Hyvää matkaa helvettiin

Oli tuossa toisessa ketjussa puhetta helvetistä, ja siitä tuli mieleen tämä aihe.

Kalvinismiin kuuluu oppi, jonka mukaan Jeesus ei kuollut kaikkien puolesta. Ymmärtääkseni helvetti on juuri tämän rajoitetun sovituksen seuraus: jos Kristus ei sovittanut syntejäsi ristillä, joudut itse sovittamaan ne helvetissä. Ihan järkeenkäypä ajatus.

Entä luterilaisuus? Miksi ihminen joutuu helvettiin, jos Kristus on sovittanut kaikkien synnit? Eikö helvetin pitäisi olla silloin mahdoton?

Eräs näkemys on tietysti se, ettei helvetti olekaan rangaistus tai sovitus, vaan yksinkertaisesti luonnollinen seuraus Jumalan poissaolosta. Helvettiin ei siis jouduta syntien seurauksena, sillä synnithän on jo sovitettu ja rangaistus niistä kärsitty. Synti ei enää ole ihmisen ja Jumalan välissä.

Mutta jos ihminen kieltäytyy Jumalan seurausta, jäljelle jää vain Jumalan poissaolo eli helvetti. Tässä ei olisi mitään erikoista. Kieltäytyväthän monet ihmiset tässäkin elämässä Jumalan seurasta.

Täällä tosin Jumala antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille, niin ettei ihminen oikein edes voi kokeilla Jumalan poissaoloa täällä, ellei sitten harvoina hetkinä sielun pimeässä yössä.

71

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Jumalan poissaolo on taivas sinänsä. Jokainen väkivaltaan viehtyneen narsistin seurassa ollut ymmärtää sen.

    • Anonyymi

      Helvetti on ero Jumalasta. Siellä ei ole Jumalan valoa. On vain tämän luhistuvan maailman tulinen pätsi. Ikuinen tuli ja kalvava mato ja itku ja hammasten kiristys on kuvaus hirvittävästä ikuisesta katumisesta,kun ei jostain syystä ottanut Jeesuksen sovitustyötä vastaan ,hetkellisten asioiden vuoksi. Uskovat Asuvat Jumalan valtakunnassa Ikuisessa ilossa ja rauhassa.

      • >>> Uskovat Asuvat Jumalan valtakunnassa Ikuisessa ilossa ja rauhassa.<<<

        Jos oikein tarkkaan lukee niin siellä asuvat teidän lisäksenne mm. mormonit, jehovat, hellarit, saalemilaiset, katoliset, ortodoksi ja juutalaiset.

        Hienoa, että ekumenia toimii sulassa sovussa esim. heidän kanssaan.


      • epikuros kirjoitti:

        >>> Uskovat Asuvat Jumalan valtakunnassa Ikuisessa ilossa ja rauhassa.<<<

        Jos oikein tarkkaan lukee niin siellä asuvat teidän lisäksenne mm. mormonit, jehovat, hellarit, saalemilaiset, katoliset, ortodoksi ja juutalaiset.

        Hienoa, että ekumenia toimii sulassa sovussa esim. heidän kanssaan.

        Ahaa elämys!

        Samanlaista paikkaa muhammadanisminharhaiset kutsuvat paratiisiksi, joten he ovat siellä sitten haareminvaltioita!

        Neitseellisiä takapuolia tarjoavat kristinuskonharhaiset 72 kappaletta per muhammadanisminharhainen marttyyri.


    • Anonyymi

      Aloittaja otaksuu kyllä oikein siinä, että helvetti on olemukseltaan myös Jumalan poissaoloa, mutta ei tämä ole tyhjentäväselitys sillä se ei suinkaan ole helvetin ainoa ominaisuus.

      Mistäkö nämä tiedän? No tietenkin Raamatusta! mistä muualtakaan? Mistäs sinä luulet tietäväsi? Omasta päästäkö? Vai jonkun epäuskoisen teologin päästä? Kyllä nämä asiat pitää Raamatusta katsoa koska muuten ne ovat vain ihmisten mielipiteitä, mutta Raamattu on Jumalan sana! Sen takia ei ole mitään mieltä edes pohtia tällaista asiaa jos lähtökohtana ei ole Raamatun ilmoitus, koska silloinhan puhutaan täysin kuvitteellisista asioista joka voi olla yhdelle yhtä ja toiselle toista, -siis mielikuvitusasiasta!

      Mutta Raamattu on totinen tosi ja vakavaa Jumalan sanaa, -ainoa Jumalan meille antama sanallinen ilmoitus, -tukeutukaamme siis Raamattuun tai lopettakaamme järjettömät keskustelut tykkänään!

      Raamattu opettaa (ja kirkkomme myös) että helvettiin joutuminen tapahtuu rangaistuksena synneistä ja ennen kaikkea syntiSYYDESTÄ! Tiedän kokemuksesta että tässä kohtaa epäuskoisille ja liberaaleille menee sormi suuhun kun ei ymmärretä mikä ero on synnillä ja syntisyydellä, mutta siitä huolimatta sokeille on valaistava Jumalan sanaa niinkuin kirkkomme sen opettaa Tunnustuskirjoissaan ja kuten se Raamatusta helposti ymmärrettävässä muodossa löytyy niin ettei pyhäkoululainenkaan jää ymmärrystä vaille niinkuin jumalattoimat korkeasti-oppineet teologit, nuo inhottavat kristinuskon häpäisijät, kelvottomat kaiken hyvän vihamiehet!

      Jeesus on tosin sovittanut kaiken maailman synnit mutta ei se ollut ainoa asia mitä Jeesus tästä asiasta opetti! Tämä on huomionarvoista sillä ei ole muuta kuin paljasta mielettömyyttä ottaa vain yksi Herramme sana ja rakentaa kaikki sen varaan, pois sulkien kaiken muun mitä Hän on sanonut samasta asiasta! Se olisi samaa kuin jos sanottaisiin talosta: "se on punainen" ja sen jälkeen ei enää koskaan saisi liittää tuohon taloon mitään muita määreitä koska sen on jo sanottu olevan punainen! Näin mielettömästi toimii se joka suu amollaan meuhkaa Jeesuksen sovittaneen kaikkien synnit mutta samaan aikaan ihmettelee (ja osoittaa tyhmyytensä) miksi sitten helvetti on?

      Katsos aloittaja hyvä; se sama Jeesus joka sovitti koko maailman synnit, opetti myös että kaikki eivät siitä huolimattakaan pääse taivaaseen! Hän opetti että tämä johtuu siitä että sovitusteko syntien sovittamiseksi on tosin tehty ja Jumala niistä lepytetty, mutta se täytyy ottaa USKOEN vastaan, kristillisellä uskolla!

      Nyt tuleekin sitten perään kysymys, millainen usko se on joka riittää, Jeesuksen ja kirkon opetusten mukaan? Kun ottaa huomioon kaiken mitä Jeesus opetti syntien tunnustamisesta ja anteeksipyytämisestä sekä parannuksen tekemisestä niin täydellisen idiootinkin pitäisi kyetä ymmärtämään vähintään se ettei tässä ole kysymys sellaisesta konemaisesta olankohautus.--"uskosta" että: "okei, joku on näköjään sovittanut syntini, onnea hänelle!, Jatkampa tässä synnin tekemistä koska minut on näemmä sovitettu..."

      Näinhän mm. liberaalit ja tapakristityt ajattelevat!

      Eli Jeesus opettaessaan millaista on elävä usko, vaatii aivan uskovaista sydäntä, joka on kokonaan ja täysisydämisesti tullut Jumalan yhteyteen, rakastaa Häntä kaikesta sielustaan ja voimastaan ilman vilppiä, tunnustaa itsensä syntiseksi ja katuu syntejään itkien ja mikäli hänestä riippuu, -tekisi mitä tahansa jos saisi oltua vihoittamatta Jumalaa synneillään edelleen, tekee parannuksen, liittyy yhteen seurakuntaan, rukoilee Jumalaa, kiittää >Häntä jokapäiväisestä armosta ja turvautuu kaikessa yksin Häneen, ei luota rahaan, ei terveyteen, ei omaisuuteen, ei tieteen epäjumalaan silloin kun se puhuu Raaamattua vastaan, ei uskalla väkeen eikä voimaan vaan panee kaikki ns. yhden kortin varaan => luottaa yksin Jumalaan ja on aivan uskovainen kaikesta sielustaan, kaikesta voimastaan ja kaikesta sydämestään aina kuolemaan asti! Sillä vähäisellä voiman määrällä mikä kullekin on suotu!


      Tällainen on kristillinen usko josta Jeesus puhuu ja jota Hän edellyttää ettei jouduttaisi sinne helvettiin. Tietenkään kukaan ei tule täydelliseksi tässä maanpäällisen vaelluksensa aikana mutta se joka ei todellisesti ja vilpittömästi kaikesta sydämestään pyri tätä kohti, ei kadu syntejään eikä tunne niiistä alituista murhetta, se

      EI OLE MIKÄÄN OIKEA USKOVAINENKAAN!

      Sellaiset joutuvat helvettiin jotka ovat jotain "osapäiväkristittyjä, tapakristittyjä, kulttuurikristittyjä, lberaaleja yms. tai jotka kieltävät mitä tahansa Raamatusta, mitä tahansa!"

      Heiltä puuttuu usko.

      Tämä onsyntien anteeksisaamisen kanssa vähän samanlainen asia kuin jos saisit ison perinnön niin tottahan olisit rikas mutta jos et koskaan uskoisi saaneesi mitään vaan eläisit köyhyydessä etkä iloitsisi perinnöstäsi ja käyttäisi sitä, niin mitä se sinua silloin hyödyttäisi?

      Kyllä tämän voi jokainen ymmärtää. Kyse on siitä HALUAAKO ihminen ottaa sen vastaan vai rakastaako hän enemmän maailmaa ja hekumaa kuin Jumalaa.

      • Anonyymi

        ”Kyllä nämä asiat pitää Raamatusta katsoa koska muuten ne ovat vain ihmisten mielipiteitä, mutta Raamattu on Jumalan sana!”

        Kirjoittiko Jumala Raamatun vai onko se kokoelma ihmisten kirjoituksia?

        Toki katolilainen kirkko on aikoinaan valinnut ja hyväksynyt tekstit, jotka otettiin UT:hen. Jos näin, niin Paavin ja nykyistenkin kirkolliskokousten päätökset on nostettava lähes samalle tasolle Raamatun kanssa. VT taas perustuu jo juutalaisten käyttämään kirjakokoelmaan, vaikkakin Luther poimi sinne jotain vanhoja kirjoja lisää, jotka eivät sinne alunperin kuuluneet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Kyllä nämä asiat pitää Raamatusta katsoa koska muuten ne ovat vain ihmisten mielipiteitä, mutta Raamattu on Jumalan sana!”

        Kirjoittiko Jumala Raamatun vai onko se kokoelma ihmisten kirjoituksia?

        Toki katolilainen kirkko on aikoinaan valinnut ja hyväksynyt tekstit, jotka otettiin UT:hen. Jos näin, niin Paavin ja nykyistenkin kirkolliskokousten päätökset on nostettava lähes samalle tasolle Raamatun kanssa. VT taas perustuu jo juutalaisten käyttämään kirjakokoelmaan, vaikkakin Luther poimi sinne jotain vanhoja kirjoja lisää, jotka eivät sinne alunperin kuuluneet.

        Raamatun kirjoittivat kädellään ihmiset, mutta eivät mitkä tahsna ihmiset eivätkä suinkaan omia ajatuksiaan, vaan Jumalan erityisesti ihmiskunnasta valitsemat, muutamat harvat erityiset profeetat ja apostolit, jotka Pyhän Hengen johdattamina kirjoittivat kirjaan sen mitä Jumalan Henki oli heille puhunut.

        Koko Raamattu on puhdasta, erehtymätöntä Jumalan sanaa alusta loppuun asti.

        Mutta minäkin kysyn sinulta:


        Jos kunningas käskee kirjurinsa kirjoittaa kirjeen omasta sanelustaan ja luetuttaa sen valtakuntansa alamaisille, niin onko tuo kirje laskettava kuninkaan, vaiko kirjureiden sanaksi?


        Jos jostain maailmasta löytyisi sellainen pahantahtoinen ja tarpeeksi tyhmä ilveilijä joka alkaisi sanomaan ettei se ole kuninkaan sanaa vaan kirjureiden, mitäpä luulet että kuningas tekisi tälle mielettömälle alamaiselle saapuessaan tarkastamaan onko hänen käskynsä pantu toimeen valtakunnassa?

        Eikö toimellinen kuningas vihastuisi ja käskiksi lyödä pään poikki sellaiselta palvelijalta?


        Niinpä Lutherkin on sanonut että Jumala on asettanut mailmaan ulkonaisen esivallan sitä varten että ne jotka eivät tahdo Jumalan käskyjen antaa opettaa itseään, heitä opettakoon pyöveli ja miekka!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Raamatun kirjoittivat kädellään ihmiset, mutta eivät mitkä tahsna ihmiset eivätkä suinkaan omia ajatuksiaan, vaan Jumalan erityisesti ihmiskunnasta valitsemat, muutamat harvat erityiset profeetat ja apostolit, jotka Pyhän Hengen johdattamina kirjoittivat kirjaan sen mitä Jumalan Henki oli heille puhunut.

        Koko Raamattu on puhdasta, erehtymätöntä Jumalan sanaa alusta loppuun asti.

        Mutta minäkin kysyn sinulta:


        Jos kunningas käskee kirjurinsa kirjoittaa kirjeen omasta sanelustaan ja luetuttaa sen valtakuntansa alamaisille, niin onko tuo kirje laskettava kuninkaan, vaiko kirjureiden sanaksi?


        Jos jostain maailmasta löytyisi sellainen pahantahtoinen ja tarpeeksi tyhmä ilveilijä joka alkaisi sanomaan ettei se ole kuninkaan sanaa vaan kirjureiden, mitäpä luulet että kuningas tekisi tälle mielettömälle alamaiselle saapuessaan tarkastamaan onko hänen käskynsä pantu toimeen valtakunnassa?

        Eikö toimellinen kuningas vihastuisi ja käskiksi lyödä pään poikki sellaiselta palvelijalta?


        Niinpä Lutherkin on sanonut että Jumala on asettanut mailmaan ulkonaisen esivallan sitä varten että ne jotka eivät tahdo Jumalan käskyjen antaa opettaa itseään, heitä opettakoon pyöveli ja miekka!

        ”Jos kunningas käskee kirjurinsa kirjoittaa kirjeen omasta sanelustaan ja luetuttaa sen valtakuntansa alamaisille, niin onko tuo kirje laskettava kuninkaan, vaiko kirjureiden sanaksi?”

        Kirjoittiko Paavali kirjeensä Jumalan sanelusta, vai ovatko kyseessä hänen omat uskonnolliset kirjeet? Kirjoittaisiko kirjuri Kuninkaan kirjeen omissa nimissään kuten Paavali teki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ”Jos kunningas käskee kirjurinsa kirjoittaa kirjeen omasta sanelustaan ja luetuttaa sen valtakuntansa alamaisille, niin onko tuo kirje laskettava kuninkaan, vaiko kirjureiden sanaksi?”

        Kirjoittiko Paavali kirjeensä Jumalan sanelusta, vai ovatko kyseessä hänen omat uskonnolliset kirjeet? Kirjoittaisiko kirjuri Kuninkaan kirjeen omissa nimissään kuten Paavali teki?

        "Paavali, Jumalan palvelija ja Jeesuksen Kristuksen apostoli Jumalan valittujen uskoa ja sen totuuden tuntemista varten, joka on jumalisuuden mukainen," (Tiit. 1:1)

        --------------------

        "Jos joku luulee olevansa profeetta tai hengellinen, niin tietäköön, että mitä minä kirjoitan teille, se on Herran käsky. " (1.Kor. 14:37)

        -----------------------

        "Ja vaikka minä jonkun verran enemmänkin kerskaisin siitä vallastamme, jonka Herra on antanut teitä rakentaaksemme eikä kukistaaksemme, en ole häpeään joutuva." (2.Kor. 10:7)

        ----------------------

        Lisäksi löytyy selkeitä kohtia joissa Paavali tekee eron sanoessaan että "tätä ei käske Herra, vaan minä, niinkuin sellainen jolla ymmärrys Herralta on!"


        -----------------------------

        Puhuuko Paavali siis omassa nimessään vai Kristuksen puolesta?


        Jos lähtee väittelemään kristinuskosta, olisi hyvä edes tuntea asia josta aikoo väitellä?

        Koko oikeaoppinen kristillinen kirkko on AINA tunnustanut Herran pyhät apostoli ml. Paavalin, Kristuksen lähettiläiksi:

        Jeesuksen Kristuksen ilmestyksessä damaskoksen tiellä sanoi Kristus Paavalille että tämän tulee mennä Damaskoon, siellä Paavalille Jumalan johdatuksesta kerrotaan mitä hänen pitää tekemän:

        "Ja eräs mies, hurskas lain mukaan, nimeltä Ananias, josta kaikki siellä asuvat juutalaiset todistivat hyvää, tuli minun tyköni, astui eteeni ja sanoi minulle: 'Saul, veljeni, saa näkösi jälleen'. Ja sillä hetkellä minä sain näköni ja katsoin häneen. Niin hän sanoi: 'Meidän isiemme Jumala on valinnut sinut tuntemaan hänen tahtonsa ja näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen suunsa äänen; sillä sinä olet oleva hänen todistajansa kaikkien ihmisten edessä, sen todistaja, mitä olet nähnyt ja kuullut. ( Ap.t 22: 12-15)


        =================

        Tiedän että sinä et voi tätä uskoa koska sinulla on epäuskon henki ja kuurot korvat. Sen tähden kirjoitin tämän niitä varten joille on suotu kuulla ja uskoa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Paavali, Jumalan palvelija ja Jeesuksen Kristuksen apostoli Jumalan valittujen uskoa ja sen totuuden tuntemista varten, joka on jumalisuuden mukainen," (Tiit. 1:1)

        --------------------

        "Jos joku luulee olevansa profeetta tai hengellinen, niin tietäköön, että mitä minä kirjoitan teille, se on Herran käsky. " (1.Kor. 14:37)

        -----------------------

        "Ja vaikka minä jonkun verran enemmänkin kerskaisin siitä vallastamme, jonka Herra on antanut teitä rakentaaksemme eikä kukistaaksemme, en ole häpeään joutuva." (2.Kor. 10:7)

        ----------------------

        Lisäksi löytyy selkeitä kohtia joissa Paavali tekee eron sanoessaan että "tätä ei käske Herra, vaan minä, niinkuin sellainen jolla ymmärrys Herralta on!"


        -----------------------------

        Puhuuko Paavali siis omassa nimessään vai Kristuksen puolesta?


        Jos lähtee väittelemään kristinuskosta, olisi hyvä edes tuntea asia josta aikoo väitellä?

        Koko oikeaoppinen kristillinen kirkko on AINA tunnustanut Herran pyhät apostoli ml. Paavalin, Kristuksen lähettiläiksi:

        Jeesuksen Kristuksen ilmestyksessä damaskoksen tiellä sanoi Kristus Paavalille että tämän tulee mennä Damaskoon, siellä Paavalille Jumalan johdatuksesta kerrotaan mitä hänen pitää tekemän:

        "Ja eräs mies, hurskas lain mukaan, nimeltä Ananias, josta kaikki siellä asuvat juutalaiset todistivat hyvää, tuli minun tyköni, astui eteeni ja sanoi minulle: 'Saul, veljeni, saa näkösi jälleen'. Ja sillä hetkellä minä sain näköni ja katsoin häneen. Niin hän sanoi: 'Meidän isiemme Jumala on valinnut sinut tuntemaan hänen tahtonsa ja näkemään Vanhurskaan ja kuulemaan hänen suunsa äänen; sillä sinä olet oleva hänen todistajansa kaikkien ihmisten edessä, sen todistaja, mitä olet nähnyt ja kuullut. ( Ap.t 22: 12-15)


        =================

        Tiedän että sinä et voi tätä uskoa koska sinulla on epäuskon henki ja kuurot korvat. Sen tähden kirjoitin tämän niitä varten joille on suotu kuulla ja uskoa!

        Paavalilla oli sana hallussa. Hänhän kirjoittaa kuin Paavi konsanaan!

        Tosin nykytutkimuksen mukaan vain neljä Paavalin kirjeistä oli hänen itsensä oikeasti kirjoittamia. Harvapa kehtaisi tuollaista kirjoittaa. Mielenkiintoista olisi katsoa ovatko nuo poiminnat hänen käsialaansa. Veikkaanpa, ettei Paavalillakaan usko ollut ihan noin päähän kihahtanut. Mutta hänen seuraajillaan oli varmasti tarve korostaa, että Paavali kirjoitti Jumalan ohjaamana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavalilla oli sana hallussa. Hänhän kirjoittaa kuin Paavi konsanaan!

        Tosin nykytutkimuksen mukaan vain neljä Paavalin kirjeistä oli hänen itsensä oikeasti kirjoittamia. Harvapa kehtaisi tuollaista kirjoittaa. Mielenkiintoista olisi katsoa ovatko nuo poiminnat hänen käsialaansa. Veikkaanpa, ettei Paavalillakaan usko ollut ihan noin päähän kihahtanut. Mutta hänen seuraajillaan oli varmasti tarve korostaa, että Paavali kirjoitti Jumalan ohjaamana.

        Korjaan seitsemän oli Paavalin itsensä kirjoittamia...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korjaan seitsemän oli Paavalin itsensä kirjoittamia...

        Kylläpä sinulla riittää noita "ideoita"...

        Sellainen nykytutkimus johon viittaat, on arvotonta epäuskoisten ihmisten harjoittamaa valhettelua.

        Jumalan sana on toteutunut kaikissa mitä Hän on sanonut ja tulee vieläkin toteutumaan ja myös te epäuskoiset olette kerran sen tunnustava, toiset tosin kuolemakseen ja kauhussa odottaen tuomiotaan, mutta nuo toiset ilossa ja suuressa Jumalan valittuje riemussa, päästessään taivaan iloon!


        "Sillä kirjoitettu on: "Niin totta kuin minä elän, sanoo Herra, minun edessäni pitää jokaisen polven notkistuman ja jokaisen kielen ylistämän Jumalaa". Niin on siis meidän jokaisen tehtävä Jumalalle tili itsestämme. " (Room. 14:11-12)


        Kun Kristus saapuu kunniassaan tuhanten tuhansine enkeleinensä tuomitsemaan eläviä ja kuolleita, silloin kaikki saavat nähdä Hänet fyysisesti , nekin jotka eivät uskoneet:

        "Ja minä näin, kuinka Karitsa avasi kuudennen sinetin; ja tuli suuri maanjäristys, ja aurinko meni mustaksi niinkuin karvainen säkkipuku, ja kuu muuttui kokonaan kuin vereksi, ja taivaan tähdet putosivat maahan, niinkuin viikunapuu varistaa raakaleensa, kun suuri tuuli sitä pudistaa, ja taivas väistyi pois niinkuin kirja, joka kääritään kokoon, ja kaikki vuoret ja saaret siirtyivät sijoiltansa.

        Ja maan kuninkaat ja ylimykset ja sotapäälliköt ja rikkaat ja väkevät ja kaikki orjat ja vapaat kätkeytyivät luoliin ja vuorten rotkoihin ja sanoivat vuorille ja kallioille: "Langetkaa meidän päällemme ja kätkekää meidät hänen kasvoiltansa, joka valtaistuimella istuu, ja Karitsan vihalta! Sillä heidän vihansa suuri päivä on tullut, ja kuka voi kestää?" (Ilm. 6: 12-17)


      • Anonyymi

        Perehdy ihmeessä Raamatun historiaan. Esimerkiksi Hebrealaiskirje ei juuri kenenkään tutkijan mielestä ole Paavalin käsialaa. Kirjoitustyyli on heidän mukaansa sen verran erilainen, että siitä tunnistaa kirjoittajan olleen joku muu. Myös Roomalainen kirkko ei pidä kyseistä kirjettä Paavalin tekemänä.

        Jeesushan sanoi tulevansa takaisin jo apostolien aikana. Hän on parituhatta vuotta myöhässä, joten eiköhän voida jo todeta, että tuo ennustus meni pieleen. Mutta jos hän tulee, niin lupaan keittää kahvit kaikesta huolimatta ja kysyä mikä ihmeen tarkoitus sillä ristikuolemalla oikein oli. Ehkä hän jaksaa sen selittää ymmärrettävästi, kun kukaan kristitty ei siihen kykene, vaikka väittävät, että Jumala ”puhuu” heille. Jumalan kyvyssä kommunikoida asioita olisi parannettavaa.

        ”Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.”


      • Syntisyydestä ei tietenkään voida rangaista, sikäli kuin syntisyydellä tarkoitetaan jotakin, mitä ihminen on. Syntisyys olisi nimenomaan jotakin, mikä ikään kuin luonnostaan erottaa ihmisen pyhästä Jumalasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perehdy ihmeessä Raamatun historiaan. Esimerkiksi Hebrealaiskirje ei juuri kenenkään tutkijan mielestä ole Paavalin käsialaa. Kirjoitustyyli on heidän mukaansa sen verran erilainen, että siitä tunnistaa kirjoittajan olleen joku muu. Myös Roomalainen kirkko ei pidä kyseistä kirjettä Paavalin tekemänä.

        Jeesushan sanoi tulevansa takaisin jo apostolien aikana. Hän on parituhatta vuotta myöhässä, joten eiköhän voida jo todeta, että tuo ennustus meni pieleen. Mutta jos hän tulee, niin lupaan keittää kahvit kaikesta huolimatta ja kysyä mikä ihmeen tarkoitus sillä ristikuolemalla oikein oli. Ehkä hän jaksaa sen selittää ymmärrettävästi, kun kukaan kristitty ei siihen kykene, vaikka väittävät, että Jumala ”puhuu” heille. Jumalan kyvyssä kommunikoida asioita olisi parannettavaa.

        ”Samoin te myös, kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä. Totisesti minä sanon teille: tämä sukupolvi ei katoa, ennenkuin kaikki nämä tapahtuvat.”

        " Esimerkiksi Hebrealaiskirje ei juuri kenenkään tutkijan mielestä ole Paavalin käsialaa."

        Eihän siinä niin väitetäkkään.
        Paavalin kirjeissä hän selvästi mainitsee lähettäjän ja mainitsee vielä omakätisestikin kuitanneensa tekstinsä.


      • "Sellaiset joutuvat helvettiin jotka ovat jotain "osapäiväkristittyjä, tapakristittyjä, kulttuurikristittyjä, lberaaleja yms. tai jotka kieltävät mitä tahansa Raamatusta, mitä tahansa!""

        Huh huh. Taivaan kiitos, ettet sinä ole Jumala.


    • Anonyymi

      Eiköhän se Helvetti ole lähempänä kuin moni aavistaakaan. Emmeköhän me monet jo tunnista sen täällä maan päällä ollessamme olevan läsnä koko ajan.
      Eläkäämme kuitenkin onnellisina ja sulkekaamme silmämme pahalta?

      • Anonyymi

        Helvetti maan päällä viittaa vuoden 1931 elokuvaan, jossa tuo ajatus ensimmäistä kertaa esiintyy. Elokuvan on ohjannut Victor Trivas.
        Elokuvan jälkeen on kirjoitettu myös samanniminen kirjasarja, sarjakuva, sekä PC-pelikin (Doom II - Hell on Earth).
        Missään maailman uskonnossa ei ole maanpäällistä helvettiä. Joka sellaiseen uskoo, on katsonut liikaa elokuvia ja pelannut pc-pelejä.


      • Anonyymi

        "Eläkäämme kuitenkin onnellisina ja sulkekaamme silmämme pahalta?"

        >>> ...ja toivokaamme että kun taasen avaamme silmämme, paha on mennyt pois maailmasta...


    • Anonyymi

      Pahin henkilökohtainen helvetti on monelle ihmiselle omien korvien välissä.

    • Anonyymi

      ”Kristus ei sovittanut syntejäsi ristillä, joudut itse sovittamaan ne helvetissä. Ihan järkeenkäypä ajatus.”

      Ei käy minun järkeeni millään.

      Ajattele vaikkapa, että Liisa menee vankilaan ja istuu elinkautisen Matin puolesta. Tämän jälkeen Matti tekee murhan eikä häntä rankaista, koska Liisa on jo istunut Matin rangaistuksen etukäteen. Vaikka Liisa olisi Tuomari ja Universumin Valtias, niin silti koko skenaario on järjetön.

      • Anonyymi

        Helvetissä kärsitään ikuisesti jatkuvaa piinaa Helvetissä kärsitään.

        Se ei ole suomalainen vankila josta pääsee pois kun on aikansa vankilassa ollut vaan vankila josta ei pääse pois koskaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetissä kärsitään ikuisesti jatkuvaa piinaa Helvetissä kärsitään.

        Se ei ole suomalainen vankila josta pääsee pois kun on aikansa vankilassa ollut vaan vankila josta ei pääse pois koskaan.

        Luulin, ettei Jeesus olisi enää Helvetissä... Mutta ei tuosta skenaariosta tule järkevää, vaikka Liisa jäisi vankilaan ikuisiksi ajoiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetissä kärsitään ikuisesti jatkuvaa piinaa Helvetissä kärsitään.

        Se ei ole suomalainen vankila josta pääsee pois kun on aikansa vankilassa ollut vaan vankila josta ei pääse pois koskaan.

        En sano uniani Jumalan ilmoituksiksi, mutta kerran näin semmoisen unen että olin jounut helvettiin tai johonkin sen tapaiseen paikkaan. Pelkään ahtaita, suljettuja paikkoja. Tuossa unessani olin joutunut vangiksi jonkinlaiseen pieneen kallionkoloon tai luolaan joka oli paksuilla kaltereilla teljetty. Luola oli niin pieni etten mahtunut oikein edes kokonaan kääntämään itseäni vaikka olin siellä makuulla jonkinlaisessa sykkyrässä. Siellä oli kuuma ja ahdistavaa, tuntui ettei ole ilmaa tarpeeksi hengittämiseen. En ymmärtänyt mitä kaltereiden takana avautuvassa paikassa maan alla tapahtui ja mitä siellä oli mutta tiesin siellä olevan helvetin ja ettö tämä vankikolokin oli osa sitä helvettiä. en nähnyt, en kuullut muita ihmisiä' enkä mitään olentoja tms. vaan olin aivan yksin. Tunsin suurta hätää ja yksinäisyyden tunnetta, hylätyksi tulemisen tunnetta.

        Kun tajusin että voisin joutua viettämään iäisyyttä siinä paikassa niin valtava ahdistus ja pakokauhu valtasi minut, yritin rimpuilla mutta tilaa ei ollut, kukaan ei ollut että olisi voinut auttaa.,Olin täysissä sielun ja ruumiin vomissa mutta kahlehdittuna ja voimattomana. En uskaltaisi kuvitellakaan ikuisuutta sellaisessa paikassa. ja sieltä sentään vielä puuttui Raamatun ilmoittama sammumaton tuli jolla jumalattomia vaivataan niin ettei heille ole lepoa yöllä eikä päivällä.

        Onneksi heräsin pian, kaisiksi että painajainen oli liian ahdistava. Olin hyvin tuskainen herätessäni sillä uni oli ahdistava. Olen ajatellut että niin kauheaa on jos helvetti tulisi osakseni ettei mikään, toistan, ei mikän (!) tässä maailmassa saa olla minulle niin rakasta että se vie minut eroon Jumalasta ja syntien anteeksiantamuksesta!

        Ja luulen, Raamatun todistusta uskovana, etten edes ymmärrä tuon unenkaan jälkeen yhtä ainoaa pientä ripaustakaan kaikesta siitä jumalattomien ja epäuskoisina kuolleitten päättymättömästä vaivasta jota he oikeutetusti rangaistuksena syntiensä tähden kärsivät, koska heille ei kelvannut Jumalan armokutsu eikä kelvannut tehdä parannusta. En varmaan edes ripaustakaan!

        Kyllä helvettiä on terveellistä pelätä sillä Raamatussa olevat Jumalan sanat ja uhkaukset niille jotka Jumalaa vihaavat, eivät ole mitään leikkiä! Sen pitäisi ihmisten ymmärtää jo siitäkin miten kauhena ja verisen rangaustksen Jumalan Poika joutui kärsimään, sovittaessaan syntimme että me uskoisimme Hänen päälleen!

        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä!" (Joh. 3:16)


      • Anonyymi

        Olet ehkä kuvitellut/pyöritellyt mielessäsi niitä helvetintuskia ja sitä miten tukalaa siellä olisi paljonkin niin että ne tulivat uniisi painajaisen tavoin, voisiko olla mitenkään mahdollista tälläinen..yksinkertainen seikka?

        Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ehkä kuvitellut/pyöritellyt mielessäsi niitä helvetintuskia ja sitä miten tukalaa siellä olisi paljonkin niin että ne tulivat uniisi painajaisen tavoin, voisiko olla mitenkään mahdollista tälläinen..yksinkertainen seikka?

        Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos

        Hyvin todennäköistä että painajaiseni johtuu juuri siitä, mutta se ei ole tärkeää vaan tärlkeää on se että ihmiselle tulisi eläessään ymmärrys ja usko ja hän kääntyisi pahoilta teiltään uskovaiseksi ettei tarvitsisi joutua sinne vaivan paikkaan, sillä mirtkään unet, mielikuvat tai käsitykset täällä maaan päällä tuskin riittävät kuvaamaan tarpeeksi realistisesti sitä vaivaa ja tuskaa mikä siellä on.

        Jumalan sana sen meille ilmoittaa ja sitä varten on olemassa kirkkokin joka virallisessa tunnustuksessaan, Augsburgin tunnustus, artikla 17 sanoo:

        "XVII Kristuksen tuomiolle tulo

        Edelleen seurakuntamme opettavat, että Kristus on aikojen täyttyessä ilmestyvä tuomiolle ja herättävä kaikki kuolleet; hurskaille ja valituille hän antaa iankaikkisen elämän ja pysyvän ilon, mutta jumalattomat ihmiset ja perkeleet hän tuomitsee ikuiseen piinaan."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ehkä kuvitellut/pyöritellyt mielessäsi niitä helvetintuskia ja sitä miten tukalaa siellä olisi paljonkin niin että ne tulivat uniisi painajaisen tavoin, voisiko olla mitenkään mahdollista tälläinen..yksinkertainen seikka?

        Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos

        "Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos"

        Ei pitäisi valittaa ja osoittaa kiittämättömyyttä siitä että varoitetaan, joko pelolla tai armolla kutsuen.

        Molempia on kovasti yritetty eikä lain tuomiota koskaan saarnata kertomatta ettöä on ulospääsykin! On mahdollisuus välttää tuo hirmuinen osa, on mahdollista saada tässä ajassa synnit anteeksi ottamalla Jeeesus Kristus vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana, tunnustamalla synnit,tekemällä parannuksen ja uskomalla evankeliumin lupauksiin!

        Mutta sinunkin on pakko tunnustaa: molempia on kovasti yritetty. Vika ei ole sanojassa vaan kuulemispäässä. On iihme että Jumala ylipäätään vielä ANTAA näin kiittämättömien ihmisten keskuudessa sanaansa julistettaa ja kutsua parannukseen syntisiä!

        Siitä saisimme olla kiitollisia sydämenne pohjasta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En sano uniani Jumalan ilmoituksiksi, mutta kerran näin semmoisen unen että olin jounut helvettiin tai johonkin sen tapaiseen paikkaan. Pelkään ahtaita, suljettuja paikkoja. Tuossa unessani olin joutunut vangiksi jonkinlaiseen pieneen kallionkoloon tai luolaan joka oli paksuilla kaltereilla teljetty. Luola oli niin pieni etten mahtunut oikein edes kokonaan kääntämään itseäni vaikka olin siellä makuulla jonkinlaisessa sykkyrässä. Siellä oli kuuma ja ahdistavaa, tuntui ettei ole ilmaa tarpeeksi hengittämiseen. En ymmärtänyt mitä kaltereiden takana avautuvassa paikassa maan alla tapahtui ja mitä siellä oli mutta tiesin siellä olevan helvetin ja ettö tämä vankikolokin oli osa sitä helvettiä. en nähnyt, en kuullut muita ihmisiä' enkä mitään olentoja tms. vaan olin aivan yksin. Tunsin suurta hätää ja yksinäisyyden tunnetta, hylätyksi tulemisen tunnetta.

        Kun tajusin että voisin joutua viettämään iäisyyttä siinä paikassa niin valtava ahdistus ja pakokauhu valtasi minut, yritin rimpuilla mutta tilaa ei ollut, kukaan ei ollut että olisi voinut auttaa.,Olin täysissä sielun ja ruumiin vomissa mutta kahlehdittuna ja voimattomana. En uskaltaisi kuvitellakaan ikuisuutta sellaisessa paikassa. ja sieltä sentään vielä puuttui Raamatun ilmoittama sammumaton tuli jolla jumalattomia vaivataan niin ettei heille ole lepoa yöllä eikä päivällä.

        Onneksi heräsin pian, kaisiksi että painajainen oli liian ahdistava. Olin hyvin tuskainen herätessäni sillä uni oli ahdistava. Olen ajatellut että niin kauheaa on jos helvetti tulisi osakseni ettei mikään, toistan, ei mikän (!) tässä maailmassa saa olla minulle niin rakasta että se vie minut eroon Jumalasta ja syntien anteeksiantamuksesta!

        Ja luulen, Raamatun todistusta uskovana, etten edes ymmärrä tuon unenkaan jälkeen yhtä ainoaa pientä ripaustakaan kaikesta siitä jumalattomien ja epäuskoisina kuolleitten päättymättömästä vaivasta jota he oikeutetusti rangaistuksena syntiensä tähden kärsivät, koska heille ei kelvannut Jumalan armokutsu eikä kelvannut tehdä parannusta. En varmaan edes ripaustakaan!

        Kyllä helvettiä on terveellistä pelätä sillä Raamatussa olevat Jumalan sanat ja uhkaukset niille jotka Jumalaa vihaavat, eivät ole mitään leikkiä! Sen pitäisi ihmisten ymmärtää jo siitäkin miten kauhena ja verisen rangaustksen Jumalan Poika joutui kärsimään, sovittaessaan syntimme että me uskoisimme Hänen päälleen!

        "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään joka Häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä!" (Joh. 3:16)

        Tuollaiset unet ovat hyviä esimerkkejä, mitä uskonnollinen indoktrinaatio ihmiselle tekee. Ateistina en kärsi helvetinpelosta, mikä lienee sellainen vapauttava asia, jota uskovan on vaikea ymmärtää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos"

        Ei pitäisi valittaa ja osoittaa kiittämättömyyttä siitä että varoitetaan, joko pelolla tai armolla kutsuen.

        Molempia on kovasti yritetty eikä lain tuomiota koskaan saarnata kertomatta ettöä on ulospääsykin! On mahdollisuus välttää tuo hirmuinen osa, on mahdollista saada tässä ajassa synnit anteeksi ottamalla Jeeesus Kristus vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana, tunnustamalla synnit,tekemällä parannuksen ja uskomalla evankeliumin lupauksiin!

        Mutta sinunkin on pakko tunnustaa: molempia on kovasti yritetty. Vika ei ole sanojassa vaan kuulemispäässä. On iihme että Jumala ylipäätään vielä ANTAA näin kiittämättömien ihmisten keskuudessa sanaansa julistettaa ja kutsua parannukseen syntisiä!

        Siitä saisimme olla kiitollisia sydämenne pohjasta!

        Pelko on tehokas keino saada ihminen elämään valheessa. Uskallus totuuden hyväksymiseen puuttuu.


      • Anonyymi

        Olette oikeassa, pelkäävän ihmisen saa laittamaan itsensä vaikka solmuun jos saa hänet uskomaan että sen tekeminen auttaa eikä silloin joudu esim. sinne tulipätsiin. - sehän on selvää se, ei siinä valintaa ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olette oikeassa, pelkäävän ihmisen saa laittamaan itsensä vaikka solmuun jos saa hänet uskomaan että sen tekeminen auttaa eikä silloin joudu esim. sinne tulipätsiin. - sehän on selvää se, ei siinä valintaa ole!

        Kumpiko on parempi: pelätä helvettiä ja sen töhden tehdä kääntymys, vaiko joutua helvettiin jolloin pelot toteutuvat?

        Osaatteko laskea oikein kustannukset?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaiset unet ovat hyviä esimerkkejä, mitä uskonnollinen indoktrinaatio ihmiselle tekee. Ateistina en kärsi helvetinpelosta, mikä lienee sellainen vapauttava asia, jota uskovan on vaikea ymmärtää.

        Ateistina et kenties "kärsi helvetinpelosta" mutta jos parannusta tekemättömänä menet kuolemaan, sinä joudut helvettiin! Riippumatta siitä uskotko sitä vai et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kumpiko on parempi: pelätä helvettiä ja sen töhden tehdä kääntymys, vaiko joutua helvettiin jolloin pelot toteutuvat?

        Osaatteko laskea oikein kustannukset?

        Ei kukaan käänny uskoon helvetinpelon takia. Vai tuletko muslimiksi, jos kerron, että heidän helvettinsä on kristinuskon helvettiäkin pahempi paikka? Tuskin...

        Sen sijaan helvetinpelko on tehokas keino indoktrinoida ihmiset pysymään uskossa. Tehokkainta se on, jos se istutetaan sinuun jo varhaislapsuudessa. Ei kristinusko ihan ansiotta ole niin laajalle levinnyt!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos"

        Ei pitäisi valittaa ja osoittaa kiittämättömyyttä siitä että varoitetaan, joko pelolla tai armolla kutsuen.

        Molempia on kovasti yritetty eikä lain tuomiota koskaan saarnata kertomatta ettöä on ulospääsykin! On mahdollisuus välttää tuo hirmuinen osa, on mahdollista saada tässä ajassa synnit anteeksi ottamalla Jeeesus Kristus vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana, tunnustamalla synnit,tekemällä parannuksen ja uskomalla evankeliumin lupauksiin!

        Mutta sinunkin on pakko tunnustaa: molempia on kovasti yritetty. Vika ei ole sanojassa vaan kuulemispäässä. On iihme että Jumala ylipäätään vielä ANTAA näin kiittämättömien ihmisten keskuudessa sanaansa julistettaa ja kutsua parannukseen syntisiä!

        Siitä saisimme olla kiitollisia sydämenne pohjasta!

        "Ei pitäisi valittaa ja osoittaa kiittämättömyyttä siitä että varoitetaan, joko pelolla tai armolla kutsuen."
        Kyllä, konstit ovat nämä : uhkailu, lahjonta - kiristys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateistina et kenties "kärsi helvetinpelosta" mutta jos parannusta tekemättömänä menet kuolemaan, sinä joudut helvettiin! Riippumatta siitä uskotko sitä vai et.

        Koraanin mukaan maanpäällinen elämä on vain valmistautumista ikuista elämää varten. Ne jotka eivät usko Allahin ilmoituksiin eivätkä elä koraanin mukaista hyvää elämää, odottaa tuskallinen ja ankara rangaistus.
        Kaikkein raskain synti on monijumalaisuus. Jeesus pitää hylätä ja uskoa pelkkään Allahiin. Ei voi tehdä niin että uskoisi sekä Allahiin että Jeesukseen ja pääsisi taivaaseen mikäli jompi kumpi on oikeassa, vaan tällöin varmasti joutuu ikuiseen helvettiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei kukaan käänny uskoon helvetinpelon takia. Vai tuletko muslimiksi, jos kerron, että heidän helvettinsä on kristinuskon helvettiäkin pahempi paikka? Tuskin...

        Sen sijaan helvetinpelko on tehokas keino indoktrinoida ihmiset pysymään uskossa. Tehokkainta se on, jos se istutetaan sinuun jo varhaislapsuudessa. Ei kristinusko ihan ansiotta ole niin laajalle levinnyt!

        "Ei kukaan käänny uskoon helvetinpelon takia. Vai tuletko muslimiksi, jos kerron, että heidän helvettinsä on kristinuskon helvettiäkin pahempi paikka? Tuskin..."


        Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme, joka meidät syntiset on kärsimisellään ja verellään lunastanut synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Meidän uskontomme on ainoa tosi uskonto, eikä ole mitään tarvetta losauttaa korvaakaan minkäänlaisille "tarinoille" jotka nousevat vääristä opeista ja uskonnoista, epäjumalanpalveluksesta tms.

        Miksi me pelkäisimme sellsiat mitä ei ole edes olemassa? Jumalaahan meidän tulee peljätä yli kaiken eikä olemattomia ihmisten kuvitelmia!

        Naurettava koko kysymyksesi!


      • Anonyymi

        Ja sinä lakkaat kuoltuasi olemasta millään tavalla missään olomuodossa. Riippumatta siitä uskotko sitä vai et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei kukaan käänny uskoon helvetinpelon takia. Vai tuletko muslimiksi, jos kerron, että heidän helvettinsä on kristinuskon helvettiäkin pahempi paikka? Tuskin..."


        Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme, joka meidät syntiset on kärsimisellään ja verellään lunastanut synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Meidän uskontomme on ainoa tosi uskonto, eikä ole mitään tarvetta losauttaa korvaakaan minkäänlaisille "tarinoille" jotka nousevat vääristä opeista ja uskonnoista, epäjumalanpalveluksesta tms.

        Miksi me pelkäisimme sellsiat mitä ei ole edes olemassa? Jumalaahan meidän tulee peljätä yli kaiken eikä olemattomia ihmisten kuvitelmia!

        Naurettava koko kysymyksesi!

        "Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme"

        Allah on vanhan testamentin Jumala, siis sama joka oli Aabrahamilla. Myös muiden jumalien pitäminen on kategorisesti kielletty. Jeesuksen ja pyhän hengen pitäminen jumalina kiellettiin jo kauan ennen kuin olivat syntyneet.
        Sana allah on arabiankieltä ja tarkoittaa jumalaa, ja on myös Jumalan nimi arabiaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateistina et kenties "kärsi helvetinpelosta" mutta jos parannusta tekemättömänä menet kuolemaan, sinä joudut helvettiin! Riippumatta siitä uskotko sitä vai et.

        ”Ateistina et kenties "kärsi helvetinpelosta" mutta jos parannusta tekemättömänä menet kuolemaan, sinä joudut helvettiin!”

        Vain jos sinun uskomuksesi on totta. Helvettejä, johon voin joutua on useita, Jos uskon Allahiin, menen kristittyjen Helvettiin. Jos uskon Jumalaan, menen muslimien Helvettiin. Mahdollisuuteni valita oikea Helvetti, mitä vältellä, on onneton.

        Todisteet viittaavat siihen, että kaikkien uskomukset lepäävät heikolla pohjalla. Jotkut jopa pelkäävät omaa Helvettiään, niin paljon, etteivät edes uskalla tutkia omien uskomustensa paikkaansa pitävyyttä. Kumpi on todennäköisemmin oikeassa: se joka tutkii uskomuksiaan vai se joka ei uskalla tutkia? Se joka perustaa uskomuksensa todisteisiin vai se joka menee fiiliksen mukaan, mitä sydän sanoo?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei kukaan käänny uskoon helvetinpelon takia. Vai tuletko muslimiksi, jos kerron, että heidän helvettinsä on kristinuskon helvettiäkin pahempi paikka? Tuskin..."


        Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme, joka meidät syntiset on kärsimisellään ja verellään lunastanut synnin, kuoleman ja perkeleen vallasta. Meidän uskontomme on ainoa tosi uskonto, eikä ole mitään tarvetta losauttaa korvaakaan minkäänlaisille "tarinoille" jotka nousevat vääristä opeista ja uskonnoista, epäjumalanpalveluksesta tms.

        Miksi me pelkäisimme sellsiat mitä ei ole edes olemassa? Jumalaahan meidän tulee peljätä yli kaiken eikä olemattomia ihmisten kuvitelmia!

        Naurettava koko kysymyksesi!

        "Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme,"
        No niinhän muslimikin voi sanoa että hän tietää ettei ole muuta Jumalaa kuin Allah. No vaikuttaako se sinuun muslimien helvetin pelkoa että hän sanoo tuon minkä uskoo todeksi?

        Hän tietää siis aivan tasan yhtä vakaasti kuin, sinä oman uskosi mukaan, hän tietää että Allah on ainoa oikea Jumala, eikä muita ole. -Kuinka sinä et tajua että tuo opetus on vaikuttanut muslimiin samaan tapaan kuin kristinuskon opetus sinuun - että ei voi olla mitään muuta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei sillä ole merkitystä sillä me kristityt tiedämme ettei ole muuta Jumalaa kuin herra, meidän Jumalamme,"
        No niinhän muslimikin voi sanoa että hän tietää ettei ole muuta Jumalaa kuin Allah. No vaikuttaako se sinuun muslimien helvetin pelkoa että hän sanoo tuon minkä uskoo todeksi?

        Hän tietää siis aivan tasan yhtä vakaasti kuin, sinä oman uskosi mukaan, hän tietää että Allah on ainoa oikea Jumala, eikä muita ole. -Kuinka sinä et tajua että tuo opetus on vaikuttanut muslimiin samaan tapaan kuin kristinuskon opetus sinuun - että ei voi olla mitään muuta!

        ps.
        Aivan samoin kuin itse sanoit, muslimille ei ole merkitystä sillä miten muut uskovat koska hän tietää itse olevansa oikeassa uskossa.

        - Sellainen ihminen vain on silloin kun hän on tiukasti omaksunut tietyn uskon tai katsomuksen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ateistina et kenties "kärsi helvetinpelosta" mutta jos parannusta tekemättömänä menet kuolemaan, sinä joudut helvettiin! Riippumatta siitä uskotko sitä vai et.

        Olenko sanonut että olen ateisti, en ole! Teet omat johtopäätöksesi, et itsekään ehkä pitäisi siitä että itsepintaisesti sanoisin sinua oman mutuni perusteella joksikin - koska oman katsomukseni valossa voisin nähdä sinut toisin kuin mitä itse koet olevasi. :( älä tee sitä toiselle mistä itsekään et niin kovasti ilahtuisi, kenties

        Ps. eikö tuo toisten "ismin" arpomalla määrittely johda ikinä minkäänlaisiin nuhteisiin? Katsos kun voi lipsahtaa ja arpoa väärin(kin).
        ps.
        No jaa, mutta tuohan olikin taas vain sitä ikivanahaa päähänpiintymää että ku et usko niin ku mää, niin olet herra ties mitä ja vähintään ateisti! - tai ainaki harha/vääräoppinen :) muuten EI voi olla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olenko sanonut että olen ateisti, en ole! Teet omat johtopäätöksesi, et itsekään ehkä pitäisi siitä että itsepintaisesti sanoisin sinua oman mutuni perusteella joksikin - koska oman katsomukseni valossa voisin nähdä sinut toisin kuin mitä itse koet olevasi. :( älä tee sitä toiselle mistä itsekään et niin kovasti ilahtuisi, kenties

        Ps. eikö tuo toisten "ismin" arpomalla määrittely johda ikinä minkäänlaisiin nuhteisiin? Katsos kun voi lipsahtaa ja arpoa väärin(kin).
        ps.
        No jaa, mutta tuohan olikin taas vain sitä ikivanahaa päähänpiintymää että ku et usko niin ku mää, niin olet herra ties mitä ja vähintään ateisti! - tai ainaki harha/vääräoppinen :) muuten EI voi olla.

        pps.

        Joskus kun tääl on käsitelty tuota helvettioppia, ovat mielestään oikeat uskovat vakuuttaneet etttä he eivät pelkää helvettiä eivätkä usko se pelon takia! -Koska semmosta on täällä kysytty ko. ihmisiltä varmaan monta kertaa

        Kuinka se aina kääntyy, jos itse ei muista? Niin muut muistavat!
        Minkä takia tämän ketjun helvetin pelkääjät uskovat jos ei pelon takia?

        Jossain tässä ketjussa kun vastattiin että: "Kyllä helvettiä on terveellistä pelätä" ja "Kumpiko on parempi: pelätä helvettiä ja sen töhden tehdä kääntymys, vaiko joutua helvettiin jolloin pelot toteutuvat?"

        Pelkäätte siis selvästi helvettiä ja uskotte siksi ettei sinne joutuisi, uskoisitte jos ei teillä olisi helvettiuskoa eikä pelkoa sinne joutumisesta? Kumpi on uskonne pohjimmainen syy rakkaus vai pelko

        Kuinka paljon joudutte pelkäämään että lipsutte pois polulta tms. harhautumista, väärän opetuksen takia tjs. uskonpuutetta tai menetystä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        pps.

        Joskus kun tääl on käsitelty tuota helvettioppia, ovat mielestään oikeat uskovat vakuuttaneet etttä he eivät pelkää helvettiä eivätkä usko se pelon takia! -Koska semmosta on täällä kysytty ko. ihmisiltä varmaan monta kertaa

        Kuinka se aina kääntyy, jos itse ei muista? Niin muut muistavat!
        Minkä takia tämän ketjun helvetin pelkääjät uskovat jos ei pelon takia?

        Jossain tässä ketjussa kun vastattiin että: "Kyllä helvettiä on terveellistä pelätä" ja "Kumpiko on parempi: pelätä helvettiä ja sen töhden tehdä kääntymys, vaiko joutua helvettiin jolloin pelot toteutuvat?"

        Pelkäätte siis selvästi helvettiä ja uskotte siksi ettei sinne joutuisi, uskoisitte jos ei teillä olisi helvettiuskoa eikä pelkoa sinne joutumisesta? Kumpi on uskonne pohjimmainen syy rakkaus vai pelko

        Kuinka paljon joudutte pelkäämään että lipsutte pois polulta tms. harhautumista, väärän opetuksen takia tjs. uskonpuutetta tai menetystä.

        korjaus

        uskoisitteko te jos ei teillä olisi helvettiuskoa eikä pelkoa sinne joutumisesta? Kumpi on uskonne pohjimmainen syy rakkaus vai pelko


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        korjaus

        uskoisitteko te jos ei teillä olisi helvettiuskoa eikä pelkoa sinne joutumisesta? Kumpi on uskonne pohjimmainen syy rakkaus vai pelko

        Selventäisitkö, miten rakkaus saa sinut uskomaan Jumalaan? (ei ihan aukea tuo ajatus) Onko kyse siitä, että kaipaat rakastavaa kaikkivoipaa isähahmoa niin paljon, että keksit itsellesi sellaisen? Vai toivot, että näin olisi, jotta se toisi turvaa eikä tarvitsisi pelätä onnettomuuksia yms?


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Ps. Helvetinpelollahan ainakin saa TOTTELEmaan ihmisen vaikka mitä?! on se hyvä konsti..jos"

        Ei pitäisi valittaa ja osoittaa kiittämättömyyttä siitä että varoitetaan, joko pelolla tai armolla kutsuen.

        Molempia on kovasti yritetty eikä lain tuomiota koskaan saarnata kertomatta ettöä on ulospääsykin! On mahdollisuus välttää tuo hirmuinen osa, on mahdollista saada tässä ajassa synnit anteeksi ottamalla Jeeesus Kristus vastaan henkilökohtaisena Vapahtajana, tunnustamalla synnit,tekemällä parannuksen ja uskomalla evankeliumin lupauksiin!

        Mutta sinunkin on pakko tunnustaa: molempia on kovasti yritetty. Vika ei ole sanojassa vaan kuulemispäässä. On iihme että Jumala ylipäätään vielä ANTAA näin kiittämättömien ihmisten keskuudessa sanaansa julistettaa ja kutsua parannukseen syntisiä!

        Siitä saisimme olla kiitollisia sydämenne pohjasta!

        Itse asiassa hepr. raamattu sanoo että JHWH: ea tulee pelätä ja JHWH sanoo miten tulee elää: "Hän on ilmoittanut sinulle, ihminen, mikä hyvä on; ja mitä muuta JHWH sinulta vaatii, kuin että teet sitä, mikä oikein on, rakastat laupeutta ja vaellat nöyrästi Jumalasi edessä?"
        Miksi kaikkivaltias jumala loisi helvetin ja laittaisi vielä siltä pelastumisen ehdoksi jonkin tietyn uskonnon oppeihin uskomisen?
        Molemmat universaalit uskonnot, kristinusko ja islam, uhkaavat muita helvetillä, kumpikin on mielestään ainoa oikea uskonto, jos ei sitä tunnusta oli oma uskonto mikä hyvänsä, tai ei mikään, niin ihmiselle seuraa hirveä ikuisrangaistus kuoleman jälkeen.

        Kummassakin jumala asettaa tällaisen ehdon ja on sen jälkeen valmis kiduttamaan ihmisiä ikuisesti näiden "väärän" valinnan takia. Mikä tässä on armollista? Jos on olemassa kaikkivaltias niin hän jo ennalta on tiennyt että miljoonat ja miljoonat ihmispolot joutuisivat ikuiseen kärsimykseen. Me ihmiset osaamme olla myös sadisteja, jotkut enemmän jotkut vähemmän, mutta miksi olennon joka on kaikkivaltias täytyisi myös olla sellainen ? Hänhän voi päättää ihan mitä vain eikä ole minkään ehdon alainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetissä kärsitään ikuisesti jatkuvaa piinaa Helvetissä kärsitään.

        Se ei ole suomalainen vankila josta pääsee pois kun on aikansa vankilassa ollut vaan vankila josta ei pääse pois koskaan.

        "Helvetissä kärsitään ikuisesti jatkuvaa piinaa"

        Synnin palkka on kuolema Raamatun mukaan.
        Ja iankaikkinen elämä on Jlan armolahja niille, jotka haluavat ottaa sen vastaan.

        Kuolema= kadotus= katoaminen olemattomiin.

        Kun Raamattu puhuu tulesta, niin tarkoittaa, että tuli ei sammu.
        Mutta tuli polttaa oljenkorret ym. Ei tulee jää jäljelle mitään palavaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuollaiset unet ovat hyviä esimerkkejä, mitä uskonnollinen indoktrinaatio ihmiselle tekee. Ateistina en kärsi helvetinpelosta, mikä lienee sellainen vapauttava asia, jota uskovan on vaikea ymmärtää.

        "Ateistina en kärsi helvetinpelosta, mikä lienee sellainen vapauttava asia, jota uskovan on vaikea ymmärtää."

        Uskovana en kärsi minäkään helvetinpelosta.
        Vaan iloitsen Raamatun suurenmoisesta sanasta ja Jeesuksesta.


    • Anonyymi

      Ehdottomasti Jumala on kirjoittanut Raamatun, koska Pietari pystyy varoittamaan tekstistä, muutenhan eksytys olisi jäänyt kokonaan huomaamatta.

      Pietarin 2. kirje:

      <<1:19 Ja sitä lujempi on meille nyt profeetallinen sana, ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niinkuin pimeässä paikassa loistavasta lampusta, kunnes päivä valkenee ja KOINTÄHTI KOITTAA teidän SYDÄMISSÄNNE.<<

      Kointähdestä:

      << Antiikista lähtien Lucifer on tarkoittanut Kointähteä eli Venusta. ... Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli, ja HÄNEN SEURAAJISTAAN DEMONEITA.[2]<<

      Lähde: wikipedia

      • Anonyymi

        "Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli"

        Tämä tarina ensimmäistä kertaa esitettiin teoksessa Kadotettu paratiisi vuonna 1667, mutta jätit tahallasi wiki-lainauksesta pois seuraavan lauseen jossa asia mainitaan.

        Ennen vuotta 1667 ei ollut olemassa mitään langennutta enkeliä eikä demoneita. Ne kuuluvat 1667 John Miltonin kirjoittamaan runokirjaan. Kristinuskoon ne eivät kuulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli"

        Tämä tarina ensimmäistä kertaa esitettiin teoksessa Kadotettu paratiisi vuonna 1667, mutta jätit tahallasi wiki-lainauksesta pois seuraavan lauseen jossa asia mainitaan.

        Ennen vuotta 1667 ei ollut olemassa mitään langennutta enkeliä eikä demoneita. Ne kuuluvat 1667 John Miltonin kirjoittamaan runokirjaan. Kristinuskoon ne eivät kuulu.

        Joh.ilm 12
        ”Tuo suuri lohikäärme, tuo muinaisaikojen käärme, jota kutsutaan Paholaiseksi ja Saatanaksi, tuo koko ihmiskunnan eksyttäjä, syöstiin maan päälle, ja samoin syöstiin alas sen enkelit.”

        Ymmärtääkseni demoneilla viitataan juuri noihin Saatanaa palveleviin langenneisiin enkeleihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Taivaallisen sodan jälkeen Jumala karkotti Luciferin, jolloin Luciferista tuli paholainen, langennut enkeli"

        Tämä tarina ensimmäistä kertaa esitettiin teoksessa Kadotettu paratiisi vuonna 1667, mutta jätit tahallasi wiki-lainauksesta pois seuraavan lauseen jossa asia mainitaan.

        Ennen vuotta 1667 ei ollut olemassa mitään langennutta enkeliä eikä demoneita. Ne kuuluvat 1667 John Miltonin kirjoittamaan runokirjaan. Kristinuskoon ne eivät kuulu.

        "Ennen vuotta 1667 ei ollut olemassa mitään langennutta enkeliä eikä demoneita. Ne kuuluvat 1667 John Miltonin kirjoittamaan runokirjaan. Kristinuskoon ne eivät kuulu."

        Paavali taitaa olla toista mieltä kirjoittajan kanssa? Vai miten oheinen Paavalin teksti pitäisi tulkita?

        Lopuksi: vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevässä voimassaan.
        Pukekaa yllenne Jumalan koko taisteluvarustus voidaksenne kestää Paholaisen juonet.
        Emmehän me taistele verta ja lihaa vastaan vaan hallituksia ja henkivaltoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita ja taivaan avaruuden pahoja henkiolentoja vastaan. Ef6:10-12


    • Eipä helvetin "perustamisesta" ole kuullut mitään, vaikka olen sitä tiedustellut monesti, VT ei siitä kerro paljonkaan. Oliskohan niin, että se liitettiin kirkkoisien kirjoituksiin vasta kristinuskon vauhdittamiseksi?

      • Hepr. raamatussa ei ole helvettiä.


      • dikduk kirjoitti:

        Hepr. raamatussa ei ole helvettiä.

        Nyt tuokin tuli selväksi.


    • Anonyymi

      Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta helvettiusko poistettiin vuonna 1977.
      Sitä ennen uskontunnustus meni näin: "ristiinnaulittiin, kuoli ja haudattiin, astui alas helvettiin"
      Nykysin suomalaiset eivät enää tunnusta uskoa helvettiin, vaan 1977 jälkeen on tunnustettu usko kalevalaiseen Tuonelaan. Luterilaiset siis uskovat, että kuoleman jälkeen sielu joutuu Tuonen jokeen, ja kulkeutuu sitä pitkin kuolleiden valtakuntaan eli Tuonelaan. Tämä on mainittu virallisessa kirkon uskontunnustuksessa.

    • Anonyymi

      Helvetti on katolisen kirkon lanseeraama käsitekasvannainen, jote ei esiinny lainkaan alkukielessä. Jumalasta ei voi olla kukaan koskaan erossa, koska Jumalan läsnäolo läpäisee koko Hänen luomakuntansa.
      Kerran on jokainen suu tunnustava riemumielin Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus on Herra. Tätä ei voi tehdä mutoin uin Pyhässä Hengessä.

    • Anonyymi

      "Sillä Jumala on sulkenut KAIKKI tottelemattomuuteen, että hän KAIKKIA armahtaisi. Oi sitä Jumalan rikkauden ja viisauden ja tiedon syvyyttä! Kuinka tutkimattomat ovat hänen tuomionsa ja käsittämättömät hänen tiensä!
      Sillä kuka on tuntenut Herran mielen? Tai kuka on ollut hänen neuvonantajansa? Tai kuka on ensin antanut hänelle jotakin, joka olisi tälle korvattava? Sillä hänestä ja hänen kauttansa ja häneen on kaikki; hänelle kunnia iankaikkisesti! Amen."

    • Laajasalo sanoi jossain haastattelussa, että hän uskoo, ettei kukaan joudu helvettiin.

      • Anonyymi

        Suomen ev.lut uskontoon kuuluu, että Tuonen tytti vahtii ettei kukaan elävä pääse Tuonelan jokea pitkin kulkemaan kuolleiden valtakuntaan. Suomessa kristityt eivät tunnusta uskoaan helvettiin, vaan Tuonelaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomen ev.lut uskontoon kuuluu, että Tuonen tytti vahtii ettei kukaan elävä pääse Tuonelan jokea pitkin kulkemaan kuolleiden valtakuntaan. Suomessa kristityt eivät tunnusta uskoaan helvettiin, vaan Tuonelaan.

        Jos tuon ajattelee niin, että suomalaisessa uskomusperinteessä on vielä jäljellä kalevalaista vaikutetta, niin tuohan on oikeastaan aika siistiä.


    • Anonyymi

      Luterilaisuuteen helvettiä ei ehkä kuulu sillä eihän luterilaisuus muutenkaan välitä Raamatun ilmoituksesta. Raamatussa helvetti on kuitenkin ilmoitettu selvästi.

      Markuksen evankeliumi:
      9:43 Ja jos sinun kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen. >
      9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.
      9:47 Ja jos sinun silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Parempi on sinulle, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut, molemmat silmät tallella, heitetään helvettiin,

      • Anonyymi

        Yritätkö vakavissasi uskotella, että runkkaajien pitää amputoida tai katkaista oma kätensä?
        Tuollaiset raamatunlehdet yleensä revitään irti ja käytetään sätkäpaperina. Tällä tavoin pyhä kirja puhdistuu pakanallisesta taikauskosta.


      • Anonyymi

        "käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen. "

        Gehenna - helvetti - tarjoitti Jerusalemin ulkopuolella sijaitsevaa kaatopaikkaa, jossa roskia ja jätteitä poltettiin. Tuli siellä paloi jatkuvasti.
        Mutta ihmiset ovat kuin oljenkorsia, jotka palavat tuleen heitettäessä.

        Raamatun mukaan synnin palkka on kuolema, kadotus, häviäminen olemattomiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "käsipuolena menet elämään sisälle, kuin että, molemmat kädet tallella, joudut helvettiin, sammumattomaan tuleen. "

        Gehenna - helvetti - tarjoitti Jerusalemin ulkopuolella sijaitsevaa kaatopaikkaa, jossa roskia ja jätteitä poltettiin. Tuli siellä paloi jatkuvasti.
        Mutta ihmiset ovat kuin oljenkorsia, jotka palavat tuleen heitettäessä.

        Raamatun mukaan synnin palkka on kuolema, kadotus, häviäminen olemattomiin.

        Helvetti on olemassa mutta ei sinun ole sinne pakko mennä. Kysy Jeesukselta, haluaisiko hän pelastaa sinut.

        Jehovalaiset yrittävät päästä eroon helvetistä väittämällä, että se tarkoittaisi Hinnomin laaksoa Jerusalemin ulkopuolella. Perusteluna käytetään sitä, että kreikan kielessä Hinnomin laakso on otettu tarkoittamaan helvettiä.

        Hebrean kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä siellä puhutaan "iankaikkisesta kauhistuksesta".Missään muussakaan kielessä Hinnomin laaksoa ei käytetä tarkoittamaan helvettiä.

        Helvetistä ei päästä eroon kielellisen kikkailun avulla.

        Helvetistä puhutaan Raamatussa monien eri sanojen välityksellä. Puhutaan esim. kadotuksesta, tulisesta järvestä, hukkumisesta, manalasta ja iankaikkisesta erosta Jumalasta.

        Jokaisessa kielessä tuon helvetti-sanan paikalla on oma sanansa. Se johtuu siitä, että eri kielissä yksinkertaisesti käytetään eri sanoja.

        Raamattu on jokaisella kielellä kirjoitettu käyttämällä niitä tavallisia sanoja, joita kussakin kielessä on.Toisin sanoen Raamattua varten ei ole missään kielessä luotu uutta hengellistä sanastoa. Tavallisista sanoista on valittu joku sana tarkoittamaan helvettiä. Kreikaksi siksi sanaksi valittiin Hinnomin laakso, ruotsiksi helvetti on helvete, englanniksi hell, suomeksi helvetti ja kiinaksi jotain muuta.

        Mikä se sitten on tuo helvetti-sana. Helvetti-sana on Raamatun omaa ammattisanastoa ja siksi helvetti myös määritellään sen perusteella, mitä siitä sanotaan Raamatussa. Kaikissa kielissä helvetti-sanaksi on valittu jokin maallinen sana mutta Raamatussa helvetin merkitys määritellään sen hengellisen sisällön mukaan eikä tuon sanan maallisen alkuperän mukaan.

        Raamatussa on kymmeniä kohtia, jotka puhuvat helvetistä ja niiden perusteella siis määritellään helvetti-sanan hengellinen merkitys Tässä muutama sellainen kohta.

        Mark 9:45 Ja jos sinun jalkasi viettelee sinua, hakkaa se poikki. Parempi on sinulle, että jalkapuolena menet elämään sisälle, kuin että sinut, molemmat jalat tallella, heitetään helvettiin.

        Ilmestyskirja:
        20:14 Ja Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema, tulinen järvi
        Jesaja:
        66:24 Ja he käyvät ulos katselemaan niiden miesten ruumiita, jotka ovat luopuneet minusta; sillä heidän matonsa ei kuole, eikä heidän tulensa sammu, ja he ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.

        2.Tessalonikalaiskirje:
        1:9 Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,


    • Anonyymi

      Raamatussa sanotaan että kukin (siis jokainen) saa ansionsa mukaan niin hyvää kuin pahaakin sen mukaan mitä on ruumiissaan tehnyt, hyvää ja pahaa.

      Kaikki siis saavat rangaistuksen mutta myös palkkion.

      Tätä palkkiopuolta yksipuoliset helvetillä pelottelijat eivät koskaan tuo esiin jostakin syystä.

      • Anonyymi

        Nuo palkkiot ja rangaistukset koskevat vain uskovaisia, jotka siis pelastuvat. Uskovaisilla ei ole kadotustuomiota mutta pienempiä tuomioita on.
        Luukkaan evankeliumi:
        12:47 Ja sitä palvelijaa, joka tiesi herransa tahdon, mutta ei tehnyt valmistuksia eikä toiminut hänen tahtonsa mukaan, rangaistaan monilla lyönneillä.
        12:48 Sitä taas, joka ei tiennyt, mutta teki semmoista, mikä lyöntejä ansaitsee, rangaistaan vain muutamilla lyönneillä. Sillä jokaiselta, jolle on paljon annettu, myös paljon vaaditaan; ja jolle on paljon uskottu, siltä sitä enemmän kysytään.

        Vai voitko esittää Raamatusta jonkin jakeen, joka väittää muuta.


    • Anonyymi

      "Entä luterilaisuus? Miksi ihminen joutuu helvettiin, jos Kristus on sovittanut kaikkien synnit? Eikö helvetin pitäisi olla silloin mahdoton?"

      Vastaus luterilaisten puolesta

      Sovitus ja usko on eri asia. Sovitus ei aiheuta uskoa kaikille. Helvettiin joudutaan epäuskon tähden.

    • Anonyymi

      Vastaus luterilaisten puolesta

      Tuonela hepreassa (VT) sheol, ja kreikassa (UT) haades.
      Helvetti kreikassa gehenna.

      • Sheol ei siis ole helvetti vaan kuten hades, kaikkien kuolleiden maanalainen loppusijoituspaikka.


    • Anonyymi

      Helvetti on täynnä kilttejä ja viisaita ihmisiä. He eivät enää halua lisätä tuskaansa ja siksi kukaan ei edes harkitse mitään synnin tekemistä. Jos pääsisit haastattelemaan heitä, he kertoisivat rehellisesti kaiken elämästään. Kukaan ei halua puhua siellä eikä olla tekemisissä toisten kanssa sillä heitä hävettää oma tilansa niin paljon. He tietävät, että he olisivat päässeet pois helvetistä pyytämällä ajoissa anteeksi syntejään ja uskomalla Jeesukseen. Ne synnit, joita he ovat tehneet, kulkevat jatkuvasti heidän mielensä läpi ja he tuntevat kovaa tuskaa niiden takia. Välillä he puraisevat kieltään saadakseen edes pienen helpotuksen olotilaansa. Kyyneleitä valuu heidän poskelleen mutta ne kuivuvat ennenkuin ne ehtivät suun kohdalle.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1788
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1325
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1173
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe