Vaalitulos nostaa korkotasoa Suomessa

R.R.Ryynänen

Suomen 10-vuotisen valtionlainan korko oli perjantaina 0,33 prosenttia. Nordean pääanalyytikko Jan von Gerich ennakoi, että vaalitulos saattaa vaikuttaa Suomen tilanteeseen valtionlainamarkkinoilla.

”Sunnuntain vaalit ovat hyvin mielenkiintoiset. Perussuomalaiset on noussut gallupeissa ja jos se yllättää nousemalla suurimmaksi puolueeksi, tulemme näkemään liikkeitä myös Suomen lainamarkkinoilla”, hän kommentoi Twitterissä.

53

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vcvbxvc

      Mitä tästä tuumaa velkaantuneet Persut?

      • näinettä

        vituiks män


    • minulla-ei-muuta

      Aika pahalta näyttää. Näin yleensä reagoi pörssi- ja finanssimaailma jos tietää vaalituloksen seurauksena olevan epävakaampi tulevaisuus.

    • H.M.S.Moilanen

      Sitä saa mitä tilaa.

    • AaBbplus

      Kansainväliset pankkiirit eli luottoluokittajat eivät tykkää, kun isänmaalliset alkaa päättämään omista asioistaan. Isänmaalliset kun eivät niin herkästi ole myymästä kansallisomaisuutta pankkiireille. Tämän vuoksi luottoluokittajat pyrkivät vaikuttamaan Suomenkin lainan hintaan.

      Eikös se Sipiläkin sanonut, että luottoluokittajat halusivat sote-uudistuksen, eli rahan olisi haluttu menevän ylikansallisille sijoittajille tässäkin uudistuksessa.

      • iuwhaegr

        Nyt olisi korkea aika tyhmemmänkin ymmärtää, kenellä on oikeasti valta päättää "itsenäisen" valtion asioista. Luottoluokittajat pyrkivät vaikuttamaan tuleviin hallitusneuvotteluihin tuollaisella politiikallaan.


    • vcbxcvbx

      Valuuttapako, korkotason nousu, pörssikurssien lasku, yleinen talouden aktiviteetin alamäki. Siinä sitä on Halla-aholle ensimmäinen kovan luokan haaste esillä. Lähteekö Keskusta hallitukseen vaalitappion jälkeen? Ei. Entä lähteekö Vihreät ja Vasemmistoliitto. 99%:lla varmuudella: EI. Entä RKP, kyllä mutta PS maksaa siitä kovan hinnan. Kokoomus lähtee ja näyttää PS:lle kaapin paikan.

      Edessä todennäköisesti vähemmistöhallitus ja erittäin suttuinen ja epävakaa jakso Suomen poliittisessa elämässä ja talouteen selviä häiriötekijöitä lisää.

      • Analyytikko

        Kristilliset lähtee. Parempi niin ja lähempänä monet ajatukset kuin rkp:llä.


    • No aivan varmasti, sillä pankit hallitsevat markkinavoimia ja niin kauan kun se sallitaan, ne päättävät myös kulloisenkin maan politiikasta. Raha on päästetty ylimäksi kirstun vartijaksi ja hallinnoimaan noudatettavaa politiikkaa , juutalaispankkiirit lienevät varsin pätevöityneitä juuri tällä rintamalla.

      Onhan kansakuntia syytä rangaista virheellisistä vaalituloksistaan, mutta kuinka kauan kansakunnat alistuvat tähän manipulointiin ja pankkien sanelemaan kurjistamiseen?

      Tiettävästi nuo koron nostoilla uhkailut koskevat aivan samalla tavalla vihervasemmistoakin, ei pelkästään persuja, joita on lupa nimitellä ja haukkua kun ei voimattomuudessaan muuhun kykene.

    • Stieglitz

      Elämme aikaa jolloin mikä tahansa korkotasoon tuleva piikki panee paskat poliitikkojen housuun ja nyt Halla-ahon tukijat saavat kantapään kautta tämän tuta.

    • minulla-ei-muuta

      Äänestäjien kannattaa miettiä tätä: haluatteko korkotason nousun? Jos haluatte niin miten uskotte maan talouden siitä toipuvan?

      Totuus on se että maanantaina hallitustunnustelijan tehtävät saava Halla-aho ei saa kasaan kuin vähemmistöhallituksen.

    • persusussu

      "Kun vaalivaikuttamisesta puhutaan, uhkia ei välttämättä tarvitse etsiä Venäjältä asti."

      Olenkin ollut aikeissa lopettaa Nordean tilini ja siirtää niiden rahaliikenteen toisaalle.

    • vbxcvxv

      Yhden prosentin korkotason nousu merkitsee valtiontaloudessa parin miljardin miinusta. Se on 3 Halla-ahon pakolaisten häkittämisen lisäkustannusta.

    • LutherFord
    • bnmvbnmv

      Suomi siirtyy sunnuntaina hyvinkin epävakaaseen aikakauteen. Ja tämän aikaansai persunatsismi.

    • zcxvzcx

      Korkotason nousu lähes varma. Ja pysyvät sillä mitään toimivaa enemmistöhallitusta ei saada kasaan. On täysin selvä asia ettei Keskusta lähde jollain about 14%:n kannatuksella hallitukseen. Vain Kokoomus saattaa lähteä jos saa vähintäin 17% äänistä. Lähteekö Antti Rinne jos puolueen kannatus jääkin jonnekin 18%:iin? Tuskin. Paineet kasvaa siihen että PS ja KOK saavat itse yrittää. KD voisi lähteä mukaan mutta silti hallituksella olisi takanaan vain reilut 80 kansanedustajaa.

      • oihdrbpoiheq

        Kyllä Keskusta lähtee hallitukseen PS:n ja Kokoomuksen kanssa hallitukseen, ei sille tarvi antaa kuin maatalousministerin salkku sekä sitten vaikka perheministerin salkku, se riittää. Jos Sipilälle ei maatalousministerin salkku kelpaa, niin jollekin muulle kyllä kelpaa. Ensin tietty pitää pelata demarit pois pelistä, sitten on latu auki.


    • Global-Economy

      Kuinkahan moni osaakkeenomistaja on miettinyt tätä vaihtoehtoa?

      Onneksi osakkeeni on sijoitettu pääasiassa Suomen alueen ulkopuolisiin kasvuyrityksiin.

      • fei

        Vain kokoomuslainen laittaa rahansa lasten ja maan turvallisuuden edelle.


    • cvbxcv

      Keskusta ei lähde hallitukseen, se on aivan selvä asia mikäli kannatus jää alle 16%:n (mikä on lähes 100%:n varma). Oikeastaan PS:llä on enää vain Kokoomus ja KD joiden varaan alkaa rakentamaan hallitusta.

    • whatever

      Eikös se korkotason nousu nosta talletuskorkojakin? Kauan kaivattu asia. Ja suomen nuoriso tarvitsee opetuksen velalla elämiseensä.

      • lainatjatalletukset

        Nimenomaan laina- ja talletusmarkkinoilla se vaikuttaa yksittäisen kansalaisen tasolla juuri kuten sanoit. Lähes nollatasoisella korolla ei ole kannattanut säästää, vaikka samaan aikaan on ollut arvokkaan euron politiikka, kun arvokkaan markan politiikassa oli korkeat korot.
        Korkotaso määräytyy yhtälöstä euribor pankkiryhmäkohtainen korko. Euribor (aikanaan Helibor) vaikuttaa eniten lainaan.

        Yksityiset luottoyhtiöt myöntävät lainaa liian heppoisin perustein globaalisesti, minkä seurauksena maksuhäiriömerkinnät kasvavat. Amerikassa on yksityistä velkaa/kansalainen enemmän kuin koskaan historiansa aikana valtion velkojen lisäksi.


    • Annamunkaikkikestää

      No voi voi!
      Nyttenhän mun sit tarttee ilmottaa vaalitoimistoon että mä haluankin muuttaa ääntäni ja nataa sen kokoomukselle,ettei vaan valtiolainan korko suurene!!

      *Hohhoijaa ja kuinkahan idioottimaisia hätäkakkoja noi kykypuolueen puupäät seuraavaksi vaalipaniikissaan kehtaavat julkaista!?* :/

    • näin-on-näreet

      Maanantain korkotason nousu on lievä mutta jos varmistuu myöhemmin ettei uutta hallitusta saada kasaan korkotason nousu jatkuu ja pörssikurssit kääntyvät Suomessa laskuun. Kurssilaskua vauhdittavat hälyyttävät uutiset suomalaisten vientiyritysten tilauskannan hiipumisesta. Tämä laittaa investoinnit alamäkeen ja siitä se noidankehä vain syveneen.

      • Uudelleenkoulutukseen

        Meinaaks?
        Kerrotkos vielä et mistä lähtien yleisten markkinakorkojen koko on valittu vaaleissa, eikä kuten nyt, et ne on ollu sidottuja esmes EUn keskuspankin määrittämään ohjauskorkoon? :)

        Joten: Oisko hiekkiksellä vielä yhtään vapaita ämpäreitä?


    • Pliisua

      Ja paljos toi korko sit mahdollisesti nousis? Esmes 0,5 punktiin, kenties?
      Jollonka sen reaalinen summa olis samaa luokkaa mitä menee vuodessa kotoutuskulutuksiin, eli tollai parisataa miljoonaa. Joka toi parisataa milliä tohon tarkotukseen ei ole yhdellekään eduskuntapuolueelle (paitsi persuille) ollu edes mainitsemisen arvoinen asia, mutta jos se sama kohdistuukin valtionlainan korkoon (ja btw: Ylivoimaisesti suurin osa nykyisestä valtionlainasta on juurikin KOKOOMUSjohtoisten hallitusten ottama! Joten: Pata kattilaa soimaa!) niin: Kyseessä on totaalikatastrofi!?

      Pliiiis! :/

    • nvbncb

      Korkotason nousu jo itsessään johtaa vääjäämättä osakekurssien laskuun. Se taas laukaiseen eteenkin johdannaisissa kumulatiivisen alamäen. Käytännössähän yrityksen markkina-arvon määrittää korkotaso. Jos yhtiön oletetaan tuottavan 10 miljoonaa vuodessa jatkossakin omistajille ja korkotaso on 2% on kannattaa yrityksestä maksaa 10 miljoonaa x 100/2 eli 500 miljoonaa. Jos taas korkotaso nouseen 4%:iin sama firma vaikka yhä pystyisi tuottamaan keskimäärin 10 miljoonaa vuodessa omistajilleen muuttuukin 10 miljoonaa x 4/100 = 250 miljoonan arvoiseksi. Siis markkina-arvo puolittuu.

      Lisäksi käy useimmiten niin että korkotason nousu vie myös yrityksen tuloksentekokykyä jolloin yllä mainittu korkotason nousu voikin romahduttaa osakekurssin vaikkapa 70%:lla. Näin karkeasti ottaen markkinat toimivat. Siinä verrataan sitä vaihtoehto miten pääoma tuottaisi jos ei sijoittaisi yritykseen olleenkaan.

    • velaton-aina

      Mitä väliä? Ei kai kenenkään ole pakko olla velkaa mistään,sehän on omaa tyhmyyttä jos on tehnyt velkaa.

    • Jiiri

      Mitä pidempään meillä on korruptoituneet mätäpaiseet vallassa niin sen pahemmaksi ja orjuuttavammaksi käy olot niin velallisella kuin velattomallakin. Eri suhteessa vain. Suomen olitiikan tulee muuttua ja se muutos lähtee käyntiin huomisesta alkaen, heti kun äänet laskettu ja julkaistu.

    • Rahalla-on-voimaa

      Olemme siirtyneen aikakauteen jonka tien päässä häämättää Suomen hajoaminen. Toisaalta pääomat liikkuvat vapaasti ja ne joilla on pötikkää tallella voivat milloin tahansa siirtää rahansa pois Suomesta ja haistattaa pitkät paskat persuille ja punavihreille. Maapallon factory on tietenkin Kiinassa.

    • >>Äänestäjien kannattaa miettiä tätä: haluatteko korkotason nousun? Jos haluatte niin miten uskotte maan talouden siitä toipuvan?>>

      Ei ole minun ongelmani.

    • suomifinland88

      Pieni korkojen nousu ei haittaa,jos sitä vertaa miljooniin pakolaisiin ja mitä niihin menee rahaa.

    • SuomenPuolesta

      Ei haittaa.
      Suomalaiset voivat siirtää lainansa tulevaan Suomalaisten pankkiin 0 korolla ja nordea voi suksia korkoinensa kuuseen.
      Pankit eivät enää Suomen politiikkaan vaikuta vaan Suomalaiset.
      Valtio on pankkien yläpuolella.

      Ja meitä ei kiinosta mitä joku analyytikko uhkailee ja yrittää vaikuttaa.
      Valta on kansan, ei pankin.
      Kansat ovat maksaneet pankkien munaukset ja siksi kansalaiset omistavat pankit.
      Tasa-arvoa järjestelmään.
      Pankkiirit oikeisiin töihin.

      • pankitkansalle

        Minullekin sopii, että Nordea lähtee. Onhan sillä paljon Panaman papereita. Samoin se on alun perin ruotsalainen, joten kannattaa painua sinne mistä on tullutkin!


      • kysynpähän-vaan

        Tajuatko poloinen mitä valuuttapako ja investointien lähtö maasta merkitsee?


      • Irti-Eusta
        kysynpähän-vaan kirjoitti:

        Tajuatko poloinen mitä valuuttapako ja investointien lähtö maasta merkitsee?

        Sitä mitä pitääkin: Suomi eroaa Eu:sta ja meillä menee paljon paremmin.Eikä tartte maksaa millekkään mepin hömppätouhuille palkkaa.


      • SuomenPuolesta
        kysynpähän-vaan kirjoitti:

        Tajuatko poloinen mitä valuuttapako ja investointien lähtö maasta merkitsee?

        Tajuan, Suomalaiset perustavat yrityksiä ja investoivat omaan maahansa.
        Suomi palautuu Suomalaisille.
        Kaikki maat seuraavat perässä, pankkien valta on ohi.
        Ihminen ei ole enää kenenkään toisen riistettävänä vaan kansat ovat itsenäisiä ja toimivat kansansa hyväksi.


    • vbncvbncv

      Persut eivät tajua taloudesta mitään mitä ei tarvitse siilitukista ihmetelläkään.

    • drhthh

      Kato vaan mitkä puoleet siellä on saanu yli 130 miljardin velat aikaiseksi.

    • korot-ylös

      Toivottavasti korot nousee 10%:tiin niin johan loppuu velaksi eläminen monelta....

    • mulle.riitti.kiitti

      Pjaska maa.

      Myyn asunnon ja kesämökin ja häippään tästä eu-pjaskasta muille maille vierahille.

    • Tempest

      Suomesta tulee sunnuntaina todennäköisesti negatiivisempi esimerkiksi sijoittajien kannalta, jotenkin tunkkainen ja unkarilainen.

      • SiilitukkainenPersu

        Juu nimeonomaan!
        Ja varsinkin ton Unkarin ottaminen esimerkiksi osoittaa sun oman taloustietämyksesi yhtä suureksi kuin taloustieteen tohtori Stubbin tietämyksen että mikä on prosenttiluku!

        https://tradingeconomics.com/hungary/interest-rate

        Onko sun mielestäs kuinka pahan näkönen korkokäppyrä? :) Jos esim. valkkaa tosta sen pisimmän ajanjakson 5 vuoden kuvaajan?

        *läpy-läpy!*


      • koijareitten.maasta

        Ei sen epävarmempaa maata sijoittaa ole kuin Suomi on ollut kymmenen vuotta. Siksi edes kotimaiset instituutiot eivät ole sijoittaneet uusinvestointeihin tuona aikana kärpäsen paskan vertaa, vaan vaatinut yhtiöitä jakamaan jättiosinkoja. Ei ole pienintäkään luottamusta enää kehittymiseen, kuhan on porskuteltu vanhalla mallilla ja rikastuttu.
        Pörssin ulkopuoliset pien- ja keskisuuretkin yritykset kituvat, kun rahahanat pysyy kiinni, vaikka haluja oliskin kehittyä.


    • cvbxvxcb

      Huomenna sen näemme. Luulenpa että vasta sitten kun todennetaan että hallituksen muodostaminen on lähes mahdotonta alkaa korkojen nousu.

    • gfhdfg

      Tulee epävakaa aikakausi Suomeen. Mahdollisesti hajotusvaalit kun hallituksen muodostaminen voi olla ylivoimaisen vaikeaa.

    • Buntanpoikaonperseestä

      Nordea on sekaantunut rahanpesuun ja lukuisiin muihin talousrikoksiin. Pääkonttorin siirto suomeen tapahtui sentakia että ruotsin asuntolainauksessa on tulossa isompi lovi pankin talouteen ja suomalaisia tarvitaan taas tukemaan pankkia. Kertakaikkiaan paskapankki ja suomessa munattomia päättäjiä kun tämänkin talousrikoksen hyväksyivät.

    • sfdgsf

      Pahinta on että Suomesta muodostunut positiivinen imago kokee rajun romahduksen.

      • tosipahalta_näyttää

        Milloinkahan viimeksi sijoitin Suomeen ...
        Frankfurtissa ainakin seitsemän viimeisintä ostoani

        Pörssikurssien laskuun riittää jo tuo että SAK-puolue on ykkösenä


    • Faktaon

      Tämäkö on ollut vastuullista politiikkaa joittenkin aivikääpiöitten mielestä. Kokoomuksen ollessa hallituksessa Suomen velka kasvanut yli satakertaiseksi, eikä ole tietoa mihin rahat ovat hävinneet.

      • selaa_budjettikirjaa

        Kirjastossa voisi olla valtion keltainen budjettikirja.
        Katso siitä, mihin rahat on käytetty

        Onneksi Urpilaisen/Rinteen tasaisen tappava velanotto 5mrd/vuosi loppui.
        Nyt otettu neljässä vuodessa 9,7mrd ja vuodesta toiseen vähentyen


    • Syyjaseuraus

      Etupäässä käytetty ökyrikkaitten veroalennuksiin ja muihin kähmintöihin, varoja siirretty veroparatiiseihin ja matutukseen ainakin 4miljoonaa päivässä, suomalaisten pientuloisten hyväksi ei ole käytetty päinvastoin viety murusetkin

    • sdfasdfasd

      Kuten arvelin hyvin lievä koronnousu sillä analyytikkojen mukaan uusi hallitus koostuu SDP KOK Vihreät ja että tuskin tulee mitään punavihreitä radikaaleja muutoksia. Leikkaukset jatkuvat. Kestävyysvaje pysyy melkoisella pahalla tasolla siitä huolimatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      137
      1906
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1848
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe