Pian eläkkeelle jäädään vasta 70-vuotiaana!

dfdfsdsdsdfd

Kiitos huoltosuhteen heikentymisen vuoksi, lähitulevaisuudessa pystytään jäämään vasta 70-vuotiaana eläkkeelle. Ei ole nimittäin riittävästi työikäisiä henkilöitä maksamaan eläkkeitä, syntyvyyden laskun takia.

Mitäs palstan pölhökustaat tähän?

"Tilastokeskuksen tuore väestöennuste on hyytävää luettavaa niille, jotka haaveilevat oven takana odottavista leppoisista eläkepäivistä"

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000005902401.html

34

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mitäväliä

      Mitä väliä.. Nykyajan Syrjäytyneet eivät ole koskaan käyneet päivääkään töissä. Peruskoulun jälkeen jäädään työttömyyspäivärahalle ja toimeentulotuella tämä jatkuu siihen saakka, kun ja jos joskus eläkeikä koittaa. Tulotaso koko elämän 750 euron luokkaa. Toimeentulotuki korvaa elinkustannukset, eihän tossa ole hädän päivää...

    • Näillä.mennään

      Minä jäin eläkkeelle 49 vuotiaana koska sai tarpeeksi suuren perinnön. Töitä en ole tehnyt kahteen vuoteen, aika reilua että olen antanut työpaikkani jollekin toiselle.

      • Arvio

        Reilu kundi osaa


    • TilastojenMies

      Eläkeyhtiöt eivät haluaisi maksaa eläkkeistä euron jeniäkään eläkesijoitusten tuotoilla vaan idea on, että nykyiset työssäkäyvät maksavat eläkkeet ja lisäksi siivun eläkerahastojen pääomaan. Kaikki kivet käännetään (eli leikataan tulevilta eläkeläisiltä), jotta tuotoilla voitaisiin rahoittaa yhtiöiden massiivista hallintoa ja siirtää valtaosa pääomaksi. Tässä pelissä nähdään vielä tragikoomisia piirteitä.

    • Tilannettaseurannut

      Hyvältä kuulostaa.

    • dfgbcfhd

      Ja lehtien mukaan pakolaiset varmaan pelastaa kaiken nyt on taas se aika vuodesta kirjoittaa kauheita tarinoita miten suomen nyt mahtaa käydä luodaan paljon uhkakuvia tulevaisuudesta älkää vaan äänestäkö väärin.

    • muutamavuosi

      Pakolaisista ei ole pelastamaan mitään, eikä eläkkeitä aikanaan maksamaaan, työperäisesti suomeen tulleet virolaiset ym kansalaisuudet eri asia, mutta nämä Sipilän opetuslapset ovat pelkkä kulu vauvasta vaariin asti koko elinikänsä ajan. Itse jään aiemmin eläkkeelle, sairaseläke tulee ennen vastaan, kuin vanhuuseläke 68,5 vuotiaana, ei kestä paikat nyt reilu nelikymppinen ja jo paikat kerran vuoteen pettää jostain kohtaa, raskasta työtä kun tekee, niin hyvä, jos 55 vuotiaaksi pystyy mukana menemään työnlaidassa, ja parempi onkin, että aiemmin tulee eläkeikä vastaan, työkyvyttömyyseläkettä saa edes, jonkin verran, mutta pelkkä työeläke ei ole kaksinen vaikka sinne 68 vuotiaaksi saisi tehtyä, sellainen ettei sillä kunnolla tule toimeen, niin ei kiinnosta edes tehdä vaan 10 max 15 vuoden sisällä tämä jätkä nauttii eläke rahoista, tehkää työt joita huvittaa, minä oon silloin oman osani tehnyt.

    • verotuloja_tarvittaisiin

      AY estää työllisyysasteen nostamisen.
      80%:n työllisyysasteella olisi eläkkeidenkin maksuun varaa.

      Kateeksi käy Ruotsi. Siellä AY on sallinut 77%:n työllisyysasteen.
      Suloisen sixpackin aikaan Suomen työllisyysaste oli 68%, nytkin vähän alle 72%

      • KaikkiTäyttäSumutusta

        Mikä on ongelma?

        Eläkerahojen keräämisessä on otettu (varmuuskertoimilla) huomioon se, että eläkelläisten määrä lisääntyy ja työntekijöiden eli eläkemaksujen määrä vähenee. Tietysti tämä kaventaa eläkeytiöiden katteita tilapäisesti, mutta niin se on alunperin suunniteltukin. Ongelma on, että tästä suunnitelmasta ollaan nyt livetty ja eläkemaksukuormaa on:
        a) siirretty yrityksiltä työntekijöille,
        b) eläkemaksujen osuutta on nostettu,
        c) eläkkeelle pääsyä on hankaloitettu ja eläkeikiä nostettu ja
        d) eläkkeiden määrää leikattu.

        Nämä kaikki on täysin tarpeettomia toimenpiteitä mikäli pidettäisiin kiinni alkuperäisistä soppareista. Käytännössä kaikki sadat miljardit, joita eläkeyhtiöt VAIN hallinnoi, on meidän veronmaksajien rahoja.


      • igjde

        Älä valehtele kokkaretrolli.


    • raskaattyöt

      entiset työkaverit metalli alalta ovat kaikki jo eläke putkessa tai sairaseläkkeellä alle 60veessä,

    • fjhfe

      Nykyajan 20-vuotiaat pääsevät nykyisessä eläkesyysteemissä eläkkeelle vasta 70-vuotiaina.

    • ahneitariittää

      Takavuosina vaadittiin eläkeikä erittäin alhaiseksi ja minultakin lähti kaksi asennustyössä ollutta työkaveria "eläkeputkeen" 53 vuotiaina.
      Molemmilla oli "selkä kipeä" ja eivät muka kyenneet työtä tekemään, mutta nyt parikymmentä vuotta myöhemmin ovat nuo veijarit elämänsä kunnossa.
      Toinen on rakentanut kolme omakotitaloa ja myynyt ne. Toinen on aktiivinen hirvenmetsästäjä ja tunnetti kovasta kunnostaan.

      Ammattiliitot vaativat aikoinaan tuota eläkeiän alentamista ja nyt puhutaan jo 70 vuoden eläkeiästä.
      Ei ihme, että mietitään eläkerahojen riittävyyttä, kun jotkut ovat jo rohmunneet niitä kymmenen ylimääräistä vuotta.

      • laiskuuteen.lääke

        Ennen lorvikatariin sairastuminen ei oikeuttanut pääsemistä ikielätiksi. Nykyisin on keksitty masennusta, selkäkipua, polvivaivaa, uupumusta ja ties mitä synonyymeja samalle sairaudelle johon on olemassa vain yksi lääke: hikityö.


    • lorvijoita.riittää

      Suomessa on yli puoli miljoonaa työikäistä "eläkeläistä".

    • päällikkönne

      Ei kuulkaas, eläkkeelle ei enää niin vaan jäädä. Jokainen tekee loppuun saakka töitä, ja palkastansa säästää sen, mitä käyttää ns. eläkkeellä. Joten suomalaisten palkkojen ollessa kyseessä, kenelläkään ei kerry säästöön niin paljon, että sillä pärjäisi kovinkaan monta vuotta.
      Tai sitten täytyy ottaa se paljon puhuttu piikki itselle käyttöön kun aika koittaa, ja rahat loppuu.
      Joten kohottakaapa vaan kuntoanne, että jaksatte painaa pitkää päivää.
      Ja sairaatkin osallistuvat.

    • päällikkönne

      Kannattaa muistaa, että Putin nostaa eläkeikää kymmenellä vuodella kertaheitolla. Sama tapahtuu täälläkin, eikä kymmenenkään enää riitä.

    • HyväSoomi

      >>Työeläkejärjestelmän eläkevarat kasvoivat vuoden 2017 aikana 12,1 miljardilla eurolla ollen vuoden lopussa 202,3 miljardia euroa. Varojen kasvu perustui eläkevarojen tuottoon, sillä työeläkejärjestelmän menot ovat ylittäneet useana vuonna peräkkäin tulojen määrän. Vuoden 2017 tulot olivat 25,7 miljardia euroa, menot 27,6 miljardia euroa ja sijoitustuotot 13,9 miljardia euroa.>>

      Ei tässä nyt ihan niin huonosti mene. Nyt vanhuuseläkkeelle jäävien määrä pienenee merkittävästi vajaassa 10 vuodessa. Suuret ikäluokat 1945-1950 syntyneet ovat jon kaikki jääneet eläkkeelle. Käytännössä eläkerahastot kasvaa em. tahtia edelleen ja n. 15 v päästä suhteellinen tuotto kasvaa.

      Tästä huolimatta eläkeikää nostetaan ja eläkkeet pienenevät = lähes samassa suhteessa eläkerahastot paisuvat uusiin ennätyksiin.

    • trktrrtkp

      Kokareitten tilaama ja mieleisekseen määrittelemä tutkielma. Kokkareitten salaisessa muistiossa on tarkoituksena on että eläkeikä nostetaan 100 vuoteen ennen eläkkeelle pääsyä.

    • vain_kaunis_ajatus

      Toi ratkaisu nostaa eläke-ikää on kaunis ajatus mutta se on käytännössä vain ajatus. Kun tehdään sellaista politiikkaa mitä nyt tehdään. "Me viedään teiltä kaikki, koska voidaan, ettekä voi yhtään mitään" kantavana periaatteena. Niin mielenterveysongelmat ja muut sairaudet lisääntyy. Porukka jää sairauseläkkeelle, tekee tälläkin hetkellä lisääntyneitä itsareita.

      Eläke iän nostossa ei ole otettu huomioon sitä miten ihmiset jaksaa sinne asti, ei mikään päätös takaa ihmisten jaksamista. Kaikesta päätellen vaikuttaa siltä, että ne toivoo itsarien määrään nousua jotta kenellekkään ei loppupeleissä tarvi mitään myöntään. Esimerkkejä on monia. Mutta yksi on että, eräälle kenestä ei terveydentilan perusteella töihin ole myönnetään vain määräaikaista eläke vaikka hänen hoitotahonsa hakenut pysyvää. Ei voi olla muuta tarkoitusta ainakaan tässä tilanteessa kuin että, hakija tappaisi itsensä ennen sitä ettei jatkoa tai pysyvää tarttis myöntää. Raha menee ihmishengen edelle se on tullut selväksi kantasuomalaisiin kohdistuvissa päätöksissä. Toisaalta kun kuolee sitten ei ole hallituksen järjettömyyksien armoilla se voi olla helpotus tähän maailman kaaokseen.

    • Fysiikka-ja-70v

      Kuudenkympin jälkeen on aika huonoa tehdä koodaustöitä enää. Silmät ja herpaantuneisuus ei enää kestä 4 x 2=8 h istuntoja 5 päivää viikossa.
      Siinä iässä osaa niitä omia vanhoja Cobol ja VisualBasic koodausvälineitänsä ja Ascii-taulukoita. Mutta ei enää silmät ja mielen taipuisuus riitä opettelemaan Java-guruksi itseänsä.

      Nykyisen Webbi ja Java-koodauksen 30..40 vuotiaat huipppunimet ei millään löydä itsellensä tehtäviä koodauksen parissa enää lähellä 70 ikävuotta. Ei kestä aistimet eikä lihaksisto. Mitä ne silloin tekee?

      • ei.huolta

        Ne koodaajat laitetaan katuja lakaisemaan. Sieltä nuoret tarkkasilmäiset koulutetaan koodareiksi.


    • SitäNePölhökustaat

      Älkää olko huolissanne luku, kirjoitus ja kielitaidottomat, ikuisenelatuksen statuksella tulleet ja tulevat, holtittomasti lisääntyvät kehitysmaamuslimit pelastavat Suomen......

      • KoskaAllahillaOnSuuri

        No tulla reseptillä saadaan ainakin Suomi Islamisoitua ja eläkekeikä kantasuomalaisille duunareille 80 vuoteen....


    • iofureiuei

      Eihän sitä tarvitse jäädä koskaan eläkkeelle, jos vain saa sopivan ja mielenkiintoisen homman.
      Niitä tarjotaan vain harvoille. Jos ei ole tutkintoja ja suosituksia et pääse edes "ojantaivuun".

    • jäähyväiset

      mä olen hirveen onnellinen!ihan oikeesti työstä jota SAIN tehdä.ja nytkin jo lähemmäs 70 mittarissa taivalta et saan edelleen tehdä.luoja on antanu terveyttä.mut ny suru ku 93v äitini joka tek 85 v töitä on luopumas täst maailmast.tuure laulaa nätisti.jäähyväiset.dikkaan.kuunteleppa.en muuhun ota kantaa,nyt on suru ja se tulee meil kaikille tää suru.

      • riimijupise

        Eiköhän asia ole hyvin pitkälti kiinni siitä jos onnistuu pääsemään sellaiseen työpaikkaan ja yhteisöön jossa jaksaa tehdä töitä vaikka kuinka pitkään. Paljon on huonoja työpaikkoja jotka on vain työpaikkoja, sinne naamairvessä mennään ja puhutaan miten paskaa hommaa on mitä tekee silti ei anneta paikkaa työttömälle. Kahvitauolla aina jotain vääntöä jostain. Ilmapiiri on siis monessa paikassa huono, ei vain mahdollinen sisäilmanlaatu. Monet työpaikat on sellaisia ettei ne kannusta tekemään muun kuin ihan minimin työnlaadustakin usein viisveisataan tärkein on päästä kotiin mieluiten hyvissä ajoin työajan virallista loppumista. Sellaisia työpaikkoja joissa oikeasti viihdytään ja on hyvä porukka on Suomessa tosi vähän. Yllättävän moni tekee töitään huonon työilmapiirin paikassa ja se vaikuttaa jaksamiseen. Ei voida siis sanoa että, työelämästä olisi vain yksi oikea näkemys. Riippuu missä on töissä ja minkäalan töissä. Ehkä jossain siistissä paperipyöritys hommassa jaksaakin mutta jossain fyysisemmässä työssä tehtaassa tilanne ei välttämättä ihan sama.


      • työnorjat
        riimijupise kirjoitti:

        Eiköhän asia ole hyvin pitkälti kiinni siitä jos onnistuu pääsemään sellaiseen työpaikkaan ja yhteisöön jossa jaksaa tehdä töitä vaikka kuinka pitkään. Paljon on huonoja työpaikkoja jotka on vain työpaikkoja, sinne naamairvessä mennään ja puhutaan miten paskaa hommaa on mitä tekee silti ei anneta paikkaa työttömälle. Kahvitauolla aina jotain vääntöä jostain. Ilmapiiri on siis monessa paikassa huono, ei vain mahdollinen sisäilmanlaatu. Monet työpaikat on sellaisia ettei ne kannusta tekemään muun kuin ihan minimin työnlaadustakin usein viisveisataan tärkein on päästä kotiin mieluiten hyvissä ajoin työajan virallista loppumista. Sellaisia työpaikkoja joissa oikeasti viihdytään ja on hyvä porukka on Suomessa tosi vähän. Yllättävän moni tekee töitään huonon työilmapiirin paikassa ja se vaikuttaa jaksamiseen. Ei voida siis sanoa että, työelämästä olisi vain yksi oikea näkemys. Riippuu missä on töissä ja minkäalan töissä. Ehkä jossain siistissä paperipyöritys hommassa jaksaakin mutta jossain fyysisemmässä työssä tehtaassa tilanne ei välttämättä ihan sama.

        Joskus se on omasta asenteesta kiinni, miten viihtyisää on.


    • rahat.loppu

      Pian eläkkeelle ei jäädä. Seuraavat sukupolvet kysyvät, mikä on eläke.

    • Enkelittekee

      Työläiset on katoava luonnonvara. Robotin omistajilla on vain oikeus elämään, muilla jos on hengissä voi päästä pyllyjä pyyhkimään. Raha on raaka ja julma, joka ei tunne hyvä hyvyyttä. Armeijassa on loisian olot, ne tappa heikommat pois, se on helppoa kun toisella ei ole aseita, kun valkoiset lahtarit 1918 teki puhdistuksen.

    • lfodpff

      Kyllä se on ihan kohtuullista, että ihminen tekee puolet elämästään töitä, ja toisen puolen sitten opiskelee ja on eläkkeellä. Nykyisin eletään lähes 90-vuotiaaksi, niin onhan sitä töissäoloaikaa jostain päästä pidennettävä, kun vielä vaaditaan niin korkeaa elämäntasoa ja kun vielä kaikkien pitäisi käydä korkeakoulut ja muut opistot.

      Tämän maan ovat nostaneet monella mittarilla maailman eniten tukia jakavaksi maaksi, ne jotka ovat tehneet kovaa työtä tehtaissa ja raksoilla ja metsissä. Heillä on monilla terveys mennyt niin huonoksi, että ovat ansainneet aikaisemmin päästä eläkkeelle. Tulevaisuuden työt ovat kevyempiä ja yhä kevenevät.

    • pulaajanlapsi

      On sitten elämän elänyt luuserina, tai töitä raataen, kaikki hoidetaan elämän ehtoopuolella samoissa hoitolaitoksissa samanlaista hoitoa saaden. Toinen maksaa osan hoidoistaan varallisuudestaan. Toisen hoidon kustantaa yhteiskunta, niinkuin aikaisemman elämän.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      404
      12985
    2. Siis oikeasti S... En ymmärrä...

      Oletko se sinä joka täällä kaipailee? Kaikki täsmää.
      Ikävä
      83
      2562
    3. Onneksi olkoon sait mut vittuuntumaan

      Sapettanu koko helvetin päivän.
      Ikävä
      61
      2544
    4. Romaanien ammuskelu

      Romaanit vähän ammuskeli härmän häjy,osu sivullisiin,ja nyt nää romanit ihmettelee miksi heitä ei päästetä ravintoloihin
      Seinäjoki
      141
      2170
    5. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      37
      2057
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      171
      2018
    7. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      81
      1957
    8. Mitä sitten ikinä teetkin

      Mun on aika mennä J mies. Olen ollut niin tyhmä. Kaikkea mukavaa elämääsi edelleen toivotan ja ihanaa elämän jatkoa. Mei
      Ikävä
      42
      1515
    9. Mies mistä oikein suutuit?

      Yhtäkkiä vaan häippäsit täältä... 😢
      Ikävä
      22
      1450
    10. Saanko selityksen?

      Mikä minus oli vialla? Ulkonäkö, teinkö jotain väärin, sanoinko jotain..? Haluisin vaa tietää :(
      Ikävä
      60
      1449
    Aihe