. seikoista.

        Miksi joka kerta kun mä lennän, vuorokauden ajasta riippumatta, Aurinko ei ole yhtään isompi ilmassa kuin Maassa?

        Ja noin mielenkiinnosta, mikä on siis se todellinen etäisyys Aurinkoon; ja kuinka se on jokaisen halukkaan todennettavissa?


      • asagsgasgsa

        "Miksi joka kerta kun mä lennän, vuorokauden ajasta riippumatta, Aurinko ei ole yhtään isompi ilmassa kuin Maassa?"

        Itseasiassa tällä lauselle ei ole tekemistä FE tai pallomaateorian kanssa ollenkaan, Joka tapuksessa aurinko on todella kaukana ja se, onko katsoja 10 kilsaa lähempänä tai kauempana ei muuta tilannetta


      • asagsgasgsa kirjoitti:

        "Miksi joka kerta kun mä lennän, vuorokauden ajasta riippumatta, Aurinko ei ole yhtään isompi ilmassa kuin Maassa?"

        Itseasiassa tällä lauselle ei ole tekemistä FE tai pallomaateorian kanssa ollenkaan, Joka tapuksessa aurinko on todella kaukana ja se, onko katsoja 10 kilsaa lähempänä tai kauempana ei muuta tilannetta

        On, sillä jos aurinko kiertäisi lättämaahypoteesin mukaisesti maata aivan sen pinnan yläpuolella, auringon näennäisen koon pitäisi olla lentokoneesta katsoen suurempi kuin maasta, ehkä näkyä jopa alapuolella.


      • Kiljupää

        Lattamaateorian mukaan Aurinko on ehkä muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
        Olen kuullut arvioita 5000- 8000 km.
        10 kilometrin etäisyysero ei siinä etäisyydessä ole merkittävä.


      • MissäOnAurinko
        Kiljupää kirjoitti:

        Lattamaateorian mukaan Aurinko on ehkä muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
        Olen kuullut arvioita 5000- 8000 km.
        10 kilometrin etäisyysero ei siinä etäisyydessä ole merkittävä.

        Luetteko te edes tätä palstaa?

        Tuolla joku tietävä kertoi mitenkä lentsikka menee auringon läpi ja se todistaa että maa on lättä.

        No, kysyin siksi että miksei mun lentäessä kone mene koskaan auringon läpi vaan siellä yläilmassa edelleen se aurinko on helvetin kaukana.

        Edelleen vastausta tuolta läpipäältä odottaessa.

        Tältä 5000-8000 kilsa-kerhon sakilta sitten kysyisin että millä tämä matka on mitattu? Saiskos jotain kaavoja yms; mitenkä tuo malli suhtautuu aurinkokelloon jne. Ja kuinka se pistemäinen kohde pystyy valaisemaan 50% lautasesta. En ihan heti pysty taskulampulla ja tikkataululla tuollaista toistamaan.

        Toki myös, koska 5000-8000 kilsaa on triviaalimatka teknisesti, koska tulee video missä teidän avaruusalus kiertää tämän auringon?


      • TotuusSattuu
        Kiljupää kirjoitti:

        Lattamaateorian mukaan Aurinko on ehkä muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
        Olen kuullut arvioita 5000- 8000 km.
        10 kilometrin etäisyysero ei siinä etäisyydessä ole merkittävä.

        "Lattamaateorian mukaan Aurinko on ehkä muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
        Olen kuullut arvioita 5000- 8000 km."

        Juuri auringon kulman perusteella on helppo todeta että lattamaateoria ei voi olla oikea. Kun katsotaan taulukosta, mikä on auringon kulma eri etäisyyksillä päiväntasajasta klo 12 ja verrataan sitä paikan etäisyyteen päiväntasajasta, todetaan että muutos kulmassa ei ole lineaarinen etäisyyden suhteen joka sen pitäisi olla jos maa olisi litteä. Silloin auringon havaittu kulma samalla hetkellä siis muuttuisi tasaisesti siirryttäessä kauemmas päiväntasajasta. Mutta koska maa on pallo, kulma ei muutu tasaisesti.

        Laskin huvikseni geometrisesti, toimiiko tietyllä hetkellä annettu auringon kulma Helsingissä ja New Yorkissa yhteen sen kanssa miten kaukana ne ovat päiväntasajasta ja oletuksella maan pallomaisuudesta nuo annetut luvut täsmäsivät aivan täysin mutta jos maa olisikin ollut littana, kulmien pitäisi olla varsin erilaisia.

        Ja vastaavasti jos maa olisi littana, olisi aivan yksinkartaista laskea auringon etäisyys maasta kun vain tiedetään auringon kulma kahdessa eri pisteessä ja noiden pisteiden etäisyys toisistaan ja päiväntasajasta hetkellä jolloin aurinko on päiväntasajalla suoraan ylhäällä. Mutta koska tuollaista yläastetasoista geometriaa ei edes ole osattu laskea, näyttäytyy koko teoria todella alkeellisena.


      • TotuusSattuu kirjoitti:

        "Lattamaateorian mukaan Aurinko on ehkä muutaman tuhannen kilometrin korkeudessa.
        Olen kuullut arvioita 5000- 8000 km."

        Juuri auringon kulman perusteella on helppo todeta että lattamaateoria ei voi olla oikea. Kun katsotaan taulukosta, mikä on auringon kulma eri etäisyyksillä päiväntasajasta klo 12 ja verrataan sitä paikan etäisyyteen päiväntasajasta, todetaan että muutos kulmassa ei ole lineaarinen etäisyyden suhteen joka sen pitäisi olla jos maa olisi litteä. Silloin auringon havaittu kulma samalla hetkellä siis muuttuisi tasaisesti siirryttäessä kauemmas päiväntasajasta. Mutta koska maa on pallo, kulma ei muutu tasaisesti.

        Laskin huvikseni geometrisesti, toimiiko tietyllä hetkellä annettu auringon kulma Helsingissä ja New Yorkissa yhteen sen kanssa miten kaukana ne ovat päiväntasajasta ja oletuksella maan pallomaisuudesta nuo annetut luvut täsmäsivät aivan täysin mutta jos maa olisikin ollut littana, kulmien pitäisi olla varsin erilaisia.

        Ja vastaavasti jos maa olisi littana, olisi aivan yksinkartaista laskea auringon etäisyys maasta kun vain tiedetään auringon kulma kahdessa eri pisteessä ja noiden pisteiden etäisyys toisistaan ja päiväntasajasta hetkellä jolloin aurinko on päiväntasajalla suoraan ylhäällä. Mutta koska tuollaista yläastetasoista geometriaa ei edes ole osattu laskea, näyttäytyy koko teoria todella alkeellisena.

        Mutta kun lättämaauskovaisten tieteelliseen varustukseen ei kuulu astemitta. Siten he tuskin ovat edes perillä näistä kulma-asioista. Pitäisikin neuvoa heidän digikameransa käyttöä kulmien mittaukseen. Kuvissahan pituudet vastaavat myös kulmia.


      • Löysin uuden sivuston. Sinne eivät "pallopäät" ole näköjään vielä löytäneet. On mm. ansiokas selvitys perspektiivistä: http://tietopiste.com/perspektiivin-huomioiminen-kaukaisten-kohteiden-tarkkailussa/

        Ikävä kyllä selvitys kompastuu viimeistään siinä vaiheessa, kun kirjoittaja vertaa auringon rataa autolautan käytävään. Onhan kaikkien omakohtaisella tarkkailulla selviävä tosiasia, että aurinko ei suurene lähestyessään samaan tapaan kuin käytävän näennäinen koko. Siten auringon täytyy olla hyvin kaukana.
        Kirjoittaja on siis luottanut väärennettyyn Youtube-videoon eikä ole itse tullut ottaneeksi asiasta selvää. Auktoriteettiuskoa sekin, johtanut tässä tapauksessa Youtube-huijauksen onnistumiseen.


    • Anonyymi

      Mietin vain, miten te ”flat earthers” selitätte painovoiman? Miten selitätte sen, että kun en pidä kiinni puhelimestani, se tippuu maahan?

      • Anonyymi

        Koska litteämaa kiihdyttää kokoajan ylöspäin, jos esimerkiksi näsinneulan tornista hyppäät sivuun, et tipu alas, vaan litteämaa kiihdyttää sinua kohti tuhoisin seurauksin. olemme kiihdyttäneet jo 6000 vuotta. Periaatteessa kuljemme jo ylivalonnopeutta, mutta koska kupumme ulkopuolella ei ole mitään niin ei ole mihin verrata nopeuttamme.

        Muistutan että tähdet taivaankannessa kiihdyttävät mukanamme, samoin litteänmaan yläpuolella kehää kiertävät kuu ja aurinko.

        Eräänä päivänä tämä matkanteko kuitenkin päättyy, saavumme perille taivaaseen Jeesuksen luo. Jeesus itse on meitä vastassa, päästää meidät ulos täältä terraariosta ja saamme elää paratiisissa aina ja ikuisesti Jumalan kanssa. On myös mahdollisuus jäädä tänne kupolin alle terraarioon jos kokee viihtyvänsä täällä paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska litteämaa kiihdyttää kokoajan ylöspäin, jos esimerkiksi näsinneulan tornista hyppäät sivuun, et tipu alas, vaan litteämaa kiihdyttää sinua kohti tuhoisin seurauksin. olemme kiihdyttäneet jo 6000 vuotta. Periaatteessa kuljemme jo ylivalonnopeutta, mutta koska kupumme ulkopuolella ei ole mitään niin ei ole mihin verrata nopeuttamme.

        Muistutan että tähdet taivaankannessa kiihdyttävät mukanamme, samoin litteänmaan yläpuolella kehää kiertävät kuu ja aurinko.

        Eräänä päivänä tämä matkanteko kuitenkin päättyy, saavumme perille taivaaseen Jeesuksen luo. Jeesus itse on meitä vastassa, päästää meidät ulos täältä terraariosta ja saamme elää paratiisissa aina ja ikuisesti Jumalan kanssa. On myös mahdollisuus jäädä tänne kupolin alle terraarioon jos kokee viihtyvänsä täällä paremmin.

        Putouskiihtyvyys on eri suuri Maan eri kohdissa. Tämä johtaisi sinun pystykiihtyvyysmallissasi siihen, että eri kohdat kiihtyisivät eri tahtiin. Näin
        Maa ei olisi pallo eikä litteä, vaan kuin jokin rätti joka on heitetty alas Näsinneulasta ja joka lepattaa alas ihan epämääräisen muotoisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska litteämaa kiihdyttää kokoajan ylöspäin, jos esimerkiksi näsinneulan tornista hyppäät sivuun, et tipu alas, vaan litteämaa kiihdyttää sinua kohti tuhoisin seurauksin. olemme kiihdyttäneet jo 6000 vuotta. Periaatteessa kuljemme jo ylivalonnopeutta, mutta koska kupumme ulkopuolella ei ole mitään niin ei ole mihin verrata nopeuttamme.

        Muistutan että tähdet taivaankannessa kiihdyttävät mukanamme, samoin litteänmaan yläpuolella kehää kiertävät kuu ja aurinko.

        Eräänä päivänä tämä matkanteko kuitenkin päättyy, saavumme perille taivaaseen Jeesuksen luo. Jeesus itse on meitä vastassa, päästää meidät ulos täältä terraariosta ja saamme elää paratiisissa aina ja ikuisesti Jumalan kanssa. On myös mahdollisuus jäädä tänne kupolin alle terraarioon jos kokee viihtyvänsä täällä paremmin.

        Justiinsa. Olipas tieteellinen selostus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska litteämaa kiihdyttää kokoajan ylöspäin, jos esimerkiksi näsinneulan tornista hyppäät sivuun, et tipu alas, vaan litteämaa kiihdyttää sinua kohti tuhoisin seurauksin. olemme kiihdyttäneet jo 6000 vuotta. Periaatteessa kuljemme jo ylivalonnopeutta, mutta koska kupumme ulkopuolella ei ole mitään niin ei ole mihin verrata nopeuttamme.

        Muistutan että tähdet taivaankannessa kiihdyttävät mukanamme, samoin litteänmaan yläpuolella kehää kiertävät kuu ja aurinko.

        Eräänä päivänä tämä matkanteko kuitenkin päättyy, saavumme perille taivaaseen Jeesuksen luo. Jeesus itse on meitä vastassa, päästää meidät ulos täältä terraariosta ja saamme elää paratiisissa aina ja ikuisesti Jumalan kanssa. On myös mahdollisuus jäädä tänne kupolin alle terraarioon jos kokee viihtyvänsä täällä paremmin.

        Mistä tiedätte, että litteä maa kiihdyttää kokoajan ylöspäin ???


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tiedätte, että litteä maa kiihdyttää kokoajan ylöspäin ???

        Koska littamaamallissa massat eivät vedä toisiaan puoleensa, tarvitaan keinotekoinen painovoima.


    • Anonyymi

      Erinomaista, ostat hyvän teleskoopin ja alat pitää silmällä Moskovaa ja tietysti mulkaiset Washingtoniinkin päin, Tukholmakin tarvis tutkailla mitä ne jengit siellä puuhailee. Helppoa kuin heinän teko, sitten kerrot muillekkin, niin ei tarvis matkustaa paikan päälle. Teleskoopillasi saisit nähdä eksoottisia maita, Karibian palmusaaret, Japanin geishat, Australian, Afrikan luontokohteet jne.

      • Anonyymi

        Jos nyt näkisi Suokista edes sen Tallinnan LAITURIN.


    • Anonyymi

      JOS olet kouluikäinen... niin kysy opettajaltasi... miksi lentokoneen lentää 12km korkeudessa.. eikä esim 2km... Valtamerien yllä.... toki ääni häiritsee maalla... mut ei merellä... jos jos jet tuulet ovat vastaisia....
      12km ilman tiheys kg/m3 on pienempi kuin 2km , ota tiheys arvot itse selville kvg .

      Lento koneen ilman vastus on pienempi 12km nopeudella n. 800 km/h
      Esim. Fv = 1/2*Cd*roo kg/m3*A [m2]*v^2
      A on kappaleen poikki pinta ala kohtisuoraan virtausta vastaan.
      roo on ilman tiheys kg/m3
      Ja sitten saat loput selvittää aivan itse !

    • Anonyymi

      Piti muuten ihan piruuttaan laskea paljonko lentokoneen matka lyhenisi jos se lentäisi sadan metrin korkeudessa eikä kymmenen kilometrin. Maan säde on keskimäärin 6370 km. Sadan metrin korkeudella maailmanympärysmatka olisi piix2x6370,1 = 40004,2 km. Kymmenen kilometrin korkeudella 40066,4 km. Ero on 0,2 %.

      • Anonyymi

        Sadan metrin korkeudella lentävä kone tosin rysähtäisi heti ensimmäiseen vastaantulevaan pilvenpiirtäjään. Tai korkeahkoon kukkulaan. Tai mihin tahansa vuoreen.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe